Utorak, 17.05.2016.

12:06

Vučić o MMF: Teški zadaci, kasnimo s otpuštanjima

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa delegacijom MMF-a da je Srbija ostvarila dobre rezultate u privrednom rastu i punjenju budžeta.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ o MMF: Teški zadaci, kasnimo s otpuštanjima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Bora

pre 7 godina

To za javni sektor se zna vec godinama. Riba od glave smrdi, trebalo je prvo rešiti javni sektor i drustvena preduzeca pa onda umanjitivati plate i penzije. Ne moze drzava uvoditi stednju i reforme drugima, a da na sebi to da ne sprovodi..Skidati narodu od plate a ne otpustati one koji su se uglavnom preko veze zaposlili. I to nebi uradili da ne trazi MMF:

Deja

pre 7 godina

Bez obzira na to što će biti najteža ova 5 revizija po rečima premijera, uveren sam da ćemo uspeti i tu da dobijemo pozitivnu ocenu, zahvaljujući upravo trudu i radu samog premijera i njegovoj politici.

Porez na imovinu povecan i ove godine iako cene stanova padaju !

pre 7 godina

Kasni sa otpustanjem ali sa povecanjem poreza i uvodjenjem novih taksi i povecanjem akciza ne kasni ! Moraju nesto da jedu i ti paraziti koje Kori Udovicki kao otpusta vec dve godine !
Nego da li ste znali da izvod iz katastra na pr. za sastavljanje ugovora o dozivotnom izdrzavanju, vazi samo cetiri (4) dana ? Ako ugovor ne sastavis u tom roku, petog dana parazitima moras ponovo da platis 1300 din !!

Srdjan

pre 7 godina

Jednog "uspesnog" privrednika da pretresete i oduzmete sav novac koji je izneo iz zemlje pri tome vrseci utaju poreza i krseci zakona Srbije ne bi morali da otpustate ljude niti da smanjujete plate.

Jadnog, a ima vas na hiljade lopova !

Ili se dovedite u red i pohapsite nekolicinu lopova i oduzmite sav novac od njih cime bi mnogo toga moglo da se isfinansira ili vas ceka pakao !

Bahati penzioner

pre 7 godina

Pa najlakse je bilo udariti na penzionere, prosvetare I lekare! Otpustanje nece lako proci cak ni u anesteziranoj Srbiji. Velika je steta sto ni vodja ni narod to nisu shvatili pre izbora.

Goran

pre 7 godina

Pa otpustite one koje ste doveli da zauzimaju mesto a vec su u penziji i primaju i penziju i platu.
Otpustite one neznalice sa laznim diplomama laznih fakulteta koji nista ne rade u kolektivima vec glume sefove a pri tome su nesposobni 1 kravu da cuvaju. Zatim one koji dobijaju duplo vece plate od onih koji rade a ni ne dolaze na posao.

Hocete sami da ih otpustimo?

Nema problema. Svi spiskovi u svim drzavnim institucijama i kolektivima su spremni za objavljivanje pa ce cim pokusate bilo koga ko nije clan ni jedne stranke da otpustite oni biti javno objavljeni sa pozivom na agresiju svih onih koji su dobili otkaze i ne mogu da hrane svoje porodice zbog vas lopova i nesposobnjakovica koji ostajete tu na prevaru samo zato sto ste clanovi stranaka.

Ako zelite haos u Beogradu i celoj Srbiji.

Ako zelite da krenemo na vase kuce, imovinu i porodice.

Samo izvolite. Mi nemamo sta da izgubimo a vi cete izgubiti sve !

Ђорђе

pre 7 godina

Иначе, Србија је независна, самостална, суверена држава, која никоме не дозвољава да јој се мијеша у унутрашње ствари...

DulePA

pre 7 godina

Običan čovek ne oseća poboljšanje standarda, smanjivanje cena, kvalitet i brzinu rada javnih službi, pravnu sigurnost, smanjivanje korupcije... to je merilo uspešnosti, a ne neke kvazi-brojke...

takva vam karma

pre 7 godina

Običan čovek ne oseća poboljšanje standarda, smanjivanje cena, kvalitet i brzinu rada javnih službi, pravnu sigurnost, smanjivanje korupcije... to je merilo uspešnosti, a ne neke kvazi-brojke...
(DulePA, 17. maj 2016 15:38)
Nije to merilo u ovakvim zemljama. To je merilo kad ovakve zemlje postanu prvi svet, a u trecem svetu je i ovo mnogo. Da li taj covek ima radne navike i shvatanja prvog sveta, ili je vise jos uvek samoupavljac koji hoce on da odredjuje kad i kako se radi, kad i kako se placaju obaveze, itd.

Plus, ko ce da plati orgijanje devedesetih? Ti i vi svi mislite da sam ja i moja generacija hteo da u ovakvoj zemlji zivim? Ja kad sam zavrsio skolu, tad je Honeywell Bull sklopio sa EI Niš ugovor o pravljenju mainframe racunara kod nas, i to je bio plan trebalo je tu da radimo. Jos uvek ima dva mainframe racunara u podrumu Pentagona na kojima pise "Made in EI Honeywell Bull - Niš, Yougoslavia". A onda se pojavio Sloba, ime ponopsito. Mislis da je bio plan da zivimo kao stoka u propaloj zemljki, i to ne u smislu kao stoka sa malim standardom, to se izdrzi i prodje ako se radi normalno, nego kao stoka u zemlji besmisla u kojoj vlada haos i neuredjenost koju oni i neceda menjaju jer tvrde kako je to sloboda. E pa tako i vi. Sta da radis, takva vam karma. Lose danas za bolje sutra ponavljaju meni od jutra do jutra, ne moze da se na pravi kajgana ako sene razbiju jaja, i mada niko to nece, ipak mora neko da se zrtvuje da sutra bude bolje, a sad je vaš red.

delq

pre 7 godina

U javnoj firmi u kojoj radim vec 15 godina, u Nisu, je spremljen spisak za otpustanje pre 2 meseca. Ja se sa jos petoro iz mog odeljenja nalazim na tom spisku, iako sam po ucinku, dakle licnim doprinosom, doneo firmi naplatom zaostalih dugovanja, vise nego 15oro iz preostale dve kancelarije ZAJEDNO. Pretpostavljate, nisam u stranci, vecina njih jeste, stavise zaposleni su od 2012. na ovamo, a ostatak su kucni prijatelji direktora koji dolazi na posao sa burekom u 11h a izlazi posle 2 sata, dok ja izlazim sa cistacima. I onda ce ovaj da mi prica o pravnoj i pravicnoj drzavi. Zasto sam bre ovde rodjen, ZASTO?!?

Uploudovac

pre 7 godina

A šta si drugo i radio za četri godine osim što si pričao o otpuštanjima (otpušteni ugovorci koji su radili decenijama na ugovor naravno nisu imali vezu beli medvedi ostali da lade )i smanjio plate i peMzije .....

PENZIONER

pre 7 godina

Što dramiš, pa ne traže ti da otpuštaš radnike, nego neradnike, a to je bar lako. Da je sreće, to bi uradio i bez MMF-a. Ali, jedno su verbalne reforme, a drugo su one suštinske, a te druge tebi jako loše idu. Krajnje je vreme da se sav taj partijski nesposobni kadar, sa čijem se "radom" mi građani suočavamo svaki dan, razjuri, a javni sektor profesionalizuje. To će destimulisati sve one koji nemaju nikakva znanja, da uđu u politiku. Kada se to desi, u politiku će ulaziti samo oni koji su se ostvarili u nečemu, a onda će i Srbiji da krene. A što se tiče tih partijskih sveznalica, pa krajnje je vreme da nešto nauče i da počnu da žive od svog rada, a ne da žive na narodnoj grbači. Radna mesta moraju biti relana, a stručnost mora biti osnovni kriterijum prilkom primanja u radni odnos. Svestan sam da će to u Srbiji teško da prođe, ali dok se to ne desi, Srbija neće krenuti napred.

ekonomista

pre 7 godina

Demagogija za polupismenu ili nepismenu Srbiju. Rast moze da bude i 10% kada smo na dnu. Sve zemlje uokruzenju imaju duplo veci BDP od Srbije.I nije isto kada ga povecas sa 5 hiljada i sa 10 hiljada.kao sto su u Milosevicevo vreme trolail da se izvoz povecao 200%.za vreme sankcija nista nisi izvozio a po ukidanju 2 para cipela

izabrali

pre 7 godina

demagog... pa ne kasnim ja da otpuštanjima. građani ove države otplaćuju dugove mmf-u ove i prethodnih vlada (s tim da je ova duplirala sve od zadnje) preko poreza, a ti vučko bi mogao bar jedno predizborno obećanje iz 2012. da ispuniš i smanjiš državni aparat.

Aster Blistok

pre 7 godina

Sa obzirom na sve ovo procitano se moze izvuci samo jedan zakljucak. Kasnimo, kasnimo, kasnimo i sto je obicnom narodu gore to je njima bolje. Oni zive bez ustezanja prosipajuci parole i maglu. Hoce li se ikada politicari pozvati na odgovornost u ovoj tuznoj zemlji? Od kada sam rodjen slusam price tipa "Stezimo kaise drugovi (bilo nekada)" i "Teska nas vremena ocekuju i teski zadaci slede". O boljitku da ne i govorim.

Bunika

pre 7 godina

Niste zakasnili s otpustanjima, nego su bili izbori, pa ste morali da odgodite. Verujem da ste u razgovoru naisli na razumevanje.
A sto se tice price o ekonomskom rastu, znamo koliko prosecni Srbin razume sta je to uopste i koliki je bio rast do sada. To sto se ja sablaznjavam kako jedan premijer moze sebi da dozvoli takav diletantizam u govoru za medije, to nije vazno. Bice minusa na komentar, ako uopste bude objavljen, a to je jedino vazno ovih dana.

max%

pre 7 godina

Diktiraju mu drugi,gde je javni dug?!!Gde je kurs dinara,nerealan i fiksiran stoji u mestu,sto nije po zakonu?!!!!Drzavna preduzeca su puna zaposlenih koji igraju igrice i nisu u poslu,ne postuju radno vreme....Administracija spora,za svaki papir sve zivce pokidas,dok ga uzmes.Zdravstvo u rasulu,ako nemas vezu,niko si i nista!!!Pravosudje sporo i puno korupcije,gde je prisutna stranacka politika protiv postenih gradjana,itd itd!!!!!!

dex

pre 7 godina

Vidim, botovima je svejedno, oni ionako rade samo za sendviče. Što se tiče ove izjave o nakvećem rastu u Evropi, pa naravno... Švajcarska koja je prebogata ni ne može da ima rast od 4% jer bi onda mogli da izvoze samo pare. Mi koji smo devastirani zahvaljujući najviše Vučićevim i Dačićevim mentorima, pa potom i njima samima rast od 4% nije nemoguća misija. Druga je stvar što se to neće desiti, jer ovaj čovek već četiri godine u svojoj predizbornoj kampanji najavljuje sve i svašta, a bukvalno ništa od bitnih stvari nije ostvareno!

equilibirium

pre 7 godina

Moram da reagujem na ovu recenicu naseg premijera:

'Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.'

Sa ovim izjavama premijer konstantno vredja intiligenciju naroda koji makar nesto malo razumeju.

Pre svega premijer nikada ne kaze da mi spadamo u grupu zemalja koje su u razvoju, i za nas bi bilo normalno i pozeljno da imamo rast preko 4%. Besmisleno je porediti se sa razvijenim zemljama.

Dalje, nikada ne spomene da je BDP po glavi stanovnika u:

Srbiji -> 6,353.96 USD
EU -> $34,300 USD

Znaci da smo slabiji od EU proseka 6x. Mnoge zemlje su u 2015 imali veci rast od 4%, tako da je i to laz da ce Srbija 2017 imati najveci rast u Evropi, jedino ako budemo imali preko 4.5%

Dalje da bi se jos bolje razumeli efekti Vuciceve vladavine ukupan rast BDPa u poslednjih 5 godina ide ovako:

Albanija - 10.7%
BiH - 8.6% (imali poplave kao i mi)
Makedonija - 13.7%
Crna Gora - 10.5%
SRBIJA - 2.3%

i ovde se vidi da smo 4-6x slabiji od najbolizis komsija koji takodje spadaju u grupu zemalja koje su u razvoju, a Vucic nas poredi sa Luxemburogm, Ceskom itd.

Molim novinare da ubuduce za svaki tekst o BDPu pisu koliki je on po glavi stanovnika, jer sam % ne znaci bas mnogo, ako je zivotni standard najjadniji u Evropi.

of course

pre 7 godina

Sve je dobro kako kaze osim otpustanja radnika. E tu je saf problem. Koga otpustiti ?
Partijsku decu i poslusnike sa kupljenim skolama koji nemaju znanje, ili prave radnike.
DA NE BIDNE STRAJKA ???

Max

pre 7 godina

Kada u jednoj državi radi samo 35 odsto radno sposobnog stanovništva, kada je država praktično bez industrije, kada i bez velikih industrijskih potrošača Srbija kuburi sa energijom, kada je infrastruktura tragično zapuštena, tada ekonomska propast ne dolazi, ona je već tu.

sladjan

pre 7 godina

ako su rezultati ekonomske politike tako dobri posledica ce biti masovno otpustanje zaposlenih lica u javnom sektoru. Zar ne vidis premijeru da MMF kreira nestabilnost u zemlji, da se stvore nemiri. Vidis i sam to ali se nadam da do toga nece doci. Njima je cilj da primoraju Vladu RS da zatvori resavicu, RTB Bor. Samo ako im se prohte moracemo to da prihvatimo. Ali..........

Miloje

pre 7 godina

Ovaj poceo da nas priprema..sad sledi povecanje struje, pa povecanje akciza na gorivo, pa povecanje akciza na cigarete i alkoloh, pa povecanje PDV-a za 2%.. i tako to su te reforme, narod da placa i da glasa on da vlada..pametnome dosta

equilibirium

pre 7 godina

Moram da reagujem na ovu recenicu naseg premijera:

'Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.'

Sa ovim izjavama premijer konstantno vredja intiligenciju naroda koji makar nesto malo razumeju.

Pre svega premijer nikada ne kaze da mi spadamo u grupu zemalja koje su u razvoju, i za nas bi bilo normalno i pozeljno da imamo rast preko 4%. Besmisleno je porediti se sa razvijenim zemljama.

Dalje, nikada ne spomene da je BDP po glavi stanovnika u:

Srbiji -> 6,353.96 USD
EU -> $34,300 USD

Znaci da smo slabiji od EU proseka 6x. Mnoge zemlje su u 2015 imali veci rast od 4%, tako da je i to laz da ce Srbija 2017 imati najveci rast u Evropi, jedino ako budemo imali preko 4.5%

Dalje da bi se jos bolje razumeli efekti Vuciceve vladavine ukupan rast BDPa u poslednjih 5 godina ide ovako:

Albanija - 10.7%
BiH - 8.6% (imali poplave kao i mi)
Makedonija - 13.7%
Crna Gora - 10.5%
SRBIJA - 2.3%

i ovde se vidi da smo 4-6x slabiji od najbolizis komsija koji takodje spadaju u grupu zemalja koje su u razvoju, a Vucic nas poredi sa Luxemburogm, Ceskom itd.

Molim novinare da ubuduce za svaki tekst o BDPu pisu koliki je on po glavi stanovnika, jer sam % ne znaci bas mnogo, ako je zivotni standard najjadniji u Evropi.

Ђорђе

pre 7 godina

Иначе, Србија је независна, самостална, суверена држава, која никоме не дозвољава да јој се мијеша у унутрашње ствари...

Max

pre 7 godina

Kada u jednoj državi radi samo 35 odsto radno sposobnog stanovništva, kada je država praktično bez industrije, kada i bez velikih industrijskih potrošača Srbija kuburi sa energijom, kada je infrastruktura tragično zapuštena, tada ekonomska propast ne dolazi, ona je već tu.

Miloje

pre 7 godina

Ovaj poceo da nas priprema..sad sledi povecanje struje, pa povecanje akciza na gorivo, pa povecanje akciza na cigarete i alkoloh, pa povecanje PDV-a za 2%.. i tako to su te reforme, narod da placa i da glasa on da vlada..pametnome dosta

dex

pre 7 godina

Vidim, botovima je svejedno, oni ionako rade samo za sendviče. Što se tiče ove izjave o nakvećem rastu u Evropi, pa naravno... Švajcarska koja je prebogata ni ne može da ima rast od 4% jer bi onda mogli da izvoze samo pare. Mi koji smo devastirani zahvaljujući najviše Vučićevim i Dačićevim mentorima, pa potom i njima samima rast od 4% nije nemoguća misija. Druga je stvar što se to neće desiti, jer ovaj čovek već četiri godine u svojoj predizbornoj kampanji najavljuje sve i svašta, a bukvalno ništa od bitnih stvari nije ostvareno!

of course

pre 7 godina

Sve je dobro kako kaze osim otpustanja radnika. E tu je saf problem. Koga otpustiti ?
Partijsku decu i poslusnike sa kupljenim skolama koji nemaju znanje, ili prave radnike.
DA NE BIDNE STRAJKA ???

delq

pre 7 godina

U javnoj firmi u kojoj radim vec 15 godina, u Nisu, je spremljen spisak za otpustanje pre 2 meseca. Ja se sa jos petoro iz mog odeljenja nalazim na tom spisku, iako sam po ucinku, dakle licnim doprinosom, doneo firmi naplatom zaostalih dugovanja, vise nego 15oro iz preostale dve kancelarije ZAJEDNO. Pretpostavljate, nisam u stranci, vecina njih jeste, stavise zaposleni su od 2012. na ovamo, a ostatak su kucni prijatelji direktora koji dolazi na posao sa burekom u 11h a izlazi posle 2 sata, dok ja izlazim sa cistacima. I onda ce ovaj da mi prica o pravnoj i pravicnoj drzavi. Zasto sam bre ovde rodjen, ZASTO?!?

ekonomista

pre 7 godina

Demagogija za polupismenu ili nepismenu Srbiju. Rast moze da bude i 10% kada smo na dnu. Sve zemlje uokruzenju imaju duplo veci BDP od Srbije.I nije isto kada ga povecas sa 5 hiljada i sa 10 hiljada.kao sto su u Milosevicevo vreme trolail da se izvoz povecao 200%.za vreme sankcija nista nisi izvozio a po ukidanju 2 para cipela

Uploudovac

pre 7 godina

A šta si drugo i radio za četri godine osim što si pričao o otpuštanjima (otpušteni ugovorci koji su radili decenijama na ugovor naravno nisu imali vezu beli medvedi ostali da lade )i smanjio plate i peMzije .....

Bunika

pre 7 godina

Niste zakasnili s otpustanjima, nego su bili izbori, pa ste morali da odgodite. Verujem da ste u razgovoru naisli na razumevanje.
A sto se tice price o ekonomskom rastu, znamo koliko prosecni Srbin razume sta je to uopste i koliki je bio rast do sada. To sto se ja sablaznjavam kako jedan premijer moze sebi da dozvoli takav diletantizam u govoru za medije, to nije vazno. Bice minusa na komentar, ako uopste bude objavljen, a to je jedino vazno ovih dana.

izabrali

pre 7 godina

demagog... pa ne kasnim ja da otpuštanjima. građani ove države otplaćuju dugove mmf-u ove i prethodnih vlada (s tim da je ova duplirala sve od zadnje) preko poreza, a ti vučko bi mogao bar jedno predizborno obećanje iz 2012. da ispuniš i smanjiš državni aparat.

PENZIONER

pre 7 godina

Što dramiš, pa ne traže ti da otpuštaš radnike, nego neradnike, a to je bar lako. Da je sreće, to bi uradio i bez MMF-a. Ali, jedno su verbalne reforme, a drugo su one suštinske, a te druge tebi jako loše idu. Krajnje je vreme da se sav taj partijski nesposobni kadar, sa čijem se "radom" mi građani suočavamo svaki dan, razjuri, a javni sektor profesionalizuje. To će destimulisati sve one koji nemaju nikakva znanja, da uđu u politiku. Kada se to desi, u politiku će ulaziti samo oni koji su se ostvarili u nečemu, a onda će i Srbiji da krene. A što se tiče tih partijskih sveznalica, pa krajnje je vreme da nešto nauče i da počnu da žive od svog rada, a ne da žive na narodnoj grbači. Radna mesta moraju biti relana, a stručnost mora biti osnovni kriterijum prilkom primanja u radni odnos. Svestan sam da će to u Srbiji teško da prođe, ali dok se to ne desi, Srbija neće krenuti napred.

Aster Blistok

pre 7 godina

Sa obzirom na sve ovo procitano se moze izvuci samo jedan zakljucak. Kasnimo, kasnimo, kasnimo i sto je obicnom narodu gore to je njima bolje. Oni zive bez ustezanja prosipajuci parole i maglu. Hoce li se ikada politicari pozvati na odgovornost u ovoj tuznoj zemlji? Od kada sam rodjen slusam price tipa "Stezimo kaise drugovi (bilo nekada)" i "Teska nas vremena ocekuju i teski zadaci slede". O boljitku da ne i govorim.

max%

pre 7 godina

Diktiraju mu drugi,gde je javni dug?!!Gde je kurs dinara,nerealan i fiksiran stoji u mestu,sto nije po zakonu?!!!!Drzavna preduzeca su puna zaposlenih koji igraju igrice i nisu u poslu,ne postuju radno vreme....Administracija spora,za svaki papir sve zivce pokidas,dok ga uzmes.Zdravstvo u rasulu,ako nemas vezu,niko si i nista!!!Pravosudje sporo i puno korupcije,gde je prisutna stranacka politika protiv postenih gradjana,itd itd!!!!!!

DulePA

pre 7 godina

Običan čovek ne oseća poboljšanje standarda, smanjivanje cena, kvalitet i brzinu rada javnih službi, pravnu sigurnost, smanjivanje korupcije... to je merilo uspešnosti, a ne neke kvazi-brojke...

Goran

pre 7 godina

Pa otpustite one koje ste doveli da zauzimaju mesto a vec su u penziji i primaju i penziju i platu.
Otpustite one neznalice sa laznim diplomama laznih fakulteta koji nista ne rade u kolektivima vec glume sefove a pri tome su nesposobni 1 kravu da cuvaju. Zatim one koji dobijaju duplo vece plate od onih koji rade a ni ne dolaze na posao.

Hocete sami da ih otpustimo?

Nema problema. Svi spiskovi u svim drzavnim institucijama i kolektivima su spremni za objavljivanje pa ce cim pokusate bilo koga ko nije clan ni jedne stranke da otpustite oni biti javno objavljeni sa pozivom na agresiju svih onih koji su dobili otkaze i ne mogu da hrane svoje porodice zbog vas lopova i nesposobnjakovica koji ostajete tu na prevaru samo zato sto ste clanovi stranaka.

Ako zelite haos u Beogradu i celoj Srbiji.

Ako zelite da krenemo na vase kuce, imovinu i porodice.

Samo izvolite. Mi nemamo sta da izgubimo a vi cete izgubiti sve !

sladjan

pre 7 godina

ako su rezultati ekonomske politike tako dobri posledica ce biti masovno otpustanje zaposlenih lica u javnom sektoru. Zar ne vidis premijeru da MMF kreira nestabilnost u zemlji, da se stvore nemiri. Vidis i sam to ali se nadam da do toga nece doci. Njima je cilj da primoraju Vladu RS da zatvori resavicu, RTB Bor. Samo ako im se prohte moracemo to da prihvatimo. Ali..........

takva vam karma

pre 7 godina

Običan čovek ne oseća poboljšanje standarda, smanjivanje cena, kvalitet i brzinu rada javnih službi, pravnu sigurnost, smanjivanje korupcije... to je merilo uspešnosti, a ne neke kvazi-brojke...
(DulePA, 17. maj 2016 15:38)
Nije to merilo u ovakvim zemljama. To je merilo kad ovakve zemlje postanu prvi svet, a u trecem svetu je i ovo mnogo. Da li taj covek ima radne navike i shvatanja prvog sveta, ili je vise jos uvek samoupavljac koji hoce on da odredjuje kad i kako se radi, kad i kako se placaju obaveze, itd.

Plus, ko ce da plati orgijanje devedesetih? Ti i vi svi mislite da sam ja i moja generacija hteo da u ovakvoj zemlji zivim? Ja kad sam zavrsio skolu, tad je Honeywell Bull sklopio sa EI Niš ugovor o pravljenju mainframe racunara kod nas, i to je bio plan trebalo je tu da radimo. Jos uvek ima dva mainframe racunara u podrumu Pentagona na kojima pise "Made in EI Honeywell Bull - Niš, Yougoslavia". A onda se pojavio Sloba, ime ponopsito. Mislis da je bio plan da zivimo kao stoka u propaloj zemljki, i to ne u smislu kao stoka sa malim standardom, to se izdrzi i prodje ako se radi normalno, nego kao stoka u zemlji besmisla u kojoj vlada haos i neuredjenost koju oni i neceda menjaju jer tvrde kako je to sloboda. E pa tako i vi. Sta da radis, takva vam karma. Lose danas za bolje sutra ponavljaju meni od jutra do jutra, ne moze da se na pravi kajgana ako sene razbiju jaja, i mada niko to nece, ipak mora neko da se zrtvuje da sutra bude bolje, a sad je vaš red.

Bahati penzioner

pre 7 godina

Pa najlakse je bilo udariti na penzionere, prosvetare I lekare! Otpustanje nece lako proci cak ni u anesteziranoj Srbiji. Velika je steta sto ni vodja ni narod to nisu shvatili pre izbora.

Srdjan

pre 7 godina

Jednog "uspesnog" privrednika da pretresete i oduzmete sav novac koji je izneo iz zemlje pri tome vrseci utaju poreza i krseci zakona Srbije ne bi morali da otpustate ljude niti da smanjujete plate.

Jadnog, a ima vas na hiljade lopova !

Ili se dovedite u red i pohapsite nekolicinu lopova i oduzmite sav novac od njih cime bi mnogo toga moglo da se isfinansira ili vas ceka pakao !

Porez na imovinu povecan i ove godine iako cene stanova padaju !

pre 7 godina

Kasni sa otpustanjem ali sa povecanjem poreza i uvodjenjem novih taksi i povecanjem akciza ne kasni ! Moraju nesto da jedu i ti paraziti koje Kori Udovicki kao otpusta vec dve godine !
Nego da li ste znali da izvod iz katastra na pr. za sastavljanje ugovora o dozivotnom izdrzavanju, vazi samo cetiri (4) dana ? Ako ugovor ne sastavis u tom roku, petog dana parazitima moras ponovo da platis 1300 din !!

Bora

pre 7 godina

To za javni sektor se zna vec godinama. Riba od glave smrdi, trebalo je prvo rešiti javni sektor i drustvena preduzeca pa onda umanjitivati plate i penzije. Ne moze drzava uvoditi stednju i reforme drugima, a da na sebi to da ne sprovodi..Skidati narodu od plate a ne otpustati one koji su se uglavnom preko veze zaposlili. I to nebi uradili da ne trazi MMF:

Deja

pre 7 godina

Bez obzira na to što će biti najteža ova 5 revizija po rečima premijera, uveren sam da ćemo uspeti i tu da dobijemo pozitivnu ocenu, zahvaljujući upravo trudu i radu samog premijera i njegovoj politici.

takva vam karma

pre 7 godina

Običan čovek ne oseća poboljšanje standarda, smanjivanje cena, kvalitet i brzinu rada javnih službi, pravnu sigurnost, smanjivanje korupcije... to je merilo uspešnosti, a ne neke kvazi-brojke...
(DulePA, 17. maj 2016 15:38)
Nije to merilo u ovakvim zemljama. To je merilo kad ovakve zemlje postanu prvi svet, a u trecem svetu je i ovo mnogo. Da li taj covek ima radne navike i shvatanja prvog sveta, ili je vise jos uvek samoupavljac koji hoce on da odredjuje kad i kako se radi, kad i kako se placaju obaveze, itd.

Plus, ko ce da plati orgijanje devedesetih? Ti i vi svi mislite da sam ja i moja generacija hteo da u ovakvoj zemlji zivim? Ja kad sam zavrsio skolu, tad je Honeywell Bull sklopio sa EI Niš ugovor o pravljenju mainframe racunara kod nas, i to je bio plan trebalo je tu da radimo. Jos uvek ima dva mainframe racunara u podrumu Pentagona na kojima pise "Made in EI Honeywell Bull - Niš, Yougoslavia". A onda se pojavio Sloba, ime ponopsito. Mislis da je bio plan da zivimo kao stoka u propaloj zemljki, i to ne u smislu kao stoka sa malim standardom, to se izdrzi i prodje ako se radi normalno, nego kao stoka u zemlji besmisla u kojoj vlada haos i neuredjenost koju oni i neceda menjaju jer tvrde kako je to sloboda. E pa tako i vi. Sta da radis, takva vam karma. Lose danas za bolje sutra ponavljaju meni od jutra do jutra, ne moze da se na pravi kajgana ako sene razbiju jaja, i mada niko to nece, ipak mora neko da se zrtvuje da sutra bude bolje, a sad je vaš red.

Goran

pre 7 godina

Pa otpustite one koje ste doveli da zauzimaju mesto a vec su u penziji i primaju i penziju i platu.
Otpustite one neznalice sa laznim diplomama laznih fakulteta koji nista ne rade u kolektivima vec glume sefove a pri tome su nesposobni 1 kravu da cuvaju. Zatim one koji dobijaju duplo vece plate od onih koji rade a ni ne dolaze na posao.

Hocete sami da ih otpustimo?

Nema problema. Svi spiskovi u svim drzavnim institucijama i kolektivima su spremni za objavljivanje pa ce cim pokusate bilo koga ko nije clan ni jedne stranke da otpustite oni biti javno objavljeni sa pozivom na agresiju svih onih koji su dobili otkaze i ne mogu da hrane svoje porodice zbog vas lopova i nesposobnjakovica koji ostajete tu na prevaru samo zato sto ste clanovi stranaka.

Ako zelite haos u Beogradu i celoj Srbiji.

Ako zelite da krenemo na vase kuce, imovinu i porodice.

Samo izvolite. Mi nemamo sta da izgubimo a vi cete izgubiti sve !

Max

pre 7 godina

Kada u jednoj državi radi samo 35 odsto radno sposobnog stanovništva, kada je država praktično bez industrije, kada i bez velikih industrijskih potrošača Srbija kuburi sa energijom, kada je infrastruktura tragično zapuštena, tada ekonomska propast ne dolazi, ona je već tu.

DulePA

pre 7 godina

Običan čovek ne oseća poboljšanje standarda, smanjivanje cena, kvalitet i brzinu rada javnih službi, pravnu sigurnost, smanjivanje korupcije... to je merilo uspešnosti, a ne neke kvazi-brojke...

Uploudovac

pre 7 godina

A šta si drugo i radio za četri godine osim što si pričao o otpuštanjima (otpušteni ugovorci koji su radili decenijama na ugovor naravno nisu imali vezu beli medvedi ostali da lade )i smanjio plate i peMzije .....

Bahati penzioner

pre 7 godina

Pa najlakse je bilo udariti na penzionere, prosvetare I lekare! Otpustanje nece lako proci cak ni u anesteziranoj Srbiji. Velika je steta sto ni vodja ni narod to nisu shvatili pre izbora.

ekonomista

pre 7 godina

Demagogija za polupismenu ili nepismenu Srbiju. Rast moze da bude i 10% kada smo na dnu. Sve zemlje uokruzenju imaju duplo veci BDP od Srbije.I nije isto kada ga povecas sa 5 hiljada i sa 10 hiljada.kao sto su u Milosevicevo vreme trolail da se izvoz povecao 200%.za vreme sankcija nista nisi izvozio a po ukidanju 2 para cipela

Srdjan

pre 7 godina

Jednog "uspesnog" privrednika da pretresete i oduzmete sav novac koji je izneo iz zemlje pri tome vrseci utaju poreza i krseci zakona Srbije ne bi morali da otpustate ljude niti da smanjujete plate.

Jadnog, a ima vas na hiljade lopova !

Ili se dovedite u red i pohapsite nekolicinu lopova i oduzmite sav novac od njih cime bi mnogo toga moglo da se isfinansira ili vas ceka pakao !

of course

pre 7 godina

Sve je dobro kako kaze osim otpustanja radnika. E tu je saf problem. Koga otpustiti ?
Partijsku decu i poslusnike sa kupljenim skolama koji nemaju znanje, ili prave radnike.
DA NE BIDNE STRAJKA ???

Bunika

pre 7 godina

Niste zakasnili s otpustanjima, nego su bili izbori, pa ste morali da odgodite. Verujem da ste u razgovoru naisli na razumevanje.
A sto se tice price o ekonomskom rastu, znamo koliko prosecni Srbin razume sta je to uopste i koliki je bio rast do sada. To sto se ja sablaznjavam kako jedan premijer moze sebi da dozvoli takav diletantizam u govoru za medije, to nije vazno. Bice minusa na komentar, ako uopste bude objavljen, a to je jedino vazno ovih dana.

max%

pre 7 godina

Diktiraju mu drugi,gde je javni dug?!!Gde je kurs dinara,nerealan i fiksiran stoji u mestu,sto nije po zakonu?!!!!Drzavna preduzeca su puna zaposlenih koji igraju igrice i nisu u poslu,ne postuju radno vreme....Administracija spora,za svaki papir sve zivce pokidas,dok ga uzmes.Zdravstvo u rasulu,ako nemas vezu,niko si i nista!!!Pravosudje sporo i puno korupcije,gde je prisutna stranacka politika protiv postenih gradjana,itd itd!!!!!!

Miloje

pre 7 godina

Ovaj poceo da nas priprema..sad sledi povecanje struje, pa povecanje akciza na gorivo, pa povecanje akciza na cigarete i alkoloh, pa povecanje PDV-a za 2%.. i tako to su te reforme, narod da placa i da glasa on da vlada..pametnome dosta

equilibirium

pre 7 godina

Moram da reagujem na ovu recenicu naseg premijera:

'Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.'

Sa ovim izjavama premijer konstantno vredja intiligenciju naroda koji makar nesto malo razumeju.

Pre svega premijer nikada ne kaze da mi spadamo u grupu zemalja koje su u razvoju, i za nas bi bilo normalno i pozeljno da imamo rast preko 4%. Besmisleno je porediti se sa razvijenim zemljama.

Dalje, nikada ne spomene da je BDP po glavi stanovnika u:

Srbiji -> 6,353.96 USD
EU -> $34,300 USD

Znaci da smo slabiji od EU proseka 6x. Mnoge zemlje su u 2015 imali veci rast od 4%, tako da je i to laz da ce Srbija 2017 imati najveci rast u Evropi, jedino ako budemo imali preko 4.5%

Dalje da bi se jos bolje razumeli efekti Vuciceve vladavine ukupan rast BDPa u poslednjih 5 godina ide ovako:

Albanija - 10.7%
BiH - 8.6% (imali poplave kao i mi)
Makedonija - 13.7%
Crna Gora - 10.5%
SRBIJA - 2.3%

i ovde se vidi da smo 4-6x slabiji od najbolizis komsija koji takodje spadaju u grupu zemalja koje su u razvoju, a Vucic nas poredi sa Luxemburogm, Ceskom itd.

Molim novinare da ubuduce za svaki tekst o BDPu pisu koliki je on po glavi stanovnika, jer sam % ne znaci bas mnogo, ako je zivotni standard najjadniji u Evropi.

sladjan

pre 7 godina

ako su rezultati ekonomske politike tako dobri posledica ce biti masovno otpustanje zaposlenih lica u javnom sektoru. Zar ne vidis premijeru da MMF kreira nestabilnost u zemlji, da se stvore nemiri. Vidis i sam to ali se nadam da do toga nece doci. Njima je cilj da primoraju Vladu RS da zatvori resavicu, RTB Bor. Samo ako im se prohte moracemo to da prihvatimo. Ali..........

Aster Blistok

pre 7 godina

Sa obzirom na sve ovo procitano se moze izvuci samo jedan zakljucak. Kasnimo, kasnimo, kasnimo i sto je obicnom narodu gore to je njima bolje. Oni zive bez ustezanja prosipajuci parole i maglu. Hoce li se ikada politicari pozvati na odgovornost u ovoj tuznoj zemlji? Od kada sam rodjen slusam price tipa "Stezimo kaise drugovi (bilo nekada)" i "Teska nas vremena ocekuju i teski zadaci slede". O boljitku da ne i govorim.

dex

pre 7 godina

Vidim, botovima je svejedno, oni ionako rade samo za sendviče. Što se tiče ove izjave o nakvećem rastu u Evropi, pa naravno... Švajcarska koja je prebogata ni ne može da ima rast od 4% jer bi onda mogli da izvoze samo pare. Mi koji smo devastirani zahvaljujući najviše Vučićevim i Dačićevim mentorima, pa potom i njima samima rast od 4% nije nemoguća misija. Druga je stvar što se to neće desiti, jer ovaj čovek već četiri godine u svojoj predizbornoj kampanji najavljuje sve i svašta, a bukvalno ništa od bitnih stvari nije ostvareno!

izabrali

pre 7 godina

demagog... pa ne kasnim ja da otpuštanjima. građani ove države otplaćuju dugove mmf-u ove i prethodnih vlada (s tim da je ova duplirala sve od zadnje) preko poreza, a ti vučko bi mogao bar jedno predizborno obećanje iz 2012. da ispuniš i smanjiš državni aparat.

PENZIONER

pre 7 godina

Što dramiš, pa ne traže ti da otpuštaš radnike, nego neradnike, a to je bar lako. Da je sreće, to bi uradio i bez MMF-a. Ali, jedno su verbalne reforme, a drugo su one suštinske, a te druge tebi jako loše idu. Krajnje je vreme da se sav taj partijski nesposobni kadar, sa čijem se "radom" mi građani suočavamo svaki dan, razjuri, a javni sektor profesionalizuje. To će destimulisati sve one koji nemaju nikakva znanja, da uđu u politiku. Kada se to desi, u politiku će ulaziti samo oni koji su se ostvarili u nečemu, a onda će i Srbiji da krene. A što se tiče tih partijskih sveznalica, pa krajnje je vreme da nešto nauče i da počnu da žive od svog rada, a ne da žive na narodnoj grbači. Radna mesta moraju biti relana, a stručnost mora biti osnovni kriterijum prilkom primanja u radni odnos. Svestan sam da će to u Srbiji teško da prođe, ali dok se to ne desi, Srbija neće krenuti napred.

delq

pre 7 godina

U javnoj firmi u kojoj radim vec 15 godina, u Nisu, je spremljen spisak za otpustanje pre 2 meseca. Ja se sa jos petoro iz mog odeljenja nalazim na tom spisku, iako sam po ucinku, dakle licnim doprinosom, doneo firmi naplatom zaostalih dugovanja, vise nego 15oro iz preostale dve kancelarije ZAJEDNO. Pretpostavljate, nisam u stranci, vecina njih jeste, stavise zaposleni su od 2012. na ovamo, a ostatak su kucni prijatelji direktora koji dolazi na posao sa burekom u 11h a izlazi posle 2 sata, dok ja izlazim sa cistacima. I onda ce ovaj da mi prica o pravnoj i pravicnoj drzavi. Zasto sam bre ovde rodjen, ZASTO?!?

Ђорђе

pre 7 godina

Иначе, Србија је независна, самостална, суверена држава, која никоме не дозвољава да јој се мијеша у унутрашње ствари...

Deja

pre 7 godina

Bez obzira na to što će biti najteža ova 5 revizija po rečima premijera, uveren sam da ćemo uspeti i tu da dobijemo pozitivnu ocenu, zahvaljujući upravo trudu i radu samog premijera i njegovoj politici.

Bora

pre 7 godina

To za javni sektor se zna vec godinama. Riba od glave smrdi, trebalo je prvo rešiti javni sektor i drustvena preduzeca pa onda umanjitivati plate i penzije. Ne moze drzava uvoditi stednju i reforme drugima, a da na sebi to da ne sprovodi..Skidati narodu od plate a ne otpustati one koji su se uglavnom preko veze zaposlili. I to nebi uradili da ne trazi MMF:

Porez na imovinu povecan i ove godine iako cene stanova padaju !

pre 7 godina

Kasni sa otpustanjem ali sa povecanjem poreza i uvodjenjem novih taksi i povecanjem akciza ne kasni ! Moraju nesto da jedu i ti paraziti koje Kori Udovicki kao otpusta vec dve godine !
Nego da li ste znali da izvod iz katastra na pr. za sastavljanje ugovora o dozivotnom izdrzavanju, vazi samo cetiri (4) dana ? Ako ugovor ne sastavis u tom roku, petog dana parazitima moras ponovo da platis 1300 din !!