Četvrtak, 23.11.2017.

15:53

Vučić čestitao Simensu: Vest decenije za KG

Kompanija Simens najavila je da će preuzeti srpskog proizvođača delova karoserije za šinska vozila, kompaniju Milanović inženjering iz Kragujevca.

Izvor: B92

Vuèiæ èestitao Simensu: Vest decenije za KG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 6 godina

Predsedniče,
zašto čestitate samo Siemensu, šta tu ima da se njima čestita? Čestitke je zaslužio gospodin Bratislav Milanović koji je, bez ikakve pomoći države i sopstvenim kapitalom stečenim u Nemačkoj, pretvorio jednu zapuštenu ledinu nadomak Kragujevca u savremeni industrijski kompleks i zaposlio nekoliko stotina radnika i to ne kao jeftinu radnu snagu ( kako nas vi predstavljate ), već kao cenjene partnere u poslu. To hvalisanje donekle može da prođe u drugim delovima države, u Kragujevcu i okolini NE, zasluge za dolazak Siemensa ima isključivo BRATISLAV MILANOVIĆ! I još nešto: Milanović NIKAD ne bi prodao firmu da mu se niste popeli na glavu, jer su vama i vašim pulenima potrebne firme da bi udomljavali vaše polupismene poslušnike i da biste se i sa Siemensom utalili kao sa ostalim vašim "investitorima".

markonjero

pre 6 godina

Ok. Znaci imali smo domacu firmu koja je proizvodila proizvod, prodavala ga stranoj firmi i sav profit je ostajao u zemlji. Sada je strana firma kupila domacu sto znaci da ce sav taj profit da ide u inostranstvo. Nek mi neko objasni kako je to bolje za Srbiju. Mozda sam ja glup, ali stvarno ne razumem.

Srdjan

pre 6 godina

Veoma kvalitetna fabrika ali tu nije kraj razvoju Kragujevca, vec je najavljena gradnja nove fabrike od 3200 radnika kao i ulaganje Kineskih investitora sto ce puno doprineti i Raci s' obizorm da je ova lokacija bliza ovom do skora slabo razvijenom mestu.

Duki

pre 6 godina

Ma sta nas briga po kojoj ceni ionako je spasavaju propadanja. Isle su nase firme ranije za tepsiju ribe, a radnici ostajali bez posla, ovi barem zaposljavaju narod i ne zatvaraju fabrike.

WeberKG

pre 6 godina

Za one koji nisu iz Kragujevca i koji nisu u toku... Milanović je privatna kompanija koja nema veze sa politikom. Ništa joj vlast posebno nije omogućila, da bi se sad za uzvrat "kitila" ovom prodajom drugoj privatnoj kompaniji, za koju su inače radili još od osnivanja proizvodnje u Kragujevcu. Samo se o tome ne priča na sva usta. Milanović važi za jednog od najboljih poslodavaca u regionu, koji poštuje svoje zaposlene. Videćemo da li će novi poslodavac biti takav. Posebno ako se uvale "stručni", kao što su počeli po ostalim privatnim firmama, jer moraju da ih prime. Biće još hvalospeva oko ovoga, to je sigurno, a ništa posebno bolje ne donosi Kragujevcu. Nadam se da neće samo gore. Nemojte verovati previše u bajke. Mislite malo svojom glavom.

sitno

pre 6 godina

To se nikad ne zna sta ce biti u buducnosti. Ako Siemens kasnije odluci da zatvori fabriku, nece vise biti ni Milanovic a ni Siemens.

Mina

pre 6 godina

Ovo je veoma vazno za nasu zemlju. Zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, kragujevačka fabrika će u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

Gradjanin

pre 6 godina

Lepa vest za kompaniju koju je dosta pokvario ovaj sto ce uskoro i semafore da otvara.
Jedna privatna kompanija kupila drugu, svaka cast coveku koji je napravio kompaniju ni iz cega i prodao nemcima, ali da je ovde normalno ne bi prodavao nego razvijao dalje pa da kupuje druge.

KG

pre 6 godina

Coveku su se politicari toliko popeli na glavu da je morao da proda firmu. Za zaposlene uzasna vest. Milanovic je jedan od retko postenih i korektnih poslodavaca u Kg.

Flying Dutchman

pre 6 godina

Evo me u Nemackoj. Danas u Berlinu protestovali radnici Siemens-a zbog najavljenog otpustanja. 7000 treba da bude otpusteno u 2018-oj od toga otprilike polovina u Nemackoj. Sta ce biti sa ovim nasim mucenicima u Srbiji vreme ce pokazati.

Znaju oni sta valja

pre 6 godina

Ovakva preuzimanja su uobicajena u razvijenim drzavama i ovo nam pokazuje da Srbija polako pronalazi svoje mesto medju razvijenim drzavama Evrope.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece AV pa vi vidite gde smo

pre 6 godina

Predsedniče kad ćete naći kupca za Ikarbus? Da obradujete i radnike koji prave Mercedes.
(Ljuba, 23. novembar 2017 16:10)

Pa nije on nista prodao. Covek je kao sto je mogao bilo ko osnovao firmu i razvio je. Nema sa tim uspehom nista ni DS u cije vreme je osnovan ni SNS u cije vreme je prodat. On se samo oglasio da se kiti tudjim perjem.

Toma

pre 6 godina

Rekao bih da gospodin Milanović nije imao više snage da se bori. Dosta je i ovoliko, svaka mu čast! Po meni, najbolja bi vest bila da je firma ostala njegova i da je svake godine duplirala obrt i dobit, i da to bude srpski Simens.

ena

pre 6 godina

Srbija je zemlja koja vredi,cim strani i nvestitori dolaze i ulazu novac u fabrike,to je znak da je Srbija uspesna,jer nece investitor bilo gde ulagati.

letece pero

pre 6 godina

Molio bih sve koji komentarisu, ne uskracujuci im pravo na licno misljenje da budu malo realniji u komentarima. Ovde je u pitanju preuzimanje odnosno kupovina jedne svetske kompanije nase male firme koja ima odlican program. Ovde je AV sporedna prica. Ono sto mene plasi da ce uzeti tehnologiju i ovu firmu zatvoriti da im ne prave konkurenciju.

Goran

pre 6 godina

I bilo je vreme da se industrija vrati u Kragujevac. Nekad je to bio grad sa mnogo privatnih metalskih, industrijskih kompanija a onda su zamrle. Njihovim ponovnim aktiviranjem vratiće se živost u Kragujevac.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ovaj vaš diktator svo vrijeme zapravo ništa (pametno) ne radi, samo šeta okolo, lupa bezvezarije i slika se, svi članci i "vijesti" u kojima igra glavnu ulogu su bukvalno o ničemu!
Inače Siemens u lokomotive ugrađuje jedan dio koji je izumio moj tata i za koji je osvojio zlatnu medalju na sajmu inovacija u Pittsburghu.

Anita

pre 6 godina

Direktor Simensa je rekao da se na ovaj način ojačava svetska mreža proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i pozicija lokalne kompanije na srpskom tržištu.

Pera

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?
(nenad, 23. novembar 2017 16:22)

Bas tako Nenade. Evo recimo ja, Pera, otvorim semenkarnicu, razvijem posao i ti je onda posle otkupis od mene i onda se pojavi Vucic da kaze da je to nesto najbolje sto se dogodilo u industriji semenki od davnina i da je to uspeh Vlade i njega licno. Smejurija!

Zoran

pre 6 godina

Pred predprošle izbore, ako me sećanje ne vara, ili pred "one tamo", možda, ponudio si Pribojcima SISU. Šta bi od FAP-a ili je i to u fazonu k'o i GOŠA: "Obećanje ludom radovanje".

A Milanovića ostavi na miru. On je pametan inžinjer, Vučiću, koji godinama RADI!!! I to odlično radi ono za šta se i školovao! Za razliku od nekih koji nikada ništa konkretno radili nisu. Ako ne računamo istovar gajbi iz kamiona u prostorije "Otadžbinske uprave" ili su opet, kao neki, imali tetku u Kanadi...

Štrpčanin

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?
(nenad, 23. novembar 2017 16:22)
Tesko je shvatiti, kakav uticaj na sredinu i drustvo ima Simens a kakvo Milanovic. Po tebi je isto porediti Mercedes i Zastavu. Ne mora uvek biti protiv, velicina je kad nekog i pohvalis

Nemanja

pre 6 godina

Jeste dobra vest da imamo ljude koji su u stanju da naprave fabrike koje Nemac hoće da kupi. To je napravljeno od nule pre manje od 20 godina. To je najviše zasluga tog čoveka jer bih rekao da je on uspeo uprkos državi, a ne zahvaljujući njoj. Ono što bi bilo još bolje je da ja fabrika ostala naša i kupila neku stranu, recimo iz komšiluka. Ovako Nemac dolazi na gotovo i iznosi profit koji firma pravi.

nenad

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?

Jelena5

pre 6 godina

Upoznala sam g-dina Milanovica licno i njegovu kompaniju. Sjajan covek i sjajna prica. Zaposlio je preko 900 ljudli u Cerovcu i dao im odlicne plate (citaj nije minimalac). Uslovi rada su bili odlicni, cak imaju i kafe/menzu u firmi i organizuju team building-e. Ovaj hoce da sebi pripise dovodjenje Simensa. Preuzimanje od strane Simensa ima jednu sasvim drugu dimenziju. Covek nije hteo da da kompaniju dvojici ljudi.

Oskar

pre 6 godina

Drago mi je što Simens dolazi u KG. Trebalo bi naći nekog umesto FIAT u Kragujevcu. Rukovodstvo FIAT nas s vremena na vreme baš pridavljuje. Treba imati alternativu.

melani

pre 6 godina

Vest je fantasticna!To sto prelazi u vlasnistvo Simensa moze da bude samo dobra stvar jer ce ocigledno doci do prosirenja i do zaposljavanja ljudi sto ce za Kragujevac biti odlicno.

V

pre 6 godina

Vest decenije bice kada neka srpska firma otvori fabriku u nekoj drugoj zemlji. Sta ste uradili da ovo omogucite? Samo nemojte da pricate kako ste protiv drzavnog intervencionizma, jer to izgleda kod nas jedino vazi kada treba sopstvenoj privredi da se pomogne.

Predrag

pre 6 godina

Ova fabrika vec godinama radi za Simens i sad prelazi u njegovo vlasnistvo. Sta je tu tacno dobra vest za nas? Umesto da profit ostaje ovde odlazice u Nemacku.
Ajde otvorite neko novo radno mesto u KG, zadnjig 7 godinama se samo zatvaraju firme, Fiat ugasio trecu smenu, komponentasi otpustili trecinu ljudi...

Predrag

pre 6 godina

Ova fabrika vec godinama radi za Simens i sad prelazi u njegovo vlasnistvo. Sta je tu tacno dobra vest za nas? Umesto da profit ostaje ovde odlazice u Nemacku.
Ajde otvorite neko novo radno mesto u KG, zadnjig 7 godinama se samo zatvaraju firme, Fiat ugasio trecu smenu, komponentasi otpustili trecinu ljudi...

nenad

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?

Oskar

pre 6 godina

Drago mi je što Simens dolazi u KG. Trebalo bi naći nekog umesto FIAT u Kragujevcu. Rukovodstvo FIAT nas s vremena na vreme baš pridavljuje. Treba imati alternativu.

Anita

pre 6 godina

Direktor Simensa je rekao da se na ovaj način ojačava svetska mreža proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i pozicija lokalne kompanije na srpskom tržištu.

Jelena5

pre 6 godina

Upoznala sam g-dina Milanovica licno i njegovu kompaniju. Sjajan covek i sjajna prica. Zaposlio je preko 900 ljudli u Cerovcu i dao im odlicne plate (citaj nije minimalac). Uslovi rada su bili odlicni, cak imaju i kafe/menzu u firmi i organizuju team building-e. Ovaj hoce da sebi pripise dovodjenje Simensa. Preuzimanje od strane Simensa ima jednu sasvim drugu dimenziju. Covek nije hteo da da kompaniju dvojici ljudi.

Pera

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?
(nenad, 23. novembar 2017 16:22)

Bas tako Nenade. Evo recimo ja, Pera, otvorim semenkarnicu, razvijem posao i ti je onda posle otkupis od mene i onda se pojavi Vucic da kaze da je to nesto najbolje sto se dogodilo u industriji semenki od davnina i da je to uspeh Vlade i njega licno. Smejurija!

Zoran

pre 6 godina

Pred predprošle izbore, ako me sećanje ne vara, ili pred "one tamo", možda, ponudio si Pribojcima SISU. Šta bi od FAP-a ili je i to u fazonu k'o i GOŠA: "Obećanje ludom radovanje".

A Milanovića ostavi na miru. On je pametan inžinjer, Vučiću, koji godinama RADI!!! I to odlično radi ono za šta se i školovao! Za razliku od nekih koji nikada ništa konkretno radili nisu. Ako ne računamo istovar gajbi iz kamiona u prostorije "Otadžbinske uprave" ili su opet, kao neki, imali tetku u Kanadi...

Goran

pre 6 godina

I bilo je vreme da se industrija vrati u Kragujevac. Nekad je to bio grad sa mnogo privatnih metalskih, industrijskih kompanija a onda su zamrle. Njihovim ponovnim aktiviranjem vratiće se živost u Kragujevac.

Toma

pre 6 godina

Rekao bih da gospodin Milanović nije imao više snage da se bori. Dosta je i ovoliko, svaka mu čast! Po meni, najbolja bi vest bila da je firma ostala njegova i da je svake godine duplirala obrt i dobit, i da to bude srpski Simens.

melani

pre 6 godina

Vest je fantasticna!To sto prelazi u vlasnistvo Simensa moze da bude samo dobra stvar jer ce ocigledno doci do prosirenja i do zaposljavanja ljudi sto ce za Kragujevac biti odlicno.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ovaj vaš diktator svo vrijeme zapravo ništa (pametno) ne radi, samo šeta okolo, lupa bezvezarije i slika se, svi članci i "vijesti" u kojima igra glavnu ulogu su bukvalno o ničemu!
Inače Siemens u lokomotive ugrađuje jedan dio koji je izumio moj tata i za koji je osvojio zlatnu medalju na sajmu inovacija u Pittsburghu.

KG

pre 6 godina

Coveku su se politicari toliko popeli na glavu da je morao da proda firmu. Za zaposlene uzasna vest. Milanovic je jedan od retko postenih i korektnih poslodavaca u Kg.

ena

pre 6 godina

Srbija je zemlja koja vredi,cim strani i nvestitori dolaze i ulazu novac u fabrike,to je znak da je Srbija uspesna,jer nece investitor bilo gde ulagati.

WeberKG

pre 6 godina

Za one koji nisu iz Kragujevca i koji nisu u toku... Milanović je privatna kompanija koja nema veze sa politikom. Ništa joj vlast posebno nije omogućila, da bi se sad za uzvrat "kitila" ovom prodajom drugoj privatnoj kompaniji, za koju su inače radili još od osnivanja proizvodnje u Kragujevcu. Samo se o tome ne priča na sva usta. Milanović važi za jednog od najboljih poslodavaca u regionu, koji poštuje svoje zaposlene. Videćemo da li će novi poslodavac biti takav. Posebno ako se uvale "stručni", kao što su počeli po ostalim privatnim firmama, jer moraju da ih prime. Biće još hvalospeva oko ovoga, to je sigurno, a ništa posebno bolje ne donosi Kragujevcu. Nadam se da neće samo gore. Nemojte verovati previše u bajke. Mislite malo svojom glavom.

Mina

pre 6 godina

Ovo je veoma vazno za nasu zemlju. Zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, kragujevačka fabrika će u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

Nemanja

pre 6 godina

Jeste dobra vest da imamo ljude koji su u stanju da naprave fabrike koje Nemac hoće da kupi. To je napravljeno od nule pre manje od 20 godina. To je najviše zasluga tog čoveka jer bih rekao da je on uspeo uprkos državi, a ne zahvaljujući njoj. Ono što bi bilo još bolje je da ja fabrika ostala naša i kupila neku stranu, recimo iz komšiluka. Ovako Nemac dolazi na gotovo i iznosi profit koji firma pravi.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece AV pa vi vidite gde smo

pre 6 godina

Predsedniče kad ćete naći kupca za Ikarbus? Da obradujete i radnike koji prave Mercedes.
(Ljuba, 23. novembar 2017 16:10)

Pa nije on nista prodao. Covek je kao sto je mogao bilo ko osnovao firmu i razvio je. Nema sa tim uspehom nista ni DS u cije vreme je osnovan ni SNS u cije vreme je prodat. On se samo oglasio da se kiti tudjim perjem.

Znaju oni sta valja

pre 6 godina

Ovakva preuzimanja su uobicajena u razvijenim drzavama i ovo nam pokazuje da Srbija polako pronalazi svoje mesto medju razvijenim drzavama Evrope.

Štrpčanin

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?
(nenad, 23. novembar 2017 16:22)
Tesko je shvatiti, kakav uticaj na sredinu i drustvo ima Simens a kakvo Milanovic. Po tebi je isto porediti Mercedes i Zastavu. Ne mora uvek biti protiv, velicina je kad nekog i pohvalis

letece pero

pre 6 godina

Molio bih sve koji komentarisu, ne uskracujuci im pravo na licno misljenje da budu malo realniji u komentarima. Ovde je u pitanju preuzimanje odnosno kupovina jedne svetske kompanije nase male firme koja ima odlican program. Ovde je AV sporedna prica. Ono sto mene plasi da ce uzeti tehnologiju i ovu firmu zatvoriti da im ne prave konkurenciju.

Flying Dutchman

pre 6 godina

Evo me u Nemackoj. Danas u Berlinu protestovali radnici Siemens-a zbog najavljenog otpustanja. 7000 treba da bude otpusteno u 2018-oj od toga otprilike polovina u Nemackoj. Sta ce biti sa ovim nasim mucenicima u Srbiji vreme ce pokazati.

Gradjanin

pre 6 godina

Lepa vest za kompaniju koju je dosta pokvario ovaj sto ce uskoro i semafore da otvara.
Jedna privatna kompanija kupila drugu, svaka cast coveku koji je napravio kompaniju ni iz cega i prodao nemcima, ali da je ovde normalno ne bi prodavao nego razvijao dalje pa da kupuje druge.

V

pre 6 godina

Vest decenije bice kada neka srpska firma otvori fabriku u nekoj drugoj zemlji. Sta ste uradili da ovo omogucite? Samo nemojte da pricate kako ste protiv drzavnog intervencionizma, jer to izgleda kod nas jedino vazi kada treba sopstvenoj privredi da se pomogne.

Sasa

pre 6 godina

Predsedniče,
zašto čestitate samo Siemensu, šta tu ima da se njima čestita? Čestitke je zaslužio gospodin Bratislav Milanović koji je, bez ikakve pomoći države i sopstvenim kapitalom stečenim u Nemačkoj, pretvorio jednu zapuštenu ledinu nadomak Kragujevca u savremeni industrijski kompleks i zaposlio nekoliko stotina radnika i to ne kao jeftinu radnu snagu ( kako nas vi predstavljate ), već kao cenjene partnere u poslu. To hvalisanje donekle može da prođe u drugim delovima države, u Kragujevcu i okolini NE, zasluge za dolazak Siemensa ima isključivo BRATISLAV MILANOVIĆ! I još nešto: Milanović NIKAD ne bi prodao firmu da mu se niste popeli na glavu, jer su vama i vašim pulenima potrebne firme da bi udomljavali vaše polupismene poslušnike i da biste se i sa Siemensom utalili kao sa ostalim vašim "investitorima".

sitno

pre 6 godina

To se nikad ne zna sta ce biti u buducnosti. Ako Siemens kasnije odluci da zatvori fabriku, nece vise biti ni Milanovic a ni Siemens.

markonjero

pre 6 godina

Ok. Znaci imali smo domacu firmu koja je proizvodila proizvod, prodavala ga stranoj firmi i sav profit je ostajao u zemlji. Sada je strana firma kupila domacu sto znaci da ce sav taj profit da ide u inostranstvo. Nek mi neko objasni kako je to bolje za Srbiju. Mozda sam ja glup, ali stvarno ne razumem.

Srdjan

pre 6 godina

Veoma kvalitetna fabrika ali tu nije kraj razvoju Kragujevca, vec je najavljena gradnja nove fabrike od 3200 radnika kao i ulaganje Kineskih investitora sto ce puno doprineti i Raci s' obizorm da je ova lokacija bliza ovom do skora slabo razvijenom mestu.

Duki

pre 6 godina

Ma sta nas briga po kojoj ceni ionako je spasavaju propadanja. Isle su nase firme ranije za tepsiju ribe, a radnici ostajali bez posla, ovi barem zaposljavaju narod i ne zatvaraju fabrike.

Predrag

pre 6 godina

Ova fabrika vec godinama radi za Simens i sad prelazi u njegovo vlasnistvo. Sta je tu tacno dobra vest za nas? Umesto da profit ostaje ovde odlazice u Nemacku.
Ajde otvorite neko novo radno mesto u KG, zadnjig 7 godinama se samo zatvaraju firme, Fiat ugasio trecu smenu, komponentasi otpustili trecinu ljudi...

nenad

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?

Pera

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?
(nenad, 23. novembar 2017 16:22)

Bas tako Nenade. Evo recimo ja, Pera, otvorim semenkarnicu, razvijem posao i ti je onda posle otkupis od mene i onda se pojavi Vucic da kaze da je to nesto najbolje sto se dogodilo u industriji semenki od davnina i da je to uspeh Vlade i njega licno. Smejurija!

Zoran

pre 6 godina

Pred predprošle izbore, ako me sećanje ne vara, ili pred "one tamo", možda, ponudio si Pribojcima SISU. Šta bi od FAP-a ili je i to u fazonu k'o i GOŠA: "Obećanje ludom radovanje".

A Milanovića ostavi na miru. On je pametan inžinjer, Vučiću, koji godinama RADI!!! I to odlično radi ono za šta se i školovao! Za razliku od nekih koji nikada ništa konkretno radili nisu. Ako ne računamo istovar gajbi iz kamiona u prostorije "Otadžbinske uprave" ili su opet, kao neki, imali tetku u Kanadi...

Jelena5

pre 6 godina

Upoznala sam g-dina Milanovica licno i njegovu kompaniju. Sjajan covek i sjajna prica. Zaposlio je preko 900 ljudli u Cerovcu i dao im odlicne plate (citaj nije minimalac). Uslovi rada su bili odlicni, cak imaju i kafe/menzu u firmi i organizuju team building-e. Ovaj hoce da sebi pripise dovodjenje Simensa. Preuzimanje od strane Simensa ima jednu sasvim drugu dimenziju. Covek nije hteo da da kompaniju dvojici ljudi.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Ovaj vaš diktator svo vrijeme zapravo ništa (pametno) ne radi, samo šeta okolo, lupa bezvezarije i slika se, svi članci i "vijesti" u kojima igra glavnu ulogu su bukvalno o ničemu!
Inače Siemens u lokomotive ugrađuje jedan dio koji je izumio moj tata i za koji je osvojio zlatnu medalju na sajmu inovacija u Pittsburghu.

Nemanja

pre 6 godina

Jeste dobra vest da imamo ljude koji su u stanju da naprave fabrike koje Nemac hoće da kupi. To je napravljeno od nule pre manje od 20 godina. To je najviše zasluga tog čoveka jer bih rekao da je on uspeo uprkos državi, a ne zahvaljujući njoj. Ono što bi bilo još bolje je da ja fabrika ostala naša i kupila neku stranu, recimo iz komšiluka. Ovako Nemac dolazi na gotovo i iznosi profit koji firma pravi.

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece AV pa vi vidite gde smo

pre 6 godina

Predsedniče kad ćete naći kupca za Ikarbus? Da obradujete i radnike koji prave Mercedes.
(Ljuba, 23. novembar 2017 16:10)

Pa nije on nista prodao. Covek je kao sto je mogao bilo ko osnovao firmu i razvio je. Nema sa tim uspehom nista ni DS u cije vreme je osnovan ni SNS u cije vreme je prodat. On se samo oglasio da se kiti tudjim perjem.

Gradjanin

pre 6 godina

Lepa vest za kompaniju koju je dosta pokvario ovaj sto ce uskoro i semafore da otvara.
Jedna privatna kompanija kupila drugu, svaka cast coveku koji je napravio kompaniju ni iz cega i prodao nemcima, ali da je ovde normalno ne bi prodavao nego razvijao dalje pa da kupuje druge.

KG

pre 6 godina

Coveku su se politicari toliko popeli na glavu da je morao da proda firmu. Za zaposlene uzasna vest. Milanovic je jedan od retko postenih i korektnih poslodavaca u Kg.

letece pero

pre 6 godina

Molio bih sve koji komentarisu, ne uskracujuci im pravo na licno misljenje da budu malo realniji u komentarima. Ovde je u pitanju preuzimanje odnosno kupovina jedne svetske kompanije nase male firme koja ima odlican program. Ovde je AV sporedna prica. Ono sto mene plasi da ce uzeti tehnologiju i ovu firmu zatvoriti da im ne prave konkurenciju.

V

pre 6 godina

Vest decenije bice kada neka srpska firma otvori fabriku u nekoj drugoj zemlji. Sta ste uradili da ovo omogucite? Samo nemojte da pricate kako ste protiv drzavnog intervencionizma, jer to izgleda kod nas jedino vazi kada treba sopstvenoj privredi da se pomogne.

Flying Dutchman

pre 6 godina

Evo me u Nemackoj. Danas u Berlinu protestovali radnici Siemens-a zbog najavljenog otpustanja. 7000 treba da bude otpusteno u 2018-oj od toga otprilike polovina u Nemackoj. Sta ce biti sa ovim nasim mucenicima u Srbiji vreme ce pokazati.

Oskar

pre 6 godina

Drago mi je što Simens dolazi u KG. Trebalo bi naći nekog umesto FIAT u Kragujevcu. Rukovodstvo FIAT nas s vremena na vreme baš pridavljuje. Treba imati alternativu.

melani

pre 6 godina

Vest je fantasticna!To sto prelazi u vlasnistvo Simensa moze da bude samo dobra stvar jer ce ocigledno doci do prosirenja i do zaposljavanja ljudi sto ce za Kragujevac biti odlicno.

ena

pre 6 godina

Srbija je zemlja koja vredi,cim strani i nvestitori dolaze i ulazu novac u fabrike,to je znak da je Srbija uspesna,jer nece investitor bilo gde ulagati.

Anita

pre 6 godina

Direktor Simensa je rekao da se na ovaj način ojačava svetska mreža proizvodnje u oblasti železničke industrije, kao i pozicija lokalne kompanije na srpskom tržištu.

Štrpčanin

pre 6 godina

Ko je ovde lud? Milanovic je privatna kompanija prodata drugoj privatnoj kompaniji. Kakve veze ima predsednik drzave sa tim? Ili su poceli da nude i rasprodaju privatne kompanije kad vise nema drzavnih?
(nenad, 23. novembar 2017 16:22)
Tesko je shvatiti, kakav uticaj na sredinu i drustvo ima Simens a kakvo Milanovic. Po tebi je isto porediti Mercedes i Zastavu. Ne mora uvek biti protiv, velicina je kad nekog i pohvalis

Goran

pre 6 godina

I bilo je vreme da se industrija vrati u Kragujevac. Nekad je to bio grad sa mnogo privatnih metalskih, industrijskih kompanija a onda su zamrle. Njihovim ponovnim aktiviranjem vratiće se živost u Kragujevac.

Znaju oni sta valja

pre 6 godina

Ovakva preuzimanja su uobicajena u razvijenim drzavama i ovo nam pokazuje da Srbija polako pronalazi svoje mesto medju razvijenim drzavama Evrope.

Mina

pre 6 godina

Ovo je veoma vazno za nasu zemlju. Zahvaljujući poslovnoj saradnji sa Simensom i savremenim proizvodnim kapacitetima kojima raspolaže, kragujevačka fabrika će u narednom periodu postati važan centar za proizvodnju komponenti za šinska vozila.

Srdjan

pre 6 godina

Veoma kvalitetna fabrika ali tu nije kraj razvoju Kragujevca, vec je najavljena gradnja nove fabrike od 3200 radnika kao i ulaganje Kineskih investitora sto ce puno doprineti i Raci s' obizorm da je ova lokacija bliza ovom do skora slabo razvijenom mestu.

Duki

pre 6 godina

Ma sta nas briga po kojoj ceni ionako je spasavaju propadanja. Isle su nase firme ranije za tepsiju ribe, a radnici ostajali bez posla, ovi barem zaposljavaju narod i ne zatvaraju fabrike.

Toma

pre 6 godina

Rekao bih da gospodin Milanović nije imao više snage da se bori. Dosta je i ovoliko, svaka mu čast! Po meni, najbolja bi vest bila da je firma ostala njegova i da je svake godine duplirala obrt i dobit, i da to bude srpski Simens.

sitno

pre 6 godina

To se nikad ne zna sta ce biti u buducnosti. Ako Siemens kasnije odluci da zatvori fabriku, nece vise biti ni Milanovic a ni Siemens.

WeberKG

pre 6 godina

Za one koji nisu iz Kragujevca i koji nisu u toku... Milanović je privatna kompanija koja nema veze sa politikom. Ništa joj vlast posebno nije omogućila, da bi se sad za uzvrat "kitila" ovom prodajom drugoj privatnoj kompaniji, za koju su inače radili još od osnivanja proizvodnje u Kragujevcu. Samo se o tome ne priča na sva usta. Milanović važi za jednog od najboljih poslodavaca u regionu, koji poštuje svoje zaposlene. Videćemo da li će novi poslodavac biti takav. Posebno ako se uvale "stručni", kao što su počeli po ostalim privatnim firmama, jer moraju da ih prime. Biće još hvalospeva oko ovoga, to je sigurno, a ništa posebno bolje ne donosi Kragujevcu. Nadam se da neće samo gore. Nemojte verovati previše u bajke. Mislite malo svojom glavom.

markonjero

pre 6 godina

Ok. Znaci imali smo domacu firmu koja je proizvodila proizvod, prodavala ga stranoj firmi i sav profit je ostajao u zemlji. Sada je strana firma kupila domacu sto znaci da ce sav taj profit da ide u inostranstvo. Nek mi neko objasni kako je to bolje za Srbiju. Mozda sam ja glup, ali stvarno ne razumem.

Sasa

pre 6 godina

Predsedniče,
zašto čestitate samo Siemensu, šta tu ima da se njima čestita? Čestitke je zaslužio gospodin Bratislav Milanović koji je, bez ikakve pomoći države i sopstvenim kapitalom stečenim u Nemačkoj, pretvorio jednu zapuštenu ledinu nadomak Kragujevca u savremeni industrijski kompleks i zaposlio nekoliko stotina radnika i to ne kao jeftinu radnu snagu ( kako nas vi predstavljate ), već kao cenjene partnere u poslu. To hvalisanje donekle može da prođe u drugim delovima države, u Kragujevcu i okolini NE, zasluge za dolazak Siemensa ima isključivo BRATISLAV MILANOVIĆ! I još nešto: Milanović NIKAD ne bi prodao firmu da mu se niste popeli na glavu, jer su vama i vašim pulenima potrebne firme da bi udomljavali vaše polupismene poslušnike i da biste se i sa Siemensom utalili kao sa ostalim vašim "investitorima".