Petak, 02.12.2016.

15:14

Zabrana zapošljavanja produžena do kraja 2017.

Zaposleni u delu javnog sektora u Srbiji dobiće u januaru 2017. uvećane zarade, a zabrana zapošljavanja u državnoj službi biće produžena do kraja 2017. godine.

Izvor: Beta

Zabrana zapošljavanja produžena do kraja 2017. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 7 godina

Raspisu konkurs za dobrovoljni odlazak, otpuste radnike, isplate otpremnine, a posle te iste angazuju preko agencije za iznajmljivanje radnika i koji se ne vode kao zaposleni. Naravno, agenciju vodi neki partijski tajkun. Prividno smanje broj zaposlenih, samo troskove nikad ne smanje.

Ana

pre 7 godina

Otišla sam iz Srbije, kao i cela moja generacija sa fakulteta, a i većina kolega koje znam. A i cela generacija iz srednje. Kad razmislim, i skoro svi iz osnovne koji su bar u nečemu bili dobri. Eto, smanjili smo nezaposlenost... Još par godina i nema nezaposlenih! Bravo za našu vladu!

OPANCINALJUBOMIR

pre 7 godina

Svaki komentar je sada suvisan , imamo profesionalne komentatore placene sendvcima i obecanjima da ce u dogledno vreme dobiti POSAO. SRBIJO MAJKO dokle si dogurala. Da li je moguce da smo toliko nisko pali i da prodadosmo veru za VECERU

Pozorište, kazalište, gledališče, teatar

pre 7 godina

A EPS pun novih 'radnika'. Bravo, Vucicu.
(nia, 02. decembar 2016 19:10)

A tek paradoks u Narodnom pozorištu! Struka u manjku, a za nesposobne i neškolovane ne važi zabrana zapošljavanja. Cirkus za bedne plate. Mogu misliti šta je tek u EPS - u.

udri ga bre

pre 7 godina

Mislim da je jako dobro što se ova akcija nastavlja sve do kraja sledeće godine. Veoma je važno da posao ne dobiju članovi DS-a, jer ako oni dobiju, posao neće dobiti članstvo SNS-a, a jako je važno da se članstvo zaposli, tj da dobijaju plate, a vratiće to botovanjem i udaranjem minusa (i neće koštati jogurta i bureka). Očekujem da sledeće godine još više školovanih a mladih ljudi, napusti Srbiju; takoda će se bitno smanjiti nezaposlenost, što priznaćete, nije mala stvar za Vučićevu administraciju, zapravo za Vučića, jer tzv administracija broji raznorazne lutke na končićima, a te lutke se sigraju kako to veliki vodja zahteva! Dakle, uzdam se u nesigurnu sledeću godinu nemaštine i nemanja onoga što život znači, mislim na lepši život, ne od ove, već od prošle i pretprošle godine, koje su za nijansu-dve, bile bolje od ove, koja je na izmaku.

Epsonja

pre 7 godina

@nia
EPS nije pun novih "radnika", već parazita. Radnike otpuštaju, a pojedinima daju "stimulativne" otpremnine. Ubijaju tehniku zarad ličnih interesa (ugovori sa podizvođačima) tako da možemo samo Bogu da se molimo da ne bude jaka i pogana zima. U suprotnom , "ugasili smo"!!!

Veseli

pre 7 godina

Nije u redu prema stanovništvu koje živi u manjim mestima u kojima nema privatnih firmi već samo JP i budžetlije,nije SNS aktivista,završio studije u Bg, živi u maloj opštini u svojoj kući sa svojom porodicom i sad treba da odlazi u Bg, Ns, da bi se zaposlio kod privatnika,.... Ok jednu godinu, ali 4-5,....

Petar

pre 7 godina

Evo,ja sam mlad nastavnik koji (naravno) nema ugovor za stalno, mogu slobodno da kazem da cu zbog ovoga skoro sigurno izgubiti posao,i onda s porodicom gledati da odem odavde. Pitace me starost gde mi je bio pasos...

Veliki brat

pre 7 godina

Pa ionako ima viška zaposlenih.

Sad, što zaposleni nisu raspoređeni kako treba, to je drugi problem.


Zabraniti zapošljavanje, ali dati slobodu upravama da premeštaju zaposlene i unapređuju ili unazađuju prema radnim sposobnostima i zaslugama.

U početku mogu oni gurati stranačke vojnike na bolja mesta, ali kad se ispostavi da ne umeju da organizuju posao, moraće na to mesto postaviti one koji su sposobni, a stranače vojnike na niža radna mesta.

Samo, da bi ovo uspelo, moraju se uvesti finansijske kazne za nadređene - 10 do 30% smanjenje plate za svaki posao koji se ne uradi na vreme.


Na primer, poreska nije poslala rešenja na vreme - svima 20% manja plata, direktoru i onima oko njega 50%.
Sudijama za svaki slučaj koji zastari smanjiti platu za 20-30% na 6 meseci i 5 godina zabraniti napredovanje.

Pa da vidite kako će država početi da radi svoj posao.

štatebriga

pre 7 godina

Poistovetiti PROIZVODNA radna mesta u opštinskim komunalnim preduzećima, pokrajinskim i republičkim javnim preduzećima (rudari, motorni sekači, traktoristi, radnici komunalnih usluga i slično) sa armijom birokrata, partijskih i nepartijskih, koji sede po kancelarijama je LUDOST i BEZOBRAZLUK! Ko će to da kopa rudu, seče drvo za privredu i narod, odnosi smeće, ošiša travu, gradi infrastrukuru, vozi u javnim preduzećima radne mašine ?? Da ne mislite možda da je tu neki mamin/tatin sin i partijski kadar? Svašta! Cilj je uništiti kompletnu infrastrukturu države, pa posle baš sve rasprodati jeftino kojekome.
A vi gospodo komentatori ponekad bar uključite vijuge pre nego počnete pisati komentare, sem ako i vi niste iz armije neradnika koju neko iz interesa plaća da tupite ...

Svedok vremena

pre 7 godina

Dobra namera zakonodavca je više nego očigledna. Naime, zabrana tj ograničenje zapošljavanja u javnom sektoru je usmerena na povećanje efikasnosti postojećih uposlenih, ali i sprečavanje partijskog zapošljavanja i zapošljavanja ,,preko veze"! Rezultati su delimično dobri, jer nužna odstupanja zahtevaju dosta složenu proceduru koja podrazumevaju dugo čekanje na odgovor nadležnih ministarstava. Tako, primera radi, domovi zdravlja kada nabave opremu koja je neophodna za poboljšanje zdravstvenih usluga, ne mogu uposliti stručan kadar i formirati specijalističke ordinacije, dok ministarstvo ne odobri. A to zna potrajati. Ministarstvo, po pravilu, da pozitivan odgovor, ali i medicinska tehnika i usluge pacijentima su za to vreme na gubitku. Primera ima i u drugim oblastima javnog sektora, ali dobra prvobitne namere u donošenju ovakve odluke ne gube na opravdanosti. Možda presedane treba samo učiniti delotvornijim i bržim u opravdanim situacijama.

Aca

pre 7 godina

To je to...zbogom Srbijo! Radim tri godine na odredjeno, na DVA slobodna radna mesta, dobijem otkaz zbog onog zakona da nema rada na odredjeno duze od dve godine. Posle dva dana dodje na moje mesto devojka koja je clan partije, znamo svi i koje. Ovo se namerno radi da mi koji nismo u partijama, odemo, a da se ubace drugovi iz partije.

549.mtbr

pre 7 godina

Od kako je uvedena ova "zabrana", javni sektor je preplavljen SNS "kadrovima", koji se kriju iza rada na određeno vreme. Sa druge strane postoji odliv sposobnih ljudi, koji odlaze u penziju ili beže glavom bez obzira.

Djoša GSPNS

pre 7 godina

Ha ha ha pa u mojoj firmi vise i nije tajna da radnici na odredjeno uplacuju mesecno 3000 na racun SNS, prica se da je toga bilo oduvek ali ovi i nekriju vec vijaju clanove koji ne uplate. Delova nema, majstora nema ali zato u svakom trenutku u magacinu ima nov sto i stolica za novog "clana partije", nekad je sedelo po troje a sad ih je osmoro u jednoj od kancelarija u koju svracam, verujem da je isti slucaj i u ostalim! Grupe se dele majstorima iskljucivo po partijskoj liniji... A od nove godine nase vozacke vaze i u EU tako da ako ne dodje do drasticnog povecanja plata vozacima neznam ko ce voziti ljude za 400e kad mogu da voze namestaj ili sta god u sloveniji za 1700e...

drX

pre 7 godina

Ovom zabranom su najvise osteceni mladi, bolje umesto povecanja plata da se islo na zaposljavanje najboljih studenata, ovako se samo preko politike moze doci do posla u javnom sektoru.

vlada adamovic ub

pre 7 godina

Vučić je nagurao u javni sektor i kuso i repato ali nikada nikome neće dati rešenje za stalno jer ga onda više neće držati u šaci i ucenjivati da glasa za sektu i da ide na "spontana okupljanja autobusima" po raznim mestima gde se (sasvim slučajno) pojavljuje i on. S druge strane jedan deo naivnih građana poveruje manipulatoru pa glasa za sns.

vlada adamovic ub

pre 7 godina

Vučić je nagurao u javni sektor i kuso i repato ali nikada nikome neće dati rešenje za stalno jer ga onda više neće držati u šaci i ucenjivati da glasa za sektu i da ide na "spontana okupljanja autobusima" po r mestima gde se (sasvim slučajno) pojavljuje i on. S druge strane jedan deo naivnih građana poveruje manipulatoru pa glasa za sns.

да да

pre 7 godina

Ова забрана доказано НЕ важи за све другове чланове назадњачке странке као и мамине и татине синове и кћи. Важи за сав остали нормалан народ коме и није место у србији. Према томе, бежите одавде што пре и што даље !!!

Posmatrac

pre 7 godina

Ako nema zaposljavanja u javnom sektoru, da li moze neko da mi odgovori kako to da je stopa nezaposlenosti pala za 12 procentnih poena, a BDP skače samo za 2,7 odsto? Šta rade ti zaposleni? Kako nista ne proizvode? Osim, da su oni svi zaposleni u državi, administraciji, da ništa ne rade, jer onda oni ne stvaraju BDP?
Osim ako NSZ ne izmislja brojke, sto bi vec bilo krivicno delo.

deki

pre 7 godina

Pa naravno da nema zaposljavanja u javnom sektoru jer su predhodne vlasti zaposljavale svoje kadrove i izmisljali radna mesta i menjali sistematizaciju kako bi smestili sto vise!Sada je javni sektor prebukiran a jos gore sto ima radnika ali nema strucnost!

mister

pre 7 godina

Pitanje za sve koji daju genericke odgovore ovde: kako mozete da negirate da nema stranackog zaposljavanja? svaki punoletan gradjanin zna bar nekoliko zaposlenih na taj nacin? Razmislite malo, tim vasim akcijama pravite drzavu ovakvom kakva jeste, a to je suprotno od stavova u komentarima. I ne zaboravite, kad se promeni vlast, I vo idete niz vodu.

Dragan

pre 7 godina

Nek da Bog da oni koji donose ovakve propise i podrzavaju ih da se to njima i njihovoj deci vrati. Da Bog da da im deca i unuci ceo radni vek na odredjeno vreme i za minimalac.

miki

pre 7 godina

Ovo je samo na papiru tj za nas obične smrtnike..onda samo osvane kako je moj kolega član SNS-a sa privatnim fakultetom dobio posao u opštini gde nema šta da radi tobože sekreterijat za izbeglice..

delta

pre 7 godina

(Ana, 2. decembar 2016 15:36) # Link komentara

Ja ću ti samo reći da u beogradskom Vodovodu znam ljude koji su primljeni na neodređeno preko noći. Njih minimum troje a sigurno ih ima više

kole

pre 7 godina

Kod mene u firmi vise nema dovoljno mesta u kancelarijama da bi se smestili svo SNS botovi koji nista ne rade i primaju platu. Sreca je da nista ne rade, jer nista i ne znaju, pa bi samo stvorili haos u poslovanju. Ne dolaze samo nezaposleni, vec dolaze i iz drugih javnih preduzeca i opstina jer su procenili da ce ovde imati laksi i bolje placen posao. Naravno ima privremeno zaposlenih, ali ima i stalno zaposlenih po sistemu preuzimanja iz firme u firmu.

rts

pre 7 godina

Jej, svi mi honorarci cemo onda krajem 2017 posle u proseku 12 godina kojekakvih ugovora dobiti posao za stalno, taman pred penziju. To jest, ako ne pocrkamo u medjuvremenu jeer nemmao ni godisnji, ni bolovanje, ni nocne sate, ni placene praznike. Super.

deki

pre 7 godina

Pa naravno da nema zaposljavanja u javnom sektoru jer su predhodne vlasti zaposljavale svoje kadrove i izmisljali radna mesta i menjali sistematizaciju kako bi smestili sto vise!Sada je javni sektor prebukiran a jos gore sto ima radnika ali nema strucnost!

Svedok vremena

pre 7 godina

Dobra namera zakonodavca je više nego očigledna. Naime, zabrana tj ograničenje zapošljavanja u javnom sektoru je usmerena na povećanje efikasnosti postojećih uposlenih, ali i sprečavanje partijskog zapošljavanja i zapošljavanja ,,preko veze"! Rezultati su delimično dobri, jer nužna odstupanja zahtevaju dosta složenu proceduru koja podrazumevaju dugo čekanje na odgovor nadležnih ministarstava. Tako, primera radi, domovi zdravlja kada nabave opremu koja je neophodna za poboljšanje zdravstvenih usluga, ne mogu uposliti stručan kadar i formirati specijalističke ordinacije, dok ministarstvo ne odobri. A to zna potrajati. Ministarstvo, po pravilu, da pozitivan odgovor, ali i medicinska tehnika i usluge pacijentima su za to vreme na gubitku. Primera ima i u drugim oblastima javnog sektora, ali dobra prvobitne namere u donošenju ovakve odluke ne gube na opravdanosti. Možda presedane treba samo učiniti delotvornijim i bržim u opravdanim situacijama.

delta

pre 7 godina

(Ana, 2. decembar 2016 15:36) # Link komentara

Ja ću ti samo reći da u beogradskom Vodovodu znam ljude koji su primljeni na neodređeno preko noći. Njih minimum troje a sigurno ih ima više

rts

pre 7 godina

Jej, svi mi honorarci cemo onda krajem 2017 posle u proseku 12 godina kojekakvih ugovora dobiti posao za stalno, taman pred penziju. To jest, ako ne pocrkamo u medjuvremenu jeer nemmao ni godisnji, ni bolovanje, ni nocne sate, ni placene praznike. Super.

miki

pre 7 godina

Ovo je samo na papiru tj za nas obične smrtnike..onda samo osvane kako je moj kolega član SNS-a sa privatnim fakultetom dobio posao u opštini gde nema šta da radi tobože sekreterijat za izbeglice..

kole

pre 7 godina

Kod mene u firmi vise nema dovoljno mesta u kancelarijama da bi se smestili svo SNS botovi koji nista ne rade i primaju platu. Sreca je da nista ne rade, jer nista i ne znaju, pa bi samo stvorili haos u poslovanju. Ne dolaze samo nezaposleni, vec dolaze i iz drugih javnih preduzeca i opstina jer su procenili da ce ovde imati laksi i bolje placen posao. Naravno ima privremeno zaposlenih, ali ima i stalno zaposlenih po sistemu preuzimanja iz firme u firmu.

да да

pre 7 godina

Ова забрана доказано НЕ важи за све другове чланове назадњачке странке као и мамине и татине синове и кћи. Важи за сав остали нормалан народ коме и није место у србији. Према томе, бежите одавде што пре и што даље !!!

vlada adamovic ub

pre 7 godina

Vučić je nagurao u javni sektor i kuso i repato ali nikada nikome neće dati rešenje za stalno jer ga onda više neće držati u šaci i ucenjivati da glasa za sektu i da ide na "spontana okupljanja autobusima" po r mestima gde se (sasvim slučajno) pojavljuje i on. S druge strane jedan deo naivnih građana poveruje manipulatoru pa glasa za sns.

mister

pre 7 godina

Pitanje za sve koji daju genericke odgovore ovde: kako mozete da negirate da nema stranackog zaposljavanja? svaki punoletan gradjanin zna bar nekoliko zaposlenih na taj nacin? Razmislite malo, tim vasim akcijama pravite drzavu ovakvom kakva jeste, a to je suprotno od stavova u komentarima. I ne zaboravite, kad se promeni vlast, I vo idete niz vodu.

Aca

pre 7 godina

To je to...zbogom Srbijo! Radim tri godine na odredjeno, na DVA slobodna radna mesta, dobijem otkaz zbog onog zakona da nema rada na odredjeno duze od dve godine. Posle dva dana dodje na moje mesto devojka koja je clan partije, znamo svi i koje. Ovo se namerno radi da mi koji nismo u partijama, odemo, a da se ubace drugovi iz partije.

Dragan

pre 7 godina

Nek da Bog da oni koji donose ovakve propise i podrzavaju ih da se to njima i njihovoj deci vrati. Da Bog da da im deca i unuci ceo radni vek na odredjeno vreme i za minimalac.

Posmatrac

pre 7 godina

Ako nema zaposljavanja u javnom sektoru, da li moze neko da mi odgovori kako to da je stopa nezaposlenosti pala za 12 procentnih poena, a BDP skače samo za 2,7 odsto? Šta rade ti zaposleni? Kako nista ne proizvode? Osim, da su oni svi zaposleni u državi, administraciji, da ništa ne rade, jer onda oni ne stvaraju BDP?
Osim ako NSZ ne izmislja brojke, sto bi vec bilo krivicno delo.

Djoša GSPNS

pre 7 godina

Ha ha ha pa u mojoj firmi vise i nije tajna da radnici na odredjeno uplacuju mesecno 3000 na racun SNS, prica se da je toga bilo oduvek ali ovi i nekriju vec vijaju clanove koji ne uplate. Delova nema, majstora nema ali zato u svakom trenutku u magacinu ima nov sto i stolica za novog "clana partije", nekad je sedelo po troje a sad ih je osmoro u jednoj od kancelarija u koju svracam, verujem da je isti slucaj i u ostalim! Grupe se dele majstorima iskljucivo po partijskoj liniji... A od nove godine nase vozacke vaze i u EU tako da ako ne dodje do drasticnog povecanja plata vozacima neznam ko ce voziti ljude za 400e kad mogu da voze namestaj ili sta god u sloveniji za 1700e...

549.mtbr

pre 7 godina

Od kako je uvedena ova "zabrana", javni sektor je preplavljen SNS "kadrovima", koji se kriju iza rada na određeno vreme. Sa druge strane postoji odliv sposobnih ljudi, koji odlaze u penziju ili beže glavom bez obzira.

Petar

pre 7 godina

Evo,ja sam mlad nastavnik koji (naravno) nema ugovor za stalno, mogu slobodno da kazem da cu zbog ovoga skoro sigurno izgubiti posao,i onda s porodicom gledati da odem odavde. Pitace me starost gde mi je bio pasos...

OPANCINALJUBOMIR

pre 7 godina

Svaki komentar je sada suvisan , imamo profesionalne komentatore placene sendvcima i obecanjima da ce u dogledno vreme dobiti POSAO. SRBIJO MAJKO dokle si dogurala. Da li je moguce da smo toliko nisko pali i da prodadosmo veru za VECERU

vlada adamovic ub

pre 7 godina

Vučić je nagurao u javni sektor i kuso i repato ali nikada nikome neće dati rešenje za stalno jer ga onda više neće držati u šaci i ucenjivati da glasa za sektu i da ide na "spontana okupljanja autobusima" po raznim mestima gde se (sasvim slučajno) pojavljuje i on. S druge strane jedan deo naivnih građana poveruje manipulatoru pa glasa za sns.

drX

pre 7 godina

Ovom zabranom su najvise osteceni mladi, bolje umesto povecanja plata da se islo na zaposljavanje najboljih studenata, ovako se samo preko politike moze doci do posla u javnom sektoru.

Pozorište, kazalište, gledališče, teatar

pre 7 godina

A EPS pun novih 'radnika'. Bravo, Vucicu.
(nia, 02. decembar 2016 19:10)

A tek paradoks u Narodnom pozorištu! Struka u manjku, a za nesposobne i neškolovane ne važi zabrana zapošljavanja. Cirkus za bedne plate. Mogu misliti šta je tek u EPS - u.

Epsonja

pre 7 godina

@nia
EPS nije pun novih "radnika", već parazita. Radnike otpuštaju, a pojedinima daju "stimulativne" otpremnine. Ubijaju tehniku zarad ličnih interesa (ugovori sa podizvođačima) tako da možemo samo Bogu da se molimo da ne bude jaka i pogana zima. U suprotnom , "ugasili smo"!!!

Veliki brat

pre 7 godina

Pa ionako ima viška zaposlenih.

Sad, što zaposleni nisu raspoređeni kako treba, to je drugi problem.


Zabraniti zapošljavanje, ali dati slobodu upravama da premeštaju zaposlene i unapređuju ili unazađuju prema radnim sposobnostima i zaslugama.

U početku mogu oni gurati stranačke vojnike na bolja mesta, ali kad se ispostavi da ne umeju da organizuju posao, moraće na to mesto postaviti one koji su sposobni, a stranače vojnike na niža radna mesta.

Samo, da bi ovo uspelo, moraju se uvesti finansijske kazne za nadređene - 10 do 30% smanjenje plate za svaki posao koji se ne uradi na vreme.


Na primer, poreska nije poslala rešenja na vreme - svima 20% manja plata, direktoru i onima oko njega 50%.
Sudijama za svaki slučaj koji zastari smanjiti platu za 20-30% na 6 meseci i 5 godina zabraniti napredovanje.

Pa da vidite kako će država početi da radi svoj posao.

udri ga bre

pre 7 godina

Mislim da je jako dobro što se ova akcija nastavlja sve do kraja sledeće godine. Veoma je važno da posao ne dobiju članovi DS-a, jer ako oni dobiju, posao neće dobiti članstvo SNS-a, a jako je važno da se članstvo zaposli, tj da dobijaju plate, a vratiće to botovanjem i udaranjem minusa (i neće koštati jogurta i bureka). Očekujem da sledeće godine još više školovanih a mladih ljudi, napusti Srbiju; takoda će se bitno smanjiti nezaposlenost, što priznaćete, nije mala stvar za Vučićevu administraciju, zapravo za Vučića, jer tzv administracija broji raznorazne lutke na končićima, a te lutke se sigraju kako to veliki vodja zahteva! Dakle, uzdam se u nesigurnu sledeću godinu nemaštine i nemanja onoga što život znači, mislim na lepši život, ne od ove, već od prošle i pretprošle godine, koje su za nijansu-dve, bile bolje od ove, koja je na izmaku.

Veseli

pre 7 godina

Nije u redu prema stanovništvu koje živi u manjim mestima u kojima nema privatnih firmi već samo JP i budžetlije,nije SNS aktivista,završio studije u Bg, živi u maloj opštini u svojoj kući sa svojom porodicom i sad treba da odlazi u Bg, Ns, da bi se zaposlio kod privatnika,.... Ok jednu godinu, ali 4-5,....

štatebriga

pre 7 godina

Poistovetiti PROIZVODNA radna mesta u opštinskim komunalnim preduzećima, pokrajinskim i republičkim javnim preduzećima (rudari, motorni sekači, traktoristi, radnici komunalnih usluga i slično) sa armijom birokrata, partijskih i nepartijskih, koji sede po kancelarijama je LUDOST i BEZOBRAZLUK! Ko će to da kopa rudu, seče drvo za privredu i narod, odnosi smeće, ošiša travu, gradi infrastrukuru, vozi u javnim preduzećima radne mašine ?? Da ne mislite možda da je tu neki mamin/tatin sin i partijski kadar? Svašta! Cilj je uništiti kompletnu infrastrukturu države, pa posle baš sve rasprodati jeftino kojekome.
A vi gospodo komentatori ponekad bar uključite vijuge pre nego počnete pisati komentare, sem ako i vi niste iz armije neradnika koju neko iz interesa plaća da tupite ...

Ana

pre 7 godina

Otišla sam iz Srbije, kao i cela moja generacija sa fakulteta, a i većina kolega koje znam. A i cela generacija iz srednje. Kad razmislim, i skoro svi iz osnovne koji su bar u nečemu bili dobri. Eto, smanjili smo nezaposlenost... Još par godina i nema nezaposlenih! Bravo za našu vladu!

Nemanja

pre 7 godina

Raspisu konkurs za dobrovoljni odlazak, otpuste radnike, isplate otpremnine, a posle te iste angazuju preko agencije za iznajmljivanje radnika i koji se ne vode kao zaposleni. Naravno, agenciju vodi neki partijski tajkun. Prividno smanje broj zaposlenih, samo troskove nikad ne smanje.

rts

pre 7 godina

Jej, svi mi honorarci cemo onda krajem 2017 posle u proseku 12 godina kojekakvih ugovora dobiti posao za stalno, taman pred penziju. To jest, ako ne pocrkamo u medjuvremenu jeer nemmao ni godisnji, ni bolovanje, ni nocne sate, ni placene praznike. Super.

Posmatrac

pre 7 godina

Ako nema zaposljavanja u javnom sektoru, da li moze neko da mi odgovori kako to da je stopa nezaposlenosti pala za 12 procentnih poena, a BDP skače samo za 2,7 odsto? Šta rade ti zaposleni? Kako nista ne proizvode? Osim, da su oni svi zaposleni u državi, administraciji, da ništa ne rade, jer onda oni ne stvaraju BDP?
Osim ako NSZ ne izmislja brojke, sto bi vec bilo krivicno delo.

vlada adamovic ub

pre 7 godina

Vučić je nagurao u javni sektor i kuso i repato ali nikada nikome neće dati rešenje za stalno jer ga onda više neće držati u šaci i ucenjivati da glasa za sektu i da ide na "spontana okupljanja autobusima" po r mestima gde se (sasvim slučajno) pojavljuje i on. S druge strane jedan deo naivnih građana poveruje manipulatoru pa glasa za sns.

Dragan

pre 7 godina

Nek da Bog da oni koji donose ovakve propise i podrzavaju ih da se to njima i njihovoj deci vrati. Da Bog da da im deca i unuci ceo radni vek na odredjeno vreme i za minimalac.

да да

pre 7 godina

Ова забрана доказано НЕ важи за све другове чланове назадњачке странке као и мамине и татине синове и кћи. Важи за сав остали нормалан народ коме и није место у србији. Према томе, бежите одавде што пре и што даље !!!

Epsonja

pre 7 godina

@nia
EPS nije pun novih "radnika", već parazita. Radnike otpuštaju, a pojedinima daju "stimulativne" otpremnine. Ubijaju tehniku zarad ličnih interesa (ugovori sa podizvođačima) tako da možemo samo Bogu da se molimo da ne bude jaka i pogana zima. U suprotnom , "ugasili smo"!!!

delta

pre 7 godina

(Ana, 2. decembar 2016 15:36) # Link komentara

Ja ću ti samo reći da u beogradskom Vodovodu znam ljude koji su primljeni na neodređeno preko noći. Njih minimum troje a sigurno ih ima više

miki

pre 7 godina

Ovo je samo na papiru tj za nas obične smrtnike..onda samo osvane kako je moj kolega član SNS-a sa privatnim fakultetom dobio posao u opštini gde nema šta da radi tobože sekreterijat za izbeglice..

mister

pre 7 godina

Pitanje za sve koji daju genericke odgovore ovde: kako mozete da negirate da nema stranackog zaposljavanja? svaki punoletan gradjanin zna bar nekoliko zaposlenih na taj nacin? Razmislite malo, tim vasim akcijama pravite drzavu ovakvom kakva jeste, a to je suprotno od stavova u komentarima. I ne zaboravite, kad se promeni vlast, I vo idete niz vodu.

Djoša GSPNS

pre 7 godina

Ha ha ha pa u mojoj firmi vise i nije tajna da radnici na odredjeno uplacuju mesecno 3000 na racun SNS, prica se da je toga bilo oduvek ali ovi i nekriju vec vijaju clanove koji ne uplate. Delova nema, majstora nema ali zato u svakom trenutku u magacinu ima nov sto i stolica za novog "clana partije", nekad je sedelo po troje a sad ih je osmoro u jednoj od kancelarija u koju svracam, verujem da je isti slucaj i u ostalim! Grupe se dele majstorima iskljucivo po partijskoj liniji... A od nove godine nase vozacke vaze i u EU tako da ako ne dodje do drasticnog povecanja plata vozacima neznam ko ce voziti ljude za 400e kad mogu da voze namestaj ili sta god u sloveniji za 1700e...

kole

pre 7 godina

Kod mene u firmi vise nema dovoljno mesta u kancelarijama da bi se smestili svo SNS botovi koji nista ne rade i primaju platu. Sreca je da nista ne rade, jer nista i ne znaju, pa bi samo stvorili haos u poslovanju. Ne dolaze samo nezaposleni, vec dolaze i iz drugih javnih preduzeca i opstina jer su procenili da ce ovde imati laksi i bolje placen posao. Naravno ima privremeno zaposlenih, ali ima i stalno zaposlenih po sistemu preuzimanja iz firme u firmu.

OPANCINALJUBOMIR

pre 7 godina

Svaki komentar je sada suvisan , imamo profesionalne komentatore placene sendvcima i obecanjima da ce u dogledno vreme dobiti POSAO. SRBIJO MAJKO dokle si dogurala. Da li je moguce da smo toliko nisko pali i da prodadosmo veru za VECERU

Aca

pre 7 godina

To je to...zbogom Srbijo! Radim tri godine na odredjeno, na DVA slobodna radna mesta, dobijem otkaz zbog onog zakona da nema rada na odredjeno duze od dve godine. Posle dva dana dodje na moje mesto devojka koja je clan partije, znamo svi i koje. Ovo se namerno radi da mi koji nismo u partijama, odemo, a da se ubace drugovi iz partije.

Veseli

pre 7 godina

Nije u redu prema stanovništvu koje živi u manjim mestima u kojima nema privatnih firmi već samo JP i budžetlije,nije SNS aktivista,završio studije u Bg, živi u maloj opštini u svojoj kući sa svojom porodicom i sad treba da odlazi u Bg, Ns, da bi se zaposlio kod privatnika,.... Ok jednu godinu, ali 4-5,....

Pozorište, kazalište, gledališče, teatar

pre 7 godina

A EPS pun novih 'radnika'. Bravo, Vucicu.
(nia, 02. decembar 2016 19:10)

A tek paradoks u Narodnom pozorištu! Struka u manjku, a za nesposobne i neškolovane ne važi zabrana zapošljavanja. Cirkus za bedne plate. Mogu misliti šta je tek u EPS - u.

drX

pre 7 godina

Ovom zabranom su najvise osteceni mladi, bolje umesto povecanja plata da se islo na zaposljavanje najboljih studenata, ovako se samo preko politike moze doci do posla u javnom sektoru.

udri ga bre

pre 7 godina

Mislim da je jako dobro što se ova akcija nastavlja sve do kraja sledeće godine. Veoma je važno da posao ne dobiju članovi DS-a, jer ako oni dobiju, posao neće dobiti članstvo SNS-a, a jako je važno da se članstvo zaposli, tj da dobijaju plate, a vratiće to botovanjem i udaranjem minusa (i neće koštati jogurta i bureka). Očekujem da sledeće godine još više školovanih a mladih ljudi, napusti Srbiju; takoda će se bitno smanjiti nezaposlenost, što priznaćete, nije mala stvar za Vučićevu administraciju, zapravo za Vučića, jer tzv administracija broji raznorazne lutke na končićima, a te lutke se sigraju kako to veliki vodja zahteva! Dakle, uzdam se u nesigurnu sledeću godinu nemaštine i nemanja onoga što život znači, mislim na lepši život, ne od ove, već od prošle i pretprošle godine, koje su za nijansu-dve, bile bolje od ove, koja je na izmaku.

vlada adamovic ub

pre 7 godina

Vučić je nagurao u javni sektor i kuso i repato ali nikada nikome neće dati rešenje za stalno jer ga onda više neće držati u šaci i ucenjivati da glasa za sektu i da ide na "spontana okupljanja autobusima" po raznim mestima gde se (sasvim slučajno) pojavljuje i on. S druge strane jedan deo naivnih građana poveruje manipulatoru pa glasa za sns.

štatebriga

pre 7 godina

Poistovetiti PROIZVODNA radna mesta u opštinskim komunalnim preduzećima, pokrajinskim i republičkim javnim preduzećima (rudari, motorni sekači, traktoristi, radnici komunalnih usluga i slično) sa armijom birokrata, partijskih i nepartijskih, koji sede po kancelarijama je LUDOST i BEZOBRAZLUK! Ko će to da kopa rudu, seče drvo za privredu i narod, odnosi smeće, ošiša travu, gradi infrastrukuru, vozi u javnim preduzećima radne mašine ?? Da ne mislite možda da je tu neki mamin/tatin sin i partijski kadar? Svašta! Cilj je uništiti kompletnu infrastrukturu države, pa posle baš sve rasprodati jeftino kojekome.
A vi gospodo komentatori ponekad bar uključite vijuge pre nego počnete pisati komentare, sem ako i vi niste iz armije neradnika koju neko iz interesa plaća da tupite ...

549.mtbr

pre 7 godina

Od kako je uvedena ova "zabrana", javni sektor je preplavljen SNS "kadrovima", koji se kriju iza rada na određeno vreme. Sa druge strane postoji odliv sposobnih ljudi, koji odlaze u penziju ili beže glavom bez obzira.

Petar

pre 7 godina

Evo,ja sam mlad nastavnik koji (naravno) nema ugovor za stalno, mogu slobodno da kazem da cu zbog ovoga skoro sigurno izgubiti posao,i onda s porodicom gledati da odem odavde. Pitace me starost gde mi je bio pasos...

deki

pre 7 godina

Pa naravno da nema zaposljavanja u javnom sektoru jer su predhodne vlasti zaposljavale svoje kadrove i izmisljali radna mesta i menjali sistematizaciju kako bi smestili sto vise!Sada je javni sektor prebukiran a jos gore sto ima radnika ali nema strucnost!

Ana

pre 7 godina

Otišla sam iz Srbije, kao i cela moja generacija sa fakulteta, a i većina kolega koje znam. A i cela generacija iz srednje. Kad razmislim, i skoro svi iz osnovne koji su bar u nečemu bili dobri. Eto, smanjili smo nezaposlenost... Još par godina i nema nezaposlenih! Bravo za našu vladu!

Svedok vremena

pre 7 godina

Dobra namera zakonodavca je više nego očigledna. Naime, zabrana tj ograničenje zapošljavanja u javnom sektoru je usmerena na povećanje efikasnosti postojećih uposlenih, ali i sprečavanje partijskog zapošljavanja i zapošljavanja ,,preko veze"! Rezultati su delimično dobri, jer nužna odstupanja zahtevaju dosta složenu proceduru koja podrazumevaju dugo čekanje na odgovor nadležnih ministarstava. Tako, primera radi, domovi zdravlja kada nabave opremu koja je neophodna za poboljšanje zdravstvenih usluga, ne mogu uposliti stručan kadar i formirati specijalističke ordinacije, dok ministarstvo ne odobri. A to zna potrajati. Ministarstvo, po pravilu, da pozitivan odgovor, ali i medicinska tehnika i usluge pacijentima su za to vreme na gubitku. Primera ima i u drugim oblastima javnog sektora, ali dobra prvobitne namere u donošenju ovakve odluke ne gube na opravdanosti. Možda presedane treba samo učiniti delotvornijim i bržim u opravdanim situacijama.

Veliki brat

pre 7 godina

Pa ionako ima viška zaposlenih.

Sad, što zaposleni nisu raspoređeni kako treba, to je drugi problem.


Zabraniti zapošljavanje, ali dati slobodu upravama da premeštaju zaposlene i unapređuju ili unazađuju prema radnim sposobnostima i zaslugama.

U početku mogu oni gurati stranačke vojnike na bolja mesta, ali kad se ispostavi da ne umeju da organizuju posao, moraće na to mesto postaviti one koji su sposobni, a stranače vojnike na niža radna mesta.

Samo, da bi ovo uspelo, moraju se uvesti finansijske kazne za nadređene - 10 do 30% smanjenje plate za svaki posao koji se ne uradi na vreme.


Na primer, poreska nije poslala rešenja na vreme - svima 20% manja plata, direktoru i onima oko njega 50%.
Sudijama za svaki slučaj koji zastari smanjiti platu za 20-30% na 6 meseci i 5 godina zabraniti napredovanje.

Pa da vidite kako će država početi da radi svoj posao.

Nemanja

pre 7 godina

Raspisu konkurs za dobrovoljni odlazak, otpuste radnike, isplate otpremnine, a posle te iste angazuju preko agencije za iznajmljivanje radnika i koji se ne vode kao zaposleni. Naravno, agenciju vodi neki partijski tajkun. Prividno smanje broj zaposlenih, samo troskove nikad ne smanje.