Sreda, 22.07.2015.

18:56

Uz telefon iz Kine, nevolje gratis

Kineski proizvođači smartfona polako zauzimaju brojne Top 10 liste, kako brojem prodatih uređaja, tako i samim uređajima.

Izvor: 24sata

Uz telefon iz Kine, nevolje gratis IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Mao ce tung

pre 8 godina

Ceo tekst,a i komentari mi svi liče na isfrustriranu sirotinju koja nema para da kupi dobar telefon,pa sama sebe,a i druge ubeđuje da je prava stvar Kineski telefon,baš kao i Ruski auto.Svi bi najradije voleli da poseduju Ifon i Mercedes,ali pošto nemaju para moraju sebe da ubede da su dobri Jaomao i Moskvič.

Sanja

pre 8 godina

Tekst je bio namenjen kineskim kopijama, koji i jesu krš, a ne top kinezima xiomi, zte....ali ovde vecina i ne čita tekst, samo je bitno biti pametan.
@(Ja, 23. jul 2015 08:40)

Da...I sada se našli strašno uvređeni i povređeni jer imaju loš telefon.Kompleksi su čudo...

Mita

pre 8 godina

ki da čitam priče 'zadovoljnih' kupaca iz bloka 70
@(zoran1965, 23. jul 2015 09:29)

Niko neće realno da da neki komentar nečega što poseduje,da li to bio stan,auto ili telefon u ovom slučaju.Svi su najpametniji,svi sve znaju,i svačija imovina je najbolja,nema veze da li bio Xiojao ili Samsung ili Apple,ili da li vozio Mercedes ili Jaomao,ili da li stanuje u Knez Mihajlovoj ili u Marinkovoj bari...Smejurija.

Dulex

pre 8 godina

Kao ponosni vlasnik Lenovo K4 mogu da kažem da skoro ništa iz ovog teksta nije tačno, osim da rijetko dolaze sa ojačanim staklom. Kinez je zakon, mnogo bolji telefoni od prevaranata iz operatera. Takođe na kineskom tržištu Lenovo ne spada u skupe brendove, moj K4 je tek malo ispod flagship uređaja a košta 160$.
(bakicar, 22. jul 2015 20:12) # Link kom
---------

K4 ne postoji, moguće je da si kupio fake telefon.

Hehe

pre 8 godina

A ja kupio lumiu 535 za 100e. Touch nije bas precizan, ostalo je vrhunski. Nisam ocekivao da moze tako nesto za 100e!!! Nije kinez, nego microsoft, odavno sam raskrstio sa preskupim androidom (preskupim jer im samo skupi modeli rade kako treba!)

Đorđe

pre 8 godina

Ma ovaj lik iz 24sata je garant hteo da "kupi" telefon za dž. ako može. Naravno da i za kineski telefon treba izdvojiti malo viša para. Ako je iz Kine ne znači automatski da je džabe. Huawei G700 je odličan kineski telefon i kada sam ga uzeo pre dve godine cena je bila oko 300 eura.
Što bi moj otac rekao: "Kineski proizvod mi sasvim odgovara ako je zaista Made in PRC".

Tromb

pre 8 godina

Ceo clanak je trla baba lan i potpuno neutemeljen. Prilikom kupovine pise ti sta kupujes ako ne citas sam si kriv. Imam kineski smatrphone odlican je, placen 55 eura sa postarinom, napisu ti na kutiji da je unutra nesto ispod 20 eura da ne platis carinu , ljudi su profesionalci i vrlo su korektni. Sve je odlicno jedino je mogao punjac da bude malo elegantniji, ali za 55 eur tolerise se takva sitnica. Apsolutno nikakav problem s njim nemam niti sam imao. Onaj ko zeli da plati istu robu 10 ili 15 puta skuplje neka izvoli, ocigledno ima viska para, a manjak razuma jer je roba istog kvaliteta. Slusalice nisam dobio, ali je jasno pisalo u porudzbini da se slusalice dodatno porucuju. Jos jednom, ceo ovaj clanak je , sto se mene tice, cista magla.

Siniša T.

pre 8 godina

Verovatno je poenta ovog teksta da nagovori onih par neodlučnih u Srbiji da kupe na 24 rate neki od fensi telefona za 1500 evra, bez kompromisa naravno.

Ja

pre 8 godina

Tekst je bio namenjen kineskim kopijama, koji i jesu krš, a ne top kinezima xiomi, zte....ali ovde vecina i ne čita tekst, samo je bitno biti pametan.

Cika

pre 8 godina

Ja uzeo Lenovo P780, neverovatnih $110 na Amazonu, extra radi na 4.4.2, a baterija 3-4 dana lagano. od bagova, resetuje se sam od sebe jednom u mesec dana i ponekad zakoci youtube (ali, samo ponekad). Sve u svemu, za te pare odlican telefon, i neopisiva sloboda kad krenete negde na vikend, a ne morate da nosite punjac.

goxi

pre 8 godina

Ja sam kupio Leagoo "Elite 2" cim je izasao. MTK6592M , 8mpx selfie, 13mpx back cam, 5.5 720p gorilla c.g. 3" , 2gb ram, 16gb interna, octa-core 1.4 ghz, Baterija 3800 mah, oficijalni ROM sa glove mode, gesture sensom ,air sens , smarttouch i brdo drugih stvari.

Beli telefon , aluminijumske lajsne , ispadao mi na plocice par puta ... i dalje radi odlicno , ostecenja neprimetna. Ovaj npr., ima na aliju za 120 dolara. Antutu score oko 30000 ali izgled i kvalitet izrade sam vrh. LEAGOO je malo skuplji u odnosu na neke lower brandove iako je on isto samo dno sto se tice prepoznatljivosti. Slican je sa cenama i ponudom Lenovu i Elephone brendu.

Ne pada mi na pamet da nasim derikozama iskesiram 20k dinara za neki dual/quad core sa 1gb rama od 4.5-5" i baterijama od 2000mah.

Lepo prelistate aliexpress pa za interesantan model izguglate neki review i uverite se sta vam se nudi. MTK chipset je "mozda" losiji od qualcomma ali telefoni sa istim su neuporedivo pristupacniji. Konkretno , novi MTK chipovi (67xx) su sam vrh i imaju "bezobrazno" visoke antutu scorove.

Ovih dana planiram da narucim neki model MPIE brenda ili LEAGOO elite 3.

dufko

pre 8 godina

Uzeo na postpaid ugovor BLU Studio 5.0 s prošle godine (isti model se u svetu prodaje pod još nekoliko imena - Chery, Karbonn i sl) - telefon je fenomenalan ako se izuzme trajanje baterije, tj, softverski je problem a update-a nema. Kada bi baterija trajala duže od (10 sati ako samo stoji upaljen bez da se dira, 4-5 sati korišćenja) bio bi super telefon. Imam i Sony Xperia Z, telefon je za sve pohvale dok vam se nešto ne pokvari - pukao ekran i traže vam 150€ po servisima ... Srećom, braća Kinezi i tu uskaču u pomoć - za 30-tak € stigne iz Kine ekran sa sve ramom, tako da Kinezi su zakon!

freelancer

pre 8 godina

Vrlo sam nepovjerljiv prema kineskim modelima telefona. Ne zbog hardvera već zbog softvera, poslije epizode sa Sailfish bloatware-om. Znači neka NN firma proizvede solidan telefon, na njega instalira custom ROM androida i to proda onda na nekim shop portalima.
Onda VI lijepo na njega instalirate mbank, cloud, mail, pinove i loginove ...
Vrlo brzo onda shvatite da onda niste VI kupili njihov telefon već oni vaš digitalni otisak.
Ne kažem da drugi to ne rade, ali ....

dosledan

pre 8 godina

(dragan, 22. jul 2015 21:59)

Hahaha, kako da ne, ma EI je bas bio isto sto i phillips i siemens, ma u dlaku! Pa sto ga onda niko nije hteo?
Evo ja, Huawei, y550i, iz Nemacke mi donet Kinez, ne gasim ga uopste jer i ne baguje pa ne vidim zasto bih, prezadovoljan sam, sve trci, sve moze, ima neke simpaticne opcije koje nemaju mnogo skuplji modeli drugih proizvodjaca, npr. mogu svakoj aplikaciji (koja nije sistemska) pojedinacno da podesim da li hocu da bude na 3g ili na wifi. Da ne govorim da je tel 4g, jos samo da se telekom seti da procita sta je to.

Idem na selo

pre 8 godina

Ja sam kupio nekineski telefon kod naseg operatera i punjac je iz kine...tako da ne lupajte gluposti nego se informisite pre nego li objavite clanak.

fer86

pre 8 godina

Ja sam recimo na kinezima zaradio poprilicno finu lovicu,uglavnom sam utrapio blizoj i daljoj rodbini te prijateljima coolpadove,utime, te pokoji cubot mjesto da placaju nekakve sljamsunge telekomima...Na svakom sam uzeo bar 30-40 eura a na nekima i duplo i opet su kupili jer su u usporedjenju sa poznatim brendovima opet ustedili i dobili kvalitetan uredjaj...evo bas sam uspio prosli tjedan uvaliti iuni u2 za 2200kn a kostao me s PDV-om 1600kn,dakle 600kn zarade iliti otprilike 80 eura..trenutno koristim meizu mx4 ali nestrpljivo iscekujem dolazak novog OP2 ciji je izlazak najavljen 27 vog mjeseca..Uglavnom ne bih se vise nikad vratio na mainstream modele koje nude telekomi i koji deru korisnike,kako kod nas u HR tako i kod vas u Srbiji vjerujem.

Drug Igrutin

pre 8 godina

Imao sam ZTE Leo M1 i Lenovo А328. Sa oba sam bio prezadovoljan. Sledeci ce, ako Bog da biti Lenovo Vibe X2 - ekstra telefon za male pare ( doduše u Moskvi, ovde kod nas je skup).

doogee.cc

pre 8 godina

Ja evo godinu dana koristim Doogee Voyager II dg310. bio je 60 eura i besplatna dostava za Bosnu.
Za godinu dana nije mi nijednom zablokirao ili da steka. Radi kao sat. Sad sam dobio i Update na 5.0 Android.

a ja sam ga narucio preko dx.com

bruce lee

pre 8 godina

Koristim OnePlus One i telefon je zaista ubica, nikada nije zabagovao. Procesor, kamera, ekran, gps prijemnik, muzički player, ... najbolji na tržištu. Teško koji model može da mu parira, možda par modela koji su u samom vrhu.

skene

pre 8 godina

Voyo A1 mini, Win tablet.
Kinez 100% za 100eura.
Ovde je takve konfiguracije 250€+,naravno neke "besne" marke
Radi savršeno....
Pravi mali PC.

Necu da me deru oni koji radnike ovde placaju 200€, adios...

Najeftinije, polovno, iz kine , sa Amazona.

anarhitekta

pre 8 godina

mlais m52. cena manje od $150. fantastičan. samo ukucajte mlais m52 review i pogledajte bilo koji review. pritom, nisam nezahtevni smartphone korisnik

KoleM

pre 8 godina

Sve navedeno sam i ja mislio dok moj sin nije kupio telefon iz Kine. Cena najjeftinijeg u Srbiji a 8core, 16GB, kamera bolja od mog fotoaparata i noću odlične slike, ekran 6 inča, antutu 37000, slušalice, čitač otiska, nijednom zalagovao do sada.

FF

pre 8 godina

Ja i cimer smo imalo zte blade 3 i koristili smo ih pune 2 godine. Kad smo produzili ugovore sam presao na alcatel idol 2 a on na samsung trend plus a zte je dao ocu. Posle mesec dana je zamolio oca da se menjaju i da se vrati na zte... A ja sam mojim kinezom prezadovoljan.

Dejan

pre 8 godina

ja imam kinesku kopiju smartfona i bez greske radi evo tacno godinu dana. Ne razumem omalovazavanje njihove industrije, pokazali su se za te neke stvarcice prilicno ok.

Srba

pre 8 godina

Sve ove probleme vam donose i poznata imena. npr. LG modeli u rangu oko 200€ koji su izašli prosle godine su isto imali 4GB memorije, ocajne kamere i nikada nisu dobili softverski update. Upravo na jednom takvom kucam. Nedostaju mi Sony i Motorola koji su pravili dobre telefone. Sada su tu samo LG koji je prevara, Samsung koji kosta previse a i dalje ima baterije koje traju 10 sata, i kinezi koji rade par meseci.

Jednom

pre 8 godina

Kolega kupi Samsung,a ja GIGABYTE telefon...Njegov se vec 3x kvario pa ga je prodao,a ja moj GIGABYTE korustim i dalje...Cena je bila zanjegov 38 hiljada,a moj 19...
Specifikacije slicne,cak je Samsung imao losiju kameru!

Rodila majka propalicu da nosi motalicu

pre 8 godina

@ Ja bih preporucio Ruske telefone koji su jos bolji od kineskih.
(Vlada Rus, 22. jul 2015 19:58)

Da su Ruski zaista jako dobri, o tome nema diskusije. Mene jedino malo smeta sto na ledjima uvek moram da nosim motalicu.

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

(Mile)U pravu si u vecini komentara osim za internu memoriju.4gb je malo jer sam OS zauzima oko 1,5gb.Jedan broj apl.posebno veceg kapaciteta nemoguce je prebaciti na m.k. vec mora da stoji na tel.osim ako ne rutujes tel.(cm mod) onda mozes da radis sta hoces.Veci je problem zulumcari na carini koje nije briga za racun i koliko si platio vec po nekim njihovim kat. ili odokativno odredjuju carinu.Mozda sa nekim manje poznatim markama i uspes da prodjes jeftino ali su i oni nazalost culi za Lenovo,Huawei,Meizu i kidaju sa carinom!!

Veljkoka

pre 8 godina

Ja sam do sada kupio oko 10 telefona i malo je reci da sam prezadovoljan kao i ljudi koji su mi verovali. Imam coolpad F1, pre godinu i nesto me je kostao 150EUR-a, tada je samsung S4 kostao duplo, a po kvalitetu izrade, kameri, specifikacijam i bateriji su bili tu negde. Da ne pricam da je moj coolpad bolji sa mrezom i wifi signalom, da je root lagan, a ROM-ova koliko hocete. Kineski telefoni su sve kvalitetniji i sa cenom lagano osvajaju trziste.

sone

pre 8 godina

U januaru sam kopio ALCATEL one touch idol 2 mini i prezadovoljan sam kako radi , telefon ima aluminijumsku masku sa zadnje strane , dizajn je odlican , hardver takodje, tako da ne stoji da kineski nisu kvalitetni .

србин ло

pre 8 godina

HTC већ годинама користим и у самом је врху ако не и најбољи. Ниједан се није покварио под уговором а раде екстра.

dragan

pre 8 godina

Citam i neverujem koji primitivizam u komentarima.Svi kazu da imaju po nekoliko mobilnih kineskih telefona i navodno su prezadovoljni.Ako ste prezadovoljni onda je dovoljan jeda.Manite se komunisticke price.Prvo nepostoji original kineski model.Sve su legalne ili nelegalne kopije.Jedino maska promenjena.Mi smo nekad "pravili" tv.Napred pise Ei kad otvoris u njemu sve philips,siemens itd.

mihajlo

pre 8 godina

Kad se nesto pokvari a pokvari se, nema serbisa, cak i ako ga ima pa skoro nema delova, onda ili nov ili povracaj novca ali covek kad uzme telefon zeli njime da se sluzi. Dobri su za pocetak nekoj od starije dece za upoznavanje i lupanje dok ne steknu odgovornost i tu se zavrsava stvar.

realno

pre 8 godina

Ako moze neko da mi odgovori,kakav je novi model Umi Iron? Po specifikacijama deluje odlicno,a i cena mu je fina. mada na utubetu deluje da je i odlicnih performansi i da je sve na mestu.

ime

pre 8 godina

Ako izbacim "kineski" i podrazumevam samo mobilni telefon, lako bi mogao zamisliti nekog operatera mobilne telefonije kod nas. Uvale "nekineski" telefon koji reklamiras vise puta. Manje vise nabrojani su problemi koji se desavaju i sa izvikanim telefonima.
Nisam ljubitelj kineza, al budimo realni. Poznati telefon kupljen kod ovlastenog distribitera padne sa metar visine i ode gorila glass u milion komada.

vlajko

pre 8 godina

zadnjih 5 godina kupujem telefone u kini i uvek sam bio prezadovoljan. naravno, koliko para toliko i muzike ali ma kako bilo uvek dobijem daleko vise nego za isti novac ovde. do pre par godina huawei i zte su bili kod nas nepoznati a to ne znaci da su tada bili losi

Vladislav

pre 8 godina

Ja godinama kupujem mob iz Kine , kupio sam ih preko 100kom , Huawei ,Zte ,Lenovo ,Xiaomi...
Najmocniji su trwnutno Xiaomi i Meizu ( Meizu MX4 je i najbrzi mob na svetu ) , uglavnom su to sve ok mob , desi se da nwka serija nekog proizvodjaca ne byde bas ok ali generalno su dobri , uz to hardveri ok cipset im je uglavnom snapsragon - znaci sa zapada ili njihov MTK koj je sasvim ok . Ja sam za sebe zadrzao Xiaomi , po meni trenutno najisplatlhiviji mob ne samo u Kini vec u svetu , cena + kvaliret , pogledajte na GSM areni bilo koj Xiaomi model i njwgov hardver a o sofreru da i ne diskutujemo , Xiaomi korosti OS MIUI fenomenalan softer , nema kocenja,bagova...optimizovan fantasticno , gasi aplikacije u pozadnini i vaa mob ce uvek raditi bez ikakvih priblema.

pametnix

pre 8 godina

... imam kineski telefon 8 meseci (doogee), radi savršeno, nemam nijednu zamerku. Ako treba da se bira između nabudženih modela koji imaju gomilu bespotrebnih funkcija i koštaju minimum 500 evra i za
naše potrebe jako pristupačnih modela sve jačih kineskih proizvođača, naravno da neću da platim samsungu, htc-u i ostalim precenjenim proizvođačima. Naravno za svaki model možete naći na netu ocene korisnika i odabrati ono što vam odgovara...

Jovan

pre 8 godina

Ko ne plati na mostu,platice na cupriji.Kinezi su jeftini,ali toliko losi "unutra" da kostaju vremena,zivaca i na kraju krajeva i dodatnog novca,pa se Nokia 1100 na kraju ucini kao spejs-satl.Realno,za kvalitetan telefon,kao i za kompjuter,treba odresiti kesu,jer dobar uredjaj u mnogome olaksava zivot.

Muad'Dib

pre 8 godina

... moje društvo je kupilo preko 30 telefona iz Kine i svi su odlični! Naravno cena odgovara kvalitetu unutar tog društva ali su dvostruko do cetvorostruko jeftiniji od "brendiranih" sličnih karakteristika. Birajte pametno, u rangu od 75 do 200 evra i nećete pogrešiti sigurno.

Mile

pre 8 godina

* Kineski punjači
Ja mislim na svakom vecem sajtu koji prodaje telefone imas da odaberes za koje trziste ide telefon il` da javis prodavcu koji da posalje.

* Slušalice
Dosta ljudi ih i ne koristi, onaj kome treba gledace telefon sa slusalicama il` kupiti neke koje njemu odgovaraju.

* Interna memorija
S`obizrom koja im cena, veca memorija nije ni potreba, generalno manje vise vecini nije potrebno vise od 4GB. a ako jeste, odes u prodavnicu i za 1-2k kupis karticu (Sto je opet jeftinije nego brand telefon sa vecom memorijom)

* Kamera
Kako koji model, kako kazu, koliko para toliko i muzike..

* Impresivne specifikacije koje razočaravaju
Problem je sto se aplikacije ne prave da rade na svih 8 jezgara

* Nepostojeća softverska podrška
Cista budalastina, na vecini telefona je android, xda developer sajt ima veliku zajednicu koja podrzava veliki broj modela telefona

* Bagovi
Isto kao iznad komentar.


Moja preporuka, ne kupujte bas najeftinije, jer tu vazi koliko para toliko i muzike.
A postoje modeli koji npr. kidaju samsung-a a dosta su jeftiniji od njega...

Xiaomi, Meizu, Huawei, ZTE, Lenovo su samo neki od naziva proizvodjaca koji imaju odlicne modele..

Sunny

pre 8 godina

Koristim kineske telefone nekoliko godina. Paralelno i i phone, koji je 3X skuplji. iPhone jeste kvalitetniji, ali ne 3X. Uz to, moram da priynam da je ekran na iPhoneu do sad 4 puta pukao, a na Cubotu, za isto vreme ni jednom.
BTW, pogodite gde se proizvode svi ti poznati telefoni. I oni su kinezi.

nisam jos za šišanje

pre 8 godina

Ne nego treba da krvavo placam naljepnicu na telefonu poznatog proizvođača plus marža 200 % ovih nasih trgovaca. Koje ti karekteristike trebaju pronadjes kineza, dobro iscitas forume a ne placene recenzije i imas ono sto ti treba za troduplo manje para.Ponosni vlasnik jednog takvog.

bakicar

pre 8 godina

Kao ponosni vlasnik Lenovo K4 mogu da kažem da skoro ništa iz ovog teksta nije tačno, osim da rijetko dolaze sa ojačanim staklom. Kinez je zakon, mnogo bolji telefoni od prevaranata iz operatera. Takođe na kineskom tržištu Lenovo ne spada u skupe brendove, moj K4 je tek malo ispod flagship uređaja a košta 160$.

mile

pre 8 godina

Vec nekoliko telefona u nazad koristim kineske brendove koji su kod nas slabo poznati - JIAYU, OPPO,... Nije da je sve idealno, ali problema imam isto kao i sa brendovima tipa Samsung ili LG, a da ne pominjem da za vecinu kineza postoji MIUI rom, koji radi perfektno i daje iPhone like dozivljaj na Androidu.

DZONIKG

pre 8 godina

Kineski telefoni su VRHUNSKI za pare koje kostaju ..u zadnje 2 godine sam kupio dva i apsolutno sam prezadovljan sa oba..naravno trebas da znas sta kupujes..ono cime nisam zadovoljan je ova banana zapadna kolonija koja nema nikakve carine prema uvozu i polovnog djubreta sa zapada dok prema Kine obicne gradjane kao mene DERE..npr za telefon koji me je kostao 145$ sa sve postarinom naplacena mi je carina od strane srbije od 55% ..to je vise od 30%!
Ali ono sto me je najvise iznerviralo je zadnji paket gde sam kupio paket led sijalica iz kine..kostale me 29$ sa sve postarinom a nasa evropska zapadna banana mi naplatila carinu od 2850 dinara..znaci carina skoro 100%!!!!!I uopste ih ne zanima koliko si platio i racun nego ti lupaju carinu proizvoljno !!!Tako da me vase evropske integracije uopste ne zanimaju..hocu da mogu da slobodno kupim tamo gde se proizvodi a to je kina..to sto nema carina na mercedes me ne zanima.

DZONIKG

pre 8 godina

Kineski telefoni su VRHUNSKI za pare koje kostaju ..u zadnje 2 godine sam kupio dva i apsolutno sam prezadovljan sa oba..naravno trebas da znas sta kupujes..ono cime nisam zadovoljan je ova banana zapadna kolonija koja nema nikakve carine prema uvozu i polovnog djubreta sa zapada dok prema Kine obicne gradjane kao mene DERE..npr za telefon koji me je kostao 145$ sa sve postarinom naplacena mi je carina od strane srbije od 55% ..to je vise od 30%!
Ali ono sto me je najvise iznerviralo je zadnji paket gde sam kupio paket led sijalica iz kine..kostale me 29$ sa sve postarinom a nasa evropska zapadna banana mi naplatila carinu od 2850 dinara..znaci carina skoro 100%!!!!!I uopste ih ne zanima koliko si platio i racun nego ti lupaju carinu proizvoljno !!!Tako da me vase evropske integracije uopste ne zanimaju..hocu da mogu da slobodno kupim tamo gde se proizvodi a to je kina..to sto nema carina na mercedes me ne zanima.

vlajko

pre 8 godina

zadnjih 5 godina kupujem telefone u kini i uvek sam bio prezadovoljan. naravno, koliko para toliko i muzike ali ma kako bilo uvek dobijem daleko vise nego za isti novac ovde. do pre par godina huawei i zte su bili kod nas nepoznati a to ne znaci da su tada bili losi

Rodila majka propalicu da nosi motalicu

pre 8 godina

@ Ja bih preporucio Ruske telefone koji su jos bolji od kineskih.
(Vlada Rus, 22. jul 2015 19:58)

Da su Ruski zaista jako dobri, o tome nema diskusije. Mene jedino malo smeta sto na ledjima uvek moram da nosim motalicu.

Mile

pre 8 godina

* Kineski punjači
Ja mislim na svakom vecem sajtu koji prodaje telefone imas da odaberes za koje trziste ide telefon il` da javis prodavcu koji da posalje.

* Slušalice
Dosta ljudi ih i ne koristi, onaj kome treba gledace telefon sa slusalicama il` kupiti neke koje njemu odgovaraju.

* Interna memorija
S`obizrom koja im cena, veca memorija nije ni potreba, generalno manje vise vecini nije potrebno vise od 4GB. a ako jeste, odes u prodavnicu i za 1-2k kupis karticu (Sto je opet jeftinije nego brand telefon sa vecom memorijom)

* Kamera
Kako koji model, kako kazu, koliko para toliko i muzike..

* Impresivne specifikacije koje razočaravaju
Problem je sto se aplikacije ne prave da rade na svih 8 jezgara

* Nepostojeća softverska podrška
Cista budalastina, na vecini telefona je android, xda developer sajt ima veliku zajednicu koja podrzava veliki broj modela telefona

* Bagovi
Isto kao iznad komentar.


Moja preporuka, ne kupujte bas najeftinije, jer tu vazi koliko para toliko i muzike.
A postoje modeli koji npr. kidaju samsung-a a dosta su jeftiniji od njega...

Xiaomi, Meizu, Huawei, ZTE, Lenovo su samo neki od naziva proizvodjaca koji imaju odlicne modele..

nisam jos za šišanje

pre 8 godina

Ne nego treba da krvavo placam naljepnicu na telefonu poznatog proizvođača plus marža 200 % ovih nasih trgovaca. Koje ti karekteristike trebaju pronadjes kineza, dobro iscitas forume a ne placene recenzije i imas ono sto ti treba za troduplo manje para.Ponosni vlasnik jednog takvog.

Vladislav

pre 8 godina

Ja godinama kupujem mob iz Kine , kupio sam ih preko 100kom , Huawei ,Zte ,Lenovo ,Xiaomi...
Najmocniji su trwnutno Xiaomi i Meizu ( Meizu MX4 je i najbrzi mob na svetu ) , uglavnom su to sve ok mob , desi se da nwka serija nekog proizvodjaca ne byde bas ok ali generalno su dobri , uz to hardveri ok cipset im je uglavnom snapsragon - znaci sa zapada ili njihov MTK koj je sasvim ok . Ja sam za sebe zadrzao Xiaomi , po meni trenutno najisplatlhiviji mob ne samo u Kini vec u svetu , cena + kvaliret , pogledajte na GSM areni bilo koj Xiaomi model i njwgov hardver a o sofreru da i ne diskutujemo , Xiaomi korosti OS MIUI fenomenalan softer , nema kocenja,bagova...optimizovan fantasticno , gasi aplikacije u pozadnini i vaa mob ce uvek raditi bez ikakvih priblema.

Jovan

pre 8 godina

Ko ne plati na mostu,platice na cupriji.Kinezi su jeftini,ali toliko losi "unutra" da kostaju vremena,zivaca i na kraju krajeva i dodatnog novca,pa se Nokia 1100 na kraju ucini kao spejs-satl.Realno,za kvalitetan telefon,kao i za kompjuter,treba odresiti kesu,jer dobar uredjaj u mnogome olaksava zivot.

FF

pre 8 godina

Ja i cimer smo imalo zte blade 3 i koristili smo ih pune 2 godine. Kad smo produzili ugovore sam presao na alcatel idol 2 a on na samsung trend plus a zte je dao ocu. Posle mesec dana je zamolio oca da se menjaju i da se vrati na zte... A ja sam mojim kinezom prezadovoljan.

bakicar

pre 8 godina

Kao ponosni vlasnik Lenovo K4 mogu da kažem da skoro ništa iz ovog teksta nije tačno, osim da rijetko dolaze sa ojačanim staklom. Kinez je zakon, mnogo bolji telefoni od prevaranata iz operatera. Takođe na kineskom tržištu Lenovo ne spada u skupe brendove, moj K4 je tek malo ispod flagship uređaja a košta 160$.

KoleM

pre 8 godina

Sve navedeno sam i ja mislio dok moj sin nije kupio telefon iz Kine. Cena najjeftinijeg u Srbiji a 8core, 16GB, kamera bolja od mog fotoaparata i noću odlične slike, ekran 6 inča, antutu 37000, slušalice, čitač otiska, nijednom zalagovao do sada.

Sunny

pre 8 godina

Koristim kineske telefone nekoliko godina. Paralelno i i phone, koji je 3X skuplji. iPhone jeste kvalitetniji, ali ne 3X. Uz to, moram da priynam da je ekran na iPhoneu do sad 4 puta pukao, a na Cubotu, za isto vreme ni jednom.
BTW, pogodite gde se proizvode svi ti poznati telefoni. I oni su kinezi.

ime

pre 8 godina

Ako izbacim "kineski" i podrazumevam samo mobilni telefon, lako bi mogao zamisliti nekog operatera mobilne telefonije kod nas. Uvale "nekineski" telefon koji reklamiras vise puta. Manje vise nabrojani su problemi koji se desavaju i sa izvikanim telefonima.
Nisam ljubitelj kineza, al budimo realni. Poznati telefon kupljen kod ovlastenog distribitera padne sa metar visine i ode gorila glass u milion komada.

Veljkoka

pre 8 godina

Ja sam do sada kupio oko 10 telefona i malo je reci da sam prezadovoljan kao i ljudi koji su mi verovali. Imam coolpad F1, pre godinu i nesto me je kostao 150EUR-a, tada je samsung S4 kostao duplo, a po kvalitetu izrade, kameri, specifikacijam i bateriji su bili tu negde. Da ne pricam da je moj coolpad bolji sa mrezom i wifi signalom, da je root lagan, a ROM-ova koliko hocete. Kineski telefoni su sve kvalitetniji i sa cenom lagano osvajaju trziste.

skene

pre 8 godina

Voyo A1 mini, Win tablet.
Kinez 100% za 100eura.
Ovde je takve konfiguracije 250€+,naravno neke "besne" marke
Radi savršeno....
Pravi mali PC.

Necu da me deru oni koji radnike ovde placaju 200€, adios...

Najeftinije, polovno, iz kine , sa Amazona.

pametnix

pre 8 godina

... imam kineski telefon 8 meseci (doogee), radi savršeno, nemam nijednu zamerku. Ako treba da se bira između nabudženih modela koji imaju gomilu bespotrebnih funkcija i koštaju minimum 500 evra i za
naše potrebe jako pristupačnih modela sve jačih kineskih proizvođača, naravno da neću da platim samsungu, htc-u i ostalim precenjenim proizvođačima. Naravno za svaki model možete naći na netu ocene korisnika i odabrati ono što vam odgovara...

Muad'Dib

pre 8 godina

... moje društvo je kupilo preko 30 telefona iz Kine i svi su odlični! Naravno cena odgovara kvalitetu unutar tog društva ali su dvostruko do cetvorostruko jeftiniji od "brendiranih" sličnih karakteristika. Birajte pametno, u rangu od 75 do 200 evra i nećete pogrešiti sigurno.

doogee.cc

pre 8 godina

Ja evo godinu dana koristim Doogee Voyager II dg310. bio je 60 eura i besplatna dostava za Bosnu.
Za godinu dana nije mi nijednom zablokirao ili da steka. Radi kao sat. Sad sam dobio i Update na 5.0 Android.

a ja sam ga narucio preko dx.com

Jednom

pre 8 godina

Kolega kupi Samsung,a ja GIGABYTE telefon...Njegov se vec 3x kvario pa ga je prodao,a ja moj GIGABYTE korustim i dalje...Cena je bila zanjegov 38 hiljada,a moj 19...
Specifikacije slicne,cak je Samsung imao losiju kameru!

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

(Mile)U pravu si u vecini komentara osim za internu memoriju.4gb je malo jer sam OS zauzima oko 1,5gb.Jedan broj apl.posebno veceg kapaciteta nemoguce je prebaciti na m.k. vec mora da stoji na tel.osim ako ne rutujes tel.(cm mod) onda mozes da radis sta hoces.Veci je problem zulumcari na carini koje nije briga za racun i koliko si platio vec po nekim njihovim kat. ili odokativno odredjuju carinu.Mozda sa nekim manje poznatim markama i uspes da prodjes jeftino ali su i oni nazalost culi za Lenovo,Huawei,Meizu i kidaju sa carinom!!

Dejan

pre 8 godina

ja imam kinesku kopiju smartfona i bez greske radi evo tacno godinu dana. Ne razumem omalovazavanje njihove industrije, pokazali su se za te neke stvarcice prilicno ok.

mile

pre 8 godina

Vec nekoliko telefona u nazad koristim kineske brendove koji su kod nas slabo poznati - JIAYU, OPPO,... Nije da je sve idealno, ali problema imam isto kao i sa brendovima tipa Samsung ili LG, a da ne pominjem da za vecinu kineza postoji MIUI rom, koji radi perfektno i daje iPhone like dozivljaj na Androidu.

bruce lee

pre 8 godina

Koristim OnePlus One i telefon je zaista ubica, nikada nije zabagovao. Procesor, kamera, ekran, gps prijemnik, muzički player, ... najbolji na tržištu. Teško koji model može da mu parira, možda par modela koji su u samom vrhu.

dragan

pre 8 godina

Citam i neverujem koji primitivizam u komentarima.Svi kazu da imaju po nekoliko mobilnih kineskih telefona i navodno su prezadovoljni.Ako ste prezadovoljni onda je dovoljan jeda.Manite se komunisticke price.Prvo nepostoji original kineski model.Sve su legalne ili nelegalne kopije.Jedino maska promenjena.Mi smo nekad "pravili" tv.Napred pise Ei kad otvoris u njemu sve philips,siemens itd.

mihajlo

pre 8 godina

Kad se nesto pokvari a pokvari se, nema serbisa, cak i ako ga ima pa skoro nema delova, onda ili nov ili povracaj novca ali covek kad uzme telefon zeli njime da se sluzi. Dobri su za pocetak nekoj od starije dece za upoznavanje i lupanje dok ne steknu odgovornost i tu se zavrsava stvar.

србин ло

pre 8 godina

HTC већ годинама користим и у самом је врху ако не и најбољи. Ниједан се није покварио под уговором а раде екстра.

anarhitekta

pre 8 godina

mlais m52. cena manje od $150. fantastičan. samo ukucajte mlais m52 review i pogledajte bilo koji review. pritom, nisam nezahtevni smartphone korisnik

sone

pre 8 godina

U januaru sam kopio ALCATEL one touch idol 2 mini i prezadovoljan sam kako radi , telefon ima aluminijumsku masku sa zadnje strane , dizajn je odlican , hardver takodje, tako da ne stoji da kineski nisu kvalitetni .

Srba

pre 8 godina

Sve ove probleme vam donose i poznata imena. npr. LG modeli u rangu oko 200€ koji su izašli prosle godine su isto imali 4GB memorije, ocajne kamere i nikada nisu dobili softverski update. Upravo na jednom takvom kucam. Nedostaju mi Sony i Motorola koji su pravili dobre telefone. Sada su tu samo LG koji je prevara, Samsung koji kosta previse a i dalje ima baterije koje traju 10 sata, i kinezi koji rade par meseci.

realno

pre 8 godina

Ako moze neko da mi odgovori,kakav je novi model Umi Iron? Po specifikacijama deluje odlicno,a i cena mu je fina. mada na utubetu deluje da je i odlicnih performansi i da je sve na mestu.

Siniša T.

pre 8 godina

Verovatno je poenta ovog teksta da nagovori onih par neodlučnih u Srbiji da kupe na 24 rate neki od fensi telefona za 1500 evra, bez kompromisa naravno.

Idem na selo

pre 8 godina

Ja sam kupio nekineski telefon kod naseg operatera i punjac je iz kine...tako da ne lupajte gluposti nego se informisite pre nego li objavite clanak.

Ja

pre 8 godina

Tekst je bio namenjen kineskim kopijama, koji i jesu krš, a ne top kinezima xiomi, zte....ali ovde vecina i ne čita tekst, samo je bitno biti pametan.

Tromb

pre 8 godina

Ceo clanak je trla baba lan i potpuno neutemeljen. Prilikom kupovine pise ti sta kupujes ako ne citas sam si kriv. Imam kineski smatrphone odlican je, placen 55 eura sa postarinom, napisu ti na kutiji da je unutra nesto ispod 20 eura da ne platis carinu , ljudi su profesionalci i vrlo su korektni. Sve je odlicno jedino je mogao punjac da bude malo elegantniji, ali za 55 eur tolerise se takva sitnica. Apsolutno nikakav problem s njim nemam niti sam imao. Onaj ko zeli da plati istu robu 10 ili 15 puta skuplje neka izvoli, ocigledno ima viska para, a manjak razuma jer je roba istog kvaliteta. Slusalice nisam dobio, ali je jasno pisalo u porudzbini da se slusalice dodatno porucuju. Jos jednom, ceo ovaj clanak je , sto se mene tice, cista magla.

Cika

pre 8 godina

Ja uzeo Lenovo P780, neverovatnih $110 na Amazonu, extra radi na 4.4.2, a baterija 3-4 dana lagano. od bagova, resetuje se sam od sebe jednom u mesec dana i ponekad zakoci youtube (ali, samo ponekad). Sve u svemu, za te pare odlican telefon, i neopisiva sloboda kad krenete negde na vikend, a ne morate da nosite punjac.

Dulex

pre 8 godina

Kao ponosni vlasnik Lenovo K4 mogu da kažem da skoro ništa iz ovog teksta nije tačno, osim da rijetko dolaze sa ojačanim staklom. Kinez je zakon, mnogo bolji telefoni od prevaranata iz operatera. Takođe na kineskom tržištu Lenovo ne spada u skupe brendove, moj K4 je tek malo ispod flagship uređaja a košta 160$.
(bakicar, 22. jul 2015 20:12) # Link kom
---------

K4 ne postoji, moguće je da si kupio fake telefon.

goxi

pre 8 godina

Ja sam kupio Leagoo "Elite 2" cim je izasao. MTK6592M , 8mpx selfie, 13mpx back cam, 5.5 720p gorilla c.g. 3" , 2gb ram, 16gb interna, octa-core 1.4 ghz, Baterija 3800 mah, oficijalni ROM sa glove mode, gesture sensom ,air sens , smarttouch i brdo drugih stvari.

Beli telefon , aluminijumske lajsne , ispadao mi na plocice par puta ... i dalje radi odlicno , ostecenja neprimetna. Ovaj npr., ima na aliju za 120 dolara. Antutu score oko 30000 ali izgled i kvalitet izrade sam vrh. LEAGOO je malo skuplji u odnosu na neke lower brandove iako je on isto samo dno sto se tice prepoznatljivosti. Slican je sa cenama i ponudom Lenovu i Elephone brendu.

Ne pada mi na pamet da nasim derikozama iskesiram 20k dinara za neki dual/quad core sa 1gb rama od 4.5-5" i baterijama od 2000mah.

Lepo prelistate aliexpress pa za interesantan model izguglate neki review i uverite se sta vam se nudi. MTK chipset je "mozda" losiji od qualcomma ali telefoni sa istim su neuporedivo pristupacniji. Konkretno , novi MTK chipovi (67xx) su sam vrh i imaju "bezobrazno" visoke antutu scorove.

Ovih dana planiram da narucim neki model MPIE brenda ili LEAGOO elite 3.

Mita

pre 8 godina

ki da čitam priče 'zadovoljnih' kupaca iz bloka 70
@(zoran1965, 23. jul 2015 09:29)

Niko neće realno da da neki komentar nečega što poseduje,da li to bio stan,auto ili telefon u ovom slučaju.Svi su najpametniji,svi sve znaju,i svačija imovina je najbolja,nema veze da li bio Xiojao ili Samsung ili Apple,ili da li vozio Mercedes ili Jaomao,ili da li stanuje u Knez Mihajlovoj ili u Marinkovoj bari...Smejurija.

dosledan

pre 8 godina

(dragan, 22. jul 2015 21:59)

Hahaha, kako da ne, ma EI je bas bio isto sto i phillips i siemens, ma u dlaku! Pa sto ga onda niko nije hteo?
Evo ja, Huawei, y550i, iz Nemacke mi donet Kinez, ne gasim ga uopste jer i ne baguje pa ne vidim zasto bih, prezadovoljan sam, sve trci, sve moze, ima neke simpaticne opcije koje nemaju mnogo skuplji modeli drugih proizvodjaca, npr. mogu svakoj aplikaciji (koja nije sistemska) pojedinacno da podesim da li hocu da bude na 3g ili na wifi. Da ne govorim da je tel 4g, jos samo da se telekom seti da procita sta je to.

Hehe

pre 8 godina

A ja kupio lumiu 535 za 100e. Touch nije bas precizan, ostalo je vrhunski. Nisam ocekivao da moze tako nesto za 100e!!! Nije kinez, nego microsoft, odavno sam raskrstio sa preskupim androidom (preskupim jer im samo skupi modeli rade kako treba!)

fer86

pre 8 godina

Ja sam recimo na kinezima zaradio poprilicno finu lovicu,uglavnom sam utrapio blizoj i daljoj rodbini te prijateljima coolpadove,utime, te pokoji cubot mjesto da placaju nekakve sljamsunge telekomima...Na svakom sam uzeo bar 30-40 eura a na nekima i duplo i opet su kupili jer su u usporedjenju sa poznatim brendovima opet ustedili i dobili kvalitetan uredjaj...evo bas sam uspio prosli tjedan uvaliti iuni u2 za 2200kn a kostao me s PDV-om 1600kn,dakle 600kn zarade iliti otprilike 80 eura..trenutno koristim meizu mx4 ali nestrpljivo iscekujem dolazak novog OP2 ciji je izlazak najavljen 27 vog mjeseca..Uglavnom ne bih se vise nikad vratio na mainstream modele koje nude telekomi i koji deru korisnike,kako kod nas u HR tako i kod vas u Srbiji vjerujem.

Đorđe

pre 8 godina

Ma ovaj lik iz 24sata je garant hteo da "kupi" telefon za dž. ako može. Naravno da i za kineski telefon treba izdvojiti malo viša para. Ako je iz Kine ne znači automatski da je džabe. Huawei G700 je odličan kineski telefon i kada sam ga uzeo pre dve godine cena je bila oko 300 eura.
Što bi moj otac rekao: "Kineski proizvod mi sasvim odgovara ako je zaista Made in PRC".

freelancer

pre 8 godina

Vrlo sam nepovjerljiv prema kineskim modelima telefona. Ne zbog hardvera već zbog softvera, poslije epizode sa Sailfish bloatware-om. Znači neka NN firma proizvede solidan telefon, na njega instalira custom ROM androida i to proda onda na nekim shop portalima.
Onda VI lijepo na njega instalirate mbank, cloud, mail, pinove i loginove ...
Vrlo brzo onda shvatite da onda niste VI kupili njihov telefon već oni vaš digitalni otisak.
Ne kažem da drugi to ne rade, ali ....

dufko

pre 8 godina

Uzeo na postpaid ugovor BLU Studio 5.0 s prošle godine (isti model se u svetu prodaje pod još nekoliko imena - Chery, Karbonn i sl) - telefon je fenomenalan ako se izuzme trajanje baterije, tj, softverski je problem a update-a nema. Kada bi baterija trajala duže od (10 sati ako samo stoji upaljen bez da se dira, 4-5 sati korišćenja) bio bi super telefon. Imam i Sony Xperia Z, telefon je za sve pohvale dok vam se nešto ne pokvari - pukao ekran i traže vam 150€ po servisima ... Srećom, braća Kinezi i tu uskaču u pomoć - za 30-tak € stigne iz Kine ekran sa sve ramom, tako da Kinezi su zakon!

Mao ce tung

pre 8 godina

Ceo tekst,a i komentari mi svi liče na isfrustriranu sirotinju koja nema para da kupi dobar telefon,pa sama sebe,a i druge ubeđuje da je prava stvar Kineski telefon,baš kao i Ruski auto.Svi bi najradije voleli da poseduju Ifon i Mercedes,ali pošto nemaju para moraju sebe da ubede da su dobri Jaomao i Moskvič.

Drug Igrutin

pre 8 godina

Imao sam ZTE Leo M1 i Lenovo А328. Sa oba sam bio prezadovoljan. Sledeci ce, ako Bog da biti Lenovo Vibe X2 - ekstra telefon za male pare ( doduše u Moskvi, ovde kod nas je skup).

Sanja

pre 8 godina

Tekst je bio namenjen kineskim kopijama, koji i jesu krš, a ne top kinezima xiomi, zte....ali ovde vecina i ne čita tekst, samo je bitno biti pametan.
@(Ja, 23. jul 2015 08:40)

Da...I sada se našli strašno uvređeni i povređeni jer imaju loš telefon.Kompleksi su čudo...

Jovan

pre 8 godina

Ko ne plati na mostu,platice na cupriji.Kinezi su jeftini,ali toliko losi "unutra" da kostaju vremena,zivaca i na kraju krajeva i dodatnog novca,pa se Nokia 1100 na kraju ucini kao spejs-satl.Realno,za kvalitetan telefon,kao i za kompjuter,treba odresiti kesu,jer dobar uredjaj u mnogome olaksava zivot.

dragan

pre 8 godina

Citam i neverujem koji primitivizam u komentarima.Svi kazu da imaju po nekoliko mobilnih kineskih telefona i navodno su prezadovoljni.Ako ste prezadovoljni onda je dovoljan jeda.Manite se komunisticke price.Prvo nepostoji original kineski model.Sve su legalne ili nelegalne kopije.Jedino maska promenjena.Mi smo nekad "pravili" tv.Napred pise Ei kad otvoris u njemu sve philips,siemens itd.

mihajlo

pre 8 godina

Kad se nesto pokvari a pokvari se, nema serbisa, cak i ako ga ima pa skoro nema delova, onda ili nov ili povracaj novca ali covek kad uzme telefon zeli njime da se sluzi. Dobri su za pocetak nekoj od starije dece za upoznavanje i lupanje dok ne steknu odgovornost i tu se zavrsava stvar.

sone

pre 8 godina

U januaru sam kopio ALCATEL one touch idol 2 mini i prezadovoljan sam kako radi , telefon ima aluminijumsku masku sa zadnje strane , dizajn je odlican , hardver takodje, tako da ne stoji da kineski nisu kvalitetni .

Rodila majka propalicu da nosi motalicu

pre 8 godina

@ Ja bih preporucio Ruske telefone koji su jos bolji od kineskih.
(Vlada Rus, 22. jul 2015 19:58)

Da su Ruski zaista jako dobri, o tome nema diskusije. Mene jedino malo smeta sto na ledjima uvek moram da nosim motalicu.

DZONIKG

pre 8 godina

Kineski telefoni su VRHUNSKI za pare koje kostaju ..u zadnje 2 godine sam kupio dva i apsolutno sam prezadovljan sa oba..naravno trebas da znas sta kupujes..ono cime nisam zadovoljan je ova banana zapadna kolonija koja nema nikakve carine prema uvozu i polovnog djubreta sa zapada dok prema Kine obicne gradjane kao mene DERE..npr za telefon koji me je kostao 145$ sa sve postarinom naplacena mi je carina od strane srbije od 55% ..to je vise od 30%!
Ali ono sto me je najvise iznerviralo je zadnji paket gde sam kupio paket led sijalica iz kine..kostale me 29$ sa sve postarinom a nasa evropska zapadna banana mi naplatila carinu od 2850 dinara..znaci carina skoro 100%!!!!!I uopste ih ne zanima koliko si platio i racun nego ti lupaju carinu proizvoljno !!!Tako da me vase evropske integracije uopste ne zanimaju..hocu da mogu da slobodno kupim tamo gde se proizvodi a to je kina..to sto nema carina na mercedes me ne zanima.

србин ло

pre 8 godina

HTC већ годинама користим и у самом је врху ако не и најбољи. Ниједан се није покварио под уговором а раде екстра.

Jednom

pre 8 godina

Kolega kupi Samsung,a ja GIGABYTE telefon...Njegov se vec 3x kvario pa ga je prodao,a ja moj GIGABYTE korustim i dalje...Cena je bila zanjegov 38 hiljada,a moj 19...
Specifikacije slicne,cak je Samsung imao losiju kameru!

Mile

pre 8 godina

* Kineski punjači
Ja mislim na svakom vecem sajtu koji prodaje telefone imas da odaberes za koje trziste ide telefon il` da javis prodavcu koji da posalje.

* Slušalice
Dosta ljudi ih i ne koristi, onaj kome treba gledace telefon sa slusalicama il` kupiti neke koje njemu odgovaraju.

* Interna memorija
S`obizrom koja im cena, veca memorija nije ni potreba, generalno manje vise vecini nije potrebno vise od 4GB. a ako jeste, odes u prodavnicu i za 1-2k kupis karticu (Sto je opet jeftinije nego brand telefon sa vecom memorijom)

* Kamera
Kako koji model, kako kazu, koliko para toliko i muzike..

* Impresivne specifikacije koje razočaravaju
Problem je sto se aplikacije ne prave da rade na svih 8 jezgara

* Nepostojeća softverska podrška
Cista budalastina, na vecini telefona je android, xda developer sajt ima veliku zajednicu koja podrzava veliki broj modela telefona

* Bagovi
Isto kao iznad komentar.


Moja preporuka, ne kupujte bas najeftinije, jer tu vazi koliko para toliko i muzike.
A postoje modeli koji npr. kidaju samsung-a a dosta su jeftiniji od njega...

Xiaomi, Meizu, Huawei, ZTE, Lenovo su samo neki od naziva proizvodjaca koji imaju odlicne modele..

Veljkoka

pre 8 godina

Ja sam do sada kupio oko 10 telefona i malo je reci da sam prezadovoljan kao i ljudi koji su mi verovali. Imam coolpad F1, pre godinu i nesto me je kostao 150EUR-a, tada je samsung S4 kostao duplo, a po kvalitetu izrade, kameri, specifikacijam i bateriji su bili tu negde. Da ne pricam da je moj coolpad bolji sa mrezom i wifi signalom, da je root lagan, a ROM-ova koliko hocete. Kineski telefoni su sve kvalitetniji i sa cenom lagano osvajaju trziste.

KoleM

pre 8 godina

Sve navedeno sam i ja mislio dok moj sin nije kupio telefon iz Kine. Cena najjeftinijeg u Srbiji a 8core, 16GB, kamera bolja od mog fotoaparata i noću odlične slike, ekran 6 inča, antutu 37000, slušalice, čitač otiska, nijednom zalagovao do sada.

Vladislav

pre 8 godina

Ja godinama kupujem mob iz Kine , kupio sam ih preko 100kom , Huawei ,Zte ,Lenovo ,Xiaomi...
Najmocniji su trwnutno Xiaomi i Meizu ( Meizu MX4 je i najbrzi mob na svetu ) , uglavnom su to sve ok mob , desi se da nwka serija nekog proizvodjaca ne byde bas ok ali generalno su dobri , uz to hardveri ok cipset im je uglavnom snapsragon - znaci sa zapada ili njihov MTK koj je sasvim ok . Ja sam za sebe zadrzao Xiaomi , po meni trenutno najisplatlhiviji mob ne samo u Kini vec u svetu , cena + kvaliret , pogledajte na GSM areni bilo koj Xiaomi model i njwgov hardver a o sofreru da i ne diskutujemo , Xiaomi korosti OS MIUI fenomenalan softer , nema kocenja,bagova...optimizovan fantasticno , gasi aplikacije u pozadnini i vaa mob ce uvek raditi bez ikakvih priblema.

vlajko

pre 8 godina

zadnjih 5 godina kupujem telefone u kini i uvek sam bio prezadovoljan. naravno, koliko para toliko i muzike ali ma kako bilo uvek dobijem daleko vise nego za isti novac ovde. do pre par godina huawei i zte su bili kod nas nepoznati a to ne znaci da su tada bili losi

FF

pre 8 godina

Ja i cimer smo imalo zte blade 3 i koristili smo ih pune 2 godine. Kad smo produzili ugovore sam presao na alcatel idol 2 a on na samsung trend plus a zte je dao ocu. Posle mesec dana je zamolio oca da se menjaju i da se vrati na zte... A ja sam mojim kinezom prezadovoljan.

bakicar

pre 8 godina

Kao ponosni vlasnik Lenovo K4 mogu da kažem da skoro ništa iz ovog teksta nije tačno, osim da rijetko dolaze sa ojačanim staklom. Kinez je zakon, mnogo bolji telefoni od prevaranata iz operatera. Takođe na kineskom tržištu Lenovo ne spada u skupe brendove, moj K4 je tek malo ispod flagship uređaja a košta 160$.

nisam jos za šišanje

pre 8 godina

Ne nego treba da krvavo placam naljepnicu na telefonu poznatog proizvođača plus marža 200 % ovih nasih trgovaca. Koje ti karekteristike trebaju pronadjes kineza, dobro iscitas forume a ne placene recenzije i imas ono sto ti treba za troduplo manje para.Ponosni vlasnik jednog takvog.

mile

pre 8 godina

Vec nekoliko telefona u nazad koristim kineske brendove koji su kod nas slabo poznati - JIAYU, OPPO,... Nije da je sve idealno, ali problema imam isto kao i sa brendovima tipa Samsung ili LG, a da ne pominjem da za vecinu kineza postoji MIUI rom, koji radi perfektno i daje iPhone like dozivljaj na Androidu.

Srba

pre 8 godina

Sve ove probleme vam donose i poznata imena. npr. LG modeli u rangu oko 200€ koji su izašli prosle godine su isto imali 4GB memorije, ocajne kamere i nikada nisu dobili softverski update. Upravo na jednom takvom kucam. Nedostaju mi Sony i Motorola koji su pravili dobre telefone. Sada su tu samo LG koji je prevara, Samsung koji kosta previse a i dalje ima baterije koje traju 10 sata, i kinezi koji rade par meseci.

Mao ce tung

pre 8 godina

Ceo tekst,a i komentari mi svi liče na isfrustriranu sirotinju koja nema para da kupi dobar telefon,pa sama sebe,a i druge ubeđuje da je prava stvar Kineski telefon,baš kao i Ruski auto.Svi bi najradije voleli da poseduju Ifon i Mercedes,ali pošto nemaju para moraju sebe da ubede da su dobri Jaomao i Moskvič.

Sunny

pre 8 godina

Koristim kineske telefone nekoliko godina. Paralelno i i phone, koji je 3X skuplji. iPhone jeste kvalitetniji, ali ne 3X. Uz to, moram da priynam da je ekran na iPhoneu do sad 4 puta pukao, a na Cubotu, za isto vreme ni jednom.
BTW, pogodite gde se proizvode svi ti poznati telefoni. I oni su kinezi.

anarhitekta

pre 8 godina

mlais m52. cena manje od $150. fantastičan. samo ukucajte mlais m52 review i pogledajte bilo koji review. pritom, nisam nezahtevni smartphone korisnik

Dejan

pre 8 godina

ja imam kinesku kopiju smartfona i bez greske radi evo tacno godinu dana. Ne razumem omalovazavanje njihove industrije, pokazali su se za te neke stvarcice prilicno ok.

Muad'Dib

pre 8 godina

... moje društvo je kupilo preko 30 telefona iz Kine i svi su odlični! Naravno cena odgovara kvalitetu unutar tog društva ali su dvostruko do cetvorostruko jeftiniji od "brendiranih" sličnih karakteristika. Birajte pametno, u rangu od 75 do 200 evra i nećete pogrešiti sigurno.

pametnix

pre 8 godina

... imam kineski telefon 8 meseci (doogee), radi savršeno, nemam nijednu zamerku. Ako treba da se bira između nabudženih modela koji imaju gomilu bespotrebnih funkcija i koštaju minimum 500 evra i za
naše potrebe jako pristupačnih modela sve jačih kineskih proizvođača, naravno da neću da platim samsungu, htc-u i ostalim precenjenim proizvođačima. Naravno za svaki model možete naći na netu ocene korisnika i odabrati ono što vam odgovara...

bruce lee

pre 8 godina

Koristim OnePlus One i telefon je zaista ubica, nikada nije zabagovao. Procesor, kamera, ekran, gps prijemnik, muzički player, ... najbolji na tržištu. Teško koji model može da mu parira, možda par modela koji su u samom vrhu.

skene

pre 8 godina

Voyo A1 mini, Win tablet.
Kinez 100% za 100eura.
Ovde je takve konfiguracije 250€+,naravno neke "besne" marke
Radi savršeno....
Pravi mali PC.

Necu da me deru oni koji radnike ovde placaju 200€, adios...

Najeftinije, polovno, iz kine , sa Amazona.

doogee.cc

pre 8 godina

Ja evo godinu dana koristim Doogee Voyager II dg310. bio je 60 eura i besplatna dostava za Bosnu.
Za godinu dana nije mi nijednom zablokirao ili da steka. Radi kao sat. Sad sam dobio i Update na 5.0 Android.

a ja sam ga narucio preko dx.com

realno

pre 8 godina

Ako moze neko da mi odgovori,kakav je novi model Umi Iron? Po specifikacijama deluje odlicno,a i cena mu je fina. mada na utubetu deluje da je i odlicnih performansi i da je sve na mestu.

ime

pre 8 godina

Ako izbacim "kineski" i podrazumevam samo mobilni telefon, lako bi mogao zamisliti nekog operatera mobilne telefonije kod nas. Uvale "nekineski" telefon koji reklamiras vise puta. Manje vise nabrojani su problemi koji se desavaju i sa izvikanim telefonima.
Nisam ljubitelj kineza, al budimo realni. Poznati telefon kupljen kod ovlastenog distribitera padne sa metar visine i ode gorila glass u milion komada.

VECITO U MINUSU

pre 8 godina

(Mile)U pravu si u vecini komentara osim za internu memoriju.4gb je malo jer sam OS zauzima oko 1,5gb.Jedan broj apl.posebno veceg kapaciteta nemoguce je prebaciti na m.k. vec mora da stoji na tel.osim ako ne rutujes tel.(cm mod) onda mozes da radis sta hoces.Veci je problem zulumcari na carini koje nije briga za racun i koliko si platio vec po nekim njihovim kat. ili odokativno odredjuju carinu.Mozda sa nekim manje poznatim markama i uspes da prodjes jeftino ali su i oni nazalost culi za Lenovo,Huawei,Meizu i kidaju sa carinom!!

fer86

pre 8 godina

Ja sam recimo na kinezima zaradio poprilicno finu lovicu,uglavnom sam utrapio blizoj i daljoj rodbini te prijateljima coolpadove,utime, te pokoji cubot mjesto da placaju nekakve sljamsunge telekomima...Na svakom sam uzeo bar 30-40 eura a na nekima i duplo i opet su kupili jer su u usporedjenju sa poznatim brendovima opet ustedili i dobili kvalitetan uredjaj...evo bas sam uspio prosli tjedan uvaliti iuni u2 za 2200kn a kostao me s PDV-om 1600kn,dakle 600kn zarade iliti otprilike 80 eura..trenutno koristim meizu mx4 ali nestrpljivo iscekujem dolazak novog OP2 ciji je izlazak najavljen 27 vog mjeseca..Uglavnom ne bih se vise nikad vratio na mainstream modele koje nude telekomi i koji deru korisnike,kako kod nas u HR tako i kod vas u Srbiji vjerujem.

Sanja

pre 8 godina

Tekst je bio namenjen kineskim kopijama, koji i jesu krš, a ne top kinezima xiomi, zte....ali ovde vecina i ne čita tekst, samo je bitno biti pametan.
@(Ja, 23. jul 2015 08:40)

Da...I sada se našli strašno uvređeni i povređeni jer imaju loš telefon.Kompleksi su čudo...

goxi

pre 8 godina

Ja sam kupio Leagoo "Elite 2" cim je izasao. MTK6592M , 8mpx selfie, 13mpx back cam, 5.5 720p gorilla c.g. 3" , 2gb ram, 16gb interna, octa-core 1.4 ghz, Baterija 3800 mah, oficijalni ROM sa glove mode, gesture sensom ,air sens , smarttouch i brdo drugih stvari.

Beli telefon , aluminijumske lajsne , ispadao mi na plocice par puta ... i dalje radi odlicno , ostecenja neprimetna. Ovaj npr., ima na aliju za 120 dolara. Antutu score oko 30000 ali izgled i kvalitet izrade sam vrh. LEAGOO je malo skuplji u odnosu na neke lower brandove iako je on isto samo dno sto se tice prepoznatljivosti. Slican je sa cenama i ponudom Lenovu i Elephone brendu.

Ne pada mi na pamet da nasim derikozama iskesiram 20k dinara za neki dual/quad core sa 1gb rama od 4.5-5" i baterijama od 2000mah.

Lepo prelistate aliexpress pa za interesantan model izguglate neki review i uverite se sta vam se nudi. MTK chipset je "mozda" losiji od qualcomma ali telefoni sa istim su neuporedivo pristupacniji. Konkretno , novi MTK chipovi (67xx) su sam vrh i imaju "bezobrazno" visoke antutu scorove.

Ovih dana planiram da narucim neki model MPIE brenda ili LEAGOO elite 3.

Tromb

pre 8 godina

Ceo clanak je trla baba lan i potpuno neutemeljen. Prilikom kupovine pise ti sta kupujes ako ne citas sam si kriv. Imam kineski smatrphone odlican je, placen 55 eura sa postarinom, napisu ti na kutiji da je unutra nesto ispod 20 eura da ne platis carinu , ljudi su profesionalci i vrlo su korektni. Sve je odlicno jedino je mogao punjac da bude malo elegantniji, ali za 55 eur tolerise se takva sitnica. Apsolutno nikakav problem s njim nemam niti sam imao. Onaj ko zeli da plati istu robu 10 ili 15 puta skuplje neka izvoli, ocigledno ima viska para, a manjak razuma jer je roba istog kvaliteta. Slusalice nisam dobio, ali je jasno pisalo u porudzbini da se slusalice dodatno porucuju. Jos jednom, ceo ovaj clanak je , sto se mene tice, cista magla.

Mita

pre 8 godina

ki da čitam priče 'zadovoljnih' kupaca iz bloka 70
@(zoran1965, 23. jul 2015 09:29)

Niko neće realno da da neki komentar nečega što poseduje,da li to bio stan,auto ili telefon u ovom slučaju.Svi su najpametniji,svi sve znaju,i svačija imovina je najbolja,nema veze da li bio Xiojao ili Samsung ili Apple,ili da li vozio Mercedes ili Jaomao,ili da li stanuje u Knez Mihajlovoj ili u Marinkovoj bari...Smejurija.

freelancer

pre 8 godina

Vrlo sam nepovjerljiv prema kineskim modelima telefona. Ne zbog hardvera već zbog softvera, poslije epizode sa Sailfish bloatware-om. Znači neka NN firma proizvede solidan telefon, na njega instalira custom ROM androida i to proda onda na nekim shop portalima.
Onda VI lijepo na njega instalirate mbank, cloud, mail, pinove i loginove ...
Vrlo brzo onda shvatite da onda niste VI kupili njihov telefon već oni vaš digitalni otisak.
Ne kažem da drugi to ne rade, ali ....

Ja

pre 8 godina

Tekst je bio namenjen kineskim kopijama, koji i jesu krš, a ne top kinezima xiomi, zte....ali ovde vecina i ne čita tekst, samo je bitno biti pametan.

Dulex

pre 8 godina

Kao ponosni vlasnik Lenovo K4 mogu da kažem da skoro ništa iz ovog teksta nije tačno, osim da rijetko dolaze sa ojačanim staklom. Kinez je zakon, mnogo bolji telefoni od prevaranata iz operatera. Takođe na kineskom tržištu Lenovo ne spada u skupe brendove, moj K4 je tek malo ispod flagship uređaja a košta 160$.
(bakicar, 22. jul 2015 20:12) # Link kom
---------

K4 ne postoji, moguće je da si kupio fake telefon.

Hehe

pre 8 godina

A ja kupio lumiu 535 za 100e. Touch nije bas precizan, ostalo je vrhunski. Nisam ocekivao da moze tako nesto za 100e!!! Nije kinez, nego microsoft, odavno sam raskrstio sa preskupim androidom (preskupim jer im samo skupi modeli rade kako treba!)

Drug Igrutin

pre 8 godina

Imao sam ZTE Leo M1 i Lenovo А328. Sa oba sam bio prezadovoljan. Sledeci ce, ako Bog da biti Lenovo Vibe X2 - ekstra telefon za male pare ( doduše u Moskvi, ovde kod nas je skup).

dosledan

pre 8 godina

(dragan, 22. jul 2015 21:59)

Hahaha, kako da ne, ma EI je bas bio isto sto i phillips i siemens, ma u dlaku! Pa sto ga onda niko nije hteo?
Evo ja, Huawei, y550i, iz Nemacke mi donet Kinez, ne gasim ga uopste jer i ne baguje pa ne vidim zasto bih, prezadovoljan sam, sve trci, sve moze, ima neke simpaticne opcije koje nemaju mnogo skuplji modeli drugih proizvodjaca, npr. mogu svakoj aplikaciji (koja nije sistemska) pojedinacno da podesim da li hocu da bude na 3g ili na wifi. Da ne govorim da je tel 4g, jos samo da se telekom seti da procita sta je to.

Idem na selo

pre 8 godina

Ja sam kupio nekineski telefon kod naseg operatera i punjac je iz kine...tako da ne lupajte gluposti nego se informisite pre nego li objavite clanak.

dufko

pre 8 godina

Uzeo na postpaid ugovor BLU Studio 5.0 s prošle godine (isti model se u svetu prodaje pod još nekoliko imena - Chery, Karbonn i sl) - telefon je fenomenalan ako se izuzme trajanje baterije, tj, softverski je problem a update-a nema. Kada bi baterija trajala duže od (10 sati ako samo stoji upaljen bez da se dira, 4-5 sati korišćenja) bio bi super telefon. Imam i Sony Xperia Z, telefon je za sve pohvale dok vam se nešto ne pokvari - pukao ekran i traže vam 150€ po servisima ... Srećom, braća Kinezi i tu uskaču u pomoć - za 30-tak € stigne iz Kine ekran sa sve ramom, tako da Kinezi su zakon!

Đorđe

pre 8 godina

Ma ovaj lik iz 24sata je garant hteo da "kupi" telefon za dž. ako može. Naravno da i za kineski telefon treba izdvojiti malo viša para. Ako je iz Kine ne znači automatski da je džabe. Huawei G700 je odličan kineski telefon i kada sam ga uzeo pre dve godine cena je bila oko 300 eura.
Što bi moj otac rekao: "Kineski proizvod mi sasvim odgovara ako je zaista Made in PRC".

Cika

pre 8 godina

Ja uzeo Lenovo P780, neverovatnih $110 na Amazonu, extra radi na 4.4.2, a baterija 3-4 dana lagano. od bagova, resetuje se sam od sebe jednom u mesec dana i ponekad zakoci youtube (ali, samo ponekad). Sve u svemu, za te pare odlican telefon, i neopisiva sloboda kad krenete negde na vikend, a ne morate da nosite punjac.

Siniša T.

pre 8 godina

Verovatno je poenta ovog teksta da nagovori onih par neodlučnih u Srbiji da kupe na 24 rate neki od fensi telefona za 1500 evra, bez kompromisa naravno.