Nedelja, 22.01.2017.

10:29

"Da ne bude koverta sa cvetićima - stan u BG"

Koverte u kojima građani treba da šalju fiskalne račune za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" jednoobrazne su da ne bi dolazilo ni do kakvih mahinacija.

Izvor: Tanjug

"Da ne bude koverta sa cvetiæima - stan u BG" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

sosko

pre 7 godina

Bilo bi lepo da nas jos obavestite kako je izgledao tender za nabavku koverata i ko je na njemu pobedio. Ili da pomislimo da nekome izgleda bas odgovara to sto nije otvoreno poglavlje 5. - Javne nabavke.

ucha

pre 7 godina

U Leskovac Kinezi ne izdaju racune. 6-7 kineska trzna centra, sa po vise hiljada m2, i niko ne izdaje racun. O cemu gdjo-gdjice ministarka pricate? Sada cu da zovem i onaj telefon za prijavu neizdavanja racuna, ali nista od toga nece biti. Neki krupan glavonja stiti ove kineze. Nekoliko miliona dinara drzava gubi dnevno zbog neplacanja PDV-a. A taj novac sigurno zavrsi u necijim dzepovima.

teofil

pre 7 godina

zar nista drugo niste mogli da smislite vi iz Vlade RS i NALED-a vec da kopirate ideju Dinkica i GIZ-a iz 2013.godine.... doduse mora vas covek pohvaliti za kontinuirana prepisivanja od doktorata do igara

Sedma sekcija

pre 7 godina

Ovo je ona sto je izjavila da stizemo SAD i Kinu u IT sektoru za dve godine. Sad lozi gradjane da rade posao Poreske inspekcije. Formulisacu ovako:sansa da nagradna igra nije namestena direktno je proporcionalna sansi da Srbija signe za 2 godine SAD i Kinu u IT sektoru.

bbb

pre 7 godina

miroslav

Interesatno da pitanje zasto je kombinacija skocila sa 60 na 80 dinara nije postavio nijedan mediji u Srbiji , jer svakim povecanjem cene kombinacije broj igraca opada a onda samim tim ako se manje igra pada i vrednost DLS , verovanto se sprema prodaja DLS u besecenje jer su vec imali da su imali gubitke u proslosti sto je apsurd da neko ko organizuje lutriju ima gubitak, da je tako Las Vegas bi pukao vec na pocdtku osnivanja kockarnica tj kazina u tom gradu. A uveli ono upalta preko neta, ali vam traze broj tekuceg racuna sto je isto bezveze, sto nisu uveli upalatis 500 ,1000 dinara i mozes da igras i uplacuje preko sajta sve dok ne potrosih taj novac.

bb

pre 7 godina

Jedina pohvala sto ce koverti biti jednobrazni i drugi priredjivaci igara gde se salju koverte bi trebalo primeniit isti princip da odrede dizmenize koverata, a ne da se salju mega koverte i da se onda ukrasavaju iste a onda organizatori nameste da deca izvlace i onda deca biraju koverte koji su kicastiji.
Ostalo je sve lose jer je fond nagrada za ovu igru ocajan tj malo nagrada . Trebali su uvesti npr da se deli npr 500 tinak solja, majica... po svakom kolu.

Nikola

pre 7 godina

A ko je platio stampanje koverti? Mi iz budzeta ? A ko ce projektu d aplati taj stan sto se deli u nagradnoj igri ? Opet mi - iz budzeta? A kada je kraj?

tikva

pre 7 godina

Gospodja ministarka govori o transparentnosti nagradne igre. Ali, nije bas sve tako, jer nije bilo tendera i opravdano se postavlja pitanje:
Ko stampa koverte i zaradjuje od tog posla ako su one vec predstavljene i postoje??
Znaci, nije sve tako kako izgleda.

poreznik

pre 7 godina

Sra ce nama igre i racuni ? Sta radi inspekcija?Zasta primaju plate, da trpaju pare u dzepove i da ne kaznjavaju nikog.Tu je problem kad bi kaznili nekoliko i zatvorili firme drugi bi se opametii.Ali sta oni imaju od toga samo plate, malo im je to kao i onim milicicajcima u cacku i svim ostalim.BANDO KORUMPIRANA!!!

Poreski obveznik

pre 7 godina

Prvo ukinite akcize na struju, omogucite odbitni pdv za fizicka lica i ukinite sve vrste dvostukog oporezivanja, pa pravite nagradne igre kako hocete.

Stepojevac

pre 7 godina

Gospodjo ministarka.U filijalama Posta Srbije,cuvari vam se smeju u lice kada pitate za te koverte.Zasto cuvari,zato sto Salteruse od redova ne mozete da pitate.
Sa kovertama će biti cirkus kao sa E knjizicama.

DEX

pre 7 godina

Srce mi se cepa kad nesto platim a 20% od toga ode ovim nesposobnjakovicima koji upropascavaju drzavu iz dana u dan i zakljupljuju narod ovakvim glupostima. Tako da od slanja racuna nema nista.

Lazarus1Long

pre 7 godina

Navikao sam sebe da uzimam račun zbog mase neprijatnih situacija koje sam imao. Pa uzmem račun dok se ne uverim da je proizvod (usluga) ok pa ga bacim u đubre gde mu je i mesto ili u crepanu peć, a kada je reč o garanciji zadržavam ga sa papirima proizvoda (usluge). A sad da ja skupljam račune ko mali majmun i šaljem u vrh gde se i onako zna pobednik pre nego što je igra uopošte počela je direktno vređanje moje inteligencije, što nije novost pošto je vređate svakodnevno, sasvim je besmisleno. Prava nagrada će biti kada psolednji put budem video u pozadini budem video ovu zemlju. E tada sam ubo pravu premiju.

KV-KM dva puta dnevno od 2006-te

pre 7 godina

Od bruto plate mi uzmete 70%,ostatak potrosim za racune i hranu i tu mi uzmete 20% PDV-a,ukoliko trosim na akciznu robu onda su procenti jos veci,naravno placam i porez na imovinu.Kazete besplatno zdravstvo(a nije jer placam zdravstveno osiguranje) a od doktora,babice,apoteke svi traze pare,kazete besplatno skolstvo a studiranje kosta mnogooo(to znaju roditelji koji imaju studenta ili dva).Kazete pravite puteve a putarine,registracije sve skuplje.Kazete placamo policiju da bi bili sigurni a kriminala nikad vise.Svojim delovanjem proizvodite sve vise gastarbajtera jer ste navikli da se sa te strane stizu milijarde u zemlju.Hvalite se rastom BDP jer je poljoprivredniku rodio dobro kukuruz a sve radite kontra interesa manjih i srednjih poljoprivrednih domacinstava.Posteno nabavili smo MIG-ove 50 god stare al ko nove...E kad se nagradnim igrama uvodi poreska disciplina :))))

Zeleni

pre 7 godina

(Marko Bg, 22. januar 2017 11:33)

Mala greska. Ja kao privatnik ako hocu sebi platu dati 50k moram drzavi dati 48k.
za radnike na minimalnu platu od 24k drzavi dam 14k, a na svaku narednu iljadarku dajem oko 600 dinara drzavi.

xyzt

pre 7 godina

Ma to je najvažnije. Narodu se preporučuje da nikud ne izlazi bez preke potrebe. Pa ko će da vam skuplja račune i s kojim parama? Penzioneri, prosvetari, zdravstveni radnici? Nije bitno to što je rok za dobijanje zdravstvene knjižice 60 dana preko eUprave, biće probijen duplo. Ali važno je da je na RTS-u obmanuta javnost po ko zna koji put. To što se izjavi na RTS-u računajte da sigurno nije tako.

C i n i k

pre 7 godina

Ne secam se kad smo podigli neku novu skolu u Srbiji a o toaletima i da ne pisem,puteve gradimo iz kredita,a ta "igra" za stan u Bgd je ironicna, jer juzno od Bubanj potoka Srbija se gasi. Novac od fiskalnih racuna iskljucivo se trosi na plate stranackih vojnika na drzavna jasla,na partijsku vojsku,porez koji narod placa i koji nije mali, uopste se ne koristi za javne namene i krupne projkete,ide samo za plate. Iz tog,a i iz razloga sto se daje stan u Bgd a ne u mestu odakle je dobitnik,necu da ucestvujem u toj prevari.

Zbunjen

pre 7 godina

Moze li konacno neko da pojasni- Da li u koverti treba da bude 10 racuna (slipova od kartica) iz 10 razlicitih radnji ili recimo moze 10 racuna iz Maxija u jednoj koverti???

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Namesteno, glavu na panj stavljam ako nije....pa oni pljackali drzavnu lutriju u srwd noci, i onaj bucko kaze krecenje, i ta sramota tako prodje kao savamala....ne bi oni dali stan, iako imaju po 24, uvek je malooooooo

Banana drzava

pre 7 godina

Ova vlast izgleda najbolje kontrolise kladionice,kockarnice,razne igre na srecu..Verovatno jedino tu mogu jos nesto da zahvate,posto je sve odavno unisteno.

Iv

pre 7 godina

Gospodjo ili gospodjice - 'bolje skole, bolnice i putevi' je postala takav klise cije jedino znacenje jeste: izgovoriti u svakoj prilici pred kamerama a u vezi sa ekonomskom politikom vladajuce garniture.
Potpuno obesmisljen koncept jer u te ustanove niste ulozili nista od kada ja znam za njih. A to je period od nekih 15ak godina. Spletom okolnosti imao nekoliko operacija (sportske povrede, nista strasano) a i imao priliku da radim u skoli.
S druge strane, ideja vam je zanimljiva (u nekim zapadnim zemljama se odavno koristi, recimo u swe), gdje pokusavate da nagradite savjesne gradjane, ali vam je poenta promasena.
Racune uglavnom izdaju svi. Od trafike do maksi-marketa. Kafici i klubovi su neki gdje se mozda svercuje (mada se zna koji smiju a koji ne); ali je to zanemarljivo sitno.
Kada biste 'nagradili' jake 'preduzetnike' i 'biznismene', budzet bi nam se oporavio za dva mjeseca - sportske klubove, recimo. Duzni su milone za porez, evra naravno. Jake privatne firme: koje zaposljavaju od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina radnika. Velika vecina je prijavljena na minimalac, ostalo ide na ruke.
Eto. Samo njih sredite i mirni cete biti. Necete se patiti s kovertama - jer niko ne zeli da zivi od lutrije, vec od toga sto radi.
Jos malo pa kladionicu da otvorite s izgovorom da je bolje placati drzavi nego privatniku.
Ajd. Uzdravlje danas. Virusi neki vladaju, cuvajte se.

marko

pre 7 godina

Sve je ovo ok ali sta cemo sa :Elektroprivredom,JKP GAS, SBB-om,Internet operaterima,Informatikam i slicnima.Desetine i desetine milijardi dinara se ovde vrti u kesu i ko to kontrolise? Stranacki upravni odbori ?
Gde su ovde fiskalni racuni,dobijes tamo neki papiric sa pecatom.Pa nije onda cudo sto se stranke bore za vlast da posade svoje"kadrove" tamo gde ima kesha.

takinardi

pre 7 godina

To je dokaz da nema nista od drzave! Od gradjana ocekujete da kontrolise naplatu PDVa - SRAMOTA! Da ste neka drzava gde se postuje bar neki zakon TRGOVCU-PREDUZETNIKU ne bi palo na pamet da radi na crno. Od nagrada naravno nece biti nista, samo za novine i TV, a to sto poskuplhuje kafa od 01.feb. za 14%, plazma, hemija, pivo to niko i ne spominje... bitno da ste ovom "glupom" narodu zamazali oci nagradnom igrom!

masinac

pre 7 godina

Podrzavam ovu nagradnu igru. Ne pomaze Bog zna kako u suzbijanju sive ekonomije ali je ipak nesto. Bolje malo po malo, naravno nekim ljudima nista nije dobro i lakse im je da pisu sarkasticne komentare.

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

Izvlacenje nagrada se bas slucajno poklopilo da bude pre izbora. Tako sad kupujete glasove? Super, ajde da glasamo za ovog naseg cezara sto od nas pravi gladijatore.

Moralisanje

pre 7 godina

Podsticanje poreskog morala krece od tendera koji nisu namesteni, ponuda na tenderima koje nisu frizirane, javnih nabavki koje ukljucuju nabavku robe direktno od proizvodjaca a ne preko tri posrednika. Kad se tu moral ukoreni ukorenice se i medju gradjanima.

Marko Bg

pre 7 godina

Ne suzbija se siva ekonomija nagradnom igrom, nego smanjenjem poreza na rad. Kada na 100 evra zarade skoro 40 ide državi, normalno da gledam gde taj minus da kompenzujem.
Plus, što su i drugi rekli, zašto da vam plaćam porez da se vi bahatite? A i nagradna igra je 100% nameštena, bar za one najvrednije nagrade.

Izgubili ste svaki kompas, ne znate sta radite pa organizujete nagradne igre. Ali nećete još dugo, april se bliži.

ZpranNS

pre 7 godina

kada tražite koverte za nagradnu igru, u pošti vam se smeju, nemaju i ne znaju kada će dobiti. Gospodo ne izvrćite, nije lopov onaj koji skuplja račune, nego onaj ko ih ne izdaje.

Penzos

pre 7 godina

Da vam bude jasno-ja u ovome necu ucestvovati. Necu da vam budem saucesnik u ideji da nam pricate kako fiskalni uspeh nikad veci (fiskalno-prikupljanje poreza i ostalih drzavnih taksi),a da sa druge strane nista ,sem obecanja, niste uradili. Sit sam vasih obecanja za dve do trideset godina ! A sad ste se setili da napalite narod na ovu foru jer nam nista drugo i ne radi pa ne bi bilo lose (sa vase tacke gledista) da prikupite jos para od ojadjenih i naivnih gradjana. Ove fore prodajte nekom drugom.

Mojsinjac

pre 7 godina

Racun uzimam zbog sebe,reklamacije proizvoda i da znam ko me je otrovao.Nagradu prepustam verovatno poznatom dobitniku ali pitam sto ne otkupiste neku kucu sa imanjem u Merdaru ili nekom slicnom selu.Ovako sve je jasno!!!

Ne treba mi fiskalni.

pre 7 godina

Za neke svaki račun znači bolje škole, bolnice... za mene više parazita i botova na našoj grbači.
Svako neka se bori na svoj način.

Ne treba mi fiskalni.

pre 7 godina

Za neke svaki račun znači bolje škole, bolnice... za mene više parazita i botova na našoj grbači.
Svako neka se bori na svoj način.

Iv

pre 7 godina

Gospodjo ili gospodjice - 'bolje skole, bolnice i putevi' je postala takav klise cije jedino znacenje jeste: izgovoriti u svakoj prilici pred kamerama a u vezi sa ekonomskom politikom vladajuce garniture.
Potpuno obesmisljen koncept jer u te ustanove niste ulozili nista od kada ja znam za njih. A to je period od nekih 15ak godina. Spletom okolnosti imao nekoliko operacija (sportske povrede, nista strasano) a i imao priliku da radim u skoli.
S druge strane, ideja vam je zanimljiva (u nekim zapadnim zemljama se odavno koristi, recimo u swe), gdje pokusavate da nagradite savjesne gradjane, ali vam je poenta promasena.
Racune uglavnom izdaju svi. Od trafike do maksi-marketa. Kafici i klubovi su neki gdje se mozda svercuje (mada se zna koji smiju a koji ne); ali je to zanemarljivo sitno.
Kada biste 'nagradili' jake 'preduzetnike' i 'biznismene', budzet bi nam se oporavio za dva mjeseca - sportske klubove, recimo. Duzni su milone za porez, evra naravno. Jake privatne firme: koje zaposljavaju od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina radnika. Velika vecina je prijavljena na minimalac, ostalo ide na ruke.
Eto. Samo njih sredite i mirni cete biti. Necete se patiti s kovertama - jer niko ne zeli da zivi od lutrije, vec od toga sto radi.
Jos malo pa kladionicu da otvorite s izgovorom da je bolje placati drzavi nego privatniku.
Ajd. Uzdravlje danas. Virusi neki vladaju, cuvajte se.

KV-KM dva puta dnevno od 2006-te

pre 7 godina

Od bruto plate mi uzmete 70%,ostatak potrosim za racune i hranu i tu mi uzmete 20% PDV-a,ukoliko trosim na akciznu robu onda su procenti jos veci,naravno placam i porez na imovinu.Kazete besplatno zdravstvo(a nije jer placam zdravstveno osiguranje) a od doktora,babice,apoteke svi traze pare,kazete besplatno skolstvo a studiranje kosta mnogooo(to znaju roditelji koji imaju studenta ili dva).Kazete pravite puteve a putarine,registracije sve skuplje.Kazete placamo policiju da bi bili sigurni a kriminala nikad vise.Svojim delovanjem proizvodite sve vise gastarbajtera jer ste navikli da se sa te strane stizu milijarde u zemlju.Hvalite se rastom BDP jer je poljoprivredniku rodio dobro kukuruz a sve radite kontra interesa manjih i srednjih poljoprivrednih domacinstava.Posteno nabavili smo MIG-ove 50 god stare al ko nove...E kad se nagradnim igrama uvodi poreska disciplina :))))

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Namesteno, glavu na panj stavljam ako nije....pa oni pljackali drzavnu lutriju u srwd noci, i onaj bucko kaze krecenje, i ta sramota tako prodje kao savamala....ne bi oni dali stan, iako imaju po 24, uvek je malooooooo

Marko Bg

pre 7 godina

Ne suzbija se siva ekonomija nagradnom igrom, nego smanjenjem poreza na rad. Kada na 100 evra zarade skoro 40 ide državi, normalno da gledam gde taj minus da kompenzujem.
Plus, što su i drugi rekli, zašto da vam plaćam porez da se vi bahatite? A i nagradna igra je 100% nameštena, bar za one najvrednije nagrade.

Izgubili ste svaki kompas, ne znate sta radite pa organizujete nagradne igre. Ali nećete još dugo, april se bliži.

marko

pre 7 godina

Sve je ovo ok ali sta cemo sa :Elektroprivredom,JKP GAS, SBB-om,Internet operaterima,Informatikam i slicnima.Desetine i desetine milijardi dinara se ovde vrti u kesu i ko to kontrolise? Stranacki upravni odbori ?
Gde su ovde fiskalni racuni,dobijes tamo neki papiric sa pecatom.Pa nije onda cudo sto se stranke bore za vlast da posade svoje"kadrove" tamo gde ima kesha.

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

Izvlacenje nagrada se bas slucajno poklopilo da bude pre izbora. Tako sad kupujete glasove? Super, ajde da glasamo za ovog naseg cezara sto od nas pravi gladijatore.

C i n i k

pre 7 godina

Ne secam se kad smo podigli neku novu skolu u Srbiji a o toaletima i da ne pisem,puteve gradimo iz kredita,a ta "igra" za stan u Bgd je ironicna, jer juzno od Bubanj potoka Srbija se gasi. Novac od fiskalnih racuna iskljucivo se trosi na plate stranackih vojnika na drzavna jasla,na partijsku vojsku,porez koji narod placa i koji nije mali, uopste se ne koristi za javne namene i krupne projkete,ide samo za plate. Iz tog,a i iz razloga sto se daje stan u Bgd a ne u mestu odakle je dobitnik,necu da ucestvujem u toj prevari.

Penzos

pre 7 godina

Da vam bude jasno-ja u ovome necu ucestvovati. Necu da vam budem saucesnik u ideji da nam pricate kako fiskalni uspeh nikad veci (fiskalno-prikupljanje poreza i ostalih drzavnih taksi),a da sa druge strane nista ,sem obecanja, niste uradili. Sit sam vasih obecanja za dve do trideset godina ! A sad ste se setili da napalite narod na ovu foru jer nam nista drugo i ne radi pa ne bi bilo lose (sa vase tacke gledista) da prikupite jos para od ojadjenih i naivnih gradjana. Ove fore prodajte nekom drugom.

Banana drzava

pre 7 godina

Ova vlast izgleda najbolje kontrolise kladionice,kockarnice,razne igre na srecu..Verovatno jedino tu mogu jos nesto da zahvate,posto je sve odavno unisteno.

Zeleni

pre 7 godina

(Marko Bg, 22. januar 2017 11:33)

Mala greska. Ja kao privatnik ako hocu sebi platu dati 50k moram drzavi dati 48k.
za radnike na minimalnu platu od 24k drzavi dam 14k, a na svaku narednu iljadarku dajem oko 600 dinara drzavi.

takinardi

pre 7 godina

To je dokaz da nema nista od drzave! Od gradjana ocekujete da kontrolise naplatu PDVa - SRAMOTA! Da ste neka drzava gde se postuje bar neki zakon TRGOVCU-PREDUZETNIKU ne bi palo na pamet da radi na crno. Od nagrada naravno nece biti nista, samo za novine i TV, a to sto poskuplhuje kafa od 01.feb. za 14%, plazma, hemija, pivo to niko i ne spominje... bitno da ste ovom "glupom" narodu zamazali oci nagradnom igrom!

Moralisanje

pre 7 godina

Podsticanje poreskog morala krece od tendera koji nisu namesteni, ponuda na tenderima koje nisu frizirane, javnih nabavki koje ukljucuju nabavku robe direktno od proizvodjaca a ne preko tri posrednika. Kad se tu moral ukoreni ukorenice se i medju gradjanima.

ZpranNS

pre 7 godina

kada tražite koverte za nagradnu igru, u pošti vam se smeju, nemaju i ne znaju kada će dobiti. Gospodo ne izvrćite, nije lopov onaj koji skuplja račune, nego onaj ko ih ne izdaje.

Mojsinjac

pre 7 godina

Racun uzimam zbog sebe,reklamacije proizvoda i da znam ko me je otrovao.Nagradu prepustam verovatno poznatom dobitniku ali pitam sto ne otkupiste neku kucu sa imanjem u Merdaru ili nekom slicnom selu.Ovako sve je jasno!!!

Stepojevac

pre 7 godina

Gospodjo ministarka.U filijalama Posta Srbije,cuvari vam se smeju u lice kada pitate za te koverte.Zasto cuvari,zato sto Salteruse od redova ne mozete da pitate.
Sa kovertama će biti cirkus kao sa E knjizicama.

DEX

pre 7 godina

Srce mi se cepa kad nesto platim a 20% od toga ode ovim nesposobnjakovicima koji upropascavaju drzavu iz dana u dan i zakljupljuju narod ovakvim glupostima. Tako da od slanja racuna nema nista.

Nikola

pre 7 godina

A ko je platio stampanje koverti? Mi iz budzeta ? A ko ce projektu d aplati taj stan sto se deli u nagradnoj igri ? Opet mi - iz budzeta? A kada je kraj?

Lazarus1Long

pre 7 godina

Navikao sam sebe da uzimam račun zbog mase neprijatnih situacija koje sam imao. Pa uzmem račun dok se ne uverim da je proizvod (usluga) ok pa ga bacim u đubre gde mu je i mesto ili u crepanu peć, a kada je reč o garanciji zadržavam ga sa papirima proizvoda (usluge). A sad da ja skupljam račune ko mali majmun i šaljem u vrh gde se i onako zna pobednik pre nego što je igra uopošte počela je direktno vređanje moje inteligencije, što nije novost pošto je vređate svakodnevno, sasvim je besmisleno. Prava nagrada će biti kada psolednji put budem video u pozadini budem video ovu zemlju. E tada sam ubo pravu premiju.

xyzt

pre 7 godina

Ma to je najvažnije. Narodu se preporučuje da nikud ne izlazi bez preke potrebe. Pa ko će da vam skuplja račune i s kojim parama? Penzioneri, prosvetari, zdravstveni radnici? Nije bitno to što je rok za dobijanje zdravstvene knjižice 60 dana preko eUprave, biće probijen duplo. Ali važno je da je na RTS-u obmanuta javnost po ko zna koji put. To što se izjavi na RTS-u računajte da sigurno nije tako.

Poreski obveznik

pre 7 godina

Prvo ukinite akcize na struju, omogucite odbitni pdv za fizicka lica i ukinite sve vrste dvostukog oporezivanja, pa pravite nagradne igre kako hocete.

poreznik

pre 7 godina

Sra ce nama igre i racuni ? Sta radi inspekcija?Zasta primaju plate, da trpaju pare u dzepove i da ne kaznjavaju nikog.Tu je problem kad bi kaznili nekoliko i zatvorili firme drugi bi se opametii.Ali sta oni imaju od toga samo plate, malo im je to kao i onim milicicajcima u cacku i svim ostalim.BANDO KORUMPIRANA!!!

tikva

pre 7 godina

Gospodja ministarka govori o transparentnosti nagradne igre. Ali, nije bas sve tako, jer nije bilo tendera i opravdano se postavlja pitanje:
Ko stampa koverte i zaradjuje od tog posla ako su one vec predstavljene i postoje??
Znaci, nije sve tako kako izgleda.

Zbunjen

pre 7 godina

Moze li konacno neko da pojasni- Da li u koverti treba da bude 10 racuna (slipova od kartica) iz 10 razlicitih radnji ili recimo moze 10 racuna iz Maxija u jednoj koverti???

Sedma sekcija

pre 7 godina

Ovo je ona sto je izjavila da stizemo SAD i Kinu u IT sektoru za dve godine. Sad lozi gradjane da rade posao Poreske inspekcije. Formulisacu ovako:sansa da nagradna igra nije namestena direktno je proporcionalna sansi da Srbija signe za 2 godine SAD i Kinu u IT sektoru.

masinac

pre 7 godina

Podrzavam ovu nagradnu igru. Ne pomaze Bog zna kako u suzbijanju sive ekonomije ali je ipak nesto. Bolje malo po malo, naravno nekim ljudima nista nije dobro i lakse im je da pisu sarkasticne komentare.

bb

pre 7 godina

Jedina pohvala sto ce koverti biti jednobrazni i drugi priredjivaci igara gde se salju koverte bi trebalo primeniit isti princip da odrede dizmenize koverata, a ne da se salju mega koverte i da se onda ukrasavaju iste a onda organizatori nameste da deca izvlace i onda deca biraju koverte koji su kicastiji.
Ostalo je sve lose jer je fond nagrada za ovu igru ocajan tj malo nagrada . Trebali su uvesti npr da se deli npr 500 tinak solja, majica... po svakom kolu.

teofil

pre 7 godina

zar nista drugo niste mogli da smislite vi iz Vlade RS i NALED-a vec da kopirate ideju Dinkica i GIZ-a iz 2013.godine.... doduse mora vas covek pohvaliti za kontinuirana prepisivanja od doktorata do igara

bbb

pre 7 godina

miroslav

Interesatno da pitanje zasto je kombinacija skocila sa 60 na 80 dinara nije postavio nijedan mediji u Srbiji , jer svakim povecanjem cene kombinacije broj igraca opada a onda samim tim ako se manje igra pada i vrednost DLS , verovanto se sprema prodaja DLS u besecenje jer su vec imali da su imali gubitke u proslosti sto je apsurd da neko ko organizuje lutriju ima gubitak, da je tako Las Vegas bi pukao vec na pocdtku osnivanja kockarnica tj kazina u tom gradu. A uveli ono upalta preko neta, ali vam traze broj tekuceg racuna sto je isto bezveze, sto nisu uveli upalatis 500 ,1000 dinara i mozes da igras i uplacuje preko sajta sve dok ne potrosih taj novac.

ucha

pre 7 godina

U Leskovac Kinezi ne izdaju racune. 6-7 kineska trzna centra, sa po vise hiljada m2, i niko ne izdaje racun. O cemu gdjo-gdjice ministarka pricate? Sada cu da zovem i onaj telefon za prijavu neizdavanja racuna, ali nista od toga nece biti. Neki krupan glavonja stiti ove kineze. Nekoliko miliona dinara drzava gubi dnevno zbog neplacanja PDV-a. A taj novac sigurno zavrsi u necijim dzepovima.

sosko

pre 7 godina

Bilo bi lepo da nas jos obavestite kako je izgledao tender za nabavku koverata i ko je na njemu pobedio. Ili da pomislimo da nekome izgleda bas odgovara to sto nije otvoreno poglavlje 5. - Javne nabavke.

masinac

pre 7 godina

Podrzavam ovu nagradnu igru. Ne pomaze Bog zna kako u suzbijanju sive ekonomije ali je ipak nesto. Bolje malo po malo, naravno nekim ljudima nista nije dobro i lakse im je da pisu sarkasticne komentare.

Ne treba mi fiskalni.

pre 7 godina

Za neke svaki račun znači bolje škole, bolnice... za mene više parazita i botova na našoj grbači.
Svako neka se bori na svoj način.

Zbunjen

pre 7 godina

Moze li konacno neko da pojasni- Da li u koverti treba da bude 10 racuna (slipova od kartica) iz 10 razlicitih radnji ili recimo moze 10 racuna iz Maxija u jednoj koverti???

ZpranNS

pre 7 godina

kada tražite koverte za nagradnu igru, u pošti vam se smeju, nemaju i ne znaju kada će dobiti. Gospodo ne izvrćite, nije lopov onaj koji skuplja račune, nego onaj ko ih ne izdaje.

C i n i k

pre 7 godina

Ne secam se kad smo podigli neku novu skolu u Srbiji a o toaletima i da ne pisem,puteve gradimo iz kredita,a ta "igra" za stan u Bgd je ironicna, jer juzno od Bubanj potoka Srbija se gasi. Novac od fiskalnih racuna iskljucivo se trosi na plate stranackih vojnika na drzavna jasla,na partijsku vojsku,porez koji narod placa i koji nije mali, uopste se ne koristi za javne namene i krupne projkete,ide samo za plate. Iz tog,a i iz razloga sto se daje stan u Bgd a ne u mestu odakle je dobitnik,necu da ucestvujem u toj prevari.

Marko Bg

pre 7 godina

Ne suzbija se siva ekonomija nagradnom igrom, nego smanjenjem poreza na rad. Kada na 100 evra zarade skoro 40 ide državi, normalno da gledam gde taj minus da kompenzujem.
Plus, što su i drugi rekli, zašto da vam plaćam porez da se vi bahatite? A i nagradna igra je 100% nameštena, bar za one najvrednije nagrade.

Izgubili ste svaki kompas, ne znate sta radite pa organizujete nagradne igre. Ali nećete još dugo, april se bliži.

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

Izvlacenje nagrada se bas slucajno poklopilo da bude pre izbora. Tako sad kupujete glasove? Super, ajde da glasamo za ovog naseg cezara sto od nas pravi gladijatore.

Penzos

pre 7 godina

Da vam bude jasno-ja u ovome necu ucestvovati. Necu da vam budem saucesnik u ideji da nam pricate kako fiskalni uspeh nikad veci (fiskalno-prikupljanje poreza i ostalih drzavnih taksi),a da sa druge strane nista ,sem obecanja, niste uradili. Sit sam vasih obecanja za dve do trideset godina ! A sad ste se setili da napalite narod na ovu foru jer nam nista drugo i ne radi pa ne bi bilo lose (sa vase tacke gledista) da prikupite jos para od ojadjenih i naivnih gradjana. Ove fore prodajte nekom drugom.

KV-KM dva puta dnevno od 2006-te

pre 7 godina

Od bruto plate mi uzmete 70%,ostatak potrosim za racune i hranu i tu mi uzmete 20% PDV-a,ukoliko trosim na akciznu robu onda su procenti jos veci,naravno placam i porez na imovinu.Kazete besplatno zdravstvo(a nije jer placam zdravstveno osiguranje) a od doktora,babice,apoteke svi traze pare,kazete besplatno skolstvo a studiranje kosta mnogooo(to znaju roditelji koji imaju studenta ili dva).Kazete pravite puteve a putarine,registracije sve skuplje.Kazete placamo policiju da bi bili sigurni a kriminala nikad vise.Svojim delovanjem proizvodite sve vise gastarbajtera jer ste navikli da se sa te strane stizu milijarde u zemlju.Hvalite se rastom BDP jer je poljoprivredniku rodio dobro kukuruz a sve radite kontra interesa manjih i srednjih poljoprivrednih domacinstava.Posteno nabavili smo MIG-ove 50 god stare al ko nove...E kad se nagradnim igrama uvodi poreska disciplina :))))

bb

pre 7 godina

Jedina pohvala sto ce koverti biti jednobrazni i drugi priredjivaci igara gde se salju koverte bi trebalo primeniit isti princip da odrede dizmenize koverata, a ne da se salju mega koverte i da se onda ukrasavaju iste a onda organizatori nameste da deca izvlace i onda deca biraju koverte koji su kicastiji.
Ostalo je sve lose jer je fond nagrada za ovu igru ocajan tj malo nagrada . Trebali su uvesti npr da se deli npr 500 tinak solja, majica... po svakom kolu.

borivoje surdilovic

pre 7 godina

Namesteno, glavu na panj stavljam ako nije....pa oni pljackali drzavnu lutriju u srwd noci, i onaj bucko kaze krecenje, i ta sramota tako prodje kao savamala....ne bi oni dali stan, iako imaju po 24, uvek je malooooooo

poreznik

pre 7 godina

Sra ce nama igre i racuni ? Sta radi inspekcija?Zasta primaju plate, da trpaju pare u dzepove i da ne kaznjavaju nikog.Tu je problem kad bi kaznili nekoliko i zatvorili firme drugi bi se opametii.Ali sta oni imaju od toga samo plate, malo im je to kao i onim milicicajcima u cacku i svim ostalim.BANDO KORUMPIRANA!!!

xyzt

pre 7 godina

Ma to je najvažnije. Narodu se preporučuje da nikud ne izlazi bez preke potrebe. Pa ko će da vam skuplja račune i s kojim parama? Penzioneri, prosvetari, zdravstveni radnici? Nije bitno to što je rok za dobijanje zdravstvene knjižice 60 dana preko eUprave, biće probijen duplo. Ali važno je da je na RTS-u obmanuta javnost po ko zna koji put. To što se izjavi na RTS-u računajte da sigurno nije tako.

Iv

pre 7 godina

Gospodjo ili gospodjice - 'bolje skole, bolnice i putevi' je postala takav klise cije jedino znacenje jeste: izgovoriti u svakoj prilici pred kamerama a u vezi sa ekonomskom politikom vladajuce garniture.
Potpuno obesmisljen koncept jer u te ustanove niste ulozili nista od kada ja znam za njih. A to je period od nekih 15ak godina. Spletom okolnosti imao nekoliko operacija (sportske povrede, nista strasano) a i imao priliku da radim u skoli.
S druge strane, ideja vam je zanimljiva (u nekim zapadnim zemljama se odavno koristi, recimo u swe), gdje pokusavate da nagradite savjesne gradjane, ali vam je poenta promasena.
Racune uglavnom izdaju svi. Od trafike do maksi-marketa. Kafici i klubovi su neki gdje se mozda svercuje (mada se zna koji smiju a koji ne); ali je to zanemarljivo sitno.
Kada biste 'nagradili' jake 'preduzetnike' i 'biznismene', budzet bi nam se oporavio za dva mjeseca - sportske klubove, recimo. Duzni su milone za porez, evra naravno. Jake privatne firme: koje zaposljavaju od nekoliko desetina pa do nekoliko stotina radnika. Velika vecina je prijavljena na minimalac, ostalo ide na ruke.
Eto. Samo njih sredite i mirni cete biti. Necete se patiti s kovertama - jer niko ne zeli da zivi od lutrije, vec od toga sto radi.
Jos malo pa kladionicu da otvorite s izgovorom da je bolje placati drzavi nego privatniku.
Ajd. Uzdravlje danas. Virusi neki vladaju, cuvajte se.

Zeleni

pre 7 godina

(Marko Bg, 22. januar 2017 11:33)

Mala greska. Ja kao privatnik ako hocu sebi platu dati 50k moram drzavi dati 48k.
za radnike na minimalnu platu od 24k drzavi dam 14k, a na svaku narednu iljadarku dajem oko 600 dinara drzavi.

Lazarus1Long

pre 7 godina

Navikao sam sebe da uzimam račun zbog mase neprijatnih situacija koje sam imao. Pa uzmem račun dok se ne uverim da je proizvod (usluga) ok pa ga bacim u đubre gde mu je i mesto ili u crepanu peć, a kada je reč o garanciji zadržavam ga sa papirima proizvoda (usluge). A sad da ja skupljam račune ko mali majmun i šaljem u vrh gde se i onako zna pobednik pre nego što je igra uopošte počela je direktno vređanje moje inteligencije, što nije novost pošto je vređate svakodnevno, sasvim je besmisleno. Prava nagrada će biti kada psolednji put budem video u pozadini budem video ovu zemlju. E tada sam ubo pravu premiju.

marko

pre 7 godina

Sve je ovo ok ali sta cemo sa :Elektroprivredom,JKP GAS, SBB-om,Internet operaterima,Informatikam i slicnima.Desetine i desetine milijardi dinara se ovde vrti u kesu i ko to kontrolise? Stranacki upravni odbori ?
Gde su ovde fiskalni racuni,dobijes tamo neki papiric sa pecatom.Pa nije onda cudo sto se stranke bore za vlast da posade svoje"kadrove" tamo gde ima kesha.

tikva

pre 7 godina

Gospodja ministarka govori o transparentnosti nagradne igre. Ali, nije bas sve tako, jer nije bilo tendera i opravdano se postavlja pitanje:
Ko stampa koverte i zaradjuje od tog posla ako su one vec predstavljene i postoje??
Znaci, nije sve tako kako izgleda.

Nikola

pre 7 godina

A ko je platio stampanje koverti? Mi iz budzeta ? A ko ce projektu d aplati taj stan sto se deli u nagradnoj igri ? Opet mi - iz budzeta? A kada je kraj?

takinardi

pre 7 godina

To je dokaz da nema nista od drzave! Od gradjana ocekujete da kontrolise naplatu PDVa - SRAMOTA! Da ste neka drzava gde se postuje bar neki zakon TRGOVCU-PREDUZETNIKU ne bi palo na pamet da radi na crno. Od nagrada naravno nece biti nista, samo za novine i TV, a to sto poskuplhuje kafa od 01.feb. za 14%, plazma, hemija, pivo to niko i ne spominje... bitno da ste ovom "glupom" narodu zamazali oci nagradnom igrom!

Mojsinjac

pre 7 godina

Racun uzimam zbog sebe,reklamacije proizvoda i da znam ko me je otrovao.Nagradu prepustam verovatno poznatom dobitniku ali pitam sto ne otkupiste neku kucu sa imanjem u Merdaru ili nekom slicnom selu.Ovako sve je jasno!!!

Banana drzava

pre 7 godina

Ova vlast izgleda najbolje kontrolise kladionice,kockarnice,razne igre na srecu..Verovatno jedino tu mogu jos nesto da zahvate,posto je sve odavno unisteno.

DEX

pre 7 godina

Srce mi se cepa kad nesto platim a 20% od toga ode ovim nesposobnjakovicima koji upropascavaju drzavu iz dana u dan i zakljupljuju narod ovakvim glupostima. Tako da od slanja racuna nema nista.

Moralisanje

pre 7 godina

Podsticanje poreskog morala krece od tendera koji nisu namesteni, ponuda na tenderima koje nisu frizirane, javnih nabavki koje ukljucuju nabavku robe direktno od proizvodjaca a ne preko tri posrednika. Kad se tu moral ukoreni ukorenice se i medju gradjanima.

Stepojevac

pre 7 godina

Gospodjo ministarka.U filijalama Posta Srbije,cuvari vam se smeju u lice kada pitate za te koverte.Zasto cuvari,zato sto Salteruse od redova ne mozete da pitate.
Sa kovertama će biti cirkus kao sa E knjizicama.

Poreski obveznik

pre 7 godina

Prvo ukinite akcize na struju, omogucite odbitni pdv za fizicka lica i ukinite sve vrste dvostukog oporezivanja, pa pravite nagradne igre kako hocete.

Sedma sekcija

pre 7 godina

Ovo je ona sto je izjavila da stizemo SAD i Kinu u IT sektoru za dve godine. Sad lozi gradjane da rade posao Poreske inspekcije. Formulisacu ovako:sansa da nagradna igra nije namestena direktno je proporcionalna sansi da Srbija signe za 2 godine SAD i Kinu u IT sektoru.

sosko

pre 7 godina

Bilo bi lepo da nas jos obavestite kako je izgledao tender za nabavku koverata i ko je na njemu pobedio. Ili da pomislimo da nekome izgleda bas odgovara to sto nije otvoreno poglavlje 5. - Javne nabavke.

bbb

pre 7 godina

miroslav

Interesatno da pitanje zasto je kombinacija skocila sa 60 na 80 dinara nije postavio nijedan mediji u Srbiji , jer svakim povecanjem cene kombinacije broj igraca opada a onda samim tim ako se manje igra pada i vrednost DLS , verovanto se sprema prodaja DLS u besecenje jer su vec imali da su imali gubitke u proslosti sto je apsurd da neko ko organizuje lutriju ima gubitak, da je tako Las Vegas bi pukao vec na pocdtku osnivanja kockarnica tj kazina u tom gradu. A uveli ono upalta preko neta, ali vam traze broj tekuceg racuna sto je isto bezveze, sto nisu uveli upalatis 500 ,1000 dinara i mozes da igras i uplacuje preko sajta sve dok ne potrosih taj novac.

teofil

pre 7 godina

zar nista drugo niste mogli da smislite vi iz Vlade RS i NALED-a vec da kopirate ideju Dinkica i GIZ-a iz 2013.godine.... doduse mora vas covek pohvaliti za kontinuirana prepisivanja od doktorata do igara

ucha

pre 7 godina

U Leskovac Kinezi ne izdaju racune. 6-7 kineska trzna centra, sa po vise hiljada m2, i niko ne izdaje racun. O cemu gdjo-gdjice ministarka pricate? Sada cu da zovem i onaj telefon za prijavu neizdavanja racuna, ali nista od toga nece biti. Neki krupan glavonja stiti ove kineze. Nekoliko miliona dinara drzava gubi dnevno zbog neplacanja PDV-a. A taj novac sigurno zavrsi u necijim dzepovima.