Subota, 18.02.2017.

09:17

Pažljivo mažite: Evo gde je nutela najgor

Velike kompanije prodaju kvalitetnije prehrambene proizvode u Austriji nego u Mađarskoj, iako bi trebalo da su isti, pošto je reč o istim markama proizvoda.

Izvor: Beta

Pažljivo mažite: Evo gde je nutela najgor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

gdin Jovic

pre 7 godina

Da,evo svi se u Srbiji ubijaju od nutele I ostalih eu proizvoda,pa su od toga oboleli od raka. Malo ozbiljnosti u komentarima,molim

HRHB

pre 7 godina

U Zagrebu u Mulleru možeš kupiti praktički sve slatkiše koji su za njemačko tržište uključujući i Nutellu. Razlike je drastična u skoro svim slatkišima, a pogotovo u Nutelli.

Diksi

pre 7 godina

Kupite nutelu pravljenu u Nemckoj pa probajte. Imate i u nasim radnjama. Ona od 750g sa Strumfovima na omotu je pravljena u Nemackoj.
Nemam ovu pravljenu u Poljskoj da mogu da uporedim, ali meni je ukus tu negde.

Samo kažem...

pre 7 godina

@(ATG, 18. februar 2017 21:47)
Još jedan internet stručnjak. Prvo, od potpisivanja SSP-a(2008.) nema carine na robu iz EU. Roba se proizvodi po regulativama, npr. u EU je zabranjena upotreba toga i toga, mora biti lešnika toliko, mleka toliko i sl. i proizvodi se u skladu sa tim. Kod nas (i sličnih) tura se sve što može a da je u skladu sa našim propisima. To je to, ne samo za nutelu već za sve. Otuda 400% rast kancerogenih oboljenja u Srbiji dok vas ubeđju da je to zbog DPU municije sa kojom se delovalo po Kosovu i jugu Srbije (naravno, ona je lokalni razlog, ratni zločin ali samo mali deo slike). Takođe, "milka" je Nemačka, ne Švajcarska. I nije sa Alpa već sa severa Nemačke (farme krava od kojih se dobija mleko, ne gde su kancelarije).

Deda

pre 7 godina

Ja već dosta dugo kupujem samo domaće čokolade i kremove. Kakve Milke, Nestle čokolade, Nutele i ostale zezancije ... Najlepše želje i Galeb su broj jedan :)

drekavac

pre 7 godina

Potvrdjujem tacnost ove konstatacije. Kupili smo istu nutelu na pijaci (nemacka) i u Tempu (poljska). Zatim smo probali, bez znanja koja je koja (svako je donosio po dve kasicice iz kuhinje), tako da smo mogli samo da kazemo da li je bolja A ili B. Svi smo zakljucili da je poljska laksa za mazanje, ali da je ukus lesnika mnogo slabiji, iako su oba 13%.

ATG

pre 7 godina

Nutela kupljena u Austriji i u Italiji su razlicite. Nisu u svakoj drzavi iste, ali sad postoje dve itne stvari ovde. Ne moraju da budu istog ukusa, ali moraju da budu istog kvaliteta. A problem je sto za istocno trziste salju losiji kvalitet. A koliko ovde ljudi nemaju para ne znam kako bi uspeli kupiti taj kvalitet. A cena kod nas mora biti veca nego u EU zbog carine i zbog toga sto evro racunaju 150din, a ne trenutni kurs, pa onda cena odmah ode gore 40%, a treba nesto i zaraditi, pa na to sve jos 20%, pa je onda svr ukupno isti proizvod kod nas oko 70% skuplji. A isto ovo istrazivanje je utvrdilo da su proizvodi proizvedeni u Svajcarskoj uvek istog kvaliteta. Sta ce sad ovi sto pricaju kako je milka bolja tamo nego ovde?

sasa

pre 7 godina

Svi ovi komentari govore koliko smo iskompleksirani kao narod i u svemu vidimo zaveru protiv nas. Jeo sam Nutellu u vise drzava, naravno, i kod nas. Svuda ima 13% lesnika. Btw, ako neko bilo sta zna o proizvodnji hrane, verovatno zna da sirovina nije vise od 10% cene koju placamo. Sve ostalo su trgovacke marze, marketing, logistika, ambalaza, porez itd. Pa sto bi neko stedeo na najmanjem trosku i ugrozavao brend.

ricinus

pre 7 godina

Ja nisam verovao u priče da se nutela razlikuje od zemlje do zemlje. Sve dok mi nisu doneli nutelu iz Nemačke. Vidi se razlika po boji i mirisu, a po ukusu stvatno nebo i zemlja. Boja je tamnija, miriše lešnik i kakao.

baba

pre 7 godina

Je l' treba da pretpostavimo da nam Nutela na rafovima nece biti bar kao u Madjarskoj ni kada udjemo u EU ? Ma to ne treba ni jesti. Ni to ni gomilu drugih industrijski proizvedenih stvari. Svi da predjemo na paleo ishranu, bar cemo da budemo zdraviji.

Ljubisa

pre 7 godina

Citam komentare vezano za grudvice palminog ulja ( komponente - sastojka kojeg su svi konditori poceli masovno da koriste). Uslove drzanja i skladistenja datih proizvoda odredjuju proizvodjaci ( pretpostavljam da je optimalna tem. od 18-20 C i % vlage oko 45%), sto su i za HACCP referentni. To treba da postuju svi u lancu do potrosaca. Drugo je to sto ja ne uzimam ono u cemu je sastojak palmino ulje.

iste su, samo...

pre 7 godina

yeah, bas otvorih njutelu iz Lidla, Berlin, 3.79e cini mi se. msm ne znam sta se svi zale kad su iste ovde i u srb, samo ova ima ljesnjaka 3x vise ali iste su... ;)

sredoje

pre 7 godina

Mi to Oooodavno znamo.Toblerone sa freeshopa i "domaća" ko nebo i...Tek u Švici...Kada bi neko ovde otvorio SuperMarket sa ORIGINALNIM proizvodima iz DieBeste zemlje,kakve god cene bile ,našlo bi se kupaca!

wacom

pre 7 godina

Volim snikers i mars ali to jako retko jedem, vec godinama unazad. Za poslasticu mnogo zdravije i dijetalnije je npr nemasni Ella sir s malo meda, suvim grozdjem i nekim vocem poput visnje ili maline.

@

pre 7 godina

To čovek može i sam da shvati. Nutela iz Grčke,Austrije i Srbije nije ista. Em su u Srbiji svi slatkiši najsmuplji,em su najgori. Za nas je Milka luksuzna čokolada,u Austriji po marketima kupis dve za pola evra,jednu dobiješ gratis.
(Marija, 18. februar 2017)


Где то има у Аустрији за пола евра две чоколаде. У Аустрији сам већ неколико година,Милка је око евро нормална цена, а нај обичније чоколаде су око 60 центи. А што се тиче квалитета довољно да подсетим на прошлогодишњу аферу са Марс чоколадицама,у којима је пронађена пластика. Има тога још,само што су Аустријанци културан народ па не дижу толку панику као наши.

Iks Oks

pre 7 godina

Saro, da ne mesamo razlicit kvalitet proizvodnje za razlicite zemlje i uslove lagrovanja u prodavnici. Palmino ulje je uosnovi skoro svih kremova, u Nuteli je u svim zemljama jedan od osnovnih sastojaka. Nisu bele grudvice nastae zato sto je korisceno palmino ulje ili zato sto je lose umuceno, vec zato sto je trgovac drzao Nutelu na toplom, pa je doslo do razdvajanja mesavine. Nisi trebala da je bacis. Ili je vrati prodavcu kao reklamaciju, ili promesaj i normalno koristi.
Dakle, to nije los kvalitet proizvoda, niti falsifikat, vec nemar naseg trgovca, koji je ostavio nutelu na suncu, ili pored radijatora. Ako probas da ostavis cokoladu na toplom, videces da ce pobeleti, zato sto ce masnoca da se izdvoji na povrsini.

@Sara
Pocetkom februara sam kupila Nutelu od 200gr u staklenoj casi. U prodavnici sam kupila.Kad sam skinula onu foliju po kremu su bile zute kuglice. Odmah sam bacila,rok je bio dobar. Drugarica mi kaze da je to palmino ulje koje se nije istopilo stavlja se jer ne kosta mnogo. To je znak da je krem falsifikat ili najgore klase koje se prodaje kod nas.

la_maria

pre 7 godina

@Svetolik
Prirodni i vestacko secer,ma nemoj.Kad kuci pravis dzem ti isto kupis secer u prodavnici i onda ga sipas u voce.Ajde da navedes neke druge stvari iz kupovnih namaza koje treba izbegavati,npr. konzervanse,emulgatore,vestacke arome,kukuruzni sirup,palmino ulje i druga hidrogenizovana ulja,ali secer je secer.

b.

pre 7 godina

Sva sreca pa mi nemamo agenciju za proveru kvaliteta proizvoda. Koliko se secam objasnjenje je bilo, ako je proslo proveru u EU onda je i nama dobro.

Jup

pre 7 godina

Zivim u R.Srpskoj i nutela koju nam prodaju se proizvodi u Poljskoj. Par puta sam isao u Njemacku i naravno kupovao nutelu-razlika nebo i zemlja! Ocigledno da za siromasnije zemlje prave losiju nutelu.

golo

pre 7 godina

Ne postoji najlosije! Postoji lose, gore, najgore!
(Karlo, 18. februar 2017 11:36)

zao - gori - najgori
los - losiji - najlosiji
tako ide, s tim da se gori I najgori mogu koristiti I za komparaciju prideva los, ali postoje oblici losiji I najlosiji (tj. pravilni su)

tex

pre 7 godina

Jel ste pali svi sa marsa? Sad ste saznali da postoje 3 klase proizvoda? Od tehnoloskih do prehrambenih. U Srbiji naravno samo treca. Amerika prva klasa, austrija i nemacka druga, bar tehnologije sto se tice.

Choco

pre 7 godina

A onda zamislite tek kakav je kvalitet kod nas...
(M, 18. februar 2017 09:25)

Nutelu ne gotivim ni malo, pa je zato u Srbiji nisam ni probao. Ali zato uprkos mojoj sedmoj deceniji cokoladu obozavam. I odgovorno tvrdim da na primer "milka" koju kupujem u Srbiji nije ni prineta ovoj koju jedem u Francuskoj. Pricam o "milki" jer je neke druge brendove takoreci nemoguce naci.

Cvele

pre 7 godina

Nutela se razlikuje zavisnosti od trzista do trzista. Nemacka i Austriska se malo razlikuju samo po slatkosti, Svicarska je malo jaca i kremasta, a Italijanska i Francuska su malo gusce u odnosu na gore spomenute i malo se oseca lesnik. A mi smo na nivou Eurokrema....

sara

pre 7 godina

Pocetkom februara sam kupila Nutelu od 200gr u staklenoj casi. U prodavnici sam kupila.Kad sam skinula onu foliju po kremu su bile zute kuglice. Odmah sam bacila,rok je bio dobar. Drugarica mi kaze da je to palmino ulje koje se nije istopilo stavlja se jer ne kosta mnogo. To je znak da je krem falsifikat ili najgore klase koje se prodaje kod nas.

Svetolik

pre 7 godina

Tako vam i treba kad jedete te sinteticke zapadnjacke otrove. Kada hocete da se zasladite, lepo namazite domaci dzem ili med, nista bolje nema, secer je prirodni, a ne ti vestacki u nutelama i slicnom djubretu!

clover

pre 7 godina

Zar Nutela nije pre neku godinu rekla i sama da se razlikuje. Kao razlog su naveli da mi ovde (balkan) volimo kada ima manje lešnika. To su oni sproveli istraživanje i to je zaključak.

Marija

pre 7 godina

To čovek može i sam da shvati. Nutela iz Grčke,Austrije i Srbije nije ista. Em su u Srbiji svi slatkiši najsmuplji,em su najgori. Za nas je Milka luksuzna čokolada,u Austriji po marketima kupis dve za pola evra,jednu dobiješ gratis.

KUD Idijot

pre 7 godina

Nista novo. Coca cola iz srbije i iz mađarske je nebo i zemlja,o cigaretama da i ne govorim. Uporedite npr. Lenor iz austrije sa onim sto kupujete u srbiji itd.

KUD Idijot

pre 7 godina

Nista novo. Coca cola iz srbije i iz mađarske je nebo i zemlja,o cigaretama da i ne govorim. Uporedite npr. Lenor iz austrije sa onim sto kupujete u srbiji itd.

clover

pre 7 godina

Zar Nutela nije pre neku godinu rekla i sama da se razlikuje. Kao razlog su naveli da mi ovde (balkan) volimo kada ima manje lešnika. To su oni sproveli istraživanje i to je zaključak.

Jup

pre 7 godina

Zivim u R.Srpskoj i nutela koju nam prodaju se proizvodi u Poljskoj. Par puta sam isao u Njemacku i naravno kupovao nutelu-razlika nebo i zemlja! Ocigledno da za siromasnije zemlje prave losiju nutelu.

b.

pre 7 godina

Sva sreca pa mi nemamo agenciju za proveru kvaliteta proizvoda. Koliko se secam objasnjenje je bilo, ako je proslo proveru u EU onda je i nama dobro.

Marija

pre 7 godina

To čovek može i sam da shvati. Nutela iz Grčke,Austrije i Srbije nije ista. Em su u Srbiji svi slatkiši najsmuplji,em su najgori. Za nas je Milka luksuzna čokolada,u Austriji po marketima kupis dve za pola evra,jednu dobiješ gratis.

Svetolik

pre 7 godina

Tako vam i treba kad jedete te sinteticke zapadnjacke otrove. Kada hocete da se zasladite, lepo namazite domaci dzem ili med, nista bolje nema, secer je prirodni, a ne ti vestacki u nutelama i slicnom djubretu!

Choco

pre 7 godina

A onda zamislite tek kakav je kvalitet kod nas...
(M, 18. februar 2017 09:25)

Nutelu ne gotivim ni malo, pa je zato u Srbiji nisam ni probao. Ali zato uprkos mojoj sedmoj deceniji cokoladu obozavam. I odgovorno tvrdim da na primer "milka" koju kupujem u Srbiji nije ni prineta ovoj koju jedem u Francuskoj. Pricam o "milki" jer je neke druge brendove takoreci nemoguce naci.

Cvele

pre 7 godina

Nutela se razlikuje zavisnosti od trzista do trzista. Nemacka i Austriska se malo razlikuju samo po slatkosti, Svicarska je malo jaca i kremasta, a Italijanska i Francuska su malo gusce u odnosu na gore spomenute i malo se oseca lesnik. A mi smo na nivou Eurokrema....

sara

pre 7 godina

Pocetkom februara sam kupila Nutelu od 200gr u staklenoj casi. U prodavnici sam kupila.Kad sam skinula onu foliju po kremu su bile zute kuglice. Odmah sam bacila,rok je bio dobar. Drugarica mi kaze da je to palmino ulje koje se nije istopilo stavlja se jer ne kosta mnogo. To je znak da je krem falsifikat ili najgore klase koje se prodaje kod nas.

tex

pre 7 godina

Jel ste pali svi sa marsa? Sad ste saznali da postoje 3 klase proizvoda? Od tehnoloskih do prehrambenih. U Srbiji naravno samo treca. Amerika prva klasa, austrija i nemacka druga, bar tehnologije sto se tice.

golo

pre 7 godina

Ne postoji najlosije! Postoji lose, gore, najgore!
(Karlo, 18. februar 2017 11:36)

zao - gori - najgori
los - losiji - najlosiji
tako ide, s tim da se gori I najgori mogu koristiti I za komparaciju prideva los, ali postoje oblici losiji I najlosiji (tj. pravilni su)

la_maria

pre 7 godina

@Svetolik
Prirodni i vestacko secer,ma nemoj.Kad kuci pravis dzem ti isto kupis secer u prodavnici i onda ga sipas u voce.Ajde da navedes neke druge stvari iz kupovnih namaza koje treba izbegavati,npr. konzervanse,emulgatore,vestacke arome,kukuruzni sirup,palmino ulje i druga hidrogenizovana ulja,ali secer je secer.

sredoje

pre 7 godina

Mi to Oooodavno znamo.Toblerone sa freeshopa i "domaća" ko nebo i...Tek u Švici...Kada bi neko ovde otvorio SuperMarket sa ORIGINALNIM proizvodima iz DieBeste zemlje,kakve god cene bile ,našlo bi se kupaca!

Deda

pre 7 godina

Ja već dosta dugo kupujem samo domaće čokolade i kremove. Kakve Milke, Nestle čokolade, Nutele i ostale zezancije ... Najlepše želje i Galeb su broj jedan :)

ricinus

pre 7 godina

Ja nisam verovao u priče da se nutela razlikuje od zemlje do zemlje. Sve dok mi nisu doneli nutelu iz Nemačke. Vidi se razlika po boji i mirisu, a po ukusu stvatno nebo i zemlja. Boja je tamnija, miriše lešnik i kakao.

iste su, samo...

pre 7 godina

yeah, bas otvorih njutelu iz Lidla, Berlin, 3.79e cini mi se. msm ne znam sta se svi zale kad su iste ovde i u srb, samo ova ima ljesnjaka 3x vise ali iste su... ;)

@

pre 7 godina

To čovek može i sam da shvati. Nutela iz Grčke,Austrije i Srbije nije ista. Em su u Srbiji svi slatkiši najsmuplji,em su najgori. Za nas je Milka luksuzna čokolada,u Austriji po marketima kupis dve za pola evra,jednu dobiješ gratis.
(Marija, 18. februar 2017)


Где то има у Аустрији за пола евра две чоколаде. У Аустрији сам већ неколико година,Милка је око евро нормална цена, а нај обичније чоколаде су око 60 центи. А што се тиче квалитета довољно да подсетим на прошлогодишњу аферу са Марс чоколадицама,у којима је пронађена пластика. Има тога још,само што су Аустријанци културан народ па не дижу толку панику као наши.

Iks Oks

pre 7 godina

Saro, da ne mesamo razlicit kvalitet proizvodnje za razlicite zemlje i uslove lagrovanja u prodavnici. Palmino ulje je uosnovi skoro svih kremova, u Nuteli je u svim zemljama jedan od osnovnih sastojaka. Nisu bele grudvice nastae zato sto je korisceno palmino ulje ili zato sto je lose umuceno, vec zato sto je trgovac drzao Nutelu na toplom, pa je doslo do razdvajanja mesavine. Nisi trebala da je bacis. Ili je vrati prodavcu kao reklamaciju, ili promesaj i normalno koristi.
Dakle, to nije los kvalitet proizvoda, niti falsifikat, vec nemar naseg trgovca, koji je ostavio nutelu na suncu, ili pored radijatora. Ako probas da ostavis cokoladu na toplom, videces da ce pobeleti, zato sto ce masnoca da se izdvoji na povrsini.

@Sara
Pocetkom februara sam kupila Nutelu od 200gr u staklenoj casi. U prodavnici sam kupila.Kad sam skinula onu foliju po kremu su bile zute kuglice. Odmah sam bacila,rok je bio dobar. Drugarica mi kaze da je to palmino ulje koje se nije istopilo stavlja se jer ne kosta mnogo. To je znak da je krem falsifikat ili najgore klase koje se prodaje kod nas.

drekavac

pre 7 godina

Potvrdjujem tacnost ove konstatacije. Kupili smo istu nutelu na pijaci (nemacka) i u Tempu (poljska). Zatim smo probali, bez znanja koja je koja (svako je donosio po dve kasicice iz kuhinje), tako da smo mogli samo da kazemo da li je bolja A ili B. Svi smo zakljucili da je poljska laksa za mazanje, ali da je ukus lesnika mnogo slabiji, iako su oba 13%.

wacom

pre 7 godina

Volim snikers i mars ali to jako retko jedem, vec godinama unazad. Za poslasticu mnogo zdravije i dijetalnije je npr nemasni Ella sir s malo meda, suvim grozdjem i nekim vocem poput visnje ili maline.

ATG

pre 7 godina

Nutela kupljena u Austriji i u Italiji su razlicite. Nisu u svakoj drzavi iste, ali sad postoje dve itne stvari ovde. Ne moraju da budu istog ukusa, ali moraju da budu istog kvaliteta. A problem je sto za istocno trziste salju losiji kvalitet. A koliko ovde ljudi nemaju para ne znam kako bi uspeli kupiti taj kvalitet. A cena kod nas mora biti veca nego u EU zbog carine i zbog toga sto evro racunaju 150din, a ne trenutni kurs, pa onda cena odmah ode gore 40%, a treba nesto i zaraditi, pa na to sve jos 20%, pa je onda svr ukupno isti proizvod kod nas oko 70% skuplji. A isto ovo istrazivanje je utvrdilo da su proizvodi proizvedeni u Svajcarskoj uvek istog kvaliteta. Sta ce sad ovi sto pricaju kako je milka bolja tamo nego ovde?

baba

pre 7 godina

Je l' treba da pretpostavimo da nam Nutela na rafovima nece biti bar kao u Madjarskoj ni kada udjemo u EU ? Ma to ne treba ni jesti. Ni to ni gomilu drugih industrijski proizvedenih stvari. Svi da predjemo na paleo ishranu, bar cemo da budemo zdraviji.

Ljubisa

pre 7 godina

Citam komentare vezano za grudvice palminog ulja ( komponente - sastojka kojeg su svi konditori poceli masovno da koriste). Uslove drzanja i skladistenja datih proizvoda odredjuju proizvodjaci ( pretpostavljam da je optimalna tem. od 18-20 C i % vlage oko 45%), sto su i za HACCP referentni. To treba da postuju svi u lancu do potrosaca. Drugo je to sto ja ne uzimam ono u cemu je sastojak palmino ulje.

sasa

pre 7 godina

Svi ovi komentari govore koliko smo iskompleksirani kao narod i u svemu vidimo zaveru protiv nas. Jeo sam Nutellu u vise drzava, naravno, i kod nas. Svuda ima 13% lesnika. Btw, ako neko bilo sta zna o proizvodnji hrane, verovatno zna da sirovina nije vise od 10% cene koju placamo. Sve ostalo su trgovacke marze, marketing, logistika, ambalaza, porez itd. Pa sto bi neko stedeo na najmanjem trosku i ugrozavao brend.

Samo kažem...

pre 7 godina

@(ATG, 18. februar 2017 21:47)
Još jedan internet stručnjak. Prvo, od potpisivanja SSP-a(2008.) nema carine na robu iz EU. Roba se proizvodi po regulativama, npr. u EU je zabranjena upotreba toga i toga, mora biti lešnika toliko, mleka toliko i sl. i proizvodi se u skladu sa tim. Kod nas (i sličnih) tura se sve što može a da je u skladu sa našim propisima. To je to, ne samo za nutelu već za sve. Otuda 400% rast kancerogenih oboljenja u Srbiji dok vas ubeđju da je to zbog DPU municije sa kojom se delovalo po Kosovu i jugu Srbije (naravno, ona je lokalni razlog, ratni zločin ali samo mali deo slike). Takođe, "milka" je Nemačka, ne Švajcarska. I nije sa Alpa već sa severa Nemačke (farme krava od kojih se dobija mleko, ne gde su kancelarije).

HRHB

pre 7 godina

U Zagrebu u Mulleru možeš kupiti praktički sve slatkiše koji su za njemačko tržište uključujući i Nutellu. Razlike je drastična u skoro svim slatkišima, a pogotovo u Nutelli.

Diksi

pre 7 godina

Kupite nutelu pravljenu u Nemckoj pa probajte. Imate i u nasim radnjama. Ona od 750g sa Strumfovima na omotu je pravljena u Nemackoj.
Nemam ovu pravljenu u Poljskoj da mogu da uporedim, ali meni je ukus tu negde.

gdin Jovic

pre 7 godina

Da,evo svi se u Srbiji ubijaju od nutele I ostalih eu proizvoda,pa su od toga oboleli od raka. Malo ozbiljnosti u komentarima,molim

Svetolik

pre 7 godina

Tako vam i treba kad jedete te sinteticke zapadnjacke otrove. Kada hocete da se zasladite, lepo namazite domaci dzem ili med, nista bolje nema, secer je prirodni, a ne ti vestacki u nutelama i slicnom djubretu!

sasa

pre 7 godina

Svi ovi komentari govore koliko smo iskompleksirani kao narod i u svemu vidimo zaveru protiv nas. Jeo sam Nutellu u vise drzava, naravno, i kod nas. Svuda ima 13% lesnika. Btw, ako neko bilo sta zna o proizvodnji hrane, verovatno zna da sirovina nije vise od 10% cene koju placamo. Sve ostalo su trgovacke marze, marketing, logistika, ambalaza, porez itd. Pa sto bi neko stedeo na najmanjem trosku i ugrozavao brend.

wacom

pre 7 godina

Volim snikers i mars ali to jako retko jedem, vec godinama unazad. Za poslasticu mnogo zdravije i dijetalnije je npr nemasni Ella sir s malo meda, suvim grozdjem i nekim vocem poput visnje ili maline.

sara

pre 7 godina

Pocetkom februara sam kupila Nutelu od 200gr u staklenoj casi. U prodavnici sam kupila.Kad sam skinula onu foliju po kremu su bile zute kuglice. Odmah sam bacila,rok je bio dobar. Drugarica mi kaze da je to palmino ulje koje se nije istopilo stavlja se jer ne kosta mnogo. To je znak da je krem falsifikat ili najgore klase koje se prodaje kod nas.

@

pre 7 godina

To čovek može i sam da shvati. Nutela iz Grčke,Austrije i Srbije nije ista. Em su u Srbiji svi slatkiši najsmuplji,em su najgori. Za nas je Milka luksuzna čokolada,u Austriji po marketima kupis dve za pola evra,jednu dobiješ gratis.
(Marija, 18. februar 2017)


Где то има у Аустрији за пола евра две чоколаде. У Аустрији сам већ неколико година,Милка је око евро нормална цена, а нај обичније чоколаде су око 60 центи. А што се тиче квалитета довољно да подсетим на прошлогодишњу аферу са Марс чоколадицама,у којима је пронађена пластика. Има тога још,само што су Аустријанци културан народ па не дижу толку панику као наши.

iste su, samo...

pre 7 godina

yeah, bas otvorih njutelu iz Lidla, Berlin, 3.79e cini mi se. msm ne znam sta se svi zale kad su iste ovde i u srb, samo ova ima ljesnjaka 3x vise ali iste su... ;)

Marija

pre 7 godina

To čovek može i sam da shvati. Nutela iz Grčke,Austrije i Srbije nije ista. Em su u Srbiji svi slatkiši najsmuplji,em su najgori. Za nas je Milka luksuzna čokolada,u Austriji po marketima kupis dve za pola evra,jednu dobiješ gratis.

Choco

pre 7 godina

A onda zamislite tek kakav je kvalitet kod nas...
(M, 18. februar 2017 09:25)

Nutelu ne gotivim ni malo, pa je zato u Srbiji nisam ni probao. Ali zato uprkos mojoj sedmoj deceniji cokoladu obozavam. I odgovorno tvrdim da na primer "milka" koju kupujem u Srbiji nije ni prineta ovoj koju jedem u Francuskoj. Pricam o "milki" jer je neke druge brendove takoreci nemoguce naci.

golo

pre 7 godina

Ne postoji najlosije! Postoji lose, gore, najgore!
(Karlo, 18. februar 2017 11:36)

zao - gori - najgori
los - losiji - najlosiji
tako ide, s tim da se gori I najgori mogu koristiti I za komparaciju prideva los, ali postoje oblici losiji I najlosiji (tj. pravilni su)

clover

pre 7 godina

Zar Nutela nije pre neku godinu rekla i sama da se razlikuje. Kao razlog su naveli da mi ovde (balkan) volimo kada ima manje lešnika. To su oni sproveli istraživanje i to je zaključak.

KUD Idijot

pre 7 godina

Nista novo. Coca cola iz srbije i iz mađarske je nebo i zemlja,o cigaretama da i ne govorim. Uporedite npr. Lenor iz austrije sa onim sto kupujete u srbiji itd.

Deda

pre 7 godina

Ja već dosta dugo kupujem samo domaće čokolade i kremove. Kakve Milke, Nestle čokolade, Nutele i ostale zezancije ... Najlepše želje i Galeb su broj jedan :)

ATG

pre 7 godina

Nutela kupljena u Austriji i u Italiji su razlicite. Nisu u svakoj drzavi iste, ali sad postoje dve itne stvari ovde. Ne moraju da budu istog ukusa, ali moraju da budu istog kvaliteta. A problem je sto za istocno trziste salju losiji kvalitet. A koliko ovde ljudi nemaju para ne znam kako bi uspeli kupiti taj kvalitet. A cena kod nas mora biti veca nego u EU zbog carine i zbog toga sto evro racunaju 150din, a ne trenutni kurs, pa onda cena odmah ode gore 40%, a treba nesto i zaraditi, pa na to sve jos 20%, pa je onda svr ukupno isti proizvod kod nas oko 70% skuplji. A isto ovo istrazivanje je utvrdilo da su proizvodi proizvedeni u Svajcarskoj uvek istog kvaliteta. Sta ce sad ovi sto pricaju kako je milka bolja tamo nego ovde?

Iks Oks

pre 7 godina

Saro, da ne mesamo razlicit kvalitet proizvodnje za razlicite zemlje i uslove lagrovanja u prodavnici. Palmino ulje je uosnovi skoro svih kremova, u Nuteli je u svim zemljama jedan od osnovnih sastojaka. Nisu bele grudvice nastae zato sto je korisceno palmino ulje ili zato sto je lose umuceno, vec zato sto je trgovac drzao Nutelu na toplom, pa je doslo do razdvajanja mesavine. Nisi trebala da je bacis. Ili je vrati prodavcu kao reklamaciju, ili promesaj i normalno koristi.
Dakle, to nije los kvalitet proizvoda, niti falsifikat, vec nemar naseg trgovca, koji je ostavio nutelu na suncu, ili pored radijatora. Ako probas da ostavis cokoladu na toplom, videces da ce pobeleti, zato sto ce masnoca da se izdvoji na povrsini.

@Sara
Pocetkom februara sam kupila Nutelu od 200gr u staklenoj casi. U prodavnici sam kupila.Kad sam skinula onu foliju po kremu su bile zute kuglice. Odmah sam bacila,rok je bio dobar. Drugarica mi kaze da je to palmino ulje koje se nije istopilo stavlja se jer ne kosta mnogo. To je znak da je krem falsifikat ili najgore klase koje se prodaje kod nas.

tex

pre 7 godina

Jel ste pali svi sa marsa? Sad ste saznali da postoje 3 klase proizvoda? Od tehnoloskih do prehrambenih. U Srbiji naravno samo treca. Amerika prva klasa, austrija i nemacka druga, bar tehnologije sto se tice.

la_maria

pre 7 godina

@Svetolik
Prirodni i vestacko secer,ma nemoj.Kad kuci pravis dzem ti isto kupis secer u prodavnici i onda ga sipas u voce.Ajde da navedes neke druge stvari iz kupovnih namaza koje treba izbegavati,npr. konzervanse,emulgatore,vestacke arome,kukuruzni sirup,palmino ulje i druga hidrogenizovana ulja,ali secer je secer.

Jup

pre 7 godina

Zivim u R.Srpskoj i nutela koju nam prodaju se proizvodi u Poljskoj. Par puta sam isao u Njemacku i naravno kupovao nutelu-razlika nebo i zemlja! Ocigledno da za siromasnije zemlje prave losiju nutelu.

baba

pre 7 godina

Je l' treba da pretpostavimo da nam Nutela na rafovima nece biti bar kao u Madjarskoj ni kada udjemo u EU ? Ma to ne treba ni jesti. Ni to ni gomilu drugih industrijski proizvedenih stvari. Svi da predjemo na paleo ishranu, bar cemo da budemo zdraviji.

Cvele

pre 7 godina

Nutela se razlikuje zavisnosti od trzista do trzista. Nemacka i Austriska se malo razlikuju samo po slatkosti, Svicarska je malo jaca i kremasta, a Italijanska i Francuska su malo gusce u odnosu na gore spomenute i malo se oseca lesnik. A mi smo na nivou Eurokrema....

b.

pre 7 godina

Sva sreca pa mi nemamo agenciju za proveru kvaliteta proizvoda. Koliko se secam objasnjenje je bilo, ako je proslo proveru u EU onda je i nama dobro.

drekavac

pre 7 godina

Potvrdjujem tacnost ove konstatacije. Kupili smo istu nutelu na pijaci (nemacka) i u Tempu (poljska). Zatim smo probali, bez znanja koja je koja (svako je donosio po dve kasicice iz kuhinje), tako da smo mogli samo da kazemo da li je bolja A ili B. Svi smo zakljucili da je poljska laksa za mazanje, ali da je ukus lesnika mnogo slabiji, iako su oba 13%.

Diksi

pre 7 godina

Kupite nutelu pravljenu u Nemckoj pa probajte. Imate i u nasim radnjama. Ona od 750g sa Strumfovima na omotu je pravljena u Nemackoj.
Nemam ovu pravljenu u Poljskoj da mogu da uporedim, ali meni je ukus tu negde.

Ljubisa

pre 7 godina

Citam komentare vezano za grudvice palminog ulja ( komponente - sastojka kojeg su svi konditori poceli masovno da koriste). Uslove drzanja i skladistenja datih proizvoda odredjuju proizvodjaci ( pretpostavljam da je optimalna tem. od 18-20 C i % vlage oko 45%), sto su i za HACCP referentni. To treba da postuju svi u lancu do potrosaca. Drugo je to sto ja ne uzimam ono u cemu je sastojak palmino ulje.

sredoje

pre 7 godina

Mi to Oooodavno znamo.Toblerone sa freeshopa i "domaća" ko nebo i...Tek u Švici...Kada bi neko ovde otvorio SuperMarket sa ORIGINALNIM proizvodima iz DieBeste zemlje,kakve god cene bile ,našlo bi se kupaca!

gdin Jovic

pre 7 godina

Da,evo svi se u Srbiji ubijaju od nutele I ostalih eu proizvoda,pa su od toga oboleli od raka. Malo ozbiljnosti u komentarima,molim

ricinus

pre 7 godina

Ja nisam verovao u priče da se nutela razlikuje od zemlje do zemlje. Sve dok mi nisu doneli nutelu iz Nemačke. Vidi se razlika po boji i mirisu, a po ukusu stvatno nebo i zemlja. Boja je tamnija, miriše lešnik i kakao.

Samo kažem...

pre 7 godina

@(ATG, 18. februar 2017 21:47)
Još jedan internet stručnjak. Prvo, od potpisivanja SSP-a(2008.) nema carine na robu iz EU. Roba se proizvodi po regulativama, npr. u EU je zabranjena upotreba toga i toga, mora biti lešnika toliko, mleka toliko i sl. i proizvodi se u skladu sa tim. Kod nas (i sličnih) tura se sve što može a da je u skladu sa našim propisima. To je to, ne samo za nutelu već za sve. Otuda 400% rast kancerogenih oboljenja u Srbiji dok vas ubeđju da je to zbog DPU municije sa kojom se delovalo po Kosovu i jugu Srbije (naravno, ona je lokalni razlog, ratni zločin ali samo mali deo slike). Takođe, "milka" je Nemačka, ne Švajcarska. I nije sa Alpa već sa severa Nemačke (farme krava od kojih se dobija mleko, ne gde su kancelarije).

HRHB

pre 7 godina

U Zagrebu u Mulleru možeš kupiti praktički sve slatkiše koji su za njemačko tržište uključujući i Nutellu. Razlike je drastična u skoro svim slatkišima, a pogotovo u Nutelli.