Petak, 06.08.2010.

00:13

Đilas: Gradiće se dva mosta i metro

Kada se bude završio mandat gradske vlasti, Beograd će imati jedan most više, drugi će uveliko da se gradi, a sve će biti spremno za početak izgradnje metroa.

Izvor: Novosti

Ðilas: Gradiæe se dva mosta i metro IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

ostaricu, necu znati

pre 13 godina

Gospodin gradonacelnik Djilas je prosle jeseni obecao neke silne ultra state-of-the art tramvaje, od kojih , naravno nije bilo nista.
Da li da mu sada verujem? Mislim on jest mnogo simpatican, onako fin i vaspitan, ali od tramvaja nista.
Ja imam poprilicno godina. Neka se ne ljute ovi mladi zbog cinizma, ali vec decenije su utrosene u price i obecanja koja se nisu ostvarila, mislim nije samo ova vlast takva, naravno. Ovi sada bar umeju lepo da komuniciraju i izgledaju.
Nego, imam jedan predlog: ajde da se od sada politicari i ostali rukovodioci jave samo onda kada se neki posao zavrsi? Bilo sta, makar deset kilometara puta,tri fasade,dva platana, samo nikakva obecanja vise unapred, mooolim vas.

bubi

pre 13 godina

Zamolila bih postovane komentatore da ne uzimaaju kao poredjenje za nesto lose tudje zemlje i gradove , jer nekada pricaju ciste gluposti. Ja sam recimo, sticajem okolnosti zivela i nekoliko dalekoistocnih zemalja i njihovi glavni gradovi izgledaju kao da su upravo uslu u dvadeset i drugi vek.
Nisi bio i video- bolje cuti.

Voyager

pre 13 godina

Posto se Beogradjani brinu za Beograd, vreme je i da se mi ostali brinemo za nase gradove (i za Pancevo): sve politicke partijske direktore i muftadzije iz Beograda izbaciti iz Rafinerije, Petrohemije, iz Agroziva, Peconiju oduzeti sve sto mu je poklonjeno a od nas silom oteto (Gradska pekara, Luka Dunav, Granexport...), da se vrate sve pokradene pare za upropastenu UTVU u kojoj su decenijama bili nesposobni beogradski direktori i koji su imali vecu naknadu za prevoz nego inzenjeri iz Panceva platu, da se izbace iz Muzicke skole i ostalih skola i vrate odakle su dosli jer su im "nasa deca - seljacka i prostacka deca"... Dosta je vise da se Pancevo muze i od Beograda (i Novog Sada). A Pancevacki most ce se inace srusiti ako ga udari jos jedna barza (i to da docekamo vec jednom). A posto gradonacelnika licno poznajem sa Masinskog fakulteta (vazduhoplovnog smera), i znam kako (ni)je polagao ispite jer je bio Partijski rukovodilac, molim da se ne stavlja u casni kos sa studentima koji su posteno stekli svoje diplome.

Ostoja

pre 13 godina

Omladini SNSa bi bilo bolje da uci i sprema ispite ( ne bi li izavrsili taj pravni fakultet ) nego sto svoje dragoceno vreme trosi na pluvanje .

Miladin

pre 13 godina

Uffff , prosto ne zna covek odakle da pocne .Toliko neznanja i malicioznosti u komentarima da to prevazilazi svaku meru. Predizborni program Djilasa je bio izgradnja metroa i mostova , ja sam inace glasao za Vucica jer sam mislio da ovi zuti nece ispuniti obecanja , ali sam se prevario .

Kazu mnogo kostaju mostovi i metro, a o'kle jerbo smo siromasni i kriza je ... uzimaju se krediti itd. Grade strane firme i slicno . Sve to ne stoji iz mnogobrojnih razloga .

Gradjevinarstvo pokrece preko 20 privrednih grana . Nije dzabe Ruzvelt vadio Ameriku iz krize 1930-tih kroz infrastrukturne projekte . Svaki dinar upucen u gradjevinarstvo prolazi kroz investicioni ciklus koji stvara radna mesta + se dobar deo toga vrati drzavi kroz raznorazne poreze .

Tu su i dugorocne ustede koje metro i mostovi donose .
Tu je pre svega smanjenje spoljnotrgovinskog deficita ( od toga nam slabi dinar jer vise uvozimo nego sto izvozimo ) jer njegov lavovski deo cine troskovi goriva koje je sve skuplje.
Metro motivise gradjane da koriste javni prevoz umesto privatnih automobila jer brze stizu gde su naumili i uz to ne brinu o parkiranju .
Mostovi skracuju putanje izmedju razlicitih delova grada i time donose ustedu goriva .

Sve te ustede u potrosnji goriva vode smanjenju zagadjenja sto ne samo da cuva prirodu vec i smanjuje sve vece troskove zdravstvene zastite .

Usteda u vremenu i samim tim povecanje produktivnosti za sve gradjane grada koji donosi 30 posto drustvenog proizvoda su takdoje znacajni .

Tacno je da dosta radova izvode strane firme , ali njihovi dosad izvedeni radovi su garancija kvaliteta i efikasnosti . One i ako su strane ovde placaju najveci deo poreza , a takodje ovde uzimaju podizvodjace koji sav porez placaju ovde i zaposljavaju domacu radnu snagu .

Sve ovo je toliko jednostvano i logicno da bi trebalo da bude jasno svima kojima je dobrobit svog naroda i zemlje vaznija od politicke mrznje .

VLAdaR

pre 13 godina

Ja zivim u Negotinu, a 90-ih godina sam studirao u BG. Onaj ko mi kaze da je tada BG bio bolji, a da danasnji gradonacelnik ne zna sta prica, lupa gluposti i sl, moze slobodno da dodje malo kod nas, i vidi kakav je nas gradonacelnik (preds. opst. prim.prev.). Ili jos bolje da vama "Beogradjanima" pozajmimo nasu gradsku garnituru!
Steta sto mi, a verovatno i jos 95% gradova u SRB nema takvog gradonacelnika, ili Jesica iz Indjije.
Gospodine (na zalost ne moj)GRADONACELNICE, SAMO NAPRED!!!

nik

pre 13 godina

Neznam meni se vise dopada gradonacelnik indjije jelasic. Sveo je nezaposlenost na minimum ima u gradicu preko 30 fabrika i sad moze da gradi sta hoce.

Makijaveli

pre 13 godina

Bice super ako se zavrsi taj most do kraja 2011 (iz njegovih usta u bozije usi), jer ako ne budu automobili prolazili njime 2012. novi gradonacelnik BG zvace se Aleksandar Vucic. Drugo, ne vidim zasto toliko odusevljenje Djilasom kad realno nije opravdao poverenje onih koji su glasali za njega ukljucujuci tu i moju malenkost i daleko od toga da je bas neki super gradnoacelnik (hvala bogu da nije kao neki Palma, Bidja, Raka ili slicni, onda bih se odmah iselio).Ali dajte da vidimo sta je on stvarno uradio. Sekao je platane ko da je gradonacelnik neke azijske varosi, najavio je da cemo znati do marta prosle godine koji metro ce da se gradi (izgleda da jos uvek ne znamo sta bi trebali da dobijemo, prvo je vodao odbornike po Becu, sad vidimo neke Francuze u igri, licno mislim da nam treba ozbiljna studija sta je najbolje za grad imajuci u vidu realno jadnu ekonomsku situaciju da ne bi dobili neka potemkinova sela stoga ova informacija da se nece nista pocinjati pre novih izbora kao poreskog obveznika me ipak raduje)i na kraju grad nije nista sistemski uradio u svom funkcionisanju (Indjija je reciomo u tom pogledu "science fiction" za "srpsku prestonicu"). Djilasov PR je na nivou gradonacelnika Bukuresta iz vremena Causeskua (odelo bez kravate, otvaranje mostova sa slemom, pateticno slikanje sa decom..). Otvaranje domova zdravlja ofarbanih u zuto u predizbornim kampanjama u gradskim opstinama vec se pokazalo prvaljenim pa je sve izbore ubedljivo izgubio ukljucujuci i Vozdovac,gde ona druga opcija nije mogla da ni prismrdi ni onda kad je SLoba bio najaci) govori o tome koliko je bio uspesan a bednu izjavu vezano za paradu ponosa ne bih komentarisao. Zato procitajte sledecu vest u nastavku da se nasmejete. Da li mozete da zamislite njega u toj ulozi!
Novi gradonačelnik Rejkjavika, glumac Jon Gnar, došao je na Paradu ponosa u svom gradu kao tranvestit, sa ružem na usnama, plavom perikom na glavi i tašnom fluorescentno žute boje, saopštili su organizatori.
Kada je voditelj svečanosti u četvrtak pozvao Gnara na scenu, ovaj se pojavio u haljini sa cvetnim motivima i izjavio da "gradonačelnik nije mogao da dođe".
Otac petoro dece, 43-godišnji Gnar napravio je početkom juna iznenađenja kada je pobedio na izborima. Po stupanju na dužnost obećao je da će "pre svega biti zabavan gradonačelnik".

Jelena

pre 13 godina

Beograd,moj grad,svaki put mi je puno srce kad cujem da se nesto novo gradi ili je u planu za izgradnju....Beograd,moj grad,pun "nevernih Toma" koji su okruzeni dokazima o ispunjavanju obecanja gradske vlasti,a opet ne veruju....Beograd,moj grad...i ja ga VOLIM...

Branka

pre 13 godina

danas sam ustala na levu noga...hmmmmmmmmm...koga da kritikuje??????? hajde gradonacelnika,on se nece ljutiti...bolje i to nego da se svadjam sa porodicom zbog nervoze....


zalosno!!!!!!

dex

pre 13 godina

konacno su poceli nesto i da grade a ne samo da kradu.
Jos da zavrse obilaznicu da spoje bubanjpotok, to su trebali da urade pre pocetka radova na gazeli.

bela ladja

pre 13 godina

Znaci izgradnja tek posle izbora 2 meseca kasnije e blago nama sa vama a sta ako izgubite na izborima,onda smo sami krivi jel.haha

snezana

pre 13 godina

Primetila sam da najvecu podrsku ovde na B 92 ima Djilas.
Predpostavljam da je jedan od vlasnika ili vlasnik. Onjemu kad pises, moras uvek sa "go-
spodine". "Druze" k´o nekad
vise nije u modi.
I molim, da se moj KOMENTAR
OBJAVI!

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

lalemile

pre 13 godina

Djilas jos vise treba da se bori za budzet grada, jer prosto, ucesce Bg-a u GDP-u Srbije je oko 30% a budzet manje od 10%. Takodje, da stiti zaposlenje svojih gradjana tako sto ce kontrolisti pritok radne snage iz ostatka zemlje. Ne moze biti slucaj da na primer kad sam bio u vojsci u gardi na Dedinju, u centru grada, od 50 staresina i zaposlenih skoro niko nije bio iz Bg-a ! Grad vise mora stiti interese svojih gradjana.

kile

pre 13 godina

Lepo je videti da Beograd posle 25 godina konacno dobiti jos dva mosta na kljucna mosta, posebno onaj preko do Zemuna, koji ce nama iz Borce znatno olaksati dolazak do Zemuna i Novog Beograda a sigurno rasteretiti glavne gradske saobracajnice, a i povecati investicije i stambenu izgradnju u ovom delu Beograda.

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

Pionir sam, tim se dicim

pre 13 godina

Vidim Djilasovi pioniri maleni i te kako rade pa rade. Svim srcem pisu komentare o gradonacelniku koji, zamislite 6. avgusta, radi. Samo napred u nove radne pobede i svetlu buducnost.

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

Radomir

pre 13 godina

Covek je stvoren da radi, da trpi i da se bori. Ko tako ne cini osudjen je na propast!" Tesla". Tako da gospodo hejteri ako nastavite tako da kukate lose vam se pise :)

tapalapa

pre 13 godina

Ne znam sto mi niste objavili komentar ali evo opet :-) Ako necete da Grad ukine davanja za vodovod, Adu, penzionere, trudnice, cistocu i ostalo onda ne mora grad da uzima kredit a moze i kao i pre bez mosta! Ali Srbi stalno hoce I JARE I PARE!

dovla

pre 13 godina

Jedna linija metro kosta oko milijardu evra. Posto ce se finansirati kroz kredit, sa pripadajucim kamatama cifra ce da naraste do dve milijarde. U Beogradu ima oko 1.6 mil stanovnika i oko ~400.000 zaposlenih. Znaci da ce izgradnja metro svakoga da zaduzi oko 1300 eur, ili oko 5000 eur po zaposlenom. Za zemlju sa ruiniranom ekonomijom i osiromasenim stanovnistvom ovo je ooogromna cifra. I varate se ako mislite da ce to neko drugi platiti. Metro treba skinuti sa dnevnog reda jer je trenutno van nasih mogucnosti i postao je predmen politickih manipulacija.

Milan

pre 13 godina

Daj Boze da svaki grad ima ovakvog gradonacelnika! Brine covek o svojim sugradjanima, resava svakakve probleme u gradu, pocevsi od onih najjednostavnijih pa sve do onih najvecih. Za neke treba manje a za neke vise vremena i novca ali sredjuju se konacno neke stvari i grad jako dobro funkcionise. Naravno, uvek moze bolje.

Alex

pre 13 godina

Ljudima u Srbiji se definitivno ne moze ugoditi. Mozda je taj most mogao biti manje arhitektonski interesantan i jeftiniji. No, mostovi nisu krpice sa rasprodaje koje platis jeftino, obuces par puta i onda bacis jer si vec kupio neku novu. Ovaj most ce biti jedan od vaznih i zanimljivih simbola grada. Kroz par godina on ce biti jedno od onih mesta koje cemo pokaziati strancima koji dodju Bg. Bicemo ponosni na njega. Smesan smo mi narod. Zato nam je valjda tako kako nam je.

Mica

pre 13 godina

Ne mogu da razumem ljude koji komentarisu stvari o kojima nista ne znaju! Sad su odjednom svi strucnjaci za saobracaj i finansije,i svi znaju sve! Znaju kako treba mostovi da nam izgledaju, kako da se prave, kuda bi trebao metro da ide i kakav treba da bude! Blago Srbiji sa tolikim "strucnjacima" koji jedino znaju jezikom da ruse ono sto drugi urade!

Boki

pre 13 godina

Djilas zasad ima neke rezutate, dobro gura i ovo za mostove. Sta je s Obrenovackim mostom preko Save i njegovim sredjivanjem za drumski saobracaj? Pricao je da ce poceti na jesen da se sredjuje ali u zadnje vreme nema vesti o tome. Sa tim mostom, ceo tok Save kroz Srbiju je odlicno pokriven, cak 8 drumskih mostova na duzini od 100 km. Za razliku od Dunava

Obilić

pre 13 godina

Djilas je rekao da će jedan most biti završen, rekao je da će biti završen do kraja mandata. Pa o tom njegovom obećanju sudite onda, posle mandata kad dodju izbori. I počnimo malo više da verujemo jedni drugima to nepoverenje nas sve koči u životu.

Djape

pre 13 godina

Aaaa moram da napisem nesto, jace je od mene!!!
"Trepca radi Beograd se gradi"
Slogan je nekoliko komentara pa onda "Mnogo skupo bre" pa "Korupcija" pa (meni najjjjaci) "Cek bre a sta je sa tramvajem br. 3? Kak'i mostovi kak'i bakraci dokle ce Resnik da se zapostavlja"
Ovako: Samo sam jednom u zivotu glasao za DS i necu nikada vise osim ako opet ne bude poterbe da biram imedj' njih i Radikala. O LDP i ostaloj buraniji necu ni da pricam. Ali Djilas (koji mi je bio medju naj antipaticnijim likovima iz DS-a dok nije postao gradonacelnik) jedini moze da kaze za vreme mog mandata uradjeno je to i to. Kraj svake diskusije. A vi samo gundjajte, podsecate me na ekipu koja je "onomad" bila protiv gradnje narodnog pozorista jerbo se to ne maze na leba!!!

Saska

pre 13 godina

Ljudima se zaista ne moze udovoljiti! Kada se ne gradi i ne radi-ne valja, a i kada se radi i gradi na sve strane-onda opet ne valja! Najlakse je kritikovati tudj rad i komentarisati nesto o cemu nista ne znate.

Markoni

pre 13 godina

Nemamo pare, vi mislite na keš? Pa ko još u svetu bilo šta radi tako? Svi uzimaju za sve kredite, pa za šta služe banke?
Možda nismo bogata zemlja ali nismo ni toliko siromašna, sa višegodišnjom otplatom kredita ova priča je više nego izvodljiva.

Beogradjnka

pre 13 godina

Dokle ce vise srbi da pljuju svakoga ko nesto radi i da vicu da je lopov i lazov. Umesto da se i sami potrude i da svi radimo i gradimo nas Beograd zajedno. Najlakse je uvaliti se u fotelju u pisati glupe komentare kojima se pljuju oni koji se trude. Tako cemo sigurno daleko dogurati i resiti probleme i nezaposlenosti i gladi i dugova. Bitno da ste vi svi pametni da vredjate i omalovazate

mile

pre 13 godina

gospodine Djilase, insistiram da od sada ukines sva gradska davanja i iz budžeta gradis iskljucivo infrastrukturtu a a ne da uzimas kredite jer sa gradskim budzetom mozes da napravis 5 mostova i pola metroa a ne da dajes pare u vodovod, Adu, socijalna davanja, trudnice i ostalo! Najvise volim bajke u Srbiji.

Sinisa

pre 13 godina

Kad budu gotovi mostovi i kada saobracaj u Beogradu bude funkcionisao onako kako treba svi oni koji to danas negativno komentarisu cutace i koristice te iste mostove!!! I za par godina kada Beograd dobije metro ti isti ljudi ce ga koristiti. Svako ima pravo da kaze svoje misljenje ali pokazite makar malo postovanja prema necijem trudu i radu! Ja se secam Beograda od pre 10-15 godina,a vi?

jasmina

pre 13 godina

da ste za ove dve godine omogucili samo drugi pokusaj vestacke oplodnje i to bi bio ogroman doprinos, svaki put se najezim zbog toga. Zaista bgd danas ima potpuno novi sjaj i covek se oseca lepo dok seta ulicama grada.

bojana

pre 13 godina

vecina drugih politicara bi krenula da gradi metro odmah a onda bi stali radovi do daljneg ali Djilas je bas za sad realan i odgovoran i zato ga cenim. Ipak je to moj kolega masinac, mi resavamo stvari :-)

Lala Tralala

pre 13 godina

Tako je, ko bre sirotinja? Daj pet karta ili necu nijednu. Odmah opalite pet mostova i dva metroa i pitajte Mrku sta ce popiti. Kome trebaju narodne kuhinje, otpusteni i sirotinja. Visoko, siroko, bogato...za drugo ne znamo. Je li glupo reci da ste gori od SPSa kada ste danas u veseloj koaliciji?

Branislav

pre 13 godina

Ne razumem...o ovome se prica duže vreme unazad....dva mosta i metro...covek priča isto ono sto je pricao i ranije. Šta je sad problem, sto je sve što je ranije obećao sad izgovorio u jednoj rečenici, on ne izmislja neke fatamorgana projekte samo se drži svojih reči.

stojke

pre 13 godina

stvarno ne znam kad ovaj covek odmara, pa sad je 6. avgust?! Ako nista, bar beogradjani to znaju da cene, takvi smo ljudi, samo radimo i ne pametujemo, kao...

v.v.

pre 13 godina

Ma jok Djilase, daj ti nama bre fijakere, konjske zaprege, camce i skele pa cemo mi lepo da uzivamo! A onda tama necemo morati ni porez toliko da placamo! Sta je sa ovim ljudima koji se jeze na pomenu mosta i metroa, mozda hoce da srusimo i ovih par mostova koje imamo!

saxon

pre 13 godina

Ne valja kad se gradi,ne valja kad se ne gradi...pa sta valja...e moji sunarodnici SRBI.Takav nam je mentalitet pa nam sve smeta.Moja porodica je 50 godina u Beogradu i za to vreme mi nismo doziveli nijednu ozbiljnu gradjevinu a da nije neki trzni centar tako da je ovo odlicna stvar.
E a sada sto oni uzimaju orgomnu proviziju u svakom poslu,to je vec neka druga prica koju mi nikad,ali nikad necemo resiti niti iskoreniti.Da se razumemo ima toga svuda ali mi smo bas alavi .Sve u svemu gospodine Djilas SAMO NAPRED !

ljiljana

pre 13 godina

Iako nam je spoljni dug 80% BDP čime se svrstavamo u opasno zaduzene zemlje,predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da se Srbija, kada je reč o zaduženosti, i dalje nalazi „u sigurnoj zoni". Više mi ni psihologija nije jača strana.

optimista

pre 13 godina

Koliko "pametnih pesimista" ima u ovom gradu! Nikad im nista ne odogvara! E, da smo na vreme poceli da ih izvozimo, pa mogli bi da sagradimo 100 mostova!

bgd

pre 13 godina

Dobro, hoće li neko od novinara da se pozabavi malo i tim mostom preko Ade?
Kakva bre cena po kvadratu? Nije to stanu Belvilu.
Most ce imati isti broj kolovoznih traka kao i Brankov i Gazela, ali su trake bez razloga šire na mostu preko Ade.
Po sredini mosta treba da ide pruga, predviđeno je mesta za vozove, a jedino šinsko vozilo koje će moći da pristupi mostu je naš beogradski tramvaj uskog koloseka.
Zato što je izabran ovakav pilon - 12% širine mosta odlazi na povezivanje sa kablovima. Puta dužina mosta, pa vi vidite...

A Sava je baš velika reka...

vojce

pre 13 godina

Jutros sam prelistavao knjigu o istoriji Beograda i nekako bio ponosan na sve sto sam video tamo. Zgrade, mostovi, spomenici, galerije, pruga ka Nisu... Tada se zivelo jos teze, ali se nas Beograd gradio i rastao! A onda vidim ove "neverne tome" koje komentarisu ovu vest i pomislim da li Beograd zasluzuje ovakve Beogradjane!? Mozda bi nam bilo bolje da sedimo skrstenih ruku, gundjamo, kukamo kako nema para i kako nam nikada nece biti bolje, i tako sedimo, sedimo, sedimo i gundjamo, gundjamo, gundjamo... A Beograd nas ceka, ceka, ceka da ga se setimo!

milos

pre 13 godina

Ljudi gube poslove, firme se zatvaraju a Tadic i Djilas u horu krecu u kampanju za nove izbore. Gradite mostove i metroe po Evropi kad ste tako uspesni, a dajte ljudima da rade u normalnoj drzavi koja nece bankrotirati za dve godine.

Sremac

pre 13 godina

Retko se prevarim u proceni ljudi, ali Đilas ispade i ozbiljniji, i vredniji, i principijelniji nego što sam očekivao. Naravno, i dalje ga budno posmatram.

dre

pre 13 godina

kava preterivanja. zasto ne 5 mostova i 3 metro linije odjednom?? sutra ce ministar 'uvek u crnoj majci' da doda jos nesto vise na ovo, kakav diznilend

Braca

pre 13 godina

Koliko ce se podici jos kredita da se zavrsi most?
Kada ce proradiiti tramvaj na liniji 3?
Kada ce domaci izvodjaci raditi priblizno isto efikasno,kao strani?

Miloš

pre 13 godina

Pa ako sve bude kako treba, ni vas nećemo gledati posle tih izbora pa ćemo ovaj put možda i dobiti taj metro.

A priče koliko se gubi zbog krize su smešne spram onoga koliko se gubi zbog gladnih, nesposobnih a nezasitih stranačkih vojnika koji su se dočepali pozicija i grabe za sebe i svoje potomke. Kriza će proći ali mentalitet gladnog čoveka neće.

tmrnsk

pre 13 godina

Cena mosta po kvadratu? Ovo je kao prica da je most dva puta siri od gazele, pa ce moci da primi 2 X vise vozila. Skoro pa tacno. Most preko Ade je 2 X siri i 2 X skuplji, ali ima isti broj traka kao Gazela, jer mu je kroz sredinu penetrirao stub. I taj stub od 2oo metara je izgleda najvazniji gradonacelniku i njegovoj stranci, ali o tome bi vise mogao Frojd da kaze...

Helios

pre 13 godina

Kakvo bestidno spinovanje, makar bio suvlasnik Emoušna! Ko priča o mostu na drugom špicu Ade?! Radi se o dokazivo nelegalnom konkursu. Besmisao je još veći jer se, somnambulno, tek posle njega krenulo u rešavanje petlji koje su morale biti ili pre ili deo konkursa! O tome da se niko nije javio na očiglednu nameštaljku - pogledajte zbrzani rad "pobednika" gde nema i realnost danas gde ima stubova u kanalu i biće odmah jasno. Radi se o nepotrebnom zaduživanju od prevare zvane evropska razvojna banka za namerno izabran skuplji dizajn, koji glomaznošću uništava pitomi ambijent. Čitava magistarska teza je potrebna jer su napravljene SVE moguće greške: pravne, moralne, finansijske, proceduralne, tehničke, estetske, urbane, saobraćajne... Poseban problem je odsustvo (a toliko para ide!) dve neophodne analize kod ovako mega-specifičnih objekata. Prva je skup bezbednosnih simulacija a ovde najbitnija je za slučaj gubitka kabla ( "loss of cable"). Druga je komplikovana i teška procena stabilnosti na vetar. Njega u Beogradu nema tako mnogo ali izabrana konstrukcija ima izuzetno lošu aerodinamiku a relativno je nisko do vode - jaka dugotrajna košava zavijena i oborena sa brda je đavolja stvar! MORALA se uraditi simulacija CFD programima i simulacija velikom maketom u ozbiljnom aero-tunelu - izuzev što nije... Dubrovački most slične strukture su morali da spašavaju posle izgradnje dodatnim damperima iako je mnogo lakši i udaljeniji od vode od ovog na Adi. Potpuni diletantizam, bestijalna grabež, totalna neodgovornost!
Kinezi ne kasne sa projektovanjem jer niti su imali dovoljne geološke podatke niti jasnu trasu niti sve drugo! Ali, zašto uopšte kinezi to projektuju? I po Zakonu i po zdravoj pameti obavezno je konkursno razmatranje većeg broja rešenja!!! A one varijante koje su dali su bezveze! Na Savi je onoliki raspon sumanut, a na Dunavu su oni rasponi premali! To će ometati plovidbu a i skuplja je ta gomila stubova tamo gde treba da ih je između dva i pet! Kao i na Savi, umesto jednog od 200m visine a 100m dubine. Zaista, zemlja ludila!!! A gradnju metroa mogu oni odmah ali neće da neko ne pomisli nešto zlo, dobrice francuzi da "doniraju" 5 miliona eura... O tempora, o mores...

MUKNAVI

pre 13 godina

Sta li im je ,tado ,sad ovaj..bas su se ........ko grlice,na sve strane Srbije.Zeljan sam novih likova,na politickoj sceni Srbije ..a ne sad,kurte,pa murte,pa opet kurte,pa koalicije od ovih .....Dosadise vise Bogu ..a narodu,videcemo kad budu izbori,dal ce ih svojim ignorisanjem poslati konacno u tri...livade bez ladovine.

Zoran

pre 13 godina

Sve je to lepo, ali od kojih para? Dizu se krediti za mostove, grade ih strane firme, dok nasa Mostogradnja stoji bezposlena. Ko ce vracati kredite? Ne smem ni da pitam. Sada se prica o metrou, a nemamo novca da zamenimo trolejbuse i tramvaje stare 30-35 godina. Drzava u dugovima do guse, more nezaposlenih, 700 000 GLADNIH, a ovamo se prica o nekim grandioznim projektima.
Ovo nije pljuvacki komentar vec cisto zdravorazumsko razmisljenje apoliticnog gradjanina. Zaista mi nije jasno ko koga ovde pravi ludim?

Zoran

pre 13 godina

Sve je to lepo, ali od kojih para? Dizu se krediti za mostove, grade ih strane firme, dok nasa Mostogradnja stoji bezposlena. Ko ce vracati kredite? Ne smem ni da pitam. Sada se prica o metrou, a nemamo novca da zamenimo trolejbuse i tramvaje stare 30-35 godina. Drzava u dugovima do guse, more nezaposlenih, 700 000 GLADNIH, a ovamo se prica o nekim grandioznim projektima.
Ovo nije pljuvacki komentar vec cisto zdravorazumsko razmisljenje apoliticnog gradjanina. Zaista mi nije jasno ko koga ovde pravi ludim?

tmrnsk

pre 13 godina

Cena mosta po kvadratu? Ovo je kao prica da je most dva puta siri od gazele, pa ce moci da primi 2 X vise vozila. Skoro pa tacno. Most preko Ade je 2 X siri i 2 X skuplji, ali ima isti broj traka kao Gazela, jer mu je kroz sredinu penetrirao stub. I taj stub od 2oo metara je izgleda najvazniji gradonacelniku i njegovoj stranci, ali o tome bi vise mogao Frojd da kaze...

Sremac

pre 13 godina

Retko se prevarim u proceni ljudi, ali Đilas ispade i ozbiljniji, i vredniji, i principijelniji nego što sam očekivao. Naravno, i dalje ga budno posmatram.

Helios

pre 13 godina

Kakvo bestidno spinovanje, makar bio suvlasnik Emoušna! Ko priča o mostu na drugom špicu Ade?! Radi se o dokazivo nelegalnom konkursu. Besmisao je još veći jer se, somnambulno, tek posle njega krenulo u rešavanje petlji koje su morale biti ili pre ili deo konkursa! O tome da se niko nije javio na očiglednu nameštaljku - pogledajte zbrzani rad "pobednika" gde nema i realnost danas gde ima stubova u kanalu i biće odmah jasno. Radi se o nepotrebnom zaduživanju od prevare zvane evropska razvojna banka za namerno izabran skuplji dizajn, koji glomaznošću uništava pitomi ambijent. Čitava magistarska teza je potrebna jer su napravljene SVE moguće greške: pravne, moralne, finansijske, proceduralne, tehničke, estetske, urbane, saobraćajne... Poseban problem je odsustvo (a toliko para ide!) dve neophodne analize kod ovako mega-specifičnih objekata. Prva je skup bezbednosnih simulacija a ovde najbitnija je za slučaj gubitka kabla ( "loss of cable"). Druga je komplikovana i teška procena stabilnosti na vetar. Njega u Beogradu nema tako mnogo ali izabrana konstrukcija ima izuzetno lošu aerodinamiku a relativno je nisko do vode - jaka dugotrajna košava zavijena i oborena sa brda je đavolja stvar! MORALA se uraditi simulacija CFD programima i simulacija velikom maketom u ozbiljnom aero-tunelu - izuzev što nije... Dubrovački most slične strukture su morali da spašavaju posle izgradnje dodatnim damperima iako je mnogo lakši i udaljeniji od vode od ovog na Adi. Potpuni diletantizam, bestijalna grabež, totalna neodgovornost!
Kinezi ne kasne sa projektovanjem jer niti su imali dovoljne geološke podatke niti jasnu trasu niti sve drugo! Ali, zašto uopšte kinezi to projektuju? I po Zakonu i po zdravoj pameti obavezno je konkursno razmatranje većeg broja rešenja!!! A one varijante koje su dali su bezveze! Na Savi je onoliki raspon sumanut, a na Dunavu su oni rasponi premali! To će ometati plovidbu a i skuplja je ta gomila stubova tamo gde treba da ih je između dva i pet! Kao i na Savi, umesto jednog od 200m visine a 100m dubine. Zaista, zemlja ludila!!! A gradnju metroa mogu oni odmah ali neće da neko ne pomisli nešto zlo, dobrice francuzi da "doniraju" 5 miliona eura... O tempora, o mores...

MUKNAVI

pre 13 godina

Sta li im je ,tado ,sad ovaj..bas su se ........ko grlice,na sve strane Srbije.Zeljan sam novih likova,na politickoj sceni Srbije ..a ne sad,kurte,pa murte,pa opet kurte,pa koalicije od ovih .....Dosadise vise Bogu ..a narodu,videcemo kad budu izbori,dal ce ih svojim ignorisanjem poslati konacno u tri...livade bez ladovine.

Miloš

pre 13 godina

Pa ako sve bude kako treba, ni vas nećemo gledati posle tih izbora pa ćemo ovaj put možda i dobiti taj metro.

A priče koliko se gubi zbog krize su smešne spram onoga koliko se gubi zbog gladnih, nesposobnih a nezasitih stranačkih vojnika koji su se dočepali pozicija i grabe za sebe i svoje potomke. Kriza će proći ali mentalitet gladnog čoveka neće.

milos

pre 13 godina

Ljudi gube poslove, firme se zatvaraju a Tadic i Djilas u horu krecu u kampanju za nove izbore. Gradite mostove i metroe po Evropi kad ste tako uspesni, a dajte ljudima da rade u normalnoj drzavi koja nece bankrotirati za dve godine.

Lala Tralala

pre 13 godina

Tako je, ko bre sirotinja? Daj pet karta ili necu nijednu. Odmah opalite pet mostova i dva metroa i pitajte Mrku sta ce popiti. Kome trebaju narodne kuhinje, otpusteni i sirotinja. Visoko, siroko, bogato...za drugo ne znamo. Je li glupo reci da ste gori od SPSa kada ste danas u veseloj koaliciji?

Braca

pre 13 godina

Koliko ce se podici jos kredita da se zavrsi most?
Kada ce proradiiti tramvaj na liniji 3?
Kada ce domaci izvodjaci raditi priblizno isto efikasno,kao strani?

dre

pre 13 godina

kava preterivanja. zasto ne 5 mostova i 3 metro linije odjednom?? sutra ce ministar 'uvek u crnoj majci' da doda jos nesto vise na ovo, kakav diznilend

saxon

pre 13 godina

Ne valja kad se gradi,ne valja kad se ne gradi...pa sta valja...e moji sunarodnici SRBI.Takav nam je mentalitet pa nam sve smeta.Moja porodica je 50 godina u Beogradu i za to vreme mi nismo doziveli nijednu ozbiljnu gradjevinu a da nije neki trzni centar tako da je ovo odlicna stvar.
E a sada sto oni uzimaju orgomnu proviziju u svakom poslu,to je vec neka druga prica koju mi nikad,ali nikad necemo resiti niti iskoreniti.Da se razumemo ima toga svuda ali mi smo bas alavi .Sve u svemu gospodine Djilas SAMO NAPRED !

nik

pre 13 godina

Neznam meni se vise dopada gradonacelnik indjije jelasic. Sveo je nezaposlenost na minimum ima u gradicu preko 30 fabrika i sad moze da gradi sta hoce.

Pionir sam, tim se dicim

pre 13 godina

Vidim Djilasovi pioniri maleni i te kako rade pa rade. Svim srcem pisu komentare o gradonacelniku koji, zamislite 6. avgusta, radi. Samo napred u nove radne pobede i svetlu buducnost.

bela ladja

pre 13 godina

Znaci izgradnja tek posle izbora 2 meseca kasnije e blago nama sa vama a sta ako izgubite na izborima,onda smo sami krivi jel.haha

Alex

pre 13 godina

Ljudima u Srbiji se definitivno ne moze ugoditi. Mozda je taj most mogao biti manje arhitektonski interesantan i jeftiniji. No, mostovi nisu krpice sa rasprodaje koje platis jeftino, obuces par puta i onda bacis jer si vec kupio neku novu. Ovaj most ce biti jedan od vaznih i zanimljivih simbola grada. Kroz par godina on ce biti jedno od onih mesta koje cemo pokaziati strancima koji dodju Bg. Bicemo ponosni na njega. Smesan smo mi narod. Zato nam je valjda tako kako nam je.

snezana

pre 13 godina

Primetila sam da najvecu podrsku ovde na B 92 ima Djilas.
Predpostavljam da je jedan od vlasnika ili vlasnik. Onjemu kad pises, moras uvek sa "go-
spodine". "Druze" k´o nekad
vise nije u modi.
I molim, da se moj KOMENTAR
OBJAVI!

Djape

pre 13 godina

Aaaa moram da napisem nesto, jace je od mene!!!
"Trepca radi Beograd se gradi"
Slogan je nekoliko komentara pa onda "Mnogo skupo bre" pa "Korupcija" pa (meni najjjjaci) "Cek bre a sta je sa tramvajem br. 3? Kak'i mostovi kak'i bakraci dokle ce Resnik da se zapostavlja"
Ovako: Samo sam jednom u zivotu glasao za DS i necu nikada vise osim ako opet ne bude poterbe da biram imedj' njih i Radikala. O LDP i ostaloj buraniji necu ni da pricam. Ali Djilas (koji mi je bio medju naj antipaticnijim likovima iz DS-a dok nije postao gradonacelnik) jedini moze da kaze za vreme mog mandata uradjeno je to i to. Kraj svake diskusije. A vi samo gundjajte, podsecate me na ekipu koja je "onomad" bila protiv gradnje narodnog pozorista jerbo se to ne maze na leba!!!

Voyager

pre 13 godina

Posto se Beogradjani brinu za Beograd, vreme je i da se mi ostali brinemo za nase gradove (i za Pancevo): sve politicke partijske direktore i muftadzije iz Beograda izbaciti iz Rafinerije, Petrohemije, iz Agroziva, Peconiju oduzeti sve sto mu je poklonjeno a od nas silom oteto (Gradska pekara, Luka Dunav, Granexport...), da se vrate sve pokradene pare za upropastenu UTVU u kojoj su decenijama bili nesposobni beogradski direktori i koji su imali vecu naknadu za prevoz nego inzenjeri iz Panceva platu, da se izbace iz Muzicke skole i ostalih skola i vrate odakle su dosli jer su im "nasa deca - seljacka i prostacka deca"... Dosta je vise da se Pancevo muze i od Beograda (i Novog Sada). A Pancevacki most ce se inace srusiti ako ga udari jos jedna barza (i to da docekamo vec jednom). A posto gradonacelnika licno poznajem sa Masinskog fakulteta (vazduhoplovnog smera), i znam kako (ni)je polagao ispite jer je bio Partijski rukovodilac, molim da se ne stavlja u casni kos sa studentima koji su posteno stekli svoje diplome.

ljiljana

pre 13 godina

Iako nam je spoljni dug 80% BDP čime se svrstavamo u opasno zaduzene zemlje,predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da se Srbija, kada je reč o zaduženosti, i dalje nalazi „u sigurnoj zoni". Više mi ni psihologija nije jača strana.

vojce

pre 13 godina

Jutros sam prelistavao knjigu o istoriji Beograda i nekako bio ponosan na sve sto sam video tamo. Zgrade, mostovi, spomenici, galerije, pruga ka Nisu... Tada se zivelo jos teze, ali se nas Beograd gradio i rastao! A onda vidim ove "neverne tome" koje komentarisu ovu vest i pomislim da li Beograd zasluzuje ovakve Beogradjane!? Mozda bi nam bilo bolje da sedimo skrstenih ruku, gundjamo, kukamo kako nema para i kako nam nikada nece biti bolje, i tako sedimo, sedimo, sedimo i gundjamo, gundjamo, gundjamo... A Beograd nas ceka, ceka, ceka da ga se setimo!

Mica

pre 13 godina

Ne mogu da razumem ljude koji komentarisu stvari o kojima nista ne znaju! Sad su odjednom svi strucnjaci za saobracaj i finansije,i svi znaju sve! Znaju kako treba mostovi da nam izgledaju, kako da se prave, kuda bi trebao metro da ide i kakav treba da bude! Blago Srbiji sa tolikim "strucnjacima" koji jedino znaju jezikom da ruse ono sto drugi urade!

jasmina

pre 13 godina

da ste za ove dve godine omogucili samo drugi pokusaj vestacke oplodnje i to bi bio ogroman doprinos, svaki put se najezim zbog toga. Zaista bgd danas ima potpuno novi sjaj i covek se oseca lepo dok seta ulicama grada.

dovla

pre 13 godina

Jedna linija metro kosta oko milijardu evra. Posto ce se finansirati kroz kredit, sa pripadajucim kamatama cifra ce da naraste do dve milijarde. U Beogradu ima oko 1.6 mil stanovnika i oko ~400.000 zaposlenih. Znaci da ce izgradnja metro svakoga da zaduzi oko 1300 eur, ili oko 5000 eur po zaposlenom. Za zemlju sa ruiniranom ekonomijom i osiromasenim stanovnistvom ovo je ooogromna cifra. I varate se ako mislite da ce to neko drugi platiti. Metro treba skinuti sa dnevnog reda jer je trenutno van nasih mogucnosti i postao je predmen politickih manipulacija.

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

dex

pre 13 godina

konacno su poceli nesto i da grade a ne samo da kradu.
Jos da zavrse obilaznicu da spoje bubanjpotok, to su trebali da urade pre pocetka radova na gazeli.

bgd

pre 13 godina

Dobro, hoće li neko od novinara da se pozabavi malo i tim mostom preko Ade?
Kakva bre cena po kvadratu? Nije to stanu Belvilu.
Most ce imati isti broj kolovoznih traka kao i Brankov i Gazela, ali su trake bez razloga šire na mostu preko Ade.
Po sredini mosta treba da ide pruga, predviđeno je mesta za vozove, a jedino šinsko vozilo koje će moći da pristupi mostu je naš beogradski tramvaj uskog koloseka.
Zato što je izabran ovakav pilon - 12% širine mosta odlazi na povezivanje sa kablovima. Puta dužina mosta, pa vi vidite...

A Sava je baš velika reka...

bojana

pre 13 godina

vecina drugih politicara bi krenula da gradi metro odmah a onda bi stali radovi do daljneg ali Djilas je bas za sad realan i odgovoran i zato ga cenim. Ipak je to moj kolega masinac, mi resavamo stvari :-)

Milan

pre 13 godina

Daj Boze da svaki grad ima ovakvog gradonacelnika! Brine covek o svojim sugradjanima, resava svakakve probleme u gradu, pocevsi od onih najjednostavnijih pa sve do onih najvecih. Za neke treba manje a za neke vise vremena i novca ali sredjuju se konacno neke stvari i grad jako dobro funkcionise. Naravno, uvek moze bolje.

Beogradjnka

pre 13 godina

Dokle ce vise srbi da pljuju svakoga ko nesto radi i da vicu da je lopov i lazov. Umesto da se i sami potrude i da svi radimo i gradimo nas Beograd zajedno. Najlakse je uvaliti se u fotelju u pisati glupe komentare kojima se pljuju oni koji se trude. Tako cemo sigurno daleko dogurati i resiti probleme i nezaposlenosti i gladi i dugova. Bitno da ste vi svi pametni da vredjate i omalovazate

Sinisa

pre 13 godina

Kad budu gotovi mostovi i kada saobracaj u Beogradu bude funkcionisao onako kako treba svi oni koji to danas negativno komentarisu cutace i koristice te iste mostove!!! I za par godina kada Beograd dobije metro ti isti ljudi ce ga koristiti. Svako ima pravo da kaze svoje misljenje ali pokazite makar malo postovanja prema necijem trudu i radu! Ja se secam Beograda od pre 10-15 godina,a vi?

optimista

pre 13 godina

Koliko "pametnih pesimista" ima u ovom gradu! Nikad im nista ne odogvara! E, da smo na vreme poceli da ih izvozimo, pa mogli bi da sagradimo 100 mostova!

Saska

pre 13 godina

Ljudima se zaista ne moze udovoljiti! Kada se ne gradi i ne radi-ne valja, a i kada se radi i gradi na sve strane-onda opet ne valja! Najlakse je kritikovati tudj rad i komentarisati nesto o cemu nista ne znate.

VLAdaR

pre 13 godina

Ja zivim u Negotinu, a 90-ih godina sam studirao u BG. Onaj ko mi kaze da je tada BG bio bolji, a da danasnji gradonacelnik ne zna sta prica, lupa gluposti i sl, moze slobodno da dodje malo kod nas, i vidi kakav je nas gradonacelnik (preds. opst. prim.prev.). Ili jos bolje da vama "Beogradjanima" pozajmimo nasu gradsku garnituru!
Steta sto mi, a verovatno i jos 95% gradova u SRB nema takvog gradonacelnika, ili Jesica iz Indjije.
Gospodine (na zalost ne moj)GRADONACELNICE, SAMO NAPRED!!!

v.v.

pre 13 godina

Ma jok Djilase, daj ti nama bre fijakere, konjske zaprege, camce i skele pa cemo mi lepo da uzivamo! A onda tama necemo morati ni porez toliko da placamo! Sta je sa ovim ljudima koji se jeze na pomenu mosta i metroa, mozda hoce da srusimo i ovih par mostova koje imamo!

Markoni

pre 13 godina

Nemamo pare, vi mislite na keš? Pa ko još u svetu bilo šta radi tako? Svi uzimaju za sve kredite, pa za šta služe banke?
Možda nismo bogata zemlja ali nismo ni toliko siromašna, sa višegodišnjom otplatom kredita ova priča je više nego izvodljiva.

Branislav

pre 13 godina

Ne razumem...o ovome se prica duže vreme unazad....dva mosta i metro...covek priča isto ono sto je pricao i ranije. Šta je sad problem, sto je sve što je ranije obećao sad izgovorio u jednoj rečenici, on ne izmislja neke fatamorgana projekte samo se drži svojih reči.

Miladin

pre 13 godina

Uffff , prosto ne zna covek odakle da pocne .Toliko neznanja i malicioznosti u komentarima da to prevazilazi svaku meru. Predizborni program Djilasa je bio izgradnja metroa i mostova , ja sam inace glasao za Vucica jer sam mislio da ovi zuti nece ispuniti obecanja , ali sam se prevario .

Kazu mnogo kostaju mostovi i metro, a o'kle jerbo smo siromasni i kriza je ... uzimaju se krediti itd. Grade strane firme i slicno . Sve to ne stoji iz mnogobrojnih razloga .

Gradjevinarstvo pokrece preko 20 privrednih grana . Nije dzabe Ruzvelt vadio Ameriku iz krize 1930-tih kroz infrastrukturne projekte . Svaki dinar upucen u gradjevinarstvo prolazi kroz investicioni ciklus koji stvara radna mesta + se dobar deo toga vrati drzavi kroz raznorazne poreze .

Tu su i dugorocne ustede koje metro i mostovi donose .
Tu je pre svega smanjenje spoljnotrgovinskog deficita ( od toga nam slabi dinar jer vise uvozimo nego sto izvozimo ) jer njegov lavovski deo cine troskovi goriva koje je sve skuplje.
Metro motivise gradjane da koriste javni prevoz umesto privatnih automobila jer brze stizu gde su naumili i uz to ne brinu o parkiranju .
Mostovi skracuju putanje izmedju razlicitih delova grada i time donose ustedu goriva .

Sve te ustede u potrosnji goriva vode smanjenju zagadjenja sto ne samo da cuva prirodu vec i smanjuje sve vece troskove zdravstvene zastite .

Usteda u vremenu i samim tim povecanje produktivnosti za sve gradjane grada koji donosi 30 posto drustvenog proizvoda su takdoje znacajni .

Tacno je da dosta radova izvode strane firme , ali njihovi dosad izvedeni radovi su garancija kvaliteta i efikasnosti . One i ako su strane ovde placaju najveci deo poreza , a takodje ovde uzimaju podizvodjace koji sav porez placaju ovde i zaposljavaju domacu radnu snagu .

Sve ovo je toliko jednostvano i logicno da bi trebalo da bude jasno svima kojima je dobrobit svog naroda i zemlje vaznija od politicke mrznje .

Radomir

pre 13 godina

Covek je stvoren da radi, da trpi i da se bori. Ko tako ne cini osudjen je na propast!" Tesla". Tako da gospodo hejteri ako nastavite tako da kukate lose vam se pise :)

Jelena

pre 13 godina

Beograd,moj grad,svaki put mi je puno srce kad cujem da se nesto novo gradi ili je u planu za izgradnju....Beograd,moj grad,pun "nevernih Toma" koji su okruzeni dokazima o ispunjavanju obecanja gradske vlasti,a opet ne veruju....Beograd,moj grad...i ja ga VOLIM...

lalemile

pre 13 godina

Djilas jos vise treba da se bori za budzet grada, jer prosto, ucesce Bg-a u GDP-u Srbije je oko 30% a budzet manje od 10%. Takodje, da stiti zaposlenje svojih gradjana tako sto ce kontrolisti pritok radne snage iz ostatka zemlje. Ne moze biti slucaj da na primer kad sam bio u vojsci u gardi na Dedinju, u centru grada, od 50 staresina i zaposlenih skoro niko nije bio iz Bg-a ! Grad vise mora stiti interese svojih gradjana.

kile

pre 13 godina

Lepo je videti da Beograd posle 25 godina konacno dobiti jos dva mosta na kljucna mosta, posebno onaj preko do Zemuna, koji ce nama iz Borce znatno olaksati dolazak do Zemuna i Novog Beograda a sigurno rasteretiti glavne gradske saobracajnice, a i povecati investicije i stambenu izgradnju u ovom delu Beograda.

stojke

pre 13 godina

stvarno ne znam kad ovaj covek odmara, pa sad je 6. avgust?! Ako nista, bar beogradjani to znaju da cene, takvi smo ljudi, samo radimo i ne pametujemo, kao...

Makijaveli

pre 13 godina

Bice super ako se zavrsi taj most do kraja 2011 (iz njegovih usta u bozije usi), jer ako ne budu automobili prolazili njime 2012. novi gradonacelnik BG zvace se Aleksandar Vucic. Drugo, ne vidim zasto toliko odusevljenje Djilasom kad realno nije opravdao poverenje onih koji su glasali za njega ukljucujuci tu i moju malenkost i daleko od toga da je bas neki super gradnoacelnik (hvala bogu da nije kao neki Palma, Bidja, Raka ili slicni, onda bih se odmah iselio).Ali dajte da vidimo sta je on stvarno uradio. Sekao je platane ko da je gradonacelnik neke azijske varosi, najavio je da cemo znati do marta prosle godine koji metro ce da se gradi (izgleda da jos uvek ne znamo sta bi trebali da dobijemo, prvo je vodao odbornike po Becu, sad vidimo neke Francuze u igri, licno mislim da nam treba ozbiljna studija sta je najbolje za grad imajuci u vidu realno jadnu ekonomsku situaciju da ne bi dobili neka potemkinova sela stoga ova informacija da se nece nista pocinjati pre novih izbora kao poreskog obveznika me ipak raduje)i na kraju grad nije nista sistemski uradio u svom funkcionisanju (Indjija je reciomo u tom pogledu "science fiction" za "srpsku prestonicu"). Djilasov PR je na nivou gradonacelnika Bukuresta iz vremena Causeskua (odelo bez kravate, otvaranje mostova sa slemom, pateticno slikanje sa decom..). Otvaranje domova zdravlja ofarbanih u zuto u predizbornim kampanjama u gradskim opstinama vec se pokazalo prvaljenim pa je sve izbore ubedljivo izgubio ukljucujuci i Vozdovac,gde ona druga opcija nije mogla da ni prismrdi ni onda kad je SLoba bio najaci) govori o tome koliko je bio uspesan a bednu izjavu vezano za paradu ponosa ne bih komentarisao. Zato procitajte sledecu vest u nastavku da se nasmejete. Da li mozete da zamislite njega u toj ulozi!
Novi gradonačelnik Rejkjavika, glumac Jon Gnar, došao je na Paradu ponosa u svom gradu kao tranvestit, sa ružem na usnama, plavom perikom na glavi i tašnom fluorescentno žute boje, saopštili su organizatori.
Kada je voditelj svečanosti u četvrtak pozvao Gnara na scenu, ovaj se pojavio u haljini sa cvetnim motivima i izjavio da "gradonačelnik nije mogao da dođe".
Otac petoro dece, 43-godišnji Gnar napravio je početkom juna iznenađenja kada je pobedio na izborima. Po stupanju na dužnost obećao je da će "pre svega biti zabavan gradonačelnik".

Ostoja

pre 13 godina

Omladini SNSa bi bilo bolje da uci i sprema ispite ( ne bi li izavrsili taj pravni fakultet ) nego sto svoje dragoceno vreme trosi na pluvanje .

Branka

pre 13 godina

danas sam ustala na levu noga...hmmmmmmmmm...koga da kritikuje??????? hajde gradonacelnika,on se nece ljutiti...bolje i to nego da se svadjam sa porodicom zbog nervoze....


zalosno!!!!!!

mile

pre 13 godina

gospodine Djilase, insistiram da od sada ukines sva gradska davanja i iz budžeta gradis iskljucivo infrastrukturtu a a ne da uzimas kredite jer sa gradskim budzetom mozes da napravis 5 mostova i pola metroa a ne da dajes pare u vodovod, Adu, socijalna davanja, trudnice i ostalo! Najvise volim bajke u Srbiji.

Boki

pre 13 godina

Djilas zasad ima neke rezutate, dobro gura i ovo za mostove. Sta je s Obrenovackim mostom preko Save i njegovim sredjivanjem za drumski saobracaj? Pricao je da ce poceti na jesen da se sredjuje ali u zadnje vreme nema vesti o tome. Sa tim mostom, ceo tok Save kroz Srbiju je odlicno pokriven, cak 8 drumskih mostova na duzini od 100 km. Za razliku od Dunava

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

Obilić

pre 13 godina

Djilas je rekao da će jedan most biti završen, rekao je da će biti završen do kraja mandata. Pa o tom njegovom obećanju sudite onda, posle mandata kad dodju izbori. I počnimo malo više da verujemo jedni drugima to nepoverenje nas sve koči u životu.

tapalapa

pre 13 godina

Ne znam sto mi niste objavili komentar ali evo opet :-) Ako necete da Grad ukine davanja za vodovod, Adu, penzionere, trudnice, cistocu i ostalo onda ne mora grad da uzima kredit a moze i kao i pre bez mosta! Ali Srbi stalno hoce I JARE I PARE!

ostaricu, necu znati

pre 13 godina

Gospodin gradonacelnik Djilas je prosle jeseni obecao neke silne ultra state-of-the art tramvaje, od kojih , naravno nije bilo nista.
Da li da mu sada verujem? Mislim on jest mnogo simpatican, onako fin i vaspitan, ali od tramvaja nista.
Ja imam poprilicno godina. Neka se ne ljute ovi mladi zbog cinizma, ali vec decenije su utrosene u price i obecanja koja se nisu ostvarila, mislim nije samo ova vlast takva, naravno. Ovi sada bar umeju lepo da komuniciraju i izgledaju.
Nego, imam jedan predlog: ajde da se od sada politicari i ostali rukovodioci jave samo onda kada se neki posao zavrsi? Bilo sta, makar deset kilometara puta,tri fasade,dva platana, samo nikakva obecanja vise unapred, mooolim vas.

bubi

pre 13 godina

Zamolila bih postovane komentatore da ne uzimaaju kao poredjenje za nesto lose tudje zemlje i gradove , jer nekada pricaju ciste gluposti. Ja sam recimo, sticajem okolnosti zivela i nekoliko dalekoistocnih zemalja i njihovi glavni gradovi izgledaju kao da su upravo uslu u dvadeset i drugi vek.
Nisi bio i video- bolje cuti.

Zoran

pre 13 godina

Sve je to lepo, ali od kojih para? Dizu se krediti za mostove, grade ih strane firme, dok nasa Mostogradnja stoji bezposlena. Ko ce vracati kredite? Ne smem ni da pitam. Sada se prica o metrou, a nemamo novca da zamenimo trolejbuse i tramvaje stare 30-35 godina. Drzava u dugovima do guse, more nezaposlenih, 700 000 GLADNIH, a ovamo se prica o nekim grandioznim projektima.
Ovo nije pljuvacki komentar vec cisto zdravorazumsko razmisljenje apoliticnog gradjanina. Zaista mi nije jasno ko koga ovde pravi ludim?

Sremac

pre 13 godina

Retko se prevarim u proceni ljudi, ali Đilas ispade i ozbiljniji, i vredniji, i principijelniji nego što sam očekivao. Naravno, i dalje ga budno posmatram.

Helios

pre 13 godina

Kakvo bestidno spinovanje, makar bio suvlasnik Emoušna! Ko priča o mostu na drugom špicu Ade?! Radi se o dokazivo nelegalnom konkursu. Besmisao je još veći jer se, somnambulno, tek posle njega krenulo u rešavanje petlji koje su morale biti ili pre ili deo konkursa! O tome da se niko nije javio na očiglednu nameštaljku - pogledajte zbrzani rad "pobednika" gde nema i realnost danas gde ima stubova u kanalu i biće odmah jasno. Radi se o nepotrebnom zaduživanju od prevare zvane evropska razvojna banka za namerno izabran skuplji dizajn, koji glomaznošću uništava pitomi ambijent. Čitava magistarska teza je potrebna jer su napravljene SVE moguće greške: pravne, moralne, finansijske, proceduralne, tehničke, estetske, urbane, saobraćajne... Poseban problem je odsustvo (a toliko para ide!) dve neophodne analize kod ovako mega-specifičnih objekata. Prva je skup bezbednosnih simulacija a ovde najbitnija je za slučaj gubitka kabla ( "loss of cable"). Druga je komplikovana i teška procena stabilnosti na vetar. Njega u Beogradu nema tako mnogo ali izabrana konstrukcija ima izuzetno lošu aerodinamiku a relativno je nisko do vode - jaka dugotrajna košava zavijena i oborena sa brda je đavolja stvar! MORALA se uraditi simulacija CFD programima i simulacija velikom maketom u ozbiljnom aero-tunelu - izuzev što nije... Dubrovački most slične strukture su morali da spašavaju posle izgradnje dodatnim damperima iako je mnogo lakši i udaljeniji od vode od ovog na Adi. Potpuni diletantizam, bestijalna grabež, totalna neodgovornost!
Kinezi ne kasne sa projektovanjem jer niti su imali dovoljne geološke podatke niti jasnu trasu niti sve drugo! Ali, zašto uopšte kinezi to projektuju? I po Zakonu i po zdravoj pameti obavezno je konkursno razmatranje većeg broja rešenja!!! A one varijante koje su dali su bezveze! Na Savi je onoliki raspon sumanut, a na Dunavu su oni rasponi premali! To će ometati plovidbu a i skuplja je ta gomila stubova tamo gde treba da ih je između dva i pet! Kao i na Savi, umesto jednog od 200m visine a 100m dubine. Zaista, zemlja ludila!!! A gradnju metroa mogu oni odmah ali neće da neko ne pomisli nešto zlo, dobrice francuzi da "doniraju" 5 miliona eura... O tempora, o mores...

Jelena

pre 13 godina

Beograd,moj grad,svaki put mi je puno srce kad cujem da se nesto novo gradi ili je u planu za izgradnju....Beograd,moj grad,pun "nevernih Toma" koji su okruzeni dokazima o ispunjavanju obecanja gradske vlasti,a opet ne veruju....Beograd,moj grad...i ja ga VOLIM...

MUKNAVI

pre 13 godina

Sta li im je ,tado ,sad ovaj..bas su se ........ko grlice,na sve strane Srbije.Zeljan sam novih likova,na politickoj sceni Srbije ..a ne sad,kurte,pa murte,pa opet kurte,pa koalicije od ovih .....Dosadise vise Bogu ..a narodu,videcemo kad budu izbori,dal ce ih svojim ignorisanjem poslati konacno u tri...livade bez ladovine.

Branka

pre 13 godina

danas sam ustala na levu noga...hmmmmmmmmm...koga da kritikuje??????? hajde gradonacelnika,on se nece ljutiti...bolje i to nego da se svadjam sa porodicom zbog nervoze....


zalosno!!!!!!

Ostoja

pre 13 godina

Omladini SNSa bi bilo bolje da uci i sprema ispite ( ne bi li izavrsili taj pravni fakultet ) nego sto svoje dragoceno vreme trosi na pluvanje .

Radomir

pre 13 godina

Covek je stvoren da radi, da trpi i da se bori. Ko tako ne cini osudjen je na propast!" Tesla". Tako da gospodo hejteri ako nastavite tako da kukate lose vam se pise :)

Miladin

pre 13 godina

Uffff , prosto ne zna covek odakle da pocne .Toliko neznanja i malicioznosti u komentarima da to prevazilazi svaku meru. Predizborni program Djilasa je bio izgradnja metroa i mostova , ja sam inace glasao za Vucica jer sam mislio da ovi zuti nece ispuniti obecanja , ali sam se prevario .

Kazu mnogo kostaju mostovi i metro, a o'kle jerbo smo siromasni i kriza je ... uzimaju se krediti itd. Grade strane firme i slicno . Sve to ne stoji iz mnogobrojnih razloga .

Gradjevinarstvo pokrece preko 20 privrednih grana . Nije dzabe Ruzvelt vadio Ameriku iz krize 1930-tih kroz infrastrukturne projekte . Svaki dinar upucen u gradjevinarstvo prolazi kroz investicioni ciklus koji stvara radna mesta + se dobar deo toga vrati drzavi kroz raznorazne poreze .

Tu su i dugorocne ustede koje metro i mostovi donose .
Tu je pre svega smanjenje spoljnotrgovinskog deficita ( od toga nam slabi dinar jer vise uvozimo nego sto izvozimo ) jer njegov lavovski deo cine troskovi goriva koje je sve skuplje.
Metro motivise gradjane da koriste javni prevoz umesto privatnih automobila jer brze stizu gde su naumili i uz to ne brinu o parkiranju .
Mostovi skracuju putanje izmedju razlicitih delova grada i time donose ustedu goriva .

Sve te ustede u potrosnji goriva vode smanjenju zagadjenja sto ne samo da cuva prirodu vec i smanjuje sve vece troskove zdravstvene zastite .

Usteda u vremenu i samim tim povecanje produktivnosti za sve gradjane grada koji donosi 30 posto drustvenog proizvoda su takdoje znacajni .

Tacno je da dosta radova izvode strane firme , ali njihovi dosad izvedeni radovi su garancija kvaliteta i efikasnosti . One i ako su strane ovde placaju najveci deo poreza , a takodje ovde uzimaju podizvodjace koji sav porez placaju ovde i zaposljavaju domacu radnu snagu .

Sve ovo je toliko jednostvano i logicno da bi trebalo da bude jasno svima kojima je dobrobit svog naroda i zemlje vaznija od politicke mrznje .

VLAdaR

pre 13 godina

Ja zivim u Negotinu, a 90-ih godina sam studirao u BG. Onaj ko mi kaze da je tada BG bio bolji, a da danasnji gradonacelnik ne zna sta prica, lupa gluposti i sl, moze slobodno da dodje malo kod nas, i vidi kakav je nas gradonacelnik (preds. opst. prim.prev.). Ili jos bolje da vama "Beogradjanima" pozajmimo nasu gradsku garnituru!
Steta sto mi, a verovatno i jos 95% gradova u SRB nema takvog gradonacelnika, ili Jesica iz Indjije.
Gospodine (na zalost ne moj)GRADONACELNICE, SAMO NAPRED!!!

saxon

pre 13 godina

Ne valja kad se gradi,ne valja kad se ne gradi...pa sta valja...e moji sunarodnici SRBI.Takav nam je mentalitet pa nam sve smeta.Moja porodica je 50 godina u Beogradu i za to vreme mi nismo doziveli nijednu ozbiljnu gradjevinu a da nije neki trzni centar tako da je ovo odlicna stvar.
E a sada sto oni uzimaju orgomnu proviziju u svakom poslu,to je vec neka druga prica koju mi nikad,ali nikad necemo resiti niti iskoreniti.Da se razumemo ima toga svuda ali mi smo bas alavi .Sve u svemu gospodine Djilas SAMO NAPRED !

stojke

pre 13 godina

stvarno ne znam kad ovaj covek odmara, pa sad je 6. avgust?! Ako nista, bar beogradjani to znaju da cene, takvi smo ljudi, samo radimo i ne pametujemo, kao...

Milan

pre 13 godina

Daj Boze da svaki grad ima ovakvog gradonacelnika! Brine covek o svojim sugradjanima, resava svakakve probleme u gradu, pocevsi od onih najjednostavnijih pa sve do onih najvecih. Za neke treba manje a za neke vise vremena i novca ali sredjuju se konacno neke stvari i grad jako dobro funkcionise. Naravno, uvek moze bolje.

Lala Tralala

pre 13 godina

Tako je, ko bre sirotinja? Daj pet karta ili necu nijednu. Odmah opalite pet mostova i dva metroa i pitajte Mrku sta ce popiti. Kome trebaju narodne kuhinje, otpusteni i sirotinja. Visoko, siroko, bogato...za drugo ne znamo. Je li glupo reci da ste gori od SPSa kada ste danas u veseloj koaliciji?

Alex

pre 13 godina

Ljudima u Srbiji se definitivno ne moze ugoditi. Mozda je taj most mogao biti manje arhitektonski interesantan i jeftiniji. No, mostovi nisu krpice sa rasprodaje koje platis jeftino, obuces par puta i onda bacis jer si vec kupio neku novu. Ovaj most ce biti jedan od vaznih i zanimljivih simbola grada. Kroz par godina on ce biti jedno od onih mesta koje cemo pokaziati strancima koji dodju Bg. Bicemo ponosni na njega. Smesan smo mi narod. Zato nam je valjda tako kako nam je.

Makijaveli

pre 13 godina

Bice super ako se zavrsi taj most do kraja 2011 (iz njegovih usta u bozije usi), jer ako ne budu automobili prolazili njime 2012. novi gradonacelnik BG zvace se Aleksandar Vucic. Drugo, ne vidim zasto toliko odusevljenje Djilasom kad realno nije opravdao poverenje onih koji su glasali za njega ukljucujuci tu i moju malenkost i daleko od toga da je bas neki super gradnoacelnik (hvala bogu da nije kao neki Palma, Bidja, Raka ili slicni, onda bih se odmah iselio).Ali dajte da vidimo sta je on stvarno uradio. Sekao je platane ko da je gradonacelnik neke azijske varosi, najavio je da cemo znati do marta prosle godine koji metro ce da se gradi (izgleda da jos uvek ne znamo sta bi trebali da dobijemo, prvo je vodao odbornike po Becu, sad vidimo neke Francuze u igri, licno mislim da nam treba ozbiljna studija sta je najbolje za grad imajuci u vidu realno jadnu ekonomsku situaciju da ne bi dobili neka potemkinova sela stoga ova informacija da se nece nista pocinjati pre novih izbora kao poreskog obveznika me ipak raduje)i na kraju grad nije nista sistemski uradio u svom funkcionisanju (Indjija je reciomo u tom pogledu "science fiction" za "srpsku prestonicu"). Djilasov PR je na nivou gradonacelnika Bukuresta iz vremena Causeskua (odelo bez kravate, otvaranje mostova sa slemom, pateticno slikanje sa decom..). Otvaranje domova zdravlja ofarbanih u zuto u predizbornim kampanjama u gradskim opstinama vec se pokazalo prvaljenim pa je sve izbore ubedljivo izgubio ukljucujuci i Vozdovac,gde ona druga opcija nije mogla da ni prismrdi ni onda kad je SLoba bio najaci) govori o tome koliko je bio uspesan a bednu izjavu vezano za paradu ponosa ne bih komentarisao. Zato procitajte sledecu vest u nastavku da se nasmejete. Da li mozete da zamislite njega u toj ulozi!
Novi gradonačelnik Rejkjavika, glumac Jon Gnar, došao je na Paradu ponosa u svom gradu kao tranvestit, sa ružem na usnama, plavom perikom na glavi i tašnom fluorescentno žute boje, saopštili su organizatori.
Kada je voditelj svečanosti u četvrtak pozvao Gnara na scenu, ovaj se pojavio u haljini sa cvetnim motivima i izjavio da "gradonačelnik nije mogao da dođe".
Otac petoro dece, 43-godišnji Gnar napravio je početkom juna iznenađenja kada je pobedio na izborima. Po stupanju na dužnost obećao je da će "pre svega biti zabavan gradonačelnik".

tmrnsk

pre 13 godina

Cena mosta po kvadratu? Ovo je kao prica da je most dva puta siri od gazele, pa ce moci da primi 2 X vise vozila. Skoro pa tacno. Most preko Ade je 2 X siri i 2 X skuplji, ali ima isti broj traka kao Gazela, jer mu je kroz sredinu penetrirao stub. I taj stub od 2oo metara je izgleda najvazniji gradonacelniku i njegovoj stranci, ali o tome bi vise mogao Frojd da kaze...

lalemile

pre 13 godina

Djilas jos vise treba da se bori za budzet grada, jer prosto, ucesce Bg-a u GDP-u Srbije je oko 30% a budzet manje od 10%. Takodje, da stiti zaposlenje svojih gradjana tako sto ce kontrolisti pritok radne snage iz ostatka zemlje. Ne moze biti slucaj da na primer kad sam bio u vojsci u gardi na Dedinju, u centru grada, od 50 staresina i zaposlenih skoro niko nije bio iz Bg-a ! Grad vise mora stiti interese svojih gradjana.

kile

pre 13 godina

Lepo je videti da Beograd posle 25 godina konacno dobiti jos dva mosta na kljucna mosta, posebno onaj preko do Zemuna, koji ce nama iz Borce znatno olaksati dolazak do Zemuna i Novog Beograda a sigurno rasteretiti glavne gradske saobracajnice, a i povecati investicije i stambenu izgradnju u ovom delu Beograda.

Beogradjnka

pre 13 godina

Dokle ce vise srbi da pljuju svakoga ko nesto radi i da vicu da je lopov i lazov. Umesto da se i sami potrude i da svi radimo i gradimo nas Beograd zajedno. Najlakse je uvaliti se u fotelju u pisati glupe komentare kojima se pljuju oni koji se trude. Tako cemo sigurno daleko dogurati i resiti probleme i nezaposlenosti i gladi i dugova. Bitno da ste vi svi pametni da vredjate i omalovazate

milos

pre 13 godina

Ljudi gube poslove, firme se zatvaraju a Tadic i Djilas u horu krecu u kampanju za nove izbore. Gradite mostove i metroe po Evropi kad ste tako uspesni, a dajte ljudima da rade u normalnoj drzavi koja nece bankrotirati za dve godine.

vojce

pre 13 godina

Jutros sam prelistavao knjigu o istoriji Beograda i nekako bio ponosan na sve sto sam video tamo. Zgrade, mostovi, spomenici, galerije, pruga ka Nisu... Tada se zivelo jos teze, ali se nas Beograd gradio i rastao! A onda vidim ove "neverne tome" koje komentarisu ovu vest i pomislim da li Beograd zasluzuje ovakve Beogradjane!? Mozda bi nam bilo bolje da sedimo skrstenih ruku, gundjamo, kukamo kako nema para i kako nam nikada nece biti bolje, i tako sedimo, sedimo, sedimo i gundjamo, gundjamo, gundjamo... A Beograd nas ceka, ceka, ceka da ga se setimo!

dre

pre 13 godina

kava preterivanja. zasto ne 5 mostova i 3 metro linije odjednom?? sutra ce ministar 'uvek u crnoj majci' da doda jos nesto vise na ovo, kakav diznilend

Sinisa

pre 13 godina

Kad budu gotovi mostovi i kada saobracaj u Beogradu bude funkcionisao onako kako treba svi oni koji to danas negativno komentarisu cutace i koristice te iste mostove!!! I za par godina kada Beograd dobije metro ti isti ljudi ce ga koristiti. Svako ima pravo da kaze svoje misljenje ali pokazite makar malo postovanja prema necijem trudu i radu! Ja se secam Beograda od pre 10-15 godina,a vi?

Pionir sam, tim se dicim

pre 13 godina

Vidim Djilasovi pioniri maleni i te kako rade pa rade. Svim srcem pisu komentare o gradonacelniku koji, zamislite 6. avgusta, radi. Samo napred u nove radne pobede i svetlu buducnost.

bgd

pre 13 godina

Dobro, hoće li neko od novinara da se pozabavi malo i tim mostom preko Ade?
Kakva bre cena po kvadratu? Nije to stanu Belvilu.
Most ce imati isti broj kolovoznih traka kao i Brankov i Gazela, ali su trake bez razloga šire na mostu preko Ade.
Po sredini mosta treba da ide pruga, predviđeno je mesta za vozove, a jedino šinsko vozilo koje će moći da pristupi mostu je naš beogradski tramvaj uskog koloseka.
Zato što je izabran ovakav pilon - 12% širine mosta odlazi na povezivanje sa kablovima. Puta dužina mosta, pa vi vidite...

A Sava je baš velika reka...

bojana

pre 13 godina

vecina drugih politicara bi krenula da gradi metro odmah a onda bi stali radovi do daljneg ali Djilas je bas za sad realan i odgovoran i zato ga cenim. Ipak je to moj kolega masinac, mi resavamo stvari :-)

Saska

pre 13 godina

Ljudima se zaista ne moze udovoljiti! Kada se ne gradi i ne radi-ne valja, a i kada se radi i gradi na sve strane-onda opet ne valja! Najlakse je kritikovati tudj rad i komentarisati nesto o cemu nista ne znate.

Obilić

pre 13 godina

Djilas je rekao da će jedan most biti završen, rekao je da će biti završen do kraja mandata. Pa o tom njegovom obećanju sudite onda, posle mandata kad dodju izbori. I počnimo malo više da verujemo jedni drugima to nepoverenje nas sve koči u životu.

Mica

pre 13 godina

Ne mogu da razumem ljude koji komentarisu stvari o kojima nista ne znaju! Sad su odjednom svi strucnjaci za saobracaj i finansije,i svi znaju sve! Znaju kako treba mostovi da nam izgledaju, kako da se prave, kuda bi trebao metro da ide i kakav treba da bude! Blago Srbiji sa tolikim "strucnjacima" koji jedino znaju jezikom da ruse ono sto drugi urade!

ljiljana

pre 13 godina

Iako nam je spoljni dug 80% BDP čime se svrstavamo u opasno zaduzene zemlje,predsednik Srbije Boris Tadić je ocenio da se Srbija, kada je reč o zaduženosti, i dalje nalazi „u sigurnoj zoni". Više mi ni psihologija nije jača strana.

optimista

pre 13 godina

Koliko "pametnih pesimista" ima u ovom gradu! Nikad im nista ne odogvara! E, da smo na vreme poceli da ih izvozimo, pa mogli bi da sagradimo 100 mostova!

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

Braca

pre 13 godina

Koliko ce se podici jos kredita da se zavrsi most?
Kada ce proradiiti tramvaj na liniji 3?
Kada ce domaci izvodjaci raditi priblizno isto efikasno,kao strani?

Branislav

pre 13 godina

Ne razumem...o ovome se prica duže vreme unazad....dva mosta i metro...covek priča isto ono sto je pricao i ranije. Šta je sad problem, sto je sve što je ranije obećao sad izgovorio u jednoj rečenici, on ne izmislja neke fatamorgana projekte samo se drži svojih reči.

Boki

pre 13 godina

Djilas zasad ima neke rezutate, dobro gura i ovo za mostove. Sta je s Obrenovackim mostom preko Save i njegovim sredjivanjem za drumski saobracaj? Pricao je da ce poceti na jesen da se sredjuje ali u zadnje vreme nema vesti o tome. Sa tim mostom, ceo tok Save kroz Srbiju je odlicno pokriven, cak 8 drumskih mostova na duzini od 100 km. Za razliku od Dunava

Miloš

pre 13 godina

Pa ako sve bude kako treba, ni vas nećemo gledati posle tih izbora pa ćemo ovaj put možda i dobiti taj metro.

A priče koliko se gubi zbog krize su smešne spram onoga koliko se gubi zbog gladnih, nesposobnih a nezasitih stranačkih vojnika koji su se dočepali pozicija i grabe za sebe i svoje potomke. Kriza će proći ali mentalitet gladnog čoveka neće.

Markoni

pre 13 godina

Nemamo pare, vi mislite na keš? Pa ko još u svetu bilo šta radi tako? Svi uzimaju za sve kredite, pa za šta služe banke?
Možda nismo bogata zemlja ali nismo ni toliko siromašna, sa višegodišnjom otplatom kredita ova priča je više nego izvodljiva.

jasmina

pre 13 godina

da ste za ove dve godine omogucili samo drugi pokusaj vestacke oplodnje i to bi bio ogroman doprinos, svaki put se najezim zbog toga. Zaista bgd danas ima potpuno novi sjaj i covek se oseca lepo dok seta ulicama grada.

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

v.v.

pre 13 godina

Ma jok Djilase, daj ti nama bre fijakere, konjske zaprege, camce i skele pa cemo mi lepo da uzivamo! A onda tama necemo morati ni porez toliko da placamo! Sta je sa ovim ljudima koji se jeze na pomenu mosta i metroa, mozda hoce da srusimo i ovih par mostova koje imamo!

dovla

pre 13 godina

Jedna linija metro kosta oko milijardu evra. Posto ce se finansirati kroz kredit, sa pripadajucim kamatama cifra ce da naraste do dve milijarde. U Beogradu ima oko 1.6 mil stanovnika i oko ~400.000 zaposlenih. Znaci da ce izgradnja metro svakoga da zaduzi oko 1300 eur, ili oko 5000 eur po zaposlenom. Za zemlju sa ruiniranom ekonomijom i osiromasenim stanovnistvom ovo je ooogromna cifra. I varate se ako mislite da ce to neko drugi platiti. Metro treba skinuti sa dnevnog reda jer je trenutno van nasih mogucnosti i postao je predmen politickih manipulacija.

Djape

pre 13 godina

Aaaa moram da napisem nesto, jace je od mene!!!
"Trepca radi Beograd se gradi"
Slogan je nekoliko komentara pa onda "Mnogo skupo bre" pa "Korupcija" pa (meni najjjjaci) "Cek bre a sta je sa tramvajem br. 3? Kak'i mostovi kak'i bakraci dokle ce Resnik da se zapostavlja"
Ovako: Samo sam jednom u zivotu glasao za DS i necu nikada vise osim ako opet ne bude poterbe da biram imedj' njih i Radikala. O LDP i ostaloj buraniji necu ni da pricam. Ali Djilas (koji mi je bio medju naj antipaticnijim likovima iz DS-a dok nije postao gradonacelnik) jedini moze da kaze za vreme mog mandata uradjeno je to i to. Kraj svake diskusije. A vi samo gundjajte, podsecate me na ekipu koja je "onomad" bila protiv gradnje narodnog pozorista jerbo se to ne maze na leba!!!

tapalapa

pre 13 godina

Ne znam sto mi niste objavili komentar ali evo opet :-) Ako necete da Grad ukine davanja za vodovod, Adu, penzionere, trudnice, cistocu i ostalo onda ne mora grad da uzima kredit a moze i kao i pre bez mosta! Ali Srbi stalno hoce I JARE I PARE!

pera

pre 13 godina

Strasno je cuti komentare da 2010. godine jednom glavnom gradu u kome je postojeci gradski prevoz preopterecen nije potreban metro, koji sad moze da bude i skuplji i jeftiniji ali to je druga tema. Ja bih takve posavetovao da malo odu po Evropskim metropolama pa da vide kako tamo funkcionise gradski prevoz i da je metro prakticno svuda glavni i najefikasniji vid gradskog prevoza, a da bi smo se mi zbog takvih verovatno i danas vozili u autobusima iz 90-ih u koje covek nije mogao ni da udje.

nik

pre 13 godina

Neznam meni se vise dopada gradonacelnik indjije jelasic. Sveo je nezaposlenost na minimum ima u gradicu preko 30 fabrika i sad moze da gradi sta hoce.

mile

pre 13 godina

gospodine Djilase, insistiram da od sada ukines sva gradska davanja i iz budžeta gradis iskljucivo infrastrukturtu a a ne da uzimas kredite jer sa gradskim budzetom mozes da napravis 5 mostova i pola metroa a ne da dajes pare u vodovod, Adu, socijalna davanja, trudnice i ostalo! Najvise volim bajke u Srbiji.

snezana

pre 13 godina

Primetila sam da najvecu podrsku ovde na B 92 ima Djilas.
Predpostavljam da je jedan od vlasnika ili vlasnik. Onjemu kad pises, moras uvek sa "go-
spodine". "Druze" k´o nekad
vise nije u modi.
I molim, da se moj KOMENTAR
OBJAVI!

dex

pre 13 godina

konacno su poceli nesto i da grade a ne samo da kradu.
Jos da zavrse obilaznicu da spoje bubanjpotok, to su trebali da urade pre pocetka radova na gazeli.

Voyager

pre 13 godina

Posto se Beogradjani brinu za Beograd, vreme je i da se mi ostali brinemo za nase gradove (i za Pancevo): sve politicke partijske direktore i muftadzije iz Beograda izbaciti iz Rafinerije, Petrohemije, iz Agroziva, Peconiju oduzeti sve sto mu je poklonjeno a od nas silom oteto (Gradska pekara, Luka Dunav, Granexport...), da se vrate sve pokradene pare za upropastenu UTVU u kojoj su decenijama bili nesposobni beogradski direktori i koji su imali vecu naknadu za prevoz nego inzenjeri iz Panceva platu, da se izbace iz Muzicke skole i ostalih skola i vrate odakle su dosli jer su im "nasa deca - seljacka i prostacka deca"... Dosta je vise da se Pancevo muze i od Beograda (i Novog Sada). A Pancevacki most ce se inace srusiti ako ga udari jos jedna barza (i to da docekamo vec jednom). A posto gradonacelnika licno poznajem sa Masinskog fakulteta (vazduhoplovnog smera), i znam kako (ni)je polagao ispite jer je bio Partijski rukovodilac, molim da se ne stavlja u casni kos sa studentima koji su posteno stekli svoje diplome.

bela ladja

pre 13 godina

Znaci izgradnja tek posle izbora 2 meseca kasnije e blago nama sa vama a sta ako izgubite na izborima,onda smo sami krivi jel.haha

ostaricu, necu znati

pre 13 godina

Gospodin gradonacelnik Djilas je prosle jeseni obecao neke silne ultra state-of-the art tramvaje, od kojih , naravno nije bilo nista.
Da li da mu sada verujem? Mislim on jest mnogo simpatican, onako fin i vaspitan, ali od tramvaja nista.
Ja imam poprilicno godina. Neka se ne ljute ovi mladi zbog cinizma, ali vec decenije su utrosene u price i obecanja koja se nisu ostvarila, mislim nije samo ova vlast takva, naravno. Ovi sada bar umeju lepo da komuniciraju i izgledaju.
Nego, imam jedan predlog: ajde da se od sada politicari i ostali rukovodioci jave samo onda kada se neki posao zavrsi? Bilo sta, makar deset kilometara puta,tri fasade,dva platana, samo nikakva obecanja vise unapred, mooolim vas.

bubi

pre 13 godina

Zamolila bih postovane komentatore da ne uzimaaju kao poredjenje za nesto lose tudje zemlje i gradove , jer nekada pricaju ciste gluposti. Ja sam recimo, sticajem okolnosti zivela i nekoliko dalekoistocnih zemalja i njihovi glavni gradovi izgledaju kao da su upravo uslu u dvadeset i drugi vek.
Nisi bio i video- bolje cuti.