Nedelja, 15.10.2017.

12:01

"Jedan od najvećih uspeha - plate veće nego ikada"

Jedan od najvećih uspeha Vlade je to što će od 1. janura 2018. godine plate u sektoru odbrane i bezbednosti, biti "veće nego ikada".

Izvor: Beta

"Jedan od najveæih uspeha - plate veæe nego ikada" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Joca Ekonomista

pre 6 godina

Uopste nije vazno koliko ste vi sada povecali plate u Srbiji, vec je vazno, kolike su plate u Srbiji u odnosu na okolne drzave? Po tom uporedjenju se meri zivotni standard stanovnika Srbije - sta se moze kupiti za jednu platu u Srbiji a sta se kupuje u susednim drzavama.

gojko

pre 6 godina

ovo plate vece nego ikada vazi i da ste ih povecali za 1din. Jeftina demagogija. Pa zivotni standard (BDP po glavi stanovnika) je manji nego kad ste dosli 2012 na vlast.

BDP po glavi stanovnika jos veoma deleko, najveceg BDPa po glavi stanovnika iz 2008 godine.

Shkot

pre 6 godina

"On se u ime svih pripadnika VS i Ministarstva odbrane zahvalio vrhovnom komandantu vojske Aleksandru Vučiću što će plate biti povećane za 10 odsto "uprkos brojnim otporima"."
Ova rečenica bi bila smješna čak i za vrijeme komunizma.

General D V

pre 6 godina

2011 ja sam imao 50 hiljada platu i 5 hiljada putne troskove a sada imam 40 hiljada platu i vise ne primam putne troskove. 2011 je evro bi oko 100din mozda koji dinar ispod sto bi u evrima znacilo da sam imao platu 500 e plus 50e putni trosak a sada imam 330e platu i nemam putni trosak i sad ja pitam ove u vlasti ko je meni uzeo 170€ da ne pricam o tome da je sve poskupelo i kupovna moc opala drasticno u odnosu na 2011.

Petar

pre 6 godina

Vulin i njegova ~ekipa~ lupaju gluposti. Ranije je bilo, a tako je i najpostenije, da vodnik ima prosecnu platu regiona. To bi sada znacilo da vodnik ima prosecnu platu Srbije, da su dodatci na dezurstva 2 prosecne dnevnice... E dobri su jedino za deo sporta u VS, a time se jedino i bave, naravno, sem povremenih lupetanja gluposti u izjavama.

mikin

pre 6 godina

Dosta je bilo ove demagogije. Ovi su izgubili svaku meru normalnog razuma i dobrog ukusa. Cak ni racun ne znaju. Pa prvo su pre 3 godine skinuli 10% i od jan. 2018 hoce da povecaju 10% (ali ne svima!). Prvo, smanjiti 10% pa povecati 10% ne daje istu sumu, a drugo, ovo nije povecanje vec povrat onoga sto su uzeli. I trece, gde su ostale stvari poput minulog rada .... zar mislite da smo to zaboravili?

kontr4

pre 6 godina

Za 100 dana okrenuo stvari nabolje, eto šale niotkuda ? Ako tako stvari funkcionisu treba ga menjati s drugim ministrima na svaka 3 meseca. Nek oseti svaku fotelju i ima da preporodi celu drzavu za jedan mandat, kad je vec tako sposoban i strucan.

Rob sinji

pre 6 godina

Nikada veće laži . Nikada veće prevare. Nikad gori ljudi na vlasti do sada.
Da se razumemo nisu ni žuti bili dobri ali brate ima li u ovoj Srbiji da je ostao jedan da valja . Da se nije prodao i da nije kompromitovan. Ako se pod hitno nešto ne promeni odosmo u 16-ti vek. Mrak , dahije i sirotinja raja. Ovo će da završi loše, vrlo loše ako ne bude hitnog i ozbiljnog iskoraka napred. Vučić kakav god da je imao bi politički kapacitet da pokrene iskorak ali bojim se da nema pameti da ga osmisli. Tako da i poslednje nade u Srbiji umiru.

tt

pre 6 godina

Stavljanje ovo povecanje plata u istorijski kontekst kao naj u istoriji, ovoj vlasti ne ide u prilog i ne razumem potrebu samohvalisanja. Realno, ne ide u prilog sadasnjoj vlasti. Kad bi racunali u domacoj valuti, istorijski najvece plate su takodje bile za vreme ovih, u vreme ratova, sankcija, hiperindlacije, prvobitne akumulacije kapitala sadasnjih tajkuna i iznosila je hiljada milijardi dinara. Kad bi racunali u evrima, najvece plate su bile 2007.-2008. pre ekonomske krize.

Ana

pre 6 godina

To ce im svakako mnogo znaciti, vojska i ministarstvo odbrane imaju znacajnu ulogu za bezbednost nase Zemlje pa im se zato i plate trebaju povecati.

Hranislav

pre 6 godina

Plate veće nego ikada, porez na imovinu veći nego ikada, struja- voda- infostan skuplji nego ikada, odlazak mladih iz zemlje veći nego ikada, obećanja veća nego ikada, razočarenje veće nego ikada. Pametnom dosta

Anonymous on purpose

pre 6 godina

Ko bre veruje u ove nebuloze, ja ne znam ko jos normalan radi u vojci, bio jedan ugovor 3 god i pobego glavom bez obzira, ja da radim za 32000 na +40 ili -20 pod punom ratnom opremom po kisi i blatu da gubim zdravlje, a neki motac kablova u klompicama i klimatizovanoj hali za 35, smanjili su dnevnice za baze duplo, smanjili nocni rad, sve zivo, ne uracunavaju inflaciju i kolko je evro bio 2014.
A botovi samo rokaju minuse...
Bananalend...

dd

pre 6 godina

znaci oni su uzeli platu iz 2014g da uporede sa platom koja ce biti u 2018g!!!! DA LI JE OVO NORMALNO???

pa to je povecanje za bednih 5.000 rsd za 4g!!! KOJA JE TO SRAMOTA ZA DRZAVU??

a kada dodate inflaciju za protekle 4g to nije nikakvo povecanje,nego CISTA BULA!

ali naravno to se ne racuna,nisu valjda ludi da uracunaju inflaciju...nego to "KAO" mocno deluje 5000rsd za 4g????

KOJA SMO MI BEDA,JADAN OVAJ NAROD!!!

ali dobro bitno je da se premijer ponosi,a ovaj drugi veseo peva na sav glas po restoranima i prijemima...cujem da strani sluzbenici vec zapitkuju da li je sve u redu sa srpskim sefom diplomatije...jer to jos nisu videli u zivotu!....haahhaha

Kaboom

pre 6 godina

1990te je minimalac vredeo vise nego sadasnja plata lekara specijaliste,a prosecna plata je vredela kao sadasnje 2 ministarske (onaj legalni deo,bez tetkine pomoći), tako da ne znam čime premijer potkrepljuje ovakve šale?

Magdalena

pre 6 godina

Znaci, srpski vojnik treba da radi 52 godine da bi zaradio ono sto je Vulinu poklonila tetka iz Kanade. Toliko o "nikad vecim platama".

Zoran

pre 6 godina

nista bez recenice nikad vece do sada. Ako gledamo Vojsku Srbije mozda sad trebalo bi neko da izracuna plate oficira kraljevine Srbije jer je i to bila Vojska Srbije a ako gledamo JNA ovo nemogu da budu najvece plate ovo je na nivou toplog obroka za pojam jna

neko iz VS

pre 6 godina

U koju vojsku je primljeno toliko vojnika? Ma puste nam kasarne,proverite pa onda pisite.Za 2 meseca od kada su kasarne otvorene za svakodnevni prijem,na prste možete izbrojati kandidate u NS.Sve je tačno što je Vojni sindikat objavio i priča već više od godinu dana!Najveći teret podnose podoficiri jer nema vojnika,a prosek starost40-45 god.Strašno koliko laži u ovoj Srbiji!!!

рајко

pre 6 godina

па то су друшвени, владини послови. хајде урадите нешто у приватном сектору...па да тамо има више послова и већих плата. овако се само узимају паре из буџета на нешто што нам није потребно јер се не можемо одбранити од нато земаља којима смо опкружени а нисмо у клубу а русија далеко

vagar

pre 6 godina

Svi govore o nekvom nominalnom povecanj,bez revalorizacije .Inflacija je za poslednje 4 godine pojela realne dohotke za preko 5%.Uporedite vase resenje za porez na imovinu(stan)2013 i 2017 pa cete videti razliku od 25%,zatim struju,komunalije,pa ce vam biti jasno o cemu se radi.

Aca

pre 6 godina

Ovo je velika greška što se pravi podela među narodom kad se deli novac,a nije se pravila podela kad se uzimalo!!!Koeficijent radnog mesta definiše iznos plate,a ne ovo povećanje!

neeko

pre 6 godina

e sad zamislite nekog kome je posao da na svaki komentar,osim ova 2-3,udari po 50 puta minus...
i to zoves zaposlenim covekom...
u nedelju veče,ej...
nikad ovde bolje nece biti,a što je još crnje sve mislim da ne može gore a ono...?

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Ko veruje u ovo neka pita za platu bilo kog vozača autobusa u gradskom prevozu. Konkretno, neka pita koja je razilka između njihovih plata sad i pre osam godina.

dovla

pre 6 godina

"1. januara 2018. godine imati 39.216 dinara za razliku od 2014. godine kada je njegova plata bila 34.611 dinara"

To nije rast, to jedva pokrije inflaciju za taj period.

Pantagruel

pre 6 godina

Како веће него икада ако мени стари официри причају да је потпоручник ЈНА (дакле најнижи официрски чин који тек ступа у службу) имао прву плату по завршетку Војне академије и ступању у радни однос у висини четири просечне? То би према данашњим мерилима било преко 120.000 динара. Данас пуковник са 25 година проведених у служби изађе на око 90.000, а потпоручник је на 40 и нешто. У најбољем случају, са овим најављеним повећањем, досегнуће 50.000 до 52.000 динара. И како ће то бити највиша плата у историји? Не заговарам абнормално повећање плата у војсци које остали грађани и привреда земље не би могли да поднесу, већ само указујем да неко овде очигледно не говори истину

Kika

pre 6 godina

Ajmo zli jezici, nista vas ne moze obradovati. Cak ni ova fantasticna vest. Oni koji sluze svom narodu i u dobru i u zlu. Svaka cast, pozdravljam ovakve istinske napore za napredak i motivaciju.

što te biju ovi dobri ljudi

pre 6 godina

Sećam se da sam kao pripravnik bez obaveza imao platu od 700 Nemačkih maraka kada su Vučićevi jahači apokalipse devedesete dojahali na vlast.Posle smo imali platu u milijardama tako da je čak i ona bila veća od ove sadašnje.

mile

pre 6 godina

moze li neko da objasni sta to znaci vece nego ikada?? Pa manje su nego pre 2012 cak i s tim "povecanjem". Da ne poredimo u odnosu na npr 2006 ili ne daj boze 1989. Tako da,s cim oni to porede?

marko

pre 6 godina

Srbima nikad ništa ne valja. Pa majku mu staru ajde malo budite, za promenu, bar na jedan dan objektivni. Muka mi bre vise. Koliko god da se ide gore nije dovoljno visoko. Kazu vidi plate kolike su kod komšija. Alo bre mi nikad necemo biti ko komsije, i nikad nam nece biti kao njima.

mali

pre 6 godina

Ja se secam da su nekad plate bile preko 1000 maraka,jel ce biti vece nego li tad? Mislim, kada kazu vece nego ikad, to bi trebalo da znaci vece nego li i osamdesetih.

dule

pre 6 godina

Uvek isto

Svi se zaklinju na pocetku mandata da ce pomoci privatnom sektoru

Posle nekog vremena privredi se dizu nameti,koplikuju procedure itd

A javnom sektoru se dizu plate i zaposljavaju se novi partijski kadrovi

I svaka vlast uradi isto

Kada cete nama nesto na pomognete da nam nesto smanjite

Indijanci na kvadrat

pre 6 godina

Sa sve povećanjem nece biti vece nego pre tri godine kada su smanjene. A o oznosu u evrima moram da se vratim sve do 10 godina u nazad.

Kika

pre 6 godina

Ajmo zli jezici, nista vas ne moze obradovati. Cak ni ova fantasticna vest. Oni koji sluze svom narodu i u dobru i u zlu. Svaka cast, pozdravljam ovakve istinske napore za napredak i motivaciju.

marko

pre 6 godina

Srbima nikad ništa ne valja. Pa majku mu staru ajde malo budite, za promenu, bar na jedan dan objektivni. Muka mi bre vise. Koliko god da se ide gore nije dovoljno visoko. Kazu vidi plate kolike su kod komšija. Alo bre mi nikad necemo biti ko komsije, i nikad nam nece biti kao njima.

dovla

pre 6 godina

"1. januara 2018. godine imati 39.216 dinara za razliku od 2014. godine kada je njegova plata bila 34.611 dinara"

To nije rast, to jedva pokrije inflaciju za taj period.

mile

pre 6 godina

moze li neko da objasni sta to znaci vece nego ikada?? Pa manje su nego pre 2012 cak i s tim "povecanjem". Da ne poredimo u odnosu na npr 2006 ili ne daj boze 1989. Tako da,s cim oni to porede?

mali

pre 6 godina

Ja se secam da su nekad plate bile preko 1000 maraka,jel ce biti vece nego li tad? Mislim, kada kazu vece nego ikad, to bi trebalo da znaci vece nego li i osamdesetih.

Pantagruel

pre 6 godina

Како веће него икада ако мени стари официри причају да је потпоручник ЈНА (дакле најнижи официрски чин који тек ступа у службу) имао прву плату по завршетку Војне академије и ступању у радни однос у висини четири просечне? То би према данашњим мерилима било преко 120.000 динара. Данас пуковник са 25 година проведених у служби изађе на око 90.000, а потпоручник је на 40 и нешто. У најбољем случају, са овим најављеним повећањем, досегнуће 50.000 до 52.000 динара. И како ће то бити највиша плата у историји? Не заговарам абнормално повећање плата у војсци које остали грађани и привреда земље не би могли да поднесу, већ само указујем да неко овде очигледно не говори истину

što te biju ovi dobri ljudi

pre 6 godina

Sećam se da sam kao pripravnik bez obaveza imao platu od 700 Nemačkih maraka kada su Vučićevi jahači apokalipse devedesete dojahali na vlast.Posle smo imali platu u milijardama tako da je čak i ona bila veća od ove sadašnje.

Indijanci na kvadrat

pre 6 godina

Sa sve povećanjem nece biti vece nego pre tri godine kada su smanjene. A o oznosu u evrima moram da se vratim sve do 10 godina u nazad.

dule

pre 6 godina

Uvek isto

Svi se zaklinju na pocetku mandata da ce pomoci privatnom sektoru

Posle nekog vremena privredi se dizu nameti,koplikuju procedure itd

A javnom sektoru se dizu plate i zaposljavaju se novi partijski kadrovi

I svaka vlast uradi isto

Kada cete nama nesto na pomognete da nam nesto smanjite

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Ko veruje u ovo neka pita za platu bilo kog vozača autobusa u gradskom prevozu. Konkretno, neka pita koja je razilka između njihovih plata sad i pre osam godina.

neeko

pre 6 godina

e sad zamislite nekog kome je posao da na svaki komentar,osim ova 2-3,udari po 50 puta minus...
i to zoves zaposlenim covekom...
u nedelju veče,ej...
nikad ovde bolje nece biti,a što je još crnje sve mislim da ne može gore a ono...?

vagar

pre 6 godina

Svi govore o nekvom nominalnom povecanj,bez revalorizacije .Inflacija je za poslednje 4 godine pojela realne dohotke za preko 5%.Uporedite vase resenje za porez na imovinu(stan)2013 i 2017 pa cete videti razliku od 25%,zatim struju,komunalije,pa ce vam biti jasno o cemu se radi.

neko iz VS

pre 6 godina

U koju vojsku je primljeno toliko vojnika? Ma puste nam kasarne,proverite pa onda pisite.Za 2 meseca od kada su kasarne otvorene za svakodnevni prijem,na prste možete izbrojati kandidate u NS.Sve je tačno što je Vojni sindikat objavio i priča već više od godinu dana!Najveći teret podnose podoficiri jer nema vojnika,a prosek starost40-45 god.Strašno koliko laži u ovoj Srbiji!!!

Zoran

pre 6 godina

nista bez recenice nikad vece do sada. Ako gledamo Vojsku Srbije mozda sad trebalo bi neko da izracuna plate oficira kraljevine Srbije jer je i to bila Vojska Srbije a ako gledamo JNA ovo nemogu da budu najvece plate ovo je na nivou toplog obroka za pojam jna

рајко

pre 6 godina

па то су друшвени, владини послови. хајде урадите нешто у приватном сектору...па да тамо има више послова и већих плата. овако се само узимају паре из буџета на нешто што нам није потребно јер се не можемо одбранити од нато земаља којима смо опкружени а нисмо у клубу а русија далеко

Aca

pre 6 godina

Ovo je velika greška što se pravi podela među narodom kad se deli novac,a nije se pravila podela kad se uzimalo!!!Koeficijent radnog mesta definiše iznos plate,a ne ovo povećanje!

Hranislav

pre 6 godina

Plate veće nego ikada, porez na imovinu veći nego ikada, struja- voda- infostan skuplji nego ikada, odlazak mladih iz zemlje veći nego ikada, obećanja veća nego ikada, razočarenje veće nego ikada. Pametnom dosta

Magdalena

pre 6 godina

Znaci, srpski vojnik treba da radi 52 godine da bi zaradio ono sto je Vulinu poklonila tetka iz Kanade. Toliko o "nikad vecim platama".

dd

pre 6 godina

znaci oni su uzeli platu iz 2014g da uporede sa platom koja ce biti u 2018g!!!! DA LI JE OVO NORMALNO???

pa to je povecanje za bednih 5.000 rsd za 4g!!! KOJA JE TO SRAMOTA ZA DRZAVU??

a kada dodate inflaciju za protekle 4g to nije nikakvo povecanje,nego CISTA BULA!

ali naravno to se ne racuna,nisu valjda ludi da uracunaju inflaciju...nego to "KAO" mocno deluje 5000rsd za 4g????

KOJA SMO MI BEDA,JADAN OVAJ NAROD!!!

ali dobro bitno je da se premijer ponosi,a ovaj drugi veseo peva na sav glas po restoranima i prijemima...cujem da strani sluzbenici vec zapitkuju da li je sve u redu sa srpskim sefom diplomatije...jer to jos nisu videli u zivotu!....haahhaha

Anonymous on purpose

pre 6 godina

Ko bre veruje u ove nebuloze, ja ne znam ko jos normalan radi u vojci, bio jedan ugovor 3 god i pobego glavom bez obzira, ja da radim za 32000 na +40 ili -20 pod punom ratnom opremom po kisi i blatu da gubim zdravlje, a neki motac kablova u klompicama i klimatizovanoj hali za 35, smanjili su dnevnice za baze duplo, smanjili nocni rad, sve zivo, ne uracunavaju inflaciju i kolko je evro bio 2014.
A botovi samo rokaju minuse...
Bananalend...

General D V

pre 6 godina

2011 ja sam imao 50 hiljada platu i 5 hiljada putne troskove a sada imam 40 hiljada platu i vise ne primam putne troskove. 2011 je evro bi oko 100din mozda koji dinar ispod sto bi u evrima znacilo da sam imao platu 500 e plus 50e putni trosak a sada imam 330e platu i nemam putni trosak i sad ja pitam ove u vlasti ko je meni uzeo 170€ da ne pricam o tome da je sve poskupelo i kupovna moc opala drasticno u odnosu na 2011.

Kaboom

pre 6 godina

1990te je minimalac vredeo vise nego sadasnja plata lekara specijaliste,a prosecna plata je vredela kao sadasnje 2 ministarske (onaj legalni deo,bez tetkine pomoći), tako da ne znam čime premijer potkrepljuje ovakve šale?

Shkot

pre 6 godina

"On se u ime svih pripadnika VS i Ministarstva odbrane zahvalio vrhovnom komandantu vojske Aleksandru Vučiću što će plate biti povećane za 10 odsto "uprkos brojnim otporima"."
Ova rečenica bi bila smješna čak i za vrijeme komunizma.

mikin

pre 6 godina

Dosta je bilo ove demagogije. Ovi su izgubili svaku meru normalnog razuma i dobrog ukusa. Cak ni racun ne znaju. Pa prvo su pre 3 godine skinuli 10% i od jan. 2018 hoce da povecaju 10% (ali ne svima!). Prvo, smanjiti 10% pa povecati 10% ne daje istu sumu, a drugo, ovo nije povecanje vec povrat onoga sto su uzeli. I trece, gde su ostale stvari poput minulog rada .... zar mislite da smo to zaboravili?

Rob sinji

pre 6 godina

Nikada veće laži . Nikada veće prevare. Nikad gori ljudi na vlasti do sada.
Da se razumemo nisu ni žuti bili dobri ali brate ima li u ovoj Srbiji da je ostao jedan da valja . Da se nije prodao i da nije kompromitovan. Ako se pod hitno nešto ne promeni odosmo u 16-ti vek. Mrak , dahije i sirotinja raja. Ovo će da završi loše, vrlo loše ako ne bude hitnog i ozbiljnog iskoraka napred. Vučić kakav god da je imao bi politički kapacitet da pokrene iskorak ali bojim se da nema pameti da ga osmisli. Tako da i poslednje nade u Srbiji umiru.

tt

pre 6 godina

Stavljanje ovo povecanje plata u istorijski kontekst kao naj u istoriji, ovoj vlasti ne ide u prilog i ne razumem potrebu samohvalisanja. Realno, ne ide u prilog sadasnjoj vlasti. Kad bi racunali u domacoj valuti, istorijski najvece plate su takodje bile za vreme ovih, u vreme ratova, sankcija, hiperindlacije, prvobitne akumulacije kapitala sadasnjih tajkuna i iznosila je hiljada milijardi dinara. Kad bi racunali u evrima, najvece plate su bile 2007.-2008. pre ekonomske krize.

gojko

pre 6 godina

ovo plate vece nego ikada vazi i da ste ih povecali za 1din. Jeftina demagogija. Pa zivotni standard (BDP po glavi stanovnika) je manji nego kad ste dosli 2012 na vlast.

BDP po glavi stanovnika jos veoma deleko, najveceg BDPa po glavi stanovnika iz 2008 godine.

kontr4

pre 6 godina

Za 100 dana okrenuo stvari nabolje, eto šale niotkuda ? Ako tako stvari funkcionisu treba ga menjati s drugim ministrima na svaka 3 meseca. Nek oseti svaku fotelju i ima da preporodi celu drzavu za jedan mandat, kad je vec tako sposoban i strucan.

Petar

pre 6 godina

Vulin i njegova ~ekipa~ lupaju gluposti. Ranije je bilo, a tako je i najpostenije, da vodnik ima prosecnu platu regiona. To bi sada znacilo da vodnik ima prosecnu platu Srbije, da su dodatci na dezurstva 2 prosecne dnevnice... E dobri su jedino za deo sporta u VS, a time se jedino i bave, naravno, sem povremenih lupetanja gluposti u izjavama.

Joca Ekonomista

pre 6 godina

Uopste nije vazno koliko ste vi sada povecali plate u Srbiji, vec je vazno, kolike su plate u Srbiji u odnosu na okolne drzave? Po tom uporedjenju se meri zivotni standard stanovnika Srbije - sta se moze kupiti za jednu platu u Srbiji a sta se kupuje u susednim drzavama.

Ana

pre 6 godina

To ce im svakako mnogo znaciti, vojska i ministarstvo odbrane imaju znacajnu ulogu za bezbednost nase Zemlje pa im se zato i plate trebaju povecati.

mali

pre 6 godina

Ja se secam da su nekad plate bile preko 1000 maraka,jel ce biti vece nego li tad? Mislim, kada kazu vece nego ikad, to bi trebalo da znaci vece nego li i osamdesetih.

Kika

pre 6 godina

Ajmo zli jezici, nista vas ne moze obradovati. Cak ni ova fantasticna vest. Oni koji sluze svom narodu i u dobru i u zlu. Svaka cast, pozdravljam ovakve istinske napore za napredak i motivaciju.

mile

pre 6 godina

moze li neko da objasni sta to znaci vece nego ikada?? Pa manje su nego pre 2012 cak i s tim "povecanjem". Da ne poredimo u odnosu na npr 2006 ili ne daj boze 1989. Tako da,s cim oni to porede?

dule

pre 6 godina

Uvek isto

Svi se zaklinju na pocetku mandata da ce pomoci privatnom sektoru

Posle nekog vremena privredi se dizu nameti,koplikuju procedure itd

A javnom sektoru se dizu plate i zaposljavaju se novi partijski kadrovi

I svaka vlast uradi isto

Kada cete nama nesto na pomognete da nam nesto smanjite

dovla

pre 6 godina

"1. januara 2018. godine imati 39.216 dinara za razliku od 2014. godine kada je njegova plata bila 34.611 dinara"

To nije rast, to jedva pokrije inflaciju za taj period.

Pantagruel

pre 6 godina

Како веће него икада ако мени стари официри причају да је потпоручник ЈНА (дакле најнижи официрски чин који тек ступа у службу) имао прву плату по завршетку Војне академије и ступању у радни однос у висини четири просечне? То би према данашњим мерилима било преко 120.000 динара. Данас пуковник са 25 година проведених у служби изађе на око 90.000, а потпоручник је на 40 и нешто. У најбољем случају, са овим најављеним повећањем, досегнуће 50.000 до 52.000 динара. И како ће то бити највиша плата у историји? Не заговарам абнормално повећање плата у војсци које остали грађани и привреда земље не би могли да поднесу, већ само указујем да неко овде очигледно не говори истину

marko

pre 6 godina

Srbima nikad ništa ne valja. Pa majku mu staru ajde malo budite, za promenu, bar na jedan dan objektivni. Muka mi bre vise. Koliko god da se ide gore nije dovoljno visoko. Kazu vidi plate kolike su kod komšija. Alo bre mi nikad necemo biti ko komsije, i nikad nam nece biti kao njima.

Indijanci na kvadrat

pre 6 godina

Sa sve povećanjem nece biti vece nego pre tri godine kada su smanjene. A o oznosu u evrima moram da se vratim sve do 10 godina u nazad.

što te biju ovi dobri ljudi

pre 6 godina

Sećam se da sam kao pripravnik bez obaveza imao platu od 700 Nemačkih maraka kada su Vučićevi jahači apokalipse devedesete dojahali na vlast.Posle smo imali platu u milijardama tako da je čak i ona bila veća od ove sadašnje.

Sreten Žujkić, penzioner

pre 6 godina

Ko veruje u ovo neka pita za platu bilo kog vozača autobusa u gradskom prevozu. Konkretno, neka pita koja je razilka između njihovih plata sad i pre osam godina.

Aca

pre 6 godina

Ovo je velika greška što se pravi podela među narodom kad se deli novac,a nije se pravila podela kad se uzimalo!!!Koeficijent radnog mesta definiše iznos plate,a ne ovo povećanje!

neeko

pre 6 godina

e sad zamislite nekog kome je posao da na svaki komentar,osim ova 2-3,udari po 50 puta minus...
i to zoves zaposlenim covekom...
u nedelju veče,ej...
nikad ovde bolje nece biti,a što je još crnje sve mislim da ne može gore a ono...?

Ana

pre 6 godina

To ce im svakako mnogo znaciti, vojska i ministarstvo odbrane imaju znacajnu ulogu za bezbednost nase Zemlje pa im se zato i plate trebaju povecati.

рајко

pre 6 godina

па то су друшвени, владини послови. хајде урадите нешто у приватном сектору...па да тамо има више послова и већих плата. овако се само узимају паре из буџета на нешто што нам није потребно јер се не можемо одбранити од нато земаља којима смо опкружени а нисмо у клубу а русија далеко

neko iz VS

pre 6 godina

U koju vojsku je primljeno toliko vojnika? Ma puste nam kasarne,proverite pa onda pisite.Za 2 meseca od kada su kasarne otvorene za svakodnevni prijem,na prste možete izbrojati kandidate u NS.Sve je tačno što je Vojni sindikat objavio i priča već više od godinu dana!Najveći teret podnose podoficiri jer nema vojnika,a prosek starost40-45 god.Strašno koliko laži u ovoj Srbiji!!!

vagar

pre 6 godina

Svi govore o nekvom nominalnom povecanj,bez revalorizacije .Inflacija je za poslednje 4 godine pojela realne dohotke za preko 5%.Uporedite vase resenje za porez na imovinu(stan)2013 i 2017 pa cete videti razliku od 25%,zatim struju,komunalije,pa ce vam biti jasno o cemu se radi.

Zoran

pre 6 godina

nista bez recenice nikad vece do sada. Ako gledamo Vojsku Srbije mozda sad trebalo bi neko da izracuna plate oficira kraljevine Srbije jer je i to bila Vojska Srbije a ako gledamo JNA ovo nemogu da budu najvece plate ovo je na nivou toplog obroka za pojam jna

mikin

pre 6 godina

Dosta je bilo ove demagogije. Ovi su izgubili svaku meru normalnog razuma i dobrog ukusa. Cak ni racun ne znaju. Pa prvo su pre 3 godine skinuli 10% i od jan. 2018 hoce da povecaju 10% (ali ne svima!). Prvo, smanjiti 10% pa povecati 10% ne daje istu sumu, a drugo, ovo nije povecanje vec povrat onoga sto su uzeli. I trece, gde su ostale stvari poput minulog rada .... zar mislite da smo to zaboravili?

Magdalena

pre 6 godina

Znaci, srpski vojnik treba da radi 52 godine da bi zaradio ono sto je Vulinu poklonila tetka iz Kanade. Toliko o "nikad vecim platama".

Anonymous on purpose

pre 6 godina

Ko bre veruje u ove nebuloze, ja ne znam ko jos normalan radi u vojci, bio jedan ugovor 3 god i pobego glavom bez obzira, ja da radim za 32000 na +40 ili -20 pod punom ratnom opremom po kisi i blatu da gubim zdravlje, a neki motac kablova u klompicama i klimatizovanoj hali za 35, smanjili su dnevnice za baze duplo, smanjili nocni rad, sve zivo, ne uracunavaju inflaciju i kolko je evro bio 2014.
A botovi samo rokaju minuse...
Bananalend...

dd

pre 6 godina

znaci oni su uzeli platu iz 2014g da uporede sa platom koja ce biti u 2018g!!!! DA LI JE OVO NORMALNO???

pa to je povecanje za bednih 5.000 rsd za 4g!!! KOJA JE TO SRAMOTA ZA DRZAVU??

a kada dodate inflaciju za protekle 4g to nije nikakvo povecanje,nego CISTA BULA!

ali naravno to se ne racuna,nisu valjda ludi da uracunaju inflaciju...nego to "KAO" mocno deluje 5000rsd za 4g????

KOJA SMO MI BEDA,JADAN OVAJ NAROD!!!

ali dobro bitno je da se premijer ponosi,a ovaj drugi veseo peva na sav glas po restoranima i prijemima...cujem da strani sluzbenici vec zapitkuju da li je sve u redu sa srpskim sefom diplomatije...jer to jos nisu videli u zivotu!....haahhaha

Kaboom

pre 6 godina

1990te je minimalac vredeo vise nego sadasnja plata lekara specijaliste,a prosecna plata je vredela kao sadasnje 2 ministarske (onaj legalni deo,bez tetkine pomoći), tako da ne znam čime premijer potkrepljuje ovakve šale?

Rob sinji

pre 6 godina

Nikada veće laži . Nikada veće prevare. Nikad gori ljudi na vlasti do sada.
Da se razumemo nisu ni žuti bili dobri ali brate ima li u ovoj Srbiji da je ostao jedan da valja . Da se nije prodao i da nije kompromitovan. Ako se pod hitno nešto ne promeni odosmo u 16-ti vek. Mrak , dahije i sirotinja raja. Ovo će da završi loše, vrlo loše ako ne bude hitnog i ozbiljnog iskoraka napred. Vučić kakav god da je imao bi politički kapacitet da pokrene iskorak ali bojim se da nema pameti da ga osmisli. Tako da i poslednje nade u Srbiji umiru.

tt

pre 6 godina

Stavljanje ovo povecanje plata u istorijski kontekst kao naj u istoriji, ovoj vlasti ne ide u prilog i ne razumem potrebu samohvalisanja. Realno, ne ide u prilog sadasnjoj vlasti. Kad bi racunali u domacoj valuti, istorijski najvece plate su takodje bile za vreme ovih, u vreme ratova, sankcija, hiperindlacije, prvobitne akumulacije kapitala sadasnjih tajkuna i iznosila je hiljada milijardi dinara. Kad bi racunali u evrima, najvece plate su bile 2007.-2008. pre ekonomske krize.

Hranislav

pre 6 godina

Plate veće nego ikada, porez na imovinu veći nego ikada, struja- voda- infostan skuplji nego ikada, odlazak mladih iz zemlje veći nego ikada, obećanja veća nego ikada, razočarenje veće nego ikada. Pametnom dosta

kontr4

pre 6 godina

Za 100 dana okrenuo stvari nabolje, eto šale niotkuda ? Ako tako stvari funkcionisu treba ga menjati s drugim ministrima na svaka 3 meseca. Nek oseti svaku fotelju i ima da preporodi celu drzavu za jedan mandat, kad je vec tako sposoban i strucan.

General D V

pre 6 godina

2011 ja sam imao 50 hiljada platu i 5 hiljada putne troskove a sada imam 40 hiljada platu i vise ne primam putne troskove. 2011 je evro bi oko 100din mozda koji dinar ispod sto bi u evrima znacilo da sam imao platu 500 e plus 50e putni trosak a sada imam 330e platu i nemam putni trosak i sad ja pitam ove u vlasti ko je meni uzeo 170€ da ne pricam o tome da je sve poskupelo i kupovna moc opala drasticno u odnosu na 2011.

Shkot

pre 6 godina

"On se u ime svih pripadnika VS i Ministarstva odbrane zahvalio vrhovnom komandantu vojske Aleksandru Vučiću što će plate biti povećane za 10 odsto "uprkos brojnim otporima"."
Ova rečenica bi bila smješna čak i za vrijeme komunizma.

Petar

pre 6 godina

Vulin i njegova ~ekipa~ lupaju gluposti. Ranije je bilo, a tako je i najpostenije, da vodnik ima prosecnu platu regiona. To bi sada znacilo da vodnik ima prosecnu platu Srbije, da su dodatci na dezurstva 2 prosecne dnevnice... E dobri su jedino za deo sporta u VS, a time se jedino i bave, naravno, sem povremenih lupetanja gluposti u izjavama.

gojko

pre 6 godina

ovo plate vece nego ikada vazi i da ste ih povecali za 1din. Jeftina demagogija. Pa zivotni standard (BDP po glavi stanovnika) je manji nego kad ste dosli 2012 na vlast.

BDP po glavi stanovnika jos veoma deleko, najveceg BDPa po glavi stanovnika iz 2008 godine.

Joca Ekonomista

pre 6 godina

Uopste nije vazno koliko ste vi sada povecali plate u Srbiji, vec je vazno, kolike su plate u Srbiji u odnosu na okolne drzave? Po tom uporedjenju se meri zivotni standard stanovnika Srbije - sta se moze kupiti za jednu platu u Srbiji a sta se kupuje u susednim drzavama.