Četvrtak, 08.10.2015.

13:17

"Bolje da prodamo Telekom, plašim se pada"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pitanje dana, a ne nedelje kada će biti raspisan javni poziv za privatizaciju Telekoma Srbije.

Izvor: Tanjug

"Bolje da prodamo Telekom, plašim se pada" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

216 Komentari

Sortiraj po:

Steron

pre 8 godina

Treba prodati, uloziti u puteve koji ce da propadnu posle 4 god zbog vrhunskog odrzavanja o kvaliteta gradnje, a iste te pare ce Telekom zaraditi za te 4 god.
A sa ostakom para treba kupiti Telefoniju Japana posto oni ne znaju sta ce sa tim njihovim preduzecem pa da ga mi uzdignemo i zaradimo ogromne pare u Japanu.
Ili mozda neka zemlja iz Zapadne Evrope odluci da proda svoju telekomunikacionu kompaniju pa da kupimo (mozda francuzi, englezi...)-imacemo puno para od sadasnjeg telekoma.
Ne mogu da verujem da nismo sposobni da otvorimo novu kompaniju i zaradimo novac, vec prodajemo sta imamo-jedna elektrna od 1000MW koja tuce za izvoz prihoduje EBITDA od skoro 400 mil eura godisnje-zar je toliko tesko!!!

Bilbo Baggins

pre 8 godina

Staro je pravilo da se firme prodaju kad im je vrednost najveća
(Draško, 8. oktobar 2015 14:55)

Ma, nemoj! To iz tebe govori iskustvo berzanskog mahera koji je dosad prodao masu firmi, ili to kaže botoski sendvič?

Inače, slažem se firmu (ili bilo šta drugo) treba prodati kad joj (mu) je vrednost najveća, ali i kad postoji dobar razlog za prodaju.

Da li mi imamo dobar razlog da prodamo Telekom? Zavisi. Ako kao razlog definišemo hroničnu žestoku dekintiranost našeg budžeta, onda je to odličan razlog. Samo, ne znam koju budućnost ima čovek koji prodaje porodično srebro samo zato što niti ume, niti upšte želi da se umeri u razbacivanju novca.

Lično ne bih imao ništa protiv prodaje Telekoma, kad ne bih bio apsolutno i 100-procentno ubeđen da će taj novac biti delimično pokraden, a najvećim delom spiskan na gluposti u roku od najviše šest meseci. I šta posle?

Podsećanja radi, izvesni Alksandar Vučić je svojevremeno najavljivao krivične prijave, pa čak i demonstracije na ulicama, kad god bi ondašnja vlast samo pomenula prodaju tog istog Telekoma.

Da, ali sada je situacija sasvim drugačija. Iako je Telekom isti, ovo je neki drugi i naravno znatno bolji A.V. od onog, zar ne?

Mihailo

pre 8 godina

Prodaš jednu od retkih firmi koja posluje profitabilno a krševe ostavljaš narodu da sponzoriše? LOOOL Naprednjačka logika biznisa i profita, majstori svog zanata, nema šta!!! Marice koliko sendviča danas, baš si se provrednila, tipkaš li tipkaš za šefa!?!

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

prodaja telekoma je nuzna je vec nekoliko meseci gubi trziste
(telenor, 08. oktobar 2015 13:49)

...da, gubi, zato što me ucenjuju da platim račun od pre ravno 5 godina za koji me nisu ni obavestili, tužili itd, kao neće da mi produže ugovor ako ne platim, ja im kažem tužite me, u Telekomu rade nestručni ljudi preko veze ,to je jedini problem te firme, to je kao da imate farmu od 1000 krava i vaš radnik zaboravlja da ih hrani, muze itd, naravno da će farma propasti...po zakonu ZOO član 308 nisam dužan da platim starije račune od 1 godine, ali kome ti to da objasniš, za njih ne važi zakon, more treba sad njega Jorgovanka da besi na Terazijama zbog VELEIZDAJE!!!

olga

pre 8 godina

Kako TELENOR izdrzava utakmicu? Telenor je drzavna kompanija u vlasnistvu Norveske drzave. Sramotna i nelogicna argumentacija. Stidim se sto je izrekao premijer moje zemlje.

Seka

pre 8 godina

Tako je to, kad kuca propada najpre se pocne sa prodajom vrednih stvari iz nje. Ali i seljaci znaju: kad se proda dobra njiva, ona vise nije tvoja. Posle samo mozes da ides i da nadnicaris na njoj kod onog ko je kupio i kome donosi profit. A sta cemo kad sve rasprodamo da bi vratili kredite koje smo potrosili na "ijuuju"? Nadnicaricemo kod stranaca, drzavi za njen administrativni aparat ide porez, a profit ide strancima. Pa, nazdravlje! Tako se vodi privreda.

Nik0la

pre 8 godina

Telekom je prvi uveo 4G, od svih konkurenata, čisto da znate koliko zaostaje, botovi. Telekom ima vrhunske inženjere, samo što su šalteri ono što narod vidi...

DD

pre 8 godina

Ljudi, niste ni svesni kako ta ista država ograničava taj isti Telekom nebuloznim odlukama i ograničenjima. Telekom je ubedljivo najkvalitetniji provajder, a šta bi tek bilo kada bi pustili stručne ljude da rade..a da sklone stranačke likove. Počnite samo od toga da postoji odluka po kojoj Telekom ne sme da spusti cene fixne telefonije ni ADSL-a, a što koriste sitni provajderi na tenderima i uzimaju poslove za koje nisu ni približno kompetentni. Da ne pričam o tome kako država ništa nije olakšala Telekomu ni u pogledu javnih nabavki. Za nabavku telefona mora da uvek pravi tendere koji traju, a konkurencija nabavlja bez problema kupuje telefone. Razmislite o tome. Neko iz države svesno uništava i ograničava Telekom zbog toga da ostali provajderi uzmu deo kolača.Sve što je potrebno je da se ne prodaje Telekom, ali treba dovesti ljude koji su sposobni da reše ove stvari i da u saradnji sa državom omoguće normalne uslove za rad.

Mirko

pre 8 godina

Prodaja telekoma je neophodna za boljitak nase ekonomije.
(cimba, 8. oktobar 2015 19:12

------------------------------

Kako to prodaja profitabilnog preduzeca moze biti boljitak za nasu ekonomiju.

Znate koja bi razlika bila da sam ja premijer u odnosu na trenutnog ?

Mene bi bilo sramota.

smajli

pre 8 godina

Koliko botova, pa ovo je fenomen.A razlozi za prodaju su jos fenomenalniji. Samo da vam kazem (mislim na ove botove, a mnogi poticu iz javnih preduzeca... upravo Telekoma, EPSa) niste mi jasni. Vas veliki vodja zeli da proda firme u koje vas je zaposlio mahom kao viskove, a kada ih proda vi dobijate otkaze posto vas je zaposlio kao sto se zecevi kote. Pa mi nije jasno da vi podrzavate brod koji tone. Vi ga podrzavate, a vi ste mu upravo i razlog za prodaju, ali ste mu i trn u oku koji ce resiti neko drugi. On je vas trenutacni spasioc (zaposleni ste preko stranke, radite, sve OK), on vas voli, vi ga volite, a kada vas proda vi ispadate.Vama ce biti krivci ovi sto su vas otpustili, a na njega cete ponovo gledati puni ocekivanja, ali gde ce vas onda zaposliti?!

Godfather

pre 8 godina

Auuuuu, koliko vidim sendvic brigada se opasno zahuktala. Nepogresivo isti stil pisanja, iste misli i isto slikanje poruke kako bi se ispunila kvota za besplatan sendvic i sokic. Isto kao pred prosle izbore. Pa gospodo, imamo li mi neke eksperte, ljude iz branse koji bi procenili da li je povoljan momenat da se proda mozda jedina firma koja posluje pozitivno? Ne kazem da ne treba prodati ili treba ali zar nije suludo prodati ga samo zato sto se vELIKOM vODJI javilo da tako treba???

Nikolaj

pre 8 godina

Daj ne lupajte, firma od 2 miljarde da propadne, pa samo retardi mogu tako da upropaste firmu. Niko, ama bas niko ne moze da me ubedi u tu mogucnost propasti. Evo vam savet da ne prodate Telekom: Smanjite plate sa 200.000 na 80.000 i za godinu dana mozete sta hocete sa tim novcem. Glup li je ovaj narod kad ovi prodaju sta stignu... Prodajte nesto sto je stvarno puklo pa da ga vrate u zivot a ne sto jedino radi!!!

Cica

pre 8 godina

Pazi izjave tipa..T. propada, gubi trku, tehnoloski zaostaje...Telekom posluje odlicno, obzirom kako ga cerupate za pokrivanje budzetskih rupa i sponzorstva sportskih klubova, ocu reci CZ.

misko

pre 8 godina

Koja je to povoljna cena izjasni se vec jednom ?????..... Zasto si se protivio prodaji Telekoma kada je predhodna vlast ga htela prodati CAK STE TI I TOMA PODNELI KRIVICNU PRIJAVU a sada si toliko zapeo da ga prodas zal ti toliko smeta najprofitabilnija kompanija drzave ZLATNA KOKA DRZAVE

manolo

pre 8 godina

Pitam se samo hoce li gospoda botovi isto misliti kad ima novi vlasnik Telekoma utrostruci racune ili ce im to placati stranka pa ih i nije briga sta ce biti.

Dejo

pre 8 godina

E pa treba da se zna da je dos 2000 te zatekao dug od 14 mlrd a 2012 Srbija je bila duzna 15 mlrd. Sadasnji dug je 25 mlrd. I ko je sad zaduzio zemlju za samo 3 god deset milijardi? A?

ribar

pre 8 godina

Moze prodaja ali samo pod uslovom da se iz Telekoma izdvoji infrastruktura, po rumunskom modelu. U Srbiji Telekom jedini ima ozbiljnu infrastrukturu koju je preuzeo od poste i u nju ozbiljno ulagao poslednjih 25 godina. Sve ostale telekomunikacione kompanije zajedno nemaju ni pribliznu infrastrukturu i cesto rentiraju istu od telekoma.
Izdvajanjem infrastrukture bismo mogli da postignemo slobodno trziste i odlicne uslove za korisnike. Ovako procemo kao Hrvatska kojoj DT kontrolise sve kablove i sada pokusavaju da obezbede sredstva iz eu fondova kako bi razvili opticku infrastrukturu u celoj zemlji jer DT nema interes da to radi, vec ulaze samo gde ima profita. U ozbiljnim drzavama .... e tu je problem, mi vec 25 godina nismo ozbiljna drzava....

Lazar

pre 8 godina

Ma katastrofa su u svakom pogledu. Uslugu koju pružaju korisnicima je prosto nedopustiva. SBB i Telenor su misaona imenica za organizaciju i način poslovanja za MTS koji je postao leglo neradnika koji ne pružaju adekvatnu podršku građanima.

Gresni pop Milorad

pre 8 godina

ti mozes da prodas samo ono sto ti je tata ostavio......
To sto uvidjas da je kraj blizu to je tv+oj problem. Neka ti sad Angela pomogne

VladimiR

pre 8 godina

Slažem se sa premijerom: Telekom jeftino prodati ministru Gašiću, jer se on razume u telepromptovanje, ministar Zlatibor neka ga izleči, a zatim oni neka ga prodaju ko bude hteo da ga kupi. NapreDNO.

cacanin

pre 8 godina

Opet pominjes kredite i DS, oni bili losi a ova tvoja prodaja je dobra!!!
Placaj kredit od prihoda Telekoma koji je oko 250 miliona eura godisnje... kad bi se tvoji partijski lopovi sklonili i kad bi se manje kralo dobit bi bila i preko 350 miliona eura.

Priprema za prodaju

pre 8 godina

Bolje da cuvam pare. Ako se proda Telekom, racun ce mi biti veci. Novo smanjenje potrosnje, nova mesecna usteda 20 evra ciljno.

sa

pre 8 godina

Ja sam fiksnu liniju platio 1700 tadasnjih maraka,Telekom je kao razlog za tu cenu naveo ucesce u izgradnji inftrastrukture.E sad ako se proda hocu nazad ucesce plus zaradu za sve prosle godine.

Danka

pre 8 godina

I treba da se privatizuje. Koliko je tu samo učaurenih, polupriučenih i neumesnih neradnika da je to strašno. Trojica izlaze na teren da reše jedan problem bez osnovne opreme. Imaju jako loš smisao za humor i vidi se da dan počinju tek posle 3 popijene kafe

kameni

pre 8 godina

Pa sta ima da se plasis 'pada', ako ti zlatna koka godisnje donosi stotine miliona evra? Da, price o 'padu' - liberalno-kapitalisticke floskulle. Pogledajte samo koliko novi vlasnici ulazu u Hrvatski Telekom i sve ce vam biti jasno. Infrastruktura im nije bolja od nase, a sav prihod ide iz zemlje. Sto je najbolje, frau Merkel je nasla za shodno da upozori Hrvatsku da se pristojno ponasa, kada su Hrvati videli koliko je sati i kada su hteli da pocnu da razvijaju novi HT. Gospodine premijeru, mene plasi ono sto dolazi nakon prodaje, a pad je , kao sto vidite, neminovniji ako se Telekom proda.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Kako ovaj Vucic rastura Srbiju a narod mu klice pa to je neverovatno. Od kad he on na vlasti Kosovo je prakticno dobilo sve sto je trazilo, na kraju ce dobiti i Gazivode i stolicu u UN, Vojvodina se polako zagrejava za otcepljenje, severne granice nam se ogradjuju zicom dok nam se ministar inostranih dela grli sa kolegom iz Madjarske, dajemo zemlju Arapima na 99 godina a sve placamo iz sopstvenog dzepa, kriminalci nikad beskrupulozniji i drskiji, ma divota Bozija. Ali opozicija prakticno ne postoji osim kad je vlast ne pomene kao krivca za ovo i ono, Rama nam je veliki prijatelj i to pokazuje na svakom koraku, premijer cak vec dva puta bio u Americi i dao intervju ispred ograde Bele Kuce, ma divota.

walter

pre 8 godina

da pogodim: dojce telekom bi da kupi ovo "posrnulo" preduzece? prodajte jer tako ste u mogucnosti...ja odoh iz oce pustare i srce mi se cepa sto MORAM...prodajte sce dizite poreze i "reforme" su uspesne...samo napreDNO

Marko

pre 8 godina

Pa čekaj pre par godina je rekao da će se opasati bombama oko struka i stati ispred zgrade Telekoma da brani isti od prodaje a sad ovako? Biće da kao i inače ne zna šta priča. Verovatno je to zato što nema dana, ali pazite ni dana radnog staža u nekoj firmi ili fabrici.....

walter

pre 8 godina

premijer kaze da vraca lose kredite od prethodne vlasti...ok pa i da poverujem ali zasto je ta prethodna vlast i dalje sa ovima na vlasti? vecina jeste...lupajte minuse ako se prepoznate...hehe

Pekman

pre 8 godina

Pogledah komentare na ovu vest I jako pada u oci da svi komentari koji se ne slazu sa a.v. imaju oko 300+ negativnih a oni botovski komentari koji zvuce kao da ih je pisao neko ispranog mozga oko 300+ pozitvnih. Pitam se gde su bili tih 300 spodoba da komentarisu vest o uvodjenju "rts zuluma" od pre dva dana?

zivcan_neki_lik

pre 8 godina

Ja mislim da premijer ima resenje! 
Uostalom njegovo bogato radno iskustvo je svakako nesto sto ga cini osobom koja ce resiti problem.
(anticenzura, 08. oktobar 2015 17:48)

Greska. On nema dan radnog iskustva. Oduvek je politicar.

nn

pre 8 godina

Vucicu jesi li povukao tuzbu koju si nekada podneo protiv demokratske vlasti zbog prodaje Telekoma strancima, secate se? A da ovaj narod sve zaboravlja, zato na ovako dobro i ide

Nikolaj

pre 8 godina

Jedan dobar razlog mi treba zasto prodati telekom? Najjaca institucija u Srbiji a da prodate. Moja firma da toliko bude jaka nikada je bih prodao,ali nikad!

mislilac

pre 8 godina

Cekaj bre, kad su žuti tražili 1,4 milijarde za telekom tj za 51 posto akcija to je bila veleizdaja, pisane su krivične prijave, gladovalo se na stiroporu. Onda je bilo uvećali smo vrednost telekoma duplo i ako ga prodamo to neće biti rasprodaja, sad se cifra vrti oko 1,2 milijarde. ??????????? Ko je ovde lud ?

ma daj

pre 8 godina

Ovima sto ulizivacki govore za svaku vladinu izjavu ili potez treba objasniti da rade protiv vlade.Jer kad su vam izjave tako siromasne onda narod konta da ni vlada nije nista bolja.

MomaSRB

pre 8 godina

Vlada će doneti najbolju odluku, onu koja će biti najbolja za Srbiju i radnike Telekoma!
(Tekii, 08. oktobar 2015 17:09)

Hoćeš da se kladimo???

baba 52

pre 8 godina

Hoce li ovaj covek poslusati bar jednom sta misle gradjani?Dobar domacin ne prodaje ono sto mu donosi odlicnu zaradu.Mnogi strucnjaci su protiv prodaje ali ko ih slusa!?Gospodine premijeru nije ti to ocevina da rasprodajes sve sto ti padne na pamet.Cini mi se da kad si bio opozicija zestoko si kritikovao kad su hteli da prodaju Tdelekom.

Ivanin Fan

pre 8 godina

Au brate, ala su botovi danas opasni, dajte kupite im one podupirace za noge sto Jorgovanka ima, 10k komad ahahaha, nego, koliko ste sendvica danas dobili?

P.S. Ste provalili kako polovina botova ima nadimak 'Ivana'? xD Nemojte biti toliko ocigledni, barem to, e :D

baca

pre 8 godina

Telekom nije gubitaš, i dalje zarađuje stotine miliona evra uprkos tome što ga vode partijski poslušnici i što ga političari pljačkaju. Nikako NE prodavati Telekom i EPS. Samo uraditi ono što bi i Nemac uradio ako ga kupi, a to je da mi postavimo stručne profesionalce da ga vode pošteno i efikasno, i da onda zarada ostane našim bolnicama, školama, našoj deci.

Taj ko hoće da proda Telekom i EPS je ili plaćen da to kaže i uradi iako je to protiv interesa naroda i Srbije, ili je potpuno nestručan za ekonomiju u oblastima telekomunikacija i energetike koje svuda u svetu imaju najveći značaj za zemlju i najveću zaradu.

Bojan

pre 8 godina

Ovi botovi ponavljaju u komentarima sve sto Vucic izgovori kao da je neka svetinja. Udaraju minuse na komentare koje podrzava 90% gradjana Srbije samo da bi stvorili neku stvorili sliku kako svi podrzavaju Vucica. Jadno...

Sne

pre 8 godina

Dobar primer prodaje Telekoma je HR. Da li zato sto im je sada bolje kad su ga prodali, a proslo je dovoljno vremena, oni su pokusali da grade svoju novu mrezu ali frau MERkel je rekla NO. O tome se malo pise a jos manje govori ovde.

Slican primer skoro SLO , valjda je obustavljena prodaja, jer je ispala neka frka oko nekih bezbedonosnih sitnica.

Nas premijer je 2012 govorio protiv prodaje Telekoma a predsednik je strajkovao gladju, a ja glasala za njih upravo zbog toga.

Ne znam u sta moze da ulozi pare pa da zaradi vise nego danas. Sta je to sto je profitabilnije od telekomunikacuja, ne misli valjda BG NA VODI.

snoop dog

pre 8 godina

Kao i obicno,zabrinut premijer?? se obraca svom narodu .[ nemoj ovo da im kazes] Dobili smo nalog od nasih "MENTURA" da prodamo SVE VREDNO sto drzava ima. A sad ovo im reci , posto se bojim pada Telekoma ??....dugovi koji su oni uzimali [ reci i to ] ?? citaj sa zabrinutim licem ! Oni ce ti verovati !! Posto ti si PREMIJER !

Veliki brat

pre 8 godina

A da prodamo vas, sve zajedno sa menadžmentom Telekoma i Pošte, možda dobijemo i bolju cenu ako tržište misli o vama bar 10% pozitivno od onoga koliko se sami hvalite?

taj.srbin

pre 8 godina

znaciiiiiii koooooolko botova, ovo treba hre pohapsiti ili upasti im u odaje, pa ih razbucati jednig po jednog!!! dokle bre vise ovo? treba gamad da se pohapse sva, i sns, i ds, i SPS kao najveci poltroni u istoriji svih naroda! RAJA treba da vlada, alo bre

nebot

pre 8 godina

Kada se na komentar: "...A vi botovi sto podrzavate prodaju, prvo prodajte svoje kuce i stanove pa onda pricajte o prodaji Telekoma", dobije preko 100 minusa, to je kao da su se javili oni koji su se prepoznali. Naravno, oni nisu u stanju da prepoznaju zamku.

IKSI

pre 8 godina

Lako je prodati Telekom, bio je već prodavan, pitanje je cene i koristi za državu i gradjane, ako je za dug DS vlasti nisam za prodaju, ispada da bi bio dat za nečije iživljavanje, neka odgovaraju bar ti koji su loše vodili državu, niste ih ni lustrirali niti ste nekog značajnijeg stavili u istragu i aps, još vam sole pamet kako loše vladate.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Kako neko bez dana radnog iskustva, otprilike na nivou ovih botova, moze da se upusta u diskusiju o prodaji takve kompanije kao sto je Telekom? Koji su to veliki igraci sa kojima se Telekom takmici kad su oni jedini koji drze fiksnu telefoniju? Iskljucivi razlog za prodaju je punjenje budzeta i obezbedjivanje novca za cardak ni na nebu ni na zemlji zvan BGH2O.

ZAOKRET - ZA 360 STEPENI

pre 8 godina

Mislim da Aleksandar Vucic i ovog puta drzi sve pod kontrolom, tako da se kao i vecina gradjan Srbije slazem se sa njim da telekom treba prodati samo ako se dobije dobra cena i kvalitetne garancije da ce firma da nastavi da posluje ako ne bolje ili bar na sadasnjem nivou.

Silver Surfer

pre 8 godina

Koliko god ja imao zamerki na kvalitet usluga Telekoma postavlja se jedno logicno pitanje: zasto premijer ne zeli da se Telekom restruktira a upinje da posto poto zadrzi vecitog gubitasa Zelezaru? Odnosno, kako to da Srbija nema interes da zadrzi nesto sto je neminovno tehnologija buducnosti ali je i te kako bitno da zadrzi tehnologiju XVIII veka? Voleo bih da cujem racionalno objasnjenje.

Mrle

pre 8 godina

Telekom je Milošević prodao Italijanima, vlada DS ga je otkupila nazad, a sad bi Vučić opet da ga proda. A celog života slušamo da Milošević i Vučić brinu o državnoj imovini, a da je DS sve rasprodao.

simke

pre 8 godina

Kako je bilo u Hrvatskoj:
Prodali su većinski paket Njemcima koji su isplatili investiciju za 1-2 godine.
Prodali su i uslugu i infrastrukturu što je dovelo do toga da je jako sporo razvijala konkurencija i cijene sporo padaju.
Ne ulažu ništa u infrastrukturu nego izvlače svu dobit van Hrvatske,naime u matičnoj zemlji T-com ima samo gubitke,namiruju se iz Istočnih zemalja.
Ministar prometa i veza koji je dogovarao prodaju T-comu postao je direktor T-coma za Hrvatsku,pametnom dosta.
Čekaju vas crni dani kad budete prodali strancu svoju infrastrukturu koju ste gradili svojim novcima,a korumpirani političari je prodali za siću.

Milos

pre 8 godina

Uprkos pljackanju, kriminalu i nestrucnom vodjenju Telekom ostvaruje znacajan profit. Prodavati Telekom je suludo i ravno izdaji. Prvo treba srediti firmu pa tek onda razmisliti o prodaji. Inace Telekom je jedan od najvecih investitora u Srbiji. Investira oko 240 miliona EUR svake godine, i uopste ne zaostaje tehnoloski za konkurentima.

dusan.p

pre 8 godina

ljudi moji, ovi ds- ovci samo citaju i lupaju minuse. PA gde vam je DS? NEmate ni tri posto, sramota. Radite bre nesto, ne zalite se samo.
nalupajte minuse sad, a kad dodju izbori vucic 60 odsto, a pajtic 2 . sta cemo onda?
zpo

Mladen

pre 8 godina

Vrednost Telekoma stalno pada zbog jake konkurencije. Bolje ga je sada prodati nego za nekoliko godina kada će vredeti znatno manje. Emocije građana su jake, ali u ovom trenutku je bitniji razum i ekonomska logika.

Goran

pre 8 godina

Dva zapazanja. Prvo, ko to "da prodamo"? Ti stalno kad sebe lisavas odgovornosti - pricas u mnozini. Drugo, zasto stalno napadas DS ako je ona "pukla" ?

Irvens

pre 8 godina

Pali drugu pec u smederevskoj zelezari, koja je totalno nekonkurentna na trzistu, i to na nas racun, a prodaje firmu koja ima monopol u Srbiji i odlicno zaradjuje? Ovo je strasno! Kakvu trku Telekom ne moze da izdrzi? Telekom ima najjacu infrastrukturu optickih kablova i kojecega jos vezano za telekomunikacije. Od njih svi ostali provajderi i operateri iznajmljuju protok interneta... Majko mila, Boze sacuvaj... Srbi ujedinite se vec jednom

Tcom

pre 8 godina

Brate mili koliko generisanih komentara, kao neki program 'Komentator 1.0'. Telekom nije slab i zastareo, najbolji je. Jedina trka koju gubi je sto u njemu rade braca, sestre, kumovi, svastike i sto obican strucan covek tu ne moze da se zaposli i sto stranke sisaju pare iz njega. Samo zbog toga bih ga prodao i to nemcima jer me je jednom prilikom odusevila njihova tehnicka podrska.

Cvarkov

pre 8 godina

Bootovi probajte da sastavite 2-3 prosto prosirene recenice kada komentarisete neki tekst.Da li je neko od vas imao vise od 2 iz maternjeg jezika ?
Ide zima polako , skidajte se sa sendvica predjite na nesto konkretno umesto sendvica saka cvaraka da vam vijuge bolje rade.
Telekom ne prodavati nikako !!! Reorganizacija , smanjenje nepotrebnih rukovodecih pozicija, racionalizacija troskova, razvoj.Ako treba i strani menadzer kao direktor ali nikako prodaja , Telekom puni buzet.

lovac botova

pre 8 godina

jao koji diletant !
Pa ti blage veze nemaš šta treba države da poseduju prijatelju... daš komunikacije, gotov si, više nisi država...

asf

pre 8 godina

Zar Vucicu nisi mislio na kredit koji ste dobili od Arapa u iznosu od milijardu dolara po niskoj kamati koji je postao naskuplji kredit u istoriji Srbije posto je dolar ojacao za 20 posto. Taj ste kredit vi uzeli pa je red da ga i vi vratite ali ne od Telekoma nego od vasih licnih para.

Prodavacemo Telekom koji svake godine ima veliki profit i sve te pare cemo da damo u Sartid koji svake godine ima oko 150 miliona gubitka. O tim investicijama je mislio Vucic?

Zlopamtilo

pre 8 godina

Telekom nikada ne moze biti u podredjenom polozaju dok je javno preduzece. Neka ova sveznalica kaze da li druga dva operatera mobilne telefonije iznajmljuju resurse Telekoma. Strah od pada je realan jer se Telekom redovno regenerise novim stranackim kadrovima, a tu su stvari jasne. I nakovanj bi pokvarili.

Veljko

pre 8 godina

Kako Telekom uopste moze da uspe kada u mnogim mestima nisu sposobni da uvedu ADSL (odnosno fiksnu telefoniju).
U saradnji sa odbornicima opstina namestaju usluge po nekoliko stotina evra a penzionere vracaju na PCM.
Ovo je samo jedna od proverenih informacija...
U svetu (citaj EU) koja je zakonom regulisala pravo na informacije (pristup Internetu) Telekom jednostavno nema interes.
Gomila neradnika i vrhunski primer birokratije.
Ja bi ih dao kome god... svi ce biti bolji nego oni...
Samo sto ce posle moci (mada i sada je to moguce) prisluskivati od predsdnika do beskucnika to je druga tema... tema lose razvijenog IT sektora.

vlada milić

pre 8 godina

A jel ovaj isti vučić vikao po skupštini kako će se tadiću suditi za veleizdaju ukoliko proda telekom i da kako je rekao " goreti Beograd ukoliko se drznu da prodaju najuspešnije srpsko preduzeće " a jorgovanka tabakovic pretila da " će se opasati dinamitom da bi sprečila prodaju telekoma ". Ja eto samo pitam?

Ekonomista amater

pre 8 godina

Ali je bitno da se opljune DS zbog kredita u bilo kojoj prilici. Samo kamate koje je uzeo DS (a treba napomenuti da oni sami nisu mogli da odlucuju o zaduzenjima, pola sadasnje vlade je sedelo i u toj i imalo daleko veci uticaj nego danas) ne mogu da objasne ovoliki skok duga.

Javni dug drzave je 31.12.2008 godine (u vreme kada je DS preuzela vodecu ulogu u vladi) bio oko 7,8 milijardi EUR, 31.12.2012 (kada je aktuelna vlast preuzela vodjenje zemlje) bio je oko 15.1 milijardu EUR, a danas je oko 24,2 milijarde EUR. Ovo su zvanicni podaci sa http://www.javnidug.gov.rs.

Veci je problem sto je pao BDP, a ne zaduzivanje u prethodnom periodu. 2008 udeo je bio 28%, danas je 72%. Nisu direktno krivi ni DS, ni SPS, ni SNS, svetska ekonomska kriza nas je udarila mnogo teze nego sto je iko od njih ikada priznao (a posebno Dinkic). Nasa nesreca je sto niko od njih nije bio dovoljno sposoban i pametan da se izbori sa svim tim.

KoleM

pre 8 godina

Prodajte ga Arapima da ga otplaćuju sledećih 30 godina od zarade na tržištu, ili još bolje dajte im da upravaljaju i zarađuju a onda da kroz 30 godina 30% pripadne nama.

Max

pre 8 godina

Pustite tu priču ,samo Budale prodaju ono što stalno donosi prihod, a drugo radi se o grani koja će stalno rasti ako se bude na njoj radilo, a da ne kažem Srbi razmislimo da ćemo u svojoj kući stalno biti Sluge! Privatizacije koje se rade su čiste floskule, pogledajte samo okruženje , gdje je i što dobro to donelo, Treba sam razvijati svoju industriju pa se imamo čemu nadati a ovako???

Bacvanin

pre 8 godina

Samo kada se setim kako je bio protiv prodaje Telekoma, dok se nije domogao vlasti ...

Ni "zuti" nisu bili bezgresni, ali su makar imali neke principe, ovi napredni menjaju principe kao ja donji ves, dnevno jednom.

Ivan

pre 8 godina

Sa kojim to "velikim svetskim igracima" Telekom Srbije ima direktnu konkurenciju? Slicne gluposti trabunjaju i za EPS. Iako su gradjani odavno u mogucnosti da odaberu sami distributera struje, i dalje 95% ljudi struju dobija od EPSa. Ista stvar je i sa Telekomom. Tu kompaniju treba prodati tek za 15ak godina ukoliko mobilni operateri potpuno uzmu primat pa gradjani masovno krenu da gase fiksne linije. U Hrvatskoj je recimo isnovna pretplata na fiksne linije uzasno porasla nakon prodaje nacionalne kompanije pa gradjani masovno gase fiksne linije. Sumanuto je prodavati nacionalne kompanije koje donose dobar profit. Tim preduzecima treba samo restruktuiranje. Bord kvalitetnij menadzera, umesto stotina sadasnjih durektorcica sa visokim primanjima. A kada su u pitanju nepovoljni krediti DSa, neka nam Vucic javno da uvid u kreditiranja od '91 na ovamo. Trenutna Vlada je najzaduzenija Vlada do sada.

i tako

pre 8 godina

U startu glupost. Pod broj jedan, postavi sposobne ljude na celo, a ne podobne! Drugo, cak i ako se proda, ulozi u puteve i infrastrukturu, a ne u nekakve investicije kojim ce opet da rukovodo podobni, a ne sposobni!

Sima Kosmos

pre 8 godina

Pad može da se dogodi od vaših partijski zaposlenih koji nemaju pojma da rade. Da ne ispumpavate toliko u partijska preduzeća ostao bi i profit i druge firme bi izvršile plaćene usluge.

eccles

pre 8 godina

idu izbori, prodaje se miraz da se plate sendvici, a posle izbora - ko ziv, ko mrtav...

u informacionom, postindustrijskom, drustvu je posedovanje i potpuna kontrola komunikacione infrastrukture pitanje nacionalne strategije, a svesno odricanje od toga je ravno nacionalnoj veleizdaji.

prodaja telekoma je ekvivalent da neko u sred rata proda neprijatelju fabriku municije.
kome ovo pricati kad botovi to em sto ne razumeju em sto bi i rodjenu majku prodali za sendvic, a njihovim pastirima je samo bitno da su na vlasti, a da li ce unistiti hrast od 600 godina, jezgro prestonice, crkvu od hiljadu godina ili vitalni nacionalni interes im je sasvim svejedno.

riki

pre 8 godina

koliko je dobro toliko je i lose...treba ga prodati jer propada i kaska u primeni savremene tehnologije s jedne strane a s druge potreban nam je zbog nacionalne bezbednosti...treba naci neko srednje resenje

maloicitao

pre 8 godina

A mogu misliti kako ce taj deo za "investicije" da investira kadar SNS u dzepove. Kako smo krenuli Srbi nece biti vlasnici nicega u Srbiji. Ocekujem da cete i poreze da dignete pa da prodajete nase kuce i stanove zbog duga.

bb

pre 8 godina

3 godien na vlasit i jos krive DS za mnogo stota. Pa onda ajde da okrivimo SPS i radiale od kojih su mnogi naprednjaci za propast Srbije 90 tih godina od kojeg ne mozemo da se oporavima preko 20 tak godina.
I kada je DS uzimao te kredite takvi su bili uslovi tada . Pa koliko su bile npr i kamate nasih banaka na kredite pre 3,5,10 godina a kolike sada, sada su nize ali su i dalje nepovoljnii za vecinu gradjana i privredu kao sto su bili i tada ali su tada plate u evrima bile mnogo vise nego sto su sada.

roko

pre 8 godina

nije kredite uzimala ds već vlada u kojoj je ds bio većinski član,drugo taj isti telekom ste 1997god prodali vi,beko,sps,vaša vlada pa ga je vlada đinđića otkupila od italijana a cvetkovićeva od grka! čisto botovi da znaju o čemu se radi ovde!

zokijev mali

pre 8 godina

Moze li neko da zaustavi ovog coveka? Sta je ovo ljudi? Ne moze da ide u korak sa svetskim gigantima? Pa Telekom posluje samo u Srbiji gde ima monopol i mozda jedna od retkih drzavnih firmi koja ostvaruje dobit svake godine. Zasto da ga prodanete??

Souvlaki

pre 8 godina

DS nas je totalno unistio, ne mozemo samo da vratimo njihove dugove... tuga...
(ana, 08. oktobar 2015 13:37)

2010. smo imali dug od 12 milijardi. 12 milijardi od Tita, Slobe, Kostunice i Tadica. Od 2010. smo se zaduzili jos 12 milijardi, uz Vucica. Pa vi racunajte...

zokijev mali

pre 8 godina

Moze li neko da zaustavi ovog coveka? Sta je ovo ljudi? Ne moze da ide u korak sa svetskim gigantima? Pa Telekom posluje samo u Srbiji gde ima monopol i mozda jedna od retkih drzavnih firmi koja ostvaruje dobit svake godine. Zasto da ga prodanete??

roko

pre 8 godina

nije kredite uzimala ds već vlada u kojoj je ds bio većinski član,drugo taj isti telekom ste 1997god prodali vi,beko,sps,vaša vlada pa ga je vlada đinđića otkupila od italijana a cvetkovićeva od grka! čisto botovi da znaju o čemu se radi ovde!

riki

pre 8 godina

koliko je dobro toliko je i lose...treba ga prodati jer propada i kaska u primeni savremene tehnologije s jedne strane a s druge potreban nam je zbog nacionalne bezbednosti...treba naci neko srednje resenje

Ivan

pre 8 godina

Sa kojim to "velikim svetskim igracima" Telekom Srbije ima direktnu konkurenciju? Slicne gluposti trabunjaju i za EPS. Iako su gradjani odavno u mogucnosti da odaberu sami distributera struje, i dalje 95% ljudi struju dobija od EPSa. Ista stvar je i sa Telekomom. Tu kompaniju treba prodati tek za 15ak godina ukoliko mobilni operateri potpuno uzmu primat pa gradjani masovno krenu da gase fiksne linije. U Hrvatskoj je recimo isnovna pretplata na fiksne linije uzasno porasla nakon prodaje nacionalne kompanije pa gradjani masovno gase fiksne linije. Sumanuto je prodavati nacionalne kompanije koje donose dobar profit. Tim preduzecima treba samo restruktuiranje. Bord kvalitetnij menadzera, umesto stotina sadasnjih durektorcica sa visokim primanjima. A kada su u pitanju nepovoljni krediti DSa, neka nam Vucic javno da uvid u kreditiranja od '91 na ovamo. Trenutna Vlada je najzaduzenija Vlada do sada.

ZAOKRET - ZA 360 STEPENI

pre 8 godina

Mislim da Aleksandar Vucic i ovog puta drzi sve pod kontrolom, tako da se kao i vecina gradjan Srbije slazem se sa njim da telekom treba prodati samo ako se dobije dobra cena i kvalitetne garancije da ce firma da nastavi da posluje ako ne bolje ili bar na sadasnjem nivou.

Mladen

pre 8 godina

Vrednost Telekoma stalno pada zbog jake konkurencije. Bolje ga je sada prodati nego za nekoliko godina kada će vredeti znatno manje. Emocije građana su jake, ali u ovom trenutku je bitniji razum i ekonomska logika.

dusan.p

pre 8 godina

ljudi moji, ovi ds- ovci samo citaju i lupaju minuse. PA gde vam je DS? NEmate ni tri posto, sramota. Radite bre nesto, ne zalite se samo.
nalupajte minuse sad, a kad dodju izbori vucic 60 odsto, a pajtic 2 . sta cemo onda?
zpo

maloicitao

pre 8 godina

A mogu misliti kako ce taj deo za "investicije" da investira kadar SNS u dzepove. Kako smo krenuli Srbi nece biti vlasnici nicega u Srbiji. Ocekujem da cete i poreze da dignete pa da prodajete nase kuce i stanove zbog duga.

IKSI

pre 8 godina

Lako je prodati Telekom, bio je već prodavan, pitanje je cene i koristi za državu i gradjane, ako je za dug DS vlasti nisam za prodaju, ispada da bi bio dat za nečije iživljavanje, neka odgovaraju bar ti koji su loše vodili državu, niste ih ni lustrirali niti ste nekog značajnijeg stavili u istragu i aps, još vam sole pamet kako loše vladate.

mislilac

pre 8 godina

Cekaj bre, kad su žuti tražili 1,4 milijarde za telekom tj za 51 posto akcija to je bila veleizdaja, pisane su krivične prijave, gladovalo se na stiroporu. Onda je bilo uvećali smo vrednost telekoma duplo i ako ga prodamo to neće biti rasprodaja, sad se cifra vrti oko 1,2 milijarde. ??????????? Ko je ovde lud ?

nn

pre 8 godina

Vucicu jesi li povukao tuzbu koju si nekada podneo protiv demokratske vlasti zbog prodaje Telekoma strancima, secate se? A da ovaj narod sve zaboravlja, zato na ovako dobro i ide

Bojan

pre 8 godina

Ovi botovi ponavljaju u komentarima sve sto Vucic izgovori kao da je neka svetinja. Udaraju minuse na komentare koje podrzava 90% gradjana Srbije samo da bi stvorili neku stvorili sliku kako svi podrzavaju Vucica. Jadno...

Sima Kosmos

pre 8 godina

Pad može da se dogodi od vaših partijski zaposlenih koji nemaju pojma da rade. Da ne ispumpavate toliko u partijska preduzeća ostao bi i profit i druge firme bi izvršile plaćene usluge.

Mrle

pre 8 godina

Telekom je Milošević prodao Italijanima, vlada DS ga je otkupila nazad, a sad bi Vučić opet da ga proda. A celog života slušamo da Milošević i Vučić brinu o državnoj imovini, a da je DS sve rasprodao.

Danka

pre 8 godina

I treba da se privatizuje. Koliko je tu samo učaurenih, polupriučenih i neumesnih neradnika da je to strašno. Trojica izlaze na teren da reše jedan problem bez osnovne opreme. Imaju jako loš smisao za humor i vidi se da dan počinju tek posle 3 popijene kafe

Cica

pre 8 godina

Pazi izjave tipa..T. propada, gubi trku, tehnoloski zaostaje...Telekom posluje odlicno, obzirom kako ga cerupate za pokrivanje budzetskih rupa i sponzorstva sportskih klubova, ocu reci CZ.

Nikolaj

pre 8 godina

Jedan dobar razlog mi treba zasto prodati telekom? Najjaca institucija u Srbiji a da prodate. Moja firma da toliko bude jaka nikada je bih prodao,ali nikad!

Veliki brat

pre 8 godina

A da prodamo vas, sve zajedno sa menadžmentom Telekoma i Pošte, možda dobijemo i bolju cenu ako tržište misli o vama bar 10% pozitivno od onoga koliko se sami hvalite?

simke

pre 8 godina

Kako je bilo u Hrvatskoj:
Prodali su većinski paket Njemcima koji su isplatili investiciju za 1-2 godine.
Prodali su i uslugu i infrastrukturu što je dovelo do toga da je jako sporo razvijala konkurencija i cijene sporo padaju.
Ne ulažu ništa u infrastrukturu nego izvlače svu dobit van Hrvatske,naime u matičnoj zemlji T-com ima samo gubitke,namiruju se iz Istočnih zemalja.
Ministar prometa i veza koji je dogovarao prodaju T-comu postao je direktor T-coma za Hrvatsku,pametnom dosta.
Čekaju vas crni dani kad budete prodali strancu svoju infrastrukturu koju ste gradili svojim novcima,a korumpirani političari je prodali za siću.

Gresni pop Milorad

pre 8 godina

ti mozes da prodas samo ono sto ti je tata ostavio......
To sto uvidjas da je kraj blizu to je tv+oj problem. Neka ti sad Angela pomogne

Irvens

pre 8 godina

Pali drugu pec u smederevskoj zelezari, koja je totalno nekonkurentna na trzistu, i to na nas racun, a prodaje firmu koja ima monopol u Srbiji i odlicno zaradjuje? Ovo je strasno! Kakvu trku Telekom ne moze da izdrzi? Telekom ima najjacu infrastrukturu optickih kablova i kojecega jos vezano za telekomunikacije. Od njih svi ostali provajderi i operateri iznajmljuju protok interneta... Majko mila, Boze sacuvaj... Srbi ujedinite se vec jednom

taj.srbin

pre 8 godina

znaciiiiiii koooooolko botova, ovo treba hre pohapsiti ili upasti im u odaje, pa ih razbucati jednig po jednog!!! dokle bre vise ovo? treba gamad da se pohapse sva, i sns, i ds, i SPS kao najveci poltroni u istoriji svih naroda! RAJA treba da vlada, alo bre

VladimiR

pre 8 godina

Slažem se sa premijerom: Telekom jeftino prodati ministru Gašiću, jer se on razume u telepromptovanje, ministar Zlatibor neka ga izleči, a zatim oni neka ga prodaju ko bude hteo da ga kupi. NapreDNO.

Silver Surfer

pre 8 godina

Koliko god ja imao zamerki na kvalitet usluga Telekoma postavlja se jedno logicno pitanje: zasto premijer ne zeli da se Telekom restruktira a upinje da posto poto zadrzi vecitog gubitasa Zelezaru? Odnosno, kako to da Srbija nema interes da zadrzi nesto sto je neminovno tehnologija buducnosti ali je i te kako bitno da zadrzi tehnologiju XVIII veka? Voleo bih da cujem racionalno objasnjenje.

misko

pre 8 godina

Koja je to povoljna cena izjasni se vec jednom ?????..... Zasto si se protivio prodaji Telekoma kada je predhodna vlast ga htela prodati CAK STE TI I TOMA PODNELI KRIVICNU PRIJAVU a sada si toliko zapeo da ga prodas zal ti toliko smeta najprofitabilnija kompanija drzave ZLATNA KOKA DRZAVE

nebot

pre 8 godina

Kada se na komentar: "...A vi botovi sto podrzavate prodaju, prvo prodajte svoje kuce i stanove pa onda pricajte o prodaji Telekoma", dobije preko 100 minusa, to je kao da su se javili oni koji su se prepoznali. Naravno, oni nisu u stanju da prepoznaju zamku.

Nikolaj

pre 8 godina

Daj ne lupajte, firma od 2 miljarde da propadne, pa samo retardi mogu tako da upropaste firmu. Niko, ama bas niko ne moze da me ubedi u tu mogucnost propasti. Evo vam savet da ne prodate Telekom: Smanjite plate sa 200.000 na 80.000 i za godinu dana mozete sta hocete sa tim novcem. Glup li je ovaj narod kad ovi prodaju sta stignu... Prodajte nesto sto je stvarno puklo pa da ga vrate u zivot a ne sto jedino radi!!!

Sne

pre 8 godina

Dobar primer prodaje Telekoma je HR. Da li zato sto im je sada bolje kad su ga prodali, a proslo je dovoljno vremena, oni su pokusali da grade svoju novu mrezu ali frau MERkel je rekla NO. O tome se malo pise a jos manje govori ovde.

Slican primer skoro SLO , valjda je obustavljena prodaja, jer je ispala neka frka oko nekih bezbedonosnih sitnica.

Nas premijer je 2012 govorio protiv prodaje Telekoma a predsednik je strajkovao gladju, a ja glasala za njih upravo zbog toga.

Ne znam u sta moze da ulozi pare pa da zaradi vise nego danas. Sta je to sto je profitabilnije od telekomunikacuja, ne misli valjda BG NA VODI.

baca

pre 8 godina

Telekom nije gubitaš, i dalje zarađuje stotine miliona evra uprkos tome što ga vode partijski poslušnici i što ga političari pljačkaju. Nikako NE prodavati Telekom i EPS. Samo uraditi ono što bi i Nemac uradio ako ga kupi, a to je da mi postavimo stručne profesionalce da ga vode pošteno i efikasno, i da onda zarada ostane našim bolnicama, školama, našoj deci.

Taj ko hoće da proda Telekom i EPS je ili plaćen da to kaže i uradi iako je to protiv interesa naroda i Srbije, ili je potpuno nestručan za ekonomiju u oblastima telekomunikacija i energetike koje svuda u svetu imaju najveći značaj za zemlju i najveću zaradu.

Cvarkov

pre 8 godina

Bootovi probajte da sastavite 2-3 prosto prosirene recenice kada komentarisete neki tekst.Da li je neko od vas imao vise od 2 iz maternjeg jezika ?
Ide zima polako , skidajte se sa sendvica predjite na nesto konkretno umesto sendvica saka cvaraka da vam vijuge bolje rade.
Telekom ne prodavati nikako !!! Reorganizacija , smanjenje nepotrebnih rukovodecih pozicija, racionalizacija troskova, razvoj.Ako treba i strani menadzer kao direktor ali nikako prodaja , Telekom puni buzet.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Kako neko bez dana radnog iskustva, otprilike na nivou ovih botova, moze da se upusta u diskusiju o prodaji takve kompanije kao sto je Telekom? Koji su to veliki igraci sa kojima se Telekom takmici kad su oni jedini koji drze fiksnu telefoniju? Iskljucivi razlog za prodaju je punjenje budzeta i obezbedjivanje novca za cardak ni na nebu ni na zemlji zvan BGH2O.

Ivanin Fan

pre 8 godina

Au brate, ala su botovi danas opasni, dajte kupite im one podupirace za noge sto Jorgovanka ima, 10k komad ahahaha, nego, koliko ste sendvica danas dobili?

P.S. Ste provalili kako polovina botova ima nadimak 'Ivana'? xD Nemojte biti toliko ocigledni, barem to, e :D

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Kako ovaj Vucic rastura Srbiju a narod mu klice pa to je neverovatno. Od kad he on na vlasti Kosovo je prakticno dobilo sve sto je trazilo, na kraju ce dobiti i Gazivode i stolicu u UN, Vojvodina se polako zagrejava za otcepljenje, severne granice nam se ogradjuju zicom dok nam se ministar inostranih dela grli sa kolegom iz Madjarske, dajemo zemlju Arapima na 99 godina a sve placamo iz sopstvenog dzepa, kriminalci nikad beskrupulozniji i drskiji, ma divota Bozija. Ali opozicija prakticno ne postoji osim kad je vlast ne pomene kao krivca za ovo i ono, Rama nam je veliki prijatelj i to pokazuje na svakom koraku, premijer cak vec dva puta bio u Americi i dao intervju ispred ograde Bele Kuce, ma divota.

asf

pre 8 godina

Zar Vucicu nisi mislio na kredit koji ste dobili od Arapa u iznosu od milijardu dolara po niskoj kamati koji je postao naskuplji kredit u istoriji Srbije posto je dolar ojacao za 20 posto. Taj ste kredit vi uzeli pa je red da ga i vi vratite ali ne od Telekoma nego od vasih licnih para.

Prodavacemo Telekom koji svake godine ima veliki profit i sve te pare cemo da damo u Sartid koji svake godine ima oko 150 miliona gubitka. O tim investicijama je mislio Vucic?

ma daj

pre 8 godina

Ovima sto ulizivacki govore za svaku vladinu izjavu ili potez treba objasniti da rade protiv vlade.Jer kad su vam izjave tako siromasne onda narod konta da ni vlada nije nista bolja.

Dejo

pre 8 godina

E pa treba da se zna da je dos 2000 te zatekao dug od 14 mlrd a 2012 Srbija je bila duzna 15 mlrd. Sadasnji dug je 25 mlrd. I ko je sad zaduzio zemlju za samo 3 god deset milijardi? A?

vlada milić

pre 8 godina

A jel ovaj isti vučić vikao po skupštini kako će se tadiću suditi za veleizdaju ukoliko proda telekom i da kako je rekao " goreti Beograd ukoliko se drznu da prodaju najuspešnije srpsko preduzeće " a jorgovanka tabakovic pretila da " će se opasati dinamitom da bi sprečila prodaju telekoma ". Ja eto samo pitam?

MomaSRB

pre 8 godina

Vlada će doneti najbolju odluku, onu koja će biti najbolja za Srbiju i radnike Telekoma!
(Tekii, 08. oktobar 2015 17:09)

Hoćeš da se kladimo???

KoleM

pre 8 godina

Prodajte ga Arapima da ga otplaćuju sledećih 30 godina od zarade na tržištu, ili još bolje dajte im da upravaljaju i zarađuju a onda da kroz 30 godina 30% pripadne nama.

cacanin

pre 8 godina

Opet pominjes kredite i DS, oni bili losi a ova tvoja prodaja je dobra!!!
Placaj kredit od prihoda Telekoma koji je oko 250 miliona eura godisnje... kad bi se tvoji partijski lopovi sklonili i kad bi se manje kralo dobit bi bila i preko 350 miliona eura.

lovac botova

pre 8 godina

jao koji diletant !
Pa ti blage veze nemaš šta treba države da poseduju prijatelju... daš komunikacije, gotov si, više nisi država...

Tcom

pre 8 godina

Brate mili koliko generisanih komentara, kao neki program 'Komentator 1.0'. Telekom nije slab i zastareo, najbolji je. Jedina trka koju gubi je sto u njemu rade braca, sestre, kumovi, svastike i sto obican strucan covek tu ne moze da se zaposli i sto stranke sisaju pare iz njega. Samo zbog toga bih ga prodao i to nemcima jer me je jednom prilikom odusevila njihova tehnicka podrska.

ribar

pre 8 godina

Moze prodaja ali samo pod uslovom da se iz Telekoma izdvoji infrastruktura, po rumunskom modelu. U Srbiji Telekom jedini ima ozbiljnu infrastrukturu koju je preuzeo od poste i u nju ozbiljno ulagao poslednjih 25 godina. Sve ostale telekomunikacione kompanije zajedno nemaju ni pribliznu infrastrukturu i cesto rentiraju istu od telekoma.
Izdvajanjem infrastrukture bismo mogli da postignemo slobodno trziste i odlicne uslove za korisnike. Ovako procemo kao Hrvatska kojoj DT kontrolise sve kablove i sada pokusavaju da obezbede sredstva iz eu fondova kako bi razvili opticku infrastrukturu u celoj zemlji jer DT nema interes da to radi, vec ulaze samo gde ima profita. U ozbiljnim drzavama .... e tu je problem, mi vec 25 godina nismo ozbiljna drzava....

Lazar

pre 8 godina

Ma katastrofa su u svakom pogledu. Uslugu koju pružaju korisnicima je prosto nedopustiva. SBB i Telenor su misaona imenica za organizaciju i način poslovanja za MTS koji je postao leglo neradnika koji ne pružaju adekvatnu podršku građanima.

Marko

pre 8 godina

Pa čekaj pre par godina je rekao da će se opasati bombama oko struka i stati ispred zgrade Telekoma da brani isti od prodaje a sad ovako? Biće da kao i inače ne zna šta priča. Verovatno je to zato što nema dana, ali pazite ni dana radnog staža u nekoj firmi ili fabrici.....

Ekonomista amater

pre 8 godina

Ali je bitno da se opljune DS zbog kredita u bilo kojoj prilici. Samo kamate koje je uzeo DS (a treba napomenuti da oni sami nisu mogli da odlucuju o zaduzenjima, pola sadasnje vlade je sedelo i u toj i imalo daleko veci uticaj nego danas) ne mogu da objasne ovoliki skok duga.

Javni dug drzave je 31.12.2008 godine (u vreme kada je DS preuzela vodecu ulogu u vladi) bio oko 7,8 milijardi EUR, 31.12.2012 (kada je aktuelna vlast preuzela vodjenje zemlje) bio je oko 15.1 milijardu EUR, a danas je oko 24,2 milijarde EUR. Ovo su zvanicni podaci sa http://www.javnidug.gov.rs.

Veci je problem sto je pao BDP, a ne zaduzivanje u prethodnom periodu. 2008 udeo je bio 28%, danas je 72%. Nisu direktno krivi ni DS, ni SPS, ni SNS, svetska ekonomska kriza nas je udarila mnogo teze nego sto je iko od njih ikada priznao (a posebno Dinkic). Nasa nesreca je sto niko od njih nije bio dovoljno sposoban i pametan da se izbori sa svim tim.

sa

pre 8 godina

Ja sam fiksnu liniju platio 1700 tadasnjih maraka,Telekom je kao razlog za tu cenu naveo ucesce u izgradnji inftrastrukture.E sad ako se proda hocu nazad ucesce plus zaradu za sve prosle godine.

Milos

pre 8 godina

Uprkos pljackanju, kriminalu i nestrucnom vodjenju Telekom ostvaruje znacajan profit. Prodavati Telekom je suludo i ravno izdaji. Prvo treba srediti firmu pa tek onda razmisliti o prodaji. Inace Telekom je jedan od najvecih investitora u Srbiji. Investira oko 240 miliona EUR svake godine, i uopste ne zaostaje tehnoloski za konkurentima.

eccles

pre 8 godina

idu izbori, prodaje se miraz da se plate sendvici, a posle izbora - ko ziv, ko mrtav...

u informacionom, postindustrijskom, drustvu je posedovanje i potpuna kontrola komunikacione infrastrukture pitanje nacionalne strategije, a svesno odricanje od toga je ravno nacionalnoj veleizdaji.

prodaja telekoma je ekvivalent da neko u sred rata proda neprijatelju fabriku municije.
kome ovo pricati kad botovi to em sto ne razumeju em sto bi i rodjenu majku prodali za sendvic, a njihovim pastirima je samo bitno da su na vlasti, a da li ce unistiti hrast od 600 godina, jezgro prestonice, crkvu od hiljadu godina ili vitalni nacionalni interes im je sasvim svejedno.

Bacvanin

pre 8 godina

Samo kada se setim kako je bio protiv prodaje Telekoma, dok se nije domogao vlasti ...

Ni "zuti" nisu bili bezgresni, ali su makar imali neke principe, ovi napredni menjaju principe kao ja donji ves, dnevno jednom.

walter

pre 8 godina

premijer kaze da vraca lose kredite od prethodne vlasti...ok pa i da poverujem ali zasto je ta prethodna vlast i dalje sa ovima na vlasti? vecina jeste...lupajte minuse ako se prepoznate...hehe

Souvlaki

pre 8 godina

DS nas je totalno unistio, ne mozemo samo da vratimo njihove dugove... tuga...
(ana, 08. oktobar 2015 13:37)

2010. smo imali dug od 12 milijardi. 12 milijardi od Tita, Slobe, Kostunice i Tadica. Od 2010. smo se zaduzili jos 12 milijardi, uz Vucica. Pa vi racunajte...

baba 52

pre 8 godina

Hoce li ovaj covek poslusati bar jednom sta misle gradjani?Dobar domacin ne prodaje ono sto mu donosi odlicnu zaradu.Mnogi strucnjaci su protiv prodaje ali ko ih slusa!?Gospodine premijeru nije ti to ocevina da rasprodajes sve sto ti padne na pamet.Cini mi se da kad si bio opozicija zestoko si kritikovao kad su hteli da prodaju Tdelekom.

Goran

pre 8 godina

Dva zapazanja. Prvo, ko to "da prodamo"? Ti stalno kad sebe lisavas odgovornosti - pricas u mnozini. Drugo, zasto stalno napadas DS ako je ona "pukla" ?

snoop dog

pre 8 godina

Kao i obicno,zabrinut premijer?? se obraca svom narodu .[ nemoj ovo da im kazes] Dobili smo nalog od nasih "MENTURA" da prodamo SVE VREDNO sto drzava ima. A sad ovo im reci , posto se bojim pada Telekoma ??....dugovi koji su oni uzimali [ reci i to ] ?? citaj sa zabrinutim licem ! Oni ce ti verovati !! Posto ti si PREMIJER !

Zlopamtilo

pre 8 godina

Telekom nikada ne moze biti u podredjenom polozaju dok je javno preduzece. Neka ova sveznalica kaze da li druga dva operatera mobilne telefonije iznajmljuju resurse Telekoma. Strah od pada je realan jer se Telekom redovno regenerise novim stranackim kadrovima, a tu su stvari jasne. I nakovanj bi pokvarili.

Mirko

pre 8 godina

Prodaja telekoma je neophodna za boljitak nase ekonomije.
(cimba, 8. oktobar 2015 19:12

------------------------------

Kako to prodaja profitabilnog preduzeca moze biti boljitak za nasu ekonomiju.

Znate koja bi razlika bila da sam ja premijer u odnosu na trenutnog ?

Mene bi bilo sramota.

walter

pre 8 godina

da pogodim: dojce telekom bi da kupi ovo "posrnulo" preduzece? prodajte jer tako ste u mogucnosti...ja odoh iz oce pustare i srce mi se cepa sto MORAM...prodajte sce dizite poreze i "reforme" su uspesne...samo napreDNO

Pekman

pre 8 godina

Pogledah komentare na ovu vest I jako pada u oci da svi komentari koji se ne slazu sa a.v. imaju oko 300+ negativnih a oni botovski komentari koji zvuce kao da ih je pisao neko ispranog mozga oko 300+ pozitvnih. Pitam se gde su bili tih 300 spodoba da komentarisu vest o uvodjenju "rts zuluma" od pre dva dana?

Nik0la

pre 8 godina

Telekom je prvi uveo 4G, od svih konkurenata, čisto da znate koliko zaostaje, botovi. Telekom ima vrhunske inženjere, samo što su šalteri ono što narod vidi...

manolo

pre 8 godina

Pitam se samo hoce li gospoda botovi isto misliti kad ima novi vlasnik Telekoma utrostruci racune ili ce im to placati stranka pa ih i nije briga sta ce biti.

zivcan_neki_lik

pre 8 godina

Ja mislim da premijer ima resenje! 
Uostalom njegovo bogato radno iskustvo je svakako nesto sto ga cini osobom koja ce resiti problem.
(anticenzura, 08. oktobar 2015 17:48)

Greska. On nema dan radnog iskustva. Oduvek je politicar.

Max

pre 8 godina

Pustite tu priču ,samo Budale prodaju ono što stalno donosi prihod, a drugo radi se o grani koja će stalno rasti ako se bude na njoj radilo, a da ne kažem Srbi razmislimo da ćemo u svojoj kući stalno biti Sluge! Privatizacije koje se rade su čiste floskule, pogledajte samo okruženje , gdje je i što dobro to donelo, Treba sam razvijati svoju industriju pa se imamo čemu nadati a ovako???

Seka

pre 8 godina

Tako je to, kad kuca propada najpre se pocne sa prodajom vrednih stvari iz nje. Ali i seljaci znaju: kad se proda dobra njiva, ona vise nije tvoja. Posle samo mozes da ides i da nadnicaris na njoj kod onog ko je kupio i kome donosi profit. A sta cemo kad sve rasprodamo da bi vratili kredite koje smo potrosili na "ijuuju"? Nadnicaricemo kod stranaca, drzavi za njen administrativni aparat ide porez, a profit ide strancima. Pa, nazdravlje! Tako se vodi privreda.

bb

pre 8 godina

3 godien na vlasit i jos krive DS za mnogo stota. Pa onda ajde da okrivimo SPS i radiale od kojih su mnogi naprednjaci za propast Srbije 90 tih godina od kojeg ne mozemo da se oporavima preko 20 tak godina.
I kada je DS uzimao te kredite takvi su bili uslovi tada . Pa koliko su bile npr i kamate nasih banaka na kredite pre 3,5,10 godina a kolike sada, sada su nize ali su i dalje nepovoljnii za vecinu gradjana i privredu kao sto su bili i tada ali su tada plate u evrima bile mnogo vise nego sto su sada.

kameni

pre 8 godina

Pa sta ima da se plasis 'pada', ako ti zlatna koka godisnje donosi stotine miliona evra? Da, price o 'padu' - liberalno-kapitalisticke floskulle. Pogledajte samo koliko novi vlasnici ulazu u Hrvatski Telekom i sve ce vam biti jasno. Infrastruktura im nije bolja od nase, a sav prihod ide iz zemlje. Sto je najbolje, frau Merkel je nasla za shodno da upozori Hrvatsku da se pristojno ponasa, kada su Hrvati videli koliko je sati i kada su hteli da pocnu da razvijaju novi HT. Gospodine premijeru, mene plasi ono sto dolazi nakon prodaje, a pad je , kao sto vidite, neminovniji ako se Telekom proda.

DD

pre 8 godina

Ljudi, niste ni svesni kako ta ista država ograničava taj isti Telekom nebuloznim odlukama i ograničenjima. Telekom je ubedljivo najkvalitetniji provajder, a šta bi tek bilo kada bi pustili stručne ljude da rade..a da sklone stranačke likove. Počnite samo od toga da postoji odluka po kojoj Telekom ne sme da spusti cene fixne telefonije ni ADSL-a, a što koriste sitni provajderi na tenderima i uzimaju poslove za koje nisu ni približno kompetentni. Da ne pričam o tome kako država ništa nije olakšala Telekomu ni u pogledu javnih nabavki. Za nabavku telefona mora da uvek pravi tendere koji traju, a konkurencija nabavlja bez problema kupuje telefone. Razmislite o tome. Neko iz države svesno uništava i ograničava Telekom zbog toga da ostali provajderi uzmu deo kolača.Sve što je potrebno je da se ne prodaje Telekom, ali treba dovesti ljude koji su sposobni da reše ove stvari i da u saradnji sa državom omoguće normalne uslove za rad.

Godfather

pre 8 godina

Auuuuu, koliko vidim sendvic brigada se opasno zahuktala. Nepogresivo isti stil pisanja, iste misli i isto slikanje poruke kako bi se ispunila kvota za besplatan sendvic i sokic. Isto kao pred prosle izbore. Pa gospodo, imamo li mi neke eksperte, ljude iz branse koji bi procenili da li je povoljan momenat da se proda mozda jedina firma koja posluje pozitivno? Ne kazem da ne treba prodati ili treba ali zar nije suludo prodati ga samo zato sto se vELIKOM vODJI javilo da tako treba???

i tako

pre 8 godina

U startu glupost. Pod broj jedan, postavi sposobne ljude na celo, a ne podobne! Drugo, cak i ako se proda, ulozi u puteve i infrastrukturu, a ne u nekakve investicije kojim ce opet da rukovodo podobni, a ne sposobni!

smajli

pre 8 godina

Koliko botova, pa ovo je fenomen.A razlozi za prodaju su jos fenomenalniji. Samo da vam kazem (mislim na ove botove, a mnogi poticu iz javnih preduzeca... upravo Telekoma, EPSa) niste mi jasni. Vas veliki vodja zeli da proda firme u koje vas je zaposlio mahom kao viskove, a kada ih proda vi dobijate otkaze posto vas je zaposlio kao sto se zecevi kote. Pa mi nije jasno da vi podrzavate brod koji tone. Vi ga podrzavate, a vi ste mu upravo i razlog za prodaju, ali ste mu i trn u oku koji ce resiti neko drugi. On je vas trenutacni spasioc (zaposleni ste preko stranke, radite, sve OK), on vas voli, vi ga volite, a kada vas proda vi ispadate.Vama ce biti krivci ovi sto su vas otpustili, a na njega cete ponovo gledati puni ocekivanja, ali gde ce vas onda zaposliti?!

olga

pre 8 godina

Kako TELENOR izdrzava utakmicu? Telenor je drzavna kompanija u vlasnistvu Norveske drzave. Sramotna i nelogicna argumentacija. Stidim se sto je izrekao premijer moje zemlje.

Priprema za prodaju

pre 8 godina

Bolje da cuvam pare. Ako se proda Telekom, racun ce mi biti veci. Novo smanjenje potrosnje, nova mesecna usteda 20 evra ciljno.

Mihailo

pre 8 godina

Prodaš jednu od retkih firmi koja posluje profitabilno a krševe ostavljaš narodu da sponzoriše? LOOOL Naprednjačka logika biznisa i profita, majstori svog zanata, nema šta!!! Marice koliko sendviča danas, baš si se provrednila, tipkaš li tipkaš za šefa!?!

Veljko

pre 8 godina

Kako Telekom uopste moze da uspe kada u mnogim mestima nisu sposobni da uvedu ADSL (odnosno fiksnu telefoniju).
U saradnji sa odbornicima opstina namestaju usluge po nekoliko stotina evra a penzionere vracaju na PCM.
Ovo je samo jedna od proverenih informacija...
U svetu (citaj EU) koja je zakonom regulisala pravo na informacije (pristup Internetu) Telekom jednostavno nema interes.
Gomila neradnika i vrhunski primer birokratije.
Ja bi ih dao kome god... svi ce biti bolji nego oni...
Samo sto ce posle moci (mada i sada je to moguce) prisluskivati od predsdnika do beskucnika to je druga tema... tema lose razvijenog IT sektora.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

prodaja telekoma je nuzna je vec nekoliko meseci gubi trziste
(telenor, 08. oktobar 2015 13:49)

...da, gubi, zato što me ucenjuju da platim račun od pre ravno 5 godina za koji me nisu ni obavestili, tužili itd, kao neće da mi produže ugovor ako ne platim, ja im kažem tužite me, u Telekomu rade nestručni ljudi preko veze ,to je jedini problem te firme, to je kao da imate farmu od 1000 krava i vaš radnik zaboravlja da ih hrani, muze itd, naravno da će farma propasti...po zakonu ZOO član 308 nisam dužan da platim starije račune od 1 godine, ali kome ti to da objasniš, za njih ne važi zakon, more treba sad njega Jorgovanka da besi na Terazijama zbog VELEIZDAJE!!!

Bilbo Baggins

pre 8 godina

Staro je pravilo da se firme prodaju kad im je vrednost najveća
(Draško, 8. oktobar 2015 14:55)

Ma, nemoj! To iz tebe govori iskustvo berzanskog mahera koji je dosad prodao masu firmi, ili to kaže botoski sendvič?

Inače, slažem se firmu (ili bilo šta drugo) treba prodati kad joj (mu) je vrednost najveća, ali i kad postoji dobar razlog za prodaju.

Da li mi imamo dobar razlog da prodamo Telekom? Zavisi. Ako kao razlog definišemo hroničnu žestoku dekintiranost našeg budžeta, onda je to odličan razlog. Samo, ne znam koju budućnost ima čovek koji prodaje porodično srebro samo zato što niti ume, niti upšte želi da se umeri u razbacivanju novca.

Lično ne bih imao ništa protiv prodaje Telekoma, kad ne bih bio apsolutno i 100-procentno ubeđen da će taj novac biti delimično pokraden, a najvećim delom spiskan na gluposti u roku od najviše šest meseci. I šta posle?

Podsećanja radi, izvesni Alksandar Vučić je svojevremeno najavljivao krivične prijave, pa čak i demonstracije na ulicama, kad god bi ondašnja vlast samo pomenula prodaju tog istog Telekoma.

Da, ali sada je situacija sasvim drugačija. Iako je Telekom isti, ovo je neki drugi i naravno znatno bolji A.V. od onog, zar ne?

Steron

pre 8 godina

Treba prodati, uloziti u puteve koji ce da propadnu posle 4 god zbog vrhunskog odrzavanja o kvaliteta gradnje, a iste te pare ce Telekom zaraditi za te 4 god.
A sa ostakom para treba kupiti Telefoniju Japana posto oni ne znaju sta ce sa tim njihovim preduzecem pa da ga mi uzdignemo i zaradimo ogromne pare u Japanu.
Ili mozda neka zemlja iz Zapadne Evrope odluci da proda svoju telekomunikacionu kompaniju pa da kupimo (mozda francuzi, englezi...)-imacemo puno para od sadasnjeg telekoma.
Ne mogu da verujem da nismo sposobni da otvorimo novu kompaniju i zaradimo novac, vec prodajemo sta imamo-jedna elektrna od 1000MW koja tuce za izvoz prihoduje EBITDA od skoro 400 mil eura godisnje-zar je toliko tesko!!!

zokijev mali

pre 8 godina

Moze li neko da zaustavi ovog coveka? Sta je ovo ljudi? Ne moze da ide u korak sa svetskim gigantima? Pa Telekom posluje samo u Srbiji gde ima monopol i mozda jedna od retkih drzavnih firmi koja ostvaruje dobit svake godine. Zasto da ga prodanete??

roko

pre 8 godina

nije kredite uzimala ds već vlada u kojoj je ds bio većinski član,drugo taj isti telekom ste 1997god prodali vi,beko,sps,vaša vlada pa ga je vlada đinđića otkupila od italijana a cvetkovićeva od grka! čisto botovi da znaju o čemu se radi ovde!

maloicitao

pre 8 godina

A mogu misliti kako ce taj deo za "investicije" da investira kadar SNS u dzepove. Kako smo krenuli Srbi nece biti vlasnici nicega u Srbiji. Ocekujem da cete i poreze da dignete pa da prodajete nase kuce i stanove zbog duga.

Ivan

pre 8 godina

Sa kojim to "velikim svetskim igracima" Telekom Srbije ima direktnu konkurenciju? Slicne gluposti trabunjaju i za EPS. Iako su gradjani odavno u mogucnosti da odaberu sami distributera struje, i dalje 95% ljudi struju dobija od EPSa. Ista stvar je i sa Telekomom. Tu kompaniju treba prodati tek za 15ak godina ukoliko mobilni operateri potpuno uzmu primat pa gradjani masovno krenu da gase fiksne linije. U Hrvatskoj je recimo isnovna pretplata na fiksne linije uzasno porasla nakon prodaje nacionalne kompanije pa gradjani masovno gase fiksne linije. Sumanuto je prodavati nacionalne kompanije koje donose dobar profit. Tim preduzecima treba samo restruktuiranje. Bord kvalitetnij menadzera, umesto stotina sadasnjih durektorcica sa visokim primanjima. A kada su u pitanju nepovoljni krediti DSa, neka nam Vucic javno da uvid u kreditiranja od '91 na ovamo. Trenutna Vlada je najzaduzenija Vlada do sada.

Sima Kosmos

pre 8 godina

Pad može da se dogodi od vaših partijski zaposlenih koji nemaju pojma da rade. Da ne ispumpavate toliko u partijska preduzeća ostao bi i profit i druge firme bi izvršile plaćene usluge.

simke

pre 8 godina

Kako je bilo u Hrvatskoj:
Prodali su većinski paket Njemcima koji su isplatili investiciju za 1-2 godine.
Prodali su i uslugu i infrastrukturu što je dovelo do toga da je jako sporo razvijala konkurencija i cijene sporo padaju.
Ne ulažu ništa u infrastrukturu nego izvlače svu dobit van Hrvatske,naime u matičnoj zemlji T-com ima samo gubitke,namiruju se iz Istočnih zemalja.
Ministar prometa i veza koji je dogovarao prodaju T-comu postao je direktor T-coma za Hrvatsku,pametnom dosta.
Čekaju vas crni dani kad budete prodali strancu svoju infrastrukturu koju ste gradili svojim novcima,a korumpirani političari je prodali za siću.

Silver Surfer

pre 8 godina

Koliko god ja imao zamerki na kvalitet usluga Telekoma postavlja se jedno logicno pitanje: zasto premijer ne zeli da se Telekom restruktira a upinje da posto poto zadrzi vecitog gubitasa Zelezaru? Odnosno, kako to da Srbija nema interes da zadrzi nesto sto je neminovno tehnologija buducnosti ali je i te kako bitno da zadrzi tehnologiju XVIII veka? Voleo bih da cujem racionalno objasnjenje.

Mrle

pre 8 godina

Telekom je Milošević prodao Italijanima, vlada DS ga je otkupila nazad, a sad bi Vučić opet da ga proda. A celog života slušamo da Milošević i Vučić brinu o državnoj imovini, a da je DS sve rasprodao.

Max

pre 8 godina

Pustite tu priču ,samo Budale prodaju ono što stalno donosi prihod, a drugo radi se o grani koja će stalno rasti ako se bude na njoj radilo, a da ne kažem Srbi razmislimo da ćemo u svojoj kući stalno biti Sluge! Privatizacije koje se rade su čiste floskule, pogledajte samo okruženje , gdje je i što dobro to donelo, Treba sam razvijati svoju industriju pa se imamo čemu nadati a ovako???

Bojan

pre 8 godina

Ovi botovi ponavljaju u komentarima sve sto Vucic izgovori kao da je neka svetinja. Udaraju minuse na komentare koje podrzava 90% gradjana Srbije samo da bi stvorili neku stvorili sliku kako svi podrzavaju Vucica. Jadno...

Veljko

pre 8 godina

Kako Telekom uopste moze da uspe kada u mnogim mestima nisu sposobni da uvedu ADSL (odnosno fiksnu telefoniju).
U saradnji sa odbornicima opstina namestaju usluge po nekoliko stotina evra a penzionere vracaju na PCM.
Ovo je samo jedna od proverenih informacija...
U svetu (citaj EU) koja je zakonom regulisala pravo na informacije (pristup Internetu) Telekom jednostavno nema interes.
Gomila neradnika i vrhunski primer birokratije.
Ja bi ih dao kome god... svi ce biti bolji nego oni...
Samo sto ce posle moci (mada i sada je to moguce) prisluskivati od predsdnika do beskucnika to je druga tema... tema lose razvijenog IT sektora.

KoleM

pre 8 godina

Prodajte ga Arapima da ga otplaćuju sledećih 30 godina od zarade na tržištu, ili još bolje dajte im da upravaljaju i zarađuju a onda da kroz 30 godina 30% pripadne nama.

Souvlaki

pre 8 godina

DS nas je totalno unistio, ne mozemo samo da vratimo njihove dugove... tuga...
(ana, 08. oktobar 2015 13:37)

2010. smo imali dug od 12 milijardi. 12 milijardi od Tita, Slobe, Kostunice i Tadica. Od 2010. smo se zaduzili jos 12 milijardi, uz Vucica. Pa vi racunajte...

i tako

pre 8 godina

U startu glupost. Pod broj jedan, postavi sposobne ljude na celo, a ne podobne! Drugo, cak i ako se proda, ulozi u puteve i infrastrukturu, a ne u nekakve investicije kojim ce opet da rukovodo podobni, a ne sposobni!

Irvens

pre 8 godina

Pali drugu pec u smederevskoj zelezari, koja je totalno nekonkurentna na trzistu, i to na nas racun, a prodaje firmu koja ima monopol u Srbiji i odlicno zaradjuje? Ovo je strasno! Kakvu trku Telekom ne moze da izdrzi? Telekom ima najjacu infrastrukturu optickih kablova i kojecega jos vezano za telekomunikacije. Od njih svi ostali provajderi i operateri iznajmljuju protok interneta... Majko mila, Boze sacuvaj... Srbi ujedinite se vec jednom

Milos

pre 8 godina

Uprkos pljackanju, kriminalu i nestrucnom vodjenju Telekom ostvaruje znacajan profit. Prodavati Telekom je suludo i ravno izdaji. Prvo treba srediti firmu pa tek onda razmisliti o prodaji. Inace Telekom je jedan od najvecih investitora u Srbiji. Investira oko 240 miliona EUR svake godine, i uopste ne zaostaje tehnoloski za konkurentima.

bb

pre 8 godina

3 godien na vlasit i jos krive DS za mnogo stota. Pa onda ajde da okrivimo SPS i radiale od kojih su mnogi naprednjaci za propast Srbije 90 tih godina od kojeg ne mozemo da se oporavima preko 20 tak godina.
I kada je DS uzimao te kredite takvi su bili uslovi tada . Pa koliko su bile npr i kamate nasih banaka na kredite pre 3,5,10 godina a kolike sada, sada su nize ali su i dalje nepovoljnii za vecinu gradjana i privredu kao sto su bili i tada ali su tada plate u evrima bile mnogo vise nego sto su sada.

Ekonomista amater

pre 8 godina

Ali je bitno da se opljune DS zbog kredita u bilo kojoj prilici. Samo kamate koje je uzeo DS (a treba napomenuti da oni sami nisu mogli da odlucuju o zaduzenjima, pola sadasnje vlade je sedelo i u toj i imalo daleko veci uticaj nego danas) ne mogu da objasne ovoliki skok duga.

Javni dug drzave je 31.12.2008 godine (u vreme kada je DS preuzela vodecu ulogu u vladi) bio oko 7,8 milijardi EUR, 31.12.2012 (kada je aktuelna vlast preuzela vodjenje zemlje) bio je oko 15.1 milijardu EUR, a danas je oko 24,2 milijarde EUR. Ovo su zvanicni podaci sa http://www.javnidug.gov.rs.

Veci je problem sto je pao BDP, a ne zaduzivanje u prethodnom periodu. 2008 udeo je bio 28%, danas je 72%. Nisu direktno krivi ni DS, ni SPS, ni SNS, svetska ekonomska kriza nas je udarila mnogo teze nego sto je iko od njih ikada priznao (a posebno Dinkic). Nasa nesreca je sto niko od njih nije bio dovoljno sposoban i pametan da se izbori sa svim tim.

eccles

pre 8 godina

idu izbori, prodaje se miraz da se plate sendvici, a posle izbora - ko ziv, ko mrtav...

u informacionom, postindustrijskom, drustvu je posedovanje i potpuna kontrola komunikacione infrastrukture pitanje nacionalne strategije, a svesno odricanje od toga je ravno nacionalnoj veleizdaji.

prodaja telekoma je ekvivalent da neko u sred rata proda neprijatelju fabriku municije.
kome ovo pricati kad botovi to em sto ne razumeju em sto bi i rodjenu majku prodali za sendvic, a njihovim pastirima je samo bitno da su na vlasti, a da li ce unistiti hrast od 600 godina, jezgro prestonice, crkvu od hiljadu godina ili vitalni nacionalni interes im je sasvim svejedno.

Tcom

pre 8 godina

Brate mili koliko generisanih komentara, kao neki program 'Komentator 1.0'. Telekom nije slab i zastareo, najbolji je. Jedina trka koju gubi je sto u njemu rade braca, sestre, kumovi, svastike i sto obican strucan covek tu ne moze da se zaposli i sto stranke sisaju pare iz njega. Samo zbog toga bih ga prodao i to nemcima jer me je jednom prilikom odusevila njihova tehnicka podrska.

Bacvanin

pre 8 godina

Samo kada se setim kako je bio protiv prodaje Telekoma, dok se nije domogao vlasti ...

Ni "zuti" nisu bili bezgresni, ali su makar imali neke principe, ovi napredni menjaju principe kao ja donji ves, dnevno jednom.

mislilac

pre 8 godina

Cekaj bre, kad su žuti tražili 1,4 milijarde za telekom tj za 51 posto akcija to je bila veleizdaja, pisane su krivične prijave, gladovalo se na stiroporu. Onda je bilo uvećali smo vrednost telekoma duplo i ako ga prodamo to neće biti rasprodaja, sad se cifra vrti oko 1,2 milijarde. ??????????? Ko je ovde lud ?

asf

pre 8 godina

Zar Vucicu nisi mislio na kredit koji ste dobili od Arapa u iznosu od milijardu dolara po niskoj kamati koji je postao naskuplji kredit u istoriji Srbije posto je dolar ojacao za 20 posto. Taj ste kredit vi uzeli pa je red da ga i vi vratite ali ne od Telekoma nego od vasih licnih para.

Prodavacemo Telekom koji svake godine ima veliki profit i sve te pare cemo da damo u Sartid koji svake godine ima oko 150 miliona gubitka. O tim investicijama je mislio Vucic?

vlada milić

pre 8 godina

A jel ovaj isti vučić vikao po skupštini kako će se tadiću suditi za veleizdaju ukoliko proda telekom i da kako je rekao " goreti Beograd ukoliko se drznu da prodaju najuspešnije srpsko preduzeće " a jorgovanka tabakovic pretila da " će se opasati dinamitom da bi sprečila prodaju telekoma ". Ja eto samo pitam?

Zlopamtilo

pre 8 godina

Telekom nikada ne moze biti u podredjenom polozaju dok je javno preduzece. Neka ova sveznalica kaze da li druga dva operatera mobilne telefonije iznajmljuju resurse Telekoma. Strah od pada je realan jer se Telekom redovno regenerise novim stranackim kadrovima, a tu su stvari jasne. I nakovanj bi pokvarili.

Cvarkov

pre 8 godina

Bootovi probajte da sastavite 2-3 prosto prosirene recenice kada komentarisete neki tekst.Da li je neko od vas imao vise od 2 iz maternjeg jezika ?
Ide zima polako , skidajte se sa sendvica predjite na nesto konkretno umesto sendvica saka cvaraka da vam vijuge bolje rade.
Telekom ne prodavati nikako !!! Reorganizacija , smanjenje nepotrebnih rukovodecih pozicija, racionalizacija troskova, razvoj.Ako treba i strani menadzer kao direktor ali nikako prodaja , Telekom puni buzet.

Goran

pre 8 godina

Dva zapazanja. Prvo, ko to "da prodamo"? Ti stalno kad sebe lisavas odgovornosti - pricas u mnozini. Drugo, zasto stalno napadas DS ako je ona "pukla" ?

lovac botova

pre 8 godina

jao koji diletant !
Pa ti blage veze nemaš šta treba države da poseduju prijatelju... daš komunikacije, gotov si, više nisi država...

nn

pre 8 godina

Vucicu jesi li povukao tuzbu koju si nekada podneo protiv demokratske vlasti zbog prodaje Telekoma strancima, secate se? A da ovaj narod sve zaboravlja, zato na ovako dobro i ide

baba 52

pre 8 godina

Hoce li ovaj covek poslusati bar jednom sta misle gradjani?Dobar domacin ne prodaje ono sto mu donosi odlicnu zaradu.Mnogi strucnjaci su protiv prodaje ali ko ih slusa!?Gospodine premijeru nije ti to ocevina da rasprodajes sve sto ti padne na pamet.Cini mi se da kad si bio opozicija zestoko si kritikovao kad su hteli da prodaju Tdelekom.

Veliki brat

pre 8 godina

A da prodamo vas, sve zajedno sa menadžmentom Telekoma i Pošte, možda dobijemo i bolju cenu ako tržište misli o vama bar 10% pozitivno od onoga koliko se sami hvalite?

baca

pre 8 godina

Telekom nije gubitaš, i dalje zarađuje stotine miliona evra uprkos tome što ga vode partijski poslušnici i što ga političari pljačkaju. Nikako NE prodavati Telekom i EPS. Samo uraditi ono što bi i Nemac uradio ako ga kupi, a to je da mi postavimo stručne profesionalce da ga vode pošteno i efikasno, i da onda zarada ostane našim bolnicama, školama, našoj deci.

Taj ko hoće da proda Telekom i EPS je ili plaćen da to kaže i uradi iako je to protiv interesa naroda i Srbije, ili je potpuno nestručan za ekonomiju u oblastima telekomunikacija i energetike koje svuda u svetu imaju najveći značaj za zemlju i najveću zaradu.

ZAOKRET - ZA 360 STEPENI

pre 8 godina

Mislim da Aleksandar Vucic i ovog puta drzi sve pod kontrolom, tako da se kao i vecina gradjan Srbije slazem se sa njim da telekom treba prodati samo ako se dobije dobra cena i kvalitetne garancije da ce firma da nastavi da posluje ako ne bolje ili bar na sadasnjem nivou.

nebot

pre 8 godina

Kada se na komentar: "...A vi botovi sto podrzavate prodaju, prvo prodajte svoje kuce i stanove pa onda pricajte o prodaji Telekoma", dobije preko 100 minusa, to je kao da su se javili oni koji su se prepoznali. Naravno, oni nisu u stanju da prepoznaju zamku.

Nikolaj

pre 8 godina

Jedan dobar razlog mi treba zasto prodati telekom? Najjaca institucija u Srbiji a da prodate. Moja firma da toliko bude jaka nikada je bih prodao,ali nikad!

taj.srbin

pre 8 godina

znaciiiiiii koooooolko botova, ovo treba hre pohapsiti ili upasti im u odaje, pa ih razbucati jednig po jednog!!! dokle bre vise ovo? treba gamad da se pohapse sva, i sns, i ds, i SPS kao najveci poltroni u istoriji svih naroda! RAJA treba da vlada, alo bre

snoop dog

pre 8 godina

Kao i obicno,zabrinut premijer?? se obraca svom narodu .[ nemoj ovo da im kazes] Dobili smo nalog od nasih "MENTURA" da prodamo SVE VREDNO sto drzava ima. A sad ovo im reci , posto se bojim pada Telekoma ??....dugovi koji su oni uzimali [ reci i to ] ?? citaj sa zabrinutim licem ! Oni ce ti verovati !! Posto ti si PREMIJER !

Sne

pre 8 godina

Dobar primer prodaje Telekoma je HR. Da li zato sto im je sada bolje kad su ga prodali, a proslo je dovoljno vremena, oni su pokusali da grade svoju novu mrezu ali frau MERkel je rekla NO. O tome se malo pise a jos manje govori ovde.

Slican primer skoro SLO , valjda je obustavljena prodaja, jer je ispala neka frka oko nekih bezbedonosnih sitnica.

Nas premijer je 2012 govorio protiv prodaje Telekoma a predsednik je strajkovao gladju, a ja glasala za njih upravo zbog toga.

Ne znam u sta moze da ulozi pare pa da zaradi vise nego danas. Sta je to sto je profitabilnije od telekomunikacuja, ne misli valjda BG NA VODI.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Kako neko bez dana radnog iskustva, otprilike na nivou ovih botova, moze da se upusta u diskusiju o prodaji takve kompanije kao sto je Telekom? Koji su to veliki igraci sa kojima se Telekom takmici kad su oni jedini koji drze fiksnu telefoniju? Iskljucivi razlog za prodaju je punjenje budzeta i obezbedjivanje novca za cardak ni na nebu ni na zemlji zvan BGH2O.

Ivanin Fan

pre 8 godina

Au brate, ala su botovi danas opasni, dajte kupite im one podupirace za noge sto Jorgovanka ima, 10k komad ahahaha, nego, koliko ste sendvica danas dobili?

P.S. Ste provalili kako polovina botova ima nadimak 'Ivana'? xD Nemojte biti toliko ocigledni, barem to, e :D

MomaSRB

pre 8 godina

Vlada će doneti najbolju odluku, onu koja će biti najbolja za Srbiju i radnike Telekoma!
(Tekii, 08. oktobar 2015 17:09)

Hoćeš da se kladimo???

riki

pre 8 godina

koliko je dobro toliko je i lose...treba ga prodati jer propada i kaska u primeni savremene tehnologije s jedne strane a s druge potreban nam je zbog nacionalne bezbednosti...treba naci neko srednje resenje

ma daj

pre 8 godina

Ovima sto ulizivacki govore za svaku vladinu izjavu ili potez treba objasniti da rade protiv vlade.Jer kad su vam izjave tako siromasne onda narod konta da ni vlada nije nista bolja.

cacanin

pre 8 godina

Opet pominjes kredite i DS, oni bili losi a ova tvoja prodaja je dobra!!!
Placaj kredit od prihoda Telekoma koji je oko 250 miliona eura godisnje... kad bi se tvoji partijski lopovi sklonili i kad bi se manje kralo dobit bi bila i preko 350 miliona eura.

Pekman

pre 8 godina

Pogledah komentare na ovu vest I jako pada u oci da svi komentari koji se ne slazu sa a.v. imaju oko 300+ negativnih a oni botovski komentari koji zvuce kao da ih je pisao neko ispranog mozga oko 300+ pozitvnih. Pitam se gde su bili tih 300 spodoba da komentarisu vest o uvodjenju "rts zuluma" od pre dva dana?

ribar

pre 8 godina

Moze prodaja ali samo pod uslovom da se iz Telekoma izdvoji infrastruktura, po rumunskom modelu. U Srbiji Telekom jedini ima ozbiljnu infrastrukturu koju je preuzeo od poste i u nju ozbiljno ulagao poslednjih 25 godina. Sve ostale telekomunikacione kompanije zajedno nemaju ni pribliznu infrastrukturu i cesto rentiraju istu od telekoma.
Izdvajanjem infrastrukture bismo mogli da postignemo slobodno trziste i odlicne uslove za korisnike. Ovako procemo kao Hrvatska kojoj DT kontrolise sve kablove i sada pokusavaju da obezbede sredstva iz eu fondova kako bi razvili opticku infrastrukturu u celoj zemlji jer DT nema interes da to radi, vec ulaze samo gde ima profita. U ozbiljnim drzavama .... e tu je problem, mi vec 25 godina nismo ozbiljna drzava....

VladimiR

pre 8 godina

Slažem se sa premijerom: Telekom jeftino prodati ministru Gašiću, jer se on razume u telepromptovanje, ministar Zlatibor neka ga izleči, a zatim oni neka ga prodaju ko bude hteo da ga kupi. NapreDNO.

zivcan_neki_lik

pre 8 godina

Ja mislim da premijer ima resenje! 
Uostalom njegovo bogato radno iskustvo je svakako nesto sto ga cini osobom koja ce resiti problem.
(anticenzura, 08. oktobar 2015 17:48)

Greska. On nema dan radnog iskustva. Oduvek je politicar.

Gresni pop Milorad

pre 8 godina

ti mozes da prodas samo ono sto ti je tata ostavio......
To sto uvidjas da je kraj blizu to je tv+oj problem. Neka ti sad Angela pomogne

Bata Stojkovic

pre 8 godina

Kako ovaj Vucic rastura Srbiju a narod mu klice pa to je neverovatno. Od kad he on na vlasti Kosovo je prakticno dobilo sve sto je trazilo, na kraju ce dobiti i Gazivode i stolicu u UN, Vojvodina se polako zagrejava za otcepljenje, severne granice nam se ogradjuju zicom dok nam se ministar inostranih dela grli sa kolegom iz Madjarske, dajemo zemlju Arapima na 99 godina a sve placamo iz sopstvenog dzepa, kriminalci nikad beskrupulozniji i drskiji, ma divota Bozija. Ali opozicija prakticno ne postoji osim kad je vlast ne pomene kao krivca za ovo i ono, Rama nam je veliki prijatelj i to pokazuje na svakom koraku, premijer cak vec dva puta bio u Americi i dao intervju ispred ograde Bele Kuce, ma divota.

Priprema za prodaju

pre 8 godina

Bolje da cuvam pare. Ako se proda Telekom, racun ce mi biti veci. Novo smanjenje potrosnje, nova mesecna usteda 20 evra ciljno.

Marko

pre 8 godina

Pa čekaj pre par godina je rekao da će se opasati bombama oko struka i stati ispred zgrade Telekoma da brani isti od prodaje a sad ovako? Biće da kao i inače ne zna šta priča. Verovatno je to zato što nema dana, ali pazite ni dana radnog staža u nekoj firmi ili fabrici.....

walter

pre 8 godina

da pogodim: dojce telekom bi da kupi ovo "posrnulo" preduzece? prodajte jer tako ste u mogucnosti...ja odoh iz oce pustare i srce mi se cepa sto MORAM...prodajte sce dizite poreze i "reforme" su uspesne...samo napreDNO

dusan.p

pre 8 godina

ljudi moji, ovi ds- ovci samo citaju i lupaju minuse. PA gde vam je DS? NEmate ni tri posto, sramota. Radite bre nesto, ne zalite se samo.
nalupajte minuse sad, a kad dodju izbori vucic 60 odsto, a pajtic 2 . sta cemo onda?
zpo

Mladen

pre 8 godina

Vrednost Telekoma stalno pada zbog jake konkurencije. Bolje ga je sada prodati nego za nekoliko godina kada će vredeti znatno manje. Emocije građana su jake, ali u ovom trenutku je bitniji razum i ekonomska logika.

sa

pre 8 godina

Ja sam fiksnu liniju platio 1700 tadasnjih maraka,Telekom je kao razlog za tu cenu naveo ucesce u izgradnji inftrastrukture.E sad ako se proda hocu nazad ucesce plus zaradu za sve prosle godine.

kameni

pre 8 godina

Pa sta ima da se plasis 'pada', ako ti zlatna koka godisnje donosi stotine miliona evra? Da, price o 'padu' - liberalno-kapitalisticke floskulle. Pogledajte samo koliko novi vlasnici ulazu u Hrvatski Telekom i sve ce vam biti jasno. Infrastruktura im nije bolja od nase, a sav prihod ide iz zemlje. Sto je najbolje, frau Merkel je nasla za shodno da upozori Hrvatsku da se pristojno ponasa, kada su Hrvati videli koliko je sati i kada su hteli da pocnu da razvijaju novi HT. Gospodine premijeru, mene plasi ono sto dolazi nakon prodaje, a pad je , kao sto vidite, neminovniji ako se Telekom proda.

Steron

pre 8 godina

Treba prodati, uloziti u puteve koji ce da propadnu posle 4 god zbog vrhunskog odrzavanja o kvaliteta gradnje, a iste te pare ce Telekom zaraditi za te 4 god.
A sa ostakom para treba kupiti Telefoniju Japana posto oni ne znaju sta ce sa tim njihovim preduzecem pa da ga mi uzdignemo i zaradimo ogromne pare u Japanu.
Ili mozda neka zemlja iz Zapadne Evrope odluci da proda svoju telekomunikacionu kompaniju pa da kupimo (mozda francuzi, englezi...)-imacemo puno para od sadasnjeg telekoma.
Ne mogu da verujem da nismo sposobni da otvorimo novu kompaniju i zaradimo novac, vec prodajemo sta imamo-jedna elektrna od 1000MW koja tuce za izvoz prihoduje EBITDA od skoro 400 mil eura godisnje-zar je toliko tesko!!!

walter

pre 8 godina

premijer kaze da vraca lose kredite od prethodne vlasti...ok pa i da poverujem ali zasto je ta prethodna vlast i dalje sa ovima na vlasti? vecina jeste...lupajte minuse ako se prepoznate...hehe

Bilbo Baggins

pre 8 godina

Staro je pravilo da se firme prodaju kad im je vrednost najveća
(Draško, 8. oktobar 2015 14:55)

Ma, nemoj! To iz tebe govori iskustvo berzanskog mahera koji je dosad prodao masu firmi, ili to kaže botoski sendvič?

Inače, slažem se firmu (ili bilo šta drugo) treba prodati kad joj (mu) je vrednost najveća, ali i kad postoji dobar razlog za prodaju.

Da li mi imamo dobar razlog da prodamo Telekom? Zavisi. Ako kao razlog definišemo hroničnu žestoku dekintiranost našeg budžeta, onda je to odličan razlog. Samo, ne znam koju budućnost ima čovek koji prodaje porodično srebro samo zato što niti ume, niti upšte želi da se umeri u razbacivanju novca.

Lično ne bih imao ništa protiv prodaje Telekoma, kad ne bih bio apsolutno i 100-procentno ubeđen da će taj novac biti delimično pokraden, a najvećim delom spiskan na gluposti u roku od najviše šest meseci. I šta posle?

Podsećanja radi, izvesni Alksandar Vučić je svojevremeno najavljivao krivične prijave, pa čak i demonstracije na ulicama, kad god bi ondašnja vlast samo pomenula prodaju tog istog Telekoma.

Da, ali sada je situacija sasvim drugačija. Iako je Telekom isti, ovo je neki drugi i naravno znatno bolji A.V. od onog, zar ne?

Lazar

pre 8 godina

Ma katastrofa su u svakom pogledu. Uslugu koju pružaju korisnicima je prosto nedopustiva. SBB i Telenor su misaona imenica za organizaciju i način poslovanja za MTS koji je postao leglo neradnika koji ne pružaju adekvatnu podršku građanima.

Mihailo

pre 8 godina

Prodaš jednu od retkih firmi koja posluje profitabilno a krševe ostavljaš narodu da sponzoriše? LOOOL Naprednjačka logika biznisa i profita, majstori svog zanata, nema šta!!! Marice koliko sendviča danas, baš si se provrednila, tipkaš li tipkaš za šefa!?!

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

prodaja telekoma je nuzna je vec nekoliko meseci gubi trziste
(telenor, 08. oktobar 2015 13:49)

...da, gubi, zato što me ucenjuju da platim račun od pre ravno 5 godina za koji me nisu ni obavestili, tužili itd, kao neće da mi produže ugovor ako ne platim, ja im kažem tužite me, u Telekomu rade nestručni ljudi preko veze ,to je jedini problem te firme, to je kao da imate farmu od 1000 krava i vaš radnik zaboravlja da ih hrani, muze itd, naravno da će farma propasti...po zakonu ZOO član 308 nisam dužan da platim starije račune od 1 godine, ali kome ti to da objasniš, za njih ne važi zakon, more treba sad njega Jorgovanka da besi na Terazijama zbog VELEIZDAJE!!!

olga

pre 8 godina

Kako TELENOR izdrzava utakmicu? Telenor je drzavna kompanija u vlasnistvu Norveske drzave. Sramotna i nelogicna argumentacija. Stidim se sto je izrekao premijer moje zemlje.

Danka

pre 8 godina

I treba da se privatizuje. Koliko je tu samo učaurenih, polupriučenih i neumesnih neradnika da je to strašno. Trojica izlaze na teren da reše jedan problem bez osnovne opreme. Imaju jako loš smisao za humor i vidi se da dan počinju tek posle 3 popijene kafe

DD

pre 8 godina

Ljudi, niste ni svesni kako ta ista država ograničava taj isti Telekom nebuloznim odlukama i ograničenjima. Telekom je ubedljivo najkvalitetniji provajder, a šta bi tek bilo kada bi pustili stručne ljude da rade..a da sklone stranačke likove. Počnite samo od toga da postoji odluka po kojoj Telekom ne sme da spusti cene fixne telefonije ni ADSL-a, a što koriste sitni provajderi na tenderima i uzimaju poslove za koje nisu ni približno kompetentni. Da ne pričam o tome kako država ništa nije olakšala Telekomu ni u pogledu javnih nabavki. Za nabavku telefona mora da uvek pravi tendere koji traju, a konkurencija nabavlja bez problema kupuje telefone. Razmislite o tome. Neko iz države svesno uništava i ograničava Telekom zbog toga da ostali provajderi uzmu deo kolača.Sve što je potrebno je da se ne prodaje Telekom, ali treba dovesti ljude koji su sposobni da reše ove stvari i da u saradnji sa državom omoguće normalne uslove za rad.

Seka

pre 8 godina

Tako je to, kad kuca propada najpre se pocne sa prodajom vrednih stvari iz nje. Ali i seljaci znaju: kad se proda dobra njiva, ona vise nije tvoja. Posle samo mozes da ides i da nadnicaris na njoj kod onog ko je kupio i kome donosi profit. A sta cemo kad sve rasprodamo da bi vratili kredite koje smo potrosili na "ijuuju"? Nadnicaricemo kod stranaca, drzavi za njen administrativni aparat ide porez, a profit ide strancima. Pa, nazdravlje! Tako se vodi privreda.

Nik0la

pre 8 godina

Telekom je prvi uveo 4G, od svih konkurenata, čisto da znate koliko zaostaje, botovi. Telekom ima vrhunske inženjere, samo što su šalteri ono što narod vidi...

Mirko

pre 8 godina

Prodaja telekoma je neophodna za boljitak nase ekonomije.
(cimba, 8. oktobar 2015 19:12

------------------------------

Kako to prodaja profitabilnog preduzeca moze biti boljitak za nasu ekonomiju.

Znate koja bi razlika bila da sam ja premijer u odnosu na trenutnog ?

Mene bi bilo sramota.

IKSI

pre 8 godina

Lako je prodati Telekom, bio je već prodavan, pitanje je cene i koristi za državu i gradjane, ako je za dug DS vlasti nisam za prodaju, ispada da bi bio dat za nečije iživljavanje, neka odgovaraju bar ti koji su loše vodili državu, niste ih ni lustrirali niti ste nekog značajnijeg stavili u istragu i aps, još vam sole pamet kako loše vladate.

smajli

pre 8 godina

Koliko botova, pa ovo je fenomen.A razlozi za prodaju su jos fenomenalniji. Samo da vam kazem (mislim na ove botove, a mnogi poticu iz javnih preduzeca... upravo Telekoma, EPSa) niste mi jasni. Vas veliki vodja zeli da proda firme u koje vas je zaposlio mahom kao viskove, a kada ih proda vi dobijate otkaze posto vas je zaposlio kao sto se zecevi kote. Pa mi nije jasno da vi podrzavate brod koji tone. Vi ga podrzavate, a vi ste mu upravo i razlog za prodaju, ali ste mu i trn u oku koji ce resiti neko drugi. On je vas trenutacni spasioc (zaposleni ste preko stranke, radite, sve OK), on vas voli, vi ga volite, a kada vas proda vi ispadate.Vama ce biti krivci ovi sto su vas otpustili, a na njega cete ponovo gledati puni ocekivanja, ali gde ce vas onda zaposliti?!

Cica

pre 8 godina

Pazi izjave tipa..T. propada, gubi trku, tehnoloski zaostaje...Telekom posluje odlicno, obzirom kako ga cerupate za pokrivanje budzetskih rupa i sponzorstva sportskih klubova, ocu reci CZ.

Godfather

pre 8 godina

Auuuuu, koliko vidim sendvic brigada se opasno zahuktala. Nepogresivo isti stil pisanja, iste misli i isto slikanje poruke kako bi se ispunila kvota za besplatan sendvic i sokic. Isto kao pred prosle izbore. Pa gospodo, imamo li mi neke eksperte, ljude iz branse koji bi procenili da li je povoljan momenat da se proda mozda jedina firma koja posluje pozitivno? Ne kazem da ne treba prodati ili treba ali zar nije suludo prodati ga samo zato sto se vELIKOM vODJI javilo da tako treba???

Nikolaj

pre 8 godina

Daj ne lupajte, firma od 2 miljarde da propadne, pa samo retardi mogu tako da upropaste firmu. Niko, ama bas niko ne moze da me ubedi u tu mogucnost propasti. Evo vam savet da ne prodate Telekom: Smanjite plate sa 200.000 na 80.000 i za godinu dana mozete sta hocete sa tim novcem. Glup li je ovaj narod kad ovi prodaju sta stignu... Prodajte nesto sto je stvarno puklo pa da ga vrate u zivot a ne sto jedino radi!!!

Dejo

pre 8 godina

E pa treba da se zna da je dos 2000 te zatekao dug od 14 mlrd a 2012 Srbija je bila duzna 15 mlrd. Sadasnji dug je 25 mlrd. I ko je sad zaduzio zemlju za samo 3 god deset milijardi? A?

misko

pre 8 godina

Koja je to povoljna cena izjasni se vec jednom ?????..... Zasto si se protivio prodaji Telekoma kada je predhodna vlast ga htela prodati CAK STE TI I TOMA PODNELI KRIVICNU PRIJAVU a sada si toliko zapeo da ga prodas zal ti toliko smeta najprofitabilnija kompanija drzave ZLATNA KOKA DRZAVE

manolo

pre 8 godina

Pitam se samo hoce li gospoda botovi isto misliti kad ima novi vlasnik Telekoma utrostruci racune ili ce im to placati stranka pa ih i nije briga sta ce biti.