Petak, 12.02.2016.

12:28

"Ne trebaju nam pare, nego američki gen"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zamolio je senatora Boba Korkera da svojim autoritetom i ugledom pomogne Srbiji da privuče još američkih investitora.

Izvor: Tanjug

"Ne trebaju nam pare, nego amerièki gen" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

Liberty

pre 8 godina

Na zalost, ovde sve vrvi od botova, a naslov je sustinski vazan i ohrabruje cinjenica da premijer razume sta je nas najveci problem - uzrok svih problema! Na srecu, za taj problem su pametni ljudi odavno nasli resenje: efikasan pravosudni sistem + nemesanje drzave u privredu (deregulacija) = prosperitet i dovoljno bogato drustvo koje i dalje ima probleme, ali je u stanju da resava.

Kritičar

pre 8 godina

Stvarno je vreme da promenimo sebe. Kao narod skloni smo korupciji i raznim malverzacijama. Rade zaista oni koji su zaposleni kod privatnika.Zaposleni u javnim preduzećima navikli su da na posao dođu kada hoće, pročitaju novine, popiju par kafa i idu kući. Ne može se tako živeti.

boško

pre 8 godina

Ako nude pod dobrim uslovima ne bi ja tek tako odbacio njihove pare,pošto je opšte poznato da su Amerikanci velike tvrdice kao ovi naši Piroćanci.Što se tiče ostalog uz potpunosti se slažem sa premijerom.

Dejan

pre 8 godina

Dobri odnosi Srbije i SAD i pohvale koje stizu od strane Americkih zvanicnika su jasan signal da Srbija ide u pravom smeru. Pohvale na racun sprovodjenja ekonomskih reformi, migrantske krize, pregovora sa Eu, jasno govore o tome koliko se ceni rad i trud ove vlade koju vodi premijer Vucic.

Vesa

pre 8 godina

Svaka investicija i ekonomska saradnja sa SAD-om je od izuzetnog znacaja za Srbiju, jer na taj nacin pruza snaznu podrsku razvoju nase privrede.

Milos

pre 8 godina

U pravu je premijer, samo malo vise da naucimo o radu njihovog menadzmenta i njihovim kompetitivnim osobinama,bicemo dostojni da sami punimo budzet bez ikakve pomoci.Imao sam priliku da radim nesto slicno i uvideo da su oni najpoznatiji i najbolji strucnjaci u tome.

Wilson

pre 8 godina

Nova radna mesta i investicije je obećao Vučić a to polako ispunjava zato što je reformama stvorio najbolje moguće uslove za strane ulagače.

Oliver

pre 8 godina

Srbija zahvaljujući premijeru ima odlične odnose sa SAD i samim tim je na dobrom putu da još više američkih investitora ulaže u Srbiju.

Mirjana

pre 8 godina

Srbija je postala sigurno i atraktivno plodno tlo za strane investitore i premijer se maksimalno trudi da privuce što više njih da ulažu kod nas! Sve čestitke i pohvale premijeru na predanom zalaganju da od Srbije napravi savremenu državu!

Lenka

pre 8 godina

Vučić ima viziju moderne i uspešne Srbije koja je lider u regionu a u ostvarivanju te vizije mu pomažu partneri iz moćnih država kao što je SAD i Nemačka.SAD ulaže u Srbiju i otvara nova radna mesta zato što je Srbija stabilna država u kojoj je sigurno ulagati.

Ognjen

pre 8 godina

Ne sumnjam da će senator Korker uslišiti Vučićevu molbu i svojim autoritetom i ugledom ubediti američke investitore da ulažu u Srbiju.

Zlatko

pre 8 godina

Premijer Vučić svaku moguću priliku koristi da pozove štrane investitore da posluju u Srbiji kako bismo postali što pre moderna i jaka država!

Ris

pre 8 godina

Reforme su odavno u toku, i stvarno je neophodno da sagledamo poslovanje drugih uspešnih zemalja kako bi i sami zablistali. Amerikanci su preduzimljivi i uspešni u pokretanju biznisa, a nama je svaka pomoć dobrodošla

Viki

pre 8 godina

Srbija je sprovođenjem reformi stvorila uslove za mnogo veća strana ulaganja u Srbiju što će se pozitivno odraziti na srpsku ekonomiju.

Lena

pre 8 godina

Srbija da bi bila uspešna kao i SAD mora učiti i primeniti sva znanja i iskustva koja se primenjuju u američkoj ekonomiji.Srbija mora imati preduzetnički duh koji imaju amerikanci jer je to neophodno za brži razvoj Srbije.

ZestokMomak

pre 8 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali americke kompanije su dobrodosle u svaku zemlju, pa tako i kod nas. Bolje ih je imati za saveznika nego za neprijatelja, Vucic to zna i radi na tome.

Tjara

pre 8 godina

Ono sto je Srbiji potrebno je da se njena mala i srednja preduzeca oslanjaju na velike sisteme, s tim da drzava u svojim rukama drzi poluge sistema, strateske grane i bankarski sistem.Stranci koji dolaze da organizuju proizvodnju namenjenu izvozu su dobrodosli. Dosta nam je onih koji su dolazili samo da bi eksploatisali domace trziste.

Gašpar

pre 8 godina

Politička filozofija protestantskog kapitalizma koju forsira Vučić je pravo osveženje na našoj političkoj sceni. Kamo sreće da da se ista prima i kod običnih ljudi.

PARALELA

pre 8 godina

Samo da Amerkanci ne shvate da je to samo Vučićeva vizija, praktično je to vizika velikog dela gradjana Srbije kojima je cilj bolji i kvalitetniji život njihovih porodica i njih.

Prosto k'o pasulj

pre 8 godina

Само једно питање за ботове. Шра мислите, зашто Американци подржавају човека који је до јуче имао неке друге визије? Имајте на уму да у УСА политичари "падају" и због најмање мрље у каријери. Како онда то да им дугогодишња политичка каријера Вучића радикала не смета?
Немојте се збунити драги ботови, питање је једно, само сам га поставио на два различита начина да не буде како нисте схватили суштину.

pekinska patka

pre 8 godina

Stabilnost zemlje je izvesnija i rast BDP veći tamo gde su prisutne velike američke kompanije, a za njima dolaze japanske, korejske i druge.

Milica

pre 8 godina

To je kljucni faktor svake vrste napretka, jer novac je najlakse obezbediti ali u odnosu na ideje i dobru organizaciju, podrsku koju nam je americki senator pruzio mislim da novac ne igra vaznu ulogu koliko ideja, informacija i dobra organizacija.

Petar

pre 8 godina

Imamo talenta za privatni biznis. Ono što nam nedostaje jeste bolja organizacija javne urpave. Nadam se da ćemo do 2020. godine reformisati Srbiju, i da će nakon ove godine kao članica EU Srbija biti još povoljna za sve strane investitore.

Milan

pre 8 godina

SAD su najveći investitor u Srbiji zato što je Srbija stabilna država u kojoj je sigurno ulagati a to pogoduje i Srbiji jer Srbija time dobija nova realna radna mesta što je i naš cilj.

Lela

pre 8 godina

Srbija je prelepa zemlja, i njoj su potrebne zdrave greenfeld investicije, navijam da sto vise investitora dodje u Srbiju, tako cemo svi bolje ziveti, narocito kada pocne razmena radne snage sa EU.

nije gen genije

pre 8 godina

Nemaju ameri nikakav gen za preduzimljivost/preduzetnistvo, vec uredjenju drzavu - pravni sistem, trziste, niske takse i poreze, itd. Dok to ne bude u Srbiji (cak i povoljnije nego tamo) - nece biti ni preduzetnistva

Marko

pre 8 godina

Opet žalopojke i prošenje za šaku dolara.Dovedite nam investitore...... i tako u nedogled.Žalosno je ko nas vodi već 26 godina, nortorni lažovi i nesposobnjakovići.

Mladen

pre 8 godina

Srbija je na dobrom putu da postane privlačna za američke investitore. Verujem da će narednih godina puno više američkih kompanije graditi fabrike u Srbiji. Imamo za to sve predispozicije: kvalitetnu radnu snagu, dobar geografski položaj i stabilan pravni sistem.

udaradudarabrudara

pre 8 godina

da mi kupuju zemlju za male pare i tretiraju sunarodnike kao jeftinu radnu snagu? ne znam za ove botove ali ja ne zelim ni jednog americkog investitora u svojoj zemlji

Goran

pre 8 godina

U 21. veku sve se vrti oko ekonomije. Ako SAD žele veći uticaj na politku Srbije, moraće da u narednim godinama više ulažu u srpsku ekonomiju svoj kapital. To su zakoni geopolitike.

Viktor

pre 8 godina

E, moj Vucicu, to nije gen, to su stotine godina drugacije istorije i kulture. Pa kad ne mogu Francuzi ili Italijani, koji su mnogo duze ziveli u demokratskom kapitalizmu, kako li ce tek Srbija, koja jos zali za Titovim socijalizmom, koji su izdrzavale te iste SAD svojim kreditima i nepovratnom pomoci (ne bitno zbog kojih razloga).

EU Citizen

pre 8 godina

Koliko je ivi samo istinito da smo jedan tako vredan, preduzimljiv i odgovoboran narod kao Amerikanci, umesto totalitarnih, neradničkih, korumpiranih, inertnih Balkanaca koji stalno čekaju da im neko drugi, najbolje država, reši probleme i za svoje neuspeh krive samo druge, gde bi nam kraj bio.

nesrećni Toma

pre 8 godina

Ovo je očigledan dokaz raskola u redovima naprednjaka. Pre neki dan Toma hoće da sačuva srpski gen a ovaj sad traži američki. Odosmo mi u genetske mutante a onda, gde će nam biti kraj.

Colorandjanin

pre 8 godina

Amerikanci stvarno imaju dosta preduzetnickog duha, i ono sto je najbitnije posle toga a to je da se ne stide nicega da rade. Nas narod je navikao da zakera a to u preduzetnistvu ne sme da se dogadja.

Tamara

pre 8 godina

I mi građani podržavamo premijera u realizaciji naše zajedničke vizije! Zato zajedno za reforme. Srbija će postati jaka država sa razvijenom ekonomijom, mesto kreativnog susreta Istoka i Zapada. Zemlja koja će biti privrednok, kulturno i saobraćajno raskršće jugoistočne Evrope i most Istoka i Zapada u 21-vom veku!

Buda-Filadelfija

pre 8 godina

Treba napraviti radnu grupu za privlacenje investicija iz Amerike. Clanovi grupe pored Srpskih treba da budu i Americki politicari i uspesni biznismeni koji ovde posluju, naj taj nacin ce investicije biti u mnogo vecem broju.

Mirjana

pre 8 godina

Srbija je postala sigurno i atraktivno plodno tlo za strane investitore i premijer se maksimalno trudi da privuce što više njih da ulažu kod nas! Sve čestitke i pohvale premijeru na predanom zalaganju da od Srbije napravi savremenu državu!

Lela

pre 8 godina

Srbija je prelepa zemlja, i njoj su potrebne zdrave greenfeld investicije, navijam da sto vise investitora dodje u Srbiju, tako cemo svi bolje ziveti, narocito kada pocne razmena radne snage sa EU.

Milica

pre 8 godina

To je kljucni faktor svake vrste napretka, jer novac je najlakse obezbediti ali u odnosu na ideje i dobru organizaciju, podrsku koju nam je americki senator pruzio mislim da novac ne igra vaznu ulogu koliko ideja, informacija i dobra organizacija.

Lenka

pre 8 godina

Vučić ima viziju moderne i uspešne Srbije koja je lider u regionu a u ostvarivanju te vizije mu pomažu partneri iz moćnih država kao što je SAD i Nemačka.SAD ulaže u Srbiju i otvara nova radna mesta zato što je Srbija stabilna država u kojoj je sigurno ulagati.

Zlatko

pre 8 godina

Premijer Vučić svaku moguću priliku koristi da pozove štrane investitore da posluju u Srbiji kako bismo postali što pre moderna i jaka država!

Ris

pre 8 godina

Reforme su odavno u toku, i stvarno je neophodno da sagledamo poslovanje drugih uspešnih zemalja kako bi i sami zablistali. Amerikanci su preduzimljivi i uspešni u pokretanju biznisa, a nama je svaka pomoć dobrodošla

Ognjen

pre 8 godina

Ne sumnjam da će senator Korker uslišiti Vučićevu molbu i svojim autoritetom i ugledom ubediti američke investitore da ulažu u Srbiju.

Tjara

pre 8 godina

Ono sto je Srbiji potrebno je da se njena mala i srednja preduzeca oslanjaju na velike sisteme, s tim da drzava u svojim rukama drzi poluge sistema, strateske grane i bankarski sistem.Stranci koji dolaze da organizuju proizvodnju namenjenu izvozu su dobrodosli. Dosta nam je onih koji su dolazili samo da bi eksploatisali domace trziste.

pekinska patka

pre 8 godina

Stabilnost zemlje je izvesnija i rast BDP veći tamo gde su prisutne velike američke kompanije, a za njima dolaze japanske, korejske i druge.

ZestokMomak

pre 8 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali americke kompanije su dobrodosle u svaku zemlju, pa tako i kod nas. Bolje ih je imati za saveznika nego za neprijatelja, Vucic to zna i radi na tome.

Lena

pre 8 godina

Srbija da bi bila uspešna kao i SAD mora učiti i primeniti sva znanja i iskustva koja se primenjuju u američkoj ekonomiji.Srbija mora imati preduzetnički duh koji imaju amerikanci jer je to neophodno za brži razvoj Srbije.

Colorandjanin

pre 8 godina

Amerikanci stvarno imaju dosta preduzetnickog duha, i ono sto je najbitnije posle toga a to je da se ne stide nicega da rade. Nas narod je navikao da zakera a to u preduzetnistvu ne sme da se dogadja.

Mladen

pre 8 godina

Srbija je na dobrom putu da postane privlačna za američke investitore. Verujem da će narednih godina puno više američkih kompanije graditi fabrike u Srbiji. Imamo za to sve predispozicije: kvalitetnu radnu snagu, dobar geografski položaj i stabilan pravni sistem.

Milan

pre 8 godina

SAD su najveći investitor u Srbiji zato što je Srbija stabilna država u kojoj je sigurno ulagati a to pogoduje i Srbiji jer Srbija time dobija nova realna radna mesta što je i naš cilj.

Viki

pre 8 godina

Srbija je sprovođenjem reformi stvorila uslove za mnogo veća strana ulaganja u Srbiju što će se pozitivno odraziti na srpsku ekonomiju.

boško

pre 8 godina

Ako nude pod dobrim uslovima ne bi ja tek tako odbacio njihove pare,pošto je opšte poznato da su Amerikanci velike tvrdice kao ovi naši Piroćanci.Što se tiče ostalog uz potpunosti se slažem sa premijerom.

Gašpar

pre 8 godina

Politička filozofija protestantskog kapitalizma koju forsira Vučić je pravo osveženje na našoj političkoj sceni. Kamo sreće da da se ista prima i kod običnih ljudi.

Dejan

pre 8 godina

Dobri odnosi Srbije i SAD i pohvale koje stizu od strane Americkih zvanicnika su jasan signal da Srbija ide u pravom smeru. Pohvale na racun sprovodjenja ekonomskih reformi, migrantske krize, pregovora sa Eu, jasno govore o tome koliko se ceni rad i trud ove vlade koju vodi premijer Vucic.

Petar

pre 8 godina

Imamo talenta za privatni biznis. Ono što nam nedostaje jeste bolja organizacija javne urpave. Nadam se da ćemo do 2020. godine reformisati Srbiju, i da će nakon ove godine kao članica EU Srbija biti još povoljna za sve strane investitore.

Tamara

pre 8 godina

I mi građani podržavamo premijera u realizaciji naše zajedničke vizije! Zato zajedno za reforme. Srbija će postati jaka država sa razvijenom ekonomijom, mesto kreativnog susreta Istoka i Zapada. Zemlja koja će biti privrednok, kulturno i saobraćajno raskršće jugoistočne Evrope i most Istoka i Zapada u 21-vom veku!

Kritičar

pre 8 godina

Stvarno je vreme da promenimo sebe. Kao narod skloni smo korupciji i raznim malverzacijama. Rade zaista oni koji su zaposleni kod privatnika.Zaposleni u javnim preduzećima navikli su da na posao dođu kada hoće, pročitaju novine, popiju par kafa i idu kući. Ne može se tako živeti.

Buda-Filadelfija

pre 8 godina

Treba napraviti radnu grupu za privlacenje investicija iz Amerike. Clanovi grupe pored Srpskih treba da budu i Americki politicari i uspesni biznismeni koji ovde posluju, naj taj nacin ce investicije biti u mnogo vecem broju.

PARALELA

pre 8 godina

Samo da Amerkanci ne shvate da je to samo Vučićeva vizija, praktično je to vizika velikog dela gradjana Srbije kojima je cilj bolji i kvalitetniji život njihovih porodica i njih.

Goran

pre 8 godina

U 21. veku sve se vrti oko ekonomije. Ako SAD žele veći uticaj na politku Srbije, moraće da u narednim godinama više ulažu u srpsku ekonomiju svoj kapital. To su zakoni geopolitike.

Wilson

pre 8 godina

Nova radna mesta i investicije je obećao Vučić a to polako ispunjava zato što je reformama stvorio najbolje moguće uslove za strane ulagače.

Oliver

pre 8 godina

Srbija zahvaljujući premijeru ima odlične odnose sa SAD i samim tim je na dobrom putu da još više američkih investitora ulaže u Srbiju.

Milos

pre 8 godina

U pravu je premijer, samo malo vise da naucimo o radu njihovog menadzmenta i njihovim kompetitivnim osobinama,bicemo dostojni da sami punimo budzet bez ikakve pomoci.Imao sam priliku da radim nesto slicno i uvideo da su oni najpoznatiji i najbolji strucnjaci u tome.

EU Citizen

pre 8 godina

Koliko je ivi samo istinito da smo jedan tako vredan, preduzimljiv i odgovoboran narod kao Amerikanci, umesto totalitarnih, neradničkih, korumpiranih, inertnih Balkanaca koji stalno čekaju da im neko drugi, najbolje država, reši probleme i za svoje neuspeh krive samo druge, gde bi nam kraj bio.

Vesa

pre 8 godina

Svaka investicija i ekonomska saradnja sa SAD-om je od izuzetnog znacaja za Srbiju, jer na taj nacin pruza snaznu podrsku razvoju nase privrede.

Marko

pre 8 godina

Opet žalopojke i prošenje za šaku dolara.Dovedite nam investitore...... i tako u nedogled.Žalosno je ko nas vodi već 26 godina, nortorni lažovi i nesposobnjakovići.

Prosto k'o pasulj

pre 8 godina

Само једно питање за ботове. Шра мислите, зашто Американци подржавају човека који је до јуче имао неке друге визије? Имајте на уму да у УСА политичари "падају" и због најмање мрље у каријери. Како онда то да им дугогодишња политичка каријера Вучића радикала не смета?
Немојте се збунити драги ботови, питање је једно, само сам га поставио на два различита начина да не буде како нисте схватили суштину.

nesrećni Toma

pre 8 godina

Ovo je očigledan dokaz raskola u redovima naprednjaka. Pre neki dan Toma hoće da sačuva srpski gen a ovaj sad traži američki. Odosmo mi u genetske mutante a onda, gde će nam biti kraj.

udaradudarabrudara

pre 8 godina

da mi kupuju zemlju za male pare i tretiraju sunarodnike kao jeftinu radnu snagu? ne znam za ove botove ali ja ne zelim ni jednog americkog investitora u svojoj zemlji

nije gen genije

pre 8 godina

Nemaju ameri nikakav gen za preduzimljivost/preduzetnistvo, vec uredjenju drzavu - pravni sistem, trziste, niske takse i poreze, itd. Dok to ne bude u Srbiji (cak i povoljnije nego tamo) - nece biti ni preduzetnistva

Viktor

pre 8 godina

E, moj Vucicu, to nije gen, to su stotine godina drugacije istorije i kulture. Pa kad ne mogu Francuzi ili Italijani, koji su mnogo duze ziveli u demokratskom kapitalizmu, kako li ce tek Srbija, koja jos zali za Titovim socijalizmom, koji su izdrzavale te iste SAD svojim kreditima i nepovratnom pomoci (ne bitno zbog kojih razloga).

Liberty

pre 8 godina

Na zalost, ovde sve vrvi od botova, a naslov je sustinski vazan i ohrabruje cinjenica da premijer razume sta je nas najveci problem - uzrok svih problema! Na srecu, za taj problem su pametni ljudi odavno nasli resenje: efikasan pravosudni sistem + nemesanje drzave u privredu (deregulacija) = prosperitet i dovoljno bogato drustvo koje i dalje ima probleme, ali je u stanju da resava.

Prosto k'o pasulj

pre 8 godina

Само једно питање за ботове. Шра мислите, зашто Американци подржавају човека који је до јуче имао неке друге визије? Имајте на уму да у УСА политичари "падају" и због најмање мрље у каријери. Како онда то да им дугогодишња политичка каријера Вучића радикала не смета?
Немојте се збунити драги ботови, питање је једно, само сам га поставио на два различита начина да не буде како нисте схватили суштину.

Marko

pre 8 godina

Opet žalopojke i prošenje za šaku dolara.Dovedite nam investitore...... i tako u nedogled.Žalosno je ko nas vodi već 26 godina, nortorni lažovi i nesposobnjakovići.

nesrećni Toma

pre 8 godina

Ovo je očigledan dokaz raskola u redovima naprednjaka. Pre neki dan Toma hoće da sačuva srpski gen a ovaj sad traži američki. Odosmo mi u genetske mutante a onda, gde će nam biti kraj.

udaradudarabrudara

pre 8 godina

da mi kupuju zemlju za male pare i tretiraju sunarodnike kao jeftinu radnu snagu? ne znam za ove botove ali ja ne zelim ni jednog americkog investitora u svojoj zemlji

Colorandjanin

pre 8 godina

Amerikanci stvarno imaju dosta preduzetnickog duha, i ono sto je najbitnije posle toga a to je da se ne stide nicega da rade. Nas narod je navikao da zakera a to u preduzetnistvu ne sme da se dogadja.

Goran

pre 8 godina

U 21. veku sve se vrti oko ekonomije. Ako SAD žele veći uticaj na politku Srbije, moraće da u narednim godinama više ulažu u srpsku ekonomiju svoj kapital. To su zakoni geopolitike.

Mladen

pre 8 godina

Srbija je na dobrom putu da postane privlačna za američke investitore. Verujem da će narednih godina puno više američkih kompanije graditi fabrike u Srbiji. Imamo za to sve predispozicije: kvalitetnu radnu snagu, dobar geografski položaj i stabilan pravni sistem.

Buda-Filadelfija

pre 8 godina

Treba napraviti radnu grupu za privlacenje investicija iz Amerike. Clanovi grupe pored Srpskih treba da budu i Americki politicari i uspesni biznismeni koji ovde posluju, naj taj nacin ce investicije biti u mnogo vecem broju.

Mirjana

pre 8 godina

Srbija je postala sigurno i atraktivno plodno tlo za strane investitore i premijer se maksimalno trudi da privuce što više njih da ulažu kod nas! Sve čestitke i pohvale premijeru na predanom zalaganju da od Srbije napravi savremenu državu!

Tamara

pre 8 godina

I mi građani podržavamo premijera u realizaciji naše zajedničke vizije! Zato zajedno za reforme. Srbija će postati jaka država sa razvijenom ekonomijom, mesto kreativnog susreta Istoka i Zapada. Zemlja koja će biti privrednok, kulturno i saobraćajno raskršće jugoistočne Evrope i most Istoka i Zapada u 21-vom veku!

Gašpar

pre 8 godina

Politička filozofija protestantskog kapitalizma koju forsira Vučić je pravo osveženje na našoj političkoj sceni. Kamo sreće da da se ista prima i kod običnih ljudi.

Milica

pre 8 godina

To je kljucni faktor svake vrste napretka, jer novac je najlakse obezbediti ali u odnosu na ideje i dobru organizaciju, podrsku koju nam je americki senator pruzio mislim da novac ne igra vaznu ulogu koliko ideja, informacija i dobra organizacija.

Lenka

pre 8 godina

Vučić ima viziju moderne i uspešne Srbije koja je lider u regionu a u ostvarivanju te vizije mu pomažu partneri iz moćnih država kao što je SAD i Nemačka.SAD ulaže u Srbiju i otvara nova radna mesta zato što je Srbija stabilna država u kojoj je sigurno ulagati.

Lela

pre 8 godina

Srbija je prelepa zemlja, i njoj su potrebne zdrave greenfeld investicije, navijam da sto vise investitora dodje u Srbiju, tako cemo svi bolje ziveti, narocito kada pocne razmena radne snage sa EU.

PARALELA

pre 8 godina

Samo da Amerkanci ne shvate da je to samo Vučićeva vizija, praktično je to vizika velikog dela gradjana Srbije kojima je cilj bolji i kvalitetniji život njihovih porodica i njih.

Ris

pre 8 godina

Reforme su odavno u toku, i stvarno je neophodno da sagledamo poslovanje drugih uspešnih zemalja kako bi i sami zablistali. Amerikanci su preduzimljivi i uspešni u pokretanju biznisa, a nama je svaka pomoć dobrodošla

Milos

pre 8 godina

U pravu je premijer, samo malo vise da naucimo o radu njihovog menadzmenta i njihovim kompetitivnim osobinama,bicemo dostojni da sami punimo budzet bez ikakve pomoci.Imao sam priliku da radim nesto slicno i uvideo da su oni najpoznatiji i najbolji strucnjaci u tome.

boško

pre 8 godina

Ako nude pod dobrim uslovima ne bi ja tek tako odbacio njihove pare,pošto je opšte poznato da su Amerikanci velike tvrdice kao ovi naši Piroćanci.Što se tiče ostalog uz potpunosti se slažem sa premijerom.

Kritičar

pre 8 godina

Stvarno je vreme da promenimo sebe. Kao narod skloni smo korupciji i raznim malverzacijama. Rade zaista oni koji su zaposleni kod privatnika.Zaposleni u javnim preduzećima navikli su da na posao dođu kada hoće, pročitaju novine, popiju par kafa i idu kući. Ne može se tako živeti.

Liberty

pre 8 godina

Na zalost, ovde sve vrvi od botova, a naslov je sustinski vazan i ohrabruje cinjenica da premijer razume sta je nas najveci problem - uzrok svih problema! Na srecu, za taj problem su pametni ljudi odavno nasli resenje: efikasan pravosudni sistem + nemesanje drzave u privredu (deregulacija) = prosperitet i dovoljno bogato drustvo koje i dalje ima probleme, ali je u stanju da resava.

EU Citizen

pre 8 godina

Koliko je ivi samo istinito da smo jedan tako vredan, preduzimljiv i odgovoboran narod kao Amerikanci, umesto totalitarnih, neradničkih, korumpiranih, inertnih Balkanaca koji stalno čekaju da im neko drugi, najbolje država, reši probleme i za svoje neuspeh krive samo druge, gde bi nam kraj bio.

Milan

pre 8 godina

SAD su najveći investitor u Srbiji zato što je Srbija stabilna država u kojoj je sigurno ulagati a to pogoduje i Srbiji jer Srbija time dobija nova realna radna mesta što je i naš cilj.

pekinska patka

pre 8 godina

Stabilnost zemlje je izvesnija i rast BDP veći tamo gde su prisutne velike američke kompanije, a za njima dolaze japanske, korejske i druge.

Tjara

pre 8 godina

Ono sto je Srbiji potrebno je da se njena mala i srednja preduzeca oslanjaju na velike sisteme, s tim da drzava u svojim rukama drzi poluge sistema, strateske grane i bankarski sistem.Stranci koji dolaze da organizuju proizvodnju namenjenu izvozu su dobrodosli. Dosta nam je onih koji su dolazili samo da bi eksploatisali domace trziste.

Zlatko

pre 8 godina

Premijer Vučić svaku moguću priliku koristi da pozove štrane investitore da posluju u Srbiji kako bismo postali što pre moderna i jaka država!

Vesa

pre 8 godina

Svaka investicija i ekonomska saradnja sa SAD-om je od izuzetnog znacaja za Srbiju, jer na taj nacin pruza snaznu podrsku razvoju nase privrede.

Dejan

pre 8 godina

Dobri odnosi Srbije i SAD i pohvale koje stizu od strane Americkih zvanicnika su jasan signal da Srbija ide u pravom smeru. Pohvale na racun sprovodjenja ekonomskih reformi, migrantske krize, pregovora sa Eu, jasno govore o tome koliko se ceni rad i trud ove vlade koju vodi premijer Vucic.

Ognjen

pre 8 godina

Ne sumnjam da će senator Korker uslišiti Vučićevu molbu i svojim autoritetom i ugledom ubediti američke investitore da ulažu u Srbiju.

Oliver

pre 8 godina

Srbija zahvaljujući premijeru ima odlične odnose sa SAD i samim tim je na dobrom putu da još više američkih investitora ulaže u Srbiju.

Wilson

pre 8 godina

Nova radna mesta i investicije je obećao Vučić a to polako ispunjava zato što je reformama stvorio najbolje moguće uslove za strane ulagače.

Viki

pre 8 godina

Srbija je sprovođenjem reformi stvorila uslove za mnogo veća strana ulaganja u Srbiju što će se pozitivno odraziti na srpsku ekonomiju.

Petar

pre 8 godina

Imamo talenta za privatni biznis. Ono što nam nedostaje jeste bolja organizacija javne urpave. Nadam se da ćemo do 2020. godine reformisati Srbiju, i da će nakon ove godine kao članica EU Srbija biti još povoljna za sve strane investitore.

ZestokMomak

pre 8 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo, ali americke kompanije su dobrodosle u svaku zemlju, pa tako i kod nas. Bolje ih je imati za saveznika nego za neprijatelja, Vucic to zna i radi na tome.

Lena

pre 8 godina

Srbija da bi bila uspešna kao i SAD mora učiti i primeniti sva znanja i iskustva koja se primenjuju u američkoj ekonomiji.Srbija mora imati preduzetnički duh koji imaju amerikanci jer je to neophodno za brži razvoj Srbije.

Viktor

pre 8 godina

E, moj Vucicu, to nije gen, to su stotine godina drugacije istorije i kulture. Pa kad ne mogu Francuzi ili Italijani, koji su mnogo duze ziveli u demokratskom kapitalizmu, kako li ce tek Srbija, koja jos zali za Titovim socijalizmom, koji su izdrzavale te iste SAD svojim kreditima i nepovratnom pomoci (ne bitno zbog kojih razloga).

nije gen genije

pre 8 godina

Nemaju ameri nikakav gen za preduzimljivost/preduzetnistvo, vec uredjenju drzavu - pravni sistem, trziste, niske takse i poreze, itd. Dok to ne bude u Srbiji (cak i povoljnije nego tamo) - nece biti ni preduzetnistva