Ponedeljak, 20.02.2017.

16:07

Lidl niče širom Srbije, ali nijedan objekat pre...

Kompanija Lidl Srbija ostaje pri svojim planovima za tržište Srbije, a otvaranje prodavnica u planu je tokom 2018. godine, rečeno je u toj kompaniji.

Izvor: Beta

Lidl nièe širom Srbije, ali nijedan objekat pre... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 7 godina

Hard diskont sa ponudom baziranom na sopstvenim robnim markama, od nasih trgovinskih lanaca najslicniji mu je Tempo express. Nista specijalno.

40laki77

pre 7 godina

Летос сам био у Грчкој у Лидлу. Куповали, али ништа специјално. Има неких добрих ствари. Цене шарене. Али чини ми се скупље него овде. Највише смо куповали сладолед и само због тога једва чекам да дођу. Сладолед као Кинг са бадемом, кремаст, одличан био је 50 динара.

džaba Lidl kad novac nemamo

pre 7 godina

A šta će nam Lidl?! Pričate o otvaranju supermarketa ko da nikad u životu supermarket nismo videli. Imamo i Tempo i Metro i super Ideu i Rodu... Novac nemamo. To nam treba. Lako ćemo mi da kupujemo ako postoji zdrav način da zaradimo.

Džoni

pre 7 godina

Mi kao da ne pričamo o istom Lidl-u. Svi ovi ljudi koji ga toliko hvale imam utisak kao da nisu bili u Lidl-u. Roba je takva da imate 2 i po artikla od svega, ne više. U smislu imate jednu vrstu paprika, tri vrste parizera itd... Možete naći jednu kosilicu(ali samo jednu) ako im se zateklo, možete naći tiganj jedan ali ne i šerpu jer im se tada nije zadesila na polici... imate kontejner sa stvarima koje su razbacane kao u kineskoj radnji i ne znate šta tu zaista možete naći a šta ne. Prosto ne mogu da verujem da takav lanac može da doživi prosperitet u Srbiji, ali neće ni propasti, nije propao ni u bogatijim zemljama, neće ni u Srbiji. Ali i dalje sam mišljenja da su nam popularni prisutni lanci u Srbiji ipak nametnuli neki standard kako treba da izgleda jedna ponuda artikala u nekom velikom lancu a kako ne. Svakako i tog čuda će biti za tri dana dosta i onda će ipak svi hrliti tamo gde je ponuda znatno bolja, veća i gde će svakako naći i te "jeftine" a kvalitetne stvari. Obišao sam više LIdl prodavnica u Evropi i svaka im je ista, jednostavno je takav koncept, nude jako malo stvari po koliko toliko ok cenama. Dobre su za turiste kojima trebaju osnovne stvari, ali ne postoji garancija da će i naći te čak i osnovne stvari.

zd

pre 7 godina

@gl
Nikakvu pomutnju Lidl u Hrvatskoj nije napravio jer bi to značilo da je s hr tržišta "pomeo" neke druge lance ili makar u njima snizio cijene, a to se (ni jedno ni drugo) nije dogodilo. Jednostavno, Lidl ima vrlo ograničenu ponudu istovrsnih proizvoda, pa ako želite bogatiji asortiman na izboru su vam drugi inozemni i domaći lanci. Primjerce, Lidl nudi tek jednu ili dvije etikete - lošeg - maslinova ulja, pa ćete ga potražiti na drugom mjestu, a na tom - drugom - mjestu usput ćete kupiti i ostalo. Ukratko, Lidl je dobro u blizini imati, ali se na njega ne treba apsolutno osloniti.

Putnik

pre 7 godina

Lidl je ok. Imaju ogranicen sortiment ali nikada nista ne nestane i kvalitet ne oscilira. Deo hleba peku u radnji a prodaju lokalno voce i povrce, izmedju ostalog.
Isto tako pedaju delikatese iz evrope. Fracuske/italijanske/sireve, sunke, kobasice...:)
Ako domaci kapitalist ne mogu da izdrze konkurenciju, neka nestanu.Kwhh
(Sven, 20. februar 2017 18:02)
U principu si sve rekao mada ne mora da znac da ce bidi dosta domacih proizvoda. U Grckoj sam letos kupio npr crni luk koji je iz Juzne Afrike mada i vec sada u Srbiji ima vise uvoznog povrca i voca nego domaceg. Deklaracije obavezno treba citati jer mozete da kupite povoljno i Francuski i Nemacki kackavalj ali koji ima samo 20% mlecne masti. Takodje njihova verzija Nutele je odlicna. 12-13% lesnika sto je misaona imenica za Eurokrem,Linoladu,Cipiripi i ostale.... Da ne zaboravim Lidlov stracatela jogurt koji je odlican a cenqa poprilicno pristupacna. Videcemo kakve ce biti cene kod nas.

Dragan

pre 7 godina

zabraniti Delti, ITM, Matijevicu, Comtrade i ostalim monopolistima zastupanje vise od dve strane firme i trziste se samo dovede u red....osim pekare u Lidlu ne treba nista kupovati...roba osrednjeg ili losijeg kvaliteta, spram cene
(realan, 20. februar 2017 21:03)

Da bi komentarisao o monopolistima morao bi da znas sta to znaci. Ako TV, racunar, telefon, stampac, ... mozes da kupis u Tehnomaniji, Win-Winu, Gigatronu, Neptunu, ... onda Comtrade ne moze biti monopolista jer sve sto on prodaje mozes da kupis a da nikada ne udjes u njegovu prodavnicu. Isto vazi i za Matijevica (Zlatiborac, Agrimes, Carnex, Idea, Maxi, ...). O kvalitetu moze da se posebno govori za svakog od njih. Delta nema vise ni jednu prodavnicu osim nekoliko salona automobila. Sve ostalo je prodala Delezu a i pre toga je imala konkurenciju (Idea, Roda, Merkator, Dis, Familija, itd.) Da bi neko bio monopolista morao bi da prodaje ono sto nigde osim kod njega ne moze da se kupi.

bez posla

pre 7 godina

I tako se ponadam da cu moda da njadjem posao eto dolazi Lidl..a onda u komentarima procitam da je Lidl preuzeo radnike od Univerexporta.Tuga.

dragan

pre 7 godina

Da će smanjiti cene se pričalo i za Delez.Kad su stigli cena ista kao i kod drugih.Svi lanci imaju svoje udruženje gde nameštaju cene da niko ne štrči.

QQ-LELE

pre 7 godina

Svi ovde komentarisu kako ce Lidl spustiti cene na trzistu, ja mislim da ce se Lidl prilagoditi sadasnjim cenama, i ina da nas dere.

pex

pre 7 godina

Nista on nece biti jeftiniji od drugih lanaca.. Videce da mogu u Srbiji da udaraju po usima pa ce tako i da urade..Mozda u pocetku nesto za nijansu bude jeftinije a posle udri po sirotinji da im izbijemo i to malo novaca sto imaju..

Zoran

pre 7 godina

U LIDLU KUPUJEM EVO VEC 20 GOD KOLIKO SAM U FRANKFURTU JEDVA CEKAM DA DODJE I DA SMANJE CENE KONKURENTI U PANCEVU!JOS DA ALDI DODJE JOS JEFTINIJE
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sova, 20. februar 2017 23:30)

Evo vec 20 godfina s eprica da dolaze kako bi se smanjle cene, a to se ne dogadja. Treba biti ipak talenat pa to i dalje ocekivati.

Neće Lidl da ostalima obara marže, nego će da se podvuče

pre 7 godina

Strateški posmatrano, da nisu namerno raskućeni C-market i Pekabeta, ne bi ni nastao Delta-Maxi (a kamoli Roda), a Merkator/Idea bi došli sa mnogo manjim apetitima za profitom/maržom i razgranatošću prodajne mreže. Došao bi i LIdl u jednom trenutku (možda čak i ranije nego što je sada slučaj), došli bi možda i jo neki veliki igrači, ali bi cene prehrambene robe bivale formirane na osnovu zdrave konkurencije, i bile bi barem 30-40% niže nego što, nažalost, jesu.

Sova

pre 7 godina

U LIDLU KUPUJEM EVO VEC 20 GOD KOLIKO SAM U FRANKFURTU JEDVA CEKAM DA DODJE I DA SMANJE CENE KONKURENTI U PANCEVU!JOS DA ALDI DODJE JOS JEFTINIJE

sarajevo.ba

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.
(Pera, 20. februar 2017 18:1

Evo ja zivim u Svicarskoj i udjem u njega 2x u godini.
Neorganizovano totalno u odnosu ma Migros recimo.
Ima recimi te odjece neke do dzaba,pogledas,razbacano,stoji odjeca u nekim velikim gajbama.
Uglavnom,da skratim..
Licno mi je Lidl bezveze ali dole kod nas gdje narod mora da prati svaki dinar gdje trosi mislim da ce dobro doci.
Pozdrav

gl

pre 7 godina

Verujte da ce Lidl pomrsiti konce svim nasim sistemima, koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji!Bice tu velikih promena u Mercatoru (Roda, idea)-prodato, u Delhaize-vise nije belgijski, nego holanski, tj vec ima samo sto nisu javno poznate, velik broj radnika Lidl je vec preuzeo, posebno od Univerexporta i vec odavno su na obukama i td...Lidl kao Lidl radi punom parom, unutar same organizacije... Bice to veliki bum kad otvore, eto pitajte komsije hrvate, kakvu su kod njih pometnju napravili

objektivan

pre 7 godina

Bio sam u Lidlu u Grckoj, u Paraliji, jos tacnije, kvalitet robe sasvim dobar, nista slabiji nego kvalitet robe u Maxi-ju ili Idei, a cene i u samoj Grckoj nize nego za slicnu ili gotovo istu robu u Beogradu. Mislim da ce Lidl naterati sve domace lance supermarketa (ili Hrvatske ako govorimo o Idei), da snize svoje cene, pa ce dolazak Lidla biti visestruko isplativ za nas potrosace. Jedva cekam da se otvori.

realan

pre 7 godina

zabraniti Delti, ITM, Matijevicu, Comtrade i ostalim monopolistima zastupanje vise od dve strane firme i trziste se samo dovede u red....osim pekare u Lidlu ne treba nista kupovati...roba osrednjeg ili losijeg kvaliteta, spram cene

Pa sta

pre 7 godina

Srbi tek sredinom 2018 znace sta znaci kvalitet na zalost.
(gipsyman, 20. februar 2017 17:18)

500 godina smo bili pod Turcma, a sada nam je 10 meseci predugacko...

kk

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.
(Pera, 20. februar 2017 18:13)
Evo,ja se javljam,da kazem da nisam.Ali uplatio sam neki delic za letovanje,Grcka,Leptokarija.Tamo ima Lidl,pa,eto da vidimo kako izgleda i taj Lidl.Vec sam na Lidl sajtu nasao taj objekat,pregledali cenovnike,i mogu reci stvarno povoljno.Zapala mi za oko elektricna cetkica za zube,kod nas u proseku oko 5000 din,u Lidlu je bila 19e.Vet trimer,kupio sam za cerku,ovde oko 3600 din,tamo 12e....itd.

Una

pre 7 godina

Po nekoliko puta, sedmicno, svratm u LIDL. Kvalitet je na visini. Ali to je LIDL u Becu. Zao mi je sto isti kvalitet robe nece biti i u Srbiji. Bice to roba iz Bugarske, Rumunije itd. Milka cokolada u Bugarskoj i u EU nije ista itd. Nazalost tako je.

mihajlo

pre 7 godina

Ja sam siguran u jedno, neke stvari iz Lidla ima da se preprodavaju po pijacama, manjim trgovinama itd., pogotovo tamo, kde ga nece biti u bliznjoj i siroj okolini, u to mogu da se kladim. Stvar Lidla je i u tome, da ima svoj vlastiti bekeraj, gde pece sveze.

Ice age

pre 7 godina

Srbija zemlja u kojoj se usled očajne sadašnjosti sav život odvija u budućnosti. Sve nam je za dve godine, i bolji život i niže cene i konkurencija i uređena država... E što se nisam rodio u budućnosti nego živim ko budala u sadašnjosti.
(futur II, 20. februar 2017 16:45)

Odes u inostranstvo i vratis se u buducnosti.

polo

pre 7 godina

Mnogi proizvodi u (nemačkom) Lidlu su generički. Lidlove verzije npr. Nutele i tako redom 1000 proizvoda. Ni jedan nije kao original. Ali to ne znači da je lošeg kvaliteta , jednostavno je dobra kopija ali kopija. Za voće, povrće i meso nisam siguran jer nisam kupovao pa ne znam. A nisam kupovao jer mi se nije svidelo na oko, mnogo veštački deluje.

lol

pre 7 godina

Postalo je jako tesko citati komentare na srpskim portalima. Toliko sivila. Retko gde ima neki realan komentar. I ono malo kvalitetno sto se desava odmah se unapred, po navici, svrsta u neku sivu oblandu i guraj dalje. Nista se tako ne postize. Promena se postize realnoscu, a ne pljuvanjem svega i svacega i spaljivanjem i zita zajedno sa korovom. Jedino sto moze coveka iz bede da izvuce je optimizam, a za optimizam uvek ima realnog razloga. Ima ljudi koji uporedjuju Lidl i Rodu. Ako nikad niste bili u Lidlu nemojte da komentarisete. U ovoj drzavi ima mnogo razloga za nezadovoljstvo, ali ako bas sve unapred proglasimo za lose ne razumem kako cemo napredovati.

kopaski

pre 7 godina

Ovo je propast za srpsku privredu. LIDL će plasirati robu iz svoje matične zemlje, i to robu druge-treće klase (znači osrednjeg-lošeg kvaliteta) po cenama nižim od domaće robe. Kako će nas narod privučen niskim pojuriti, domaći trgovinski lanci sa domaćom robom neće biti konkurentni, što će dovesti do njihovog sporog i bolnog propadanja, kao i fabrika i farmi čije proizvode prodaju. Rešenje problema: Kupujte domaće, jer je LIDL postao jak zato što Nemci u prvom planu stavljaju domaću privredu.
(Шумадинац95, 20. februar 2017 17:31)

...nazalost nemas pojma o cemu pricas.
i da si u pravu,da je roba 2 i 3 klase, veruj mi I tada je bolja od nase robe. I jos da mi je znati na koje domace trgovinske lance mislis...
ocigledno je da nikada nisi usao u LIDL...

Pera

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.

Sven

pre 7 godina

Lidl je ok. Imaju ogranicen sortiment ali nikada nista ne nestane i kvalitet ne oscilira. Deo hleba peku u radnji a prodaju lokalno voce i povrce, izmedju ostalog.
Isto tako pedaju delikatese iz evrope. Fracuske/italijanske/sireve, sunke, kobasice...:)
Ako domaci kapitalist ne mogu da izdrze konkurenciju, neka nestanu.Kwhh

brat

pre 7 godina

lidl lidl dolazi lidl, niske cene lidnicaaa... Jeste!!! biće ludnica jer pre da će oni da se prilagode našim cenama nego što će da postave svoje "niske" cene

Dragan Miljak

pre 7 godina

Citam komentare i krstimse sta pisu ljudi koji nikad nisu bili u Lidlu.U Lidlu je kvalitetnija hrana nego u bilo kojem supermarketu u Srbiji.Kad god Nemacko drustvo za satitu potrosaca nesto testira Lidl dobija najbolje ocene.

sasko

pre 7 godina

U Subotici se gradi na po meni dobroj lokaciji,na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu,nedaleko od centra,tako da deluje da ce biti pun pogodak i za Lidl i za gradjane.

Brane212

pre 7 godina

@antibiotik:

Koliko znam, Lidl nema problema s tim, da srpsku robu prodaje u lokalnim trgovinama ili što da ne, širom svoje mreže.

Preduslov je kvalitet. Što se voća i povrća tiče, uvek vidim i lokalnu ponudu.

rako je kako je

pre 7 godina

Pa nisu ni oni sretni sto ce kasniti sa otvaranjem, ali ozbiljno rade, velike su investicije i poslovi u pitanju, a treba se izboriti sa nasim shvatanjima i navikama.

futur II

pre 7 godina

Srbija zemlja u kojoj se usled očajne sadašnjosti sav život odvija u budućnosti. Sve nam je za dve godine, i bolji život i niže cene i konkurencija i uređena država... E što se nisam rodio u budućnosti nego živim ko budala u sadašnjosti.

futur II

pre 7 godina

Srbija zemlja u kojoj se usled očajne sadašnjosti sav život odvija u budućnosti. Sve nam je za dve godine, i bolji život i niže cene i konkurencija i uređena država... E što se nisam rodio u budućnosti nego živim ko budala u sadašnjosti.

brat

pre 7 godina

lidl lidl dolazi lidl, niske cene lidnicaaa... Jeste!!! biće ludnica jer pre da će oni da se prilagode našim cenama nego što će da postave svoje "niske" cene

Sven

pre 7 godina

Lidl je ok. Imaju ogranicen sortiment ali nikada nista ne nestane i kvalitet ne oscilira. Deo hleba peku u radnji a prodaju lokalno voce i povrce, izmedju ostalog.
Isto tako pedaju delikatese iz evrope. Fracuske/italijanske/sireve, sunke, kobasice...:)
Ako domaci kapitalist ne mogu da izdrze konkurenciju, neka nestanu.Kwhh

Pera

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.

Dragan Miljak

pre 7 godina

Citam komentare i krstimse sta pisu ljudi koji nikad nisu bili u Lidlu.U Lidlu je kvalitetnija hrana nego u bilo kojem supermarketu u Srbiji.Kad god Nemacko drustvo za satitu potrosaca nesto testira Lidl dobija najbolje ocene.

kopaski

pre 7 godina

Ovo je propast za srpsku privredu. LIDL će plasirati robu iz svoje matične zemlje, i to robu druge-treće klase (znači osrednjeg-lošeg kvaliteta) po cenama nižim od domaće robe. Kako će nas narod privučen niskim pojuriti, domaći trgovinski lanci sa domaćom robom neće biti konkurentni, što će dovesti do njihovog sporog i bolnog propadanja, kao i fabrika i farmi čije proizvode prodaju. Rešenje problema: Kupujte domaće, jer je LIDL postao jak zato što Nemci u prvom planu stavljaju domaću privredu.
(Шумадинац95, 20. februar 2017 17:31)

...nazalost nemas pojma o cemu pricas.
i da si u pravu,da je roba 2 i 3 klase, veruj mi I tada je bolja od nase robe. I jos da mi je znati na koje domace trgovinske lance mislis...
ocigledno je da nikada nisi usao u LIDL...

lol

pre 7 godina

Postalo je jako tesko citati komentare na srpskim portalima. Toliko sivila. Retko gde ima neki realan komentar. I ono malo kvalitetno sto se desava odmah se unapred, po navici, svrsta u neku sivu oblandu i guraj dalje. Nista se tako ne postize. Promena se postize realnoscu, a ne pljuvanjem svega i svacega i spaljivanjem i zita zajedno sa korovom. Jedino sto moze coveka iz bede da izvuce je optimizam, a za optimizam uvek ima realnog razloga. Ima ljudi koji uporedjuju Lidl i Rodu. Ako nikad niste bili u Lidlu nemojte da komentarisete. U ovoj drzavi ima mnogo razloga za nezadovoljstvo, ali ako bas sve unapred proglasimo za lose ne razumem kako cemo napredovati.

Ice age

pre 7 godina

Srbija zemlja u kojoj se usled očajne sadašnjosti sav život odvija u budućnosti. Sve nam je za dve godine, i bolji život i niže cene i konkurencija i uređena država... E što se nisam rodio u budućnosti nego živim ko budala u sadašnjosti.
(futur II, 20. februar 2017 16:45)

Odes u inostranstvo i vratis se u buducnosti.

Brane212

pre 7 godina

@antibiotik:

Koliko znam, Lidl nema problema s tim, da srpsku robu prodaje u lokalnim trgovinama ili što da ne, širom svoje mreže.

Preduslov je kvalitet. Što se voća i povrća tiče, uvek vidim i lokalnu ponudu.

sasko

pre 7 godina

U Subotici se gradi na po meni dobroj lokaciji,na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu,nedaleko od centra,tako da deluje da ce biti pun pogodak i za Lidl i za gradjane.

gl

pre 7 godina

Verujte da ce Lidl pomrsiti konce svim nasim sistemima, koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji!Bice tu velikih promena u Mercatoru (Roda, idea)-prodato, u Delhaize-vise nije belgijski, nego holanski, tj vec ima samo sto nisu javno poznate, velik broj radnika Lidl je vec preuzeo, posebno od Univerexporta i vec odavno su na obukama i td...Lidl kao Lidl radi punom parom, unutar same organizacije... Bice to veliki bum kad otvore, eto pitajte komsije hrvate, kakvu su kod njih pometnju napravili

Una

pre 7 godina

Po nekoliko puta, sedmicno, svratm u LIDL. Kvalitet je na visini. Ali to je LIDL u Becu. Zao mi je sto isti kvalitet robe nece biti i u Srbiji. Bice to roba iz Bugarske, Rumunije itd. Milka cokolada u Bugarskoj i u EU nije ista itd. Nazalost tako je.

objektivan

pre 7 godina

Bio sam u Lidlu u Grckoj, u Paraliji, jos tacnije, kvalitet robe sasvim dobar, nista slabiji nego kvalitet robe u Maxi-ju ili Idei, a cene i u samoj Grckoj nize nego za slicnu ili gotovo istu robu u Beogradu. Mislim da ce Lidl naterati sve domace lance supermarketa (ili Hrvatske ako govorimo o Idei), da snize svoje cene, pa ce dolazak Lidla biti visestruko isplativ za nas potrosace. Jedva cekam da se otvori.

Pa sta

pre 7 godina

Srbi tek sredinom 2018 znace sta znaci kvalitet na zalost.
(gipsyman, 20. februar 2017 17:18)

500 godina smo bili pod Turcma, a sada nam je 10 meseci predugacko...

kk

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.
(Pera, 20. februar 2017 18:13)
Evo,ja se javljam,da kazem da nisam.Ali uplatio sam neki delic za letovanje,Grcka,Leptokarija.Tamo ima Lidl,pa,eto da vidimo kako izgleda i taj Lidl.Vec sam na Lidl sajtu nasao taj objekat,pregledali cenovnike,i mogu reci stvarno povoljno.Zapala mi za oko elektricna cetkica za zube,kod nas u proseku oko 5000 din,u Lidlu je bila 19e.Vet trimer,kupio sam za cerku,ovde oko 3600 din,tamo 12e....itd.

Sova

pre 7 godina

U LIDLU KUPUJEM EVO VEC 20 GOD KOLIKO SAM U FRANKFURTU JEDVA CEKAM DA DODJE I DA SMANJE CENE KONKURENTI U PANCEVU!JOS DA ALDI DODJE JOS JEFTINIJE

sarajevo.ba

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.
(Pera, 20. februar 2017 18:1

Evo ja zivim u Svicarskoj i udjem u njega 2x u godini.
Neorganizovano totalno u odnosu ma Migros recimo.
Ima recimi te odjece neke do dzaba,pogledas,razbacano,stoji odjeca u nekim velikim gajbama.
Uglavnom,da skratim..
Licno mi je Lidl bezveze ali dole kod nas gdje narod mora da prati svaki dinar gdje trosi mislim da ce dobro doci.
Pozdrav

mihajlo

pre 7 godina

Ja sam siguran u jedno, neke stvari iz Lidla ima da se preprodavaju po pijacama, manjim trgovinama itd., pogotovo tamo, kde ga nece biti u bliznjoj i siroj okolini, u to mogu da se kladim. Stvar Lidla je i u tome, da ima svoj vlastiti bekeraj, gde pece sveze.

polo

pre 7 godina

Mnogi proizvodi u (nemačkom) Lidlu su generički. Lidlove verzije npr. Nutele i tako redom 1000 proizvoda. Ni jedan nije kao original. Ali to ne znači da je lošeg kvaliteta , jednostavno je dobra kopija ali kopija. Za voće, povrće i meso nisam siguran jer nisam kupovao pa ne znam. A nisam kupovao jer mi se nije svidelo na oko, mnogo veštački deluje.

rako je kako je

pre 7 godina

Pa nisu ni oni sretni sto ce kasniti sa otvaranjem, ali ozbiljno rade, velike su investicije i poslovi u pitanju, a treba se izboriti sa nasim shvatanjima i navikama.

realan

pre 7 godina

zabraniti Delti, ITM, Matijevicu, Comtrade i ostalim monopolistima zastupanje vise od dve strane firme i trziste se samo dovede u red....osim pekare u Lidlu ne treba nista kupovati...roba osrednjeg ili losijeg kvaliteta, spram cene

QQ-LELE

pre 7 godina

Svi ovde komentarisu kako ce Lidl spustiti cene na trzistu, ja mislim da ce se Lidl prilagoditi sadasnjim cenama, i ina da nas dere.

džaba Lidl kad novac nemamo

pre 7 godina

A šta će nam Lidl?! Pričate o otvaranju supermarketa ko da nikad u životu supermarket nismo videli. Imamo i Tempo i Metro i super Ideu i Rodu... Novac nemamo. To nam treba. Lako ćemo mi da kupujemo ako postoji zdrav način da zaradimo.

dragan

pre 7 godina

Da će smanjiti cene se pričalo i za Delez.Kad su stigli cena ista kao i kod drugih.Svi lanci imaju svoje udruženje gde nameštaju cene da niko ne štrči.

Neće Lidl da ostalima obara marže, nego će da se podvuče

pre 7 godina

Strateški posmatrano, da nisu namerno raskućeni C-market i Pekabeta, ne bi ni nastao Delta-Maxi (a kamoli Roda), a Merkator/Idea bi došli sa mnogo manjim apetitima za profitom/maržom i razgranatošću prodajne mreže. Došao bi i LIdl u jednom trenutku (možda čak i ranije nego što je sada slučaj), došli bi možda i jo neki veliki igrači, ali bi cene prehrambene robe bivale formirane na osnovu zdrave konkurencije, i bile bi barem 30-40% niže nego što, nažalost, jesu.

pex

pre 7 godina

Nista on nece biti jeftiniji od drugih lanaca.. Videce da mogu u Srbiji da udaraju po usima pa ce tako i da urade..Mozda u pocetku nesto za nijansu bude jeftinije a posle udri po sirotinji da im izbijemo i to malo novaca sto imaju..

Zoran

pre 7 godina

U LIDLU KUPUJEM EVO VEC 20 GOD KOLIKO SAM U FRANKFURTU JEDVA CEKAM DA DODJE I DA SMANJE CENE KONKURENTI U PANCEVU!JOS DA ALDI DODJE JOS JEFTINIJE
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sova, 20. februar 2017 23:30)

Evo vec 20 godfina s eprica da dolaze kako bi se smanjle cene, a to se ne dogadja. Treba biti ipak talenat pa to i dalje ocekivati.

Putnik

pre 7 godina

Lidl je ok. Imaju ogranicen sortiment ali nikada nista ne nestane i kvalitet ne oscilira. Deo hleba peku u radnji a prodaju lokalno voce i povrce, izmedju ostalog.
Isto tako pedaju delikatese iz evrope. Fracuske/italijanske/sireve, sunke, kobasice...:)
Ako domaci kapitalist ne mogu da izdrze konkurenciju, neka nestanu.Kwhh
(Sven, 20. februar 2017 18:02)
U principu si sve rekao mada ne mora da znac da ce bidi dosta domacih proizvoda. U Grckoj sam letos kupio npr crni luk koji je iz Juzne Afrike mada i vec sada u Srbiji ima vise uvoznog povrca i voca nego domaceg. Deklaracije obavezno treba citati jer mozete da kupite povoljno i Francuski i Nemacki kackavalj ali koji ima samo 20% mlecne masti. Takodje njihova verzija Nutele je odlicna. 12-13% lesnika sto je misaona imenica za Eurokrem,Linoladu,Cipiripi i ostale.... Da ne zaboravim Lidlov stracatela jogurt koji je odlican a cenqa poprilicno pristupacna. Videcemo kakve ce biti cene kod nas.

Dragan

pre 7 godina

zabraniti Delti, ITM, Matijevicu, Comtrade i ostalim monopolistima zastupanje vise od dve strane firme i trziste se samo dovede u red....osim pekare u Lidlu ne treba nista kupovati...roba osrednjeg ili losijeg kvaliteta, spram cene
(realan, 20. februar 2017 21:03)

Da bi komentarisao o monopolistima morao bi da znas sta to znaci. Ako TV, racunar, telefon, stampac, ... mozes da kupis u Tehnomaniji, Win-Winu, Gigatronu, Neptunu, ... onda Comtrade ne moze biti monopolista jer sve sto on prodaje mozes da kupis a da nikada ne udjes u njegovu prodavnicu. Isto vazi i za Matijevica (Zlatiborac, Agrimes, Carnex, Idea, Maxi, ...). O kvalitetu moze da se posebno govori za svakog od njih. Delta nema vise ni jednu prodavnicu osim nekoliko salona automobila. Sve ostalo je prodala Delezu a i pre toga je imala konkurenciju (Idea, Roda, Merkator, Dis, Familija, itd.) Da bi neko bio monopolista morao bi da prodaje ono sto nigde osim kod njega ne moze da se kupi.

zd

pre 7 godina

@gl
Nikakvu pomutnju Lidl u Hrvatskoj nije napravio jer bi to značilo da je s hr tržišta "pomeo" neke druge lance ili makar u njima snizio cijene, a to se (ni jedno ni drugo) nije dogodilo. Jednostavno, Lidl ima vrlo ograničenu ponudu istovrsnih proizvoda, pa ako želite bogatiji asortiman na izboru su vam drugi inozemni i domaći lanci. Primjerce, Lidl nudi tek jednu ili dvije etikete - lošeg - maslinova ulja, pa ćete ga potražiti na drugom mjestu, a na tom - drugom - mjestu usput ćete kupiti i ostalo. Ukratko, Lidl je dobro u blizini imati, ali se na njega ne treba apsolutno osloniti.

bez posla

pre 7 godina

I tako se ponadam da cu moda da njadjem posao eto dolazi Lidl..a onda u komentarima procitam da je Lidl preuzeo radnike od Univerexporta.Tuga.

Džoni

pre 7 godina

Mi kao da ne pričamo o istom Lidl-u. Svi ovi ljudi koji ga toliko hvale imam utisak kao da nisu bili u Lidl-u. Roba je takva da imate 2 i po artikla od svega, ne više. U smislu imate jednu vrstu paprika, tri vrste parizera itd... Možete naći jednu kosilicu(ali samo jednu) ako im se zateklo, možete naći tiganj jedan ali ne i šerpu jer im se tada nije zadesila na polici... imate kontejner sa stvarima koje su razbacane kao u kineskoj radnji i ne znate šta tu zaista možete naći a šta ne. Prosto ne mogu da verujem da takav lanac može da doživi prosperitet u Srbiji, ali neće ni propasti, nije propao ni u bogatijim zemljama, neće ni u Srbiji. Ali i dalje sam mišljenja da su nam popularni prisutni lanci u Srbiji ipak nametnuli neki standard kako treba da izgleda jedna ponuda artikala u nekom velikom lancu a kako ne. Svakako i tog čuda će biti za tri dana dosta i onda će ipak svi hrliti tamo gde je ponuda znatno bolja, veća i gde će svakako naći i te "jeftine" a kvalitetne stvari. Obišao sam više LIdl prodavnica u Evropi i svaka im je ista, jednostavno je takav koncept, nude jako malo stvari po koliko toliko ok cenama. Dobre su za turiste kojima trebaju osnovne stvari, ali ne postoji garancija da će i naći te čak i osnovne stvari.

40laki77

pre 7 godina

Летос сам био у Грчкој у Лидлу. Куповали, али ништа специјално. Има неких добрих ствари. Цене шарене. Али чини ми се скупље него овде. Највише смо куповали сладолед и само због тога једва чекам да дођу. Сладолед као Кинг са бадемом, кремаст, одличан био је 50 динара.

ja

pre 7 godina

Hard diskont sa ponudom baziranom na sopstvenim robnim markama, od nasih trgovinskih lanaca najslicniji mu je Tempo express. Nista specijalno.

sarajevo.ba

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.
(Pera, 20. februar 2017 18:1

Evo ja zivim u Svicarskoj i udjem u njega 2x u godini.
Neorganizovano totalno u odnosu ma Migros recimo.
Ima recimi te odjece neke do dzaba,pogledas,razbacano,stoji odjeca u nekim velikim gajbama.
Uglavnom,da skratim..
Licno mi je Lidl bezveze ali dole kod nas gdje narod mora da prati svaki dinar gdje trosi mislim da ce dobro doci.
Pozdrav

realan

pre 7 godina

zabraniti Delti, ITM, Matijevicu, Comtrade i ostalim monopolistima zastupanje vise od dve strane firme i trziste se samo dovede u red....osim pekare u Lidlu ne treba nista kupovati...roba osrednjeg ili losijeg kvaliteta, spram cene

Pera

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.

polo

pre 7 godina

Mnogi proizvodi u (nemačkom) Lidlu su generički. Lidlove verzije npr. Nutele i tako redom 1000 proizvoda. Ni jedan nije kao original. Ali to ne znači da je lošeg kvaliteta , jednostavno je dobra kopija ali kopija. Za voće, povrće i meso nisam siguran jer nisam kupovao pa ne znam. A nisam kupovao jer mi se nije svidelo na oko, mnogo veštački deluje.

kopaski

pre 7 godina

Ovo je propast za srpsku privredu. LIDL će plasirati robu iz svoje matične zemlje, i to robu druge-treće klase (znači osrednjeg-lošeg kvaliteta) po cenama nižim od domaće robe. Kako će nas narod privučen niskim pojuriti, domaći trgovinski lanci sa domaćom robom neće biti konkurentni, što će dovesti do njihovog sporog i bolnog propadanja, kao i fabrika i farmi čije proizvode prodaju. Rešenje problema: Kupujte domaće, jer je LIDL postao jak zato što Nemci u prvom planu stavljaju domaću privredu.
(Шумадинац95, 20. februar 2017 17:31)

...nazalost nemas pojma o cemu pricas.
i da si u pravu,da je roba 2 i 3 klase, veruj mi I tada je bolja od nase robe. I jos da mi je znati na koje domace trgovinske lance mislis...
ocigledno je da nikada nisi usao u LIDL...

Una

pre 7 godina

Po nekoliko puta, sedmicno, svratm u LIDL. Kvalitet je na visini. Ali to je LIDL u Becu. Zao mi je sto isti kvalitet robe nece biti i u Srbiji. Bice to roba iz Bugarske, Rumunije itd. Milka cokolada u Bugarskoj i u EU nije ista itd. Nazalost tako je.

Dragan Miljak

pre 7 godina

Citam komentare i krstimse sta pisu ljudi koji nikad nisu bili u Lidlu.U Lidlu je kvalitetnija hrana nego u bilo kojem supermarketu u Srbiji.Kad god Nemacko drustvo za satitu potrosaca nesto testira Lidl dobija najbolje ocene.

brat

pre 7 godina

lidl lidl dolazi lidl, niske cene lidnicaaa... Jeste!!! biće ludnica jer pre da će oni da se prilagode našim cenama nego što će da postave svoje "niske" cene

Sova

pre 7 godina

U LIDLU KUPUJEM EVO VEC 20 GOD KOLIKO SAM U FRANKFURTU JEDVA CEKAM DA DODJE I DA SMANJE CENE KONKURENTI U PANCEVU!JOS DA ALDI DODJE JOS JEFTINIJE

Sven

pre 7 godina

Lidl je ok. Imaju ogranicen sortiment ali nikada nista ne nestane i kvalitet ne oscilira. Deo hleba peku u radnji a prodaju lokalno voce i povrce, izmedju ostalog.
Isto tako pedaju delikatese iz evrope. Fracuske/italijanske/sireve, sunke, kobasice...:)
Ako domaci kapitalist ne mogu da izdrze konkurenciju, neka nestanu.Kwhh

rako je kako je

pre 7 godina

Pa nisu ni oni sretni sto ce kasniti sa otvaranjem, ali ozbiljno rade, velike su investicije i poslovi u pitanju, a treba se izboriti sa nasim shvatanjima i navikama.

Pa sta

pre 7 godina

Srbi tek sredinom 2018 znace sta znaci kvalitet na zalost.
(gipsyman, 20. februar 2017 17:18)

500 godina smo bili pod Turcma, a sada nam je 10 meseci predugacko...

kk

pre 7 godina

Stvarno se zapitam da li je neko od komentatora ikada kročio u Lidl?
Roba je vrhunska, voće, povrće, mleko, meso domaće, a cene izuzetno povoljne. Samo da dođu, kročiti neću u Maxi i Ideu.
(Pera, 20. februar 2017 18:13)
Evo,ja se javljam,da kazem da nisam.Ali uplatio sam neki delic za letovanje,Grcka,Leptokarija.Tamo ima Lidl,pa,eto da vidimo kako izgleda i taj Lidl.Vec sam na Lidl sajtu nasao taj objekat,pregledali cenovnike,i mogu reci stvarno povoljno.Zapala mi za oko elektricna cetkica za zube,kod nas u proseku oko 5000 din,u Lidlu je bila 19e.Vet trimer,kupio sam za cerku,ovde oko 3600 din,tamo 12e....itd.

Džoni

pre 7 godina

Mi kao da ne pričamo o istom Lidl-u. Svi ovi ljudi koji ga toliko hvale imam utisak kao da nisu bili u Lidl-u. Roba je takva da imate 2 i po artikla od svega, ne više. U smislu imate jednu vrstu paprika, tri vrste parizera itd... Možete naći jednu kosilicu(ali samo jednu) ako im se zateklo, možete naći tiganj jedan ali ne i šerpu jer im se tada nije zadesila na polici... imate kontejner sa stvarima koje su razbacane kao u kineskoj radnji i ne znate šta tu zaista možete naći a šta ne. Prosto ne mogu da verujem da takav lanac može da doživi prosperitet u Srbiji, ali neće ni propasti, nije propao ni u bogatijim zemljama, neće ni u Srbiji. Ali i dalje sam mišljenja da su nam popularni prisutni lanci u Srbiji ipak nametnuli neki standard kako treba da izgleda jedna ponuda artikala u nekom velikom lancu a kako ne. Svakako i tog čuda će biti za tri dana dosta i onda će ipak svi hrliti tamo gde je ponuda znatno bolja, veća i gde će svakako naći i te "jeftine" a kvalitetne stvari. Obišao sam više LIdl prodavnica u Evropi i svaka im je ista, jednostavno je takav koncept, nude jako malo stvari po koliko toliko ok cenama. Dobre su za turiste kojima trebaju osnovne stvari, ali ne postoji garancija da će i naći te čak i osnovne stvari.

lol

pre 7 godina

Postalo je jako tesko citati komentare na srpskim portalima. Toliko sivila. Retko gde ima neki realan komentar. I ono malo kvalitetno sto se desava odmah se unapred, po navici, svrsta u neku sivu oblandu i guraj dalje. Nista se tako ne postize. Promena se postize realnoscu, a ne pljuvanjem svega i svacega i spaljivanjem i zita zajedno sa korovom. Jedino sto moze coveka iz bede da izvuce je optimizam, a za optimizam uvek ima realnog razloga. Ima ljudi koji uporedjuju Lidl i Rodu. Ako nikad niste bili u Lidlu nemojte da komentarisete. U ovoj drzavi ima mnogo razloga za nezadovoljstvo, ali ako bas sve unapred proglasimo za lose ne razumem kako cemo napredovati.

futur II

pre 7 godina

Srbija zemlja u kojoj se usled očajne sadašnjosti sav život odvija u budućnosti. Sve nam je za dve godine, i bolji život i niže cene i konkurencija i uređena država... E što se nisam rodio u budućnosti nego živim ko budala u sadašnjosti.

objektivan

pre 7 godina

Bio sam u Lidlu u Grckoj, u Paraliji, jos tacnije, kvalitet robe sasvim dobar, nista slabiji nego kvalitet robe u Maxi-ju ili Idei, a cene i u samoj Grckoj nize nego za slicnu ili gotovo istu robu u Beogradu. Mislim da ce Lidl naterati sve domace lance supermarketa (ili Hrvatske ako govorimo o Idei), da snize svoje cene, pa ce dolazak Lidla biti visestruko isplativ za nas potrosace. Jedva cekam da se otvori.

mihajlo

pre 7 godina

Ja sam siguran u jedno, neke stvari iz Lidla ima da se preprodavaju po pijacama, manjim trgovinama itd., pogotovo tamo, kde ga nece biti u bliznjoj i siroj okolini, u to mogu da se kladim. Stvar Lidla je i u tome, da ima svoj vlastiti bekeraj, gde pece sveze.

gl

pre 7 godina

Verujte da ce Lidl pomrsiti konce svim nasim sistemima, koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji!Bice tu velikih promena u Mercatoru (Roda, idea)-prodato, u Delhaize-vise nije belgijski, nego holanski, tj vec ima samo sto nisu javno poznate, velik broj radnika Lidl je vec preuzeo, posebno od Univerexporta i vec odavno su na obukama i td...Lidl kao Lidl radi punom parom, unutar same organizacije... Bice to veliki bum kad otvore, eto pitajte komsije hrvate, kakvu su kod njih pometnju napravili

sasko

pre 7 godina

U Subotici se gradi na po meni dobroj lokaciji,na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu,nedaleko od centra,tako da deluje da ce biti pun pogodak i za Lidl i za gradjane.

Ice age

pre 7 godina

Srbija zemlja u kojoj se usled očajne sadašnjosti sav život odvija u budućnosti. Sve nam je za dve godine, i bolji život i niže cene i konkurencija i uređena država... E što se nisam rodio u budućnosti nego živim ko budala u sadašnjosti.
(futur II, 20. februar 2017 16:45)

Odes u inostranstvo i vratis se u buducnosti.

Dragan

pre 7 godina

zabraniti Delti, ITM, Matijevicu, Comtrade i ostalim monopolistima zastupanje vise od dve strane firme i trziste se samo dovede u red....osim pekare u Lidlu ne treba nista kupovati...roba osrednjeg ili losijeg kvaliteta, spram cene
(realan, 20. februar 2017 21:03)

Da bi komentarisao o monopolistima morao bi da znas sta to znaci. Ako TV, racunar, telefon, stampac, ... mozes da kupis u Tehnomaniji, Win-Winu, Gigatronu, Neptunu, ... onda Comtrade ne moze biti monopolista jer sve sto on prodaje mozes da kupis a da nikada ne udjes u njegovu prodavnicu. Isto vazi i za Matijevica (Zlatiborac, Agrimes, Carnex, Idea, Maxi, ...). O kvalitetu moze da se posebno govori za svakog od njih. Delta nema vise ni jednu prodavnicu osim nekoliko salona automobila. Sve ostalo je prodala Delezu a i pre toga je imala konkurenciju (Idea, Roda, Merkator, Dis, Familija, itd.) Da bi neko bio monopolista morao bi da prodaje ono sto nigde osim kod njega ne moze da se kupi.

Brane212

pre 7 godina

@antibiotik:

Koliko znam, Lidl nema problema s tim, da srpsku robu prodaje u lokalnim trgovinama ili što da ne, širom svoje mreže.

Preduslov je kvalitet. Što se voća i povrća tiče, uvek vidim i lokalnu ponudu.

džaba Lidl kad novac nemamo

pre 7 godina

A šta će nam Lidl?! Pričate o otvaranju supermarketa ko da nikad u životu supermarket nismo videli. Imamo i Tempo i Metro i super Ideu i Rodu... Novac nemamo. To nam treba. Lako ćemo mi da kupujemo ako postoji zdrav način da zaradimo.

Zoran

pre 7 godina

U LIDLU KUPUJEM EVO VEC 20 GOD KOLIKO SAM U FRANKFURTU JEDVA CEKAM DA DODJE I DA SMANJE CENE KONKURENTI U PANCEVU!JOS DA ALDI DODJE JOS JEFTINIJE
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sova, 20. februar 2017 23:30)

Evo vec 20 godfina s eprica da dolaze kako bi se smanjle cene, a to se ne dogadja. Treba biti ipak talenat pa to i dalje ocekivati.

40laki77

pre 7 godina

Летос сам био у Грчкој у Лидлу. Куповали, али ништа специјално. Има неких добрих ствари. Цене шарене. Али чини ми се скупље него овде. Највише смо куповали сладолед и само због тога једва чекам да дођу. Сладолед као Кинг са бадемом, кремаст, одличан био је 50 динара.

pex

pre 7 godina

Nista on nece biti jeftiniji od drugih lanaca.. Videce da mogu u Srbiji da udaraju po usima pa ce tako i da urade..Mozda u pocetku nesto za nijansu bude jeftinije a posle udri po sirotinji da im izbijemo i to malo novaca sto imaju..

QQ-LELE

pre 7 godina

Svi ovde komentarisu kako ce Lidl spustiti cene na trzistu, ja mislim da ce se Lidl prilagoditi sadasnjim cenama, i ina da nas dere.

ja

pre 7 godina

Hard diskont sa ponudom baziranom na sopstvenim robnim markama, od nasih trgovinskih lanaca najslicniji mu je Tempo express. Nista specijalno.

zd

pre 7 godina

@gl
Nikakvu pomutnju Lidl u Hrvatskoj nije napravio jer bi to značilo da je s hr tržišta "pomeo" neke druge lance ili makar u njima snizio cijene, a to se (ni jedno ni drugo) nije dogodilo. Jednostavno, Lidl ima vrlo ograničenu ponudu istovrsnih proizvoda, pa ako želite bogatiji asortiman na izboru su vam drugi inozemni i domaći lanci. Primjerce, Lidl nudi tek jednu ili dvije etikete - lošeg - maslinova ulja, pa ćete ga potražiti na drugom mjestu, a na tom - drugom - mjestu usput ćete kupiti i ostalo. Ukratko, Lidl je dobro u blizini imati, ali se na njega ne treba apsolutno osloniti.

Neće Lidl da ostalima obara marže, nego će da se podvuče

pre 7 godina

Strateški posmatrano, da nisu namerno raskućeni C-market i Pekabeta, ne bi ni nastao Delta-Maxi (a kamoli Roda), a Merkator/Idea bi došli sa mnogo manjim apetitima za profitom/maržom i razgranatošću prodajne mreže. Došao bi i LIdl u jednom trenutku (možda čak i ranije nego što je sada slučaj), došli bi možda i jo neki veliki igrači, ali bi cene prehrambene robe bivale formirane na osnovu zdrave konkurencije, i bile bi barem 30-40% niže nego što, nažalost, jesu.

bez posla

pre 7 godina

I tako se ponadam da cu moda da njadjem posao eto dolazi Lidl..a onda u komentarima procitam da je Lidl preuzeo radnike od Univerexporta.Tuga.

dragan

pre 7 godina

Da će smanjiti cene se pričalo i za Delez.Kad su stigli cena ista kao i kod drugih.Svi lanci imaju svoje udruženje gde nameštaju cene da niko ne štrči.

Putnik

pre 7 godina

Lidl je ok. Imaju ogranicen sortiment ali nikada nista ne nestane i kvalitet ne oscilira. Deo hleba peku u radnji a prodaju lokalno voce i povrce, izmedju ostalog.
Isto tako pedaju delikatese iz evrope. Fracuske/italijanske/sireve, sunke, kobasice...:)
Ako domaci kapitalist ne mogu da izdrze konkurenciju, neka nestanu.Kwhh
(Sven, 20. februar 2017 18:02)
U principu si sve rekao mada ne mora da znac da ce bidi dosta domacih proizvoda. U Grckoj sam letos kupio npr crni luk koji je iz Juzne Afrike mada i vec sada u Srbiji ima vise uvoznog povrca i voca nego domaceg. Deklaracije obavezno treba citati jer mozete da kupite povoljno i Francuski i Nemacki kackavalj ali koji ima samo 20% mlecne masti. Takodje njihova verzija Nutele je odlicna. 12-13% lesnika sto je misaona imenica za Eurokrem,Linoladu,Cipiripi i ostale.... Da ne zaboravim Lidlov stracatela jogurt koji je odlican a cenqa poprilicno pristupacna. Videcemo kakve ce biti cene kod nas.