Nedelja, 07.02.2016.

09:24

Stižu Rusi - pruga oko BG i novi železnički most?

Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela. Dogovara se model za partnerstvo sa Rusima koje bi bilo korisno za obe strane.

Izvor: Veèernje novosti

Stižu Rusi - pruga oko BG i novi železnièki most? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Dovla

pre 8 godina

Povezite prugu sa fabrikom Boing ili Airbus, tu je negde oko Beograda, a , mozete i sa Ikarbusovom fabrikom, da lakse ide izvoz autobusa sa zvezdom...

Branko

pre 8 godina

Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela.
A pruga iz gradskog jezgra Niša ne može da se izmesti sa Rusima, zašto?

Petar

pre 8 godina

Ma super sve za Beograd. A izmestanje pruge iz Nisa? Jedan zvanicnik zeleznice je rekao da je to komplikovan projekat pa bolje da ga ne pocinjemo?! A novi most u Beogradu nije komplikovan projekat? Za prugu Nis-Dimitrovgrad je novac za rekonstrukciju i elektrifikaciju bio obezbedjen jos pre 10 godina iz kredita evropske investicione banke i radovi nisu krenuli ni dan danas! A sve je spremno i projekat i sve. Ali nekom nije u interesu da se ulaze u jug vec sve vuce za taj Beograd.

Air

pre 8 godina

Они који се мало разумеју у железницу знају да су нам Руси за последњих 5 година помогли доста када је у питању железница. Пре свега ремонтована ја пруга Београд - Панчево која је двоколосечна и направљен је мост на Тамишу поред постојећег. Брзина на тој деоници је 120 км/ч.
Урађен је ремонт на делу Коридора 10 од Ковачевца до Велике Плане, ту је брзина такође 120км/ч а била је 50. Почели су припремни радови за обнову пруге Стара Пазова - Нови Сад која се такође ради помоћу руског кредита. Да не помињем 12 гарнитура дизел возова за неелектрификоване пруге у Србији. Поред тих 12 наручено је још 27 од којих је 3 већ стигло. Руси нам такође припремају обнову деонице пруге код Владичиног хана на коридору 10.

slavko spijun

pre 8 godina

Pa da pruga oko beograda,a kako stici do beograda za to vas zabole! I to sto kroz moj grad pruga prolazi skoro pa kroz centar grada i to vas zabole,ovde se navlacite samo kad vam treba glasovi i nista vise!!' napredno nema sta.

zumb

pre 8 godina

@mozaks - Zamena teza. Legitimno je biti ljut na "Beograd" u vezi sa mnogo čim. Ali stvar je mnogo delikatnija od čaršijskog "nemoj njemu, daj meni". Prvo ne odlučuju Beograđani, a često ni sam grad već republika i strani investitori. Dok jug polako kompletira Koridor 10, Beograd i dalje grca u gužvama i obilaznica nije ni blizu završetka. Banat je potpuno odsečen zbog loše infrastrukture i propada gore od juga. Jug nema velike reke poput Save i Dunava, a tu je prirodno najveća aktivnost i logično mostovi su skuplji... Država se strateški greši o "unutrašnjost" preko 60 godina i priliv u BG i NS je loš i po te gradove. Ali to se neće rešiti tako što se neće napraviti most kod Pančeva ili napraviti drugi kolosek u sremskom delu Beograda.

kap

pre 8 godina

nemojte samo Ruse proćićemo kao za pomoć devedesetih, snabdevanje gasom i međudržavnu trgovinu i još će da zaglupljuju naš narod da smo mi sami krivi što ne uspevamo da briljiramo u sporazumima koji su na našu štetu.

Jedino ne znam što nismo u tolikim problemima (kao sa gasom, trgovinom i sl) sa Nemačkom recimo ako je toliki problem u nama a ne svesnoj sabotaži naše "braće"

polako ne budi nestrpljiv, desava se nesto za razliku od prethodnih 12 godina

pre 8 godina

super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mozaks, 7. februar 2016 10:42)

Izvini, Beograd je centar svega u Srbiji. Ja nisam iz Beograda, ali koliko vidim, otvaraju se fabrike van Beograda, autoput se gradi van Beograda, istocni i juzni krak koridora 10, pa koridor 11, otvorice se fabrika u Vladicinom Hanu, Surdulici, Grdelici u svim zonama gde su davno digli ruke. Eto aerodrom Kraljevo ce biti sredjen, pa verovatno i Ponikve, NE MOZE SVE ODJEDNOM

ten yard penalty

pre 8 godina

Nedelja 7.2.2016 | 09:24 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela....

....pa ovde i ZOMBIJI ozzive pred izbore!!!..

Logika

pre 8 godina

Ja bih zakonom zabranio upotrebu reči "Rusija" i "Rusi" u rečenici koja je u futuru.

Rusija je 1992. godine priznala Hrvatsku pre Sjedinjenih Američkih Država, a iste godine i Bosnu i Hercegovinu pre Omana, Pakistana, Maroka, Bahreina, Katara i Malezije. Glasali su ZA (bar da su bili uzdržani) rezoluciju 757 UN kojom su uvedene sankcije SR Jugoslaviji.

Rusija nikada nije ispunila obećanje Sergeja Baburina - nisu nam dali vojnu pomoć tokom NATO bombardovanja 1999.

Putin je 17. juna 2001. posetio Prištinu i obećao dodatno angažovanje Rusije na Kosovu. 24. jula 2003. je završeno povlačenje ruskih vojnika sa Kosova.

Da li će moj narod ikada shvatiti da nam spas od Rusa NIKADA doći neće i da svaki projekat treba da radi najbolji, najjeftiniji, najbrži, najefikasniji i najiskusniji?

sine

pre 8 godina

@super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!
Ajde ovako da Kosovo izbacimo iz price nije tema.
Zasto je bitna ta obilaznica jer sadasnje stanje je usko grlo. Da li mislis da mozes da napredujes ako imas usko grlo negde zbog cega ti cargo vozovi stoje na ranzirakama nekad i po dva ili vise dana ? Da li mislis da ce se neko upristojiti da investira u celu Srbiju ako ti je zeleznica u raspadu-nece.To sto smo mi Srbi navikli od devedesetih da je kamion majka svih prevoza to je nas problem. Kamion je 3 puta skuplji po toni od zeleznice.Sest do sedam puta od vodnog transporta.Investitori to kalkulisu konostatno i nece da sebi dizu previse cenu po jedinici proizvoda jer je transport skup. Poljska, Ceska, Madjarska su medju prvim stvarima doterali i utegli zeleznicu pa onda privukli velike investitore. Samsunga Kiu Hyundai i ostali svi transportuju zeleznicom materijale do svojih fabrika i to u kratkom tranzit roku. Ako zelis da i tvoj deo zazivi shvati mora da se uredi transport zeleznica, recni i drumski.

Da, potrebno je..

pre 8 godina

Ovo rešenje je najpotrebnije Rusima ili Gaspromu, zato se i uvlace u posao. Obilaznica oko Beograda je samo maska. Suština je Surcin i Pancevo, da mogu bez nadzora da transportuju razni otrovni materijal iz Panceva. Znate kad se vozovi iz Panceva sa benzenom i toluolom transportuju, samo nocu i kad ima vetra.
A pošto je Gasprom dobio za Đ. NIS I NAŠA NALAZIŠTA GASA, NAŠ BANATSKI DVOR, neka o svom trošku nađu rešenje za obilaznice.Onako kako su nas prešli za Južni tok neka nadoknade na ovaj nacin. Nikakav drugaciji posao sa njima.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Nije da pljujem po Srbiji nego hvalim moju Hrvatsku.
Naši političari koliko god su nesposobni i možda su krali, nije lopov onaj ko krade nego koga ulove, no oni su ipak uspjeli napraviti nešto dobro i za zemlju, za razliku od vaših koji vas samo uništavaju.
E da ste u EU onda bi ko mi dobili 12 miljardi eura za pruge i ne bi od Rusa morali žicati kredit, a naše pruge takve kakve su sad su 10x bolje od srpskih.
Sad kroz nekih 2 mjeseca imate šansu izabrati nedestruktivnu vlast, a ako ponovo izaberete ove onda ni ne zaslužujete ništa bolje.
Sjetite se da nisu oni sad prvi put na vlasti. Dok su prvi put vladali totalno su vas upropastili, radili ste za par maraka mjesečno, ničeg nije bilo, bila je nestašica svega, novčanice su imale puno nula i vrijedile upravo toliko, nula!
Ovi koji su vladali od 2000.-2012. su zapravo kolko-tolko zapravo popravili situaciju u zemlji, jest da je usput bilo raznih malverzacija i muljaža ali je i vama bilo dosta bolje nego danas.
Otkad su po drugi put došli na vlast klika iz 90ih je uspjela drastično smanjiti plaće i penzije, još drastičnije povećati razne harače i namete, i u potpunosti uništiti ono malo ekonomije koju ste imali, i još k tome vas zadužili dodatnih 10 miljardi eura, i planiraju vas ove godine zadužiti još 2.
I nonstop bajaju o nekakvim miljardama imaginarnih stranih investicija i hiljada i hiljada novih radnih mjesta, već za dve godine.
Kako Đole pjeva:
...al' nisu najgori, krivi smo mi jer smo ih pustili!

ondskan

pre 8 godina

Prvo, pre izlaganja da kažem, nisam bot, haha :D
Elem, kako mislite da bilo šta gradimo bez ičije pomoći. Čitam pljuje se SNS zbog pozajmica, ovoga, onoga, a kada se krene u štednju, ni to ne valja, a želimo da gradimo?! Pionir sam u politici, ne razumem se previše, ali kod nas iz neznanja vlada onaj seljački lukavluk, kao oprezni smo, zajebaće nas..

Moravac

pre 8 godina

Sve je ovo normalno,potrebno,ali treba i nama ponesto u unutrasnjosti.Naprimer za moje selo Mojsinje treba regulisan i uvaljan makadam put.Selo se nalazi na kako kazu maloj Sv.Gori,Mojsinjsim planinama,opstina Cicevac,Rasinski okrug.Materijal za nasip je tu.Kanalisanje,bacve,nasip i valjanje 8.Km.puta sa 4.gradjevinske masine za 3.radna dana.To ako se uradi ozbiljno moze trajati 10.tak godina.Hvala unapred dobrim ljudima i hvala portalu B 92 i ostalima koji objavljuju moj apel za pomoc.

Dijasporac

pre 8 godina

Kinezi, Rusi...

Trla baba lan. Projekat Brze pruge Srbije preko 20 godina, Prokop skoro 40...
Niti mostova na Dunavu, pruga ni na maketi.

mozaks

pre 8 godina

super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!

Moravac

pre 8 godina

Sve je ovo normalno,potrebno,ali treba i nama ponesto u unutrasnjosti.Naprimer za moje selo Mojsinje treba regulisan i uvaljan makadam put.Selo se nalazi na kako kazu maloj Sv.Gori,Mojsinjsim planinama,opstina Cicevac,Rasinski okrug.Materijal za nasip je tu.Kanalisanje,bacve,nasip i valjanje 8.Km.puta sa 4.gradjevinske masine za 3.radna dana.To ako se uradi ozbiljno moze trajati 10.tak godina.Hvala unapred dobrim ljudima i hvala portalu B 92 i ostalima koji objavljuju moj apel za pomoc.

Dijasporac

pre 8 godina

Kinezi, Rusi...

Trla baba lan. Projekat Brze pruge Srbije preko 20 godina, Prokop skoro 40...
Niti mostova na Dunavu, pruga ni na maketi.

mozaks

pre 8 godina

super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Nije da pljujem po Srbiji nego hvalim moju Hrvatsku.
Naši političari koliko god su nesposobni i možda su krali, nije lopov onaj ko krade nego koga ulove, no oni su ipak uspjeli napraviti nešto dobro i za zemlju, za razliku od vaših koji vas samo uništavaju.
E da ste u EU onda bi ko mi dobili 12 miljardi eura za pruge i ne bi od Rusa morali žicati kredit, a naše pruge takve kakve su sad su 10x bolje od srpskih.
Sad kroz nekih 2 mjeseca imate šansu izabrati nedestruktivnu vlast, a ako ponovo izaberete ove onda ni ne zaslužujete ništa bolje.
Sjetite se da nisu oni sad prvi put na vlasti. Dok su prvi put vladali totalno su vas upropastili, radili ste za par maraka mjesečno, ničeg nije bilo, bila je nestašica svega, novčanice su imale puno nula i vrijedile upravo toliko, nula!
Ovi koji su vladali od 2000.-2012. su zapravo kolko-tolko zapravo popravili situaciju u zemlji, jest da je usput bilo raznih malverzacija i muljaža ali je i vama bilo dosta bolje nego danas.
Otkad su po drugi put došli na vlast klika iz 90ih je uspjela drastično smanjiti plaće i penzije, još drastičnije povećati razne harače i namete, i u potpunosti uništiti ono malo ekonomije koju ste imali, i još k tome vas zadužili dodatnih 10 miljardi eura, i planiraju vas ove godine zadužiti još 2.
I nonstop bajaju o nekakvim miljardama imaginarnih stranih investicija i hiljada i hiljada novih radnih mjesta, već za dve godine.
Kako Đole pjeva:
...al' nisu najgori, krivi smo mi jer smo ih pustili!

Logika

pre 8 godina

Ja bih zakonom zabranio upotrebu reči "Rusija" i "Rusi" u rečenici koja je u futuru.

Rusija je 1992. godine priznala Hrvatsku pre Sjedinjenih Američkih Država, a iste godine i Bosnu i Hercegovinu pre Omana, Pakistana, Maroka, Bahreina, Katara i Malezije. Glasali su ZA (bar da su bili uzdržani) rezoluciju 757 UN kojom su uvedene sankcije SR Jugoslaviji.

Rusija nikada nije ispunila obećanje Sergeja Baburina - nisu nam dali vojnu pomoć tokom NATO bombardovanja 1999.

Putin je 17. juna 2001. posetio Prištinu i obećao dodatno angažovanje Rusije na Kosovu. 24. jula 2003. je završeno povlačenje ruskih vojnika sa Kosova.

Da li će moj narod ikada shvatiti da nam spas od Rusa NIKADA doći neće i da svaki projekat treba da radi najbolji, najjeftiniji, najbrži, najefikasniji i najiskusniji?

ten yard penalty

pre 8 godina

Nedelja 7.2.2016 | 09:24 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela....

....pa ovde i ZOMBIJI ozzive pred izbore!!!..

zumb

pre 8 godina

@mozaks - Zamena teza. Legitimno je biti ljut na "Beograd" u vezi sa mnogo čim. Ali stvar je mnogo delikatnija od čaršijskog "nemoj njemu, daj meni". Prvo ne odlučuju Beograđani, a često ni sam grad već republika i strani investitori. Dok jug polako kompletira Koridor 10, Beograd i dalje grca u gužvama i obilaznica nije ni blizu završetka. Banat je potpuno odsečen zbog loše infrastrukture i propada gore od juga. Jug nema velike reke poput Save i Dunava, a tu je prirodno najveća aktivnost i logično mostovi su skuplji... Država se strateški greši o "unutrašnjost" preko 60 godina i priliv u BG i NS je loš i po te gradove. Ali to se neće rešiti tako što se neće napraviti most kod Pančeva ili napraviti drugi kolosek u sremskom delu Beograda.

slavko spijun

pre 8 godina

Pa da pruga oko beograda,a kako stici do beograda za to vas zabole! I to sto kroz moj grad pruga prolazi skoro pa kroz centar grada i to vas zabole,ovde se navlacite samo kad vam treba glasovi i nista vise!!' napredno nema sta.

Petar

pre 8 godina

Ma super sve za Beograd. A izmestanje pruge iz Nisa? Jedan zvanicnik zeleznice je rekao da je to komplikovan projekat pa bolje da ga ne pocinjemo?! A novi most u Beogradu nije komplikovan projekat? Za prugu Nis-Dimitrovgrad je novac za rekonstrukciju i elektrifikaciju bio obezbedjen jos pre 10 godina iz kredita evropske investicione banke i radovi nisu krenuli ni dan danas! A sve je spremno i projekat i sve. Ali nekom nije u interesu da se ulaze u jug vec sve vuce za taj Beograd.

Da, potrebno je..

pre 8 godina

Ovo rešenje je najpotrebnije Rusima ili Gaspromu, zato se i uvlace u posao. Obilaznica oko Beograda je samo maska. Suština je Surcin i Pancevo, da mogu bez nadzora da transportuju razni otrovni materijal iz Panceva. Znate kad se vozovi iz Panceva sa benzenom i toluolom transportuju, samo nocu i kad ima vetra.
A pošto je Gasprom dobio za Đ. NIS I NAŠA NALAZIŠTA GASA, NAŠ BANATSKI DVOR, neka o svom trošku nađu rešenje za obilaznice.Onako kako su nas prešli za Južni tok neka nadoknade na ovaj nacin. Nikakav drugaciji posao sa njima.

kap

pre 8 godina

nemojte samo Ruse proćićemo kao za pomoć devedesetih, snabdevanje gasom i međudržavnu trgovinu i još će da zaglupljuju naš narod da smo mi sami krivi što ne uspevamo da briljiramo u sporazumima koji su na našu štetu.

Jedino ne znam što nismo u tolikim problemima (kao sa gasom, trgovinom i sl) sa Nemačkom recimo ako je toliki problem u nama a ne svesnoj sabotaži naše "braće"

sine

pre 8 godina

@super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!
Ajde ovako da Kosovo izbacimo iz price nije tema.
Zasto je bitna ta obilaznica jer sadasnje stanje je usko grlo. Da li mislis da mozes da napredujes ako imas usko grlo negde zbog cega ti cargo vozovi stoje na ranzirakama nekad i po dva ili vise dana ? Da li mislis da ce se neko upristojiti da investira u celu Srbiju ako ti je zeleznica u raspadu-nece.To sto smo mi Srbi navikli od devedesetih da je kamion majka svih prevoza to je nas problem. Kamion je 3 puta skuplji po toni od zeleznice.Sest do sedam puta od vodnog transporta.Investitori to kalkulisu konostatno i nece da sebi dizu previse cenu po jedinici proizvoda jer je transport skup. Poljska, Ceska, Madjarska su medju prvim stvarima doterali i utegli zeleznicu pa onda privukli velike investitore. Samsunga Kiu Hyundai i ostali svi transportuju zeleznicom materijale do svojih fabrika i to u kratkom tranzit roku. Ako zelis da i tvoj deo zazivi shvati mora da se uredi transport zeleznica, recni i drumski.

Branko

pre 8 godina

Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela.
A pruga iz gradskog jezgra Niša ne može da se izmesti sa Rusima, zašto?

Air

pre 8 godina

Они који се мало разумеју у железницу знају да су нам Руси за последњих 5 година помогли доста када је у питању железница. Пре свега ремонтована ја пруга Београд - Панчево која је двоколосечна и направљен је мост на Тамишу поред постојећег. Брзина на тој деоници је 120 км/ч.
Урађен је ремонт на делу Коридора 10 од Ковачевца до Велике Плане, ту је брзина такође 120км/ч а била је 50. Почели су припремни радови за обнову пруге Стара Пазова - Нови Сад која се такође ради помоћу руског кредита. Да не помињем 12 гарнитура дизел возова за неелектрификоване пруге у Србији. Поред тих 12 наручено је још 27 од којих је 3 већ стигло. Руси нам такође припремају обнову деонице пруге код Владичиног хана на коридору 10.

Dovla

pre 8 godina

Povezite prugu sa fabrikom Boing ili Airbus, tu je negde oko Beograda, a , mozete i sa Ikarbusovom fabrikom, da lakse ide izvoz autobusa sa zvezdom...

ondskan

pre 8 godina

Prvo, pre izlaganja da kažem, nisam bot, haha :D
Elem, kako mislite da bilo šta gradimo bez ičije pomoći. Čitam pljuje se SNS zbog pozajmica, ovoga, onoga, a kada se krene u štednju, ni to ne valja, a želimo da gradimo?! Pionir sam u politici, ne razumem se previše, ali kod nas iz neznanja vlada onaj seljački lukavluk, kao oprezni smo, zajebaće nas..

polako ne budi nestrpljiv, desava se nesto za razliku od prethodnih 12 godina

pre 8 godina

super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mozaks, 7. februar 2016 10:42)

Izvini, Beograd je centar svega u Srbiji. Ja nisam iz Beograda, ali koliko vidim, otvaraju se fabrike van Beograda, autoput se gradi van Beograda, istocni i juzni krak koridora 10, pa koridor 11, otvorice se fabrika u Vladicinom Hanu, Surdulici, Grdelici u svim zonama gde su davno digli ruke. Eto aerodrom Kraljevo ce biti sredjen, pa verovatno i Ponikve, NE MOZE SVE ODJEDNOM

mozaks

pre 8 godina

super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!

polako ne budi nestrpljiv, desava se nesto za razliku od prethodnih 12 godina

pre 8 godina

super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mozaks, 7. februar 2016 10:42)

Izvini, Beograd je centar svega u Srbiji. Ja nisam iz Beograda, ali koliko vidim, otvaraju se fabrike van Beograda, autoput se gradi van Beograda, istocni i juzni krak koridora 10, pa koridor 11, otvorice se fabrika u Vladicinom Hanu, Surdulici, Grdelici u svim zonama gde su davno digli ruke. Eto aerodrom Kraljevo ce biti sredjen, pa verovatno i Ponikve, NE MOZE SVE ODJEDNOM

Dijasporac

pre 8 godina

Kinezi, Rusi...

Trla baba lan. Projekat Brze pruge Srbije preko 20 godina, Prokop skoro 40...
Niti mostova na Dunavu, pruga ni na maketi.

Air

pre 8 godina

Они који се мало разумеју у железницу знају да су нам Руси за последњих 5 година помогли доста када је у питању железница. Пре свега ремонтована ја пруга Београд - Панчево која је двоколосечна и направљен је мост на Тамишу поред постојећег. Брзина на тој деоници је 120 км/ч.
Урађен је ремонт на делу Коридора 10 од Ковачевца до Велике Плане, ту је брзина такође 120км/ч а била је 50. Почели су припремни радови за обнову пруге Стара Пазова - Нови Сад која се такође ради помоћу руског кредита. Да не помињем 12 гарнитура дизел возова за неелектрификоване пруге у Србији. Поред тих 12 наручено је још 27 од којих је 3 већ стигло. Руси нам такође припремају обнову деонице пруге код Владичиног хана на коридору 10.

Logika

pre 8 godina

Ja bih zakonom zabranio upotrebu reči "Rusija" i "Rusi" u rečenici koja je u futuru.

Rusija je 1992. godine priznala Hrvatsku pre Sjedinjenih Američkih Država, a iste godine i Bosnu i Hercegovinu pre Omana, Pakistana, Maroka, Bahreina, Katara i Malezije. Glasali su ZA (bar da su bili uzdržani) rezoluciju 757 UN kojom su uvedene sankcije SR Jugoslaviji.

Rusija nikada nije ispunila obećanje Sergeja Baburina - nisu nam dali vojnu pomoć tokom NATO bombardovanja 1999.

Putin je 17. juna 2001. posetio Prištinu i obećao dodatno angažovanje Rusije na Kosovu. 24. jula 2003. je završeno povlačenje ruskih vojnika sa Kosova.

Da li će moj narod ikada shvatiti da nam spas od Rusa NIKADA doći neće i da svaki projekat treba da radi najbolji, najjeftiniji, najbrži, najefikasniji i najiskusniji?

kap

pre 8 godina

nemojte samo Ruse proćićemo kao za pomoć devedesetih, snabdevanje gasom i međudržavnu trgovinu i još će da zaglupljuju naš narod da smo mi sami krivi što ne uspevamo da briljiramo u sporazumima koji su na našu štetu.

Jedino ne znam što nismo u tolikim problemima (kao sa gasom, trgovinom i sl) sa Nemačkom recimo ako je toliki problem u nama a ne svesnoj sabotaži naše "braće"

Da, potrebno je..

pre 8 godina

Ovo rešenje je najpotrebnije Rusima ili Gaspromu, zato se i uvlace u posao. Obilaznica oko Beograda je samo maska. Suština je Surcin i Pancevo, da mogu bez nadzora da transportuju razni otrovni materijal iz Panceva. Znate kad se vozovi iz Panceva sa benzenom i toluolom transportuju, samo nocu i kad ima vetra.
A pošto je Gasprom dobio za Đ. NIS I NAŠA NALAZIŠTA GASA, NAŠ BANATSKI DVOR, neka o svom trošku nađu rešenje za obilaznice.Onako kako su nas prešli za Južni tok neka nadoknade na ovaj nacin. Nikakav drugaciji posao sa njima.

ondskan

pre 8 godina

Prvo, pre izlaganja da kažem, nisam bot, haha :D
Elem, kako mislite da bilo šta gradimo bez ičije pomoći. Čitam pljuje se SNS zbog pozajmica, ovoga, onoga, a kada se krene u štednju, ni to ne valja, a želimo da gradimo?! Pionir sam u politici, ne razumem se previše, ali kod nas iz neznanja vlada onaj seljački lukavluk, kao oprezni smo, zajebaće nas..

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Nije da pljujem po Srbiji nego hvalim moju Hrvatsku.
Naši političari koliko god su nesposobni i možda su krali, nije lopov onaj ko krade nego koga ulove, no oni su ipak uspjeli napraviti nešto dobro i za zemlju, za razliku od vaših koji vas samo uništavaju.
E da ste u EU onda bi ko mi dobili 12 miljardi eura za pruge i ne bi od Rusa morali žicati kredit, a naše pruge takve kakve su sad su 10x bolje od srpskih.
Sad kroz nekih 2 mjeseca imate šansu izabrati nedestruktivnu vlast, a ako ponovo izaberete ove onda ni ne zaslužujete ništa bolje.
Sjetite se da nisu oni sad prvi put na vlasti. Dok su prvi put vladali totalno su vas upropastili, radili ste za par maraka mjesečno, ničeg nije bilo, bila je nestašica svega, novčanice su imale puno nula i vrijedile upravo toliko, nula!
Ovi koji su vladali od 2000.-2012. su zapravo kolko-tolko zapravo popravili situaciju u zemlji, jest da je usput bilo raznih malverzacija i muljaža ali je i vama bilo dosta bolje nego danas.
Otkad su po drugi put došli na vlast klika iz 90ih je uspjela drastično smanjiti plaće i penzije, još drastičnije povećati razne harače i namete, i u potpunosti uništiti ono malo ekonomije koju ste imali, i još k tome vas zadužili dodatnih 10 miljardi eura, i planiraju vas ove godine zadužiti još 2.
I nonstop bajaju o nekakvim miljardama imaginarnih stranih investicija i hiljada i hiljada novih radnih mjesta, već za dve godine.
Kako Đole pjeva:
...al' nisu najgori, krivi smo mi jer smo ih pustili!

sine

pre 8 godina

@super.beograd i okolina..
dali ste se zapitali za narod koji zivi i u drugim krajevina Srbije??
mladi beze napustaju zemlju bas zbog toga.dolaze u beograd,zavrsavaju fakultete i ili ostaju ili beze napolje jer ste unistili oko beograda sve.od juga do severa.
kosovo je de fakto nezavisna drzava.
koji deo zemlje je sledeci?
a vi samo ulazite u razvoj beograda!!
to je gola istina koju ne smete da kazete narodu i vasem vodji!!
Ajde ovako da Kosovo izbacimo iz price nije tema.
Zasto je bitna ta obilaznica jer sadasnje stanje je usko grlo. Da li mislis da mozes da napredujes ako imas usko grlo negde zbog cega ti cargo vozovi stoje na ranzirakama nekad i po dva ili vise dana ? Da li mislis da ce se neko upristojiti da investira u celu Srbiju ako ti je zeleznica u raspadu-nece.To sto smo mi Srbi navikli od devedesetih da je kamion majka svih prevoza to je nas problem. Kamion je 3 puta skuplji po toni od zeleznice.Sest do sedam puta od vodnog transporta.Investitori to kalkulisu konostatno i nece da sebi dizu previse cenu po jedinici proizvoda jer je transport skup. Poljska, Ceska, Madjarska su medju prvim stvarima doterali i utegli zeleznicu pa onda privukli velike investitore. Samsunga Kiu Hyundai i ostali svi transportuju zeleznicom materijale do svojih fabrika i to u kratkom tranzit roku. Ako zelis da i tvoj deo zazivi shvati mora da se uredi transport zeleznica, recni i drumski.

Moravac

pre 8 godina

Sve je ovo normalno,potrebno,ali treba i nama ponesto u unutrasnjosti.Naprimer za moje selo Mojsinje treba regulisan i uvaljan makadam put.Selo se nalazi na kako kazu maloj Sv.Gori,Mojsinjsim planinama,opstina Cicevac,Rasinski okrug.Materijal za nasip je tu.Kanalisanje,bacve,nasip i valjanje 8.Km.puta sa 4.gradjevinske masine za 3.radna dana.To ako se uradi ozbiljno moze trajati 10.tak godina.Hvala unapred dobrim ljudima i hvala portalu B 92 i ostalima koji objavljuju moj apel za pomoc.

ten yard penalty

pre 8 godina

Nedelja 7.2.2016 | 09:24 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela....

....pa ovde i ZOMBIJI ozzive pred izbore!!!..

slavko spijun

pre 8 godina

Pa da pruga oko beograda,a kako stici do beograda za to vas zabole! I to sto kroz moj grad pruga prolazi skoro pa kroz centar grada i to vas zabole,ovde se navlacite samo kad vam treba glasovi i nista vise!!' napredno nema sta.

Branko

pre 8 godina

Ideja o teretnoj železničkoj obilaznici oko Beograda je oživela.
A pruga iz gradskog jezgra Niša ne može da se izmesti sa Rusima, zašto?

Dovla

pre 8 godina

Povezite prugu sa fabrikom Boing ili Airbus, tu je negde oko Beograda, a , mozete i sa Ikarbusovom fabrikom, da lakse ide izvoz autobusa sa zvezdom...

zumb

pre 8 godina

@mozaks - Zamena teza. Legitimno je biti ljut na "Beograd" u vezi sa mnogo čim. Ali stvar je mnogo delikatnija od čaršijskog "nemoj njemu, daj meni". Prvo ne odlučuju Beograđani, a često ni sam grad već republika i strani investitori. Dok jug polako kompletira Koridor 10, Beograd i dalje grca u gužvama i obilaznica nije ni blizu završetka. Banat je potpuno odsečen zbog loše infrastrukture i propada gore od juga. Jug nema velike reke poput Save i Dunava, a tu je prirodno najveća aktivnost i logično mostovi su skuplji... Država se strateški greši o "unutrašnjost" preko 60 godina i priliv u BG i NS je loš i po te gradove. Ali to se neće rešiti tako što se neće napraviti most kod Pančeva ili napraviti drugi kolosek u sremskom delu Beograda.

Petar

pre 8 godina

Ma super sve za Beograd. A izmestanje pruge iz Nisa? Jedan zvanicnik zeleznice je rekao da je to komplikovan projekat pa bolje da ga ne pocinjemo?! A novi most u Beogradu nije komplikovan projekat? Za prugu Nis-Dimitrovgrad je novac za rekonstrukciju i elektrifikaciju bio obezbedjen jos pre 10 godina iz kredita evropske investicione banke i radovi nisu krenuli ni dan danas! A sve je spremno i projekat i sve. Ali nekom nije u interesu da se ulaze u jug vec sve vuce za taj Beograd.