Petak, 27.11.2015.

08:57

"Đukanović nema ništa protiv da kupimo Luku Bar"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija razmatra kupovinu Luke Bar, o čemu će odluku doneti nakon ozbiljne analize.

Izvor: RTS

"Ðukanoviæ nema ništa protiv da kupimo Luku Bar" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Senka

pre 8 godina

Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Srbija cini napor da se ekonomski drugacije pozicionira u okruzenju u odnosu na to kako je bilo u proslosti.U tom kontekstu ideja kupovine akcija Luke Bar zvuci hrabro, smelo. ali obecavajuce.

Samo Da Kažem

pre 8 godina

Ranije nisam imao toliko negativno mišljenje o naprednjacima, pola familije mi je kod njih. Čak sam bio srećan što je nam je neko skinuo sa vrata žute štetočine. Nisam glasao za Vučića, ali sam očekivao više, mnogo više. Čitam ove komentare i ne mogu da verujem da ljudi spadnu na tako niske grane da pišu po direktivi iz stranke o svakoj temi u kojoj se spominje Vučić i to svi isto kao Svaba tralala. Grozno. Pa,ko se pali na to, nije mi jasno? Moja jadna snajka je dobila slabo plaćen posao spremačice u javnom preduzeću i to ju je koštalo oko milion lajkova na fejsu na razne naprednjačke nebulozne optimistične izjave. Sramno. Ali, to nije njena sramota. Pretpostavljam da i ovi jadnici ovde pišu iz sličnih razloga. Žuti i njihovi sateliti su uništili privredu, rasprodali i opljačkali sve, a ovi sada koriste ljudsku bedu kao gorivo za glasačku mašinu. Šta će nam luka? Mladi će otići avionom a ne brodom. Tako je bilo i za vreme DS, a tako je i dalje.

SRBIJA

pre 8 godina

Sudeci po komentarima,izgleda kao da jeda,taj isti pise,ili se digla cele Crna Gora sa Crnogrcima iz Srbije,kojima i najvise ide u prilog da Srbija u ulaze u neproftabina preduzeca ,te izgradnji auto puta prema Crnoj Gori!

dzonikg

pre 8 godina

Svaka cast.. Prodaj profitabilno preduzece telekom da kupis gubitasko.. Nema vecih genija od vucica i sns... A tek botovi.. Tu tek pamet izbija

Doker

pre 8 godina

OK znači zbog toga što je Milo podržao Kosovo u UNESCO mi ćemo ga kazniti tako što ulazimo u biznis priču sa njim :D Vučko i Milo, nekad ljuta dva rivala a sad partneri u različitim kombinacijama... ima li išta što nas na Balkanu može iznenaditi?

Kalisi

pre 8 godina

Vrujem da ce odluci vlade o kupovini Luke Bar prethoditi detaljna analiza. Ako ce drzava od toga imati koristi i prihoda trebamo iskoristiti sansu.

uriah heep

pre 8 godina

Obzirom da smo nebrigom izgubili deo luke u Solunu,ovo zvuci sasvim prihvatljivo i pozeljno.Naravno,samo oprezno jer u pitanju je M.Djukanovic,a svi znamo ko je on!

Sale

pre 8 godina

Ovi botovi ko terijeri kad pročitaju vest koja u sebi sadrži reč "Vučić"...sutra da piše "Vučić raspisao tender, prodaje Srbiju", bilo bi 200 kometara tipa "super, vidi se ko radi, on zna sigurno šta je najbolje, moralo je tako"...alo bre, iskulirajte malo...krenuo je post danas, možda ne bude šunke u tom sendviču.

BERTA

pre 8 godina

Čim s eo tome piše znaci da ima nekih indicija da bi se taj posao mogao sklopiti, smatram da ako ro nsi strucnjaci procene može da bude ozbiljna korist i za nas i za njih.

salazar

pre 8 godina

"Vučić kaže da je od Đukanovića dobio odgovor da neće imati ništa protiv."-b92.Milo nema nista protiv jer ce se ugraditi,ali ideja nije losa...ako sve bude kako valja.

Conspiracy Guy

pre 8 godina

Jednostavno.Nato ne da Cg da proda luku Rusima zbog straha da se pretvori u vojnu. Zato Srbija kupuje da je proda Rusima.

de tomaso

pre 8 godina

Imajuci u vidu da Amerikanci grade luku u Albaniji i da ce verovatno formirati cene ne svoj nacin,ne bi bilo lose imati i nas deo mora na Jadranu za izvoz-uvoz robe.

Aleksandar

pre 8 godina

Svaka cast nasem Premijeru koji razmislja i brine o buducnosti Srbije. Dok prethodnici gledali su sve da uniste i upropaste. Svu podrsku za Premijera

Pro patria

pre 8 godina

Zar Srbija nema slobodnu trgovinsku zonu u Solunu, uključujući i sopstveni lučki mol (dok) za pristanak, utovar/istovar i najvećih brodova?! I plovna lokacija ima neuporedive prednosti u odnosu na Bar! Nije li jeftinije i profitabilnije jačati prometne veze u ovom pravcu, umjesto ulaziti u upitne i neizvjesne investicije u Crnoj Gori? Natovarićemo sebi na leđa trajnog gubitaša, preko kojeg će nas "elita" Crne Gore opet žestoko iskorištavati! A toliko puta su nas ostavili na cjedilu i radili protiv interesa Srbije?! Doke više...?

DDD

pre 8 godina

To je velika prilika da Srbija ipak dobije izlaz na more.
(Ana, 27. novembar 2015 09:52)

Tvoj SNS, pod starim imenom, nam je o oduzeo svaki izlaz na more. Ovde se, postovani bote, radi o preduzecu, a ne o teritoriji.

Cvele

pre 8 godina

Koja glupost. Luka Bar je najgora luka sa ove strane Jadrana, plitka i mala i skupa za odrzavanje. Veliki brodovi ne mogu uci u luku. Za Srbiju je najbolje da povrati koncesije u luci Solun koja najbliza i najisplativija za nas....

Dusan Jerkovic

pre 8 godina

Ako bi se ovakva investicija realizovala tokom naredne godine onda definitivno 2016.godina obecava! Podrska u donosenju i realizovanju odluke

Milutin

pre 8 godina

CG nema razloga da bude protiv učešća Srbije i kupovine akcijau u luci Bar, jer će i CG imati koristi od toga. Jedino, ako Srbija nije po volji Đukanovića, a opšte poznato je da se Đukanović pita za sve u svom feudu!

celtic

pre 8 godina

Kupovina Luke Bar bi imala smisla jedino ako Srbija ocekuje neku svoju veliku ekonomsku ekspanziju a ja nesto nisam siguran da ce se to uskoro desiti...

odusevljeni gradjanin

pre 8 godina

Naravno da nam je neophodna luka.Kako ce inace stizati fudbaleri na Nacionalni stadion, muzicari u koncertnu dvoranu, svasta u ogromni industrijski park i pseca pasteta za botove.

zbia

pre 8 godina

Nije mi jasno, grci prodaju luku Solun zbog slabog prometa a sada mi hocemo da kupimo luku Bar. stvar je u tome da niko nece vrsiti istovar na toj luci, na losem je polozaju, a mi nemamo sta da utovarino...

Iguman Nemanja

pre 8 godina

Manite se njih nego kupujte bre Solun, Srbija ima i imaće uvek u Grčakoj prijatelja i brata, a od ovih dole koje posmatrasmo braćom imamo samo izdaju i noževe u leđa Srbiji, ako im date pare za luku mogu da nam je još i konfiskuju!

lale

pre 8 godina

.. tako smo i zelezaru kupili, pa ne zanamo sta cemo sa njom, najradije bi platili nekom da je preuzme .. to je podrivanje drzave Srbije neko mu je naredio da ne bi trosi svoje pare da pomogne Milu kupovinom luke Bar .. sa jedne strane resavamo se drzavnih gubitasa i drzavne imovine a .. ma prolupo 100%.

JaBašJa

pre 8 godina

Od ovakve luke Bar nema koristi, ta luka je praktično neupotrebljiva zbog plitkog "gaza"( veliki brodovi ne mogu da pristaju). Upravo zbog te manjkavosti i lošeg stanja pruge Bgd-Bar promet u toj luci je minimalan, skoro sav saobraćaj ide u Solun i Kopar. Treba srediti prugu i produbiti luku da bi moglo da se prica o nekakvoj ekonomskoj isplativosti, a takav poduhvat košta jako mnogo(milijarde eura).

srrrrrdjan

pre 8 godina

Dobar potez, ali prvo kupi luku Bar pa tek onda pravi autoput do Cg, jer ako bude obrnuto, cena luke ce biti mnogo veca. Sto je i logicno.

hugenotio

pre 8 godina

"Mi ćemo u 2016. godini, posle ozbiljne analize, ukoliko se pokaže kao dobro za Srbiju, dati ponudu i za kupovinu luke Bar", kazo je srpski premijer."-b92.Da,da...samo posle ozbiljne analize!Jer,Milo je to,a njega trazi pola Evrope!

Dana

pre 8 godina

Izgradnja Koridora 11 i spajanje EU i Srbije sa CG (auto-put) i dalje do mora, a uzput i kupovina akcija u luci Bar, stvaraju fantastične uslove za privredni ambijent u kome svako ima svoju šansu. Srbija računa sa dobrim poslovima i posebno oživljava Zapadnu Srbiju (Užice i Zlatiborski okrug) koja je trenutno u zapećku. E onda "malinari" , "kupinari" i ostali imaju otvorena vrata za sve a turizam će doživeti ekspanziju (Zlatibor, Tara, Zlatar, Jadovnik) ...

Krle

pre 8 godina

A koju ces ti robu da prodajes iz mrtve Srbije to malo automobila i par brodova kukuruza i psenice.Luka nam nista ne treba i Beogradsku ste prodali.To je samo ispumpavanje para iz Srbije sa ,,postenim" Milom.Scenario isti kao Kostunica i Dodik oko kupovine mobilne u RS.PLJACKA CISTA nek probaju da prodaju mts u RS pa ce videt koliki je gubitak platili 650 miliona € Dodiku.

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Ovamo pricas da drzava ne treba da se mesa u ekonomiju pa zato prodajemo telekom a sad se razmislja o kupovini luke! Pa dokle?

Radiša

pre 8 godina

Svako od investitora će videti veliki potencijal u zemlji koja ima sve vrste trgovinskog saobraćaja razvijene, ovo bi dobro bilo za srpsku privredu

Bata

pre 8 godina

Pametno investiranje novca moze doneti jako dobru zaradu i doprineti da nam budzet bude jos stabilniji, a ovo mi deluje kao jako pametna investicija.

sveta

pre 8 godina

Nakon sto je aktuelna Vlada uspela da drzavu finansijski stabilizuje, sledeci korak je ulaganje u okolne drzave. Srbija postaje lider u regionu

Vidak

pre 8 godina

Ovo bi bilo i vise nego fenomenalno, Srbija pametno ulaze, ako bismo kupili luku Bar imali bismo mogucnost transporta robe i primorskim saobracajem.

Lazar

pre 8 godina

Mi smo svojevremeno najviše i uložili u luku Bar. Bilo bi odlično ako bismo je kupili, tako bismo povratili našu imovinu, a o značaju te luke za transpor roba i da ne govorim. Onda rekonstrukcija pruge Beograd - Bar dobija pun smisao.

Broncamil

pre 8 godina

Srbija bi kupovinom akcija u Luci Bar sigurno profitirala. Ovo je dokaz da se drzava ekonomski znacajno oporavila, cim su stvoreni uslovi za takva ulaganja.

uriah heep

pre 8 godina

Obzirom da smo nebrigom izgubili deo luke u Solunu,ovo zvuci sasvim prihvatljivo i pozeljno.Naravno,samo oprezno jer u pitanju je M.Djukanovic,a svi znamo ko je on!

BERTA

pre 8 godina

Čim s eo tome piše znaci da ima nekih indicija da bi se taj posao mogao sklopiti, smatram da ako ro nsi strucnjaci procene može da bude ozbiljna korist i za nas i za njih.

sveta

pre 8 godina

Nakon sto je aktuelna Vlada uspela da drzavu finansijski stabilizuje, sledeci korak je ulaganje u okolne drzave. Srbija postaje lider u regionu

Lazar

pre 8 godina

Mi smo svojevremeno najviše i uložili u luku Bar. Bilo bi odlično ako bismo je kupili, tako bismo povratili našu imovinu, a o značaju te luke za transpor roba i da ne govorim. Onda rekonstrukcija pruge Beograd - Bar dobija pun smisao.

Broncamil

pre 8 godina

Srbija bi kupovinom akcija u Luci Bar sigurno profitirala. Ovo je dokaz da se drzava ekonomski znacajno oporavila, cim su stvoreni uslovi za takva ulaganja.

Vidak

pre 8 godina

Ovo bi bilo i vise nego fenomenalno, Srbija pametno ulaze, ako bismo kupili luku Bar imali bismo mogucnost transporta robe i primorskim saobracajem.

hugenotio

pre 8 godina

"Mi ćemo u 2016. godini, posle ozbiljne analize, ukoliko se pokaže kao dobro za Srbiju, dati ponudu i za kupovinu luke Bar", kazo je srpski premijer."-b92.Da,da...samo posle ozbiljne analize!Jer,Milo je to,a njega trazi pola Evrope!

de tomaso

pre 8 godina

Imajuci u vidu da Amerikanci grade luku u Albaniji i da ce verovatno formirati cene ne svoj nacin,ne bi bilo lose imati i nas deo mora na Jadranu za izvoz-uvoz robe.

Kalisi

pre 8 godina

Vrujem da ce odluci vlade o kupovini Luke Bar prethoditi detaljna analiza. Ako ce drzava od toga imati koristi i prihoda trebamo iskoristiti sansu.

Radiša

pre 8 godina

Svako od investitora će videti veliki potencijal u zemlji koja ima sve vrste trgovinskog saobraćaja razvijene, ovo bi dobro bilo za srpsku privredu

Aleksandar

pre 8 godina

Svaka cast nasem Premijeru koji razmislja i brine o buducnosti Srbije. Dok prethodnici gledali su sve da uniste i upropaste. Svu podrsku za Premijera

salazar

pre 8 godina

"Vučić kaže da je od Đukanovića dobio odgovor da neće imati ništa protiv."-b92.Milo nema nista protiv jer ce se ugraditi,ali ideja nije losa...ako sve bude kako valja.

Dusan Jerkovic

pre 8 godina

Ako bi se ovakva investicija realizovala tokom naredne godine onda definitivno 2016.godina obecava! Podrska u donosenju i realizovanju odluke

srrrrrdjan

pre 8 godina

Dobar potez, ali prvo kupi luku Bar pa tek onda pravi autoput do Cg, jer ako bude obrnuto, cena luke ce biti mnogo veca. Sto je i logicno.

Krle

pre 8 godina

A koju ces ti robu da prodajes iz mrtve Srbije to malo automobila i par brodova kukuruza i psenice.Luka nam nista ne treba i Beogradsku ste prodali.To je samo ispumpavanje para iz Srbije sa ,,postenim" Milom.Scenario isti kao Kostunica i Dodik oko kupovine mobilne u RS.PLJACKA CISTA nek probaju da prodaju mts u RS pa ce videt koliki je gubitak platili 650 miliona € Dodiku.

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Ovamo pricas da drzava ne treba da se mesa u ekonomiju pa zato prodajemo telekom a sad se razmislja o kupovini luke! Pa dokle?

Sale

pre 8 godina

Ovi botovi ko terijeri kad pročitaju vest koja u sebi sadrži reč "Vučić"...sutra da piše "Vučić raspisao tender, prodaje Srbiju", bilo bi 200 kometara tipa "super, vidi se ko radi, on zna sigurno šta je najbolje, moralo je tako"...alo bre, iskulirajte malo...krenuo je post danas, možda ne bude šunke u tom sendviču.

dzonikg

pre 8 godina

Svaka cast.. Prodaj profitabilno preduzece telekom da kupis gubitasko.. Nema vecih genija od vucica i sns... A tek botovi.. Tu tek pamet izbija

DDD

pre 8 godina

To je velika prilika da Srbija ipak dobije izlaz na more.
(Ana, 27. novembar 2015 09:52)

Tvoj SNS, pod starim imenom, nam je o oduzeo svaki izlaz na more. Ovde se, postovani bote, radi o preduzecu, a ne o teritoriji.

Pro patria

pre 8 godina

Zar Srbija nema slobodnu trgovinsku zonu u Solunu, uključujući i sopstveni lučki mol (dok) za pristanak, utovar/istovar i najvećih brodova?! I plovna lokacija ima neuporedive prednosti u odnosu na Bar! Nije li jeftinije i profitabilnije jačati prometne veze u ovom pravcu, umjesto ulaziti u upitne i neizvjesne investicije u Crnoj Gori? Natovarićemo sebi na leđa trajnog gubitaša, preko kojeg će nas "elita" Crne Gore opet žestoko iskorištavati! A toliko puta su nas ostavili na cjedilu i radili protiv interesa Srbije?! Doke više...?

odusevljeni gradjanin

pre 8 godina

Naravno da nam je neophodna luka.Kako ce inace stizati fudbaleri na Nacionalni stadion, muzicari u koncertnu dvoranu, svasta u ogromni industrijski park i pseca pasteta za botove.

Cvele

pre 8 godina

Koja glupost. Luka Bar je najgora luka sa ove strane Jadrana, plitka i mala i skupa za odrzavanje. Veliki brodovi ne mogu uci u luku. Za Srbiju je najbolje da povrati koncesije u luci Solun koja najbliza i najisplativija za nas....

Doker

pre 8 godina

OK znači zbog toga što je Milo podržao Kosovo u UNESCO mi ćemo ga kazniti tako što ulazimo u biznis priču sa njim :D Vučko i Milo, nekad ljuta dva rivala a sad partneri u različitim kombinacijama... ima li išta što nas na Balkanu može iznenaditi?

Milutin

pre 8 godina

CG nema razloga da bude protiv učešća Srbije i kupovine akcijau u luci Bar, jer će i CG imati koristi od toga. Jedino, ako Srbija nije po volji Đukanovića, a opšte poznato je da se Đukanović pita za sve u svom feudu!

zbia

pre 8 godina

Nije mi jasno, grci prodaju luku Solun zbog slabog prometa a sada mi hocemo da kupimo luku Bar. stvar je u tome da niko nece vrsiti istovar na toj luci, na losem je polozaju, a mi nemamo sta da utovarino...

celtic

pre 8 godina

Kupovina Luke Bar bi imala smisla jedino ako Srbija ocekuje neku svoju veliku ekonomsku ekspanziju a ja nesto nisam siguran da ce se to uskoro desiti...

JaBašJa

pre 8 godina

Od ovakve luke Bar nema koristi, ta luka je praktično neupotrebljiva zbog plitkog "gaza"( veliki brodovi ne mogu da pristaju). Upravo zbog te manjkavosti i lošeg stanja pruge Bgd-Bar promet u toj luci je minimalan, skoro sav saobraćaj ide u Solun i Kopar. Treba srediti prugu i produbiti luku da bi moglo da se prica o nekakvoj ekonomskoj isplativosti, a takav poduhvat košta jako mnogo(milijarde eura).

Bata

pre 8 godina

Pametno investiranje novca moze doneti jako dobru zaradu i doprineti da nam budzet bude jos stabilniji, a ovo mi deluje kao jako pametna investicija.

lale

pre 8 godina

.. tako smo i zelezaru kupili, pa ne zanamo sta cemo sa njom, najradije bi platili nekom da je preuzme .. to je podrivanje drzave Srbije neko mu je naredio da ne bi trosi svoje pare da pomogne Milu kupovinom luke Bar .. sa jedne strane resavamo se drzavnih gubitasa i drzavne imovine a .. ma prolupo 100%.

Dana

pre 8 godina

Izgradnja Koridora 11 i spajanje EU i Srbije sa CG (auto-put) i dalje do mora, a uzput i kupovina akcija u luci Bar, stvaraju fantastične uslove za privredni ambijent u kome svako ima svoju šansu. Srbija računa sa dobrim poslovima i posebno oživljava Zapadnu Srbiju (Užice i Zlatiborski okrug) koja je trenutno u zapećku. E onda "malinari" , "kupinari" i ostali imaju otvorena vrata za sve a turizam će doživeti ekspanziju (Zlatibor, Tara, Zlatar, Jadovnik) ...

Iguman Nemanja

pre 8 godina

Manite se njih nego kupujte bre Solun, Srbija ima i imaće uvek u Grčakoj prijatelja i brata, a od ovih dole koje posmatrasmo braćom imamo samo izdaju i noževe u leđa Srbiji, ako im date pare za luku mogu da nam je još i konfiskuju!

SRBIJA

pre 8 godina

Sudeci po komentarima,izgleda kao da jeda,taj isti pise,ili se digla cele Crna Gora sa Crnogrcima iz Srbije,kojima i najvise ide u prilog da Srbija u ulaze u neproftabina preduzeca ,te izgradnji auto puta prema Crnoj Gori!

Conspiracy Guy

pre 8 godina

Jednostavno.Nato ne da Cg da proda luku Rusima zbog straha da se pretvori u vojnu. Zato Srbija kupuje da je proda Rusima.

Samo Da Kažem

pre 8 godina

Ranije nisam imao toliko negativno mišljenje o naprednjacima, pola familije mi je kod njih. Čak sam bio srećan što je nam je neko skinuo sa vrata žute štetočine. Nisam glasao za Vučića, ali sam očekivao više, mnogo više. Čitam ove komentare i ne mogu da verujem da ljudi spadnu na tako niske grane da pišu po direktivi iz stranke o svakoj temi u kojoj se spominje Vučić i to svi isto kao Svaba tralala. Grozno. Pa,ko se pali na to, nije mi jasno? Moja jadna snajka je dobila slabo plaćen posao spremačice u javnom preduzeću i to ju je koštalo oko milion lajkova na fejsu na razne naprednjačke nebulozne optimistične izjave. Sramno. Ali, to nije njena sramota. Pretpostavljam da i ovi jadnici ovde pišu iz sličnih razloga. Žuti i njihovi sateliti su uništili privredu, rasprodali i opljačkali sve, a ovi sada koriste ljudsku bedu kao gorivo za glasačku mašinu. Šta će nam luka? Mladi će otići avionom a ne brodom. Tako je bilo i za vreme DS, a tako je i dalje.

Senka

pre 8 godina

Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Srbija cini napor da se ekonomski drugacije pozicionira u okruzenju u odnosu na to kako je bilo u proslosti.U tom kontekstu ideja kupovine akcija Luke Bar zvuci hrabro, smelo. ali obecavajuce.

dzonikg

pre 8 godina

Svaka cast.. Prodaj profitabilno preduzece telekom da kupis gubitasko.. Nema vecih genija od vucica i sns... A tek botovi.. Tu tek pamet izbija

svi jasemo konja unazad

pre 8 godina

Ovamo pricas da drzava ne treba da se mesa u ekonomiju pa zato prodajemo telekom a sad se razmislja o kupovini luke! Pa dokle?

Krle

pre 8 godina

A koju ces ti robu da prodajes iz mrtve Srbije to malo automobila i par brodova kukuruza i psenice.Luka nam nista ne treba i Beogradsku ste prodali.To je samo ispumpavanje para iz Srbije sa ,,postenim" Milom.Scenario isti kao Kostunica i Dodik oko kupovine mobilne u RS.PLJACKA CISTA nek probaju da prodaju mts u RS pa ce videt koliki je gubitak platili 650 miliona € Dodiku.

Pro patria

pre 8 godina

Zar Srbija nema slobodnu trgovinsku zonu u Solunu, uključujući i sopstveni lučki mol (dok) za pristanak, utovar/istovar i najvećih brodova?! I plovna lokacija ima neuporedive prednosti u odnosu na Bar! Nije li jeftinije i profitabilnije jačati prometne veze u ovom pravcu, umjesto ulaziti u upitne i neizvjesne investicije u Crnoj Gori? Natovarićemo sebi na leđa trajnog gubitaša, preko kojeg će nas "elita" Crne Gore opet žestoko iskorištavati! A toliko puta su nas ostavili na cjedilu i radili protiv interesa Srbije?! Doke više...?

lale

pre 8 godina

.. tako smo i zelezaru kupili, pa ne zanamo sta cemo sa njom, najradije bi platili nekom da je preuzme .. to je podrivanje drzave Srbije neko mu je naredio da ne bi trosi svoje pare da pomogne Milu kupovinom luke Bar .. sa jedne strane resavamo se drzavnih gubitasa i drzavne imovine a .. ma prolupo 100%.

odusevljeni gradjanin

pre 8 godina

Naravno da nam je neophodna luka.Kako ce inace stizati fudbaleri na Nacionalni stadion, muzicari u koncertnu dvoranu, svasta u ogromni industrijski park i pseca pasteta za botove.

celtic

pre 8 godina

Kupovina Luke Bar bi imala smisla jedino ako Srbija ocekuje neku svoju veliku ekonomsku ekspanziju a ja nesto nisam siguran da ce se to uskoro desiti...

DDD

pre 8 godina

To je velika prilika da Srbija ipak dobije izlaz na more.
(Ana, 27. novembar 2015 09:52)

Tvoj SNS, pod starim imenom, nam je o oduzeo svaki izlaz na more. Ovde se, postovani bote, radi o preduzecu, a ne o teritoriji.

zbia

pre 8 godina

Nije mi jasno, grci prodaju luku Solun zbog slabog prometa a sada mi hocemo da kupimo luku Bar. stvar je u tome da niko nece vrsiti istovar na toj luci, na losem je polozaju, a mi nemamo sta da utovarino...

Sale

pre 8 godina

Ovi botovi ko terijeri kad pročitaju vest koja u sebi sadrži reč "Vučić"...sutra da piše "Vučić raspisao tender, prodaje Srbiju", bilo bi 200 kometara tipa "super, vidi se ko radi, on zna sigurno šta je najbolje, moralo je tako"...alo bre, iskulirajte malo...krenuo je post danas, možda ne bude šunke u tom sendviču.

Doker

pre 8 godina

OK znači zbog toga što je Milo podržao Kosovo u UNESCO mi ćemo ga kazniti tako što ulazimo u biznis priču sa njim :D Vučko i Milo, nekad ljuta dva rivala a sad partneri u različitim kombinacijama... ima li išta što nas na Balkanu može iznenaditi?

Cvele

pre 8 godina

Koja glupost. Luka Bar je najgora luka sa ove strane Jadrana, plitka i mala i skupa za odrzavanje. Veliki brodovi ne mogu uci u luku. Za Srbiju je najbolje da povrati koncesije u luci Solun koja najbliza i najisplativija za nas....

SRBIJA

pre 8 godina

Sudeci po komentarima,izgleda kao da jeda,taj isti pise,ili se digla cele Crna Gora sa Crnogrcima iz Srbije,kojima i najvise ide u prilog da Srbija u ulaze u neproftabina preduzeca ,te izgradnji auto puta prema Crnoj Gori!

sveta

pre 8 godina

Nakon sto je aktuelna Vlada uspela da drzavu finansijski stabilizuje, sledeci korak je ulaganje u okolne drzave. Srbija postaje lider u regionu

Lazar

pre 8 godina

Mi smo svojevremeno najviše i uložili u luku Bar. Bilo bi odlično ako bismo je kupili, tako bismo povratili našu imovinu, a o značaju te luke za transpor roba i da ne govorim. Onda rekonstrukcija pruge Beograd - Bar dobija pun smisao.

Vidak

pre 8 godina

Ovo bi bilo i vise nego fenomenalno, Srbija pametno ulaze, ako bismo kupili luku Bar imali bismo mogucnost transporta robe i primorskim saobracajem.

Broncamil

pre 8 godina

Srbija bi kupovinom akcija u Luci Bar sigurno profitirala. Ovo je dokaz da se drzava ekonomski znacajno oporavila, cim su stvoreni uslovi za takva ulaganja.

Radiša

pre 8 godina

Svako od investitora će videti veliki potencijal u zemlji koja ima sve vrste trgovinskog saobraćaja razvijene, ovo bi dobro bilo za srpsku privredu

Iguman Nemanja

pre 8 godina

Manite se njih nego kupujte bre Solun, Srbija ima i imaće uvek u Grčakoj prijatelja i brata, a od ovih dole koje posmatrasmo braćom imamo samo izdaju i noževe u leđa Srbiji, ako im date pare za luku mogu da nam je još i konfiskuju!

Aleksandar

pre 8 godina

Svaka cast nasem Premijeru koji razmislja i brine o buducnosti Srbije. Dok prethodnici gledali su sve da uniste i upropaste. Svu podrsku za Premijera

uriah heep

pre 8 godina

Obzirom da smo nebrigom izgubili deo luke u Solunu,ovo zvuci sasvim prihvatljivo i pozeljno.Naravno,samo oprezno jer u pitanju je M.Djukanovic,a svi znamo ko je on!

BERTA

pre 8 godina

Čim s eo tome piše znaci da ima nekih indicija da bi se taj posao mogao sklopiti, smatram da ako ro nsi strucnjaci procene može da bude ozbiljna korist i za nas i za njih.

Dana

pre 8 godina

Izgradnja Koridora 11 i spajanje EU i Srbije sa CG (auto-put) i dalje do mora, a uzput i kupovina akcija u luci Bar, stvaraju fantastične uslove za privredni ambijent u kome svako ima svoju šansu. Srbija računa sa dobrim poslovima i posebno oživljava Zapadnu Srbiju (Užice i Zlatiborski okrug) koja je trenutno u zapećku. E onda "malinari" , "kupinari" i ostali imaju otvorena vrata za sve a turizam će doživeti ekspanziju (Zlatibor, Tara, Zlatar, Jadovnik) ...

Kalisi

pre 8 godina

Vrujem da ce odluci vlade o kupovini Luke Bar prethoditi detaljna analiza. Ako ce drzava od toga imati koristi i prihoda trebamo iskoristiti sansu.

Dusan Jerkovic

pre 8 godina

Ako bi se ovakva investicija realizovala tokom naredne godine onda definitivno 2016.godina obecava! Podrska u donosenju i realizovanju odluke

salazar

pre 8 godina

"Vučić kaže da je od Đukanovića dobio odgovor da neće imati ništa protiv."-b92.Milo nema nista protiv jer ce se ugraditi,ali ideja nije losa...ako sve bude kako valja.

de tomaso

pre 8 godina

Imajuci u vidu da Amerikanci grade luku u Albaniji i da ce verovatno formirati cene ne svoj nacin,ne bi bilo lose imati i nas deo mora na Jadranu za izvoz-uvoz robe.

Bata

pre 8 godina

Pametno investiranje novca moze doneti jako dobru zaradu i doprineti da nam budzet bude jos stabilniji, a ovo mi deluje kao jako pametna investicija.

srrrrrdjan

pre 8 godina

Dobar potez, ali prvo kupi luku Bar pa tek onda pravi autoput do Cg, jer ako bude obrnuto, cena luke ce biti mnogo veca. Sto je i logicno.

Milutin

pre 8 godina

CG nema razloga da bude protiv učešća Srbije i kupovine akcijau u luci Bar, jer će i CG imati koristi od toga. Jedino, ako Srbija nije po volji Đukanovića, a opšte poznato je da se Đukanović pita za sve u svom feudu!

Conspiracy Guy

pre 8 godina

Jednostavno.Nato ne da Cg da proda luku Rusima zbog straha da se pretvori u vojnu. Zato Srbija kupuje da je proda Rusima.

hugenotio

pre 8 godina

"Mi ćemo u 2016. godini, posle ozbiljne analize, ukoliko se pokaže kao dobro za Srbiju, dati ponudu i za kupovinu luke Bar", kazo je srpski premijer."-b92.Da,da...samo posle ozbiljne analize!Jer,Milo je to,a njega trazi pola Evrope!

Senka

pre 8 godina

Za drzavu je dobro da zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Srbija cini napor da se ekonomski drugacije pozicionira u okruzenju u odnosu na to kako je bilo u proslosti.U tom kontekstu ideja kupovine akcija Luke Bar zvuci hrabro, smelo. ali obecavajuce.

JaBašJa

pre 8 godina

Od ovakve luke Bar nema koristi, ta luka je praktično neupotrebljiva zbog plitkog "gaza"( veliki brodovi ne mogu da pristaju). Upravo zbog te manjkavosti i lošeg stanja pruge Bgd-Bar promet u toj luci je minimalan, skoro sav saobraćaj ide u Solun i Kopar. Treba srediti prugu i produbiti luku da bi moglo da se prica o nekakvoj ekonomskoj isplativosti, a takav poduhvat košta jako mnogo(milijarde eura).

Samo Da Kažem

pre 8 godina

Ranije nisam imao toliko negativno mišljenje o naprednjacima, pola familije mi je kod njih. Čak sam bio srećan što je nam je neko skinuo sa vrata žute štetočine. Nisam glasao za Vučića, ali sam očekivao više, mnogo više. Čitam ove komentare i ne mogu da verujem da ljudi spadnu na tako niske grane da pišu po direktivi iz stranke o svakoj temi u kojoj se spominje Vučić i to svi isto kao Svaba tralala. Grozno. Pa,ko se pali na to, nije mi jasno? Moja jadna snajka je dobila slabo plaćen posao spremačice u javnom preduzeću i to ju je koštalo oko milion lajkova na fejsu na razne naprednjačke nebulozne optimistične izjave. Sramno. Ali, to nije njena sramota. Pretpostavljam da i ovi jadnici ovde pišu iz sličnih razloga. Žuti i njihovi sateliti su uništili privredu, rasprodali i opljačkali sve, a ovi sada koriste ljudsku bedu kao gorivo za glasačku mašinu. Šta će nam luka? Mladi će otići avionom a ne brodom. Tako je bilo i za vreme DS, a tako je i dalje.