Sreda, 21.09.2016.

09:38

SBB kupio IKOM

Kompanija SBB, operator digitalne i analogne kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije u Srbiji, kupila je 100 odsto udela u kompaniji IKOM.

Izvor: Tanjug

SBB kupio IKOM IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

djordje

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se zalite na SBB i pričate kako je Ikom jeftiniji, al sbb ne naplaćuje ništa a ikom mi je trazio 1000 din za instalaciju d3 risivera da predjem na digitalnu kablovsku, SBB je ubedljivo najbolji

Darth Shone

pre 7 godina

Ma neka kupuju, neka se šire, ali barem da to širenje ima pozadinu u kvalitetu, nego nema. Hoćete da budete njihov korisnik? Može, ali porvo da im date tehničke mogućnosti, pa tek onda može. Tako da, glupog li monopola u kome tražiš da ti ja omogućim tehničke mogućnosti, a onda da ti još i papreno plaćam, o tome da cene i uslove menjaju kako im se navije je posebna priča. Neko je ovde pomenuo internet kod njih, da imaju najbolju ponudu bryina to je tačno, ali kada bi samo uspevali da te bryine održe, najčešće to ne rade, drugo uvaljuju nam kineske kopije Cisco rutera, ili reparirane rutere pa svako malo vremena štucaju. Sa druge strane ovo je znak da se spremi telekom, jer za neupućene SBB je i Telemach, a oni pored kablovske, Interneta i fiksne telefonije nude i mobilnu telefoniju. Ako se tako nešto i ovde dogodi imaćemo četiri prava provajdera mobilne telefonije, a ne ova dva franšizinga i jednog državnog monopolistu. Inače za arenu i ostale sportske kanale baš me briga, ne gledam to.

несаница

pre 7 godina

Не знам што су Арену спорт један избацили с" кабловске фреквенце!?! Иначе, био сам члан сад више нисам Ајкома од 2008 до 2014 годинe. Користио сам флат један пакет за почетак тад пошто нисам био при парама да сам касније прешао на пакет Флат 3 који су садржавали Дигитална+НЕТ 25 mbs са пакетом канала ХБО, 18+ и додатне стране и наши канали да сам плаћао око 2500 динара,..Сад сам члан СББ од 2015 године јер сам био приморан на то и све што могу да кажем да њихов програм је очајан да једино што ваља је НЕТ а скупљи су више него Ајком...Тако да надам се да ће неће бити у тој компанији да се плаћа по истој цени без обзира да ли ћу бити опет корисник кабловског оператерa Ајкома или не..

Šaške

pre 7 godina

Dok Amerikanci nisu ušli, kupovina IKOM-a ni bilo kog drugog operatera nije bila dozvoljena SBB-u jer su već bili na granici monopola (zapravo, granicu su već bili malo prešli ali im se tolerisalo). A sada više nema nikakvih prepreka za američkoga generala.

korisnik

pre 7 godina

Ikom ima dva problema koji zahtevaju investicije. Prvi su očajno zastareli kablovi (bar na NBGDu) pa je upload samo kec. Ako želite veći upload to morate papreno da platite jer moraju da menjaju mrežu. Drugi je još starija oprema koju daju korisnicima. Ruter je iz prošlog veka a dovoljno je samo reći da nije ni wi-fi. Telefon koji smo dobili od njih čak nismo uspeli ni da poklonimo prijateljima za korišćenje u vikendici koliko je "dobar".
Sa druge strane, paketi su odlično odmereni, cene su bolje nego kod konkurencije, signal je uvek stabilan a tu je i SK pa šta ćeš više :)
Tehnička podrška je generalno najslabija karika svih naših distributera, pa tu nema neke razlike...

zvezdarac

pre 7 godina

@noname
72h je usluga upravo za one koji ne žele da robuju satnici tv stanica ili ubijanju sa reklamama od po 15 minuta i više a ponekad žele da pogledaju neki program.
Ko ne gleda tv uopšte, za njega nije ni jedan kablovski operater jer ni kod jednog ne može da se placa samo internet.
To imate samo kod adsl priključka.

Dejan

pre 7 godina

@(Larry, 21. septembar 2016 16:46), tvoj link se odnosi na KDS NS (Novi Sad) a ne na PTT KDS osnosno Posta NET. U mojoj zgradi PTT mreza postoji vise od 10 godina a od pre nekoliko meseci SBB je instalirao svoju mrezu pored Postine, sto dovoljno govori da nisu zainteresovani za kompaniju koja je tehnicki zaostala i ima uzasno los renome pre svega medju korisnicima. Kada sklapaju ugovore obecavaju i SportKlub i Arenu i jos mnogo toga a onda svakog meseca ukinu po neki kanal ili obustave emitovanje kada je na programu film, serija ili utakmica.

schumi

pre 7 godina

Korisnik sam ikom-ovih usluga vec 8 godina, trenutno sam na paketu koji placam 2500 koji podrazumeva brzinu neta od 50 mb/s, kablovska i digitalna televizija sa dodatnim paketima stranih kanala, hbo i 18+ kanali. Ima prilican broj hd kanala i dosta kanala ima +1 verziju, gde se program prati sa sat vremena zakasnjnja, ako nesto propustite za to vreme, nije losa stvar...sve to za 2500 din po meni nije lose, kod sbb-a 4500 sigurno...

Larry

pre 7 godina

Ajde kupite i PTT KDS, da skinemo bedu s vrata, i PTT i Telekom.
(Beograd na vodi i buđavom lebu, 21. septembar 2016 14:54)

Mislim da su to već i uradili. Sad da li su Posta net i KDS isto ili dve različite stvari, znam samo da ja nemam ni SK i samo jednu Arenu umesto do skora 2SK i 4 Arene na Posta netu i da mi je ponuda očajna a ranije dok se to zvalo KDS bila je sasvim solidna kablovska.
http://www.kablovska.co.rs/

Gusztav

pre 7 godina

Takođe, Ikom ima Arenu sport, SBB je to najveća konkurencija. Kako će da reše taj problem? Ikom je letos izbacio HRT iz ponude, valjda im je neko iz vrha to naredio...Kako će to da reše, ako se zna da se SBB zalaže za regionalnu priču?
(Đura, 21. septembar 2016 14:32)

Ikom nema Arenu sport od februaraa, a HRT imamo sve vreme, nisu ništa izbacivali

Vlada

pre 7 godina

IKOM ima pristojne cene i povoljne pakete,dok kod SBB samo najskuplje na racun brzine interneta,koja nekima i ne treba.Razlika 600 rsd.Pri tome kod SBB ako uzmete paket tv+net dobijete nekih 50 dinara popusta u odnosu na pojedinacnu uslugu.Monopol i extra profit,to se zove slobodno trziste.

NEGRO

pre 7 godina

Da li se zna,hoce li sada biti promjena u ponudi kanala na Total TV ? Ima li kanala koji su bili na IKOM a da ce ih sada biti i u ponudi na Totalu ?

maja

pre 7 godina

Imala sam sbb-on internet, i dve godine nisam uspela da rešim svakodnevni prekid rada. Nekoliko puta su menjali ruter, merili, zavlačili me sa raznim objašnjenjima, dok konačno, ankon dve godine nisu ustanovili da ne nemogu da mi pomognu jer sam jdini sbb korisnik interneta u mojoj zgradi te da im se ne isplati da ugrađuju neki pojačivač samo zbog mene. Hvala lepo, uzela sam dada Telekomov adsl i bukvalno ni najmanji problem dve godine nisam imala, a sa SBB-om je kvalite bio kao praistorijski dial-up svako malo sam morala da se konektujem i diskonektujem.

djaps

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku i pitam kakav je IKOM? Ne poznajem nikoga ko je kod njih, a razmisljam se da predjem, pa ako neko moze da baci nekoliko recenica bilo bi kul...hvala!

Ivan Markovic

pre 7 godina

I sta sad? Da spremim jos 800 din mesecno vise! Bedak! Ovo ne bi smelo da se odobri - SBB u BG definitivno ima vec preveliku pokrivenost.

Cartman

pre 7 godina

@djaps

Meni je IKOM odlican. Imam onaj od 10/1 za 2075 dindzi, bilo bi odlicno kada bi moglo bez TV jer mi to apsolutno ne treba. Plasim se da ce ovime nestati iz ponude te "sporije" net kombinacije kao sto je nema kod SBB. Ako se ne varam tamo je prvi net paket 30/2 sto meni recimo ne treba pa mi je glupo ako budem morao da placam 500, 600 dindzi skuplje svaki mesec za brzinu koja mi je nepotrebna.

Da telefonska linija moze da mi izgura 10/1 terao bih ADSL ali preko 5,6 Mb/s kod mene ne moze pa tako moram ovo.

Realno, mislim da pravi odgovor ne mozes da dobijes jer to zavisi od kraja do kraja. Negde je sve kul, negde skripi bez obzira koji je provajder.

bbili

pre 7 godina

Nece SBB postati monopolista. Najpametniji postupak IKOM je sto je bas sad prodao kompaniju.
od proslog cetvrtka MTS je svoju kablovsku "gurnuo" u etar digitalne televizije. Kada se, za godinu dana, Srbi o tome obaveate, drasticno ce pasti cena kablovske televizije. Licno, ocekujem da cemo moci da biramo listu kanala, i da je kao i takvu i placamo.
Za sad je MTS ova ponuda besplatna, ali videcemo koliko ce je i naplacivati.
Monopolista ce biti MTS i tako i treba da bude.

Lacerta

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku i pitam kakav je IKOM? Ne poznajem nikoga ko je kod njih, a razmisljam se da predjem, pa ako neko moze da baci nekoliko recenica bilo bi kul...hvala!
(djaps, 21. septembar 2016 15:26)

Ja imam IKOM otprilike dve godine u stanu Beogradu i oko pola godine meseca u kući u Barajevu. Sve sam prebacio kod njih (kablovska, Internet fiksni telefon) i nemam većih zamerki.

Jedna mala zamerka je što u Barajevu još nisu osposobili Program Guide servis, tj. opcija Guide na daljincu ne radi i nude manji broj kanala nego u Beogradu. Pretpostavljam da će se to vremenom ujednačiti jer su tek nedavno kupili operatera koji je držao Barajevo.

A šlag na torti bi bio kad bi ponudili neki popust za ovakve korisnike kao ja, s dva ili čak više naloga kod njih.

bg

pre 7 godina

SBB kida, od početka kad je krenula priča sa kablovskom.Nijedan problem nisam imao, imam ugovor na dve godine, dobre kanale u HD(Sport klub, RTS)...
Imam brz interent 24 mega bita po sekundi. Ja zadovoljan kao i svi, nisu oni džabe broj 1....
Monopol je ok, ako su došli do toga kvalitetom.

Čovek iz senke

pre 7 godina

Bio sam prvo SBB, medjutim, ponudao kod IKOMA je bila jeftinija za 1000 dinara, zato sam i presao kod njih a razlika je svega u par programa koji mi nisu bili bitni, ionako slabo gledam TV, medjutim ako ovde opet vrate istu cenu, dovidjenja prijatno. Ima li mozda neko preporuku za jos nekog pristojnog kablovskog operatera?

Dejan

pre 7 godina

Dzaba vam to urkupnjavanje kada nemate Arenu.
Ja sam bio korisnik SBB-a, pa sam presao na Ikom, pa na kraju na telekom jer zelim da gledam vrhunski sport.

Krasta

pre 7 godina

@Niti nam treba D3 za poneti, niti 72 casa unazad. To(NoName, 21. septembar 2016 13:27)

čekaj da upoznas SBB usluge a pogotovo 72h unazad. najbolji servis telekom industrije ikada!!!

samo malo

pre 7 godina

Imam SBB od 2005 godine, bili su katastrofa, ali sada sve funkcionise bez problema. Ali, ima jedan veliki problem, a to je da necu da uzimam pakete, hocu samo internet bez kablovske televizije. Televiziju i tako ne gledam uopste, samo mi otimaju ne male pare. Meni je RTS sasvim dovoljan, prognoza, klasicna muzika, obrazovne emisije,ali RTS je duzan da mi za tih 150 dinara pretplate obezbedi normalni prijem njegovih programa. Ovako, ja kod SBB-a placam najskuplji internet na svetu, malo vise od 3000 dinara. Pre 10 godina sam u Rusiji imao internet bez kablovske, fantasticno radio, placao preko automata koji su bili u svakoj prodavnici.

trtko

pre 7 godina

A sta sam to znacajno propustio da bih vracao u nazad 72 sata? Film, seriju, sportski - politicki dogadjaj??? Sto bi rekle Lale - meti ti prst na celo, pa vidi di si.

MR

pre 7 godina

Za sve one koji se zale na SBB: ja sam prinudjen da koristim Radijus Vektor i placem svaki dan. Nekad sam imao SBB i rado bih ga vratio, ali ne moze.

m

pre 7 godina

ovako, imao sam dugo iskustva sa SBB, internet im je vrhunski, mozda i najstabilniji internet u ponudi kod nas, dok sa tv D3 je bilo malo problema, cesto kocenje slike, sitni prekidi ali moguce zbog starog resivera, posle se nudio neki noviji. Posle vise produzenih ugovora sad je raskinut. Zbog finansija, potreban mi je samo internet, necu da placam tv (ili fiksni kod nekih) da bi mogao da koristim internet. Sada sam uzeo orion wifi, samo net, cena je ok, signal i stabionost takodje. Presudno je bilo to sto placam samo internet a ne jos neke dodatne stvari koje ne koristim. SBB ima veliki monopol i stalno povecanje cena. Kada sam potpisao prvi ugovor sa njima pre nekih 6 godina, sve je ostalo isto u paketu samo je cena iz godine u godinu rasla.

Degeni

pre 7 godina

za one koji se raspituju za sm'radijus, instalirali su mi risiver za digitalnu, koji mi je nakon 5 dana rada izgoreo nov lcd tv (nije im bio prvi put). Pravili su se ludi 3 meseca, pa mi doneli karticu i u fazonu to je to, bilo kakav poziv servisera, razgovor sa menadzerom i sl obecava nervozu.
Bolje platite tamo gde treba, inace vam sledi nervoza, rasprava sa raznim i naravno cekanje kraja ugovorne obaveze...

Đura

pre 7 godina

Ni jedni ni drugi nemaju Kitchen TV, domaći, tj regionalni kuvarski kanal. Ako ga ubace u ponudu zaokružiće ponudu domaćih i regionalnih kanala koje imaju. Takođe, Ikom ima Arenu sport, SBB je to najveća konkurencija. Kako će da reše taj problem? Ikom je letos izbacio HRT iz ponude, valjda im je neko iz vrha to naredio...Kako će to da reše, ako se zna da se SBB zalaže za regionalnu priču?

BG

pre 7 godina

Prelazim sa SBB-a na Telekomov FTTB (optika do zgrade). Mreza je neuporedivo kvalitetnija od SBB-ove (ide podzemno + optika do zgrade), plus uvodim novu liniju tako da vuku novu paricu od Telekomove table do stana. Dosta mi je vise SBB-ovog prodavanja magle, njihove nadzemne nazovi mreze i nazovi tehnicke podrske koja nije u stanju nekada mesecima da resi problem na nivou cvorista! Ne kazem da je Telekom sjajan, ali tamo gde imaju optiku do zgrade, SBB nema sta da trazi.

NoName

pre 7 godina

@Krasta

Imam SBB kod mojih, a kod mene je IKOM. 72 sata unazad je glupost. Jer se sve isto vrti po svim kanalima. Inace, sve je vec uglavnom vidjeno, tako da na TVu nema nista novo. Net je tu za sve sto treba. Generalno, net koristim za posao i za to mi treba brzina, a za sve ostalo izadjemo napolje da se nauzivamo, a ne da buljasimo u TV.

lex speciallis

pre 7 godina

SBB još samo da sklopi ugovor sa arenom i da pored sport kluba i nju stavi u ponudu kanala kao što je nekada i bilo i to je to! Onda će biti najveći!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džoni, 21. septembar 2016 10:31)

Nazalost nemoguce kako cujem od obicnih radnika SBB/a, jer je ta kompanija vec nudila Telekomu, koji je vlasnik Arene razmenu za SK, tako da svi budu zadovoljni ali Telekom ne pristaje iz samo njima znanih razloga. inace, ja sam prezadovoljan SBB-om, imam D3GO GOLD paket 72h unazad, internet 50MB/S,fiksni, prve godine 0 dinara pretplate,kasnije 330, i 200 minuta besplatno ka svim fiksnim mrezama. S druge strane kada je rec o Telekomu i njega imam u Aleksincu, stalno koci slika, telefon takodje 200 minuta besplatno ali samo ka telekomovoj mrezi fiksne telefonije,i internet 10MB/S. Oba kostaju oko 3.100 dinara pa ja vidim jasnu razliku, neuporedivo bolji od Telekoma, gde kada ih pozoves zbog kvara samo sto te jos i ne oteraju u p.m. kada dodju, a ucestalost problema sa internetom i TV koja koci je u najmanju ruku bezobrazna.

Mislim dakle nisam bot

pre 7 godina

Obaveštavam SBB i Telekom korisnike kablovske mreže da ispod BGD postoji endemska vrsta koja nisu Beograđani, to su građani II reda, i koriste usluge drugih operatera i gle čuda - u ponudi imaju i Sport Klub i Arene.

NoName

pre 7 godina

Budu li ceprkali nesto oko IKOMa ili menjali ili ugasili IKOM, da bi korisnici potpisali ugovore za njihovu mrezu, kao korisnici ima da se sakupimo i da podensemo tuzbu. Necemo da placamo 500 dinara vise za isto sto dobijamo kod IKOMa. Niti nam treba D3 za poneti, niti 72 casa unazad. To mozda treba opterecenicima za TV.

poz

pre 7 godina

ADSL je relikvija proslosti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sale, 21. septembar 2016 12:20)

Hteo si da kažeš "relikt" prošlosti. Relikvija je nešto drugo.

Žare

pre 7 godina

Sbb je preskup! Ja sam otišao od njih i potpisao ugovor sa Ikomom. Ne želim da me opet vrate na Sbb, protiv moje volje. Raskinuću ugovor! Ja ugovor nisam potpisivao sa Sbb - om, već sa Ikomom.

Holy Smoke

pre 7 godina

Za sve ove sto se zale. Imate srece sto niste kod ptt kds-a.
Kamo srece da kod mene dodje ikom ili sbb...
Na zalost mogu samo da se nadam...
Pre neki dan bio lik u zgradi za potpise u vezi radius vektora. Nadam se da ce makar oni doci i ako ne znam kakvi su.

Zeljko

pre 7 godina

Ovo me uopste ne raduje jer kod Ikoma sam imao vrhunsku uslugu a cena u paketima je ogromna SBB paket koji parira Ikom paketu je 1500 din skuplji.
Sad kad nas udare po usima jer postaju monopolisti i moci ce da nam deru kozu sa ledja.

Komar

pre 7 godina

jel to nije neki monopol? Ogromna vecina ljudi koje znam ima ili ikom ili sbb...od ozbiljnijih je tu jos samo telekom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srb, 21. septembar 2016 12:20)

Telekom ozbiljan? Ajte molim vas.... :)

Seljak čovek

pre 7 godina

"KKR želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi", rekao je izvor Blica.

Da se ne lažemo KKR želi da uveća profit kao i svaka druga firma. Batalite me tih "misija i vizija".

Gusztav

pre 7 godina

to se nikad nece desiti jer je vlasnik arene telekom koji zele da forsira svoj iptv. da u sbb-u ima arena svi bi uzimali sbb, a telekom to ne zeli.
ista situacija je i zasto nikad nece biti sport kluba na iptv-u. to ne zeli vlasnik sport kluba koji je i vlasnik sbb, jer bi onda svi presli na iptv
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (wert, 21. septembar 2016 11:24)

Naravno da neće dati jedni drugima svoju ekskluzivu jednostrano, pa da svi pređu tamo. Ako bi razmenili kanale imali bi i jedni i drugi kvalitetniju ponudu i više korisnika, obostrano. Kad bi razmišljali tržišno, a ne monopolski

Sale

pre 7 godina

Sa ovim gube internet u vidu ADSLa jer su bezobrazno skupi sa odnosom dowanlod/upload. 
Kablovski internet, televizija ljudi će automatski uzimati i telefon kod njih kad su prešli u SBB.
(bg, 21. septembar 2016 10:46)

ADSL je relikvija proslosti.

gandalf

pre 7 godina

Kao sadašnji korisnik IKOM-a, a do pre tri godine desetogodišnji korisnik SBB-a (preselio se, a ovde nema biranja) mogu da kažem da je IKOM bio jeftiniji za paklu cigareta na mesečnom nivou. Sve ostalo ide u korist SBB-a. IKOM se ponašao kao javno preduzeće sa nejasnim birokratskim procedurama i krutim stavovima prema klijentima.

Metropola

pre 7 godina

Imacemo samo dva igraca na trzistu MTS vs SBB ...Videcemo sta ce biti ali tipujem na SBB.
(somborac, 21. septembar 2016 11:12)... Jasno vam je zasto telekom mora da se proda!

Dza ili bu

pre 7 godina

Monopol u oblasti kablovskog je glupo definisan, za korisnike užasno. SBB možda jeste najveći operater, ali na većem delu Novog Beograda ne može da se sklopi ugovor jer tu teritoriju drži Radijus vektor. E sad, ja bih npr da sklopim ugovor sa SBB-om jer sam u starom stanu imao SBB i bio zadovoljan, a to nije moguće jer na delu Novog Beograda gde živim kao podstanar, ima samo Radijus Vektor i oni traže da gazda stana sklopi ugovor sa njima, a to naravno ni jedan vlasnik stana neće da se obaveže da sklopi ugovor na 2 godine....

wert

pre 7 godina

(Džoni, 21. septembar 2016 10:31)

to se nikad nece desiti jer je vlasnik arene telekom koji zele da forsira svoj iptv. da u sbb-u ima arena svi bi uzimali sbb, a telekom to ne zeli.
ista situacija je i zasto nikad nece biti sport kluba na iptv-u. to ne zeli vlasnik sport kluba koji je i vlasnik sbb, jer bi onda svi presli na iptv

realista

pre 7 godina

Sad, kad su napravili monopol, cena ce se "neznatno" uvecati zbog "opravdanih" manipulativnih troskova. Sta se sve dozvoljava kod nas u drzavi! Sreca, te postoji Telekomova ponuda Box paketa koji je vec sada povoljniji za vecinu koja razmislja o svakom dinaru

Tamara

pre 7 godina

Ja 10 godina koristim IKOM, baš sam zadovoljna, super paket imam koji plaćam 2675. Kod SBB-a sličan paket, ali sa manje filmskih kanala, košta preko 4000din. Baš bezveze.

Dz

pre 7 godina

Bez sve sale stvarno su najbolji operater..bio sam kod Ikoma i bilo je svasta...Sbb je za svaku pohvalu azuran bilo kakav problem resavaju odmah...ok placam dosta za njihovu uslugu ali je bez greske stvarno...

aca

pre 7 godina

predji na telekom
za 20dinara manje dobices 70 vhs kanala i plus gratis jos 40 kanala koji se emituju iz windows media playera.
a sto se tice menjanja cene u toku ugovora praksa je jasna, ako ti cena ne odgovara imas puno pravo da raskines ugovor bez penala ali samo u roku od 30 dana od promene cene, ja sam se tako otarasio total tva na pola ugovora jer su digli cenu za 40din i ja odma zvao i reko da ne prihvatam novu cenu i raskinuli smo ugovor sto mi je i bio cilj ?

BG

pre 7 godina

Telekomova ponuda Box paketa koji je vec sada povoljniji za vecinu koja razmislja o svakom dinaru
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realista, 21. septembar 2016 11:02)
--
Kao korisnik tri BOX paketa (box 2, box2,box3) mogu ti reći da ni u jednom segmentu BOX paket više nije polovolan cena, iptv sa kanalima, internet + fiksna telefonija (pre su imali besplatne minute u okviru mreže). Zamislite obavežete se na 2 godine na bOX paket i u fiksnoj telefoniji imate ogromnih 150 minuta razgovora.
SBB bar u fiksnoj daje tu mogućnost da za DŽ pričate sa onima u mreži plus inostrani pozivi.

P.S
ono čemu svi pribegavaju to je ona protivustavna i zakonita kluzula da jedna strana to jest ponuđač ima pravo da menja ugovor u toku ugovorne obaveze. Ukoliko niste saglasni možete raskinuti ugovor. Kolika šteta može nastati to nikog ne zanima. Daju povoljne ponude i onda ih u toku ugvora promene. To im je odobrila dotiča agencina koja treba da štiti pre svega naša prava.

Džoni

pre 7 godina

SBB još samo da sklopi ugovor sa arenom i da pored sport kluba i nju stavi u ponudu kanala kao što je nekada i bilo i to je to! Onda će biti najveći!

bg

pre 7 godina

Hoće li Telekom vratiti besplatne minute u Box paketima i povećati broj minuta za obične pretpatnike. Neko namerno uništava Telekom lošom politikom umesto da postavljaju optičke kablove oni se Zezaju sa Pinkovim kanalima u etru, što će na kraju skupo da ih izađe.
Telekom gubi beograd a taj neko svesno to radi.
Sa ovim gube internet u vidu ADSLa jer su bezobrazno skupi sa odnosom dowanlod/upload.
Kablovski internet, televizija ljudi će automatski uzimati i telefon kod njih kad su prešli u SBB.

Ivan

pre 7 godina

Imam sbb kuci, d3 + internet, za par meseci mi istice ugovor! Uzeo sam ih jer su bili jedina opcija( monopol ) i sto se tice kvaliteta usluge, stvarno nemam zamerke, ali preskupi su, jos poskupeli pretplatu u toku ugovora, iako sam potpisao ugovor na jednu cenu, oni naplacuju drugu cenu sada! Zbog toga raskidam ugovor i prelazim na nekog drugog jeftinijeg provajdera

Ivan

pre 7 godina

Imam sbb kuci, d3 + internet, za par meseci mi istice ugovor! Uzeo sam ih jer su bili jedina opcija( monopol ) i sto se tice kvaliteta usluge, stvarno nemam zamerke, ali preskupi su, jos poskupeli pretplatu u toku ugovora, iako sam potpisao ugovor na jednu cenu, oni naplacuju drugu cenu sada! Zbog toga raskidam ugovor i prelazim na nekog drugog jeftinijeg provajdera

Tamara

pre 7 godina

Ja 10 godina koristim IKOM, baš sam zadovoljna, super paket imam koji plaćam 2675. Kod SBB-a sličan paket, ali sa manje filmskih kanala, košta preko 4000din. Baš bezveze.

Seljak čovek

pre 7 godina

"KKR želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi", rekao je izvor Blica.

Da se ne lažemo KKR želi da uveća profit kao i svaka druga firma. Batalite me tih "misija i vizija".

Džoni

pre 7 godina

SBB još samo da sklopi ugovor sa arenom i da pored sport kluba i nju stavi u ponudu kanala kao što je nekada i bilo i to je to! Onda će biti najveći!

bg

pre 7 godina

Hoće li Telekom vratiti besplatne minute u Box paketima i povećati broj minuta za obične pretpatnike. Neko namerno uništava Telekom lošom politikom umesto da postavljaju optičke kablove oni se Zezaju sa Pinkovim kanalima u etru, što će na kraju skupo da ih izađe.
Telekom gubi beograd a taj neko svesno to radi.
Sa ovim gube internet u vidu ADSLa jer su bezobrazno skupi sa odnosom dowanlod/upload.
Kablovski internet, televizija ljudi će automatski uzimati i telefon kod njih kad su prešli u SBB.

poz

pre 7 godina

ADSL je relikvija proslosti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sale, 21. septembar 2016 12:20)

Hteo si da kažeš "relikt" prošlosti. Relikvija je nešto drugo.

wert

pre 7 godina

(Džoni, 21. septembar 2016 10:31)

to se nikad nece desiti jer je vlasnik arene telekom koji zele da forsira svoj iptv. da u sbb-u ima arena svi bi uzimali sbb, a telekom to ne zeli.
ista situacija je i zasto nikad nece biti sport kluba na iptv-u. to ne zeli vlasnik sport kluba koji je i vlasnik sbb, jer bi onda svi presli na iptv

aca

pre 7 godina

predji na telekom
za 20dinara manje dobices 70 vhs kanala i plus gratis jos 40 kanala koji se emituju iz windows media playera.
a sto se tice menjanja cene u toku ugovora praksa je jasna, ako ti cena ne odgovara imas puno pravo da raskines ugovor bez penala ali samo u roku od 30 dana od promene cene, ja sam se tako otarasio total tva na pola ugovora jer su digli cenu za 40din i ja odma zvao i reko da ne prihvatam novu cenu i raskinuli smo ugovor sto mi je i bio cilj ?

realista

pre 7 godina

Sad, kad su napravili monopol, cena ce se "neznatno" uvecati zbog "opravdanih" manipulativnih troskova. Sta se sve dozvoljava kod nas u drzavi! Sreca, te postoji Telekomova ponuda Box paketa koji je vec sada povoljniji za vecinu koja razmislja o svakom dinaru

BG

pre 7 godina

Telekomova ponuda Box paketa koji je vec sada povoljniji za vecinu koja razmislja o svakom dinaru
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realista, 21. septembar 2016 11:02)
--
Kao korisnik tri BOX paketa (box 2, box2,box3) mogu ti reći da ni u jednom segmentu BOX paket više nije polovolan cena, iptv sa kanalima, internet + fiksna telefonija (pre su imali besplatne minute u okviru mreže). Zamislite obavežete se na 2 godine na bOX paket i u fiksnoj telefoniji imate ogromnih 150 minuta razgovora.
SBB bar u fiksnoj daje tu mogućnost da za DŽ pričate sa onima u mreži plus inostrani pozivi.

P.S
ono čemu svi pribegavaju to je ona protivustavna i zakonita kluzula da jedna strana to jest ponuđač ima pravo da menja ugovor u toku ugovorne obaveze. Ukoliko niste saglasni možete raskinuti ugovor. Kolika šteta može nastati to nikog ne zanima. Daju povoljne ponude i onda ih u toku ugvora promene. To im je odobrila dotiča agencina koja treba da štiti pre svega naša prava.

Dza ili bu

pre 7 godina

Monopol u oblasti kablovskog je glupo definisan, za korisnike užasno. SBB možda jeste najveći operater, ali na većem delu Novog Beograda ne može da se sklopi ugovor jer tu teritoriju drži Radijus vektor. E sad, ja bih npr da sklopim ugovor sa SBB-om jer sam u starom stanu imao SBB i bio zadovoljan, a to nije moguće jer na delu Novog Beograda gde živim kao podstanar, ima samo Radijus Vektor i oni traže da gazda stana sklopi ugovor sa njima, a to naravno ni jedan vlasnik stana neće da se obaveže da sklopi ugovor na 2 godine....

NoName

pre 7 godina

Budu li ceprkali nesto oko IKOMa ili menjali ili ugasili IKOM, da bi korisnici potpisali ugovore za njihovu mrezu, kao korisnici ima da se sakupimo i da podensemo tuzbu. Necemo da placamo 500 dinara vise za isto sto dobijamo kod IKOMa. Niti nam treba D3 za poneti, niti 72 casa unazad. To mozda treba opterecenicima za TV.

Zeljko

pre 7 godina

Ovo me uopste ne raduje jer kod Ikoma sam imao vrhunsku uslugu a cena u paketima je ogromna SBB paket koji parira Ikom paketu je 1500 din skuplji.
Sad kad nas udare po usima jer postaju monopolisti i moci ce da nam deru kozu sa ledja.

Žare

pre 7 godina

Sbb je preskup! Ja sam otišao od njih i potpisao ugovor sa Ikomom. Ne želim da me opet vrate na Sbb, protiv moje volje. Raskinuću ugovor! Ja ugovor nisam potpisivao sa Sbb - om, već sa Ikomom.

Mislim dakle nisam bot

pre 7 godina

Obaveštavam SBB i Telekom korisnike kablovske mreže da ispod BGD postoji endemska vrsta koja nisu Beograđani, to su građani II reda, i koriste usluge drugih operatera i gle čuda - u ponudi imaju i Sport Klub i Arene.

Gusztav

pre 7 godina

to se nikad nece desiti jer je vlasnik arene telekom koji zele da forsira svoj iptv. da u sbb-u ima arena svi bi uzimali sbb, a telekom to ne zeli.
ista situacija je i zasto nikad nece biti sport kluba na iptv-u. to ne zeli vlasnik sport kluba koji je i vlasnik sbb, jer bi onda svi presli na iptv
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (wert, 21. septembar 2016 11:24)

Naravno da neće dati jedni drugima svoju ekskluzivu jednostrano, pa da svi pređu tamo. Ako bi razmenili kanale imali bi i jedni i drugi kvalitetniju ponudu i više korisnika, obostrano. Kad bi razmišljali tržišno, a ne monopolski

schumi

pre 7 godina

Korisnik sam ikom-ovih usluga vec 8 godina, trenutno sam na paketu koji placam 2500 koji podrazumeva brzinu neta od 50 mb/s, kablovska i digitalna televizija sa dodatnim paketima stranih kanala, hbo i 18+ kanali. Ima prilican broj hd kanala i dosta kanala ima +1 verziju, gde se program prati sa sat vremena zakasnjnja, ako nesto propustite za to vreme, nije losa stvar...sve to za 2500 din po meni nije lose, kod sbb-a 4500 sigurno...

Metropola

pre 7 godina

Imacemo samo dva igraca na trzistu MTS vs SBB ...Videcemo sta ce biti ali tipujem na SBB.
(somborac, 21. septembar 2016 11:12)... Jasno vam je zasto telekom mora da se proda!

gandalf

pre 7 godina

Kao sadašnji korisnik IKOM-a, a do pre tri godine desetogodišnji korisnik SBB-a (preselio se, a ovde nema biranja) mogu da kažem da je IKOM bio jeftiniji za paklu cigareta na mesečnom nivou. Sve ostalo ide u korist SBB-a. IKOM se ponašao kao javno preduzeće sa nejasnim birokratskim procedurama i krutim stavovima prema klijentima.

Šaške

pre 7 godina

Dok Amerikanci nisu ušli, kupovina IKOM-a ni bilo kog drugog operatera nije bila dozvoljena SBB-u jer su već bili na granici monopola (zapravo, granicu su već bili malo prešli ali im se tolerisalo). A sada više nema nikakvih prepreka za američkoga generala.

Ivan Markovic

pre 7 godina

I sta sad? Da spremim jos 800 din mesecno vise! Bedak! Ovo ne bi smelo da se odobri - SBB u BG definitivno ima vec preveliku pokrivenost.

Vlada

pre 7 godina

IKOM ima pristojne cene i povoljne pakete,dok kod SBB samo najskuplje na racun brzine interneta,koja nekima i ne treba.Razlika 600 rsd.Pri tome kod SBB ako uzmete paket tv+net dobijete nekih 50 dinara popusta u odnosu na pojedinacnu uslugu.Monopol i extra profit,to se zove slobodno trziste.

BG

pre 7 godina

Prelazim sa SBB-a na Telekomov FTTB (optika do zgrade). Mreza je neuporedivo kvalitetnija od SBB-ove (ide podzemno + optika do zgrade), plus uvodim novu liniju tako da vuku novu paricu od Telekomove table do stana. Dosta mi je vise SBB-ovog prodavanja magle, njihove nadzemne nazovi mreze i nazovi tehnicke podrske koja nije u stanju nekada mesecima da resi problem na nivou cvorista! Ne kazem da je Telekom sjajan, ali tamo gde imaju optiku do zgrade, SBB nema sta da trazi.

maja

pre 7 godina

Imala sam sbb-on internet, i dve godine nisam uspela da rešim svakodnevni prekid rada. Nekoliko puta su menjali ruter, merili, zavlačili me sa raznim objašnjenjima, dok konačno, ankon dve godine nisu ustanovili da ne nemogu da mi pomognu jer sam jdini sbb korisnik interneta u mojoj zgradi te da im se ne isplati da ugrađuju neki pojačivač samo zbog mene. Hvala lepo, uzela sam dada Telekomov adsl i bukvalno ni najmanji problem dve godine nisam imala, a sa SBB-om je kvalite bio kao praistorijski dial-up svako malo sam morala da se konektujem i diskonektujem.

m

pre 7 godina

ovako, imao sam dugo iskustva sa SBB, internet im je vrhunski, mozda i najstabilniji internet u ponudi kod nas, dok sa tv D3 je bilo malo problema, cesto kocenje slike, sitni prekidi ali moguce zbog starog resivera, posle se nudio neki noviji. Posle vise produzenih ugovora sad je raskinut. Zbog finansija, potreban mi je samo internet, necu da placam tv (ili fiksni kod nekih) da bi mogao da koristim internet. Sada sam uzeo orion wifi, samo net, cena je ok, signal i stabionost takodje. Presudno je bilo to sto placam samo internet a ne jos neke dodatne stvari koje ne koristim. SBB ima veliki monopol i stalno povecanje cena. Kada sam potpisao prvi ugovor sa njima pre nekih 6 godina, sve je ostalo isto u paketu samo je cena iz godine u godinu rasla.

samo malo

pre 7 godina

Imam SBB od 2005 godine, bili su katastrofa, ali sada sve funkcionise bez problema. Ali, ima jedan veliki problem, a to je da necu da uzimam pakete, hocu samo internet bez kablovske televizije. Televiziju i tako ne gledam uopste, samo mi otimaju ne male pare. Meni je RTS sasvim dovoljan, prognoza, klasicna muzika, obrazovne emisije,ali RTS je duzan da mi za tih 150 dinara pretplate obezbedi normalni prijem njegovih programa. Ovako, ja kod SBB-a placam najskuplji internet na svetu, malo vise od 3000 dinara. Pre 10 godina sam u Rusiji imao internet bez kablovske, fantasticno radio, placao preko automata koji su bili u svakoj prodavnici.

Gusztav

pre 7 godina

Takođe, Ikom ima Arenu sport, SBB je to najveća konkurencija. Kako će da reše taj problem? Ikom je letos izbacio HRT iz ponude, valjda im je neko iz vrha to naredio...Kako će to da reše, ako se zna da se SBB zalaže za regionalnu priču?
(Đura, 21. septembar 2016 14:32)

Ikom nema Arenu sport od februaraa, a HRT imamo sve vreme, nisu ništa izbacivali

Holy Smoke

pre 7 godina

Za sve ove sto se zale. Imate srece sto niste kod ptt kds-a.
Kamo srece da kod mene dodje ikom ili sbb...
Na zalost mogu samo da se nadam...
Pre neki dan bio lik u zgradi za potpise u vezi radius vektora. Nadam se da ce makar oni doci i ako ne znam kakvi su.

Dz

pre 7 godina

Bez sve sale stvarno su najbolji operater..bio sam kod Ikoma i bilo je svasta...Sbb je za svaku pohvalu azuran bilo kakav problem resavaju odmah...ok placam dosta za njihovu uslugu ali je bez greske stvarno...

Komar

pre 7 godina

jel to nije neki monopol? Ogromna vecina ljudi koje znam ima ili ikom ili sbb...od ozbiljnijih je tu jos samo telekom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srb, 21. septembar 2016 12:20)

Telekom ozbiljan? Ajte molim vas.... :)

NoName

pre 7 godina

@Krasta

Imam SBB kod mojih, a kod mene je IKOM. 72 sata unazad je glupost. Jer se sve isto vrti po svim kanalima. Inace, sve je vec uglavnom vidjeno, tako da na TVu nema nista novo. Net je tu za sve sto treba. Generalno, net koristim za posao i za to mi treba brzina, a za sve ostalo izadjemo napolje da se nauzivamo, a ne da buljasimo u TV.

MR

pre 7 godina

Za sve one koji se zale na SBB: ja sam prinudjen da koristim Radijus Vektor i placem svaki dan. Nekad sam imao SBB i rado bih ga vratio, ali ne moze.

Sale

pre 7 godina

Sa ovim gube internet u vidu ADSLa jer su bezobrazno skupi sa odnosom dowanlod/upload. 
Kablovski internet, televizija ljudi će automatski uzimati i telefon kod njih kad su prešli u SBB.
(bg, 21. septembar 2016 10:46)

ADSL je relikvija proslosti.

Krasta

pre 7 godina

@Niti nam treba D3 za poneti, niti 72 casa unazad. To(NoName, 21. septembar 2016 13:27)

čekaj da upoznas SBB usluge a pogotovo 72h unazad. najbolji servis telekom industrije ikada!!!

Čovek iz senke

pre 7 godina

Bio sam prvo SBB, medjutim, ponudao kod IKOMA je bila jeftinija za 1000 dinara, zato sam i presao kod njih a razlika je svega u par programa koji mi nisu bili bitni, ionako slabo gledam TV, medjutim ako ovde opet vrate istu cenu, dovidjenja prijatno. Ima li mozda neko preporuku za jos nekog pristojnog kablovskog operatera?

lex speciallis

pre 7 godina

SBB još samo da sklopi ugovor sa arenom i da pored sport kluba i nju stavi u ponudu kanala kao što je nekada i bilo i to je to! Onda će biti najveći!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džoni, 21. septembar 2016 10:31)

Nazalost nemoguce kako cujem od obicnih radnika SBB/a, jer je ta kompanija vec nudila Telekomu, koji je vlasnik Arene razmenu za SK, tako da svi budu zadovoljni ali Telekom ne pristaje iz samo njima znanih razloga. inace, ja sam prezadovoljan SBB-om, imam D3GO GOLD paket 72h unazad, internet 50MB/S,fiksni, prve godine 0 dinara pretplate,kasnije 330, i 200 minuta besplatno ka svim fiksnim mrezama. S druge strane kada je rec o Telekomu i njega imam u Aleksincu, stalno koci slika, telefon takodje 200 minuta besplatno ali samo ka telekomovoj mrezi fiksne telefonije,i internet 10MB/S. Oba kostaju oko 3.100 dinara pa ja vidim jasnu razliku, neuporedivo bolji od Telekoma, gde kada ih pozoves zbog kvara samo sto te jos i ne oteraju u p.m. kada dodju, a ucestalost problema sa internetom i TV koja koci je u najmanju ruku bezobrazna.

trtko

pre 7 godina

A sta sam to znacajno propustio da bih vracao u nazad 72 sata? Film, seriju, sportski - politicki dogadjaj??? Sto bi rekle Lale - meti ti prst na celo, pa vidi di si.

bbili

pre 7 godina

Nece SBB postati monopolista. Najpametniji postupak IKOM je sto je bas sad prodao kompaniju.
od proslog cetvrtka MTS je svoju kablovsku "gurnuo" u etar digitalne televizije. Kada se, za godinu dana, Srbi o tome obaveate, drasticno ce pasti cena kablovske televizije. Licno, ocekujem da cemo moci da biramo listu kanala, i da je kao i takvu i placamo.
Za sad je MTS ova ponuda besplatna, ali videcemo koliko ce je i naplacivati.
Monopolista ce biti MTS i tako i treba da bude.

korisnik

pre 7 godina

Ikom ima dva problema koji zahtevaju investicije. Prvi su očajno zastareli kablovi (bar na NBGDu) pa je upload samo kec. Ako želite veći upload to morate papreno da platite jer moraju da menjaju mrežu. Drugi je još starija oprema koju daju korisnicima. Ruter je iz prošlog veka a dovoljno je samo reći da nije ni wi-fi. Telefon koji smo dobili od njih čak nismo uspeli ni da poklonimo prijateljima za korišćenje u vikendici koliko je "dobar".
Sa druge strane, paketi su odlično odmereni, cene su bolje nego kod konkurencije, signal je uvek stabilan a tu je i SK pa šta ćeš više :)
Tehnička podrška je generalno najslabija karika svih naših distributera, pa tu nema neke razlike...

Dejan

pre 7 godina

Dzaba vam to urkupnjavanje kada nemate Arenu.
Ja sam bio korisnik SBB-a, pa sam presao na Ikom, pa na kraju na telekom jer zelim da gledam vrhunski sport.

zvezdarac

pre 7 godina

@noname
72h je usluga upravo za one koji ne žele da robuju satnici tv stanica ili ubijanju sa reklamama od po 15 minuta i više a ponekad žele da pogledaju neki program.
Ko ne gleda tv uopšte, za njega nije ni jedan kablovski operater jer ni kod jednog ne može da se placa samo internet.
To imate samo kod adsl priključka.

Dejan

pre 7 godina

@(Larry, 21. septembar 2016 16:46), tvoj link se odnosi na KDS NS (Novi Sad) a ne na PTT KDS osnosno Posta NET. U mojoj zgradi PTT mreza postoji vise od 10 godina a od pre nekoliko meseci SBB je instalirao svoju mrezu pored Postine, sto dovoljno govori da nisu zainteresovani za kompaniju koja je tehnicki zaostala i ima uzasno los renome pre svega medju korisnicima. Kada sklapaju ugovore obecavaju i SportKlub i Arenu i jos mnogo toga a onda svakog meseca ukinu po neki kanal ili obustave emitovanje kada je na programu film, serija ili utakmica.

bg

pre 7 godina

SBB kida, od početka kad je krenula priča sa kablovskom.Nijedan problem nisam imao, imam ugovor na dve godine, dobre kanale u HD(Sport klub, RTS)...
Imam brz interent 24 mega bita po sekundi. Ja zadovoljan kao i svi, nisu oni džabe broj 1....
Monopol je ok, ako su došli do toga kvalitetom.

Cartman

pre 7 godina

@djaps

Meni je IKOM odlican. Imam onaj od 10/1 za 2075 dindzi, bilo bi odlicno kada bi moglo bez TV jer mi to apsolutno ne treba. Plasim se da ce ovime nestati iz ponude te "sporije" net kombinacije kao sto je nema kod SBB. Ako se ne varam tamo je prvi net paket 30/2 sto meni recimo ne treba pa mi je glupo ako budem morao da placam 500, 600 dindzi skuplje svaki mesec za brzinu koja mi je nepotrebna.

Da telefonska linija moze da mi izgura 10/1 terao bih ADSL ali preko 5,6 Mb/s kod mene ne moze pa tako moram ovo.

Realno, mislim da pravi odgovor ne mozes da dobijes jer to zavisi od kraja do kraja. Negde je sve kul, negde skripi bez obzira koji je provajder.

Degeni

pre 7 godina

za one koji se raspituju za sm'radijus, instalirali su mi risiver za digitalnu, koji mi je nakon 5 dana rada izgoreo nov lcd tv (nije im bio prvi put). Pravili su se ludi 3 meseca, pa mi doneli karticu i u fazonu to je to, bilo kakav poziv servisera, razgovor sa menadzerom i sl obecava nervozu.
Bolje platite tamo gde treba, inace vam sledi nervoza, rasprava sa raznim i naravno cekanje kraja ugovorne obaveze...

Larry

pre 7 godina

Ajde kupite i PTT KDS, da skinemo bedu s vrata, i PTT i Telekom.
(Beograd na vodi i buđavom lebu, 21. septembar 2016 14:54)

Mislim da su to već i uradili. Sad da li su Posta net i KDS isto ili dve različite stvari, znam samo da ja nemam ni SK i samo jednu Arenu umesto do skora 2SK i 4 Arene na Posta netu i da mi je ponuda očajna a ranije dok se to zvalo KDS bila je sasvim solidna kablovska.
http://www.kablovska.co.rs/

Lacerta

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku i pitam kakav je IKOM? Ne poznajem nikoga ko je kod njih, a razmisljam se da predjem, pa ako neko moze da baci nekoliko recenica bilo bi kul...hvala!
(djaps, 21. septembar 2016 15:26)

Ja imam IKOM otprilike dve godine u stanu Beogradu i oko pola godine meseca u kući u Barajevu. Sve sam prebacio kod njih (kablovska, Internet fiksni telefon) i nemam većih zamerki.

Jedna mala zamerka je što u Barajevu još nisu osposobili Program Guide servis, tj. opcija Guide na daljincu ne radi i nude manji broj kanala nego u Beogradu. Pretpostavljam da će se to vremenom ujednačiti jer su tek nedavno kupili operatera koji je držao Barajevo.

A šlag na torti bi bio kad bi ponudili neki popust za ovakve korisnike kao ja, s dva ili čak više naloga kod njih.

Đura

pre 7 godina

Ni jedni ni drugi nemaju Kitchen TV, domaći, tj regionalni kuvarski kanal. Ako ga ubace u ponudu zaokružiće ponudu domaćih i regionalnih kanala koje imaju. Takođe, Ikom ima Arenu sport, SBB je to najveća konkurencija. Kako će da reše taj problem? Ikom je letos izbacio HRT iz ponude, valjda im je neko iz vrha to naredio...Kako će to da reše, ako se zna da se SBB zalaže za regionalnu priču?

NEGRO

pre 7 godina

Da li se zna,hoce li sada biti promjena u ponudi kanala na Total TV ? Ima li kanala koji su bili na IKOM a da ce ih sada biti i u ponudi na Totalu ?

Darth Shone

pre 7 godina

Ma neka kupuju, neka se šire, ali barem da to širenje ima pozadinu u kvalitetu, nego nema. Hoćete da budete njihov korisnik? Može, ali porvo da im date tehničke mogućnosti, pa tek onda može. Tako da, glupog li monopola u kome tražiš da ti ja omogućim tehničke mogućnosti, a onda da ti još i papreno plaćam, o tome da cene i uslove menjaju kako im se navije je posebna priča. Neko je ovde pomenuo internet kod njih, da imaju najbolju ponudu bryina to je tačno, ali kada bi samo uspevali da te bryine održe, najčešće to ne rade, drugo uvaljuju nam kineske kopije Cisco rutera, ili reparirane rutere pa svako malo vremena štucaju. Sa druge strane ovo je znak da se spremi telekom, jer za neupućene SBB je i Telemach, a oni pored kablovske, Interneta i fiksne telefonije nude i mobilnu telefoniju. Ako se tako nešto i ovde dogodi imaćemo četiri prava provajdera mobilne telefonije, a ne ova dva franšizinga i jednog državnog monopolistu. Inače za arenu i ostale sportske kanale baš me briga, ne gledam to.

несаница

pre 7 godina

Не знам што су Арену спорт један избацили с" кабловске фреквенце!?! Иначе, био сам члан сад више нисам Ајкома од 2008 до 2014 годинe. Користио сам флат један пакет за почетак тад пошто нисам био при парама да сам касније прешао на пакет Флат 3 који су садржавали Дигитална+НЕТ 25 mbs са пакетом канала ХБО, 18+ и додатне стране и наши канали да сам плаћао око 2500 динара,..Сад сам члан СББ од 2015 године јер сам био приморан на то и све што могу да кажем да њихов програм је очајан да једино што ваља је НЕТ а скупљи су више него Ајком...Тако да надам се да ће неће бити у тој компанији да се плаћа по истој цени без обзира да ли ћу бити опет корисник кабловског оператерa Ајкома или не..

djaps

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku i pitam kakav je IKOM? Ne poznajem nikoga ko je kod njih, a razmisljam se da predjem, pa ako neko moze da baci nekoliko recenica bilo bi kul...hvala!

djordje

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se zalite na SBB i pričate kako je Ikom jeftiniji, al sbb ne naplaćuje ništa a ikom mi je trazio 1000 din za instalaciju d3 risivera da predjem na digitalnu kablovsku, SBB je ubedljivo najbolji

Dz

pre 7 godina

Bez sve sale stvarno su najbolji operater..bio sam kod Ikoma i bilo je svasta...Sbb je za svaku pohvalu azuran bilo kakav problem resavaju odmah...ok placam dosta za njihovu uslugu ali je bez greske stvarno...

bg

pre 7 godina

SBB kida, od početka kad je krenula priča sa kablovskom.Nijedan problem nisam imao, imam ugovor na dve godine, dobre kanale u HD(Sport klub, RTS)...
Imam brz interent 24 mega bita po sekundi. Ja zadovoljan kao i svi, nisu oni džabe broj 1....
Monopol je ok, ako su došli do toga kvalitetom.

Đura

pre 7 godina

Ni jedni ni drugi nemaju Kitchen TV, domaći, tj regionalni kuvarski kanal. Ako ga ubace u ponudu zaokružiće ponudu domaćih i regionalnih kanala koje imaju. Takođe, Ikom ima Arenu sport, SBB je to najveća konkurencija. Kako će da reše taj problem? Ikom je letos izbacio HRT iz ponude, valjda im je neko iz vrha to naredio...Kako će to da reše, ako se zna da se SBB zalaže za regionalnu priču?

Dejan

pre 7 godina

Dzaba vam to urkupnjavanje kada nemate Arenu.
Ja sam bio korisnik SBB-a, pa sam presao na Ikom, pa na kraju na telekom jer zelim da gledam vrhunski sport.

Krasta

pre 7 godina

@Niti nam treba D3 za poneti, niti 72 casa unazad. To(NoName, 21. septembar 2016 13:27)

čekaj da upoznas SBB usluge a pogotovo 72h unazad. najbolji servis telekom industrije ikada!!!

Džoni

pre 7 godina

SBB još samo da sklopi ugovor sa arenom i da pored sport kluba i nju stavi u ponudu kanala kao što je nekada i bilo i to je to! Onda će biti najveći!

Ivan

pre 7 godina

Imam sbb kuci, d3 + internet, za par meseci mi istice ugovor! Uzeo sam ih jer su bili jedina opcija( monopol ) i sto se tice kvaliteta usluge, stvarno nemam zamerke, ali preskupi su, jos poskupeli pretplatu u toku ugovora, iako sam potpisao ugovor na jednu cenu, oni naplacuju drugu cenu sada! Zbog toga raskidam ugovor i prelazim na nekog drugog jeftinijeg provajdera

NoName

pre 7 godina

Budu li ceprkali nesto oko IKOMa ili menjali ili ugasili IKOM, da bi korisnici potpisali ugovore za njihovu mrezu, kao korisnici ima da se sakupimo i da podensemo tuzbu. Necemo da placamo 500 dinara vise za isto sto dobijamo kod IKOMa. Niti nam treba D3 za poneti, niti 72 casa unazad. To mozda treba opterecenicima za TV.

gandalf

pre 7 godina

Kao sadašnji korisnik IKOM-a, a do pre tri godine desetogodišnji korisnik SBB-a (preselio se, a ovde nema biranja) mogu da kažem da je IKOM bio jeftiniji za paklu cigareta na mesečnom nivou. Sve ostalo ide u korist SBB-a. IKOM se ponašao kao javno preduzeće sa nejasnim birokratskim procedurama i krutim stavovima prema klijentima.

Tamara

pre 7 godina

Ja 10 godina koristim IKOM, baš sam zadovoljna, super paket imam koji plaćam 2675. Kod SBB-a sličan paket, ali sa manje filmskih kanala, košta preko 4000din. Baš bezveze.

djordje

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da se zalite na SBB i pričate kako je Ikom jeftiniji, al sbb ne naplaćuje ništa a ikom mi je trazio 1000 din za instalaciju d3 risivera da predjem na digitalnu kablovsku, SBB je ubedljivo najbolji

Sale

pre 7 godina

Sa ovim gube internet u vidu ADSLa jer su bezobrazno skupi sa odnosom dowanlod/upload. 
Kablovski internet, televizija ljudi će automatski uzimati i telefon kod njih kad su prešli u SBB.
(bg, 21. septembar 2016 10:46)

ADSL je relikvija proslosti.

lex speciallis

pre 7 godina

SBB još samo da sklopi ugovor sa arenom i da pored sport kluba i nju stavi u ponudu kanala kao što je nekada i bilo i to je to! Onda će biti najveći!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Džoni, 21. septembar 2016 10:31)

Nazalost nemoguce kako cujem od obicnih radnika SBB/a, jer je ta kompanija vec nudila Telekomu, koji je vlasnik Arene razmenu za SK, tako da svi budu zadovoljni ali Telekom ne pristaje iz samo njima znanih razloga. inace, ja sam prezadovoljan SBB-om, imam D3GO GOLD paket 72h unazad, internet 50MB/S,fiksni, prve godine 0 dinara pretplate,kasnije 330, i 200 minuta besplatno ka svim fiksnim mrezama. S druge strane kada je rec o Telekomu i njega imam u Aleksincu, stalno koci slika, telefon takodje 200 minuta besplatno ali samo ka telekomovoj mrezi fiksne telefonije,i internet 10MB/S. Oba kostaju oko 3.100 dinara pa ja vidim jasnu razliku, neuporedivo bolji od Telekoma, gde kada ih pozoves zbog kvara samo sto te jos i ne oteraju u p.m. kada dodju, a ucestalost problema sa internetom i TV koja koci je u najmanju ruku bezobrazna.

NoName

pre 7 godina

@Krasta

Imam SBB kod mojih, a kod mene je IKOM. 72 sata unazad je glupost. Jer se sve isto vrti po svim kanalima. Inace, sve je vec uglavnom vidjeno, tako da na TVu nema nista novo. Net je tu za sve sto treba. Generalno, net koristim za posao i za to mi treba brzina, a za sve ostalo izadjemo napolje da se nauzivamo, a ne da buljasimo u TV.

realista

pre 7 godina

Sad, kad su napravili monopol, cena ce se "neznatno" uvecati zbog "opravdanih" manipulativnih troskova. Sta se sve dozvoljava kod nas u drzavi! Sreca, te postoji Telekomova ponuda Box paketa koji je vec sada povoljniji za vecinu koja razmislja o svakom dinaru

bbili

pre 7 godina

Nece SBB postati monopolista. Najpametniji postupak IKOM je sto je bas sad prodao kompaniju.
od proslog cetvrtka MTS je svoju kablovsku "gurnuo" u etar digitalne televizije. Kada se, za godinu dana, Srbi o tome obaveate, drasticno ce pasti cena kablovske televizije. Licno, ocekujem da cemo moci da biramo listu kanala, i da je kao i takvu i placamo.
Za sad je MTS ova ponuda besplatna, ali videcemo koliko ce je i naplacivati.
Monopolista ce biti MTS i tako i treba da bude.

trtko

pre 7 godina

A sta sam to znacajno propustio da bih vracao u nazad 72 sata? Film, seriju, sportski - politicki dogadjaj??? Sto bi rekle Lale - meti ti prst na celo, pa vidi di si.

Komar

pre 7 godina

jel to nije neki monopol? Ogromna vecina ljudi koje znam ima ili ikom ili sbb...od ozbiljnijih je tu jos samo telekom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srb, 21. septembar 2016 12:20)

Telekom ozbiljan? Ajte molim vas.... :)

aca

pre 7 godina

predji na telekom
za 20dinara manje dobices 70 vhs kanala i plus gratis jos 40 kanala koji se emituju iz windows media playera.
a sto se tice menjanja cene u toku ugovora praksa je jasna, ako ti cena ne odgovara imas puno pravo da raskines ugovor bez penala ali samo u roku od 30 dana od promene cene, ja sam se tako otarasio total tva na pola ugovora jer su digli cenu za 40din i ja odma zvao i reko da ne prihvatam novu cenu i raskinuli smo ugovor sto mi je i bio cilj ?

Darth Shone

pre 7 godina

Ma neka kupuju, neka se šire, ali barem da to širenje ima pozadinu u kvalitetu, nego nema. Hoćete da budete njihov korisnik? Može, ali porvo da im date tehničke mogućnosti, pa tek onda može. Tako da, glupog li monopola u kome tražiš da ti ja omogućim tehničke mogućnosti, a onda da ti još i papreno plaćam, o tome da cene i uslove menjaju kako im se navije je posebna priča. Neko je ovde pomenuo internet kod njih, da imaju najbolju ponudu bryina to je tačno, ali kada bi samo uspevali da te bryine održe, najčešće to ne rade, drugo uvaljuju nam kineske kopije Cisco rutera, ili reparirane rutere pa svako malo vremena štucaju. Sa druge strane ovo je znak da se spremi telekom, jer za neupućene SBB je i Telemach, a oni pored kablovske, Interneta i fiksne telefonije nude i mobilnu telefoniju. Ako se tako nešto i ovde dogodi imaćemo četiri prava provajdera mobilne telefonije, a ne ova dva franšizinga i jednog državnog monopolistu. Inače za arenu i ostale sportske kanale baš me briga, ne gledam to.

MR

pre 7 godina

Za sve one koji se zale na SBB: ja sam prinudjen da koristim Radijus Vektor i placem svaki dan. Nekad sam imao SBB i rado bih ga vratio, ali ne moze.

Žare

pre 7 godina

Sbb je preskup! Ja sam otišao od njih i potpisao ugovor sa Ikomom. Ne želim da me opet vrate na Sbb, protiv moje volje. Raskinuću ugovor! Ja ugovor nisam potpisivao sa Sbb - om, već sa Ikomom.

BG

pre 7 godina

Prelazim sa SBB-a na Telekomov FTTB (optika do zgrade). Mreza je neuporedivo kvalitetnija od SBB-ove (ide podzemno + optika do zgrade), plus uvodim novu liniju tako da vuku novu paricu od Telekomove table do stana. Dosta mi je vise SBB-ovog prodavanja magle, njihove nadzemne nazovi mreze i nazovi tehnicke podrske koja nije u stanju nekada mesecima da resi problem na nivou cvorista! Ne kazem da je Telekom sjajan, ali tamo gde imaju optiku do zgrade, SBB nema sta da trazi.

Metropola

pre 7 godina

Imacemo samo dva igraca na trzistu MTS vs SBB ...Videcemo sta ce biti ali tipujem na SBB.
(somborac, 21. septembar 2016 11:12)... Jasno vam je zasto telekom mora da se proda!

Mislim dakle nisam bot

pre 7 godina

Obaveštavam SBB i Telekom korisnike kablovske mreže da ispod BGD postoji endemska vrsta koja nisu Beograđani, to su građani II reda, i koriste usluge drugih operatera i gle čuda - u ponudi imaju i Sport Klub i Arene.

maja

pre 7 godina

Imala sam sbb-on internet, i dve godine nisam uspela da rešim svakodnevni prekid rada. Nekoliko puta su menjali ruter, merili, zavlačili me sa raznim objašnjenjima, dok konačno, ankon dve godine nisu ustanovili da ne nemogu da mi pomognu jer sam jdini sbb korisnik interneta u mojoj zgradi te da im se ne isplati da ugrađuju neki pojačivač samo zbog mene. Hvala lepo, uzela sam dada Telekomov adsl i bukvalno ni najmanji problem dve godine nisam imala, a sa SBB-om je kvalite bio kao praistorijski dial-up svako malo sam morala da se konektujem i diskonektujem.

schumi

pre 7 godina

Korisnik sam ikom-ovih usluga vec 8 godina, trenutno sam na paketu koji placam 2500 koji podrazumeva brzinu neta od 50 mb/s, kablovska i digitalna televizija sa dodatnim paketima stranih kanala, hbo i 18+ kanali. Ima prilican broj hd kanala i dosta kanala ima +1 verziju, gde se program prati sa sat vremena zakasnjnja, ako nesto propustite za to vreme, nije losa stvar...sve to za 2500 din po meni nije lose, kod sbb-a 4500 sigurno...

Dza ili bu

pre 7 godina

Monopol u oblasti kablovskog je glupo definisan, za korisnike užasno. SBB možda jeste najveći operater, ali na većem delu Novog Beograda ne može da se sklopi ugovor jer tu teritoriju drži Radijus vektor. E sad, ja bih npr da sklopim ugovor sa SBB-om jer sam u starom stanu imao SBB i bio zadovoljan, a to nije moguće jer na delu Novog Beograda gde živim kao podstanar, ima samo Radijus Vektor i oni traže da gazda stana sklopi ugovor sa njima, a to naravno ni jedan vlasnik stana neće da se obaveže da sklopi ugovor na 2 godine....

djaps

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku i pitam kakav je IKOM? Ne poznajem nikoga ko je kod njih, a razmisljam se da predjem, pa ako neko moze da baci nekoliko recenica bilo bi kul...hvala!

bg

pre 7 godina

Hoće li Telekom vratiti besplatne minute u Box paketima i povećati broj minuta za obične pretpatnike. Neko namerno uništava Telekom lošom politikom umesto da postavljaju optičke kablove oni se Zezaju sa Pinkovim kanalima u etru, što će na kraju skupo da ih izađe.
Telekom gubi beograd a taj neko svesno to radi.
Sa ovim gube internet u vidu ADSLa jer su bezobrazno skupi sa odnosom dowanlod/upload.
Kablovski internet, televizija ljudi će automatski uzimati i telefon kod njih kad su prešli u SBB.

m

pre 7 godina

ovako, imao sam dugo iskustva sa SBB, internet im je vrhunski, mozda i najstabilniji internet u ponudi kod nas, dok sa tv D3 je bilo malo problema, cesto kocenje slike, sitni prekidi ali moguce zbog starog resivera, posle se nudio neki noviji. Posle vise produzenih ugovora sad je raskinut. Zbog finansija, potreban mi je samo internet, necu da placam tv (ili fiksni kod nekih) da bi mogao da koristim internet. Sada sam uzeo orion wifi, samo net, cena je ok, signal i stabionost takodje. Presudno je bilo to sto placam samo internet a ne jos neke dodatne stvari koje ne koristim. SBB ima veliki monopol i stalno povecanje cena. Kada sam potpisao prvi ugovor sa njima pre nekih 6 godina, sve je ostalo isto u paketu samo je cena iz godine u godinu rasla.

Holy Smoke

pre 7 godina

Za sve ove sto se zale. Imate srece sto niste kod ptt kds-a.
Kamo srece da kod mene dodje ikom ili sbb...
Na zalost mogu samo da se nadam...
Pre neki dan bio lik u zgradi za potpise u vezi radius vektora. Nadam se da ce makar oni doci i ako ne znam kakvi su.

Degeni

pre 7 godina

za one koji se raspituju za sm'radijus, instalirali su mi risiver za digitalnu, koji mi je nakon 5 dana rada izgoreo nov lcd tv (nije im bio prvi put). Pravili su se ludi 3 meseca, pa mi doneli karticu i u fazonu to je to, bilo kakav poziv servisera, razgovor sa menadzerom i sl obecava nervozu.
Bolje platite tamo gde treba, inace vam sledi nervoza, rasprava sa raznim i naravno cekanje kraja ugovorne obaveze...

samo malo

pre 7 godina

Imam SBB od 2005 godine, bili su katastrofa, ali sada sve funkcionise bez problema. Ali, ima jedan veliki problem, a to je da necu da uzimam pakete, hocu samo internet bez kablovske televizije. Televiziju i tako ne gledam uopste, samo mi otimaju ne male pare. Meni je RTS sasvim dovoljan, prognoza, klasicna muzika, obrazovne emisije,ali RTS je duzan da mi za tih 150 dinara pretplate obezbedi normalni prijem njegovih programa. Ovako, ja kod SBB-a placam najskuplji internet na svetu, malo vise od 3000 dinara. Pre 10 godina sam u Rusiji imao internet bez kablovske, fantasticno radio, placao preko automata koji su bili u svakoj prodavnici.

Ivan Markovic

pre 7 godina

I sta sad? Da spremim jos 800 din mesecno vise! Bedak! Ovo ne bi smelo da se odobri - SBB u BG definitivno ima vec preveliku pokrivenost.

wert

pre 7 godina

(Džoni, 21. septembar 2016 10:31)

to se nikad nece desiti jer je vlasnik arene telekom koji zele da forsira svoj iptv. da u sbb-u ima arena svi bi uzimali sbb, a telekom to ne zeli.
ista situacija je i zasto nikad nece biti sport kluba na iptv-u. to ne zeli vlasnik sport kluba koji je i vlasnik sbb, jer bi onda svi presli na iptv

Zeljko

pre 7 godina

Ovo me uopste ne raduje jer kod Ikoma sam imao vrhunsku uslugu a cena u paketima je ogromna SBB paket koji parira Ikom paketu je 1500 din skuplji.
Sad kad nas udare po usima jer postaju monopolisti i moci ce da nam deru kozu sa ledja.

Gusztav

pre 7 godina

Takođe, Ikom ima Arenu sport, SBB je to najveća konkurencija. Kako će da reše taj problem? Ikom je letos izbacio HRT iz ponude, valjda im je neko iz vrha to naredio...Kako će to da reše, ako se zna da se SBB zalaže za regionalnu priču?
(Đura, 21. septembar 2016 14:32)

Ikom nema Arenu sport od februaraa, a HRT imamo sve vreme, nisu ništa izbacivali

Larry

pre 7 godina

Ajde kupite i PTT KDS, da skinemo bedu s vrata, i PTT i Telekom.
(Beograd na vodi i buđavom lebu, 21. septembar 2016 14:54)

Mislim da su to već i uradili. Sad da li su Posta net i KDS isto ili dve različite stvari, znam samo da ja nemam ni SK i samo jednu Arenu umesto do skora 2SK i 4 Arene na Posta netu i da mi je ponuda očajna a ranije dok se to zvalo KDS bila je sasvim solidna kablovska.
http://www.kablovska.co.rs/

Šaške

pre 7 godina

Dok Amerikanci nisu ušli, kupovina IKOM-a ni bilo kog drugog operatera nije bila dozvoljena SBB-u jer su već bili na granici monopola (zapravo, granicu su već bili malo prešli ali im se tolerisalo). A sada više nema nikakvih prepreka za američkoga generala.

Seljak čovek

pre 7 godina

"KKR želi da od Beograda napravi telekomunikacioni i digitalni centar u jugoistočnoj Evropi", rekao je izvor Blica.

Da se ne lažemo KKR želi da uveća profit kao i svaka druga firma. Batalite me tih "misija i vizija".

BG

pre 7 godina

Telekomova ponuda Box paketa koji je vec sada povoljniji za vecinu koja razmislja o svakom dinaru
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (realista, 21. septembar 2016 11:02)
--
Kao korisnik tri BOX paketa (box 2, box2,box3) mogu ti reći da ni u jednom segmentu BOX paket više nije polovolan cena, iptv sa kanalima, internet + fiksna telefonija (pre su imali besplatne minute u okviru mreže). Zamislite obavežete se na 2 godine na bOX paket i u fiksnoj telefoniji imate ogromnih 150 minuta razgovora.
SBB bar u fiksnoj daje tu mogućnost da za DŽ pričate sa onima u mreži plus inostrani pozivi.

P.S
ono čemu svi pribegavaju to je ona protivustavna i zakonita kluzula da jedna strana to jest ponuđač ima pravo da menja ugovor u toku ugovorne obaveze. Ukoliko niste saglasni možete raskinuti ugovor. Kolika šteta može nastati to nikog ne zanima. Daju povoljne ponude i onda ih u toku ugvora promene. To im je odobrila dotiča agencina koja treba da štiti pre svega naša prava.

zvezdarac

pre 7 godina

@noname
72h je usluga upravo za one koji ne žele da robuju satnici tv stanica ili ubijanju sa reklamama od po 15 minuta i više a ponekad žele da pogledaju neki program.
Ko ne gleda tv uopšte, za njega nije ni jedan kablovski operater jer ni kod jednog ne može da se placa samo internet.
To imate samo kod adsl priključka.

korisnik

pre 7 godina

Ikom ima dva problema koji zahtevaju investicije. Prvi su očajno zastareli kablovi (bar na NBGDu) pa je upload samo kec. Ako želite veći upload to morate papreno da platite jer moraju da menjaju mrežu. Drugi je još starija oprema koju daju korisnicima. Ruter je iz prošlog veka a dovoljno je samo reći da nije ni wi-fi. Telefon koji smo dobili od njih čak nismo uspeli ni da poklonimo prijateljima za korišćenje u vikendici koliko je "dobar".
Sa druge strane, paketi su odlično odmereni, cene su bolje nego kod konkurencije, signal je uvek stabilan a tu je i SK pa šta ćeš više :)
Tehnička podrška je generalno najslabija karika svih naših distributera, pa tu nema neke razlike...

Gusztav

pre 7 godina

to se nikad nece desiti jer je vlasnik arene telekom koji zele da forsira svoj iptv. da u sbb-u ima arena svi bi uzimali sbb, a telekom to ne zeli.
ista situacija je i zasto nikad nece biti sport kluba na iptv-u. to ne zeli vlasnik sport kluba koji je i vlasnik sbb, jer bi onda svi presli na iptv
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (wert, 21. septembar 2016 11:24)

Naravno da neće dati jedni drugima svoju ekskluzivu jednostrano, pa da svi pređu tamo. Ako bi razmenili kanale imali bi i jedni i drugi kvalitetniju ponudu i više korisnika, obostrano. Kad bi razmišljali tržišno, a ne monopolski

poz

pre 7 godina

ADSL je relikvija proslosti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sale, 21. septembar 2016 12:20)

Hteo si da kažeš "relikt" prošlosti. Relikvija je nešto drugo.

Dejan

pre 7 godina

@(Larry, 21. septembar 2016 16:46), tvoj link se odnosi na KDS NS (Novi Sad) a ne na PTT KDS osnosno Posta NET. U mojoj zgradi PTT mreza postoji vise od 10 godina a od pre nekoliko meseci SBB je instalirao svoju mrezu pored Postine, sto dovoljno govori da nisu zainteresovani za kompaniju koja je tehnicki zaostala i ima uzasno los renome pre svega medju korisnicima. Kada sklapaju ugovore obecavaju i SportKlub i Arenu i jos mnogo toga a onda svakog meseca ukinu po neki kanal ili obustave emitovanje kada je na programu film, serija ili utakmica.

несаница

pre 7 godina

Не знам што су Арену спорт један избацили с" кабловске фреквенце!?! Иначе, био сам члан сад више нисам Ајкома од 2008 до 2014 годинe. Користио сам флат један пакет за почетак тад пошто нисам био при парама да сам касније прешао на пакет Флат 3 који су садржавали Дигитална+НЕТ 25 mbs са пакетом канала ХБО, 18+ и додатне стране и наши канали да сам плаћао око 2500 динара,..Сад сам члан СББ од 2015 године јер сам био приморан на то и све што могу да кажем да њихов програм је очајан да једино што ваља је НЕТ а скупљи су више него Ајком...Тако да надам се да ће неће бити у тој компанији да се плаћа по истој цени без обзира да ли ћу бити опет корисник кабловског оператерa Ајкома или не..

Čovek iz senke

pre 7 godina

Bio sam prvo SBB, medjutim, ponudao kod IKOMA je bila jeftinija za 1000 dinara, zato sam i presao kod njih a razlika je svega u par programa koji mi nisu bili bitni, ionako slabo gledam TV, medjutim ako ovde opet vrate istu cenu, dovidjenja prijatno. Ima li mozda neko preporuku za jos nekog pristojnog kablovskog operatera?

Cartman

pre 7 godina

@djaps

Meni je IKOM odlican. Imam onaj od 10/1 za 2075 dindzi, bilo bi odlicno kada bi moglo bez TV jer mi to apsolutno ne treba. Plasim se da ce ovime nestati iz ponude te "sporije" net kombinacije kao sto je nema kod SBB. Ako se ne varam tamo je prvi net paket 30/2 sto meni recimo ne treba pa mi je glupo ako budem morao da placam 500, 600 dindzi skuplje svaki mesec za brzinu koja mi je nepotrebna.

Da telefonska linija moze da mi izgura 10/1 terao bih ADSL ali preko 5,6 Mb/s kod mene ne moze pa tako moram ovo.

Realno, mislim da pravi odgovor ne mozes da dobijes jer to zavisi od kraja do kraja. Negde je sve kul, negde skripi bez obzira koji je provajder.

NEGRO

pre 7 godina

Da li se zna,hoce li sada biti promjena u ponudi kanala na Total TV ? Ima li kanala koji su bili na IKOM a da ce ih sada biti i u ponudi na Totalu ?

Vlada

pre 7 godina

IKOM ima pristojne cene i povoljne pakete,dok kod SBB samo najskuplje na racun brzine interneta,koja nekima i ne treba.Razlika 600 rsd.Pri tome kod SBB ako uzmete paket tv+net dobijete nekih 50 dinara popusta u odnosu na pojedinacnu uslugu.Monopol i extra profit,to se zove slobodno trziste.

Lacerta

pre 7 godina

Moram da iskoristim ovu priliku i pitam kakav je IKOM? Ne poznajem nikoga ko je kod njih, a razmisljam se da predjem, pa ako neko moze da baci nekoliko recenica bilo bi kul...hvala!
(djaps, 21. septembar 2016 15:26)

Ja imam IKOM otprilike dve godine u stanu Beogradu i oko pola godine meseca u kući u Barajevu. Sve sam prebacio kod njih (kablovska, Internet fiksni telefon) i nemam većih zamerki.

Jedna mala zamerka je što u Barajevu još nisu osposobili Program Guide servis, tj. opcija Guide na daljincu ne radi i nude manji broj kanala nego u Beogradu. Pretpostavljam da će se to vremenom ujednačiti jer su tek nedavno kupili operatera koji je držao Barajevo.

A šlag na torti bi bio kad bi ponudili neki popust za ovakve korisnike kao ja, s dva ili čak više naloga kod njih.