Petak, 29.07.2016.

16:17

Šta će biti s predsednikovom vikendicom?

Ministarka u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović poručila je da niko neće moći da prevari državu u procesu ozakonjenja objekata, bez obzira na funkciju.

Izvor: Tanjug

Šta æe biti s predsednikovom vikendicom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

maca

pre 7 godina

Da li iko strucan zna sta ce biti sa onim nelegalnim objektima ,pre nov 2015 tj u 2014.Gde su doneta inspekcijska resenja da se uklone a nisu.Molila bih odgovor i ljubaznost redakcije da objavi moje pitanje.

Milan

pre 7 godina

Ako budu prvo krenuli od njegove vikendice, ok je. Nemojte samo da tada dodju izbori ili nestane goriva kad treba da se ruši njegova vikendica!

E U

pre 7 godina

Mislim da za prijavu treba tri meseca.To je kao kad bih ja da imam vlast i pare da sazidam još tri vikendice do novembra.Samo me interesuje koje godine ?

Разваљотка

pre 7 godina

Те викендице поред Саве би требало да се руше свакако, без обзира на годину градње, јер су у заштићеном појасу где је градња строго забрањена. Сад, да ли ће - чисто сумњам.

Marija

pre 7 godina

Prvo G17+,a zatim expert naseg velikog Vodje dr ekonomije prica o drugom pokusaju ozakonjenja. Medjunarodno pravo svojine ciji smo i mi zemlja potpisnica ne poznaje ovakav vid vlasnicke transformacije bez legalizacije.Zakoni legalizacije su jasni i cisti.Ni jedna mehanizacija nije sisla sa nasipa da pazljivo ukloni sve objekte na savskom nasipu(vikendice,vile, kuce ispred nasipa.Zasto kurir juri golu Danicu Maksimovic,a ne ode da fotografise sazidanu vilu ispred nasipa,kao i sve ostalo u nizu?

Kekele

pre 7 godina

Jedno od najgorih naselja u gradu je Medak padina,i sve je podignuto nelegalno,ulice kao sokaci,dva auta ne mogu da se mimoidju,gradio gde je ko stigao. E sad ako smatrate da su svi isti pred zakonom,porušite i te dve vikendice koje nikome ne smetaju,jer su Tomine,ali onda porušite i pola Medak padine,da bar druga polovina može normalno da živi. Ako je Zakon isti za sve,onda nema veze da li je sirotinja,izbeglica,političar,biznismen....Ispitajte poreklo Tomine imovine,naravno,ali onda ispitajte imovinu i običnih gradjana koji imaju kuće od 300-400m2,ili par stanova,skupa kola...Odakle novac za sve to,i od kojih primanja. Mnogi će se zabrinuti....Prevario Državu za 100 miliona,ili 10,ili milion,nema razlike.

dpl.ing

pre 7 godina

@(nele, 29. jul 2016 23:48) Udjes u redovan proces legalizacije,a ne ozakonjenja(ustavno je zakon nistavan).Ako nemas kintu ides na kredit.
Neces moci da legalizujes jedino ako je VII kategorija(plavno ili kliziste).Tad si u ilegali,sto podrazumeva da nemozes da zalozis hipoteku,drzava ti nemoze poslati porez,a u slucaju poplava ili odrona,utapanja kuce,nemas nikakvu odstetu.Takodje nemozes ni ostaviti u zaostavstini.Ozakonjenje je samo registracija nakon cega drzava moze da krene u punu naplatu legalizacije.Isto sto je pokusao Dulic,samo drugacije pravno nazvano,a u obligaciji i ustavno je nistavno

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Alo botovi, čemu minusi za rušenje bespravno podignutih objekata gospodina predsednika?
(pedala, 29. jul 2016 21:25)
Brate, mili, ti raspravljas sa botovima?! Pa, to ti je kao da se raspravljas sa telefonskom sekretaricom. Programirana da obavlja jednu funkciju. Samo ne dobije sendvic.

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Investitor je dobio građevinsku dozvolu za Po+Pr+2+Pk, a on sazidao Po+Pr+4+Pk,prodao stanove u potkrovlju a 3 i 4 su nelegalni.Kako će se rušiti nelegalan sprat kad je iznad njega nivo potkrovlje koje je legalno sazidano,a stanovi useljeni?
(Sale, 29. jul 2016 19:16)
Nisam skontao....ovo je pošalica, zar ne?

zeka

pre 7 godina

Pre neki dan prijavila me komsinica inspekciji sto sam stavio nadstresnicu nad terasom, pa ne mogu na miru da bacaju pikavce, mrve i kese. Smeta im zvuk kada identifikovani leteci objekti padaju na leksan. Inspekcija izasla, slikala zateceno stanje, kazala da nije za krivicnu prijavu ali da povedem racuna i da ne nastavljam radove. Ja budem ludo hrabar i postavim jos i oluke da ne bi podlivalo meni i komsijama ispod mene. I sada ziv nisam... Ako krenu sa rusenjem nelegalno izgradjenih objekata a na satelitskom snimku vide oluke..eto meni krivicne prijave...

nele

pre 7 godina

@(miloskg, 29. jul 2016 21:46)
Pitanje
Ja sam nesto gradio 2014-te (garaza uz kucu) prigradsko naselje, nemam komsije koje bi se zalile, nista nigde prijavljivao nisam...
Sta mi je ciniti da budem miran ?


Pa stavi natpis na garaži "Izgrađeno 2003"...

(za one koji ne shvataju ironiju: šalim se)

Banaaanaaa

pre 7 godina

Evo jedne informacije izmedju redova koja se moze saznati iz ove vesti, tj komentara: botovi koji su u alekovom vlasnistvu su poceli da minusare, sto do skoro nije bio slucaj na tomine vesti, vec se cica toma zalio (onako naglas, nikome) kako nije dovoljno zastupljen u medijima.. Bice da su alek i toma prevazisli razmirice i da ce toma biti podrzan za preCednicke izbore.. Ne bih toliko tesko podnosio sto je toma predsednik da bar moze da cuti.. Ali avaj ne moze, a kako progovori tako krece da nas blamira, sve nas koji smo hteli ne hteli predstavljeni ovom, sto seselj rece...

Meister Jakob

pre 7 godina

Okanite se čorava posla! Gosp. Nikolić kao predsednik ima pravo da gradi gde hoće, šta hoće i koliko hoće, jer ga državnički imunitet štiti od bilo kakvih sankcija.
(pravo na bespravno, 29. jul 2016 21:46)

Tu nisi u pravu, diplomatski imunitet nije predviđen kao dozvola za kriminal, a i imunitet mu se može ukinuti, osim toga štiti te za krivična djela za koja je propisana maksimalna kazna do 10 godina zatvora, za sva teža krivična djela ti imunitet ne vrijedi!

RacQ

pre 7 godina

Ako kojim slucajem bude doneto resenje za rusenje Tomine kucice,gos'n predsednik vec ima vec dobro razradjenu taktiku da to spreci:strajk gladju.....

pravo na bespravno

pre 7 godina

Okanite se čorava posla! Gosp. Nikolić kao predsednik ima pravo da gradi gde hoće, šta hoće i koliko hoće, jer ga državnički imunitet štiti od bilo kakvih sankcija.

ravnogorac

pre 7 godina

Moramo stvari da vratimo na pocetak, prvo da se razumemo kolika su Nikoliceva primanja oko 100 000 din i to u zadnjih nekoliko godina pre dok je bio samo poslanik imao je oko 70 000 din. Pravo pitanje je, odakle njemu pare za ta dva objekta plus ljudi on zida i crkvu u svom selu to je toliko koliko mi znamo ko zna koliko jos ima stanova i vikendica i ljubavnica....

XXL

pre 7 godina

Predsednikove 'vikendice' neće biti srušene jer su kulturno dobro i turistička destinacija pa su samim tim pod zaštitom države. Je l' sad jasna definicija tih objekata?

miloskg

pre 7 godina

Pitanje
Ja sam nesto gradio 2014-te (garaza uz kucu) prigradsko naselje, nemam komsije koje bi se zalile, nista nigde prijavljivao nisam...
Sta mi je ciniti da budem miran ?

bikkojisedi

pre 7 godina

sada cemo videti imamo li drzavu ili ne. mada smo na slucaju savamale vec videli da je nemamo tako da je jasno sta ce biti i sa vikendicom.

kornat

pre 7 godina

Ključno je pitanje: kako je Nikolić uopće mogao dovršiti bespravne objekte, a da nadležni (građevinska inspekcija) nisu ragirali? Jedan naš "velemoža" pokušao je, prilično diskretno, sagraditi neke sadržaje na svom imanju na jednom kornatskom otoku (gdje inače nikakva gradnja nije dozvoljena), ali je inspekcija primjetila nedozvoljene radnje i primorala ga na vraćanje u prvobitno stanje. Dobra lekcija i upozorenje "nestašnim" neimarima!

legalizacija

pre 7 godina

Mislim da će rješenje biti slijedeće: Nikolićeve "vikendice" ne će se legalizirati, ali ne će se ni rušiti. Do daljnjega, a možda nikada! Sad, kako će se taj detalj "prošvercati" kroz poglavlje 23 ostaje za vidjeti...

Sale

pre 7 godina

Investitor je dobio građevinsku dozvolu za Po+Pr+2+Pk, a on sazidao Po+Pr+4+Pk,prodao stanove u potkrovlju a 3 i 4 su nelegalni.Kako će se rušiti nelegalan sprat kad je iznad njega nivo potkrovlje koje je legalno sazidano,a stanovi useljeni?

Ognjen

pre 7 godina

Da, da srušiće mu obe vile, a onda će on da tuži državu i da dobije odštetu pa će mu onda od naših para napraviti dve još lepše na ekskluzivnom mestu, sa još lepšim pogledom. Tako se to radi, kad su politički tajkuni u pitanju. Nemate pojma.

samo pitam

pre 7 godina

Pitanje:
Zasto gradjni Republike Srbije ne mogu da pogledaju taj satelitski snimakl preko intereneta?

Odgovor:
Pa zato sto bi onda znali kojim lokalnim i republickim ocnicima je legalizacija oprostena.

Zato drze sistem zatvoren samo za korumpirane gradjevinske inspektore, jer da nisu korumpirani, ne bi danas bilo na stotine HILJADA nelegalnih objekata.

Inace, cela stvar je prekopirana od Hrvata koji su to isto uradili preko satelitskog snimka.

Gradjanin

pre 7 godina

Njegova posebno ne moze da bude legalizovana jer na tom zemljistu i terenu se zna da nije dozvoljena gradnja. Nije to negde u gradu pa eto nisu obavili proces legalizacije. To je uz reku, na delu gde je strogo zabranjena gradnja, sto je on od pocetka odlicno znao!
Prema tome - RUSENJE!

Marko

pre 7 godina

Daj i ja na brzinu da sagradim pored njega kucu posto ministarka kaze da smo svi isti pred zakonom.Bas volim Savu i pecanje.
(Dobrivoje, 29. jul 2016 17:37)

Nasli bi oni izuzetak u vasem slucaju. :-)

Sava Centar

pre 7 godina

Nikolićeve vikendice ne ispunjavaju uslove za legalizaciju, rok podnošenja zahteva za legalizaciju je bio 29. januara 2014. godine, objekti izgrađeni nakon tog roka se ne mogu legalizirati!

Meister Jakob

pre 7 godina

Da li mozete da zamislite predsednika bilo koje normalne drzave da ima objekat koji je podigao nelegalno,i nikom nista?
Ja ne mogu....
(Boki, 29. jul 2016 16:57)

I onda govorite kako smo isti, pa potpuno je nezamislivo da Kolinda izgradi kuću bez dozvole i to još na zemlji koja nije njena, i onda kaže da nije znala da se to ne smije.
Pa mi smo za vas Švicarska po bilo kojem paramteru, a Vučić vam obećava ulazak u EU 2020, svašta!

zoran

pre 7 godina

Srusite sve protivzakonite vikendice / kuce pored Save na potezu Blok 45 - Ostruzncki most, ukljucujuci vikendice Tominih sinova i drugih slavnih licnosti tu iz Surcina.

Sta ce biti sa nama?

pre 7 godina

Mogu ja sad opet o fantomkama, helikopteru, kupljenim diplomama i najgljupljem objasnjenju koje je onaj ikad procitao, o devedesetim, Curuviji, Stambolicu, taksi za RTS, ratovima, sankcijama, mafiji koja je onda ubijala a danas besno pljacka, stanovima koje su otkupili dok je drzava bombardovana a gradjani ginuli, neplacenom infostanu, Vladimiru Cvijanu u koga se kleo a koji ga je ispalio, Seseljevom potrcku, sto za jednoga, heliodromu u Bajcetini, belim listicima koji glume urbano ludilo . . . ali necu.

Jer, narod je sve to znao i glasao za njih, tj. dozvolio da budu izglasani. E pa kad jeste, evo im ga onda.

Sta ce biti sa nama?

pre 7 godina

Mogu ja sad opet o fantomkama, helikopteru, kupljenim diplomama i najgljupljem objasnjenju koje je onaj ikad procitao, o devedesetim, Curuviji, Stambolicu, taksi za RTS, ratovima, sankcijama, mafiji koja je onda ubijala a danas besno pljacka, stanovima koje su otkupili dok je drzava bombardovana a gradjani ginuli, neplacenom infostanu, Vladimiru Cvijanu u koga se kleo a koji ga je ispalio, Seseljevom potrcku, sto za jednoga, heliodromu u Bajcetini, belim listicima koji glume urbano ludilo . . . ali necu.

Jer, narod je sve to znao i glasao za njih, tj. dozvolio da budu izglasani. E pa kad jeste, evo im ga onda.

Meister Jakob

pre 7 godina

Da li mozete da zamislite predsednika bilo koje normalne drzave da ima objekat koji je podigao nelegalno,i nikom nista?
Ja ne mogu....
(Boki, 29. jul 2016 16:57)

I onda govorite kako smo isti, pa potpuno je nezamislivo da Kolinda izgradi kuću bez dozvole i to još na zemlji koja nije njena, i onda kaže da nije znala da se to ne smije.
Pa mi smo za vas Švicarska po bilo kojem paramteru, a Vučić vam obećava ulazak u EU 2020, svašta!

zoran

pre 7 godina

Srusite sve protivzakonite vikendice / kuce pored Save na potezu Blok 45 - Ostruzncki most, ukljucujuci vikendice Tominih sinova i drugih slavnih licnosti tu iz Surcina.

Marko

pre 7 godina

Daj i ja na brzinu da sagradim pored njega kucu posto ministarka kaze da smo svi isti pred zakonom.Bas volim Savu i pecanje.
(Dobrivoje, 29. jul 2016 17:37)

Nasli bi oni izuzetak u vasem slucaju. :-)

Ognjen

pre 7 godina

Da, da srušiće mu obe vile, a onda će on da tuži državu i da dobije odštetu pa će mu onda od naših para napraviti dve još lepše na ekskluzivnom mestu, sa još lepšim pogledom. Tako se to radi, kad su politički tajkuni u pitanju. Nemate pojma.

RacQ

pre 7 godina

Ako kojim slucajem bude doneto resenje za rusenje Tomine kucice,gos'n predsednik vec ima vec dobro razradjenu taktiku da to spreci:strajk gladju.....

Gradjanin

pre 7 godina

Njegova posebno ne moze da bude legalizovana jer na tom zemljistu i terenu se zna da nije dozvoljena gradnja. Nije to negde u gradu pa eto nisu obavili proces legalizacije. To je uz reku, na delu gde je strogo zabranjena gradnja, sto je on od pocetka odlicno znao!
Prema tome - RUSENJE!

ravnogorac

pre 7 godina

Moramo stvari da vratimo na pocetak, prvo da se razumemo kolika su Nikoliceva primanja oko 100 000 din i to u zadnjih nekoliko godina pre dok je bio samo poslanik imao je oko 70 000 din. Pravo pitanje je, odakle njemu pare za ta dva objekta plus ljudi on zida i crkvu u svom selu to je toliko koliko mi znamo ko zna koliko jos ima stanova i vikendica i ljubavnica....

samo pitam

pre 7 godina

Pitanje:
Zasto gradjni Republike Srbije ne mogu da pogledaju taj satelitski snimakl preko intereneta?

Odgovor:
Pa zato sto bi onda znali kojim lokalnim i republickim ocnicima je legalizacija oprostena.

Zato drze sistem zatvoren samo za korumpirane gradjevinske inspektore, jer da nisu korumpirani, ne bi danas bilo na stotine HILJADA nelegalnih objekata.

Inace, cela stvar je prekopirana od Hrvata koji su to isto uradili preko satelitskog snimka.

Sava Centar

pre 7 godina

Nikolićeve vikendice ne ispunjavaju uslove za legalizaciju, rok podnošenja zahteva za legalizaciju je bio 29. januara 2014. godine, objekti izgrađeni nakon tog roka se ne mogu legalizirati!

legalizacija

pre 7 godina

Mislim da će rješenje biti slijedeće: Nikolićeve "vikendice" ne će se legalizirati, ali ne će se ni rušiti. Do daljnjega, a možda nikada! Sad, kako će se taj detalj "prošvercati" kroz poglavlje 23 ostaje za vidjeti...

Banaaanaaa

pre 7 godina

Evo jedne informacije izmedju redova koja se moze saznati iz ove vesti, tj komentara: botovi koji su u alekovom vlasnistvu su poceli da minusare, sto do skoro nije bio slucaj na tomine vesti, vec se cica toma zalio (onako naglas, nikome) kako nije dovoljno zastupljen u medijima.. Bice da su alek i toma prevazisli razmirice i da ce toma biti podrzan za preCednicke izbore.. Ne bih toliko tesko podnosio sto je toma predsednik da bar moze da cuti.. Ali avaj ne moze, a kako progovori tako krece da nas blamira, sve nas koji smo hteli ne hteli predstavljeni ovom, sto seselj rece...

XXL

pre 7 godina

Predsednikove 'vikendice' neće biti srušene jer su kulturno dobro i turistička destinacija pa su samim tim pod zaštitom države. Je l' sad jasna definicija tih objekata?

kornat

pre 7 godina

Ključno je pitanje: kako je Nikolić uopće mogao dovršiti bespravne objekte, a da nadležni (građevinska inspekcija) nisu ragirali? Jedan naš "velemoža" pokušao je, prilično diskretno, sagraditi neke sadržaje na svom imanju na jednom kornatskom otoku (gdje inače nikakva gradnja nije dozvoljena), ali je inspekcija primjetila nedozvoljene radnje i primorala ga na vraćanje u prvobitno stanje. Dobra lekcija i upozorenje "nestašnim" neimarima!

bikkojisedi

pre 7 godina

sada cemo videti imamo li drzavu ili ne. mada smo na slucaju savamale vec videli da je nemamo tako da je jasno sta ce biti i sa vikendicom.

Sale

pre 7 godina

Investitor je dobio građevinsku dozvolu za Po+Pr+2+Pk, a on sazidao Po+Pr+4+Pk,prodao stanove u potkrovlju a 3 i 4 su nelegalni.Kako će se rušiti nelegalan sprat kad je iznad njega nivo potkrovlje koje je legalno sazidano,a stanovi useljeni?

Meister Jakob

pre 7 godina

Okanite se čorava posla! Gosp. Nikolić kao predsednik ima pravo da gradi gde hoće, šta hoće i koliko hoće, jer ga državnički imunitet štiti od bilo kakvih sankcija.
(pravo na bespravno, 29. jul 2016 21:46)

Tu nisi u pravu, diplomatski imunitet nije predviđen kao dozvola za kriminal, a i imunitet mu se može ukinuti, osim toga štiti te za krivična djela za koja je propisana maksimalna kazna do 10 godina zatvora, za sva teža krivična djela ti imunitet ne vrijedi!

nele

pre 7 godina

@(miloskg, 29. jul 2016 21:46)
Pitanje
Ja sam nesto gradio 2014-te (garaza uz kucu) prigradsko naselje, nemam komsije koje bi se zalile, nista nigde prijavljivao nisam...
Sta mi je ciniti da budem miran ?


Pa stavi natpis na garaži "Izgrađeno 2003"...

(za one koji ne shvataju ironiju: šalim se)

Разваљотка

pre 7 godina

Те викендице поред Саве би требало да се руше свакако, без обзира на годину градње, јер су у заштићеном појасу где је градња строго забрањена. Сад, да ли ће - чисто сумњам.

zeka

pre 7 godina

Pre neki dan prijavila me komsinica inspekciji sto sam stavio nadstresnicu nad terasom, pa ne mogu na miru da bacaju pikavce, mrve i kese. Smeta im zvuk kada identifikovani leteci objekti padaju na leksan. Inspekcija izasla, slikala zateceno stanje, kazala da nije za krivicnu prijavu ali da povedem racuna i da ne nastavljam radove. Ja budem ludo hrabar i postavim jos i oluke da ne bi podlivalo meni i komsijama ispod mene. I sada ziv nisam... Ako krenu sa rusenjem nelegalno izgradjenih objekata a na satelitskom snimku vide oluke..eto meni krivicne prijave...

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Alo botovi, čemu minusi za rušenje bespravno podignutih objekata gospodina predsednika?
(pedala, 29. jul 2016 21:25)
Brate, mili, ti raspravljas sa botovima?! Pa, to ti je kao da se raspravljas sa telefonskom sekretaricom. Programirana da obavlja jednu funkciju. Samo ne dobije sendvic.

pravo na bespravno

pre 7 godina

Okanite se čorava posla! Gosp. Nikolić kao predsednik ima pravo da gradi gde hoće, šta hoće i koliko hoće, jer ga državnički imunitet štiti od bilo kakvih sankcija.

Marija

pre 7 godina

Prvo G17+,a zatim expert naseg velikog Vodje dr ekonomije prica o drugom pokusaju ozakonjenja. Medjunarodno pravo svojine ciji smo i mi zemlja potpisnica ne poznaje ovakav vid vlasnicke transformacije bez legalizacije.Zakoni legalizacije su jasni i cisti.Ni jedna mehanizacija nije sisla sa nasipa da pazljivo ukloni sve objekte na savskom nasipu(vikendice,vile, kuce ispred nasipa.Zasto kurir juri golu Danicu Maksimovic,a ne ode da fotografise sazidanu vilu ispred nasipa,kao i sve ostalo u nizu?

miloskg

pre 7 godina

Pitanje
Ja sam nesto gradio 2014-te (garaza uz kucu) prigradsko naselje, nemam komsije koje bi se zalile, nista nigde prijavljivao nisam...
Sta mi je ciniti da budem miran ?

E U

pre 7 godina

Mislim da za prijavu treba tri meseca.To je kao kad bih ja da imam vlast i pare da sazidam još tri vikendice do novembra.Samo me interesuje koje godine ?

Kekele

pre 7 godina

Jedno od najgorih naselja u gradu je Medak padina,i sve je podignuto nelegalno,ulice kao sokaci,dva auta ne mogu da se mimoidju,gradio gde je ko stigao. E sad ako smatrate da su svi isti pred zakonom,porušite i te dve vikendice koje nikome ne smetaju,jer su Tomine,ali onda porušite i pola Medak padine,da bar druga polovina može normalno da živi. Ako je Zakon isti za sve,onda nema veze da li je sirotinja,izbeglica,političar,biznismen....Ispitajte poreklo Tomine imovine,naravno,ali onda ispitajte imovinu i običnih gradjana koji imaju kuće od 300-400m2,ili par stanova,skupa kola...Odakle novac za sve to,i od kojih primanja. Mnogi će se zabrinuti....Prevario Državu za 100 miliona,ili 10,ili milion,nema razlike.

Milan

pre 7 godina

Ako budu prvo krenuli od njegove vikendice, ok je. Nemojte samo da tada dodju izbori ili nestane goriva kad treba da se ruši njegova vikendica!

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Investitor je dobio građevinsku dozvolu za Po+Pr+2+Pk, a on sazidao Po+Pr+4+Pk,prodao stanove u potkrovlju a 3 i 4 su nelegalni.Kako će se rušiti nelegalan sprat kad je iznad njega nivo potkrovlje koje je legalno sazidano,a stanovi useljeni?
(Sale, 29. jul 2016 19:16)
Nisam skontao....ovo je pošalica, zar ne?

dpl.ing

pre 7 godina

@(nele, 29. jul 2016 23:48) Udjes u redovan proces legalizacije,a ne ozakonjenja(ustavno je zakon nistavan).Ako nemas kintu ides na kredit.
Neces moci da legalizujes jedino ako je VII kategorija(plavno ili kliziste).Tad si u ilegali,sto podrazumeva da nemozes da zalozis hipoteku,drzava ti nemoze poslati porez,a u slucaju poplava ili odrona,utapanja kuce,nemas nikakvu odstetu.Takodje nemozes ni ostaviti u zaostavstini.Ozakonjenje je samo registracija nakon cega drzava moze da krene u punu naplatu legalizacije.Isto sto je pokusao Dulic,samo drugacije pravno nazvano,a u obligaciji i ustavno je nistavno

maca

pre 7 godina

Da li iko strucan zna sta ce biti sa onim nelegalnim objektima ,pre nov 2015 tj u 2014.Gde su doneta inspekcijska resenja da se uklone a nisu.Molila bih odgovor i ljubaznost redakcije da objavi moje pitanje.

Marko

pre 7 godina

Daj i ja na brzinu da sagradim pored njega kucu posto ministarka kaze da smo svi isti pred zakonom.Bas volim Savu i pecanje.
(Dobrivoje, 29. jul 2016 17:37)

Nasli bi oni izuzetak u vasem slucaju. :-)

Meister Jakob

pre 7 godina

Da li mozete da zamislite predsednika bilo koje normalne drzave da ima objekat koji je podigao nelegalno,i nikom nista?
Ja ne mogu....
(Boki, 29. jul 2016 16:57)

I onda govorite kako smo isti, pa potpuno je nezamislivo da Kolinda izgradi kuću bez dozvole i to još na zemlji koja nije njena, i onda kaže da nije znala da se to ne smije.
Pa mi smo za vas Švicarska po bilo kojem paramteru, a Vučić vam obećava ulazak u EU 2020, svašta!

Sta ce biti sa nama?

pre 7 godina

Mogu ja sad opet o fantomkama, helikopteru, kupljenim diplomama i najgljupljem objasnjenju koje je onaj ikad procitao, o devedesetim, Curuviji, Stambolicu, taksi za RTS, ratovima, sankcijama, mafiji koja je onda ubijala a danas besno pljacka, stanovima koje su otkupili dok je drzava bombardovana a gradjani ginuli, neplacenom infostanu, Vladimiru Cvijanu u koga se kleo a koji ga je ispalio, Seseljevom potrcku, sto za jednoga, heliodromu u Bajcetini, belim listicima koji glume urbano ludilo . . . ali necu.

Jer, narod je sve to znao i glasao za njih, tj. dozvolio da budu izglasani. E pa kad jeste, evo im ga onda.

samo pitam

pre 7 godina

Pitanje:
Zasto gradjni Republike Srbije ne mogu da pogledaju taj satelitski snimakl preko intereneta?

Odgovor:
Pa zato sto bi onda znali kojim lokalnim i republickim ocnicima je legalizacija oprostena.

Zato drze sistem zatvoren samo za korumpirane gradjevinske inspektore, jer da nisu korumpirani, ne bi danas bilo na stotine HILJADA nelegalnih objekata.

Inace, cela stvar je prekopirana od Hrvata koji su to isto uradili preko satelitskog snimka.

pravo na bespravno

pre 7 godina

Okanite se čorava posla! Gosp. Nikolić kao predsednik ima pravo da gradi gde hoće, šta hoće i koliko hoće, jer ga državnički imunitet štiti od bilo kakvih sankcija.

Sava Centar

pre 7 godina

Nikolićeve vikendice ne ispunjavaju uslove za legalizaciju, rok podnošenja zahteva za legalizaciju je bio 29. januara 2014. godine, objekti izgrađeni nakon tog roka se ne mogu legalizirati!

legalizacija

pre 7 godina

Mislim da će rješenje biti slijedeće: Nikolićeve "vikendice" ne će se legalizirati, ali ne će se ni rušiti. Do daljnjega, a možda nikada! Sad, kako će se taj detalj "prošvercati" kroz poglavlje 23 ostaje za vidjeti...

zoran

pre 7 godina

Srusite sve protivzakonite vikendice / kuce pored Save na potezu Blok 45 - Ostruzncki most, ukljucujuci vikendice Tominih sinova i drugih slavnih licnosti tu iz Surcina.

Gradjanin

pre 7 godina

Njegova posebno ne moze da bude legalizovana jer na tom zemljistu i terenu se zna da nije dozvoljena gradnja. Nije to negde u gradu pa eto nisu obavili proces legalizacije. To je uz reku, na delu gde je strogo zabranjena gradnja, sto je on od pocetka odlicno znao!
Prema tome - RUSENJE!

Ognjen

pre 7 godina

Da, da srušiće mu obe vile, a onda će on da tuži državu i da dobije odštetu pa će mu onda od naših para napraviti dve još lepše na ekskluzivnom mestu, sa još lepšim pogledom. Tako se to radi, kad su politički tajkuni u pitanju. Nemate pojma.

Banaaanaaa

pre 7 godina

Evo jedne informacije izmedju redova koja se moze saznati iz ove vesti, tj komentara: botovi koji su u alekovom vlasnistvu su poceli da minusare, sto do skoro nije bio slucaj na tomine vesti, vec se cica toma zalio (onako naglas, nikome) kako nije dovoljno zastupljen u medijima.. Bice da su alek i toma prevazisli razmirice i da ce toma biti podrzan za preCednicke izbore.. Ne bih toliko tesko podnosio sto je toma predsednik da bar moze da cuti.. Ali avaj ne moze, a kako progovori tako krece da nas blamira, sve nas koji smo hteli ne hteli predstavljeni ovom, sto seselj rece...

RacQ

pre 7 godina

Ako kojim slucajem bude doneto resenje za rusenje Tomine kucice,gos'n predsednik vec ima vec dobro razradjenu taktiku da to spreci:strajk gladju.....

Sale

pre 7 godina

Investitor je dobio građevinsku dozvolu za Po+Pr+2+Pk, a on sazidao Po+Pr+4+Pk,prodao stanove u potkrovlju a 3 i 4 su nelegalni.Kako će se rušiti nelegalan sprat kad je iznad njega nivo potkrovlje koje je legalno sazidano,a stanovi useljeni?

Meister Jakob

pre 7 godina

Okanite se čorava posla! Gosp. Nikolić kao predsednik ima pravo da gradi gde hoće, šta hoće i koliko hoće, jer ga državnički imunitet štiti od bilo kakvih sankcija.
(pravo na bespravno, 29. jul 2016 21:46)

Tu nisi u pravu, diplomatski imunitet nije predviđen kao dozvola za kriminal, a i imunitet mu se može ukinuti, osim toga štiti te za krivična djela za koja je propisana maksimalna kazna do 10 godina zatvora, za sva teža krivična djela ti imunitet ne vrijedi!

miloskg

pre 7 godina

Pitanje
Ja sam nesto gradio 2014-te (garaza uz kucu) prigradsko naselje, nemam komsije koje bi se zalile, nista nigde prijavljivao nisam...
Sta mi je ciniti da budem miran ?

bikkojisedi

pre 7 godina

sada cemo videti imamo li drzavu ili ne. mada smo na slucaju savamale vec videli da je nemamo tako da je jasno sta ce biti i sa vikendicom.

ravnogorac

pre 7 godina

Moramo stvari da vratimo na pocetak, prvo da se razumemo kolika su Nikoliceva primanja oko 100 000 din i to u zadnjih nekoliko godina pre dok je bio samo poslanik imao je oko 70 000 din. Pravo pitanje je, odakle njemu pare za ta dva objekta plus ljudi on zida i crkvu u svom selu to je toliko koliko mi znamo ko zna koliko jos ima stanova i vikendica i ljubavnica....

kornat

pre 7 godina

Ključno je pitanje: kako je Nikolić uopće mogao dovršiti bespravne objekte, a da nadležni (građevinska inspekcija) nisu ragirali? Jedan naš "velemoža" pokušao je, prilično diskretno, sagraditi neke sadržaje na svom imanju na jednom kornatskom otoku (gdje inače nikakva gradnja nije dozvoljena), ali je inspekcija primjetila nedozvoljene radnje i primorala ga na vraćanje u prvobitno stanje. Dobra lekcija i upozorenje "nestašnim" neimarima!

XXL

pre 7 godina

Predsednikove 'vikendice' neće biti srušene jer su kulturno dobro i turistička destinacija pa su samim tim pod zaštitom države. Je l' sad jasna definicija tih objekata?

Kekele

pre 7 godina

Jedno od najgorih naselja u gradu je Medak padina,i sve je podignuto nelegalno,ulice kao sokaci,dva auta ne mogu da se mimoidju,gradio gde je ko stigao. E sad ako smatrate da su svi isti pred zakonom,porušite i te dve vikendice koje nikome ne smetaju,jer su Tomine,ali onda porušite i pola Medak padine,da bar druga polovina može normalno da živi. Ako je Zakon isti za sve,onda nema veze da li je sirotinja,izbeglica,političar,biznismen....Ispitajte poreklo Tomine imovine,naravno,ali onda ispitajte imovinu i običnih gradjana koji imaju kuće od 300-400m2,ili par stanova,skupa kola...Odakle novac za sve to,i od kojih primanja. Mnogi će se zabrinuti....Prevario Državu za 100 miliona,ili 10,ili milion,nema razlike.

nele

pre 7 godina

@(miloskg, 29. jul 2016 21:46)
Pitanje
Ja sam nesto gradio 2014-te (garaza uz kucu) prigradsko naselje, nemam komsije koje bi se zalile, nista nigde prijavljivao nisam...
Sta mi je ciniti da budem miran ?


Pa stavi natpis na garaži "Izgrađeno 2003"...

(za one koji ne shvataju ironiju: šalim se)

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Investitor je dobio građevinsku dozvolu za Po+Pr+2+Pk, a on sazidao Po+Pr+4+Pk,prodao stanove u potkrovlju a 3 i 4 su nelegalni.Kako će se rušiti nelegalan sprat kad je iznad njega nivo potkrovlje koje je legalno sazidano,a stanovi useljeni?
(Sale, 29. jul 2016 19:16)
Nisam skontao....ovo je pošalica, zar ne?

zeka

pre 7 godina

Pre neki dan prijavila me komsinica inspekciji sto sam stavio nadstresnicu nad terasom, pa ne mogu na miru da bacaju pikavce, mrve i kese. Smeta im zvuk kada identifikovani leteci objekti padaju na leksan. Inspekcija izasla, slikala zateceno stanje, kazala da nije za krivicnu prijavu ali da povedem racuna i da ne nastavljam radove. Ja budem ludo hrabar i postavim jos i oluke da ne bi podlivalo meni i komsijama ispod mene. I sada ziv nisam... Ako krenu sa rusenjem nelegalno izgradjenih objekata a na satelitskom snimku vide oluke..eto meni krivicne prijave...

dpl.ing

pre 7 godina

@(nele, 29. jul 2016 23:48) Udjes u redovan proces legalizacije,a ne ozakonjenja(ustavno je zakon nistavan).Ako nemas kintu ides na kredit.
Neces moci da legalizujes jedino ako je VII kategorija(plavno ili kliziste).Tad si u ilegali,sto podrazumeva da nemozes da zalozis hipoteku,drzava ti nemoze poslati porez,a u slucaju poplava ili odrona,utapanja kuce,nemas nikakvu odstetu.Takodje nemozes ni ostaviti u zaostavstini.Ozakonjenje je samo registracija nakon cega drzava moze da krene u punu naplatu legalizacije.Isto sto je pokusao Dulic,samo drugacije pravno nazvano,a u obligaciji i ustavno je nistavno

Marija

pre 7 godina

Prvo G17+,a zatim expert naseg velikog Vodje dr ekonomije prica o drugom pokusaju ozakonjenja. Medjunarodno pravo svojine ciji smo i mi zemlja potpisnica ne poznaje ovakav vid vlasnicke transformacije bez legalizacije.Zakoni legalizacije su jasni i cisti.Ni jedna mehanizacija nije sisla sa nasipa da pazljivo ukloni sve objekte na savskom nasipu(vikendice,vile, kuce ispred nasipa.Zasto kurir juri golu Danicu Maksimovic,a ne ode da fotografise sazidanu vilu ispred nasipa,kao i sve ostalo u nizu?

Разваљотка

pre 7 godina

Те викендице поред Саве би требало да се руше свакако, без обзира на годину градње, јер су у заштићеном појасу где је градња строго забрањена. Сад, да ли ће - чисто сумњам.

E U

pre 7 godina

Mislim da za prijavu treba tri meseca.To je kao kad bih ja da imam vlast i pare da sazidam još tri vikendice do novembra.Samo me interesuje koje godine ?

Pera Magic Mitic

pre 7 godina

Alo botovi, čemu minusi za rušenje bespravno podignutih objekata gospodina predsednika?
(pedala, 29. jul 2016 21:25)
Brate, mili, ti raspravljas sa botovima?! Pa, to ti je kao da se raspravljas sa telefonskom sekretaricom. Programirana da obavlja jednu funkciju. Samo ne dobije sendvic.

Milan

pre 7 godina

Ako budu prvo krenuli od njegove vikendice, ok je. Nemojte samo da tada dodju izbori ili nestane goriva kad treba da se ruši njegova vikendica!

maca

pre 7 godina

Da li iko strucan zna sta ce biti sa onim nelegalnim objektima ,pre nov 2015 tj u 2014.Gde su doneta inspekcijska resenja da se uklone a nisu.Molila bih odgovor i ljubaznost redakcije da objavi moje pitanje.