Utorak, 28.02.2017.

08:11

Paušalcima dupli porez - rok samo 15 dana

Poreska uprava, posle pauze od skoro dve godine, pred kraj prošle počela je da donosi rešenja paušalcima i to za obaveze iz 2015. i 2016. godine.

Izvor: Veèernje novosti

Paušalcima dupli porez - rok samo 15 dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 7 godina

Otvorio sam pausalnu radnju da bih placao porez ovoj drzavi i bio u skladu sa njom. Sada trazim alternativne nacine da radim svoj posao, i verovatno cu zatvoriti, a mislim da ce i vecina iz IT sektora odakle stize veliki priliv. Drzavo ako mislis da je ovo put napredka - samo napred...

Bane

pre 7 godina

(Trololo) porez uplačujem; proveravam prilikom svakog overavanje zdravstvene knjižice, tražim listing da znam stanje; pretplaćujem da budem u plusu, zainatio sam se do platim čak mesec i pol u napred, sa izmišljenim nepostoječim minusima od par stotina dinara..primer dok vi plačate za 1 januar tek do 15 februara ja plačam oko 30 decembra da na bi bilo nesporazuma i ponovo sam u minusu?!...čekam rešenje pa ponovo da gubim vreme; zanimljivo je da meni su prošle godine poslali čak 3 opomene koji revnosno plača dok ostalima koji nisu nikad ništa plačali i imaju dug od par miliona dinara ništa..? Žele da me uvale u dug jer znaju da poštujem pravila ali su ovaj put prevršili svaku meru jer njihov app iz bezoćnog bezobrazluka se pretvorio u kriminal. Slušam Vučića kako govori da treba ovima iz janih preduzeća da predju u male privrednike, preporučio bih vam da čutite i ne žalite se vi u javnim ustanovama da vam je mala plata jer u maloj privredi uvek ćete biti u minusu ako se nešto ne promeni u državi konkretno u opštini Stara Pazova i poreskoj upravi koja radi šta hoće....

trolololo

pre 7 godina

joj kad stavite ovakav naslov pa polovina pomisli da je porez povećan 2x.... onda drugi pomisle da je to odjednom sve. a niko da objasni da se porez placa mesečno i da se na kraju placa razlika ako je neko manje plaćao.
ja imam d.o.o. i tu se porez na dobit placa tako što se plaća akontacije. to znači recimo 2015. sam imao dobit 10.000.000. i oni onda procenjuju da ću ja i u 2016. imati toliko. a recimo ja u 2016. ostvarim 100.000. ja ću placajuci akontaciju biti u pretplati 1.485.000.
I ne dao vam bog da tražite povrat poreza možete slobodno da prestanete da se bavite svojim poslom na bar 2 meseca jer će poreska da vam divlja po firmi.

u svakom slučaju birokratija je do najnižeg nivoa debilna i nesposobna.
paucalcima ne preostaje ništa drugo nego da pojačaju rate tokom perioda i da se nadaju da nisu mnogo obavili...

naravno treba stati na put i firmama, a postalo je specifično za IT, da njihovi zaposleni otvore preduzetnicke radnje i da onda oni fakturisu matičnoj firmi i tako smanjuju porez na dobit i doprinose za zaposlenog. ako treba primer može da se spomene VEGA IT Novi Sad...

Aca

pre 7 godina

Postovani sugradjani, nisu se samo sad setili da udare po pausalcima. Pokusali su da naplae vec PLACENE poreze na imovinu. Kad su moju suprugu tako "napali" i pored svih dokumenata (dokaza) koje smo imali, morao je i advokat da intervenise.
Uzmite se u pamet i izadjite na izbore i mudro glasajte.
Toliko.

tony

pre 7 godina

@ malisa
...genije, a kako neko da zna koliko treba da odvoji kad nije dobio rešenje...ćuti i jedi taj sendvič, od aprila nema više sendviča...to što ste pojeli, pojeli ste

glasac

pre 7 godina

I onda treba da neko otvori firmu, mozda uzme kredit da ne bi bio rob za minimalac, pa ga drzava raznim porezima i inspekcijama uz sve ostalo dovede u bankrot i dugove.

ma nemoj

pre 7 godina

(Spearman, 28. februar 2017 11:46)
Ako poreska ne radi kako treba neka premijer smeni tog koji je na celu, ili neka naredi nadleznom ministru da ga smeni. Kako nije odgovoran? Svi bi apsolutnu vlast a da nisu ni za sta odgovorni

nije nego

pre 7 godina

Dragi komentatori, vi koji kažete da smo glasali za ovu vlast, da znate niste u pravu. Nama nije u cilju da imamo haos u državi, već naprotiv uređenu i normalnu državu, kao i vama, verovatno. Tako da znate nismo svi glasali za ove sada na vlasti.

danijel

pre 7 godina

Bitno pred izbore naplatiti porez za DVE godine, pa da se veliki vodja pohvali istorijskim suficitom u budzetu, a koliko ce to pausalaca i radnih mesta ugasiti, koga to interesuje.

Nestao sivi Golf bele boje

pre 7 godina

(petar, 28. februar 2017 12:55)

Znam, secam se ja tebe, zaista jesi "trubio". Ali vidis "prijatelju po muci" , "uzalud Vam trub, trubaci " . I taj "tvoj uzalud" mutiplikuj na par hiljada nesretnika koji pokusavaju/pokusali, sopstvenom zrtvom i POSTENIM RADOM i "slobodnim preduzetnickim duhom" da stvore "srednji sloj drustva", naprave PROFIT, NAHRANE drzavni aparat, PIO, Zdravstvo, komunalno gradsko , policiju, vojsku, vatrogasce spasioce, uciteljice i, nastavi niiizzzzz, a teeeek potom, na samom KRAJU, SVOJU PORODICU, na kraju, DOBIJU LEP KLIP KUKURUZA , HIBRID, TAMO GDE SUNCE NIKAD NE SIJA. Za mene je kasno, zaglavili mi klip, a mladost mi prodje, par bolesti me snaslo. Vidi, klip sam skoro izvadio, a sto "smo bili posteni" , bili smo ...

Bane

pre 7 godina

(Spearman) A kada ih prozivaš imaju izgovor da slušaju svoje nadležne; one odozgore, vertikala i ako ne slušaju te iznad njih dobiće otkaz..? Odličan izgovor, kome verovati..? takav sistem bez odgovornosti svim vlastima je odgovarala i niko do sada je nije menjao. Sistem ne funkcioniše. Političari nemaju nameru da to menjaju, možda iz neznanja a i funkcioniše. Treba bukvalno sve prepisati zakone neke pravne države gde je sve jasno kao dan jer svi naši zakoni su u načelu koji sa svojim amandmanima su u stanju da opovrgnu suštinu zakone gde "belo može biti crno" jer je neutralna boja pa shodno situaciji nekome ćemo suditi belo, drugome crno. Suditi se sa državom, poreskom upravom je ravno "Kafkom procesu" Kadija te sudi, kadija te tuži u zemlji Srbiji...

Mufljuz

pre 7 godina

Sta sve treba da se desi da bi neko snosio posledice?
Ili, posto se ima majoritet u izbornom telu, dozvoljeno je raditi sta vam je volja.

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Bas sramota kako im dobro ide.
I bez ovoga, vise od polovine malih firmi (pausalaca) su zbog srece pozatvarali firme i sisli ispod horizonta. Uglavnom zbog legalnog reketa drzave!

Jozef K

pre 7 godina

Može im se, kad je zakon takav da određuje zastarelost poreskih potraživanja u roku od 5 godina, a zastarelost u odnosu na potraživanja za obavezno socijalno osiguranje u roku od 10 godina. Kad bi se rok zastare poreskih potraživanja skratio na godinu dana, a plaćanje obaveznog socijalnog osiguranja, logično, prebacilo u ingerencije PIO fonda sa rokom zastarelosti takođe od godinu dana, onda bismo, barem u ovoj oblasti, imali koliko-toliko uređenu i odgovornu državu. Jer, čemu vodi ovakva politika kojom se građani, u konkretnom slučaju, preduzetnici, tretiraju kao nekakav neprijateljski elemenat koga treba sitematski kažnjavati što se drznuo da ne bude zaposlen kod države kao poslodavca?

topuzina

pre 7 godina

Meni se svidjaju rešenja sa odštampanim potpisom i pečatom koja nemaju veze sa životom, a kada odeš i pitaš gde je taj što je potpisao ovo, radnik na šalteru kaže da je taj direktor filijale i da nije tu i da on kao direktor o tome pojma nema. Na pitanje ko zna, odgovara mi smo uradili kako su nam rekli, takve nam podatke poslali ako ima greška nismo mi krivi (ujedno se saginje i počinje da traži nešto ispod stola). Ako državu zanima šta se dogadja neka investiraju u kamere i mikrofone i mnogo što šta će da se razjasni. Ovako gluvi telefoni.

petar

pre 7 godina

Već cele 2 godine trubim ovde kad god se spomene poreska uprava kako paušalci nisu dobili rešenja i kako niko za to nije odgovoran.
Toliko sam bio dosadan da su me i moderatori ovde ignorisali i nisu mi dosta poruka propustili.
Pisao sam raznim novinama, sajtovima, TV i radio kućama da pokušaju da naprave ispitivanje po ovom pitanju i nikoga, davao sam im i sve svoje podatke ( ime firme, PIB, sva ranija rešenja, uplate, čak i video zapise sa šaltera poreske uprave ) ali ama baš nikoga nije bilo briga.
I šta sad?
Pa ništa ...
Ja sam svoju malu radnju umeđuvremenu zatvorio, ali ni dan danas nemam konačni obračun od strane poreske uprave. Ne znam jesam li ja državi ili je državi meni dužna. Samim tim nemam regulisan radni staž, niti mogu da sredim papire da mi biro za zapošljavanje reguliše socijalno osiguranje.

I šta sad?
Pa ništa... To je država Srbija gde je samo važno da se svake godine održavaju nekakvi izbori.

brainstorm

pre 7 godina

ja se opekao pre tri godine i od tada presao u doo.sad milina,sve znam unapred sta i koliko placam.moja igranka sa drzanjem radnje u pausalu sa redovnim izmirenjem poreza se zavrsila tako sto mi je retroaktivno povecan porez za 300% i to za elu 2013 i 2014 i tako mi se odjednom pojavio dug od 400000 dinara....i naravno u poreskoj nilome ni dlaka nije falila

malisa

pre 7 godina

pa dobro sta je tu je platite sada, sto niste odvojili ko vam je kriv. ja sam odvjio i to je to nije ovde nista DUPLO !!!!
--------
B0tin0, pazi da ti ne poverujem!

Spearman

pre 7 godina

Da li vi koji za ovo krivite Vucica stvarno mislite da je problem u njemu? Da on treba da izdaje resenja? Ja nikad za njega nisam glasao niti cu, ali isto tako ne verujem da bi premijer bilo koji mogao tu nesto da promeni. Problem nije u premijeru nego u onoj nasoj "nismo nadlezni", "cekamo odgovor od ministarstva", itd. Ljudima je sasvim dobro da dolaze na drzavni posao svaki dan i da ispijaju kafe, a nikome ne padne na pamet da proba nesto da promeni u procedurama, da nesto pokrene, da nesto poboljsa. U tome je problem, ne u Vucicu, Jeremicu, Jankovicu, Tadicu, Cedi, itd. Ja zamisljam da u nekoj Svedskoj recimo dodje na direktorsko mesto u nekoj poreskoj filijali neki nov covek i vidi da pausalci u njegovoj opstini cekaju na resenje 2 godine i on kaze "ok, sta da se radi, da li mozete da mi skuvate dve kafe?" Nema sanse. Prvo sto bi uradio je resio taj problem. Pa onda manji problem, itd. A kod nas niko nista ne radi, pogotovo ne na poboljsanju i optimizaciji procedura. U tome je problem.

dragaN

pre 7 godina

Ima li negdje drugo da kada pocinjes svoj sitni biznis (a sitan je cim si pausalac), ti nemas pojma koje su ti obaveze prema drzavi pa samim ti ni koja ti je margina profita, da li si uopste u plusu ili ne, mozes li od toga da zivis ili ipak ne...
Toliko o tome da ova drzava uopste ima namjeru da podrzi sitnog gradjanina, tajkuna mozda...
(Boris, 28. februar 2017 09:34)

Ja u Ukrajini zivim. Kako je ovde lako zapoceti biznis to je neverovatno. Ovde kada registrujes svoj biznis, nemas apsolutno nikakve obaveze ako nemas promet. Sve tvoje obaveze su 6% od prometa. Znaci registrujes pruzanje nekih usluga, na primer prevodjenje. Ako ovaj mesec napravis promet 1000 dolara, tvoja obaveza da platis drzavi je 60 dolara. Ako sledeca tri meseca ne radis ili imas promet 0 dolara, tvoja obaveza da platis porez za taj period je 0 dolara.

Programer

pre 7 godina

Ja otvorio tu pausalnu radnju, posle sest meseci cekanja na to cuveno resenje i odgovora vrati se za desetak dana, koji bi mi sluzbenici poreske uprave dali svaki put kad bih hteo da vidim sta se desava po tom pitanju, odlucio sam da zatvorim radnju i predjem u sive tokove, jer niti znam sta placam, koliko placam, kad placam i sutra da mi neko kuca na vrata i udara reket te plati po starom resenju, te sad plati razliku...jok hvala. I da, prilikom zatvaranja radnje pitao sam na deset saltera sta treba da radim sa svetom KPO knjigom, svi su me gledali blago telecim pogledom i sve to u godini preduzetnistva...

stomatolog

pre 7 godina

stomatolozi cepaju,a duguju za 2 godine.Sramota
(zoki ns, 28. februar 2017 09:10)

Igrom slucaja sam izvadio iz poreske stanje za moju stomatolosku ordinaciju i na moje iznenadjenje sam u plusu 130.000 din.
Razlog- knjigovodja mi je spremao uplatnice za porez sa malo jacim iznosom nego sto je poreska odredila da ne bi bilo frka- nervoza kad se dogodi ova situacija...
zoki ns, nemoj pausalno da pises i slepo verujes :)

Basketaner

pre 7 godina

Ljudi, otvarajte firme u Estoniji i poreskim mekama, ne dajte nista za trulu drzavu, ionako se lecite privatno, a penziju videti od drzave necete. Ne budite ovce.

Vz

pre 7 godina

Ja sam dobio resenje posle 20 meseci od osnivanja firme. Do tada sam uredno svakog meseca placao onoliko koliko mi je poreznik rekao i pre nego sto sam otvorio firmu i na osnovu cega sam i formirao cene. Kada mi je stiglo resenje, ispostavilo se da mi je poreznik rekao da placam manje 25% od poreza koji mi je poreznik predvideo. Sada, 20 meseci puta razlika i sve to da se plati u roku od 15 dana. Na moje pitanje i savet od istog tog poreznika, rekao mi je da kamata nije velika pa da i nju obracunam i da placam mesecno?! Mozda ja preterujem jer mi je ovakav stav nenormalan?!
(Zika, 28. februar 2017 09:30)
Molim? Kakva bre kamata? Da li su stvarno zaracunali kamatu na svoj nerad? Po kom zakonu imaju prava da dodaju kamatu ako jisu izdali resenje po kojem obveznik moze da zna koji sumu je potrebno uplatiti mesecno? Gledanjem u pasulj? Daleko od toga da me nesto cudi u ovoj zemlji, ali bezobrazluk nema granice zaista!

Zika

pre 7 godina

Ja sam dobio resenje posle 20 meseci od osnivanja firme. Do tada sam uredno svakog meseca placao onoliko koliko mi je poreznik rekao i pre nego sto sam otvorio firmu i na osnovu cega sam i formirao cene. Kada mi je stiglo resenje, ispostavilo se da mi je poreznik rekao da placam manje 25% od poreza koji mi je poreznik predvideo. Sada, 20 meseci puta razlika i sve to da se plati u roku od 15 dana. Na moje pitanje i savet od istog tog poreznika, rekao mi je da kamata nije velika pa da i nju obracunam i da placam mesecno?! Mozda ja preterujem jer mi je ovakav stav nenormalan?!

75%

pre 7 godina

Poceo da radim 2015. u oblasti IT. Posto mesecima nisam dobio resenje, otisao sam tamo kod njih i trazio da mi napisu koliko i kako da uplatim (broj racuna i poziv na broj). Uplacivao sam redovno, da bih mogao da overim knjizicu i da mi se ne gomila dug. Resenja jos nema, a kada ce doci to niko ne zna. Uskoro razmisljam da zatvorim agenciju i da idem odavde.

Boris

pre 7 godina

Ima li negdje drugo da kada pocinjes svoj sitni biznis (a sitan je cim si pausalac), ti nemas pojma koje su ti obaveze prema drzavi pa samim ti ni koja ti je margina profita, da li si uopste u plusu ili ne, mozes li od toga da zivis ili ipak ne...
Toliko o tome da ova drzava uopste ima namjeru da podrzi sitnog gradjanina, tajkuna mozda...

Djole

pre 7 godina

U petu grupu za koje jos nemaju nameru da salju resenja spadaju i IT delatnosti. Znaci, kongod je otvorio firmu u 2015-toj jos ne zna koliko ce trebati da plati, a nema ni najave kada ce mu reci. Toliko o podrsci IT-u i preduzetnistvu od strane drzave (za one koji hoce da rade legalno).

Spearman

pre 7 godina

Jos nisam dobio nikakvo resenje, otvorio sam firmu pre godinu dana. Placam iznos neki koji mi je knjigovodja rekao da placam a niko ne zna koji bi trebalo da je konacan iznos. Ne znam sta ce biti kad i ako stigne resenje, ali stavio sam pare sa strane za svaki slucaj. Trebalo bi napomenuti da se ovo sve dogadja u godini, a sada eto i deceniji, preduzetnistva. Eto toliko o ozbiljnosti drzave, institucija, pa na kraju i naroda. Sve su ovo mali odrazi naseg stanja i uzroci nase lose situacije. Ni Vatikan, ni CIA, ni Pentagon, ni Albanci ne sprecavaju nase poreznike da rade svoj posao.

EU Citizen

pre 7 godina

Država se u Srbiji tradicionalno ponaša kao da je ona gospodar slobodnim građanima a ne obrnuto, a ti slobodni građani to tolerišu, umesto da izađu na ulice i nauče državu pameti svim potrebnim sredstvima. Preduzetništvo je neotuđiva građanska sloboda, a ovako drsko ponašanje poreznika šalje samo jednu poruku: vi ste naši kmetovi, bavite se privatnim poslom samo po našoj milosti i radićemo vam šta hoćemo i kako hoćemo. Ako ste s tim zadovoljni i ne smeta vam, onda ništa. Ako niste, znate šta je treba činiti, uradili ste to poslednji put 2000., ali nažalost niste završili posao.

Spearman

pre 7 godina

Jos nisam dobio nikakvo resenje, otvorio sam firmu pre godinu dana. Placam iznos neki koji mi je knjigovodja rekao da placam a niko ne zna koji bi trebalo da je konacan iznos. Ne znam sta ce biti kad i ako stigne resenje, ali stavio sam pare sa strane za svaki slucaj. Trebalo bi napomenuti da se ovo sve dogadja u godini, a sada eto i deceniji, preduzetnistva. Eto toliko o ozbiljnosti drzave, institucija, pa na kraju i naroda. Sve su ovo mali odrazi naseg stanja i uzroci nase lose situacije. Ni Vatikan, ni CIA, ni Pentagon, ni Albanci ne sprecavaju nase poreznike da rade svoj posao.

EU Citizen

pre 7 godina

Država se u Srbiji tradicionalno ponaša kao da je ona gospodar slobodnim građanima a ne obrnuto, a ti slobodni građani to tolerišu, umesto da izađu na ulice i nauče državu pameti svim potrebnim sredstvima. Preduzetništvo je neotuđiva građanska sloboda, a ovako drsko ponašanje poreznika šalje samo jednu poruku: vi ste naši kmetovi, bavite se privatnim poslom samo po našoj milosti i radićemo vam šta hoćemo i kako hoćemo. Ako ste s tim zadovoljni i ne smeta vam, onda ništa. Ako niste, znate šta je treba činiti, uradili ste to poslednji put 2000., ali nažalost niste završili posao.

Djole

pre 7 godina

U petu grupu za koje jos nemaju nameru da salju resenja spadaju i IT delatnosti. Znaci, kongod je otvorio firmu u 2015-toj jos ne zna koliko ce trebati da plati, a nema ni najave kada ce mu reci. Toliko o podrsci IT-u i preduzetnistvu od strane drzave (za one koji hoce da rade legalno).

Zika

pre 7 godina

Ja sam dobio resenje posle 20 meseci od osnivanja firme. Do tada sam uredno svakog meseca placao onoliko koliko mi je poreznik rekao i pre nego sto sam otvorio firmu i na osnovu cega sam i formirao cene. Kada mi je stiglo resenje, ispostavilo se da mi je poreznik rekao da placam manje 25% od poreza koji mi je poreznik predvideo. Sada, 20 meseci puta razlika i sve to da se plati u roku od 15 dana. Na moje pitanje i savet od istog tog poreznika, rekao mi je da kamata nije velika pa da i nju obracunam i da placam mesecno?! Mozda ja preterujem jer mi je ovakav stav nenormalan?!

Boris

pre 7 godina

Ima li negdje drugo da kada pocinjes svoj sitni biznis (a sitan je cim si pausalac), ti nemas pojma koje su ti obaveze prema drzavi pa samim ti ni koja ti je margina profita, da li si uopste u plusu ili ne, mozes li od toga da zivis ili ipak ne...
Toliko o tome da ova drzava uopste ima namjeru da podrzi sitnog gradjanina, tajkuna mozda...

dragaN

pre 7 godina

Ima li negdje drugo da kada pocinjes svoj sitni biznis (a sitan je cim si pausalac), ti nemas pojma koje su ti obaveze prema drzavi pa samim ti ni koja ti je margina profita, da li si uopste u plusu ili ne, mozes li od toga da zivis ili ipak ne...
Toliko o tome da ova drzava uopste ima namjeru da podrzi sitnog gradjanina, tajkuna mozda...
(Boris, 28. februar 2017 09:34)

Ja u Ukrajini zivim. Kako je ovde lako zapoceti biznis to je neverovatno. Ovde kada registrujes svoj biznis, nemas apsolutno nikakve obaveze ako nemas promet. Sve tvoje obaveze su 6% od prometa. Znaci registrujes pruzanje nekih usluga, na primer prevodjenje. Ako ovaj mesec napravis promet 1000 dolara, tvoja obaveza da platis drzavi je 60 dolara. Ako sledeca tri meseca ne radis ili imas promet 0 dolara, tvoja obaveza da platis porez za taj period je 0 dolara.

Basketaner

pre 7 godina

Ljudi, otvarajte firme u Estoniji i poreskim mekama, ne dajte nista za trulu drzavu, ionako se lecite privatno, a penziju videti od drzave necete. Ne budite ovce.

Programer

pre 7 godina

Ja otvorio tu pausalnu radnju, posle sest meseci cekanja na to cuveno resenje i odgovora vrati se za desetak dana, koji bi mi sluzbenici poreske uprave dali svaki put kad bih hteo da vidim sta se desava po tom pitanju, odlucio sam da zatvorim radnju i predjem u sive tokove, jer niti znam sta placam, koliko placam, kad placam i sutra da mi neko kuca na vrata i udara reket te plati po starom resenju, te sad plati razliku...jok hvala. I da, prilikom zatvaranja radnje pitao sam na deset saltera sta treba da radim sa svetom KPO knjigom, svi su me gledali blago telecim pogledom i sve to u godini preduzetnistva...

75%

pre 7 godina

Poceo da radim 2015. u oblasti IT. Posto mesecima nisam dobio resenje, otisao sam tamo kod njih i trazio da mi napisu koliko i kako da uplatim (broj racuna i poziv na broj). Uplacivao sam redovno, da bih mogao da overim knjizicu i da mi se ne gomila dug. Resenja jos nema, a kada ce doci to niko ne zna. Uskoro razmisljam da zatvorim agenciju i da idem odavde.

petar

pre 7 godina

Već cele 2 godine trubim ovde kad god se spomene poreska uprava kako paušalci nisu dobili rešenja i kako niko za to nije odgovoran.
Toliko sam bio dosadan da su me i moderatori ovde ignorisali i nisu mi dosta poruka propustili.
Pisao sam raznim novinama, sajtovima, TV i radio kućama da pokušaju da naprave ispitivanje po ovom pitanju i nikoga, davao sam im i sve svoje podatke ( ime firme, PIB, sva ranija rešenja, uplate, čak i video zapise sa šaltera poreske uprave ) ali ama baš nikoga nije bilo briga.
I šta sad?
Pa ništa ...
Ja sam svoju malu radnju umeđuvremenu zatvorio, ali ni dan danas nemam konačni obračun od strane poreske uprave. Ne znam jesam li ja državi ili je državi meni dužna. Samim tim nemam regulisan radni staž, niti mogu da sredim papire da mi biro za zapošljavanje reguliše socijalno osiguranje.

I šta sad?
Pa ništa... To je država Srbija gde je samo važno da se svake godine održavaju nekakvi izbori.

Vz

pre 7 godina

Ja sam dobio resenje posle 20 meseci od osnivanja firme. Do tada sam uredno svakog meseca placao onoliko koliko mi je poreznik rekao i pre nego sto sam otvorio firmu i na osnovu cega sam i formirao cene. Kada mi je stiglo resenje, ispostavilo se da mi je poreznik rekao da placam manje 25% od poreza koji mi je poreznik predvideo. Sada, 20 meseci puta razlika i sve to da se plati u roku od 15 dana. Na moje pitanje i savet od istog tog poreznika, rekao mi je da kamata nije velika pa da i nju obracunam i da placam mesecno?! Mozda ja preterujem jer mi je ovakav stav nenormalan?!
(Zika, 28. februar 2017 09:30)
Molim? Kakva bre kamata? Da li su stvarno zaracunali kamatu na svoj nerad? Po kom zakonu imaju prava da dodaju kamatu ako jisu izdali resenje po kojem obveznik moze da zna koji sumu je potrebno uplatiti mesecno? Gledanjem u pasulj? Daleko od toga da me nesto cudi u ovoj zemlji, ali bezobrazluk nema granice zaista!

brainstorm

pre 7 godina

ja se opekao pre tri godine i od tada presao u doo.sad milina,sve znam unapred sta i koliko placam.moja igranka sa drzanjem radnje u pausalu sa redovnim izmirenjem poreza se zavrsila tako sto mi je retroaktivno povecan porez za 300% i to za elu 2013 i 2014 i tako mi se odjednom pojavio dug od 400000 dinara....i naravno u poreskoj nilome ni dlaka nije falila

malisa

pre 7 godina

pa dobro sta je tu je platite sada, sto niste odvojili ko vam je kriv. ja sam odvjio i to je to nije ovde nista DUPLO !!!!
--------
B0tin0, pazi da ti ne poverujem!

stomatolog

pre 7 godina

stomatolozi cepaju,a duguju za 2 godine.Sramota
(zoki ns, 28. februar 2017 09:10)

Igrom slucaja sam izvadio iz poreske stanje za moju stomatolosku ordinaciju i na moje iznenadjenje sam u plusu 130.000 din.
Razlog- knjigovodja mi je spremao uplatnice za porez sa malo jacim iznosom nego sto je poreska odredila da ne bi bilo frka- nervoza kad se dogodi ova situacija...
zoki ns, nemoj pausalno da pises i slepo verujes :)

danijel

pre 7 godina

Bitno pred izbore naplatiti porez za DVE godine, pa da se veliki vodja pohvali istorijskim suficitom u budzetu, a koliko ce to pausalaca i radnih mesta ugasiti, koga to interesuje.

Spearman

pre 7 godina

Da li vi koji za ovo krivite Vucica stvarno mislite da je problem u njemu? Da on treba da izdaje resenja? Ja nikad za njega nisam glasao niti cu, ali isto tako ne verujem da bi premijer bilo koji mogao tu nesto da promeni. Problem nije u premijeru nego u onoj nasoj "nismo nadlezni", "cekamo odgovor od ministarstva", itd. Ljudima je sasvim dobro da dolaze na drzavni posao svaki dan i da ispijaju kafe, a nikome ne padne na pamet da proba nesto da promeni u procedurama, da nesto pokrene, da nesto poboljsa. U tome je problem, ne u Vucicu, Jeremicu, Jankovicu, Tadicu, Cedi, itd. Ja zamisljam da u nekoj Svedskoj recimo dodje na direktorsko mesto u nekoj poreskoj filijali neki nov covek i vidi da pausalci u njegovoj opstini cekaju na resenje 2 godine i on kaze "ok, sta da se radi, da li mozete da mi skuvate dve kafe?" Nema sanse. Prvo sto bi uradio je resio taj problem. Pa onda manji problem, itd. A kod nas niko nista ne radi, pogotovo ne na poboljsanju i optimizaciji procedura. U tome je problem.

Nestao sivi Golf bele boje

pre 7 godina

(petar, 28. februar 2017 12:55)

Znam, secam se ja tebe, zaista jesi "trubio". Ali vidis "prijatelju po muci" , "uzalud Vam trub, trubaci " . I taj "tvoj uzalud" mutiplikuj na par hiljada nesretnika koji pokusavaju/pokusali, sopstvenom zrtvom i POSTENIM RADOM i "slobodnim preduzetnickim duhom" da stvore "srednji sloj drustva", naprave PROFIT, NAHRANE drzavni aparat, PIO, Zdravstvo, komunalno gradsko , policiju, vojsku, vatrogasce spasioce, uciteljice i, nastavi niiizzzzz, a teeeek potom, na samom KRAJU, SVOJU PORODICU, na kraju, DOBIJU LEP KLIP KUKURUZA , HIBRID, TAMO GDE SUNCE NIKAD NE SIJA. Za mene je kasno, zaglavili mi klip, a mladost mi prodje, par bolesti me snaslo. Vidi, klip sam skoro izvadio, a sto "smo bili posteni" , bili smo ...

Bane

pre 7 godina

(Spearman) A kada ih prozivaš imaju izgovor da slušaju svoje nadležne; one odozgore, vertikala i ako ne slušaju te iznad njih dobiće otkaz..? Odličan izgovor, kome verovati..? takav sistem bez odgovornosti svim vlastima je odgovarala i niko do sada je nije menjao. Sistem ne funkcioniše. Političari nemaju nameru da to menjaju, možda iz neznanja a i funkcioniše. Treba bukvalno sve prepisati zakone neke pravne države gde je sve jasno kao dan jer svi naši zakoni su u načelu koji sa svojim amandmanima su u stanju da opovrgnu suštinu zakone gde "belo može biti crno" jer je neutralna boja pa shodno situaciji nekome ćemo suditi belo, drugome crno. Suditi se sa državom, poreskom upravom je ravno "Kafkom procesu" Kadija te sudi, kadija te tuži u zemlji Srbiji...

tony

pre 7 godina

@ malisa
...genije, a kako neko da zna koliko treba da odvoji kad nije dobio rešenje...ćuti i jedi taj sendvič, od aprila nema više sendviča...to što ste pojeli, pojeli ste

Jozef K

pre 7 godina

Može im se, kad je zakon takav da određuje zastarelost poreskih potraživanja u roku od 5 godina, a zastarelost u odnosu na potraživanja za obavezno socijalno osiguranje u roku od 10 godina. Kad bi se rok zastare poreskih potraživanja skratio na godinu dana, a plaćanje obaveznog socijalnog osiguranja, logično, prebacilo u ingerencije PIO fonda sa rokom zastarelosti takođe od godinu dana, onda bismo, barem u ovoj oblasti, imali koliko-toliko uređenu i odgovornu državu. Jer, čemu vodi ovakva politika kojom se građani, u konkretnom slučaju, preduzetnici, tretiraju kao nekakav neprijateljski elemenat koga treba sitematski kažnjavati što se drznuo da ne bude zaposlen kod države kao poslodavca?

topuzina

pre 7 godina

Meni se svidjaju rešenja sa odštampanim potpisom i pečatom koja nemaju veze sa životom, a kada odeš i pitaš gde je taj što je potpisao ovo, radnik na šalteru kaže da je taj direktor filijale i da nije tu i da on kao direktor o tome pojma nema. Na pitanje ko zna, odgovara mi smo uradili kako su nam rekli, takve nam podatke poslali ako ima greška nismo mi krivi (ujedno se saginje i počinje da traži nešto ispod stola). Ako državu zanima šta se dogadja neka investiraju u kamere i mikrofone i mnogo što šta će da se razjasni. Ovako gluvi telefoni.

ma nemoj

pre 7 godina

(Spearman, 28. februar 2017 11:46)
Ako poreska ne radi kako treba neka premijer smeni tog koji je na celu, ili neka naredi nadleznom ministru da ga smeni. Kako nije odgovoran? Svi bi apsolutnu vlast a da nisu ni za sta odgovorni

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Bas sramota kako im dobro ide.
I bez ovoga, vise od polovine malih firmi (pausalaca) su zbog srece pozatvarali firme i sisli ispod horizonta. Uglavnom zbog legalnog reketa drzave!

nije nego

pre 7 godina

Dragi komentatori, vi koji kažete da smo glasali za ovu vlast, da znate niste u pravu. Nama nije u cilju da imamo haos u državi, već naprotiv uređenu i normalnu državu, kao i vama, verovatno. Tako da znate nismo svi glasali za ove sada na vlasti.

glasac

pre 7 godina

I onda treba da neko otvori firmu, mozda uzme kredit da ne bi bio rob za minimalac, pa ga drzava raznim porezima i inspekcijama uz sve ostalo dovede u bankrot i dugove.

Aca

pre 7 godina

Postovani sugradjani, nisu se samo sad setili da udare po pausalcima. Pokusali su da naplae vec PLACENE poreze na imovinu. Kad su moju suprugu tako "napali" i pored svih dokumenata (dokaza) koje smo imali, morao je i advokat da intervenise.
Uzmite se u pamet i izadjite na izbore i mudro glasajte.
Toliko.

Mufljuz

pre 7 godina

Sta sve treba da se desi da bi neko snosio posledice?
Ili, posto se ima majoritet u izbornom telu, dozvoljeno je raditi sta vam je volja.

Dragan

pre 7 godina

Otvorio sam pausalnu radnju da bih placao porez ovoj drzavi i bio u skladu sa njom. Sada trazim alternativne nacine da radim svoj posao, i verovatno cu zatvoriti, a mislim da ce i vecina iz IT sektora odakle stize veliki priliv. Drzavo ako mislis da je ovo put napredka - samo napred...

Bane

pre 7 godina

(Trololo) porez uplačujem; proveravam prilikom svakog overavanje zdravstvene knjižice, tražim listing da znam stanje; pretplaćujem da budem u plusu, zainatio sam se do platim čak mesec i pol u napred, sa izmišljenim nepostoječim minusima od par stotina dinara..primer dok vi plačate za 1 januar tek do 15 februara ja plačam oko 30 decembra da na bi bilo nesporazuma i ponovo sam u minusu?!...čekam rešenje pa ponovo da gubim vreme; zanimljivo je da meni su prošle godine poslali čak 3 opomene koji revnosno plača dok ostalima koji nisu nikad ništa plačali i imaju dug od par miliona dinara ništa..? Žele da me uvale u dug jer znaju da poštujem pravila ali su ovaj put prevršili svaku meru jer njihov app iz bezoćnog bezobrazluka se pretvorio u kriminal. Slušam Vučića kako govori da treba ovima iz janih preduzeća da predju u male privrednike, preporučio bih vam da čutite i ne žalite se vi u javnim ustanovama da vam je mala plata jer u maloj privredi uvek ćete biti u minusu ako se nešto ne promeni u državi konkretno u opštini Stara Pazova i poreskoj upravi koja radi šta hoće....

trolololo

pre 7 godina

joj kad stavite ovakav naslov pa polovina pomisli da je porez povećan 2x.... onda drugi pomisle da je to odjednom sve. a niko da objasni da se porez placa mesečno i da se na kraju placa razlika ako je neko manje plaćao.
ja imam d.o.o. i tu se porez na dobit placa tako što se plaća akontacije. to znači recimo 2015. sam imao dobit 10.000.000. i oni onda procenjuju da ću ja i u 2016. imati toliko. a recimo ja u 2016. ostvarim 100.000. ja ću placajuci akontaciju biti u pretplati 1.485.000.
I ne dao vam bog da tražite povrat poreza možete slobodno da prestanete da se bavite svojim poslom na bar 2 meseca jer će poreska da vam divlja po firmi.

u svakom slučaju birokratija je do najnižeg nivoa debilna i nesposobna.
paucalcima ne preostaje ništa drugo nego da pojačaju rate tokom perioda i da se nadaju da nisu mnogo obavili...

naravno treba stati na put i firmama, a postalo je specifično za IT, da njihovi zaposleni otvore preduzetnicke radnje i da onda oni fakturisu matičnoj firmi i tako smanjuju porez na dobit i doprinose za zaposlenog. ako treba primer može da se spomene VEGA IT Novi Sad...

Spearman

pre 7 godina

Da li vi koji za ovo krivite Vucica stvarno mislite da je problem u njemu? Da on treba da izdaje resenja? Ja nikad za njega nisam glasao niti cu, ali isto tako ne verujem da bi premijer bilo koji mogao tu nesto da promeni. Problem nije u premijeru nego u onoj nasoj "nismo nadlezni", "cekamo odgovor od ministarstva", itd. Ljudima je sasvim dobro da dolaze na drzavni posao svaki dan i da ispijaju kafe, a nikome ne padne na pamet da proba nesto da promeni u procedurama, da nesto pokrene, da nesto poboljsa. U tome je problem, ne u Vucicu, Jeremicu, Jankovicu, Tadicu, Cedi, itd. Ja zamisljam da u nekoj Svedskoj recimo dodje na direktorsko mesto u nekoj poreskoj filijali neki nov covek i vidi da pausalci u njegovoj opstini cekaju na resenje 2 godine i on kaze "ok, sta da se radi, da li mozete da mi skuvate dve kafe?" Nema sanse. Prvo sto bi uradio je resio taj problem. Pa onda manji problem, itd. A kod nas niko nista ne radi, pogotovo ne na poboljsanju i optimizaciji procedura. U tome je problem.

trolololo

pre 7 godina

joj kad stavite ovakav naslov pa polovina pomisli da je porez povećan 2x.... onda drugi pomisle da je to odjednom sve. a niko da objasni da se porez placa mesečno i da se na kraju placa razlika ako je neko manje plaćao.
ja imam d.o.o. i tu se porez na dobit placa tako što se plaća akontacije. to znači recimo 2015. sam imao dobit 10.000.000. i oni onda procenjuju da ću ja i u 2016. imati toliko. a recimo ja u 2016. ostvarim 100.000. ja ću placajuci akontaciju biti u pretplati 1.485.000.
I ne dao vam bog da tražite povrat poreza možete slobodno da prestanete da se bavite svojim poslom na bar 2 meseca jer će poreska da vam divlja po firmi.

u svakom slučaju birokratija je do najnižeg nivoa debilna i nesposobna.
paucalcima ne preostaje ništa drugo nego da pojačaju rate tokom perioda i da se nadaju da nisu mnogo obavili...

naravno treba stati na put i firmama, a postalo je specifično za IT, da njihovi zaposleni otvore preduzetnicke radnje i da onda oni fakturisu matičnoj firmi i tako smanjuju porez na dobit i doprinose za zaposlenog. ako treba primer može da se spomene VEGA IT Novi Sad...

malisa

pre 7 godina

pa dobro sta je tu je platite sada, sto niste odvojili ko vam je kriv. ja sam odvjio i to je to nije ovde nista DUPLO !!!!
--------
B0tin0, pazi da ti ne poverujem!

stomatolog

pre 7 godina

stomatolozi cepaju,a duguju za 2 godine.Sramota
(zoki ns, 28. februar 2017 09:10)

Igrom slucaja sam izvadio iz poreske stanje za moju stomatolosku ordinaciju i na moje iznenadjenje sam u plusu 130.000 din.
Razlog- knjigovodja mi je spremao uplatnice za porez sa malo jacim iznosom nego sto je poreska odredila da ne bi bilo frka- nervoza kad se dogodi ova situacija...
zoki ns, nemoj pausalno da pises i slepo verujes :)

EU Citizen

pre 7 godina

Država se u Srbiji tradicionalno ponaša kao da je ona gospodar slobodnim građanima a ne obrnuto, a ti slobodni građani to tolerišu, umesto da izađu na ulice i nauče državu pameti svim potrebnim sredstvima. Preduzetništvo je neotuđiva građanska sloboda, a ovako drsko ponašanje poreznika šalje samo jednu poruku: vi ste naši kmetovi, bavite se privatnim poslom samo po našoj milosti i radićemo vam šta hoćemo i kako hoćemo. Ako ste s tim zadovoljni i ne smeta vam, onda ništa. Ako niste, znate šta je treba činiti, uradili ste to poslednji put 2000., ali nažalost niste završili posao.

Vz

pre 7 godina

Ja sam dobio resenje posle 20 meseci od osnivanja firme. Do tada sam uredno svakog meseca placao onoliko koliko mi je poreznik rekao i pre nego sto sam otvorio firmu i na osnovu cega sam i formirao cene. Kada mi je stiglo resenje, ispostavilo se da mi je poreznik rekao da placam manje 25% od poreza koji mi je poreznik predvideo. Sada, 20 meseci puta razlika i sve to da se plati u roku od 15 dana. Na moje pitanje i savet od istog tog poreznika, rekao mi je da kamata nije velika pa da i nju obracunam i da placam mesecno?! Mozda ja preterujem jer mi je ovakav stav nenormalan?!
(Zika, 28. februar 2017 09:30)
Molim? Kakva bre kamata? Da li su stvarno zaracunali kamatu na svoj nerad? Po kom zakonu imaju prava da dodaju kamatu ako jisu izdali resenje po kojem obveznik moze da zna koji sumu je potrebno uplatiti mesecno? Gledanjem u pasulj? Daleko od toga da me nesto cudi u ovoj zemlji, ali bezobrazluk nema granice zaista!

Basketaner

pre 7 godina

Ljudi, otvarajte firme u Estoniji i poreskim mekama, ne dajte nista za trulu drzavu, ionako se lecite privatno, a penziju videti od drzave necete. Ne budite ovce.

dragaN

pre 7 godina

Ima li negdje drugo da kada pocinjes svoj sitni biznis (a sitan je cim si pausalac), ti nemas pojma koje su ti obaveze prema drzavi pa samim ti ni koja ti je margina profita, da li si uopste u plusu ili ne, mozes li od toga da zivis ili ipak ne...
Toliko o tome da ova drzava uopste ima namjeru da podrzi sitnog gradjanina, tajkuna mozda...
(Boris, 28. februar 2017 09:34)

Ja u Ukrajini zivim. Kako je ovde lako zapoceti biznis to je neverovatno. Ovde kada registrujes svoj biznis, nemas apsolutno nikakve obaveze ako nemas promet. Sve tvoje obaveze su 6% od prometa. Znaci registrujes pruzanje nekih usluga, na primer prevodjenje. Ako ovaj mesec napravis promet 1000 dolara, tvoja obaveza da platis drzavi je 60 dolara. Ako sledeca tri meseca ne radis ili imas promet 0 dolara, tvoja obaveza da platis porez za taj period je 0 dolara.

Boris

pre 7 godina

Ima li negdje drugo da kada pocinjes svoj sitni biznis (a sitan je cim si pausalac), ti nemas pojma koje su ti obaveze prema drzavi pa samim ti ni koja ti je margina profita, da li si uopste u plusu ili ne, mozes li od toga da zivis ili ipak ne...
Toliko o tome da ova drzava uopste ima namjeru da podrzi sitnog gradjanina, tajkuna mozda...

petar

pre 7 godina

Već cele 2 godine trubim ovde kad god se spomene poreska uprava kako paušalci nisu dobili rešenja i kako niko za to nije odgovoran.
Toliko sam bio dosadan da su me i moderatori ovde ignorisali i nisu mi dosta poruka propustili.
Pisao sam raznim novinama, sajtovima, TV i radio kućama da pokušaju da naprave ispitivanje po ovom pitanju i nikoga, davao sam im i sve svoje podatke ( ime firme, PIB, sva ranija rešenja, uplate, čak i video zapise sa šaltera poreske uprave ) ali ama baš nikoga nije bilo briga.
I šta sad?
Pa ništa ...
Ja sam svoju malu radnju umeđuvremenu zatvorio, ali ni dan danas nemam konačni obračun od strane poreske uprave. Ne znam jesam li ja državi ili je državi meni dužna. Samim tim nemam regulisan radni staž, niti mogu da sredim papire da mi biro za zapošljavanje reguliše socijalno osiguranje.

I šta sad?
Pa ništa... To je država Srbija gde je samo važno da se svake godine održavaju nekakvi izbori.

Zika

pre 7 godina

Ja sam dobio resenje posle 20 meseci od osnivanja firme. Do tada sam uredno svakog meseca placao onoliko koliko mi je poreznik rekao i pre nego sto sam otvorio firmu i na osnovu cega sam i formirao cene. Kada mi je stiglo resenje, ispostavilo se da mi je poreznik rekao da placam manje 25% od poreza koji mi je poreznik predvideo. Sada, 20 meseci puta razlika i sve to da se plati u roku od 15 dana. Na moje pitanje i savet od istog tog poreznika, rekao mi je da kamata nije velika pa da i nju obracunam i da placam mesecno?! Mozda ja preterujem jer mi je ovakav stav nenormalan?!

75%

pre 7 godina

Poceo da radim 2015. u oblasti IT. Posto mesecima nisam dobio resenje, otisao sam tamo kod njih i trazio da mi napisu koliko i kako da uplatim (broj racuna i poziv na broj). Uplacivao sam redovno, da bih mogao da overim knjizicu i da mi se ne gomila dug. Resenja jos nema, a kada ce doci to niko ne zna. Uskoro razmisljam da zatvorim agenciju i da idem odavde.

Djole

pre 7 godina

U petu grupu za koje jos nemaju nameru da salju resenja spadaju i IT delatnosti. Znaci, kongod je otvorio firmu u 2015-toj jos ne zna koliko ce trebati da plati, a nema ni najave kada ce mu reci. Toliko o podrsci IT-u i preduzetnistvu od strane drzave (za one koji hoce da rade legalno).

Programer

pre 7 godina

Ja otvorio tu pausalnu radnju, posle sest meseci cekanja na to cuveno resenje i odgovora vrati se za desetak dana, koji bi mi sluzbenici poreske uprave dali svaki put kad bih hteo da vidim sta se desava po tom pitanju, odlucio sam da zatvorim radnju i predjem u sive tokove, jer niti znam sta placam, koliko placam, kad placam i sutra da mi neko kuca na vrata i udara reket te plati po starom resenju, te sad plati razliku...jok hvala. I da, prilikom zatvaranja radnje pitao sam na deset saltera sta treba da radim sa svetom KPO knjigom, svi su me gledali blago telecim pogledom i sve to u godini preduzetnistva...

Spearman

pre 7 godina

Jos nisam dobio nikakvo resenje, otvorio sam firmu pre godinu dana. Placam iznos neki koji mi je knjigovodja rekao da placam a niko ne zna koji bi trebalo da je konacan iznos. Ne znam sta ce biti kad i ako stigne resenje, ali stavio sam pare sa strane za svaki slucaj. Trebalo bi napomenuti da se ovo sve dogadja u godini, a sada eto i deceniji, preduzetnistva. Eto toliko o ozbiljnosti drzave, institucija, pa na kraju i naroda. Sve su ovo mali odrazi naseg stanja i uzroci nase lose situacije. Ni Vatikan, ni CIA, ni Pentagon, ni Albanci ne sprecavaju nase poreznike da rade svoj posao.

Kvazimodo Sorabius

pre 7 godina

Bas sramota kako im dobro ide.
I bez ovoga, vise od polovine malih firmi (pausalaca) su zbog srece pozatvarali firme i sisli ispod horizonta. Uglavnom zbog legalnog reketa drzave!

brainstorm

pre 7 godina

ja se opekao pre tri godine i od tada presao u doo.sad milina,sve znam unapred sta i koliko placam.moja igranka sa drzanjem radnje u pausalu sa redovnim izmirenjem poreza se zavrsila tako sto mi je retroaktivno povecan porez za 300% i to za elu 2013 i 2014 i tako mi se odjednom pojavio dug od 400000 dinara....i naravno u poreskoj nilome ni dlaka nije falila

Jozef K

pre 7 godina

Može im se, kad je zakon takav da određuje zastarelost poreskih potraživanja u roku od 5 godina, a zastarelost u odnosu na potraživanja za obavezno socijalno osiguranje u roku od 10 godina. Kad bi se rok zastare poreskih potraživanja skratio na godinu dana, a plaćanje obaveznog socijalnog osiguranja, logično, prebacilo u ingerencije PIO fonda sa rokom zastarelosti takođe od godinu dana, onda bismo, barem u ovoj oblasti, imali koliko-toliko uređenu i odgovornu državu. Jer, čemu vodi ovakva politika kojom se građani, u konkretnom slučaju, preduzetnici, tretiraju kao nekakav neprijateljski elemenat koga treba sitematski kažnjavati što se drznuo da ne bude zaposlen kod države kao poslodavca?

Mufljuz

pre 7 godina

Sta sve treba da se desi da bi neko snosio posledice?
Ili, posto se ima majoritet u izbornom telu, dozvoljeno je raditi sta vam je volja.

topuzina

pre 7 godina

Meni se svidjaju rešenja sa odštampanim potpisom i pečatom koja nemaju veze sa životom, a kada odeš i pitaš gde je taj što je potpisao ovo, radnik na šalteru kaže da je taj direktor filijale i da nije tu i da on kao direktor o tome pojma nema. Na pitanje ko zna, odgovara mi smo uradili kako su nam rekli, takve nam podatke poslali ako ima greška nismo mi krivi (ujedno se saginje i počinje da traži nešto ispod stola). Ako državu zanima šta se dogadja neka investiraju u kamere i mikrofone i mnogo što šta će da se razjasni. Ovako gluvi telefoni.

nije nego

pre 7 godina

Dragi komentatori, vi koji kažete da smo glasali za ovu vlast, da znate niste u pravu. Nama nije u cilju da imamo haos u državi, već naprotiv uređenu i normalnu državu, kao i vama, verovatno. Tako da znate nismo svi glasali za ove sada na vlasti.

Bane

pre 7 godina

(Spearman) A kada ih prozivaš imaju izgovor da slušaju svoje nadležne; one odozgore, vertikala i ako ne slušaju te iznad njih dobiće otkaz..? Odličan izgovor, kome verovati..? takav sistem bez odgovornosti svim vlastima je odgovarala i niko do sada je nije menjao. Sistem ne funkcioniše. Političari nemaju nameru da to menjaju, možda iz neznanja a i funkcioniše. Treba bukvalno sve prepisati zakone neke pravne države gde je sve jasno kao dan jer svi naši zakoni su u načelu koji sa svojim amandmanima su u stanju da opovrgnu suštinu zakone gde "belo može biti crno" jer je neutralna boja pa shodno situaciji nekome ćemo suditi belo, drugome crno. Suditi se sa državom, poreskom upravom je ravno "Kafkom procesu" Kadija te sudi, kadija te tuži u zemlji Srbiji...

danijel

pre 7 godina

Bitno pred izbore naplatiti porez za DVE godine, pa da se veliki vodja pohvali istorijskim suficitom u budzetu, a koliko ce to pausalaca i radnih mesta ugasiti, koga to interesuje.

tony

pre 7 godina

@ malisa
...genije, a kako neko da zna koliko treba da odvoji kad nije dobio rešenje...ćuti i jedi taj sendvič, od aprila nema više sendviča...to što ste pojeli, pojeli ste

Aca

pre 7 godina

Postovani sugradjani, nisu se samo sad setili da udare po pausalcima. Pokusali su da naplae vec PLACENE poreze na imovinu. Kad su moju suprugu tako "napali" i pored svih dokumenata (dokaza) koje smo imali, morao je i advokat da intervenise.
Uzmite se u pamet i izadjite na izbore i mudro glasajte.
Toliko.

Nestao sivi Golf bele boje

pre 7 godina

(petar, 28. februar 2017 12:55)

Znam, secam se ja tebe, zaista jesi "trubio". Ali vidis "prijatelju po muci" , "uzalud Vam trub, trubaci " . I taj "tvoj uzalud" mutiplikuj na par hiljada nesretnika koji pokusavaju/pokusali, sopstvenom zrtvom i POSTENIM RADOM i "slobodnim preduzetnickim duhom" da stvore "srednji sloj drustva", naprave PROFIT, NAHRANE drzavni aparat, PIO, Zdravstvo, komunalno gradsko , policiju, vojsku, vatrogasce spasioce, uciteljice i, nastavi niiizzzzz, a teeeek potom, na samom KRAJU, SVOJU PORODICU, na kraju, DOBIJU LEP KLIP KUKURUZA , HIBRID, TAMO GDE SUNCE NIKAD NE SIJA. Za mene je kasno, zaglavili mi klip, a mladost mi prodje, par bolesti me snaslo. Vidi, klip sam skoro izvadio, a sto "smo bili posteni" , bili smo ...

Dragan

pre 7 godina

Otvorio sam pausalnu radnju da bih placao porez ovoj drzavi i bio u skladu sa njom. Sada trazim alternativne nacine da radim svoj posao, i verovatno cu zatvoriti, a mislim da ce i vecina iz IT sektora odakle stize veliki priliv. Drzavo ako mislis da je ovo put napredka - samo napred...

ma nemoj

pre 7 godina

(Spearman, 28. februar 2017 11:46)
Ako poreska ne radi kako treba neka premijer smeni tog koji je na celu, ili neka naredi nadleznom ministru da ga smeni. Kako nije odgovoran? Svi bi apsolutnu vlast a da nisu ni za sta odgovorni

glasac

pre 7 godina

I onda treba da neko otvori firmu, mozda uzme kredit da ne bi bio rob za minimalac, pa ga drzava raznim porezima i inspekcijama uz sve ostalo dovede u bankrot i dugove.

Bane

pre 7 godina

(Trololo) porez uplačujem; proveravam prilikom svakog overavanje zdravstvene knjižice, tražim listing da znam stanje; pretplaćujem da budem u plusu, zainatio sam se do platim čak mesec i pol u napred, sa izmišljenim nepostoječim minusima od par stotina dinara..primer dok vi plačate za 1 januar tek do 15 februara ja plačam oko 30 decembra da na bi bilo nesporazuma i ponovo sam u minusu?!...čekam rešenje pa ponovo da gubim vreme; zanimljivo je da meni su prošle godine poslali čak 3 opomene koji revnosno plača dok ostalima koji nisu nikad ništa plačali i imaju dug od par miliona dinara ništa..? Žele da me uvale u dug jer znaju da poštujem pravila ali su ovaj put prevršili svaku meru jer njihov app iz bezoćnog bezobrazluka se pretvorio u kriminal. Slušam Vučića kako govori da treba ovima iz janih preduzeća da predju u male privrednike, preporučio bih vam da čutite i ne žalite se vi u javnim ustanovama da vam je mala plata jer u maloj privredi uvek ćete biti u minusu ako se nešto ne promeni u državi konkretno u opštini Stara Pazova i poreskoj upravi koja radi šta hoće....