Utorak, 02.11.2010.

13:50

“Dobro je što se prodaje Telekom”

Generalni direktor Telenora Ćel-Morten Jonsen ocenio je da je dobro što se Telekom privatizuje i što će Telenor imati još jednog `igrača`, bez obzira ko to bio.

Izvor: Tanjug

“Dobro je što se prodaje Telekom” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

zaposlen u telekom-u

pre 13 godina

Mnogo brige o vlasnistvu Telekom-a. Tacno je da u dosta velikih kompanija u telekomunikacijama drzava ima vlasnistvo, negde (retko) i 100%. Ali gubi se ovde kljucni problem o kome niko ne pise a to se nece cuti ni od Tekeom-a ni od Drazave (Vlade i politicara). Nije problem drzavno vlasnistvo ako trzisna firma poluje to pravilima trzisnih firmi. Sta to znaci? Znaci da drzava, ako je vlasnik 100% imenuje Predsednika i clanove Upravnog odbora. U upravni podbor se biraju najbolji SRTUCNI ljudi i zalizitih poslovnih oblasti, dirktora banaka, strucnjaka iz Telkomunikacia, ..., osoba koji poznaju svetski biznis.
(Sta mi imamo, Danu Draskovic..... )Upravni odbor imenuje Direktora firme koji se bira na osnovu sposobnosti (znanja, iskustva i sveobuhvatne poslovne kompetentnosti) Kompaniuja je vlasniuku odgovorna za rezultate rada. Poslovne ciljeve postavlja vlasnik preko Upravnog odbora. Direktorova duznost je da te rezultate postigne. Ako ih ne postigne oni ga smene i dovedu drugog. Citavo poslovanje kompanije je postavljeno na istim principima kao i svake druge trzisne kompanije gde se prijemi na posao, uspeh u poslu i napredak na poslu meri samo jednim merilom - poslovna kompetentnost i rezultati rada. E GOSPODO OVDE LEZI VELIKI ZEC. U svim drzavnim firmama i javnim preduzecima naimeovanja pravi Drzava, citaj Vlada, citaj Ministri i citaj POLITICARI. Pored politicara tu su rodjaci, drugovi/prijatelji, kumovi, svalerke, ... . I to je princip srpskog menadzmenta. Sa takvim menadzmentom nema NIKAKVE SANSE ZA DUGOROCAN USPEH TELEKOM-a. Pa molim vas pogledajte prvo ko vodi Telekom? Covek (PRAVNIK?) bez IKAKVOG POSLOVNOG ISKUSTVA, DA NE GOVORIMO o iskustvu u telekomunikacija. Kako on moze da proceni ko ga laze a ko mu govori istinu o preduzecu. Covek nema pojma!. Da ne idemo dalje. Poslovanje/menadzment na ovakav nacin ne vodi nogde. Mogao je Telekom da zaradjuje od naroda kao monopolista i odredjuje cene kako hoce. Zato treba privatizovati vecinski (51%) vlasnistva i dati velikom kompetentnom stranom partneru da vodi biznis. Bice to mnogo bolje i za zemlju i za Vladu i gradjane. Sa 49% vlasnistva drzava ce ubirati veliki novac od mnogo uspesnije kompanije, zaposleni ce biti mnogo zadovoljniji jer ce sposobni konacno dobiti sansu za napredaak u firmi a cene potrosacu ce se sigurno smanjiti. Ovo isto vazi i za EPS, i za Postu ... .
Moramo prestati da se vracamo u stari sistem, on je prosao, bio on bolji ili gori, on je prosao, moramo se navici da razmisljamo, zakljucujeo i ponasamo se kako se ponasaju oni koji su najuspesniji, tamo nam je buducnost.

Saša

pre 13 godina

O B92, prenosite samo izjave vlasti po pitanju prodaje Telekoma. Gde je sad istraživačko novinarstvo? Ili vi forsirate selektivno istraživačko novinarstvu. Pored svih suludih izjava vlasti po pitanju prodaje, vama ne pada na pamet da istražite šta je iza njih. Niste postavili pitanje direktoru Telenora kako to da je njihova kompanija državna? Šta misli o tome? Ne postavljate teška pitanja, da čoveku ne bude neprijatno?

pipa

pre 13 godina

Pa ako direktor Telenora tako misli onda treba da prodamo jer nam kao konkurencija sigurno dobro misli.Samo mislim da ovaj tekst koji je osvanuo u svim novinama vredja inteligenciju ovog naroda.Neka prodaju svoj Telenor Nemcima ako smatra da je to dobro.

svecana bela kosulja

pre 13 godina

Pa valjda ce jednog dana i celu farmu da prodaju, na onom, kako se zove...da, tenderu. Jeste. Onako djuture sa sve razmnozivim radnim jedinkama.
Ako neko bude hteo da usmeri kapitalnu investiciju u isto, jelte.

ion

pre 13 godina

samo budala i zlonameran covek se moze protiviti prodaji telekoma,epsa ...
jedino ostaje pitanje pod kojim i kakvim uslovima.
ne treba zaboraviti da trenutna dobit koja ta preduzeca iskazuju,sutra ce se istopiti ili je uopste nece biti kada evro dostigne cenu od 150 i vise rsd.
i na kraju nasa drzava nema para za daljna ulaganja i pracenje najnovijih tehnologija.

Zoran

pre 13 godina

Pa ovi provizija poslušnici mi stvarno vređaju inteligenciju i elementarnu logiku građanima Srbije. Telenor, jedna od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija, koja ima preko 100 miliona pretplatnika, Norveška ima 5 miliona stanovnika??? Od Rusije i Bangladeša, Skandinavije, Singapura do Balkana je u 100 procentnom vlasništvu Norveške, a činovnik, koga je postavila Norveška vlada priča bajke glupim Balkancima. Pitanje je zašto niko ne objavi da su dekani Pravnog, Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Bg univerziteta, zajedno sa rektorom, decidno protiv prodaje, rektor čak kaže da će kompanija kad vrati sve dugove 2013 imati čist profit 300 miliona eura godišnje u Bosni, Cg i Srbiji... Ali idu izbori, a provizije trebaju...Niko u slobodnim medijima Srbije to ne objavljuje. Prodaja Telekoma Srbija je definitivan kraj i odlazak u istoriju Socjalističke partije i Demokratske Stranke. Za vas više nikad...

SRBIJA NA RASPRODAJU-,JOŠ MALO PA NESTALO

pre 13 godina

Sram vas bilo gospodine državni sekretaru iz ministarstva ekonomije samo vam fali tabla oko vrata :Srbija na rasprodaju.Malo li ste gospodo stručnjaci raskrčmili i raskućili ovu napaćenu zemlju-sve prodadoste i rasprodadoste,sram Vas bilo!Nema pravog trenutka za prodaju Telekoma Srbija gospodine sekretaru!ŠTO NE KAŽETE NARODU DA TELEKOMUNIKACIJE NIJEDNA OZBILJNA DRŽAVA NE PRODAJE.ŠTO NE REČE GENERALNI DIREKTOR TELENORA DA JE TELENOR KOMPANIJA U VLASNIŠTVU DRŽAVE. DOJČE TELEKOM,FRANCE TELEKOM,BRITISH TELEKOM-TAKOĐE SU U VLASNIŠTVU DRŽAVE.A VI NEMATE PAMETNIJA POSLA NEGO DA RASPRODAJETE NAŠU ZEMLJU,NAŠU BUDUĆNOST I BUDUĆNOST NAŠE DECE.SRAM VAS BILO,GOSPODO MINISTRI!

geryray,wien

pre 13 godina

"Ćirić je ukazao i da je dobro to što će se paralelno sa privatizacijom te firme deliti besplatne akcije građanima Srbije."
Prike, izbaci to besplatne da ne ispadne da se poklanja, jer ti gradjani su u isti taj Telekom ulozili stotinak puta vise nego sto cete vi da mu izmrvite, a to sto se prodaje KAPITAL da bi se ulozio u KAPITALNE investicije, to je vec hit.

...

pre 13 godina

Telekom pa EPS pa socijalni nemiri i kraj ove okupacije iznutra + sukobi u okviru familije na vlasti je neizbezan ... narkomani na vlasti ...

Cika Denis

pre 13 godina

@iz nemacke

Sticajem okolnosti asistirao sam jednom profesoru pri pisanju malo veceg rada bas na ovu temu. Ovo sto ste Vi napisali nema mnogo dodirnih tacaka sa realnoscu. Privatizacija i liberalizacija(razlikovati ova 2 pojma) telekoma u EU je bila katastrofalna. Izgubljeno je oko 2 miliona radnih mesta! A to je javni sektor koji je najuspesnije privatizovan. Srecna okolnost sto se tice privatizacije telekomunikacija je to sto je pocela da se razvija mobilna telefonija u tom periodu koja je uspela da "upije" otpustene radnike iz sektora fixne telefonije. Ovo sto radi ova vlada(privatizacija telekoma) je katastrofalno po nasu zemlju. A sto je najzalosnije to je i njima jasno.

g4

pre 13 godina

Telenoru to odgovara jer ce i cene usluga da porastu enormno isto kao sto se desilo i kada je Hrvatska prodala svoj Telekom. A mi treba da pazimo kome ukazujemo poverenje, 4 godine zivota je bas mnogo.

ua

pre 13 godina

Ja stvarno zahtevam da mi se vrate pare. Secam se jednom kirijas nije platio racun pa sam platio 1000dem ponovni prikljucak, a za 2 nove linije secam se da je bilo nekoliko hiljada DEM-a.I sta sad sve ce te pare da potrosi javni sektor.

Eeeej

pre 13 godina

@iz Nemacke
Volimo i mi otvoreno trziste i konkurenciju, ali to kod nas ne uspeva kakva god bila privatizacija. Evo bas danas saznasmo da nam je mleko u monopolu, a kao da ne vidim nigde ni jedan lanac hiper/supermarketa... Je l' treba jos neki red da napisem

iz nemacke

pre 13 godina

Ne razumem zasto vecina zeli da telekom ostane drzavni!U svim zemljama je liberalizacija i privatizacija telekomunikacije vodila do vise radna mesta u telekomunikaciji. Sada u nemackoj imamo 2000 Firme koji se bave usluge telekomunikacije. Privatizacija i liberalizacija je tek pocela 1998 godine. 12 godine posle toga, niko, bas niko ne zeli nazad drzavnog monopolista. Ako svi zele zapadni standard, a taj zapad se smeje kada neko kaze da je firma drzavna a uspesna, zasto srpski narod zeli da odrzi neuspesne strukture ?
Iz nemacke u srbiju 1 minut kosta 5-6 centi, za ameriku samo 1 cent ? Ako zelite zapadni standard, onda molim vas, molim vas raspitajte se koliko je bilo pozitivno privatizacija i liberalizacija u drugim zemljama, umesto da kucate minuse za svako misljene sto nije patriotski na prvi pogled. Pozdrav is jedne nemacke bez monopolista u telekomunikaciji.

Ana

pre 13 godina

tako je ! ma ko to bio! i do sada se privatizovalo tako da je to ispala najstrasnija pljacka koja je dotukla Srbiju! dobro, nego sta! sve na dobos! "bilo ko" kakva cudovista...

boban

pre 13 godina

Pitas stranca da li dobro prodati uspesnu domacu firmu,vlasnika infrastrukture.
Dobro je za njega kao stranca.Za Srbiju nikako ne moze biti dobro.Profit ce izlaziti iz Srbije.

Dejan

pre 13 godina

Ima od tih para da naprave 15 km koridora 10 ,građanima po 1 crvenu, i uz dobar markentig to je više nego dovoljno, a ostalo kao i dosada pošteno da podele između sebe.

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Dokle ste dogurali vi protagonisti prodaje drzavnog udela u Telekomu da idete i intervjuisete CEO konkurencije za njegovo misljenje o ovoj planiranoj transakciji! Pa, sta ste ocekivali da vam kaze - normalno da covek navija da treba prodati akcije Telekoma, jer se iz prikrajka nada da moze uzeti deo korisnika jer ce neki od korisnika sigurno otici, ako se Telekom bude prodao. Nevolja za ovog gospodina iz Telenora je ta sto ce 85% od ukupnih korisnika koju budu doneli odluku da nakon privatizacije Telekoma napuste to preduzece, ce verovatno preci u redove Vip mobile! Tako da Telenor tu nece imati nikakvu priliku, gotovo sam siguran!
Mozda bi Telenor trebao da razmisli o prodaji onih 55% akcija kojima upravlja trezor Norveske, jer mi se cini da ce izgubiti bitku u Indiji. Profit Telenora je skliznuo za oko 51% u odnosu na prethodnu godinu, ali ne iz razloga koje oni navode u finansijskim izvestajima, niti na bloombergu, vec pogadjajte zasto? Ulaganje u kapacitete u Indiji - Da, da 'oce to tako kada se "preinvestira"! Prvo smene direktora u Indiji, koji je pre gospodina Jonsena bio sef jedinice u Srbiji, pa mu onda traze mesto u firmi da ne ispadne skandal medju akcionarima i da ne dodje do veceg pada akcija! Ne, gospodo, ne radi se to tako, kada je sve po planu - prvo se nadje mesto coveku koga zelite da unapredite, pa se tek onda objavi da ce napustiti f-ju na nizoj poziciji. Akcionari su to odlicno razumeli, ne morate da brinete. ;-)
Ali, da se vratimo nasim problemima. Telekom Srbije naredne godine vraca poslednju ratu kredita City Bank-u i nakon toga ce mu kreditni potencijal sigurno biti povecan. Ja ne vidim nikakav problem da se nakon uplate poslednje rate City bank-u nas Telekom zaduzi za 1.2 - 1.5 milijardi eura i da sa tim novcem, bez bilo kakvih problema 'udje' na neko trziste od 10 miliona stanovnika. To trziste ne mora biti neko u nasoj okolini, moze biti i neko udaljeno trziste, ali sigurno je da postoji kapacitet da se Telekom Srbije razvija u jednu multinacionalnu korporaciju!

Marko

pre 13 godina

@Predrag
Jel'?
A ovaj sto kupi im nece debelo naplacivati tu 'TT kanalizaciju', s'tim sto nece onda imati kome da se zale.

Telekom i Telenor nude slicne usluge u mobilnoj telefoniji, a uskoro ce Telenor biti konkurent Telekomu i u fiksnoj telefoniji, e sad uporedite koliko zaposlenih ima Telekom, a koliko Telenor.
U skorijoj buducnosti, kada ovde bude totalna konkurencija (a sada se prave uslovi za tako nesto), onda bi voleo da vidim ove sto kukaju kada budu videli da su sva 'zlatna jaja' pojeli politicari kupujuci socijalni mir, a od 'koke' umesto da smo dobili pilice, dobili bi finu supicu.
Lupajte minuseve, ali onaj ko misli da je Telenor drzavna firma, pa eto, nema nista lose ni u tome da Telekom bude drzavna firma, trebao bi da zna da Norveska nije Srbija, koliko god Tadic bio proevropski orijentisan.

radnik

pre 13 godina

za Telekom bi jedino bilo dobro da postane domaće privatno preduzeće. drugim rečima, da ga kupi neko naš svojim tj domaćim kapitalom.
sve ostalo nije dobro ni za Telekom, ni za Srbiju, ni za budžet.
jedino što je dobro u svakoj opciji su provizije naših političara.

Cika Denis

pre 13 godina

"Na pitanje šta će Srbija dobiti privatizacijom Telekoma, postavljenom u okviru diskusije na Ekonomskom samitu u Beogradu, Ćirić je odgovorio da su očekivanja da će se pronaći dobar strateški partner nacionalnoj kompaniji koji će obezbediti njen stabilni rast u narednom periodu."

Krstim se i levom i desnom(i rukom i nogom)! Kakav maestralan razlog! Pa ovo ni Jozef Stiglic nije ocekivao! Bravo Ciricu, mesijo nas!

Predrag

pre 13 godina

Iz ugla Telenora prodaja Telekoma je neophodna ako zbog ničeg ono zbog najama TT kanalizacije zbog čega su se ove dve firme prepucavale i preko RATEL-a koji je morao da arbitrira i ocenjuje ponudu Telekoma o ceni najma ove infrastrukture. A dali je prodaja koke koja nosi zlatna jaja u interesu države i njenih gradjana to je drugi padež. Mišljenja sam da je bolje da je Telekom ostao u većinskom vlasnštvu države ali kada je to država slušala vox popoli!

Munem

pre 13 godina

Kada ovo govori Telenor, dođe mi na isto kao da Real iz Madrida kaže da je sada pravi trenutak da Barselona proda Mesija...
Šta bi na to rekli Katalonci??!!

Aleksandar

pre 13 godina

Jonsen ukazuje da bi vlasništvo Telekoma moralo da bude odvojeno od države! Naravno, ali pitanje za njega: zasto onda vlasnistvo kompanije Telenor nije odvojeno od drzave Norveske??

Posetilac

pre 13 godina

Za Cirica je to pravo vreme jer se nada dobroj proviziji. Dobro je vreme i za nemacki telekom jer ce jeftino kupiti. Dobro je i za vladu Srbije, jer ce prodajom mozda ostati jos koji mesec na vlasti. Jedino je lose za gradjane Srbije, koji su u taj Telekom ulagali. Uostalom, ne moze za sve dobro da bude, zar ne!

Posetilac

pre 13 godina

Za Cirica je to pravo vreme jer se nada dobroj proviziji. Dobro je vreme i za nemacki telekom jer ce jeftino kupiti. Dobro je i za vladu Srbije, jer ce prodajom mozda ostati jos koji mesec na vlasti. Jedino je lose za gradjane Srbije, koji su u taj Telekom ulagali. Uostalom, ne moze za sve dobro da bude, zar ne!

Aleksandar

pre 13 godina

Jonsen ukazuje da bi vlasništvo Telekoma moralo da bude odvojeno od države! Naravno, ali pitanje za njega: zasto onda vlasnistvo kompanije Telenor nije odvojeno od drzave Norveske??

Munem

pre 13 godina

Kada ovo govori Telenor, dođe mi na isto kao da Real iz Madrida kaže da je sada pravi trenutak da Barselona proda Mesija...
Šta bi na to rekli Katalonci??!!

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Dokle ste dogurali vi protagonisti prodaje drzavnog udela u Telekomu da idete i intervjuisete CEO konkurencije za njegovo misljenje o ovoj planiranoj transakciji! Pa, sta ste ocekivali da vam kaze - normalno da covek navija da treba prodati akcije Telekoma, jer se iz prikrajka nada da moze uzeti deo korisnika jer ce neki od korisnika sigurno otici, ako se Telekom bude prodao. Nevolja za ovog gospodina iz Telenora je ta sto ce 85% od ukupnih korisnika koju budu doneli odluku da nakon privatizacije Telekoma napuste to preduzece, ce verovatno preci u redove Vip mobile! Tako da Telenor tu nece imati nikakvu priliku, gotovo sam siguran!
Mozda bi Telenor trebao da razmisli o prodaji onih 55% akcija kojima upravlja trezor Norveske, jer mi se cini da ce izgubiti bitku u Indiji. Profit Telenora je skliznuo za oko 51% u odnosu na prethodnu godinu, ali ne iz razloga koje oni navode u finansijskim izvestajima, niti na bloombergu, vec pogadjajte zasto? Ulaganje u kapacitete u Indiji - Da, da 'oce to tako kada se "preinvestira"! Prvo smene direktora u Indiji, koji je pre gospodina Jonsena bio sef jedinice u Srbiji, pa mu onda traze mesto u firmi da ne ispadne skandal medju akcionarima i da ne dodje do veceg pada akcija! Ne, gospodo, ne radi se to tako, kada je sve po planu - prvo se nadje mesto coveku koga zelite da unapredite, pa se tek onda objavi da ce napustiti f-ju na nizoj poziciji. Akcionari su to odlicno razumeli, ne morate da brinete. ;-)
Ali, da se vratimo nasim problemima. Telekom Srbije naredne godine vraca poslednju ratu kredita City Bank-u i nakon toga ce mu kreditni potencijal sigurno biti povecan. Ja ne vidim nikakav problem da se nakon uplate poslednje rate City bank-u nas Telekom zaduzi za 1.2 - 1.5 milijardi eura i da sa tim novcem, bez bilo kakvih problema 'udje' na neko trziste od 10 miliona stanovnika. To trziste ne mora biti neko u nasoj okolini, moze biti i neko udaljeno trziste, ali sigurno je da postoji kapacitet da se Telekom Srbije razvija u jednu multinacionalnu korporaciju!

Dejan

pre 13 godina

Ima od tih para da naprave 15 km koridora 10 ,građanima po 1 crvenu, i uz dobar markentig to je više nego dovoljno, a ostalo kao i dosada pošteno da podele između sebe.

boban

pre 13 godina

Pitas stranca da li dobro prodati uspesnu domacu firmu,vlasnika infrastrukture.
Dobro je za njega kao stranca.Za Srbiju nikako ne moze biti dobro.Profit ce izlaziti iz Srbije.

Predrag

pre 13 godina

Iz ugla Telenora prodaja Telekoma je neophodna ako zbog ničeg ono zbog najama TT kanalizacije zbog čega su se ove dve firme prepucavale i preko RATEL-a koji je morao da arbitrira i ocenjuje ponudu Telekoma o ceni najma ove infrastrukture. A dali je prodaja koke koja nosi zlatna jaja u interesu države i njenih gradjana to je drugi padež. Mišljenja sam da je bolje da je Telekom ostao u većinskom vlasnštvu države ali kada je to država slušala vox popoli!

Cika Denis

pre 13 godina

"Na pitanje šta će Srbija dobiti privatizacijom Telekoma, postavljenom u okviru diskusije na Ekonomskom samitu u Beogradu, Ćirić je odgovorio da su očekivanja da će se pronaći dobar strateški partner nacionalnoj kompaniji koji će obezbediti njen stabilni rast u narednom periodu."

Krstim se i levom i desnom(i rukom i nogom)! Kakav maestralan razlog! Pa ovo ni Jozef Stiglic nije ocekivao! Bravo Ciricu, mesijo nas!

Ana

pre 13 godina

tako je ! ma ko to bio! i do sada se privatizovalo tako da je to ispala najstrasnija pljacka koja je dotukla Srbiju! dobro, nego sta! sve na dobos! "bilo ko" kakva cudovista...

Marko

pre 13 godina

@Predrag
Jel'?
A ovaj sto kupi im nece debelo naplacivati tu 'TT kanalizaciju', s'tim sto nece onda imati kome da se zale.

Telekom i Telenor nude slicne usluge u mobilnoj telefoniji, a uskoro ce Telenor biti konkurent Telekomu i u fiksnoj telefoniji, e sad uporedite koliko zaposlenih ima Telekom, a koliko Telenor.
U skorijoj buducnosti, kada ovde bude totalna konkurencija (a sada se prave uslovi za tako nesto), onda bi voleo da vidim ove sto kukaju kada budu videli da su sva 'zlatna jaja' pojeli politicari kupujuci socijalni mir, a od 'koke' umesto da smo dobili pilice, dobili bi finu supicu.
Lupajte minuseve, ali onaj ko misli da je Telenor drzavna firma, pa eto, nema nista lose ni u tome da Telekom bude drzavna firma, trebao bi da zna da Norveska nije Srbija, koliko god Tadic bio proevropski orijentisan.

iz nemacke

pre 13 godina

Ne razumem zasto vecina zeli da telekom ostane drzavni!U svim zemljama je liberalizacija i privatizacija telekomunikacije vodila do vise radna mesta u telekomunikaciji. Sada u nemackoj imamo 2000 Firme koji se bave usluge telekomunikacije. Privatizacija i liberalizacija je tek pocela 1998 godine. 12 godine posle toga, niko, bas niko ne zeli nazad drzavnog monopolista. Ako svi zele zapadni standard, a taj zapad se smeje kada neko kaze da je firma drzavna a uspesna, zasto srpski narod zeli da odrzi neuspesne strukture ?
Iz nemacke u srbiju 1 minut kosta 5-6 centi, za ameriku samo 1 cent ? Ako zelite zapadni standard, onda molim vas, molim vas raspitajte se koliko je bilo pozitivno privatizacija i liberalizacija u drugim zemljama, umesto da kucate minuse za svako misljene sto nije patriotski na prvi pogled. Pozdrav is jedne nemacke bez monopolista u telekomunikaciji.

SRBIJA NA RASPRODAJU-,JOŠ MALO PA NESTALO

pre 13 godina

Sram vas bilo gospodine državni sekretaru iz ministarstva ekonomije samo vam fali tabla oko vrata :Srbija na rasprodaju.Malo li ste gospodo stručnjaci raskrčmili i raskućili ovu napaćenu zemlju-sve prodadoste i rasprodadoste,sram Vas bilo!Nema pravog trenutka za prodaju Telekoma Srbija gospodine sekretaru!ŠTO NE KAŽETE NARODU DA TELEKOMUNIKACIJE NIJEDNA OZBILJNA DRŽAVA NE PRODAJE.ŠTO NE REČE GENERALNI DIREKTOR TELENORA DA JE TELENOR KOMPANIJA U VLASNIŠTVU DRŽAVE. DOJČE TELEKOM,FRANCE TELEKOM,BRITISH TELEKOM-TAKOĐE SU U VLASNIŠTVU DRŽAVE.A VI NEMATE PAMETNIJA POSLA NEGO DA RASPRODAJETE NAŠU ZEMLJU,NAŠU BUDUĆNOST I BUDUĆNOST NAŠE DECE.SRAM VAS BILO,GOSPODO MINISTRI!

Zoran

pre 13 godina

Pa ovi provizija poslušnici mi stvarno vređaju inteligenciju i elementarnu logiku građanima Srbije. Telenor, jedna od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija, koja ima preko 100 miliona pretplatnika, Norveška ima 5 miliona stanovnika??? Od Rusije i Bangladeša, Skandinavije, Singapura do Balkana je u 100 procentnom vlasništvu Norveške, a činovnik, koga je postavila Norveška vlada priča bajke glupim Balkancima. Pitanje je zašto niko ne objavi da su dekani Pravnog, Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Bg univerziteta, zajedno sa rektorom, decidno protiv prodaje, rektor čak kaže da će kompanija kad vrati sve dugove 2013 imati čist profit 300 miliona eura godišnje u Bosni, Cg i Srbiji... Ali idu izbori, a provizije trebaju...Niko u slobodnim medijima Srbije to ne objavljuje. Prodaja Telekoma Srbija je definitivan kraj i odlazak u istoriju Socjalističke partije i Demokratske Stranke. Za vas više nikad...

Cika Denis

pre 13 godina

@iz nemacke

Sticajem okolnosti asistirao sam jednom profesoru pri pisanju malo veceg rada bas na ovu temu. Ovo sto ste Vi napisali nema mnogo dodirnih tacaka sa realnoscu. Privatizacija i liberalizacija(razlikovati ova 2 pojma) telekoma u EU je bila katastrofalna. Izgubljeno je oko 2 miliona radnih mesta! A to je javni sektor koji je najuspesnije privatizovan. Srecna okolnost sto se tice privatizacije telekomunikacija je to sto je pocela da se razvija mobilna telefonija u tom periodu koja je uspela da "upije" otpustene radnike iz sektora fixne telefonije. Ovo sto radi ova vlada(privatizacija telekoma) je katastrofalno po nasu zemlju. A sto je najzalosnije to je i njima jasno.

geryray,wien

pre 13 godina

"Ćirić je ukazao i da je dobro to što će se paralelno sa privatizacijom te firme deliti besplatne akcije građanima Srbije."
Prike, izbaci to besplatne da ne ispadne da se poklanja, jer ti gradjani su u isti taj Telekom ulozili stotinak puta vise nego sto cete vi da mu izmrvite, a to sto se prodaje KAPITAL da bi se ulozio u KAPITALNE investicije, to je vec hit.

radnik

pre 13 godina

za Telekom bi jedino bilo dobro da postane domaće privatno preduzeće. drugim rečima, da ga kupi neko naš svojim tj domaćim kapitalom.
sve ostalo nije dobro ni za Telekom, ni za Srbiju, ni za budžet.
jedino što je dobro u svakoj opciji su provizije naših političara.

g4

pre 13 godina

Telenoru to odgovara jer ce i cene usluga da porastu enormno isto kao sto se desilo i kada je Hrvatska prodala svoj Telekom. A mi treba da pazimo kome ukazujemo poverenje, 4 godine zivota je bas mnogo.

...

pre 13 godina

Telekom pa EPS pa socijalni nemiri i kraj ove okupacije iznutra + sukobi u okviru familije na vlasti je neizbezan ... narkomani na vlasti ...

Saša

pre 13 godina

O B92, prenosite samo izjave vlasti po pitanju prodaje Telekoma. Gde je sad istraživačko novinarstvo? Ili vi forsirate selektivno istraživačko novinarstvu. Pored svih suludih izjava vlasti po pitanju prodaje, vama ne pada na pamet da istražite šta je iza njih. Niste postavili pitanje direktoru Telenora kako to da je njihova kompanija državna? Šta misli o tome? Ne postavljate teška pitanja, da čoveku ne bude neprijatno?

ua

pre 13 godina

Ja stvarno zahtevam da mi se vrate pare. Secam se jednom kirijas nije platio racun pa sam platio 1000dem ponovni prikljucak, a za 2 nove linije secam se da je bilo nekoliko hiljada DEM-a.I sta sad sve ce te pare da potrosi javni sektor.

Eeeej

pre 13 godina

@iz Nemacke
Volimo i mi otvoreno trziste i konkurenciju, ali to kod nas ne uspeva kakva god bila privatizacija. Evo bas danas saznasmo da nam je mleko u monopolu, a kao da ne vidim nigde ni jedan lanac hiper/supermarketa... Je l' treba jos neki red da napisem

pipa

pre 13 godina

Pa ako direktor Telenora tako misli onda treba da prodamo jer nam kao konkurencija sigurno dobro misli.Samo mislim da ovaj tekst koji je osvanuo u svim novinama vredja inteligenciju ovog naroda.Neka prodaju svoj Telenor Nemcima ako smatra da je to dobro.

ion

pre 13 godina

samo budala i zlonameran covek se moze protiviti prodaji telekoma,epsa ...
jedino ostaje pitanje pod kojim i kakvim uslovima.
ne treba zaboraviti da trenutna dobit koja ta preduzeca iskazuju,sutra ce se istopiti ili je uopste nece biti kada evro dostigne cenu od 150 i vise rsd.
i na kraju nasa drzava nema para za daljna ulaganja i pracenje najnovijih tehnologija.

svecana bela kosulja

pre 13 godina

Pa valjda ce jednog dana i celu farmu da prodaju, na onom, kako se zove...da, tenderu. Jeste. Onako djuture sa sve razmnozivim radnim jedinkama.
Ako neko bude hteo da usmeri kapitalnu investiciju u isto, jelte.

zaposlen u telekom-u

pre 13 godina

Mnogo brige o vlasnistvu Telekom-a. Tacno je da u dosta velikih kompanija u telekomunikacijama drzava ima vlasnistvo, negde (retko) i 100%. Ali gubi se ovde kljucni problem o kome niko ne pise a to se nece cuti ni od Tekeom-a ni od Drazave (Vlade i politicara). Nije problem drzavno vlasnistvo ako trzisna firma poluje to pravilima trzisnih firmi. Sta to znaci? Znaci da drzava, ako je vlasnik 100% imenuje Predsednika i clanove Upravnog odbora. U upravni podbor se biraju najbolji SRTUCNI ljudi i zalizitih poslovnih oblasti, dirktora banaka, strucnjaka iz Telkomunikacia, ..., osoba koji poznaju svetski biznis.
(Sta mi imamo, Danu Draskovic..... )Upravni odbor imenuje Direktora firme koji se bira na osnovu sposobnosti (znanja, iskustva i sveobuhvatne poslovne kompetentnosti) Kompaniuja je vlasniuku odgovorna za rezultate rada. Poslovne ciljeve postavlja vlasnik preko Upravnog odbora. Direktorova duznost je da te rezultate postigne. Ako ih ne postigne oni ga smene i dovedu drugog. Citavo poslovanje kompanije je postavljeno na istim principima kao i svake druge trzisne kompanije gde se prijemi na posao, uspeh u poslu i napredak na poslu meri samo jednim merilom - poslovna kompetentnost i rezultati rada. E GOSPODO OVDE LEZI VELIKI ZEC. U svim drzavnim firmama i javnim preduzecima naimeovanja pravi Drzava, citaj Vlada, citaj Ministri i citaj POLITICARI. Pored politicara tu su rodjaci, drugovi/prijatelji, kumovi, svalerke, ... . I to je princip srpskog menadzmenta. Sa takvim menadzmentom nema NIKAKVE SANSE ZA DUGOROCAN USPEH TELEKOM-a. Pa molim vas pogledajte prvo ko vodi Telekom? Covek (PRAVNIK?) bez IKAKVOG POSLOVNOG ISKUSTVA, DA NE GOVORIMO o iskustvu u telekomunikacija. Kako on moze da proceni ko ga laze a ko mu govori istinu o preduzecu. Covek nema pojma!. Da ne idemo dalje. Poslovanje/menadzment na ovakav nacin ne vodi nogde. Mogao je Telekom da zaradjuje od naroda kao monopolista i odredjuje cene kako hoce. Zato treba privatizovati vecinski (51%) vlasnistva i dati velikom kompetentnom stranom partneru da vodi biznis. Bice to mnogo bolje i za zemlju i za Vladu i gradjane. Sa 49% vlasnistva drzava ce ubirati veliki novac od mnogo uspesnije kompanije, zaposleni ce biti mnogo zadovoljniji jer ce sposobni konacno dobiti sansu za napredaak u firmi a cene potrosacu ce se sigurno smanjiti. Ovo isto vazi i za EPS, i za Postu ... .
Moramo prestati da se vracamo u stari sistem, on je prosao, bio on bolji ili gori, on je prosao, moramo se navici da razmisljamo, zakljucujeo i ponasamo se kako se ponasaju oni koji su najuspesniji, tamo nam je buducnost.

iz nemacke

pre 13 godina

Ne razumem zasto vecina zeli da telekom ostane drzavni!U svim zemljama je liberalizacija i privatizacija telekomunikacije vodila do vise radna mesta u telekomunikaciji. Sada u nemackoj imamo 2000 Firme koji se bave usluge telekomunikacije. Privatizacija i liberalizacija je tek pocela 1998 godine. 12 godine posle toga, niko, bas niko ne zeli nazad drzavnog monopolista. Ako svi zele zapadni standard, a taj zapad se smeje kada neko kaze da je firma drzavna a uspesna, zasto srpski narod zeli da odrzi neuspesne strukture ?
Iz nemacke u srbiju 1 minut kosta 5-6 centi, za ameriku samo 1 cent ? Ako zelite zapadni standard, onda molim vas, molim vas raspitajte se koliko je bilo pozitivno privatizacija i liberalizacija u drugim zemljama, umesto da kucate minuse za svako misljene sto nije patriotski na prvi pogled. Pozdrav is jedne nemacke bez monopolista u telekomunikaciji.

radnik

pre 13 godina

za Telekom bi jedino bilo dobro da postane domaće privatno preduzeće. drugim rečima, da ga kupi neko naš svojim tj domaćim kapitalom.
sve ostalo nije dobro ni za Telekom, ni za Srbiju, ni za budžet.
jedino što je dobro u svakoj opciji su provizije naših političara.

Aleksandar

pre 13 godina

Jonsen ukazuje da bi vlasništvo Telekoma moralo da bude odvojeno od države! Naravno, ali pitanje za njega: zasto onda vlasnistvo kompanije Telenor nije odvojeno od drzave Norveske??

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Dokle ste dogurali vi protagonisti prodaje drzavnog udela u Telekomu da idete i intervjuisete CEO konkurencije za njegovo misljenje o ovoj planiranoj transakciji! Pa, sta ste ocekivali da vam kaze - normalno da covek navija da treba prodati akcije Telekoma, jer se iz prikrajka nada da moze uzeti deo korisnika jer ce neki od korisnika sigurno otici, ako se Telekom bude prodao. Nevolja za ovog gospodina iz Telenora je ta sto ce 85% od ukupnih korisnika koju budu doneli odluku da nakon privatizacije Telekoma napuste to preduzece, ce verovatno preci u redove Vip mobile! Tako da Telenor tu nece imati nikakvu priliku, gotovo sam siguran!
Mozda bi Telenor trebao da razmisli o prodaji onih 55% akcija kojima upravlja trezor Norveske, jer mi se cini da ce izgubiti bitku u Indiji. Profit Telenora je skliznuo za oko 51% u odnosu na prethodnu godinu, ali ne iz razloga koje oni navode u finansijskim izvestajima, niti na bloombergu, vec pogadjajte zasto? Ulaganje u kapacitete u Indiji - Da, da 'oce to tako kada se "preinvestira"! Prvo smene direktora u Indiji, koji je pre gospodina Jonsena bio sef jedinice u Srbiji, pa mu onda traze mesto u firmi da ne ispadne skandal medju akcionarima i da ne dodje do veceg pada akcija! Ne, gospodo, ne radi se to tako, kada je sve po planu - prvo se nadje mesto coveku koga zelite da unapredite, pa se tek onda objavi da ce napustiti f-ju na nizoj poziciji. Akcionari su to odlicno razumeli, ne morate da brinete. ;-)
Ali, da se vratimo nasim problemima. Telekom Srbije naredne godine vraca poslednju ratu kredita City Bank-u i nakon toga ce mu kreditni potencijal sigurno biti povecan. Ja ne vidim nikakav problem da se nakon uplate poslednje rate City bank-u nas Telekom zaduzi za 1.2 - 1.5 milijardi eura i da sa tim novcem, bez bilo kakvih problema 'udje' na neko trziste od 10 miliona stanovnika. To trziste ne mora biti neko u nasoj okolini, moze biti i neko udaljeno trziste, ali sigurno je da postoji kapacitet da se Telekom Srbije razvija u jednu multinacionalnu korporaciju!

Munem

pre 13 godina

Kada ovo govori Telenor, dođe mi na isto kao da Real iz Madrida kaže da je sada pravi trenutak da Barselona proda Mesija...
Šta bi na to rekli Katalonci??!!

Marko

pre 13 godina

@Predrag
Jel'?
A ovaj sto kupi im nece debelo naplacivati tu 'TT kanalizaciju', s'tim sto nece onda imati kome da se zale.

Telekom i Telenor nude slicne usluge u mobilnoj telefoniji, a uskoro ce Telenor biti konkurent Telekomu i u fiksnoj telefoniji, e sad uporedite koliko zaposlenih ima Telekom, a koliko Telenor.
U skorijoj buducnosti, kada ovde bude totalna konkurencija (a sada se prave uslovi za tako nesto), onda bi voleo da vidim ove sto kukaju kada budu videli da su sva 'zlatna jaja' pojeli politicari kupujuci socijalni mir, a od 'koke' umesto da smo dobili pilice, dobili bi finu supicu.
Lupajte minuseve, ali onaj ko misli da je Telenor drzavna firma, pa eto, nema nista lose ni u tome da Telekom bude drzavna firma, trebao bi da zna da Norveska nije Srbija, koliko god Tadic bio proevropski orijentisan.

ion

pre 13 godina

samo budala i zlonameran covek se moze protiviti prodaji telekoma,epsa ...
jedino ostaje pitanje pod kojim i kakvim uslovima.
ne treba zaboraviti da trenutna dobit koja ta preduzeca iskazuju,sutra ce se istopiti ili je uopste nece biti kada evro dostigne cenu od 150 i vise rsd.
i na kraju nasa drzava nema para za daljna ulaganja i pracenje najnovijih tehnologija.

Posetilac

pre 13 godina

Za Cirica je to pravo vreme jer se nada dobroj proviziji. Dobro je vreme i za nemacki telekom jer ce jeftino kupiti. Dobro je i za vladu Srbije, jer ce prodajom mozda ostati jos koji mesec na vlasti. Jedino je lose za gradjane Srbije, koji su u taj Telekom ulagali. Uostalom, ne moze za sve dobro da bude, zar ne!

Predrag

pre 13 godina

Iz ugla Telenora prodaja Telekoma je neophodna ako zbog ničeg ono zbog najama TT kanalizacije zbog čega su se ove dve firme prepucavale i preko RATEL-a koji je morao da arbitrira i ocenjuje ponudu Telekoma o ceni najma ove infrastrukture. A dali je prodaja koke koja nosi zlatna jaja u interesu države i njenih gradjana to je drugi padež. Mišljenja sam da je bolje da je Telekom ostao u većinskom vlasnštvu države ali kada je to država slušala vox popoli!

boban

pre 13 godina

Pitas stranca da li dobro prodati uspesnu domacu firmu,vlasnika infrastrukture.
Dobro je za njega kao stranca.Za Srbiju nikako ne moze biti dobro.Profit ce izlaziti iz Srbije.

Cika Denis

pre 13 godina

"Na pitanje šta će Srbija dobiti privatizacijom Telekoma, postavljenom u okviru diskusije na Ekonomskom samitu u Beogradu, Ćirić je odgovorio da su očekivanja da će se pronaći dobar strateški partner nacionalnoj kompaniji koji će obezbediti njen stabilni rast u narednom periodu."

Krstim se i levom i desnom(i rukom i nogom)! Kakav maestralan razlog! Pa ovo ni Jozef Stiglic nije ocekivao! Bravo Ciricu, mesijo nas!

...

pre 13 godina

Telekom pa EPS pa socijalni nemiri i kraj ove okupacije iznutra + sukobi u okviru familije na vlasti je neizbezan ... narkomani na vlasti ...

Zoran

pre 13 godina

Pa ovi provizija poslušnici mi stvarno vređaju inteligenciju i elementarnu logiku građanima Srbije. Telenor, jedna od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija, koja ima preko 100 miliona pretplatnika, Norveška ima 5 miliona stanovnika??? Od Rusije i Bangladeša, Skandinavije, Singapura do Balkana je u 100 procentnom vlasništvu Norveške, a činovnik, koga je postavila Norveška vlada priča bajke glupim Balkancima. Pitanje je zašto niko ne objavi da su dekani Pravnog, Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta Bg univerziteta, zajedno sa rektorom, decidno protiv prodaje, rektor čak kaže da će kompanija kad vrati sve dugove 2013 imati čist profit 300 miliona eura godišnje u Bosni, Cg i Srbiji... Ali idu izbori, a provizije trebaju...Niko u slobodnim medijima Srbije to ne objavljuje. Prodaja Telekoma Srbija je definitivan kraj i odlazak u istoriju Socjalističke partije i Demokratske Stranke. Za vas više nikad...

SRBIJA NA RASPRODAJU-,JOŠ MALO PA NESTALO

pre 13 godina

Sram vas bilo gospodine državni sekretaru iz ministarstva ekonomije samo vam fali tabla oko vrata :Srbija na rasprodaju.Malo li ste gospodo stručnjaci raskrčmili i raskućili ovu napaćenu zemlju-sve prodadoste i rasprodadoste,sram Vas bilo!Nema pravog trenutka za prodaju Telekoma Srbija gospodine sekretaru!ŠTO NE KAŽETE NARODU DA TELEKOMUNIKACIJE NIJEDNA OZBILJNA DRŽAVA NE PRODAJE.ŠTO NE REČE GENERALNI DIREKTOR TELENORA DA JE TELENOR KOMPANIJA U VLASNIŠTVU DRŽAVE. DOJČE TELEKOM,FRANCE TELEKOM,BRITISH TELEKOM-TAKOĐE SU U VLASNIŠTVU DRŽAVE.A VI NEMATE PAMETNIJA POSLA NEGO DA RASPRODAJETE NAŠU ZEMLJU,NAŠU BUDUĆNOST I BUDUĆNOST NAŠE DECE.SRAM VAS BILO,GOSPODO MINISTRI!

Ana

pre 13 godina

tako je ! ma ko to bio! i do sada se privatizovalo tako da je to ispala najstrasnija pljacka koja je dotukla Srbiju! dobro, nego sta! sve na dobos! "bilo ko" kakva cudovista...

g4

pre 13 godina

Telenoru to odgovara jer ce i cene usluga da porastu enormno isto kao sto se desilo i kada je Hrvatska prodala svoj Telekom. A mi treba da pazimo kome ukazujemo poverenje, 4 godine zivota je bas mnogo.

Cika Denis

pre 13 godina

@iz nemacke

Sticajem okolnosti asistirao sam jednom profesoru pri pisanju malo veceg rada bas na ovu temu. Ovo sto ste Vi napisali nema mnogo dodirnih tacaka sa realnoscu. Privatizacija i liberalizacija(razlikovati ova 2 pojma) telekoma u EU je bila katastrofalna. Izgubljeno je oko 2 miliona radnih mesta! A to je javni sektor koji je najuspesnije privatizovan. Srecna okolnost sto se tice privatizacije telekomunikacija je to sto je pocela da se razvija mobilna telefonija u tom periodu koja je uspela da "upije" otpustene radnike iz sektora fixne telefonije. Ovo sto radi ova vlada(privatizacija telekoma) je katastrofalno po nasu zemlju. A sto je najzalosnije to je i njima jasno.

Eeeej

pre 13 godina

@iz Nemacke
Volimo i mi otvoreno trziste i konkurenciju, ali to kod nas ne uspeva kakva god bila privatizacija. Evo bas danas saznasmo da nam je mleko u monopolu, a kao da ne vidim nigde ni jedan lanac hiper/supermarketa... Je l' treba jos neki red da napisem

Dejan

pre 13 godina

Ima od tih para da naprave 15 km koridora 10 ,građanima po 1 crvenu, i uz dobar markentig to je više nego dovoljno, a ostalo kao i dosada pošteno da podele između sebe.

geryray,wien

pre 13 godina

"Ćirić je ukazao i da je dobro to što će se paralelno sa privatizacijom te firme deliti besplatne akcije građanima Srbije."
Prike, izbaci to besplatne da ne ispadne da se poklanja, jer ti gradjani su u isti taj Telekom ulozili stotinak puta vise nego sto cete vi da mu izmrvite, a to sto se prodaje KAPITAL da bi se ulozio u KAPITALNE investicije, to je vec hit.

svecana bela kosulja

pre 13 godina

Pa valjda ce jednog dana i celu farmu da prodaju, na onom, kako se zove...da, tenderu. Jeste. Onako djuture sa sve razmnozivim radnim jedinkama.
Ako neko bude hteo da usmeri kapitalnu investiciju u isto, jelte.

pipa

pre 13 godina

Pa ako direktor Telenora tako misli onda treba da prodamo jer nam kao konkurencija sigurno dobro misli.Samo mislim da ovaj tekst koji je osvanuo u svim novinama vredja inteligenciju ovog naroda.Neka prodaju svoj Telenor Nemcima ako smatra da je to dobro.

Saša

pre 13 godina

O B92, prenosite samo izjave vlasti po pitanju prodaje Telekoma. Gde je sad istraživačko novinarstvo? Ili vi forsirate selektivno istraživačko novinarstvu. Pored svih suludih izjava vlasti po pitanju prodaje, vama ne pada na pamet da istražite šta je iza njih. Niste postavili pitanje direktoru Telenora kako to da je njihova kompanija državna? Šta misli o tome? Ne postavljate teška pitanja, da čoveku ne bude neprijatno?

zaposlen u telekom-u

pre 13 godina

Mnogo brige o vlasnistvu Telekom-a. Tacno je da u dosta velikih kompanija u telekomunikacijama drzava ima vlasnistvo, negde (retko) i 100%. Ali gubi se ovde kljucni problem o kome niko ne pise a to se nece cuti ni od Tekeom-a ni od Drazave (Vlade i politicara). Nije problem drzavno vlasnistvo ako trzisna firma poluje to pravilima trzisnih firmi. Sta to znaci? Znaci da drzava, ako je vlasnik 100% imenuje Predsednika i clanove Upravnog odbora. U upravni podbor se biraju najbolji SRTUCNI ljudi i zalizitih poslovnih oblasti, dirktora banaka, strucnjaka iz Telkomunikacia, ..., osoba koji poznaju svetski biznis.
(Sta mi imamo, Danu Draskovic..... )Upravni odbor imenuje Direktora firme koji se bira na osnovu sposobnosti (znanja, iskustva i sveobuhvatne poslovne kompetentnosti) Kompaniuja je vlasniuku odgovorna za rezultate rada. Poslovne ciljeve postavlja vlasnik preko Upravnog odbora. Direktorova duznost je da te rezultate postigne. Ako ih ne postigne oni ga smene i dovedu drugog. Citavo poslovanje kompanije je postavljeno na istim principima kao i svake druge trzisne kompanije gde se prijemi na posao, uspeh u poslu i napredak na poslu meri samo jednim merilom - poslovna kompetentnost i rezultati rada. E GOSPODO OVDE LEZI VELIKI ZEC. U svim drzavnim firmama i javnim preduzecima naimeovanja pravi Drzava, citaj Vlada, citaj Ministri i citaj POLITICARI. Pored politicara tu su rodjaci, drugovi/prijatelji, kumovi, svalerke, ... . I to je princip srpskog menadzmenta. Sa takvim menadzmentom nema NIKAKVE SANSE ZA DUGOROCAN USPEH TELEKOM-a. Pa molim vas pogledajte prvo ko vodi Telekom? Covek (PRAVNIK?) bez IKAKVOG POSLOVNOG ISKUSTVA, DA NE GOVORIMO o iskustvu u telekomunikacija. Kako on moze da proceni ko ga laze a ko mu govori istinu o preduzecu. Covek nema pojma!. Da ne idemo dalje. Poslovanje/menadzment na ovakav nacin ne vodi nogde. Mogao je Telekom da zaradjuje od naroda kao monopolista i odredjuje cene kako hoce. Zato treba privatizovati vecinski (51%) vlasnistva i dati velikom kompetentnom stranom partneru da vodi biznis. Bice to mnogo bolje i za zemlju i za Vladu i gradjane. Sa 49% vlasnistva drzava ce ubirati veliki novac od mnogo uspesnije kompanije, zaposleni ce biti mnogo zadovoljniji jer ce sposobni konacno dobiti sansu za napredaak u firmi a cene potrosacu ce se sigurno smanjiti. Ovo isto vazi i za EPS, i za Postu ... .
Moramo prestati da se vracamo u stari sistem, on je prosao, bio on bolji ili gori, on je prosao, moramo se navici da razmisljamo, zakljucujeo i ponasamo se kako se ponasaju oni koji su najuspesniji, tamo nam je buducnost.

ua

pre 13 godina

Ja stvarno zahtevam da mi se vrate pare. Secam se jednom kirijas nije platio racun pa sam platio 1000dem ponovni prikljucak, a za 2 nove linije secam se da je bilo nekoliko hiljada DEM-a.I sta sad sve ce te pare da potrosi javni sektor.