Sreda, 03.11.2010.

00:07

Ne živi se od titule lidera regiona

Nije važno da li će neko Srbiju nazvati regionalnim liderom, bitnije je da ekonomski rast osete privreda i građani, slažu se privrednici i ekonomisti.

Izvor: Politika

Ne živi se od titule lidera regiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Maximus

pre 13 godina

Danas je Djelic na sastanku sa direktorima Instituta rekao da mu za naredni budzet fali 6.000.000.000,00. Alo ljudi, sta vi to radite? Oticice nam i ono malo pameti sto je jos ostalo. Molim Vas, ne radite to Srbiji.

Tipolir

pre 13 godina

@ Rade

Ti si Radivoje običan mali venomoid, koji za razliku od Hrvata,
boluješ od kompleksa više vrijednosti, i priznaj da ti ipak godi
etiketa "lidera".
Napadaš mene a ja ti potvrđujem da si veliki-mali lider.
Što bi tek bilo, da ti želim oduzeti liderstvo??

Cane

pre 13 godina

Huligani sede u ministarstvima, upravnim odborima i javnim preduzecima. Oni su krivi sto Srbija ne ide napred. Oni su krivi sto nijedna strana firma nece da dodje u Srbiju. Nas narod nije zasluzio ovako da zivi.

pozdrav novom sadu-mom rodnom gradu

pre 13 godina

Srbija je lider regiona ako se u taj region ubrajaju Srbija,Kosovo,Albanija,Crna Gora i Makedonija.

Stavljati u isti kos Hrvatsku i Srbiju je neozbiljno.

Srbija ce uvijek iz zablje perspektive gledati prema Hrvatskoj,bilo da se radi o ekonomiji,kvaliteti zivota,placama,turizmu,ekologiji i svim ostalim bitnijim segmentima zivota.

Jedino ono u cemu je Srbija istinski lider regiona je proizvodnja malina,i to joj Hrvatska priznaje!

mario

pre 13 godina

Rade A ko to ima komplekse niže vrednosti,pa se stalno mora prozivati liderom svega i svačega tako ste nedavno postali i "lider u Evropi" doduše tako ste vi shvatili govor Klintonove.

Darko

pre 13 godina

Za mene osobno je Srbija lider regiona a i sire jer sam to procitao X puta u b92.
Cak sam uvijeren da bi Srbiju trebalo primit u clanice OPEC-a kao energetskog lidera nakon sto prodje "potok", juzni "potok" kroz nju. Mislim na south stream za one koji ne znaju sto znaci potok.
Takodjer sam uvjeren da Srbija kao lokomitiva "regiona" (nedefinirana jedinica za teritoriju a koja se koristi u Srbiji) te kao zemlja koja ima privredni rast kao Kina da bi trebala bit primljena u G8, drustvo sa sebi ravnopravim industriskim zemljama.

Tako ja to vidim iz Hrvatske:-)

dragan

pre 13 godina

ja sam za to da se prvo ispita da li je lider prihvatljivo kao gramatički ispravna reč u zvaničnom javnom životu, da se formira komisija koja će utvrđivati značenje i i storijat i mogućnost primene u sociologiji ovog društva, da se razmotri formiranje nadzornog odbora koji će da sve to isto, šta? nadzire... dakle, ništa prepustiti slučaju... ma nije nego,od kuma mi mali završio management public relations ili kako god, pa da se nađe nešto za malog.... a ima i devojku, šta će, zdrav je, eto ....

ja onako

pre 13 godina

I Mi smo lideri, zemlja nedefinisane granice, sa inflacijom, sa nezaposlenošću, sa privredom u kolapsu, na putu ka Evropi (samo da sustignemo Makedoniju, za malo,sa svetskipriznatim huligansvom, sa korupcijom, sa "uspešnom" privatizacijom, sa manekenima (i estradom) u politici... i sada pitanje sa odgovorom - a u čemu smo MI lidiri? E moj Radoje Domanoviću!

Dejan

pre 13 godina

Srbija je lider u regionu po najvecoj inflaciji, broju nezaposlenih, prosecnoj plati, broju nezadovoljnih gradjana, kilometrima izgradjenog autoputa, industriskoj proizvodnji.....
Trenutna ekonomska situacija u Srbiji je gora nego ona sto je bila za vreme Milosevica u drugoj polovini devedesetih...
Jedina razlika je sto je Srbija tada bila pod sankcijama a danas nije....

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

Srbija lider? da vidimo:
1.Industrijska kultura: 1. SLO 2.CRO..... 3-5 BIH, Srbija, MN
2.Poljoprivredna kultura: Isto ko pod 1.
3. Socijalna kultura:
1.SLO 2.CRO.......... 6. Srbija
Adekvatno tome su i plate pa i životni standard.
Daleko je Srbija od lidera a zbog gornjih činjenica svakome je jasno da je u medjunarodnim odnosima Slovenija div napram Srbiji.
Jedina uteha za Srbiju je da ona ima potencijal za lidera, ali potencijal je potencijal a realnist je realnost.

Ljubivoje I

pre 13 godina

Razočaran sam kako u javnosti nastupaju srpsli biznismeni-privrednici, razni analitičari pa i naravno novinari. Jedino opravdanje vidim kod političara, pošto oni na te prazne reči(lideri i patrioti) pecaju naivne birače.
Gospodo mora se preći na matematičko pretstavljanje svega i svačega. Koliko smo u tom i tom periodu napravili puteva, koliko smo proizveli vina, koliko malina, koliko mleka, koliko mesa, koliko pekmeta i naravno automobila pošto je to toliko važno pojedinim političarima. Pre neki dan je dačija saopštila da je proizvela milioniti automobil u Rumuniji, Škoda za prvih 9 meseci ove godine 414.000 automobila.
Šta je osnovna zamerka. Nismo mi u stanju da se takmičimo sa Hrvatskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom, Rumunijom. Oni imaju bogatije i jače saveznike od nas. Mi moramo imati iste saveznike koje ima Hrvatska i zemlje u okruženju u protivnom sve ostaju prazne i lažne priče za malu decu. U sve ušta se učlanila Slovačka moramo se i mi učlaniti. Da ne bude nesporazuma od NATOa pa na dalje.
Ako neko neće imaće platu koju sada ima i još manju. Da se razumemo hrvati su pevali danke dojčland a mi smo im palili ambasade.Za palioce ambasada je plata manja od 200 eura.
Ovako mišljenje nije lepo ali je tako.
Pozdrav.

Nikola

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, ali se slazem sa Koletom. Pogledajte samo cudo privatnih fakulteta.. menadzment, menadzment, menadzment. Za ovo ili ono. To je vec postalo komedija. Da kojim cudom sutra ovde u NS na primer Jugoalat preko noci stane na noge, ne bi nasli ni 3 masinska inzenjera sa proizvodnog masinstva. Ali zato diplomiranih inzenjera menadzmenta barem 100 komada. Vrlo brzo, ako ne i sutra, ostacemo bez skolovanih kadrova za proizvodnju, ali cemo zato imati menadzera za izvoz.

Trotter

pre 13 godina

Kole se žali kako ne može da nađe tehnologa stručnjaka a ne kaže koliku platu nudi tom stručnjaku.Da je ponudio odgovarajuću platu za taj posao verovatno bi pohrlili tehnolozi ne samo iz Srbije već iz okolnih zemalja.Ali Kole je tipičan srpski ,,bizmismen,, koji dok sjedne strane zgrće milione sa druge gleda da što manje plati radnu snagu i čudi se kako niko neće da radi za džabe(ili minimalac).

Djuro P.

pre 13 godina

Lideri su nasi biznismeni i sa njima pride nasi eksperti i politicka elita,a obicna narodna masa sto zivi na samom dnu regiona nije nista drugo nego lider u cutanju i gutanju ove prasine sto nam se baca u oci.Dok ima sirotinje bice i posla za lidere,jer se tu najbolje zaradjuje.Nemorate da selite vase ekonomsko carstvo u Kinu,a imate i Mladica i ostale ****** ako nedaj boze neko pokusa da vas ugura u EU.Sad jos i zemljotres,bas vam je upala kasika u med.

Rade

pre 13 godina

"Brate" Hrvate, kompleksi niže vrednosti se ne leče gledanjem u komšijsko dvorište.Pokrij se ti lepo svojim ušicama pa uživaj u tvojoj Lijepoj.Pusti ti nas da se preganjamo sa našim političarima.Imaš ti isto ***** u svom dvorištu samo što ti je lepše da komentarišeš nas.Misliš onda će ti se stalno dizati, bićeš visok 198, bićeš lep, plav,bogat,...Kompleks niže vrednosti je nezgodna stvar.

Opste dobro i zdrav rezon

pre 13 godina

Postovani gligorov, zasto vi o srzi problema samo pricate, zasto ne desjstvujete u tom pravcu?
TAJKUN, KORUPCIJA, OBAVESTITE JAVNOG TUZIOCA ODMAH I JAVNOST
DA NADJU ONOG KO ZELI I SPREMAN JE DA RAZMRSI GORDIJEV CVOR ILI MORANARSKI KAO NAJ SLIZENIJA?
Ovde ekonomisti stalno komentarisu kako vladaju matematikom, a drugi umesto njih racunaju,a politicar diktiraju resenja i sume.
U ekonomiji nema nuklerane metematike i fizike,hemije.
to su 4 osnovne racunske operacije i %(procenat)
Takodje objasnite menadzerima da su oni komercijalisti za uvaljivanje robe i prevare, ne odgovorni ljudi.Niti su dizajneri, niti odgovorni ljudi.
Berzansko poslovanje jeste u modi,ali to nije ekonoija, vec mucenje firme koja menja vlasnika usled stecaja ili opste potrabe drzave za nekim dinarom, jer je privreda svedena na minimum minimuma.
Takodje objasnite americko i evropske sisteme, jer mi nismo
preko okeanska zemljau sklopu SAD-a,vecvropska.
Molim vas da detaljno objasnite i drzavu kanadu, da shvate da izemlje preko okeanske ni jedna nema sistem zdravstva kao SAD,i da je to svetski izuzetak.
Objasnite da 70% civilizacije kako razvijene i nerazvijene ne poznaje ovakvu ekonomije.Ako postoji neki cestit i pravedan covek, molim vas da se javi medijima, a da ne trazi more jer ga nemamo, rado menjamo strucna lica za karijeriste

Tipolir

pre 13 godina

......nije jasno u odnosu na koje je zemlje i u čemu je Srbija šampion??
_____________________
A ne, ne možete sada odbaciti liderstvo samo tako. Eto, mi iz Hrvatske, toliko smo kljukani liderstvom Srbije, da sad više nema drugih lidera do vas. Uzeli ste si taj pojam, nosite ga na leđima
ponosno. Srbi su ionako uvijek
bili veliki hvalisavci!!!

nixonn

pre 13 godina

E smorili ste vise sa tim lideri, i moja baba zna da zivimo lose, ne morate to ponavljati ko papagaji. Daj da se cini nesto, neki protest, neki natpis

mare

pre 13 godina

cekaj ne razumem u cemu smo lider? ja sa dznam po statistici imamo najmanje plate u regionu ,crna gora nas stize skoro 160 e ,o cemu se radi ?

mare

pre 13 godina

cekaj ne razumem u cemu smo lider? ja sa dznam po statistici imamo najmanje plate u regionu ,crna gora nas stize skoro 160 e ,o cemu se radi ?

Tipolir

pre 13 godina

......nije jasno u odnosu na koje je zemlje i u čemu je Srbija šampion??
_____________________
A ne, ne možete sada odbaciti liderstvo samo tako. Eto, mi iz Hrvatske, toliko smo kljukani liderstvom Srbije, da sad više nema drugih lidera do vas. Uzeli ste si taj pojam, nosite ga na leđima
ponosno. Srbi su ionako uvijek
bili veliki hvalisavci!!!

nixonn

pre 13 godina

E smorili ste vise sa tim lideri, i moja baba zna da zivimo lose, ne morate to ponavljati ko papagaji. Daj da se cini nesto, neki protest, neki natpis

Ljubivoje I

pre 13 godina

Razočaran sam kako u javnosti nastupaju srpsli biznismeni-privrednici, razni analitičari pa i naravno novinari. Jedino opravdanje vidim kod političara, pošto oni na te prazne reči(lideri i patrioti) pecaju naivne birače.
Gospodo mora se preći na matematičko pretstavljanje svega i svačega. Koliko smo u tom i tom periodu napravili puteva, koliko smo proizveli vina, koliko malina, koliko mleka, koliko mesa, koliko pekmeta i naravno automobila pošto je to toliko važno pojedinim političarima. Pre neki dan je dačija saopštila da je proizvela milioniti automobil u Rumuniji, Škoda za prvih 9 meseci ove godine 414.000 automobila.
Šta je osnovna zamerka. Nismo mi u stanju da se takmičimo sa Hrvatskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom, Rumunijom. Oni imaju bogatije i jače saveznike od nas. Mi moramo imati iste saveznike koje ima Hrvatska i zemlje u okruženju u protivnom sve ostaju prazne i lažne priče za malu decu. U sve ušta se učlanila Slovačka moramo se i mi učlaniti. Da ne bude nesporazuma od NATOa pa na dalje.
Ako neko neće imaće platu koju sada ima i još manju. Da se razumemo hrvati su pevali danke dojčland a mi smo im palili ambasade.Za palioce ambasada je plata manja od 200 eura.
Ovako mišljenje nije lepo ali je tako.
Pozdrav.

Opste dobro i zdrav rezon

pre 13 godina

Postovani gligorov, zasto vi o srzi problema samo pricate, zasto ne desjstvujete u tom pravcu?
TAJKUN, KORUPCIJA, OBAVESTITE JAVNOG TUZIOCA ODMAH I JAVNOST
DA NADJU ONOG KO ZELI I SPREMAN JE DA RAZMRSI GORDIJEV CVOR ILI MORANARSKI KAO NAJ SLIZENIJA?
Ovde ekonomisti stalno komentarisu kako vladaju matematikom, a drugi umesto njih racunaju,a politicar diktiraju resenja i sume.
U ekonomiji nema nuklerane metematike i fizike,hemije.
to su 4 osnovne racunske operacije i %(procenat)
Takodje objasnite menadzerima da su oni komercijalisti za uvaljivanje robe i prevare, ne odgovorni ljudi.Niti su dizajneri, niti odgovorni ljudi.
Berzansko poslovanje jeste u modi,ali to nije ekonoija, vec mucenje firme koja menja vlasnika usled stecaja ili opste potrabe drzave za nekim dinarom, jer je privreda svedena na minimum minimuma.
Takodje objasnite americko i evropske sisteme, jer mi nismo
preko okeanska zemljau sklopu SAD-a,vecvropska.
Molim vas da detaljno objasnite i drzavu kanadu, da shvate da izemlje preko okeanske ni jedna nema sistem zdravstva kao SAD,i da je to svetski izuzetak.
Objasnite da 70% civilizacije kako razvijene i nerazvijene ne poznaje ovakvu ekonomije.Ako postoji neki cestit i pravedan covek, molim vas da se javi medijima, a da ne trazi more jer ga nemamo, rado menjamo strucna lica za karijeriste

Nikola

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, ali se slazem sa Koletom. Pogledajte samo cudo privatnih fakulteta.. menadzment, menadzment, menadzment. Za ovo ili ono. To je vec postalo komedija. Da kojim cudom sutra ovde u NS na primer Jugoalat preko noci stane na noge, ne bi nasli ni 3 masinska inzenjera sa proizvodnog masinstva. Ali zato diplomiranih inzenjera menadzmenta barem 100 komada. Vrlo brzo, ako ne i sutra, ostacemo bez skolovanih kadrova za proizvodnju, ali cemo zato imati menadzera za izvoz.

Trotter

pre 13 godina

Kole se žali kako ne može da nađe tehnologa stručnjaka a ne kaže koliku platu nudi tom stručnjaku.Da je ponudio odgovarajuću platu za taj posao verovatno bi pohrlili tehnolozi ne samo iz Srbije već iz okolnih zemalja.Ali Kole je tipičan srpski ,,bizmismen,, koji dok sjedne strane zgrće milione sa druge gleda da što manje plati radnu snagu i čudi se kako niko neće da radi za džabe(ili minimalac).

Rade

pre 13 godina

"Brate" Hrvate, kompleksi niže vrednosti se ne leče gledanjem u komšijsko dvorište.Pokrij se ti lepo svojim ušicama pa uživaj u tvojoj Lijepoj.Pusti ti nas da se preganjamo sa našim političarima.Imaš ti isto ***** u svom dvorištu samo što ti je lepše da komentarišeš nas.Misliš onda će ti se stalno dizati, bićeš visok 198, bićeš lep, plav,bogat,...Kompleks niže vrednosti je nezgodna stvar.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

Srbija lider? da vidimo:
1.Industrijska kultura: 1. SLO 2.CRO..... 3-5 BIH, Srbija, MN
2.Poljoprivredna kultura: Isto ko pod 1.
3. Socijalna kultura:
1.SLO 2.CRO.......... 6. Srbija
Adekvatno tome su i plate pa i životni standard.
Daleko je Srbija od lidera a zbog gornjih činjenica svakome je jasno da je u medjunarodnim odnosima Slovenija div napram Srbiji.
Jedina uteha za Srbiju je da ona ima potencijal za lidera, ali potencijal je potencijal a realnist je realnost.

Dejan

pre 13 godina

Srbija je lider u regionu po najvecoj inflaciji, broju nezaposlenih, prosecnoj plati, broju nezadovoljnih gradjana, kilometrima izgradjenog autoputa, industriskoj proizvodnji.....
Trenutna ekonomska situacija u Srbiji je gora nego ona sto je bila za vreme Milosevica u drugoj polovini devedesetih...
Jedina razlika je sto je Srbija tada bila pod sankcijama a danas nije....

Darko

pre 13 godina

Za mene osobno je Srbija lider regiona a i sire jer sam to procitao X puta u b92.
Cak sam uvijeren da bi Srbiju trebalo primit u clanice OPEC-a kao energetskog lidera nakon sto prodje "potok", juzni "potok" kroz nju. Mislim na south stream za one koji ne znaju sto znaci potok.
Takodjer sam uvjeren da Srbija kao lokomitiva "regiona" (nedefinirana jedinica za teritoriju a koja se koristi u Srbiji) te kao zemlja koja ima privredni rast kao Kina da bi trebala bit primljena u G8, drustvo sa sebi ravnopravim industriskim zemljama.

Tako ja to vidim iz Hrvatske:-)

ja onako

pre 13 godina

I Mi smo lideri, zemlja nedefinisane granice, sa inflacijom, sa nezaposlenošću, sa privredom u kolapsu, na putu ka Evropi (samo da sustignemo Makedoniju, za malo,sa svetskipriznatim huligansvom, sa korupcijom, sa "uspešnom" privatizacijom, sa manekenima (i estradom) u politici... i sada pitanje sa odgovorom - a u čemu smo MI lidiri? E moj Radoje Domanoviću!

pozdrav novom sadu-mom rodnom gradu

pre 13 godina

Srbija je lider regiona ako se u taj region ubrajaju Srbija,Kosovo,Albanija,Crna Gora i Makedonija.

Stavljati u isti kos Hrvatsku i Srbiju je neozbiljno.

Srbija ce uvijek iz zablje perspektive gledati prema Hrvatskoj,bilo da se radi o ekonomiji,kvaliteti zivota,placama,turizmu,ekologiji i svim ostalim bitnijim segmentima zivota.

Jedino ono u cemu je Srbija istinski lider regiona je proizvodnja malina,i to joj Hrvatska priznaje!

Djuro P.

pre 13 godina

Lideri su nasi biznismeni i sa njima pride nasi eksperti i politicka elita,a obicna narodna masa sto zivi na samom dnu regiona nije nista drugo nego lider u cutanju i gutanju ove prasine sto nam se baca u oci.Dok ima sirotinje bice i posla za lidere,jer se tu najbolje zaradjuje.Nemorate da selite vase ekonomsko carstvo u Kinu,a imate i Mladica i ostale ****** ako nedaj boze neko pokusa da vas ugura u EU.Sad jos i zemljotres,bas vam je upala kasika u med.

mario

pre 13 godina

Rade A ko to ima komplekse niže vrednosti,pa se stalno mora prozivati liderom svega i svačega tako ste nedavno postali i "lider u Evropi" doduše tako ste vi shvatili govor Klintonove.

Cane

pre 13 godina

Huligani sede u ministarstvima, upravnim odborima i javnim preduzecima. Oni su krivi sto Srbija ne ide napred. Oni su krivi sto nijedna strana firma nece da dodje u Srbiju. Nas narod nije zasluzio ovako da zivi.

dragan

pre 13 godina

ja sam za to da se prvo ispita da li je lider prihvatljivo kao gramatički ispravna reč u zvaničnom javnom životu, da se formira komisija koja će utvrđivati značenje i i storijat i mogućnost primene u sociologiji ovog društva, da se razmotri formiranje nadzornog odbora koji će da sve to isto, šta? nadzire... dakle, ništa prepustiti slučaju... ma nije nego,od kuma mi mali završio management public relations ili kako god, pa da se nađe nešto za malog.... a ima i devojku, šta će, zdrav je, eto ....

Tipolir

pre 13 godina

@ Rade

Ti si Radivoje običan mali venomoid, koji za razliku od Hrvata,
boluješ od kompleksa više vrijednosti, i priznaj da ti ipak godi
etiketa "lidera".
Napadaš mene a ja ti potvrđujem da si veliki-mali lider.
Što bi tek bilo, da ti želim oduzeti liderstvo??

Maximus

pre 13 godina

Danas je Djelic na sastanku sa direktorima Instituta rekao da mu za naredni budzet fali 6.000.000.000,00. Alo ljudi, sta vi to radite? Oticice nam i ono malo pameti sto je jos ostalo. Molim Vas, ne radite to Srbiji.

Tipolir

pre 13 godina

......nije jasno u odnosu na koje je zemlje i u čemu je Srbija šampion??
_____________________
A ne, ne možete sada odbaciti liderstvo samo tako. Eto, mi iz Hrvatske, toliko smo kljukani liderstvom Srbije, da sad više nema drugih lidera do vas. Uzeli ste si taj pojam, nosite ga na leđima
ponosno. Srbi su ionako uvijek
bili veliki hvalisavci!!!

Rade

pre 13 godina

"Brate" Hrvate, kompleksi niže vrednosti se ne leče gledanjem u komšijsko dvorište.Pokrij se ti lepo svojim ušicama pa uživaj u tvojoj Lijepoj.Pusti ti nas da se preganjamo sa našim političarima.Imaš ti isto ***** u svom dvorištu samo što ti je lepše da komentarišeš nas.Misliš onda će ti se stalno dizati, bićeš visok 198, bićeš lep, plav,bogat,...Kompleks niže vrednosti je nezgodna stvar.

Ljubivoje I

pre 13 godina

Razočaran sam kako u javnosti nastupaju srpsli biznismeni-privrednici, razni analitičari pa i naravno novinari. Jedino opravdanje vidim kod političara, pošto oni na te prazne reči(lideri i patrioti) pecaju naivne birače.
Gospodo mora se preći na matematičko pretstavljanje svega i svačega. Koliko smo u tom i tom periodu napravili puteva, koliko smo proizveli vina, koliko malina, koliko mleka, koliko mesa, koliko pekmeta i naravno automobila pošto je to toliko važno pojedinim političarima. Pre neki dan je dačija saopštila da je proizvela milioniti automobil u Rumuniji, Škoda za prvih 9 meseci ove godine 414.000 automobila.
Šta je osnovna zamerka. Nismo mi u stanju da se takmičimo sa Hrvatskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom, Rumunijom. Oni imaju bogatije i jače saveznike od nas. Mi moramo imati iste saveznike koje ima Hrvatska i zemlje u okruženju u protivnom sve ostaju prazne i lažne priče za malu decu. U sve ušta se učlanila Slovačka moramo se i mi učlaniti. Da ne bude nesporazuma od NATOa pa na dalje.
Ako neko neće imaće platu koju sada ima i još manju. Da se razumemo hrvati su pevali danke dojčland a mi smo im palili ambasade.Za palioce ambasada je plata manja od 200 eura.
Ovako mišljenje nije lepo ali je tako.
Pozdrav.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 13 godina

Srbija lider? da vidimo:
1.Industrijska kultura: 1. SLO 2.CRO..... 3-5 BIH, Srbija, MN
2.Poljoprivredna kultura: Isto ko pod 1.
3. Socijalna kultura:
1.SLO 2.CRO.......... 6. Srbija
Adekvatno tome su i plate pa i životni standard.
Daleko je Srbija od lidera a zbog gornjih činjenica svakome je jasno da je u medjunarodnim odnosima Slovenija div napram Srbiji.
Jedina uteha za Srbiju je da ona ima potencijal za lidera, ali potencijal je potencijal a realnist je realnost.

Tipolir

pre 13 godina

@ Rade

Ti si Radivoje običan mali venomoid, koji za razliku od Hrvata,
boluješ od kompleksa više vrijednosti, i priznaj da ti ipak godi
etiketa "lidera".
Napadaš mene a ja ti potvrđujem da si veliki-mali lider.
Što bi tek bilo, da ti želim oduzeti liderstvo??

mario

pre 13 godina

Rade A ko to ima komplekse niže vrednosti,pa se stalno mora prozivati liderom svega i svačega tako ste nedavno postali i "lider u Evropi" doduše tako ste vi shvatili govor Klintonove.

pozdrav novom sadu-mom rodnom gradu

pre 13 godina

Srbija je lider regiona ako se u taj region ubrajaju Srbija,Kosovo,Albanija,Crna Gora i Makedonija.

Stavljati u isti kos Hrvatsku i Srbiju je neozbiljno.

Srbija ce uvijek iz zablje perspektive gledati prema Hrvatskoj,bilo da se radi o ekonomiji,kvaliteti zivota,placama,turizmu,ekologiji i svim ostalim bitnijim segmentima zivota.

Jedino ono u cemu je Srbija istinski lider regiona je proizvodnja malina,i to joj Hrvatska priznaje!

Opste dobro i zdrav rezon

pre 13 godina

Postovani gligorov, zasto vi o srzi problema samo pricate, zasto ne desjstvujete u tom pravcu?
TAJKUN, KORUPCIJA, OBAVESTITE JAVNOG TUZIOCA ODMAH I JAVNOST
DA NADJU ONOG KO ZELI I SPREMAN JE DA RAZMRSI GORDIJEV CVOR ILI MORANARSKI KAO NAJ SLIZENIJA?
Ovde ekonomisti stalno komentarisu kako vladaju matematikom, a drugi umesto njih racunaju,a politicar diktiraju resenja i sume.
U ekonomiji nema nuklerane metematike i fizike,hemije.
to su 4 osnovne racunske operacije i %(procenat)
Takodje objasnite menadzerima da su oni komercijalisti za uvaljivanje robe i prevare, ne odgovorni ljudi.Niti su dizajneri, niti odgovorni ljudi.
Berzansko poslovanje jeste u modi,ali to nije ekonoija, vec mucenje firme koja menja vlasnika usled stecaja ili opste potrabe drzave za nekim dinarom, jer je privreda svedena na minimum minimuma.
Takodje objasnite americko i evropske sisteme, jer mi nismo
preko okeanska zemljau sklopu SAD-a,vecvropska.
Molim vas da detaljno objasnite i drzavu kanadu, da shvate da izemlje preko okeanske ni jedna nema sistem zdravstva kao SAD,i da je to svetski izuzetak.
Objasnite da 70% civilizacije kako razvijene i nerazvijene ne poznaje ovakvu ekonomije.Ako postoji neki cestit i pravedan covek, molim vas da se javi medijima, a da ne trazi more jer ga nemamo, rado menjamo strucna lica za karijeriste

Trotter

pre 13 godina

Kole se žali kako ne može da nađe tehnologa stručnjaka a ne kaže koliku platu nudi tom stručnjaku.Da je ponudio odgovarajuću platu za taj posao verovatno bi pohrlili tehnolozi ne samo iz Srbije već iz okolnih zemalja.Ali Kole je tipičan srpski ,,bizmismen,, koji dok sjedne strane zgrće milione sa druge gleda da što manje plati radnu snagu i čudi se kako niko neće da radi za džabe(ili minimalac).

mare

pre 13 godina

cekaj ne razumem u cemu smo lider? ja sa dznam po statistici imamo najmanje plate u regionu ,crna gora nas stize skoro 160 e ,o cemu se radi ?

Darko

pre 13 godina

Za mene osobno je Srbija lider regiona a i sire jer sam to procitao X puta u b92.
Cak sam uvijeren da bi Srbiju trebalo primit u clanice OPEC-a kao energetskog lidera nakon sto prodje "potok", juzni "potok" kroz nju. Mislim na south stream za one koji ne znaju sto znaci potok.
Takodjer sam uvjeren da Srbija kao lokomitiva "regiona" (nedefinirana jedinica za teritoriju a koja se koristi u Srbiji) te kao zemlja koja ima privredni rast kao Kina da bi trebala bit primljena u G8, drustvo sa sebi ravnopravim industriskim zemljama.

Tako ja to vidim iz Hrvatske:-)

nixonn

pre 13 godina

E smorili ste vise sa tim lideri, i moja baba zna da zivimo lose, ne morate to ponavljati ko papagaji. Daj da se cini nesto, neki protest, neki natpis

Djuro P.

pre 13 godina

Lideri su nasi biznismeni i sa njima pride nasi eksperti i politicka elita,a obicna narodna masa sto zivi na samom dnu regiona nije nista drugo nego lider u cutanju i gutanju ove prasine sto nam se baca u oci.Dok ima sirotinje bice i posla za lidere,jer se tu najbolje zaradjuje.Nemorate da selite vase ekonomsko carstvo u Kinu,a imate i Mladica i ostale ****** ako nedaj boze neko pokusa da vas ugura u EU.Sad jos i zemljotres,bas vam je upala kasika u med.

Dejan

pre 13 godina

Srbija je lider u regionu po najvecoj inflaciji, broju nezaposlenih, prosecnoj plati, broju nezadovoljnih gradjana, kilometrima izgradjenog autoputa, industriskoj proizvodnji.....
Trenutna ekonomska situacija u Srbiji je gora nego ona sto je bila za vreme Milosevica u drugoj polovini devedesetih...
Jedina razlika je sto je Srbija tada bila pod sankcijama a danas nije....

Nikola

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, ali se slazem sa Koletom. Pogledajte samo cudo privatnih fakulteta.. menadzment, menadzment, menadzment. Za ovo ili ono. To je vec postalo komedija. Da kojim cudom sutra ovde u NS na primer Jugoalat preko noci stane na noge, ne bi nasli ni 3 masinska inzenjera sa proizvodnog masinstva. Ali zato diplomiranih inzenjera menadzmenta barem 100 komada. Vrlo brzo, ako ne i sutra, ostacemo bez skolovanih kadrova za proizvodnju, ali cemo zato imati menadzera za izvoz.

ja onako

pre 13 godina

I Mi smo lideri, zemlja nedefinisane granice, sa inflacijom, sa nezaposlenošću, sa privredom u kolapsu, na putu ka Evropi (samo da sustignemo Makedoniju, za malo,sa svetskipriznatim huligansvom, sa korupcijom, sa "uspešnom" privatizacijom, sa manekenima (i estradom) u politici... i sada pitanje sa odgovorom - a u čemu smo MI lidiri? E moj Radoje Domanoviću!

dragan

pre 13 godina

ja sam za to da se prvo ispita da li je lider prihvatljivo kao gramatički ispravna reč u zvaničnom javnom životu, da se formira komisija koja će utvrđivati značenje i i storijat i mogućnost primene u sociologiji ovog društva, da se razmotri formiranje nadzornog odbora koji će da sve to isto, šta? nadzire... dakle, ništa prepustiti slučaju... ma nije nego,od kuma mi mali završio management public relations ili kako god, pa da se nađe nešto za malog.... a ima i devojku, šta će, zdrav je, eto ....

Cane

pre 13 godina

Huligani sede u ministarstvima, upravnim odborima i javnim preduzecima. Oni su krivi sto Srbija ne ide napred. Oni su krivi sto nijedna strana firma nece da dodje u Srbiju. Nas narod nije zasluzio ovako da zivi.

Maximus

pre 13 godina

Danas je Djelic na sastanku sa direktorima Instituta rekao da mu za naredni budzet fali 6.000.000.000,00. Alo ljudi, sta vi to radite? Oticice nam i ono malo pameti sto je jos ostalo. Molim Vas, ne radite to Srbiji.