Nedelja, 12.11.2017.

13:52

Turci: Ruski S-400 naš, ali nismo zadovoljni

Turska kupovina ruskog raketnog sistema zemlja-vazduh S-400 je završena.

Izvor: Tanjug

Turci: Ruski S-400 naš, ali nismo zadovoljni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

jasdf

pre 6 godina

@metuzalem
Kako su prosli? Nekoliko povredjenih i bez poginulih, a radi se o sistemu koji je bio u upotrebi pre 30 godina. Kako je prosao aerodrom u Damasku od izraelskih napada? Jesu li se odbranili barem od jednog?

Brzi Gonzales

pre 6 godina

S400 koji je prodat Turskoj pogadja sve avione osim turskih. A kada krene ka ruskim i avionima njihovih saveznika raketa se automatski okrece ka lansirnoj rampi. A prilikom pokusaja da se otvori kutija sa elektronikom ili hakuje softver isti se samounistava u roku od 5 sekundi. Naravno da se salim, ali samo sa ovom varijantom S400 postoji racionalan razlog da se isti prodaje po belom svetu.

@@@

pre 6 godina

@Sasa
S-400 ce imati sistem raspoznavanja, kao i svaki moderni PVO sistem i apsolutno ce moci da obara ruske avione, tacnije moci ce da obara sve avione osim turskih :) Ruski strucnjaci montiraju sisteme uz nadzor turskih. A Turska ne kupuje sistem koji ne moze da nanisani i obori ruske avione. To valjda znamo iz iskustva :) Rusija je propala drzava koja bi prodala Moskvu samo da zaradi pare i da se Putin odrzi na vlasti. Vojska im i dalje koristi sovjetsko oruzje, sta tu ima da se prica. Rusija sama nije proizvela nista, sve sto imaju je proizvedeno u SSSR-u.

zoran

pre 6 godina

Nevidljivi avion SAD nisu bili nigde stacionirani.Leteli su iz SAD da bombarduju iz razliga tajnosti,a ovi kao gvožđuriju prodaju.Zbaju turci da s-400 ne vredu ništa i zati će uližiti u svoje.A komunistima komentatorima da znate to oruđe će biti titalno u turskim odnosno NATO rukama jer u blizini je "prijateljska" Grčka pa ne bi želeli da se Grčka naglo obogati zapadnim oružjem.I komunistim komentatorima savet -manje gledajte sci fi filmove.

leptirica

pre 6 godina

Ljudi shvatite, Rusi moraju prodavati jer nemaju buđet ko SAD. Isto tako je sigurno da će Rusi zadržati neke elemente kao i Amerikanci kad prodaju svoje sisteme, odnosno nije isto ono što radiš za vlastitu vojsku i ono što radiš za izvoz. Ameri će sigurno pokušati izvuci dio tehnologije, a Turci im sigurno kao i Indijci neće reći ne.

@@@

pre 6 godina

@Bosfor 2017
Hahaha, a kupovina 120 F-35 je poruka za koga? Ponuda Evropljanima da zajedno prave PVO sistem je takodje dokaz nepoverenja? Mozes ti da ocekujes sta hoces, ali Turska je narucila 120 F-35 i to ZA POCETAK. Vec ce pominje povecanje narudzbe.Su-35 nije avion 5 generacije, a Turska ima sasvim dovoljno aviona 4 generacije, tako da sigurno ne bi kupovala sovjetske avione, kada ima svoje F-16 i to nekih 260 komada. Sto se baza tice, najvaznija je ona u kojoj su americke nuklearne bombe, a ta funkcionise besprekorno. S-400 je kupljen radi spijunaze za potrebe SAD, Erdogan je preveslao Putina... nije mu prvi put :)

Bosfor 2017

pre 6 godina

Turska kupuje S-400 i to je po meni poruka Ankare da pada povjerenje u kljucne Nato saveznike od kojih su inace nabavljali slicne sisteme zastite. To su u prvom redu SAD i Njemacka. Primjetite odnos upravo ove 2 zemlje prema Kurdima. Turci su otkazali gostoprimstvo Njemackim trupama a uskoro bi mogli zatvoriti i bazu u Adani. S-400 porucuje bye bye ako ovako nastavite, stoga ocekujem otkazivanje kupovine F-35 a narucivanje SU-35 u narednih 5 godina. Naravno sve to ide ako se odnosi Ankare i Vasingtona ne usklade.

Sasa

pre 6 godina

Svih pet pukova S-400 koji bi trebalo da budu isporučeni Turskoj imaće sisteme raspoznavanja, tako da je sa njima nemoguće obaranje ruskih aviona. Naravno da će biti zaštićene i turske letelice, ali će program zaštite montirati ruski specijalisti, jer Moskva nije spremna da turskim vojnim elektroničarima otkrije svoje tajne sisteme. To znači da Ankara neće dobiti tehničku dokumentaciju o “mozgu” S-400.

audio

pre 6 godina

Rusi su stvarno jedan mracan spahiluk. Toliko pametnih matematicara, pisaca, kompozitora, ali im drzava vekovima funkcionise kao tamni, nazadni vilajet - sila, ideolosko surovanje sa najnazadnijim drzavama, nikad ne zavrse ono sto su poceli, potkusuruju se malim drzavama, donose dugotrajnu bedu i nikad, ali nikad ne obezbede civilizovan i prosperitetan zivot ni svojim gradjanima ni svojim "saveznicima".
(Misko, 12. novembar 2017 18:35)

Potpuno se slazem sa svim iznetim u vasem komentaru. I mi i dalje hrlimo u taj mrak.

metuzalem

pre 6 godina

@ @@@
Verovatno si mnogo mlad i nedokazan čovek. Gledali smo u direktnom prenosu 1991 nemoć izraelskih ''Patriota'' protiv smešnih i glupih ''SCUD'' projektila.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Gomila bezposličara komentariše Rusiju i stanje u državi.... Putin je spasio Edraganov vrat, dobio Nato bazu za sebe, ima ih u šaci. A S400 nije samo dve cevke i rakete. Gde je softver, rakete radarski sistem... sve to mogu da promene rusi i daju nešto manje funkcionalno. Ruje imaju u rukavu još 2 sistema koji bacaju senku na S-seriju. Za balističke rakete i supersonične avione. Da Srbija ima novca i mi bi smo kupili s400 i Su35, ali nemamo i niko nece da da ništa dzabe. Ameri mogu da studiraju S400 do mile volje, nije problem u tome kako on radi, nego kako ga zaobići. To je malo nemoguće.
(Gunđalo, 12. novembar 2017 17:37)

Znaci, ti meni prodas telefon za 1000€ ali u svakom trenutku mozes ga blokirati i ja ga ne mogu koristiti?
Ja toliko glup?

miami

pre 6 godina

Evropljani su zaboravili istoriju. Otomani su kupovali najsavremenije evropsko oruzju, cak I cele posade za topove na primer, I sa tim oruzjem napadali Evropljane. Oni nisu u stanju nista sami da naprave, zato su besni, sto im Rusi nisu hteli prodati tehnologiju. Pamet u glavu sa njima.

BLuka

pre 6 godina

@@@ spasice se prodajom jednog sistema,jos osiromasenog i prilagodjenog njihovim masinama? Pa vise bi zaradili na tehnologiji tog sistema ili jos bolje prodajom nesto od 1800 tona rezervi zlata kao sto svi luzeri rade a zamisli samo su u Septembru kupili 37 tona.

@@@

pre 6 godina

@XXL
Ma da, Rus je praktican i proizvodi samo ono sto je potrebno. Zato Rus ne moze sam sebe da prehrani, iako ima najvecu drzavu na svetu. Zato prakticni Rus ima manje aviona nego Mornarica SAD-a. Zato prakticni Rus ima 3-4 000 aviona, a glupi Amer 12 000.
Zato Rus ima jedan nosac aviona, a glupi Amer 10 nuklearnih i jos 9 onih amfibijskih koji su veci od ruskog nosaca :)
Zato je prakticni Rus dozvolio da mu se raspadne drzava i da ga opkole neprakticni Amerikanci.
Prakticni Rus ima ekonomiju na nivou Spanije, 9 puta manju od americke.
Prakticni Rus pravi S-400, a glupi Ameri vec napravili raketni stit :)
Rus proizvodi sto treba, pa zato od raspada SSSR-a nije proizveo nista novo. Amerikanci neprakticni pa vec odavno proizvode F-22 i F-35, prakticni Rus jos uvek muku muci sa sovjetskim MiG-29 i Su-27.
Prakticni Rus je ponudio avion Amerima dok su oni kuburili sa X-22, pa danas F-22 uveliko leti, e gde je taj avion prakticnog Rusa? Jel ga proizvode mozda? Jok, trune na nekoj livadi. Uvek prakticni Rusi. Eto, naoruzali svemir, a ne umeju nosac helikoptera da naprave sami :)

@@@

pre 6 godina

@Tomy
Nema resenja!? Taj sistem je opremljen radarima koji “ne vide” avione 5 generacije. Dakle, ne vide F-35 i F-22. Znaci, vec provaljen i zastareo sistem.
Reci mi, jel eksplodirao onaj MiG-25 kad su ga rastavili Ameri sedamdesetih godina u Japanu? Jel eksplodirao neki S-300 iz zemalja bivseg SSSR-a i Varsavskog Pakta kada su ga Amerikanci rastavljali? Jel eksplodirao neki MiG-29? A ona indijska podmornica? Eksplodirala cim su Amerikanci usli u nju jel tako? Da li ti zaista mislis da neko placa 2 milijarde za nesto sto moze da eksplodira ako pokusa da ga analizira? Kako Kinezi kopirase ono rusko oruzje? Mora da ih je cudo
izginulo dok su rastavljali originale, da nisu rastavljali, sad bi ih bilo bar 2 milijarde :(

XXL

pre 6 godina

Rus je praktičan proizvodi i prodaje samo onoliko koliko je potrebno za razliku od amera koji sve pretvara u hiper produkciju i da bi to potrošio započinje ratove. Zar nisu rusi ponudili svoj 'stelth' avion MiG-37 Ferret amerikancima dok su ovi kuburili još u experimentalnoj fazi sa YF-22 i YF-23? Čak su i naši mediji pisali o tome. Pa ameri kupuju od rusa i raketne motore, jer za njihovu proizvodnju potreban je titanium ruda koju ameri - nemaju. A srbadija se naložila oko premoći ko je jači kao što je Regan likovao da će otpočeti - rat zvezda samo čime? Rus je već militarizovao svemir pa procuri i neka vest o tome nedavno, a ovde srbende lome koplja oko nekakvog S-400.

Tomy

pre 6 godina

Znalci moji samo da znate da je izvozna varijanta drugačija i mnogo zaštićenija.Sam pokušaj rasklapanja nečega dovodi do toga da bude sprženo ili dekorirano ili sl zaštita.Sta mislite da to nas tako ide a druga stvar je da nema bas mnogo tajni i nije problem dali je toljaga duga metar ili dva nego kako ostati svestan kada te mlatne po glavi a to je sa ovim sistemom da gubiš svest,nema rješenja.

Misko

pre 6 godina

Ti Rusi su stvarno jedan mracan spahiluk. Toliko pametnih matematicara, pisaca, kompozitora, ali im drzava vekovima funkcionise kao tamni, nazadni vilajet - sila, ideolosko surovanje sa najnazadnijim drzavama, nikad ne zavrse ono sto su poceli, potkusuruju se malim drzavama, donose dugotrajnu bedu i nikad, ali nikad ne obezbede civilizovan i prosperitetan zivot ni svojim gradjanima ni svojim "saveznicima".

milan treci

pre 6 godina

Постоје ствари које се никад и ни по коју цену не смеју продавати.како на личном тако и на државном нивоу.Без икакве дилеме да ће први комплет који буде стигао у Турску одмах бити натоварен на америчке војне бродове и одвезен у САД.Ангажоваће Украјинце који имају приступ и искуства са С 300 и знају руски језик и филозовију технолошког размишљања још из периода Совјетског Савеза.Тако су из времена Варшавског пакта чим је неко ново средство или опрема па и најбаналније за војне потребе у Румунију одмах товарено на америчке војне бродове у црном мору па правац САД.

Gunđalo

pre 6 godina

Gomila bezposličara komentariše Rusiju i stanje u državi.... Putin je spasio Edraganov vrat, dobio Nato bazu za sebe, ima ih u šaci. A S400 nije samo dve cevke i rakete. Gde je softver, rakete radarski sistem... sve to mogu da promene rusi i daju nešto manje funkcionalno. Ruje imaju u rukavu još 2 sistema koji bacaju senku na S-seriju. Za balističke rakete i supersonične avione. Da Srbija ima novca i mi bi smo kupili s400 i Su35, ali nemamo i niko nece da da ništa dzabe. Ameri mogu da studiraju S400 do mile volje, nije problem u tome kako on radi, nego kako ga zaobići. To je malo nemoguće.

17,30

pre 6 godina

Sve svoje najumnije strucnjake ljudi koriste za naoruzavanje. Klasicnog oruzja ima toliko da ae svaki km kvadratni preore vise puta. A gde je nuklearno oruzje. Ovo ce covecanstvu doći glave.

@@@

pre 6 godina

@ovo ono
S-400 nije generacija ispod, nego najmoderniji ruski PVO sistem. S-500 je nesto drugo, ne sluzi za obaranje aviona nego ICBM-a. Dakle, prodali su najbolje sto imaju onima koji im ruse avione. Ponizena Rusija, unistena sankcijama, prodaje sve sto moze, samo da vrhuska prezivi na vlasti. Zamisli da SAD sutra objave da prodaju F-35 Iranu, Siriji ili Kubi?

@@@

pre 6 godina

@razlog
Taj Cizmov je naravno lupio, tipicno malogradjanski izjavio da Turska ne poseduje naucni i tehnolski kapacitet, ali je zaboravio da objasni kako onda poseduje kapacitet da proizvodi F-16 i domaci avion 5 generacije, i to sama, za razliku od Rusije koja je za proizvodnju svog aviona 5 generacije morala da trazi pomoc Indije. Malo arogantna izjava clanova vojne industrije drzave koja nije sposobna sama da proizvede ni nosac helikoptera, nego doziveli da ih Francuzi ponize i Mistrale prodaju Egiptu.

FAP

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28) Ne, nego su Rusi iskoristili momentum i stavili Turke pred dve opcije: ili cete uloziti grdne pare kod nas ili slede teske posledice po vasoj ekonomiji i kao slag na tortu naoruzavacemo Kurde do zube, pa da vidimo da je bilo pametno sa nama da zezate.
(Kriticar, 12. novembar 2017 14:49)

&

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28)

Sve sami vanjskopolitički analitičari i to svetskog kalibra a ne znaju šta im se dešava u dvorištu ispred. Blago Srbiji sa vama.

razlog

pre 6 godina

Turska nije zadovoljna jer joj je namera bila i da zakljuci sporazum o proizvodnji S400 u Turskoj. Nakon tog dogovora usledila je izjava S. Cizmova direktora ruske agencije Rostoc da Turska ne poseduje naucne i tehnoloske kapacitete za proizvodnju ovog sistema. Izjava je data nakon posete Erdogana Ukrajini i njegove izjave da Turska nikada nece priznati ilegalnu aneksiju Krima. Zato se sada Turska okrece Francuskoj i Italiji

ovo ono

pre 6 godina

slušaj ovog 'najniže grane'... prodali im, sad već generaciju ispod, sistem jer je moralo da se naplati to obaranje njenog aviona. plos održavanje i obuka na istom.

petar

pre 6 godina

Juce se rusi ljutili sto su indijci pustili amere da udju u ruske podmornice koje su ovi iznajmili.

Pa sad ce ameri detaljno da vam ispitaju najnapredniji protiavionski sistem koji imate (znam da imaju i s500 ali on sluzi da obara ICBM).

Per koji mesec su bili na ivici rata. A sada im prodaju najsofisticiraniju vojnu tehniku. politika je ku**va.

To bi bilo isto kao kada bi nama 2000-te prodali f117 avion.

bruka

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.

Kriticar

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28) Ne, nego su Rusi iskoristili momentum i stavili Turke pred dve opcije: ili cete uloziti grdne pare kod nas ili slede teske posledice po vasoj ekonomiji i kao slag na tortu naoruzavacemo Kurde do zube, pa da vidimo da je bilo pametno sa nama da zezate.

FAP

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28) Ne, nego su Rusi iskoristili momentum i stavili Turke pred dve opcije: ili cete uloziti grdne pare kod nas ili slede teske posledice po vasoj ekonomiji i kao slag na tortu naoruzavacemo Kurde do zube, pa da vidimo da je bilo pametno sa nama da zezate.
(Kriticar, 12. novembar 2017 14:49)

&

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28)

Sve sami vanjskopolitički analitičari i to svetskog kalibra a ne znaju šta im se dešava u dvorištu ispred. Blago Srbiji sa vama.

bruka

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.

petar

pre 6 godina

Juce se rusi ljutili sto su indijci pustili amere da udju u ruske podmornice koje su ovi iznajmili.

Pa sad ce ameri detaljno da vam ispitaju najnapredniji protiavionski sistem koji imate (znam da imaju i s500 ali on sluzi da obara ICBM).

Per koji mesec su bili na ivici rata. A sada im prodaju najsofisticiraniju vojnu tehniku. politika je ku**va.

To bi bilo isto kao kada bi nama 2000-te prodali f117 avion.

@@@

pre 6 godina

@ovo ono
S-400 nije generacija ispod, nego najmoderniji ruski PVO sistem. S-500 je nesto drugo, ne sluzi za obaranje aviona nego ICBM-a. Dakle, prodali su najbolje sto imaju onima koji im ruse avione. Ponizena Rusija, unistena sankcijama, prodaje sve sto moze, samo da vrhuska prezivi na vlasti. Zamisli da SAD sutra objave da prodaju F-35 Iranu, Siriji ili Kubi?

Misko

pre 6 godina

Ti Rusi su stvarno jedan mracan spahiluk. Toliko pametnih matematicara, pisaca, kompozitora, ali im drzava vekovima funkcionise kao tamni, nazadni vilajet - sila, ideolosko surovanje sa najnazadnijim drzavama, nikad ne zavrse ono sto su poceli, potkusuruju se malim drzavama, donose dugotrajnu bedu i nikad, ali nikad ne obezbede civilizovan i prosperitetan zivot ni svojim gradjanima ni svojim "saveznicima".

razlog

pre 6 godina

Turska nije zadovoljna jer joj je namera bila i da zakljuci sporazum o proizvodnji S400 u Turskoj. Nakon tog dogovora usledila je izjava S. Cizmova direktora ruske agencije Rostoc da Turska ne poseduje naucne i tehnoloske kapacitete za proizvodnju ovog sistema. Izjava je data nakon posete Erdogana Ukrajini i njegove izjave da Turska nikada nece priznati ilegalnu aneksiju Krima. Zato se sada Turska okrece Francuskoj i Italiji

Kriticar

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28) Ne, nego su Rusi iskoristili momentum i stavili Turke pred dve opcije: ili cete uloziti grdne pare kod nas ili slede teske posledice po vasoj ekonomiji i kao slag na tortu naoruzavacemo Kurde do zube, pa da vidimo da je bilo pametno sa nama da zezate.

Gunđalo

pre 6 godina

Gomila bezposličara komentariše Rusiju i stanje u državi.... Putin je spasio Edraganov vrat, dobio Nato bazu za sebe, ima ih u šaci. A S400 nije samo dve cevke i rakete. Gde je softver, rakete radarski sistem... sve to mogu da promene rusi i daju nešto manje funkcionalno. Ruje imaju u rukavu još 2 sistema koji bacaju senku na S-seriju. Za balističke rakete i supersonične avione. Da Srbija ima novca i mi bi smo kupili s400 i Su35, ali nemamo i niko nece da da ništa dzabe. Ameri mogu da studiraju S400 do mile volje, nije problem u tome kako on radi, nego kako ga zaobići. To je malo nemoguće.

audio

pre 6 godina

Rusi su stvarno jedan mracan spahiluk. Toliko pametnih matematicara, pisaca, kompozitora, ali im drzava vekovima funkcionise kao tamni, nazadni vilajet - sila, ideolosko surovanje sa najnazadnijim drzavama, nikad ne zavrse ono sto su poceli, potkusuruju se malim drzavama, donose dugotrajnu bedu i nikad, ali nikad ne obezbede civilizovan i prosperitetan zivot ni svojim gradjanima ni svojim "saveznicima".
(Misko, 12. novembar 2017 18:35)

Potpuno se slazem sa svim iznetim u vasem komentaru. I mi i dalje hrlimo u taj mrak.

@@@

pre 6 godina

@razlog
Taj Cizmov je naravno lupio, tipicno malogradjanski izjavio da Turska ne poseduje naucni i tehnolski kapacitet, ali je zaboravio da objasni kako onda poseduje kapacitet da proizvodi F-16 i domaci avion 5 generacije, i to sama, za razliku od Rusije koja je za proizvodnju svog aviona 5 generacije morala da trazi pomoc Indije. Malo arogantna izjava clanova vojne industrije drzave koja nije sposobna sama da proizvede ni nosac helikoptera, nego doziveli da ih Francuzi ponize i Mistrale prodaju Egiptu.

ovo ono

pre 6 godina

slušaj ovog 'najniže grane'... prodali im, sad već generaciju ispod, sistem jer je moralo da se naplati to obaranje njenog aviona. plos održavanje i obuka na istom.

@@@

pre 6 godina

@XXL
Ma da, Rus je praktican i proizvodi samo ono sto je potrebno. Zato Rus ne moze sam sebe da prehrani, iako ima najvecu drzavu na svetu. Zato prakticni Rus ima manje aviona nego Mornarica SAD-a. Zato prakticni Rus ima 3-4 000 aviona, a glupi Amer 12 000.
Zato Rus ima jedan nosac aviona, a glupi Amer 10 nuklearnih i jos 9 onih amfibijskih koji su veci od ruskog nosaca :)
Zato je prakticni Rus dozvolio da mu se raspadne drzava i da ga opkole neprakticni Amerikanci.
Prakticni Rus ima ekonomiju na nivou Spanije, 9 puta manju od americke.
Prakticni Rus pravi S-400, a glupi Ameri vec napravili raketni stit :)
Rus proizvodi sto treba, pa zato od raspada SSSR-a nije proizveo nista novo. Amerikanci neprakticni pa vec odavno proizvode F-22 i F-35, prakticni Rus jos uvek muku muci sa sovjetskim MiG-29 i Su-27.
Prakticni Rus je ponudio avion Amerima dok su oni kuburili sa X-22, pa danas F-22 uveliko leti, e gde je taj avion prakticnog Rusa? Jel ga proizvode mozda? Jok, trune na nekoj livadi. Uvek prakticni Rusi. Eto, naoruzali svemir, a ne umeju nosac helikoptera da naprave sami :)

miami

pre 6 godina

Evropljani su zaboravili istoriju. Otomani su kupovali najsavremenije evropsko oruzju, cak I cele posade za topove na primer, I sa tim oruzjem napadali Evropljane. Oni nisu u stanju nista sami da naprave, zato su besni, sto im Rusi nisu hteli prodati tehnologiju. Pamet u glavu sa njima.

Sasa

pre 6 godina

Svih pet pukova S-400 koji bi trebalo da budu isporučeni Turskoj imaće sisteme raspoznavanja, tako da je sa njima nemoguće obaranje ruskih aviona. Naravno da će biti zaštićene i turske letelice, ali će program zaštite montirati ruski specijalisti, jer Moskva nije spremna da turskim vojnim elektroničarima otkrije svoje tajne sisteme. To znači da Ankara neće dobiti tehničku dokumentaciju o “mozgu” S-400.

17,30

pre 6 godina

Sve svoje najumnije strucnjake ljudi koriste za naoruzavanje. Klasicnog oruzja ima toliko da ae svaki km kvadratni preore vise puta. A gde je nuklearno oruzje. Ovo ce covecanstvu doći glave.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Gomila bezposličara komentariše Rusiju i stanje u državi.... Putin je spasio Edraganov vrat, dobio Nato bazu za sebe, ima ih u šaci. A S400 nije samo dve cevke i rakete. Gde je softver, rakete radarski sistem... sve to mogu da promene rusi i daju nešto manje funkcionalno. Ruje imaju u rukavu još 2 sistema koji bacaju senku na S-seriju. Za balističke rakete i supersonične avione. Da Srbija ima novca i mi bi smo kupili s400 i Su35, ali nemamo i niko nece da da ništa dzabe. Ameri mogu da studiraju S400 do mile volje, nije problem u tome kako on radi, nego kako ga zaobići. To je malo nemoguće.
(Gunđalo, 12. novembar 2017 17:37)

Znaci, ti meni prodas telefon za 1000€ ali u svakom trenutku mozes ga blokirati i ja ga ne mogu koristiti?
Ja toliko glup?

@@@

pre 6 godina

@Tomy
Nema resenja!? Taj sistem je opremljen radarima koji “ne vide” avione 5 generacije. Dakle, ne vide F-35 i F-22. Znaci, vec provaljen i zastareo sistem.
Reci mi, jel eksplodirao onaj MiG-25 kad su ga rastavili Ameri sedamdesetih godina u Japanu? Jel eksplodirao neki S-300 iz zemalja bivseg SSSR-a i Varsavskog Pakta kada su ga Amerikanci rastavljali? Jel eksplodirao neki MiG-29? A ona indijska podmornica? Eksplodirala cim su Amerikanci usli u nju jel tako? Da li ti zaista mislis da neko placa 2 milijarde za nesto sto moze da eksplodira ako pokusa da ga analizira? Kako Kinezi kopirase ono rusko oruzje? Mora da ih je cudo
izginulo dok su rastavljali originale, da nisu rastavljali, sad bi ih bilo bar 2 milijarde :(

Tomy

pre 6 godina

Znalci moji samo da znate da je izvozna varijanta drugačija i mnogo zaštićenija.Sam pokušaj rasklapanja nečega dovodi do toga da bude sprženo ili dekorirano ili sl zaštita.Sta mislite da to nas tako ide a druga stvar je da nema bas mnogo tajni i nije problem dali je toljaga duga metar ili dva nego kako ostati svestan kada te mlatne po glavi a to je sa ovim sistemom da gubiš svest,nema rješenja.

metuzalem

pre 6 godina

@ @@@
Verovatno si mnogo mlad i nedokazan čovek. Gledali smo u direktnom prenosu 1991 nemoć izraelskih ''Patriota'' protiv smešnih i glupih ''SCUD'' projektila.

leptirica

pre 6 godina

Ljudi shvatite, Rusi moraju prodavati jer nemaju buđet ko SAD. Isto tako je sigurno da će Rusi zadržati neke elemente kao i Amerikanci kad prodaju svoje sisteme, odnosno nije isto ono što radiš za vlastitu vojsku i ono što radiš za izvoz. Ameri će sigurno pokušati izvuci dio tehnologije, a Turci im sigurno kao i Indijci neće reći ne.

@@@

pre 6 godina

@Sasa
S-400 ce imati sistem raspoznavanja, kao i svaki moderni PVO sistem i apsolutno ce moci da obara ruske avione, tacnije moci ce da obara sve avione osim turskih :) Ruski strucnjaci montiraju sisteme uz nadzor turskih. A Turska ne kupuje sistem koji ne moze da nanisani i obori ruske avione. To valjda znamo iz iskustva :) Rusija je propala drzava koja bi prodala Moskvu samo da zaradi pare i da se Putin odrzi na vlasti. Vojska im i dalje koristi sovjetsko oruzje, sta tu ima da se prica. Rusija sama nije proizvela nista, sve sto imaju je proizvedeno u SSSR-u.

@@@

pre 6 godina

@Bosfor 2017
Hahaha, a kupovina 120 F-35 je poruka za koga? Ponuda Evropljanima da zajedno prave PVO sistem je takodje dokaz nepoverenja? Mozes ti da ocekujes sta hoces, ali Turska je narucila 120 F-35 i to ZA POCETAK. Vec ce pominje povecanje narudzbe.Su-35 nije avion 5 generacije, a Turska ima sasvim dovoljno aviona 4 generacije, tako da sigurno ne bi kupovala sovjetske avione, kada ima svoje F-16 i to nekih 260 komada. Sto se baza tice, najvaznija je ona u kojoj su americke nuklearne bombe, a ta funkcionise besprekorno. S-400 je kupljen radi spijunaze za potrebe SAD, Erdogan je preveslao Putina... nije mu prvi put :)

milan treci

pre 6 godina

Постоје ствари које се никад и ни по коју цену не смеју продавати.како на личном тако и на државном нивоу.Без икакве дилеме да ће први комплет који буде стигао у Турску одмах бити натоварен на америчке војне бродове и одвезен у САД.Ангажоваће Украјинце који имају приступ и искуства са С 300 и знају руски језик и филозовију технолошког размишљања још из периода Совјетског Савеза.Тако су из времена Варшавског пакта чим је неко ново средство или опрема па и најбаналније за војне потребе у Румунију одмах товарено на америчке војне бродове у црном мору па правац САД.

XXL

pre 6 godina

Rus je praktičan proizvodi i prodaje samo onoliko koliko je potrebno za razliku od amera koji sve pretvara u hiper produkciju i da bi to potrošio započinje ratove. Zar nisu rusi ponudili svoj 'stelth' avion MiG-37 Ferret amerikancima dok su ovi kuburili još u experimentalnoj fazi sa YF-22 i YF-23? Čak su i naši mediji pisali o tome. Pa ameri kupuju od rusa i raketne motore, jer za njihovu proizvodnju potreban je titanium ruda koju ameri - nemaju. A srbadija se naložila oko premoći ko je jači kao što je Regan likovao da će otpočeti - rat zvezda samo čime? Rus je već militarizovao svemir pa procuri i neka vest o tome nedavno, a ovde srbende lome koplja oko nekakvog S-400.

BLuka

pre 6 godina

@@@ spasice se prodajom jednog sistema,jos osiromasenog i prilagodjenog njihovim masinama? Pa vise bi zaradili na tehnologiji tog sistema ili jos bolje prodajom nesto od 1800 tona rezervi zlata kao sto svi luzeri rade a zamisli samo su u Septembru kupili 37 tona.

Bosfor 2017

pre 6 godina

Turska kupuje S-400 i to je po meni poruka Ankare da pada povjerenje u kljucne Nato saveznike od kojih su inace nabavljali slicne sisteme zastite. To su u prvom redu SAD i Njemacka. Primjetite odnos upravo ove 2 zemlje prema Kurdima. Turci su otkazali gostoprimstvo Njemackim trupama a uskoro bi mogli zatvoriti i bazu u Adani. S-400 porucuje bye bye ako ovako nastavite, stoga ocekujem otkazivanje kupovine F-35 a narucivanje SU-35 u narednih 5 godina. Naravno sve to ide ako se odnosi Ankare i Vasingtona ne usklade.

zoran

pre 6 godina

Nevidljivi avion SAD nisu bili nigde stacionirani.Leteli su iz SAD da bombarduju iz razliga tajnosti,a ovi kao gvožđuriju prodaju.Zbaju turci da s-400 ne vredu ništa i zati će uližiti u svoje.A komunistima komentatorima da znate to oruđe će biti titalno u turskim odnosno NATO rukama jer u blizini je "prijateljska" Grčka pa ne bi želeli da se Grčka naglo obogati zapadnim oružjem.I komunistim komentatorima savet -manje gledajte sci fi filmove.

Brzi Gonzales

pre 6 godina

S400 koji je prodat Turskoj pogadja sve avione osim turskih. A kada krene ka ruskim i avionima njihovih saveznika raketa se automatski okrece ka lansirnoj rampi. A prilikom pokusaja da se otvori kutija sa elektronikom ili hakuje softver isti se samounistava u roku od 5 sekundi. Naravno da se salim, ali samo sa ovom varijantom S400 postoji racionalan razlog da se isti prodaje po belom svetu.

jasdf

pre 6 godina

@metuzalem
Kako su prosli? Nekoliko povredjenih i bez poginulih, a radi se o sistemu koji je bio u upotrebi pre 30 godina. Kako je prosao aerodrom u Damasku od izraelskih napada? Jesu li se odbranili barem od jednog?

bruka

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.

Kriticar

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28) Ne, nego su Rusi iskoristili momentum i stavili Turke pred dve opcije: ili cete uloziti grdne pare kod nas ili slede teske posledice po vasoj ekonomiji i kao slag na tortu naoruzavacemo Kurde do zube, pa da vidimo da je bilo pametno sa nama da zezate.

@@@

pre 6 godina

@Sasa
S-400 ce imati sistem raspoznavanja, kao i svaki moderni PVO sistem i apsolutno ce moci da obara ruske avione, tacnije moci ce da obara sve avione osim turskih :) Ruski strucnjaci montiraju sisteme uz nadzor turskih. A Turska ne kupuje sistem koji ne moze da nanisani i obori ruske avione. To valjda znamo iz iskustva :) Rusija je propala drzava koja bi prodala Moskvu samo da zaradi pare i da se Putin odrzi na vlasti. Vojska im i dalje koristi sovjetsko oruzje, sta tu ima da se prica. Rusija sama nije proizvela nista, sve sto imaju je proizvedeno u SSSR-u.

@@@

pre 6 godina

@XXL
Ma da, Rus je praktican i proizvodi samo ono sto je potrebno. Zato Rus ne moze sam sebe da prehrani, iako ima najvecu drzavu na svetu. Zato prakticni Rus ima manje aviona nego Mornarica SAD-a. Zato prakticni Rus ima 3-4 000 aviona, a glupi Amer 12 000.
Zato Rus ima jedan nosac aviona, a glupi Amer 10 nuklearnih i jos 9 onih amfibijskih koji su veci od ruskog nosaca :)
Zato je prakticni Rus dozvolio da mu se raspadne drzava i da ga opkole neprakticni Amerikanci.
Prakticni Rus ima ekonomiju na nivou Spanije, 9 puta manju od americke.
Prakticni Rus pravi S-400, a glupi Ameri vec napravili raketni stit :)
Rus proizvodi sto treba, pa zato od raspada SSSR-a nije proizveo nista novo. Amerikanci neprakticni pa vec odavno proizvode F-22 i F-35, prakticni Rus jos uvek muku muci sa sovjetskim MiG-29 i Su-27.
Prakticni Rus je ponudio avion Amerima dok su oni kuburili sa X-22, pa danas F-22 uveliko leti, e gde je taj avion prakticnog Rusa? Jel ga proizvode mozda? Jok, trune na nekoj livadi. Uvek prakticni Rusi. Eto, naoruzali svemir, a ne umeju nosac helikoptera da naprave sami :)

@@@

pre 6 godina

@ovo ono
S-400 nije generacija ispod, nego najmoderniji ruski PVO sistem. S-500 je nesto drugo, ne sluzi za obaranje aviona nego ICBM-a. Dakle, prodali su najbolje sto imaju onima koji im ruse avione. Ponizena Rusija, unistena sankcijama, prodaje sve sto moze, samo da vrhuska prezivi na vlasti. Zamisli da SAD sutra objave da prodaju F-35 Iranu, Siriji ili Kubi?

@@@

pre 6 godina

@razlog
Taj Cizmov je naravno lupio, tipicno malogradjanski izjavio da Turska ne poseduje naucni i tehnolski kapacitet, ali je zaboravio da objasni kako onda poseduje kapacitet da proizvodi F-16 i domaci avion 5 generacije, i to sama, za razliku od Rusije koja je za proizvodnju svog aviona 5 generacije morala da trazi pomoc Indije. Malo arogantna izjava clanova vojne industrije drzave koja nije sposobna sama da proizvede ni nosac helikoptera, nego doziveli da ih Francuzi ponize i Mistrale prodaju Egiptu.

Misko

pre 6 godina

Ti Rusi su stvarno jedan mracan spahiluk. Toliko pametnih matematicara, pisaca, kompozitora, ali im drzava vekovima funkcionise kao tamni, nazadni vilajet - sila, ideolosko surovanje sa najnazadnijim drzavama, nikad ne zavrse ono sto su poceli, potkusuruju se malim drzavama, donose dugotrajnu bedu i nikad, ali nikad ne obezbede civilizovan i prosperitetan zivot ni svojim gradjanima ni svojim "saveznicima".

XXL

pre 6 godina

Rus je praktičan proizvodi i prodaje samo onoliko koliko je potrebno za razliku od amera koji sve pretvara u hiper produkciju i da bi to potrošio započinje ratove. Zar nisu rusi ponudili svoj 'stelth' avion MiG-37 Ferret amerikancima dok su ovi kuburili još u experimentalnoj fazi sa YF-22 i YF-23? Čak su i naši mediji pisali o tome. Pa ameri kupuju od rusa i raketne motore, jer za njihovu proizvodnju potreban je titanium ruda koju ameri - nemaju. A srbadija se naložila oko premoći ko je jači kao što je Regan likovao da će otpočeti - rat zvezda samo čime? Rus je već militarizovao svemir pa procuri i neka vest o tome nedavno, a ovde srbende lome koplja oko nekakvog S-400.

zoran

pre 6 godina

Nevidljivi avion SAD nisu bili nigde stacionirani.Leteli su iz SAD da bombarduju iz razliga tajnosti,a ovi kao gvožđuriju prodaju.Zbaju turci da s-400 ne vredu ništa i zati će uližiti u svoje.A komunistima komentatorima da znate to oruđe će biti titalno u turskim odnosno NATO rukama jer u blizini je "prijateljska" Grčka pa ne bi želeli da se Grčka naglo obogati zapadnim oružjem.I komunistim komentatorima savet -manje gledajte sci fi filmove.

Gunđalo

pre 6 godina

Gomila bezposličara komentariše Rusiju i stanje u državi.... Putin je spasio Edraganov vrat, dobio Nato bazu za sebe, ima ih u šaci. A S400 nije samo dve cevke i rakete. Gde je softver, rakete radarski sistem... sve to mogu da promene rusi i daju nešto manje funkcionalno. Ruje imaju u rukavu još 2 sistema koji bacaju senku na S-seriju. Za balističke rakete i supersonične avione. Da Srbija ima novca i mi bi smo kupili s400 i Su35, ali nemamo i niko nece da da ništa dzabe. Ameri mogu da studiraju S400 do mile volje, nije problem u tome kako on radi, nego kako ga zaobići. To je malo nemoguće.

ovo ono

pre 6 godina

slušaj ovog 'najniže grane'... prodali im, sad već generaciju ispod, sistem jer je moralo da se naplati to obaranje njenog aviona. plos održavanje i obuka na istom.

audio

pre 6 godina

Rusi su stvarno jedan mracan spahiluk. Toliko pametnih matematicara, pisaca, kompozitora, ali im drzava vekovima funkcionise kao tamni, nazadni vilajet - sila, ideolosko surovanje sa najnazadnijim drzavama, nikad ne zavrse ono sto su poceli, potkusuruju se malim drzavama, donose dugotrajnu bedu i nikad, ali nikad ne obezbede civilizovan i prosperitetan zivot ni svojim gradjanima ni svojim "saveznicima".
(Misko, 12. novembar 2017 18:35)

Potpuno se slazem sa svim iznetim u vasem komentaru. I mi i dalje hrlimo u taj mrak.

sarajevo.ba

pre 6 godina

Gomila bezposličara komentariše Rusiju i stanje u državi.... Putin je spasio Edraganov vrat, dobio Nato bazu za sebe, ima ih u šaci. A S400 nije samo dve cevke i rakete. Gde je softver, rakete radarski sistem... sve to mogu da promene rusi i daju nešto manje funkcionalno. Ruje imaju u rukavu još 2 sistema koji bacaju senku na S-seriju. Za balističke rakete i supersonične avione. Da Srbija ima novca i mi bi smo kupili s400 i Su35, ali nemamo i niko nece da da ništa dzabe. Ameri mogu da studiraju S400 do mile volje, nije problem u tome kako on radi, nego kako ga zaobići. To je malo nemoguće.
(Gunđalo, 12. novembar 2017 17:37)

Znaci, ti meni prodas telefon za 1000€ ali u svakom trenutku mozes ga blokirati i ja ga ne mogu koristiti?
Ja toliko glup?

@@@

pre 6 godina

@Bosfor 2017
Hahaha, a kupovina 120 F-35 je poruka za koga? Ponuda Evropljanima da zajedno prave PVO sistem je takodje dokaz nepoverenja? Mozes ti da ocekujes sta hoces, ali Turska je narucila 120 F-35 i to ZA POCETAK. Vec ce pominje povecanje narudzbe.Su-35 nije avion 5 generacije, a Turska ima sasvim dovoljno aviona 4 generacije, tako da sigurno ne bi kupovala sovjetske avione, kada ima svoje F-16 i to nekih 260 komada. Sto se baza tice, najvaznija je ona u kojoj su americke nuklearne bombe, a ta funkcionise besprekorno. S-400 je kupljen radi spijunaze za potrebe SAD, Erdogan je preveslao Putina... nije mu prvi put :)

Sasa

pre 6 godina

Svih pet pukova S-400 koji bi trebalo da budu isporučeni Turskoj imaće sisteme raspoznavanja, tako da je sa njima nemoguće obaranje ruskih aviona. Naravno da će biti zaštićene i turske letelice, ali će program zaštite montirati ruski specijalisti, jer Moskva nije spremna da turskim vojnim elektroničarima otkrije svoje tajne sisteme. To znači da Ankara neće dobiti tehničku dokumentaciju o “mozgu” S-400.

FAP

pre 6 godina

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28) Ne, nego su Rusi iskoristili momentum i stavili Turke pred dve opcije: ili cete uloziti grdne pare kod nas ili slede teske posledice po vasoj ekonomiji i kao slag na tortu naoruzavacemo Kurde do zube, pa da vidimo da je bilo pametno sa nama da zezate.
(Kriticar, 12. novembar 2017 14:49)

&

Rusija je pala na najnize grane. Prodaje PVO sistem drzavi koja joj je oborila avion i ubila pilota!? Odavno se Rusija nije ovako osramotila. Besparica u Rusiji je cini ocajnom. Po ko zna koji put Rusija se pokazala kao nemocna drzava. Inace, Turska kupuje od 100-120 aviona F-35 od SAD-a, tako da ce biti prilike za analizu nikad testiranog S-400.
(bruka, 12. novembar 2017 14:28)

Sve sami vanjskopolitički analitičari i to svetskog kalibra a ne znaju šta im se dešava u dvorištu ispred. Blago Srbiji sa vama.

Tomy

pre 6 godina

Znalci moji samo da znate da je izvozna varijanta drugačija i mnogo zaštićenija.Sam pokušaj rasklapanja nečega dovodi do toga da bude sprženo ili dekorirano ili sl zaštita.Sta mislite da to nas tako ide a druga stvar je da nema bas mnogo tajni i nije problem dali je toljaga duga metar ili dva nego kako ostati svestan kada te mlatne po glavi a to je sa ovim sistemom da gubiš svest,nema rješenja.

petar

pre 6 godina

Juce se rusi ljutili sto su indijci pustili amere da udju u ruske podmornice koje su ovi iznajmili.

Pa sad ce ameri detaljno da vam ispitaju najnapredniji protiavionski sistem koji imate (znam da imaju i s500 ali on sluzi da obara ICBM).

Per koji mesec su bili na ivici rata. A sada im prodaju najsofisticiraniju vojnu tehniku. politika je ku**va.

To bi bilo isto kao kada bi nama 2000-te prodali f117 avion.

milan treci

pre 6 godina

Постоје ствари које се никад и ни по коју цену не смеју продавати.како на личном тако и на државном нивоу.Без икакве дилеме да ће први комплет који буде стигао у Турску одмах бити натоварен на америчке војне бродове и одвезен у САД.Ангажоваће Украјинце који имају приступ и искуства са С 300 и знају руски језик и филозовију технолошког размишљања још из периода Совјетског Савеза.Тако су из времена Варшавског пакта чим је неко ново средство или опрема па и најбаналније за војне потребе у Румунију одмах товарено на америчке војне бродове у црном мору па правац САД.

Bosfor 2017

pre 6 godina

Turska kupuje S-400 i to je po meni poruka Ankare da pada povjerenje u kljucne Nato saveznike od kojih su inace nabavljali slicne sisteme zastite. To su u prvom redu SAD i Njemacka. Primjetite odnos upravo ove 2 zemlje prema Kurdima. Turci su otkazali gostoprimstvo Njemackim trupama a uskoro bi mogli zatvoriti i bazu u Adani. S-400 porucuje bye bye ako ovako nastavite, stoga ocekujem otkazivanje kupovine F-35 a narucivanje SU-35 u narednih 5 godina. Naravno sve to ide ako se odnosi Ankare i Vasingtona ne usklade.

@@@

pre 6 godina

@Tomy
Nema resenja!? Taj sistem je opremljen radarima koji “ne vide” avione 5 generacije. Dakle, ne vide F-35 i F-22. Znaci, vec provaljen i zastareo sistem.
Reci mi, jel eksplodirao onaj MiG-25 kad su ga rastavili Ameri sedamdesetih godina u Japanu? Jel eksplodirao neki S-300 iz zemalja bivseg SSSR-a i Varsavskog Pakta kada su ga Amerikanci rastavljali? Jel eksplodirao neki MiG-29? A ona indijska podmornica? Eksplodirala cim su Amerikanci usli u nju jel tako? Da li ti zaista mislis da neko placa 2 milijarde za nesto sto moze da eksplodira ako pokusa da ga analizira? Kako Kinezi kopirase ono rusko oruzje? Mora da ih je cudo
izginulo dok su rastavljali originale, da nisu rastavljali, sad bi ih bilo bar 2 milijarde :(

miami

pre 6 godina

Evropljani su zaboravili istoriju. Otomani su kupovali najsavremenije evropsko oruzju, cak I cele posade za topove na primer, I sa tim oruzjem napadali Evropljane. Oni nisu u stanju nista sami da naprave, zato su besni, sto im Rusi nisu hteli prodati tehnologiju. Pamet u glavu sa njima.

leptirica

pre 6 godina

Ljudi shvatite, Rusi moraju prodavati jer nemaju buđet ko SAD. Isto tako je sigurno da će Rusi zadržati neke elemente kao i Amerikanci kad prodaju svoje sisteme, odnosno nije isto ono što radiš za vlastitu vojsku i ono što radiš za izvoz. Ameri će sigurno pokušati izvuci dio tehnologije, a Turci im sigurno kao i Indijci neće reći ne.

razlog

pre 6 godina

Turska nije zadovoljna jer joj je namera bila i da zakljuci sporazum o proizvodnji S400 u Turskoj. Nakon tog dogovora usledila je izjava S. Cizmova direktora ruske agencije Rostoc da Turska ne poseduje naucne i tehnoloske kapacitete za proizvodnju ovog sistema. Izjava je data nakon posete Erdogana Ukrajini i njegove izjave da Turska nikada nece priznati ilegalnu aneksiju Krima. Zato se sada Turska okrece Francuskoj i Italiji

metuzalem

pre 6 godina

@ @@@
Verovatno si mnogo mlad i nedokazan čovek. Gledali smo u direktnom prenosu 1991 nemoć izraelskih ''Patriota'' protiv smešnih i glupih ''SCUD'' projektila.

BLuka

pre 6 godina

@@@ spasice se prodajom jednog sistema,jos osiromasenog i prilagodjenog njihovim masinama? Pa vise bi zaradili na tehnologiji tog sistema ili jos bolje prodajom nesto od 1800 tona rezervi zlata kao sto svi luzeri rade a zamisli samo su u Septembru kupili 37 tona.

17,30

pre 6 godina

Sve svoje najumnije strucnjake ljudi koriste za naoruzavanje. Klasicnog oruzja ima toliko da ae svaki km kvadratni preore vise puta. A gde je nuklearno oruzje. Ovo ce covecanstvu doći glave.

Brzi Gonzales

pre 6 godina

S400 koji je prodat Turskoj pogadja sve avione osim turskih. A kada krene ka ruskim i avionima njihovih saveznika raketa se automatski okrece ka lansirnoj rampi. A prilikom pokusaja da se otvori kutija sa elektronikom ili hakuje softver isti se samounistava u roku od 5 sekundi. Naravno da se salim, ali samo sa ovom varijantom S400 postoji racionalan razlog da se isti prodaje po belom svetu.

jasdf

pre 6 godina

@metuzalem
Kako su prosli? Nekoliko povredjenih i bez poginulih, a radi se o sistemu koji je bio u upotrebi pre 30 godina. Kako je prosao aerodrom u Damasku od izraelskih napada? Jesu li se odbranili barem od jednog?