Utorak, 24.11.2015.

18:12

Rusi se već svete Turcima, nema aranžmana

Jedna od najvećih ruskih turističkih agencija Natali turs, saopštila je da iz bezbednosnih razloga prestaje da prodaje aranžmane za Tursku.

Izvor: Beta

Rusi se veæ svete Turcima, nema aranžmana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Tool

pre 8 godina

Grci i Bugari trljaju ruke. :-) I mi da smo malo pametniji kao što nismo, pa da privučemo ruske turiste u našu zemlju. Al problem je takodje što Srbija nema more. Ima planine, banje, nekoliko jezera koja su potencijal za dobar turizam. Ali da se ne lažemo, ne može to da zameni more.

velika greška Turske

pre 8 godina

Nije u pitanju samo turizam!Turske avio kompanije,izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju ,turske građevinske firme koje su jako zastupljene u Rusiji i njenim satelitima... o podršci Kurdima(koja će uslediti) i da ne pričamo !Za Tursku bi najjeftinije bilo da im Rusi obore dva aviona , pa ajmo iz početka !Nato neće ići u frontalni sukob sa Rusijom!

Перица

pre 8 godina

Рат у Сирији је почео из економских разлога. Дуготрајна суша је отерала сељаке у град где нису имали посла. Залудни млади људи још ако су гладни праве проблема.

Турска је зарађивала пуно у Русији на летовањима (Анталија је у руском власништву), извозу хране, грађевини и ко зна на чему још. Имају и јевтин гас, још увек.

Просечна старост становништва Турске је око 26 година. Шта ће ти млади Турци да раде следећег врелог лета?

п.с.
Да не заборавимо најбитније - Турска постоји у садашњем облику због подршке СССР-а. А Руси воле топла мора.

Goran

pre 8 godina

Šta se ložite?! Za mesec dana neće se ništa pričati o ovome. Rusi će da nastave pregovore oko turskog toka, a Rusi će da pohrle u Tursku na more. Šta, mislite da nisam u pravu???!!! Ajde baš da vidimo.

Aiii

pre 8 godina

Hahah opet cemo pare pokupiti mi iz CG, ni krivi ni duzni. Ja mislim da talicnije zemlje nema u Evropi, jos kad bi makli ove lopove sa vlasti...

zg232

pre 8 godina

Ako se rat nastavi u arapskim zemljama, a Europu bude tresao terorizam, nisam sigurna da će se normalni ljudi micati iz svoje zemlje. Mogu se samo nadati da nas neće zahvatiti ova ludost. Pod nas mislim na sve zemlje bivše Jugoslavije. Mi smo svoju kvotu mrtvih ispunili, barem za sljedećih 100 godina.

alija

pre 8 godina

Turcin je prljavi to nije nikakav narod to su plemena divljacka iz Asije.Zato bice opet Carigrad jer je doslo vrijeme da ova plemena se vrate svojoj pravoj kuci.FUJ KAKVA PRLJASTINA.

voodoo

pre 8 godina

Bas su im naskodili, Turski turizam je svakako propao, svi vec i razmisljaju da li da otkazuju zakupe po Turskoj, znaju svi da ima problema, jako puno izbeglica, vise nego bilo gde po evropi i da postoji opasnost od napada, tako da mislim da su i sami Turci otpisali narednu sezonu, ovo i nije neki odgovor, ali se za dobrobit svih nas na planeti nadam da ce se na ovome i zavrsiti, i Rusi i Turci su naoruzani do zuba, a Turci su deo Nato-a, tako da potencijalno veoma opasan sukob sa mogucnoscu sirenja i sa nuklearnim oruzjem u kombinaciji.

Kole

pre 8 godina

Nezahvalno je biti ruski turista. Planiranje putovanja moraju da započnu sa analizom trenutnih geopolitičkih odnosa a svake godine broj raspoloživih destinacija sve manji.

zozon

pre 8 godina

Godisnje 4 miliona ruskih turista odmara u Turskoj i prosecno trosi 1000 euro za 2 nedelje odmora tj. gruba racunica - 3-4 milijarde euro cisti gubitak. Pored toga Turci su zauzeli znacajno mesto u uvozu namrinica iz Evrope - sad ce to verovatno izgubiti. Najveci deo gasa kupuju iz Rusije i imali su zajednicki projekat itd. Ukratko - gubici od tog jedne rakete bice itekako znacajni. S obzirom da Turska ocigledno vodi dvostruku igru tj. teorijsi podrzava borbu protiv terorista ali u stvari zeli da drzi pod kontrolom svoje Kurde (20 miliona ljudi)...

Johnny

pre 8 godina

Velika svetska sila rusija se sveti za obaranje aviona zabranom prodaje aranzmana? E izem ti osvetu:-)Zao mi je ljudskih zivota (pilota),ali neka ih neko udari po prstima,da vide da svijet nije cecenija,gruzija,ukrajina... Jos kad bi neko malo amere udario... Previse je arogancije,samovolje i zla od tih svjetskih silnika.

putnik

pre 8 godina

Podržavam ne prodavanje aranžmana za Tursku,Egipat... kada bi još uveli da ne prodajete aranžamae uopšte za Evropu to bi bio potez veka ili se preusmerite na Aziju gde vam je 2/3 teritorije.

MJ

pre 8 godina

Sada mozda i budem otisao u Tursku na letovanje. Od bucnih i nepristojnih Rusa vise je nemoguce otici na letovanje. Svi hoteli koji imaju vecinu gostiju iz Rusije bi trebalo da imaju napomenu.

nemacki turista

pre 8 godina

Bio sam ovog leta iz Nemacke 3 puta u Alanya na letovanju bio.Prvi,
zadnji i nikad vise put! Antalija,aerodrom,stres do nebesa,valjda
strah od Kurda,a sami preko istog dovode i odvode borce ISa iz sveta! Ne,hvala,necu nikada vise tamo.Dzaba ljubazni u hotelu,ne
vredi,preopasno. Posle ovoga narocito ne!

One night in May

pre 8 godina

Blizina Sirije i ID, milion borbenih aviona u neposrednoj blizini, ratna mornarica Rusije, Kine i NATO u teritorijalnim i medjunaordnim vodama - moras da budes neverovatna budala da odes na letovanje u Tursku.

U sirokom luku zaobilaziti Tursku narednih 20-ak godina, dok se mozda situacija malo ne smiri.

Narcisa Zec

pre 8 godina

Izem ti državu u kojoj firme i ne čekaju zvaničnu zabranu diktatora da prekinu svoj biznis iz političkih razloga, već same hrle da sebi prave štetu, jer je biti moralno-politički podoban važnije od svega drugog :))
(EU Citizen, 24. novembar 2015 19:42)

Mislim da će Rusi sami to da urade i bez direktive jer je to narod koji poštuje sebe i zna ko je.

Schone

pre 8 godina

Oni ce u Sibir na letovanje.
(Vuk, 24. novembar 2015 18:53)

Nemas pojma koliko si ogranicen. Postoji svijet i dalje od Turske i Crne Gore. Kupi atlas i na popravni iz geografije.

nasa zlpba

pre 8 godina

@bandiera rossa,
naravno da je osveta jer ovaj narod samo sa takvim terminima razmislja. Takav nam je gen, pa bio to u pitanju brat, komsija ili tamo neka svetska trzavica.

lemy

pre 8 godina

koji idiotizam od strane Turske,da obore avion pritom znajuci gde ide taj avion,protiv koga,doro informisani da je taj avion u misiji protiv terorista... zasto? ko bi znao. hiljade pitanja bez odgovora

Kunta (bez) Kinte

pre 8 godina

Nema sta, Rusi su primili zestok udarac,da se izrazim bokserski, jedva stoje na nogama!
Naravno,nije stvar u gubitku jednog aviona i posade, vec u stavu i doslednosti!
Sad, da li ce uzvratiti svom snagom ili ce baciti peskir u ring, videcemo u najkracem vremenu!
Po svemu sudeci,peskir je vec u vazduhu,ako nista drugo,ovo je odlican pokazatelj kome moramo da se okrenemo.
Iskreno, emocije su mi na strani Rusa, medjutim, razum mi govori da treba slediti primer Crne Gore(EU i NATO).

Sta da se radi, jeste da dusa boli,ali, mali smo i nemocni.Hteli ne hteli, moramo uz najjace, sem ako necemo da nam lupaju packe dok smo zivi!

EU Citizen

pre 8 godina

Izem ti državu u kojoj firme i ne čekaju zvaničnu zabranu diktatora da prekinu svoj biznis iz političkih razloga, već same hrle da sebi prave štetu, jer je biti moralno-politički podoban važnije od svega drugog :))

bandiera rossa

pre 8 godina

A zasto je to OSVETA. Pa to je najnormalnija reakcija jedne drzave koja se nasla na udaru druge drzave. Ko moze da garantuje da ruski gradjani nece biti napadani u Turskoj na slican nacin kao i u Egiptu.

Dooks

pre 8 godina

Mene sramota sto sam stanovnik ovakve zemaljske kugle. Bockaju se i cackaju nacije medusobno ko neke nadrndane tinejdzerke u srednoj skoli. Neko treba da skupi sve te 'politicare', sve korporacije, i sve firme koje imaju neki dodir s naftom i oruzjem, i da im nalupa svima samare! I neka tarantiono snimi film o tome za jedno dve-tri godine da se svi smejemo. Ovo je totalno besmisleno sta se desava!

Kapetan Kuka

pre 8 godina

@ Djordje: "Baš će ih pogoditi odsustvo tih 12% turista..."

Nema šta, baš "pametan" komentar tipičnog Natofila. Ti si, po ovom komentaru, već dostigao NATO standarde za jednog istočnoevropljanina, pošto rezonuješ i računaš na nivou Homera Simpsona. 'Ajd 'leba ti, objasni, koju tu normalnu firmu ili ekonomiju ne pogađa smanjenje kpaca i/ili korisnika za 12%? Ili ti možda misliš, da ako je apsolutna cifra (ukupnog prihoda) dovoljno velika, onda je ne pogađaju procentna umanjenja? Ili, možda misliš, da u ukupnoj strukturi turista koji biraju Tursku, Rusi nisu oni koji dovoljno troše? Varaš se grdno, stvar je upravo suprotna. Samo Antalija ima u sezoni preko 30 čarter letova dnevno sa ruskim turistima... Ali, svejedno, baš me oduševljavaju ovakvi srpski Simpsoni.

Djordje

pre 8 godina

Bas ce ih jako pogoditi? Turska proda za jedan dan krijumcarene nafte onoliko koliko Ruski turisti ostave za godinu dana. Zaboraviste da napisete koliko Turska zaradi od turista za godinu dana pa da odbijemo tih 12% i vidimo tu sumu koliko je to tacno?

dzoni

pre 8 godina

4.5 miliona ruskih turista godisnje u tursku ,3.5 miliona u egipat ..verovato ce dosta da odustane i od CG kad udje u NATO...da li nesto ova nasa nesposobna vlast radi da privuce te turiste ovde ..i milion kad bi dosao godinje bi imalo ogroman doprinos ekonomiji..veci i od 1000 robovlasnickih zapadnih fabrika sto se ovde otvaraju od nasih para

max

pre 8 godina

Turska je od EU preuzela dobar deo snabdevanja hranom i ako im Rusija uvede sankcije kao EU, to ce biti ogroman udarac jer su turski poljoprivrednici mnogo investirali i zaduzili se da bi ispunjavali ruske narudzbine. Turizam je nista prema tome.

max

pre 8 godina

Turska je od EU preuzela dobar deo snabdevanja hranom i ako im Rusija uvede sankcije kao EU, to ce biti ogroman udarac jer su turski poljoprivrednici mnogo investirali i zaduzili se da bi ispunjavali ruske narudzbine. Turizam je nista prema tome.

dzoni

pre 8 godina

4.5 miliona ruskih turista godisnje u tursku ,3.5 miliona u egipat ..verovato ce dosta da odustane i od CG kad udje u NATO...da li nesto ova nasa nesposobna vlast radi da privuce te turiste ovde ..i milion kad bi dosao godinje bi imalo ogroman doprinos ekonomiji..veci i od 1000 robovlasnickih zapadnih fabrika sto se ovde otvaraju od nasih para

bandiera rossa

pre 8 godina

A zasto je to OSVETA. Pa to je najnormalnija reakcija jedne drzave koja se nasla na udaru druge drzave. Ko moze da garantuje da ruski gradjani nece biti napadani u Turskoj na slican nacin kao i u Egiptu.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

@ Djordje: "Baš će ih pogoditi odsustvo tih 12% turista..."

Nema šta, baš "pametan" komentar tipičnog Natofila. Ti si, po ovom komentaru, već dostigao NATO standarde za jednog istočnoevropljanina, pošto rezonuješ i računaš na nivou Homera Simpsona. 'Ajd 'leba ti, objasni, koju tu normalnu firmu ili ekonomiju ne pogađa smanjenje kpaca i/ili korisnika za 12%? Ili ti možda misliš, da ako je apsolutna cifra (ukupnog prihoda) dovoljno velika, onda je ne pogađaju procentna umanjenja? Ili, možda misliš, da u ukupnoj strukturi turista koji biraju Tursku, Rusi nisu oni koji dovoljno troše? Varaš se grdno, stvar je upravo suprotna. Samo Antalija ima u sezoni preko 30 čarter letova dnevno sa ruskim turistima... Ali, svejedno, baš me oduševljavaju ovakvi srpski Simpsoni.

Schone

pre 8 godina

Oni ce u Sibir na letovanje.
(Vuk, 24. novembar 2015 18:53)

Nemas pojma koliko si ogranicen. Postoji svijet i dalje od Turske i Crne Gore. Kupi atlas i na popravni iz geografije.

Narcisa Zec

pre 8 godina

Izem ti državu u kojoj firme i ne čekaju zvaničnu zabranu diktatora da prekinu svoj biznis iz političkih razloga, već same hrle da sebi prave štetu, jer je biti moralno-politički podoban važnije od svega drugog :))
(EU Citizen, 24. novembar 2015 19:42)

Mislim da će Rusi sami to da urade i bez direktive jer je to narod koji poštuje sebe i zna ko je.

lemy

pre 8 godina

koji idiotizam od strane Turske,da obore avion pritom znajuci gde ide taj avion,protiv koga,doro informisani da je taj avion u misiji protiv terorista... zasto? ko bi znao. hiljade pitanja bez odgovora

Dooks

pre 8 godina

Mene sramota sto sam stanovnik ovakve zemaljske kugle. Bockaju se i cackaju nacije medusobno ko neke nadrndane tinejdzerke u srednoj skoli. Neko treba da skupi sve te 'politicare', sve korporacije, i sve firme koje imaju neki dodir s naftom i oruzjem, i da im nalupa svima samare! I neka tarantiono snimi film o tome za jedno dve-tri godine da se svi smejemo. Ovo je totalno besmisleno sta se desava!

zozon

pre 8 godina

Godisnje 4 miliona ruskih turista odmara u Turskoj i prosecno trosi 1000 euro za 2 nedelje odmora tj. gruba racunica - 3-4 milijarde euro cisti gubitak. Pored toga Turci su zauzeli znacajno mesto u uvozu namrinica iz Evrope - sad ce to verovatno izgubiti. Najveci deo gasa kupuju iz Rusije i imali su zajednicki projekat itd. Ukratko - gubici od tog jedne rakete bice itekako znacajni. S obzirom da Turska ocigledno vodi dvostruku igru tj. teorijsi podrzava borbu protiv terorista ali u stvari zeli da drzi pod kontrolom svoje Kurde (20 miliona ljudi)...

nemacki turista

pre 8 godina

Bio sam ovog leta iz Nemacke 3 puta u Alanya na letovanju bio.Prvi,
zadnji i nikad vise put! Antalija,aerodrom,stres do nebesa,valjda
strah od Kurda,a sami preko istog dovode i odvode borce ISa iz sveta! Ne,hvala,necu nikada vise tamo.Dzaba ljubazni u hotelu,ne
vredi,preopasno. Posle ovoga narocito ne!

Djordje

pre 8 godina

Bas ce ih jako pogoditi? Turska proda za jedan dan krijumcarene nafte onoliko koliko Ruski turisti ostave za godinu dana. Zaboraviste da napisete koliko Turska zaradi od turista za godinu dana pa da odbijemo tih 12% i vidimo tu sumu koliko je to tacno?

One night in May

pre 8 godina

Blizina Sirije i ID, milion borbenih aviona u neposrednoj blizini, ratna mornarica Rusije, Kine i NATO u teritorijalnim i medjunaordnim vodama - moras da budes neverovatna budala da odes na letovanje u Tursku.

U sirokom luku zaobilaziti Tursku narednih 20-ak godina, dok se mozda situacija malo ne smiri.

Kunta (bez) Kinte

pre 8 godina

Nema sta, Rusi su primili zestok udarac,da se izrazim bokserski, jedva stoje na nogama!
Naravno,nije stvar u gubitku jednog aviona i posade, vec u stavu i doslednosti!
Sad, da li ce uzvratiti svom snagom ili ce baciti peskir u ring, videcemo u najkracem vremenu!
Po svemu sudeci,peskir je vec u vazduhu,ako nista drugo,ovo je odlican pokazatelj kome moramo da se okrenemo.
Iskreno, emocije su mi na strani Rusa, medjutim, razum mi govori da treba slediti primer Crne Gore(EU i NATO).

Sta da se radi, jeste da dusa boli,ali, mali smo i nemocni.Hteli ne hteli, moramo uz najjace, sem ako necemo da nam lupaju packe dok smo zivi!

EU Citizen

pre 8 godina

Izem ti državu u kojoj firme i ne čekaju zvaničnu zabranu diktatora da prekinu svoj biznis iz političkih razloga, već same hrle da sebi prave štetu, jer je biti moralno-politički podoban važnije od svega drugog :))

Kole

pre 8 godina

Nezahvalno je biti ruski turista. Planiranje putovanja moraju da započnu sa analizom trenutnih geopolitičkih odnosa a svake godine broj raspoloživih destinacija sve manji.

voodoo

pre 8 godina

Bas su im naskodili, Turski turizam je svakako propao, svi vec i razmisljaju da li da otkazuju zakupe po Turskoj, znaju svi da ima problema, jako puno izbeglica, vise nego bilo gde po evropi i da postoji opasnost od napada, tako da mislim da su i sami Turci otpisali narednu sezonu, ovo i nije neki odgovor, ali se za dobrobit svih nas na planeti nadam da ce se na ovome i zavrsiti, i Rusi i Turci su naoruzani do zuba, a Turci su deo Nato-a, tako da potencijalno veoma opasan sukob sa mogucnoscu sirenja i sa nuklearnim oruzjem u kombinaciji.

nasa zlpba

pre 8 godina

@bandiera rossa,
naravno da je osveta jer ovaj narod samo sa takvim terminima razmislja. Takav nam je gen, pa bio to u pitanju brat, komsija ili tamo neka svetska trzavica.

Johnny

pre 8 godina

Velika svetska sila rusija se sveti za obaranje aviona zabranom prodaje aranzmana? E izem ti osvetu:-)Zao mi je ljudskih zivota (pilota),ali neka ih neko udari po prstima,da vide da svijet nije cecenija,gruzija,ukrajina... Jos kad bi neko malo amere udario... Previse je arogancije,samovolje i zla od tih svjetskih silnika.

zg232

pre 8 godina

Ako se rat nastavi u arapskim zemljama, a Europu bude tresao terorizam, nisam sigurna da će se normalni ljudi micati iz svoje zemlje. Mogu se samo nadati da nas neće zahvatiti ova ludost. Pod nas mislim na sve zemlje bivše Jugoslavije. Mi smo svoju kvotu mrtvih ispunili, barem za sljedećih 100 godina.

MJ

pre 8 godina

Sada mozda i budem otisao u Tursku na letovanje. Od bucnih i nepristojnih Rusa vise je nemoguce otici na letovanje. Svi hoteli koji imaju vecinu gostiju iz Rusije bi trebalo da imaju napomenu.

putnik

pre 8 godina

Podržavam ne prodavanje aranžmana za Tursku,Egipat... kada bi još uveli da ne prodajete aranžamae uopšte za Evropu to bi bio potez veka ili se preusmerite na Aziju gde vam je 2/3 teritorije.

Aiii

pre 8 godina

Hahah opet cemo pare pokupiti mi iz CG, ni krivi ni duzni. Ja mislim da talicnije zemlje nema u Evropi, jos kad bi makli ove lopove sa vlasti...

alija

pre 8 godina

Turcin je prljavi to nije nikakav narod to su plemena divljacka iz Asije.Zato bice opet Carigrad jer je doslo vrijeme da ova plemena se vrate svojoj pravoj kuci.FUJ KAKVA PRLJASTINA.

Goran

pre 8 godina

Šta se ložite?! Za mesec dana neće se ništa pričati o ovome. Rusi će da nastave pregovore oko turskog toka, a Rusi će da pohrle u Tursku na more. Šta, mislite da nisam u pravu???!!! Ajde baš da vidimo.

Перица

pre 8 godina

Рат у Сирији је почео из економских разлога. Дуготрајна суша је отерала сељаке у град где нису имали посла. Залудни млади људи још ако су гладни праве проблема.

Турска је зарађивала пуно у Русији на летовањима (Анталија је у руском власништву), извозу хране, грађевини и ко зна на чему још. Имају и јевтин гас, још увек.

Просечна старост становништва Турске је око 26 година. Шта ће ти млади Турци да раде следећег врелог лета?

п.с.
Да не заборавимо најбитније - Турска постоји у садашњем облику због подршке СССР-а. А Руси воле топла мора.

velika greška Turske

pre 8 godina

Nije u pitanju samo turizam!Turske avio kompanije,izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju ,turske građevinske firme koje su jako zastupljene u Rusiji i njenim satelitima... o podršci Kurdima(koja će uslediti) i da ne pričamo !Za Tursku bi najjeftinije bilo da im Rusi obore dva aviona , pa ajmo iz početka !Nato neće ići u frontalni sukob sa Rusijom!

Tool

pre 8 godina

Grci i Bugari trljaju ruke. :-) I mi da smo malo pametniji kao što nismo, pa da privučemo ruske turiste u našu zemlju. Al problem je takodje što Srbija nema more. Ima planine, banje, nekoliko jezera koja su potencijal za dobar turizam. Ali da se ne lažemo, ne može to da zameni more.

EU Citizen

pre 8 godina

Izem ti državu u kojoj firme i ne čekaju zvaničnu zabranu diktatora da prekinu svoj biznis iz političkih razloga, već same hrle da sebi prave štetu, jer je biti moralno-politički podoban važnije od svega drugog :))

Djordje

pre 8 godina

Bas ce ih jako pogoditi? Turska proda za jedan dan krijumcarene nafte onoliko koliko Ruski turisti ostave za godinu dana. Zaboraviste da napisete koliko Turska zaradi od turista za godinu dana pa da odbijemo tih 12% i vidimo tu sumu koliko je to tacno?

Kunta (bez) Kinte

pre 8 godina

Nema sta, Rusi su primili zestok udarac,da se izrazim bokserski, jedva stoje na nogama!
Naravno,nije stvar u gubitku jednog aviona i posade, vec u stavu i doslednosti!
Sad, da li ce uzvratiti svom snagom ili ce baciti peskir u ring, videcemo u najkracem vremenu!
Po svemu sudeci,peskir je vec u vazduhu,ako nista drugo,ovo je odlican pokazatelj kome moramo da se okrenemo.
Iskreno, emocije su mi na strani Rusa, medjutim, razum mi govori da treba slediti primer Crne Gore(EU i NATO).

Sta da se radi, jeste da dusa boli,ali, mali smo i nemocni.Hteli ne hteli, moramo uz najjace, sem ako necemo da nam lupaju packe dok smo zivi!

MJ

pre 8 godina

Sada mozda i budem otisao u Tursku na letovanje. Od bucnih i nepristojnih Rusa vise je nemoguce otici na letovanje. Svi hoteli koji imaju vecinu gostiju iz Rusije bi trebalo da imaju napomenu.

nasa zlpba

pre 8 godina

@bandiera rossa,
naravno da je osveta jer ovaj narod samo sa takvim terminima razmislja. Takav nam je gen, pa bio to u pitanju brat, komsija ili tamo neka svetska trzavica.

Johnny

pre 8 godina

Velika svetska sila rusija se sveti za obaranje aviona zabranom prodaje aranzmana? E izem ti osvetu:-)Zao mi je ljudskih zivota (pilota),ali neka ih neko udari po prstima,da vide da svijet nije cecenija,gruzija,ukrajina... Jos kad bi neko malo amere udario... Previse je arogancije,samovolje i zla od tih svjetskih silnika.

dzoni

pre 8 godina

4.5 miliona ruskih turista godisnje u tursku ,3.5 miliona u egipat ..verovato ce dosta da odustane i od CG kad udje u NATO...da li nesto ova nasa nesposobna vlast radi da privuce te turiste ovde ..i milion kad bi dosao godinje bi imalo ogroman doprinos ekonomiji..veci i od 1000 robovlasnickih zapadnih fabrika sto se ovde otvaraju od nasih para

putnik

pre 8 godina

Podržavam ne prodavanje aranžmana za Tursku,Egipat... kada bi još uveli da ne prodajete aranžamae uopšte za Evropu to bi bio potez veka ili se preusmerite na Aziju gde vam je 2/3 teritorije.

Narcisa Zec

pre 8 godina

Izem ti državu u kojoj firme i ne čekaju zvaničnu zabranu diktatora da prekinu svoj biznis iz političkih razloga, već same hrle da sebi prave štetu, jer je biti moralno-politički podoban važnije od svega drugog :))
(EU Citizen, 24. novembar 2015 19:42)

Mislim da će Rusi sami to da urade i bez direktive jer je to narod koji poštuje sebe i zna ko je.

Schone

pre 8 godina

Oni ce u Sibir na letovanje.
(Vuk, 24. novembar 2015 18:53)

Nemas pojma koliko si ogranicen. Postoji svijet i dalje od Turske i Crne Gore. Kupi atlas i na popravni iz geografije.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

@ Djordje: "Baš će ih pogoditi odsustvo tih 12% turista..."

Nema šta, baš "pametan" komentar tipičnog Natofila. Ti si, po ovom komentaru, već dostigao NATO standarde za jednog istočnoevropljanina, pošto rezonuješ i računaš na nivou Homera Simpsona. 'Ajd 'leba ti, objasni, koju tu normalnu firmu ili ekonomiju ne pogađa smanjenje kpaca i/ili korisnika za 12%? Ili ti možda misliš, da ako je apsolutna cifra (ukupnog prihoda) dovoljno velika, onda je ne pogađaju procentna umanjenja? Ili, možda misliš, da u ukupnoj strukturi turista koji biraju Tursku, Rusi nisu oni koji dovoljno troše? Varaš se grdno, stvar je upravo suprotna. Samo Antalija ima u sezoni preko 30 čarter letova dnevno sa ruskim turistima... Ali, svejedno, baš me oduševljavaju ovakvi srpski Simpsoni.

bandiera rossa

pre 8 godina

A zasto je to OSVETA. Pa to je najnormalnija reakcija jedne drzave koja se nasla na udaru druge drzave. Ko moze da garantuje da ruski gradjani nece biti napadani u Turskoj na slican nacin kao i u Egiptu.

lemy

pre 8 godina

koji idiotizam od strane Turske,da obore avion pritom znajuci gde ide taj avion,protiv koga,doro informisani da je taj avion u misiji protiv terorista... zasto? ko bi znao. hiljade pitanja bez odgovora

max

pre 8 godina

Turska je od EU preuzela dobar deo snabdevanja hranom i ako im Rusija uvede sankcije kao EU, to ce biti ogroman udarac jer su turski poljoprivrednici mnogo investirali i zaduzili se da bi ispunjavali ruske narudzbine. Turizam je nista prema tome.

Kole

pre 8 godina

Nezahvalno je biti ruski turista. Planiranje putovanja moraju da započnu sa analizom trenutnih geopolitičkih odnosa a svake godine broj raspoloživih destinacija sve manji.

alija

pre 8 godina

Turcin je prljavi to nije nikakav narod to su plemena divljacka iz Asije.Zato bice opet Carigrad jer je doslo vrijeme da ova plemena se vrate svojoj pravoj kuci.FUJ KAKVA PRLJASTINA.

zozon

pre 8 godina

Godisnje 4 miliona ruskih turista odmara u Turskoj i prosecno trosi 1000 euro za 2 nedelje odmora tj. gruba racunica - 3-4 milijarde euro cisti gubitak. Pored toga Turci su zauzeli znacajno mesto u uvozu namrinica iz Evrope - sad ce to verovatno izgubiti. Najveci deo gasa kupuju iz Rusije i imali su zajednicki projekat itd. Ukratko - gubici od tog jedne rakete bice itekako znacajni. S obzirom da Turska ocigledno vodi dvostruku igru tj. teorijsi podrzava borbu protiv terorista ali u stvari zeli da drzi pod kontrolom svoje Kurde (20 miliona ljudi)...

Goran

pre 8 godina

Šta se ložite?! Za mesec dana neće se ništa pričati o ovome. Rusi će da nastave pregovore oko turskog toka, a Rusi će da pohrle u Tursku na more. Šta, mislite da nisam u pravu???!!! Ajde baš da vidimo.

nemacki turista

pre 8 godina

Bio sam ovog leta iz Nemacke 3 puta u Alanya na letovanju bio.Prvi,
zadnji i nikad vise put! Antalija,aerodrom,stres do nebesa,valjda
strah od Kurda,a sami preko istog dovode i odvode borce ISa iz sveta! Ne,hvala,necu nikada vise tamo.Dzaba ljubazni u hotelu,ne
vredi,preopasno. Posle ovoga narocito ne!

voodoo

pre 8 godina

Bas su im naskodili, Turski turizam je svakako propao, svi vec i razmisljaju da li da otkazuju zakupe po Turskoj, znaju svi da ima problema, jako puno izbeglica, vise nego bilo gde po evropi i da postoji opasnost od napada, tako da mislim da su i sami Turci otpisali narednu sezonu, ovo i nije neki odgovor, ali se za dobrobit svih nas na planeti nadam da ce se na ovome i zavrsiti, i Rusi i Turci su naoruzani do zuba, a Turci su deo Nato-a, tako da potencijalno veoma opasan sukob sa mogucnoscu sirenja i sa nuklearnim oruzjem u kombinaciji.

One night in May

pre 8 godina

Blizina Sirije i ID, milion borbenih aviona u neposrednoj blizini, ratna mornarica Rusije, Kine i NATO u teritorijalnim i medjunaordnim vodama - moras da budes neverovatna budala da odes na letovanje u Tursku.

U sirokom luku zaobilaziti Tursku narednih 20-ak godina, dok se mozda situacija malo ne smiri.

Dooks

pre 8 godina

Mene sramota sto sam stanovnik ovakve zemaljske kugle. Bockaju se i cackaju nacije medusobno ko neke nadrndane tinejdzerke u srednoj skoli. Neko treba da skupi sve te 'politicare', sve korporacije, i sve firme koje imaju neki dodir s naftom i oruzjem, i da im nalupa svima samare! I neka tarantiono snimi film o tome za jedno dve-tri godine da se svi smejemo. Ovo je totalno besmisleno sta se desava!

Перица

pre 8 godina

Рат у Сирији је почео из економских разлога. Дуготрајна суша је отерала сељаке у град где нису имали посла. Залудни млади људи још ако су гладни праве проблема.

Турска је зарађивала пуно у Русији на летовањима (Анталија је у руском власништву), извозу хране, грађевини и ко зна на чему још. Имају и јевтин гас, још увек.

Просечна старост становништва Турске је око 26 година. Шта ће ти млади Турци да раде следећег врелог лета?

п.с.
Да не заборавимо најбитније - Турска постоји у садашњем облику због подршке СССР-а. А Руси воле топла мора.

Aiii

pre 8 godina

Hahah opet cemo pare pokupiti mi iz CG, ni krivi ni duzni. Ja mislim da talicnije zemlje nema u Evropi, jos kad bi makli ove lopove sa vlasti...

zg232

pre 8 godina

Ako se rat nastavi u arapskim zemljama, a Europu bude tresao terorizam, nisam sigurna da će se normalni ljudi micati iz svoje zemlje. Mogu se samo nadati da nas neće zahvatiti ova ludost. Pod nas mislim na sve zemlje bivše Jugoslavije. Mi smo svoju kvotu mrtvih ispunili, barem za sljedećih 100 godina.

velika greška Turske

pre 8 godina

Nije u pitanju samo turizam!Turske avio kompanije,izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju ,turske građevinske firme koje su jako zastupljene u Rusiji i njenim satelitima... o podršci Kurdima(koja će uslediti) i da ne pričamo !Za Tursku bi najjeftinije bilo da im Rusi obore dva aviona , pa ajmo iz početka !Nato neće ići u frontalni sukob sa Rusijom!

Tool

pre 8 godina

Grci i Bugari trljaju ruke. :-) I mi da smo malo pametniji kao što nismo, pa da privučemo ruske turiste u našu zemlju. Al problem je takodje što Srbija nema more. Ima planine, banje, nekoliko jezera koja su potencijal za dobar turizam. Ali da se ne lažemo, ne može to da zameni more.