Subota, 05.09.2015.

13:26

Vučić: Razumem nervozu, ali Srbija je bogata

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je deficit 6,8 milijardi dinara, a ne 25 milijardi, koliko su se "neki kojima smeta jaka i bogata Srbija" nadali da će biti.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Razumem nervozu, ali Srbija je bogata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

182 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 8 godina

Bilo bi zanimljivo da se prikaže od 2000 godine pa na ovamo koliki su bili minusi u državnoj kasi po mesecima i godinama, obzirom da se sada ostvaruje sve ono o čemu Vučić već odavno priča i da reforme i štednja daju rezultat bez obzira na mnogobrojne prepreke i podmetanja.

Milanče

pre 8 godina

Mislim da su zahtevi MMF kad se pročitaju pažljivo, veoma realni i u stvari ono što i mi želimo da postignemo jednog dana kada se reforme sprovedu.

Simon M.

pre 8 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametne poteze i kada svi drugi oko njega ne vide dalje od svog nosa. Zato sam siguran da vuče prave poteze u interesu Srbije.

Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!

pre 8 godina

1. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
2. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
3. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
...
...
1000. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!

Vlada

pre 8 godina

VUČIĆ: "Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri ili pet godina sigurno hoće", kazao je premijer.

Naslov kaže da: Razumem nervozu, ali Srbija je bogata.

Da li je to isto?

Milutin

pre 8 godina

Kad na vlast dođe čovek koji nikada nije imao pravi posao, koji nikada nije dinar zaradio kod privatnika onda on može da živi u lažnom svetu lažne statistike ali mi ostali smo na ivici egzistencije.Hvala Vučiću ali neka, nije ovo za tebe, pusti druge da vode državu. Samo ti raspiši izbore pa ćeš da vidiš...

Dejan Kostic

pre 8 godina

Ne shvatam budalu koja moze da da minus nekome ko je ovde napisao da se mnogo tesko zivi. Pa to je notorna cinjenica za razliku od narucene statistike kijom Vucic mase.

bot-terminator

pre 8 godina

BDP je konacno u plusu,a sledece godine se ocekuje dupo vece.Dokaz da se krenulo napred
(boza, 5. septembar 2015 15:12)

Moram da priznam da si bistar k'o boza, a ocekujem da ces sledece godine biti jos duplo bistriji!

Stella

pre 8 godina

BDP je konacno u plusu,a sledece godine se ocekuje dupo vece.Dokaz da se krenulo napred
(boza, 05. septembar 2015 15:12)
Bozo, BDP je uvek u plusu, ne moze da bude negativan. Rast BDP moze da bude negativan, tad mozemo da kazemo da je u pitanju pad, tj. recesija. Steta sto uz sendvic ne ide i makroekonomija za pocetnike.

LABUD

pre 8 godina

Srbija krupnim koracima korača iz krize,a ovi kojima je to krivo to su oni koji su je u ono propasti stanje i doveli.Svesni da više nikada vlast neće biti pokušavaju na svaki način da ometaju napredak.Naravno time ništa neće postići sem što će se još više zaglibiti u svojoj propasti.

ulix zupohistski 5559

pre 8 godina

Srbija ima resurse , ali ih ne koristi,a ono što se eksplatiše se kao sirovina izvozi u primarnom obliku ili u najnižem stepenu prerade .Budžet se puni PDV-om ,akcizama,taksama i carinama , a to je karakteristika budžeta država sa nerazvijenom ekonomijom.Naša država ne reaguje na postojanje monopolista, a naročito u oblasti uvoza ,trgovine i proizvodnje robe široke potrošnje .Matematika je jasna, što veća maloprodajna cena ,to je veći iznos PDV-a, odnosno više para u budžetu i u džepovima trgovačkih lanaca , a sve preko džepa običnog građana.Strane investitore privlačimo niskom cenom rada koja je ispod cene u većini afrićkih država .Porezi na dobit stranih preduzeća su minimalni , a rastu porezi na nekretnine građana .Strane banke bez ograničenja mogu da vrše transfer novca ka matičnim bankama u inostranstvu umesto da im se za te transfere naplaćuje porez .Mi smo jedina država u Evropi gde se penzije i razni oblici socijalnih davanja isplaćuju isključivo iz budžeta jer su penzioni i socijalni fondovi opljačkani .Porez na dohodak bi trebao ići u budžet , doprinosi za penzije u penzioni fond , davanja za socijalno i zdravstveno u te fondove , ali ne ,sve ide u budžet i ti fondovi se ne mogu pojaviti kao investitori na tržištu kao što je slučaj svugde u svetu .Ovo ima za posledicu stvaranja zavisnosti od stranog kapitala inekonkuretnost domaćeg kapitala na tržištu .Npr.-zašto penzioni fond ne bi izgradio (kao nekad) hotele i eto"Beograd na vodi" i sav profit u Srbiji.Zašto?

Mihailo

pre 8 godina

Radnica u poreskoj na moju primedbu da mi je neosnovano poslata opemena za neplaćanje poreza, uz dostavljanje dokaza o uplati, iznervirano govori, pa ne mislite valjda da Vam tražim na osnovu čega je nastao dug!?
A na osnovu čega treba da platim, na osnovu želje velikog vođe možda.
Mogu li botovi da mi daju odgovor, zajedno sa dotičnim radnikom koji je sigurno bot, jer na osnovu znanja ne bi mogao da radi ni kao čistačica, ni kao portir.

Mihailo

pre 8 godina

Jad i beda u Srbiji, sve što vredi beži glavom bez obzira, a botovi pevaju hvalospeve vođi.
Pripadam starijoj populaciji, ceo život radim kod privatnika, nisu mi vrane popile mozak da verujem u ovakve gluposti.

kaza

pre 8 godina

@Buva ne zanima me. Meni je krenulo,

Buva , sta te je krenulo ? Da li si lepio plakate pa te stranka zaposlila sada da botujes i dobijas platu za to ?
Ili si nesto drugo radio , neki posao, a od kada je tvoja stranka na vlasti tebe je krenuo taj posao. Molim te da mi odgovoris, da ne bih nagadjao, napisi mi tacno sta si pre radio, ako si uposte ista radio, a sta sada radis, pa te je krenulo. I da li si clan stranke, pa to ima veze sa time sto je tebe krenulo.
Molim redakciju da objavi ovaj kometar, meni je drago da svakome krene i da bude uspesan, ali me intersuje konkretno sta je buvu krenulo pa moze da pljucka na ostale gradjane i da kaze da ga je bas briga za druge.

TTD

pre 8 godina

Vucicu, za pocetak pootpustaj sve ove botove kojima dajes platu da nas zlostavljaju svakoga dana na svakoj vesti o tebi... i tako pokazi na delu da stedis nase pare i zaista reformises drzavu i taj MENTALITET o kom toliko govoris!
Mentalitet koji ti prvi ne menjas - a tipican dokaz toga je upravo ova tvoja vojska botova!
Pa zar ti zaista mislis da smo svi mi toliko bas retardirani?

Verka

pre 8 godina

E to je ono kad ne mozes da se pohvalis svojim radom i sebe da istaknes na taj nacin pa onda moras protivnike da blatis i kacas im lazne informacije da bi ga supustio na svoj nivo.

Milovan

pre 8 godina

Dobro je sto su mere stednje dale dobar rezultat. Uskoro ce svi osetiti poboljsanje, u suprotnom, da nismo krenuli sa stednjom ko zna sta bi se desilo.

Ika

pre 8 godina

(KoleM, 5. septembar 2015 17:02)
To što Srbija dobija 3% od NIS-a za to je kriva prethodna vlast i nažalost Srbija dobija samo 15 miliona godišnje.

Миша

pre 8 godina

Србија је богата, то није спорно. Само до сада се то није видело, јер смо имали лош приступ јавним финансијама. Држава је трошила више него што је приходовала и то је изазивало сталну инфлацију и економску кризу. Сада је приступ финансијама домаћински, заврнута је чесма, паре се штеде и одмах се види помак. Надам се само, да ће реформе издржати до краја!

KoleM

pre 8 godina

mozemo biti konkurentni i izdrzati pritisak na evropskom trzistu,jer smo bogati prirodnim resursima
(zoki, 5. septembar 2015 15:33)

Gospon Bot, postoji vredan prirodan resurs, nafta i gas, u Srbiji i sve što se nađe i vadi u Srbiji pripada ruskoj firmi NIS. Znači čak da nađu naftu i na tvojoj zemlji. Trenutno vade preko 10 miliona barela godišnje, što je u vreme kada je nafta bila 100$ isnosilo milijardu $. Od toga Srbija dobije samo 3%, znači po nižim cenama nafte ove godine ćemo dobiti samo 15 miliona dolara. U isto vreme drže visoku cenu benzina u Srbiji i sve što zarade ode u Rusiju, nekih 500 miliona evra godišnje dobiti. Zato fluktuira kurs kada oni krenu da kupuju devize da bi ih izneli u Rusiju. Ajd reci to šefovima vas botova na sledećem sastanku, ili na vašoj tajnoj fejsbuk stranici ako smeš, a to je činjenica koju možeš da proveriš i na sajtu NISa. Al, šta te briga, ti si dobio dobar posao u javnom preduzeću, par komentara objaviš dnevno i padne dobra platica.

Lucifer

pre 8 godina

Premijeru, Japan je postao sila zato sto su posle ww2 shvatili da su siromasni i da nemaju nista. Samo prirodno bogatstvo bez rada nam nece doneti prosperitet. Nas seljak samo kuka. Smeta mu kada je kisa,smeta mu kada je susa, smeta kada je grad. Zute banke nece da ulozi u zastitne protivgradne mreze, navodnjavanje i osiguranje.Drzava?? zar nam Vucic nije obecavao da ce arapi da naprave sistem za navodnjavanje, da ce da naprave fabriku stocne hrane. Cak i decu da nam naprave. Srecom pa ovo nisu. Sta su doneli vauceri za turizam. NISTA.Popust od 5000 dinara. Jaka stvar.I to u vansezoni. I onda kada se sva obecanja pred izbore dokumentuju kaze se da je prljava kampanja

nn

pre 8 godina

Razocarali su me ovi prethodni, na ove sada necu trositi tastaturu. Ne smemo dozvoliti jedno a to je da ne izadjemo na izbore po sistemu 'za koga da glasam'. Na taj nacin ovi dobijaju i nastavlja se ovakav zivot. Oni nemaju vecinu to je cinjenica jer vecina ljudi ne glasa. Zato pamet u glavu, dati svoj glas i odluciti o svojoj sudbini. Nemojmo vise dozvoljavati da nas lazu i mazu, da nam govore da napolju greje sunce a ono pada sneg. Znam da je tesko, da su mnogi razocarani, ubijeni u pojam ali izadjimo na izbore i glasajmo. Ja ne znam kome cu dati svoj glas jos uvek, znam kome necu!

milan

pre 8 godina

Vučiću sa tim tvojim napadima ne "neke" već si nekima i dosadan. Hvala bogu ako Srbija ide napred samo bi bilo dobro da i mi to primetimo a ne samo naši političari.

KoleM

pre 8 godina

Sve što je dovelo do povećanja proizvodnje je minuli rad Dinkića jer je on doveo sve firme koje izvoze a u isto vreme prave dobit. Trebalo je vreme da počnu da rade punom parom. Vučić nikoga nije doveo osim što je otvorio privatan restoran nekome liku na promenadi na vodi, sada mu i parking i terasu prave, ako mi ne verujete idite i pogledajte, ja tamo svaki dan vozim bicikl, pardon poslednjih mesec dana kružim jer se rade radovi tom privatniku.

mandić

pre 8 godina

Gospodine Vučiću, kada budeš otpustio sve svoje iz partije koje si zaposlio, imaćeš budžetski suficit! Kada budeš uveo finansijsku disciplinu, u "svoja", tj. naša, državna preduzeća, imaćeš budžetski suficit! Kada budeš ovladao finansijama privatnih preduzeća, (rad na "crno", (neplaćeni) rad praznicima, subotom, nedeljom, a ne da se hvališ tom "zaposlenošću", kada budeš shvatio zašto najpametnija deca ostavljaju ljubavi, roditelje i otadžbinu, e onda ćeš imati budžetski suficit! Kada, kada... Kada budeš shvatio da ova deca, što će mi staviti "-" na ovo što laprdam, rade to zbog neimanja izbora, onda ćeš imati budžetski suficit! Možda ćeš imati i zadovoljnu Srbiju (sumnjam srećnu)...

AnaNS

pre 8 godina

Ti, koji osporavaju retultate, da su bar ponekad imali u vidu dobrobit Srbije ne bi je doveli na ivicu bankrota. Žalosno je što su danas baš takvi najveći kritičari vlade, umesto da pokažu šta znaju, pošto su i dalje na vlasti u Vojvodini, rekla bih, nažalost.

to je moje mišljenje

pre 8 godina

Postoje ljudi, ili grupe ljudi koje se drže one krilatice "što gore to bolje". U pitanju je čist interes, jer od tog "gore" (rdjavo, loše ...) može da se profitira. Tačno je i da ima onih koji po inerciji ponavljaju ustaljenu mantru, dok kreatori planiraju sledeću. U Srbiji je twitter rasadnik floskula koje se odatle šire i neretko dospevaju i u štampane medije, tv emisije pa čak i Parlament.
Gade mi se ljudi koji kao papagaji ponavljaju ono što je tamo neko "tvitnuo".
I samo da dodam, premijer greši, Srbija nije bogata, Srbija je mala, siromašna i devastirana zemlja, ali to ni u kom slučaju ne znači da ne treba marljivo raditi kako bi se situacija postepeno popravila.

Ivan N.

pre 8 godina

E moj Vucicu... Ja i moja porodica ne mozemo da zivimo od tvojih ubedjivanja da nam je bolje. Stavise, lagano nam postaje sve gore. Plate male, ne pomeraju se, a struja skuplja, grejanje takodje, sve namirnice poskupljuju. Ne znam odakle ti obraz da vise ovako pricas. Svi su nasi politicari losi ljudi, ne volim nkoga, ali ti prednjacis.

Mali privrednik

pre 8 godina

A kada će poreska uprava da se smiluje i nama paušacima konačno da pošalje rešenje o ratama poreza i ostalih zaduženja za 2015. godinu ? To smo trebali da dobijemo još u prvoj polovini januara, ali evo dođe i septembar, a rešenja nema. I svake godine je tako. Mi mesečno plaćamo rate kao prošle godine, a kada nam dođe novo rešenje, onda moramo da rasprodajemo i alat i sve što imamo da bismo nakupili za razliku onoga što smo uplaćivali i onoga što nam je dospelo. Očigledno neko još uvek ne zna koliko državi treba, pa čeka da izračuna i onda oporezuje nas koji inače sve redovno izmirujemo. Isto tako, mnogo id nas bi pozatvarali svoje radnje kada bi početkom januara videli da je nemoguće mesečno zaraditi za obaveze koje država nameće, a sve zarad nekakvog domaćinskog poslovanja. Jak mi je domaćin, kada sve rashode pegla tako što potkrada ukućane.

Punto

pre 8 godina

Ima onih u Srbiji i van nje koji žele da se Srbija nikad ekonomski ne oporavi i da tako jadna uvek bude politički zavisna od smernica iz inostranstva.

Axel

pre 8 godina

Iskreno, ne razumem ništa ovog lika. On iznosi stalno iste podatke, podatke o makroekonomskim pokazateljima. Dobili su instrukcije od MMF šta da rade po tom pitanju I oni to rade. Medjutim, mene zanima sledeće :
1. Oko million ljudi nema posao
2. Plate u javnom sektoru I penzije su smanjene, bez naznaka da se to promeni
3. Strana ulaganja su minimalna
4. Ne postoji povoljna privredna klima za razvoj domaćeg preduzetništva
5. Omladina odlazi iz ove zemlje jer ne vide nikakvu perspektivu
6. Brojni drugi negativni pokazatelji I ogromna sirotinja ...

Dakle, šta će vlast uraditi u vezi sa tim pitanjima ?!!!!!!!!!!
(Milojko, 05. septembar 2015 14:17)

Ako smo sklopili aranžman sa MMF onda je logično da se toga pridržavamo. Ne znam samo da li je Vučić za godinu dana otpustio milion ljudi ili je to posledica petnaestogodišnje krađe. Strana ulaganja mogu i biće veća jer je stvoren politički i privredni ambijent za tako nešto. Omladina odlazi kao posledica urušavanja države poslednjih tri decenije i traga za boljim životom što je sasvim u redu. Plate tolike u javnom sektoru niste zaslužili, trebao je još više da ih smanji. Penzioneri su podneli teret, ali biće im nadoknađeno tj. vraćeno.

Ivon

pre 8 godina

Ne znam kako mislite da moze da se za samo tri ipo godine sredi stanje koje su drugi doveli do propasti?! Nismo bili na nuli nego u velikom minusu! I budimo srecni sto uopste i primamo plate i penzije kakve god da su jer da je po proslom sistemu vodjenja drzave, za par godina bi ostali bez njih.
Samo polako Vucicu, treba vremena da se popravi sto su drugi upropastili i doveli Srbiju u ovakvo stanje. Na dobrom smo putu. Velika podrska!

Lela

pre 8 godina

Nema razloga za brigu, navikli smo mi na provokacije od strane opozicije, njima je izgleda jedini cilj da blate i plasiraju dezinformacije u javnosti sto im ne ide mnogo u korist, gradjani imaju poverenja u sadasnju vladu i tako ce i ostati...

A.

pre 8 godina

Krenuo je Vučić u obilazak Srbije koja je bogata prirodnim bogatstvima, a u kojoj živi siromašan narod. Proverava da li ima 50,4% glasača za SNS i da li da zakaže izbore ili ne.

Vučiću, država je bogata onoliko koliko u njoj živi bogat narod.

Kristina

pre 8 godina

Vlada je uspela da za dosta kratko vreme vrati drzavu na pravi put. Rezultati reformi su vidljivi a ono najbolje tek sledi. Narod ce ovaj trud i rad umeti da ceni na izborima.

RADOJkoS

pre 8 godina

Ne smeta gradjanima Srbije jaka, snazna i bogata Srbija, smeta nam sto nijedno od pomenutog nije istina! Smeta nam sto se cela garnitura SNS poslusnika pozaposljavala u drzavnom sektoru, ali nesto ne smeju da idu u privatni! Smeta nam sto se 3 godine odlazu rezultati tzv. ’’reformi’’ koje do sad nisu pokazale nikakav boljitak osim u SNS krugovima, i sto se kao vrhunac bezobrazluka navodi da ce Srbija biti razvijena najkasnije za 5 godina!

Vandal

pre 8 godina

Srbija je zahvaljujuci ozbiljnoj i odgovornoj politici napravila velike rezultate i polako postajemo sigurna i uspesna drzava. Mnogima smeta sto je Srbija jaka i sto ima novca jer cemo tako lakse braniti nase interese i resavati probleme.

uvek zaljubljen

pre 8 godina

Ovakvi naslovi izazivaju nervozu jer Srbija je sve samo ne bogata,zivimo na rubu siromastva i sta cemo sa tim..vlada se trudi kao i premijer ali gradjani osecaju svu tezinu reformi.

Racun

pre 8 godina

A kada će poreska uprava da se smiluje i nama paušacima konačno da pošalje rešenje o ratama poreza i ostalih zaduženja za 2015. godinu ? To smo trebali da dobijemo još u prvoj polovini januara, ali evo dođe i septembar, a rešenja nema. I svake godine je tako. Mi mesečno plaćamo rate kao prošle godine, a kada nam dođe novo rešenje, onda moramo da rasprodajemo i alat i sve što imamo da bismo nakupili za razliku onoga što smo uplaćivali i onoga što nam je dospelo. Očigledno neko još uvek ne zna koliko državi treba, pa čeka da izračuna i onda oporezuje nas koji inače sve redovno izmirujemo. Isto tako, mnogo id nas bi pozatvarali svoje radnje kada bi početkom januara videli da je nemoguće mesečno zaraditi za obaveze koje država nameće, a sve zarad nekakvog domaćinskog poslovanja. Jak mi je domaćin, kada sve rashode pegla tako što potkrada ukućane.
(Mali privrednik, 5. septembar 2015 15:17)

Ako te mori neizvesnost, ti udji u PDV.

Sweden

pre 8 godina

Kome ovaj prodaje sibicarske fore ja stvarno ne znam! S kim se svadja on? To vuce gen '90tih da ne moze a da nema neprijetalja pa ga sad izmislja. Sta kaze? Bogati smo? Kome smeta Srbija? Umislio covek velicinu a jedina smo nacija mislim na svetu gde ljudi zive i jedu obecanja i lazi za dezert. Prosto neverovatno.

Polo

pre 8 godina

Da bi postali bogata zemlja, ili bar srednje razvijena treba nam godisnji rast od minimum 5%, a da osetimo na nasoj kozi boljitak na 7.5%. Sve ispod 5 obican covek ne oseca...

Milicica

pre 8 godina

Njihova nervoza mi je nekako i normalna, u proteklom periodu nisu ništa radili. te ostaju bez svojih fotelja za koje se tako grčeviti drže.

LJILJA

pre 8 godina

Neka je njima krivo, mi treba da smo zadovoljni sto smo konacno izasli iz recesije.Kad smo toprebrodili za ovako kratko vreme, znaci da mozememo i sve ostalo.

milutin

pre 8 godina

Mislim da čitavo društvo treba da podrži šoveka koji se uhvatio u koštac sa problemima. Problemi jesu veliki i ima ih mnogo i zato je neophodno da cela Srbija bude jedinstvena u njihovom rešavanju.

Maki

pre 8 godina

Najgore smo prosli, sada je red da nam bude sve bolje. Samo da premijer nastavi sa svojim radom i da se njegove prognoze ostvare u budućnosti, verujemo u njega.

zoja

pre 8 godina

Jeste, nervozni smo, a bogami i besni. Ne zato sto smo zlobni, slepi kod ociju i ne zelimo "divnu, bogatu, prosperitetnu itd..Srbiju, vec sto smo jadni, bedni i nesposobni da nesto promenimo!!!

mikele

pre 8 godina

u gubitku i dalje..kad se dodje u suficit onda hvalospevi..nije minus 55 vec je minus 35 ..sjajnp nam ide!!!ajmo botovi ..ljuljate vagon u stanici..uskoro krecemo al za prave 2017 ..2018..samo nebo je granica

mixy1989

pre 8 godina

Bravo Vucicu, ti si moj idol. Odoh ja iz te tvoje bogate Srbije da izvucem zivu glavu dok mi nije kasno,
a ako ti znaci nesto, odlaze i svi moji prijatelji. Pozdrav, uzivaj

Beba

pre 8 godina

Sve dok je premijer Vučić na čelu i dok vodi ovu zemlju ,nama je sada bolje i biće nam jos mnogo bolje,jer za kratko vreme uspeo je dugove da vrati ,koja je prethodna vlast napravila.I srbiju je stavio na zdrave noge.Neboji se nikakve prepreke niti je nijednog momenta posustao.E ovaka čovek treba da vodi zemlju.

Uros

pre 8 godina

Umesto da budu srecni sto je deficit daleko nizi od planiranog oni pljuju i komentarisu kompletan rad vlade Srbije u negativnom kontekstu, to uopste nije dobro...

vidovnjak

pre 8 godina

Javlja mi se da je smanjenje deficita postignuto na ustrb odrzavanja i razvoja infrastrukture i zaduzivanjem u delu ostalih javnih rashoda. Dakle neisplacivanjem davanja koje je drzava trebalo da isplati. A da, i zakidanjem na penzionerima. Pravo smanjenje deficita ce biti postignuto realnim smanjenjem rashoda - administracije. Ako toga ikada bude u ozbiljnijoj meri. Ovakvo "smanjenje" ce nas stici kad tad i to sa kamatom.

Zozana

pre 8 godina

Meni kao ravnopravnom građaninu ove države imponuje to što vladajuća struktura uspeva da kontroliše deficit i što domaćinski vodi državu.

RADOJkoS

pre 8 godina

Ne smeta gradjanima Srbije jaka, snazna i bogata Srbija, smeta nam sto nijedno od pomenutog nije istina! Smeta nam sto se cela garnitura SNS poslusnika pozaposljavala u drzavnom sektoru, ali nesto ne smeju da idu u privatni! Smeta nam sto se 3 godine odlazu rezultati tzv. ’’reformi’’ koje do sad nisu pokazale nikakav boljitak osim u SNS krugovima, i sto se kao vrhunac bezobrazluka navodi da ce Srbija biti razvijena najkasnije za 5 godina!

Mićeli

pre 8 godina

Budžetski deficit na rekordno niskom nivou, takođe i inflacija, stvaraju se uslovi za labaviju politiku prema kamatnim stopama, uz dizanje plata i penzija to dovodi do rasta agregatne tražnje i daljeg rasta BDP. Sasvim realno predviđanje da rast u 2017. godini bude preko 3%, što je odlično.

Diogen

pre 8 godina

Sve raste,cveta,opojno mirise,samo nezahvalna i sludjena raja to ne vidi.Behu li u junu izjabe o cvetanju prosvete u avgustu,vece plate dobismo haos,pomera se rok za oktobar a u roku od pet dana za kraj godine.Sve dokumentovano kroz arhivu medija a nas premijer misli da takvom taktikom moze da stekne poverenje,vara se...

Milojko

pre 8 godina

Iskreno, ne razumem ništa ovog lika. On iznosi stalno iste podatke, podatke o makroekonomskim pokazateljima. Dobili su instrukcije od MMF šta da rade po tom pitanju I oni to rade. Medjutim, mene zanima sledeće :
1. Oko million ljudi nema posao
2. Plate u javnom sektoru I penzije su smanjene, bez naznaka da se to promeni
3. Strana ulaganja su minimalna
4. Ne postoji povoljna privredna klima za razvoj domaćeg preduzetništva
5. Omladina odlazi iz ove zemlje jer ne vide nikakvu perspektivu
6. Brojni drugi negativni pokazatelji I ogromna sirotinja ...

Dakle, šta će vlast uraditi u vezi sa tim pitanjima ?!!!!!!!!!!

Lodeiro

pre 8 godina

Opozicija u svakoj uređenoj demokratskoj državi tera vlast da bude bolja, daje bolje predloge, nisu samo kritizeri i mlatioci prazne slame kao ovi kod nas. To i nije opozicija, to je bruka.

dr laza

pre 8 godina

Zabole me za tvoj diplomski.Ja zivim 50 posto gore nego pre tvoje vlasti, a to kako ces ti da poredjas cifre, znas koliko me interesuje?Veci pdv, skuplja struja, porez, voda, gorivo a plata manja 30 posto.Gde su bre te pare, to mene interesuje.Jednom ih je ova koalicija poslala na Kipar i na razna ostrva, nadam se da to nije slucaj i sada.

Sandra

pre 8 godina

Da su oni koji su vec prosuli mrznju u svojim komentarima samo procitali ceo tekst videli bi sta je Vucic izjavio,ovako ispada na pljuju po rodjenoj zemlji.Da,Srbija je bogata,prelepim planinama,rekama,jezerima,rudama,cistom vodm za pice,a bice i novcem,ali veliki je samar koji su nam ostavili oni prethodni koji su bili na vlasti,pa njih pljujte a ne onog koji je mazakazama isekao grozd,to ni malo nije vazno da biste se smejali coveku koji zeli ponos da vam povrati.

SNS u srcu

pre 8 godina

Sta meni znaci sto je bogata i jaka ako nista ne osetim na svojoj kozi???Kad gradjani osete boljitak tek onda mozemo pricati o nekom bogastvu.

Mucnina

pre 8 godina

Ti si bogat. I tvoj bata.
Mali je bogat. I njegov bata.
Precednik je bogat. I njegova "dama", deca, uuncici, snaje, prije, prikani, ...
Gasic je bogat. I njegoa deca.
Babic je bogat. I njegove cerke.
Ne mogu vise. Muka mi je.

zara

pre 8 godina

Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto", rekao je Vučić. Dobro slusajte i zapamti te ovaj covek drzi rec!

don

pre 8 godina

Šta će se desiti sa spoljnim dugom kada FED podigne kamtnu stopu i kako će to uticati na srpsku privredu?
Da li ste to ukalkulisali u vaše planove ili je to stvar koju planirate da proglasite nepredviđenim okolnostima na koje niste mogli uticati?
Hvala.

pazarac

pre 8 godina

Svaka cast premijeru sto je za samo tri i po godine unistio zemlju. Demagogija nijednu zemlju nije odvela daleko. Treba coveku objasniti da lazirani papiri kojima se razmece nisu i pravo stanje stvari. Hvala Bogu pa ce biti izbora, sudeci po kampanji koja je intenzivirana proteklih meseci. Imamo priliku da ih oborimo. Dosta je bilo!
Nadam se da ce mi komentar biti objavljen.

Raja

pre 8 godina

Zahvaljujuci odgovornoj politici i teskim reformama Srbija je konacno, posle duze vremena, postala moderna, uredjena i ekonomski jaka drzava. Svima onima kojima to smeta bolje da se pokriju usima jer su rezultati rada ex rezima zaista porazavajuci.

Mucnina

pre 8 godina

Ti si bogat. I tvoj bata.
Mali je bogat. I njegov bata.
Precednik je bogat. I njegova "dama", deca, uuncici, snaje, prije, prikani, ...
Gasic je bogat. I njegoa deca.
Babic je bogat. I njegove cerke.
Ne mogu vise. Muka mi je.

Diogen

pre 8 godina

Sve raste,cveta,opojno mirise,samo nezahvalna i sludjena raja to ne vidi.Behu li u junu izjabe o cvetanju prosvete u avgustu,vece plate dobismo haos,pomera se rok za oktobar a u roku od pet dana za kraj godine.Sve dokumentovano kroz arhivu medija a nas premijer misli da takvom taktikom moze da stekne poverenje,vara se...

Stella

pre 8 godina

BDP je konacno u plusu,a sledece godine se ocekuje dupo vece.Dokaz da se krenulo napred
(boza, 05. septembar 2015 15:12)
Bozo, BDP je uvek u plusu, ne moze da bude negativan. Rast BDP moze da bude negativan, tad mozemo da kazemo da je u pitanju pad, tj. recesija. Steta sto uz sendvic ne ide i makroekonomija za pocetnike.

Milojko

pre 8 godina

Iskreno, ne razumem ništa ovog lika. On iznosi stalno iste podatke, podatke o makroekonomskim pokazateljima. Dobili su instrukcije od MMF šta da rade po tom pitanju I oni to rade. Medjutim, mene zanima sledeće :
1. Oko million ljudi nema posao
2. Plate u javnom sektoru I penzije su smanjene, bez naznaka da se to promeni
3. Strana ulaganja su minimalna
4. Ne postoji povoljna privredna klima za razvoj domaćeg preduzetništva
5. Omladina odlazi iz ove zemlje jer ne vide nikakvu perspektivu
6. Brojni drugi negativni pokazatelji I ogromna sirotinja ...

Dakle, šta će vlast uraditi u vezi sa tim pitanjima ?!!!!!!!!!!

Beba

pre 8 godina

Sve dok je premijer Vučić na čelu i dok vodi ovu zemlju ,nama je sada bolje i biće nam jos mnogo bolje,jer za kratko vreme uspeo je dugove da vrati ,koja je prethodna vlast napravila.I srbiju je stavio na zdrave noge.Neboji se nikakve prepreke niti je nijednog momenta posustao.E ovaka čovek treba da vodi zemlju.

Mihailo

pre 8 godina

Jad i beda u Srbiji, sve što vredi beži glavom bez obzira, a botovi pevaju hvalospeve vođi.
Pripadam starijoj populaciji, ceo život radim kod privatnika, nisu mi vrane popile mozak da verujem u ovakve gluposti.

mixy1989

pre 8 godina

Bravo Vucicu, ti si moj idol. Odoh ja iz te tvoje bogate Srbije da izvucem zivu glavu dok mi nije kasno,
a ako ti znaci nesto, odlaze i svi moji prijatelji. Pozdrav, uzivaj

Axel

pre 8 godina

Iskreno, ne razumem ništa ovog lika. On iznosi stalno iste podatke, podatke o makroekonomskim pokazateljima. Dobili su instrukcije od MMF šta da rade po tom pitanju I oni to rade. Medjutim, mene zanima sledeće :
1. Oko million ljudi nema posao
2. Plate u javnom sektoru I penzije su smanjene, bez naznaka da se to promeni
3. Strana ulaganja su minimalna
4. Ne postoji povoljna privredna klima za razvoj domaćeg preduzetništva
5. Omladina odlazi iz ove zemlje jer ne vide nikakvu perspektivu
6. Brojni drugi negativni pokazatelji I ogromna sirotinja ...

Dakle, šta će vlast uraditi u vezi sa tim pitanjima ?!!!!!!!!!!
(Milojko, 05. septembar 2015 14:17)

Ako smo sklopili aranžman sa MMF onda je logično da se toga pridržavamo. Ne znam samo da li je Vučić za godinu dana otpustio milion ljudi ili je to posledica petnaestogodišnje krađe. Strana ulaganja mogu i biće veća jer je stvoren politički i privredni ambijent za tako nešto. Omladina odlazi kao posledica urušavanja države poslednjih tri decenije i traga za boljim životom što je sasvim u redu. Plate tolike u javnom sektoru niste zaslužili, trebao je još više da ih smanji. Penzioneri su podneli teret, ali biće im nadoknađeno tj. vraćeno.

TTD

pre 8 godina

Vucicu, za pocetak pootpustaj sve ove botove kojima dajes platu da nas zlostavljaju svakoga dana na svakoj vesti o tebi... i tako pokazi na delu da stedis nase pare i zaista reformises drzavu i taj MENTALITET o kom toliko govoris!
Mentalitet koji ti prvi ne menjas - a tipican dokaz toga je upravo ova tvoja vojska botova!
Pa zar ti zaista mislis da smo svi mi toliko bas retardirani?

Mihailo

pre 8 godina

Radnica u poreskoj na moju primedbu da mi je neosnovano poslata opemena za neplaćanje poreza, uz dostavljanje dokaza o uplati, iznervirano govori, pa ne mislite valjda da Vam tražim na osnovu čega je nastao dug!?
A na osnovu čega treba da platim, na osnovu želje velikog vođe možda.
Mogu li botovi da mi daju odgovor, zajedno sa dotičnim radnikom koji je sigurno bot, jer na osnovu znanja ne bi mogao da radi ni kao čistačica, ni kao portir.

Ivan N.

pre 8 godina

E moj Vucicu... Ja i moja porodica ne mozemo da zivimo od tvojih ubedjivanja da nam je bolje. Stavise, lagano nam postaje sve gore. Plate male, ne pomeraju se, a struja skuplja, grejanje takodje, sve namirnice poskupljuju. Ne znam odakle ti obraz da vise ovako pricas. Svi su nasi politicari losi ljudi, ne volim nkoga, ali ti prednjacis.

milan

pre 8 godina

Vučiću sa tim tvojim napadima ne "neke" već si nekima i dosadan. Hvala bogu ako Srbija ide napred samo bi bilo dobro da i mi to primetimo a ne samo naši političari.

milutin

pre 8 godina

Mislim da čitavo društvo treba da podrži šoveka koji se uhvatio u koštac sa problemima. Problemi jesu veliki i ima ih mnogo i zato je neophodno da cela Srbija bude jedinstvena u njihovom rešavanju.

A.

pre 8 godina

Krenuo je Vučić u obilazak Srbije koja je bogata prirodnim bogatstvima, a u kojoj živi siromašan narod. Proverava da li ima 50,4% glasača za SNS i da li da zakaže izbore ili ne.

Vučiću, država je bogata onoliko koliko u njoj živi bogat narod.

AnaNS

pre 8 godina

Ti, koji osporavaju retultate, da su bar ponekad imali u vidu dobrobit Srbije ne bi je doveli na ivicu bankrota. Žalosno je što su danas baš takvi najveći kritičari vlade, umesto da pokažu šta znaju, pošto su i dalje na vlasti u Vojvodini, rekla bih, nažalost.

Lucifer

pre 8 godina

Premijeru, Japan je postao sila zato sto su posle ww2 shvatili da su siromasni i da nemaju nista. Samo prirodno bogatstvo bez rada nam nece doneti prosperitet. Nas seljak samo kuka. Smeta mu kada je kisa,smeta mu kada je susa, smeta kada je grad. Zute banke nece da ulozi u zastitne protivgradne mreze, navodnjavanje i osiguranje.Drzava?? zar nam Vucic nije obecavao da ce arapi da naprave sistem za navodnjavanje, da ce da naprave fabriku stocne hrane. Cak i decu da nam naprave. Srecom pa ovo nisu. Sta su doneli vauceri za turizam. NISTA.Popust od 5000 dinara. Jaka stvar.I to u vansezoni. I onda kada se sva obecanja pred izbore dokumentuju kaze se da je prljava kampanja

kaza

pre 8 godina

@Buva ne zanima me. Meni je krenulo,

Buva , sta te je krenulo ? Da li si lepio plakate pa te stranka zaposlila sada da botujes i dobijas platu za to ?
Ili si nesto drugo radio , neki posao, a od kada je tvoja stranka na vlasti tebe je krenuo taj posao. Molim te da mi odgovoris, da ne bih nagadjao, napisi mi tacno sta si pre radio, ako si uposte ista radio, a sta sada radis, pa te je krenulo. I da li si clan stranke, pa to ima veze sa time sto je tebe krenulo.
Molim redakciju da objavi ovaj kometar, meni je drago da svakome krene i da bude uspesan, ali me intersuje konkretno sta je buvu krenulo pa moze da pljucka na ostale gradjane i da kaze da ga je bas briga za druge.

Zozana

pre 8 godina

Meni kao ravnopravnom građaninu ove države imponuje to što vladajuća struktura uspeva da kontroliše deficit i što domaćinski vodi državu.

pazarac

pre 8 godina

Svaka cast premijeru sto je za samo tri i po godine unistio zemlju. Demagogija nijednu zemlju nije odvela daleko. Treba coveku objasniti da lazirani papiri kojima se razmece nisu i pravo stanje stvari. Hvala Bogu pa ce biti izbora, sudeci po kampanji koja je intenzivirana proteklih meseci. Imamo priliku da ih oborimo. Dosta je bilo!
Nadam se da ce mi komentar biti objavljen.

dr laza

pre 8 godina

Zabole me za tvoj diplomski.Ja zivim 50 posto gore nego pre tvoje vlasti, a to kako ces ti da poredjas cifre, znas koliko me interesuje?Veci pdv, skuplja struja, porez, voda, gorivo a plata manja 30 posto.Gde su bre te pare, to mene interesuje.Jednom ih je ova koalicija poslala na Kipar i na razna ostrva, nadam se da to nije slucaj i sada.

KoleM

pre 8 godina

mozemo biti konkurentni i izdrzati pritisak na evropskom trzistu,jer smo bogati prirodnim resursima
(zoki, 5. septembar 2015 15:33)

Gospon Bot, postoji vredan prirodan resurs, nafta i gas, u Srbiji i sve što se nađe i vadi u Srbiji pripada ruskoj firmi NIS. Znači čak da nađu naftu i na tvojoj zemlji. Trenutno vade preko 10 miliona barela godišnje, što je u vreme kada je nafta bila 100$ isnosilo milijardu $. Od toga Srbija dobije samo 3%, znači po nižim cenama nafte ove godine ćemo dobiti samo 15 miliona dolara. U isto vreme drže visoku cenu benzina u Srbiji i sve što zarade ode u Rusiju, nekih 500 miliona evra godišnje dobiti. Zato fluktuira kurs kada oni krenu da kupuju devize da bi ih izneli u Rusiju. Ajd reci to šefovima vas botova na sledećem sastanku, ili na vašoj tajnoj fejsbuk stranici ako smeš, a to je činjenica koju možeš da proveriš i na sajtu NISa. Al, šta te briga, ti si dobio dobar posao u javnom preduzeću, par komentara objaviš dnevno i padne dobra platica.

mandić

pre 8 godina

Gospodine Vučiću, kada budeš otpustio sve svoje iz partije koje si zaposlio, imaćeš budžetski suficit! Kada budeš uveo finansijsku disciplinu, u "svoja", tj. naša, državna preduzeća, imaćeš budžetski suficit! Kada budeš ovladao finansijama privatnih preduzeća, (rad na "crno", (neplaćeni) rad praznicima, subotom, nedeljom, a ne da se hvališ tom "zaposlenošću", kada budeš shvatio zašto najpametnija deca ostavljaju ljubavi, roditelje i otadžbinu, e onda ćeš imati budžetski suficit! Kada, kada... Kada budeš shvatio da ova deca, što će mi staviti "-" na ovo što laprdam, rade to zbog neimanja izbora, onda ćeš imati budžetski suficit! Možda ćeš imati i zadovoljnu Srbiju (sumnjam srećnu)...

RADOJkoS

pre 8 godina

Ne smeta gradjanima Srbije jaka, snazna i bogata Srbija, smeta nam sto nijedno od pomenutog nije istina! Smeta nam sto se cela garnitura SNS poslusnika pozaposljavala u drzavnom sektoru, ali nesto ne smeju da idu u privatni! Smeta nam sto se 3 godine odlazu rezultati tzv. ’’reformi’’ koje do sad nisu pokazale nikakav boljitak osim u SNS krugovima, i sto se kao vrhunac bezobrazluka navodi da ce Srbija biti razvijena najkasnije za 5 godina!

Verka

pre 8 godina

E to je ono kad ne mozes da se pohvalis svojim radom i sebe da istaknes na taj nacin pa onda moras protivnike da blatis i kacas im lazne informacije da bi ga supustio na svoj nivo.

zara

pre 8 godina

Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto", rekao je Vučić. Dobro slusajte i zapamti te ovaj covek drzi rec!

nn

pre 8 godina

Razocarali su me ovi prethodni, na ove sada necu trositi tastaturu. Ne smemo dozvoliti jedno a to je da ne izadjemo na izbore po sistemu 'za koga da glasam'. Na taj nacin ovi dobijaju i nastavlja se ovakav zivot. Oni nemaju vecinu to je cinjenica jer vecina ljudi ne glasa. Zato pamet u glavu, dati svoj glas i odluciti o svojoj sudbini. Nemojmo vise dozvoljavati da nas lazu i mazu, da nam govore da napolju greje sunce a ono pada sneg. Znam da je tesko, da su mnogi razocarani, ubijeni u pojam ali izadjimo na izbore i glasajmo. Ja ne znam kome cu dati svoj glas jos uvek, znam kome necu!

Polo

pre 8 godina

Da bi postali bogata zemlja, ili bar srednje razvijena treba nam godisnji rast od minimum 5%, a da osetimo na nasoj kozi boljitak na 7.5%. Sve ispod 5 obican covek ne oseca...

Sweden

pre 8 godina

Kome ovaj prodaje sibicarske fore ja stvarno ne znam! S kim se svadja on? To vuce gen '90tih da ne moze a da nema neprijetalja pa ga sad izmislja. Sta kaze? Bogati smo? Kome smeta Srbija? Umislio covek velicinu a jedina smo nacija mislim na svetu gde ljudi zive i jedu obecanja i lazi za dezert. Prosto neverovatno.

Ika

pre 8 godina

(KoleM, 5. septembar 2015 17:02)
To što Srbija dobija 3% od NIS-a za to je kriva prethodna vlast i nažalost Srbija dobija samo 15 miliona godišnje.

RADOJkoS

pre 8 godina

Ne smeta gradjanima Srbije jaka, snazna i bogata Srbija, smeta nam sto nijedno od pomenutog nije istina! Smeta nam sto se cela garnitura SNS poslusnika pozaposljavala u drzavnom sektoru, ali nesto ne smeju da idu u privatni! Smeta nam sto se 3 godine odlazu rezultati tzv. ’’reformi’’ koje do sad nisu pokazale nikakav boljitak osim u SNS krugovima, i sto se kao vrhunac bezobrazluka navodi da ce Srbija biti razvijena najkasnije za 5 godina!

ulix zupohistski 5559

pre 8 godina

Srbija ima resurse , ali ih ne koristi,a ono što se eksplatiše se kao sirovina izvozi u primarnom obliku ili u najnižem stepenu prerade .Budžet se puni PDV-om ,akcizama,taksama i carinama , a to je karakteristika budžeta država sa nerazvijenom ekonomijom.Naša država ne reaguje na postojanje monopolista, a naročito u oblasti uvoza ,trgovine i proizvodnje robe široke potrošnje .Matematika je jasna, što veća maloprodajna cena ,to je veći iznos PDV-a, odnosno više para u budžetu i u džepovima trgovačkih lanaca , a sve preko džepa običnog građana.Strane investitore privlačimo niskom cenom rada koja je ispod cene u većini afrićkih država .Porezi na dobit stranih preduzeća su minimalni , a rastu porezi na nekretnine građana .Strane banke bez ograničenja mogu da vrše transfer novca ka matičnim bankama u inostranstvu umesto da im se za te transfere naplaćuje porez .Mi smo jedina država u Evropi gde se penzije i razni oblici socijalnih davanja isplaćuju isključivo iz budžeta jer su penzioni i socijalni fondovi opljačkani .Porez na dohodak bi trebao ići u budžet , doprinosi za penzije u penzioni fond , davanja za socijalno i zdravstveno u te fondove , ali ne ,sve ide u budžet i ti fondovi se ne mogu pojaviti kao investitori na tržištu kao što je slučaj svugde u svetu .Ovo ima za posledicu stvaranja zavisnosti od stranog kapitala inekonkuretnost domaćeg kapitala na tržištu .Npr.-zašto penzioni fond ne bi izgradio (kao nekad) hotele i eto"Beograd na vodi" i sav profit u Srbiji.Zašto?

zoja

pre 8 godina

Jeste, nervozni smo, a bogami i besni. Ne zato sto smo zlobni, slepi kod ociju i ne zelimo "divnu, bogatu, prosperitetnu itd..Srbiju, vec sto smo jadni, bedni i nesposobni da nesto promenimo!!!

Mićeli

pre 8 godina

Budžetski deficit na rekordno niskom nivou, takođe i inflacija, stvaraju se uslovi za labaviju politiku prema kamatnim stopama, uz dizanje plata i penzija to dovodi do rasta agregatne tražnje i daljeg rasta BDP. Sasvim realno predviđanje da rast u 2017. godini bude preko 3%, što je odlično.

bot-terminator

pre 8 godina

BDP je konacno u plusu,a sledece godine se ocekuje dupo vece.Dokaz da se krenulo napred
(boza, 5. septembar 2015 15:12)

Moram da priznam da si bistar k'o boza, a ocekujem da ces sledece godine biti jos duplo bistriji!

Lodeiro

pre 8 godina

Opozicija u svakoj uređenoj demokratskoj državi tera vlast da bude bolja, daje bolje predloge, nisu samo kritizeri i mlatioci prazne slame kao ovi kod nas. To i nije opozicija, to je bruka.

Dejan Kostic

pre 8 godina

Ne shvatam budalu koja moze da da minus nekome ko je ovde napisao da se mnogo tesko zivi. Pa to je notorna cinjenica za razliku od narucene statistike kijom Vucic mase.

Milutin

pre 8 godina

Kad na vlast dođe čovek koji nikada nije imao pravi posao, koji nikada nije dinar zaradio kod privatnika onda on može da živi u lažnom svetu lažne statistike ali mi ostali smo na ivici egzistencije.Hvala Vučiću ali neka, nije ovo za tebe, pusti druge da vode državu. Samo ti raspiši izbore pa ćeš da vidiš...

Sandra

pre 8 godina

Da su oni koji su vec prosuli mrznju u svojim komentarima samo procitali ceo tekst videli bi sta je Vucic izjavio,ovako ispada na pljuju po rodjenoj zemlji.Da,Srbija je bogata,prelepim planinama,rekama,jezerima,rudama,cistom vodm za pice,a bice i novcem,ali veliki je samar koji su nam ostavili oni prethodni koji su bili na vlasti,pa njih pljujte a ne onog koji je mazakazama isekao grozd,to ni malo nije vazno da biste se smejali coveku koji zeli ponos da vam povrati.

Raja

pre 8 godina

Zahvaljujuci odgovornoj politici i teskim reformama Srbija je konacno, posle duze vremena, postala moderna, uredjena i ekonomski jaka drzava. Svima onima kojima to smeta bolje da se pokriju usima jer su rezultati rada ex rezima zaista porazavajuci.

Maki

pre 8 godina

Najgore smo prosli, sada je red da nam bude sve bolje. Samo da premijer nastavi sa svojim radom i da se njegove prognoze ostvare u budućnosti, verujemo u njega.

Vandal

pre 8 godina

Srbija je zahvaljujuci ozbiljnoj i odgovornoj politici napravila velike rezultate i polako postajemo sigurna i uspesna drzava. Mnogima smeta sto je Srbija jaka i sto ima novca jer cemo tako lakse braniti nase interese i resavati probleme.

Lela

pre 8 godina

Nema razloga za brigu, navikli smo mi na provokacije od strane opozicije, njima je izgleda jedini cilj da blate i plasiraju dezinformacije u javnosti sto im ne ide mnogo u korist, gradjani imaju poverenja u sadasnju vladu i tako ce i ostati...

Ivon

pre 8 godina

Ne znam kako mislite da moze da se za samo tri ipo godine sredi stanje koje su drugi doveli do propasti?! Nismo bili na nuli nego u velikom minusu! I budimo srecni sto uopste i primamo plate i penzije kakve god da su jer da je po proslom sistemu vodjenja drzave, za par godina bi ostali bez njih.
Samo polako Vucicu, treba vremena da se popravi sto su drugi upropastili i doveli Srbiju u ovakvo stanje. Na dobrom smo putu. Velika podrska!

Milovan

pre 8 godina

Dobro je sto su mere stednje dale dobar rezultat. Uskoro ce svi osetiti poboljsanje, u suprotnom, da nismo krenuli sa stednjom ko zna sta bi se desilo.

Punto

pre 8 godina

Ima onih u Srbiji i van nje koji žele da se Srbija nikad ekonomski ne oporavi i da tako jadna uvek bude politički zavisna od smernica iz inostranstva.

Mali privrednik

pre 8 godina

A kada će poreska uprava da se smiluje i nama paušacima konačno da pošalje rešenje o ratama poreza i ostalih zaduženja za 2015. godinu ? To smo trebali da dobijemo još u prvoj polovini januara, ali evo dođe i septembar, a rešenja nema. I svake godine je tako. Mi mesečno plaćamo rate kao prošle godine, a kada nam dođe novo rešenje, onda moramo da rasprodajemo i alat i sve što imamo da bismo nakupili za razliku onoga što smo uplaćivali i onoga što nam je dospelo. Očigledno neko još uvek ne zna koliko državi treba, pa čeka da izračuna i onda oporezuje nas koji inače sve redovno izmirujemo. Isto tako, mnogo id nas bi pozatvarali svoje radnje kada bi početkom januara videli da je nemoguće mesečno zaraditi za obaveze koje država nameće, a sve zarad nekakvog domaćinskog poslovanja. Jak mi je domaćin, kada sve rashode pegla tako što potkrada ukućane.

LJILJA

pre 8 godina

Neka je njima krivo, mi treba da smo zadovoljni sto smo konacno izasli iz recesije.Kad smo toprebrodili za ovako kratko vreme, znaci da mozememo i sve ostalo.

LABUD

pre 8 godina

Srbija krupnim koracima korača iz krize,a ovi kojima je to krivo to su oni koji su je u ono propasti stanje i doveli.Svesni da više nikada vlast neće biti pokušavaju na svaki način da ometaju napredak.Naravno time ništa neće postići sem što će se još više zaglibiti u svojoj propasti.

vidovnjak

pre 8 godina

Javlja mi se da je smanjenje deficita postignuto na ustrb odrzavanja i razvoja infrastrukture i zaduzivanjem u delu ostalih javnih rashoda. Dakle neisplacivanjem davanja koje je drzava trebalo da isplati. A da, i zakidanjem na penzionerima. Pravo smanjenje deficita ce biti postignuto realnim smanjenjem rashoda - administracije. Ako toga ikada bude u ozbiljnijoj meri. Ovakvo "smanjenje" ce nas stici kad tad i to sa kamatom.

Uros

pre 8 godina

Umesto da budu srecni sto je deficit daleko nizi od planiranog oni pljuju i komentarisu kompletan rad vlade Srbije u negativnom kontekstu, to uopste nije dobro...

Миша

pre 8 godina

Србија је богата, то није спорно. Само до сада се то није видело, јер смо имали лош приступ јавним финансијама. Држава је трошила више него што је приходовала и то је изазивало сталну инфлацију и економску кризу. Сада је приступ финансијама домаћински, заврнута је чесма, паре се штеде и одмах се види помак. Надам се само, да ће реформе издржати до краја!

Kristina

pre 8 godina

Vlada je uspela da za dosta kratko vreme vrati drzavu na pravi put. Rezultati reformi su vidljivi a ono najbolje tek sledi. Narod ce ovaj trud i rad umeti da ceni na izborima.

mikele

pre 8 godina

u gubitku i dalje..kad se dodje u suficit onda hvalospevi..nije minus 55 vec je minus 35 ..sjajnp nam ide!!!ajmo botovi ..ljuljate vagon u stanici..uskoro krecemo al za prave 2017 ..2018..samo nebo je granica

Milicica

pre 8 godina

Njihova nervoza mi je nekako i normalna, u proteklom periodu nisu ništa radili. te ostaju bez svojih fotelja za koje se tako grčeviti drže.

SNS u srcu

pre 8 godina

Sta meni znaci sto je bogata i jaka ako nista ne osetim na svojoj kozi???Kad gradjani osete boljitak tek onda mozemo pricati o nekom bogastvu.

to je moje mišljenje

pre 8 godina

Postoje ljudi, ili grupe ljudi koje se drže one krilatice "što gore to bolje". U pitanju je čist interes, jer od tog "gore" (rdjavo, loše ...) može da se profitira. Tačno je i da ima onih koji po inerciji ponavljaju ustaljenu mantru, dok kreatori planiraju sledeću. U Srbiji je twitter rasadnik floskula koje se odatle šire i neretko dospevaju i u štampane medije, tv emisije pa čak i Parlament.
Gade mi se ljudi koji kao papagaji ponavljaju ono što je tamo neko "tvitnuo".
I samo da dodam, premijer greši, Srbija nije bogata, Srbija je mala, siromašna i devastirana zemlja, ali to ni u kom slučaju ne znači da ne treba marljivo raditi kako bi se situacija postepeno popravila.

KoleM

pre 8 godina

Sve što je dovelo do povećanja proizvodnje je minuli rad Dinkića jer je on doveo sve firme koje izvoze a u isto vreme prave dobit. Trebalo je vreme da počnu da rade punom parom. Vučić nikoga nije doveo osim što je otvorio privatan restoran nekome liku na promenadi na vodi, sada mu i parking i terasu prave, ako mi ne verujete idite i pogledajte, ja tamo svaki dan vozim bicikl, pardon poslednjih mesec dana kružim jer se rade radovi tom privatniku.

don

pre 8 godina

Šta će se desiti sa spoljnim dugom kada FED podigne kamtnu stopu i kako će to uticati na srpsku privredu?
Da li ste to ukalkulisali u vaše planove ili je to stvar koju planirate da proglasite nepredviđenim okolnostima na koje niste mogli uticati?
Hvala.

uvek zaljubljen

pre 8 godina

Ovakvi naslovi izazivaju nervozu jer Srbija je sve samo ne bogata,zivimo na rubu siromastva i sta cemo sa tim..vlada se trudi kao i premijer ali gradjani osecaju svu tezinu reformi.

Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!

pre 8 godina

1. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
2. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
3. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
...
...
1000. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!

Racun

pre 8 godina

A kada će poreska uprava da se smiluje i nama paušacima konačno da pošalje rešenje o ratama poreza i ostalih zaduženja za 2015. godinu ? To smo trebali da dobijemo još u prvoj polovini januara, ali evo dođe i septembar, a rešenja nema. I svake godine je tako. Mi mesečno plaćamo rate kao prošle godine, a kada nam dođe novo rešenje, onda moramo da rasprodajemo i alat i sve što imamo da bismo nakupili za razliku onoga što smo uplaćivali i onoga što nam je dospelo. Očigledno neko još uvek ne zna koliko državi treba, pa čeka da izračuna i onda oporezuje nas koji inače sve redovno izmirujemo. Isto tako, mnogo id nas bi pozatvarali svoje radnje kada bi početkom januara videli da je nemoguće mesečno zaraditi za obaveze koje država nameće, a sve zarad nekakvog domaćinskog poslovanja. Jak mi je domaćin, kada sve rashode pegla tako što potkrada ukućane.
(Mali privrednik, 5. septembar 2015 15:17)

Ako te mori neizvesnost, ti udji u PDV.

Vlada

pre 8 godina

VUČIĆ: "Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri ili pet godina sigurno hoće", kazao je premijer.

Naslov kaže da: Razumem nervozu, ali Srbija je bogata.

Da li je to isto?

Simon M.

pre 8 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametne poteze i kada svi drugi oko njega ne vide dalje od svog nosa. Zato sam siguran da vuče prave poteze u interesu Srbije.

Rade

pre 8 godina

Bilo bi zanimljivo da se prikaže od 2000 godine pa na ovamo koliki su bili minusi u državnoj kasi po mesecima i godinama, obzirom da se sada ostvaruje sve ono o čemu Vučić već odavno priča i da reforme i štednja daju rezultat bez obzira na mnogobrojne prepreke i podmetanja.

Milanče

pre 8 godina

Mislim da su zahtevi MMF kad se pročitaju pažljivo, veoma realni i u stvari ono što i mi želimo da postignemo jednog dana kada se reforme sprovedu.

Beba

pre 8 godina

Sve dok je premijer Vučić na čelu i dok vodi ovu zemlju ,nama je sada bolje i biće nam jos mnogo bolje,jer za kratko vreme uspeo je dugove da vrati ,koja je prethodna vlast napravila.I srbiju je stavio na zdrave noge.Neboji se nikakve prepreke niti je nijednog momenta posustao.E ovaka čovek treba da vodi zemlju.

mixy1989

pre 8 godina

Bravo Vucicu, ti si moj idol. Odoh ja iz te tvoje bogate Srbije da izvucem zivu glavu dok mi nije kasno,
a ako ti znaci nesto, odlaze i svi moji prijatelji. Pozdrav, uzivaj

milan

pre 8 godina

Vučiću sa tim tvojim napadima ne "neke" već si nekima i dosadan. Hvala bogu ako Srbija ide napred samo bi bilo dobro da i mi to primetimo a ne samo naši političari.

A.

pre 8 godina

Krenuo je Vučić u obilazak Srbije koja je bogata prirodnim bogatstvima, a u kojoj živi siromašan narod. Proverava da li ima 50,4% glasača za SNS i da li da zakaže izbore ili ne.

Vučiću, država je bogata onoliko koliko u njoj živi bogat narod.

Axel

pre 8 godina

Iskreno, ne razumem ništa ovog lika. On iznosi stalno iste podatke, podatke o makroekonomskim pokazateljima. Dobili su instrukcije od MMF šta da rade po tom pitanju I oni to rade. Medjutim, mene zanima sledeće :
1. Oko million ljudi nema posao
2. Plate u javnom sektoru I penzije su smanjene, bez naznaka da se to promeni
3. Strana ulaganja su minimalna
4. Ne postoji povoljna privredna klima za razvoj domaćeg preduzetništva
5. Omladina odlazi iz ove zemlje jer ne vide nikakvu perspektivu
6. Brojni drugi negativni pokazatelji I ogromna sirotinja ...

Dakle, šta će vlast uraditi u vezi sa tim pitanjima ?!!!!!!!!!!
(Milojko, 05. septembar 2015 14:17)

Ako smo sklopili aranžman sa MMF onda je logično da se toga pridržavamo. Ne znam samo da li je Vučić za godinu dana otpustio milion ljudi ili je to posledica petnaestogodišnje krađe. Strana ulaganja mogu i biće veća jer je stvoren politički i privredni ambijent za tako nešto. Omladina odlazi kao posledica urušavanja države poslednjih tri decenije i traga za boljim životom što je sasvim u redu. Plate tolike u javnom sektoru niste zaslužili, trebao je još više da ih smanji. Penzioneri su podneli teret, ali biće im nadoknađeno tj. vraćeno.

Lucifer

pre 8 godina

Premijeru, Japan je postao sila zato sto su posle ww2 shvatili da su siromasni i da nemaju nista. Samo prirodno bogatstvo bez rada nam nece doneti prosperitet. Nas seljak samo kuka. Smeta mu kada je kisa,smeta mu kada je susa, smeta kada je grad. Zute banke nece da ulozi u zastitne protivgradne mreze, navodnjavanje i osiguranje.Drzava?? zar nam Vucic nije obecavao da ce arapi da naprave sistem za navodnjavanje, da ce da naprave fabriku stocne hrane. Cak i decu da nam naprave. Srecom pa ovo nisu. Sta su doneli vauceri za turizam. NISTA.Popust od 5000 dinara. Jaka stvar.I to u vansezoni. I onda kada se sva obecanja pred izbore dokumentuju kaze se da je prljava kampanja

zoja

pre 8 godina

Jeste, nervozni smo, a bogami i besni. Ne zato sto smo zlobni, slepi kod ociju i ne zelimo "divnu, bogatu, prosperitetnu itd..Srbiju, vec sto smo jadni, bedni i nesposobni da nesto promenimo!!!

RADOJkoS

pre 8 godina

Ne smeta gradjanima Srbije jaka, snazna i bogata Srbija, smeta nam sto nijedno od pomenutog nije istina! Smeta nam sto se cela garnitura SNS poslusnika pozaposljavala u drzavnom sektoru, ali nesto ne smeju da idu u privatni! Smeta nam sto se 3 godine odlazu rezultati tzv. ’’reformi’’ koje do sad nisu pokazale nikakav boljitak osim u SNS krugovima, i sto se kao vrhunac bezobrazluka navodi da ce Srbija biti razvijena najkasnije za 5 godina!

Sweden

pre 8 godina

Kome ovaj prodaje sibicarske fore ja stvarno ne znam! S kim se svadja on? To vuce gen '90tih da ne moze a da nema neprijetalja pa ga sad izmislja. Sta kaze? Bogati smo? Kome smeta Srbija? Umislio covek velicinu a jedina smo nacija mislim na svetu gde ljudi zive i jedu obecanja i lazi za dezert. Prosto neverovatno.

Stella

pre 8 godina

BDP je konacno u plusu,a sledece godine se ocekuje dupo vece.Dokaz da se krenulo napred
(boza, 05. septembar 2015 15:12)
Bozo, BDP je uvek u plusu, ne moze da bude negativan. Rast BDP moze da bude negativan, tad mozemo da kazemo da je u pitanju pad, tj. recesija. Steta sto uz sendvic ne ide i makroekonomija za pocetnike.

Milovan

pre 8 godina

Dobro je sto su mere stednje dale dobar rezultat. Uskoro ce svi osetiti poboljsanje, u suprotnom, da nismo krenuli sa stednjom ko zna sta bi se desilo.

milutin

pre 8 godina

Mislim da čitavo društvo treba da podrži šoveka koji se uhvatio u koštac sa problemima. Problemi jesu veliki i ima ih mnogo i zato je neophodno da cela Srbija bude jedinstvena u njihovom rešavanju.

Diogen

pre 8 godina

Sve raste,cveta,opojno mirise,samo nezahvalna i sludjena raja to ne vidi.Behu li u junu izjabe o cvetanju prosvete u avgustu,vece plate dobismo haos,pomera se rok za oktobar a u roku od pet dana za kraj godine.Sve dokumentovano kroz arhivu medija a nas premijer misli da takvom taktikom moze da stekne poverenje,vara se...

RADOJkoS

pre 8 godina

Ne smeta gradjanima Srbije jaka, snazna i bogata Srbija, smeta nam sto nijedno od pomenutog nije istina! Smeta nam sto se cela garnitura SNS poslusnika pozaposljavala u drzavnom sektoru, ali nesto ne smeju da idu u privatni! Smeta nam sto se 3 godine odlazu rezultati tzv. ’’reformi’’ koje do sad nisu pokazale nikakav boljitak osim u SNS krugovima, i sto se kao vrhunac bezobrazluka navodi da ce Srbija biti razvijena najkasnije za 5 godina!

LABUD

pre 8 godina

Srbija krupnim koracima korača iz krize,a ovi kojima je to krivo to su oni koji su je u ono propasti stanje i doveli.Svesni da više nikada vlast neće biti pokušavaju na svaki način da ometaju napredak.Naravno time ništa neće postići sem što će se još više zaglibiti u svojoj propasti.

dr laza

pre 8 godina

Zabole me za tvoj diplomski.Ja zivim 50 posto gore nego pre tvoje vlasti, a to kako ces ti da poredjas cifre, znas koliko me interesuje?Veci pdv, skuplja struja, porez, voda, gorivo a plata manja 30 posto.Gde su bre te pare, to mene interesuje.Jednom ih je ova koalicija poslala na Kipar i na razna ostrva, nadam se da to nije slucaj i sada.

pazarac

pre 8 godina

Svaka cast premijeru sto je za samo tri i po godine unistio zemlju. Demagogija nijednu zemlju nije odvela daleko. Treba coveku objasniti da lazirani papiri kojima se razmece nisu i pravo stanje stvari. Hvala Bogu pa ce biti izbora, sudeci po kampanji koja je intenzivirana proteklih meseci. Imamo priliku da ih oborimo. Dosta je bilo!
Nadam se da ce mi komentar biti objavljen.

mandić

pre 8 godina

Gospodine Vučiću, kada budeš otpustio sve svoje iz partije koje si zaposlio, imaćeš budžetski suficit! Kada budeš uveo finansijsku disciplinu, u "svoja", tj. naša, državna preduzeća, imaćeš budžetski suficit! Kada budeš ovladao finansijama privatnih preduzeća, (rad na "crno", (neplaćeni) rad praznicima, subotom, nedeljom, a ne da se hvališ tom "zaposlenošću", kada budeš shvatio zašto najpametnija deca ostavljaju ljubavi, roditelje i otadžbinu, e onda ćeš imati budžetski suficit! Kada, kada... Kada budeš shvatio da ova deca, što će mi staviti "-" na ovo što laprdam, rade to zbog neimanja izbora, onda ćeš imati budžetski suficit! Možda ćeš imati i zadovoljnu Srbiju (sumnjam srećnu)...

Mucnina

pre 8 godina

Ti si bogat. I tvoj bata.
Mali je bogat. I njegov bata.
Precednik je bogat. I njegova "dama", deca, uuncici, snaje, prije, prikani, ...
Gasic je bogat. I njegoa deca.
Babic je bogat. I njegove cerke.
Ne mogu vise. Muka mi je.

Mali privrednik

pre 8 godina

A kada će poreska uprava da se smiluje i nama paušacima konačno da pošalje rešenje o ratama poreza i ostalih zaduženja za 2015. godinu ? To smo trebali da dobijemo još u prvoj polovini januara, ali evo dođe i septembar, a rešenja nema. I svake godine je tako. Mi mesečno plaćamo rate kao prošle godine, a kada nam dođe novo rešenje, onda moramo da rasprodajemo i alat i sve što imamo da bismo nakupili za razliku onoga što smo uplaćivali i onoga što nam je dospelo. Očigledno neko još uvek ne zna koliko državi treba, pa čeka da izračuna i onda oporezuje nas koji inače sve redovno izmirujemo. Isto tako, mnogo id nas bi pozatvarali svoje radnje kada bi početkom januara videli da je nemoguće mesečno zaraditi za obaveze koje država nameće, a sve zarad nekakvog domaćinskog poslovanja. Jak mi je domaćin, kada sve rashode pegla tako što potkrada ukućane.

KoleM

pre 8 godina

mozemo biti konkurentni i izdrzati pritisak na evropskom trzistu,jer smo bogati prirodnim resursima
(zoki, 5. septembar 2015 15:33)

Gospon Bot, postoji vredan prirodan resurs, nafta i gas, u Srbiji i sve što se nađe i vadi u Srbiji pripada ruskoj firmi NIS. Znači čak da nađu naftu i na tvojoj zemlji. Trenutno vade preko 10 miliona barela godišnje, što je u vreme kada je nafta bila 100$ isnosilo milijardu $. Od toga Srbija dobije samo 3%, znači po nižim cenama nafte ove godine ćemo dobiti samo 15 miliona dolara. U isto vreme drže visoku cenu benzina u Srbiji i sve što zarade ode u Rusiju, nekih 500 miliona evra godišnje dobiti. Zato fluktuira kurs kada oni krenu da kupuju devize da bi ih izneli u Rusiju. Ajd reci to šefovima vas botova na sledećem sastanku, ili na vašoj tajnoj fejsbuk stranici ako smeš, a to je činjenica koju možeš da proveriš i na sajtu NISa. Al, šta te briga, ti si dobio dobar posao u javnom preduzeću, par komentara objaviš dnevno i padne dobra platica.

to je moje mišljenje

pre 8 godina

Postoje ljudi, ili grupe ljudi koje se drže one krilatice "što gore to bolje". U pitanju je čist interes, jer od tog "gore" (rdjavo, loše ...) može da se profitira. Tačno je i da ima onih koji po inerciji ponavljaju ustaljenu mantru, dok kreatori planiraju sledeću. U Srbiji je twitter rasadnik floskula koje se odatle šire i neretko dospevaju i u štampane medije, tv emisije pa čak i Parlament.
Gade mi se ljudi koji kao papagaji ponavljaju ono što je tamo neko "tvitnuo".
I samo da dodam, premijer greši, Srbija nije bogata, Srbija je mala, siromašna i devastirana zemlja, ali to ni u kom slučaju ne znači da ne treba marljivo raditi kako bi se situacija postepeno popravila.

Ivan N.

pre 8 godina

E moj Vucicu... Ja i moja porodica ne mozemo da zivimo od tvojih ubedjivanja da nam je bolje. Stavise, lagano nam postaje sve gore. Plate male, ne pomeraju se, a struja skuplja, grejanje takodje, sve namirnice poskupljuju. Ne znam odakle ti obraz da vise ovako pricas. Svi su nasi politicari losi ljudi, ne volim nkoga, ali ti prednjacis.

Milojko

pre 8 godina

Iskreno, ne razumem ništa ovog lika. On iznosi stalno iste podatke, podatke o makroekonomskim pokazateljima. Dobili su instrukcije od MMF šta da rade po tom pitanju I oni to rade. Medjutim, mene zanima sledeće :
1. Oko million ljudi nema posao
2. Plate u javnom sektoru I penzije su smanjene, bez naznaka da se to promeni
3. Strana ulaganja su minimalna
4. Ne postoji povoljna privredna klima za razvoj domaćeg preduzetništva
5. Omladina odlazi iz ove zemlje jer ne vide nikakvu perspektivu
6. Brojni drugi negativni pokazatelji I ogromna sirotinja ...

Dakle, šta će vlast uraditi u vezi sa tim pitanjima ?!!!!!!!!!!

uvek zaljubljen

pre 8 godina

Ovakvi naslovi izazivaju nervozu jer Srbija je sve samo ne bogata,zivimo na rubu siromastva i sta cemo sa tim..vlada se trudi kao i premijer ali gradjani osecaju svu tezinu reformi.

AnaNS

pre 8 godina

Ti, koji osporavaju retultate, da su bar ponekad imali u vidu dobrobit Srbije ne bi je doveli na ivicu bankrota. Žalosno je što su danas baš takvi najveći kritičari vlade, umesto da pokažu šta znaju, pošto su i dalje na vlasti u Vojvodini, rekla bih, nažalost.

Zozana

pre 8 godina

Meni kao ravnopravnom građaninu ove države imponuje to što vladajuća struktura uspeva da kontroliše deficit i što domaćinski vodi državu.

SNS u srcu

pre 8 godina

Sta meni znaci sto je bogata i jaka ako nista ne osetim na svojoj kozi???Kad gradjani osete boljitak tek onda mozemo pricati o nekom bogastvu.

Racun

pre 8 godina

A kada će poreska uprava da se smiluje i nama paušacima konačno da pošalje rešenje o ratama poreza i ostalih zaduženja za 2015. godinu ? To smo trebali da dobijemo još u prvoj polovini januara, ali evo dođe i septembar, a rešenja nema. I svake godine je tako. Mi mesečno plaćamo rate kao prošle godine, a kada nam dođe novo rešenje, onda moramo da rasprodajemo i alat i sve što imamo da bismo nakupili za razliku onoga što smo uplaćivali i onoga što nam je dospelo. Očigledno neko još uvek ne zna koliko državi treba, pa čeka da izračuna i onda oporezuje nas koji inače sve redovno izmirujemo. Isto tako, mnogo id nas bi pozatvarali svoje radnje kada bi početkom januara videli da je nemoguće mesečno zaraditi za obaveze koje država nameće, a sve zarad nekakvog domaćinskog poslovanja. Jak mi je domaćin, kada sve rashode pegla tako što potkrada ukućane.
(Mali privrednik, 5. septembar 2015 15:17)

Ako te mori neizvesnost, ti udji u PDV.

vidovnjak

pre 8 godina

Javlja mi se da je smanjenje deficita postignuto na ustrb odrzavanja i razvoja infrastrukture i zaduzivanjem u delu ostalih javnih rashoda. Dakle neisplacivanjem davanja koje je drzava trebalo da isplati. A da, i zakidanjem na penzionerima. Pravo smanjenje deficita ce biti postignuto realnim smanjenjem rashoda - administracije. Ako toga ikada bude u ozbiljnijoj meri. Ovakvo "smanjenje" ce nas stici kad tad i to sa kamatom.

ulix zupohistski 5559

pre 8 godina

Srbija ima resurse , ali ih ne koristi,a ono što se eksplatiše se kao sirovina izvozi u primarnom obliku ili u najnižem stepenu prerade .Budžet se puni PDV-om ,akcizama,taksama i carinama , a to je karakteristika budžeta država sa nerazvijenom ekonomijom.Naša država ne reaguje na postojanje monopolista, a naročito u oblasti uvoza ,trgovine i proizvodnje robe široke potrošnje .Matematika je jasna, što veća maloprodajna cena ,to je veći iznos PDV-a, odnosno više para u budžetu i u džepovima trgovačkih lanaca , a sve preko džepa običnog građana.Strane investitore privlačimo niskom cenom rada koja je ispod cene u većini afrićkih država .Porezi na dobit stranih preduzeća su minimalni , a rastu porezi na nekretnine građana .Strane banke bez ograničenja mogu da vrše transfer novca ka matičnim bankama u inostranstvu umesto da im se za te transfere naplaćuje porez .Mi smo jedina država u Evropi gde se penzije i razni oblici socijalnih davanja isplaćuju isključivo iz budžeta jer su penzioni i socijalni fondovi opljačkani .Porez na dohodak bi trebao ići u budžet , doprinosi za penzije u penzioni fond , davanja za socijalno i zdravstveno u te fondove , ali ne ,sve ide u budžet i ti fondovi se ne mogu pojaviti kao investitori na tržištu kao što je slučaj svugde u svetu .Ovo ima za posledicu stvaranja zavisnosti od stranog kapitala inekonkuretnost domaćeg kapitala na tržištu .Npr.-zašto penzioni fond ne bi izgradio (kao nekad) hotele i eto"Beograd na vodi" i sav profit u Srbiji.Zašto?

don

pre 8 godina

Šta će se desiti sa spoljnim dugom kada FED podigne kamtnu stopu i kako će to uticati na srpsku privredu?
Da li ste to ukalkulisali u vaše planove ili je to stvar koju planirate da proglasite nepredviđenim okolnostima na koje niste mogli uticati?
Hvala.

TTD

pre 8 godina

Vucicu, za pocetak pootpustaj sve ove botove kojima dajes platu da nas zlostavljaju svakoga dana na svakoj vesti o tebi... i tako pokazi na delu da stedis nase pare i zaista reformises drzavu i taj MENTALITET o kom toliko govoris!
Mentalitet koji ti prvi ne menjas - a tipican dokaz toga je upravo ova tvoja vojska botova!
Pa zar ti zaista mislis da smo svi mi toliko bas retardirani?

Mihailo

pre 8 godina

Radnica u poreskoj na moju primedbu da mi je neosnovano poslata opemena za neplaćanje poreza, uz dostavljanje dokaza o uplati, iznervirano govori, pa ne mislite valjda da Vam tražim na osnovu čega je nastao dug!?
A na osnovu čega treba da platim, na osnovu želje velikog vođe možda.
Mogu li botovi da mi daju odgovor, zajedno sa dotičnim radnikom koji je sigurno bot, jer na osnovu znanja ne bi mogao da radi ni kao čistačica, ni kao portir.

Lela

pre 8 godina

Nema razloga za brigu, navikli smo mi na provokacije od strane opozicije, njima je izgleda jedini cilj da blate i plasiraju dezinformacije u javnosti sto im ne ide mnogo u korist, gradjani imaju poverenja u sadasnju vladu i tako ce i ostati...

mikele

pre 8 godina

u gubitku i dalje..kad se dodje u suficit onda hvalospevi..nije minus 55 vec je minus 35 ..sjajnp nam ide!!!ajmo botovi ..ljuljate vagon u stanici..uskoro krecemo al za prave 2017 ..2018..samo nebo je granica

Sandra

pre 8 godina

Da su oni koji su vec prosuli mrznju u svojim komentarima samo procitali ceo tekst videli bi sta je Vucic izjavio,ovako ispada na pljuju po rodjenoj zemlji.Da,Srbija je bogata,prelepim planinama,rekama,jezerima,rudama,cistom vodm za pice,a bice i novcem,ali veliki je samar koji su nam ostavili oni prethodni koji su bili na vlasti,pa njih pljujte a ne onog koji je mazakazama isekao grozd,to ni malo nije vazno da biste se smejali coveku koji zeli ponos da vam povrati.

KoleM

pre 8 godina

Sve što je dovelo do povećanja proizvodnje je minuli rad Dinkića jer je on doveo sve firme koje izvoze a u isto vreme prave dobit. Trebalo je vreme da počnu da rade punom parom. Vučić nikoga nije doveo osim što je otvorio privatan restoran nekome liku na promenadi na vodi, sada mu i parking i terasu prave, ako mi ne verujete idite i pogledajte, ja tamo svaki dan vozim bicikl, pardon poslednjih mesec dana kružim jer se rade radovi tom privatniku.

nn

pre 8 godina

Razocarali su me ovi prethodni, na ove sada necu trositi tastaturu. Ne smemo dozvoliti jedno a to je da ne izadjemo na izbore po sistemu 'za koga da glasam'. Na taj nacin ovi dobijaju i nastavlja se ovakav zivot. Oni nemaju vecinu to je cinjenica jer vecina ljudi ne glasa. Zato pamet u glavu, dati svoj glas i odluciti o svojoj sudbini. Nemojmo vise dozvoljavati da nas lazu i mazu, da nam govore da napolju greje sunce a ono pada sneg. Znam da je tesko, da su mnogi razocarani, ubijeni u pojam ali izadjimo na izbore i glasajmo. Ja ne znam kome cu dati svoj glas jos uvek, znam kome necu!

Ivon

pre 8 godina

Ne znam kako mislite da moze da se za samo tri ipo godine sredi stanje koje su drugi doveli do propasti?! Nismo bili na nuli nego u velikom minusu! I budimo srecni sto uopste i primamo plate i penzije kakve god da su jer da je po proslom sistemu vodjenja drzave, za par godina bi ostali bez njih.
Samo polako Vucicu, treba vremena da se popravi sto su drugi upropastili i doveli Srbiju u ovakvo stanje. Na dobrom smo putu. Velika podrska!

Mihailo

pre 8 godina

Jad i beda u Srbiji, sve što vredi beži glavom bez obzira, a botovi pevaju hvalospeve vođi.
Pripadam starijoj populaciji, ceo život radim kod privatnika, nisu mi vrane popile mozak da verujem u ovakve gluposti.

Punto

pre 8 godina

Ima onih u Srbiji i van nje koji žele da se Srbija nikad ekonomski ne oporavi i da tako jadna uvek bude politički zavisna od smernica iz inostranstva.

Ika

pre 8 godina

(KoleM, 5. septembar 2015 17:02)
To što Srbija dobija 3% od NIS-a za to je kriva prethodna vlast i nažalost Srbija dobija samo 15 miliona godišnje.

kaza

pre 8 godina

@Buva ne zanima me. Meni je krenulo,

Buva , sta te je krenulo ? Da li si lepio plakate pa te stranka zaposlila sada da botujes i dobijas platu za to ?
Ili si nesto drugo radio , neki posao, a od kada je tvoja stranka na vlasti tebe je krenuo taj posao. Molim te da mi odgovoris, da ne bih nagadjao, napisi mi tacno sta si pre radio, ako si uposte ista radio, a sta sada radis, pa te je krenulo. I da li si clan stranke, pa to ima veze sa time sto je tebe krenulo.
Molim redakciju da objavi ovaj kometar, meni je drago da svakome krene i da bude uspesan, ali me intersuje konkretno sta je buvu krenulo pa moze da pljucka na ostale gradjane i da kaze da ga je bas briga za druge.

zara

pre 8 godina

Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto", rekao je Vučić. Dobro slusajte i zapamti te ovaj covek drzi rec!

Mićeli

pre 8 godina

Budžetski deficit na rekordno niskom nivou, takođe i inflacija, stvaraju se uslovi za labaviju politiku prema kamatnim stopama, uz dizanje plata i penzija to dovodi do rasta agregatne tražnje i daljeg rasta BDP. Sasvim realno predviđanje da rast u 2017. godini bude preko 3%, što je odlično.

Миша

pre 8 godina

Србија је богата, то није спорно. Само до сада се то није видело, јер смо имали лош приступ јавним финансијама. Држава је трошила више него што је приходовала и то је изазивало сталну инфлацију и економску кризу. Сада је приступ финансијама домаћински, заврнута је чесма, паре се штеде и одмах се види помак. Надам се само, да ће реформе издржати до краја!

Raja

pre 8 godina

Zahvaljujuci odgovornoj politici i teskim reformama Srbija je konacno, posle duze vremena, postala moderna, uredjena i ekonomski jaka drzava. Svima onima kojima to smeta bolje da se pokriju usima jer su rezultati rada ex rezima zaista porazavajuci.

Maki

pre 8 godina

Najgore smo prosli, sada je red da nam bude sve bolje. Samo da premijer nastavi sa svojim radom i da se njegove prognoze ostvare u budućnosti, verujemo u njega.

LJILJA

pre 8 godina

Neka je njima krivo, mi treba da smo zadovoljni sto smo konacno izasli iz recesije.Kad smo toprebrodili za ovako kratko vreme, znaci da mozememo i sve ostalo.

Vandal

pre 8 godina

Srbija je zahvaljujuci ozbiljnoj i odgovornoj politici napravila velike rezultate i polako postajemo sigurna i uspesna drzava. Mnogima smeta sto je Srbija jaka i sto ima novca jer cemo tako lakse braniti nase interese i resavati probleme.

Kristina

pre 8 godina

Vlada je uspela da za dosta kratko vreme vrati drzavu na pravi put. Rezultati reformi su vidljivi a ono najbolje tek sledi. Narod ce ovaj trud i rad umeti da ceni na izborima.

Lodeiro

pre 8 godina

Opozicija u svakoj uređenoj demokratskoj državi tera vlast da bude bolja, daje bolje predloge, nisu samo kritizeri i mlatioci prazne slame kao ovi kod nas. To i nije opozicija, to je bruka.

Uros

pre 8 godina

Umesto da budu srecni sto je deficit daleko nizi od planiranog oni pljuju i komentarisu kompletan rad vlade Srbije u negativnom kontekstu, to uopste nije dobro...

Milicica

pre 8 godina

Njihova nervoza mi je nekako i normalna, u proteklom periodu nisu ništa radili. te ostaju bez svojih fotelja za koje se tako grčeviti drže.

Verka

pre 8 godina

E to je ono kad ne mozes da se pohvalis svojim radom i sebe da istaknes na taj nacin pa onda moras protivnike da blatis i kacas im lazne informacije da bi ga supustio na svoj nivo.

Simon M.

pre 8 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametne poteze i kada svi drugi oko njega ne vide dalje od svog nosa. Zato sam siguran da vuče prave poteze u interesu Srbije.

Polo

pre 8 godina

Da bi postali bogata zemlja, ili bar srednje razvijena treba nam godisnji rast od minimum 5%, a da osetimo na nasoj kozi boljitak na 7.5%. Sve ispod 5 obican covek ne oseca...

Milanče

pre 8 godina

Mislim da su zahtevi MMF kad se pročitaju pažljivo, veoma realni i u stvari ono što i mi želimo da postignemo jednog dana kada se reforme sprovedu.

Rade

pre 8 godina

Bilo bi zanimljivo da se prikaže od 2000 godine pa na ovamo koliki su bili minusi u državnoj kasi po mesecima i godinama, obzirom da se sada ostvaruje sve ono o čemu Vučić već odavno priča i da reforme i štednja daju rezultat bez obzira na mnogobrojne prepreke i podmetanja.

bot-terminator

pre 8 godina

BDP je konacno u plusu,a sledece godine se ocekuje dupo vece.Dokaz da se krenulo napred
(boza, 5. septembar 2015 15:12)

Moram da priznam da si bistar k'o boza, a ocekujem da ces sledece godine biti jos duplo bistriji!

Milutin

pre 8 godina

Kad na vlast dođe čovek koji nikada nije imao pravi posao, koji nikada nije dinar zaradio kod privatnika onda on može da živi u lažnom svetu lažne statistike ali mi ostali smo na ivici egzistencije.Hvala Vučiću ali neka, nije ovo za tebe, pusti druge da vode državu. Samo ti raspiši izbore pa ćeš da vidiš...

Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!

pre 8 godina

1. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
2. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
3. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!
...
...
1000. Omladino, bezi odavde sto pre, dok jos mozes!

Dejan Kostic

pre 8 godina

Ne shvatam budalu koja moze da da minus nekome ko je ovde napisao da se mnogo tesko zivi. Pa to je notorna cinjenica za razliku od narucene statistike kijom Vucic mase.

Vlada

pre 8 godina

VUČIĆ: "Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri ili pet godina sigurno hoće", kazao je premijer.

Naslov kaže da: Razumem nervozu, ali Srbija je bogata.

Da li je to isto?