Utorak, 23.08.2016.

08:10

Stanovi još prazni, više niko neće na Vračar

Studenti, za razliku od prethodnih godina, još nisu počeli da se interesuju za stanove u Beogradu, kažu predstavnici agencija za nekretnine.

Izvor: Tanjug

Stanovi još prazni, više niko neæe na Vraèar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

dosta draanja

pre 7 godina

onvestirati u stanogradnju u beogradu je cist promasaj, zato svi koji imaju para kupuju po grckoj turskoj neko cak i po bugarskoj apartmane.
Smesno je uzeti porez na rentu pri cemu je vrednost stana pala 30-40%, ko je kupio stan 2005-2009 u debelom je gubitku a ne u zaradi, drugo amortizacija stana, amortizacija namestaja, placanje komunalije dok je stan prazan preko leta i visestruko uvecanih poreza na imovinu, sve ovo cini totalni neisplativim.
Ok ubicete investicije u stanogradnju, ubicete cenu stanova, unisticete imovinu gradjaan srbije koji su oni decenijama sticali, obesmislicete rad i stvaranje. Ostace socijalni slucajevi, politicari i romska manjina koja je privilegovana u odnosu na gradjane srbije koji su srbi. Sve cete prodati strancima svi koji su mladi i skolovani ce pobeci i onda ce se sve raspasti i ovim prostorima ce zavladati strane gazde i vlasnici uglavnom arapi i kinezi. Zato se nasi politicari odlucuju na kupovinu nekretnina u Grckoj, kipru, Londonu a poreska uprava se pravi mentalno zaostala i luda, oni su tu da jure sirotinju a ulizuju se tajkunima.
Ovakvi haraci unistice svaki smisao rada i sticanja u srbiji.
Jasno je meni da vecina misli ako ja ne mogu bolje onda makar da je sviam ostalim gore, ali braco da li vi vise volite da zivite u selu bez struje gde jedini imas auto ili kao radnik u Svajcarskoj. Ako se skloni bagra koja krade ovu zemlju mozemo i od srbije stvoriti svajcarsku pa i da najobicnijem radniku bude bolje

ker Dzesi

pre 7 godina

Prijavi komsiju, strava da se okaci na 4chan :)
Svakog dana da dobiju po 10 000 laznih dojava od trolova da ih izlude :)
Secam se price da je u Americi bilo takmicenje na radio ko ima najvise lajkova taj ce dobiti priliku da se upozna sa Tajlor Svift, bilo je oko 3000 kandidata i glasalo se online, jedan lik je rekao da hoce da pobedi i da u lajvu dok je sa Tejlor joj mirise kosu, da ispadne budala, naravno neko to okaci na 4chan i za dva dana lik se popeo na 1. mesto, do susreta ipak nije doslo, ali to samo dokazuje koliko su trolovi organizovani.

Svasta

pre 7 godina

"I oni smatraju da je taj porez prevelik i da bi stanodavci masovnije plaćali taj namet kada bi bio bar prepolovljen." - ukratko NE BI! Srbin ne bi bio Srbin ako ne proba nekog da preje*e! A drzava mu je omiljena meta...

kalco

pre 7 godina

Jeste matori u pravu si samo štetni 30 ica ide svake prestupne god,ali da je Medak ok jeste..imaš trolu,18 cu,auto put gde god kreneš za 2 min si na njemu,a 30 ica ti je kao 42 ka ili ne daj bože 67 ica

MvpofNba

pre 7 godina

Jako je tesko naci pristojan stan u Beogradu. Prosle godine smo cimer i ja nasli stan od 250 evra za koji se moze reci da je luks namesten, ali je bio jednosoban i cimer je bio u dnevnoj. Ove godine sam trazio stan u kome cu sam da zivim. DVA meseca sam ja trazio, cekao iole pristojan stan a da ide najvise do 12 evra. Pojavljivali su se tak i, i ja kad odem i kazem gazdi da hocu da uzmem oni traze ili 6 kirija unapred ili kazu da stan nije za studente(i nema veze kolike im garancije nudis oni nece pristati). Na kraju sam se skrasio garsonjerici koja izgleda pristojno(dakle nije u nekom podrumu) za 200 €. A moja devojka koja studira u Kragukevcu placa 120€ full namesten lux dvosoban stan.

Bu

pre 7 godina

Stan na Vracaru 200 evra? Neki podrum ili supa mozda,stan nema brale za tu cenu.
(RaLe, 23. avgust 2016 08:53)

Ja plaćam 150 mnogo lepu garsonjeru. Pre toga 120, u Njegoševoj. Uvek može da se nađe.

Valve

pre 7 godina

Naravno da su ta naselja na Vozdovcu urbana periferija, a Mladenovac, Grocka i Lazarevac su delovi Beograda kao sto je i Indjijadeo Novog Sada. P.S. Ja sam ziveo u bloku 64 (2.5 stan) sa komunistickim namestajem za 160 €, e to je realna cena.

ne razumem

pre 7 godina

I srednju školu i fakultet sam u roku završio putujući svaki dan sa Čukarice do Vuka. I po dva ipo sata dnevno gubio na prevoz, ali zajedno sa drugarima, ispričamo se u prevozu i o zezanju i o faksu. Imao super ocene, izlazio, zabavljao se, učio, družio se... Previše komfora i lagodna situacija ne čini dobro čoveku ;) Zašto moram da živim na 10 minuta od fakulteta?

Nemanja

pre 7 godina

Vozdovac nije nikakva periferija, vec siri centar! Periferija je Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surcin, Barajevo, Grocka ...
(pa normalno, 23. avgust 2016 11:08)

Voždovac još nije periferija, ali ostalo što si naveo veze nema s razumom. Ej, Grock i Mladenovac periferija Beograda... Je'l tu i Borča?

duki

pre 7 godina

Kakvo crno Mirjevo, nikad doci do tamo. Ja sam imao stan svojevremeno tamo i teske su to muke bile naci podstanara ma samo da placa rezije ali dzaba kad odu ubrzo. Da sam studirao u drugom gradu jurio bi i cimere i veci stan, mnogo veci komfor za slicne pare a i bio bi blize svim desavanjima koja su 'bitna' u tom periodu.

ivon

pre 7 godina

Do 15.08. je trebalo platiti porez za stan, treca rata. Jos resenje nije stiglo za ovu godinu. Po tom principu oporezovace stanodavce - nikad.

šetač

pre 7 godina

@Naopako Već mesec dana pratim ovo i jeste spinovanje, ne znam samo šta se krije iza i gde će ovo sve da završi!? Imam snajper babu i ranije me je prijavljivala i sad će, u stanu imam prijatelja plaća račune i čuva mi stan dok mi deca ne porastu. I šta sad , budi pametan.

Xobotnica

pre 7 godina

Чисто да се зна, како су Немци завели ред у својим градовима, што се тиче чистоће. Све је било некада, прљаво као и свуда, нису знали шта да раде, па су се досетили-оцинкари комшију, првог до тебе да не чисти ђубре и добићеш новчану награду, а комшија жестоку казну. Испаде да се ред по Немачкој, Швајцарској итд., заснива на цинкарењу комшије. То је држава-цинкарење. УСА, дивљи запад, ко пријави Били Кида, добије награду, источни блок, ко пријави комшију, СФРЈ ....

d

pre 7 godina

Ako stan koji vredi oko 35000 Eur izdajem za 180, a na to placam porez 20% tj 36Eur, gde je tu profit? Dovoljno je leti da ostane prazan i ode profit na drzavne namete.
Naravno da ce ovo ici na ledja zakupca, ne pada mi na pamet da placam jos taj porez. Svi ce lepo dici cene, pa cemo lepo dobiti evropski model rente oko 500e garsonjerica, drzava podici BDP, plate ce biti vece...a kupovna moc jos gora nego sad za 300e

хаџија

pre 7 godina

Karaburma je za studentariju vrhunska.
(Nerevar, 23. avgust 2016 11:06)
a што је становници зову 'мала колумбија'?

Mina

pre 7 godina

Ne vidim toliku potrebu da se uzimaju stanovi bas u centru grada.Konjarnik,Kaludjerica,Medak,Mali Mokri Lug su naselja u kojim mozete za male pare da dobijete dobar stan a brzo se stigne do mnogih fakulteta...

Vlad Rad

pre 7 godina

Evo primer zasto su prazni: kada smo iznajmljivali prostor za kancelariju gledam o jedan lep prostor u Krunskoj. Ali lik stavio visoku cenu. Ok, stave svi, al se malo cenkas i spustis cenu. Svi su svesni kakva je situacija na trzistu i koliko nema para. Mi pitamo vlasnika, starijeg gospodina, da koriguje cenu, zainteresovani smo na duze, ozbiljni, bla bla.. a on nas prekida i kaze: gospodo, ovo je Krunska... mi se pogledamo i izadjemo. Eto ti tvoja Krunska. p.s. Brzo smo nasli sta nam treba po mnogo boljoj ceni. Isto Vracar, al covek bio razuman.

We were friends,but then we became roommates

pre 7 godina

Izdajem stanove na Vracaru gde sam odrastao,ali koji je kao deo grada precenjen. Da postoji normalna veza Beovozom do Karadjordjevog parka i Vuka kao nekad, za studente ciji su fakulteti na toj lokaciji, savetovao bih cak i stanove u Pancevu koje je 15-20 min udaljeno i gde su garsonjere blizu stanica 60-70 evra,a brze se stize nego da ste negde na Cukarici,Zemunu ili Miljakovcu...

nick

pre 7 godina

Nisu skupi stanovi po centru jel je centar, dodjite na periferiju uzmite mesecnu kartu za prevoz i uzivajte.
Ko hoce da se ne cima mora da placa.
Ja umesto prevoza koristim mali gradski auto do posla (10 km jedan pravac) i mene gorivo registracija i servis godisnje kosta oko 150.ooo din (Opel Corsa c).I naravno da nije racionalno, firma mi placa markicu zaprevoz, ali do poslednjeg ja se ne vracam u prevoz.
Znaci ocu komfor i ja zbog toga godisenje izdvajam skoro 1/3 prihoda.
Jasna vam je analogija...

pa normalno

pre 7 godina

Vozdovac nije nikakva periferija, vec siri centar! Periferija je Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surcin, Barajevo, Grocka ... Vozdovac je idealna lokacija za studenta FON, FPN, Farmacije, Saobracajnog ... Sta takvome treba neki Vracar ili ne daj boze Dorcol, samo bi izgubio vreme da putuje na Vozdovac svaki dan. Medakovic i Zvezdara su dobri za pravnike, masince, elektricare ... Zemun za ove sa Poljoprivrednog, FDU ... Banovo brdo, Golf naselje, Cerak itd. su fantasticni za studente Sumarskog i DIF itd.

hm

pre 7 godina

@gane
Pa nije problem, plaćaće stanodavci. Do sada izdavao za 200 eur, sada će za 240, njemu 200, državi 40 i to je to.. Nego, ko na kraju plati porez?

JaSam

pre 7 godina

@ten yard penalty
Ti si kao oni beogradski taksisti. Ti mu kazes da shvatas da te vozi duzim putem, a on se jos naljuti na tebe sto te krade. :D

Metropola

pre 7 godina

Studenti sada idu na privatne fakultete pa zato i traze stanove u naseljima oko tih faksova. Kad se sve sabere, za nekoga ko nije iz bg, jeftinije je da ode na privatni faks i zavrsi to za 4 godine nego da se zamajava sa pojedinim profesorima drzavnih fakulteta po 10 god. Ko zeli nesto da nauci, naucice bez obzira koji faks studira!

Јабучило

pre 7 godina

Шта су се сви ухватили за висину пореза? Главни проблем је непостојање правне заштите.

Zeleni

pre 7 godina

Cena iznajmljivanja se nece povecati jer narod nema vise da plati. Jasno je da ulogu igraju ponuda i traznja. Oni koji imaju visak stanova da rentiraju, ako im je porez veliki nek prodaju pa uloze na berzu ili oroce u banci. A da kapitalna dobit na berzi i na kamatu i banci je isto 20%. Kako god okrenes je porez 20%. Osim, prodaj stan otvori pekare pa zaradi 2 stana!

Dragan

pre 7 godina

Nek studiraju i dalje na državnom fakultetu, plati stnarini, plati knjige, plati isapite, podmiti profesora.....itd. Na privatnim univerzitetima i FON-u ima opcija e-lerning ali to je verovatno neka kupovina diploma, jel tako?

Vozdovac

pre 7 godina

Ja vec prijavio neke komsije za koje sam siguran da NE izdaju stanove.Cilj:"osasaviti"poreznike.Zamislite kada banu nervoznim ljudima na vrata...

Beba

pre 7 godina

Drzavni aparat ne ume da razmislja o smanjenju stope poreza vec samo o povecanju iako bi vise para sakupili ako bi je smanjili. Za povecanje prijavljivanja poreza radije koriste pretnje i niskomoralne metode kao prijavljivanje od strane komsija. Takve metode su im blize jer su sami mafijasi i kriminalci. U isto vreme kafici masovno ne izdaju prave fiskalne racune vec neke "privremene" i ne placaju porez iako zaradjuju ogromne pare. Moze im se posto su pod zastitom politicara sa kojima dele pare. Njih niko ne spominje u stampi i ne preti im.

Milos

pre 7 godina

@Gane
Prepisi mi tvoj stan pa cu placati porez. Ali nemoj da pricas kad ne znas. To je porez na profit koji si ti ostvario iznajmljivanjem tog stana. Dakle ti placas porez. To sto je porez placka, to je druga stvar

Pedu

pre 7 godina

Nije mi jasno zašto se uporno priča kako će "stanodavci da plate porez"?!
Neće! Oni će da podignu cenu za taj iznos, i oni su na istoj zaradi.
Stanari će da plaćaju porez.
Što samo otežava njihove pokušaje da dođu u posed vlastitog stana.

Alpha

pre 7 godina

Vrlo je prosto. Svako vece mesto ima ispostavu Megatrenda ili kako se vec zove, a zasto bi dolazili u Bg kad mogu da studiraju u svom gradu? Sto se poreza tice ako vam ne naprale utaju poreza do sada u debelom ste plusu. Ako vam se ne svidja porez nemojte izdavati neka stoji prazno ili prodajte. A mesta da podstanarima dizete kirije nema jer ce preci kod drugoga ionako je previse praznih stanova u BG.

Naopako

pre 7 godina

Kompletan ovaj clanak je objavljen iz samo jednpg razloga.....svakodnevno "spinovanje" price da se uvodi "obavezan" porez od 20% na izdavanje nekretnine. Sve ostalo je puko naklapanje.

Petar Nikolic

pre 7 godina

Ovako mali ja razumem situaciju.
Ako roditelji budućih studenata po unutrašnjosti Srbije rade u firmama koje mi privlačimo sa po do 10.000 € subvencija po zaposlenom, a oni te iste zaposlene plaćaju sa po do 250 €, gde je tu novac za stanarine?

zix

pre 7 godina

meni bili u stanu. kao fol policija (pokazali neku znacku ali nisu bili u uniformi) koja proverava po anoninmoj prijavi da li neko zivi u zgradi kao neprijavljeni podstanar. i kazu "mi imamo spisak stanara ali ajde vi da nam kazete ko sve zivi u kom stanu u vasoj zgradi". i nisam hteo da im pomognem. sumnjivi su mi. mozda su lopovi koji iskoriscavaju ovu pricu a ne policajci. posle mi jedan drug rekao da se i njemu desio slican slucaj. molim nadlezne ako citaju ovo da se javno obrate da znamo da li je to stvarno policja (obicna, komunalna, finansijska ili sta ti ga znam kakva) ili su to neki prevaranti

ten yard penalty

pre 7 godina

"Kada je reč o cenama, on navodi da je u poslednje tri do četiri godine bio prisutan opadajući trend, kao i da je i ranije postojala obaveza plaćanja poreza na stanarinu, s tim što je sada novi element - "prijavi komšiju"

Chooooveecheee!!!...."prijavi komshiju"??!..kako to UDBASHKI gordo zvuchi!....mogli su akciju da osmisle i u saradnji sa "Jaffom" iz Vrbasa,pa ko prijavi komshiju-dobije jedan jaffa keksicc(sendvichi su vecc 'de mode')....a ime "akcije" bi mogli da marketinshki "unaprede" u - "PRIJAFFI KOMSHIJU"!.....

Dragoslav

pre 7 godina

Ajde da pokušamo da tačno kažemo kako ide porez !
Porez od izdavanja u Evropi se naplaćuje na sasvim drugi način sabira se dohotkom (plata, penzija itd) koje lice ima i na taj iznos se određuje porez, što ti je veći prihod veču poresku stopu imaš (grubo raćunato najmanje dođe 20%). Drugo kpod nas NIJE 20% nego 15% jer imaš umanjenje osnovice od 25%.
Kada se več daju informacije mislim da treba davati precizne i tačne !

Срђан

pre 7 godina

Изнајмљивање станова је један од разлога због којих људи из централне Србије иду да студирају у Нови Сад, где се за 100-120 евра може наћи одличан стан, у новој згради, у близини факса. У Београду уваљују неке сутерене, подруме, дивље градње (дневна соба ти гледа у комшијин вц) за огромне паре од 200-300 евра где се онда нагура њих троје да би могли да поделе кирију.

Siniša

pre 7 godina

Da li grešim, ali da je u Austriji 5% porez za izdavanje stana?

Ono što sigurno znam je da sve komunalije prelaze na zakupca i da je vlasnik pravno zaštićen ako zakupac nešto ošteti u stanu.

nesa

pre 7 godina

po meni nije problem u placanju poreza. po meni je problem ako stanodavac ima stanara na godinu dve kako ga posle odjaviti. kako ce stanodavac da resi problem preko drzave ako stanar ne placa svoje obaveze struja,voda,smece,ako kojim slucajem unisti imovinu stana jednostavno ostavi dugove. o tome niko izgleda nema nameru da donese zakon o obavezama stanodavca i obavezama stanara.bitno je da drzava nametne ,,globu,,

RaLe

pre 7 godina

Stan na Vracaru 200 evra? Neki podrum ili supa mozda,stan nema brale za tu cenu. Svako ce staviti 50,60 evra u dzep i ziveti malo dalje mego traziti parking po 2 sata.

nikola

pre 7 godina

Medakovic je po meni super za iznajmljivanje za studente.
Povoljniji je, a odlicno povezan.
30-icom si na stomatoloskom, veterini, medicini za 10 minuta, na slaviji za 15. Blizu je i 26 koja ide do vukovog spomenika, a imas i 29 do studentskog trga.
Zgrade nisu legalizovane, al ako ne kupujes, bas te briga...

ten yard penalty

pre 7 godina

"Kada je reč o cenama, on navodi da je u poslednje tri do četiri godine bio prisutan opadajući trend, kao i da je i ranije postojala obaveza plaćanja poreza na stanarinu, s tim što je sada novi element - "prijavi komšiju"

Chooooveecheee!!!...."prijavi komshiju"??!..kako to UDBASHKI gordo zvuchi!....mogli su akciju da osmisle i u saradnji sa "Jaffom" iz Vrbasa,pa ko prijavi komshiju-dobije jedan jaffa keksicc(sendvichi su vecc 'de mode')....a ime "akcije" bi mogli da marketinshki "unaprede" u - "PRIJAFFI KOMSHIJU"!.....

nesa

pre 7 godina

po meni nije problem u placanju poreza. po meni je problem ako stanodavac ima stanara na godinu dve kako ga posle odjaviti. kako ce stanodavac da resi problem preko drzave ako stanar ne placa svoje obaveze struja,voda,smece,ako kojim slucajem unisti imovinu stana jednostavno ostavi dugove. o tome niko izgleda nema nameru da donese zakon o obavezama stanodavca i obavezama stanara.bitno je da drzava nametne ,,globu,,

Срђан

pre 7 godina

Изнајмљивање станова је један од разлога због којих људи из централне Србије иду да студирају у Нови Сад, где се за 100-120 евра може наћи одличан стан, у новој згради, у близини факса. У Београду уваљују неке сутерене, подруме, дивље градње (дневна соба ти гледа у комшијин вц) за огромне паре од 200-300 евра где се онда нагура њих троје да би могли да поделе кирију.

Petar Nikolic

pre 7 godina

Ovako mali ja razumem situaciju.
Ako roditelji budućih studenata po unutrašnjosti Srbije rade u firmama koje mi privlačimo sa po do 10.000 € subvencija po zaposlenom, a oni te iste zaposlene plaćaju sa po do 250 €, gde je tu novac za stanarine?

nikola

pre 7 godina

Medakovic je po meni super za iznajmljivanje za studente.
Povoljniji je, a odlicno povezan.
30-icom si na stomatoloskom, veterini, medicini za 10 minuta, na slaviji za 15. Blizu je i 26 koja ide do vukovog spomenika, a imas i 29 do studentskog trga.
Zgrade nisu legalizovane, al ako ne kupujes, bas te briga...

Siniša

pre 7 godina

Da li grešim, ali da je u Austriji 5% porez za izdavanje stana?

Ono što sigurno znam je da sve komunalije prelaze na zakupca i da je vlasnik pravno zaštićen ako zakupac nešto ošteti u stanu.

RaLe

pre 7 godina

Stan na Vracaru 200 evra? Neki podrum ili supa mozda,stan nema brale za tu cenu. Svako ce staviti 50,60 evra u dzep i ziveti malo dalje mego traziti parking po 2 sata.

Vlad Rad

pre 7 godina

Evo primer zasto su prazni: kada smo iznajmljivali prostor za kancelariju gledam o jedan lep prostor u Krunskoj. Ali lik stavio visoku cenu. Ok, stave svi, al se malo cenkas i spustis cenu. Svi su svesni kakva je situacija na trzistu i koliko nema para. Mi pitamo vlasnika, starijeg gospodina, da koriguje cenu, zainteresovani smo na duze, ozbiljni, bla bla.. a on nas prekida i kaze: gospodo, ovo je Krunska... mi se pogledamo i izadjemo. Eto ti tvoja Krunska. p.s. Brzo smo nasli sta nam treba po mnogo boljoj ceni. Isto Vracar, al covek bio razuman.

zix

pre 7 godina

meni bili u stanu. kao fol policija (pokazali neku znacku ali nisu bili u uniformi) koja proverava po anoninmoj prijavi da li neko zivi u zgradi kao neprijavljeni podstanar. i kazu "mi imamo spisak stanara ali ajde vi da nam kazete ko sve zivi u kom stanu u vasoj zgradi". i nisam hteo da im pomognem. sumnjivi su mi. mozda su lopovi koji iskoriscavaju ovu pricu a ne policajci. posle mi jedan drug rekao da se i njemu desio slican slucaj. molim nadlezne ako citaju ovo da se javno obrate da znamo da li je to stvarno policja (obicna, komunalna, finansijska ili sta ti ga znam kakva) ili su to neki prevaranti

Vozdovac

pre 7 godina

Ja vec prijavio neke komsije za koje sam siguran da NE izdaju stanove.Cilj:"osasaviti"poreznike.Zamislite kada banu nervoznim ljudima na vrata...

JaSam

pre 7 godina

@ten yard penalty
Ti si kao oni beogradski taksisti. Ti mu kazes da shvatas da te vozi duzim putem, a on se jos naljuti na tebe sto te krade. :D

Naopako

pre 7 godina

Kompletan ovaj clanak je objavljen iz samo jednpg razloga.....svakodnevno "spinovanje" price da se uvodi "obavezan" porez od 20% na izdavanje nekretnine. Sve ostalo je puko naklapanje.

pa normalno

pre 7 godina

Vozdovac nije nikakva periferija, vec siri centar! Periferija je Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surcin, Barajevo, Grocka ... Vozdovac je idealna lokacija za studenta FON, FPN, Farmacije, Saobracajnog ... Sta takvome treba neki Vracar ili ne daj boze Dorcol, samo bi izgubio vreme da putuje na Vozdovac svaki dan. Medakovic i Zvezdara su dobri za pravnike, masince, elektricare ... Zemun za ove sa Poljoprivrednog, FDU ... Banovo brdo, Golf naselje, Cerak itd. su fantasticni za studente Sumarskog i DIF itd.

Metropola

pre 7 godina

Studenti sada idu na privatne fakultete pa zato i traze stanove u naseljima oko tih faksova. Kad se sve sabere, za nekoga ko nije iz bg, jeftinije je da ode na privatni faks i zavrsi to za 4 godine nego da se zamajava sa pojedinim profesorima drzavnih fakulteta po 10 god. Ko zeli nesto da nauci, naucice bez obzira koji faks studira!

Pedu

pre 7 godina

Nije mi jasno zašto se uporno priča kako će "stanodavci da plate porez"?!
Neće! Oni će da podignu cenu za taj iznos, i oni su na istoj zaradi.
Stanari će da plaćaju porez.
Što samo otežava njihove pokušaje da dođu u posed vlastitog stana.

Јабучило

pre 7 godina

Шта су се сви ухватили за висину пореза? Главни проблем је непостојање правне заштите.

Beba

pre 7 godina

Drzavni aparat ne ume da razmislja o smanjenju stope poreza vec samo o povecanju iako bi vise para sakupili ako bi je smanjili. Za povecanje prijavljivanja poreza radije koriste pretnje i niskomoralne metode kao prijavljivanje od strane komsija. Takve metode su im blize jer su sami mafijasi i kriminalci. U isto vreme kafici masovno ne izdaju prave fiskalne racune vec neke "privremene" i ne placaju porez iako zaradjuju ogromne pare. Moze im se posto su pod zastitom politicara sa kojima dele pare. Njih niko ne spominje u stampi i ne preti im.

hm

pre 7 godina

@gane
Pa nije problem, plaćaće stanodavci. Do sada izdavao za 200 eur, sada će za 240, njemu 200, državi 40 i to je to.. Nego, ko na kraju plati porez?

ne razumem

pre 7 godina

I srednju školu i fakultet sam u roku završio putujući svaki dan sa Čukarice do Vuka. I po dva ipo sata dnevno gubio na prevoz, ali zajedno sa drugarima, ispričamo se u prevozu i o zezanju i o faksu. Imao super ocene, izlazio, zabavljao se, učio, družio se... Previše komfora i lagodna situacija ne čini dobro čoveku ;) Zašto moram da živim na 10 minuta od fakulteta?

хаџија

pre 7 godina

Karaburma je za studentariju vrhunska.
(Nerevar, 23. avgust 2016 11:06)
a што је становници зову 'мала колумбија'?

Milos

pre 7 godina

@Gane
Prepisi mi tvoj stan pa cu placati porez. Ali nemoj da pricas kad ne znas. To je porez na profit koji si ti ostvario iznajmljivanjem tog stana. Dakle ti placas porez. To sto je porez placka, to je druga stvar

Alpha

pre 7 godina

Vrlo je prosto. Svako vece mesto ima ispostavu Megatrenda ili kako se vec zove, a zasto bi dolazili u Bg kad mogu da studiraju u svom gradu? Sto se poreza tice ako vam ne naprale utaju poreza do sada u debelom ste plusu. Ako vam se ne svidja porez nemojte izdavati neka stoji prazno ili prodajte. A mesta da podstanarima dizete kirije nema jer ce preci kod drugoga ionako je previse praznih stanova u BG.

nick

pre 7 godina

Nisu skupi stanovi po centru jel je centar, dodjite na periferiju uzmite mesecnu kartu za prevoz i uzivajte.
Ko hoce da se ne cima mora da placa.
Ja umesto prevoza koristim mali gradski auto do posla (10 km jedan pravac) i mene gorivo registracija i servis godisnje kosta oko 150.ooo din (Opel Corsa c).I naravno da nije racionalno, firma mi placa markicu zaprevoz, ali do poslednjeg ja se ne vracam u prevoz.
Znaci ocu komfor i ja zbog toga godisenje izdvajam skoro 1/3 prihoda.
Jasna vam je analogija...

Zeleni

pre 7 godina

Cena iznajmljivanja se nece povecati jer narod nema vise da plati. Jasno je da ulogu igraju ponuda i traznja. Oni koji imaju visak stanova da rentiraju, ako im je porez veliki nek prodaju pa uloze na berzu ili oroce u banci. A da kapitalna dobit na berzi i na kamatu i banci je isto 20%. Kako god okrenes je porez 20%. Osim, prodaj stan otvori pekare pa zaradi 2 stana!

Valve

pre 7 godina

Naravno da su ta naselja na Vozdovcu urbana periferija, a Mladenovac, Grocka i Lazarevac su delovi Beograda kao sto je i Indjijadeo Novog Sada. P.S. Ja sam ziveo u bloku 64 (2.5 stan) sa komunistickim namestajem za 160 €, e to je realna cena.

We were friends,but then we became roommates

pre 7 godina

Izdajem stanove na Vracaru gde sam odrastao,ali koji je kao deo grada precenjen. Da postoji normalna veza Beovozom do Karadjordjevog parka i Vuka kao nekad, za studente ciji su fakulteti na toj lokaciji, savetovao bih cak i stanove u Pancevu koje je 15-20 min udaljeno i gde su garsonjere blizu stanica 60-70 evra,a brze se stize nego da ste negde na Cukarici,Zemunu ili Miljakovcu...

šetač

pre 7 godina

@Naopako Već mesec dana pratim ovo i jeste spinovanje, ne znam samo šta se krije iza i gde će ovo sve da završi!? Imam snajper babu i ranije me je prijavljivala i sad će, u stanu imam prijatelja plaća račune i čuva mi stan dok mi deca ne porastu. I šta sad , budi pametan.

Nemanja

pre 7 godina

Vozdovac nije nikakva periferija, vec siri centar! Periferija je Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surcin, Barajevo, Grocka ...
(pa normalno, 23. avgust 2016 11:08)

Voždovac još nije periferija, ali ostalo što si naveo veze nema s razumom. Ej, Grock i Mladenovac periferija Beograda... Je'l tu i Borča?

Dragan

pre 7 godina

Nek studiraju i dalje na državnom fakultetu, plati stnarini, plati knjige, plati isapite, podmiti profesora.....itd. Na privatnim univerzitetima i FON-u ima opcija e-lerning ali to je verovatno neka kupovina diploma, jel tako?

Bu

pre 7 godina

Stan na Vracaru 200 evra? Neki podrum ili supa mozda,stan nema brale za tu cenu.
(RaLe, 23. avgust 2016 08:53)

Ja plaćam 150 mnogo lepu garsonjeru. Pre toga 120, u Njegoševoj. Uvek može da se nađe.

Mina

pre 7 godina

Ne vidim toliku potrebu da se uzimaju stanovi bas u centru grada.Konjarnik,Kaludjerica,Medak,Mali Mokri Lug su naselja u kojim mozete za male pare da dobijete dobar stan a brzo se stigne do mnogih fakulteta...

d

pre 7 godina

Ako stan koji vredi oko 35000 Eur izdajem za 180, a na to placam porez 20% tj 36Eur, gde je tu profit? Dovoljno je leti da ostane prazan i ode profit na drzavne namete.
Naravno da ce ovo ici na ledja zakupca, ne pada mi na pamet da placam jos taj porez. Svi ce lepo dici cene, pa cemo lepo dobiti evropski model rente oko 500e garsonjerica, drzava podici BDP, plate ce biti vece...a kupovna moc jos gora nego sad za 300e

MvpofNba

pre 7 godina

Jako je tesko naci pristojan stan u Beogradu. Prosle godine smo cimer i ja nasli stan od 250 evra za koji se moze reci da je luks namesten, ali je bio jednosoban i cimer je bio u dnevnoj. Ove godine sam trazio stan u kome cu sam da zivim. DVA meseca sam ja trazio, cekao iole pristojan stan a da ide najvise do 12 evra. Pojavljivali su se tak i, i ja kad odem i kazem gazdi da hocu da uzmem oni traze ili 6 kirija unapred ili kazu da stan nije za studente(i nema veze kolike im garancije nudis oni nece pristati). Na kraju sam se skrasio garsonjerici koja izgleda pristojno(dakle nije u nekom podrumu) za 200 €. A moja devojka koja studira u Kragukevcu placa 120€ full namesten lux dvosoban stan.

Xobotnica

pre 7 godina

Чисто да се зна, како су Немци завели ред у својим градовима, што се тиче чистоће. Све је било некада, прљаво као и свуда, нису знали шта да раде, па су се досетили-оцинкари комшију, првог до тебе да не чисти ђубре и добићеш новчану награду, а комшија жестоку казну. Испаде да се ред по Немачкој, Швајцарској итд., заснива на цинкарењу комшије. То је држава-цинкарење. УСА, дивљи запад, ко пријави Били Кида, добије награду, источни блок, ко пријави комшију, СФРЈ ....

ivon

pre 7 godina

Do 15.08. je trebalo platiti porez za stan, treca rata. Jos resenje nije stiglo za ovu godinu. Po tom principu oporezovace stanodavce - nikad.

Dragoslav

pre 7 godina

Ajde da pokušamo da tačno kažemo kako ide porez !
Porez od izdavanja u Evropi se naplaćuje na sasvim drugi način sabira se dohotkom (plata, penzija itd) koje lice ima i na taj iznos se određuje porez, što ti je veći prihod veču poresku stopu imaš (grubo raćunato najmanje dođe 20%). Drugo kpod nas NIJE 20% nego 15% jer imaš umanjenje osnovice od 25%.
Kada se več daju informacije mislim da treba davati precizne i tačne !

duki

pre 7 godina

Kakvo crno Mirjevo, nikad doci do tamo. Ja sam imao stan svojevremeno tamo i teske su to muke bile naci podstanara ma samo da placa rezije ali dzaba kad odu ubrzo. Da sam studirao u drugom gradu jurio bi i cimere i veci stan, mnogo veci komfor za slicne pare a i bio bi blize svim desavanjima koja su 'bitna' u tom periodu.

dosta draanja

pre 7 godina

onvestirati u stanogradnju u beogradu je cist promasaj, zato svi koji imaju para kupuju po grckoj turskoj neko cak i po bugarskoj apartmane.
Smesno je uzeti porez na rentu pri cemu je vrednost stana pala 30-40%, ko je kupio stan 2005-2009 u debelom je gubitku a ne u zaradi, drugo amortizacija stana, amortizacija namestaja, placanje komunalije dok je stan prazan preko leta i visestruko uvecanih poreza na imovinu, sve ovo cini totalni neisplativim.
Ok ubicete investicije u stanogradnju, ubicete cenu stanova, unisticete imovinu gradjaan srbije koji su oni decenijama sticali, obesmislicete rad i stvaranje. Ostace socijalni slucajevi, politicari i romska manjina koja je privilegovana u odnosu na gradjane srbije koji su srbi. Sve cete prodati strancima svi koji su mladi i skolovani ce pobeci i onda ce se sve raspasti i ovim prostorima ce zavladati strane gazde i vlasnici uglavnom arapi i kinezi. Zato se nasi politicari odlucuju na kupovinu nekretnina u Grckoj, kipru, Londonu a poreska uprava se pravi mentalno zaostala i luda, oni su tu da jure sirotinju a ulizuju se tajkunima.
Ovakvi haraci unistice svaki smisao rada i sticanja u srbiji.
Jasno je meni da vecina misli ako ja ne mogu bolje onda makar da je sviam ostalim gore, ali braco da li vi vise volite da zivite u selu bez struje gde jedini imas auto ili kao radnik u Svajcarskoj. Ako se skloni bagra koja krade ovu zemlju mozemo i od srbije stvoriti svajcarsku pa i da najobicnijem radniku bude bolje

kalco

pre 7 godina

Jeste matori u pravu si samo štetni 30 ica ide svake prestupne god,ali da je Medak ok jeste..imaš trolu,18 cu,auto put gde god kreneš za 2 min si na njemu,a 30 ica ti je kao 42 ka ili ne daj bože 67 ica

ker Dzesi

pre 7 godina

Prijavi komsiju, strava da se okaci na 4chan :)
Svakog dana da dobiju po 10 000 laznih dojava od trolova da ih izlude :)
Secam se price da je u Americi bilo takmicenje na radio ko ima najvise lajkova taj ce dobiti priliku da se upozna sa Tajlor Svift, bilo je oko 3000 kandidata i glasalo se online, jedan lik je rekao da hoce da pobedi i da u lajvu dok je sa Tejlor joj mirise kosu, da ispadne budala, naravno neko to okaci na 4chan i za dva dana lik se popeo na 1. mesto, do susreta ipak nije doslo, ali to samo dokazuje koliko su trolovi organizovani.

Svasta

pre 7 godina

"I oni smatraju da je taj porez prevelik i da bi stanodavci masovnije plaćali taj namet kada bi bio bar prepolovljen." - ukratko NE BI! Srbin ne bi bio Srbin ako ne proba nekog da preje*e! A drzava mu je omiljena meta...

Mina

pre 7 godina

Ne vidim toliku potrebu da se uzimaju stanovi bas u centru grada.Konjarnik,Kaludjerica,Medak,Mali Mokri Lug su naselja u kojim mozete za male pare da dobijete dobar stan a brzo se stigne do mnogih fakulteta...

nikola

pre 7 godina

Medakovic je po meni super za iznajmljivanje za studente.
Povoljniji je, a odlicno povezan.
30-icom si na stomatoloskom, veterini, medicini za 10 minuta, na slaviji za 15. Blizu je i 26 koja ide do vukovog spomenika, a imas i 29 do studentskog trga.
Zgrade nisu legalizovane, al ako ne kupujes, bas te briga...

nick

pre 7 godina

Nisu skupi stanovi po centru jel je centar, dodjite na periferiju uzmite mesecnu kartu za prevoz i uzivajte.
Ko hoce da se ne cima mora da placa.
Ja umesto prevoza koristim mali gradski auto do posla (10 km jedan pravac) i mene gorivo registracija i servis godisnje kosta oko 150.ooo din (Opel Corsa c).I naravno da nije racionalno, firma mi placa markicu zaprevoz, ali do poslednjeg ja se ne vracam u prevoz.
Znaci ocu komfor i ja zbog toga godisenje izdvajam skoro 1/3 prihoda.
Jasna vam je analogija...

Alpha

pre 7 godina

Vrlo je prosto. Svako vece mesto ima ispostavu Megatrenda ili kako se vec zove, a zasto bi dolazili u Bg kad mogu da studiraju u svom gradu? Sto se poreza tice ako vam ne naprale utaju poreza do sada u debelom ste plusu. Ako vam se ne svidja porez nemojte izdavati neka stoji prazno ili prodajte. A mesta da podstanarima dizete kirije nema jer ce preci kod drugoga ionako je previse praznih stanova u BG.

pa normalno

pre 7 godina

Vozdovac nije nikakva periferija, vec siri centar! Periferija je Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surcin, Barajevo, Grocka ... Vozdovac je idealna lokacija za studenta FON, FPN, Farmacije, Saobracajnog ... Sta takvome treba neki Vracar ili ne daj boze Dorcol, samo bi izgubio vreme da putuje na Vozdovac svaki dan. Medakovic i Zvezdara su dobri za pravnike, masince, elektricare ... Zemun za ove sa Poljoprivrednog, FDU ... Banovo brdo, Golf naselje, Cerak itd. su fantasticni za studente Sumarskog i DIF itd.

Metropola

pre 7 godina

Studenti sada idu na privatne fakultete pa zato i traze stanove u naseljima oko tih faksova. Kad se sve sabere, za nekoga ko nije iz bg, jeftinije je da ode na privatni faks i zavrsi to za 4 godine nego da se zamajava sa pojedinim profesorima drzavnih fakulteta po 10 god. Ko zeli nesto da nauci, naucice bez obzira koji faks studira!

ten yard penalty

pre 7 godina

"Kada je reč o cenama, on navodi da je u poslednje tri do četiri godine bio prisutan opadajući trend, kao i da je i ranije postojala obaveza plaćanja poreza na stanarinu, s tim što je sada novi element - "prijavi komšiju"

Chooooveecheee!!!...."prijavi komshiju"??!..kako to UDBASHKI gordo zvuchi!....mogli su akciju da osmisle i u saradnji sa "Jaffom" iz Vrbasa,pa ko prijavi komshiju-dobije jedan jaffa keksicc(sendvichi su vecc 'de mode')....a ime "akcije" bi mogli da marketinshki "unaprede" u - "PRIJAFFI KOMSHIJU"!.....

Zeleni

pre 7 godina

Cena iznajmljivanja se nece povecati jer narod nema vise da plati. Jasno je da ulogu igraju ponuda i traznja. Oni koji imaju visak stanova da rentiraju, ako im je porez veliki nek prodaju pa uloze na berzu ili oroce u banci. A da kapitalna dobit na berzi i na kamatu i banci je isto 20%. Kako god okrenes je porez 20%. Osim, prodaj stan otvori pekare pa zaradi 2 stana!

Svasta

pre 7 godina

"I oni smatraju da je taj porez prevelik i da bi stanodavci masovnije plaćali taj namet kada bi bio bar prepolovljen." - ukratko NE BI! Srbin ne bi bio Srbin ako ne proba nekog da preje*e! A drzava mu je omiljena meta...

Dragan

pre 7 godina

Nek studiraju i dalje na državnom fakultetu, plati stnarini, plati knjige, plati isapite, podmiti profesora.....itd. Na privatnim univerzitetima i FON-u ima opcija e-lerning ali to je verovatno neka kupovina diploma, jel tako?

ne razumem

pre 7 godina

I srednju školu i fakultet sam u roku završio putujući svaki dan sa Čukarice do Vuka. I po dva ipo sata dnevno gubio na prevoz, ali zajedno sa drugarima, ispričamo se u prevozu i o zezanju i o faksu. Imao super ocene, izlazio, zabavljao se, učio, družio se... Previše komfora i lagodna situacija ne čini dobro čoveku ;) Zašto moram da živim na 10 minuta od fakulteta?

d

pre 7 godina

Ako stan koji vredi oko 35000 Eur izdajem za 180, a na to placam porez 20% tj 36Eur, gde je tu profit? Dovoljno je leti da ostane prazan i ode profit na drzavne namete.
Naravno da ce ovo ici na ledja zakupca, ne pada mi na pamet da placam jos taj porez. Svi ce lepo dici cene, pa cemo lepo dobiti evropski model rente oko 500e garsonjerica, drzava podici BDP, plate ce biti vece...a kupovna moc jos gora nego sad za 300e

Срђан

pre 7 godina

Изнајмљивање станова је један од разлога због којих људи из централне Србије иду да студирају у Нови Сад, где се за 100-120 евра може наћи одличан стан, у новој згради, у близини факса. У Београду уваљују неке сутерене, подруме, дивље градње (дневна соба ти гледа у комшијин вц) за огромне паре од 200-300 евра где се онда нагура њих троје да би могли да поделе кирију.

Bu

pre 7 godina

Stan na Vracaru 200 evra? Neki podrum ili supa mozda,stan nema brale za tu cenu.
(RaLe, 23. avgust 2016 08:53)

Ja plaćam 150 mnogo lepu garsonjeru. Pre toga 120, u Njegoševoj. Uvek može da se nađe.

RaLe

pre 7 godina

Stan na Vracaru 200 evra? Neki podrum ili supa mozda,stan nema brale za tu cenu. Svako ce staviti 50,60 evra u dzep i ziveti malo dalje mego traziti parking po 2 sata.

MvpofNba

pre 7 godina

Jako je tesko naci pristojan stan u Beogradu. Prosle godine smo cimer i ja nasli stan od 250 evra za koji se moze reci da je luks namesten, ali je bio jednosoban i cimer je bio u dnevnoj. Ove godine sam trazio stan u kome cu sam da zivim. DVA meseca sam ja trazio, cekao iole pristojan stan a da ide najvise do 12 evra. Pojavljivali su se tak i, i ja kad odem i kazem gazdi da hocu da uzmem oni traze ili 6 kirija unapred ili kazu da stan nije za studente(i nema veze kolike im garancije nudis oni nece pristati). Na kraju sam se skrasio garsonjerici koja izgleda pristojno(dakle nije u nekom podrumu) za 200 €. A moja devojka koja studira u Kragukevcu placa 120€ full namesten lux dvosoban stan.

Dragoslav

pre 7 godina

Ajde da pokušamo da tačno kažemo kako ide porez !
Porez od izdavanja u Evropi se naplaćuje na sasvim drugi način sabira se dohotkom (plata, penzija itd) koje lice ima i na taj iznos se određuje porez, što ti je veći prihod veču poresku stopu imaš (grubo raćunato najmanje dođe 20%). Drugo kpod nas NIJE 20% nego 15% jer imaš umanjenje osnovice od 25%.
Kada se več daju informacije mislim da treba davati precizne i tačne !

hm

pre 7 godina

@gane
Pa nije problem, plaćaće stanodavci. Do sada izdavao za 200 eur, sada će za 240, njemu 200, državi 40 i to je to.. Nego, ko na kraju plati porez?

nesa

pre 7 godina

po meni nije problem u placanju poreza. po meni je problem ako stanodavac ima stanara na godinu dve kako ga posle odjaviti. kako ce stanodavac da resi problem preko drzave ako stanar ne placa svoje obaveze struja,voda,smece,ako kojim slucajem unisti imovinu stana jednostavno ostavi dugove. o tome niko izgleda nema nameru da donese zakon o obavezama stanodavca i obavezama stanara.bitno je da drzava nametne ,,globu,,

Siniša

pre 7 godina

Da li grešim, ali da je u Austriji 5% porez za izdavanje stana?

Ono što sigurno znam je da sve komunalije prelaze na zakupca i da je vlasnik pravno zaštićen ako zakupac nešto ošteti u stanu.

Xobotnica

pre 7 godina

Чисто да се зна, како су Немци завели ред у својим градовима, што се тиче чистоће. Све је било некада, прљаво као и свуда, нису знали шта да раде, па су се досетили-оцинкари комшију, првог до тебе да не чисти ђубре и добићеш новчану награду, а комшија жестоку казну. Испаде да се ред по Немачкој, Швајцарској итд., заснива на цинкарењу комшије. То је држава-цинкарење. УСА, дивљи запад, ко пријави Били Кида, добије награду, источни блок, ко пријави комшију, СФРЈ ....

Milos

pre 7 godina

@Gane
Prepisi mi tvoj stan pa cu placati porez. Ali nemoj da pricas kad ne znas. To je porez na profit koji si ti ostvario iznajmljivanjem tog stana. Dakle ti placas porez. To sto je porez placka, to je druga stvar

Vlad Rad

pre 7 godina

Evo primer zasto su prazni: kada smo iznajmljivali prostor za kancelariju gledam o jedan lep prostor u Krunskoj. Ali lik stavio visoku cenu. Ok, stave svi, al se malo cenkas i spustis cenu. Svi su svesni kakva je situacija na trzistu i koliko nema para. Mi pitamo vlasnika, starijeg gospodina, da koriguje cenu, zainteresovani smo na duze, ozbiljni, bla bla.. a on nas prekida i kaze: gospodo, ovo je Krunska... mi se pogledamo i izadjemo. Eto ti tvoja Krunska. p.s. Brzo smo nasli sta nam treba po mnogo boljoj ceni. Isto Vracar, al covek bio razuman.

Vozdovac

pre 7 godina

Ja vec prijavio neke komsije za koje sam siguran da NE izdaju stanove.Cilj:"osasaviti"poreznike.Zamislite kada banu nervoznim ljudima na vrata...

Petar Nikolic

pre 7 godina

Ovako mali ja razumem situaciju.
Ako roditelji budućih studenata po unutrašnjosti Srbije rade u firmama koje mi privlačimo sa po do 10.000 € subvencija po zaposlenom, a oni te iste zaposlene plaćaju sa po do 250 €, gde je tu novac za stanarine?

Pedu

pre 7 godina

Nije mi jasno zašto se uporno priča kako će "stanodavci da plate porez"?!
Neće! Oni će da podignu cenu za taj iznos, i oni su na istoj zaradi.
Stanari će da plaćaju porez.
Što samo otežava njihove pokušaje da dođu u posed vlastitog stana.

хаџија

pre 7 godina

Karaburma je za studentariju vrhunska.
(Nerevar, 23. avgust 2016 11:06)
a што је становници зову 'мала колумбија'?

duki

pre 7 godina

Kakvo crno Mirjevo, nikad doci do tamo. Ja sam imao stan svojevremeno tamo i teske su to muke bile naci podstanara ma samo da placa rezije ali dzaba kad odu ubrzo. Da sam studirao u drugom gradu jurio bi i cimere i veci stan, mnogo veci komfor za slicne pare a i bio bi blize svim desavanjima koja su 'bitna' u tom periodu.

Nemanja

pre 7 godina

Vozdovac nije nikakva periferija, vec siri centar! Periferija je Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surcin, Barajevo, Grocka ...
(pa normalno, 23. avgust 2016 11:08)

Voždovac još nije periferija, ali ostalo što si naveo veze nema s razumom. Ej, Grock i Mladenovac periferija Beograda... Je'l tu i Borča?

Valve

pre 7 godina

Naravno da su ta naselja na Vozdovcu urbana periferija, a Mladenovac, Grocka i Lazarevac su delovi Beograda kao sto je i Indjijadeo Novog Sada. P.S. Ja sam ziveo u bloku 64 (2.5 stan) sa komunistickim namestajem za 160 €, e to je realna cena.

zix

pre 7 godina

meni bili u stanu. kao fol policija (pokazali neku znacku ali nisu bili u uniformi) koja proverava po anoninmoj prijavi da li neko zivi u zgradi kao neprijavljeni podstanar. i kazu "mi imamo spisak stanara ali ajde vi da nam kazete ko sve zivi u kom stanu u vasoj zgradi". i nisam hteo da im pomognem. sumnjivi su mi. mozda su lopovi koji iskoriscavaju ovu pricu a ne policajci. posle mi jedan drug rekao da se i njemu desio slican slucaj. molim nadlezne ako citaju ovo da se javno obrate da znamo da li je to stvarno policja (obicna, komunalna, finansijska ili sta ti ga znam kakva) ili su to neki prevaranti

Јабучило

pre 7 godina

Шта су се сви ухватили за висину пореза? Главни проблем је непостојање правне заштите.

Beba

pre 7 godina

Drzavni aparat ne ume da razmislja o smanjenju stope poreza vec samo o povecanju iako bi vise para sakupili ako bi je smanjili. Za povecanje prijavljivanja poreza radije koriste pretnje i niskomoralne metode kao prijavljivanje od strane komsija. Takve metode su im blize jer su sami mafijasi i kriminalci. U isto vreme kafici masovno ne izdaju prave fiskalne racune vec neke "privremene" i ne placaju porez iako zaradjuju ogromne pare. Moze im se posto su pod zastitom politicara sa kojima dele pare. Njih niko ne spominje u stampi i ne preti im.

dosta draanja

pre 7 godina

onvestirati u stanogradnju u beogradu je cist promasaj, zato svi koji imaju para kupuju po grckoj turskoj neko cak i po bugarskoj apartmane.
Smesno je uzeti porez na rentu pri cemu je vrednost stana pala 30-40%, ko je kupio stan 2005-2009 u debelom je gubitku a ne u zaradi, drugo amortizacija stana, amortizacija namestaja, placanje komunalije dok je stan prazan preko leta i visestruko uvecanih poreza na imovinu, sve ovo cini totalni neisplativim.
Ok ubicete investicije u stanogradnju, ubicete cenu stanova, unisticete imovinu gradjaan srbije koji su oni decenijama sticali, obesmislicete rad i stvaranje. Ostace socijalni slucajevi, politicari i romska manjina koja je privilegovana u odnosu na gradjane srbije koji su srbi. Sve cete prodati strancima svi koji su mladi i skolovani ce pobeci i onda ce se sve raspasti i ovim prostorima ce zavladati strane gazde i vlasnici uglavnom arapi i kinezi. Zato se nasi politicari odlucuju na kupovinu nekretnina u Grckoj, kipru, Londonu a poreska uprava se pravi mentalno zaostala i luda, oni su tu da jure sirotinju a ulizuju se tajkunima.
Ovakvi haraci unistice svaki smisao rada i sticanja u srbiji.
Jasno je meni da vecina misli ako ja ne mogu bolje onda makar da je sviam ostalim gore, ali braco da li vi vise volite da zivite u selu bez struje gde jedini imas auto ili kao radnik u Svajcarskoj. Ako se skloni bagra koja krade ovu zemlju mozemo i od srbije stvoriti svajcarsku pa i da najobicnijem radniku bude bolje

Naopako

pre 7 godina

Kompletan ovaj clanak je objavljen iz samo jednpg razloga.....svakodnevno "spinovanje" price da se uvodi "obavezan" porez od 20% na izdavanje nekretnine. Sve ostalo je puko naklapanje.

JaSam

pre 7 godina

@ten yard penalty
Ti si kao oni beogradski taksisti. Ti mu kazes da shvatas da te vozi duzim putem, a on se jos naljuti na tebe sto te krade. :D

We were friends,but then we became roommates

pre 7 godina

Izdajem stanove na Vracaru gde sam odrastao,ali koji je kao deo grada precenjen. Da postoji normalna veza Beovozom do Karadjordjevog parka i Vuka kao nekad, za studente ciji su fakulteti na toj lokaciji, savetovao bih cak i stanove u Pancevu koje je 15-20 min udaljeno i gde su garsonjere blizu stanica 60-70 evra,a brze se stize nego da ste negde na Cukarici,Zemunu ili Miljakovcu...

šetač

pre 7 godina

@Naopako Već mesec dana pratim ovo i jeste spinovanje, ne znam samo šta se krije iza i gde će ovo sve da završi!? Imam snajper babu i ranije me je prijavljivala i sad će, u stanu imam prijatelja plaća račune i čuva mi stan dok mi deca ne porastu. I šta sad , budi pametan.

ivon

pre 7 godina

Do 15.08. je trebalo platiti porez za stan, treca rata. Jos resenje nije stiglo za ovu godinu. Po tom principu oporezovace stanodavce - nikad.

kalco

pre 7 godina

Jeste matori u pravu si samo štetni 30 ica ide svake prestupne god,ali da je Medak ok jeste..imaš trolu,18 cu,auto put gde god kreneš za 2 min si na njemu,a 30 ica ti je kao 42 ka ili ne daj bože 67 ica

ker Dzesi

pre 7 godina

Prijavi komsiju, strava da se okaci na 4chan :)
Svakog dana da dobiju po 10 000 laznih dojava od trolova da ih izlude :)
Secam se price da je u Americi bilo takmicenje na radio ko ima najvise lajkova taj ce dobiti priliku da se upozna sa Tajlor Svift, bilo je oko 3000 kandidata i glasalo se online, jedan lik je rekao da hoce da pobedi i da u lajvu dok je sa Tejlor joj mirise kosu, da ispadne budala, naravno neko to okaci na 4chan i za dva dana lik se popeo na 1. mesto, do susreta ipak nije doslo, ali to samo dokazuje koliko su trolovi organizovani.