Petak, 10.11.2017.

10:50

Ukidaju liniju za BG, letovi uvek bili puni

Avio-kompanija Izidžet ukinula je veoma popularnu liniju između Ženeve i Beograda od 23. marta naredne godine.

Izvor: Aviatica

Ukidaju liniju za BG, letovi uvek bili puni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

ггг

pre 6 godina

Linija se ipak ne ukida, bice celogodisnja! Potvrdjeno iy EasyJeta :)
https://www.aviatica.rs/easyjet-odlucio-ostaje-linija-zeneva-beograd/

Сима

pre 6 godina

Evo prilike za airserbia da preuzme linju i duplira cenu karte
(Vule, 10. novembar 2017 11:06)

-----

Ово би било смешно да није истинито.

Пољаци лете за Пољску, и то ако купе карте скоро пред лет за по 100 фунти из Лондона. И то се још жале да су карте скупе, јер су обично јефтиније.

А за Београд, 300 фунти и то ако узмеш само месец дана пре.

Električar

pre 6 godina

A aerodrom Nikola Tesla onda da finansira onaj siroma koji placa porez kad kupi burek i deci sveske za skolu?
(Dositej, 10. novembar 2017 12:39)

Ala si se nalupetao! Šta misliš ko plaća gubitke i aerodroma i ErSrbije?

Wtf

pre 6 godina

Svako ko se bavi(o) nekim biznisom zna da niko nece da gasi nesto sto mu donosi zaradu jer bi inace brzo propao. Bottom line: linija nije profitabilna za ovu aviokompaniju, inace je ne bi gasili. Pravo pitanje je zasto nije profitabilna, ako je tacno ovo sto pise u vesti da su stalno bili puni? Onda treba pitati aerodromske vlasti ovde o taksama, monopolskom polozaju jedne kompanije, nedostatku konkurencije, odsustvu zastite prava potrosaca i sl.

A sve to mozete da sami da ih pitate vrlo brzo, na glasackom listicu za predstojece izbore kad budete zaokuruzivali. A to je samo jedno od mnogih pitanja koje mozete da ih pitate kad dodje vreme za izbore. Zapamtite sva vasa nezadovoljstva, sve sto ste primetili u prethodnom periodu, a verujem da je jako mnogo toga, iza cega stoji nesposobna drzava, pa lepo pokazite da ste nezadovoljni tamo gde je to jedino bitno, na glasackom listicu, umesto na nekom portalu/facebooku/twitteru...

pizza pametnica

pre 6 godina

Srbija zivi od dijaspore. Znaju to vrlo dobro ovi lopovi na vlasti. Ali bolje arapima da uteraju jos koji dinar u dzep, nego da narod zaradi da prehrani decu. Dolazli smo svaki drugi vikend, da se osisamo, na rodjendan, na odmor, da deca vide babu i dedu, i uvek ostavljali finu svoticu. Sad vise necemo i to je to.

jelena

pre 6 godina

I liniju Milano - Beograd su ukinuli (cene od 60 a naviše), iako je uvek bio pun avion. Zato sad letim s Linatea preko Rima Alitaijom, krenem u 7 ujutro, u pola 12 sam u Beogradu. Sir Srbija me ne interesuje, ne odgovara mi ni vreme polaska, ni aerodrom, ni cena.

Flying Blue

pre 6 godina

@Berliner - kakvi bre "primarni" aerodromi? U trzisnoj ekonomiji, aerodromske takse su visoke na aerodromima koji rade punim kapacitetom. Beogradski aerodrom ne radi ni blizu punim kapacitetom. Visoke takse u Beogradu su pocele jos ukidanjem sankcija, i od tada se redovno povecavaju.

Air France je ukinuo beogradsku liniju. British Airways je ukinuo beogradsku liniju. Swiss je ukinuo beogradsku liniju iz Zeneve. Svi, ali svi su imali pune avione i nikako jeftine karte. Zasto su ukinuli, svima je jasno, samo botovi ovde prodaju maglu o visokim taksama u Zenevi.

kako da ne

pre 6 godina

Ne idu Low Cost nuzno na dalje aerodrome. Ovaj u Zenevi je i jedini pa imas tu Low Cost kompanija koliko zelite. Lete iz Zeneve po celoj Evropi. Ima naravno aerodroma koje izaberu sto su dalje od gradova tipa sat vremena, ali nije to nista jer vi koji ne znate saobracaj na zapadu Evrope je odlicno regulisan pa ces brzo stici do grada. I sve to te jeftinije kosta nego Air Serbia ili Swiss Air ili bilo koja od tih kompanija. Zasto su skuplji? Zato sto ce mi dati 3 cokoladice i dzabe sok na letu od sat i 50 minuta? Skuplju su po karti i 100+ e, toliko kosta sok i 3 cokoladice? Neka hvala. Uvek pre biram Wizz, RyanAir, EasyJet...To su kratki letovi, a i ako ozednim u to vreme sok je 2-3 evra. To je najmanji problem. Naravno na dalje destinacije oni i ne idu, ali ni tu nisam isao sa Air Serbia. Uvek najradije biram Swiss Air za dalje. Ovo je klasican monopol koji zeli Air Serbia u Beogradu. Mnogo kvare poslove i Nisu jer im Nis sa dosta letova uzeo mnogo klijenata. Ranije si imao i Swiss Air iz Zeneve za Bg direktno, pa nema vise. Ne moze ni Nis dovoljno da napreduje jer ga ovi odozgo pritiskaju na dole. Smehotres zemlja.

mali radojica

pre 6 godina

Alo stručnjaci,pametnjakovići kako bre ne shvatate da je na delu velika igra velikih avio prevoznika u Evropi i USA. Ove low cost kompanije nisu samo trn u oku već bukvalno balvan u oku svim tim"glavnim igračima".Kruži već skoro godinu dana neformalna informacija da su sve velike, državne i poludržavne avio kompanije dogovorile jednom za svagda izbacivanje low cost kompanija iz igre. Shvatili su da to mogu samo putem dizanja cena aerodromskih taksi jer tužbe i podmetanja(British nema šta nije radio Virginu u UK).Nikakvi drugi razlozi ne postoje. I još nešto,prestanite da stalno pljujete Nikolu Teslu jer očigledno niste bili na drugim EU aerodromima pa iznosite proizvoljne ocene. Svugde su takse za trećinu više nego kod nas a najveća bruka su kafa i konditorski proizvodi. Jeste na Tesli kafa 2.2e i nije baš nešto naročita ali na primer na Fiumicinu(Rim) u toj kolevci espresa ako nećeš iz aparata onda ispovrni 4.5e i dobićeš neku zatamnjenu vodicu a ne kafu. O drugim aerodromima(Brisel,Shiphol,De Gple,Frankfurt)neću ni da pričam. Užas blagi. Tako da previše preterujete sa tim negativnim stavom za NT.Razlog odlaska ovih kompanija leži u želji da se oni unište a tu glavnu reč vode vodeće Evropske i Američke kompanije a naš vodja i njegov projekt AS moraju pokorno da slušaju šta veliki kažu,taman posla da se neko pobuni.

Marko

pre 6 godina

Dragane, 22. novembra imas let iz Temisvara za Dizeldorf-Weeze za 4.99 EUR. U maju sam isti taj let platio 2.99 EUR kada je bila neka ludacka ponuda Rynaira.

Veroljub

pre 6 godina

@Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima
(obi van, 10. novembar 2017 12:12)

Ne pricajte tako samouvereno o necemu o cemu nemate pojma. Zeneva je EasyJet hub i njihov glavni aerodrom u Svajcarskoj.

maki

pre 6 godina

Nasu diasporu, nema ko da stiti. Dugo smo cekali za liniju GE-BG. Odjednom je gase. A GE- Pristina, se nastavlja istom kompanijom.
Isto placamo duplo i vise telefon sa Srbijom. A na primer slati novac Wester Uniom za Srbiju kosta ista suma PET puta vise, nego za Kosovo.

znači, do Beograda je

pre 6 godina

Iz istog razloga je pre dve godine ukinut EasyJet let na relaciji Beograd - Milano!
Povratne su koštale 40-ak eura i avioni su im stalno bili puni.

CJ

pre 6 godina

@Dositej
Ko si ti da odredjujes ko sme gde da sleti a ko ne sme i još da pričaš o "regularnim" avio kompanijama?
Šta znači regularna avio kompanija?

Roberto

pre 6 godina

Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (obi van, 10. novembar 2017 12:12)

Ne izmisljaj molim te! Kako to ne žele low cost kompanije a Ženeva je Easy Jet-u host aerodrom! Evo ja ovde u Ženevi živim pa nikad nisam čuo za tako nešto. Pogledaj malo koliko letova takvih kompanija ima u Svajcarskoj. Zaradjuju Svajcarci vrlo lepo na turistima koji im tako dolaze.

ддд

pre 6 godina

Milan@ Beograd - Nirnberg postaje sezonska takodje. Znaci samo preko leta.

dragaN@ Placena karta 6 evra (povratna) Nis(INI) - Dizeldorf Weeze (NRN) u martu ove godine.

cahill

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes" 
(ддд, 10. novembar 2017 11:03) 

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?
(dragaN, 10. novembar 2017 12:10)

Одмах ћу ти речи да си изгубио 100 €. Купио сам, пре недељу дана, повратну карту до Стокхолма за 10€. Полазак је 9. 12. а повратак 16. 12. Јуче сам видео да је за те термине карта скочила на 7.99€ у једном смеру:) Спреми човеку сад стоткицу :)

Berliner

pre 6 godina

Ma svi ste pametni i vi znate bolje od boarda EasyJeta!
Aerodrom u Beogradu je primarni aerodrom i ti aerodromi su veoma skupi. Zbog toga low cost avio kompanine lete sa sekundarnih aerodroma. Tako u Parizu ne lete sa De Gola vec Orlija, u Berlinu sa Schonefelda a ne sa Tegela..... kod nas iz Nisa ne iz Beograda...
Trebaju da imaju doooobar razlog da bi letele sa primarnog aerodroma.

stanoje

pre 6 godina

ima razloga zasto su ukinuli i sa punim letovima. Moguce da im je otisli za Svicu svega i svacega od nasih ljudi pa im dosta vise. Moguce i da ih nas aerodrom dere za takse, poznato je da nisu ljunitelji low cost kompanija u airserbia. Mi, generalno ko zemlja ne volimo nista normalno. Svi hoce u EU, mi sa Rusima, primer.

nerealno

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"
(ддд, 10. novembar 2017 11:03)

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?
(dragaN, 10. novembar 2017 12:10)

Ortak i ja kupili prosle godine povratnu kartu iz Temisvara do Dizeldorfa za po 6e (12e ukupno). Nismo na kraju otisli jer nam je iskrslo nesto, ali smo i kupili karte u fazonu jeftina je pa cak i da ne odemo nema veze...

dragaN

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"
(ддд, 10. novembar 2017 11:03)

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?

obi van

pre 6 godina

Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima

Dositej

pre 6 godina

A Low Costeri bi da im i u Beogradu kao u Nisu budu dzabe aerodromske takse pa da karta bude 20e povratna?
A aerodrom Nikola Tesla onda da finansira onaj siroma koji placa porez kad kupi burek i deci sveske za skolu?

Gledam skoro - u ceni karte avionske od 110e na liniji Beograd Atina vise od pola su takse. Kostaju aerodromi. Jos zesce je kad se leti za Frankfurt ili Cirih. Ko nece da plati neka leti za Wiz ili Fridrikshafen.
Mogli bismo i mi da im damo - jedan aerodrom (pa da Rajan i Wizz lete za Beograd-Vrsac). Isto kao sto lete za Pariz-Buve (dva sata autobusom iz Buvea do centra Pariza). Takse 1 evro i neka leti kome volja. Nikola Tesla i tako nije aerodrom za njih. Na teslu treba da slece Lufthansa, Swiss, Austrian, Air France, Etihad, Turkish, Aeroflot, Air Serbia i ostali regularni operateri...

Milance

pre 6 godina

Isto tako danas wizzair ukida liniju BG-NURNBERG zbog troskova na BG aerodromu. KATASTROFA
(sanya, 10. novembar 2017 11:57)
-------------------------------------------------
Slazem se ali linija se ponovo otvara od proleca. Pogledaj na sajtu karte se vec prodaju

ддд

pre 6 godina

Ako postaje sezonska znaci da se ne ukida. Razmislita malo kada nesto pisete. Drugo, cak i ako je avion pun to nije nikakav pokazatelj da li je let profitabilan. Bitan je yield(zarada) a ne load factor(popunjenost). Po ceni od 5 evra svako moze popuniti avion ali ocigledno je da nece doneti zaradu. Karte na ovoj linij su bile oko 60 evra u proseku ali znajuci da je aerodrom u Zenevi skup, veci deo placene karte je isao na takse. E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"

Milan

pre 6 godina

Ukida se i Wizzair izmedju Beograda i Nirnberga. Ne sumnjam da je nesto u vezi sa taksma na aerodromu Nikola Tesla i monopola naseg voljenog avio prevoznika.

Ja

pre 6 godina

Često letim ovom linijom (najmanje 4-5 puta godišnje) i zaista je uvijek bila puna do posljednjeg mjesta. Čim su objavili ljetni red vožnje, htio sam kupiti karte za sljedeću godinu sezonu (kao što uvijek radim) ali sam vidio da nema više Beograda u ponudi. Poslao sam mail EasyJet-u sa pitanjem zašto ga nema, odgovorili su da ukidaju liniju jer su poskupile aerodromske takse. Ako je to zaista razlog, Geneva je host EasyJet-u tako da je jasno čije su takse poskupile.
Mada, i dalje mi nije jasno zašto ukidaju ovu liniju, jer koliko god da su poskupile takse i dalje bi bili najjeftiniji i sigurno popunjeni do posljednjeg mjesta, što nije slučaj sa ostalim letovima EasyJeta jer sam letio i na neke druge destinacije iz Geneve. Baš juče sam kupio karte za februar i platio 46€ povratnu. Razlog više je što nema drugih low cost letova iz Srbije/BiH prema Švajcarskoj / jugoistočnoj Francuskoj.
Mada, ko zna kakav je biznis model ovih low-cost kompanija, ja i dalje ne vjerujem da oni mogu puno da profitiraju od same prodaje karata, vjerovatno postoji neka priča ispod koju mi ne vidimo i u koju se više Beograd ne uklapa.

Milan

pre 6 godina

Ukida se i Wizzair izmedju Beograda i Nirnberga. Ne sumnjam da je nesto u vezi sa taksma na aerodromu Nikola Tesla i monopola naseg voljenog avio prevoznika.

Ja

pre 6 godina

Često letim ovom linijom (najmanje 4-5 puta godišnje) i zaista je uvijek bila puna do posljednjeg mjesta. Čim su objavili ljetni red vožnje, htio sam kupiti karte za sljedeću godinu sezonu (kao što uvijek radim) ali sam vidio da nema više Beograda u ponudi. Poslao sam mail EasyJet-u sa pitanjem zašto ga nema, odgovorili su da ukidaju liniju jer su poskupile aerodromske takse. Ako je to zaista razlog, Geneva je host EasyJet-u tako da je jasno čije su takse poskupile.
Mada, i dalje mi nije jasno zašto ukidaju ovu liniju, jer koliko god da su poskupile takse i dalje bi bili najjeftiniji i sigurno popunjeni do posljednjeg mjesta, što nije slučaj sa ostalim letovima EasyJeta jer sam letio i na neke druge destinacije iz Geneve. Baš juče sam kupio karte za februar i platio 46€ povratnu. Razlog više je što nema drugih low cost letova iz Srbije/BiH prema Švajcarskoj / jugoistočnoj Francuskoj.
Mada, ko zna kakav je biznis model ovih low-cost kompanija, ja i dalje ne vjerujem da oni mogu puno da profitiraju od same prodaje karata, vjerovatno postoji neka priča ispod koju mi ne vidimo i u koju se više Beograd ne uklapa.

Flying Blue

pre 6 godina

@Berliner - kakvi bre "primarni" aerodromi? U trzisnoj ekonomiji, aerodromske takse su visoke na aerodromima koji rade punim kapacitetom. Beogradski aerodrom ne radi ni blizu punim kapacitetom. Visoke takse u Beogradu su pocele jos ukidanjem sankcija, i od tada se redovno povecavaju.

Air France je ukinuo beogradsku liniju. British Airways je ukinuo beogradsku liniju. Swiss je ukinuo beogradsku liniju iz Zeneve. Svi, ali svi su imali pune avione i nikako jeftine karte. Zasto su ukinuli, svima je jasno, samo botovi ovde prodaju maglu o visokim taksama u Zenevi.

dragaN

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"
(ддд, 10. novembar 2017 11:03)

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?

ддд

pre 6 godina

Ako postaje sezonska znaci da se ne ukida. Razmislita malo kada nesto pisete. Drugo, cak i ako je avion pun to nije nikakav pokazatelj da li je let profitabilan. Bitan je yield(zarada) a ne load factor(popunjenost). Po ceni od 5 evra svako moze popuniti avion ali ocigledno je da nece doneti zaradu. Karte na ovoj linij su bile oko 60 evra u proseku ali znajuci da je aerodrom u Zenevi skup, veci deo placene karte je isao na takse. E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"

cahill

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes" 
(ддд, 10. novembar 2017 11:03) 

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?
(dragaN, 10. novembar 2017 12:10)

Одмах ћу ти речи да си изгубио 100 €. Купио сам, пре недељу дана, повратну карту до Стокхолма за 10€. Полазак је 9. 12. а повратак 16. 12. Јуче сам видео да је за те термине карта скочила на 7.99€ у једном смеру:) Спреми човеку сад стоткицу :)

Veroljub

pre 6 godina

@Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima
(obi van, 10. novembar 2017 12:12)

Ne pricajte tako samouvereno o necemu o cemu nemate pojma. Zeneva je EasyJet hub i njihov glavni aerodrom u Svajcarskoj.

kako da ne

pre 6 godina

Ne idu Low Cost nuzno na dalje aerodrome. Ovaj u Zenevi je i jedini pa imas tu Low Cost kompanija koliko zelite. Lete iz Zeneve po celoj Evropi. Ima naravno aerodroma koje izaberu sto su dalje od gradova tipa sat vremena, ali nije to nista jer vi koji ne znate saobracaj na zapadu Evrope je odlicno regulisan pa ces brzo stici do grada. I sve to te jeftinije kosta nego Air Serbia ili Swiss Air ili bilo koja od tih kompanija. Zasto su skuplji? Zato sto ce mi dati 3 cokoladice i dzabe sok na letu od sat i 50 minuta? Skuplju su po karti i 100+ e, toliko kosta sok i 3 cokoladice? Neka hvala. Uvek pre biram Wizz, RyanAir, EasyJet...To su kratki letovi, a i ako ozednim u to vreme sok je 2-3 evra. To je najmanji problem. Naravno na dalje destinacije oni i ne idu, ali ni tu nisam isao sa Air Serbia. Uvek najradije biram Swiss Air za dalje. Ovo je klasican monopol koji zeli Air Serbia u Beogradu. Mnogo kvare poslove i Nisu jer im Nis sa dosta letova uzeo mnogo klijenata. Ranije si imao i Swiss Air iz Zeneve za Bg direktno, pa nema vise. Ne moze ni Nis dovoljno da napreduje jer ga ovi odozgo pritiskaju na dole. Smehotres zemlja.

maki

pre 6 godina

Nasu diasporu, nema ko da stiti. Dugo smo cekali za liniju GE-BG. Odjednom je gase. A GE- Pristina, se nastavlja istom kompanijom.
Isto placamo duplo i vise telefon sa Srbijom. A na primer slati novac Wester Uniom za Srbiju kosta ista suma PET puta vise, nego za Kosovo.

Roberto

pre 6 godina

Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (obi van, 10. novembar 2017 12:12)

Ne izmisljaj molim te! Kako to ne žele low cost kompanije a Ženeva je Easy Jet-u host aerodrom! Evo ja ovde u Ženevi živim pa nikad nisam čuo za tako nešto. Pogledaj malo koliko letova takvih kompanija ima u Svajcarskoj. Zaradjuju Svajcarci vrlo lepo na turistima koji im tako dolaze.

mali radojica

pre 6 godina

Alo stručnjaci,pametnjakovići kako bre ne shvatate da je na delu velika igra velikih avio prevoznika u Evropi i USA. Ove low cost kompanije nisu samo trn u oku već bukvalno balvan u oku svim tim"glavnim igračima".Kruži već skoro godinu dana neformalna informacija da su sve velike, državne i poludržavne avio kompanije dogovorile jednom za svagda izbacivanje low cost kompanija iz igre. Shvatili su da to mogu samo putem dizanja cena aerodromskih taksi jer tužbe i podmetanja(British nema šta nije radio Virginu u UK).Nikakvi drugi razlozi ne postoje. I još nešto,prestanite da stalno pljujete Nikolu Teslu jer očigledno niste bili na drugim EU aerodromima pa iznosite proizvoljne ocene. Svugde su takse za trećinu više nego kod nas a najveća bruka su kafa i konditorski proizvodi. Jeste na Tesli kafa 2.2e i nije baš nešto naročita ali na primer na Fiumicinu(Rim) u toj kolevci espresa ako nećeš iz aparata onda ispovrni 4.5e i dobićeš neku zatamnjenu vodicu a ne kafu. O drugim aerodromima(Brisel,Shiphol,De Gple,Frankfurt)neću ni da pričam. Užas blagi. Tako da previše preterujete sa tim negativnim stavom za NT.Razlog odlaska ovih kompanija leži u želji da se oni unište a tu glavnu reč vode vodeće Evropske i Američke kompanije a naš vodja i njegov projekt AS moraju pokorno da slušaju šta veliki kažu,taman posla da se neko pobuni.

znači, do Beograda je

pre 6 godina

Iz istog razloga je pre dve godine ukinut EasyJet let na relaciji Beograd - Milano!
Povratne su koštale 40-ak eura i avioni su im stalno bili puni.

pizza pametnica

pre 6 godina

Srbija zivi od dijaspore. Znaju to vrlo dobro ovi lopovi na vlasti. Ali bolje arapima da uteraju jos koji dinar u dzep, nego da narod zaradi da prehrani decu. Dolazli smo svaki drugi vikend, da se osisamo, na rodjendan, na odmor, da deca vide babu i dedu, i uvek ostavljali finu svoticu. Sad vise necemo i to je to.

Wtf

pre 6 godina

Svako ko se bavi(o) nekim biznisom zna da niko nece da gasi nesto sto mu donosi zaradu jer bi inace brzo propao. Bottom line: linija nije profitabilna za ovu aviokompaniju, inace je ne bi gasili. Pravo pitanje je zasto nije profitabilna, ako je tacno ovo sto pise u vesti da su stalno bili puni? Onda treba pitati aerodromske vlasti ovde o taksama, monopolskom polozaju jedne kompanije, nedostatku konkurencije, odsustvu zastite prava potrosaca i sl.

A sve to mozete da sami da ih pitate vrlo brzo, na glasackom listicu za predstojece izbore kad budete zaokuruzivali. A to je samo jedno od mnogih pitanja koje mozete da ih pitate kad dodje vreme za izbore. Zapamtite sva vasa nezadovoljstva, sve sto ste primetili u prethodnom periodu, a verujem da je jako mnogo toga, iza cega stoji nesposobna drzava, pa lepo pokazite da ste nezadovoljni tamo gde je to jedino bitno, na glasackom listicu, umesto na nekom portalu/facebooku/twitteru...

obi van

pre 6 godina

Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima

jelena

pre 6 godina

I liniju Milano - Beograd su ukinuli (cene od 60 a naviše), iako je uvek bio pun avion. Zato sad letim s Linatea preko Rima Alitaijom, krenem u 7 ujutro, u pola 12 sam u Beogradu. Sir Srbija me ne interesuje, ne odgovara mi ni vreme polaska, ni aerodrom, ni cena.

Marko

pre 6 godina

Dragane, 22. novembra imas let iz Temisvara za Dizeldorf-Weeze za 4.99 EUR. U maju sam isti taj let platio 2.99 EUR kada je bila neka ludacka ponuda Rynaira.

Сима

pre 6 godina

Evo prilike za airserbia da preuzme linju i duplira cenu karte
(Vule, 10. novembar 2017 11:06)

-----

Ово би било смешно да није истинито.

Пољаци лете за Пољску, и то ако купе карте скоро пред лет за по 100 фунти из Лондона. И то се још жале да су карте скупе, јер су обично јефтиније.

А за Београд, 300 фунти и то ако узмеш само месец дана пре.

nerealno

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"
(ддд, 10. novembar 2017 11:03)

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?
(dragaN, 10. novembar 2017 12:10)

Ortak i ja kupili prosle godine povratnu kartu iz Temisvara do Dizeldorfa za po 6e (12e ukupno). Nismo na kraju otisli jer nam je iskrslo nesto, ali smo i kupili karte u fazonu jeftina je pa cak i da ne odemo nema veze...

stanoje

pre 6 godina

ima razloga zasto su ukinuli i sa punim letovima. Moguce da im je otisli za Svicu svega i svacega od nasih ljudi pa im dosta vise. Moguce i da ih nas aerodrom dere za takse, poznato je da nisu ljunitelji low cost kompanija u airserbia. Mi, generalno ko zemlja ne volimo nista normalno. Svi hoce u EU, mi sa Rusima, primer.

ддд

pre 6 godina

Milan@ Beograd - Nirnberg postaje sezonska takodje. Znaci samo preko leta.

dragaN@ Placena karta 6 evra (povratna) Nis(INI) - Dizeldorf Weeze (NRN) u martu ove godine.

CJ

pre 6 godina

@Dositej
Ko si ti da odredjujes ko sme gde da sleti a ko ne sme i još da pričaš o "regularnim" avio kompanijama?
Šta znači regularna avio kompanija?

Milance

pre 6 godina

Isto tako danas wizzair ukida liniju BG-NURNBERG zbog troskova na BG aerodromu. KATASTROFA
(sanya, 10. novembar 2017 11:57)
-------------------------------------------------
Slazem se ali linija se ponovo otvara od proleca. Pogledaj na sajtu karte se vec prodaju

Električar

pre 6 godina

A aerodrom Nikola Tesla onda da finansira onaj siroma koji placa porez kad kupi burek i deci sveske za skolu?
(Dositej, 10. novembar 2017 12:39)

Ala si se nalupetao! Šta misliš ko plaća gubitke i aerodroma i ErSrbije?

Dositej

pre 6 godina

A Low Costeri bi da im i u Beogradu kao u Nisu budu dzabe aerodromske takse pa da karta bude 20e povratna?
A aerodrom Nikola Tesla onda da finansira onaj siroma koji placa porez kad kupi burek i deci sveske za skolu?

Gledam skoro - u ceni karte avionske od 110e na liniji Beograd Atina vise od pola su takse. Kostaju aerodromi. Jos zesce je kad se leti za Frankfurt ili Cirih. Ko nece da plati neka leti za Wiz ili Fridrikshafen.
Mogli bismo i mi da im damo - jedan aerodrom (pa da Rajan i Wizz lete za Beograd-Vrsac). Isto kao sto lete za Pariz-Buve (dva sata autobusom iz Buvea do centra Pariza). Takse 1 evro i neka leti kome volja. Nikola Tesla i tako nije aerodrom za njih. Na teslu treba da slece Lufthansa, Swiss, Austrian, Air France, Etihad, Turkish, Aeroflot, Air Serbia i ostali regularni operateri...

Berliner

pre 6 godina

Ma svi ste pametni i vi znate bolje od boarda EasyJeta!
Aerodrom u Beogradu je primarni aerodrom i ti aerodromi su veoma skupi. Zbog toga low cost avio kompanine lete sa sekundarnih aerodroma. Tako u Parizu ne lete sa De Gola vec Orlija, u Berlinu sa Schonefelda a ne sa Tegela..... kod nas iz Nisa ne iz Beograda...
Trebaju da imaju doooobar razlog da bi letele sa primarnog aerodroma.

ггг

pre 6 godina

Linija se ipak ne ukida, bice celogodisnja! Potvrdjeno iy EasyJeta :)
https://www.aviatica.rs/easyjet-odlucio-ostaje-linija-zeneva-beograd/

Dositej

pre 6 godina

A Low Costeri bi da im i u Beogradu kao u Nisu budu dzabe aerodromske takse pa da karta bude 20e povratna?
A aerodrom Nikola Tesla onda da finansira onaj siroma koji placa porez kad kupi burek i deci sveske za skolu?

Gledam skoro - u ceni karte avionske od 110e na liniji Beograd Atina vise od pola su takse. Kostaju aerodromi. Jos zesce je kad se leti za Frankfurt ili Cirih. Ko nece da plati neka leti za Wiz ili Fridrikshafen.
Mogli bismo i mi da im damo - jedan aerodrom (pa da Rajan i Wizz lete za Beograd-Vrsac). Isto kao sto lete za Pariz-Buve (dva sata autobusom iz Buvea do centra Pariza). Takse 1 evro i neka leti kome volja. Nikola Tesla i tako nije aerodrom za njih. Na teslu treba da slece Lufthansa, Swiss, Austrian, Air France, Etihad, Turkish, Aeroflot, Air Serbia i ostali regularni operateri...

dragaN

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"
(ддд, 10. novembar 2017 11:03)

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?

obi van

pre 6 godina

Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima

ддд

pre 6 godina

Ako postaje sezonska znaci da se ne ukida. Razmislita malo kada nesto pisete. Drugo, cak i ako je avion pun to nije nikakav pokazatelj da li je let profitabilan. Bitan je yield(zarada) a ne load factor(popunjenost). Po ceni od 5 evra svako moze popuniti avion ali ocigledno je da nece doneti zaradu. Karte na ovoj linij su bile oko 60 evra u proseku ali znajuci da je aerodrom u Zenevi skup, veci deo placene karte je isao na takse. E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"

mali radojica

pre 6 godina

Alo stručnjaci,pametnjakovići kako bre ne shvatate da je na delu velika igra velikih avio prevoznika u Evropi i USA. Ove low cost kompanije nisu samo trn u oku već bukvalno balvan u oku svim tim"glavnim igračima".Kruži već skoro godinu dana neformalna informacija da su sve velike, državne i poludržavne avio kompanije dogovorile jednom za svagda izbacivanje low cost kompanija iz igre. Shvatili su da to mogu samo putem dizanja cena aerodromskih taksi jer tužbe i podmetanja(British nema šta nije radio Virginu u UK).Nikakvi drugi razlozi ne postoje. I još nešto,prestanite da stalno pljujete Nikolu Teslu jer očigledno niste bili na drugim EU aerodromima pa iznosite proizvoljne ocene. Svugde su takse za trećinu više nego kod nas a najveća bruka su kafa i konditorski proizvodi. Jeste na Tesli kafa 2.2e i nije baš nešto naročita ali na primer na Fiumicinu(Rim) u toj kolevci espresa ako nećeš iz aparata onda ispovrni 4.5e i dobićeš neku zatamnjenu vodicu a ne kafu. O drugim aerodromima(Brisel,Shiphol,De Gple,Frankfurt)neću ni da pričam. Užas blagi. Tako da previše preterujete sa tim negativnim stavom za NT.Razlog odlaska ovih kompanija leži u želji da se oni unište a tu glavnu reč vode vodeće Evropske i Američke kompanije a naš vodja i njegov projekt AS moraju pokorno da slušaju šta veliki kažu,taman posla da se neko pobuni.

Berliner

pre 6 godina

Ma svi ste pametni i vi znate bolje od boarda EasyJeta!
Aerodrom u Beogradu je primarni aerodrom i ti aerodromi su veoma skupi. Zbog toga low cost avio kompanine lete sa sekundarnih aerodroma. Tako u Parizu ne lete sa De Gola vec Orlija, u Berlinu sa Schonefelda a ne sa Tegela..... kod nas iz Nisa ne iz Beograda...
Trebaju da imaju doooobar razlog da bi letele sa primarnog aerodroma.

Električar

pre 6 godina

A aerodrom Nikola Tesla onda da finansira onaj siroma koji placa porez kad kupi burek i deci sveske za skolu?
(Dositej, 10. novembar 2017 12:39)

Ala si se nalupetao! Šta misliš ko plaća gubitke i aerodroma i ErSrbije?

Milan

pre 6 godina

Ukida se i Wizzair izmedju Beograda i Nirnberga. Ne sumnjam da je nesto u vezi sa taksma na aerodromu Nikola Tesla i monopola naseg voljenog avio prevoznika.

pizza pametnica

pre 6 godina

Srbija zivi od dijaspore. Znaju to vrlo dobro ovi lopovi na vlasti. Ali bolje arapima da uteraju jos koji dinar u dzep, nego da narod zaradi da prehrani decu. Dolazli smo svaki drugi vikend, da se osisamo, na rodjendan, na odmor, da deca vide babu i dedu, i uvek ostavljali finu svoticu. Sad vise necemo i to je to.

stanoje

pre 6 godina

ima razloga zasto su ukinuli i sa punim letovima. Moguce da im je otisli za Svicu svega i svacega od nasih ljudi pa im dosta vise. Moguce i da ih nas aerodrom dere za takse, poznato je da nisu ljunitelji low cost kompanija u airserbia. Mi, generalno ko zemlja ne volimo nista normalno. Svi hoce u EU, mi sa Rusima, primer.

Ja

pre 6 godina

Često letim ovom linijom (najmanje 4-5 puta godišnje) i zaista je uvijek bila puna do posljednjeg mjesta. Čim su objavili ljetni red vožnje, htio sam kupiti karte za sljedeću godinu sezonu (kao što uvijek radim) ali sam vidio da nema više Beograda u ponudi. Poslao sam mail EasyJet-u sa pitanjem zašto ga nema, odgovorili su da ukidaju liniju jer su poskupile aerodromske takse. Ako je to zaista razlog, Geneva je host EasyJet-u tako da je jasno čije su takse poskupile.
Mada, i dalje mi nije jasno zašto ukidaju ovu liniju, jer koliko god da su poskupile takse i dalje bi bili najjeftiniji i sigurno popunjeni do posljednjeg mjesta, što nije slučaj sa ostalim letovima EasyJeta jer sam letio i na neke druge destinacije iz Geneve. Baš juče sam kupio karte za februar i platio 46€ povratnu. Razlog više je što nema drugih low cost letova iz Srbije/BiH prema Švajcarskoj / jugoistočnoj Francuskoj.
Mada, ko zna kakav je biznis model ovih low-cost kompanija, ja i dalje ne vjerujem da oni mogu puno da profitiraju od same prodaje karata, vjerovatno postoji neka priča ispod koju mi ne vidimo i u koju se više Beograd ne uklapa.

Flying Blue

pre 6 godina

@Berliner - kakvi bre "primarni" aerodromi? U trzisnoj ekonomiji, aerodromske takse su visoke na aerodromima koji rade punim kapacitetom. Beogradski aerodrom ne radi ni blizu punim kapacitetom. Visoke takse u Beogradu su pocele jos ukidanjem sankcija, i od tada se redovno povecavaju.

Air France je ukinuo beogradsku liniju. British Airways je ukinuo beogradsku liniju. Swiss je ukinuo beogradsku liniju iz Zeneve. Svi, ali svi su imali pune avione i nikako jeftine karte. Zasto su ukinuli, svima je jasno, samo botovi ovde prodaju maglu o visokim taksama u Zenevi.

jelena

pre 6 godina

I liniju Milano - Beograd su ukinuli (cene od 60 a naviše), iako je uvek bio pun avion. Zato sad letim s Linatea preko Rima Alitaijom, krenem u 7 ujutro, u pola 12 sam u Beogradu. Sir Srbija me ne interesuje, ne odgovara mi ni vreme polaska, ni aerodrom, ni cena.

cahill

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes" 
(ддд, 10. novembar 2017 11:03) 

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?
(dragaN, 10. novembar 2017 12:10)

Одмах ћу ти речи да си изгубио 100 €. Купио сам, пре недељу дана, повратну карту до Стокхолма за 10€. Полазак је 9. 12. а повратак 16. 12. Јуче сам видео да је за те термине карта скочила на 7.99€ у једном смеру:) Спреми човеку сад стоткицу :)

Wtf

pre 6 godina

Svako ko se bavi(o) nekim biznisom zna da niko nece da gasi nesto sto mu donosi zaradu jer bi inace brzo propao. Bottom line: linija nije profitabilna za ovu aviokompaniju, inace je ne bi gasili. Pravo pitanje je zasto nije profitabilna, ako je tacno ovo sto pise u vesti da su stalno bili puni? Onda treba pitati aerodromske vlasti ovde o taksama, monopolskom polozaju jedne kompanije, nedostatku konkurencije, odsustvu zastite prava potrosaca i sl.

A sve to mozete da sami da ih pitate vrlo brzo, na glasackom listicu za predstojece izbore kad budete zaokuruzivali. A to je samo jedno od mnogih pitanja koje mozete da ih pitate kad dodje vreme za izbore. Zapamtite sva vasa nezadovoljstva, sve sto ste primetili u prethodnom periodu, a verujem da je jako mnogo toga, iza cega stoji nesposobna drzava, pa lepo pokazite da ste nezadovoljni tamo gde je to jedino bitno, na glasackom listicu, umesto na nekom portalu/facebooku/twitteru...

CJ

pre 6 godina

@Dositej
Ko si ti da odredjujes ko sme gde da sleti a ko ne sme i još da pričaš o "regularnim" avio kompanijama?
Šta znači regularna avio kompanija?

Roberto

pre 6 godina

Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (obi van, 10. novembar 2017 12:12)

Ne izmisljaj molim te! Kako to ne žele low cost kompanije a Ženeva je Easy Jet-u host aerodrom! Evo ja ovde u Ženevi živim pa nikad nisam čuo za tako nešto. Pogledaj malo koliko letova takvih kompanija ima u Svajcarskoj. Zaradjuju Svajcarci vrlo lepo na turistima koji im tako dolaze.

kako da ne

pre 6 godina

Ne idu Low Cost nuzno na dalje aerodrome. Ovaj u Zenevi je i jedini pa imas tu Low Cost kompanija koliko zelite. Lete iz Zeneve po celoj Evropi. Ima naravno aerodroma koje izaberu sto su dalje od gradova tipa sat vremena, ali nije to nista jer vi koji ne znate saobracaj na zapadu Evrope je odlicno regulisan pa ces brzo stici do grada. I sve to te jeftinije kosta nego Air Serbia ili Swiss Air ili bilo koja od tih kompanija. Zasto su skuplji? Zato sto ce mi dati 3 cokoladice i dzabe sok na letu od sat i 50 minuta? Skuplju su po karti i 100+ e, toliko kosta sok i 3 cokoladice? Neka hvala. Uvek pre biram Wizz, RyanAir, EasyJet...To su kratki letovi, a i ako ozednim u to vreme sok je 2-3 evra. To je najmanji problem. Naravno na dalje destinacije oni i ne idu, ali ni tu nisam isao sa Air Serbia. Uvek najradije biram Swiss Air za dalje. Ovo je klasican monopol koji zeli Air Serbia u Beogradu. Mnogo kvare poslove i Nisu jer im Nis sa dosta letova uzeo mnogo klijenata. Ranije si imao i Swiss Air iz Zeneve za Bg direktno, pa nema vise. Ne moze ni Nis dovoljno da napreduje jer ga ovi odozgo pritiskaju na dole. Smehotres zemlja.

nerealno

pre 6 godina

E sada, neko ce reci Ryanair ima zaradu i sa 5 evra, tacno ali to je samo deo karata a i njihov princip poslovanja je drugaciji "leti sto vise i gde god mozes"
(ддд, 10. novembar 2017 11:03)

Ajde ovako, ako mi pronadjes karte za 5 evra, ja cu da te castim 100, ako ne uspes, ti meni placas 100 evra. Jel si spreman za takvu opkladu?
(dragaN, 10. novembar 2017 12:10)

Ortak i ja kupili prosle godine povratnu kartu iz Temisvara do Dizeldorfa za po 6e (12e ukupno). Nismo na kraju otisli jer nam je iskrslo nesto, ali smo i kupili karte u fazonu jeftina je pa cak i da ne odemo nema veze...

Marko

pre 6 godina

Dragane, 22. novembra imas let iz Temisvara za Dizeldorf-Weeze za 4.99 EUR. U maju sam isti taj let platio 2.99 EUR kada je bila neka ludacka ponuda Rynaira.

Veroljub

pre 6 godina

@Švajcarske aerodromske takse su najviše u Evropi i još su ih nedavno povećali.
Oni su jasno rekli da ne žele Low Cost na njihovim aerodromima
(obi van, 10. novembar 2017 12:12)

Ne pricajte tako samouvereno o necemu o cemu nemate pojma. Zeneva je EasyJet hub i njihov glavni aerodrom u Svajcarskoj.

maki

pre 6 godina

Nasu diasporu, nema ko da stiti. Dugo smo cekali za liniju GE-BG. Odjednom je gase. A GE- Pristina, se nastavlja istom kompanijom.
Isto placamo duplo i vise telefon sa Srbijom. A na primer slati novac Wester Uniom za Srbiju kosta ista suma PET puta vise, nego za Kosovo.

Milance

pre 6 godina

Isto tako danas wizzair ukida liniju BG-NURNBERG zbog troskova na BG aerodromu. KATASTROFA
(sanya, 10. novembar 2017 11:57)
-------------------------------------------------
Slazem se ali linija se ponovo otvara od proleca. Pogledaj na sajtu karte se vec prodaju

ддд

pre 6 godina

Milan@ Beograd - Nirnberg postaje sezonska takodje. Znaci samo preko leta.

dragaN@ Placena karta 6 evra (povratna) Nis(INI) - Dizeldorf Weeze (NRN) u martu ove godine.

Сима

pre 6 godina

Evo prilike za airserbia da preuzme linju i duplira cenu karte
(Vule, 10. novembar 2017 11:06)

-----

Ово би било смешно да није истинито.

Пољаци лете за Пољску, и то ако купе карте скоро пред лет за по 100 фунти из Лондона. И то се још жале да су карте скупе, јер су обично јефтиније.

А за Београд, 300 фунти и то ако узмеш само месец дана пре.

znači, do Beograda je

pre 6 godina

Iz istog razloga je pre dve godine ukinut EasyJet let na relaciji Beograd - Milano!
Povratne su koštale 40-ak eura i avioni su im stalno bili puni.

ггг

pre 6 godina

Linija se ipak ne ukida, bice celogodisnja! Potvrdjeno iy EasyJeta :)
https://www.aviatica.rs/easyjet-odlucio-ostaje-linija-zeneva-beograd/