Sreda, 19.10.2016.

16:44

Vučić posle 7 dana: Gledao sam kako smo propali

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je Nišu i jugu Srbije potrebno još fabrika, investitora, mnogo rada, ali i vremena kako bi se taj kraj oporavio od propadanja.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ posle 7 dana: Gledao sam kako smo propali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Milorad

pre 7 godina

Aleksandar Vucic dopusta sebi da ocenjuje arhitekte i projektante Vranjskog hotela. I sto je najgore veruje u svoj sud. Isti taj Vucic kad strucnjaci (arhitekte i projektanti) kritikuju Beograd na vodi dobija fras. Jel se zna ko sta radi u ovoj zemlji?

Djk

pre 7 godina

Nije stvar da se obezbedi posao. Ti poslovi koje on obezbeđuje su sa zaradama od 200€. Ziveti danas sa 200€ bilo gde nije zivot nego preživljavanje. Srbija je zemlja sa malim brojem stanovnika i čovek je najbitniji resurs Srbije, što znči da Srbija ne treba da bude zemlja sa jeftinom radnom snagom, nego sa visoko-obrazovanom radnom snagom. Srbija mora da napravi svoje proizvode koji ce se visoko kotirati u svetu. Nije isto kilo krompira i kilo iPhona.

Zlopamtilo

pre 7 godina

"Dovođenje investitora, nove fabrike, razvoj industrije, zapošljavanje ..."

Umesto ove mantre koja se već izlizala uradite nešto konkretno .Umesto što su vas odveli kod domaćina koji je napravio 300-400kvm kuću trebali ste na drugu stranu ako vam je do realnosti a realnost je da na 10 km od Leskovca u selima svako peto domaćinstvo NEMA lanac na kapiji .A znate šta znači lanacn na kapiji ,da se dolazi o praznicima i raspustima .Tu ne trebaju investitori i fabrike nego treba ljude koji su napustili imanja i otišli u neku fabriku vratiti nazad . Za to je potrebno obezbediti infrastrukturu u punom kapacitetu , puteve ,struju vodu ,telekomunikacije .Obezbediti odnosno podstaći tržište za poljoprivredne proizvode a ne prosipati demagogiju ....

Dragan

pre 7 godina

Doktor Spin se uziveo u ulozi majke Tereze.Verujem da je rasplakao nekog dobrodussnog mucenika.Jadno je kako nasa sirotinja naseda na perverzije vlasti.Kada bi im neko i objasnio kako se oni bogate i baskare na nasoj grbaci ne bio verovali....A tek koliko besramno i podlo lazu...

asomacum

pre 7 godina

milosevicu je bilo potrebno dva i po mandata da padne, tj toliko je ovom krezubom narodu bilo potrebno da skapira neke stvari, isto toliko ocekujem i da plebs "provali" vucica... secam se, 1993.god ratovi, inflacija, uzas na svakom koraku, milosevic osvaja lagano izbore, i 5.oktobra je osvojio skoro 48% posle svega sta nam je radio 90ih... srbi, prostog i neukog li naroda

Горан

pre 7 godina

@leming Е синко, ја гледам како ми земља пропада од 1974. године! Тад сам пошао у основу школу и почео да схватам где се налазим. Ко је млађи и није преживео нека узме мало да чита о животу од касних седамдесетих прошлог века! Поздрав свима, и Минусима и Плусевима!

nastavnik

pre 7 godina

Vase subvencije dobijaju beneton,jura...licno znam preduzetnika koji ima 20-30 zaposlenih i vec 7-8 godina pokusava da dobije te subvencije al nikad nista,a da trea da svratite da ga obavestite...

Istina

pre 7 godina

Pročitavši naslov pomislio sam da je gledao propast u periodu od 1990 -1999 i da će o tome da priča jer su isti koalicioni partneri i tada bili uvereni da je sve što rade dobro za SFRJ, SRJ, SCG!!!

Vrač

pre 7 godina

A super je..... otvoriš nešto privatno i onda sledi sisanje: inspektori kažu nemaš ženski wc -kazna, nemaš istaknuti naziv firme italik boldovan - kazna, nisi platio muzički dinar - kazna, nemaš filter iz dimnjaka Made in Bangladeš - kazna, porez - kazna.... Možda jesi ti dečko bio u Nišu al' si zato slep pored očiju

vojovanje ima svoju cenu

pre 7 godina

Posle 7 dana gledao je kako smo propaly.
E pa Vucicu, da to kaze neko ko je zadnjih trideset i kusur godina proveo u inostranstvu to bi bila iskrena izjava. Ali ti koji si zajedno sa Seseljem, Dacicem i Tomom bio deo tima koji je urusavao zemlju kada to kazes to je cisto licemerje i demagogija. Nacionalisticki ratovi koji ste vi vodili a ti bio jedan od najistaknutijih telala propagande te ideologije ako vec ne javno se izvines narodu sto ste ga naveli na tu politiku bolje bi bilo da cutis.

Demos

pre 7 godina

A ti nisi znao kako smo propali? Ja gledam decenijama, tebe, Milosevica, Dacica, Seselja, Dinkica, Djelica, Tadica, Sutanovca, Kostunicu. Jasno mi je odavno.

.......Mihajlo

pre 7 godina

......"gde su pelene"? (AV).......sta je ocekivao, pored svake masine radnik/radnica I kesa sa upotrebljenim pelenama? Da je neko zucnuo u tom pravcu,.......sta mislite dokle bi bio na poslu? Nek se ugleda na Min. zdravlja! Smeniti lenje, nesposobne,.......da ali tada ce biti manje glasaca a to nije dobro, zar ne?

lun

pre 7 godina

Naisao sam na fotografiju gde Toma i Seselj sede (kumovi) a iza AV.mlad seca gajbu piva.E sta je pesnik hteo da kaze:'Pa ko kaze da nas premijer nikad nista nije radio?"..I Marko je nosio gajbe; Milosevic da (Marko) Kraljevic al, pa ne NE vredi-vredi li ?!?!

Savamala

pre 7 godina

Vrhunski cinizam i zamena teza. On je na vlasti od 2012. godine i sta je uradjeno?? Nista, zamlacuje polupismen svet praznim obecanjima, lazima i ulicarskim izjavama. Tako im podilazi i pumpa svoju glasacku masinu. Covek jednostavno gradi svoj kult licnosti i prikriva svoju nespisobnost. Sto se pre osvestimo, zaustavicemo dalje propadanje!!!

Stefan

pre 7 godina

Pa ti ako nisi znao posle 7 godina vladanja i 20 godina u politici sta se desava na jugu ti nisi ni da se druzis sa akademicima a kamoli da budes sta si...

alienware

pre 7 godina

XX LAZAR,morao sam davam dam minus nazolst.Uveo zabranu zaposljavanja.Verovatno si mislio da se namestis na drzavna jasla ,kao i svi ovi sto imaju fakultete ,ali ni vi ni oni ne shvataju osnovno.Vec ima oko 700,000 i vise njih ,kojima treba izdvojiti za svaki mesec 1,000,000,000 evra plate i jos polovinu za uplatu penzionog i zdravstvenog.Odakle? Od onih koji stvaraju nesto,rade i uplacuju i zato im je plata najniza u Evropi da bi investitori dosli ovde da otvaraju fabrike.Vi niste hteli da radite za te pare,takve poslove.U tome je problem.Da su plate na drzavnim jaslama manja od sadnjih kod privatnika mogli bi da smanje izdvajanja od zarade i bile bi vece plate za isti bedan minimalac na sat..Drzava bi bila u zdravijem stanju ali..sad izvolite kod nas,malo cete i poslati kuci da pomognete roditeljima i ujedno pomoci u izdrzavanju onih 700,000 pa ces moj komentar mozda shvatiti ,kad budes shvatio ko zaradjuje pare a ko je trosak,na zapadu.

Hajduk Stanko

pre 7 godina

Otkrio toplu vodu. Prvi prlamentarni izbori odrzani decembra 1990. Sta tu treba jos reci posle 26 godina. Tito vladao 35, nasledio srusenu zemlju, pobijen narod, Kralj vladao 14-15 godina, isto nasledio srusenu zemlju i pobijenu cetvrtinu stanovnistva,ujedinitelj EJ , pre toga Turci, cuda ... Vekovima smo optstali na geopolitikom zaristu, a vidi nas danas.

Chewra

pre 7 godina

Vala...realno...da jednom neko vidi i jug srbije...ne moze da se caruje iz fotelje..cenim korak...bilo ko da je predsednik..koja god partija...alo pokrenite se...sve jo ovo srbija..ima nas jedva 9mil...to je jedan americki grad...moze srbija da bude ako ne sajcarska barem 10deo toga

Nenad

pre 7 godina

Ovo je jedan retko užasan čovek.
Biće vrlo interesantan rasplet njegove vladavine.
A ne znam samo da li je svestan da ga apsolutno niko od akademskog sveta ne podržava što u prevodu znači da će u istoriji biti zabeležen kao gori nego što moderator dozvoljava da se okarakteriše. Pretužno.

Zeka

pre 7 godina

U Australiji je normalno da deca sa 15 i 16 rade poslove u skladu sa svojim godinama. Placeni su manje od minimalca, ali radne navike i debeli dzeparac zarade!

Bogovi licno

pre 7 godina

"Samo kod nas imate zaposlene od strane partije koji prate sve medijske objave, postavljaju komentare u korist rezima i lupaju minuse svakome ko kaze sta misli! "

Stanje je gore nego sto mislis. Oni nisu zaposleni, rade za dzaba jer se nadaju da ce mozda nekad dobiti bilo kakav, naravno, drzavni posao.

маркеђани

pre 7 godina

"...prvi put pali na ispod 30.000 nezaposlenih, što je, naravno, armija ljudi, ali, verujem da možemo već za godinu dana da padnemo na ispod 25.000 i onda bi to bili značajni pomaci"
Таман ће до тада још 5.000 људи са бироа да оде из Србије...

xx lazar

pre 7 godina

Da vam kazem gde smo danas? Pogledajte silne minuse na vase komentare. Samo kod nas imate zaposlene od strane partije koji prate sve medijske objave, postavljaju komentare u korist rezima i lupaju minuse svakome ko kaze sta misli! E u tom svetu danas zivimo. No sta ja znam. Samo sam fakultet zavrsio, djak generacije i rezervni oficir u vojsci. I jedina mogucnost je da radim kao radnik u proizvodnji i da se nadam da cu kroz pet godina doci do 40 i koju hiljadu. No pre tog moram da idem od partije do partije, da molim svakojake tipove da mi pomognu i da me uguraju nekako. Dve godine sedim kuci i svako jutro slusam roditelje kako mi govore da cu nesto naci, a dusa ih boli sto sedim i trosim ovo malo mladosti sto mi je ostalo. Pitam se da li sam glup idiot.. Sinoc mi suze same idu, ne mogu da se ppgledam u ogledalo. Pa pet godina sedeo sam za knjigom i onda nas premijer uvede zabranu zaposljavanja i tako mi zatvori vrata jer vezu nemam! Bio sam i vladajucoj partiji. Tamo sam umalo dobio batine od dvojice nagruvanih tetoviranih zaposlenih. U njihovoj centrali. A Rezervni oficir sam ljudi, a sta su oni? Mrava zgazio nisam i to je moj problem. Osecam se bezvredno i samo se pitam koliko nas je takvih. Vadim pasos i bezim. Srbija za mene nema mesta.

The

pre 7 godina

"Neće se nadoknaditi sasvim ni za pet godina, ali smo prvi put pali na ispod 30.000 nezaposlenih, što je, naravno, armija ljudi, ali, verujem da možemo već za godinu dana da padnemo na ispod 25.000 i onda bi to bili značajni pomaci", rekao je Vučić."

Naravno da ce broj nezaposlenih biti manji od 25.000, ljudi ce jednostavno da se odsele odatle.

Perun

pre 7 godina

Vucic je maestralan populista i tacno zna sta treba da radi i kako da podidje obicnom narodu,a to je da se spusti u narod,jer to je ono sto priprost i manje obrazovan narod voli.To je ono biracko tijelo koje je najpodloznije manipulaciji,i koje formira mijenje na osnovu tv,a takvi su nazalost poprilicno brojni,tako da je Vucic obezbijedio fenomenalnu bazu za dugorocnu vladavinu.Otprilike to je ona baza na osnovu koje je vladao i Milosevic.

razuma bez

pre 7 godina

Propali zbog ratova i sankcija 90-ih. Koliko mi je poznato Seselj, Nikolic, Vucic i Dacic su bili medju glavnim akterima tih nesreca.
(Predrag, 19. oktobar 2016 20:01)

# Link komentara

Gresis, sutanovac i zuti su krivi za ratove i devedesete...
Vucic ce sve to da ispravi cim dodje na vlast...

Istina oslobađa

pre 7 godina

Nije rad problem, premijeru, već lopovluk. Strančarenje. Nesposobni menadžeri i lažne diplome.

Problem je budžet u kome se ne zna ni koliko ima para ni na šta se troše.

Prevelike akcize. Previsoki porezi. 30.000 službenih automobila.

Jel mora baš toliko?

Jel mora baš svaka šuša koja ima ikakve veze sa vlašću da zbrine sve članove svoje porodice do šestog kolena dok mi crkavamo od siromaštva?

Mora li baš toliko okrutno da se vlada?

Mi smo ti snaga, oni su ti slabost. Kod tebe su i nož i pogača. Seci, Vučiću, seci.

dejan

pre 7 godina

mi smo propali odavno!
ma sve preselite u Beograd.
Ja mislim da je to resenje!
Napravite jos koji most,uzmite jos koji kredit a ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem.
e ovi politicari su svi isti a ma bas svi isti.

Dusan privatnik

pre 7 godina

Postovani premijeru,

Puna podrska i mislim da smo na pravom putu koji je tezak ali jedini ispravan.
Hocu da Vam kazem ako neko od Vasih ovo cita, govorite o privatnom sektoru a inspekcije kada obilaze firme ne mislim na ugostiteljske objekte, traze da kazne firmu i kada je sve u redu. Npr. Nisu znali sta je next 0.2 jakuka pa su pisali prijavu zasto ne pise sok next 0.2 jabuka. To je klasicno ubijanje privatnog sektora o kom Vi govorite. Inspekcija treba da kontrolise i savetuje a ne da uzimaju reket kao da su kriminalci.
To ne treba da dozvolimo.

Milinko

pre 7 godina

Ako ljude sa stažom od 30 godina plaćaš 20 hiljada, a ljude od 25 do 35 teraš da volontiraju, koliko bi onda plaćao decu? Oćemo da ih pošaljemo u rudnike za paklu žvaka?

Viktor

pre 7 godina

Nasa Vlada na celu sa premijerom su zaista svetsko cudo. Vec 5 godina vladaju Srbijom a tek sad su videli kako Srbija izgleda, ali je njima dovoljno 24 sata da dodju do resenja. Pa ovo ne postoji nigde na svetu i stvarno treba ovu Vladu da pazimo kao malo vode na dlanu.

Jedino sto mi nije jasno, i pored sve ove genijalnosti, mi propadamo sve vise i vise od kako su oni na celu. Nista mi nije jasno. Mozda je do mene.

Milutin

pre 7 godina

Na ovolike minuse koje sam dobio, dozvolite da ponovim. Tri faktora su presudna za propadanje. Nesposobnost, lenjost i glupost. Glupost je presudna. Naš porast gluposti u Srbiji traje dugo i, istina, otprilike se poklapa sa počecima političkog angažmana sadašnjeg premijera. Apelujem na njega da utiče da se sruši "hotel" u Vranjskoj banji i otera šut.

petar

pre 7 godina

"Nije rešenje u kuknjavi, nije rešenje u stalnom iščekivanju da vam država nešto da, jer država ne može da da više od onoga što smo zaradili"

Kako li ste samo to vi zaradili? Otimajući od radnika i privatnika?

Lab

pre 7 godina

@paja patak - jeste, kriv je on dosta sto je Srbija propala. Mozda si mlad i ne secas se, ali idi malo na internet i vidi sta je ovaj premijer govorio i radio 90e, a naj vise kad je bio Milosevicev ministar. Covek ko je imao veliku ruku u propast ove zemlje, sad hoce da se spase. E tako ne moze. Srbiji treba dobar i posten sistem, institucije sto politicari ne kontrolisu. Srbiji nije potreban jedan covek koji sve zna, a nista u zivotu nije radio ni stvorio. Osim sto se bavio politiku.

Aleksandar

pre 7 godina

Propadamo mi 25 godina, zivim u S. Palanci 80-tak km od prestonice od jednog prosperitetnog grada za 25 godina smo pod raznim politickim opcijama tako propali da cemo uskoro postati grad duhova jer kada poumiru nasi roditelj koji nas ispomazu mi cemo morati da se iselimo iz grada u kome malo sta radi i zdravo privredjuje. Nasem premijeru je trebalo citavih 7 dana da shvati nasu propast. Nama iz centralne Srbije je dovoljno otici do prestonice i odmah shvatimo koliko smo jadni i nebitni za nase politicare jer BG je drzava u drzavi i sve se desava tu tu se okrece novac za gradjane BG-a mi smo gradjani drugog reda sem par gradova u Vojvodini koja se jos nekako odupire Beogradizaciji Srbije.

paja patak

pre 7 godina

Ajde prestanite sa drvljem i kamenjem na Vucica.
Nije cvecka ali nije on kriv šta Srbija propada već 25 godina.
Neka svako od nas se pogleda u ogledalo i kaže da li se promenio.
Svi hoćemo da živimo kao u Svajcarskoj a da se kafenise po ceo dan.
Mi biramo politicare i dovodimo ih na vlast da bi krali i obezbedili sebe.
I tako u krug već 25 god.
I sad je Vucic kriv zašto neko nema posao ili mu je plata mala.
Iz ovog gliba se tesko izlazi,puno muke i rada a manje korupcije i kradje,jel ste spremni gradjani Srbije da se zrtvujete kao sto je to radio Nemac posle 45?
Znoj,suze i zuljevi a ne kukanje i cekanje da nam jedan čovek uredi drzavu.
E moja Srbijo, bojim se da ce proci još 25 godina i da ćemo istu priču pričati i tada!

Meister Jakob

pre 7 godina

da li znas da deca vec od 12 godina krecu da raznose novine, postu poklone, da glume po predstavama i filmovima i da im je to placeno i da im ulazi u CV dok u Africi kopaju dijamante zlato i cirkone ali u Srbiji su deca pod staklenim zvonom i ne smeju prstom da mrdnu
(Burma, 19. oktobar 2016 18:47)

Porazno je da se uspoređuješ s Afrikom gdje je to što si opisao prisilni rad, konstantno su pod stražom baraba narožanim kalašnjikovima i za najmanju sitnisu ti odrežu ruku.
A ovo šta si rekao da djeca od 12 godina rade, npr. raznose novine, da ali sat vremena prije ili poslije škole, u normalnim zemljama nema da ćemo sad djecu od 12 godina stvaiti u fabriku da motaju kablove i da im to bude šansa za budućnost kakvu im obećava Vučić, šta on nije s 12 godina se zaposlio u automehaničarskoj radionici, nije zato jer u truloj Titovoj Jugoslaviji se je smatralo izrabljivanjem djece i za to se išlo u zatvor.
A ti šta glume i zarađuju masne pare ko Macaulay Culkin ili Angus T. Jones iz 2 i pol muškarca, nisam razumio toj point, takvih nema puno.

Trifke

pre 7 godina

Kako je rekao, sedam dana je "gledao" kako nam je država propadala.........Jos ako uzmes u obzir da su se svi oko tebe trudili da ti sve sto vise ulepsaju mozes da stvoris pravu sliku koliko nam je zemlja propala. Kud god da krenes kroz Srbiju isti te prizor ceka, predivna priroda i sve zapusteno, staro, propalo i oronulo...tuga. Jug je u posebno teskom stanju, ljudi odlaze a sa te strane je Srbija najugrozenija. Dovodjenje investitora je odlicna stvar ali najvaznije sto morate da uradite, jer bez toga dzaba sve, jeste da iskorenite korupciju odnosno sprecite lopovluk nenormalnih razmera koji hara Srbijom a za to vam ne treba ni EU, ni MMF, ni stani investitori, samo cvrsta resenost i akcija. Do sada se ta resenost i akcija, po ovom pitanju, nigde nisu videle za sve ove godine koliko ste na vlasti. Nadam se da ce ovaj boravak u Nisu i na jugu i sagledavanje realnog stanja konacno nesto pokrenuti po tom pitanju jer to je rak rana koja izjeda Srbiju i zbog koje joj, bez preterivanja, preti nestanak.

Temerinac

pre 7 godina

Problem Vučiću je u tome što svi živite u Beogradu, a ne u Srbiji. Srbija je od Horgoša do Preševa i od Priboja do Pirota. Propast Srbije se vidi čim se izađe iz Beograda. Srbiju čine i napuštena sela i sela u kojima živi po nekoliko starih i iznemoglih osoba. Sve je to Srbija, koja je propala načisto i ne mogu da verujem da ste to tek sada saznali. Trebaće nam decenije da bar malo oživimo Srbiju. Bojim se da smo sada u težem položaju nego 1918 i 1945.godine, jer smo postali apatični i puni beznađa i vere u bolju budućnost.Treba da se svesni da svake godine u Srbiji se više umire nego rađa, tako da godišnje Srbija se smanjuje za oko 32.000 stanovnika. Krajnje je vreme da se nešto učini na povećanju nataliteta jer je to jedan od problema koji je sada najvažniji. Premijeru pređimo sa reči na dela, jer je dosta obećanja, trebaju nam rezultati, jer se od obećanja ne živi!

Aleksandar

pre 7 godina

Upropastili ste život celoj mojoj generaciji a sad hoćete i našoj deci.Već preko 25 god se vrti ista ekipa sa istim obećanjima o boljem životu,kako vas barem nije sramota a sad se čudite kako jug Srbije propada....

Milutin

pre 7 godina

Baš sam pominjao tu nesrećnu Vranjsku banju i ja na ovim komentarima, pre premijera... Svratio letos, video, šokirao se, rastužio do bola, iznervirao se i otišao. Predlog: samo taj "hotel" sklonite, ne znam, demontirajte, minirajte i odvezite šut. Biće dovoljno. Ne moramo u nameri da "pravimo banju" devstiramo prirodu u svakom smislu a naročito vizuelnom. Nesposobni smo da razvučemo cevi sa nekoliko grupisanih izvora tu gde je voda 90C i da napravimo dva zatvorena bazena sa parnim kupatilima?! Znači, nesposobni, lenji i glupi. Svi bre, uključujući i mene!

Bozo the Clown

pre 7 godina

Pa zar je trebalo da jedan premijer ode i vidi, i tako se uveri kako bedno živi jug Srbije, posle 4 godine na vlasti?
Šta je radio 4 godine? Spašavao decu iz snega? Šta su radili njegovi saradnici?
OSTAVKA!!! Cela Vlada i to odmah!

skrba

pre 7 godina

Smanjite preglomazni drzavni aparat, masu nepotrebnih izdataka, naterajte partijske članove da rade umesto što dzabalebare i eto novaca koliko hoćeš. Pametno raspolažite sa novcem, ulažite tamo gde treba i eto napretka. Smanjite i ukinite bespotrebne namete i akcize, promenite loše zakone, budite realni i eto napretka. Premijeru bez radnog iskustva i bilo kakve sposobnosti osim za demagogiju. Poslušajte pametnije od sebe.

Djole 031

pre 7 godina

Ne taman posla da je i on bio deo propadanja.Sve se desilo posle.A gde si bio kad si vladao sa Seseljem i Milosevicem.To se ne racuna. Pa da te pitam ko vlada poslednje cetiri god?

peca

pre 7 godina

Posao premijera je da organizuje i kontroliše ministre i vladu a ne da se šeta i priča bajke. Četiri godine ste na vlasti i može se lako videti ko je kriv za to što smo propali :Koliki je javni dug bio pre vaše vlasti, koliki sad, koliko je bilo nezaposlenih koliki sad, kolike su plate bile u realnom sektoru kolike sad,koliko je mladih ljudi napustilo Srbiju... Rezultati su porazavajuci.

Burma

pre 7 godina

@(Meister Jakob, 19. oktobar 2016 18:33)
da li znas da deca vec od 12 godina krecu da raznose novine, postu poklone, da glume po predstavama i filmovima i da im je to placeno i da im ulazi u CV dok u Africi kopaju dijamante zlato i cirkone ali u Srbiji su deca pod staklenim zvonom i ne smeju prstom da mrdnu

000

pre 7 godina

A pritom te fabrike ne namerava drzava da izgradi, vec da se angazuje investitor iz inostranstva kojem ce nasi radnici da budu jeftina radna snaga...

Meister Jakob

pre 7 godina

...onu silnu decu koja su obukla uniforme sa svojih 12,13, 14 godina, koji su spremni da rade, da popravljaju automobile, rade u fabrikama, imaju budućnost...

Čudno, pa zar niko ne vidi problem u ovoj izjavi?!
Ajme, 12 godina, pa to je 6. razred, ja sam u to doba skupljao sličice nogometnog prvenstva u Njemačkoj '88. i igrao se s klikerima u školskom dvorištu, a ne da oblačim uniformu i učim popravljati aute ili radim na traci u fabrici!

Slav

pre 7 godina

Zadnjih dana i izjava, ima materijala za Kesica 3 emisije da snimi. Sve mi vise lici ovo na Severnu Koreju, i tamo vodja ide i divi se deci u uniformi od 12 godina koja hoce da rade. Koje dete sa 12 godina zna i razmislja o bilo kakvom poslu, da mi je znati? Neka promeni spin majstore, ovi su zaista preterali.
(zalojin, 19. oktobar 2016 18:05)
Hvala vam na glasu. Evo recimo, razmišljaju u Australiji... a evo ti i bliže .. u Svajcarskoj

Nikola

pre 7 godina

Ponedeljak: Propadamo, "neki" žele da nas unište.
Utorak: "Neki" nas mrze, Amerikanci ruše najbolju vladu.
Sreda: Ništa ne valja, ali žuti su krivi za sve.
Četvrtak: Vesić i Mali nisu žuti, nego su pošteni.
Petak: Svi nas hvale, Amerikanci su naši prijatelji.
Subota: Lider u regonu, naše korejske fabrike su fantastične, nismo imali više zaposlenih poslednjih 40 godina.
Nedelja: Zlatne godine.

I tako nam svima život prođe.

Dragoljub

pre 7 godina

Evo i ja da se složim sa premijerom, ali...
- situacija na jugu je već godinama opšte poznata
-ove priče su već hiljadu puta ispričane
-nažalost, na pričama se sve i završi

zalojin

pre 7 godina

Zadnjih dana i izjava, ima materijala za Kesica 3 emisije da snimi. Sve mi vise lici ovo na Severnu Koreju, i tamo vodja ide i divi se deci u uniformi od 12 godina koja hoce da rade. Koje dete sa 12 godina zna i razmislja o bilo kakvom poslu, da mi je znati? Neka promeni spin majstore, ovi su zaista preterali.

Goran

pre 7 godina

"On je naveo i primer pojedinih sela nadomak Leskovca, Vlasotinca, gde se zidaju nove kuće od po 250-300-400 kvadrata".... Hoce li neko da mu objasni su to gastarbajteri, koji rade u inostranstvu, tamo i placaju porez, a ovde dolaze da provedu starost.

Aleksej

pre 7 godina

"...To je rezultat naših reformi, zato sam bio toliko danas uzbuđen i zadovoljan kada sam video u Vlasotincu onu silnu decu koja su obukla uniforme sa svojih 12,13, 14 godina, koji su spremni da rade, da popravljaju automobile, rade u fabrikama, imaju budućnost, imaju posao, ne sekiraju se mnogo i ne misle da su manje vredni od onih koji misle da postanu doktori nauka i to je fenomenalno..."

Iskreno se nadam da ovo nije citat, već novinarsko parafraziranje, jer, oduševljenje spremnošću maloletnika da rade... Time se ne niko ne oduševljava ni u Vijetnamu, Sudanu, Avganistanu i ostalim zemljama u kojima je zloupotreba dece normalna, a kamoli u srcu Evrope, i još se pri tome naglašava da je to rezultat reformi?!? Zašto su oni spremni da rade sa svojih 12, 13, 14 godina, kada još ni osnovnu školu nisu završili. Ovo je kriminalno!!!

realista

pre 7 godina

Priča kao da je tek sad došao na vlast!
Pa šta si radio do sad?
A I da nije bio na jugu mogao je isto da kaze!

Uporno forsira priču da se više radi, a ja se pitam šta se radi, ko to radi I kako to radi!

star

pre 7 godina

Sve bi care bilo ok da ti vec 4 godine nisi na vlasti i to po despotskom principu... a ovako ides i delis lekcije kao da to nisu tvoji ljudi koji 4 godine ne rade nista da se lose stanje promeni....odvratno...

Ljuba

pre 7 godina

Tek sad je video, a pet godina jaše.
Od silnih milijardi uzajmljenih, mogao je da napravi gomilu domaćih fabrika, a ne da dovodi strance da kupuju našu zemlju.

Aleksej

pre 7 godina

"...To je rezultat naših reformi, zato sam bio toliko danas uzbuđen i zadovoljan kada sam video u Vlasotincu onu silnu decu koja su obukla uniforme sa svojih 12,13, 14 godina, koji su spremni da rade, da popravljaju automobile, rade u fabrikama, imaju budućnost, imaju posao, ne sekiraju se mnogo i ne misle da su manje vredni od onih koji misle da postanu doktori nauka i to je fenomenalno..."

Iskreno se nadam da ovo nije citat, već novinarsko parafraziranje, jer, oduševljenje spremnošću maloletnika da rade... Time se ne niko ne oduševljava ni u Vijetnamu, Sudanu, Avganistanu i ostalim zemljama u kojima je zloupotreba dece normalna, a kamoli u srcu Evrope, i još se pri tome naglašava da je to rezultat reformi?!? Zašto su oni spremni da rade sa svojih 12, 13, 14 godina, kada još ni osnovnu školu nisu završili. Ovo je kriminalno!!!

star

pre 7 godina

Sve bi care bilo ok da ti vec 4 godine nisi na vlasti i to po despotskom principu... a ovako ides i delis lekcije kao da to nisu tvoji ljudi koji 4 godine ne rade nista da se lose stanje promeni....odvratno...

Goran

pre 7 godina

"On je naveo i primer pojedinih sela nadomak Leskovca, Vlasotinca, gde se zidaju nove kuće od po 250-300-400 kvadrata".... Hoce li neko da mu objasni su to gastarbajteri, koji rade u inostranstvu, tamo i placaju porez, a ovde dolaze da provedu starost.

realista

pre 7 godina

Priča kao da je tek sad došao na vlast!
Pa šta si radio do sad?
A I da nije bio na jugu mogao je isto da kaze!

Uporno forsira priču da se više radi, a ja se pitam šta se radi, ko to radi I kako to radi!

paja patak

pre 7 godina

Ajde prestanite sa drvljem i kamenjem na Vucica.
Nije cvecka ali nije on kriv šta Srbija propada već 25 godina.
Neka svako od nas se pogleda u ogledalo i kaže da li se promenio.
Svi hoćemo da živimo kao u Svajcarskoj a da se kafenise po ceo dan.
Mi biramo politicare i dovodimo ih na vlast da bi krali i obezbedili sebe.
I tako u krug već 25 god.
I sad je Vucic kriv zašto neko nema posao ili mu je plata mala.
Iz ovog gliba se tesko izlazi,puno muke i rada a manje korupcije i kradje,jel ste spremni gradjani Srbije da se zrtvujete kao sto je to radio Nemac posle 45?
Znoj,suze i zuljevi a ne kukanje i cekanje da nam jedan čovek uredi drzavu.
E moja Srbijo, bojim se da ce proci još 25 godina i da ćemo istu priču pričati i tada!

Ljuba

pre 7 godina

Tek sad je video, a pet godina jaše.
Od silnih milijardi uzajmljenih, mogao je da napravi gomilu domaćih fabrika, a ne da dovodi strance da kupuju našu zemlju.

Nikola

pre 7 godina

Ponedeljak: Propadamo, "neki" žele da nas unište.
Utorak: "Neki" nas mrze, Amerikanci ruše najbolju vladu.
Sreda: Ništa ne valja, ali žuti su krivi za sve.
Četvrtak: Vesić i Mali nisu žuti, nego su pošteni.
Petak: Svi nas hvale, Amerikanci su naši prijatelji.
Subota: Lider u regonu, naše korejske fabrike su fantastične, nismo imali više zaposlenih poslednjih 40 godina.
Nedelja: Zlatne godine.

I tako nam svima život prođe.

Dusan privatnik

pre 7 godina

Postovani premijeru,

Puna podrska i mislim da smo na pravom putu koji je tezak ali jedini ispravan.
Hocu da Vam kazem ako neko od Vasih ovo cita, govorite o privatnom sektoru a inspekcije kada obilaze firme ne mislim na ugostiteljske objekte, traze da kazne firmu i kada je sve u redu. Npr. Nisu znali sta je next 0.2 jakuka pa su pisali prijavu zasto ne pise sok next 0.2 jabuka. To je klasicno ubijanje privatnog sektora o kom Vi govorite. Inspekcija treba da kontrolise i savetuje a ne da uzimaju reket kao da su kriminalci.
To ne treba da dozvolimo.

zalojin

pre 7 godina

Zadnjih dana i izjava, ima materijala za Kesica 3 emisije da snimi. Sve mi vise lici ovo na Severnu Koreju, i tamo vodja ide i divi se deci u uniformi od 12 godina koja hoce da rade. Koje dete sa 12 godina zna i razmislja o bilo kakvom poslu, da mi je znati? Neka promeni spin majstore, ovi su zaista preterali.

Slav

pre 7 godina

Zadnjih dana i izjava, ima materijala za Kesica 3 emisije da snimi. Sve mi vise lici ovo na Severnu Koreju, i tamo vodja ide i divi se deci u uniformi od 12 godina koja hoce da rade. Koje dete sa 12 godina zna i razmislja o bilo kakvom poslu, da mi je znati? Neka promeni spin majstore, ovi su zaista preterali.
(zalojin, 19. oktobar 2016 18:05)
Hvala vam na glasu. Evo recimo, razmišljaju u Australiji... a evo ti i bliže .. u Svajcarskoj

Aleksandar

pre 7 godina

Upropastili ste život celoj mojoj generaciji a sad hoćete i našoj deci.Već preko 25 god se vrti ista ekipa sa istim obećanjima o boljem životu,kako vas barem nije sramota a sad se čudite kako jug Srbije propada....

Lab

pre 7 godina

@paja patak - jeste, kriv je on dosta sto je Srbija propala. Mozda si mlad i ne secas se, ali idi malo na internet i vidi sta je ovaj premijer govorio i radio 90e, a naj vise kad je bio Milosevicev ministar. Covek ko je imao veliku ruku u propast ove zemlje, sad hoce da se spase. E tako ne moze. Srbiji treba dobar i posten sistem, institucije sto politicari ne kontrolisu. Srbiji nije potreban jedan covek koji sve zna, a nista u zivotu nije radio ni stvorio. Osim sto se bavio politiku.

Burma

pre 7 godina

@(Meister Jakob, 19. oktobar 2016 18:33)
da li znas da deca vec od 12 godina krecu da raznose novine, postu poklone, da glume po predstavama i filmovima i da im je to placeno i da im ulazi u CV dok u Africi kopaju dijamante zlato i cirkone ali u Srbiji su deca pod staklenim zvonom i ne smeju prstom da mrdnu

Perun

pre 7 godina

Vucic je maestralan populista i tacno zna sta treba da radi i kako da podidje obicnom narodu,a to je da se spusti u narod,jer to je ono sto priprost i manje obrazovan narod voli.To je ono biracko tijelo koje je najpodloznije manipulaciji,i koje formira mijenje na osnovu tv,a takvi su nazalost poprilicno brojni,tako da je Vucic obezbijedio fenomenalnu bazu za dugorocnu vladavinu.Otprilike to je ona baza na osnovu koje je vladao i Milosevic.

xx lazar

pre 7 godina

Da vam kazem gde smo danas? Pogledajte silne minuse na vase komentare. Samo kod nas imate zaposlene od strane partije koji prate sve medijske objave, postavljaju komentare u korist rezima i lupaju minuse svakome ko kaze sta misli! E u tom svetu danas zivimo. No sta ja znam. Samo sam fakultet zavrsio, djak generacije i rezervni oficir u vojsci. I jedina mogucnost je da radim kao radnik u proizvodnji i da se nadam da cu kroz pet godina doci do 40 i koju hiljadu. No pre tog moram da idem od partije do partije, da molim svakojake tipove da mi pomognu i da me uguraju nekako. Dve godine sedim kuci i svako jutro slusam roditelje kako mi govore da cu nesto naci, a dusa ih boli sto sedim i trosim ovo malo mladosti sto mi je ostalo. Pitam se da li sam glup idiot.. Sinoc mi suze same idu, ne mogu da se ppgledam u ogledalo. Pa pet godina sedeo sam za knjigom i onda nas premijer uvede zabranu zaposljavanja i tako mi zatvori vrata jer vezu nemam! Bio sam i vladajucoj partiji. Tamo sam umalo dobio batine od dvojice nagruvanih tetoviranih zaposlenih. U njihovoj centrali. A Rezervni oficir sam ljudi, a sta su oni? Mrava zgazio nisam i to je moj problem. Osecam se bezvredno i samo se pitam koliko nas je takvih. Vadim pasos i bezim. Srbija za mene nema mesta.

Bozo the Clown

pre 7 godina

Pa zar je trebalo da jedan premijer ode i vidi, i tako se uveri kako bedno živi jug Srbije, posle 4 godine na vlasti?
Šta je radio 4 godine? Spašavao decu iz snega? Šta su radili njegovi saradnici?
OSTAVKA!!! Cela Vlada i to odmah!

Viktor

pre 7 godina

Nasa Vlada na celu sa premijerom su zaista svetsko cudo. Vec 5 godina vladaju Srbijom a tek sad su videli kako Srbija izgleda, ali je njima dovoljno 24 sata da dodju do resenja. Pa ovo ne postoji nigde na svetu i stvarno treba ovu Vladu da pazimo kao malo vode na dlanu.

Jedino sto mi nije jasno, i pored sve ove genijalnosti, mi propadamo sve vise i vise od kako su oni na celu. Nista mi nije jasno. Mozda je do mene.

Milinko

pre 7 godina

Ako ljude sa stažom od 30 godina plaćaš 20 hiljada, a ljude od 25 do 35 teraš da volontiraju, koliko bi onda plaćao decu? Oćemo da ih pošaljemo u rudnike za paklu žvaka?

маркеђани

pre 7 godina

"...prvi put pali na ispod 30.000 nezaposlenih, što je, naravno, armija ljudi, ali, verujem da možemo već za godinu dana da padnemo na ispod 25.000 i onda bi to bili značajni pomaci"
Таман ће до тада још 5.000 људи са бироа да оде из Србије...

Meister Jakob

pre 7 godina

...onu silnu decu koja su obukla uniforme sa svojih 12,13, 14 godina, koji su spremni da rade, da popravljaju automobile, rade u fabrikama, imaju budućnost...

Čudno, pa zar niko ne vidi problem u ovoj izjavi?!
Ajme, 12 godina, pa to je 6. razred, ja sam u to doba skupljao sličice nogometnog prvenstva u Njemačkoj '88. i igrao se s klikerima u školskom dvorištu, a ne da oblačim uniformu i učim popravljati aute ili radim na traci u fabrici!

Zeka

pre 7 godina

U Australiji je normalno da deca sa 15 i 16 rade poslove u skladu sa svojim godinama. Placeni su manje od minimalca, ali radne navike i debeli dzeparac zarade!

Istina oslobađa

pre 7 godina

Nije rad problem, premijeru, već lopovluk. Strančarenje. Nesposobni menadžeri i lažne diplome.

Problem je budžet u kome se ne zna ni koliko ima para ni na šta se troše.

Prevelike akcize. Previsoki porezi. 30.000 službenih automobila.

Jel mora baš toliko?

Jel mora baš svaka šuša koja ima ikakve veze sa vlašću da zbrine sve članove svoje porodice do šestog kolena dok mi crkavamo od siromaštva?

Mora li baš toliko okrutno da se vlada?

Mi smo ti snaga, oni su ti slabost. Kod tebe su i nož i pogača. Seci, Vučiću, seci.

razuma bez

pre 7 godina

Propali zbog ratova i sankcija 90-ih. Koliko mi je poznato Seselj, Nikolic, Vucic i Dacic su bili medju glavnim akterima tih nesreca.
(Predrag, 19. oktobar 2016 20:01)

# Link komentara

Gresis, sutanovac i zuti su krivi za ratove i devedesete...
Vucic ce sve to da ispravi cim dodje na vlast...

Bogovi licno

pre 7 godina

"Samo kod nas imate zaposlene od strane partije koji prate sve medijske objave, postavljaju komentare u korist rezima i lupaju minuse svakome ko kaze sta misli! "

Stanje je gore nego sto mislis. Oni nisu zaposleni, rade za dzaba jer se nadaju da ce mozda nekad dobiti bilo kakav, naravno, drzavni posao.

peca

pre 7 godina

Posao premijera je da organizuje i kontroliše ministre i vladu a ne da se šeta i priča bajke. Četiri godine ste na vlasti i može se lako videti ko je kriv za to što smo propali :Koliki je javni dug bio pre vaše vlasti, koliki sad, koliko je bilo nezaposlenih koliki sad, kolike su plate bile u realnom sektoru kolike sad,koliko je mladih ljudi napustilo Srbiju... Rezultati su porazavajuci.

Djole 031

pre 7 godina

Ne taman posla da je i on bio deo propadanja.Sve se desilo posle.A gde si bio kad si vladao sa Seseljem i Milosevicem.To se ne racuna. Pa da te pitam ko vlada poslednje cetiri god?

Milutin

pre 7 godina

Na ovolike minuse koje sam dobio, dozvolite da ponovim. Tri faktora su presudna za propadanje. Nesposobnost, lenjost i glupost. Glupost je presudna. Naš porast gluposti u Srbiji traje dugo i, istina, otprilike se poklapa sa počecima političkog angažmana sadašnjeg premijera. Apelujem na njega da utiče da se sruši "hotel" u Vranjskoj banji i otera šut.

asomacum

pre 7 godina

milosevicu je bilo potrebno dva i po mandata da padne, tj toliko je ovom krezubom narodu bilo potrebno da skapira neke stvari, isto toliko ocekujem i da plebs "provali" vucica... secam se, 1993.god ratovi, inflacija, uzas na svakom koraku, milosevic osvaja lagano izbore, i 5.oktobra je osvojio skoro 48% posle svega sta nam je radio 90ih... srbi, prostog i neukog li naroda

Aleksandar

pre 7 godina

Propadamo mi 25 godina, zivim u S. Palanci 80-tak km od prestonice od jednog prosperitetnog grada za 25 godina smo pod raznim politickim opcijama tako propali da cemo uskoro postati grad duhova jer kada poumiru nasi roditelj koji nas ispomazu mi cemo morati da se iselimo iz grada u kome malo sta radi i zdravo privredjuje. Nasem premijeru je trebalo citavih 7 dana da shvati nasu propast. Nama iz centralne Srbije je dovoljno otici do prestonice i odmah shvatimo koliko smo jadni i nebitni za nase politicare jer BG je drzava u drzavi i sve se desava tu tu se okrece novac za gradjane BG-a mi smo gradjani drugog reda sem par gradova u Vojvodini koja se jos nekako odupire Beogradizaciji Srbije.

Temerinac

pre 7 godina

Problem Vučiću je u tome što svi živite u Beogradu, a ne u Srbiji. Srbija je od Horgoša do Preševa i od Priboja do Pirota. Propast Srbije se vidi čim se izađe iz Beograda. Srbiju čine i napuštena sela i sela u kojima živi po nekoliko starih i iznemoglih osoba. Sve je to Srbija, koja je propala načisto i ne mogu da verujem da ste to tek sada saznali. Trebaće nam decenije da bar malo oživimo Srbiju. Bojim se da smo sada u težem položaju nego 1918 i 1945.godine, jer smo postali apatični i puni beznađa i vere u bolju budućnost.Treba da se svesni da svake godine u Srbiji se više umire nego rađa, tako da godišnje Srbija se smanjuje za oko 32.000 stanovnika. Krajnje je vreme da se nešto učini na povećanju nataliteta jer je to jedan od problema koji je sada najvažniji. Premijeru pređimo sa reči na dela, jer je dosta obećanja, trebaju nam rezultati, jer se od obećanja ne živi!

The

pre 7 godina

"Neće se nadoknaditi sasvim ni za pet godina, ali smo prvi put pali na ispod 30.000 nezaposlenih, što je, naravno, armija ljudi, ali, verujem da možemo već za godinu dana da padnemo na ispod 25.000 i onda bi to bili značajni pomaci", rekao je Vučić."

Naravno da ce broj nezaposlenih biti manji od 25.000, ljudi ce jednostavno da se odsele odatle.

skrba

pre 7 godina

Smanjite preglomazni drzavni aparat, masu nepotrebnih izdataka, naterajte partijske članove da rade umesto što dzabalebare i eto novaca koliko hoćeš. Pametno raspolažite sa novcem, ulažite tamo gde treba i eto napretka. Smanjite i ukinite bespotrebne namete i akcize, promenite loše zakone, budite realni i eto napretka. Premijeru bez radnog iskustva i bilo kakve sposobnosti osim za demagogiju. Poslušajte pametnije od sebe.

000

pre 7 godina

A pritom te fabrike ne namerava drzava da izgradi, vec da se angazuje investitor iz inostranstva kojem ce nasi radnici da budu jeftina radna snaga...

petar

pre 7 godina

"Nije rešenje u kuknjavi, nije rešenje u stalnom iščekivanju da vam država nešto da, jer država ne može da da više od onoga što smo zaradili"

Kako li ste samo to vi zaradili? Otimajući od radnika i privatnika?

Dragoljub

pre 7 godina

Evo i ja da se složim sa premijerom, ali...
- situacija na jugu je već godinama opšte poznata
-ove priče su već hiljadu puta ispričane
-nažalost, na pričama se sve i završi

Milutin

pre 7 godina

Baš sam pominjao tu nesrećnu Vranjsku banju i ja na ovim komentarima, pre premijera... Svratio letos, video, šokirao se, rastužio do bola, iznervirao se i otišao. Predlog: samo taj "hotel" sklonite, ne znam, demontirajte, minirajte i odvezite šut. Biće dovoljno. Ne moramo u nameri da "pravimo banju" devstiramo prirodu u svakom smislu a naročito vizuelnom. Nesposobni smo da razvučemo cevi sa nekoliko grupisanih izvora tu gde je voda 90C i da napravimo dva zatvorena bazena sa parnim kupatilima?! Znači, nesposobni, lenji i glupi. Svi bre, uključujući i mene!

Vrač

pre 7 godina

A super je..... otvoriš nešto privatno i onda sledi sisanje: inspektori kažu nemaš ženski wc -kazna, nemaš istaknuti naziv firme italik boldovan - kazna, nisi platio muzički dinar - kazna, nemaš filter iz dimnjaka Made in Bangladeš - kazna, porez - kazna.... Možda jesi ti dečko bio u Nišu al' si zato slep pored očiju

dejan

pre 7 godina

mi smo propali odavno!
ma sve preselite u Beograd.
Ja mislim da je to resenje!
Napravite jos koji most,uzmite jos koji kredit a ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem.
e ovi politicari su svi isti a ma bas svi isti.

Meister Jakob

pre 7 godina

da li znas da deca vec od 12 godina krecu da raznose novine, postu poklone, da glume po predstavama i filmovima i da im je to placeno i da im ulazi u CV dok u Africi kopaju dijamante zlato i cirkone ali u Srbiji su deca pod staklenim zvonom i ne smeju prstom da mrdnu
(Burma, 19. oktobar 2016 18:47)

Porazno je da se uspoređuješ s Afrikom gdje je to što si opisao prisilni rad, konstantno su pod stražom baraba narožanim kalašnjikovima i za najmanju sitnisu ti odrežu ruku.
A ovo šta si rekao da djeca od 12 godina rade, npr. raznose novine, da ali sat vremena prije ili poslije škole, u normalnim zemljama nema da ćemo sad djecu od 12 godina stvaiti u fabriku da motaju kablove i da im to bude šansa za budućnost kakvu im obećava Vučić, šta on nije s 12 godina se zaposlio u automehaničarskoj radionici, nije zato jer u truloj Titovoj Jugoslaviji se je smatralo izrabljivanjem djece i za to se išlo u zatvor.
A ti šta glume i zarađuju masne pare ko Macaulay Culkin ili Angus T. Jones iz 2 i pol muškarca, nisam razumio toj point, takvih nema puno.

Demos

pre 7 godina

A ti nisi znao kako smo propali? Ja gledam decenijama, tebe, Milosevica, Dacica, Seselja, Dinkica, Djelica, Tadica, Sutanovca, Kostunicu. Jasno mi je odavno.

nastavnik

pre 7 godina

Vase subvencije dobijaju beneton,jura...licno znam preduzetnika koji ima 20-30 zaposlenih i vec 7-8 godina pokusava da dobije te subvencije al nikad nista,a da trea da svratite da ga obavestite...

Trifke

pre 7 godina

Kako je rekao, sedam dana je "gledao" kako nam je država propadala.........Jos ako uzmes u obzir da su se svi oko tebe trudili da ti sve sto vise ulepsaju mozes da stvoris pravu sliku koliko nam je zemlja propala. Kud god da krenes kroz Srbiju isti te prizor ceka, predivna priroda i sve zapusteno, staro, propalo i oronulo...tuga. Jug je u posebno teskom stanju, ljudi odlaze a sa te strane je Srbija najugrozenija. Dovodjenje investitora je odlicna stvar ali najvaznije sto morate da uradite, jer bez toga dzaba sve, jeste da iskorenite korupciju odnosno sprecite lopovluk nenormalnih razmera koji hara Srbijom a za to vam ne treba ni EU, ni MMF, ni stani investitori, samo cvrsta resenost i akcija. Do sada se ta resenost i akcija, po ovom pitanju, nigde nisu videle za sve ove godine koliko ste na vlasti. Nadam se da ce ovaj boravak u Nisu i na jugu i sagledavanje realnog stanja konacno nesto pokrenuti po tom pitanju jer to je rak rana koja izjeda Srbiju i zbog koje joj, bez preterivanja, preti nestanak.

vojovanje ima svoju cenu

pre 7 godina

Posle 7 dana gledao je kako smo propaly.
E pa Vucicu, da to kaze neko ko je zadnjih trideset i kusur godina proveo u inostranstvu to bi bila iskrena izjava. Ali ti koji si zajedno sa Seseljem, Dacicem i Tomom bio deo tima koji je urusavao zemlju kada to kazes to je cisto licemerje i demagogija. Nacionalisticki ratovi koji ste vi vodili a ti bio jedan od najistaknutijih telala propagande te ideologije ako vec ne javno se izvines narodu sto ste ga naveli na tu politiku bolje bi bilo da cutis.

Savamala

pre 7 godina

Vrhunski cinizam i zamena teza. On je na vlasti od 2012. godine i sta je uradjeno?? Nista, zamlacuje polupismen svet praznim obecanjima, lazima i ulicarskim izjavama. Tako im podilazi i pumpa svoju glasacku masinu. Covek jednostavno gradi svoj kult licnosti i prikriva svoju nespisobnost. Sto se pre osvestimo, zaustavicemo dalje propadanje!!!

Istina

pre 7 godina

Pročitavši naslov pomislio sam da je gledao propast u periodu od 1990 -1999 i da će o tome da priča jer su isti koalicioni partneri i tada bili uvereni da je sve što rade dobro za SFRJ, SRJ, SCG!!!

Nenad

pre 7 godina

Ovo je jedan retko užasan čovek.
Biće vrlo interesantan rasplet njegove vladavine.
A ne znam samo da li je svestan da ga apsolutno niko od akademskog sveta ne podržava što u prevodu znači da će u istoriji biti zabeležen kao gori nego što moderator dozvoljava da se okarakteriše. Pretužno.

Stefan

pre 7 godina

Pa ti ako nisi znao posle 7 godina vladanja i 20 godina u politici sta se desava na jugu ti nisi ni da se druzis sa akademicima a kamoli da budes sta si...

Горан

pre 7 godina

@leming Е синко, ја гледам како ми земља пропада од 1974. године! Тад сам пошао у основу школу и почео да схватам где се налазим. Ко је млађи и није преживео нека узме мало да чита о животу од касних седамдесетих прошлог века! Поздрав свима, и Минусима и Плусевима!

Chewra

pre 7 godina

Vala...realno...da jednom neko vidi i jug srbije...ne moze da se caruje iz fotelje..cenim korak...bilo ko da je predsednik..koja god partija...alo pokrenite se...sve jo ovo srbija..ima nas jedva 9mil...to je jedan americki grad...moze srbija da bude ako ne sajcarska barem 10deo toga

lun

pre 7 godina

Naisao sam na fotografiju gde Toma i Seselj sede (kumovi) a iza AV.mlad seca gajbu piva.E sta je pesnik hteo da kaze:'Pa ko kaze da nas premijer nikad nista nije radio?"..I Marko je nosio gajbe; Milosevic da (Marko) Kraljevic al, pa ne NE vredi-vredi li ?!?!

Dragan

pre 7 godina

Doktor Spin se uziveo u ulozi majke Tereze.Verujem da je rasplakao nekog dobrodussnog mucenika.Jadno je kako nasa sirotinja naseda na perverzije vlasti.Kada bi im neko i objasnio kako se oni bogate i baskare na nasoj grbaci ne bio verovali....A tek koliko besramno i podlo lazu...

.......Mihajlo

pre 7 godina

......"gde su pelene"? (AV).......sta je ocekivao, pored svake masine radnik/radnica I kesa sa upotrebljenim pelenama? Da je neko zucnuo u tom pravcu,.......sta mislite dokle bi bio na poslu? Nek se ugleda na Min. zdravlja! Smeniti lenje, nesposobne,.......da ali tada ce biti manje glasaca a to nije dobro, zar ne?

Hajduk Stanko

pre 7 godina

Otkrio toplu vodu. Prvi prlamentarni izbori odrzani decembra 1990. Sta tu treba jos reci posle 26 godina. Tito vladao 35, nasledio srusenu zemlju, pobijen narod, Kralj vladao 14-15 godina, isto nasledio srusenu zemlju i pobijenu cetvrtinu stanovnistva,ujedinitelj EJ , pre toga Turci, cuda ... Vekovima smo optstali na geopolitikom zaristu, a vidi nas danas.

Zlopamtilo

pre 7 godina

"Dovođenje investitora, nove fabrike, razvoj industrije, zapošljavanje ..."

Umesto ove mantre koja se već izlizala uradite nešto konkretno .Umesto što su vas odveli kod domaćina koji je napravio 300-400kvm kuću trebali ste na drugu stranu ako vam je do realnosti a realnost je da na 10 km od Leskovca u selima svako peto domaćinstvo NEMA lanac na kapiji .A znate šta znači lanacn na kapiji ,da se dolazi o praznicima i raspustima .Tu ne trebaju investitori i fabrike nego treba ljude koji su napustili imanja i otišli u neku fabriku vratiti nazad . Za to je potrebno obezbediti infrastrukturu u punom kapacitetu , puteve ,struju vodu ,telekomunikacije .Obezbediti odnosno podstaći tržište za poljoprivredne proizvode a ne prosipati demagogiju ....

alienware

pre 7 godina

XX LAZAR,morao sam davam dam minus nazolst.Uveo zabranu zaposljavanja.Verovatno si mislio da se namestis na drzavna jasla ,kao i svi ovi sto imaju fakultete ,ali ni vi ni oni ne shvataju osnovno.Vec ima oko 700,000 i vise njih ,kojima treba izdvojiti za svaki mesec 1,000,000,000 evra plate i jos polovinu za uplatu penzionog i zdravstvenog.Odakle? Od onih koji stvaraju nesto,rade i uplacuju i zato im je plata najniza u Evropi da bi investitori dosli ovde da otvaraju fabrike.Vi niste hteli da radite za te pare,takve poslove.U tome je problem.Da su plate na drzavnim jaslama manja od sadnjih kod privatnika mogli bi da smanje izdvajanja od zarade i bile bi vece plate za isti bedan minimalac na sat..Drzava bi bila u zdravijem stanju ali..sad izvolite kod nas,malo cete i poslati kuci da pomognete roditeljima i ujedno pomoci u izdrzavanju onih 700,000 pa ces moj komentar mozda shvatiti ,kad budes shvatio ko zaradjuje pare a ko je trosak,na zapadu.

Milorad

pre 7 godina

Aleksandar Vucic dopusta sebi da ocenjuje arhitekte i projektante Vranjskog hotela. I sto je najgore veruje u svoj sud. Isti taj Vucic kad strucnjaci (arhitekte i projektanti) kritikuju Beograd na vodi dobija fras. Jel se zna ko sta radi u ovoj zemlji?

Djk

pre 7 godina

Nije stvar da se obezbedi posao. Ti poslovi koje on obezbeđuje su sa zaradama od 200€. Ziveti danas sa 200€ bilo gde nije zivot nego preživljavanje. Srbija je zemlja sa malim brojem stanovnika i čovek je najbitniji resurs Srbije, što znči da Srbija ne treba da bude zemlja sa jeftinom radnom snagom, nego sa visoko-obrazovanom radnom snagom. Srbija mora da napravi svoje proizvode koji ce se visoko kotirati u svetu. Nije isto kilo krompira i kilo iPhona.

realista

pre 7 godina

Priča kao da je tek sad došao na vlast!
Pa šta si radio do sad?
A I da nije bio na jugu mogao je isto da kaze!

Uporno forsira priču da se više radi, a ja se pitam šta se radi, ko to radi I kako to radi!

Aleksej

pre 7 godina

"...To je rezultat naših reformi, zato sam bio toliko danas uzbuđen i zadovoljan kada sam video u Vlasotincu onu silnu decu koja su obukla uniforme sa svojih 12,13, 14 godina, koji su spremni da rade, da popravljaju automobile, rade u fabrikama, imaju budućnost, imaju posao, ne sekiraju se mnogo i ne misle da su manje vredni od onih koji misle da postanu doktori nauka i to je fenomenalno..."

Iskreno se nadam da ovo nije citat, već novinarsko parafraziranje, jer, oduševljenje spremnošću maloletnika da rade... Time se ne niko ne oduševljava ni u Vijetnamu, Sudanu, Avganistanu i ostalim zemljama u kojima je zloupotreba dece normalna, a kamoli u srcu Evrope, i još se pri tome naglašava da je to rezultat reformi?!? Zašto su oni spremni da rade sa svojih 12, 13, 14 godina, kada još ni osnovnu školu nisu završili. Ovo je kriminalno!!!

Goran

pre 7 godina

"On je naveo i primer pojedinih sela nadomak Leskovca, Vlasotinca, gde se zidaju nove kuće od po 250-300-400 kvadrata".... Hoce li neko da mu objasni su to gastarbajteri, koji rade u inostranstvu, tamo i placaju porez, a ovde dolaze da provedu starost.

star

pre 7 godina

Sve bi care bilo ok da ti vec 4 godine nisi na vlasti i to po despotskom principu... a ovako ides i delis lekcije kao da to nisu tvoji ljudi koji 4 godine ne rade nista da se lose stanje promeni....odvratno...

Lab

pre 7 godina

@paja patak - jeste, kriv je on dosta sto je Srbija propala. Mozda si mlad i ne secas se, ali idi malo na internet i vidi sta je ovaj premijer govorio i radio 90e, a naj vise kad je bio Milosevicev ministar. Covek ko je imao veliku ruku u propast ove zemlje, sad hoce da se spase. E tako ne moze. Srbiji treba dobar i posten sistem, institucije sto politicari ne kontrolisu. Srbiji nije potreban jedan covek koji sve zna, a nista u zivotu nije radio ni stvorio. Osim sto se bavio politiku.

Nikola

pre 7 godina

Ponedeljak: Propadamo, "neki" žele da nas unište.
Utorak: "Neki" nas mrze, Amerikanci ruše najbolju vladu.
Sreda: Ništa ne valja, ali žuti su krivi za sve.
Četvrtak: Vesić i Mali nisu žuti, nego su pošteni.
Petak: Svi nas hvale, Amerikanci su naši prijatelji.
Subota: Lider u regonu, naše korejske fabrike su fantastične, nismo imali više zaposlenih poslednjih 40 godina.
Nedelja: Zlatne godine.

I tako nam svima život prođe.

Milinko

pre 7 godina

Ako ljude sa stažom od 30 godina plaćaš 20 hiljada, a ljude od 25 do 35 teraš da volontiraju, koliko bi onda plaćao decu? Oćemo da ih pošaljemo u rudnike za paklu žvaka?

Ljuba

pre 7 godina

Tek sad je video, a pet godina jaše.
Od silnih milijardi uzajmljenih, mogao je da napravi gomilu domaćih fabrika, a ne da dovodi strance da kupuju našu zemlju.

Aleksandar

pre 7 godina

Propadamo mi 25 godina, zivim u S. Palanci 80-tak km od prestonice od jednog prosperitetnog grada za 25 godina smo pod raznim politickim opcijama tako propali da cemo uskoro postati grad duhova jer kada poumiru nasi roditelj koji nas ispomazu mi cemo morati da se iselimo iz grada u kome malo sta radi i zdravo privredjuje. Nasem premijeru je trebalo citavih 7 dana da shvati nasu propast. Nama iz centralne Srbije je dovoljno otici do prestonice i odmah shvatimo koliko smo jadni i nebitni za nase politicare jer BG je drzava u drzavi i sve se desava tu tu se okrece novac za gradjane BG-a mi smo gradjani drugog reda sem par gradova u Vojvodini koja se jos nekako odupire Beogradizaciji Srbije.

razuma bez

pre 7 godina

Propali zbog ratova i sankcija 90-ih. Koliko mi je poznato Seselj, Nikolic, Vucic i Dacic su bili medju glavnim akterima tih nesreca.
(Predrag, 19. oktobar 2016 20:01)

# Link komentara

Gresis, sutanovac i zuti su krivi za ratove i devedesete...
Vucic ce sve to da ispravi cim dodje na vlast...

Aleksandar

pre 7 godina

Upropastili ste život celoj mojoj generaciji a sad hoćete i našoj deci.Već preko 25 god se vrti ista ekipa sa istim obećanjima o boljem životu,kako vas barem nije sramota a sad se čudite kako jug Srbije propada....

Istina oslobađa

pre 7 godina

Nije rad problem, premijeru, već lopovluk. Strančarenje. Nesposobni menadžeri i lažne diplome.

Problem je budžet u kome se ne zna ni koliko ima para ni na šta se troše.

Prevelike akcize. Previsoki porezi. 30.000 službenih automobila.

Jel mora baš toliko?

Jel mora baš svaka šuša koja ima ikakve veze sa vlašću da zbrine sve članove svoje porodice do šestog kolena dok mi crkavamo od siromaštva?

Mora li baš toliko okrutno da se vlada?

Mi smo ti snaga, oni su ti slabost. Kod tebe su i nož i pogača. Seci, Vučiću, seci.

Viktor

pre 7 godina

Nasa Vlada na celu sa premijerom su zaista svetsko cudo. Vec 5 godina vladaju Srbijom a tek sad su videli kako Srbija izgleda, ali je njima dovoljno 24 sata da dodju do resenja. Pa ovo ne postoji nigde na svetu i stvarno treba ovu Vladu da pazimo kao malo vode na dlanu.

Jedino sto mi nije jasno, i pored sve ove genijalnosti, mi propadamo sve vise i vise od kako su oni na celu. Nista mi nije jasno. Mozda je do mene.

Temerinac

pre 7 godina

Problem Vučiću je u tome što svi živite u Beogradu, a ne u Srbiji. Srbija je od Horgoša do Preševa i od Priboja do Pirota. Propast Srbije se vidi čim se izađe iz Beograda. Srbiju čine i napuštena sela i sela u kojima živi po nekoliko starih i iznemoglih osoba. Sve je to Srbija, koja je propala načisto i ne mogu da verujem da ste to tek sada saznali. Trebaće nam decenije da bar malo oživimo Srbiju. Bojim se da smo sada u težem položaju nego 1918 i 1945.godine, jer smo postali apatični i puni beznađa i vere u bolju budućnost.Treba da se svesni da svake godine u Srbiji se više umire nego rađa, tako da godišnje Srbija se smanjuje za oko 32.000 stanovnika. Krajnje je vreme da se nešto učini na povećanju nataliteta jer je to jedan od problema koji je sada najvažniji. Premijeru pređimo sa reči na dela, jer je dosta obećanja, trebaju nam rezultati, jer se od obećanja ne živi!

The

pre 7 godina

"Neće se nadoknaditi sasvim ni za pet godina, ali smo prvi put pali na ispod 30.000 nezaposlenih, što je, naravno, armija ljudi, ali, verujem da možemo već za godinu dana da padnemo na ispod 25.000 i onda bi to bili značajni pomaci", rekao je Vučić."

Naravno da ce broj nezaposlenih biti manji od 25.000, ljudi ce jednostavno da se odsele odatle.

Bozo the Clown

pre 7 godina

Pa zar je trebalo da jedan premijer ode i vidi, i tako se uveri kako bedno živi jug Srbije, posle 4 godine na vlasti?
Šta je radio 4 godine? Spašavao decu iz snega? Šta su radili njegovi saradnici?
OSTAVKA!!! Cela Vlada i to odmah!

zalojin

pre 7 godina

Zadnjih dana i izjava, ima materijala za Kesica 3 emisije da snimi. Sve mi vise lici ovo na Severnu Koreju, i tamo vodja ide i divi se deci u uniformi od 12 godina koja hoce da rade. Koje dete sa 12 godina zna i razmislja o bilo kakvom poslu, da mi je znati? Neka promeni spin majstore, ovi su zaista preterali.

Djole 031

pre 7 godina

Ne taman posla da je i on bio deo propadanja.Sve se desilo posle.A gde si bio kad si vladao sa Seseljem i Milosevicem.To se ne racuna. Pa da te pitam ko vlada poslednje cetiri god?

Dragoljub

pre 7 godina

Evo i ja da se složim sa premijerom, ali...
- situacija na jugu je već godinama opšte poznata
-ove priče su već hiljadu puta ispričane
-nažalost, na pričama se sve i završi

Meister Jakob

pre 7 godina

...onu silnu decu koja su obukla uniforme sa svojih 12,13, 14 godina, koji su spremni da rade, da popravljaju automobile, rade u fabrikama, imaju budućnost...

Čudno, pa zar niko ne vidi problem u ovoj izjavi?!
Ajme, 12 godina, pa to je 6. razred, ja sam u to doba skupljao sličice nogometnog prvenstva u Njemačkoj '88. i igrao se s klikerima u školskom dvorištu, a ne da oblačim uniformu i učim popravljati aute ili radim na traci u fabrici!

Milutin

pre 7 godina

Baš sam pominjao tu nesrećnu Vranjsku banju i ja na ovim komentarima, pre premijera... Svratio letos, video, šokirao se, rastužio do bola, iznervirao se i otišao. Predlog: samo taj "hotel" sklonite, ne znam, demontirajte, minirajte i odvezite šut. Biće dovoljno. Ne moramo u nameri da "pravimo banju" devstiramo prirodu u svakom smislu a naročito vizuelnom. Nesposobni smo da razvučemo cevi sa nekoliko grupisanih izvora tu gde je voda 90C i da napravimo dva zatvorena bazena sa parnim kupatilima?! Znači, nesposobni, lenji i glupi. Svi bre, uključujući i mene!

petar

pre 7 godina

"Nije rešenje u kuknjavi, nije rešenje u stalnom iščekivanju da vam država nešto da, jer država ne može da da više od onoga što smo zaradili"

Kako li ste samo to vi zaradili? Otimajući od radnika i privatnika?

000

pre 7 godina

A pritom te fabrike ne namerava drzava da izgradi, vec da se angazuje investitor iz inostranstva kojem ce nasi radnici da budu jeftina radna snaga...

peca

pre 7 godina

Posao premijera je da organizuje i kontroliše ministre i vladu a ne da se šeta i priča bajke. Četiri godine ste na vlasti i može se lako videti ko je kriv za to što smo propali :Koliki je javni dug bio pre vaše vlasti, koliki sad, koliko je bilo nezaposlenih koliki sad, kolike su plate bile u realnom sektoru kolike sad,koliko je mladih ljudi napustilo Srbiju... Rezultati su porazavajuci.

skrba

pre 7 godina

Smanjite preglomazni drzavni aparat, masu nepotrebnih izdataka, naterajte partijske članove da rade umesto što dzabalebare i eto novaca koliko hoćeš. Pametno raspolažite sa novcem, ulažite tamo gde treba i eto napretka. Smanjite i ukinite bespotrebne namete i akcize, promenite loše zakone, budite realni i eto napretka. Premijeru bez radnog iskustva i bilo kakve sposobnosti osim za demagogiju. Poslušajte pametnije od sebe.

маркеђани

pre 7 godina

"...prvi put pali na ispod 30.000 nezaposlenih, što je, naravno, armija ljudi, ali, verujem da možemo već za godinu dana da padnemo na ispod 25.000 i onda bi to bili značajni pomaci"
Таман ће до тада још 5.000 људи са бироа да оде из Србије...

Trifke

pre 7 godina

Kako je rekao, sedam dana je "gledao" kako nam je država propadala.........Jos ako uzmes u obzir da su se svi oko tebe trudili da ti sve sto vise ulepsaju mozes da stvoris pravu sliku koliko nam je zemlja propala. Kud god da krenes kroz Srbiju isti te prizor ceka, predivna priroda i sve zapusteno, staro, propalo i oronulo...tuga. Jug je u posebno teskom stanju, ljudi odlaze a sa te strane je Srbija najugrozenija. Dovodjenje investitora je odlicna stvar ali najvaznije sto morate da uradite, jer bez toga dzaba sve, jeste da iskorenite korupciju odnosno sprecite lopovluk nenormalnih razmera koji hara Srbijom a za to vam ne treba ni EU, ni MMF, ni stani investitori, samo cvrsta resenost i akcija. Do sada se ta resenost i akcija, po ovom pitanju, nigde nisu videle za sve ove godine koliko ste na vlasti. Nadam se da ce ovaj boravak u Nisu i na jugu i sagledavanje realnog stanja konacno nesto pokrenuti po tom pitanju jer to je rak rana koja izjeda Srbiju i zbog koje joj, bez preterivanja, preti nestanak.

dejan

pre 7 godina

mi smo propali odavno!
ma sve preselite u Beograd.
Ja mislim da je to resenje!
Napravite jos koji most,uzmite jos koji kredit a ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem.
e ovi politicari su svi isti a ma bas svi isti.

Meister Jakob

pre 7 godina

da li znas da deca vec od 12 godina krecu da raznose novine, postu poklone, da glume po predstavama i filmovima i da im je to placeno i da im ulazi u CV dok u Africi kopaju dijamante zlato i cirkone ali u Srbiji su deca pod staklenim zvonom i ne smeju prstom da mrdnu
(Burma, 19. oktobar 2016 18:47)

Porazno je da se uspoređuješ s Afrikom gdje je to što si opisao prisilni rad, konstantno su pod stražom baraba narožanim kalašnjikovima i za najmanju sitnisu ti odrežu ruku.
A ovo šta si rekao da djeca od 12 godina rade, npr. raznose novine, da ali sat vremena prije ili poslije škole, u normalnim zemljama nema da ćemo sad djecu od 12 godina stvaiti u fabriku da motaju kablove i da im to bude šansa za budućnost kakvu im obećava Vučić, šta on nije s 12 godina se zaposlio u automehaničarskoj radionici, nije zato jer u truloj Titovoj Jugoslaviji se je smatralo izrabljivanjem djece i za to se išlo u zatvor.
A ti šta glume i zarađuju masne pare ko Macaulay Culkin ili Angus T. Jones iz 2 i pol muškarca, nisam razumio toj point, takvih nema puno.

Milutin

pre 7 godina

Na ovolike minuse koje sam dobio, dozvolite da ponovim. Tri faktora su presudna za propadanje. Nesposobnost, lenjost i glupost. Glupost je presudna. Naš porast gluposti u Srbiji traje dugo i, istina, otprilike se poklapa sa počecima političkog angažmana sadašnjeg premijera. Apelujem na njega da utiče da se sruši "hotel" u Vranjskoj banji i otera šut.

paja patak

pre 7 godina

Ajde prestanite sa drvljem i kamenjem na Vucica.
Nije cvecka ali nije on kriv šta Srbija propada već 25 godina.
Neka svako od nas se pogleda u ogledalo i kaže da li se promenio.
Svi hoćemo da živimo kao u Svajcarskoj a da se kafenise po ceo dan.
Mi biramo politicare i dovodimo ih na vlast da bi krali i obezbedili sebe.
I tako u krug već 25 god.
I sad je Vucic kriv zašto neko nema posao ili mu je plata mala.
Iz ovog gliba se tesko izlazi,puno muke i rada a manje korupcije i kradje,jel ste spremni gradjani Srbije da se zrtvujete kao sto je to radio Nemac posle 45?
Znoj,suze i zuljevi a ne kukanje i cekanje da nam jedan čovek uredi drzavu.
E moja Srbijo, bojim se da ce proci još 25 godina i da ćemo istu priču pričati i tada!

asomacum

pre 7 godina

milosevicu je bilo potrebno dva i po mandata da padne, tj toliko je ovom krezubom narodu bilo potrebno da skapira neke stvari, isto toliko ocekujem i da plebs "provali" vucica... secam se, 1993.god ratovi, inflacija, uzas na svakom koraku, milosevic osvaja lagano izbore, i 5.oktobra je osvojio skoro 48% posle svega sta nam je radio 90ih... srbi, prostog i neukog li naroda

Demos

pre 7 godina

A ti nisi znao kako smo propali? Ja gledam decenijama, tebe, Milosevica, Dacica, Seselja, Dinkica, Djelica, Tadica, Sutanovca, Kostunicu. Jasno mi je odavno.

vojovanje ima svoju cenu

pre 7 godina

Posle 7 dana gledao je kako smo propaly.
E pa Vucicu, da to kaze neko ko je zadnjih trideset i kusur godina proveo u inostranstvu to bi bila iskrena izjava. Ali ti koji si zajedno sa Seseljem, Dacicem i Tomom bio deo tima koji je urusavao zemlju kada to kazes to je cisto licemerje i demagogija. Nacionalisticki ratovi koji ste vi vodili a ti bio jedan od najistaknutijih telala propagande te ideologije ako vec ne javno se izvines narodu sto ste ga naveli na tu politiku bolje bi bilo da cutis.

nastavnik

pre 7 godina

Vase subvencije dobijaju beneton,jura...licno znam preduzetnika koji ima 20-30 zaposlenih i vec 7-8 godina pokusava da dobije te subvencije al nikad nista,a da trea da svratite da ga obavestite...

xx lazar

pre 7 godina

Da vam kazem gde smo danas? Pogledajte silne minuse na vase komentare. Samo kod nas imate zaposlene od strane partije koji prate sve medijske objave, postavljaju komentare u korist rezima i lupaju minuse svakome ko kaze sta misli! E u tom svetu danas zivimo. No sta ja znam. Samo sam fakultet zavrsio, djak generacije i rezervni oficir u vojsci. I jedina mogucnost je da radim kao radnik u proizvodnji i da se nadam da cu kroz pet godina doci do 40 i koju hiljadu. No pre tog moram da idem od partije do partije, da molim svakojake tipove da mi pomognu i da me uguraju nekako. Dve godine sedim kuci i svako jutro slusam roditelje kako mi govore da cu nesto naci, a dusa ih boli sto sedim i trosim ovo malo mladosti sto mi je ostalo. Pitam se da li sam glup idiot.. Sinoc mi suze same idu, ne mogu da se ppgledam u ogledalo. Pa pet godina sedeo sam za knjigom i onda nas premijer uvede zabranu zaposljavanja i tako mi zatvori vrata jer vezu nemam! Bio sam i vladajucoj partiji. Tamo sam umalo dobio batine od dvojice nagruvanih tetoviranih zaposlenih. U njihovoj centrali. A Rezervni oficir sam ljudi, a sta su oni? Mrava zgazio nisam i to je moj problem. Osecam se bezvredno i samo se pitam koliko nas je takvih. Vadim pasos i bezim. Srbija za mene nema mesta.

Bogovi licno

pre 7 godina

"Samo kod nas imate zaposlene od strane partije koji prate sve medijske objave, postavljaju komentare u korist rezima i lupaju minuse svakome ko kaze sta misli! "

Stanje je gore nego sto mislis. Oni nisu zaposleni, rade za dzaba jer se nadaju da ce mozda nekad dobiti bilo kakav, naravno, drzavni posao.

Perun

pre 7 godina

Vucic je maestralan populista i tacno zna sta treba da radi i kako da podidje obicnom narodu,a to je da se spusti u narod,jer to je ono sto priprost i manje obrazovan narod voli.To je ono biracko tijelo koje je najpodloznije manipulaciji,i koje formira mijenje na osnovu tv,a takvi su nazalost poprilicno brojni,tako da je Vucic obezbijedio fenomenalnu bazu za dugorocnu vladavinu.Otprilike to je ona baza na osnovu koje je vladao i Milosevic.

Stefan

pre 7 godina

Pa ti ako nisi znao posle 7 godina vladanja i 20 godina u politici sta se desava na jugu ti nisi ni da se druzis sa akademicima a kamoli da budes sta si...

Savamala

pre 7 godina

Vrhunski cinizam i zamena teza. On je na vlasti od 2012. godine i sta je uradjeno?? Nista, zamlacuje polupismen svet praznim obecanjima, lazima i ulicarskim izjavama. Tako im podilazi i pumpa svoju glasacku masinu. Covek jednostavno gradi svoj kult licnosti i prikriva svoju nespisobnost. Sto se pre osvestimo, zaustavicemo dalje propadanje!!!

Hajduk Stanko

pre 7 godina

Otkrio toplu vodu. Prvi prlamentarni izbori odrzani decembra 1990. Sta tu treba jos reci posle 26 godina. Tito vladao 35, nasledio srusenu zemlju, pobijen narod, Kralj vladao 14-15 godina, isto nasledio srusenu zemlju i pobijenu cetvrtinu stanovnistva,ujedinitelj EJ , pre toga Turci, cuda ... Vekovima smo optstali na geopolitikom zaristu, a vidi nas danas.

Nenad

pre 7 godina

Ovo je jedan retko užasan čovek.
Biće vrlo interesantan rasplet njegove vladavine.
A ne znam samo da li je svestan da ga apsolutno niko od akademskog sveta ne podržava što u prevodu znači da će u istoriji biti zabeležen kao gori nego što moderator dozvoljava da se okarakteriše. Pretužno.

Milorad

pre 7 godina

Aleksandar Vucic dopusta sebi da ocenjuje arhitekte i projektante Vranjskog hotela. I sto je najgore veruje u svoj sud. Isti taj Vucic kad strucnjaci (arhitekte i projektanti) kritikuju Beograd na vodi dobija fras. Jel se zna ko sta radi u ovoj zemlji?

Dragan

pre 7 godina

Doktor Spin se uziveo u ulozi majke Tereze.Verujem da je rasplakao nekog dobrodussnog mucenika.Jadno je kako nasa sirotinja naseda na perverzije vlasti.Kada bi im neko i objasnio kako se oni bogate i baskare na nasoj grbaci ne bio verovali....A tek koliko besramno i podlo lazu...

Istina

pre 7 godina

Pročitavši naslov pomislio sam da je gledao propast u periodu od 1990 -1999 i da će o tome da priča jer su isti koalicioni partneri i tada bili uvereni da je sve što rade dobro za SFRJ, SRJ, SCG!!!

Vrač

pre 7 godina

A super je..... otvoriš nešto privatno i onda sledi sisanje: inspektori kažu nemaš ženski wc -kazna, nemaš istaknuti naziv firme italik boldovan - kazna, nisi platio muzički dinar - kazna, nemaš filter iz dimnjaka Made in Bangladeš - kazna, porez - kazna.... Možda jesi ti dečko bio u Nišu al' si zato slep pored očiju

lun

pre 7 godina

Naisao sam na fotografiju gde Toma i Seselj sede (kumovi) a iza AV.mlad seca gajbu piva.E sta je pesnik hteo da kaze:'Pa ko kaze da nas premijer nikad nista nije radio?"..I Marko je nosio gajbe; Milosevic da (Marko) Kraljevic al, pa ne NE vredi-vredi li ?!?!

.......Mihajlo

pre 7 godina

......"gde su pelene"? (AV).......sta je ocekivao, pored svake masine radnik/radnica I kesa sa upotrebljenim pelenama? Da je neko zucnuo u tom pravcu,.......sta mislite dokle bi bio na poslu? Nek se ugleda na Min. zdravlja! Smeniti lenje, nesposobne,.......da ali tada ce biti manje glasaca a to nije dobro, zar ne?

alienware

pre 7 godina

XX LAZAR,morao sam davam dam minus nazolst.Uveo zabranu zaposljavanja.Verovatno si mislio da se namestis na drzavna jasla ,kao i svi ovi sto imaju fakultete ,ali ni vi ni oni ne shvataju osnovno.Vec ima oko 700,000 i vise njih ,kojima treba izdvojiti za svaki mesec 1,000,000,000 evra plate i jos polovinu za uplatu penzionog i zdravstvenog.Odakle? Od onih koji stvaraju nesto,rade i uplacuju i zato im je plata najniza u Evropi da bi investitori dosli ovde da otvaraju fabrike.Vi niste hteli da radite za te pare,takve poslove.U tome je problem.Da su plate na drzavnim jaslama manja od sadnjih kod privatnika mogli bi da smanje izdvajanja od zarade i bile bi vece plate za isti bedan minimalac na sat..Drzava bi bila u zdravijem stanju ali..sad izvolite kod nas,malo cete i poslati kuci da pomognete roditeljima i ujedno pomoci u izdrzavanju onih 700,000 pa ces moj komentar mozda shvatiti ,kad budes shvatio ko zaradjuje pare a ko je trosak,na zapadu.

Djk

pre 7 godina

Nije stvar da se obezbedi posao. Ti poslovi koje on obezbeđuje su sa zaradama od 200€. Ziveti danas sa 200€ bilo gde nije zivot nego preživljavanje. Srbija je zemlja sa malim brojem stanovnika i čovek je najbitniji resurs Srbije, što znči da Srbija ne treba da bude zemlja sa jeftinom radnom snagom, nego sa visoko-obrazovanom radnom snagom. Srbija mora da napravi svoje proizvode koji ce se visoko kotirati u svetu. Nije isto kilo krompira i kilo iPhona.

Burma

pre 7 godina

@(Meister Jakob, 19. oktobar 2016 18:33)
da li znas da deca vec od 12 godina krecu da raznose novine, postu poklone, da glume po predstavama i filmovima i da im je to placeno i da im ulazi u CV dok u Africi kopaju dijamante zlato i cirkone ali u Srbiji su deca pod staklenim zvonom i ne smeju prstom da mrdnu

Zlopamtilo

pre 7 godina

"Dovođenje investitora, nove fabrike, razvoj industrije, zapošljavanje ..."

Umesto ove mantre koja se već izlizala uradite nešto konkretno .Umesto što su vas odveli kod domaćina koji je napravio 300-400kvm kuću trebali ste na drugu stranu ako vam je do realnosti a realnost je da na 10 km od Leskovca u selima svako peto domaćinstvo NEMA lanac na kapiji .A znate šta znači lanacn na kapiji ,da se dolazi o praznicima i raspustima .Tu ne trebaju investitori i fabrike nego treba ljude koji su napustili imanja i otišli u neku fabriku vratiti nazad . Za to je potrebno obezbediti infrastrukturu u punom kapacitetu , puteve ,struju vodu ,telekomunikacije .Obezbediti odnosno podstaći tržište za poljoprivredne proizvode a ne prosipati demagogiju ....

Slav

pre 7 godina

Zadnjih dana i izjava, ima materijala za Kesica 3 emisije da snimi. Sve mi vise lici ovo na Severnu Koreju, i tamo vodja ide i divi se deci u uniformi od 12 godina koja hoce da rade. Koje dete sa 12 godina zna i razmislja o bilo kakvom poslu, da mi je znati? Neka promeni spin majstore, ovi su zaista preterali.
(zalojin, 19. oktobar 2016 18:05)
Hvala vam na glasu. Evo recimo, razmišljaju u Australiji... a evo ti i bliže .. u Svajcarskoj

Dusan privatnik

pre 7 godina

Postovani premijeru,

Puna podrska i mislim da smo na pravom putu koji je tezak ali jedini ispravan.
Hocu da Vam kazem ako neko od Vasih ovo cita, govorite o privatnom sektoru a inspekcije kada obilaze firme ne mislim na ugostiteljske objekte, traze da kazne firmu i kada je sve u redu. Npr. Nisu znali sta je next 0.2 jakuka pa su pisali prijavu zasto ne pise sok next 0.2 jabuka. To je klasicno ubijanje privatnog sektora o kom Vi govorite. Inspekcija treba da kontrolise i savetuje a ne da uzimaju reket kao da su kriminalci.
To ne treba da dozvolimo.

Zeka

pre 7 godina

U Australiji je normalno da deca sa 15 i 16 rade poslove u skladu sa svojim godinama. Placeni su manje od minimalca, ali radne navike i debeli dzeparac zarade!

Chewra

pre 7 godina

Vala...realno...da jednom neko vidi i jug srbije...ne moze da se caruje iz fotelje..cenim korak...bilo ko da je predsednik..koja god partija...alo pokrenite se...sve jo ovo srbija..ima nas jedva 9mil...to je jedan americki grad...moze srbija da bude ako ne sajcarska barem 10deo toga

Горан

pre 7 godina

@leming Е синко, ја гледам како ми земља пропада од 1974. године! Тад сам пошао у основу школу и почео да схватам где се налазим. Ко је млађи и није преживео нека узме мало да чита о животу од касних седамдесетих прошлог века! Поздрав свима, и Минусима и Плусевима!