Nedelja, 17.06.2018.

09:03

Đilas: "Ludilo"; Vesić: Neznalica, nije kamen pomerio kod Save

Izmeštanjem železnice sa prostora Savskog amfitetra Beograd se konačno spušta na reke koje su naš najveci potencijal, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: Tanjug

Ðilas: "Ludilo"; Vesiæ: Neznalica, nije kamen pomerio kod Save IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 5 godina

Za lokaciju glavne železničke stanice u Amsterdamu (Amsterdam Centraal) bi investitori platili nekoliko milijardi minimum, i to direktno u budžet grada ne kao celokupna investicija od koje se može dobiti kikiriki kao u našem slučaju. Predložite bilo kom Holanđaninu da to treba uraditi i čovek će pozvati hitnu pomoć misleći da vam nije dobro. Al' izgleda da oni nisu imali napredne stručnjake da im objasne kako železničkoj stanici nije mesto u centru grada...

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Moje misljenje je da bi trebalo da se ostavi stanica u centru grada. Imam iskustvo sa nekoliko velikih svetskih gradova gde je zeleznicka stanica u cetru, npr Toronto. Ali isto tako smatram da teretni zeleznicki saobracaj mora da bude izmesten van centra. Tako da u sustini pozdravljam odluku donekle. Druga stvar, ona jako losa je to sto se uporno forsira Prokop i nikome nije jasno zbog cega je to tako. To je jedna najobicnija prolazna stanica gde maltene niko ne ulazi i ne izlazi (svaki dan putujem beovozom pa vidim). Prirodno je da glavna stanica postane buvljak. Tamo je najveca koncentracija ljudi, imamo saobracajnice, bice bus stanica tamo. I na kraju, sve ovo su mogli i Vesic i Djilas lepse da kazu. Onog dana kad nauce da pljuvanje po drugom nije metod da bi se dobili glasovi bice nesto i neko. Do tada... sljam i jedan i drugi.

Slucajni turista

pre 5 godina

Neverovatno je koliko ima ovde botova i negativnih komentara samo na cinjenicu koju je pomenuo jedan komentator, da je zeleznicka stanica u Oslu u centru grada.Ne znam sta tu nije jasno u navedenoj recenici.Verovatno jer su shvatili koliko su ispali smesni.Niko ne seli iz centra grada zeleznicku stanicu,pa pogledajte Veneciju,da li je tamo zeleznicka stanica van grada,ili Minhen ili Frankfurt recimo.Njima pruga prolazi pored aerodroma,ali ide do centra.Niko se nije setio da u Frankfurtu recimo zeleznicka stanica (pocetna) bude Frankfurt flughafen ili vec kako se zove.Ovde nije rec toliko o Djilasu vec o zdravoj pameti,koje ocito nema,zavisno da li si na drugacijoj talasnoj duzini od vladajuce elite.AKo je trebalo negde graditi novi grad to je bila Luka Beograd,a sad oni su to oteli MIskovicu, setili se da na pruzi i autobuskoj i zeleznickoj stanici naprave srbijanski Dubaji,to im se tako svidelo,jer to nema u njihovom selu odakle su dosli,pa ako mora da se unisti ceo Beograd,onda nek se unisti.I umesto vec kad prave muzej od z.stanice da naprave muzej zeleznice,oni stavili Stefana Nemanju i srednji vek u zgradu iz 19.veka.E pa stvarno ne znam ko je ove lud,a kome noge smrde????

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Primera radi Cikago ima DVE zeleznicke stanice u najuzem centru grada. Cisto da se zna. Jedna je "United station",a druga je "Oglivie Transportation Center". Realtivno su blizu jedna druge. Svuda u svetu su zeleznicke stanice u centru. Gde bi drugo bile? Ali,dobro Cikago nema Cikago na vodi,iako imaju i reku i jezero.

Vasilije Martic

pre 5 godina

Ovo je ludilo sta ovaj Vesic lupeta. ako zelite da putujete vozom onda dodjete na staru zeleznicku stanicu pa odatle uzmete autobus za onu rupu tj Prokop. Ali nema veze i tako niko ne putuje vozom a zeleznica je rasturena i na najnizim granama. Kada je Dilas bio gradonacelnik beovoz je saobracao u spicu bez zakasnjenja a sada neznam ni da li saobraca recimo Pancevo- Stara Pazova. To je napredak. Ziveli.

Pera

pre 5 godina

Pametno! Treba izmestiti zeleznicku stanicu sto dalje iz centra, evo ja predlazem da se Beogradska zel. stanica izgradi, recimo, u Pirotu.

P.S. Sa profanima ne treba raspravljati. Tuzna li je Srbija gde bivsi gradonacelnik dolazi u situaciju da se raspravlja sa nekakvim Vesicem.

rade

pre 5 godina

U Cirihu, Minhenu, Cikagu i New Yorku zeleznicke stanice u centru grada. Zamisli stanicu na periferiji NYka. LUDILO. Tokijski metro glavna stanica je u centru Tokija, velicine kruga dvojke recimo. Ima 200 izlaza.

marko

pre 5 godina

beogradjani manje price! Imali ste priliku da na izborima izaberete i IZABRALI STE! Eto Vam sad...
p.s. ono "beogradjani" malim slovom nije slucajno i nije pravopisna greska...
Uzdali smo se u vas ..ali nista...
 (pop, 17. jun 2018 14:08)

а оно Вам, где то спада?
Прво, види се да везе немате са Београдом. Друго, зашто коментаришете нешто што не треба да Вас занима. Треће, не познајете ни докле све стиже Београд, а пишете о изборима. Четврто, не познајете историју промена у Србији, а од Карађорђа па на овамо све се дешавало у Београду. Пето и задње, чекајте као и до сада, доћи ћемо и Вас да ослободимо. Дакле, Вас а не вас, јер су многи Ваши а наши Београђани већ ослобођени.

pop

pre 5 godina

beogradjani manje price! Imali ste priliku da na izborima izaberete i IZABRALI STE! Eto Vam sad...
p.s. ono "beogradjani" malim slovom nije slucajno i nije pravopisna greska...
Uzdali smo se u vas ..ali nista...

Sine Mitre

pre 5 godina

Izmestanje stanice:

(1) Prvo izgradis novu, sve sa prilazima i odgovarajucim linijama gradskog prevoza, pa onda,

(2) Zatvoris staru i onda je ili renoviras za neku novu namenu ili srusis pa gradis nesto novo.

Tako bi bilo u nekom normalnom gradu u normalnoj zemlji sa normalnim rezimom.

pera iz bivseg DDR-a

pre 5 godina

Kada dodjete u Oslo i izadjete iz voza na glavnoj stanici (Oslo Sentralstasjon) predjete ulicu i u pesackoj zoni ste (Karl Johans Gate). Strogi centar grada, a glavna autobuska stanica se nalazi iza coska...

Bili

pre 5 godina

Žrtvovali smo ovakvu stanicu zarad čega? Stanova za one sa dubljim džepom? Kakav je ovo geto, proteruje se običan gradjanin iz tog kraja da bi pojedinci uživalji. Stidi se Srbijo koga si birala da te vodi.

Predrag

pre 5 godina

1. Rekonstrukcija Bulevara revokucije
2. Sanacija Mirijevskog potoka i povezivanje sa Mirijevskim bulevarom
3. Most na Adi
4. Most Zemun-Borča
5. 15 novih obdaništa
6. Desetine rekonstruisanih škola

Sa druge strane:
1. Bez tendera sumnjivim Arapima dato najlepše parče zrmlje
2. Muzička fontana
3. Jelka od 84.000 EUR

dovla

pre 5 godina

Pitanje : 
A šta si ti Vesiću bio dok je Đilas bio gradonačelnik?
(B, 17. jun 2018 10:00)

Zahvaljujemo se na glasu

NAGRADNO pitanje!!!!!...

Brucoš

pre 5 godina

Hajde da mi nostalgičari (pošto ja očigledno nisam i trebalo bi da me je sramota što je tako) objasne zbog čega je tragedija izmeštanje železničke stanice iz centra?

Svemu dodje kraj

pre 5 godina

@
Mnogo se Djilas razume u sve sto govori.Dok je bio gradonacelnik znao je samo da unistava Beograd.Zato nikada vise nece biti na vlasti,narod mu to nece dozvoliti.
(Ljilja, 17. jun 2018 10:21)

Draga Ljiljo i ostali,
Nemojte se toliko srditi.
Ova vlast svakako nece doveka.
Jednog dana opet ce doci neki novi.
Tada ce se i ovoj vlasti suditi za sve sto nije bilo po zakonu.

Diktat

pre 5 godina

Ovo je još jedan veliki uspeh naših stručnjaka u procesu modernizacije pruga u Srbiji i bolje iskorišćenosti istih.Krenu u projekat sa Kinezima urade sveopštu kampanju da bi posle toga izmeštanjem lako dostupnih stajališta za putnike potpuno demotivisali ljude da putuju železnicom.Zaista svaka čast.Naravno možda će se u novoizgrađenim zgradama brusisti dijamanti pa ćemo da nadomestimo gubitak nikad se ne zna.

bg11050

pre 5 godina

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.
(Sanja, 17. jun 2018 10:32)
Eto tebi titule bota a samo si rekla istinu,
da si pohvalila most od 600 miliona bila bi kul !!!
Meni je veci problem sto se vozom do Lajkovca putuje 3 sata a kolima 45 minuta, a gde ce biti zeleznicka stanica stvarno nije bitno i ko jos koristi voz za putnicki prevoz, kada pruge budu bile za voznju 100km/h(citaj nikada) minumum onda je ok....a sada ide mile gori mu cigara...

putnik

pre 5 godina

Često sam putovao u Budimpeštu.
Glavna žel. stanica je Keleti na pljunomet od Rakoci ulice koja bi bila pandan, recimo, Terazijama.
(Petnaest dana je starija od beogradske. :) i ima 18 perona, a beogradska 6).
Ne pada Mađarima na pamet da je izmeštaju jer je SPOMENIK.

Diktat

pre 5 godina

Zaboravio sam da pomenem da je Vesić ipak u jednoj stvari u pravu.Provizije koje se sada dobijaju za sulude projekte Đilas je mogao samo da sanja čovek se ugrađivao za mnogo manje.

andreas kisser

pre 5 godina

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.
(Sanja, 17. jun 2018 10:32)

pod jedan: obnova tih muzeja je u nadleznosti republike i ministarstva kulture, a mi ovde polemisemo o gradskim vlastima i njihovom ucinku. dakle, ili iz neznanja, ili iz zlih namera, mesas babe i zabe. pod dva: kad si ih vec pomenula, rekonstrukcija MSU je trajala deset godina, od kojih je stranka bliska tvom srcu na vlasti bila 5! sto se tice narodnog muzeja koji je zbog rekonstrukcije zatvoren 2003., tokom poslednjih 6 godina je bar dva puta najavljivano njegovo ponovno otvaranje za posetioce, poslednje za pocetak 2018, ali koliko vidimo ni od toga nije bilo nista. kada sledeci put budes pokusala da debatujes, proveri cinjenice koje bi da koristis kao argumente, da ne bi ispadala smesna. i poradi na semantici: MSU je u sadasnjem prostoru otvoren jos 1965., dok je NM u sadasnjoj zgradi svecano otvoren 1952. mislim da ajatolah u to vreme jos nije bio rodjen da bi bilo sta otvarao.

Idn

pre 5 godina

Sanja ne lazi nikakva kula klinickog cenrra se ne radi. Djilasa ne volim ali ovi su najgore nesto ikada. P.S. Djilas: dva mosta, stepa, gazela brze nego brankov a duplo teze, bul Aleksandra itd I to u vreme svetske.ekonomske krize kad je ceo svet bio u recesiji , ovi fontana, Brankov, Ruzveltova godinu dana I nezavrsene dve zgrade BgH2o. (A blok isto vreme desetak zgrada gotovo). Dista lazi botovi. P. S. Vesic sta god dohvatio unistio , obe Zvezde, izbacen iz Dsa

laki

pre 5 godina

pa vesic je bio u geadskoj vlasti sa djilasom.Sutra kada bi bio sa nekom trecom opcijom,pljuvao bi po ovima sada.Ti je licemerno i zalisno.A govori u prilog time da ga interesuje iskljucivo licni interes,i da se bori da opstane bez obzira na politicku opciju.Covek bez stava,obraza i nije covek

Milos

pre 5 godina

Predlazem da Vesic, isto kao sto je popio onu vodu, sada lepo uzme dva puna kofera i ode javnim prevozom od skupstine grada gde radi do Prokopa.
I to dam puste na TV.
Tako ce najlakse da demantuje sve koji se protive izmestanju glavne zeleznicke stanice.

Metropola

pre 5 godina

Svi placu za stanicom, ali mi koji zivimo u njenoj blizini to pozdravljamo. Lako je vama da kukate kada vam pored kuca ne prolaze razni poluljudi koji uriniraju po zgradama. Lako vam je sto nemate prijateljice noci zbog kojih vam je muka da prosetate svojim krajem. Nije mi zao sto su pomerili stanicu. Do prokopa se lako stize, trola 40 i 41. Moze i sam auto puta.Neka zgrada ostane, ali barem mi vise navijacki/mitingaski polusvet nece koristiti zgradu/ulaz kao WC jer nece da daju 20 rsd za toalet u zgradi stanice.Vi posmatrare to kroz svoje putovanje ali stanice svakog tipa su magneti za razne klosare i slicne profile ljudi (dzeparose, dilere, "dame" itd) da ne pricam o teretnim vozovima sa opasnim materijama koji takodje prolaze Savskim platoom.
(krol, 17. jun 2018 10:34)........... genije! I resenje je da pomeramo stanice u bestragije. Uostalom, tvoja je odluka da zivis tu, a nije da si ti tu ziveo pa ti posle nego stavio zeleznicku stanicu na glavu, sto ce se sada desiti onima koji zive oko prokopa!!!

Mo

pre 5 godina

Imao sam srecu da zivim u Pragu par meseci, nihova glavna autobuska stanica, Florenc i glavna zeleznicka stanica se nalaze 500 metara jedna od druge u samom centru grada, bukvalno na par stotina metara od spomenika Janu Palahu.... kod nas ce izmecu glavne zeleznicke i autobuske stanice biti par kilometara i most?! To ce sigurno omoguciti efikasan tranizit putnika i robe kroz Beograd...

Agramer

pre 5 godina

Evo u Zagrebu je oduvijek Glavni kolodvor u strogom centru, dve stanice od Trga bana Jelačića, i odmah pored je veliki podzemni shopping centar s garažom na dva nivoa, a Zagreb godišnje posjeti stranih turista više nego li Srbiju sve zajedno.

Praunuk šefa stanice u Lapovu, koji ne radi na železnici

pre 5 godina

133 godine je stanica bila na dobrom mestu, sada više nije. Preživela dva Balkanska i dva Svetska rata, ali zlatno doba neće. Zato što o železnici odlučuju ljudi koji se voze kolima sa crnim staklima, a te odluke podržavaju oni koje u Beograd dovoze organizovanim autobuskim prevozom. Poslednjih meseci sam stalno objašnjavao strancima da Beograd centar, kako se zvanično zove stanica Prokop nije u centru, i da trebaju da traže samo Beograd.

Ljilja

pre 5 godina

Mnogo se Djilas razume u sve sto govori.Dok je bio gradonacelnik znao je samo da unistava Beograd.Zato nikada vise nece biti na vlasti,narod mu to nece dozvoliti.

Englez

pre 5 godina

Ja po Engleskoj volim da putujem vozom bas zbog toga sto su zeleznicke stanice u centru svakog grada:

London: Waterloo, Paddington, St Pancras. Euston, Victoria etc
Manchester: Piccadilly
Liverpool Central
Sheffield Midland

Iz Londona do Pariza ljudi putuju vozom jer idu iz centra grada u centar grada (St Pancras to Gere du Nord) i nema maltretiranja da se ide u predgradja

zika

pre 5 godina

Da obavestim narod koji nije mrdnuo dalje id njive i SNS.ovog birackom mesta da u metropoli Becu zeleznicki cvor ili vestbankof i sudbakof su maltene u centru grada .

Ostao ovde

pre 5 godina

A vasa sposobnost se ogleda u rusenju objekata u sred noci,u neizlazenju policije na poziv gradjana.Pa vi ste sramota za sve svoje glasace samo sto oni jadni to neshvataju.Kada budu shvatili bice kasno.Onaj grdni Milosevic je bio mala maca u odnosu na vas u svoj svojoj bahatosti,bezobrazluku,lazima,kriminalu,lopovluku,spinovanju,mahinacijama,razbojnistvu,pravnom nasilju.....itd.Nece biti mesta u zatvorima kad jednom sletite sa vlasti.Mozete da radite sta hocete ali ne mozete dokle hocete. Kad jednog dana ovom narodu dodje iz d....a u glavu bice i "6.oktobar" a ne samo peti.Nazalost narod to skonta otprilike posle 10 god sto znaci da imate jos 4 god da se izivljavate.Ovi sto skontaju posle 10 god.ocigledno imaju manjak sivih celija i vise veruju partiji nego svojim ocima i novcaniku ali na kraju ipak od njuh zavisi.To je prokletstvo naseg naroda, sto ne zavisimo od pametnih i obrazovanih vec od onih sa dva zuba u glavi .

nexiko

pre 5 godina

Bolnice se raspadaju a oni grade kič spomenike i šarene fontane.. Izmeštaju stanicu iz centra zbog Arapa.. Posle ove naprednjačke pošasti neće kamen na kamenu ostati.

misa kaloperovic

pre 5 godina

Inace od Prokopa do centra grada je moguce doci iskljucivo peske ili taksijem. Lepo sto je premestena stanica, ali su morali da se obezbede i optimalni uslovi.

Mitar

pre 5 godina

Ljudi jel ima ova drzava neke institucije? Ona Lastina autobuska stanica za turisticke polaske je strasna. Ko je tu i koliko para pokrao ne znam ali znam sledece. mokri cvor nemaju, WC Toi Toi kao da je radnicko naselje na nekoj livadi. Kad izadjes vode nema jer nemaju mokri cvor pa sledecih 100 km dok autobus ne napravi pauzu nemas gde da operes ruke. Lose iscrtano (cudo jedno onolike autobuse imaju u Lastio pored a nisu mogli da doteraju jedan deker da iscrtaju perone) Autobus kad stane ako ne udje u pesacki deo ne moze sledeci da prodje. A kad udje u pesacki deo sto po zakonu ne smeju ljudi udaraju glavama u retrovizore koji su niski. Je3dnom je sofer udario dete vratima koja se otvaraju unapred. Srecom bez posledica ali bice i toga. PITAM KO JE ODGOVORAN?

Dragan

pre 5 godina

Prioritet je sektor zdravstva, tj bolnica... Pa tek onda ostalo kad je vec funkcionisalo....zurilo se sa premestanjem i naknadno shvatilo da nema mesta za transportni deo pa ce automobili biti kod topcidera....tako je to kad se brza, pogledajte topcidersku stanicu koja je u "raspadnom stanju" ......Ali stanje u bolnicama je veoma veoma zalosno.... To je trebao da bude prioritet!

mica2

pre 5 godina

Majko mila sta ovaj covek prica. Beograd na vodi je trebalo da bude useljen 2016te a ne nazire se kraj tom projektu. Dva nova mosta je Djilas napravio, puno vrtica, novih tramvaja, pa i taj Prokop, a doticni sem 2 fontane i tog vecitog gradilista koje zovu Beograd na vodi ja ne znam sta je napravio. Zna li se koliko je stanova prodato u BW? Verovatno nista kada ih dele u nagradnoj igri kao socijalne stanove.

Charlie

pre 5 godina

Zašto se ovaj Vesić oglašava u medijima?Zar nemamo gradonačelnika?"Gradonačelnik" je izgleda tu samo kako bi sutra sa "premijerom" podelio odgovornost za muljavine koje je pravila Vuletova ekipa.

Sanja

pre 5 godina

"Bolnice se raspadaju a oni grade kič spomenike i šarene fontane.. Izmeštaju stanicu iz centra zbog Arapa.. Posle ove naprednjačke pošasti neće kamen na kamenu ostati."

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.

Olga

pre 5 godina

Evo bas silazim iz voza u CENTRU Torina i mislim se, vidi ove budale Italijani, umesto da izmeste stanicu negde na periferiju, oni k'o ludi, ostavili da se ljudi pate i silaze ovde u samom centru! Jadnici, nemaju Vesica i kompaniju...!

Branko

pre 5 godina

Zašto su izmešteni polasci za CG na Topčider? Zato što je Prokop još uvek nefunkcionalan? Zato što nema lifta na Prokop za denivelaciju. Kako neko da nosi torbe gore dole? Za invalide u kolicima i da ne spominjemo...

DJ Ape

pre 5 godina

Svi teže tome. Evo, u svim germanskim gradovima (Beč, Berlin, Cirih) železnička stanica (Hauptbahnhof) je praktično u predgrađu... Ili ipak ne...?

Ja

pre 5 godina

Vesiću, Beograd je već bio na rekama. Samo je trebalo srediti priobalje i skloniti udzerice uz kompenzaciju vlasnika, a ne graditi betonska čudovišta

kacuncicaplavo1

pre 5 godina

Već smo u prethodnim komentarima ustanovili da ce premeštanje biti za građanstvo nepojmljivo..i velika promena dosadašnjih navika! Verujem da je projekat dobro osmisljen i da ce biti sve u najboljem redu!

Марко

pre 5 godina

Све, све, али постављање ЦЕНТРАЛНЕ аутобуске станице на један крај града а ЦЕНТРАЛНЕ железничке станице на други крај града је или тотално лудило или апсолутно незнање или оно најгоре, корупција на максималном нивоу. Другачије је то немогуће да се објасни. А излалак на реке, променаде, фонтане, све је то лепо, не спорим, али која је ту ФАЈДА за грађане ?!?! Не могу да прежалим дан када сам вам дао свој глас.

krol

pre 5 godina

Svi placu za stanicom, ali mi koji zivimo u njenoj blizini to pozdravljamo. Lako je vama da kukate kada vam pored kuca ne prolaze razni poluljudi koji uriniraju po zgradama. Lako vam je sto nemate prijateljice noci zbog kojih vam je muka da prosetate svojim krajem. Nije mi zao sto su pomerili stanicu. Do prokopa se lako stize, trola 40 i 41. Moze i sam auto puta.
Neka zgrada ostane, ali barem mi vise navijacki/mitingaski polusvet nece koristiti zgradu/ulaz kao WC jer nece da daju 20 rsd za toalet u zgradi stanice.
Vi posmatrare to kroz svoje putovanje ali stanice svakog tipa su magneti za razne klosare i slicne profile ljudi (dzeparose, dilere, "dame" itd) da ne pricam o teretnim vozovima sa opasnim materijama koji takodje prolaze Savskim platoom.

klošar

pre 5 godina

Meni je fascinatno da se oko bilo čega što se radi u Beogradu bude oni koji su se u Beograd doselili pre 5 ili 10 godina. U svojim selima nisu imali ni asfaltirani put ali zato sada sebi daju za pravo da "uređuju" Beogad onako kako misle da treba.

Lobotomina

pre 5 godina

Koliko smarate sa spomenicima, eto nista drugo nema da se ppstavi nego spomenik Stefanu Nemanji, kakva će to kičerica biti u najavi u razini one lasabe Skoplja.

Paja

pre 5 godina

Ako može neko da odgovori, šta znači spuštanje grada na vodu i koju perspektivu to daje gradu? Ali molim vas bez glupih komentara i floskula, već zaista neko stručno objašnjenje.

vladebb

pre 5 godina

"Bas" ce biti prakticno ko hoce sa busa na voz i obratno, nema sta, pogotovu kad zagusti preko gazele.
da je srece da se nalaze jedno kraj drugog kao u vecini svetskih gradova.

Začuđeni U Zemlji Čuda

pre 5 godina

Za sve vas napredne, Đilas je za vas gospodin čovek, neimar i biznismen kome ne možete ni u snu da priđete.
Sve što ste asfaltirali koliko prošle godine se VEĆ sada raspada, a o nečemu kompleksnijem i da ne pričamo.
GSP, šta to beše?
poslednje dve godine je sve gore i gore. Gužve i čekanje podsećaju na devedesete.
Dajete linije firmama koje nemaju kapacitet da iznesu te linije ni tehnički ni organizaciono.
Grad nikada prljaviji.
Sa čime to vi zaista imate da se pohvalite?
SRAM VAS BRE BILO (ali vi srama nemate)

Kluz

pre 5 godina

Način na koji se brani Beograd na vodi ne ostavlja nikakvu sumnju da su se mnogi ugradili u isti. Histerija koja nastane jednim Tweet-om je neverovatna. Da su
Prokop i Topčider spremni, možda bi ovo izmeštanje imalo smisla, ovako samo govori da je privatni projekat BNV iznad države i ljudi koji ovde žive...

bljak

pre 5 godina

poSNSica gori od SNSovca... Saopstenje u ultraVucic stilu...

"Verovatno zato što taj posao nije mogao da se nabaci nekom tajkunu", ističe Vesić.
Jok, vi ste ga nabacili dobrotvornim organizacijama... Djilas nije bio sposoban da nacini najgori ugovor u istoriji Beograda i da ga krije od javnosti.

Zato svaki nas uspeh izaziva histeriju kod ?ilasa. Jer svaki nas uspeh, svaki novi kvadratni metar na Beogradu na vodi je dokaz ?ilasove nesposobnosti",kaže Vesić.
Ona dva mosta na Savi i Dunavu izazivaju kod vas napad histerije jer Beogradu znace neopisivo vise od urbanistickih bulaznjenja i nakaza kojima kitite Beograd. Svaki novi kvadratni metar na BG@H2O je dokaz vase pohlepe i mrznje prema Beogradu. ONO ne lici ni na sta, moze se najblize opisati kao urbanisticki tumor. Nemojte se zaklanjati iza ispravnosti odluke da se rascisti savski amfiteatar i Beograd sidje na reke. To se moze uciniti na vise nacina, a vi ste odabrali najgori.

velimir

pre 5 godina

recnik koji koristi vesic je recnik ulicara, neznalica.gospoda i politicari ono malo ali pravo radjaju se.nisam ni ja za izmestanje istorije BEOGRADA.

Ljilja

pre 5 godina

Mnogo se Djilas razume u sve sto govori.Dok je bio gradonacelnik znao je samo da unistava Beograd.Zato nikada vise nece biti na vlasti,narod mu to nece dozvoliti.

Začuđeni U Zemlji Čuda

pre 5 godina

Za sve vas napredne, Đilas je za vas gospodin čovek, neimar i biznismen kome ne možete ni u snu da priđete.
Sve što ste asfaltirali koliko prošle godine se VEĆ sada raspada, a o nečemu kompleksnijem i da ne pričamo.
GSP, šta to beše?
poslednje dve godine je sve gore i gore. Gužve i čekanje podsećaju na devedesete.
Dajete linije firmama koje nemaju kapacitet da iznesu te linije ni tehnički ni organizaciono.
Grad nikada prljaviji.
Sa čime to vi zaista imate da se pohvalite?
SRAM VAS BRE BILO (ali vi srama nemate)

krol

pre 5 godina

Svi placu za stanicom, ali mi koji zivimo u njenoj blizini to pozdravljamo. Lako je vama da kukate kada vam pored kuca ne prolaze razni poluljudi koji uriniraju po zgradama. Lako vam je sto nemate prijateljice noci zbog kojih vam je muka da prosetate svojim krajem. Nije mi zao sto su pomerili stanicu. Do prokopa se lako stize, trola 40 i 41. Moze i sam auto puta.
Neka zgrada ostane, ali barem mi vise navijacki/mitingaski polusvet nece koristiti zgradu/ulaz kao WC jer nece da daju 20 rsd za toalet u zgradi stanice.
Vi posmatrare to kroz svoje putovanje ali stanice svakog tipa su magneti za razne klosare i slicne profile ljudi (dzeparose, dilere, "dame" itd) da ne pricam o teretnim vozovima sa opasnim materijama koji takodje prolaze Savskim platoom.

Ostao ovde

pre 5 godina

A vasa sposobnost se ogleda u rusenju objekata u sred noci,u neizlazenju policije na poziv gradjana.Pa vi ste sramota za sve svoje glasace samo sto oni jadni to neshvataju.Kada budu shvatili bice kasno.Onaj grdni Milosevic je bio mala maca u odnosu na vas u svoj svojoj bahatosti,bezobrazluku,lazima,kriminalu,lopovluku,spinovanju,mahinacijama,razbojnistvu,pravnom nasilju.....itd.Nece biti mesta u zatvorima kad jednom sletite sa vlasti.Mozete da radite sta hocete ali ne mozete dokle hocete. Kad jednog dana ovom narodu dodje iz d....a u glavu bice i "6.oktobar" a ne samo peti.Nazalost narod to skonta otprilike posle 10 god sto znaci da imate jos 4 god da se izivljavate.Ovi sto skontaju posle 10 god.ocigledno imaju manjak sivih celija i vise veruju partiji nego svojim ocima i novcaniku ali na kraju ipak od njuh zavisi.To je prokletstvo naseg naroda, sto ne zavisimo od pametnih i obrazovanih vec od onih sa dva zuba u glavi .

nexiko

pre 5 godina

Bolnice se raspadaju a oni grade kič spomenike i šarene fontane.. Izmeštaju stanicu iz centra zbog Arapa.. Posle ove naprednjačke pošasti neće kamen na kamenu ostati.

kacuncicaplavo1

pre 5 godina

Već smo u prethodnim komentarima ustanovili da ce premeštanje biti za građanstvo nepojmljivo..i velika promena dosadašnjih navika! Verujem da je projekat dobro osmisljen i da ce biti sve u najboljem redu!

mica2

pre 5 godina

Majko mila sta ovaj covek prica. Beograd na vodi je trebalo da bude useljen 2016te a ne nazire se kraj tom projektu. Dva nova mosta je Djilas napravio, puno vrtica, novih tramvaja, pa i taj Prokop, a doticni sem 2 fontane i tog vecitog gradilista koje zovu Beograd na vodi ja ne znam sta je napravio. Zna li se koliko je stanova prodato u BW? Verovatno nista kada ih dele u nagradnoj igri kao socijalne stanove.

bljak

pre 5 godina

poSNSica gori od SNSovca... Saopstenje u ultraVucic stilu...

"Verovatno zato što taj posao nije mogao da se nabaci nekom tajkunu", ističe Vesić.
Jok, vi ste ga nabacili dobrotvornim organizacijama... Djilas nije bio sposoban da nacini najgori ugovor u istoriji Beograda i da ga krije od javnosti.

Zato svaki nas uspeh izaziva histeriju kod ?ilasa. Jer svaki nas uspeh, svaki novi kvadratni metar na Beogradu na vodi je dokaz ?ilasove nesposobnosti",kaže Vesić.
Ona dva mosta na Savi i Dunavu izazivaju kod vas napad histerije jer Beogradu znace neopisivo vise od urbanistickih bulaznjenja i nakaza kojima kitite Beograd. Svaki novi kvadratni metar na BG@H2O je dokaz vase pohlepe i mrznje prema Beogradu. ONO ne lici ni na sta, moze se najblize opisati kao urbanisticki tumor. Nemojte se zaklanjati iza ispravnosti odluke da se rascisti savski amfiteatar i Beograd sidje na reke. To se moze uciniti na vise nacina, a vi ste odabrali najgori.

Ja

pre 5 godina

Vesiću, Beograd je već bio na rekama. Samo je trebalo srediti priobalje i skloniti udzerice uz kompenzaciju vlasnika, a ne graditi betonska čudovišta

Praunuk šefa stanice u Lapovu, koji ne radi na železnici

pre 5 godina

133 godine je stanica bila na dobrom mestu, sada više nije. Preživela dva Balkanska i dva Svetska rata, ali zlatno doba neće. Zato što o železnici odlučuju ljudi koji se voze kolima sa crnim staklima, a te odluke podržavaju oni koje u Beograd dovoze organizovanim autobuskim prevozom. Poslednjih meseci sam stalno objašnjavao strancima da Beograd centar, kako se zvanično zove stanica Prokop nije u centru, i da trebaju da traže samo Beograd.

Olga

pre 5 godina

Evo bas silazim iz voza u CENTRU Torina i mislim se, vidi ove budale Italijani, umesto da izmeste stanicu negde na periferiju, oni k'o ludi, ostavili da se ljudi pate i silaze ovde u samom centru! Jadnici, nemaju Vesica i kompaniju...!

Englez

pre 5 godina

Ja po Engleskoj volim da putujem vozom bas zbog toga sto su zeleznicke stanice u centru svakog grada:

London: Waterloo, Paddington, St Pancras. Euston, Victoria etc
Manchester: Piccadilly
Liverpool Central
Sheffield Midland

Iz Londona do Pariza ljudi putuju vozom jer idu iz centra grada u centar grada (St Pancras to Gere du Nord) i nema maltretiranja da se ide u predgradja

Charlie

pre 5 godina

Zašto se ovaj Vesić oglašava u medijima?Zar nemamo gradonačelnika?"Gradonačelnik" je izgleda tu samo kako bi sutra sa "premijerom" podelio odgovornost za muljavine koje je pravila Vuletova ekipa.

Kluz

pre 5 godina

Način na koji se brani Beograd na vodi ne ostavlja nikakvu sumnju da su se mnogi ugradili u isti. Histerija koja nastane jednim Tweet-om je neverovatna. Da su
Prokop i Topčider spremni, možda bi ovo izmeštanje imalo smisla, ovako samo govori da je privatni projekat BNV iznad države i ljudi koji ovde žive...

velimir

pre 5 godina

recnik koji koristi vesic je recnik ulicara, neznalica.gospoda i politicari ono malo ali pravo radjaju se.nisam ni ja za izmestanje istorije BEOGRADA.

Марко

pre 5 godina

Све, све, али постављање ЦЕНТРАЛНЕ аутобуске станице на један крај града а ЦЕНТРАЛНЕ железничке станице на други крај града је или тотално лудило или апсолутно незнање или оно најгоре, корупција на максималном нивоу. Другачије је то немогуће да се објасни. А излалак на реке, променаде, фонтане, све је то лепо, не спорим, али која је ту ФАЈДА за грађане ?!?! Не могу да прежалим дан када сам вам дао свој глас.

Paja

pre 5 godina

Ako može neko da odgovori, šta znači spuštanje grada na vodu i koju perspektivu to daje gradu? Ali molim vas bez glupih komentara i floskula, već zaista neko stručno objašnjenje.

zika

pre 5 godina

Da obavestim narod koji nije mrdnuo dalje id njive i SNS.ovog birackom mesta da u metropoli Becu zeleznicki cvor ili vestbankof i sudbakof su maltene u centru grada .

Branko

pre 5 godina

Zašto su izmešteni polasci za CG na Topčider? Zato što je Prokop još uvek nefunkcionalan? Zato što nema lifta na Prokop za denivelaciju. Kako neko da nosi torbe gore dole? Za invalide u kolicima i da ne spominjemo...

Lobotomina

pre 5 godina

Koliko smarate sa spomenicima, eto nista drugo nema da se ppstavi nego spomenik Stefanu Nemanji, kakva će to kičerica biti u najavi u razini one lasabe Skoplja.

Predrag

pre 5 godina

1. Rekonstrukcija Bulevara revokucije
2. Sanacija Mirijevskog potoka i povezivanje sa Mirijevskim bulevarom
3. Most na Adi
4. Most Zemun-Borča
5. 15 novih obdaništa
6. Desetine rekonstruisanih škola

Sa druge strane:
1. Bez tendera sumnjivim Arapima dato najlepše parče zrmlje
2. Muzička fontana
3. Jelka od 84.000 EUR

misa kaloperovic

pre 5 godina

Inace od Prokopa do centra grada je moguce doci iskljucivo peske ili taksijem. Lepo sto je premestena stanica, ali su morali da se obezbede i optimalni uslovi.

vladebb

pre 5 godina

"Bas" ce biti prakticno ko hoce sa busa na voz i obratno, nema sta, pogotovu kad zagusti preko gazele.
da je srece da se nalaze jedno kraj drugog kao u vecini svetskih gradova.

DJ Ape

pre 5 godina

Svi teže tome. Evo, u svim germanskim gradovima (Beč, Berlin, Cirih) železnička stanica (Hauptbahnhof) je praktično u predgrađu... Ili ipak ne...?

Mitar

pre 5 godina

Ljudi jel ima ova drzava neke institucije? Ona Lastina autobuska stanica za turisticke polaske je strasna. Ko je tu i koliko para pokrao ne znam ali znam sledece. mokri cvor nemaju, WC Toi Toi kao da je radnicko naselje na nekoj livadi. Kad izadjes vode nema jer nemaju mokri cvor pa sledecih 100 km dok autobus ne napravi pauzu nemas gde da operes ruke. Lose iscrtano (cudo jedno onolike autobuse imaju u Lastio pored a nisu mogli da doteraju jedan deker da iscrtaju perone) Autobus kad stane ako ne udje u pesacki deo ne moze sledeci da prodje. A kad udje u pesacki deo sto po zakonu ne smeju ljudi udaraju glavama u retrovizore koji su niski. Je3dnom je sofer udario dete vratima koja se otvaraju unapred. Srecom bez posledica ali bice i toga. PITAM KO JE ODGOVORAN?

Sine Mitre

pre 5 godina

Izmestanje stanice:

(1) Prvo izgradis novu, sve sa prilazima i odgovarajucim linijama gradskog prevoza, pa onda,

(2) Zatvoris staru i onda je ili renoviras za neku novu namenu ili srusis pa gradis nesto novo.

Tako bi bilo u nekom normalnom gradu u normalnoj zemlji sa normalnim rezimom.

klošar

pre 5 godina

Meni je fascinatno da se oko bilo čega što se radi u Beogradu bude oni koji su se u Beograd doselili pre 5 ili 10 godina. U svojim selima nisu imali ni asfaltirani put ali zato sada sebi daju za pravo da "uređuju" Beogad onako kako misle da treba.

putnik

pre 5 godina

Često sam putovao u Budimpeštu.
Glavna žel. stanica je Keleti na pljunomet od Rakoci ulice koja bi bila pandan, recimo, Terazijama.
(Petnaest dana je starija od beogradske. :) i ima 18 perona, a beogradska 6).
Ne pada Mađarima na pamet da je izmeštaju jer je SPOMENIK.

laki

pre 5 godina

pa vesic je bio u geadskoj vlasti sa djilasom.Sutra kada bi bio sa nekom trecom opcijom,pljuvao bi po ovima sada.Ti je licemerno i zalisno.A govori u prilog time da ga interesuje iskljucivo licni interes,i da se bori da opstane bez obzira na politicku opciju.Covek bez stava,obraza i nije covek

Dragan

pre 5 godina

Prioritet je sektor zdravstva, tj bolnica... Pa tek onda ostalo kad je vec funkcionisalo....zurilo se sa premestanjem i naknadno shvatilo da nema mesta za transportni deo pa ce automobili biti kod topcidera....tako je to kad se brza, pogledajte topcidersku stanicu koja je u "raspadnom stanju" ......Ali stanje u bolnicama je veoma veoma zalosno.... To je trebao da bude prioritet!

dovla

pre 5 godina

Pitanje : 
A šta si ti Vesiću bio dok je Đilas bio gradonačelnik?
(B, 17. jun 2018 10:00)

Zahvaljujemo se na glasu

NAGRADNO pitanje!!!!!...

marko

pre 5 godina

beogradjani manje price! Imali ste priliku da na izborima izaberete i IZABRALI STE! Eto Vam sad...
p.s. ono "beogradjani" malim slovom nije slucajno i nije pravopisna greska...
Uzdali smo se u vas ..ali nista...
 (pop, 17. jun 2018 14:08)

а оно Вам, где то спада?
Прво, види се да везе немате са Београдом. Друго, зашто коментаришете нешто што не треба да Вас занима. Треће, не познајете ни докле све стиже Београд, а пишете о изборима. Четврто, не познајете историју промена у Србији, а од Карађорђа па на овамо све се дешавало у Београду. Пето и задње, чекајте као и до сада, доћи ћемо и Вас да ослободимо. Дакле, Вас а не вас, јер су многи Ваши а наши Београђани већ ослобођени.

pera iz bivseg DDR-a

pre 5 godina

Kada dodjete u Oslo i izadjete iz voza na glavnoj stanici (Oslo Sentralstasjon) predjete ulicu i u pesackoj zoni ste (Karl Johans Gate). Strogi centar grada, a glavna autobuska stanica se nalazi iza coska...

Bili

pre 5 godina

Žrtvovali smo ovakvu stanicu zarad čega? Stanova za one sa dubljim džepom? Kakav je ovo geto, proteruje se običan gradjanin iz tog kraja da bi pojedinci uživalji. Stidi se Srbijo koga si birala da te vodi.

Idn

pre 5 godina

Sanja ne lazi nikakva kula klinickog cenrra se ne radi. Djilasa ne volim ali ovi su najgore nesto ikada. P.S. Djilas: dva mosta, stepa, gazela brze nego brankov a duplo teze, bul Aleksandra itd I to u vreme svetske.ekonomske krize kad je ceo svet bio u recesiji , ovi fontana, Brankov, Ruzveltova godinu dana I nezavrsene dve zgrade BgH2o. (A blok isto vreme desetak zgrada gotovo). Dista lazi botovi. P. S. Vesic sta god dohvatio unistio , obe Zvezde, izbacen iz Dsa

Agramer

pre 5 godina

Evo u Zagrebu je oduvijek Glavni kolodvor u strogom centru, dve stanice od Trga bana Jelačića, i odmah pored je veliki podzemni shopping centar s garažom na dva nivoa, a Zagreb godišnje posjeti stranih turista više nego li Srbiju sve zajedno.

Svemu dodje kraj

pre 5 godina

@
Mnogo se Djilas razume u sve sto govori.Dok je bio gradonacelnik znao je samo da unistava Beograd.Zato nikada vise nece biti na vlasti,narod mu to nece dozvoliti.
(Ljilja, 17. jun 2018 10:21)

Draga Ljiljo i ostali,
Nemojte se toliko srditi.
Ova vlast svakako nece doveka.
Jednog dana opet ce doci neki novi.
Tada ce se i ovoj vlasti suditi za sve sto nije bilo po zakonu.

Diktat

pre 5 godina

Zaboravio sam da pomenem da je Vesić ipak u jednoj stvari u pravu.Provizije koje se sada dobijaju za sulude projekte Đilas je mogao samo da sanja čovek se ugrađivao za mnogo manje.

andreas kisser

pre 5 godina

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.
(Sanja, 17. jun 2018 10:32)

pod jedan: obnova tih muzeja je u nadleznosti republike i ministarstva kulture, a mi ovde polemisemo o gradskim vlastima i njihovom ucinku. dakle, ili iz neznanja, ili iz zlih namera, mesas babe i zabe. pod dva: kad si ih vec pomenula, rekonstrukcija MSU je trajala deset godina, od kojih je stranka bliska tvom srcu na vlasti bila 5! sto se tice narodnog muzeja koji je zbog rekonstrukcije zatvoren 2003., tokom poslednjih 6 godina je bar dva puta najavljivano njegovo ponovno otvaranje za posetioce, poslednje za pocetak 2018, ali koliko vidimo ni od toga nije bilo nista. kada sledeci put budes pokusala da debatujes, proveri cinjenice koje bi da koristis kao argumente, da ne bi ispadala smesna. i poradi na semantici: MSU je u sadasnjem prostoru otvoren jos 1965., dok je NM u sadasnjoj zgradi svecano otvoren 1952. mislim da ajatolah u to vreme jos nije bio rodjen da bi bilo sta otvarao.

Milos

pre 5 godina

Predlazem da Vesic, isto kao sto je popio onu vodu, sada lepo uzme dva puna kofera i ode javnim prevozom od skupstine grada gde radi do Prokopa.
I to dam puste na TV.
Tako ce najlakse da demantuje sve koji se protive izmestanju glavne zeleznicke stanice.

rade

pre 5 godina

U Cirihu, Minhenu, Cikagu i New Yorku zeleznicke stanice u centru grada. Zamisli stanicu na periferiji NYka. LUDILO. Tokijski metro glavna stanica je u centru Tokija, velicine kruga dvojke recimo. Ima 200 izlaza.

pop

pre 5 godina

beogradjani manje price! Imali ste priliku da na izborima izaberete i IZABRALI STE! Eto Vam sad...
p.s. ono "beogradjani" malim slovom nije slucajno i nije pravopisna greska...
Uzdali smo se u vas ..ali nista...

Metropola

pre 5 godina

Svi placu za stanicom, ali mi koji zivimo u njenoj blizini to pozdravljamo. Lako je vama da kukate kada vam pored kuca ne prolaze razni poluljudi koji uriniraju po zgradama. Lako vam je sto nemate prijateljice noci zbog kojih vam je muka da prosetate svojim krajem. Nije mi zao sto su pomerili stanicu. Do prokopa se lako stize, trola 40 i 41. Moze i sam auto puta.Neka zgrada ostane, ali barem mi vise navijacki/mitingaski polusvet nece koristiti zgradu/ulaz kao WC jer nece da daju 20 rsd za toalet u zgradi stanice.Vi posmatrare to kroz svoje putovanje ali stanice svakog tipa su magneti za razne klosare i slicne profile ljudi (dzeparose, dilere, "dame" itd) da ne pricam o teretnim vozovima sa opasnim materijama koji takodje prolaze Savskim platoom.
(krol, 17. jun 2018 10:34)........... genije! I resenje je da pomeramo stanice u bestragije. Uostalom, tvoja je odluka da zivis tu, a nije da si ti tu ziveo pa ti posle nego stavio zeleznicku stanicu na glavu, sto ce se sada desiti onima koji zive oko prokopa!!!

Mo

pre 5 godina

Imao sam srecu da zivim u Pragu par meseci, nihova glavna autobuska stanica, Florenc i glavna zeleznicka stanica se nalaze 500 metara jedna od druge u samom centru grada, bukvalno na par stotina metara od spomenika Janu Palahu.... kod nas ce izmecu glavne zeleznicke i autobuske stanice biti par kilometara i most?! To ce sigurno omoguciti efikasan tranizit putnika i robe kroz Beograd...

Diktat

pre 5 godina

Ovo je još jedan veliki uspeh naših stručnjaka u procesu modernizacije pruga u Srbiji i bolje iskorišćenosti istih.Krenu u projekat sa Kinezima urade sveopštu kampanju da bi posle toga izmeštanjem lako dostupnih stajališta za putnike potpuno demotivisali ljude da putuju železnicom.Zaista svaka čast.Naravno možda će se u novoizgrađenim zgradama brusisti dijamanti pa ćemo da nadomestimo gubitak nikad se ne zna.

Vasilije Martic

pre 5 godina

Ovo je ludilo sta ovaj Vesic lupeta. ako zelite da putujete vozom onda dodjete na staru zeleznicku stanicu pa odatle uzmete autobus za onu rupu tj Prokop. Ali nema veze i tako niko ne putuje vozom a zeleznica je rasturena i na najnizim granama. Kada je Dilas bio gradonacelnik beovoz je saobracao u spicu bez zakasnjenja a sada neznam ni da li saobraca recimo Pancevo- Stara Pazova. To je napredak. Ziveli.

Pera

pre 5 godina

Pametno! Treba izmestiti zeleznicku stanicu sto dalje iz centra, evo ja predlazem da se Beogradska zel. stanica izgradi, recimo, u Pirotu.

P.S. Sa profanima ne treba raspravljati. Tuzna li je Srbija gde bivsi gradonacelnik dolazi u situaciju da se raspravlja sa nekakvim Vesicem.

bg11050

pre 5 godina

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.
(Sanja, 17. jun 2018 10:32)
Eto tebi titule bota a samo si rekla istinu,
da si pohvalila most od 600 miliona bila bi kul !!!
Meni je veci problem sto se vozom do Lajkovca putuje 3 sata a kolima 45 minuta, a gde ce biti zeleznicka stanica stvarno nije bitno i ko jos koristi voz za putnicki prevoz, kada pruge budu bile za voznju 100km/h(citaj nikada) minumum onda je ok....a sada ide mile gori mu cigara...

Sanja

pre 5 godina

"Bolnice se raspadaju a oni grade kič spomenike i šarene fontane.. Izmeštaju stanicu iz centra zbog Arapa.. Posle ove naprednjačke pošasti neće kamen na kamenu ostati."

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.

Slucajni turista

pre 5 godina

Neverovatno je koliko ima ovde botova i negativnih komentara samo na cinjenicu koju je pomenuo jedan komentator, da je zeleznicka stanica u Oslu u centru grada.Ne znam sta tu nije jasno u navedenoj recenici.Verovatno jer su shvatili koliko su ispali smesni.Niko ne seli iz centra grada zeleznicku stanicu,pa pogledajte Veneciju,da li je tamo zeleznicka stanica van grada,ili Minhen ili Frankfurt recimo.Njima pruga prolazi pored aerodroma,ali ide do centra.Niko se nije setio da u Frankfurtu recimo zeleznicka stanica (pocetna) bude Frankfurt flughafen ili vec kako se zove.Ovde nije rec toliko o Djilasu vec o zdravoj pameti,koje ocito nema,zavisno da li si na drugacijoj talasnoj duzini od vladajuce elite.AKo je trebalo negde graditi novi grad to je bila Luka Beograd,a sad oni su to oteli MIskovicu, setili se da na pruzi i autobuskoj i zeleznickoj stanici naprave srbijanski Dubaji,to im se tako svidelo,jer to nema u njihovom selu odakle su dosli,pa ako mora da se unisti ceo Beograd,onda nek se unisti.I umesto vec kad prave muzej od z.stanice da naprave muzej zeleznice,oni stavili Stefana Nemanju i srednji vek u zgradu iz 19.veka.E pa stvarno ne znam ko je ove lud,a kome noge smrde????

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Primera radi Cikago ima DVE zeleznicke stanice u najuzem centru grada. Cisto da se zna. Jedna je "United station",a druga je "Oglivie Transportation Center". Realtivno su blizu jedna druge. Svuda u svetu su zeleznicke stanice u centru. Gde bi drugo bile? Ali,dobro Cikago nema Cikago na vodi,iako imaju i reku i jezero.

Aleksandar

pre 5 godina

Za lokaciju glavne železničke stanice u Amsterdamu (Amsterdam Centraal) bi investitori platili nekoliko milijardi minimum, i to direktno u budžet grada ne kao celokupna investicija od koje se može dobiti kikiriki kao u našem slučaju. Predložite bilo kom Holanđaninu da to treba uraditi i čovek će pozvati hitnu pomoć misleći da vam nije dobro. Al' izgleda da oni nisu imali napredne stručnjake da im objasne kako železničkoj stanici nije mesto u centru grada...

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Moje misljenje je da bi trebalo da se ostavi stanica u centru grada. Imam iskustvo sa nekoliko velikih svetskih gradova gde je zeleznicka stanica u cetru, npr Toronto. Ali isto tako smatram da teretni zeleznicki saobracaj mora da bude izmesten van centra. Tako da u sustini pozdravljam odluku donekle. Druga stvar, ona jako losa je to sto se uporno forsira Prokop i nikome nije jasno zbog cega je to tako. To je jedna najobicnija prolazna stanica gde maltene niko ne ulazi i ne izlazi (svaki dan putujem beovozom pa vidim). Prirodno je da glavna stanica postane buvljak. Tamo je najveca koncentracija ljudi, imamo saobracajnice, bice bus stanica tamo. I na kraju, sve ovo su mogli i Vesic i Djilas lepse da kazu. Onog dana kad nauce da pljuvanje po drugom nije metod da bi se dobili glasovi bice nesto i neko. Do tada... sljam i jedan i drugi.

Brucoš

pre 5 godina

Hajde da mi nostalgičari (pošto ja očigledno nisam i trebalo bi da me je sramota što je tako) objasne zbog čega je tragedija izmeštanje železničke stanice iz centra?

Začuđeni U Zemlji Čuda

pre 5 godina

Za sve vas napredne, Đilas je za vas gospodin čovek, neimar i biznismen kome ne možete ni u snu da priđete.
Sve što ste asfaltirali koliko prošle godine se VEĆ sada raspada, a o nečemu kompleksnijem i da ne pričamo.
GSP, šta to beše?
poslednje dve godine je sve gore i gore. Gužve i čekanje podsećaju na devedesete.
Dajete linije firmama koje nemaju kapacitet da iznesu te linije ni tehnički ni organizaciono.
Grad nikada prljaviji.
Sa čime to vi zaista imate da se pohvalite?
SRAM VAS BRE BILO (ali vi srama nemate)

Ja

pre 5 godina

Vesiću, Beograd je već bio na rekama. Samo je trebalo srediti priobalje i skloniti udzerice uz kompenzaciju vlasnika, a ne graditi betonska čudovišta

Ostao ovde

pre 5 godina

A vasa sposobnost se ogleda u rusenju objekata u sred noci,u neizlazenju policije na poziv gradjana.Pa vi ste sramota za sve svoje glasace samo sto oni jadni to neshvataju.Kada budu shvatili bice kasno.Onaj grdni Milosevic je bio mala maca u odnosu na vas u svoj svojoj bahatosti,bezobrazluku,lazima,kriminalu,lopovluku,spinovanju,mahinacijama,razbojnistvu,pravnom nasilju.....itd.Nece biti mesta u zatvorima kad jednom sletite sa vlasti.Mozete da radite sta hocete ali ne mozete dokle hocete. Kad jednog dana ovom narodu dodje iz d....a u glavu bice i "6.oktobar" a ne samo peti.Nazalost narod to skonta otprilike posle 10 god sto znaci da imate jos 4 god da se izivljavate.Ovi sto skontaju posle 10 god.ocigledno imaju manjak sivih celija i vise veruju partiji nego svojim ocima i novcaniku ali na kraju ipak od njuh zavisi.To je prokletstvo naseg naroda, sto ne zavisimo od pametnih i obrazovanih vec od onih sa dva zuba u glavi .

nexiko

pre 5 godina

Bolnice se raspadaju a oni grade kič spomenike i šarene fontane.. Izmeštaju stanicu iz centra zbog Arapa.. Posle ove naprednjačke pošasti neće kamen na kamenu ostati.

bljak

pre 5 godina

poSNSica gori od SNSovca... Saopstenje u ultraVucic stilu...

"Verovatno zato što taj posao nije mogao da se nabaci nekom tajkunu", ističe Vesić.
Jok, vi ste ga nabacili dobrotvornim organizacijama... Djilas nije bio sposoban da nacini najgori ugovor u istoriji Beograda i da ga krije od javnosti.

Zato svaki nas uspeh izaziva histeriju kod ?ilasa. Jer svaki nas uspeh, svaki novi kvadratni metar na Beogradu na vodi je dokaz ?ilasove nesposobnosti",kaže Vesić.
Ona dva mosta na Savi i Dunavu izazivaju kod vas napad histerije jer Beogradu znace neopisivo vise od urbanistickih bulaznjenja i nakaza kojima kitite Beograd. Svaki novi kvadratni metar na BG@H2O je dokaz vase pohlepe i mrznje prema Beogradu. ONO ne lici ni na sta, moze se najblize opisati kao urbanisticki tumor. Nemojte se zaklanjati iza ispravnosti odluke da se rascisti savski amfiteatar i Beograd sidje na reke. To se moze uciniti na vise nacina, a vi ste odabrali najgori.

misa kaloperovic

pre 5 godina

Inace od Prokopa do centra grada je moguce doci iskljucivo peske ili taksijem. Lepo sto je premestena stanica, ali su morali da se obezbede i optimalni uslovi.

Kluz

pre 5 godina

Način na koji se brani Beograd na vodi ne ostavlja nikakvu sumnju da su se mnogi ugradili u isti. Histerija koja nastane jednim Tweet-om je neverovatna. Da su
Prokop i Topčider spremni, možda bi ovo izmeštanje imalo smisla, ovako samo govori da je privatni projekat BNV iznad države i ljudi koji ovde žive...

Englez

pre 5 godina

Ja po Engleskoj volim da putujem vozom bas zbog toga sto su zeleznicke stanice u centru svakog grada:

London: Waterloo, Paddington, St Pancras. Euston, Victoria etc
Manchester: Piccadilly
Liverpool Central
Sheffield Midland

Iz Londona do Pariza ljudi putuju vozom jer idu iz centra grada u centar grada (St Pancras to Gere du Nord) i nema maltretiranja da se ide u predgradja

mica2

pre 5 godina

Majko mila sta ovaj covek prica. Beograd na vodi je trebalo da bude useljen 2016te a ne nazire se kraj tom projektu. Dva nova mosta je Djilas napravio, puno vrtica, novih tramvaja, pa i taj Prokop, a doticni sem 2 fontane i tog vecitog gradilista koje zovu Beograd na vodi ja ne znam sta je napravio. Zna li se koliko je stanova prodato u BW? Verovatno nista kada ih dele u nagradnoj igri kao socijalne stanove.

pera iz bivseg DDR-a

pre 5 godina

Kada dodjete u Oslo i izadjete iz voza na glavnoj stanici (Oslo Sentralstasjon) predjete ulicu i u pesackoj zoni ste (Karl Johans Gate). Strogi centar grada, a glavna autobuska stanica se nalazi iza coska...

Praunuk šefa stanice u Lapovu, koji ne radi na železnici

pre 5 godina

133 godine je stanica bila na dobrom mestu, sada više nije. Preživela dva Balkanska i dva Svetska rata, ali zlatno doba neće. Zato što o železnici odlučuju ljudi koji se voze kolima sa crnim staklima, a te odluke podržavaju oni koje u Beograd dovoze organizovanim autobuskim prevozom. Poslednjih meseci sam stalno objašnjavao strancima da Beograd centar, kako se zvanično zove stanica Prokop nije u centru, i da trebaju da traže samo Beograd.

Olga

pre 5 godina

Evo bas silazim iz voza u CENTRU Torina i mislim se, vidi ove budale Italijani, umesto da izmeste stanicu negde na periferiju, oni k'o ludi, ostavili da se ljudi pate i silaze ovde u samom centru! Jadnici, nemaju Vesica i kompaniju...!

Charlie

pre 5 godina

Zašto se ovaj Vesić oglašava u medijima?Zar nemamo gradonačelnika?"Gradonačelnik" je izgleda tu samo kako bi sutra sa "premijerom" podelio odgovornost za muljavine koje je pravila Vuletova ekipa.

Марко

pre 5 godina

Све, све, али постављање ЦЕНТРАЛНЕ аутобуске станице на један крај града а ЦЕНТРАЛНЕ железничке станице на други крај града је или тотално лудило или апсолутно незнање или оно најгоре, корупција на максималном нивоу. Другачије је то немогуће да се објасни. А излалак на реке, променаде, фонтане, све је то лепо, не спорим, али која је ту ФАЈДА за грађане ?!?! Не могу да прежалим дан када сам вам дао свој глас.

Dragan

pre 5 godina

Prioritet je sektor zdravstva, tj bolnica... Pa tek onda ostalo kad je vec funkcionisalo....zurilo se sa premestanjem i naknadno shvatilo da nema mesta za transportni deo pa ce automobili biti kod topcidera....tako je to kad se brza, pogledajte topcidersku stanicu koja je u "raspadnom stanju" ......Ali stanje u bolnicama je veoma veoma zalosno.... To je trebao da bude prioritet!

velimir

pre 5 godina

recnik koji koristi vesic je recnik ulicara, neznalica.gospoda i politicari ono malo ali pravo radjaju se.nisam ni ja za izmestanje istorije BEOGRADA.

Idn

pre 5 godina

Sanja ne lazi nikakva kula klinickog cenrra se ne radi. Djilasa ne volim ali ovi su najgore nesto ikada. P.S. Djilas: dva mosta, stepa, gazela brze nego brankov a duplo teze, bul Aleksandra itd I to u vreme svetske.ekonomske krize kad je ceo svet bio u recesiji , ovi fontana, Brankov, Ruzveltova godinu dana I nezavrsene dve zgrade BgH2o. (A blok isto vreme desetak zgrada gotovo). Dista lazi botovi. P. S. Vesic sta god dohvatio unistio , obe Zvezde, izbacen iz Dsa

Paja

pre 5 godina

Ako može neko da odgovori, šta znači spuštanje grada na vodu i koju perspektivu to daje gradu? Ali molim vas bez glupih komentara i floskula, već zaista neko stručno objašnjenje.

zika

pre 5 godina

Da obavestim narod koji nije mrdnuo dalje id njive i SNS.ovog birackom mesta da u metropoli Becu zeleznicki cvor ili vestbankof i sudbakof su maltene u centru grada .

Mitar

pre 5 godina

Ljudi jel ima ova drzava neke institucije? Ona Lastina autobuska stanica za turisticke polaske je strasna. Ko je tu i koliko para pokrao ne znam ali znam sledece. mokri cvor nemaju, WC Toi Toi kao da je radnicko naselje na nekoj livadi. Kad izadjes vode nema jer nemaju mokri cvor pa sledecih 100 km dok autobus ne napravi pauzu nemas gde da operes ruke. Lose iscrtano (cudo jedno onolike autobuse imaju u Lastio pored a nisu mogli da doteraju jedan deker da iscrtaju perone) Autobus kad stane ako ne udje u pesacki deo ne moze sledeci da prodje. A kad udje u pesacki deo sto po zakonu ne smeju ljudi udaraju glavama u retrovizore koji su niski. Je3dnom je sofer udario dete vratima koja se otvaraju unapred. Srecom bez posledica ali bice i toga. PITAM KO JE ODGOVORAN?

Branko

pre 5 godina

Zašto su izmešteni polasci za CG na Topčider? Zato što je Prokop još uvek nefunkcionalan? Zato što nema lifta na Prokop za denivelaciju. Kako neko da nosi torbe gore dole? Za invalide u kolicima i da ne spominjemo...

Lobotomina

pre 5 godina

Koliko smarate sa spomenicima, eto nista drugo nema da se ppstavi nego spomenik Stefanu Nemanji, kakva će to kičerica biti u najavi u razini one lasabe Skoplja.

DJ Ape

pre 5 godina

Svi teže tome. Evo, u svim germanskim gradovima (Beč, Berlin, Cirih) železnička stanica (Hauptbahnhof) je praktično u predgrađu... Ili ipak ne...?

pop

pre 5 godina

beogradjani manje price! Imali ste priliku da na izborima izaberete i IZABRALI STE! Eto Vam sad...
p.s. ono "beogradjani" malim slovom nije slucajno i nije pravopisna greska...
Uzdali smo se u vas ..ali nista...

Predrag

pre 5 godina

1. Rekonstrukcija Bulevara revokucije
2. Sanacija Mirijevskog potoka i povezivanje sa Mirijevskim bulevarom
3. Most na Adi
4. Most Zemun-Borča
5. 15 novih obdaništa
6. Desetine rekonstruisanih škola

Sa druge strane:
1. Bez tendera sumnjivim Arapima dato najlepše parče zrmlje
2. Muzička fontana
3. Jelka od 84.000 EUR

vladebb

pre 5 godina

"Bas" ce biti prakticno ko hoce sa busa na voz i obratno, nema sta, pogotovu kad zagusti preko gazele.
da je srece da se nalaze jedno kraj drugog kao u vecini svetskih gradova.

putnik

pre 5 godina

Često sam putovao u Budimpeštu.
Glavna žel. stanica je Keleti na pljunomet od Rakoci ulice koja bi bila pandan, recimo, Terazijama.
(Petnaest dana je starija od beogradske. :) i ima 18 perona, a beogradska 6).
Ne pada Mađarima na pamet da je izmeštaju jer je SPOMENIK.

Diktat

pre 5 godina

Zaboravio sam da pomenem da je Vesić ipak u jednoj stvari u pravu.Provizije koje se sada dobijaju za sulude projekte Đilas je mogao samo da sanja čovek se ugrađivao za mnogo manje.

klošar

pre 5 godina

Meni je fascinatno da se oko bilo čega što se radi u Beogradu bude oni koji su se u Beograd doselili pre 5 ili 10 godina. U svojim selima nisu imali ni asfaltirani put ali zato sada sebi daju za pravo da "uređuju" Beogad onako kako misle da treba.

Sine Mitre

pre 5 godina

Izmestanje stanice:

(1) Prvo izgradis novu, sve sa prilazima i odgovarajucim linijama gradskog prevoza, pa onda,

(2) Zatvoris staru i onda je ili renoviras za neku novu namenu ili srusis pa gradis nesto novo.

Tako bi bilo u nekom normalnom gradu u normalnoj zemlji sa normalnim rezimom.

Agramer

pre 5 godina

Evo u Zagrebu je oduvijek Glavni kolodvor u strogom centru, dve stanice od Trga bana Jelačića, i odmah pored je veliki podzemni shopping centar s garažom na dva nivoa, a Zagreb godišnje posjeti stranih turista više nego li Srbiju sve zajedno.

Ljilja

pre 5 godina

Mnogo se Djilas razume u sve sto govori.Dok je bio gradonacelnik znao je samo da unistava Beograd.Zato nikada vise nece biti na vlasti,narod mu to nece dozvoliti.

laki

pre 5 godina

pa vesic je bio u geadskoj vlasti sa djilasom.Sutra kada bi bio sa nekom trecom opcijom,pljuvao bi po ovima sada.Ti je licemerno i zalisno.A govori u prilog time da ga interesuje iskljucivo licni interes,i da se bori da opstane bez obzira na politicku opciju.Covek bez stava,obraza i nije covek

Diktat

pre 5 godina

Ovo je još jedan veliki uspeh naših stručnjaka u procesu modernizacije pruga u Srbiji i bolje iskorišćenosti istih.Krenu u projekat sa Kinezima urade sveopštu kampanju da bi posle toga izmeštanjem lako dostupnih stajališta za putnike potpuno demotivisali ljude da putuju železnicom.Zaista svaka čast.Naravno možda će se u novoizgrađenim zgradama brusisti dijamanti pa ćemo da nadomestimo gubitak nikad se ne zna.

Bili

pre 5 godina

Žrtvovali smo ovakvu stanicu zarad čega? Stanova za one sa dubljim džepom? Kakav je ovo geto, proteruje se običan gradjanin iz tog kraja da bi pojedinci uživalji. Stidi se Srbijo koga si birala da te vodi.

dovla

pre 5 godina

Pitanje : 
A šta si ti Vesiću bio dok je Đilas bio gradonačelnik?
(B, 17. jun 2018 10:00)

Zahvaljujemo se na glasu

NAGRADNO pitanje!!!!!...

Svemu dodje kraj

pre 5 godina

@
Mnogo se Djilas razume u sve sto govori.Dok je bio gradonacelnik znao je samo da unistava Beograd.Zato nikada vise nece biti na vlasti,narod mu to nece dozvoliti.
(Ljilja, 17. jun 2018 10:21)

Draga Ljiljo i ostali,
Nemojte se toliko srditi.
Ova vlast svakako nece doveka.
Jednog dana opet ce doci neki novi.
Tada ce se i ovoj vlasti suditi za sve sto nije bilo po zakonu.

Vasilije Martic

pre 5 godina

Ovo je ludilo sta ovaj Vesic lupeta. ako zelite da putujete vozom onda dodjete na staru zeleznicku stanicu pa odatle uzmete autobus za onu rupu tj Prokop. Ali nema veze i tako niko ne putuje vozom a zeleznica je rasturena i na najnizim granama. Kada je Dilas bio gradonacelnik beovoz je saobracao u spicu bez zakasnjenja a sada neznam ni da li saobraca recimo Pancevo- Stara Pazova. To je napredak. Ziveli.

andreas kisser

pre 5 godina

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.
(Sanja, 17. jun 2018 10:32)

pod jedan: obnova tih muzeja je u nadleznosti republike i ministarstva kulture, a mi ovde polemisemo o gradskim vlastima i njihovom ucinku. dakle, ili iz neznanja, ili iz zlih namera, mesas babe i zabe. pod dva: kad si ih vec pomenula, rekonstrukcija MSU je trajala deset godina, od kojih je stranka bliska tvom srcu na vlasti bila 5! sto se tice narodnog muzeja koji je zbog rekonstrukcije zatvoren 2003., tokom poslednjih 6 godina je bar dva puta najavljivano njegovo ponovno otvaranje za posetioce, poslednje za pocetak 2018, ali koliko vidimo ni od toga nije bilo nista. kada sledeci put budes pokusala da debatujes, proveri cinjenice koje bi da koristis kao argumente, da ne bi ispadala smesna. i poradi na semantici: MSU je u sadasnjem prostoru otvoren jos 1965., dok je NM u sadasnjoj zgradi svecano otvoren 1952. mislim da ajatolah u to vreme jos nije bio rodjen da bi bilo sta otvarao.

Sanja

pre 5 godina

"Bolnice se raspadaju a oni grade kič spomenike i šarene fontane.. Izmeštaju stanicu iz centra zbog Arapa.. Posle ove naprednjačke pošasti neće kamen na kamenu ostati."

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.

rade

pre 5 godina

U Cirihu, Minhenu, Cikagu i New Yorku zeleznicke stanice u centru grada. Zamisli stanicu na periferiji NYka. LUDILO. Tokijski metro glavna stanica je u centru Tokija, velicine kruga dvojke recimo. Ima 200 izlaza.

krol

pre 5 godina

Svi placu za stanicom, ali mi koji zivimo u njenoj blizini to pozdravljamo. Lako je vama da kukate kada vam pored kuca ne prolaze razni poluljudi koji uriniraju po zgradama. Lako vam je sto nemate prijateljice noci zbog kojih vam je muka da prosetate svojim krajem. Nije mi zao sto su pomerili stanicu. Do prokopa se lako stize, trola 40 i 41. Moze i sam auto puta.
Neka zgrada ostane, ali barem mi vise navijacki/mitingaski polusvet nece koristiti zgradu/ulaz kao WC jer nece da daju 20 rsd za toalet u zgradi stanice.
Vi posmatrare to kroz svoje putovanje ali stanice svakog tipa su magneti za razne klosare i slicne profile ljudi (dzeparose, dilere, "dame" itd) da ne pricam o teretnim vozovima sa opasnim materijama koji takodje prolaze Savskim platoom.

Milos

pre 5 godina

Predlazem da Vesic, isto kao sto je popio onu vodu, sada lepo uzme dva puna kofera i ode javnim prevozom od skupstine grada gde radi do Prokopa.
I to dam puste na TV.
Tako ce najlakse da demantuje sve koji se protive izmestanju glavne zeleznicke stanice.

Mo

pre 5 godina

Imao sam srecu da zivim u Pragu par meseci, nihova glavna autobuska stanica, Florenc i glavna zeleznicka stanica se nalaze 500 metara jedna od druge u samom centru grada, bukvalno na par stotina metara od spomenika Janu Palahu.... kod nas ce izmecu glavne zeleznicke i autobuske stanice biti par kilometara i most?! To ce sigurno omoguciti efikasan tranizit putnika i robe kroz Beograd...

Pera

pre 5 godina

Pametno! Treba izmestiti zeleznicku stanicu sto dalje iz centra, evo ja predlazem da se Beogradska zel. stanica izgradi, recimo, u Pirotu.

P.S. Sa profanima ne treba raspravljati. Tuzna li je Srbija gde bivsi gradonacelnik dolazi u situaciju da se raspravlja sa nekakvim Vesicem.

Metropola

pre 5 godina

Svi placu za stanicom, ali mi koji zivimo u njenoj blizini to pozdravljamo. Lako je vama da kukate kada vam pored kuca ne prolaze razni poluljudi koji uriniraju po zgradama. Lako vam je sto nemate prijateljice noci zbog kojih vam je muka da prosetate svojim krajem. Nije mi zao sto su pomerili stanicu. Do prokopa se lako stize, trola 40 i 41. Moze i sam auto puta.Neka zgrada ostane, ali barem mi vise navijacki/mitingaski polusvet nece koristiti zgradu/ulaz kao WC jer nece da daju 20 rsd za toalet u zgradi stanice.Vi posmatrare to kroz svoje putovanje ali stanice svakog tipa su magneti za razne klosare i slicne profile ljudi (dzeparose, dilere, "dame" itd) da ne pricam o teretnim vozovima sa opasnim materijama koji takodje prolaze Savskim platoom.
(krol, 17. jun 2018 10:34)........... genije! I resenje je da pomeramo stanice u bestragije. Uostalom, tvoja je odluka da zivis tu, a nije da si ti tu ziveo pa ti posle nego stavio zeleznicku stanicu na glavu, sto ce se sada desiti onima koji zive oko prokopa!!!

kacuncicaplavo1

pre 5 godina

Već smo u prethodnim komentarima ustanovili da ce premeštanje biti za građanstvo nepojmljivo..i velika promena dosadašnjih navika! Verujem da je projekat dobro osmisljen i da ce biti sve u najboljem redu!

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Primera radi Cikago ima DVE zeleznicke stanice u najuzem centru grada. Cisto da se zna. Jedna je "United station",a druga je "Oglivie Transportation Center". Realtivno su blizu jedna druge. Svuda u svetu su zeleznicke stanice u centru. Gde bi drugo bile? Ali,dobro Cikago nema Cikago na vodi,iako imaju i reku i jezero.

Slucajni turista

pre 5 godina

Neverovatno je koliko ima ovde botova i negativnih komentara samo na cinjenicu koju je pomenuo jedan komentator, da je zeleznicka stanica u Oslu u centru grada.Ne znam sta tu nije jasno u navedenoj recenici.Verovatno jer su shvatili koliko su ispali smesni.Niko ne seli iz centra grada zeleznicku stanicu,pa pogledajte Veneciju,da li je tamo zeleznicka stanica van grada,ili Minhen ili Frankfurt recimo.Njima pruga prolazi pored aerodroma,ali ide do centra.Niko se nije setio da u Frankfurtu recimo zeleznicka stanica (pocetna) bude Frankfurt flughafen ili vec kako se zove.Ovde nije rec toliko o Djilasu vec o zdravoj pameti,koje ocito nema,zavisno da li si na drugacijoj talasnoj duzini od vladajuce elite.AKo je trebalo negde graditi novi grad to je bila Luka Beograd,a sad oni su to oteli MIskovicu, setili se da na pruzi i autobuskoj i zeleznickoj stanici naprave srbijanski Dubaji,to im se tako svidelo,jer to nema u njihovom selu odakle su dosli,pa ako mora da se unisti ceo Beograd,onda nek se unisti.I umesto vec kad prave muzej od z.stanice da naprave muzej zeleznice,oni stavili Stefana Nemanju i srednji vek u zgradu iz 19.veka.E pa stvarno ne znam ko je ove lud,a kome noge smrde????

Milan Kosanovic

pre 5 godina

Moje misljenje je da bi trebalo da se ostavi stanica u centru grada. Imam iskustvo sa nekoliko velikih svetskih gradova gde je zeleznicka stanica u cetru, npr Toronto. Ali isto tako smatram da teretni zeleznicki saobracaj mora da bude izmesten van centra. Tako da u sustini pozdravljam odluku donekle. Druga stvar, ona jako losa je to sto se uporno forsira Prokop i nikome nije jasno zbog cega je to tako. To je jedna najobicnija prolazna stanica gde maltene niko ne ulazi i ne izlazi (svaki dan putujem beovozom pa vidim). Prirodno je da glavna stanica postane buvljak. Tamo je najveca koncentracija ljudi, imamo saobracajnice, bice bus stanica tamo. I na kraju, sve ovo su mogli i Vesic i Djilas lepse da kazu. Onog dana kad nauce da pljuvanje po drugom nije metod da bi se dobili glasovi bice nesto i neko. Do tada... sljam i jedan i drugi.

Brucoš

pre 5 godina

Hajde da mi nostalgičari (pošto ja očigledno nisam i trebalo bi da me je sramota što je tako) objasne zbog čega je tragedija izmeštanje železničke stanice iz centra?

Aleksandar

pre 5 godina

Za lokaciju glavne železničke stanice u Amsterdamu (Amsterdam Centraal) bi investitori platili nekoliko milijardi minimum, i to direktno u budžet grada ne kao celokupna investicija od koje se može dobiti kikiriki kao u našem slučaju. Predložite bilo kom Holanđaninu da to treba uraditi i čovek će pozvati hitnu pomoć misleći da vam nije dobro. Al' izgleda da oni nisu imali napredne stručnjake da im objasne kako železničkoj stanici nije mesto u centru grada...

marko

pre 5 godina

beogradjani manje price! Imali ste priliku da na izborima izaberete i IZABRALI STE! Eto Vam sad...
p.s. ono "beogradjani" malim slovom nije slucajno i nije pravopisna greska...
Uzdali smo se u vas ..ali nista...
 (pop, 17. jun 2018 14:08)

а оно Вам, где то спада?
Прво, види се да везе немате са Београдом. Друго, зашто коментаришете нешто што не треба да Вас занима. Треће, не познајете ни докле све стиже Београд, а пишете о изборима. Четврто, не познајете историју промена у Србији, а од Карађорђа па на овамо све се дешавало у Београду. Пето и задње, чекајте као и до сада, доћи ћемо и Вас да ослободимо. Дакле, Вас а не вас, јер су многи Ваши а наши Београђани већ ослобођени.

bg11050

pre 5 godina

Radi se nova kula Kliničkog centra, obnovilo se preko 30 škola samo u Beogradu, otvoren je Muzej savremene umetnosti, na Vidovdan će i Narodni, ali ako ti kažeš da je sve to kič i da je zbog Arapa, onda u redu.
(Sanja, 17. jun 2018 10:32)
Eto tebi titule bota a samo si rekla istinu,
da si pohvalila most od 600 miliona bila bi kul !!!
Meni je veci problem sto se vozom do Lajkovca putuje 3 sata a kolima 45 minuta, a gde ce biti zeleznicka stanica stvarno nije bitno i ko jos koristi voz za putnicki prevoz, kada pruge budu bile za voznju 100km/h(citaj nikada) minumum onda je ok....a sada ide mile gori mu cigara...