Sreda, 24.05.2017.

10:55

Šta može u Grčku, a šta će vam oduzeti na granici

Kraj je maja i mnogi srpski turisti se spremaju put Grčke na letovanje, koje će, prema procenama poznavalaca prilika, biti skuplje nego prošle godine.

Izvor: B92

Šta može u Grèku, a šta æe vam oduzeti na granici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

koky

pre 6 godina

Evo već 42 godine idem,letujem-živim u Grčkoj.NIKADA ni jedan problem na carini ni na ulasku ni na izlasku iz Grčke što se ne može reći za carinike u Makedoniji....za sve te godine policija me je u Grčkoj zaustavila samo jednom,tražili pasoše(jer su postojale vize) ljubazno popričali i nastavio sam dalje.BTW,ko želi da doživi Grčku na pravi način ljubazno preporučujem Peloponez...Korinthos,Nafplio,Ermiomi,Monemvasia pa dalje u krug....

Dejan

pre 6 godina

@ Kavric

Meni su prošle godine otvarali. Isli na Krf, preko Ohrida pa onda na granicni prelaz kod Bitolja.
Ja goreg grckog carinika nisam video u zivotu. Prvo se drao na mene sto sam stao u traku gde pise 'EU only', iako nije bilo zive duse na prelazu, a onda nam je razvalio auto.
Nije nam nista uzeo jer nismo nista nedozvoljeno ni nosili.
Inace je i na Krfu bilo blagi uzas. Totalno precenjeno i negostiljubivo ostrvo. Osim nase istorije tamo.
Grcku obozavam, ali nije svuda isto ni u Grckoj.
Bio sam i na Karibima, ali je najlepse mesto na kome sam bio, i najgostoljubiviji ljudi, Krit!

Nikola

pre 6 godina

Prosle godine, na putu prema Tasosu na MK/GR granici samo mahnuse da vozim dalje. Ionako nismo imali nista "sumnjivo" za prijavu, a pogotovu ne meso i mleko. Sto se tice troskova, ovo je prilicno realan izvestaj. Tacno je da se na plazi ne naplacuju lezaljke i suncobrani, ali zato od posluge ne mozes da se odbranis. Nije dovoljno jedno pice da narucis (iako ti se mozda i ne pije, ne radi se uvek o parama ako nista ne narucis), nego s a m o sto si popio, dolazi devojka, kupi onu flasu ili casu gledajuci te upitno (da mozda ne zelis jos jedno pice), a ako kazes "no thank you", evo nje posle 15min. ponovo ti se vrzma oko nogu, nasmesi ti se, gleda te upitno, i tako dok te ne "natera" da narucis i sledeci drink. Svako pice im je 3€ tamo bilo. Meni su dnevno u proseku "izvukli" oko 15-20€. Posle par dana poceli smo da donosimo pice na plazu iz obliznjeg marketa. To im se nimalo nije svidelo, i gledali su nas sa nekom vrstom prezira. Nervira me lesinarski mentalitet tih ljudi, drzava koje imaju more i zele za 2-3 meseca da zarade toliko da od toga mogu da zive ostalih 8 meseci ne radeci nista. Nervira me da te jednostavno, bez stida, teraju da potrosis novac koji mozda inace ne bi potrosio, ili ti nije do toga sto ti nude.. Hrana po restoranima je isto bila papreno skupa, a vrlo lose spremljena. Sve je kod njih bez ukusa spremljeno, a u salatu vam naseku i korenje od salate. Sirce, zejtin, biber, so, cackalice moras uvek ekstra da zahtevas.

daree

pre 6 godina

Otuda i ona stara "Paradajiz turisti" neka putuje svako gde zeli ali od Hrvatske obale i mora meni ne treba bolje.Nosio hranu ili ne u pitanju su +,-100€...ako je to u pitanju prijatelju sedi kuci i ne mrdaj nigde.

hmm

pre 6 godina

Neko je napisao benzin do Tasosa i nazad sa sve vozikanjem tamo 120E?! Na sta ide vas auto? Ukupni troskovi putni su oko 200E.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoza, 24. maj 2017 14:40)

Ko vozi dizelaša, stvarno će i da ode do Tasosa i nazad za 120 eur. U Makedoniji je dizel 0,80 EUR!

Pedja P

pre 6 godina

Grcka mora Egejsko i Jonsko su ubedljivo najbolja u Evropi, cista, topla, sa stabilnom klimom. Letovao sam u Spaniji 7 god, Italiji 4 ali sam se opet
vratio u Grcku i necu je vise nikada menjati. Sitonija ima jako lepe pescane plaze i precisto more: Klimataria, Linaraki (zaliv Sikia), Karidi, Kavourotripes, Orange beach, Kalamitsi, Porto Koufo... raj. Jedva cekam 20.juli.

Dragan

pre 6 godina

Nikada nisam mogao da shvatim ljude koji nose hranu i pice iz Srbije u Grcku koja ima odlicnu morsku ribu, jela sa rostilja, vina, alvu, baklave, jogurt, solidno pivo, uglavnom ista osvezavajuca pica kao mi ovde, itd. Kao da su otisli u Sloveniju da kupe ajvarsku papriku da bi je nosili sa sobom i od nje pravili ajvar u Makedoniji koja je poznata po paprici.

ćoki

pre 6 godina

Dejan...letujem vec 15+ godina za redom u Crnoj Gori i nikad mi nije preselo letovanje,ne znam odakle se pojavljuje toliko komentara kako im "preseda" letovanje u Cg.Cena hrane i pica po marketima jeftiniji nego kod nas i to u najskupljem gradu na Cg primorju.Girosi,hamburgeri,pice i slicne gluposti od 1.5 do 2 eura,sokovi od 60 c do 1.5.Pa vece su cene na nasoj Adi koja je bara u kojoj se nikad nisam okupao a rodjen sam i ziveo na Banovom brdu.To sto je neko ovca pa od 10 delova plaza na kojima ima deo gde se ne naplacuje i delovi gde su dve lezaljke i suncobran ukupno od 5 do maksimum 8 evra a oni odu na jedini deo koji naplacuje 15 evra(koji je odmah do ovih sto daju za 5 evra) to je vec do inteligencije turista.

csc

pre 6 godina

Ne znam kome se ovakve kontrole dešavaju. Meni ni pasoš ne pogledaju na granici. Onaj službenik na pasoškoj samo pokazuje rukom - prolazi.

Aca

pre 6 godina

Bar niko ne naplacuje 3-4 evra cim pomeris auto a i suncobrane placas na par plaza na Halkidikiju a retko je to i na ostrvima sem na jednoj plazi na Mikonosu. I nije 10-15e kao u Petrovcu. Ko hoce da skupo placa moze da vikne turu prijateljima na Adi. Iskreno, u Grckoj uvek potrosim vise od plana ali mi nekako nikad nije zao.

Aca

pre 6 godina

Hranu u grcku nosim za maksimum dva dana i to konzervirana kuvana jela, iskljucivo iz razloga da ne jurim prvi dan prodavnicu kad stignem umoran od puta. Sve ostalo kupujem na licu mesta.

ItNaTi

pre 6 godina

Posle godina štednje konačno sam postao vlasnik nekretnine u Grčkoj. Iša osam ove godine 4 puta, auto su pretresali samo naši u povratku. Nosili smo alat i nešto opreme za renoviranje na tamo a na ovamo maslinovo ulje i kafu u većim količinama i nije bilo frke. Neće nas grci ni pipnuti kada budu kolone na granici. Ja 15 godina već nosim pivo (njihovo kvalitetno pivo je preskupo), slatkiše za klince i hranu za 2-3 dana. Cene nisu drastično veće nego kod nas tako da se ne pretovaram a auto je pun do krova sa stvarima i ako grci otvore auto samo te puste pogotovo ako ima dece u autu.

Samo opušteno

Pera cvecar

pre 6 godina

Da dodam i za potrosnju goriva.Do Tasosa i nazad 1,6 tdi 4,7 l x16 ukupno 75 l.Sa makedonskom cenom goriva nek bude u proseku 1,2 e to je ukupno 90e bez putarina.I ne stedim na gasu taj motor toliko trosi.Ne znam sta je nekima cudno matematika je prosta stvar.

Pera cvecar

pre 6 godina

Zadnjih 11 godina letujem sa porodicom u Grckoj i nikad ne nosimo nista od hrane.Masa namirnica je jeftinija dole.Kad vidim ljude da nose vodu i mleko nije mi dobro.Krenes na odmor kao covek i lepo promenis malo ishranu i probas njhove proizvode koji su stvarno dobri i kvalitetniji nego kod nas.

Lik

pre 6 godina

Ove godine idem u Pargu sa istim principom. I ubedjen sam da cu bolje proci nego preko agencije. Pozdrav
(mikica, 24. maj 2017 13:26)

I ja na Tasos idem godinama, e pretprosle godine sam napravio izuzetak pa otisao u Pargu a ove godine opet na Tasos, RAJ na zemlji.
Gazdarica me doceka kao najblizeg rodjaka, celo dvoriste moje, rostilj, na ulici 2 mesare i ribarnica, povrce/voce kao u BG, pronasao zabacene plaže...ma nema bolje!
Putujem preko Bugarske a prenocim u Sandanskom tako da naredni dan stignem do podne i pravo na plažu!
Lidl u Bugarskoj, tu uzeti sokove, namaze, kačkavalje i teraj.

andreas kisser

pre 6 godina

(D, 24. maj 2017 12:32)

momak je napisao svoje iskustvo, bez imalo losih reci o grcima, a vi mu nalupali minuse!? sa tobom se inace ne slazem u pogledu opisa plaza; i sam kazes da si bio po mestima tipa paralija, leptokarija, stavros, itd. prijatelju, to je severna grcka, juzno od soluna ravnica sve do olimpa, a ni oko stavrosa ka kavali nije mnogo lepse. prava grcka je mediteranski krs, litice sa borovima i maslinama i mirisom hrizantema, koje se strmo spustaju ka obali, kao kamenjar, a onda se odjednom u nekoj uvali stvori prelepa minijaturna pescana plaza koja plitko zaranja u tirkizno more. ali to nisu samo ostrva, pola halkidikija je takvo! e sad, vecina srba odlazi u mesta poput pevkohorija, haniotija, polihrona ili sartija, delom jer su navikli na turizam radnicke klase (ne mislim nista lose), koji ne moze bez glasne muzike, krofni i girosa na plazi, vasara niz glavnu ulicu i sablonskog disko provoda nocu na kakav su navikli kod kuce, a sto jer mesta sa tako razvijenim turizmom pruzaju ekonomski podnosljiv teret za osiromaseni srpski porodicni budzet. ali zaputi se negde izmedju ovih mesta, recimo zapadna obala sitonije, juzno od nikitija, pa se zabodi u neku od ovih uvala koju sam upravo opisao, i veideces lepotu kao na kikladskim ostrvima, a nikako u istri ili CG! ali - po cenamama 2, 3 puta visim od ovih radnickih odmaralista i bez ijedne prodavnice i restorana kilometrima unaokolo. to je ako hoces pravu mediteransku grcku, a da ne ides na paros ili siros!

EUFORIJA

pre 6 godina

"4 glory",potpisujem! Ja sam do Kasandre,obilazak tamo i nazad do Srbije(zivim u okolini Beograda) potrosio gasa za 93 eura(citroen ksara sekvent gas),samo bez putarina(2000 din Srbija,400 denara-800dinara Makedonija).Ukupno 1700 km!

Komša

pre 6 godina

@Shadow
Giros porcija je 7,8,9 evra po tavernama.Ono o čemu ti pričaš je giros za poneti.Realno,običan obrok u tavernici ili piceriji te izadje 10-15 evrića po osobi (u zavisnosti od broja pića,da li ima dečijih porcija itd.)- neki minimum je 10 evra.Usputni,normalni obroci.
Minimalna je razlika u odnosu na BG.Kao što rekoh - jedina moguća ušteda koja ima smisla je da sam organizuješ letovanje - izbegneš agencijske troškove.
Sve ostalo je kao letovanje u BG + troškovi smeštaja,puta i osiguranja.
Tako se najlakše uporede troškovi.Ovako pričamo napamer jer nije isto letovanje sa malom,velikim decom,bez dece...ne letuju na isti način tinejdžeri i odrasli itd.

EUFORIJA

pre 6 godina

"M",do spominjanja "Lidl"-a sam ti napisao cene koje su u malim prodavnicama:giros u kaficima(cevapbdzinicima),pizze u tavernama(picerijama),voce i povrce...Jos dolaze Grci sa kamionetima i prodaju voce po jos nizim cenama! Ko ovde spominje "Lidl"u Nemackoj? Covece,na moru si! Beograd ti je skuplji od mora,pa se i Grci pitaju kako Srbi prezivljavaju sa platom od 300 eura.

kole

pre 6 godina

Letovanje u Grckoj nije skuplje. Svake godine u ovo vreme počinjete da sirite antigrčku propagandu. Ko hoce u crnu goru sretan put. Ja sam u Grckoj obezbedio smestaj za kraj juna.

4glory

pre 6 godina

Neko je napisao benzin do Tasosa i nazad sa sve vozikanjem tamo 120E?! Na sta ide vas auto? Ukupni troskovi putni su oko 200E.
(zoza, 24. maj 2017 14:40)

Toyota yaris 6.5 l plina, prosle godine do Grcke i nazad sa putarinom 90€

M

pre 6 godina

@ EUFORIJA

Dozvolite, Vi govorite o cenama u Lidl-u. One su mozda malo vise nego kod nas ili tu negde otprilike. Ni priblizno jeftino kao u Nemackom Lidl-u. Ja govorim o cenama u svim drugim supermarketima, u kojima ljudi itekako kupuju sto znaci da nemaju mnogo drugog izbora. Ne mogu da se setim nijedog jedinog artikla koji je imao pribliznu cenu kao kod nas. Ko hoce neka ne veruje, ja cu ove godine da ponesem bukvalno sto vise budem mogao od kuce, a tamo cu kupiti samo ono sto moram. Prosle godine sam se prvi put pitao kako uopste Grci sastavljaju kraj sa krajem pored takvih cena i troskova.

publika

pre 6 godina

re: Toyota yaris 6.5 l plina, prosle godine do Grcke i nazad sa putarinom 90€

Ja se prosto pitam kako recimo gume kupujete vi sto gledate u svaki dinar za gorivo. Prosto me zanima kako se uopste odlucite da ih zamenite i kad ?

tomatelo turista

pre 6 godina

cene na plazi nisu nista manje nego na adi ciganliji, a cene na korzou nista manje nego u knez mihajlovoj.. a na moru si.. sta ocekujete da cene budu ko u diskontu na periferiji.. pa i tamo idite u slican diskont pa vidite cene..

4k4.Dex

pre 6 godina

Grci da pretresaju na granici? Nesto smwsnije u zivotu nisam cuo. 20 godina letujem u grckoj nikad nisam video da su nekog pretresali pola puta cak ni pasos ne gledaju samo mahnu. Cene su najpristupacnije id svih destinacija. Skoro jednake kao u BGu. Naravno da moraju biti nesto vece ipak su to turisticka mesta ne moze niko da kaze da ga neko dere ako je cena 20-30 posto jaca nego kuci to je smesno. Ne daj boze da Srbi imaju more ko zna na sta bi to licilo.

nenad

pre 6 godina

Ne vidim potrebu da se nosi hrana, letujem u Grckoj godinama, ne razumem potrebu da se vuku torbe pune hrane, njihovi marketi su sa cenama u rangu sa nasim..Ove godine ipak Sicilija..

dr

pre 6 godina

Ajde koja truba vest. Kafa na plazi 2-3 e uz to suncobran i lezaljka ceo dan. Ako ides kao paradajz turista, odnosno samo da se kupas, vidis more i uzivas u vremenu, jedes ono sto sam pravis, pa i 10 e za dan ti je dosta. U Grckoj su sve plaze u drzavnom vlasnistvu, besplatne i gde stavis peskir tu i uzivas. Ako ides da se castis, pa i ne brines o svemu, onda ti je i 30e dosta. I ne pisite mi bolje sedeti kuci nego ici kao sirotinja, jer nam je cela drzava u ofsajdu, ljudi rade za 200e, pa opet ne vidim zasto ne bi sa onim sto imaju otisli na more, ukoliko zele i mogu.

Maximus Decimus Meridius

pre 6 godina

Kao prvo idem u Grčku godinama i nikada,baš nikada nisu oduzimali ili zabranjivali unos hrane i pića. Nosi onaj ko mora ali cene hrane i pića su skoro iste kao kod nas.

C i n i k

pre 6 godina

Sto bi nosili bilo sta kad je u Gr sve od namirnica isto ili jeftinije nego u Srb? Pa u Gr je litar dizela jeftiniji nego u Srb,da ne spominjem FYRM gde i inace kupim gorivo i cigare koje su 40 % jeftinije mego ovde ?

EUFORIJA

pre 6 godina

"M",pises nesto,a ni sam ne verujes u to! Prosle godine sam bio na Kasandri,giros 2 eura kod "Doktor"-a u Polihronu(najbolji giros sto sam jeo u Grckoj),Pizza porodicna od 5-7eura(u Beogradu za te pare ces pojesti malu pizzu),3 ananasa 2eura,breskve i paradajz 80 centi,kilo lubenice 45 centi.Lidl je na izlazu iz Kalitee prema Solunu: cokoladice za decu(kao nas 7 days) 30 centi,sokovi 1litar 80 centi,mleko 1 litar 80 centi,eurokrem 500g 3 eura,sladoledi(pakovanje 12 komada)3 eura,pakovanje 6 komada korneti 2 eura.Ovo su bile cene kada sam letovao u julu mesecu.Na granici ti jedva pogledaju u pasose,a ne da ti gledaju sta nosis.

MilanVG

pre 6 godina

Preko 20 odlazaka u Grcku do sada. Sto sa roditeljima, sto sad kad imam svoju porodicu. Samo sam u međuvremenu, dok sam bio singl, obišao Portugal, Španiju, Crnu Goru. Moj zaključak. Za porodične letovanja najbolja. Relativno blizu (zbog dece i puta), jeftina (u odnosu na konkurenciju), uređena zemlja (vladavina prava a ne ko CG, Cro i Bugarska) i ljubazan narod (jedan od retkih balkanskih naroda kojima su Srbi dragi). Ne nosim sa sobom hranu jer sam davno zaključio da su nam cene slične (negde čak i povoljnije nego kod nas). U mesto koje idem - Paralia, ima Lidl koji je do prošle godine u svemu bio jeftiniji nego naši mega marketi. Sad je tu negde, možda za nijansu skuplji. Ponesemo sendviče za usput, kesice sa gotovim supicama (to nisam video tamo), Imlekov Milk shake pakovanje (zbog dece, tamo nema) i Mg mineralnu pakovanje (nema tamo). Doručak na plaži, šta klinci hoće. Krofne, Giros, pomfrit. Ručak kući. Obično uzmemo pečeno pile koje nam traje dva dana i spremimo supicu. Salate razne obavezno, od povrća iz Grčke. Večera pri večernjoj šetnji. Sednemo negde, uzmemo giros, picu i sl.
Letovanje sasatvljeno od kompromisa,ali svesna žrtva zbog dece. To što ne jedem po restoranima mi omogući 14-15 dana odmora umesto 10. Tako da uvek idem na dvonedeljni odmor.
Inače sam rob navika, idem uvek u isto mesto, kod istog lika. I uvek mi je fenomenalno.

mikica

pre 6 godina

niko ne prica koliko jeftinije prodjes ako odes sam, na slepo, u mesto koje ti se dopadne i sam nadjes smestaj. Npr prosle godine sam imao potpuno nov studio na plazi na Tasosu sa ogromnom terasom za 250e za 10 dana. Ukupno gorivo (+400km po ostrvu) i putarine su bile oko 120e. Znaci nas dvoje za put i smestaj dali 370e. Plus sloboda koju imas kolima. Za mene bolje i jeftinije price nema. Ove godine idem u Pargu sa istim principom. I ubedjen sam da cu bolje proci nego preko agencije. Pozdrav

M

pre 6 godina

Giros je oko 1,5-2 evra uvek bio i to će uvek biti extra večera!(nishwille18, 24. maj 2017 12:33
Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.
(Dejan, 24. maj 2017 11:23)

Sve ovo jednostavno nije tacno. Nemojte obmanjivati ljude, a svoje tvrdnje dokazite racunima kako je sve jeftinije ili isto kao kod nas. Giros je oko 2.5 do 3 evra. Cene u hipermarketima koji su i najpovoljniji (ne racunajuci Lidl) su 2.5 ili 3 puta vece nego u Maxi-ju. Sve je neopisivo skupo. Jaje 30 din kom, zejtin 2.5 evra litar, najmanja kesica grisina 0.5 evra, kutijica bombona 1 evro, losion za suncanje 13-15 evra, mala limenka piva minimum 1 evro, mleko, sirevi, paradajz, sve je veoma skupo. Pecivo u pekari je oko 25 evra kilogram. Zato se pripremite dobro, ne verujte komentarima kako smo mi najgori, najskuplji na svetu. Verujte da ima i mnogo skuplje.

Dositej Obradović

pre 6 godina

Prošle godine je bilo skuplje nego pretprošle. Žena i ja smo kolima obišli Lefkadu, Kefaloniju, svratili do Atine na putovanju dugom 19 dana potrošili smo oko 1300€ ukupno, sa gorivom, trajektima itd... U restoranu smo jeli jednom za 19. dana, ostatak giros, kupivina hrane u Lidlu i spremanje. Za "all inclusive" bi platili više za manje dana i manje viđenih stvari. Sve smeštahe rezervisali smo preko bookinga i ispalo je daleko povoljnije nego aranžmani koje nude naše agencije. Pretprošle godine na Lefkadi smeštaj nikad gori preko agencije, za te pare smo našli apartman na Kefaloniji (koja je inače skuplja).

Stefan

pre 6 godina

Nas autobus je prosle godine izabran za nasumicnu kontrolu, izvadili su nam torbe, dosao carinik, pozdravio se sa vozacem, okrenuo se ka nama i rekao: 'Srecan put.', da, na srpskom. Toliko o kontroli i oduzimanju.

realno

pre 6 godina

Obišao sam sveta, ali nigde se nisam osećao prijatnije nego u Grckoj. Ne, nije to nikakva "ljubav" prema srpskom narodu, prosto ljudi su normalni, prijatni i nije im prvo na pameti da vam zavale niti da vas pokradu, bar ne u turizmu. Već 25 godina sam često u Grckoj sto poslovno što turisticki, poslovno katastrofa, turistički uvek i zauvek Grčka!

kiza

pre 6 godina

paradajz turisti jedino Srbi. Kad nemas para za more,pravac Zlatar npr. Zasto se mora ici na more pod obavezno?
(pera, 24. maj 2017 12:02)

Mi poslednjih 10 god. letujemo.5 god Turska,hotel,hrana,bazen,hotel apartaman 3 zvezdice,nema takvog hotela nigde u Srbiji.Sam rezervisao preko nekog Engleskog sajta,450e hotel sa hranom,porodicni paket.Uzeo samo prevoz preko agencije.Zbog politicke situacije,poslednjih 5 god,Grcka.Porodicni paket,u Februaru,kad su popusti,porodcni paket za cetvoro,pocetak Avgusta,prevoz i smestaj,10 dana, 400e.
Ne mogu dnevno za dorucak,rucak i veceru da dajem 100e na dan.Zato ponesemo gotova jela,za rucak.Dorucak iz pekare,neka vecera,giros.Leptokarija je najpovoljnija sa cenama,giros je 2e.Ima I Lidl.Tako,DA,sami spremamo hranu.Da li smo paradajz ili nismo,ne znam.Ali mi 10 god uzivamo,a ti kako hoces,i bas me nesto z...e,za tvoje misljenje.Niko nikad nam na granici nista nije gledao,mogao sam nuklearnu bombu da prenesem,i to bar 10 komada.A ti i tebi slicni,niko vam ne brani,u hotel pa uzivaj.

aleks

pre 6 godina

Ja na more u Grčkoj vec godinama dajem oko 250evra, imam 22 godine.Ja i devojka sami spremamo hranu, nesto i kupimo u restoranima ali u sustini, mozda nam sve izadje 20 posto skuplje nego u Srbiji.Naravno nismo toliko fensi da moramo svaki dan da damo po 10 evra na lezaljke ili da moramo da sedimo satima u kaficima i placamo kafe 6 evra.

Mr. Realno

pre 6 godina

Moje iskustvo: NIKAKO preko Bugarske u Grčku. Em ima milion radara, em vas drže kao kera na granici 30-40min dok provere dokumenta, em je ograničenje na putu 50-90km.
Grci na granici nikad nisu ni pogledali šta nosimo. Mogli smo i kravu muzaru na zadnjem sedištu da imamo, ne bi ni trepnuli.
Prošle godine u 7-8 mesta/ različiti gradovi, smo klopali girose za 2.5-3€. Skuplje je naravno kad se ne jede sa nogu već se sedne na giros porciju koja je i veća.
Ležaljke nismo morali da koristimo jer uvek ima plaža gde se može uživati i na pesku.

nekotamo

pre 6 godina

Grci su gospoda profesionalci koji zive od turizma, svesni su toga i uzivaju u tome. Ne pada im na pamet da se blamiraju sa nekim trivijelnim stvarima i rasteruju goste. Dzaba tebi to letovanje ako pola para das na lezaljke i suncobrane ili non stop razmisljas da li ce neko da ti u najbolju ruku skine table.

ja

pre 6 godina

Ja samo ne znam odakle vadite ove cene,cene iz Nei Pori-a.Giros 2-2,5e,porodicna vecera 20e mesano meso i dve velike salata,pice u kaficima 1-1,5e,porodicna pica 7-9e,krofna 0,8e,cene u marketima kao kod nas cak nesto i jeftinije.Svake godine ista prica pred pocetak sezone.

D

pre 6 godina

Pice na plazi kafa ili sok 3€ giros 2-2,5€.Svako ko letuje u GR zna da ove cene koje ste napisali nemaju veza sa stvarnim cenama.Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.CG i HR zaobidjite u sirokom luku ako zelite da vam ne presedne letovanje.
(Dejan, 24. maj 2017 11:23)

Za Crnu Goru ne znam, tamo sam letovao kao klinac pre 15ak godina i ne mogu da pricam napamet, ali za Hrvatsku nisi u pravu. Poslednjih pet godina letujem u Hrvatskoj i ni najmanji problem nikada nisam imao, stavise mnogo pozitivnih u lepih iskustva. BG table, nikad nista. Doduse letujem u Istri koja je mnogo liberalnija od ostatka zemlje, ali isao sam na izlete svuda i nisam imao probleme. Mladi ljudi su super, neoptereceni, spremni na zezanje. Nikad popreki pogled. Cene su pristojne za more, jedini je problem uzasna guzva od ranih jutarnjih sati na plazama. Od mene sve preporuke za celu Istru i za ostrvo Brac na kom sam bio. Meni se Grcka ne svidja. Od svih mesta u kojima sam bio (hanioti, Lefkada, Skiatos, Sarti, Leptokatia) jedini mi se Skiatos svidja, ostalo nikako, kao da sam na Adi. Nemam novca za ekskluzivna Grcka letovalista koja vrede tioa Mikonos, Ios, Rodos, pa sam se odlucio za Hrvatsku koja mi je bolj od ovih mesta koje sam nabrojao i nisam pogresio.

m.m.

pre 6 godina

Napisao jr jedan pametnjaković, kaže samo su Srbi paradajz turisti. Taj verov nije mrdnuo iz Srbije.
u Grckoj na svakoj plazi mozeš da vidiš grke kako nose i po dve frizider torbe na plažu, u Italiji je sasvim normalno da ljudi noae od kuće hranu piće i ostalo, bilo da su na plaži, bazenu ili zoološkom vrtu. tako da ljudu slobodno napravite manju zalihu i uzivajte.
Nema svaka porodica po 2000-2500€ da izdvoji za letovanje, svaka čast onima koji imaju.
tako da platiš 500-600€ apartman poneseš malo hrane,nesto i kupiš tamo i super odmor. Ljudi koji vode decu znaju da nem lepseg oaecaja glwdati dete kako se igra i uziva na letovnju, mi roditelji mozemo malo stegnuti kaiš za sreću svoje dece. pozdrav

Dejan

pre 6 godina

Pice na plazi kafa ili sok 3€ giros 2-2,5€.Svako ko letuje u GR zna da ove cene koje ste napisali nemaju veza sa stvarnim cenama.Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.CG i HR zaobidjite u sirokom luku ako zelite da vam ne presedne letovanje.

Dejan

pre 6 godina

Pice na plazi kafa ili sok 3€ giros 2-2,5€.Svako ko letuje u GR zna da ove cene koje ste napisali nemaju veza sa stvarnim cenama.Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.CG i HR zaobidjite u sirokom luku ako zelite da vam ne presedne letovanje.

m.m.

pre 6 godina

Napisao jr jedan pametnjaković, kaže samo su Srbi paradajz turisti. Taj verov nije mrdnuo iz Srbije.
u Grckoj na svakoj plazi mozeš da vidiš grke kako nose i po dve frizider torbe na plažu, u Italiji je sasvim normalno da ljudi noae od kuće hranu piće i ostalo, bilo da su na plaži, bazenu ili zoološkom vrtu. tako da ljudu slobodno napravite manju zalihu i uzivajte.
Nema svaka porodica po 2000-2500€ da izdvoji za letovanje, svaka čast onima koji imaju.
tako da platiš 500-600€ apartman poneseš malo hrane,nesto i kupiš tamo i super odmor. Ljudi koji vode decu znaju da nem lepseg oaecaja glwdati dete kako se igra i uziva na letovnju, mi roditelji mozemo malo stegnuti kaiš za sreću svoje dece. pozdrav

Mr. Realno

pre 6 godina

Moje iskustvo: NIKAKO preko Bugarske u Grčku. Em ima milion radara, em vas drže kao kera na granici 30-40min dok provere dokumenta, em je ograničenje na putu 50-90km.
Grci na granici nikad nisu ni pogledali šta nosimo. Mogli smo i kravu muzaru na zadnjem sedištu da imamo, ne bi ni trepnuli.
Prošle godine u 7-8 mesta/ različiti gradovi, smo klopali girose za 2.5-3€. Skuplje je naravno kad se ne jede sa nogu već se sedne na giros porciju koja je i veća.
Ležaljke nismo morali da koristimo jer uvek ima plaža gde se može uživati i na pesku.

realno

pre 6 godina

Obišao sam sveta, ali nigde se nisam osećao prijatnije nego u Grckoj. Ne, nije to nikakva "ljubav" prema srpskom narodu, prosto ljudi su normalni, prijatni i nije im prvo na pameti da vam zavale niti da vas pokradu, bar ne u turizmu. Već 25 godina sam često u Grckoj sto poslovno što turisticki, poslovno katastrofa, turistički uvek i zauvek Grčka!

kiza

pre 6 godina

paradajz turisti jedino Srbi. Kad nemas para za more,pravac Zlatar npr. Zasto se mora ici na more pod obavezno?
(pera, 24. maj 2017 12:02)

Mi poslednjih 10 god. letujemo.5 god Turska,hotel,hrana,bazen,hotel apartaman 3 zvezdice,nema takvog hotela nigde u Srbiji.Sam rezervisao preko nekog Engleskog sajta,450e hotel sa hranom,porodicni paket.Uzeo samo prevoz preko agencije.Zbog politicke situacije,poslednjih 5 god,Grcka.Porodicni paket,u Februaru,kad su popusti,porodcni paket za cetvoro,pocetak Avgusta,prevoz i smestaj,10 dana, 400e.
Ne mogu dnevno za dorucak,rucak i veceru da dajem 100e na dan.Zato ponesemo gotova jela,za rucak.Dorucak iz pekare,neka vecera,giros.Leptokarija je najpovoljnija sa cenama,giros je 2e.Ima I Lidl.Tako,DA,sami spremamo hranu.Da li smo paradajz ili nismo,ne znam.Ali mi 10 god uzivamo,a ti kako hoces,i bas me nesto z...e,za tvoje misljenje.Niko nikad nam na granici nista nije gledao,mogao sam nuklearnu bombu da prenesem,i to bar 10 komada.A ti i tebi slicni,niko vam ne brani,u hotel pa uzivaj.

Stefan

pre 6 godina

Nas autobus je prosle godine izabran za nasumicnu kontrolu, izvadili su nam torbe, dosao carinik, pozdravio se sa vozacem, okrenuo se ka nama i rekao: 'Srecan put.', da, na srpskom. Toliko o kontroli i oduzimanju.

dr

pre 6 godina

Ajde koja truba vest. Kafa na plazi 2-3 e uz to suncobran i lezaljka ceo dan. Ako ides kao paradajz turista, odnosno samo da se kupas, vidis more i uzivas u vremenu, jedes ono sto sam pravis, pa i 10 e za dan ti je dosta. U Grckoj su sve plaze u drzavnom vlasnistvu, besplatne i gde stavis peskir tu i uzivas. Ako ides da se castis, pa i ne brines o svemu, onda ti je i 30e dosta. I ne pisite mi bolje sedeti kuci nego ici kao sirotinja, jer nam je cela drzava u ofsajdu, ljudi rade za 200e, pa opet ne vidim zasto ne bi sa onim sto imaju otisli na more, ukoliko zele i mogu.

nekotamo

pre 6 godina

Grci su gospoda profesionalci koji zive od turizma, svesni su toga i uzivaju u tome. Ne pada im na pamet da se blamiraju sa nekim trivijelnim stvarima i rasteruju goste. Dzaba tebi to letovanje ako pola para das na lezaljke i suncobrane ili non stop razmisljas da li ce neko da ti u najbolju ruku skine table.

MilanVG

pre 6 godina

Preko 20 odlazaka u Grcku do sada. Sto sa roditeljima, sto sad kad imam svoju porodicu. Samo sam u međuvremenu, dok sam bio singl, obišao Portugal, Španiju, Crnu Goru. Moj zaključak. Za porodične letovanja najbolja. Relativno blizu (zbog dece i puta), jeftina (u odnosu na konkurenciju), uređena zemlja (vladavina prava a ne ko CG, Cro i Bugarska) i ljubazan narod (jedan od retkih balkanskih naroda kojima su Srbi dragi). Ne nosim sa sobom hranu jer sam davno zaključio da su nam cene slične (negde čak i povoljnije nego kod nas). U mesto koje idem - Paralia, ima Lidl koji je do prošle godine u svemu bio jeftiniji nego naši mega marketi. Sad je tu negde, možda za nijansu skuplji. Ponesemo sendviče za usput, kesice sa gotovim supicama (to nisam video tamo), Imlekov Milk shake pakovanje (zbog dece, tamo nema) i Mg mineralnu pakovanje (nema tamo). Doručak na plaži, šta klinci hoće. Krofne, Giros, pomfrit. Ručak kući. Obično uzmemo pečeno pile koje nam traje dva dana i spremimo supicu. Salate razne obavezno, od povrća iz Grčke. Večera pri večernjoj šetnji. Sednemo negde, uzmemo giros, picu i sl.
Letovanje sasatvljeno od kompromisa,ali svesna žrtva zbog dece. To što ne jedem po restoranima mi omogući 14-15 dana odmora umesto 10. Tako da uvek idem na dvonedeljni odmor.
Inače sam rob navika, idem uvek u isto mesto, kod istog lika. I uvek mi je fenomenalno.

ja

pre 6 godina

Ja samo ne znam odakle vadite ove cene,cene iz Nei Pori-a.Giros 2-2,5e,porodicna vecera 20e mesano meso i dve velike salata,pice u kaficima 1-1,5e,porodicna pica 7-9e,krofna 0,8e,cene u marketima kao kod nas cak nesto i jeftinije.Svake godine ista prica pred pocetak sezone.

aleks

pre 6 godina

Ja na more u Grčkoj vec godinama dajem oko 250evra, imam 22 godine.Ja i devojka sami spremamo hranu, nesto i kupimo u restoranima ali u sustini, mozda nam sve izadje 20 posto skuplje nego u Srbiji.Naravno nismo toliko fensi da moramo svaki dan da damo po 10 evra na lezaljke ili da moramo da sedimo satima u kaficima i placamo kafe 6 evra.

4k4.Dex

pre 6 godina

Grci da pretresaju na granici? Nesto smwsnije u zivotu nisam cuo. 20 godina letujem u grckoj nikad nisam video da su nekog pretresali pola puta cak ni pasos ne gledaju samo mahnu. Cene su najpristupacnije id svih destinacija. Skoro jednake kao u BGu. Naravno da moraju biti nesto vece ipak su to turisticka mesta ne moze niko da kaze da ga neko dere ako je cena 20-30 posto jaca nego kuci to je smesno. Ne daj boze da Srbi imaju more ko zna na sta bi to licilo.

EUFORIJA

pre 6 godina

"M",pises nesto,a ni sam ne verujes u to! Prosle godine sam bio na Kasandri,giros 2 eura kod "Doktor"-a u Polihronu(najbolji giros sto sam jeo u Grckoj),Pizza porodicna od 5-7eura(u Beogradu za te pare ces pojesti malu pizzu),3 ananasa 2eura,breskve i paradajz 80 centi,kilo lubenice 45 centi.Lidl je na izlazu iz Kalitee prema Solunu: cokoladice za decu(kao nas 7 days) 30 centi,sokovi 1litar 80 centi,mleko 1 litar 80 centi,eurokrem 500g 3 eura,sladoledi(pakovanje 12 komada)3 eura,pakovanje 6 komada korneti 2 eura.Ovo su bile cene kada sam letovao u julu mesecu.Na granici ti jedva pogledaju u pasose,a ne da ti gledaju sta nosis.

kole

pre 6 godina

Letovanje u Grckoj nije skuplje. Svake godine u ovo vreme počinjete da sirite antigrčku propagandu. Ko hoce u crnu goru sretan put. Ja sam u Grckoj obezbedio smestaj za kraj juna.

Dositej Obradović

pre 6 godina

Prošle godine je bilo skuplje nego pretprošle. Žena i ja smo kolima obišli Lefkadu, Kefaloniju, svratili do Atine na putovanju dugom 19 dana potrošili smo oko 1300€ ukupno, sa gorivom, trajektima itd... U restoranu smo jeli jednom za 19. dana, ostatak giros, kupivina hrane u Lidlu i spremanje. Za "all inclusive" bi platili više za manje dana i manje viđenih stvari. Sve smeštahe rezervisali smo preko bookinga i ispalo je daleko povoljnije nego aranžmani koje nude naše agencije. Pretprošle godine na Lefkadi smeštaj nikad gori preko agencije, za te pare smo našli apartman na Kefaloniji (koja je inače skuplja).

mikica

pre 6 godina

niko ne prica koliko jeftinije prodjes ako odes sam, na slepo, u mesto koje ti se dopadne i sam nadjes smestaj. Npr prosle godine sam imao potpuno nov studio na plazi na Tasosu sa ogromnom terasom za 250e za 10 dana. Ukupno gorivo (+400km po ostrvu) i putarine su bile oko 120e. Znaci nas dvoje za put i smestaj dali 370e. Plus sloboda koju imas kolima. Za mene bolje i jeftinije price nema. Ove godine idem u Pargu sa istim principom. I ubedjen sam da cu bolje proci nego preko agencije. Pozdrav

nenad

pre 6 godina

Ne vidim potrebu da se nosi hrana, letujem u Grckoj godinama, ne razumem potrebu da se vuku torbe pune hrane, njihovi marketi su sa cenama u rangu sa nasim..Ove godine ipak Sicilija..

tomatelo turista

pre 6 godina

cene na plazi nisu nista manje nego na adi ciganliji, a cene na korzou nista manje nego u knez mihajlovoj.. a na moru si.. sta ocekujete da cene budu ko u diskontu na periferiji.. pa i tamo idite u slican diskont pa vidite cene..

andreas kisser

pre 6 godina

(D, 24. maj 2017 12:32)

momak je napisao svoje iskustvo, bez imalo losih reci o grcima, a vi mu nalupali minuse!? sa tobom se inace ne slazem u pogledu opisa plaza; i sam kazes da si bio po mestima tipa paralija, leptokarija, stavros, itd. prijatelju, to je severna grcka, juzno od soluna ravnica sve do olimpa, a ni oko stavrosa ka kavali nije mnogo lepse. prava grcka je mediteranski krs, litice sa borovima i maslinama i mirisom hrizantema, koje se strmo spustaju ka obali, kao kamenjar, a onda se odjednom u nekoj uvali stvori prelepa minijaturna pescana plaza koja plitko zaranja u tirkizno more. ali to nisu samo ostrva, pola halkidikija je takvo! e sad, vecina srba odlazi u mesta poput pevkohorija, haniotija, polihrona ili sartija, delom jer su navikli na turizam radnicke klase (ne mislim nista lose), koji ne moze bez glasne muzike, krofni i girosa na plazi, vasara niz glavnu ulicu i sablonskog disko provoda nocu na kakav su navikli kod kuce, a sto jer mesta sa tako razvijenim turizmom pruzaju ekonomski podnosljiv teret za osiromaseni srpski porodicni budzet. ali zaputi se negde izmedju ovih mesta, recimo zapadna obala sitonije, juzno od nikitija, pa se zabodi u neku od ovih uvala koju sam upravo opisao, i veideces lepotu kao na kikladskim ostrvima, a nikako u istri ili CG! ali - po cenamama 2, 3 puta visim od ovih radnickih odmaralista i bez ijedne prodavnice i restorana kilometrima unaokolo. to je ako hoces pravu mediteransku grcku, a da ne ides na paros ili siros!

C i n i k

pre 6 godina

Sto bi nosili bilo sta kad je u Gr sve od namirnica isto ili jeftinije nego u Srb? Pa u Gr je litar dizela jeftiniji nego u Srb,da ne spominjem FYRM gde i inace kupim gorivo i cigare koje su 40 % jeftinije mego ovde ?

publika

pre 6 godina

re: Toyota yaris 6.5 l plina, prosle godine do Grcke i nazad sa putarinom 90€

Ja se prosto pitam kako recimo gume kupujete vi sto gledate u svaki dinar za gorivo. Prosto me zanima kako se uopste odlucite da ih zamenite i kad ?

Maximus Decimus Meridius

pre 6 godina

Kao prvo idem u Grčku godinama i nikada,baš nikada nisu oduzimali ili zabranjivali unos hrane i pića. Nosi onaj ko mora ali cene hrane i pića su skoro iste kao kod nas.

Komša

pre 6 godina

@Shadow
Giros porcija je 7,8,9 evra po tavernama.Ono o čemu ti pričaš je giros za poneti.Realno,običan obrok u tavernici ili piceriji te izadje 10-15 evrića po osobi (u zavisnosti od broja pića,da li ima dečijih porcija itd.)- neki minimum je 10 evra.Usputni,normalni obroci.
Minimalna je razlika u odnosu na BG.Kao što rekoh - jedina moguća ušteda koja ima smisla je da sam organizuješ letovanje - izbegneš agencijske troškove.
Sve ostalo je kao letovanje u BG + troškovi smeštaja,puta i osiguranja.
Tako se najlakše uporede troškovi.Ovako pričamo napamer jer nije isto letovanje sa malom,velikim decom,bez dece...ne letuju na isti način tinejdžeri i odrasli itd.

Pera cvecar

pre 6 godina

Zadnjih 11 godina letujem sa porodicom u Grckoj i nikad ne nosimo nista od hrane.Masa namirnica je jeftinija dole.Kad vidim ljude da nose vodu i mleko nije mi dobro.Krenes na odmor kao covek i lepo promenis malo ishranu i probas njhove proizvode koji su stvarno dobri i kvalitetniji nego kod nas.

D

pre 6 godina

Pice na plazi kafa ili sok 3€ giros 2-2,5€.Svako ko letuje u GR zna da ove cene koje ste napisali nemaju veza sa stvarnim cenama.Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.CG i HR zaobidjite u sirokom luku ako zelite da vam ne presedne letovanje.
(Dejan, 24. maj 2017 11:23)

Za Crnu Goru ne znam, tamo sam letovao kao klinac pre 15ak godina i ne mogu da pricam napamet, ali za Hrvatsku nisi u pravu. Poslednjih pet godina letujem u Hrvatskoj i ni najmanji problem nikada nisam imao, stavise mnogo pozitivnih u lepih iskustva. BG table, nikad nista. Doduse letujem u Istri koja je mnogo liberalnija od ostatka zemlje, ali isao sam na izlete svuda i nisam imao probleme. Mladi ljudi su super, neoptereceni, spremni na zezanje. Nikad popreki pogled. Cene su pristojne za more, jedini je problem uzasna guzva od ranih jutarnjih sati na plazama. Od mene sve preporuke za celu Istru i za ostrvo Brac na kom sam bio. Meni se Grcka ne svidja. Od svih mesta u kojima sam bio (hanioti, Lefkada, Skiatos, Sarti, Leptokatia) jedini mi se Skiatos svidja, ostalo nikako, kao da sam na Adi. Nemam novca za ekskluzivna Grcka letovalista koja vrede tioa Mikonos, Ios, Rodos, pa sam se odlucio za Hrvatsku koja mi je bolj od ovih mesta koje sam nabrojao i nisam pogresio.

EUFORIJA

pre 6 godina

"M",do spominjanja "Lidl"-a sam ti napisao cene koje su u malim prodavnicama:giros u kaficima(cevapbdzinicima),pizze u tavernama(picerijama),voce i povrce...Jos dolaze Grci sa kamionetima i prodaju voce po jos nizim cenama! Ko ovde spominje "Lidl"u Nemackoj? Covece,na moru si! Beograd ti je skuplji od mora,pa se i Grci pitaju kako Srbi prezivljavaju sa platom od 300 eura.

Aca

pre 6 godina

Bar niko ne naplacuje 3-4 evra cim pomeris auto a i suncobrane placas na par plaza na Halkidikiju a retko je to i na ostrvima sem na jednoj plazi na Mikonosu. I nije 10-15e kao u Petrovcu. Ko hoce da skupo placa moze da vikne turu prijateljima na Adi. Iskreno, u Grckoj uvek potrosim vise od plana ali mi nekako nikad nije zao.

Aca

pre 6 godina

Hranu u grcku nosim za maksimum dva dana i to konzervirana kuvana jela, iskljucivo iz razloga da ne jurim prvi dan prodavnicu kad stignem umoran od puta. Sve ostalo kupujem na licu mesta.

csc

pre 6 godina

Ne znam kome se ovakve kontrole dešavaju. Meni ni pasoš ne pogledaju na granici. Onaj službenik na pasoškoj samo pokazuje rukom - prolazi.

ItNaTi

pre 6 godina

Posle godina štednje konačno sam postao vlasnik nekretnine u Grčkoj. Iša osam ove godine 4 puta, auto su pretresali samo naši u povratku. Nosili smo alat i nešto opreme za renoviranje na tamo a na ovamo maslinovo ulje i kafu u većim količinama i nije bilo frke. Neće nas grci ni pipnuti kada budu kolone na granici. Ja 15 godina već nosim pivo (njihovo kvalitetno pivo je preskupo), slatkiše za klince i hranu za 2-3 dana. Cene nisu drastično veće nego kod nas tako da se ne pretovaram a auto je pun do krova sa stvarima i ako grci otvore auto samo te puste pogotovo ako ima dece u autu.

Samo opušteno

Lik

pre 6 godina

Ove godine idem u Pargu sa istim principom. I ubedjen sam da cu bolje proci nego preko agencije. Pozdrav
(mikica, 24. maj 2017 13:26)

I ja na Tasos idem godinama, e pretprosle godine sam napravio izuzetak pa otisao u Pargu a ove godine opet na Tasos, RAJ na zemlji.
Gazdarica me doceka kao najblizeg rodjaka, celo dvoriste moje, rostilj, na ulici 2 mesare i ribarnica, povrce/voce kao u BG, pronasao zabacene plaže...ma nema bolje!
Putujem preko Bugarske a prenocim u Sandanskom tako da naredni dan stignem do podne i pravo na plažu!
Lidl u Bugarskoj, tu uzeti sokove, namaze, kačkavalje i teraj.

M

pre 6 godina

Giros je oko 1,5-2 evra uvek bio i to će uvek biti extra večera!(nishwille18, 24. maj 2017 12:33
Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.
(Dejan, 24. maj 2017 11:23)

Sve ovo jednostavno nije tacno. Nemojte obmanjivati ljude, a svoje tvrdnje dokazite racunima kako je sve jeftinije ili isto kao kod nas. Giros je oko 2.5 do 3 evra. Cene u hipermarketima koji su i najpovoljniji (ne racunajuci Lidl) su 2.5 ili 3 puta vece nego u Maxi-ju. Sve je neopisivo skupo. Jaje 30 din kom, zejtin 2.5 evra litar, najmanja kesica grisina 0.5 evra, kutijica bombona 1 evro, losion za suncanje 13-15 evra, mala limenka piva minimum 1 evro, mleko, sirevi, paradajz, sve je veoma skupo. Pecivo u pekari je oko 25 evra kilogram. Zato se pripremite dobro, ne verujte komentarima kako smo mi najgori, najskuplji na svetu. Verujte da ima i mnogo skuplje.

Dragan

pre 6 godina

Nikada nisam mogao da shvatim ljude koji nose hranu i pice iz Srbije u Grcku koja ima odlicnu morsku ribu, jela sa rostilja, vina, alvu, baklave, jogurt, solidno pivo, uglavnom ista osvezavajuca pica kao mi ovde, itd. Kao da su otisli u Sloveniju da kupe ajvarsku papriku da bi je nosili sa sobom i od nje pravili ajvar u Makedoniji koja je poznata po paprici.

4glory

pre 6 godina

Neko je napisao benzin do Tasosa i nazad sa sve vozikanjem tamo 120E?! Na sta ide vas auto? Ukupni troskovi putni su oko 200E.
(zoza, 24. maj 2017 14:40)

Toyota yaris 6.5 l plina, prosle godine do Grcke i nazad sa putarinom 90€

EUFORIJA

pre 6 godina

"4 glory",potpisujem! Ja sam do Kasandre,obilazak tamo i nazad do Srbije(zivim u okolini Beograda) potrosio gasa za 93 eura(citroen ksara sekvent gas),samo bez putarina(2000 din Srbija,400 denara-800dinara Makedonija).Ukupno 1700 km!

ćoki

pre 6 godina

Dejan...letujem vec 15+ godina za redom u Crnoj Gori i nikad mi nije preselo letovanje,ne znam odakle se pojavljuje toliko komentara kako im "preseda" letovanje u Cg.Cena hrane i pica po marketima jeftiniji nego kod nas i to u najskupljem gradu na Cg primorju.Girosi,hamburgeri,pice i slicne gluposti od 1.5 do 2 eura,sokovi od 60 c do 1.5.Pa vece su cene na nasoj Adi koja je bara u kojoj se nikad nisam okupao a rodjen sam i ziveo na Banovom brdu.To sto je neko ovca pa od 10 delova plaza na kojima ima deo gde se ne naplacuje i delovi gde su dve lezaljke i suncobran ukupno od 5 do maksimum 8 evra a oni odu na jedini deo koji naplacuje 15 evra(koji je odmah do ovih sto daju za 5 evra) to je vec do inteligencije turista.

Pera cvecar

pre 6 godina

Da dodam i za potrosnju goriva.Do Tasosa i nazad 1,6 tdi 4,7 l x16 ukupno 75 l.Sa makedonskom cenom goriva nek bude u proseku 1,2 e to je ukupno 90e bez putarina.I ne stedim na gasu taj motor toliko trosi.Ne znam sta je nekima cudno matematika je prosta stvar.

Pedja P

pre 6 godina

Grcka mora Egejsko i Jonsko su ubedljivo najbolja u Evropi, cista, topla, sa stabilnom klimom. Letovao sam u Spaniji 7 god, Italiji 4 ali sam se opet
vratio u Grcku i necu je vise nikada menjati. Sitonija ima jako lepe pescane plaze i precisto more: Klimataria, Linaraki (zaliv Sikia), Karidi, Kavourotripes, Orange beach, Kalamitsi, Porto Koufo... raj. Jedva cekam 20.juli.

M

pre 6 godina

@ EUFORIJA

Dozvolite, Vi govorite o cenama u Lidl-u. One su mozda malo vise nego kod nas ili tu negde otprilike. Ni priblizno jeftino kao u Nemackom Lidl-u. Ja govorim o cenama u svim drugim supermarketima, u kojima ljudi itekako kupuju sto znaci da nemaju mnogo drugog izbora. Ne mogu da se setim nijedog jedinog artikla koji je imao pribliznu cenu kao kod nas. Ko hoce neka ne veruje, ja cu ove godine da ponesem bukvalno sto vise budem mogao od kuce, a tamo cu kupiti samo ono sto moram. Prosle godine sam se prvi put pitao kako uopste Grci sastavljaju kraj sa krajem pored takvih cena i troskova.

hmm

pre 6 godina

Neko je napisao benzin do Tasosa i nazad sa sve vozikanjem tamo 120E?! Na sta ide vas auto? Ukupni troskovi putni su oko 200E.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoza, 24. maj 2017 14:40)

Ko vozi dizelaša, stvarno će i da ode do Tasosa i nazad za 120 eur. U Makedoniji je dizel 0,80 EUR!

daree

pre 6 godina

Otuda i ona stara "Paradajiz turisti" neka putuje svako gde zeli ali od Hrvatske obale i mora meni ne treba bolje.Nosio hranu ili ne u pitanju su +,-100€...ako je to u pitanju prijatelju sedi kuci i ne mrdaj nigde.

koky

pre 6 godina

Evo već 42 godine idem,letujem-živim u Grčkoj.NIKADA ni jedan problem na carini ni na ulasku ni na izlasku iz Grčke što se ne može reći za carinike u Makedoniji....za sve te godine policija me je u Grčkoj zaustavila samo jednom,tražili pasoše(jer su postojale vize) ljubazno popričali i nastavio sam dalje.BTW,ko želi da doživi Grčku na pravi način ljubazno preporučujem Peloponez...Korinthos,Nafplio,Ermiomi,Monemvasia pa dalje u krug....

Nikola

pre 6 godina

Prosle godine, na putu prema Tasosu na MK/GR granici samo mahnuse da vozim dalje. Ionako nismo imali nista "sumnjivo" za prijavu, a pogotovu ne meso i mleko. Sto se tice troskova, ovo je prilicno realan izvestaj. Tacno je da se na plazi ne naplacuju lezaljke i suncobrani, ali zato od posluge ne mozes da se odbranis. Nije dovoljno jedno pice da narucis (iako ti se mozda i ne pije, ne radi se uvek o parama ako nista ne narucis), nego s a m o sto si popio, dolazi devojka, kupi onu flasu ili casu gledajuci te upitno (da mozda ne zelis jos jedno pice), a ako kazes "no thank you", evo nje posle 15min. ponovo ti se vrzma oko nogu, nasmesi ti se, gleda te upitno, i tako dok te ne "natera" da narucis i sledeci drink. Svako pice im je 3€ tamo bilo. Meni su dnevno u proseku "izvukli" oko 15-20€. Posle par dana poceli smo da donosimo pice na plazu iz obliznjeg marketa. To im se nimalo nije svidelo, i gledali su nas sa nekom vrstom prezira. Nervira me lesinarski mentalitet tih ljudi, drzava koje imaju more i zele za 2-3 meseca da zarade toliko da od toga mogu da zive ostalih 8 meseci ne radeci nista. Nervira me da te jednostavno, bez stida, teraju da potrosis novac koji mozda inace ne bi potrosio, ili ti nije do toga sto ti nude.. Hrana po restoranima je isto bila papreno skupa, a vrlo lose spremljena. Sve je kod njih bez ukusa spremljeno, a u salatu vam naseku i korenje od salate. Sirce, zejtin, biber, so, cackalice moras uvek ekstra da zahtevas.

Dejan

pre 6 godina

@ Kavric

Meni su prošle godine otvarali. Isli na Krf, preko Ohrida pa onda na granicni prelaz kod Bitolja.
Ja goreg grckog carinika nisam video u zivotu. Prvo se drao na mene sto sam stao u traku gde pise 'EU only', iako nije bilo zive duse na prelazu, a onda nam je razvalio auto.
Nije nam nista uzeo jer nismo nista nedozvoljeno ni nosili.
Inace je i na Krfu bilo blagi uzas. Totalno precenjeno i negostiljubivo ostrvo. Osim nase istorije tamo.
Grcku obozavam, ali nije svuda isto ni u Grckoj.
Bio sam i na Karibima, ali je najlepse mesto na kome sam bio, i najgostoljubiviji ljudi, Krit!

D

pre 6 godina

Pice na plazi kafa ili sok 3€ giros 2-2,5€.Svako ko letuje u GR zna da ove cene koje ste napisali nemaju veza sa stvarnim cenama.Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.CG i HR zaobidjite u sirokom luku ako zelite da vam ne presedne letovanje.
(Dejan, 24. maj 2017 11:23)

Za Crnu Goru ne znam, tamo sam letovao kao klinac pre 15ak godina i ne mogu da pricam napamet, ali za Hrvatsku nisi u pravu. Poslednjih pet godina letujem u Hrvatskoj i ni najmanji problem nikada nisam imao, stavise mnogo pozitivnih u lepih iskustva. BG table, nikad nista. Doduse letujem u Istri koja je mnogo liberalnija od ostatka zemlje, ali isao sam na izlete svuda i nisam imao probleme. Mladi ljudi su super, neoptereceni, spremni na zezanje. Nikad popreki pogled. Cene su pristojne za more, jedini je problem uzasna guzva od ranih jutarnjih sati na plazama. Od mene sve preporuke za celu Istru i za ostrvo Brac na kom sam bio. Meni se Grcka ne svidja. Od svih mesta u kojima sam bio (hanioti, Lefkada, Skiatos, Sarti, Leptokatia) jedini mi se Skiatos svidja, ostalo nikako, kao da sam na Adi. Nemam novca za ekskluzivna Grcka letovalista koja vrede tioa Mikonos, Ios, Rodos, pa sam se odlucio za Hrvatsku koja mi je bolj od ovih mesta koje sam nabrojao i nisam pogresio.

M

pre 6 godina

Giros je oko 1,5-2 evra uvek bio i to će uvek biti extra večera!(nishwille18, 24. maj 2017 12:33
Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.
(Dejan, 24. maj 2017 11:23)

Sve ovo jednostavno nije tacno. Nemojte obmanjivati ljude, a svoje tvrdnje dokazite racunima kako je sve jeftinije ili isto kao kod nas. Giros je oko 2.5 do 3 evra. Cene u hipermarketima koji su i najpovoljniji (ne racunajuci Lidl) su 2.5 ili 3 puta vece nego u Maxi-ju. Sve je neopisivo skupo. Jaje 30 din kom, zejtin 2.5 evra litar, najmanja kesica grisina 0.5 evra, kutijica bombona 1 evro, losion za suncanje 13-15 evra, mala limenka piva minimum 1 evro, mleko, sirevi, paradajz, sve je veoma skupo. Pecivo u pekari je oko 25 evra kilogram. Zato se pripremite dobro, ne verujte komentarima kako smo mi najgori, najskuplji na svetu. Verujte da ima i mnogo skuplje.

Dejan

pre 6 godina

Pice na plazi kafa ili sok 3€ giros 2-2,5€.Svako ko letuje u GR zna da ove cene koje ste napisali nemaju veza sa stvarnim cenama.Slobodno letujte u GR cene su kao u Srbiji,a ljudi ljubazni i fini.CG i HR zaobidjite u sirokom luku ako zelite da vam ne presedne letovanje.

ćoki

pre 6 godina

Dejan...letujem vec 15+ godina za redom u Crnoj Gori i nikad mi nije preselo letovanje,ne znam odakle se pojavljuje toliko komentara kako im "preseda" letovanje u Cg.Cena hrane i pica po marketima jeftiniji nego kod nas i to u najskupljem gradu na Cg primorju.Girosi,hamburgeri,pice i slicne gluposti od 1.5 do 2 eura,sokovi od 60 c do 1.5.Pa vece su cene na nasoj Adi koja je bara u kojoj se nikad nisam okupao a rodjen sam i ziveo na Banovom brdu.To sto je neko ovca pa od 10 delova plaza na kojima ima deo gde se ne naplacuje i delovi gde su dve lezaljke i suncobran ukupno od 5 do maksimum 8 evra a oni odu na jedini deo koji naplacuje 15 evra(koji je odmah do ovih sto daju za 5 evra) to je vec do inteligencije turista.

M

pre 6 godina

@ EUFORIJA

Dozvolite, Vi govorite o cenama u Lidl-u. One su mozda malo vise nego kod nas ili tu negde otprilike. Ni priblizno jeftino kao u Nemackom Lidl-u. Ja govorim o cenama u svim drugim supermarketima, u kojima ljudi itekako kupuju sto znaci da nemaju mnogo drugog izbora. Ne mogu da se setim nijedog jedinog artikla koji je imao pribliznu cenu kao kod nas. Ko hoce neka ne veruje, ja cu ove godine da ponesem bukvalno sto vise budem mogao od kuce, a tamo cu kupiti samo ono sto moram. Prosle godine sam se prvi put pitao kako uopste Grci sastavljaju kraj sa krajem pored takvih cena i troskova.

MilanVG

pre 6 godina

Preko 20 odlazaka u Grcku do sada. Sto sa roditeljima, sto sad kad imam svoju porodicu. Samo sam u međuvremenu, dok sam bio singl, obišao Portugal, Španiju, Crnu Goru. Moj zaključak. Za porodične letovanja najbolja. Relativno blizu (zbog dece i puta), jeftina (u odnosu na konkurenciju), uređena zemlja (vladavina prava a ne ko CG, Cro i Bugarska) i ljubazan narod (jedan od retkih balkanskih naroda kojima su Srbi dragi). Ne nosim sa sobom hranu jer sam davno zaključio da su nam cene slične (negde čak i povoljnije nego kod nas). U mesto koje idem - Paralia, ima Lidl koji je do prošle godine u svemu bio jeftiniji nego naši mega marketi. Sad je tu negde, možda za nijansu skuplji. Ponesemo sendviče za usput, kesice sa gotovim supicama (to nisam video tamo), Imlekov Milk shake pakovanje (zbog dece, tamo nema) i Mg mineralnu pakovanje (nema tamo). Doručak na plaži, šta klinci hoće. Krofne, Giros, pomfrit. Ručak kući. Obično uzmemo pečeno pile koje nam traje dva dana i spremimo supicu. Salate razne obavezno, od povrća iz Grčke. Večera pri večernjoj šetnji. Sednemo negde, uzmemo giros, picu i sl.
Letovanje sasatvljeno od kompromisa,ali svesna žrtva zbog dece. To što ne jedem po restoranima mi omogući 14-15 dana odmora umesto 10. Tako da uvek idem na dvonedeljni odmor.
Inače sam rob navika, idem uvek u isto mesto, kod istog lika. I uvek mi je fenomenalno.

daree

pre 6 godina

Otuda i ona stara "Paradajiz turisti" neka putuje svako gde zeli ali od Hrvatske obale i mora meni ne treba bolje.Nosio hranu ili ne u pitanju su +,-100€...ako je to u pitanju prijatelju sedi kuci i ne mrdaj nigde.

kiza

pre 6 godina

paradajz turisti jedino Srbi. Kad nemas para za more,pravac Zlatar npr. Zasto se mora ici na more pod obavezno?
(pera, 24. maj 2017 12:02)

Mi poslednjih 10 god. letujemo.5 god Turska,hotel,hrana,bazen,hotel apartaman 3 zvezdice,nema takvog hotela nigde u Srbiji.Sam rezervisao preko nekog Engleskog sajta,450e hotel sa hranom,porodicni paket.Uzeo samo prevoz preko agencije.Zbog politicke situacije,poslednjih 5 god,Grcka.Porodicni paket,u Februaru,kad su popusti,porodcni paket za cetvoro,pocetak Avgusta,prevoz i smestaj,10 dana, 400e.
Ne mogu dnevno za dorucak,rucak i veceru da dajem 100e na dan.Zato ponesemo gotova jela,za rucak.Dorucak iz pekare,neka vecera,giros.Leptokarija je najpovoljnija sa cenama,giros je 2e.Ima I Lidl.Tako,DA,sami spremamo hranu.Da li smo paradajz ili nismo,ne znam.Ali mi 10 god uzivamo,a ti kako hoces,i bas me nesto z...e,za tvoje misljenje.Niko nikad nam na granici nista nije gledao,mogao sam nuklearnu bombu da prenesem,i to bar 10 komada.A ti i tebi slicni,niko vam ne brani,u hotel pa uzivaj.

m.m.

pre 6 godina

Napisao jr jedan pametnjaković, kaže samo su Srbi paradajz turisti. Taj verov nije mrdnuo iz Srbije.
u Grckoj na svakoj plazi mozeš da vidiš grke kako nose i po dve frizider torbe na plažu, u Italiji je sasvim normalno da ljudi noae od kuće hranu piće i ostalo, bilo da su na plaži, bazenu ili zoološkom vrtu. tako da ljudu slobodno napravite manju zalihu i uzivajte.
Nema svaka porodica po 2000-2500€ da izdvoji za letovanje, svaka čast onima koji imaju.
tako da platiš 500-600€ apartman poneseš malo hrane,nesto i kupiš tamo i super odmor. Ljudi koji vode decu znaju da nem lepseg oaecaja glwdati dete kako se igra i uziva na letovnju, mi roditelji mozemo malo stegnuti kaiš za sreću svoje dece. pozdrav

Mr. Realno

pre 6 godina

Moje iskustvo: NIKAKO preko Bugarske u Grčku. Em ima milion radara, em vas drže kao kera na granici 30-40min dok provere dokumenta, em je ograničenje na putu 50-90km.
Grci na granici nikad nisu ni pogledali šta nosimo. Mogli smo i kravu muzaru na zadnjem sedištu da imamo, ne bi ni trepnuli.
Prošle godine u 7-8 mesta/ različiti gradovi, smo klopali girose za 2.5-3€. Skuplje je naravno kad se ne jede sa nogu već se sedne na giros porciju koja je i veća.
Ležaljke nismo morali da koristimo jer uvek ima plaža gde se može uživati i na pesku.

realno

pre 6 godina

Obišao sam sveta, ali nigde se nisam osećao prijatnije nego u Grckoj. Ne, nije to nikakva "ljubav" prema srpskom narodu, prosto ljudi su normalni, prijatni i nije im prvo na pameti da vam zavale niti da vas pokradu, bar ne u turizmu. Već 25 godina sam često u Grckoj sto poslovno što turisticki, poslovno katastrofa, turistički uvek i zauvek Grčka!

Dragan

pre 6 godina

Nikada nisam mogao da shvatim ljude koji nose hranu i pice iz Srbije u Grcku koja ima odlicnu morsku ribu, jela sa rostilja, vina, alvu, baklave, jogurt, solidno pivo, uglavnom ista osvezavajuca pica kao mi ovde, itd. Kao da su otisli u Sloveniju da kupe ajvarsku papriku da bi je nosili sa sobom i od nje pravili ajvar u Makedoniji koja je poznata po paprici.

4glory

pre 6 godina

Neko je napisao benzin do Tasosa i nazad sa sve vozikanjem tamo 120E?! Na sta ide vas auto? Ukupni troskovi putni su oko 200E.
(zoza, 24. maj 2017 14:40)

Toyota yaris 6.5 l plina, prosle godine do Grcke i nazad sa putarinom 90€

publika

pre 6 godina

re: Toyota yaris 6.5 l plina, prosle godine do Grcke i nazad sa putarinom 90€

Ja se prosto pitam kako recimo gume kupujete vi sto gledate u svaki dinar za gorivo. Prosto me zanima kako se uopste odlucite da ih zamenite i kad ?

nenad

pre 6 godina

Ne vidim potrebu da se nosi hrana, letujem u Grckoj godinama, ne razumem potrebu da se vuku torbe pune hrane, njihovi marketi su sa cenama u rangu sa nasim..Ove godine ipak Sicilija..

mikica

pre 6 godina

niko ne prica koliko jeftinije prodjes ako odes sam, na slepo, u mesto koje ti se dopadne i sam nadjes smestaj. Npr prosle godine sam imao potpuno nov studio na plazi na Tasosu sa ogromnom terasom za 250e za 10 dana. Ukupno gorivo (+400km po ostrvu) i putarine su bile oko 120e. Znaci nas dvoje za put i smestaj dali 370e. Plus sloboda koju imas kolima. Za mene bolje i jeftinije price nema. Ove godine idem u Pargu sa istim principom. I ubedjen sam da cu bolje proci nego preko agencije. Pozdrav

aleks

pre 6 godina

Ja na more u Grčkoj vec godinama dajem oko 250evra, imam 22 godine.Ja i devojka sami spremamo hranu, nesto i kupimo u restoranima ali u sustini, mozda nam sve izadje 20 posto skuplje nego u Srbiji.Naravno nismo toliko fensi da moramo svaki dan da damo po 10 evra na lezaljke ili da moramo da sedimo satima u kaficima i placamo kafe 6 evra.

Dositej Obradović

pre 6 godina

Prošle godine je bilo skuplje nego pretprošle. Žena i ja smo kolima obišli Lefkadu, Kefaloniju, svratili do Atine na putovanju dugom 19 dana potrošili smo oko 1300€ ukupno, sa gorivom, trajektima itd... U restoranu smo jeli jednom za 19. dana, ostatak giros, kupivina hrane u Lidlu i spremanje. Za "all inclusive" bi platili više za manje dana i manje viđenih stvari. Sve smeštahe rezervisali smo preko bookinga i ispalo je daleko povoljnije nego aranžmani koje nude naše agencije. Pretprošle godine na Lefkadi smeštaj nikad gori preko agencije, za te pare smo našli apartman na Kefaloniji (koja je inače skuplja).

andreas kisser

pre 6 godina

(D, 24. maj 2017 12:32)

momak je napisao svoje iskustvo, bez imalo losih reci o grcima, a vi mu nalupali minuse!? sa tobom se inace ne slazem u pogledu opisa plaza; i sam kazes da si bio po mestima tipa paralija, leptokarija, stavros, itd. prijatelju, to je severna grcka, juzno od soluna ravnica sve do olimpa, a ni oko stavrosa ka kavali nije mnogo lepse. prava grcka je mediteranski krs, litice sa borovima i maslinama i mirisom hrizantema, koje se strmo spustaju ka obali, kao kamenjar, a onda se odjednom u nekoj uvali stvori prelepa minijaturna pescana plaza koja plitko zaranja u tirkizno more. ali to nisu samo ostrva, pola halkidikija je takvo! e sad, vecina srba odlazi u mesta poput pevkohorija, haniotija, polihrona ili sartija, delom jer su navikli na turizam radnicke klase (ne mislim nista lose), koji ne moze bez glasne muzike, krofni i girosa na plazi, vasara niz glavnu ulicu i sablonskog disko provoda nocu na kakav su navikli kod kuce, a sto jer mesta sa tako razvijenim turizmom pruzaju ekonomski podnosljiv teret za osiromaseni srpski porodicni budzet. ali zaputi se negde izmedju ovih mesta, recimo zapadna obala sitonije, juzno od nikitija, pa se zabodi u neku od ovih uvala koju sam upravo opisao, i veideces lepotu kao na kikladskim ostrvima, a nikako u istri ili CG! ali - po cenamama 2, 3 puta visim od ovih radnickih odmaralista i bez ijedne prodavnice i restorana kilometrima unaokolo. to je ako hoces pravu mediteransku grcku, a da ne ides na paros ili siros!

nekotamo

pre 6 godina

Grci su gospoda profesionalci koji zive od turizma, svesni su toga i uzivaju u tome. Ne pada im na pamet da se blamiraju sa nekim trivijelnim stvarima i rasteruju goste. Dzaba tebi to letovanje ako pola para das na lezaljke i suncobrane ili non stop razmisljas da li ce neko da ti u najbolju ruku skine table.

dr

pre 6 godina

Ajde koja truba vest. Kafa na plazi 2-3 e uz to suncobran i lezaljka ceo dan. Ako ides kao paradajz turista, odnosno samo da se kupas, vidis more i uzivas u vremenu, jedes ono sto sam pravis, pa i 10 e za dan ti je dosta. U Grckoj su sve plaze u drzavnom vlasnistvu, besplatne i gde stavis peskir tu i uzivas. Ako ides da se castis, pa i ne brines o svemu, onda ti je i 30e dosta. I ne pisite mi bolje sedeti kuci nego ici kao sirotinja, jer nam je cela drzava u ofsajdu, ljudi rade za 200e, pa opet ne vidim zasto ne bi sa onim sto imaju otisli na more, ukoliko zele i mogu.

ja

pre 6 godina

Ja samo ne znam odakle vadite ove cene,cene iz Nei Pori-a.Giros 2-2,5e,porodicna vecera 20e mesano meso i dve velike salata,pice u kaficima 1-1,5e,porodicna pica 7-9e,krofna 0,8e,cene u marketima kao kod nas cak nesto i jeftinije.Svake godine ista prica pred pocetak sezone.

C i n i k

pre 6 godina

Sto bi nosili bilo sta kad je u Gr sve od namirnica isto ili jeftinije nego u Srb? Pa u Gr je litar dizela jeftiniji nego u Srb,da ne spominjem FYRM gde i inace kupim gorivo i cigare koje su 40 % jeftinije mego ovde ?

kole

pre 6 godina

Letovanje u Grckoj nije skuplje. Svake godine u ovo vreme počinjete da sirite antigrčku propagandu. Ko hoce u crnu goru sretan put. Ja sam u Grckoj obezbedio smestaj za kraj juna.

Stefan

pre 6 godina

Nas autobus je prosle godine izabran za nasumicnu kontrolu, izvadili su nam torbe, dosao carinik, pozdravio se sa vozacem, okrenuo se ka nama i rekao: 'Srecan put.', da, na srpskom. Toliko o kontroli i oduzimanju.

EUFORIJA

pre 6 godina

"M",pises nesto,a ni sam ne verujes u to! Prosle godine sam bio na Kasandri,giros 2 eura kod "Doktor"-a u Polihronu(najbolji giros sto sam jeo u Grckoj),Pizza porodicna od 5-7eura(u Beogradu za te pare ces pojesti malu pizzu),3 ananasa 2eura,breskve i paradajz 80 centi,kilo lubenice 45 centi.Lidl je na izlazu iz Kalitee prema Solunu: cokoladice za decu(kao nas 7 days) 30 centi,sokovi 1litar 80 centi,mleko 1 litar 80 centi,eurokrem 500g 3 eura,sladoledi(pakovanje 12 komada)3 eura,pakovanje 6 komada korneti 2 eura.Ovo su bile cene kada sam letovao u julu mesecu.Na granici ti jedva pogledaju u pasose,a ne da ti gledaju sta nosis.

Komša

pre 6 godina

@Shadow
Giros porcija je 7,8,9 evra po tavernama.Ono o čemu ti pričaš je giros za poneti.Realno,običan obrok u tavernici ili piceriji te izadje 10-15 evrića po osobi (u zavisnosti od broja pića,da li ima dečijih porcija itd.)- neki minimum je 10 evra.Usputni,normalni obroci.
Minimalna je razlika u odnosu na BG.Kao što rekoh - jedina moguća ušteda koja ima smisla je da sam organizuješ letovanje - izbegneš agencijske troškove.
Sve ostalo je kao letovanje u BG + troškovi smeštaja,puta i osiguranja.
Tako se najlakše uporede troškovi.Ovako pričamo napamer jer nije isto letovanje sa malom,velikim decom,bez dece...ne letuju na isti način tinejdžeri i odrasli itd.

EUFORIJA

pre 6 godina

"4 glory",potpisujem! Ja sam do Kasandre,obilazak tamo i nazad do Srbije(zivim u okolini Beograda) potrosio gasa za 93 eura(citroen ksara sekvent gas),samo bez putarina(2000 din Srbija,400 denara-800dinara Makedonija).Ukupno 1700 km!

Aca

pre 6 godina

Bar niko ne naplacuje 3-4 evra cim pomeris auto a i suncobrane placas na par plaza na Halkidikiju a retko je to i na ostrvima sem na jednoj plazi na Mikonosu. I nije 10-15e kao u Petrovcu. Ko hoce da skupo placa moze da vikne turu prijateljima na Adi. Iskreno, u Grckoj uvek potrosim vise od plana ali mi nekako nikad nije zao.

ItNaTi

pre 6 godina

Posle godina štednje konačno sam postao vlasnik nekretnine u Grčkoj. Iša osam ove godine 4 puta, auto su pretresali samo naši u povratku. Nosili smo alat i nešto opreme za renoviranje na tamo a na ovamo maslinovo ulje i kafu u većim količinama i nije bilo frke. Neće nas grci ni pipnuti kada budu kolone na granici. Ja 15 godina već nosim pivo (njihovo kvalitetno pivo je preskupo), slatkiše za klince i hranu za 2-3 dana. Cene nisu drastično veće nego kod nas tako da se ne pretovaram a auto je pun do krova sa stvarima i ako grci otvore auto samo te puste pogotovo ako ima dece u autu.

Samo opušteno

Pera cvecar

pre 6 godina

Zadnjih 11 godina letujem sa porodicom u Grckoj i nikad ne nosimo nista od hrane.Masa namirnica je jeftinija dole.Kad vidim ljude da nose vodu i mleko nije mi dobro.Krenes na odmor kao covek i lepo promenis malo ishranu i probas njhove proizvode koji su stvarno dobri i kvalitetniji nego kod nas.

Maximus Decimus Meridius

pre 6 godina

Kao prvo idem u Grčku godinama i nikada,baš nikada nisu oduzimali ili zabranjivali unos hrane i pića. Nosi onaj ko mora ali cene hrane i pića su skoro iste kao kod nas.

Lik

pre 6 godina

Ove godine idem u Pargu sa istim principom. I ubedjen sam da cu bolje proci nego preko agencije. Pozdrav
(mikica, 24. maj 2017 13:26)

I ja na Tasos idem godinama, e pretprosle godine sam napravio izuzetak pa otisao u Pargu a ove godine opet na Tasos, RAJ na zemlji.
Gazdarica me doceka kao najblizeg rodjaka, celo dvoriste moje, rostilj, na ulici 2 mesare i ribarnica, povrce/voce kao u BG, pronasao zabacene plaže...ma nema bolje!
Putujem preko Bugarske a prenocim u Sandanskom tako da naredni dan stignem do podne i pravo na plažu!
Lidl u Bugarskoj, tu uzeti sokove, namaze, kačkavalje i teraj.

Pera cvecar

pre 6 godina

Da dodam i za potrosnju goriva.Do Tasosa i nazad 1,6 tdi 4,7 l x16 ukupno 75 l.Sa makedonskom cenom goriva nek bude u proseku 1,2 e to je ukupno 90e bez putarina.I ne stedim na gasu taj motor toliko trosi.Ne znam sta je nekima cudno matematika je prosta stvar.

Dejan

pre 6 godina

@ Kavric

Meni su prošle godine otvarali. Isli na Krf, preko Ohrida pa onda na granicni prelaz kod Bitolja.
Ja goreg grckog carinika nisam video u zivotu. Prvo se drao na mene sto sam stao u traku gde pise 'EU only', iako nije bilo zive duse na prelazu, a onda nam je razvalio auto.
Nije nam nista uzeo jer nismo nista nedozvoljeno ni nosili.
Inace je i na Krfu bilo blagi uzas. Totalno precenjeno i negostiljubivo ostrvo. Osim nase istorije tamo.
Grcku obozavam, ali nije svuda isto ni u Grckoj.
Bio sam i na Karibima, ali je najlepse mesto na kome sam bio, i najgostoljubiviji ljudi, Krit!

4k4.Dex

pre 6 godina

Grci da pretresaju na granici? Nesto smwsnije u zivotu nisam cuo. 20 godina letujem u grckoj nikad nisam video da su nekog pretresali pola puta cak ni pasos ne gledaju samo mahnu. Cene su najpristupacnije id svih destinacija. Skoro jednake kao u BGu. Naravno da moraju biti nesto vece ipak su to turisticka mesta ne moze niko da kaze da ga neko dere ako je cena 20-30 posto jaca nego kuci to je smesno. Ne daj boze da Srbi imaju more ko zna na sta bi to licilo.

EUFORIJA

pre 6 godina

"M",do spominjanja "Lidl"-a sam ti napisao cene koje su u malim prodavnicama:giros u kaficima(cevapbdzinicima),pizze u tavernama(picerijama),voce i povrce...Jos dolaze Grci sa kamionetima i prodaju voce po jos nizim cenama! Ko ovde spominje "Lidl"u Nemackoj? Covece,na moru si! Beograd ti je skuplji od mora,pa se i Grci pitaju kako Srbi prezivljavaju sa platom od 300 eura.

tomatelo turista

pre 6 godina

cene na plazi nisu nista manje nego na adi ciganliji, a cene na korzou nista manje nego u knez mihajlovoj.. a na moru si.. sta ocekujete da cene budu ko u diskontu na periferiji.. pa i tamo idite u slican diskont pa vidite cene..

Nikola

pre 6 godina

Prosle godine, na putu prema Tasosu na MK/GR granici samo mahnuse da vozim dalje. Ionako nismo imali nista "sumnjivo" za prijavu, a pogotovu ne meso i mleko. Sto se tice troskova, ovo je prilicno realan izvestaj. Tacno je da se na plazi ne naplacuju lezaljke i suncobrani, ali zato od posluge ne mozes da se odbranis. Nije dovoljno jedno pice da narucis (iako ti se mozda i ne pije, ne radi se uvek o parama ako nista ne narucis), nego s a m o sto si popio, dolazi devojka, kupi onu flasu ili casu gledajuci te upitno (da mozda ne zelis jos jedno pice), a ako kazes "no thank you", evo nje posle 15min. ponovo ti se vrzma oko nogu, nasmesi ti se, gleda te upitno, i tako dok te ne "natera" da narucis i sledeci drink. Svako pice im je 3€ tamo bilo. Meni su dnevno u proseku "izvukli" oko 15-20€. Posle par dana poceli smo da donosimo pice na plazu iz obliznjeg marketa. To im se nimalo nije svidelo, i gledali su nas sa nekom vrstom prezira. Nervira me lesinarski mentalitet tih ljudi, drzava koje imaju more i zele za 2-3 meseca da zarade toliko da od toga mogu da zive ostalih 8 meseci ne radeci nista. Nervira me da te jednostavno, bez stida, teraju da potrosis novac koji mozda inace ne bi potrosio, ili ti nije do toga sto ti nude.. Hrana po restoranima je isto bila papreno skupa, a vrlo lose spremljena. Sve je kod njih bez ukusa spremljeno, a u salatu vam naseku i korenje od salate. Sirce, zejtin, biber, so, cackalice moras uvek ekstra da zahtevas.

csc

pre 6 godina

Ne znam kome se ovakve kontrole dešavaju. Meni ni pasoš ne pogledaju na granici. Onaj službenik na pasoškoj samo pokazuje rukom - prolazi.

Aca

pre 6 godina

Hranu u grcku nosim za maksimum dva dana i to konzervirana kuvana jela, iskljucivo iz razloga da ne jurim prvi dan prodavnicu kad stignem umoran od puta. Sve ostalo kupujem na licu mesta.

Pedja P

pre 6 godina

Grcka mora Egejsko i Jonsko su ubedljivo najbolja u Evropi, cista, topla, sa stabilnom klimom. Letovao sam u Spaniji 7 god, Italiji 4 ali sam se opet
vratio u Grcku i necu je vise nikada menjati. Sitonija ima jako lepe pescane plaze i precisto more: Klimataria, Linaraki (zaliv Sikia), Karidi, Kavourotripes, Orange beach, Kalamitsi, Porto Koufo... raj. Jedva cekam 20.juli.

koky

pre 6 godina

Evo već 42 godine idem,letujem-živim u Grčkoj.NIKADA ni jedan problem na carini ni na ulasku ni na izlasku iz Grčke što se ne može reći za carinike u Makedoniji....za sve te godine policija me je u Grčkoj zaustavila samo jednom,tražili pasoše(jer su postojale vize) ljubazno popričali i nastavio sam dalje.BTW,ko želi da doživi Grčku na pravi način ljubazno preporučujem Peloponez...Korinthos,Nafplio,Ermiomi,Monemvasia pa dalje u krug....

hmm

pre 6 godina

Neko je napisao benzin do Tasosa i nazad sa sve vozikanjem tamo 120E?! Na sta ide vas auto? Ukupni troskovi putni su oko 200E.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoza, 24. maj 2017 14:40)

Ko vozi dizelaša, stvarno će i da ode do Tasosa i nazad za 120 eur. U Makedoniji je dizel 0,80 EUR!