Subota, 23.03.2019.

09:59

Tramp preti: Ako ćete da ih prodate Amerikancima, pravite ih ovde

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je evropske proizvodjače automobila.

Izvor: Beta-AP

Tramp preti: Ako æete da ih prodate Amerikancima, pravite ih ovde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

артиљерац

pre 5 godina

не знам шта хоће Трамп.Да европски произвођачи аутомобила комплетну производњу
пребаце у САД?Што не врати NIKE(нема одавно производњу у САД)или LEVIS(иста
прича).MACK,чувени камиони,не би више ни постоjao да га није купио Renault.
Јел вам Liebherr отворио неколико фабрика у САД,дизалице,дампери,300 свашта.
20 000 радника је запослио.Вратите ви СВОЈЕ фабрике из Азије у САД,па онда
причајте другима шта да раде.

achitwn

pre 5 godina

Pa i prave se. BmW tvornica u Greer SC u USA je najveca koju BMW. Mercedes takodje ima fabriku mislim u Luisiana VW ima fabriku u Tennessee itd

Drumfisti

pre 5 godina

Bolsonaro, kako znas sta je Milerov izvestaj pokazao, kada jos nije objavljen?? Za sada je na stolu samo jedne osobe, nije cak ni kongres dobio na uvid.

gari

pre 5 godina

Hoće li neko iz admiistracije da mu objasni da se BMW X3 već proizvodi u USA!! Da skoro sve svetske auto kompanije imaju svoje proizvodne programe u USA(Toyota, Mazda, Subaru...). Pitam se šta amerikanci izvoze, samo ratove i naoružanje...

zvezdarac

pre 5 godina

(Dunster, 23. mart 2019 11:09)

Pa zapravo, i jedan i drugi su to već odavno rekli. U Rusiji možeš da kupiš strani automobil (koji je proizveden van Rusije) samo ako se na njega plati carina od 25%. U Kini je stopa 15%.

svet

pre 5 godina

EE nek se lepo dozove pameti i skine sankcije Rusiji i kapacitet usmeriti ka tom pravcu. Koliko znam Bmw i Mercedes u americi i tako ne vozi obicna raja, tako da i sa carinom, ce ga kupovati, a ispad usmeriti na druga trzista u koja EU ne ide na maks zbog tih istih smera tj. americke politike.

bakuta...

pre 5 godina

Ovi sto pizivaju na bojkot americkih proizvoda bi teebalo da znaju da je 70% robnih marki poreklom iz Evrope trenutno u rukama americkih kompanija. I preko 90% onih koji se bave proizvodnjom hrane i pica.

vlada

pre 5 godina

@Bolsonaro
To nije tačno. Ono što jeste tačno je da će sada glavni državni tužilac Vilijem Bar, kojeg je nedavno Tramp postavio na tu funkciju, svim silama da se bori da Mulerov izveštaj zakopa što dublje.

Midland/Odessa

pre 5 godina

@mutata Samo gresis u jednoj stvari. Mexicanci i ostala ilegalna imigrancija nemaju para za bacanje. Radje ce kupiti polovnog japanca. Ko te nemacke aute kupuje ne znam, tu i tamo vidim poneki audi, mogu samo da predpostavim da im je neki balkanac veran. Priznajem da lepo izgledaju, ali znam da su im senzori slaba tacka i skupi su delovi, masina od 2.0 sasvim ok. Ostatak komentara ti stoji, ali moji “kazinerosi” voze uglavnom toyote, nisane i poneki ford pikap. Znam, u juznom Texasu sam

XXX

pre 5 godina

@ (Mutata, 23. mart 2019 14:23): ovoliko negativnih ocena mogu da Vam daju samo oni koji USA nisu nikada videli, a kamo li živeli ovde. Nemački automobili, uključujući luksuzne, tako brzo gube vrednost ovde da je to za ne poverovati. Tramp je predsednik USA, a ne Evrope, Kine i Rusije. Šta Nemacka radi sa carinama za japanske automobile, to se niko ne pita. Tramp nije započeo ni jedan oružani rat, ali je ovo odbrambeni ekonomski rat i svako ko i malo razmišlja svojom glavom, a ne kroz CNN, će ga podrzati.

joj

pre 5 godina

Исправно са стране америчких интереса. Да ли је лепо према другима, то је друго питање. Али обзиром да су интереси на првом месту а амери су најјачи и даље, ово је очекиван потез. Волим код трампа то што се не увија као обама. Он говори народним језиком и демонстрира силу

Trabant limuzina

pre 5 godina

Sto stati na tome? Lepo ako hocete da prodajete francuska vina pravite ih u Kaliforniji, ako hocete da prodajete belgijsku cokoladu pravite je kod nas, ako hocete da prodajete svajcarke i holandske sireve pravite ih u Vermontu, a alpsku vodu da punite u Koloradu. Ima smisla....

Midland/Odessa

pre 5 godina

Mislim da se ne mora zahtevati da svaki prodat auto bude lokalno proizveden. Sasvim je dovoljno da se neki procenat proizvodnje ostvari u SAD, sto vecina i cini zbog odlicnih uslova u drzavama koje ne namecu sindikalne ugovore. Iako podrzavam Trampa, ovde malo i preteruje, jer su svi znacajni proizvodjaci u solidnoj meri prisutni i kao poslodavci. Drugo je pitanje zasto EU namece svom narodu tolike dazbine, pa su svi proizvodi, kako americki tako i evropski i japanski znacajno skuplji u EU nego u SAD. Ne vidim da je to Trampov problem, niti americkih naroda, neka o tome razmisljaju poreski obveznici i glasaci iz EU

Bolsonaro

pre 5 godina

Naravno ni rec da je Miler i istraga protiv Trampa pokazala da nema nikakvih dokaza o mesanju Rusije na njegovoj strani protiv Klinton...
Dobri su 'slobodni mediji'...

Mutata

pre 5 godina

@Ja, klaudije. O čemu ti pricas?!? Pa nemački proizvodjaci automobila čvrsto drže zacelje lestvice po kvaliteti i pouzdanosti svojih automobila na USA tržištu. Uz to šta ih bije glas najpokvrljivijih automobila nose i lentu najskupljih za održavanje i popravku. Ako ovde hoćeš nekome pozelis zlo, samo mu poželi da kupi nemački auto, i šta luksuzniji brand to i vece zlo. VW spada u jeftin pokvarljiv brand. Reputacija ko šta je imao nas Yugo. Kupuju ga Meksikanci i drugi svjeze pridosli imigranti. Ostale dve ili tri luksuzne značke većinom na liz uzima srednja menedzment klasa (BMW, Audi), a doktori i advokati, Mercedes i sve to još dok su pod garancijom, prve dve godine. Posle toga ti automobili većinom nestanu sa američkog tržišta, a ostane mali procenat za luzere, koji svojim troškovima na popravke dotičnih potvrdjuju gore navedeno pravilo.

dule

pre 5 godina

Može druže, al ajmo onda da uvedemo "carinu" na sve finansijske i IT usluge iz SAD. Ovaj bi prvi kmečao kako je to napad na SAD i na slobodni svet i ostalo pro..ravanje.

Dunster

pre 5 godina

Zamislite da je ovo rekao Putin ili Si !
Pa cela evropa, vladin i nevladin sektor, pioniri, omladinci, seniori, liberali ili konzervativci tražili bi blokadu Rusije na nivo Srbije 90-tih.
Zato bravo predsedniče Tramp!
Sa licemerima se tako razgovara i tako postupa.

Smuleco

pre 5 godina

Naravno! Potpuno ispravan stav! Kada je američka auto-industrija praktično uništena, najbolje je rešenje da uceniš Nemce, koji prave najbolje automobile, da proizvodnju presele u SAD!

homosapiens

pre 5 godina

Tako je! Kada SAD predvode EU u ratnim pohodima i ta EU se ne buni vec klice, onda i Tramp postavlja svoje uslove! "Ugrozenost" od "zlih" Rusa ima cenu!

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Gde je amerika od uma prosečnog šabana sa balkana...

Da je putin tako nesto izjavio, onda bi se pisalo kako je pametan, kako muzu rusiju, kako je patriota, Kosovo je Srbija itd.

Miki Pirs

pre 5 godina

Nista, neka uvede vece carine.Onda Evropa uvede vece carine recimo za Apple ili Teslu I sta onda.Umesto da otvaraju trzista I prave zdravu konkurenciju oni se zatvaraju.

CATAPA

pre 5 godina

Tip je autentično debil. Pa i Amerikanci kupuju te evropske automobile zato što su evropski, a ne zato što nemaju šta drugo da kupe.
Tviter budala više uopšte niti zna šta priča, niti mari, važno samo da se melje... kao da je završio obuku u Šešeljevoj školi.

napad je najbolja odbrana

pre 5 godina

Umesto što napada evropske proizvođače automobila, trebao bi da se angažuje na tome da se američke kompanije vrate u zemlju. U ostalom BMW automobile X serije proizvodi u SAD-u i izvozi ih u čitav svet.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Pa BMW i Mercedes vec imaju proizvodne pogone u Americi...kompletna BMW X serija SUV vozila proizvodi se u Americi. Zato se toliko i kvare...

Oliver

pre 5 godina

@Usamljeni vuk,

NAravno da hoce da oduzme poslove Evropljanima,on je predsednik Amerike,a ne Evrope,njega interesuju samo Amerikanci. To je pravi predsednik,koji vodi racuna samo i jedino o interesima svojih gradjana,a za druge ga bas briga. Neka Merkel vodi racuna o Nemcima,nece valjda Tramp?

Лука Лабан

pre 5 godina

Да ли можете да замислите неког у Србији да да овакву изјаву? Макар приближну, нпр не увозите пољопривредне производе већ купујте домаће!

Тата

pre 5 godina

Немци праве кола у Мексику, Кини, Индији, Турској... а продају их по Америци (и Европи).
Он је исто рекао и домаћим фирмама, не само аутомобилским, затворите фабрике у Мексику и отворите их овде, иначе такса на производе које увозите као домаће... Форд затвара две фабрике у Немачкој и отвара једну у Мичигену за производњу само електричних возила.

kraja

pre 5 godina

"američko Ministarstvo trgovine završilo istragu o tome da li uvoz automobila ugrožava nacionalnu bezbednost"

...evo jos jednog sa spiska cuvenih americkih interesa...
...elem, brisel pod hitno da zahteva da boing otvori bar 10 fabrika u evropi, inace, airbus je vec tu...
...bezobrazluk, uobrazenost i sebicnost amerike je postala vec poslovicna...
...ocekujem da ce turisti ubuduce morati da donose u ameriku svoje boce sa vazduhom da ne bi disali njihov vazduh i ugrozavali nacionalnu bezbednost...
...ili, da placaju po 10m3 vazduha dnevno...
...unapred...

...evropa je postojala i zivela i pre amerike, pa bi bio red da im to malo objasne, bojkotovanjem americkih proizvoda na jedno godinu dana...
...da se spuste na zemlju...

Ja, Klaudije

pre 5 godina

Ja bih duplirao cene mercedesa i BMW-ea... Neka se Ameri voze u svojim krševima. Ako hoće kvalitet i luksuz neka plate... I mi smo nekad plaćali duplu cenu za uvoz stranih automobila (porez plus carina) iako smo bili siromašni u odnosu na njih... Pa neka Ameri opet glasaju za tebe!

rade

pre 5 godina

Nesto slicno je i Hitler radio na pocetku. Smetale su mu jevrejske radnje I njihov nacin rada tj njihova medjusobna umrezenost I podrska jedni drugima. Ameri sve vise lice na imperiju koja propada I sve joj vise trebaju pare

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Cekaj malo, znaci ti bi oduzimao posao Evropljanima jer se evropski automobili prave u Evropi?! Ja ne znam kako ljudi mogu da podrze ovog klovna..

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Cekaj malo, znaci ti bi oduzimao posao Evropljanima jer se evropski automobili prave u Evropi?! Ja ne znam kako ljudi mogu da podrze ovog klovna..

Kobaja Grande

pre 5 godina

Pa BMW i Mercedes vec imaju proizvodne pogone u Americi...kompletna BMW X serija SUV vozila proizvodi se u Americi. Zato se toliko i kvare...

rade

pre 5 godina

Nesto slicno je i Hitler radio na pocetku. Smetale su mu jevrejske radnje I njihov nacin rada tj njihova medjusobna umrezenost I podrska jedni drugima. Ameri sve vise lice na imperiju koja propada I sve joj vise trebaju pare

Ja, Klaudije

pre 5 godina

Ja bih duplirao cene mercedesa i BMW-ea... Neka se Ameri voze u svojim krševima. Ako hoće kvalitet i luksuz neka plate... I mi smo nekad plaćali duplu cenu za uvoz stranih automobila (porez plus carina) iako smo bili siromašni u odnosu na njih... Pa neka Ameri opet glasaju za tebe!

Trabant limuzina

pre 5 godina

Sto stati na tome? Lepo ako hocete da prodajete francuska vina pravite ih u Kaliforniji, ako hocete da prodajete belgijsku cokoladu pravite je kod nas, ako hocete da prodajete svajcarke i holandske sireve pravite ih u Vermontu, a alpsku vodu da punite u Koloradu. Ima smisla....

kraja

pre 5 godina

"američko Ministarstvo trgovine završilo istragu o tome da li uvoz automobila ugrožava nacionalnu bezbednost"

...evo jos jednog sa spiska cuvenih americkih interesa...
...elem, brisel pod hitno da zahteva da boing otvori bar 10 fabrika u evropi, inace, airbus je vec tu...
...bezobrazluk, uobrazenost i sebicnost amerike je postala vec poslovicna...
...ocekujem da ce turisti ubuduce morati da donose u ameriku svoje boce sa vazduhom da ne bi disali njihov vazduh i ugrozavali nacionalnu bezbednost...
...ili, da placaju po 10m3 vazduha dnevno...
...unapred...

...evropa je postojala i zivela i pre amerike, pa bi bio red da im to malo objasne, bojkotovanjem americkih proizvoda na jedno godinu dana...
...da se spuste na zemlju...

CATAPA

pre 5 godina

Tip je autentično debil. Pa i Amerikanci kupuju te evropske automobile zato što su evropski, a ne zato što nemaju šta drugo da kupe.
Tviter budala više uopšte niti zna šta priča, niti mari, važno samo da se melje... kao da je završio obuku u Šešeljevoj školi.

Лука Лабан

pre 5 godina

Да ли можете да замислите неког у Србији да да овакву изјаву? Макар приближну, нпр не увозите пољопривредне производе већ купујте домаће!

Dunster

pre 5 godina

Zamislite da je ovo rekao Putin ili Si !
Pa cela evropa, vladin i nevladin sektor, pioniri, omladinci, seniori, liberali ili konzervativci tražili bi blokadu Rusije na nivo Srbije 90-tih.
Zato bravo predsedniče Tramp!
Sa licemerima se tako razgovara i tako postupa.

Oliver

pre 5 godina

@Usamljeni vuk,

NAravno da hoce da oduzme poslove Evropljanima,on je predsednik Amerike,a ne Evrope,njega interesuju samo Amerikanci. To je pravi predsednik,koji vodi racuna samo i jedino o interesima svojih gradjana,a za druge ga bas briga. Neka Merkel vodi racuna o Nemcima,nece valjda Tramp?

joj

pre 5 godina

Исправно са стране америчких интереса. Да ли је лепо према другима, то је друго питање. Али обзиром да су интереси на првом месту а амери су најјачи и даље, ово је очекиван потез. Волим код трампа то што се не увија као обама. Он говори народним језиком и демонстрира силу

Miki Pirs

pre 5 godina

Nista, neka uvede vece carine.Onda Evropa uvede vece carine recimo za Apple ili Teslu I sta onda.Umesto da otvaraju trzista I prave zdravu konkurenciju oni se zatvaraju.

dule

pre 5 godina

Može druže, al ajmo onda da uvedemo "carinu" na sve finansijske i IT usluge iz SAD. Ovaj bi prvi kmečao kako je to napad na SAD i na slobodni svet i ostalo pro..ravanje.

Тата

pre 5 godina

Немци праве кола у Мексику, Кини, Индији, Турској... а продају их по Америци (и Европи).
Он је исто рекао и домаћим фирмама, не само аутомобилским, затворите фабрике у Мексику и отворите их овде, иначе такса на производе које увозите као домаће... Форд затвара две фабрике у Немачкој и отвара једну у Мичигену за производњу само електричних возила.

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Gde je amerika od uma prosečnog šabana sa balkana...

Da je putin tako nesto izjavio, onda bi se pisalo kako je pametan, kako muzu rusiju, kako je patriota, Kosovo je Srbija itd.

homosapiens

pre 5 godina

Tako je! Kada SAD predvode EU u ratnim pohodima i ta EU se ne buni vec klice, onda i Tramp postavlja svoje uslove! "Ugrozenost" od "zlih" Rusa ima cenu!

napad je najbolja odbrana

pre 5 godina

Umesto što napada evropske proizvođače automobila, trebao bi da se angažuje na tome da se američke kompanije vrate u zemlju. U ostalom BMW automobile X serije proizvodi u SAD-u i izvozi ih u čitav svet.

артиљерац

pre 5 godina

не знам шта хоће Трамп.Да европски произвођачи аутомобила комплетну производњу
пребаце у САД?Што не врати NIKE(нема одавно производњу у САД)или LEVIS(иста
прича).MACK,чувени камиони,не би више ни постоjao да га није купио Renault.
Јел вам Liebherr отворио неколико фабрика у САД,дизалице,дампери,300 свашта.
20 000 радника је запослио.Вратите ви СВОЈЕ фабрике из Азије у САД,па онда
причајте другима шта да раде.

Midland/Odessa

pre 5 godina

Mislim da se ne mora zahtevati da svaki prodat auto bude lokalno proizveden. Sasvim je dovoljno da se neki procenat proizvodnje ostvari u SAD, sto vecina i cini zbog odlicnih uslova u drzavama koje ne namecu sindikalne ugovore. Iako podrzavam Trampa, ovde malo i preteruje, jer su svi znacajni proizvodjaci u solidnoj meri prisutni i kao poslodavci. Drugo je pitanje zasto EU namece svom narodu tolike dazbine, pa su svi proizvodi, kako americki tako i evropski i japanski znacajno skuplji u EU nego u SAD. Ne vidim da je to Trampov problem, niti americkih naroda, neka o tome razmisljaju poreski obveznici i glasaci iz EU

Smuleco

pre 5 godina

Naravno! Potpuno ispravan stav! Kada je američka auto-industrija praktično uništena, najbolje je rešenje da uceniš Nemce, koji prave najbolje automobile, da proizvodnju presele u SAD!

Bolsonaro

pre 5 godina

Naravno ni rec da je Miler i istraga protiv Trampa pokazala da nema nikakvih dokaza o mesanju Rusije na njegovoj strani protiv Klinton...
Dobri su 'slobodni mediji'...

gari

pre 5 godina

Hoće li neko iz admiistracije da mu objasni da se BMW X3 već proizvodi u USA!! Da skoro sve svetske auto kompanije imaju svoje proizvodne programe u USA(Toyota, Mazda, Subaru...). Pitam se šta amerikanci izvoze, samo ratove i naoružanje...

Mutata

pre 5 godina

@Ja, klaudije. O čemu ti pricas?!? Pa nemački proizvodjaci automobila čvrsto drže zacelje lestvice po kvaliteti i pouzdanosti svojih automobila na USA tržištu. Uz to šta ih bije glas najpokvrljivijih automobila nose i lentu najskupljih za održavanje i popravku. Ako ovde hoćeš nekome pozelis zlo, samo mu poželi da kupi nemački auto, i šta luksuzniji brand to i vece zlo. VW spada u jeftin pokvarljiv brand. Reputacija ko šta je imao nas Yugo. Kupuju ga Meksikanci i drugi svjeze pridosli imigranti. Ostale dve ili tri luksuzne značke većinom na liz uzima srednja menedzment klasa (BMW, Audi), a doktori i advokati, Mercedes i sve to još dok su pod garancijom, prve dve godine. Posle toga ti automobili većinom nestanu sa američkog tržišta, a ostane mali procenat za luzere, koji svojim troškovima na popravke dotičnih potvrdjuju gore navedeno pravilo.

achitwn

pre 5 godina

Pa i prave se. BmW tvornica u Greer SC u USA je najveca koju BMW. Mercedes takodje ima fabriku mislim u Luisiana VW ima fabriku u Tennessee itd

XXX

pre 5 godina

@ (Mutata, 23. mart 2019 14:23): ovoliko negativnih ocena mogu da Vam daju samo oni koji USA nisu nikada videli, a kamo li živeli ovde. Nemački automobili, uključujući luksuzne, tako brzo gube vrednost ovde da je to za ne poverovati. Tramp je predsednik USA, a ne Evrope, Kine i Rusije. Šta Nemacka radi sa carinama za japanske automobile, to se niko ne pita. Tramp nije započeo ni jedan oružani rat, ali je ovo odbrambeni ekonomski rat i svako ko i malo razmišlja svojom glavom, a ne kroz CNN, će ga podrzati.

zvezdarac

pre 5 godina

(Dunster, 23. mart 2019 11:09)

Pa zapravo, i jedan i drugi su to već odavno rekli. U Rusiji možeš da kupiš strani automobil (koji je proizveden van Rusije) samo ako se na njega plati carina od 25%. U Kini je stopa 15%.

Drumfisti

pre 5 godina

Bolsonaro, kako znas sta je Milerov izvestaj pokazao, kada jos nije objavljen?? Za sada je na stolu samo jedne osobe, nije cak ni kongres dobio na uvid.

bakuta...

pre 5 godina

Ovi sto pizivaju na bojkot americkih proizvoda bi teebalo da znaju da je 70% robnih marki poreklom iz Evrope trenutno u rukama americkih kompanija. I preko 90% onih koji se bave proizvodnjom hrane i pica.

Midland/Odessa

pre 5 godina

@mutata Samo gresis u jednoj stvari. Mexicanci i ostala ilegalna imigrancija nemaju para za bacanje. Radje ce kupiti polovnog japanca. Ko te nemacke aute kupuje ne znam, tu i tamo vidim poneki audi, mogu samo da predpostavim da im je neki balkanac veran. Priznajem da lepo izgledaju, ali znam da su im senzori slaba tacka i skupi su delovi, masina od 2.0 sasvim ok. Ostatak komentara ti stoji, ali moji “kazinerosi” voze uglavnom toyote, nisane i poneki ford pikap. Znam, u juznom Texasu sam

svet

pre 5 godina

EE nek se lepo dozove pameti i skine sankcije Rusiji i kapacitet usmeriti ka tom pravcu. Koliko znam Bmw i Mercedes u americi i tako ne vozi obicna raja, tako da i sa carinom, ce ga kupovati, a ispad usmeriti na druga trzista u koja EU ne ide na maks zbog tih istih smera tj. americke politike.

vlada

pre 5 godina

@Bolsonaro
To nije tačno. Ono što jeste tačno je da će sada glavni državni tužilac Vilijem Bar, kojeg je nedavno Tramp postavio na tu funkciju, svim silama da se bori da Mulerov izveštaj zakopa što dublje.

Mutata

pre 5 godina

@Ja, klaudije. O čemu ti pricas?!? Pa nemački proizvodjaci automobila čvrsto drže zacelje lestvice po kvaliteti i pouzdanosti svojih automobila na USA tržištu. Uz to šta ih bije glas najpokvrljivijih automobila nose i lentu najskupljih za održavanje i popravku. Ako ovde hoćeš nekome pozelis zlo, samo mu poželi da kupi nemački auto, i šta luksuzniji brand to i vece zlo. VW spada u jeftin pokvarljiv brand. Reputacija ko šta je imao nas Yugo. Kupuju ga Meksikanci i drugi svjeze pridosli imigranti. Ostale dve ili tri luksuzne značke većinom na liz uzima srednja menedzment klasa (BMW, Audi), a doktori i advokati, Mercedes i sve to još dok su pod garancijom, prve dve godine. Posle toga ti automobili većinom nestanu sa američkog tržišta, a ostane mali procenat za luzere, koji svojim troškovima na popravke dotičnih potvrdjuju gore navedeno pravilo.

prosto ko pasulj

pre 5 godina

Gde je amerika od uma prosečnog šabana sa balkana...

Da je putin tako nesto izjavio, onda bi se pisalo kako je pametan, kako muzu rusiju, kako je patriota, Kosovo je Srbija itd.

joj

pre 5 godina

Исправно са стране америчких интереса. Да ли је лепо према другима, то је друго питање. Али обзиром да су интереси на првом месту а амери су најјачи и даље, ово је очекиван потез. Волим код трампа то што се не увија као обама. Он говори народним језиком и демонстрира силу

CATAPA

pre 5 godina

Tip je autentično debil. Pa i Amerikanci kupuju te evropske automobile zato što su evropski, a ne zato što nemaju šta drugo da kupe.
Tviter budala više uopšte niti zna šta priča, niti mari, važno samo da se melje... kao da je završio obuku u Šešeljevoj školi.

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Cekaj malo, znaci ti bi oduzimao posao Evropljanima jer se evropski automobili prave u Evropi?! Ja ne znam kako ljudi mogu da podrze ovog klovna..

Smuleco

pre 5 godina

Naravno! Potpuno ispravan stav! Kada je američka auto-industrija praktično uništena, najbolje je rešenje da uceniš Nemce, koji prave najbolje automobile, da proizvodnju presele u SAD!

rade

pre 5 godina

Nesto slicno je i Hitler radio na pocetku. Smetale su mu jevrejske radnje I njihov nacin rada tj njihova medjusobna umrezenost I podrska jedni drugima. Ameri sve vise lice na imperiju koja propada I sve joj vise trebaju pare

Oliver

pre 5 godina

@Usamljeni vuk,

NAravno da hoce da oduzme poslove Evropljanima,on je predsednik Amerike,a ne Evrope,njega interesuju samo Amerikanci. To je pravi predsednik,koji vodi racuna samo i jedino o interesima svojih gradjana,a za druge ga bas briga. Neka Merkel vodi racuna o Nemcima,nece valjda Tramp?

Ja, Klaudije

pre 5 godina

Ja bih duplirao cene mercedesa i BMW-ea... Neka se Ameri voze u svojim krševima. Ako hoće kvalitet i luksuz neka plate... I mi smo nekad plaćali duplu cenu za uvoz stranih automobila (porez plus carina) iako smo bili siromašni u odnosu na njih... Pa neka Ameri opet glasaju za tebe!

Dunster

pre 5 godina

Zamislite da je ovo rekao Putin ili Si !
Pa cela evropa, vladin i nevladin sektor, pioniri, omladinci, seniori, liberali ili konzervativci tražili bi blokadu Rusije na nivo Srbije 90-tih.
Zato bravo predsedniče Tramp!
Sa licemerima se tako razgovara i tako postupa.

Bolsonaro

pre 5 godina

Naravno ni rec da je Miler i istraga protiv Trampa pokazala da nema nikakvih dokaza o mesanju Rusije na njegovoj strani protiv Klinton...
Dobri su 'slobodni mediji'...

kraja

pre 5 godina

"američko Ministarstvo trgovine završilo istragu o tome da li uvoz automobila ugrožava nacionalnu bezbednost"

...evo jos jednog sa spiska cuvenih americkih interesa...
...elem, brisel pod hitno da zahteva da boing otvori bar 10 fabrika u evropi, inace, airbus je vec tu...
...bezobrazluk, uobrazenost i sebicnost amerike je postala vec poslovicna...
...ocekujem da ce turisti ubuduce morati da donose u ameriku svoje boce sa vazduhom da ne bi disali njihov vazduh i ugrozavali nacionalnu bezbednost...
...ili, da placaju po 10m3 vazduha dnevno...
...unapred...

...evropa je postojala i zivela i pre amerike, pa bi bio red da im to malo objasne, bojkotovanjem americkih proizvoda na jedno godinu dana...
...da se spuste na zemlju...

Kobaja Grande

pre 5 godina

Pa BMW i Mercedes vec imaju proizvodne pogone u Americi...kompletna BMW X serija SUV vozila proizvodi se u Americi. Zato se toliko i kvare...

homosapiens

pre 5 godina

Tako je! Kada SAD predvode EU u ratnim pohodima i ta EU se ne buni vec klice, onda i Tramp postavlja svoje uslove! "Ugrozenost" od "zlih" Rusa ima cenu!

Midland/Odessa

pre 5 godina

Mislim da se ne mora zahtevati da svaki prodat auto bude lokalno proizveden. Sasvim je dovoljno da se neki procenat proizvodnje ostvari u SAD, sto vecina i cini zbog odlicnih uslova u drzavama koje ne namecu sindikalne ugovore. Iako podrzavam Trampa, ovde malo i preteruje, jer su svi znacajni proizvodjaci u solidnoj meri prisutni i kao poslodavci. Drugo je pitanje zasto EU namece svom narodu tolike dazbine, pa su svi proizvodi, kako americki tako i evropski i japanski znacajno skuplji u EU nego u SAD. Ne vidim da je to Trampov problem, niti americkih naroda, neka o tome razmisljaju poreski obveznici i glasaci iz EU

Miki Pirs

pre 5 godina

Nista, neka uvede vece carine.Onda Evropa uvede vece carine recimo za Apple ili Teslu I sta onda.Umesto da otvaraju trzista I prave zdravu konkurenciju oni se zatvaraju.

XXX

pre 5 godina

@ (Mutata, 23. mart 2019 14:23): ovoliko negativnih ocena mogu da Vam daju samo oni koji USA nisu nikada videli, a kamo li živeli ovde. Nemački automobili, uključujući luksuzne, tako brzo gube vrednost ovde da je to za ne poverovati. Tramp je predsednik USA, a ne Evrope, Kine i Rusije. Šta Nemacka radi sa carinama za japanske automobile, to se niko ne pita. Tramp nije započeo ni jedan oružani rat, ali je ovo odbrambeni ekonomski rat i svako ko i malo razmišlja svojom glavom, a ne kroz CNN, će ga podrzati.

Trabant limuzina

pre 5 godina

Sto stati na tome? Lepo ako hocete da prodajete francuska vina pravite ih u Kaliforniji, ako hocete da prodajete belgijsku cokoladu pravite je kod nas, ako hocete da prodajete svajcarke i holandske sireve pravite ih u Vermontu, a alpsku vodu da punite u Koloradu. Ima smisla....

Тата

pre 5 godina

Немци праве кола у Мексику, Кини, Индији, Турској... а продају их по Америци (и Европи).
Он је исто рекао и домаћим фирмама, не само аутомобилским, затворите фабрике у Мексику и отворите их овде, иначе такса на производе које увозите као домаће... Форд затвара две фабрике у Немачкој и отвара једну у Мичигену за производњу само електричних возила.

dule

pre 5 godina

Može druže, al ajmo onda da uvedemo "carinu" na sve finansijske i IT usluge iz SAD. Ovaj bi prvi kmečao kako je to napad na SAD i na slobodni svet i ostalo pro..ravanje.

Лука Лабан

pre 5 godina

Да ли можете да замислите неког у Србији да да овакву изјаву? Макар приближну, нпр не увозите пољопривредне производе већ купујте домаће!

gari

pre 5 godina

Hoće li neko iz admiistracije da mu objasni da se BMW X3 već proizvodi u USA!! Da skoro sve svetske auto kompanije imaju svoje proizvodne programe u USA(Toyota, Mazda, Subaru...). Pitam se šta amerikanci izvoze, samo ratove i naoružanje...

napad je najbolja odbrana

pre 5 godina

Umesto što napada evropske proizvođače automobila, trebao bi da se angažuje na tome da se američke kompanije vrate u zemlju. U ostalom BMW automobile X serije proizvodi u SAD-u i izvozi ih u čitav svet.

Midland/Odessa

pre 5 godina

@mutata Samo gresis u jednoj stvari. Mexicanci i ostala ilegalna imigrancija nemaju para za bacanje. Radje ce kupiti polovnog japanca. Ko te nemacke aute kupuje ne znam, tu i tamo vidim poneki audi, mogu samo da predpostavim da im je neki balkanac veran. Priznajem da lepo izgledaju, ali znam da su im senzori slaba tacka i skupi su delovi, masina od 2.0 sasvim ok. Ostatak komentara ti stoji, ali moji “kazinerosi” voze uglavnom toyote, nisane i poneki ford pikap. Znam, u juznom Texasu sam

svet

pre 5 godina

EE nek se lepo dozove pameti i skine sankcije Rusiji i kapacitet usmeriti ka tom pravcu. Koliko znam Bmw i Mercedes u americi i tako ne vozi obicna raja, tako da i sa carinom, ce ga kupovati, a ispad usmeriti na druga trzista u koja EU ne ide na maks zbog tih istih smera tj. americke politike.

артиљерац

pre 5 godina

не знам шта хоће Трамп.Да европски произвођачи аутомобила комплетну производњу
пребаце у САД?Што не врати NIKE(нема одавно производњу у САД)или LEVIS(иста
прича).MACK,чувени камиони,не би више ни постоjao да га није купио Renault.
Јел вам Liebherr отворио неколико фабрика у САД,дизалице,дампери,300 свашта.
20 000 радника је запослио.Вратите ви СВОЈЕ фабрике из Азије у САД,па онда
причајте другима шта да раде.

bakuta...

pre 5 godina

Ovi sto pizivaju na bojkot americkih proizvoda bi teebalo da znaju da je 70% robnih marki poreklom iz Evrope trenutno u rukama americkih kompanija. I preko 90% onih koji se bave proizvodnjom hrane i pica.

achitwn

pre 5 godina

Pa i prave se. BmW tvornica u Greer SC u USA je najveca koju BMW. Mercedes takodje ima fabriku mislim u Luisiana VW ima fabriku u Tennessee itd

vlada

pre 5 godina

@Bolsonaro
To nije tačno. Ono što jeste tačno je da će sada glavni državni tužilac Vilijem Bar, kojeg je nedavno Tramp postavio na tu funkciju, svim silama da se bori da Mulerov izveštaj zakopa što dublje.

zvezdarac

pre 5 godina

(Dunster, 23. mart 2019 11:09)

Pa zapravo, i jedan i drugi su to već odavno rekli. U Rusiji možeš da kupiš strani automobil (koji je proizveden van Rusije) samo ako se na njega plati carina od 25%. U Kini je stopa 15%.

Drumfisti

pre 5 godina

Bolsonaro, kako znas sta je Milerov izvestaj pokazao, kada jos nije objavljen?? Za sada je na stolu samo jedne osobe, nije cak ni kongres dobio na uvid.