Sreda, 25.11.2015.

17:10

Ruski bojkot još jači, Turci u teškom problemu

Najveći ruski turoperateri prekidaju svoje poslovanje s Turskom kao odgovor na upozorenje Kremlja u vezi sa putovanjima u tu zemlju.

Izvor: Tanjug

Ruski bojkot još jaèi, Turci u teškom problemu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Prehrambena Industrija

pre 8 godina

Poznajem Rusiju,veoma,veoma dobro.Tvrdim da je TURSKA JACA OD RUSIJE, u demografskom,privrednom,obrazovnom,prehrambenom,saobracajnom,zdravstvenom ,prirodnom,smislu.
P?s uporedite demografske podatke,tipa starost,prosecan zivotni vek, i sl.Sokiracete Se.

Ivan

pre 8 godina

Samo da im uvedu sankcije na uvoz hrane kao sto su uveli prema EU i tek onda
ce da boli.Turci su uspesno uleteli na trziste umesto EU ali sada su se diskvalifikovali.Naci ce se neko drugi ko ce da ih zameni.
Sto se tice turizma , jako puno Rusa letuje u Turskoj u pitanju su milioni ljudi, i to su dobri tursti , dosta trose po Turskoj.
Ako se do leta ne smiri situacija zabelezice pad i u turizmu.
Od nekad perspektivne zemlje sa velikim potencijalom da bude ponovo regionalni lider i kao primer ostalim muslimanskim zemljama kako moze da se uredi drzava i da funkcionise privreda a da nemate naftu postaje veliki problem .Verovatno ih je zamlacivanje od strane EU oko prijema okrenulo na drugu ekstremnu stranu , mada mislim da su mogli da profitiraju izmenju EU , Rusije i Bliskog Istoka jer su na dobrom polozaju.
Ali bez obzira sta god da se desi zasluzuju sve sto im se desava i sto ce im Rusi uraditi.
Postavice S 400 i poceti da obaraju sve sto leti u krugu od 400 km od Latakije.Naroruzace Kurde do zuba i pomoci ima da dobiju svoju drzavu.
Istu stvar je zapad uradio na Kosovu , sada ce Turci da dobiju istu medicinu koju smo mi dobili .

Junko

pre 8 godina

Vala ce bit velika steta u ekonomiji hahaha.. Ne budite smijesni. Erdoan ce sad turski tok da ponisti :) sta ce rusija posle haha... Mislite juzni tok..

Bato

pre 8 godina

Vidim da se vecina oseca kao da je Srbija napadnuta,za one koji ne znaju Turska je ozbiljna vojna sila u svetu i niko pa ni velika Rusija ne moze bez dozvole da nadlece preko Turske teritorije kad bombarder pridje i na 10 km od granice to se zove pretnja..
tako da je obaranje Ruskog aviona logičan potez Turske vojske koja samo štiti svoju teritoriju.

Radule Scepanovic

pre 8 godina

Koliko od vas ostrašćenih rusofila je prošlo ljeto provelo u Turskoj? A inače bez obzira na sankcije u Crnoj Gori ne manjka ruskih posjetilaca čak ni u.novembru

Mali Bosanac

pre 8 godina

Ja ne razumijem koliko su glupi i turci i rusi i evropska unija. Pa covjece jel oni ne vide da amerikanci samo trljaju ruke dok ostatak svijeta ratuje izmedu sebe. Udarajuce sankcije jednim drugima nikome nije dobro a samo amerikanci od toga profitiraju. Ja tacno ne razumijem, ako neko moze da mi objasni zasto ove zemlje dozvoljavaju da im amerikanci diriguju.... unapred ze izvinjavam. Mal sam oso is bosne pa mi nije bas najlakse pisati na nas.

Stojko

pre 8 godina

@Neko iz mase
Imas vise opcija:
tradicionalno prijateljska Hrvatska, dobijes gratis pranje auta u Jadranu.
Grcka, uz paradajz iz Kavadaraca i tri obroka u Lidlu ili Grcka hoteli ili ostrva, uz pivo dobrodoslice koje kosta samo 7€.
Dubai, pa kad si vec tamo pokupi i autograme od nase estrade.
Italija ili Spanija, tradicionalno jeftine i pristupacne.
Crna gora, apartman od prostranih 9 kvadrata, 800m od plaze, pa jos malo preko ulice.
A imas i turisticku ponudu Srbije gde mozes da dobijes malo, za puno para, recimo na Zlatiboru ili nekoj banji.
Tako da ne vidim sto se zalis.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Ako Rusija prekine odnose sa Turskom i ona će biti na gubitku tako da sumnjam da će biti nešto od toga. To se Putin malo junaci, čeka da mu se neki turski ministar izvine pa da sve zaboravi :) Najveći problem ovdje i jeste Putinove povredjeni ego, glumio je zajebanog momka a Turci mu lažno oborise avion, pa sad ne zna sta da radi - kako da se izvuče i ostane zajeban momak!

Pera

pre 8 godina

Ne radi se samo o Ruskim turistima, ko je iole normalan ne bi trebao da ide u Tursku ili Afriku, Egipat.Broj otkazanih letova za Pariz je takodje porastao.

Washington

pre 8 godina

Kakva gomila glupih komentara. SAD je kriva za sve...pa niko mene ne moze da natera da ubijem svog komsiju, ne znam za koje pare, pa taman ***** jeo! Narodi su sami krivi za sve, ne bi se ni ex Yu raspala da smo bili slozni, unutrasnji neprijatelj je bio glavni pokretac.
(666, 25. novembar 2015 21:25)

Tacno.

Hercegovina

pre 8 godina

(666, 25. novembar 2015 21:25)
Druze ti kao malo dete. Pa ko kreira svetsku politiku, mi, Hrvati, Bosanci, ili SAD? Trenutno u 145 drzava sveta SAD imaju svoj estabilismen na vlasti u njima. Ponovicu za tvoje dobro: trenutno SAD u 145 drzava sveta imaju svoj estabilisment koji im je odan i izvrsava naredjenja bez pogovora, dakle drugacije receno u pitanju su marionetski rezimi, svidelo se to nekom ili ne. Sta moze obican narod, da kazem sam sebi u sobi NE? Strasno je koliko ljudi be razumeju makar i ono osnovno sto bi trebali. Sve najbolje ti zelim...

Bo_sana_c

pre 8 godina

Čitam cijelo vrijeme samo kako će eto Turska da izgubi ako im Rusi okrenu leđa?! Čekaj malo a koliko će Rusi da izgube ako izgube vrlo unosne poslove po Turskoj gradnja nuklearke naprimjer i prestanu izvoziti svoje sirovine kad ih pola Evrope već bojkotuje a Turska im ostala kao zadnji veliki poslovni partner?! Nek mi to neko odgovori!? Ma samo lupate sve će to do proljeća biti dovedeno na normalu a na ljeto eto Rusa opet na Tursku obalu!

Bojan

pre 8 godina

"Prekidaju odnose sa CG, sa Turskom, ostale zemlje NATO da ne pominjemo. Sve mi se nesto cini da ce sledece godine rusi ici na letovanje u Sibir.
(sibirska plaza, 25. novembar 2015 18:04)"

Mislim da će ipak na Krim. Što je ok.

bvk

pre 8 godina

@ Tarana

U kom pogledu je Turska jaca od Rusije? Vojno nije, tacnije, vojno je patuljak za Rusiju. Ekonomski takodje nije, ni po bdp-u po glavi stanovnika ni ukupno. Plate im nisu vece niti imaju jaci standard od Rusije. Tehnoloski je Rusija takodje dosta naprednija od Turske. Dakle, po cemu je Turska to jaca drzava od Rusije?

Bob

pre 8 godina

Do idućeg ljeta je ovaj incident zaboravljen. Gospoda Davutoglu i Lavrov spuštaju loptu. Moskva ionako mora kroz Bosfor proći ako želi pred sirijsku obalu, dobiće odobrenje od Turaka i sve je ok. Eto iduće godine i ruskih turista na turske obale. Laka vam noć svima!

Stojko

pre 8 godina

@milica
Logicno razmisljas. To su izgradili onolike hotele na moru za Ruse nema veze, mogu da ih konvertuju u benzinske pumpe, ili jos bolje, preurede u islamske hotele, pa momci iz ISIS-a mogu da dolaze sa gospodjama da odmore.

socrat

pre 8 godina

Alo sta se palite, ko u novembru ide u Tursku na more? Do leta ce Rusi ovo da zaborave, ali nesto mi govori da Putin nece, a vratice im lagano, pa makar i za deset godina, kada budu zaboravili sve

Neko iz mase

pre 8 godina

Posle ovih zafrkancija, ne znam koliko bih isao u tursku. Zapravo ne znam ni gde bih isao. Azija skupa, egipat nije ni jeftin ni bezbedan, u crnoj gori smo gosti desetog reda, u grckoj mi se ne pliva pored izbeglica koje beze od metkova. Ostaje nam samo egzotika (+grcka i hrvatska) i eventualno bugarska. Aj' dosta tog rata, daj dve pive i reci, boga ti, muz'ci malo tise.

666

pre 8 godina

Kakva gomila glupih komentara. SAD je kriva za sve...pa niko mene ne moze da natera da ubijem svog komsiju, ne znam za koje pare, pa taman ***** jeo! Narodi su sami krivi za sve, ne bi se ni ex Yu raspala da smo bili slozni, unutrasnji neprijatelj je bio glavni pokretac.

miloš

pre 8 godina

ne samo obarenje ovog lovca nego i onog u egiptu sa sve ovom intervencijom u siriji će doprineti da rusi turistički izbegavaju muslimanske zemlje. u turskoj je letovalo ko 3 miliona rusa koji su izdašni pri trošenju, znači govorimo o velikim ciframa. turci ne mogu da budu i ekstremistiko militantni i da razvijaju turizam ili ekonomiju. rusi će verovatno povećati broj letovanja na sočiju i krimu. verovatno grčkoj, crnoj gori i hrvatskoj. mi bi mogli da ponudimo zlatibor i kopaonik kao i kulturno-verski turizam, da smo pametni.

Swedenonline

pre 8 godina

Erdogan je juce postavio zeta za ministra saobracaja i još jednog iz porodice u za ministra..necega, nemogu se setim :-)

Unutar EU na taj potez je reakcija, mucnina za povraćanje. Definitivno kad oćeš da povratis netreba da guram prste u grlo, pomisliš na Tursku i to je to!

Ova budaletina pravi tiraniju, samo slepac ne vidi šta se dešava.

realist

pre 8 godina

Ja bih celom Hriscanskom svetu savetovao pustite neka sami letuju ima nasih i Ruskih,Bugarskih,Makedonskih,Grckih destinacija koji su hiljadu puta boljih od Turskih,to bi najveca kazna u zivotu bila za Erdogana i njegovu koruptnu vlast.

ja

pre 8 godina

@sibirska plaza: Pozdrav sa Kariba. Ovde ima bas dosta Rusa. Takodje puno ih je u npr. JI Aziji u zemljama kao sto je Tajland. Ne brinem se ja za njih gde ce na odmor danas bar ima da se bira.

lili

pre 8 godina

Svako ko misli da zapadne sankcije mogu da pogode Rusiju stvarno ne zna ništa o geografiji ... Nedolazak ruskih turista će sigurno udariti turski turizam jer ruski turisti troše više nego turisti iz drugih zemalja, a i njihov broj u Turskoj je izuzetno velik. Umesto u Tursku ti turisti će ići velikim delom na Krim ili Soči, a to znaći da ruske pare ostaju u Rusiji ... Mi ovde govorimo o milijardama dolara ...

djofreza

pre 8 godina

Ma neće Turci imati šta da jedu, kad im Rusi urade ovo, pa kad im urade ono. Sve ce ih Putin pobediti, i Turke i Amere i Eu, i teroriste, i onda ce se u Srbiji ziveti raskosno i slobodno za vek i vekova!

jerkovic

pre 8 godina

Erdogan se vraća šerijatu, Putin je to lepo rekao, to vodi i militarizaciji Turske, sto ne odgovara ni Izraelu, ni EU, osim naravno tvorcu svega toga SAD. Videcemo koja ce struja pobediti u Turskom narodu. Konfrotacije sa Rusima, i celim Šitskim muslimanima ne mogu im nikako doneti dobro. Uz to, graniče sa više pravoslavnih zemalja, Grckom, Bugarskom, Jermenijom, koji je sigurno takvu nece prihvatiti. Rusi su ih vojno uzeli na nišan, videćete uskoro kakve ce se stvari desavati. Turska dve stvari mora da menja, slepo navodjenje Washingtona koji ih gura u bezdan, i odustajanje od radikalnog islama, na cijem se putu sada nalaze. Gube sve, ne dobijaju nista 100%.

Nebojša

pre 8 godina

Jeste šteta obostrana, ali će rusi da se prebace da nabavljaju voće od drugih, i putovaće više kod drugih, a turci će se malo uhvatiti za prazne džepove. Koji li je sledeći šamar za Tursku?

Milenko.zvornik

pre 8 godina

Zivim u rusiji tacnije u ekaterinburgy..ljudi su slozni i rusija ce prekinut svaki kontakt sa turskom.danas je putin bio u ovom gradu na otvaranju instituta u cast borisa jelcina..turska je dobro zabriljala i prekinula svaku vrstu saradnje sa rusijom.

sibirska plaza

pre 8 godina

Prekidaju odnose sa CG, sa Turskom, ostale zemlje NATO da ne pominjemo. Sve mi se nesto cini da ce sledece godine rusi ici na letovanje u Sibir.

jerkovic

pre 8 godina

Erdogan se vraća šerijatu, Putin je to lepo rekao, to vodi i militarizaciji Turske, sto ne odgovara ni Izraelu, ni EU, osim naravno tvorcu svega toga SAD. Videcemo koja ce struja pobediti u Turskom narodu. Konfrotacije sa Rusima, i celim Šitskim muslimanima ne mogu im nikako doneti dobro. Uz to, graniče sa više pravoslavnih zemalja, Grckom, Bugarskom, Jermenijom, koji je sigurno takvu nece prihvatiti. Rusi su ih vojno uzeli na nišan, videćete uskoro kakve ce se stvari desavati. Turska dve stvari mora da menja, slepo navodjenje Washingtona koji ih gura u bezdan, i odustajanje od radikalnog islama, na cijem se putu sada nalaze. Gube sve, ne dobijaju nista 100%.

Milenko.zvornik

pre 8 godina

Zivim u rusiji tacnije u ekaterinburgy..ljudi su slozni i rusija ce prekinut svaki kontakt sa turskom.danas je putin bio u ovom gradu na otvaranju instituta u cast borisa jelcina..turska je dobro zabriljala i prekinula svaku vrstu saradnje sa rusijom.

Nebojša

pre 8 godina

Jeste šteta obostrana, ali će rusi da se prebace da nabavljaju voće od drugih, i putovaće više kod drugih, a turci će se malo uhvatiti za prazne džepove. Koji li je sledeći šamar za Tursku?

lili

pre 8 godina

Svako ko misli da zapadne sankcije mogu da pogode Rusiju stvarno ne zna ništa o geografiji ... Nedolazak ruskih turista će sigurno udariti turski turizam jer ruski turisti troše više nego turisti iz drugih zemalja, a i njihov broj u Turskoj je izuzetno velik. Umesto u Tursku ti turisti će ići velikim delom na Krim ili Soči, a to znaći da ruske pare ostaju u Rusiji ... Mi ovde govorimo o milijardama dolara ...

ja

pre 8 godina

@sibirska plaza: Pozdrav sa Kariba. Ovde ima bas dosta Rusa. Takodje puno ih je u npr. JI Aziji u zemljama kao sto je Tajland. Ne brinem se ja za njih gde ce na odmor danas bar ima da se bira.

666

pre 8 godina

Kakva gomila glupih komentara. SAD je kriva za sve...pa niko mene ne moze da natera da ubijem svog komsiju, ne znam za koje pare, pa taman ***** jeo! Narodi su sami krivi za sve, ne bi se ni ex Yu raspala da smo bili slozni, unutrasnji neprijatelj je bio glavni pokretac.

djofreza

pre 8 godina

Ma neće Turci imati šta da jedu, kad im Rusi urade ovo, pa kad im urade ono. Sve ce ih Putin pobediti, i Turke i Amere i Eu, i teroriste, i onda ce se u Srbiji ziveti raskosno i slobodno za vek i vekova!

Stojko

pre 8 godina

@milica
Logicno razmisljas. To su izgradili onolike hotele na moru za Ruse nema veze, mogu da ih konvertuju u benzinske pumpe, ili jos bolje, preurede u islamske hotele, pa momci iz ISIS-a mogu da dolaze sa gospodjama da odmore.

realist

pre 8 godina

Ja bih celom Hriscanskom svetu savetovao pustite neka sami letuju ima nasih i Ruskih,Bugarskih,Makedonskih,Grckih destinacija koji su hiljadu puta boljih od Turskih,to bi najveca kazna u zivotu bila za Erdogana i njegovu koruptnu vlast.

Swedenonline

pre 8 godina

Erdogan je juce postavio zeta za ministra saobracaja i još jednog iz porodice u za ministra..necega, nemogu se setim :-)

Unutar EU na taj potez je reakcija, mucnina za povraćanje. Definitivno kad oćeš da povratis netreba da guram prste u grlo, pomisliš na Tursku i to je to!

Ova budaletina pravi tiraniju, samo slepac ne vidi šta se dešava.

miloš

pre 8 godina

ne samo obarenje ovog lovca nego i onog u egiptu sa sve ovom intervencijom u siriji će doprineti da rusi turistički izbegavaju muslimanske zemlje. u turskoj je letovalo ko 3 miliona rusa koji su izdašni pri trošenju, znači govorimo o velikim ciframa. turci ne mogu da budu i ekstremistiko militantni i da razvijaju turizam ili ekonomiju. rusi će verovatno povećati broj letovanja na sočiju i krimu. verovatno grčkoj, crnoj gori i hrvatskoj. mi bi mogli da ponudimo zlatibor i kopaonik kao i kulturno-verski turizam, da smo pametni.

sibirska plaza

pre 8 godina

Prekidaju odnose sa CG, sa Turskom, ostale zemlje NATO da ne pominjemo. Sve mi se nesto cini da ce sledece godine rusi ici na letovanje u Sibir.

Neko iz mase

pre 8 godina

Posle ovih zafrkancija, ne znam koliko bih isao u tursku. Zapravo ne znam ni gde bih isao. Azija skupa, egipat nije ni jeftin ni bezbedan, u crnoj gori smo gosti desetog reda, u grckoj mi se ne pliva pored izbeglica koje beze od metkova. Ostaje nam samo egzotika (+grcka i hrvatska) i eventualno bugarska. Aj' dosta tog rata, daj dve pive i reci, boga ti, muz'ci malo tise.

Bojan

pre 8 godina

"Prekidaju odnose sa CG, sa Turskom, ostale zemlje NATO da ne pominjemo. Sve mi se nesto cini da ce sledece godine rusi ici na letovanje u Sibir.
(sibirska plaza, 25. novembar 2015 18:04)"

Mislim da će ipak na Krim. Što je ok.

bvk

pre 8 godina

@ Tarana

U kom pogledu je Turska jaca od Rusije? Vojno nije, tacnije, vojno je patuljak za Rusiju. Ekonomski takodje nije, ni po bdp-u po glavi stanovnika ni ukupno. Plate im nisu vece niti imaju jaci standard od Rusije. Tehnoloski je Rusija takodje dosta naprednija od Turske. Dakle, po cemu je Turska to jaca drzava od Rusije?

Hercegovina

pre 8 godina

(666, 25. novembar 2015 21:25)
Druze ti kao malo dete. Pa ko kreira svetsku politiku, mi, Hrvati, Bosanci, ili SAD? Trenutno u 145 drzava sveta SAD imaju svoj estabilismen na vlasti u njima. Ponovicu za tvoje dobro: trenutno SAD u 145 drzava sveta imaju svoj estabilisment koji im je odan i izvrsava naredjenja bez pogovora, dakle drugacije receno u pitanju su marionetski rezimi, svidelo se to nekom ili ne. Sta moze obican narod, da kazem sam sebi u sobi NE? Strasno je koliko ljudi be razumeju makar i ono osnovno sto bi trebali. Sve najbolje ti zelim...

Bob

pre 8 godina

Do idućeg ljeta je ovaj incident zaboravljen. Gospoda Davutoglu i Lavrov spuštaju loptu. Moskva ionako mora kroz Bosfor proći ako želi pred sirijsku obalu, dobiće odobrenje od Turaka i sve je ok. Eto iduće godine i ruskih turista na turske obale. Laka vam noć svima!

socrat

pre 8 godina

Alo sta se palite, ko u novembru ide u Tursku na more? Do leta ce Rusi ovo da zaborave, ali nesto mi govori da Putin nece, a vratice im lagano, pa makar i za deset godina, kada budu zaboravili sve

Bo_sana_c

pre 8 godina

Čitam cijelo vrijeme samo kako će eto Turska da izgubi ako im Rusi okrenu leđa?! Čekaj malo a koliko će Rusi da izgube ako izgube vrlo unosne poslove po Turskoj gradnja nuklearke naprimjer i prestanu izvoziti svoje sirovine kad ih pola Evrope već bojkotuje a Turska im ostala kao zadnji veliki poslovni partner?! Nek mi to neko odgovori!? Ma samo lupate sve će to do proljeća biti dovedeno na normalu a na ljeto eto Rusa opet na Tursku obalu!

Ivan

pre 8 godina

Samo da im uvedu sankcije na uvoz hrane kao sto su uveli prema EU i tek onda
ce da boli.Turci su uspesno uleteli na trziste umesto EU ali sada su se diskvalifikovali.Naci ce se neko drugi ko ce da ih zameni.
Sto se tice turizma , jako puno Rusa letuje u Turskoj u pitanju su milioni ljudi, i to su dobri tursti , dosta trose po Turskoj.
Ako se do leta ne smiri situacija zabelezice pad i u turizmu.
Od nekad perspektivne zemlje sa velikim potencijalom da bude ponovo regionalni lider i kao primer ostalim muslimanskim zemljama kako moze da se uredi drzava i da funkcionise privreda a da nemate naftu postaje veliki problem .Verovatno ih je zamlacivanje od strane EU oko prijema okrenulo na drugu ekstremnu stranu , mada mislim da su mogli da profitiraju izmenju EU , Rusije i Bliskog Istoka jer su na dobrom polozaju.
Ali bez obzira sta god da se desi zasluzuju sve sto im se desava i sto ce im Rusi uraditi.
Postavice S 400 i poceti da obaraju sve sto leti u krugu od 400 km od Latakije.Naroruzace Kurde do zuba i pomoci ima da dobiju svoju drzavu.
Istu stvar je zapad uradio na Kosovu , sada ce Turci da dobiju istu medicinu koju smo mi dobili .

Stojko

pre 8 godina

@Neko iz mase
Imas vise opcija:
tradicionalno prijateljska Hrvatska, dobijes gratis pranje auta u Jadranu.
Grcka, uz paradajz iz Kavadaraca i tri obroka u Lidlu ili Grcka hoteli ili ostrva, uz pivo dobrodoslice koje kosta samo 7€.
Dubai, pa kad si vec tamo pokupi i autograme od nase estrade.
Italija ili Spanija, tradicionalno jeftine i pristupacne.
Crna gora, apartman od prostranih 9 kvadrata, 800m od plaze, pa jos malo preko ulice.
A imas i turisticku ponudu Srbije gde mozes da dobijes malo, za puno para, recimo na Zlatiboru ili nekoj banji.
Tako da ne vidim sto se zalis.

Pera

pre 8 godina

Ne radi se samo o Ruskim turistima, ko je iole normalan ne bi trebao da ide u Tursku ili Afriku, Egipat.Broj otkazanih letova za Pariz je takodje porastao.

Mali Bosanac

pre 8 godina

Ja ne razumijem koliko su glupi i turci i rusi i evropska unija. Pa covjece jel oni ne vide da amerikanci samo trljaju ruke dok ostatak svijeta ratuje izmedu sebe. Udarajuce sankcije jednim drugima nikome nije dobro a samo amerikanci od toga profitiraju. Ja tacno ne razumijem, ako neko moze da mi objasni zasto ove zemlje dozvoljavaju da im amerikanci diriguju.... unapred ze izvinjavam. Mal sam oso is bosne pa mi nije bas najlakse pisati na nas.

Bato

pre 8 godina

Vidim da se vecina oseca kao da je Srbija napadnuta,za one koji ne znaju Turska je ozbiljna vojna sila u svetu i niko pa ni velika Rusija ne moze bez dozvole da nadlece preko Turske teritorije kad bombarder pridje i na 10 km od granice to se zove pretnja..
tako da je obaranje Ruskog aviona logičan potez Turske vojske koja samo štiti svoju teritoriju.

Washington

pre 8 godina

Kakva gomila glupih komentara. SAD je kriva za sve...pa niko mene ne moze da natera da ubijem svog komsiju, ne znam za koje pare, pa taman ***** jeo! Narodi su sami krivi za sve, ne bi se ni ex Yu raspala da smo bili slozni, unutrasnji neprijatelj je bio glavni pokretac.
(666, 25. novembar 2015 21:25)

Tacno.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Ako Rusija prekine odnose sa Turskom i ona će biti na gubitku tako da sumnjam da će biti nešto od toga. To se Putin malo junaci, čeka da mu se neki turski ministar izvine pa da sve zaboravi :) Najveći problem ovdje i jeste Putinove povredjeni ego, glumio je zajebanog momka a Turci mu lažno oborise avion, pa sad ne zna sta da radi - kako da se izvuče i ostane zajeban momak!

Radule Scepanovic

pre 8 godina

Koliko od vas ostrašćenih rusofila je prošlo ljeto provelo u Turskoj? A inače bez obzira na sankcije u Crnoj Gori ne manjka ruskih posjetilaca čak ni u.novembru

Junko

pre 8 godina

Vala ce bit velika steta u ekonomiji hahaha.. Ne budite smijesni. Erdoan ce sad turski tok da ponisti :) sta ce rusija posle haha... Mislite juzni tok..

Prehrambena Industrija

pre 8 godina

Poznajem Rusiju,veoma,veoma dobro.Tvrdim da je TURSKA JACA OD RUSIJE, u demografskom,privrednom,obrazovnom,prehrambenom,saobracajnom,zdravstvenom ,prirodnom,smislu.
P?s uporedite demografske podatke,tipa starost,prosecan zivotni vek, i sl.Sokiracete Se.

sibirska plaza

pre 8 godina

Prekidaju odnose sa CG, sa Turskom, ostale zemlje NATO da ne pominjemo. Sve mi se nesto cini da ce sledece godine rusi ici na letovanje u Sibir.

djofreza

pre 8 godina

Ma neće Turci imati šta da jedu, kad im Rusi urade ovo, pa kad im urade ono. Sve ce ih Putin pobediti, i Turke i Amere i Eu, i teroriste, i onda ce se u Srbiji ziveti raskosno i slobodno za vek i vekova!

Bob

pre 8 godina

Do idućeg ljeta je ovaj incident zaboravljen. Gospoda Davutoglu i Lavrov spuštaju loptu. Moskva ionako mora kroz Bosfor proći ako želi pred sirijsku obalu, dobiće odobrenje od Turaka i sve je ok. Eto iduće godine i ruskih turista na turske obale. Laka vam noć svima!

Bo_sana_c

pre 8 godina

Čitam cijelo vrijeme samo kako će eto Turska da izgubi ako im Rusi okrenu leđa?! Čekaj malo a koliko će Rusi da izgube ako izgube vrlo unosne poslove po Turskoj gradnja nuklearke naprimjer i prestanu izvoziti svoje sirovine kad ih pola Evrope već bojkotuje a Turska im ostala kao zadnji veliki poslovni partner?! Nek mi to neko odgovori!? Ma samo lupate sve će to do proljeća biti dovedeno na normalu a na ljeto eto Rusa opet na Tursku obalu!

lili

pre 8 godina

Svako ko misli da zapadne sankcije mogu da pogode Rusiju stvarno ne zna ništa o geografiji ... Nedolazak ruskih turista će sigurno udariti turski turizam jer ruski turisti troše više nego turisti iz drugih zemalja, a i njihov broj u Turskoj je izuzetno velik. Umesto u Tursku ti turisti će ići velikim delom na Krim ili Soči, a to znaći da ruske pare ostaju u Rusiji ... Mi ovde govorimo o milijardama dolara ...

666

pre 8 godina

Kakva gomila glupih komentara. SAD je kriva za sve...pa niko mene ne moze da natera da ubijem svog komsiju, ne znam za koje pare, pa taman ***** jeo! Narodi su sami krivi za sve, ne bi se ni ex Yu raspala da smo bili slozni, unutrasnji neprijatelj je bio glavni pokretac.

Milenko.zvornik

pre 8 godina

Zivim u rusiji tacnije u ekaterinburgy..ljudi su slozni i rusija ce prekinut svaki kontakt sa turskom.danas je putin bio u ovom gradu na otvaranju instituta u cast borisa jelcina..turska je dobro zabriljala i prekinula svaku vrstu saradnje sa rusijom.

Nebojša

pre 8 godina

Jeste šteta obostrana, ali će rusi da se prebace da nabavljaju voće od drugih, i putovaće više kod drugih, a turci će se malo uhvatiti za prazne džepove. Koji li je sledeći šamar za Tursku?

jerkovic

pre 8 godina

Erdogan se vraća šerijatu, Putin je to lepo rekao, to vodi i militarizaciji Turske, sto ne odgovara ni Izraelu, ni EU, osim naravno tvorcu svega toga SAD. Videcemo koja ce struja pobediti u Turskom narodu. Konfrotacije sa Rusima, i celim Šitskim muslimanima ne mogu im nikako doneti dobro. Uz to, graniče sa više pravoslavnih zemalja, Grckom, Bugarskom, Jermenijom, koji je sigurno takvu nece prihvatiti. Rusi su ih vojno uzeli na nišan, videćete uskoro kakve ce se stvari desavati. Turska dve stvari mora da menja, slepo navodjenje Washingtona koji ih gura u bezdan, i odustajanje od radikalnog islama, na cijem se putu sada nalaze. Gube sve, ne dobijaju nista 100%.

Neko iz mase

pre 8 godina

Posle ovih zafrkancija, ne znam koliko bih isao u tursku. Zapravo ne znam ni gde bih isao. Azija skupa, egipat nije ni jeftin ni bezbedan, u crnoj gori smo gosti desetog reda, u grckoj mi se ne pliva pored izbeglica koje beze od metkova. Ostaje nam samo egzotika (+grcka i hrvatska) i eventualno bugarska. Aj' dosta tog rata, daj dve pive i reci, boga ti, muz'ci malo tise.

realist

pre 8 godina

Ja bih celom Hriscanskom svetu savetovao pustite neka sami letuju ima nasih i Ruskih,Bugarskih,Makedonskih,Grckih destinacija koji su hiljadu puta boljih od Turskih,to bi najveca kazna u zivotu bila za Erdogana i njegovu koruptnu vlast.

bvk

pre 8 godina

@ Tarana

U kom pogledu je Turska jaca od Rusije? Vojno nije, tacnije, vojno je patuljak za Rusiju. Ekonomski takodje nije, ni po bdp-u po glavi stanovnika ni ukupno. Plate im nisu vece niti imaju jaci standard od Rusije. Tehnoloski je Rusija takodje dosta naprednija od Turske. Dakle, po cemu je Turska to jaca drzava od Rusije?

Bojan

pre 8 godina

"Prekidaju odnose sa CG, sa Turskom, ostale zemlje NATO da ne pominjemo. Sve mi se nesto cini da ce sledece godine rusi ici na letovanje u Sibir.
(sibirska plaza, 25. novembar 2015 18:04)"

Mislim da će ipak na Krim. Što je ok.

ja

pre 8 godina

@sibirska plaza: Pozdrav sa Kariba. Ovde ima bas dosta Rusa. Takodje puno ih je u npr. JI Aziji u zemljama kao sto je Tajland. Ne brinem se ja za njih gde ce na odmor danas bar ima da se bira.

Swedenonline

pre 8 godina

Erdogan je juce postavio zeta za ministra saobracaja i još jednog iz porodice u za ministra..necega, nemogu se setim :-)

Unutar EU na taj potez je reakcija, mucnina za povraćanje. Definitivno kad oćeš da povratis netreba da guram prste u grlo, pomisliš na Tursku i to je to!

Ova budaletina pravi tiraniju, samo slepac ne vidi šta se dešava.

socrat

pre 8 godina

Alo sta se palite, ko u novembru ide u Tursku na more? Do leta ce Rusi ovo da zaborave, ali nesto mi govori da Putin nece, a vratice im lagano, pa makar i za deset godina, kada budu zaboravili sve

Stojko

pre 8 godina

@milica
Logicno razmisljas. To su izgradili onolike hotele na moru za Ruse nema veze, mogu da ih konvertuju u benzinske pumpe, ili jos bolje, preurede u islamske hotele, pa momci iz ISIS-a mogu da dolaze sa gospodjama da odmore.

Bato

pre 8 godina

Vidim da se vecina oseca kao da je Srbija napadnuta,za one koji ne znaju Turska je ozbiljna vojna sila u svetu i niko pa ni velika Rusija ne moze bez dozvole da nadlece preko Turske teritorije kad bombarder pridje i na 10 km od granice to se zove pretnja..
tako da je obaranje Ruskog aviona logičan potez Turske vojske koja samo štiti svoju teritoriju.

miloš

pre 8 godina

ne samo obarenje ovog lovca nego i onog u egiptu sa sve ovom intervencijom u siriji će doprineti da rusi turistički izbegavaju muslimanske zemlje. u turskoj je letovalo ko 3 miliona rusa koji su izdašni pri trošenju, znači govorimo o velikim ciframa. turci ne mogu da budu i ekstremistiko militantni i da razvijaju turizam ili ekonomiju. rusi će verovatno povećati broj letovanja na sočiju i krimu. verovatno grčkoj, crnoj gori i hrvatskoj. mi bi mogli da ponudimo zlatibor i kopaonik kao i kulturno-verski turizam, da smo pametni.

Junko

pre 8 godina

Vala ce bit velika steta u ekonomiji hahaha.. Ne budite smijesni. Erdoan ce sad turski tok da ponisti :) sta ce rusija posle haha... Mislite juzni tok..

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Ako Rusija prekine odnose sa Turskom i ona će biti na gubitku tako da sumnjam da će biti nešto od toga. To se Putin malo junaci, čeka da mu se neki turski ministar izvine pa da sve zaboravi :) Najveći problem ovdje i jeste Putinove povredjeni ego, glumio je zajebanog momka a Turci mu lažno oborise avion, pa sad ne zna sta da radi - kako da se izvuče i ostane zajeban momak!

Hercegovina

pre 8 godina

(666, 25. novembar 2015 21:25)
Druze ti kao malo dete. Pa ko kreira svetsku politiku, mi, Hrvati, Bosanci, ili SAD? Trenutno u 145 drzava sveta SAD imaju svoj estabilismen na vlasti u njima. Ponovicu za tvoje dobro: trenutno SAD u 145 drzava sveta imaju svoj estabilisment koji im je odan i izvrsava naredjenja bez pogovora, dakle drugacije receno u pitanju su marionetski rezimi, svidelo se to nekom ili ne. Sta moze obican narod, da kazem sam sebi u sobi NE? Strasno je koliko ljudi be razumeju makar i ono osnovno sto bi trebali. Sve najbolje ti zelim...

Radule Scepanovic

pre 8 godina

Koliko od vas ostrašćenih rusofila je prošlo ljeto provelo u Turskoj? A inače bez obzira na sankcije u Crnoj Gori ne manjka ruskih posjetilaca čak ni u.novembru

Washington

pre 8 godina

Kakva gomila glupih komentara. SAD je kriva za sve...pa niko mene ne moze da natera da ubijem svog komsiju, ne znam za koje pare, pa taman ***** jeo! Narodi su sami krivi za sve, ne bi se ni ex Yu raspala da smo bili slozni, unutrasnji neprijatelj je bio glavni pokretac.
(666, 25. novembar 2015 21:25)

Tacno.

Mali Bosanac

pre 8 godina

Ja ne razumijem koliko su glupi i turci i rusi i evropska unija. Pa covjece jel oni ne vide da amerikanci samo trljaju ruke dok ostatak svijeta ratuje izmedu sebe. Udarajuce sankcije jednim drugima nikome nije dobro a samo amerikanci od toga profitiraju. Ja tacno ne razumijem, ako neko moze da mi objasni zasto ove zemlje dozvoljavaju da im amerikanci diriguju.... unapred ze izvinjavam. Mal sam oso is bosne pa mi nije bas najlakse pisati na nas.

Ivan

pre 8 godina

Samo da im uvedu sankcije na uvoz hrane kao sto su uveli prema EU i tek onda
ce da boli.Turci su uspesno uleteli na trziste umesto EU ali sada su se diskvalifikovali.Naci ce se neko drugi ko ce da ih zameni.
Sto se tice turizma , jako puno Rusa letuje u Turskoj u pitanju su milioni ljudi, i to su dobri tursti , dosta trose po Turskoj.
Ako se do leta ne smiri situacija zabelezice pad i u turizmu.
Od nekad perspektivne zemlje sa velikim potencijalom da bude ponovo regionalni lider i kao primer ostalim muslimanskim zemljama kako moze da se uredi drzava i da funkcionise privreda a da nemate naftu postaje veliki problem .Verovatno ih je zamlacivanje od strane EU oko prijema okrenulo na drugu ekstremnu stranu , mada mislim da su mogli da profitiraju izmenju EU , Rusije i Bliskog Istoka jer su na dobrom polozaju.
Ali bez obzira sta god da se desi zasluzuju sve sto im se desava i sto ce im Rusi uraditi.
Postavice S 400 i poceti da obaraju sve sto leti u krugu od 400 km od Latakije.Naroruzace Kurde do zuba i pomoci ima da dobiju svoju drzavu.
Istu stvar je zapad uradio na Kosovu , sada ce Turci da dobiju istu medicinu koju smo mi dobili .

Stojko

pre 8 godina

@Neko iz mase
Imas vise opcija:
tradicionalno prijateljska Hrvatska, dobijes gratis pranje auta u Jadranu.
Grcka, uz paradajz iz Kavadaraca i tri obroka u Lidlu ili Grcka hoteli ili ostrva, uz pivo dobrodoslice koje kosta samo 7€.
Dubai, pa kad si vec tamo pokupi i autograme od nase estrade.
Italija ili Spanija, tradicionalno jeftine i pristupacne.
Crna gora, apartman od prostranih 9 kvadrata, 800m od plaze, pa jos malo preko ulice.
A imas i turisticku ponudu Srbije gde mozes da dobijes malo, za puno para, recimo na Zlatiboru ili nekoj banji.
Tako da ne vidim sto se zalis.

Pera

pre 8 godina

Ne radi se samo o Ruskim turistima, ko je iole normalan ne bi trebao da ide u Tursku ili Afriku, Egipat.Broj otkazanih letova za Pariz je takodje porastao.

Prehrambena Industrija

pre 8 godina

Poznajem Rusiju,veoma,veoma dobro.Tvrdim da je TURSKA JACA OD RUSIJE, u demografskom,privrednom,obrazovnom,prehrambenom,saobracajnom,zdravstvenom ,prirodnom,smislu.
P?s uporedite demografske podatke,tipa starost,prosecan zivotni vek, i sl.Sokiracete Se.