Utorak, 12.01.2010.

12:42

Samo Telenor dao ponudu za fiksnu

Na tenderu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji jedinu ponudu dala je norveška kompanija Telenor, koje je već mobilni operator u Srbiji.

Izvor: B92

Samo Telenor dao ponudu za fiksnu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Jovan Stepanovic

pre 14 godina

Ako sam ja dobro shvatio, Telenor ce placati Telekomu zakup za svaki prikljucak i to ce se prebaciti direktno na nas gradjane. Znaci, nema uslova da se cena usluge smanji, vec samo da Telekom posredno dobije verovatno veci deo dobiti od Telenor korisnika koristeci svoje postojece neiskoriscene kapacitete. A od toga mi gradjani, koji smo ucestvovali direktno u izgradnji te mreze placajuci prikljucak koji vise nije nase vlasnistvo, necemo imati nikakve koristi. Zasto drzava ne uzme pod svoje nase prikljucke i naplacuje ih i jednima i drugima po povoljnim cenama, pa da vidimo fer i za nas povoljnu utakmicu izmedju operatera.

Zanimljiv decko

pre 14 godina

Jedva cekam akcije od telekoma super. Od nisa smo dobili za po 3kg mesa. Od ovoga cemo za burek i jogurt. Eventualno kroasan sa visnjom kao desert, ma daj batalite gluposti ako smo mi najeftiniji u regionu kako na zapadu 25evra beskonacan fiksni,8mbps net i kablovska??

wlado

pre 14 godina

mozda su malo skuplji od konkurencije, ali su zakon, profesionalni, usluge kjemeni pruzaju u smislu mobilne telefonije su 100%. ja obozavam sto sam deo telenora, mislim korisnik, i jedva cekam da prenesem svoj fixni telefon kod njih, uz koji cu dobiti jos 10 mogucnosti ne sumnjam !

Žeks

pre 14 godina

Sad razumem zašto su bili onakvi uslovi za tender.Sve je unapred bilo dogovoreno.Sve su uradili da SBB uklone iz trke i sad je naravno ostao samo Telenor,a neko je opet maznuo dobru lovu! E da je Perica na vreme otišao u policiju sve...

eLaDa

pre 14 godina

"Znači ovo apsolutno nije Telekomovo nego vlasništvo nas građana.Ako neki drugi operater želi do da korist i već mora da plaća onda to pre svega mora da plati meni kao vlasniku."

Ovo nije socijalizam, nego kapitalizam, nisi ti vlasnik nicega sem svog stana/kuce, kola...A to sto ima Telekom se zove PRIRODNI MONOPOL...Da sutra doce 20 kompanija za distribuciju elektricne energije, mislis da ce svaka da gradi svoju mrezu?!?!?! Ne nego koriste vec postojecu, uz prosirenje kapaciteta...

Zasto je tender propao ako se javila jedna kopmanija?!?! Mozda ostale nisu mogle da ispune zadate uslove/kriterijume...

Zapamtite da potrosaci imaju korist jedino od konkurencije, sto je veca konkurencija to je veca korist za krajnjeg potrosaca...

marko

pre 14 godina

Kakva bre pretplata na telefon. Pa to treba ukinuti. Sta me briga sto je u tamo nekoj banani pretplata tri puta veca, moze da bude i 10 puta veca i sa zlatnim telefonom, ali meni to ne treba i ne interesuje me. Prvo nek poboljsaju kvalitet usluge i brzinu interneta pa mozemo da pricamo o cenama, usluga, ali samo pri koriscenju. Mi smo jedna od retkih zemalja na svetu gde se placa to sto imas racun u banci, placas tv stanicu koju ne gledas, placas telefon a ni broj mu ne znas i ne koristis ga. U banke smo naterani, televizija vrti uglavnom reprize, telefon fiksni skoro da se u svetu i ne koristi, i zasto mi ovo placamo?

Lemi

pre 14 godina

'Na pitanje da li se, ako uđu na tržište Srbije, mogu očekivati jeftinije usluge Vasić kaže da je “to je malo teško pitanje. Ja za sada, u ovom trenutku, ne bih razgovarao o cenama. Želim samo da podvučem i mislim da vi svi treba da znate da je tržište Srbije najjeftinije u regionu i u Evropi”.'

Ijaoooo ... kakva samarcina dezurnim pljuvacima Telekoma :)))



Ovo je smesno, samo jedna kompanija se "prijavila" za "tender". Ovo je pljuvanje po narodu. Desice se isto sto i sa VIP-om, to jos uvek pamtimo kako su dobili licencu .... Hoce li ovde ikada krenuti nesto na bolje!? Ali tako ste glasali Vi koji ste glasali.
(Milan, 12. januar 2010 15:20)

care - a ko je branio ostatku sveta da se 'prijavi' na tender!?!?!?! sta je poenta tvog komentara uopste!?





Meni nije jasno kakva će to konkurencija biti ako Telenor mora da plaća Telekomu za korišćenje infrastrukure (celokupna mreža fiksne telfonije, bandere, kablovi, priključci). Telekom može da im zacepi neke ogromne cene za korišćenje svega toga i kako da Telenor bude konkurentan? Ili je infrastrukura ipak u vlasništvu nekog drugog? Ništa mi tu nije jasno...
(Dalibor, 12. januar 2010 14:41)

ne, najbolje da se telenoru sve ustupi dzabe ... sve ono sta je ovaj 'jadan' narod godinama placajuci racune 'stvarao' (i ostale gluposti). share holder-i u skandinaviji bi ti bili vecno zahvalni ... i svi njihovi potomci.

Zbog ovoga smo crna rupa Evrope!

pre 14 godina

Pre neki dan Telekom je digao cenu usluga na br 988 i na mobilni servis operatera.Sad vidimo kako konkurencija utiče na manje cene usluga.Telekomu plaćam 200 dinara za ništa kao i 77 din za indentifikaciju poziva-savršenstvo digitalne centrale za Telekom.Adsl najskupli u Evropi,1,5mb/s 1400 din.To je ubedljivo najniži protok po ubedljivo najvećoj ceni.To je cena koja je duplo skuplja od najbržeg protoka adsl u eropi(mislim da grešim-u Rusiji 30mb/s oko 2 do 3 dolara).
Telenor jedino što sam čuo na vestima da se ovaj nesrećnik žali na cenu,pa da li je on normalan.Zbog ovakvih treba primeniti zakon o lustraciji,pa da vidimo ko će još da se ruga ovom narodu.
Znači nećmo imati ništa bolje usluge a fiksni kartel sad može da povećava cene,u stilu znate ovo je tržošna utakmica između dva konkurenta.
Ministarki kako vas nije sramota!
Nije mi jasno kako Telekom ima pravo na sve instalacije,kad je za svako uvođenje telefona bilo potrebno platiti priključak.Znači ovo apsolutno nije Telekomovo nego vlasništvo nas građana.Ako neki drugi operater želi do da korist i već mora da plaća onda to pre svega mora da plati meni kao vlasniku.Nije Telekom uložio to od svog profita nego smo mi to građani platili mimio profita,i još im za održavanje plaćamo 200 din,a da pri tom nemamo bar 1,5 mb/s internet.

marsupilami

pre 14 godina

Po našoj ministarki,današnji dan je veliki iako je monopol na fiksnu telefoniju istekao pre 5 godina a infrastruktura je i dalje u vlasništvu telekoma... Koji smo mi indijanci..

Milan

pre 14 godina

Ovo je smesno, samo jedna kompanija se "prijavila" za "tender". Ovo je pljuvanje po narodu. Desice se isto sto i sa VIP-om, to jos uvek pamtimo kako su dobili licencu .... Hoce li ovde ikada krenuti nesto na bolje!? Ali tako ste glasali Vi koji ste glasali.

NoviSad

pre 14 godina

Svi koji kazu da ne treba razgovarati o cenama u ovom trenutku plase se istine.
A najveca laz je to sto "kao" u Srbiji cene telekomunikacije i internet usluge su najjeftinije!
Ja samo za fiksni telefon (koji cak i ne koristim!!) placam mesecno 500 i kusur dinara, internet usluga koja redovno stize zajedno sa racunom za telefon iznosi 1.400 i kudur dinara, a brzina je da se covek rasplace.
Zato u ostalim drzavama regiona za istu cenu moze se telefonirati u fiksnoj mrezi skoro 8 puta vise, a internet je standardno tri puta brzi za istu cenu. A da ne pricam da za nase plate usluge Telekom-a previse su skupe!

Maxi

pre 14 godina

Kako god bude cene nece biti iste.
Za neobavestene a bogami ovde ih ima dosta,pretplata na fiksne telefone je ubedljivo najjeftinija u Evropi(npr. u BIH je tri puta visa nego kod nas).
Tako da ko god bude bio drugi operater ili neko sutra bude kupio Telekom,te usluge ce se vrlo brzo izjednaciti sa okruzenjem.
Nece biti jeftino kao sto je sad,da ne kazem dzabe.
Al ne bi mi bili mi kad ne bismo komentarisali ono u sta se ne razumemo i za sta ne raspolazemo sa pravim informacijama.

Janko

pre 14 godina

Ljudi tender NIJE propao!Jedna prijava je dovoljna, 4 su se prijavile a telenor je jedini pristao na sve uslove. Ona je ozbiljna firma i ozbiljna konkurencija telekomu. Konacno nesto lepo i u mom sektoru. Samo napred!!!

Dalibor

pre 14 godina

Meni nije jasno kakva će to konkurencija biti ako Telenor mora da plaća Telekomu za korišćenje infrastrukure (celokupna mreža fiksne telfonije, bandere, kablovi, priključci). Telekom može da im zacepi neke ogromne cene za korišćenje svega toga i kako da Telenor bude konkurentan? Ili je infrastrukura ipak u vlasništvu nekog drugog? Ništa mi tu nije jasno...

M. N. Lazar

pre 14 godina

Najbolje sto nam se moze desiti je da, Norvezani prodju u ovom poslu.
Zamislite nase(koji se poktivaju iza kvazi zapadnih kompanija- Arubi, Kipar, Sejselska ostrva i td.)ili ruske ili ... ostale mafiozne

Lemi

pre 14 godina

Cudo da nema Miska i di je taj Beko,pa Drakulic i ostali nije im valjda dosta,u stvari malo bolje kad razmislim nece oni u to da ulecu ,pa tu treba ulagati i zaposljavati a oni su za kontra rabote,da prodaju i otpustaju

ljubo

pre 14 godina

Ako samo Telenor postane drugi fiksni operateru tek sad očekujte veće cene u fiks. telefoniji.Nema šanse da država određuje cene i visinu plate u ovoj oblasti.

Nenad

pre 14 godina

Ne razumem zašto niste napisali kompletnu vest, kako bi ovaj tekst zaista predstavljao VEST.
Elem, budući da je samo jedna kompanija dostavila ponudu, tender je propao a ministarka će morati da objašnjava zašto su uslovima tendera "obeshrabrene" kompanije za učešće!!!

dejan

pre 14 godina

Ovaj tender je i osmisljen tako da propadne. Telekom je opasna kompanija a drzava je stiti, ko zna iz kojih razloga... Kao sto rekoh... U Srbiji je sve kao kulise... sve izgleda pravo a iza fasade nema nicega... GOLA LEDINA

Max

pre 14 godina

Od kada se ovo zove "tender"???
"Slučajno" se javi samo jedan ponuđač.
Ovo, ako je tender, onda je propao.... I to treba objaviti javno.

Ovako, neko sa ovlašćenjima pravi, možda uz nadoknadu, dogovor sa jednom firmom i ceh plaćaju građani Srbije.

Ovo je smešno. Znači cene telekomunikacionih usluga rastu u nebo.....

Nenad

pre 14 godina

Ne razumem zašto niste napisali kompletnu vest, kako bi ovaj tekst zaista predstavljao VEST.
Elem, budući da je samo jedna kompanija dostavila ponudu, tender je propao a ministarka će morati da objašnjava zašto su uslovima tendera "obeshrabrene" kompanije za učešće!!!

dejan

pre 14 godina

Ovaj tender je i osmisljen tako da propadne. Telekom je opasna kompanija a drzava je stiti, ko zna iz kojih razloga... Kao sto rekoh... U Srbiji je sve kao kulise... sve izgleda pravo a iza fasade nema nicega... GOLA LEDINA

Max

pre 14 godina

Od kada se ovo zove "tender"???
"Slučajno" se javi samo jedan ponuđač.
Ovo, ako je tender, onda je propao.... I to treba objaviti javno.

Ovako, neko sa ovlašćenjima pravi, možda uz nadoknadu, dogovor sa jednom firmom i ceh plaćaju građani Srbije.

Ovo je smešno. Znači cene telekomunikacionih usluga rastu u nebo.....

Dalibor

pre 14 godina

Meni nije jasno kakva će to konkurencija biti ako Telenor mora da plaća Telekomu za korišćenje infrastrukure (celokupna mreža fiksne telfonije, bandere, kablovi, priključci). Telekom može da im zacepi neke ogromne cene za korišćenje svega toga i kako da Telenor bude konkurentan? Ili je infrastrukura ipak u vlasništvu nekog drugog? Ništa mi tu nije jasno...

M. N. Lazar

pre 14 godina

Najbolje sto nam se moze desiti je da, Norvezani prodju u ovom poslu.
Zamislite nase(koji se poktivaju iza kvazi zapadnih kompanija- Arubi, Kipar, Sejselska ostrva i td.)ili ruske ili ... ostale mafiozne

Lemi

pre 14 godina

Cudo da nema Miska i di je taj Beko,pa Drakulic i ostali nije im valjda dosta,u stvari malo bolje kad razmislim nece oni u to da ulecu ,pa tu treba ulagati i zaposljavati a oni su za kontra rabote,da prodaju i otpustaju

Janko

pre 14 godina

Ljudi tender NIJE propao!Jedna prijava je dovoljna, 4 su se prijavile a telenor je jedini pristao na sve uslove. Ona je ozbiljna firma i ozbiljna konkurencija telekomu. Konacno nesto lepo i u mom sektoru. Samo napred!!!

NoviSad

pre 14 godina

Svi koji kazu da ne treba razgovarati o cenama u ovom trenutku plase se istine.
A najveca laz je to sto "kao" u Srbiji cene telekomunikacije i internet usluge su najjeftinije!
Ja samo za fiksni telefon (koji cak i ne koristim!!) placam mesecno 500 i kusur dinara, internet usluga koja redovno stize zajedno sa racunom za telefon iznosi 1.400 i kudur dinara, a brzina je da se covek rasplace.
Zato u ostalim drzavama regiona za istu cenu moze se telefonirati u fiksnoj mrezi skoro 8 puta vise, a internet je standardno tri puta brzi za istu cenu. A da ne pricam da za nase plate usluge Telekom-a previse su skupe!

ljubo

pre 14 godina

Ako samo Telenor postane drugi fiksni operateru tek sad očekujte veće cene u fiks. telefoniji.Nema šanse da država određuje cene i visinu plate u ovoj oblasti.

marsupilami

pre 14 godina

Po našoj ministarki,današnji dan je veliki iako je monopol na fiksnu telefoniju istekao pre 5 godina a infrastruktura je i dalje u vlasništvu telekoma... Koji smo mi indijanci..

Zbog ovoga smo crna rupa Evrope!

pre 14 godina

Pre neki dan Telekom je digao cenu usluga na br 988 i na mobilni servis operatera.Sad vidimo kako konkurencija utiče na manje cene usluga.Telekomu plaćam 200 dinara za ništa kao i 77 din za indentifikaciju poziva-savršenstvo digitalne centrale za Telekom.Adsl najskupli u Evropi,1,5mb/s 1400 din.To je ubedljivo najniži protok po ubedljivo najvećoj ceni.To je cena koja je duplo skuplja od najbržeg protoka adsl u eropi(mislim da grešim-u Rusiji 30mb/s oko 2 do 3 dolara).
Telenor jedino što sam čuo na vestima da se ovaj nesrećnik žali na cenu,pa da li je on normalan.Zbog ovakvih treba primeniti zakon o lustraciji,pa da vidimo ko će još da se ruga ovom narodu.
Znači nećmo imati ništa bolje usluge a fiksni kartel sad može da povećava cene,u stilu znate ovo je tržošna utakmica između dva konkurenta.
Ministarki kako vas nije sramota!
Nije mi jasno kako Telekom ima pravo na sve instalacije,kad je za svako uvođenje telefona bilo potrebno platiti priključak.Znači ovo apsolutno nije Telekomovo nego vlasništvo nas građana.Ako neki drugi operater želi do da korist i već mora da plaća onda to pre svega mora da plati meni kao vlasniku.Nije Telekom uložio to od svog profita nego smo mi to građani platili mimio profita,i još im za održavanje plaćamo 200 din,a da pri tom nemamo bar 1,5 mb/s internet.

marko

pre 14 godina

Kakva bre pretplata na telefon. Pa to treba ukinuti. Sta me briga sto je u tamo nekoj banani pretplata tri puta veca, moze da bude i 10 puta veca i sa zlatnim telefonom, ali meni to ne treba i ne interesuje me. Prvo nek poboljsaju kvalitet usluge i brzinu interneta pa mozemo da pricamo o cenama, usluga, ali samo pri koriscenju. Mi smo jedna od retkih zemalja na svetu gde se placa to sto imas racun u banci, placas tv stanicu koju ne gledas, placas telefon a ni broj mu ne znas i ne koristis ga. U banke smo naterani, televizija vrti uglavnom reprize, telefon fiksni skoro da se u svetu i ne koristi, i zasto mi ovo placamo?

Milan

pre 14 godina

Ovo je smesno, samo jedna kompanija se "prijavila" za "tender". Ovo je pljuvanje po narodu. Desice se isto sto i sa VIP-om, to jos uvek pamtimo kako su dobili licencu .... Hoce li ovde ikada krenuti nesto na bolje!? Ali tako ste glasali Vi koji ste glasali.

Maxi

pre 14 godina

Kako god bude cene nece biti iste.
Za neobavestene a bogami ovde ih ima dosta,pretplata na fiksne telefone je ubedljivo najjeftinija u Evropi(npr. u BIH je tri puta visa nego kod nas).
Tako da ko god bude bio drugi operater ili neko sutra bude kupio Telekom,te usluge ce se vrlo brzo izjednaciti sa okruzenjem.
Nece biti jeftino kao sto je sad,da ne kazem dzabe.
Al ne bi mi bili mi kad ne bismo komentarisali ono u sta se ne razumemo i za sta ne raspolazemo sa pravim informacijama.

Žeks

pre 14 godina

Sad razumem zašto su bili onakvi uslovi za tender.Sve je unapred bilo dogovoreno.Sve su uradili da SBB uklone iz trke i sad je naravno ostao samo Telenor,a neko je opet maznuo dobru lovu! E da je Perica na vreme otišao u policiju sve...

eLaDa

pre 14 godina

"Znači ovo apsolutno nije Telekomovo nego vlasništvo nas građana.Ako neki drugi operater želi do da korist i već mora da plaća onda to pre svega mora da plati meni kao vlasniku."

Ovo nije socijalizam, nego kapitalizam, nisi ti vlasnik nicega sem svog stana/kuce, kola...A to sto ima Telekom se zove PRIRODNI MONOPOL...Da sutra doce 20 kompanija za distribuciju elektricne energije, mislis da ce svaka da gradi svoju mrezu?!?!?! Ne nego koriste vec postojecu, uz prosirenje kapaciteta...

Zasto je tender propao ako se javila jedna kopmanija?!?! Mozda ostale nisu mogle da ispune zadate uslove/kriterijume...

Zapamtite da potrosaci imaju korist jedino od konkurencije, sto je veca konkurencija to je veca korist za krajnjeg potrosaca...

Lemi

pre 14 godina

'Na pitanje da li se, ako uđu na tržište Srbije, mogu očekivati jeftinije usluge Vasić kaže da je “to je malo teško pitanje. Ja za sada, u ovom trenutku, ne bih razgovarao o cenama. Želim samo da podvučem i mislim da vi svi treba da znate da je tržište Srbije najjeftinije u regionu i u Evropi”.'

Ijaoooo ... kakva samarcina dezurnim pljuvacima Telekoma :)))



Ovo je smesno, samo jedna kompanija se "prijavila" za "tender". Ovo je pljuvanje po narodu. Desice se isto sto i sa VIP-om, to jos uvek pamtimo kako su dobili licencu .... Hoce li ovde ikada krenuti nesto na bolje!? Ali tako ste glasali Vi koji ste glasali.
(Milan, 12. januar 2010 15:20)

care - a ko je branio ostatku sveta da se 'prijavi' na tender!?!?!?! sta je poenta tvog komentara uopste!?





Meni nije jasno kakva će to konkurencija biti ako Telenor mora da plaća Telekomu za korišćenje infrastrukure (celokupna mreža fiksne telfonije, bandere, kablovi, priključci). Telekom može da im zacepi neke ogromne cene za korišćenje svega toga i kako da Telenor bude konkurentan? Ili je infrastrukura ipak u vlasništvu nekog drugog? Ništa mi tu nije jasno...
(Dalibor, 12. januar 2010 14:41)

ne, najbolje da se telenoru sve ustupi dzabe ... sve ono sta je ovaj 'jadan' narod godinama placajuci racune 'stvarao' (i ostale gluposti). share holder-i u skandinaviji bi ti bili vecno zahvalni ... i svi njihovi potomci.

wlado

pre 14 godina

mozda su malo skuplji od konkurencije, ali su zakon, profesionalni, usluge kjemeni pruzaju u smislu mobilne telefonije su 100%. ja obozavam sto sam deo telenora, mislim korisnik, i jedva cekam da prenesem svoj fixni telefon kod njih, uz koji cu dobiti jos 10 mogucnosti ne sumnjam !

Zanimljiv decko

pre 14 godina

Jedva cekam akcije od telekoma super. Od nisa smo dobili za po 3kg mesa. Od ovoga cemo za burek i jogurt. Eventualno kroasan sa visnjom kao desert, ma daj batalite gluposti ako smo mi najeftiniji u regionu kako na zapadu 25evra beskonacan fiksni,8mbps net i kablovska??

Jovan Stepanovic

pre 14 godina

Ako sam ja dobro shvatio, Telenor ce placati Telekomu zakup za svaki prikljucak i to ce se prebaciti direktno na nas gradjane. Znaci, nema uslova da se cena usluge smanji, vec samo da Telekom posredno dobije verovatno veci deo dobiti od Telenor korisnika koristeci svoje postojece neiskoriscene kapacitete. A od toga mi gradjani, koji smo ucestvovali direktno u izgradnji te mreze placajuci prikljucak koji vise nije nase vlasnistvo, necemo imati nikakve koristi. Zasto drzava ne uzme pod svoje nase prikljucke i naplacuje ih i jednima i drugima po povoljnim cenama, pa da vidimo fer i za nas povoljnu utakmicu izmedju operatera.

Janko

pre 14 godina

Ljudi tender NIJE propao!Jedna prijava je dovoljna, 4 su se prijavile a telenor je jedini pristao na sve uslove. Ona je ozbiljna firma i ozbiljna konkurencija telekomu. Konacno nesto lepo i u mom sektoru. Samo napred!!!

ljubo

pre 14 godina

Ako samo Telenor postane drugi fiksni operateru tek sad očekujte veće cene u fiks. telefoniji.Nema šanse da država određuje cene i visinu plate u ovoj oblasti.

Maxi

pre 14 godina

Kako god bude cene nece biti iste.
Za neobavestene a bogami ovde ih ima dosta,pretplata na fiksne telefone je ubedljivo najjeftinija u Evropi(npr. u BIH je tri puta visa nego kod nas).
Tako da ko god bude bio drugi operater ili neko sutra bude kupio Telekom,te usluge ce se vrlo brzo izjednaciti sa okruzenjem.
Nece biti jeftino kao sto je sad,da ne kazem dzabe.
Al ne bi mi bili mi kad ne bismo komentarisali ono u sta se ne razumemo i za sta ne raspolazemo sa pravim informacijama.

Milan

pre 14 godina

Ovo je smesno, samo jedna kompanija se "prijavila" za "tender". Ovo je pljuvanje po narodu. Desice se isto sto i sa VIP-om, to jos uvek pamtimo kako su dobili licencu .... Hoce li ovde ikada krenuti nesto na bolje!? Ali tako ste glasali Vi koji ste glasali.

Lemi

pre 14 godina

'Na pitanje da li se, ako uđu na tržište Srbije, mogu očekivati jeftinije usluge Vasić kaže da je “to je malo teško pitanje. Ja za sada, u ovom trenutku, ne bih razgovarao o cenama. Želim samo da podvučem i mislim da vi svi treba da znate da je tržište Srbije najjeftinije u regionu i u Evropi”.'

Ijaoooo ... kakva samarcina dezurnim pljuvacima Telekoma :)))



Ovo je smesno, samo jedna kompanija se "prijavila" za "tender". Ovo je pljuvanje po narodu. Desice se isto sto i sa VIP-om, to jos uvek pamtimo kako su dobili licencu .... Hoce li ovde ikada krenuti nesto na bolje!? Ali tako ste glasali Vi koji ste glasali.
(Milan, 12. januar 2010 15:20)

care - a ko je branio ostatku sveta da se 'prijavi' na tender!?!?!?! sta je poenta tvog komentara uopste!?





Meni nije jasno kakva će to konkurencija biti ako Telenor mora da plaća Telekomu za korišćenje infrastrukure (celokupna mreža fiksne telfonije, bandere, kablovi, priključci). Telekom može da im zacepi neke ogromne cene za korišćenje svega toga i kako da Telenor bude konkurentan? Ili je infrastrukura ipak u vlasništvu nekog drugog? Ništa mi tu nije jasno...
(Dalibor, 12. januar 2010 14:41)

ne, najbolje da se telenoru sve ustupi dzabe ... sve ono sta je ovaj 'jadan' narod godinama placajuci racune 'stvarao' (i ostale gluposti). share holder-i u skandinaviji bi ti bili vecno zahvalni ... i svi njihovi potomci.

eLaDa

pre 14 godina

"Znači ovo apsolutno nije Telekomovo nego vlasništvo nas građana.Ako neki drugi operater želi do da korist i već mora da plaća onda to pre svega mora da plati meni kao vlasniku."

Ovo nije socijalizam, nego kapitalizam, nisi ti vlasnik nicega sem svog stana/kuce, kola...A to sto ima Telekom se zove PRIRODNI MONOPOL...Da sutra doce 20 kompanija za distribuciju elektricne energije, mislis da ce svaka da gradi svoju mrezu?!?!?! Ne nego koriste vec postojecu, uz prosirenje kapaciteta...

Zasto je tender propao ako se javila jedna kopmanija?!?! Mozda ostale nisu mogle da ispune zadate uslove/kriterijume...

Zapamtite da potrosaci imaju korist jedino od konkurencije, sto je veca konkurencija to je veca korist za krajnjeg potrosaca...

dejan

pre 14 godina

Ovaj tender je i osmisljen tako da propadne. Telekom je opasna kompanija a drzava je stiti, ko zna iz kojih razloga... Kao sto rekoh... U Srbiji je sve kao kulise... sve izgleda pravo a iza fasade nema nicega... GOLA LEDINA

Max

pre 14 godina

Od kada se ovo zove "tender"???
"Slučajno" se javi samo jedan ponuđač.
Ovo, ako je tender, onda je propao.... I to treba objaviti javno.

Ovako, neko sa ovlašćenjima pravi, možda uz nadoknadu, dogovor sa jednom firmom i ceh plaćaju građani Srbije.

Ovo je smešno. Znači cene telekomunikacionih usluga rastu u nebo.....

wlado

pre 14 godina

mozda su malo skuplji od konkurencije, ali su zakon, profesionalni, usluge kjemeni pruzaju u smislu mobilne telefonije su 100%. ja obozavam sto sam deo telenora, mislim korisnik, i jedva cekam da prenesem svoj fixni telefon kod njih, uz koji cu dobiti jos 10 mogucnosti ne sumnjam !

Zbog ovoga smo crna rupa Evrope!

pre 14 godina

Pre neki dan Telekom je digao cenu usluga na br 988 i na mobilni servis operatera.Sad vidimo kako konkurencija utiče na manje cene usluga.Telekomu plaćam 200 dinara za ništa kao i 77 din za indentifikaciju poziva-savršenstvo digitalne centrale za Telekom.Adsl najskupli u Evropi,1,5mb/s 1400 din.To je ubedljivo najniži protok po ubedljivo najvećoj ceni.To je cena koja je duplo skuplja od najbržeg protoka adsl u eropi(mislim da grešim-u Rusiji 30mb/s oko 2 do 3 dolara).
Telenor jedino što sam čuo na vestima da se ovaj nesrećnik žali na cenu,pa da li je on normalan.Zbog ovakvih treba primeniti zakon o lustraciji,pa da vidimo ko će još da se ruga ovom narodu.
Znači nećmo imati ništa bolje usluge a fiksni kartel sad može da povećava cene,u stilu znate ovo je tržošna utakmica između dva konkurenta.
Ministarki kako vas nije sramota!
Nije mi jasno kako Telekom ima pravo na sve instalacije,kad je za svako uvođenje telefona bilo potrebno platiti priključak.Znači ovo apsolutno nije Telekomovo nego vlasništvo nas građana.Ako neki drugi operater želi do da korist i već mora da plaća onda to pre svega mora da plati meni kao vlasniku.Nije Telekom uložio to od svog profita nego smo mi to građani platili mimio profita,i još im za održavanje plaćamo 200 din,a da pri tom nemamo bar 1,5 mb/s internet.

Nenad

pre 14 godina

Ne razumem zašto niste napisali kompletnu vest, kako bi ovaj tekst zaista predstavljao VEST.
Elem, budući da je samo jedna kompanija dostavila ponudu, tender je propao a ministarka će morati da objašnjava zašto su uslovima tendera "obeshrabrene" kompanije za učešće!!!

Dalibor

pre 14 godina

Meni nije jasno kakva će to konkurencija biti ako Telenor mora da plaća Telekomu za korišćenje infrastrukure (celokupna mreža fiksne telfonije, bandere, kablovi, priključci). Telekom može da im zacepi neke ogromne cene za korišćenje svega toga i kako da Telenor bude konkurentan? Ili je infrastrukura ipak u vlasništvu nekog drugog? Ništa mi tu nije jasno...

NoviSad

pre 14 godina

Svi koji kazu da ne treba razgovarati o cenama u ovom trenutku plase se istine.
A najveca laz je to sto "kao" u Srbiji cene telekomunikacije i internet usluge su najjeftinije!
Ja samo za fiksni telefon (koji cak i ne koristim!!) placam mesecno 500 i kusur dinara, internet usluga koja redovno stize zajedno sa racunom za telefon iznosi 1.400 i kudur dinara, a brzina je da se covek rasplace.
Zato u ostalim drzavama regiona za istu cenu moze se telefonirati u fiksnoj mrezi skoro 8 puta vise, a internet je standardno tri puta brzi za istu cenu. A da ne pricam da za nase plate usluge Telekom-a previse su skupe!

marsupilami

pre 14 godina

Po našoj ministarki,današnji dan je veliki iako je monopol na fiksnu telefoniju istekao pre 5 godina a infrastruktura je i dalje u vlasništvu telekoma... Koji smo mi indijanci..

marko

pre 14 godina

Kakva bre pretplata na telefon. Pa to treba ukinuti. Sta me briga sto je u tamo nekoj banani pretplata tri puta veca, moze da bude i 10 puta veca i sa zlatnim telefonom, ali meni to ne treba i ne interesuje me. Prvo nek poboljsaju kvalitet usluge i brzinu interneta pa mozemo da pricamo o cenama, usluga, ali samo pri koriscenju. Mi smo jedna od retkih zemalja na svetu gde se placa to sto imas racun u banci, placas tv stanicu koju ne gledas, placas telefon a ni broj mu ne znas i ne koristis ga. U banke smo naterani, televizija vrti uglavnom reprize, telefon fiksni skoro da se u svetu i ne koristi, i zasto mi ovo placamo?

Žeks

pre 14 godina

Sad razumem zašto su bili onakvi uslovi za tender.Sve je unapred bilo dogovoreno.Sve su uradili da SBB uklone iz trke i sad je naravno ostao samo Telenor,a neko je opet maznuo dobru lovu! E da je Perica na vreme otišao u policiju sve...

M. N. Lazar

pre 14 godina

Najbolje sto nam se moze desiti je da, Norvezani prodju u ovom poslu.
Zamislite nase(koji se poktivaju iza kvazi zapadnih kompanija- Arubi, Kipar, Sejselska ostrva i td.)ili ruske ili ... ostale mafiozne

Zanimljiv decko

pre 14 godina

Jedva cekam akcije od telekoma super. Od nisa smo dobili za po 3kg mesa. Od ovoga cemo za burek i jogurt. Eventualno kroasan sa visnjom kao desert, ma daj batalite gluposti ako smo mi najeftiniji u regionu kako na zapadu 25evra beskonacan fiksni,8mbps net i kablovska??

Lemi

pre 14 godina

Cudo da nema Miska i di je taj Beko,pa Drakulic i ostali nije im valjda dosta,u stvari malo bolje kad razmislim nece oni u to da ulecu ,pa tu treba ulagati i zaposljavati a oni su za kontra rabote,da prodaju i otpustaju

Jovan Stepanovic

pre 14 godina

Ako sam ja dobro shvatio, Telenor ce placati Telekomu zakup za svaki prikljucak i to ce se prebaciti direktno na nas gradjane. Znaci, nema uslova da se cena usluge smanji, vec samo da Telekom posredno dobije verovatno veci deo dobiti od Telenor korisnika koristeci svoje postojece neiskoriscene kapacitete. A od toga mi gradjani, koji smo ucestvovali direktno u izgradnji te mreze placajuci prikljucak koji vise nije nase vlasnistvo, necemo imati nikakve koristi. Zasto drzava ne uzme pod svoje nase prikljucke i naplacuje ih i jednima i drugima po povoljnim cenama, pa da vidimo fer i za nas povoljnu utakmicu izmedju operatera.