Sreda, 23.06.2010.

00:32

Dinkić: PDV bi isisao novac građana

Kada bi se PDV povećao za tri odsto, od građana i privrednika bi se isisalo dodatnih milijardu evra, kaže Mlađan Dinkić, ministar ekonomije.

Izvor: Politika

Dinkiæ: PDV bi isisao novac graðana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

SSSS

pre 13 godina

Iz dana u dan se pokazuje da nema veceg zla u ovoj zemlji od ministra Dinkica...

Beko izda saopstenje protiv WAC-a, par dana iza toga ministar raspali po WAC-u i izjavi da ih treba oterati iz zemlje kao investitore koji vredjaju zemlju u koju su dosli iako im ta zemlja vec tri godine ne dozvoljava da stupe u posed necega sto su do poslednje pare platili...

Pojedini "ugledni privrednici" citaj tajkuni, mahom uvoznici svega i svacega pocnu da kukaju i kritikuju predloge poreskih reformi, dan iza toga ministar autoritativno povice da on nece dozvoliti takvu reformu....


Uzas, covek je glavni jahac apokalipse u ovoj zemlji a kad se pogleda unazad od 5. Oktobra ucestvovao je u svakoj vlasti i nalazio nacina da vedri i oblaci u ekonomiji bez obzira ko vlada...

Bojan

pre 13 godina

Dragutinovicka, a sta sa onima koji nemaju platu pa nemate cega da ih oslobodite? Sta sa nezaposlenima? Podizanjem PDV-a oni bi najvise bili na udaru. Znaci najsiromasniji. Da li vi znate koliko ima nezaposlenih u ovoj zemlji? ****. A sto se Dinkica tice nije nista bolja prica. Covek resio da vlada pa to ti tije. Pa nemozes covece sa tvojih par bednih procenata glasaca tako da se ponasas. Na sledecim izborima ste potpuno propali. Meni je zao zbog toga jer borismo se za neko bolje drustvo i sa tom namerom smo i glasali za demokratsku opciju, medjutim nista od obecanja niste ispunili a dajete sebi na znacaju. Jako tuzno i bez ikakve vizije i zdravog politickog stava. Samo kradja i prevare. Svaki resor koji ste uzeli ( ne znam samo na osnovu cega kad vam je procenat biraca minoran)ste upropastili ili makar nista niste uradili da bude bolje. Sve sto radite radite zbog licnog interesa ili interesa rodjaka i prijatelja. To je vise nepodnosljivo.
(gradjanka, 23. jun 2010 12:19)

1. ne bi bili pogođeni nezaposleni. Pod pretpostavkom da iz razloga što ne zarađuju ništa ne kupuju uvozne stvari, tj troše za osnovne životne potrebe. Smanjenjem poreza na rad takvi proizvodi ne samo da ne bi poskupeli, već bi realno imali prostora za pojeftinjenje (neće se desiti samo od sebe, jedino ako ih konkurencija natera). Uzmi trošak za hleb. Sad je 50 dinara, 9 ide na PDV, 20 na materijal i 21 na zarade. Od tih 21 od zarada 7 ide na porez na rad, dakle efektivno firma zarađuje 14 dinara po hlebu. Ukoliko bi porez na rad smanjio za trećinu, a povećao PDV pri istoj ceni hleba bi struktura bila ovakva 10.5 PDV, 20 materijal, 5 dinara porez na rad, 15 dinara zarada.
Znači veća zarada, a cena ostala ista. Jedino na šta bi povećanje PDV-a uticalo loše su uvozni proizvodi, koji bi postajali manje konkurentni od domaćih (što je dugoročno dobar potez)
2. usled smanjenja poreza na rad, poslodavcu bi ostajalo više novca i ukoliko je ozbiljan, težio bi proširenju biznisa, a to bi značilo nova radna mesta i priliku za naše nezaposlene građane da nađu posao. Što je mnogo bitnije od nekoliko dinara gore-dole na uvoznim proizvodima.

Jovana

pre 13 godina

Slažem se sa Dinkićem i mislim da se PDV ne sme menjati, jer u toj situaciji pogađa sve slojeve, a najviše će da ugrozi one koji su bez posla ili na minimalcu. Osim toga imamo stopu PDV-a koja je relativno niska ali i dovoljno visoka. Ono za šta bi Diana Dragutinović trebala da se pobrine a to je da se taj PDV i naplaćuje jer ima gomila onih koji ga izbegavaju. Pa ako ga izbegavaju kad je 18% kako li će ako bude 21%?

Miloš

pre 13 godina

BRAVO za Dragutinovićku. Tako treba, oderati kožu narodu pa je prodati tajkunima da tajkuni budu još bogatiji. Ko ima mozga shvatiće, mada mozak u državiji Srbiji baš ništa ne vredi. Ovde su važni laži, prevare, lopovluci, a za to ja bezdušna pokvarenost mnogo važnija od pameti. Pamet se ceni tamo negde daleko. Ovde je najveća sreća roditi se bez duše, jer samo takvi mogu da budu uspešni. Takva je i naša ministarka. Srećno vam bilo gladni narode.

Dragan

pre 13 godina

Znaci izvedes demokratsku revoluciju, odes kod MMF-a i Sv.Banke pozajmis novce, podignes prosecnu platu i penziju 3X vise od realne i nastavljas da ludacki zaduzujes zemlju. Kada treba da se novci vracaju strana banka kaze pa povecajte PDV, pusti gradjane neka placaju vase zaduzivanje. Strucnjaci politicari slusaju ali zaduzivanje je sve vece jer ima jako puno nezaposlenih, malo industrije koja radi i naravno nema izvoza. Dodas na to par krvozednih tajkuna, pohlepne politicare i neorganizovanu trenutnu opoziciju i Sv.Banka ima jos jednu zemlju pod hipotekom za naplatu. Ako i nemas zaposlenje a ne dugujes nista slobodan si da ne radis nista, ali ako si duzan a nemas odakle da vracas dug znas kako ces da prodjes.

odlazite vise da vas ne gledamo i ne slusamo

pre 13 godina

Ona "novu poresku politiku predlaze kao naucnica"... Jaka naucnica... Ova zena nema veze sa zivotom niti poslom za koji je postavljena, takodje jedino sto joj je u glavi je kako da napuni drzavnu kasu koja "zjapi prazna" ignorisuci relno ekonomsko stanje gradjana i celokupne privrede, ako uopste i moze tako da se nazove....
Gospodja bi trebalo da se bavi nekim drugim poslom ako za ovaj vec nije na nivou zadatka koji joj je poveren umesto sto vredja dostojanstvo i inteligenciju ovog naroda... Dokle li cemo vise da podnosimo ovakve i slicne drskosti od ovih likova koji svaki dan izjavljuju teske nebuloze? Valjda su ubedjeni kako im je glavni zadatak slikanje za novine i izjavljivanje gluposti i da za to primaju debele plate.

dovla

pre 13 godina

Dosad ste se trudili samo da nam isisate novac, a sad se odjednom brinete za nas. Sad kad ste uništili privredu, ostavili nas bez posla i para, setili ste se da više nemamo ništa, pa ste se zabrinuli. Mnogo vam hvala na takvoj brizi. Puno će nam pomoći. Ipak mi se čini da ste shvatili da više nemate šta da nam uzmete i da možete da dižete vaš PDV (harač - na turskom) koliko hoćete, kad mi više nemamo čime da ga platimo, pa sada glumite da ste plemeniti.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Da ne bude neke zabune i da te unapred obavestim i tebe Mlađo a i tvoju koleginicu koja bi da sisa a ti joj nedaš. Kod mene nema više šta da se isisa ***** sve ste isisali za ovih 10 godina. Ako vam je do sisanja probajte kod Dulića kod njega čujem ima.

Nebojsa - USA

pre 13 godina

Uh...porez na rad je ono sto gusi mala i srednja preduzeca, a i u velikim firmama predstavlja veliki trosak poslovanja. Smanjenje poreza na rad za trecinu bi omogucio vece plate i nize cene, jer bi firme bile efikasnije. Kod velikih preduzeca, smanjenje poreza na rad bi omogucio smanjenje cena, pogotovu onih koje su drzavno kontrolisane. Cak i uz povecanje PDV-a, cene bi mogle da padnu, pogotovu cene struje, greajanja itd.

Ali ti ovo sve vec znas profesore, znas takodje da predlog minisarke nije u interesu uvoznika i monopolista...znas na koje mislim profesore...one sa raznih ostrva...Sve ti to znas moj profesore, samo si se malo prodao hehe. A i sreca tvoja pa narod ovo ne razume, tako da mozes da prodajes maglu pod izgovorom brige za gradjane. Prodao si struku iz koje si dosao, nadam se da neces preci cenzus na sledecim izborima.

Шумадинац

pre 13 godina

Ствар је једноставна. Ми смо ппрезадужена земља (због Динкића и сл.) и имамо две алтернативе у овом моменту или да се додатно задужимо за потрошњу,или да повећамо ПДВ на 20%. Диијана, вероватно жена види да су претерали па бира мање лошу одлуку о повећанљу ПДВ. Динкић је у турмбо задуживању и распродаји већ годинама,све решава распродајом туђег, дељењем туђих пара,......Динкић је манипулатор. Дугови се морају враћати, а свега овога неби било да имамо ппроизводњу,пољопривреду,извоз,... е сад не може на брзину, зато ј фрка!

zzzzzzzzz

pre 13 godina

da,da..ona je ribica izjavila da terba povecati,mladjan joj je tako rekoa...pa onda on sutradan odmah izlazi i govori ovakve stvari...ZIVEO ANSH SAPSIOC...ZIVELA MEDIJSKA MANIPULACIJA..XA.XA...da nije tuzno bilo bi smeshno..al ajde..svasta nash narod guta...xa.xa.xa..aj u zdravlje..pa se vidimo u neko tecem zivotu..i inaravno van srbije ludorije...

Rojal

pre 13 godina

Ja sam za ideju da se Dinkic, izabere za apsolutnog monarha Srbije. Taj je covek neskriveni genije. Gde li je samo cucao pre "5-oktobarske demokratske renesanse"?

petar

pre 13 godina

Evo kako alhemicar Dinkic razmislja: Nije vazno o cemu pricam i da li to ima smisla, vazno je da se to narodu svidja, pa ce onda da glasaju za mene...

Covek demonstrira vrhunsku bezkrupuloznost i licemerje, najjeftinije politicke poteze.

Njega strucna javnost ne podrzava i to je jedino vazno. Jer to sto on prica/radi nema veze sa ekonomijom i mnogo nas kosta.

Kada bih imao vremena istrazivao bih koliko kosta 1% birackog tela, tj. koliko stetnih poteza treba povuci i koliko drzavnih para treba potrositi za to. Mislim da ni on nema jasnu racunicu...

gradjanka

pre 13 godina

Dragutinovicka, a sta sa onima koji nemaju platu pa nemate cega da ih oslobodite? Sta sa nezaposlenima? Podizanjem PDV-a oni bi najvise bili na udaru. Znaci najsiromasniji. Da li vi znate koliko ima nezaposlenih u ovoj zemlji? Predlog onima koji procitaju ovaj komentar je da pogledaju doticnu gospodju na tv-u bez tona. Vrlo neobicna gestikulacija iz koje se moze zakljuciti da gospodja nije bas u najboljem psihickom stanju. A sto se Dinkica tice nije nista bolja prica. Covek resio da vlada pa to ti tije. Pa nemozes covece sa tvojih par bednih procenata glasaca tako da se ponasas. Na sledecim izborima ste potpuno propali. Meni je zao zbog toga jer borismo se za neko bolje drustvo i sa tom namerom smo i glasali za demokratsku opciju, medjutim nista od obecanja niste ispunili a dajete sebi na znacaju. Jako tuzno i bez ikakve vizije i zdravog politickog stava. Samo kradja i prevare. Svaki resor koji ste uzeli ( ne znam samo na osnovu cega kad vam je procenat biraca minoran)ste upropastili ili makar nista niste uradili da bude bolje. Sve sto radite radite zbog licnog interesa ili interesa rodjaka i prijatelja. To je vise nepodnosljivo.

Vladan Jova

pre 13 godina

Čim je inkić počeo da brine o
o zaštiti građana znači idu izbori. A šta bi sa 1000 EUR svakom građaninu, 200 hiljada automobila u Zastavi, šta ćemo sa 1 milion vakcina kupljenih bezveze, šta ćemo sa naopakom privatizaciom koju si protežirao????? Nemoj samo ti da vodiš Dinkiću računa o mom novčaniku biće mi mnogo lakše!

Dragan Niš

pre 13 godina

Tako je Mlađane, najveći ekonomski ekspertu naše Galaksije, a možda i šire. Zašto da povećavamo PDV kad nam naši prijatelji iz MMF-a tako velikodušno nude koliko god nam treba za popunjavanje budžetske jame? Zašto? Neka narod samo troši i neka se raduje što ima take stručnjake na vlasti. Ko će da vraća te pare što sad uzimate na sve strane? Ma koga je za to briga, važno je da je danas lepo.

Voja

pre 13 godina

Znaci,ovaj predlog PDV-a bi isisao pare gradjanima a taksa na telefone, povecanje registracije vozila i ostali NAMETI koje je predlozio ovaj ministar ne isisavaju pare gradjanima. Kako je sa onih 1000 evra Dinkicu, imam utisak da ste ogroman *******,..i pravo je cudo da kao takav opstajete kod ovog naivnog naroda. Samo tako izgleda da ovaj narod vise i ne misli o potezima Vlade a kamoli tamo nekog ministra.

Djuro P.

pre 13 godina

Konacno i nesto razumno da cujem.Pa ova svetska kriza se moze nazvati "isisavanje novca od srednjeg i siromasnog sloja.Ocigledno je odakle odredjeni nasi ekonomisti vide kako se to radi.Zbog tog isisavanja opala je kupovna moc zapadnog sveta i morale su da se zatvore mnoge fabrike,tako bi se desilo i nama,sa manjom razlikom sto bi kod nas radile samo pekare,vodovod i mozda pokoja mlekara jer za ostalo nebi bilo novca.Za ono ostalo samo bi najbogatiji imali novca,jel nam treba ovaj feudalizam?Malo sam preterao sa primerom ali...

Stevan

pre 13 godina

Dinkic je opasni demagog a ova izjava je samo puka predizborna prevara gradjana. Njegova politika je politika zaduzivanja, jer kako je moguce povecanje plata i javne potrosnje, na kome uporno insistira taj tip i nepovecanje prihoda, ovog puta kroz PDV. Nazalost, on zna da narod hoce da zivi bolje i to odmah i da ce glasati za te koji mu to obecaju, bez obzira sto to znaci samo novo zaduzivanje ili "grcki scenario". Ako pratite ponasanje mnogo bogatijih zemalja, Engleska je zamrzla budzetske plate na dve godine i podigla PDV a Spanija planira smanjenje plata za 5%, Nemacka planira ustede po 20 milijardi eura godisnje u sledece cetiri godine a nas Dinkic zaludjuje sa opasnostima viseg poreza. Neka genije kaze kako misli da sacuva budzetski deficit ispod 6 % i zaduzenost zemlje ispod 60% od BDP-a, sto se smatra granicom prezaduzenosti. Lagati narod zbog ostanka u politici je izdajnicki i kriminalni cin.

dejan

pre 13 godina

Niko ne pominje zasto je ministarka zelela povecanje pDV-a. Zbog smanjenja poreza na plate. SVI oni koji nisu u sivoj ekonomiji ili crnoj znaju koliki su ti porezi i koliki su kamen oko vrata.

Ljilja

pre 13 godina

Kao sto je ranije rekao da za vreme ovog mandata nece povecavati PDV, jasno je da ceka da dobiju na predstojecim izborima, pa da povecaju isti. Čovek je marketincki , pre nego ekonomski strucnjak.

ljuba

pre 13 godina

Juce mi drug rece"ovo je sada borba da se prezivi".E pa necu da prezivljavam,hocu da ZIVIM.Jeste me doveli na prosijacki stap i jeste istina da mozete jos samo da mi isisate kostanu srz,da su mi "eksperti"unistili zivot ali boricu se dok imam snage da drzim olovku i biram nekog ko ce mi omoguciti da zivim.Toliko o isisavanju.

Milos

pre 13 godina

"Stavljam tacku na tu temu..."

Hahahahahahahaha.

Lepo sam ja rekao da je mali asistent postao mali Sloba.

Ovo stvarno postaje smehotresno.

Gavra

pre 13 godina

I krv i novac ste nam isisali gospodine Dinkicu svi vi ministri i guverner NBS zamrzavanjem plata i penzija, rastom cena, ucestalim devalvacijama dinara i ostalim suludim hazarderskim potezima na stetu i jedini rizik svojih gradjana. Ovim rastom PDV-a nemate vise sta da isisate, jer narod vise nema para da kupuje ni sa ovakvim PDV-om, ni bez njega. Gori ste od krpelja, vampira i drumskih razbojnika zajedno.

Bojan

pre 13 godina

Dragi politicari i politicarke, na sledecim izborima ce te gradjanima isisati nesto drugo posto ce izlaznost biti skoro 0 ... Samo nastavite ...

NEMA NI ZA MLEKO

pre 13 godina

Joooooooj Dinkicu *******, pa cega ce te se nasisati, kad nemamo nista, nijednu paru, hocete i dusu da vam damo jel to hocete ?????????????

Ispumpane gume

pre 13 godina

Ne bi PDV isisao novac gradjana nego ga mafija mafija, u sastavu Miskovic, Dinkic, Beko, Tadic, Cvetkovic, Djelic, Obradovic, Cume, Bajatovic, Jelasic, Matic .............vec odavno sisa.

Ljuba

pre 13 godina

Uputstvo za one koji smatraju da ne treba izlaziti za glasanje zato što nema kvalitetne političke ponude:

Poništi svoj listić!

Dakle, izađete na izbore i flomasterom PRECRTATE celu listu kandidata.

Tako će listić sigurno biti proglašen nevažećim i vaš glas neće moći da se izmanipuliše i dodeli nekom.

voja

pre 13 godina

Koga štiti Dinkić od PDV-a. da je povećan 2 - 3 %, sigurno ne bi pali ovako nisko. Dinkiću mi smo izgubili oko 40% na padu kursa dinara! Sa porastom PDV to bi se pravičnije raspodelilo na one koji imaju više para jer moraju i više da troše.

Milos

pre 13 godina

Zanima me dali bi povecavali PDV kadabi poslanici u narodnoj skupstini imali primanja dva republicka proseka a ministri u vladi tri prosecne zarade, sto znaci poslanik 60000din a ministri 90000din. ovo povecanje bi direktno uticalo na njihova primanja i standard, ovakoih uopste ne dotice to povecanje dok gradzane srbije pogotovu one sa najmanjom zaradom ili bez zarade pogadz itekako.

bazinga

pre 13 godina

Ma on je onu jadnu nagovorio na suprotno da bi on ispao JUNAK!.

To je njegova predizborna, a Tadiceva da juri bogate umesto da se pita zasto su ljudi siromasni i zasto su njegovi nas doveli do najveceg i najcrnjeg siromastva u EU.

BOlje po bogatima da zamaze oci siromasnima

:)

Nikola

pre 13 godina

Svaka cast Dinkicu. Jedan od retkih koji rade svoj posao i briga ga da li ce korumpirani imati "pun budzet" da pljackaju. Ne da i kraj. Tako, autoritativno treba sa "ovima". Dinkicu, imate priliku da uradite sto ste naumili, imate podrsku! Do it!

Boris Kradic

pre 13 godina

Ma daj koje su ovo reklame...e pero ajde ti reci nesto lose a onda cu ja da kazem NI SLUCAJNO! i ispacu baja u drustvu...sa ce izbori... koji je ovo crtani film...pa mogli ste malo bolje da ga izrezirate...

bane

pre 13 godina

ne može se ''isisati'' nešto čega realno nema.
To su uradili vec u onoj prvoj turi kad su digli pdv na 18 ili sta vec tako da se može dići ali džabe kad je sve presušilo.

sloba

pre 13 godina

Ovo je mozda i jedina stvar koju je rekao a da je u potpunosti u pravu.
Samo sto bi ja dodao-nus produkte povecanja pdv-siva ekonomija,inflacija,glad oko 3 milona gradjana koji ionako vegetiraju.
Budzetska rupa koja isnosi cirka bas ovoliko koliko bi navodno dobili povecavanjem pdv,ne puni se nametima na siromsne i gladne vec povecavanjem izvoza,izgradnjom svih puteva i autoputeva,ulaganjem u organsku proizvodnju,novu tehnologiju,metalurgiju i poljoprivredu.
Samo tako moze biti nekog rezultata,a ova mera u narodu se zove-presipanje iz supljeg u jos praznije...

Posmatrac

pre 13 godina

Bravo Dinkicu majstore, naucniku, neshvaceni genije... Dinkica za predsednika, za vrhovnog vodju, samo da je on meni ziv i zdrav i uvek ovako pametan...
*sarkazam* (za neupucene)

student prava

pre 13 godina

iskreno da vam kazem, radite shta hocete, gle'am ja lepo Svetsko prvenstvo i nema glava da me boli, samo Pantelica da ne ubacuje! ;)

poreska reforma?

pre 13 godina

Pa bilo koji porez da se poveca bilo PDV za 3% ili da se uvedu najveci porezi na imovinu od svih u regionu bi isisali novac gradjanima ove zemlje. Pa ne mozemo da placamo poreze kao u Nemackoj i Svajcarskoj za sta se zalaze ministarka finasija i ekonomisti koji su sa njom pisali program poreskih reformi a da nam primanja u evrima bude bez jedne nule na kraju u odnosu na Nemacku i Svajcarsku.

Milos

pre 13 godina

Ozbiljno mislis Mladjo? Ma neee, ja mislim da mi imamo toliko novaca da bi PDV mogao da bude i 30 posto,ma sta je to za nas,dnevno mi za hleb i mleko treba 100 din,a ovde u Leskovcu plata 12000din,jedino svakog dana da jedem hleb i da pijem mleko!!!

GoraN

pre 13 godina

Cak je i njemu jasno! Ako se poveca PDV, ljudi bi cak mogli da ostanu bez odavno dobijenih 1000 eura od privatizacije jer bi te pare potrosili za placanje poreza i prezivljavanje.

Milan

pre 13 godina

Najzad jedna normalna izjava iz Vlade Srbije.Povecanje PDV-a,bilo bi pogubno pre svega za gradjane,citaj potrosace,a svakako bi otezavala i prodaju izmedju privrednih subjekata,to bi svakako u ovom trenutku bila krajnje neproduktivna mera i za samu drzavu.

sasa

pre 13 godina

Kakvo rasulo!!!

Jedan ministar kaze "sad cemo sve da vas pobijemo",a drugi malo kasnije kaze "ma ipak necemo"...i onda ovce kazu "jao kako je fin ovaj nas ministar,ipak nece da nas pobije,hvala mu".

Pa jel oni stvarno misle da ljudi nasedaju na ove jeftine stoseve za podizanje rejtinga nekih ljudi u Vladi???

Dole marvo jedna,dosta ste jahali!!!

sasa

pre 13 godina

Kakvo rasulo!!!

Jedan ministar kaze "sad cemo sve da vas pobijemo",a drugi malo kasnije kaze "ma ipak necemo"...i onda ovce kazu "jao kako je fin ovaj nas ministar,ipak nece da nas pobije,hvala mu".

Pa jel oni stvarno misle da ljudi nasedaju na ove jeftine stoseve za podizanje rejtinga nekih ljudi u Vladi???

Dole marvo jedna,dosta ste jahali!!!

Posmatrac

pre 13 godina

Bravo Dinkicu majstore, naucniku, neshvaceni genije... Dinkica za predsednika, za vrhovnog vodju, samo da je on meni ziv i zdrav i uvek ovako pametan...
*sarkazam* (za neupucene)

bazinga

pre 13 godina

Ma on je onu jadnu nagovorio na suprotno da bi on ispao JUNAK!.

To je njegova predizborna, a Tadiceva da juri bogate umesto da se pita zasto su ljudi siromasni i zasto su njegovi nas doveli do najveceg i najcrnjeg siromastva u EU.

BOlje po bogatima da zamaze oci siromasnima

:)

student prava

pre 13 godina

iskreno da vam kazem, radite shta hocete, gle'am ja lepo Svetsko prvenstvo i nema glava da me boli, samo Pantelica da ne ubacuje! ;)

Boris Kradic

pre 13 godina

Ma daj koje su ovo reklame...e pero ajde ti reci nesto lose a onda cu ja da kazem NI SLUCAJNO! i ispacu baja u drustvu...sa ce izbori... koji je ovo crtani film...pa mogli ste malo bolje da ga izrezirate...

Milos

pre 13 godina

Ozbiljno mislis Mladjo? Ma neee, ja mislim da mi imamo toliko novaca da bi PDV mogao da bude i 30 posto,ma sta je to za nas,dnevno mi za hleb i mleko treba 100 din,a ovde u Leskovcu plata 12000din,jedino svakog dana da jedem hleb i da pijem mleko!!!

GoraN

pre 13 godina

Cak je i njemu jasno! Ako se poveca PDV, ljudi bi cak mogli da ostanu bez odavno dobijenih 1000 eura od privatizacije jer bi te pare potrosili za placanje poreza i prezivljavanje.

bane

pre 13 godina

ne može se ''isisati'' nešto čega realno nema.
To su uradili vec u onoj prvoj turi kad su digli pdv na 18 ili sta vec tako da se može dići ali džabe kad je sve presušilo.

sloba

pre 13 godina

Ovo je mozda i jedina stvar koju je rekao a da je u potpunosti u pravu.
Samo sto bi ja dodao-nus produkte povecanja pdv-siva ekonomija,inflacija,glad oko 3 milona gradjana koji ionako vegetiraju.
Budzetska rupa koja isnosi cirka bas ovoliko koliko bi navodno dobili povecavanjem pdv,ne puni se nametima na siromsne i gladne vec povecavanjem izvoza,izgradnjom svih puteva i autoputeva,ulaganjem u organsku proizvodnju,novu tehnologiju,metalurgiju i poljoprivredu.
Samo tako moze biti nekog rezultata,a ova mera u narodu se zove-presipanje iz supljeg u jos praznije...

poreska reforma?

pre 13 godina

Pa bilo koji porez da se poveca bilo PDV za 3% ili da se uvedu najveci porezi na imovinu od svih u regionu bi isisali novac gradjanima ove zemlje. Pa ne mozemo da placamo poreze kao u Nemackoj i Svajcarskoj za sta se zalaze ministarka finasija i ekonomisti koji su sa njom pisali program poreskih reformi a da nam primanja u evrima bude bez jedne nule na kraju u odnosu na Nemacku i Svajcarsku.

Шумадинац

pre 13 godina

Ствар је једноставна. Ми смо ппрезадужена земља (због Динкића и сл.) и имамо две алтернативе у овом моменту или да се додатно задужимо за потрошњу,или да повећамо ПДВ на 20%. Диијана, вероватно жена види да су претерали па бира мање лошу одлуку о повећанљу ПДВ. Динкић је у турмбо задуживању и распродаји већ годинама,све решава распродајом туђег, дељењем туђих пара,......Динкић је манипулатор. Дугови се морају враћати, а свега овога неби било да имамо ппроизводњу,пољопривреду,извоз,... е сад не може на брзину, зато ј фрка!

dejan

pre 13 godina

Niko ne pominje zasto je ministarka zelela povecanje pDV-a. Zbog smanjenja poreza na plate. SVI oni koji nisu u sivoj ekonomiji ili crnoj znaju koliki su ti porezi i koliki su kamen oko vrata.

Stevan

pre 13 godina

Dinkic je opasni demagog a ova izjava je samo puka predizborna prevara gradjana. Njegova politika je politika zaduzivanja, jer kako je moguce povecanje plata i javne potrosnje, na kome uporno insistira taj tip i nepovecanje prihoda, ovog puta kroz PDV. Nazalost, on zna da narod hoce da zivi bolje i to odmah i da ce glasati za te koji mu to obecaju, bez obzira sto to znaci samo novo zaduzivanje ili "grcki scenario". Ako pratite ponasanje mnogo bogatijih zemalja, Engleska je zamrzla budzetske plate na dve godine i podigla PDV a Spanija planira smanjenje plata za 5%, Nemacka planira ustede po 20 milijardi eura godisnje u sledece cetiri godine a nas Dinkic zaludjuje sa opasnostima viseg poreza. Neka genije kaze kako misli da sacuva budzetski deficit ispod 6 % i zaduzenost zemlje ispod 60% od BDP-a, sto se smatra granicom prezaduzenosti. Lagati narod zbog ostanka u politici je izdajnicki i kriminalni cin.

Dragan Niš

pre 13 godina

Tako je Mlađane, najveći ekonomski ekspertu naše Galaksije, a možda i šire. Zašto da povećavamo PDV kad nam naši prijatelji iz MMF-a tako velikodušno nude koliko god nam treba za popunjavanje budžetske jame? Zašto? Neka narod samo troši i neka se raduje što ima take stručnjake na vlasti. Ko će da vraća te pare što sad uzimate na sve strane? Ma koga je za to briga, važno je da je danas lepo.

Rojal

pre 13 godina

Ja sam za ideju da se Dinkic, izabere za apsolutnog monarha Srbije. Taj je covek neskriveni genije. Gde li je samo cucao pre "5-oktobarske demokratske renesanse"?

Milos

pre 13 godina

"Stavljam tacku na tu temu..."

Hahahahahahahaha.

Lepo sam ja rekao da je mali asistent postao mali Sloba.

Ovo stvarno postaje smehotresno.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Da ne bude neke zabune i da te unapred obavestim i tebe Mlađo a i tvoju koleginicu koja bi da sisa a ti joj nedaš. Kod mene nema više šta da se isisa ***** sve ste isisali za ovih 10 godina. Ako vam je do sisanja probajte kod Dulića kod njega čujem ima.

petar

pre 13 godina

Evo kako alhemicar Dinkic razmislja: Nije vazno o cemu pricam i da li to ima smisla, vazno je da se to narodu svidja, pa ce onda da glasaju za mene...

Covek demonstrira vrhunsku bezkrupuloznost i licemerje, najjeftinije politicke poteze.

Njega strucna javnost ne podrzava i to je jedino vazno. Jer to sto on prica/radi nema veze sa ekonomijom i mnogo nas kosta.

Kada bih imao vremena istrazivao bih koliko kosta 1% birackog tela, tj. koliko stetnih poteza treba povuci i koliko drzavnih para treba potrositi za to. Mislim da ni on nema jasnu racunicu...

Nebojsa - USA

pre 13 godina

Uh...porez na rad je ono sto gusi mala i srednja preduzeca, a i u velikim firmama predstavlja veliki trosak poslovanja. Smanjenje poreza na rad za trecinu bi omogucio vece plate i nize cene, jer bi firme bile efikasnije. Kod velikih preduzeca, smanjenje poreza na rad bi omogucio smanjenje cena, pogotovu onih koje su drzavno kontrolisane. Cak i uz povecanje PDV-a, cene bi mogle da padnu, pogotovu cene struje, greajanja itd.

Ali ti ovo sve vec znas profesore, znas takodje da predlog minisarke nije u interesu uvoznika i monopolista...znas na koje mislim profesore...one sa raznih ostrva...Sve ti to znas moj profesore, samo si se malo prodao hehe. A i sreca tvoja pa narod ovo ne razume, tako da mozes da prodajes maglu pod izgovorom brige za gradjane. Prodao si struku iz koje si dosao, nadam se da neces preci cenzus na sledecim izborima.

Ispumpane gume

pre 13 godina

Ne bi PDV isisao novac gradjana nego ga mafija mafija, u sastavu Miskovic, Dinkic, Beko, Tadic, Cvetkovic, Djelic, Obradovic, Cume, Bajatovic, Jelasic, Matic .............vec odavno sisa.

Milan

pre 13 godina

Najzad jedna normalna izjava iz Vlade Srbije.Povecanje PDV-a,bilo bi pogubno pre svega za gradjane,citaj potrosace,a svakako bi otezavala i prodaju izmedju privrednih subjekata,to bi svakako u ovom trenutku bila krajnje neproduktivna mera i za samu drzavu.

Nikola

pre 13 godina

Svaka cast Dinkicu. Jedan od retkih koji rade svoj posao i briga ga da li ce korumpirani imati "pun budzet" da pljackaju. Ne da i kraj. Tako, autoritativno treba sa "ovima". Dinkicu, imate priliku da uradite sto ste naumili, imate podrsku! Do it!

Vladan Jova

pre 13 godina

Čim je inkić počeo da brine o
o zaštiti građana znači idu izbori. A šta bi sa 1000 EUR svakom građaninu, 200 hiljada automobila u Zastavi, šta ćemo sa 1 milion vakcina kupljenih bezveze, šta ćemo sa naopakom privatizaciom koju si protežirao????? Nemoj samo ti da vodiš Dinkiću računa o mom novčaniku biće mi mnogo lakše!

Voja

pre 13 godina

Znaci,ovaj predlog PDV-a bi isisao pare gradjanima a taksa na telefone, povecanje registracije vozila i ostali NAMETI koje je predlozio ovaj ministar ne isisavaju pare gradjanima. Kako je sa onih 1000 evra Dinkicu, imam utisak da ste ogroman *******,..i pravo je cudo da kao takav opstajete kod ovog naivnog naroda. Samo tako izgleda da ovaj narod vise i ne misli o potezima Vlade a kamoli tamo nekog ministra.

Gavra

pre 13 godina

I krv i novac ste nam isisali gospodine Dinkicu svi vi ministri i guverner NBS zamrzavanjem plata i penzija, rastom cena, ucestalim devalvacijama dinara i ostalim suludim hazarderskim potezima na stetu i jedini rizik svojih gradjana. Ovim rastom PDV-a nemate vise sta da isisate, jer narod vise nema para da kupuje ni sa ovakvim PDV-om, ni bez njega. Gori ste od krpelja, vampira i drumskih razbojnika zajedno.

dovla

pre 13 godina

Dosad ste se trudili samo da nam isisate novac, a sad se odjednom brinete za nas. Sad kad ste uništili privredu, ostavili nas bez posla i para, setili ste se da više nemamo ništa, pa ste se zabrinuli. Mnogo vam hvala na takvoj brizi. Puno će nam pomoći. Ipak mi se čini da ste shvatili da više nemate šta da nam uzmete i da možete da dižete vaš PDV (harač - na turskom) koliko hoćete, kad mi više nemamo čime da ga platimo, pa sada glumite da ste plemeniti.

Ljuba

pre 13 godina

Uputstvo za one koji smatraju da ne treba izlaziti za glasanje zato što nema kvalitetne političke ponude:

Poništi svoj listić!

Dakle, izađete na izbore i flomasterom PRECRTATE celu listu kandidata.

Tako će listić sigurno biti proglašen nevažećim i vaš glas neće moći da se izmanipuliše i dodeli nekom.

ljuba

pre 13 godina

Juce mi drug rece"ovo je sada borba da se prezivi".E pa necu da prezivljavam,hocu da ZIVIM.Jeste me doveli na prosijacki stap i jeste istina da mozete jos samo da mi isisate kostanu srz,da su mi "eksperti"unistili zivot ali boricu se dok imam snage da drzim olovku i biram nekog ko ce mi omoguciti da zivim.Toliko o isisavanju.

voja

pre 13 godina

Koga štiti Dinkić od PDV-a. da je povećan 2 - 3 %, sigurno ne bi pali ovako nisko. Dinkiću mi smo izgubili oko 40% na padu kursa dinara! Sa porastom PDV to bi se pravičnije raspodelilo na one koji imaju više para jer moraju i više da troše.

SSSS

pre 13 godina

Iz dana u dan se pokazuje da nema veceg zla u ovoj zemlji od ministra Dinkica...

Beko izda saopstenje protiv WAC-a, par dana iza toga ministar raspali po WAC-u i izjavi da ih treba oterati iz zemlje kao investitore koji vredjaju zemlju u koju su dosli iako im ta zemlja vec tri godine ne dozvoljava da stupe u posed necega sto su do poslednje pare platili...

Pojedini "ugledni privrednici" citaj tajkuni, mahom uvoznici svega i svacega pocnu da kukaju i kritikuju predloge poreskih reformi, dan iza toga ministar autoritativno povice da on nece dozvoliti takvu reformu....


Uzas, covek je glavni jahac apokalipse u ovoj zemlji a kad se pogleda unazad od 5. Oktobra ucestvovao je u svakoj vlasti i nalazio nacina da vedri i oblaci u ekonomiji bez obzira ko vlada...

gradjanka

pre 13 godina

Dragutinovicka, a sta sa onima koji nemaju platu pa nemate cega da ih oslobodite? Sta sa nezaposlenima? Podizanjem PDV-a oni bi najvise bili na udaru. Znaci najsiromasniji. Da li vi znate koliko ima nezaposlenih u ovoj zemlji? Predlog onima koji procitaju ovaj komentar je da pogledaju doticnu gospodju na tv-u bez tona. Vrlo neobicna gestikulacija iz koje se moze zakljuciti da gospodja nije bas u najboljem psihickom stanju. A sto se Dinkica tice nije nista bolja prica. Covek resio da vlada pa to ti tije. Pa nemozes covece sa tvojih par bednih procenata glasaca tako da se ponasas. Na sledecim izborima ste potpuno propali. Meni je zao zbog toga jer borismo se za neko bolje drustvo i sa tom namerom smo i glasali za demokratsku opciju, medjutim nista od obecanja niste ispunili a dajete sebi na znacaju. Jako tuzno i bez ikakve vizije i zdravog politickog stava. Samo kradja i prevare. Svaki resor koji ste uzeli ( ne znam samo na osnovu cega kad vam je procenat biraca minoran)ste upropastili ili makar nista niste uradili da bude bolje. Sve sto radite radite zbog licnog interesa ili interesa rodjaka i prijatelja. To je vise nepodnosljivo.

Ljilja

pre 13 godina

Kao sto je ranije rekao da za vreme ovog mandata nece povecavati PDV, jasno je da ceka da dobiju na predstojecim izborima, pa da povecaju isti. Čovek je marketincki , pre nego ekonomski strucnjak.

zzzzzzzzz

pre 13 godina

da,da..ona je ribica izjavila da terba povecati,mladjan joj je tako rekoa...pa onda on sutradan odmah izlazi i govori ovakve stvari...ZIVEO ANSH SAPSIOC...ZIVELA MEDIJSKA MANIPULACIJA..XA.XA...da nije tuzno bilo bi smeshno..al ajde..svasta nash narod guta...xa.xa.xa..aj u zdravlje..pa se vidimo u neko tecem zivotu..i inaravno van srbije ludorije...

Bojan

pre 13 godina

Dragutinovicka, a sta sa onima koji nemaju platu pa nemate cega da ih oslobodite? Sta sa nezaposlenima? Podizanjem PDV-a oni bi najvise bili na udaru. Znaci najsiromasniji. Da li vi znate koliko ima nezaposlenih u ovoj zemlji? ****. A sto se Dinkica tice nije nista bolja prica. Covek resio da vlada pa to ti tije. Pa nemozes covece sa tvojih par bednih procenata glasaca tako da se ponasas. Na sledecim izborima ste potpuno propali. Meni je zao zbog toga jer borismo se za neko bolje drustvo i sa tom namerom smo i glasali za demokratsku opciju, medjutim nista od obecanja niste ispunili a dajete sebi na znacaju. Jako tuzno i bez ikakve vizije i zdravog politickog stava. Samo kradja i prevare. Svaki resor koji ste uzeli ( ne znam samo na osnovu cega kad vam je procenat biraca minoran)ste upropastili ili makar nista niste uradili da bude bolje. Sve sto radite radite zbog licnog interesa ili interesa rodjaka i prijatelja. To je vise nepodnosljivo.
(gradjanka, 23. jun 2010 12:19)

1. ne bi bili pogođeni nezaposleni. Pod pretpostavkom da iz razloga što ne zarađuju ništa ne kupuju uvozne stvari, tj troše za osnovne životne potrebe. Smanjenjem poreza na rad takvi proizvodi ne samo da ne bi poskupeli, već bi realno imali prostora za pojeftinjenje (neće se desiti samo od sebe, jedino ako ih konkurencija natera). Uzmi trošak za hleb. Sad je 50 dinara, 9 ide na PDV, 20 na materijal i 21 na zarade. Od tih 21 od zarada 7 ide na porez na rad, dakle efektivno firma zarađuje 14 dinara po hlebu. Ukoliko bi porez na rad smanjio za trećinu, a povećao PDV pri istoj ceni hleba bi struktura bila ovakva 10.5 PDV, 20 materijal, 5 dinara porez na rad, 15 dinara zarada.
Znači veća zarada, a cena ostala ista. Jedino na šta bi povećanje PDV-a uticalo loše su uvozni proizvodi, koji bi postajali manje konkurentni od domaćih (što je dugoročno dobar potez)
2. usled smanjenja poreza na rad, poslodavcu bi ostajalo više novca i ukoliko je ozbiljan, težio bi proširenju biznisa, a to bi značilo nova radna mesta i priliku za naše nezaposlene građane da nađu posao. Što je mnogo bitnije od nekoliko dinara gore-dole na uvoznim proizvodima.

NEMA NI ZA MLEKO

pre 13 godina

Joooooooj Dinkicu *******, pa cega ce te se nasisati, kad nemamo nista, nijednu paru, hocete i dusu da vam damo jel to hocete ?????????????

Bojan

pre 13 godina

Dragi politicari i politicarke, na sledecim izborima ce te gradjanima isisati nesto drugo posto ce izlaznost biti skoro 0 ... Samo nastavite ...

Milos

pre 13 godina

Zanima me dali bi povecavali PDV kadabi poslanici u narodnoj skupstini imali primanja dva republicka proseka a ministri u vladi tri prosecne zarade, sto znaci poslanik 60000din a ministri 90000din. ovo povecanje bi direktno uticalo na njihova primanja i standard, ovakoih uopste ne dotice to povecanje dok gradzane srbije pogotovu one sa najmanjom zaradom ili bez zarade pogadz itekako.

Dragan

pre 13 godina

Znaci izvedes demokratsku revoluciju, odes kod MMF-a i Sv.Banke pozajmis novce, podignes prosecnu platu i penziju 3X vise od realne i nastavljas da ludacki zaduzujes zemlju. Kada treba da se novci vracaju strana banka kaze pa povecajte PDV, pusti gradjane neka placaju vase zaduzivanje. Strucnjaci politicari slusaju ali zaduzivanje je sve vece jer ima jako puno nezaposlenih, malo industrije koja radi i naravno nema izvoza. Dodas na to par krvozednih tajkuna, pohlepne politicare i neorganizovanu trenutnu opoziciju i Sv.Banka ima jos jednu zemlju pod hipotekom za naplatu. Ako i nemas zaposlenje a ne dugujes nista slobodan si da ne radis nista, ali ako si duzan a nemas odakle da vracas dug znas kako ces da prodjes.

odlazite vise da vas ne gledamo i ne slusamo

pre 13 godina

Ona "novu poresku politiku predlaze kao naucnica"... Jaka naucnica... Ova zena nema veze sa zivotom niti poslom za koji je postavljena, takodje jedino sto joj je u glavi je kako da napuni drzavnu kasu koja "zjapi prazna" ignorisuci relno ekonomsko stanje gradjana i celokupne privrede, ako uopste i moze tako da se nazove....
Gospodja bi trebalo da se bavi nekim drugim poslom ako za ovaj vec nije na nivou zadatka koji joj je poveren umesto sto vredja dostojanstvo i inteligenciju ovog naroda... Dokle li cemo vise da podnosimo ovakve i slicne drskosti od ovih likova koji svaki dan izjavljuju teske nebuloze? Valjda su ubedjeni kako im je glavni zadatak slikanje za novine i izjavljivanje gluposti i da za to primaju debele plate.

Djuro P.

pre 13 godina

Konacno i nesto razumno da cujem.Pa ova svetska kriza se moze nazvati "isisavanje novca od srednjeg i siromasnog sloja.Ocigledno je odakle odredjeni nasi ekonomisti vide kako se to radi.Zbog tog isisavanja opala je kupovna moc zapadnog sveta i morale su da se zatvore mnoge fabrike,tako bi se desilo i nama,sa manjom razlikom sto bi kod nas radile samo pekare,vodovod i mozda pokoja mlekara jer za ostalo nebi bilo novca.Za ono ostalo samo bi najbogatiji imali novca,jel nam treba ovaj feudalizam?Malo sam preterao sa primerom ali...

Jovana

pre 13 godina

Slažem se sa Dinkićem i mislim da se PDV ne sme menjati, jer u toj situaciji pogađa sve slojeve, a najviše će da ugrozi one koji su bez posla ili na minimalcu. Osim toga imamo stopu PDV-a koja je relativno niska ali i dovoljno visoka. Ono za šta bi Diana Dragutinović trebala da se pobrine a to je da se taj PDV i naplaćuje jer ima gomila onih koji ga izbegavaju. Pa ako ga izbegavaju kad je 18% kako li će ako bude 21%?

Miloš

pre 13 godina

BRAVO za Dragutinovićku. Tako treba, oderati kožu narodu pa je prodati tajkunima da tajkuni budu još bogatiji. Ko ima mozga shvatiće, mada mozak u državiji Srbiji baš ništa ne vredi. Ovde su važni laži, prevare, lopovluci, a za to ja bezdušna pokvarenost mnogo važnija od pameti. Pamet se ceni tamo negde daleko. Ovde je najveća sreća roditi se bez duše, jer samo takvi mogu da budu uspešni. Takva je i naša ministarka. Srećno vam bilo gladni narode.

Nikola

pre 13 godina

Svaka cast Dinkicu. Jedan od retkih koji rade svoj posao i briga ga da li ce korumpirani imati "pun budzet" da pljackaju. Ne da i kraj. Tako, autoritativno treba sa "ovima". Dinkicu, imate priliku da uradite sto ste naumili, imate podrsku! Do it!

Milan

pre 13 godina

Najzad jedna normalna izjava iz Vlade Srbije.Povecanje PDV-a,bilo bi pogubno pre svega za gradjane,citaj potrosace,a svakako bi otezavala i prodaju izmedju privrednih subjekata,to bi svakako u ovom trenutku bila krajnje neproduktivna mera i za samu drzavu.

sloba

pre 13 godina

Ovo je mozda i jedina stvar koju je rekao a da je u potpunosti u pravu.
Samo sto bi ja dodao-nus produkte povecanja pdv-siva ekonomija,inflacija,glad oko 3 milona gradjana koji ionako vegetiraju.
Budzetska rupa koja isnosi cirka bas ovoliko koliko bi navodno dobili povecavanjem pdv,ne puni se nametima na siromsne i gladne vec povecavanjem izvoza,izgradnjom svih puteva i autoputeva,ulaganjem u organsku proizvodnju,novu tehnologiju,metalurgiju i poljoprivredu.
Samo tako moze biti nekog rezultata,a ova mera u narodu se zove-presipanje iz supljeg u jos praznije...

student prava

pre 13 godina

iskreno da vam kazem, radite shta hocete, gle'am ja lepo Svetsko prvenstvo i nema glava da me boli, samo Pantelica da ne ubacuje! ;)

poreska reforma?

pre 13 godina

Pa bilo koji porez da se poveca bilo PDV za 3% ili da se uvedu najveci porezi na imovinu od svih u regionu bi isisali novac gradjanima ove zemlje. Pa ne mozemo da placamo poreze kao u Nemackoj i Svajcarskoj za sta se zalaze ministarka finasija i ekonomisti koji su sa njom pisali program poreskih reformi a da nam primanja u evrima bude bez jedne nule na kraju u odnosu na Nemacku i Svajcarsku.

sasa

pre 13 godina

Kakvo rasulo!!!

Jedan ministar kaze "sad cemo sve da vas pobijemo",a drugi malo kasnije kaze "ma ipak necemo"...i onda ovce kazu "jao kako je fin ovaj nas ministar,ipak nece da nas pobije,hvala mu".

Pa jel oni stvarno misle da ljudi nasedaju na ove jeftine stoseve za podizanje rejtinga nekih ljudi u Vladi???

Dole marvo jedna,dosta ste jahali!!!

Djuro P.

pre 13 godina

Konacno i nesto razumno da cujem.Pa ova svetska kriza se moze nazvati "isisavanje novca od srednjeg i siromasnog sloja.Ocigledno je odakle odredjeni nasi ekonomisti vide kako se to radi.Zbog tog isisavanja opala je kupovna moc zapadnog sveta i morale su da se zatvore mnoge fabrike,tako bi se desilo i nama,sa manjom razlikom sto bi kod nas radile samo pekare,vodovod i mozda pokoja mlekara jer za ostalo nebi bilo novca.Za ono ostalo samo bi najbogatiji imali novca,jel nam treba ovaj feudalizam?Malo sam preterao sa primerom ali...

Posmatrac

pre 13 godina

Bravo Dinkicu majstore, naucniku, neshvaceni genije... Dinkica za predsednika, za vrhovnog vodju, samo da je on meni ziv i zdrav i uvek ovako pametan...
*sarkazam* (za neupucene)

odlazite vise da vas ne gledamo i ne slusamo

pre 13 godina

Ona "novu poresku politiku predlaze kao naucnica"... Jaka naucnica... Ova zena nema veze sa zivotom niti poslom za koji je postavljena, takodje jedino sto joj je u glavi je kako da napuni drzavnu kasu koja "zjapi prazna" ignorisuci relno ekonomsko stanje gradjana i celokupne privrede, ako uopste i moze tako da se nazove....
Gospodja bi trebalo da se bavi nekim drugim poslom ako za ovaj vec nije na nivou zadatka koji joj je poveren umesto sto vredja dostojanstvo i inteligenciju ovog naroda... Dokle li cemo vise da podnosimo ovakve i slicne drskosti od ovih likova koji svaki dan izjavljuju teske nebuloze? Valjda su ubedjeni kako im je glavni zadatak slikanje za novine i izjavljivanje gluposti i da za to primaju debele plate.

Miloš

pre 13 godina

BRAVO za Dragutinovićku. Tako treba, oderati kožu narodu pa je prodati tajkunima da tajkuni budu još bogatiji. Ko ima mozga shvatiće, mada mozak u državiji Srbiji baš ništa ne vredi. Ovde su važni laži, prevare, lopovluci, a za to ja bezdušna pokvarenost mnogo važnija od pameti. Pamet se ceni tamo negde daleko. Ovde je najveća sreća roditi se bez duše, jer samo takvi mogu da budu uspešni. Takva je i naša ministarka. Srećno vam bilo gladni narode.

Jovana

pre 13 godina

Slažem se sa Dinkićem i mislim da se PDV ne sme menjati, jer u toj situaciji pogađa sve slojeve, a najviše će da ugrozi one koji su bez posla ili na minimalcu. Osim toga imamo stopu PDV-a koja je relativno niska ali i dovoljno visoka. Ono za šta bi Diana Dragutinović trebala da se pobrine a to je da se taj PDV i naplaćuje jer ima gomila onih koji ga izbegavaju. Pa ako ga izbegavaju kad je 18% kako li će ako bude 21%?

bazinga

pre 13 godina

Ma on je onu jadnu nagovorio na suprotno da bi on ispao JUNAK!.

To je njegova predizborna, a Tadiceva da juri bogate umesto da se pita zasto su ljudi siromasni i zasto su njegovi nas doveli do najveceg i najcrnjeg siromastva u EU.

BOlje po bogatima da zamaze oci siromasnima

:)

GoraN

pre 13 godina

Cak je i njemu jasno! Ako se poveca PDV, ljudi bi cak mogli da ostanu bez odavno dobijenih 1000 eura od privatizacije jer bi te pare potrosili za placanje poreza i prezivljavanje.

Boris Kradic

pre 13 godina

Ma daj koje su ovo reklame...e pero ajde ti reci nesto lose a onda cu ja da kazem NI SLUCAJNO! i ispacu baja u drustvu...sa ce izbori... koji je ovo crtani film...pa mogli ste malo bolje da ga izrezirate...

bane

pre 13 godina

ne može se ''isisati'' nešto čega realno nema.
To su uradili vec u onoj prvoj turi kad su digli pdv na 18 ili sta vec tako da se može dići ali džabe kad je sve presušilo.

Milos

pre 13 godina

Zanima me dali bi povecavali PDV kadabi poslanici u narodnoj skupstini imali primanja dva republicka proseka a ministri u vladi tri prosecne zarade, sto znaci poslanik 60000din a ministri 90000din. ovo povecanje bi direktno uticalo na njihova primanja i standard, ovakoih uopste ne dotice to povecanje dok gradzane srbije pogotovu one sa najmanjom zaradom ili bez zarade pogadz itekako.

gradjanka

pre 13 godina

Dragutinovicka, a sta sa onima koji nemaju platu pa nemate cega da ih oslobodite? Sta sa nezaposlenima? Podizanjem PDV-a oni bi najvise bili na udaru. Znaci najsiromasniji. Da li vi znate koliko ima nezaposlenih u ovoj zemlji? Predlog onima koji procitaju ovaj komentar je da pogledaju doticnu gospodju na tv-u bez tona. Vrlo neobicna gestikulacija iz koje se moze zakljuciti da gospodja nije bas u najboljem psihickom stanju. A sto se Dinkica tice nije nista bolja prica. Covek resio da vlada pa to ti tije. Pa nemozes covece sa tvojih par bednih procenata glasaca tako da se ponasas. Na sledecim izborima ste potpuno propali. Meni je zao zbog toga jer borismo se za neko bolje drustvo i sa tom namerom smo i glasali za demokratsku opciju, medjutim nista od obecanja niste ispunili a dajete sebi na znacaju. Jako tuzno i bez ikakve vizije i zdravog politickog stava. Samo kradja i prevare. Svaki resor koji ste uzeli ( ne znam samo na osnovu cega kad vam je procenat biraca minoran)ste upropastili ili makar nista niste uradili da bude bolje. Sve sto radite radite zbog licnog interesa ili interesa rodjaka i prijatelja. To je vise nepodnosljivo.

Dragan

pre 13 godina

Znaci izvedes demokratsku revoluciju, odes kod MMF-a i Sv.Banke pozajmis novce, podignes prosecnu platu i penziju 3X vise od realne i nastavljas da ludacki zaduzujes zemlju. Kada treba da se novci vracaju strana banka kaze pa povecajte PDV, pusti gradjane neka placaju vase zaduzivanje. Strucnjaci politicari slusaju ali zaduzivanje je sve vece jer ima jako puno nezaposlenih, malo industrije koja radi i naravno nema izvoza. Dodas na to par krvozednih tajkuna, pohlepne politicare i neorganizovanu trenutnu opoziciju i Sv.Banka ima jos jednu zemlju pod hipotekom za naplatu. Ako i nemas zaposlenje a ne dugujes nista slobodan si da ne radis nista, ali ako si duzan a nemas odakle da vracas dug znas kako ces da prodjes.

Milos

pre 13 godina

Ozbiljno mislis Mladjo? Ma neee, ja mislim da mi imamo toliko novaca da bi PDV mogao da bude i 30 posto,ma sta je to za nas,dnevno mi za hleb i mleko treba 100 din,a ovde u Leskovcu plata 12000din,jedino svakog dana da jedem hleb i da pijem mleko!!!

Шумадинац

pre 13 godina

Ствар је једноставна. Ми смо ппрезадужена земља (због Динкића и сл.) и имамо две алтернативе у овом моменту или да се додатно задужимо за потрошњу,или да повећамо ПДВ на 20%. Диијана, вероватно жена види да су претерали па бира мање лошу одлуку о повећанљу ПДВ. Динкић је у турмбо задуживању и распродаји већ годинама,све решава распродајом туђег, дељењем туђих пара,......Динкић је манипулатор. Дугови се морају враћати, а свега овога неби било да имамо ппроизводњу,пољопривреду,извоз,... е сад не може на брзину, зато ј фрка!

dovla

pre 13 godina

Dosad ste se trudili samo da nam isisate novac, a sad se odjednom brinete za nas. Sad kad ste uništili privredu, ostavili nas bez posla i para, setili ste se da više nemamo ništa, pa ste se zabrinuli. Mnogo vam hvala na takvoj brizi. Puno će nam pomoći. Ipak mi se čini da ste shvatili da više nemate šta da nam uzmete i da možete da dižete vaš PDV (harač - na turskom) koliko hoćete, kad mi više nemamo čime da ga platimo, pa sada glumite da ste plemeniti.

Bojan

pre 13 godina

Dragutinovicka, a sta sa onima koji nemaju platu pa nemate cega da ih oslobodite? Sta sa nezaposlenima? Podizanjem PDV-a oni bi najvise bili na udaru. Znaci najsiromasniji. Da li vi znate koliko ima nezaposlenih u ovoj zemlji? ****. A sto se Dinkica tice nije nista bolja prica. Covek resio da vlada pa to ti tije. Pa nemozes covece sa tvojih par bednih procenata glasaca tako da se ponasas. Na sledecim izborima ste potpuno propali. Meni je zao zbog toga jer borismo se za neko bolje drustvo i sa tom namerom smo i glasali za demokratsku opciju, medjutim nista od obecanja niste ispunili a dajete sebi na znacaju. Jako tuzno i bez ikakve vizije i zdravog politickog stava. Samo kradja i prevare. Svaki resor koji ste uzeli ( ne znam samo na osnovu cega kad vam je procenat biraca minoran)ste upropastili ili makar nista niste uradili da bude bolje. Sve sto radite radite zbog licnog interesa ili interesa rodjaka i prijatelja. To je vise nepodnosljivo.
(gradjanka, 23. jun 2010 12:19)

1. ne bi bili pogođeni nezaposleni. Pod pretpostavkom da iz razloga što ne zarađuju ništa ne kupuju uvozne stvari, tj troše za osnovne životne potrebe. Smanjenjem poreza na rad takvi proizvodi ne samo da ne bi poskupeli, već bi realno imali prostora za pojeftinjenje (neće se desiti samo od sebe, jedino ako ih konkurencija natera). Uzmi trošak za hleb. Sad je 50 dinara, 9 ide na PDV, 20 na materijal i 21 na zarade. Od tih 21 od zarada 7 ide na porez na rad, dakle efektivno firma zarađuje 14 dinara po hlebu. Ukoliko bi porez na rad smanjio za trećinu, a povećao PDV pri istoj ceni hleba bi struktura bila ovakva 10.5 PDV, 20 materijal, 5 dinara porez na rad, 15 dinara zarada.
Znači veća zarada, a cena ostala ista. Jedino na šta bi povećanje PDV-a uticalo loše su uvozni proizvodi, koji bi postajali manje konkurentni od domaćih (što je dugoročno dobar potez)
2. usled smanjenja poreza na rad, poslodavcu bi ostajalo više novca i ukoliko je ozbiljan, težio bi proširenju biznisa, a to bi značilo nova radna mesta i priliku za naše nezaposlene građane da nađu posao. Što je mnogo bitnije od nekoliko dinara gore-dole na uvoznim proizvodima.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Da ne bude neke zabune i da te unapred obavestim i tebe Mlađo a i tvoju koleginicu koja bi da sisa a ti joj nedaš. Kod mene nema više šta da se isisa ***** sve ste isisali za ovih 10 godina. Ako vam je do sisanja probajte kod Dulića kod njega čujem ima.

Nebojsa - USA

pre 13 godina

Uh...porez na rad je ono sto gusi mala i srednja preduzeca, a i u velikim firmama predstavlja veliki trosak poslovanja. Smanjenje poreza na rad za trecinu bi omogucio vece plate i nize cene, jer bi firme bile efikasnije. Kod velikih preduzeca, smanjenje poreza na rad bi omogucio smanjenje cena, pogotovu onih koje su drzavno kontrolisane. Cak i uz povecanje PDV-a, cene bi mogle da padnu, pogotovu cene struje, greajanja itd.

Ali ti ovo sve vec znas profesore, znas takodje da predlog minisarke nije u interesu uvoznika i monopolista...znas na koje mislim profesore...one sa raznih ostrva...Sve ti to znas moj profesore, samo si se malo prodao hehe. A i sreca tvoja pa narod ovo ne razume, tako da mozes da prodajes maglu pod izgovorom brige za gradjane. Prodao si struku iz koje si dosao, nadam se da neces preci cenzus na sledecim izborima.

voja

pre 13 godina

Koga štiti Dinkić od PDV-a. da je povećan 2 - 3 %, sigurno ne bi pali ovako nisko. Dinkiću mi smo izgubili oko 40% na padu kursa dinara! Sa porastom PDV to bi se pravičnije raspodelilo na one koji imaju više para jer moraju i više da troše.

Bojan

pre 13 godina

Dragi politicari i politicarke, na sledecim izborima ce te gradjanima isisati nesto drugo posto ce izlaznost biti skoro 0 ... Samo nastavite ...

NEMA NI ZA MLEKO

pre 13 godina

Joooooooj Dinkicu *******, pa cega ce te se nasisati, kad nemamo nista, nijednu paru, hocete i dusu da vam damo jel to hocete ?????????????

Ispumpane gume

pre 13 godina

Ne bi PDV isisao novac gradjana nego ga mafija mafija, u sastavu Miskovic, Dinkic, Beko, Tadic, Cvetkovic, Djelic, Obradovic, Cume, Bajatovic, Jelasic, Matic .............vec odavno sisa.

Ljuba

pre 13 godina

Uputstvo za one koji smatraju da ne treba izlaziti za glasanje zato što nema kvalitetne političke ponude:

Poništi svoj listić!

Dakle, izađete na izbore i flomasterom PRECRTATE celu listu kandidata.

Tako će listić sigurno biti proglašen nevažećim i vaš glas neće moći da se izmanipuliše i dodeli nekom.

ljuba

pre 13 godina

Juce mi drug rece"ovo je sada borba da se prezivi".E pa necu da prezivljavam,hocu da ZIVIM.Jeste me doveli na prosijacki stap i jeste istina da mozete jos samo da mi isisate kostanu srz,da su mi "eksperti"unistili zivot ali boricu se dok imam snage da drzim olovku i biram nekog ko ce mi omoguciti da zivim.Toliko o isisavanju.

Milos

pre 13 godina

"Stavljam tacku na tu temu..."

Hahahahahahahaha.

Lepo sam ja rekao da je mali asistent postao mali Sloba.

Ovo stvarno postaje smehotresno.

Ljilja

pre 13 godina

Kao sto je ranije rekao da za vreme ovog mandata nece povecavati PDV, jasno je da ceka da dobiju na predstojecim izborima, pa da povecaju isti. Čovek je marketincki , pre nego ekonomski strucnjak.

Gavra

pre 13 godina

I krv i novac ste nam isisali gospodine Dinkicu svi vi ministri i guverner NBS zamrzavanjem plata i penzija, rastom cena, ucestalim devalvacijama dinara i ostalim suludim hazarderskim potezima na stetu i jedini rizik svojih gradjana. Ovim rastom PDV-a nemate vise sta da isisate, jer narod vise nema para da kupuje ni sa ovakvim PDV-om, ni bez njega. Gori ste od krpelja, vampira i drumskih razbojnika zajedno.

Stevan

pre 13 godina

Dinkic je opasni demagog a ova izjava je samo puka predizborna prevara gradjana. Njegova politika je politika zaduzivanja, jer kako je moguce povecanje plata i javne potrosnje, na kome uporno insistira taj tip i nepovecanje prihoda, ovog puta kroz PDV. Nazalost, on zna da narod hoce da zivi bolje i to odmah i da ce glasati za te koji mu to obecaju, bez obzira sto to znaci samo novo zaduzivanje ili "grcki scenario". Ako pratite ponasanje mnogo bogatijih zemalja, Engleska je zamrzla budzetske plate na dve godine i podigla PDV a Spanija planira smanjenje plata za 5%, Nemacka planira ustede po 20 milijardi eura godisnje u sledece cetiri godine a nas Dinkic zaludjuje sa opasnostima viseg poreza. Neka genije kaze kako misli da sacuva budzetski deficit ispod 6 % i zaduzenost zemlje ispod 60% od BDP-a, sto se smatra granicom prezaduzenosti. Lagati narod zbog ostanka u politici je izdajnicki i kriminalni cin.

Voja

pre 13 godina

Znaci,ovaj predlog PDV-a bi isisao pare gradjanima a taksa na telefone, povecanje registracije vozila i ostali NAMETI koje je predlozio ovaj ministar ne isisavaju pare gradjanima. Kako je sa onih 1000 evra Dinkicu, imam utisak da ste ogroman *******,..i pravo je cudo da kao takav opstajete kod ovog naivnog naroda. Samo tako izgleda da ovaj narod vise i ne misli o potezima Vlade a kamoli tamo nekog ministra.

dejan

pre 13 godina

Niko ne pominje zasto je ministarka zelela povecanje pDV-a. Zbog smanjenja poreza na plate. SVI oni koji nisu u sivoj ekonomiji ili crnoj znaju koliki su ti porezi i koliki su kamen oko vrata.

Dragan Niš

pre 13 godina

Tako je Mlađane, najveći ekonomski ekspertu naše Galaksije, a možda i šire. Zašto da povećavamo PDV kad nam naši prijatelji iz MMF-a tako velikodušno nude koliko god nam treba za popunjavanje budžetske jame? Zašto? Neka narod samo troši i neka se raduje što ima take stručnjake na vlasti. Ko će da vraća te pare što sad uzimate na sve strane? Ma koga je za to briga, važno je da je danas lepo.

Vladan Jova

pre 13 godina

Čim je inkić počeo da brine o
o zaštiti građana znači idu izbori. A šta bi sa 1000 EUR svakom građaninu, 200 hiljada automobila u Zastavi, šta ćemo sa 1 milion vakcina kupljenih bezveze, šta ćemo sa naopakom privatizaciom koju si protežirao????? Nemoj samo ti da vodiš Dinkiću računa o mom novčaniku biće mi mnogo lakše!

petar

pre 13 godina

Evo kako alhemicar Dinkic razmislja: Nije vazno o cemu pricam i da li to ima smisla, vazno je da se to narodu svidja, pa ce onda da glasaju za mene...

Covek demonstrira vrhunsku bezkrupuloznost i licemerje, najjeftinije politicke poteze.

Njega strucna javnost ne podrzava i to je jedino vazno. Jer to sto on prica/radi nema veze sa ekonomijom i mnogo nas kosta.

Kada bih imao vremena istrazivao bih koliko kosta 1% birackog tela, tj. koliko stetnih poteza treba povuci i koliko drzavnih para treba potrositi za to. Mislim da ni on nema jasnu racunicu...

Rojal

pre 13 godina

Ja sam za ideju da se Dinkic, izabere za apsolutnog monarha Srbije. Taj je covek neskriveni genije. Gde li je samo cucao pre "5-oktobarske demokratske renesanse"?

zzzzzzzzz

pre 13 godina

da,da..ona je ribica izjavila da terba povecati,mladjan joj je tako rekoa...pa onda on sutradan odmah izlazi i govori ovakve stvari...ZIVEO ANSH SAPSIOC...ZIVELA MEDIJSKA MANIPULACIJA..XA.XA...da nije tuzno bilo bi smeshno..al ajde..svasta nash narod guta...xa.xa.xa..aj u zdravlje..pa se vidimo u neko tecem zivotu..i inaravno van srbije ludorije...

SSSS

pre 13 godina

Iz dana u dan se pokazuje da nema veceg zla u ovoj zemlji od ministra Dinkica...

Beko izda saopstenje protiv WAC-a, par dana iza toga ministar raspali po WAC-u i izjavi da ih treba oterati iz zemlje kao investitore koji vredjaju zemlju u koju su dosli iako im ta zemlja vec tri godine ne dozvoljava da stupe u posed necega sto su do poslednje pare platili...

Pojedini "ugledni privrednici" citaj tajkuni, mahom uvoznici svega i svacega pocnu da kukaju i kritikuju predloge poreskih reformi, dan iza toga ministar autoritativno povice da on nece dozvoliti takvu reformu....


Uzas, covek je glavni jahac apokalipse u ovoj zemlji a kad se pogleda unazad od 5. Oktobra ucestvovao je u svakoj vlasti i nalazio nacina da vedri i oblaci u ekonomiji bez obzira ko vlada...