Petak, 09.10.2015.

12:56

"I ja sam kadar SNS, ali sam bio najbolji"

Prvi čovek EPS Aleksandar Obradović kaže da je i sam izabran kao kadar SNS-a, ali tvrdi da je na konkursu bio najbolji od 70 kandidata.

Izvor: Veèernje novosti

"I ja sam kadar SNS, ali sam bio najbolji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

LordMikula

pre 8 godina

ovaj dodje i javno izjavi ovako nesto, a onda Vucic kaze svim medijima kako je laz da SNS ima po stranackoj pripadnosti direktore u javnim preduzecima i jos kaze LAZETE, TO JE LAZ...

karambol od drzave...

USB

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti”
HAHAHAHA ajd da vidimo ko ce izbaciti Vucicevog kuma i Brata? ne pratim politicku scenografiju moje zemlje,ali vasa drzava je do te granice plemenska,da sam kao Srbin starosedelac zgranut.2000-te su mi bili izbori,preporuke za radna mesta na kojima ste radili necete dobiti,ali robija vam je izvesna.Kad ce novi izbori da ove Radikale proteramo?
Vucic je zamerao i SPO na zaposljavanju SPO familije,jer je imao identican cilj da zaposli svoje.
Da nije afere oko Vetrenjace,ne bi imali pojma ko je zapravo na funkciji i to odgovornoj

Sabahudin

pre 8 godina

A mi treba da mu poverujemo da će prekinuti stračanko zapošljavanje iako prethodne 3 i po godine nisu ništa uradili po ovom pitanju osim što su izmišljali radna mesta za ljude koji rade kao botovi.

Lemi

pre 8 godina

Neka gospodin objasni kako je bez diplome fakulteta, koja je uslov za njegovo radno mesto, uspeo da pobedi na konkursu?
I zasto je njegova biografija od strane vlade RS proglasena za drzavnu tajnu? Sta ima tajnovitog u bilo cijoj biografiji, ko nema sta da krije od gradjana?
Cuj bio najbolji od 70 kandidata, a nema ni strucnu spremu niti je ikad radio u slicnoj bransi. Mi smo svi pali s kruske pa nam nije jasno o cemu se tu radi.
(milan Nis, 9. oktobar 2015 14:26)

Nalupeta si ti, a nekako ostade ziv. Decko je zavrsio fakultet u Pragu (AAU, slobodno gugluj sta je to), a potom je i radio za njihovog najveceg energetskog giganta (ČEZ) i cak bio predstavnik za Srbiju. Ovo pisem jer sam studirao na istom fakultetu kad i on i poznavao ga tih godina (prva polovina 90ih).

Predrag

pre 8 godina

Vodi firmu koja ima monopol u snabdevanju strujom i firma mu je gubitaš. Toliko o njegovim sposobnostima. Mislim sposoban je on, pravi se profit, ali ne EPS-u već firmama sa kojima ima kombinaciju.

zli zo

pre 8 godina

Da li je i gospodin Grčić bio najbolje rešenje?Čovek je ugostitelj sa sumljvo završnom školom? On je kao razrešen funkcije ali znate li gde su svi direktori kao što je on? U Beogradu u direkciji EPSa su svi smešteni kao savetnici sa istom platom kao sto su imali! Koga gospodin Grcic da posavetuje! Tamo su kadrovi i žutih i ovih sada i tu se ništa neće menjati dok gospodin Obradović pokušava da zamaze oči javnosti.

obrad obrad

pre 8 godina

Svaka čast direktore...nije sto si najbolji ali dosao si da zaradiš da Srbiji "prodaš foru" koja još samo u Srbiji može da prođe... naime, generalni direkotor firme ČEZ je imao paket akcija koje je dobio kad je postao direkor a koje je prodao kad je otišao iz firme, a razlika je njegova nagrada za dobre rezultate. E sad kako će da se proceni vrednost akcija EPS-a ne nelikovidnom tržištu akcija kakvo je Srbija. Po kojoj formuli je doveden bivši kadar EFT-a za direkotra u javno preduzeće i koji je njegov interes da tu radi, kad je u privatnom biznisu imao sigurno mnogo više nego što ga plaća EPS. Sve mi to smrdi na neku planirani pljačku EPS-a kroz proces korporativizacije. pogledajte firme koje rade remonte EPS-u, kako se promeni garnitura direktora, tako se menja i fimra koja radi remonte, da li je moguće da je neka firma uspešna na tenderu samo dok ista garnitura raspisuje tendere? U pitnanju su destine miliona evra... Dirktor angažuje češke konsultatne oko upravljanja gotovinom i plaća ih preko 2 milinoa evra. Češka je pozanta po mnogim aferama korupcije na relaciji privatni biznis-državna firma, tako da ne čudi izbor češke konsultatnske kuće. Setite se skandala u kojem je direkotr bio glavni akter kad je u poseti bio kineski premijer, kad se dobgovarala investicija u Kostolac i prepiske sa Đokovićem... ovdeje veoma primenjiva poslovica "riba smrdi od glave", a ovde baš mnogo smrdi na prevaru i korupciji

MašaBG

pre 8 godina

Politika je posle pada komunizma u Srbiji uzela maha isvakako daje usla u sve segmente zivota, medjutim ipak je najvaznije da se ona iskoreni.

inside tip

pre 8 godina

Ja ne verujem sta citam?!? Pa reci lepo covece, to nam je privatna vojska, to su nam biraci, ako njih otpustimo gubimo izbore, gubimo fotelje, pare, tendere, namestaljke... I vi hocete u EU sa ovakvim ljudima? Komedija!

svasta

pre 8 godina

Nisi ti najbolji - to sto ti mislis i kazes da si najbolji to samo pokazuje koliko si neskroman. To kako nam dobro ide pokazuje koliko si nesposoban...

Max

pre 8 godina

U čemu ste bili najbolji?, koju si firmu ste uspešno vodili i ostvarili sa njom dobre poslovne rezultate? Najbolji ste bili sa našim premijerom koji poput vas ima ogromno "radno iskustvo" i znanje!
Jadna je ova Srbija što takvi poput vas dolaze na funkcije kojim nisu dorasli!

rajko

pre 8 godina

G.Obradovicu,kako Vas Nije sramota da pricate suplje price I do kada cete?Vi nemate ni elementarne kvalitete da vodite Eps,Vi ste bez ideje I vizije.Zasto zelite da unistite ekolosko projekat u Tent A koji finansira prijateljski Japan,vredan posao oko 200 miliona eura,kredit skoro pa 0 procenata kamata.Vi cete biti odgovorni kada Japan prekine ekonomsku saradnju sa Srbijom I kada prestane da salje pomoc.Da li Vas je sramota G.Obradovic I da li ce Vam Vucic to oprostiti???

milivoje

pre 8 godina

ti da si najbolji vodio bi neku privatnu kompaniju, ili bi bio regionalni direktor neke svetske kompanije za Balkan. Ovako si samo partijski prisipetlja kojem je u ruke data monopolska kompanija i koji cak ni od toga nije uspeo da napravi profitabilnu i modernu firmu.Dakle jezik za zube.

Branko Von Beca

pre 8 godina

"...ali tvrdi da je na konkursu bio najbolji od 70 kandidata. "

Jeste, jeste, i Toma Nikolić je postao predsednik Srbije jer je bio student generacije ...

КикиКу

pre 8 godina

Па како да сада прекинете страначко запошљавање кад нисте још запослили све СНС-овце!

Miki

pre 8 godina

Pa ovo je komedija! Ja ne verujem sta je covek sve izjavio i ostao ziv. Ovde su toliko isprani mozgovi da nam oni u lice govore kako prave budale od nas i to prolazi. Tuga, jad, cemer..

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Verovatno se pitate kako on može da zna kvalitete tih 70 kandidata..
Pa tako što je on bio predsednik komisije za izbor " samoga sebe "...
A i ostali nisu bili prvoborci SNS-a...
I, poskupe struja, većina od 600 direktora postadoše savetnici ili pomoćnici sa još većim primanjima i, tako......
I, kako ono glasi SNS parola...
"Gore od ovoga ne može, al' daćemo sve od sebe...."

Peki

pre 8 godina

"...kada sam planirao da objavim da je proces depolitizacije u EPS konačno počeo". ovime je priznao da već 4 godine ima stranačkog zapošljavanja u EPS. Čudo da se tako nešto desi u sistemu koji vodi najbolji kandidat. Zamislite da ga vodi najgori. Ovolika bahatost se ne pamti. U Slobino vreme nismo ni znali ko mu je kum, a kum Aleksandra Vučića danas upravlja EMS-om.

milan Nis

pre 8 godina

Neka gospodin objasni kako je bez diplome fakulteta, koja je uslov za njegovo radno mesto, uspeo da pobedi na konkursu?
I zasto je njegova biografija od strane vlade RS proglasena za drzavnu tajnu? Sta ima tajnovitog u bilo cijoj biografiji, ko nema sta da krije od gradjana?
Cuj bio najbolji od 70 kandidata, a nema ni strucnu spremu niti je ikad radio u slicnoj bransi. Mi smo svi pali s kruske pa nam nije jasno o cemu se tu radi.

Kipo

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti” - a kada ćete sve obećano da prebacite iz budućeg u sadašnje vreme?

Nezaposleni gradjanin Srbije

pre 8 godina

Interesatno kako se poverenica za ravnopravnost, zastitnik gradjana nikada nisu oglasli povodom clanaka gde smo procitlai da su se mnogi zaposllili preko veze bez konkursa bilo uz pomoce partije... pa smo tak citali da su onu pobednic slagalice primil u gradski javni sektor posle pisanja lista da nema posao, posle je bilo da joj ga nisu produzilii i da je opet bez posla, onda o zaposljavanju Cvijanovica od druga upravniek Mande u pozoriste, o zaposljavanju starlete u SANU, o zaposljavanju te Maje u elektrpreduzece u Kraljevu, niti su se oglasi kada direktora jedne uspesne banke Inteza se hvali kako je cak 70 % zaposleih u banci cine zene. Pa gde je ta borba protiv diskriminacije u zaposljavanju, borbe za rodnu ravnopravost od tih sluzbi, ili se samo oglasae kada neka doktorka koja ima 67 godina mora u penziju...

niko

pre 8 godina

Treba jednom zuvek zakonom zabraniti da Srbija bude plen koji drpaju politicke stranke. Nazalost, sve nase politicke partije razbojnicki funkcionisu tako da nema sanse da sami sebi ukinu plen.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Srbija, oktobar mesec, godina 2015. generalni direktor EPS izjavljuje:

"EPS je i zvanično u sredu doneo odluku da nijedan novi zaposleni koji dolazi izvan sistema preduzeća ne može da dobije posao ako ne prođe otvoreni javni konkurs."

U slobodnom vremenu se bavim malo privrednim analizama i dopisujem se sa svojim kolegama iz inostranstva, poslaću im ovaj biser, koji ilustruje stanje u najvećoj državnoj kompaniji, tj. stanje u Srbiji. Nadam se da uvaženi direktor nema ništa protiv da ga citiram.

Alegretto

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti”.

Da, da - mi ĆEMO, samo se ne zna kad. Kao i obično, futur. Najava. Biće. Jednog lepog dana. Možda.

Šta vas je u poslednje pune tri godine kako ste na vlasti sprečavalo da ga ukinete?

Branko Von Beca

pre 8 godina

"...ali tvrdi da je na konkursu bio najbolji od 70 kandidata. "

Jeste, jeste, i Toma Nikolić je postao predsednik Srbije jer je bio student generacije ...

inside tip

pre 8 godina

Ja ne verujem sta citam?!? Pa reci lepo covece, to nam je privatna vojska, to su nam biraci, ako njih otpustimo gubimo izbore, gubimo fotelje, pare, tendere, namestaljke... I vi hocete u EU sa ovakvim ljudima? Komedija!

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Verovatno se pitate kako on može da zna kvalitete tih 70 kandidata..
Pa tako što je on bio predsednik komisije za izbor " samoga sebe "...
A i ostali nisu bili prvoborci SNS-a...
I, poskupe struja, većina od 600 direktora postadoše savetnici ili pomoćnici sa još većim primanjima i, tako......
I, kako ono glasi SNS parola...
"Gore od ovoga ne može, al' daćemo sve od sebe...."

Max

pre 8 godina

U čemu ste bili najbolji?, koju si firmu ste uspešno vodili i ostvarili sa njom dobre poslovne rezultate? Najbolji ste bili sa našim premijerom koji poput vas ima ogromno "radno iskustvo" i znanje!
Jadna je ova Srbija što takvi poput vas dolaze na funkcije kojim nisu dorasli!

Miki

pre 8 godina

Pa ovo je komedija! Ja ne verujem sta je covek sve izjavio i ostao ziv. Ovde su toliko isprani mozgovi da nam oni u lice govore kako prave budale od nas i to prolazi. Tuga, jad, cemer..

КикиКу

pre 8 godina

Па како да сада прекинете страначко запошљавање кад нисте још запослили све СНС-овце!

milan Nis

pre 8 godina

Neka gospodin objasni kako je bez diplome fakulteta, koja je uslov za njegovo radno mesto, uspeo da pobedi na konkursu?
I zasto je njegova biografija od strane vlade RS proglasena za drzavnu tajnu? Sta ima tajnovitog u bilo cijoj biografiji, ko nema sta da krije od gradjana?
Cuj bio najbolji od 70 kandidata, a nema ni strucnu spremu niti je ikad radio u slicnoj bransi. Mi smo svi pali s kruske pa nam nije jasno o cemu se tu radi.

Alegretto

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti”.

Da, da - mi ĆEMO, samo se ne zna kad. Kao i obično, futur. Najava. Biće. Jednog lepog dana. Možda.

Šta vas je u poslednje pune tri godine kako ste na vlasti sprečavalo da ga ukinete?

rajko

pre 8 godina

G.Obradovicu,kako Vas Nije sramota da pricate suplje price I do kada cete?Vi nemate ni elementarne kvalitete da vodite Eps,Vi ste bez ideje I vizije.Zasto zelite da unistite ekolosko projekat u Tent A koji finansira prijateljski Japan,vredan posao oko 200 miliona eura,kredit skoro pa 0 procenata kamata.Vi cete biti odgovorni kada Japan prekine ekonomsku saradnju sa Srbijom I kada prestane da salje pomoc.Da li Vas je sramota G.Obradovic I da li ce Vam Vucic to oprostiti???

milivoje

pre 8 godina

ti da si najbolji vodio bi neku privatnu kompaniju, ili bi bio regionalni direktor neke svetske kompanije za Balkan. Ovako si samo partijski prisipetlja kojem je u ruke data monopolska kompanija i koji cak ni od toga nije uspeo da napravi profitabilnu i modernu firmu.Dakle jezik za zube.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Srbija, oktobar mesec, godina 2015. generalni direktor EPS izjavljuje:

"EPS je i zvanično u sredu doneo odluku da nijedan novi zaposleni koji dolazi izvan sistema preduzeća ne može da dobije posao ako ne prođe otvoreni javni konkurs."

U slobodnom vremenu se bavim malo privrednim analizama i dopisujem se sa svojim kolegama iz inostranstva, poslaću im ovaj biser, koji ilustruje stanje u najvećoj državnoj kompaniji, tj. stanje u Srbiji. Nadam se da uvaženi direktor nema ništa protiv da ga citiram.

Kipo

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti” - a kada ćete sve obećano da prebacite iz budućeg u sadašnje vreme?

svasta

pre 8 godina

Nisi ti najbolji - to sto ti mislis i kazes da si najbolji to samo pokazuje koliko si neskroman. To kako nam dobro ide pokazuje koliko si nesposoban...

Peki

pre 8 godina

"...kada sam planirao da objavim da je proces depolitizacije u EPS konačno počeo". ovime je priznao da već 4 godine ima stranačkog zapošljavanja u EPS. Čudo da se tako nešto desi u sistemu koji vodi najbolji kandidat. Zamislite da ga vodi najgori. Ovolika bahatost se ne pamti. U Slobino vreme nismo ni znali ko mu je kum, a kum Aleksandra Vučića danas upravlja EMS-om.

LordMikula

pre 8 godina

ovaj dodje i javno izjavi ovako nesto, a onda Vucic kaze svim medijima kako je laz da SNS ima po stranackoj pripadnosti direktore u javnim preduzecima i jos kaze LAZETE, TO JE LAZ...

karambol od drzave...

niko

pre 8 godina

Treba jednom zuvek zakonom zabraniti da Srbija bude plen koji drpaju politicke stranke. Nazalost, sve nase politicke partije razbojnicki funkcionisu tako da nema sanse da sami sebi ukinu plen.

Predrag

pre 8 godina

Vodi firmu koja ima monopol u snabdevanju strujom i firma mu je gubitaš. Toliko o njegovim sposobnostima. Mislim sposoban je on, pravi se profit, ali ne EPS-u već firmama sa kojima ima kombinaciju.

obrad obrad

pre 8 godina

Svaka čast direktore...nije sto si najbolji ali dosao si da zaradiš da Srbiji "prodaš foru" koja još samo u Srbiji može da prođe... naime, generalni direkotor firme ČEZ je imao paket akcija koje je dobio kad je postao direkor a koje je prodao kad je otišao iz firme, a razlika je njegova nagrada za dobre rezultate. E sad kako će da se proceni vrednost akcija EPS-a ne nelikovidnom tržištu akcija kakvo je Srbija. Po kojoj formuli je doveden bivši kadar EFT-a za direkotra u javno preduzeće i koji je njegov interes da tu radi, kad je u privatnom biznisu imao sigurno mnogo više nego što ga plaća EPS. Sve mi to smrdi na neku planirani pljačku EPS-a kroz proces korporativizacije. pogledajte firme koje rade remonte EPS-u, kako se promeni garnitura direktora, tako se menja i fimra koja radi remonte, da li je moguće da je neka firma uspešna na tenderu samo dok ista garnitura raspisuje tendere? U pitnanju su destine miliona evra... Dirktor angažuje češke konsultatne oko upravljanja gotovinom i plaća ih preko 2 milinoa evra. Češka je pozanta po mnogim aferama korupcije na relaciji privatni biznis-državna firma, tako da ne čudi izbor češke konsultatnske kuće. Setite se skandala u kojem je direkotr bio glavni akter kad je u poseti bio kineski premijer, kad se dobgovarala investicija u Kostolac i prepiske sa Đokovićem... ovdeje veoma primenjiva poslovica "riba smrdi od glave", a ovde baš mnogo smrdi na prevaru i korupciji

Sabahudin

pre 8 godina

A mi treba da mu poverujemo da će prekinuti stračanko zapošljavanje iako prethodne 3 i po godine nisu ništa uradili po ovom pitanju osim što su izmišljali radna mesta za ljude koji rade kao botovi.

Nezaposleni gradjanin Srbije

pre 8 godina

Interesatno kako se poverenica za ravnopravnost, zastitnik gradjana nikada nisu oglasli povodom clanaka gde smo procitlai da su se mnogi zaposllili preko veze bez konkursa bilo uz pomoce partije... pa smo tak citali da su onu pobednic slagalice primil u gradski javni sektor posle pisanja lista da nema posao, posle je bilo da joj ga nisu produzilii i da je opet bez posla, onda o zaposljavanju Cvijanovica od druga upravniek Mande u pozoriste, o zaposljavanju starlete u SANU, o zaposljavanju te Maje u elektrpreduzece u Kraljevu, niti su se oglasi kada direktora jedne uspesne banke Inteza se hvali kako je cak 70 % zaposleih u banci cine zene. Pa gde je ta borba protiv diskriminacije u zaposljavanju, borbe za rodnu ravnopravost od tih sluzbi, ili se samo oglasae kada neka doktorka koja ima 67 godina mora u penziju...

USB

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti”
HAHAHAHA ajd da vidimo ko ce izbaciti Vucicevog kuma i Brata? ne pratim politicku scenografiju moje zemlje,ali vasa drzava je do te granice plemenska,da sam kao Srbin starosedelac zgranut.2000-te su mi bili izbori,preporuke za radna mesta na kojima ste radili necete dobiti,ali robija vam je izvesna.Kad ce novi izbori da ove Radikale proteramo?
Vucic je zamerao i SPO na zaposljavanju SPO familije,jer je imao identican cilj da zaposli svoje.
Da nije afere oko Vetrenjace,ne bi imali pojma ko je zapravo na funkciji i to odgovornoj

zli zo

pre 8 godina

Da li je i gospodin Grčić bio najbolje rešenje?Čovek je ugostitelj sa sumljvo završnom školom? On je kao razrešen funkcije ali znate li gde su svi direktori kao što je on? U Beogradu u direkciji EPSa su svi smešteni kao savetnici sa istom platom kao sto su imali! Koga gospodin Grcic da posavetuje! Tamo su kadrovi i žutih i ovih sada i tu se ništa neće menjati dok gospodin Obradović pokušava da zamaze oči javnosti.

MašaBG

pre 8 godina

Politika je posle pada komunizma u Srbiji uzela maha isvakako daje usla u sve segmente zivota, medjutim ipak je najvaznije da se ona iskoreni.

Lemi

pre 8 godina

Neka gospodin objasni kako je bez diplome fakulteta, koja je uslov za njegovo radno mesto, uspeo da pobedi na konkursu?
I zasto je njegova biografija od strane vlade RS proglasena za drzavnu tajnu? Sta ima tajnovitog u bilo cijoj biografiji, ko nema sta da krije od gradjana?
Cuj bio najbolji od 70 kandidata, a nema ni strucnu spremu niti je ikad radio u slicnoj bransi. Mi smo svi pali s kruske pa nam nije jasno o cemu se tu radi.
(milan Nis, 9. oktobar 2015 14:26)

Nalupeta si ti, a nekako ostade ziv. Decko je zavrsio fakultet u Pragu (AAU, slobodno gugluj sta je to), a potom je i radio za njihovog najveceg energetskog giganta (ČEZ) i cak bio predstavnik za Srbiju. Ovo pisem jer sam studirao na istom fakultetu kad i on i poznavao ga tih godina (prva polovina 90ih).

Lemi

pre 8 godina

Neka gospodin objasni kako je bez diplome fakulteta, koja je uslov za njegovo radno mesto, uspeo da pobedi na konkursu?
I zasto je njegova biografija od strane vlade RS proglasena za drzavnu tajnu? Sta ima tajnovitog u bilo cijoj biografiji, ko nema sta da krije od gradjana?
Cuj bio najbolji od 70 kandidata, a nema ni strucnu spremu niti je ikad radio u slicnoj bransi. Mi smo svi pali s kruske pa nam nije jasno o cemu se tu radi.
(milan Nis, 9. oktobar 2015 14:26)

Nalupeta si ti, a nekako ostade ziv. Decko je zavrsio fakultet u Pragu (AAU, slobodno gugluj sta je to), a potom je i radio za njihovog najveceg energetskog giganta (ČEZ) i cak bio predstavnik za Srbiju. Ovo pisem jer sam studirao na istom fakultetu kad i on i poznavao ga tih godina (prva polovina 90ih).

Branko Von Beca

pre 8 godina

"...ali tvrdi da je na konkursu bio najbolji od 70 kandidata. "

Jeste, jeste, i Toma Nikolić je postao predsednik Srbije jer je bio student generacije ...

milan Nis

pre 8 godina

Neka gospodin objasni kako je bez diplome fakulteta, koja je uslov za njegovo radno mesto, uspeo da pobedi na konkursu?
I zasto je njegova biografija od strane vlade RS proglasena za drzavnu tajnu? Sta ima tajnovitog u bilo cijoj biografiji, ko nema sta da krije od gradjana?
Cuj bio najbolji od 70 kandidata, a nema ni strucnu spremu niti je ikad radio u slicnoj bransi. Mi smo svi pali s kruske pa nam nije jasno o cemu se tu radi.

MašaBG

pre 8 godina

Politika je posle pada komunizma u Srbiji uzela maha isvakako daje usla u sve segmente zivota, medjutim ipak je najvaznije da se ona iskoreni.

LordMikula

pre 8 godina

ovaj dodje i javno izjavi ovako nesto, a onda Vucic kaze svim medijima kako je laz da SNS ima po stranackoj pripadnosti direktore u javnim preduzecima i jos kaze LAZETE, TO JE LAZ...

karambol od drzave...

Miki

pre 8 godina

Pa ovo je komedija! Ja ne verujem sta je covek sve izjavio i ostao ziv. Ovde su toliko isprani mozgovi da nam oni u lice govore kako prave budale od nas i to prolazi. Tuga, jad, cemer..

Nezaposleni gradjanin Srbije

pre 8 godina

Interesatno kako se poverenica za ravnopravnost, zastitnik gradjana nikada nisu oglasli povodom clanaka gde smo procitlai da su se mnogi zaposllili preko veze bez konkursa bilo uz pomoce partije... pa smo tak citali da su onu pobednic slagalice primil u gradski javni sektor posle pisanja lista da nema posao, posle je bilo da joj ga nisu produzilii i da je opet bez posla, onda o zaposljavanju Cvijanovica od druga upravniek Mande u pozoriste, o zaposljavanju starlete u SANU, o zaposljavanju te Maje u elektrpreduzece u Kraljevu, niti su se oglasi kada direktora jedne uspesne banke Inteza se hvali kako je cak 70 % zaposleih u banci cine zene. Pa gde je ta borba protiv diskriminacije u zaposljavanju, borbe za rodnu ravnopravost od tih sluzbi, ili se samo oglasae kada neka doktorka koja ima 67 godina mora u penziju...

USB

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti”
HAHAHAHA ajd da vidimo ko ce izbaciti Vucicevog kuma i Brata? ne pratim politicku scenografiju moje zemlje,ali vasa drzava je do te granice plemenska,da sam kao Srbin starosedelac zgranut.2000-te su mi bili izbori,preporuke za radna mesta na kojima ste radili necete dobiti,ali robija vam je izvesna.Kad ce novi izbori da ove Radikale proteramo?
Vucic je zamerao i SPO na zaposljavanju SPO familije,jer je imao identican cilj da zaposli svoje.
Da nije afere oko Vetrenjace,ne bi imali pojma ko je zapravo na funkciji i to odgovornoj

obrad obrad

pre 8 godina

Svaka čast direktore...nije sto si najbolji ali dosao si da zaradiš da Srbiji "prodaš foru" koja još samo u Srbiji može da prođe... naime, generalni direkotor firme ČEZ je imao paket akcija koje je dobio kad je postao direkor a koje je prodao kad je otišao iz firme, a razlika je njegova nagrada za dobre rezultate. E sad kako će da se proceni vrednost akcija EPS-a ne nelikovidnom tržištu akcija kakvo je Srbija. Po kojoj formuli je doveden bivši kadar EFT-a za direkotra u javno preduzeće i koji je njegov interes da tu radi, kad je u privatnom biznisu imao sigurno mnogo više nego što ga plaća EPS. Sve mi to smrdi na neku planirani pljačku EPS-a kroz proces korporativizacije. pogledajte firme koje rade remonte EPS-u, kako se promeni garnitura direktora, tako se menja i fimra koja radi remonte, da li je moguće da je neka firma uspešna na tenderu samo dok ista garnitura raspisuje tendere? U pitnanju su destine miliona evra... Dirktor angažuje češke konsultatne oko upravljanja gotovinom i plaća ih preko 2 milinoa evra. Češka je pozanta po mnogim aferama korupcije na relaciji privatni biznis-državna firma, tako da ne čudi izbor češke konsultatnske kuće. Setite se skandala u kojem je direkotr bio glavni akter kad je u poseti bio kineski premijer, kad se dobgovarala investicija u Kostolac i prepiske sa Đokovićem... ovdeje veoma primenjiva poslovica "riba smrdi od glave", a ovde baš mnogo smrdi na prevaru i korupciji

rajko

pre 8 godina

G.Obradovicu,kako Vas Nije sramota da pricate suplje price I do kada cete?Vi nemate ni elementarne kvalitete da vodite Eps,Vi ste bez ideje I vizije.Zasto zelite da unistite ekolosko projekat u Tent A koji finansira prijateljski Japan,vredan posao oko 200 miliona eura,kredit skoro pa 0 procenata kamata.Vi cete biti odgovorni kada Japan prekine ekonomsku saradnju sa Srbijom I kada prestane da salje pomoc.Da li Vas je sramota G.Obradovic I da li ce Vam Vucic to oprostiti???

Predrag

pre 8 godina

Vodi firmu koja ima monopol u snabdevanju strujom i firma mu je gubitaš. Toliko o njegovim sposobnostima. Mislim sposoban je on, pravi se profit, ali ne EPS-u već firmama sa kojima ima kombinaciju.

zli zo

pre 8 godina

Da li je i gospodin Grčić bio najbolje rešenje?Čovek je ugostitelj sa sumljvo završnom školom? On je kao razrešen funkcije ali znate li gde su svi direktori kao što je on? U Beogradu u direkciji EPSa su svi smešteni kao savetnici sa istom platom kao sto su imali! Koga gospodin Grcic da posavetuje! Tamo su kadrovi i žutih i ovih sada i tu se ništa neće menjati dok gospodin Obradović pokušava da zamaze oči javnosti.

inside tip

pre 8 godina

Ja ne verujem sta citam?!? Pa reci lepo covece, to nam je privatna vojska, to su nam biraci, ako njih otpustimo gubimo izbore, gubimo fotelje, pare, tendere, namestaljke... I vi hocete u EU sa ovakvim ljudima? Komedija!

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Verovatno se pitate kako on može da zna kvalitete tih 70 kandidata..
Pa tako što je on bio predsednik komisije za izbor " samoga sebe "...
A i ostali nisu bili prvoborci SNS-a...
I, poskupe struja, većina od 600 direktora postadoše savetnici ili pomoćnici sa još većim primanjima i, tako......
I, kako ono glasi SNS parola...
"Gore od ovoga ne može, al' daćemo sve od sebe...."

Max

pre 8 godina

U čemu ste bili najbolji?, koju si firmu ste uspešno vodili i ostvarili sa njom dobre poslovne rezultate? Najbolji ste bili sa našim premijerom koji poput vas ima ogromno "radno iskustvo" i znanje!
Jadna je ova Srbija što takvi poput vas dolaze na funkcije kojim nisu dorasli!

Sabahudin

pre 8 godina

A mi treba da mu poverujemo da će prekinuti stračanko zapošljavanje iako prethodne 3 i po godine nisu ništa uradili po ovom pitanju osim što su izmišljali radna mesta za ljude koji rade kao botovi.

Kipo

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti” - a kada ćete sve obećano da prebacite iz budućeg u sadašnje vreme?

milivoje

pre 8 godina

ti da si najbolji vodio bi neku privatnu kompaniju, ili bi bio regionalni direktor neke svetske kompanije za Balkan. Ovako si samo partijski prisipetlja kojem je u ruke data monopolska kompanija i koji cak ni od toga nije uspeo da napravi profitabilnu i modernu firmu.Dakle jezik za zube.

svasta

pre 8 godina

Nisi ti najbolji - to sto ti mislis i kazes da si najbolji to samo pokazuje koliko si neskroman. To kako nam dobro ide pokazuje koliko si nesposoban...

КикиКу

pre 8 godina

Па како да сада прекинете страначко запошљавање кад нисте још запослили све СНС-овце!

Alegretto

pre 8 godina

“SNS nije izmislila stranačko zapošljavanje. Ali mi ćemo biti prva stranka koja će ga ukinuti”.

Da, da - mi ĆEMO, samo se ne zna kad. Kao i obično, futur. Najava. Biće. Jednog lepog dana. Možda.

Šta vas je u poslednje pune tri godine kako ste na vlasti sprečavalo da ga ukinete?

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Srbija, oktobar mesec, godina 2015. generalni direktor EPS izjavljuje:

"EPS je i zvanično u sredu doneo odluku da nijedan novi zaposleni koji dolazi izvan sistema preduzeća ne može da dobije posao ako ne prođe otvoreni javni konkurs."

U slobodnom vremenu se bavim malo privrednim analizama i dopisujem se sa svojim kolegama iz inostranstva, poslaću im ovaj biser, koji ilustruje stanje u najvećoj državnoj kompaniji, tj. stanje u Srbiji. Nadam se da uvaženi direktor nema ništa protiv da ga citiram.

niko

pre 8 godina

Treba jednom zuvek zakonom zabraniti da Srbija bude plen koji drpaju politicke stranke. Nazalost, sve nase politicke partije razbojnicki funkcionisu tako da nema sanse da sami sebi ukinu plen.

Peki

pre 8 godina

"...kada sam planirao da objavim da je proces depolitizacije u EPS konačno počeo". ovime je priznao da već 4 godine ima stranačkog zapošljavanja u EPS. Čudo da se tako nešto desi u sistemu koji vodi najbolji kandidat. Zamislite da ga vodi najgori. Ovolika bahatost se ne pamti. U Slobino vreme nismo ni znali ko mu je kum, a kum Aleksandra Vučića danas upravlja EMS-om.