Utorak, 30.06.2015.

08:09

EU zbija redove, Cipras dobio pismo

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu rekao kako ne vidi volju među državama članicama da pristanu na Ciprasov zahtev

Izvor: Tanjug

EU zbija redove, Cipras dobio pismo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Cenzura

pre 8 godina

sigurno niko nece hteti tako lako da izadje iz EU, koliko god se nasim proruskim komentatorima cinilo drugacije.
(nebotovan, 30. jun 2015 12:11) # Link komentara.........
Pazi, da se ne ugrizeš za jezik. Evropski san je izčezuo.

Grof

pre 8 godina

(StefanL, 30. jun 2015 10:25)
Ajd kada si uporedio Grke i Srbe da idemo do kraja.
BDP GRCKE 2013 GODINE 242 MILIJARDE DOLARA
BDP SRBIJE 2013 42.5 MILIJARDI DOLARA.
Prosecan Grk zaradi 5 puta vise od prosecnog Srbina. Na godisnjem nivou. Sto znaci za za jedan Grcki zivot prosecnom Srbinu treba PET ZIVOTA. E toliko smo u buli dragi moj. O dugu koji Grci imaju neka se oni brinu i brinu su mnogo bolje nego mi koji imamo ZAKON da ne smemo da se zaduujemo a to radimo i time svi poslanici koji glasaju za zaduzivanje treba da budu u zatvoru zbog VELEIZDAJE. I na kraju krajeva Grke ni posle 320 milijardi ne mogu da kupe. A nas su kupili lagano cak se utrkujemo sta cemo sve da im poklonimo. Krenuli smo od Nisa dacemo telekom i zavrsiti za EPSom. Zivi bili pa videli. I na kraju krajeva radicemo svi za minimalac koji necemo smeti da podignemo zbog stranog sefa a kada se bunimo on ce reci pa to je po zakonu tvoje zemlje. Moderni robovi koji Grci ne zele da budu i hvala im na tome.

nebotovan

pre 8 godina

nemci su izgleda odlucili da zavedu finansijsku disciplinu u evropi. izgleda da ce biti ko nece da se pridrzava moze slobodno da ide iz EU, cini mi se da je takav stav preovladao. a sigurno niko nece hteti tako lako da izadje iz EU, koliko god se nasim proruskim komentatorima cinilo drugacije.

cenzura

pre 8 godina

Lako je sa Grckom,1,8% ukupnog proizvoda EU,a 370 milijardi duga.Podemos u Spaniji hoce istu stvar,da bi oporavili ekonomiju,koja je u ocajnom stanju.E oni ce da izazovu pravi"pozar"na berzi,sa 12% ucesca u ekonomiji EU.Juce su berze gubime u proseku 5%,sa Spanijom ce biti duplo.Pa neka se zapitaju ko vise gubi............ Vidim, da se puno ljudi odlučuje kritizirati Ciprasa. Greška, ovo je odluka o izlasku Grčke o izlasku Grčke iz monetarne unije. Za ovo na izborima Cipras nije dobio mandata. Logična posledica je referendum, bez obzira jeli se tebi svidža ili ne. O tom neka odluče sami Grci. Pošteno?

Cenzura

pre 8 godina

Nažalost, vaša vlada je napustila pregovore o programu pomoći", rekao je on i istakao kako nakon isteka dosadašnjeg programa pomoći sutra Grčka može da zatraži novu pomoć.. ..........Donalde, brzo si se naučio jezik zapadnih demokrata. Nazivaš stezanje užeta oko vrata Grčke, pomoč. To je po oč banksterima a ne Grcima.

Slovenec

pre 8 godina

Slovenija je pod pritiskom EU posudila Grčkoj 240 milijuna eura i uz to dala jamstva za još milijardu evra. A nakon sedam godina "bolnih" rezova plate u grčkom javnom sektorju te penzije još uvek su veće nego u Sloveniji. Uz to je zanimljivo da u Grčkoj vrlo retko dobiješ račun u kafićima, restoranima ... Ovde zaista nema logike. Pa nisu Grci baš najpametniji pa da u nedogled za...avaju sve ostale.

smajli

pre 8 godina

provincijalac... Ovo je deo poslednje pomoći Grčkoj od par milijardi €, inače deo od oko 150000000000€ koje su im poslate od početka krize da ne bi potonuli. A Ciprasa ionako boli ona stvar, ostala je ova zadnja tranša koja je ništa naspram dobijenog, pa se uhvatio kockanja.

xim

pre 8 godina

(Stefan, 30. jun 2015 09:08)

Tacno Stefane! Takodje pored Spanije, Italije, Portugalije, Slovenije, Irske, koje polako istim reformama i stednjom isplivavaju iz krize, jedino Grci traze jos!? Zasto? Zato sto osim turizma nemaju nista. Zato sto misle da im je Bog dao more i to je to. Ali dobro, sve to i nekako, ali da ne mogu ili pre bih rekao ne zele da rese pitanje korupcije, koje je i pojelo Grcku.

torcida_trebinje

pre 8 godina

i nema popustanja ! grci kao nisu trosili nezaradjeni novac?
rasipali se... EU nece popustiti jer onda gubi kredibilitet i pitanje dana je kad bi neko isto uradio,koga nema bez njega se moze, baj baj grci... ma ja sad ce se Eveopa urusit, a vi cete profitirag?.malo morgen.... premali ste

EU citizen^2

pre 8 godina

Evropo ne popustaj.
Odlaganje mesec, dva, tri ili godinu nece promeniti nista. Grcka vlada i administracija su nesposobne da uvedu red u zemlji. Nije dovoljno samo smanjivati plate/penzije kada naplata poreza i PDV-a prakticno ne funkcionise.
I to nije nista novo. Grcka je takva jos od posle Drugog svetskog rata.

drrr

pre 8 godina

Cipras blefer poput Slobe. za 6 meseci ce da trazi azil
van Grcke kada ga masa potrazi.
(Sluzbenik, 30. jun 2015 08:40)

hahhahaaa neka trazi azil u Rusiji i neka ga smeste do mire i marka milosevic, bogoljuba karica, janukovica i ostalih primeraka...
kakvi amateri, a grci.....strasno razocarenje sta su izabrali.

draganz

pre 8 godina

Moze li malo komentara bez navijanja za protiv i da li su Grci lencuge ili ne. Javljam se iz Grcke, utisak je da vecina nije za prihvatanje uslova koji se traze od Grka (smanjenje plata i penzija, velika otpustanja u drzavnim sluzbama, povecanja poreza..) Generalno, stariju su za prihvatanje, mladji za napustanje EU. Na neki nacin slicno kao kod nas, starija generacija je uvek podrzavala nepromene, mladja, promene.

DraganA

pre 8 godina

Siriza prevara od partije - Tipicni Komunisti i demagozi. Dodju sa ruzicastim idejama i za sve lose optuze zapadni kapitalizam. Meni banka nikada nije oprostila niti jedan kredit vec sam svaki morala da vratim a ovim neradnicima iz Grcke je oprosteno 200 miliona i ni to im nije dosta. Nek malo stegnu kais i vide kako je nama.

Milorad

pre 8 godina

Po cemu Cipras "blefira",posto su mu mocnici iz EU,prvenstveno Nemacka, lihvarski opljackale drzavu!?
Kako bilo ko iz Srbije moze biti na strani surovih kapitalista,lihvara pljackasa,novih kolonizatora sveta,kada smo se pre kratkog vremena uverili sta je njihov "milosrdni andjeo"!?

vrlo prosto

pre 8 godina

Zbijaju redove jer se plase domino efekta. Ako ode Grcka i proglasi moratorijum na dugove, evo za njima Italije, Spanije, Slovenije, Hrvatske........ Propade plan o kupovini nacionalnih blaga za bezvredan papir

P.S. To ne znaci da ce zapadni bankari gladovati ili da nece imati za najnovijeg mercedesa S klase, odnosno za letoavnje u nakskupljim hotelima sa room-service uslugom. Tako da srpski oozavatelji ECB i MMF-a mogu da odahnu

StefanL

pre 8 godina

Ne razumem šta Grci hoće! Ima ih 11 miliona, a zadužili su se 328 milijardi evra! Znači javni dug po glavi im je više od 7 puta veći nego prosečnog Srbina! Pa ko će to da vrati!?
Ovaj populista će da uvali Grčku u velike probleme i da im uništi turističku sezonu od koje imaju 30 milijardi evra godišnje!

Cipiripi

pre 8 godina

Dobro da mu je Poljak, kao i Slovaci, Holandjani, Finci, Litvanci i mnogi drugi rekao da tako ne moze. Cipras misli da samo Nemacka i Francuska hoce novac nazad. I Spanija i Italija su poverenici, i ako i tamo ne "cvetaju ruze"

drvobradi

pre 8 godina

@Sluzbenik
On je sebe oprao pozivanjem na referendum, a sasvim demokratski je da se o ovako necemu glasa upravo na referendumu (doduse to je trebao ranije da uradi). Red je da svako preuzme svoj deo odgovornosti.

Mufljuz

pre 8 godina

Shvatio je Cipras da ce EU vise kostati izlaz Grcke nego ono sto on trazi od EU. Samo EU to jos nije shvatila ... sto pre shvati (i prihvati) bolje za sve.

ZoranNS

pre 8 godina

Ko se sa kim igra, da li Eu sa Grčkom, Grčka sa Eu, Grčka sa narodom, Eu sa narodom, ono što je sigurno, narod će platiti sve, kao i do sada.

pera

pre 8 godina

Podrska za bracu grke, mislim da je vreme da se budimo iz duznickog ropstva. Od radnika u fabrikama 70ih i 80ih koji su pristojno ziveli o svoje plate sa normalnim radnim vremenom, dosli smo u situaciju da zivote provodimo na poslu ne bili preharnili porodicu. Kapitalizam nam uzima dusu. Vreme je da svi kazemo DOSTA JE!

Stefan

pre 8 godina

EU pokušava da odbrani poziciju novih, uspešnih članica EU sa istoke Evrope. Pre svga tu su Poljska, Češka, Slovačka i Estonija, ali i Slovenija.
Ove države su uspešne. Imaju vrlo nisku stopu nezaposlenosti, rast bdp, al isa druge strane, sem u Sloveniji, plate i penzije su čak i niže nego u Grčkoj.
Ove zemlej su učestvovale u davanju pomoći Grčkoj, E,sad treba videti reakciju jednog prosečnog Poljaka, čija ekonomija je zdrava, a on od svojih prosečnih 800evra odvaja da bi se pomagala Grčka a ta pomnoć ide samo u plate, penzije i socijalu.
Pa zašto bi onda pomagali?
Dakle, to i jeste poenta. Nemačka pasta, neće ni Francuska, ali može biti i već ih ima loših reakcija na istoku Evrope i to može biti domino efekat. Zato EU I pokušava da disciplinuje Grčku.

mk

pre 8 godina

Lako je sa Grckom,1,8% ukupnog proizvoda EU,a 370 milijardi duga.Podemos u Spaniji hoce istu stvar,da bi oporavili ekonomiju,koja je u ocajnom stanju.E oni ce da izazovu pravi"pozar"na berzi,sa 12% ucesca u ekonomiji EU.Juce su berze gubime u proseku 5%,sa Spanijom ce biti duplo.Pa neka se zapitaju ko vise gubi.

pokazite da je Evropa demokratija

pre 8 godina

Narod Grcke ce ovo da shvati kao uslovljavanje, sto nije dobro za ostatak Evrope. Ne verujem da ce odjednom biti zadovoljni povratkom na staro. Mislim da je kompromis najbolje resenje.

pera

pre 8 godina

Podrska za bracu grke, mislim da je vreme da se budimo iz duznickog ropstva. Od radnika u fabrikama 70ih i 80ih koji su pristojno ziveli o svoje plate sa normalnim radnim vremenom, dosli smo u situaciju da zivote provodimo na poslu ne bili preharnili porodicu. Kapitalizam nam uzima dusu. Vreme je da svi kazemo DOSTA JE!

ZoranNS

pre 8 godina

Ko se sa kim igra, da li Eu sa Grčkom, Grčka sa Eu, Grčka sa narodom, Eu sa narodom, ono što je sigurno, narod će platiti sve, kao i do sada.

mk

pre 8 godina

Lako je sa Grckom,1,8% ukupnog proizvoda EU,a 370 milijardi duga.Podemos u Spaniji hoce istu stvar,da bi oporavili ekonomiju,koja je u ocajnom stanju.E oni ce da izazovu pravi"pozar"na berzi,sa 12% ucesca u ekonomiji EU.Juce su berze gubime u proseku 5%,sa Spanijom ce biti duplo.Pa neka se zapitaju ko vise gubi.

Stefan

pre 8 godina

EU pokušava da odbrani poziciju novih, uspešnih članica EU sa istoke Evrope. Pre svga tu su Poljska, Češka, Slovačka i Estonija, ali i Slovenija.
Ove države su uspešne. Imaju vrlo nisku stopu nezaposlenosti, rast bdp, al isa druge strane, sem u Sloveniji, plate i penzije su čak i niže nego u Grčkoj.
Ove zemlej su učestvovale u davanju pomoći Grčkoj, E,sad treba videti reakciju jednog prosečnog Poljaka, čija ekonomija je zdrava, a on od svojih prosečnih 800evra odvaja da bi se pomagala Grčka a ta pomnoć ide samo u plate, penzije i socijalu.
Pa zašto bi onda pomagali?
Dakle, to i jeste poenta. Nemačka pasta, neće ni Francuska, ali može biti i već ih ima loših reakcija na istoku Evrope i to može biti domino efekat. Zato EU I pokušava da disciplinuje Grčku.

drvobradi

pre 8 godina

@Sluzbenik
On je sebe oprao pozivanjem na referendum, a sasvim demokratski je da se o ovako necemu glasa upravo na referendumu (doduse to je trebao ranije da uradi). Red je da svako preuzme svoj deo odgovornosti.

Grof

pre 8 godina

(StefanL, 30. jun 2015 10:25)
Ajd kada si uporedio Grke i Srbe da idemo do kraja.
BDP GRCKE 2013 GODINE 242 MILIJARDE DOLARA
BDP SRBIJE 2013 42.5 MILIJARDI DOLARA.
Prosecan Grk zaradi 5 puta vise od prosecnog Srbina. Na godisnjem nivou. Sto znaci za za jedan Grcki zivot prosecnom Srbinu treba PET ZIVOTA. E toliko smo u buli dragi moj. O dugu koji Grci imaju neka se oni brinu i brinu su mnogo bolje nego mi koji imamo ZAKON da ne smemo da se zaduujemo a to radimo i time svi poslanici koji glasaju za zaduzivanje treba da budu u zatvoru zbog VELEIZDAJE. I na kraju krajeva Grke ni posle 320 milijardi ne mogu da kupe. A nas su kupili lagano cak se utrkujemo sta cemo sve da im poklonimo. Krenuli smo od Nisa dacemo telekom i zavrsiti za EPSom. Zivi bili pa videli. I na kraju krajeva radicemo svi za minimalac koji necemo smeti da podignemo zbog stranog sefa a kada se bunimo on ce reci pa to je po zakonu tvoje zemlje. Moderni robovi koji Grci ne zele da budu i hvala im na tome.

Milorad

pre 8 godina

Po cemu Cipras "blefira",posto su mu mocnici iz EU,prvenstveno Nemacka, lihvarski opljackale drzavu!?
Kako bilo ko iz Srbije moze biti na strani surovih kapitalista,lihvara pljackasa,novih kolonizatora sveta,kada smo se pre kratkog vremena uverili sta je njihov "milosrdni andjeo"!?

vrlo prosto

pre 8 godina

Zbijaju redove jer se plase domino efekta. Ako ode Grcka i proglasi moratorijum na dugove, evo za njima Italije, Spanije, Slovenije, Hrvatske........ Propade plan o kupovini nacionalnih blaga za bezvredan papir

P.S. To ne znaci da ce zapadni bankari gladovati ili da nece imati za najnovijeg mercedesa S klase, odnosno za letoavnje u nakskupljim hotelima sa room-service uslugom. Tako da srpski oozavatelji ECB i MMF-a mogu da odahnu

StefanL

pre 8 godina

Ne razumem šta Grci hoće! Ima ih 11 miliona, a zadužili su se 328 milijardi evra! Znači javni dug po glavi im je više od 7 puta veći nego prosečnog Srbina! Pa ko će to da vrati!?
Ovaj populista će da uvali Grčku u velike probleme i da im uništi turističku sezonu od koje imaju 30 milijardi evra godišnje!

cenzura

pre 8 godina

Lako je sa Grckom,1,8% ukupnog proizvoda EU,a 370 milijardi duga.Podemos u Spaniji hoce istu stvar,da bi oporavili ekonomiju,koja je u ocajnom stanju.E oni ce da izazovu pravi"pozar"na berzi,sa 12% ucesca u ekonomiji EU.Juce su berze gubime u proseku 5%,sa Spanijom ce biti duplo.Pa neka se zapitaju ko vise gubi............ Vidim, da se puno ljudi odlučuje kritizirati Ciprasa. Greška, ovo je odluka o izlasku Grčke o izlasku Grčke iz monetarne unije. Za ovo na izborima Cipras nije dobio mandata. Logična posledica je referendum, bez obzira jeli se tebi svidža ili ne. O tom neka odluče sami Grci. Pošteno?

Cenzura

pre 8 godina

Nažalost, vaša vlada je napustila pregovore o programu pomoći", rekao je on i istakao kako nakon isteka dosadašnjeg programa pomoći sutra Grčka može da zatraži novu pomoć.. ..........Donalde, brzo si se naučio jezik zapadnih demokrata. Nazivaš stezanje užeta oko vrata Grčke, pomoč. To je po oč banksterima a ne Grcima.

Mufljuz

pre 8 godina

Shvatio je Cipras da ce EU vise kostati izlaz Grcke nego ono sto on trazi od EU. Samo EU to jos nije shvatila ... sto pre shvati (i prihvati) bolje za sve.

draganz

pre 8 godina

Moze li malo komentara bez navijanja za protiv i da li su Grci lencuge ili ne. Javljam se iz Grcke, utisak je da vecina nije za prihvatanje uslova koji se traze od Grka (smanjenje plata i penzija, velika otpustanja u drzavnim sluzbama, povecanja poreza..) Generalno, stariju su za prihvatanje, mladji za napustanje EU. Na neki nacin slicno kao kod nas, starija generacija je uvek podrzavala nepromene, mladja, promene.

Slovenec

pre 8 godina

Slovenija je pod pritiskom EU posudila Grčkoj 240 milijuna eura i uz to dala jamstva za još milijardu evra. A nakon sedam godina "bolnih" rezova plate u grčkom javnom sektorju te penzije još uvek su veće nego u Sloveniji. Uz to je zanimljivo da u Grčkoj vrlo retko dobiješ račun u kafićima, restoranima ... Ovde zaista nema logike. Pa nisu Grci baš najpametniji pa da u nedogled za...avaju sve ostale.

DraganA

pre 8 godina

Siriza prevara od partije - Tipicni Komunisti i demagozi. Dodju sa ruzicastim idejama i za sve lose optuze zapadni kapitalizam. Meni banka nikada nije oprostila niti jedan kredit vec sam svaki morala da vratim a ovim neradnicima iz Grcke je oprosteno 200 miliona i ni to im nije dosta. Nek malo stegnu kais i vide kako je nama.

EU citizen^2

pre 8 godina

Evropo ne popustaj.
Odlaganje mesec, dva, tri ili godinu nece promeniti nista. Grcka vlada i administracija su nesposobne da uvedu red u zemlji. Nije dovoljno samo smanjivati plate/penzije kada naplata poreza i PDV-a prakticno ne funkcionise.
I to nije nista novo. Grcka je takva jos od posle Drugog svetskog rata.

drrr

pre 8 godina

Cipras blefer poput Slobe. za 6 meseci ce da trazi azil
van Grcke kada ga masa potrazi.
(Sluzbenik, 30. jun 2015 08:40)

hahhahaaa neka trazi azil u Rusiji i neka ga smeste do mire i marka milosevic, bogoljuba karica, janukovica i ostalih primeraka...
kakvi amateri, a grci.....strasno razocarenje sta su izabrali.

pokazite da je Evropa demokratija

pre 8 godina

Narod Grcke ce ovo da shvati kao uslovljavanje, sto nije dobro za ostatak Evrope. Ne verujem da ce odjednom biti zadovoljni povratkom na staro. Mislim da je kompromis najbolje resenje.

torcida_trebinje

pre 8 godina

i nema popustanja ! grci kao nisu trosili nezaradjeni novac?
rasipali se... EU nece popustiti jer onda gubi kredibilitet i pitanje dana je kad bi neko isto uradio,koga nema bez njega se moze, baj baj grci... ma ja sad ce se Eveopa urusit, a vi cete profitirag?.malo morgen.... premali ste

Cipiripi

pre 8 godina

Dobro da mu je Poljak, kao i Slovaci, Holandjani, Finci, Litvanci i mnogi drugi rekao da tako ne moze. Cipras misli da samo Nemacka i Francuska hoce novac nazad. I Spanija i Italija su poverenici, i ako i tamo ne "cvetaju ruze"

nebotovan

pre 8 godina

nemci su izgleda odlucili da zavedu finansijsku disciplinu u evropi. izgleda da ce biti ko nece da se pridrzava moze slobodno da ide iz EU, cini mi se da je takav stav preovladao. a sigurno niko nece hteti tako lako da izadje iz EU, koliko god se nasim proruskim komentatorima cinilo drugacije.

xim

pre 8 godina

(Stefan, 30. jun 2015 09:08)

Tacno Stefane! Takodje pored Spanije, Italije, Portugalije, Slovenije, Irske, koje polako istim reformama i stednjom isplivavaju iz krize, jedino Grci traze jos!? Zasto? Zato sto osim turizma nemaju nista. Zato sto misle da im je Bog dao more i to je to. Ali dobro, sve to i nekako, ali da ne mogu ili pre bih rekao ne zele da rese pitanje korupcije, koje je i pojelo Grcku.

smajli

pre 8 godina

provincijalac... Ovo je deo poslednje pomoći Grčkoj od par milijardi €, inače deo od oko 150000000000€ koje su im poslate od početka krize da ne bi potonuli. A Ciprasa ionako boli ona stvar, ostala je ova zadnja tranša koja je ništa naspram dobijenog, pa se uhvatio kockanja.

Cenzura

pre 8 godina

sigurno niko nece hteti tako lako da izadje iz EU, koliko god se nasim proruskim komentatorima cinilo drugacije.
(nebotovan, 30. jun 2015 12:11) # Link komentara.........
Pazi, da se ne ugrizeš za jezik. Evropski san je izčezuo.

pera

pre 8 godina

Podrska za bracu grke, mislim da je vreme da se budimo iz duznickog ropstva. Od radnika u fabrikama 70ih i 80ih koji su pristojno ziveli o svoje plate sa normalnim radnim vremenom, dosli smo u situaciju da zivote provodimo na poslu ne bili preharnili porodicu. Kapitalizam nam uzima dusu. Vreme je da svi kazemo DOSTA JE!

Stefan

pre 8 godina

EU pokušava da odbrani poziciju novih, uspešnih članica EU sa istoke Evrope. Pre svga tu su Poljska, Češka, Slovačka i Estonija, ali i Slovenija.
Ove države su uspešne. Imaju vrlo nisku stopu nezaposlenosti, rast bdp, al isa druge strane, sem u Sloveniji, plate i penzije su čak i niže nego u Grčkoj.
Ove zemlej su učestvovale u davanju pomoći Grčkoj, E,sad treba videti reakciju jednog prosečnog Poljaka, čija ekonomija je zdrava, a on od svojih prosečnih 800evra odvaja da bi se pomagala Grčka a ta pomnoć ide samo u plate, penzije i socijalu.
Pa zašto bi onda pomagali?
Dakle, to i jeste poenta. Nemačka pasta, neće ni Francuska, ali može biti i već ih ima loših reakcija na istoku Evrope i to može biti domino efekat. Zato EU I pokušava da disciplinuje Grčku.

StefanL

pre 8 godina

Ne razumem šta Grci hoće! Ima ih 11 miliona, a zadužili su se 328 milijardi evra! Znači javni dug po glavi im je više od 7 puta veći nego prosečnog Srbina! Pa ko će to da vrati!?
Ovaj populista će da uvali Grčku u velike probleme i da im uništi turističku sezonu od koje imaju 30 milijardi evra godišnje!

DraganA

pre 8 godina

Siriza prevara od partije - Tipicni Komunisti i demagozi. Dodju sa ruzicastim idejama i za sve lose optuze zapadni kapitalizam. Meni banka nikada nije oprostila niti jedan kredit vec sam svaki morala da vratim a ovim neradnicima iz Grcke je oprosteno 200 miliona i ni to im nije dosta. Nek malo stegnu kais i vide kako je nama.

EU citizen^2

pre 8 godina

Evropo ne popustaj.
Odlaganje mesec, dva, tri ili godinu nece promeniti nista. Grcka vlada i administracija su nesposobne da uvedu red u zemlji. Nije dovoljno samo smanjivati plate/penzije kada naplata poreza i PDV-a prakticno ne funkcionise.
I to nije nista novo. Grcka je takva jos od posle Drugog svetskog rata.

drrr

pre 8 godina

Cipras blefer poput Slobe. za 6 meseci ce da trazi azil
van Grcke kada ga masa potrazi.
(Sluzbenik, 30. jun 2015 08:40)

hahhahaaa neka trazi azil u Rusiji i neka ga smeste do mire i marka milosevic, bogoljuba karica, janukovica i ostalih primeraka...
kakvi amateri, a grci.....strasno razocarenje sta su izabrali.

torcida_trebinje

pre 8 godina

i nema popustanja ! grci kao nisu trosili nezaradjeni novac?
rasipali se... EU nece popustiti jer onda gubi kredibilitet i pitanje dana je kad bi neko isto uradio,koga nema bez njega se moze, baj baj grci... ma ja sad ce se Eveopa urusit, a vi cete profitirag?.malo morgen.... premali ste

nebotovan

pre 8 godina

nemci su izgleda odlucili da zavedu finansijsku disciplinu u evropi. izgleda da ce biti ko nece da se pridrzava moze slobodno da ide iz EU, cini mi se da je takav stav preovladao. a sigurno niko nece hteti tako lako da izadje iz EU, koliko god se nasim proruskim komentatorima cinilo drugacije.

mk

pre 8 godina

Lako je sa Grckom,1,8% ukupnog proizvoda EU,a 370 milijardi duga.Podemos u Spaniji hoce istu stvar,da bi oporavili ekonomiju,koja je u ocajnom stanju.E oni ce da izazovu pravi"pozar"na berzi,sa 12% ucesca u ekonomiji EU.Juce su berze gubime u proseku 5%,sa Spanijom ce biti duplo.Pa neka se zapitaju ko vise gubi.

Cipiripi

pre 8 godina

Dobro da mu je Poljak, kao i Slovaci, Holandjani, Finci, Litvanci i mnogi drugi rekao da tako ne moze. Cipras misli da samo Nemacka i Francuska hoce novac nazad. I Spanija i Italija su poverenici, i ako i tamo ne "cvetaju ruze"

Slovenec

pre 8 godina

Slovenija je pod pritiskom EU posudila Grčkoj 240 milijuna eura i uz to dala jamstva za još milijardu evra. A nakon sedam godina "bolnih" rezova plate u grčkom javnom sektorju te penzije još uvek su veće nego u Sloveniji. Uz to je zanimljivo da u Grčkoj vrlo retko dobiješ račun u kafićima, restoranima ... Ovde zaista nema logike. Pa nisu Grci baš najpametniji pa da u nedogled za...avaju sve ostale.

xim

pre 8 godina

(Stefan, 30. jun 2015 09:08)

Tacno Stefane! Takodje pored Spanije, Italije, Portugalije, Slovenije, Irske, koje polako istim reformama i stednjom isplivavaju iz krize, jedino Grci traze jos!? Zasto? Zato sto osim turizma nemaju nista. Zato sto misle da im je Bog dao more i to je to. Ali dobro, sve to i nekako, ali da ne mogu ili pre bih rekao ne zele da rese pitanje korupcije, koje je i pojelo Grcku.

drvobradi

pre 8 godina

@Sluzbenik
On je sebe oprao pozivanjem na referendum, a sasvim demokratski je da se o ovako necemu glasa upravo na referendumu (doduse to je trebao ranije da uradi). Red je da svako preuzme svoj deo odgovornosti.

Milorad

pre 8 godina

Po cemu Cipras "blefira",posto su mu mocnici iz EU,prvenstveno Nemacka, lihvarski opljackale drzavu!?
Kako bilo ko iz Srbije moze biti na strani surovih kapitalista,lihvara pljackasa,novih kolonizatora sveta,kada smo se pre kratkog vremena uverili sta je njihov "milosrdni andjeo"!?

vrlo prosto

pre 8 godina

Zbijaju redove jer se plase domino efekta. Ako ode Grcka i proglasi moratorijum na dugove, evo za njima Italije, Spanije, Slovenije, Hrvatske........ Propade plan o kupovini nacionalnih blaga za bezvredan papir

P.S. To ne znaci da ce zapadni bankari gladovati ili da nece imati za najnovijeg mercedesa S klase, odnosno za letoavnje u nakskupljim hotelima sa room-service uslugom. Tako da srpski oozavatelji ECB i MMF-a mogu da odahnu

Mufljuz

pre 8 godina

Shvatio je Cipras da ce EU vise kostati izlaz Grcke nego ono sto on trazi od EU. Samo EU to jos nije shvatila ... sto pre shvati (i prihvati) bolje za sve.

pokazite da je Evropa demokratija

pre 8 godina

Narod Grcke ce ovo da shvati kao uslovljavanje, sto nije dobro za ostatak Evrope. Ne verujem da ce odjednom biti zadovoljni povratkom na staro. Mislim da je kompromis najbolje resenje.

draganz

pre 8 godina

Moze li malo komentara bez navijanja za protiv i da li su Grci lencuge ili ne. Javljam se iz Grcke, utisak je da vecina nije za prihvatanje uslova koji se traze od Grka (smanjenje plata i penzija, velika otpustanja u drzavnim sluzbama, povecanja poreza..) Generalno, stariju su za prihvatanje, mladji za napustanje EU. Na neki nacin slicno kao kod nas, starija generacija je uvek podrzavala nepromene, mladja, promene.

smajli

pre 8 godina

provincijalac... Ovo je deo poslednje pomoći Grčkoj od par milijardi €, inače deo od oko 150000000000€ koje su im poslate od početka krize da ne bi potonuli. A Ciprasa ionako boli ona stvar, ostala je ova zadnja tranša koja je ništa naspram dobijenog, pa se uhvatio kockanja.

Cenzura

pre 8 godina

Nažalost, vaša vlada je napustila pregovore o programu pomoći", rekao je on i istakao kako nakon isteka dosadašnjeg programa pomoći sutra Grčka može da zatraži novu pomoć.. ..........Donalde, brzo si se naučio jezik zapadnih demokrata. Nazivaš stezanje užeta oko vrata Grčke, pomoč. To je po oč banksterima a ne Grcima.

Grof

pre 8 godina

(StefanL, 30. jun 2015 10:25)
Ajd kada si uporedio Grke i Srbe da idemo do kraja.
BDP GRCKE 2013 GODINE 242 MILIJARDE DOLARA
BDP SRBIJE 2013 42.5 MILIJARDI DOLARA.
Prosecan Grk zaradi 5 puta vise od prosecnog Srbina. Na godisnjem nivou. Sto znaci za za jedan Grcki zivot prosecnom Srbinu treba PET ZIVOTA. E toliko smo u buli dragi moj. O dugu koji Grci imaju neka se oni brinu i brinu su mnogo bolje nego mi koji imamo ZAKON da ne smemo da se zaduujemo a to radimo i time svi poslanici koji glasaju za zaduzivanje treba da budu u zatvoru zbog VELEIZDAJE. I na kraju krajeva Grke ni posle 320 milijardi ne mogu da kupe. A nas su kupili lagano cak se utrkujemo sta cemo sve da im poklonimo. Krenuli smo od Nisa dacemo telekom i zavrsiti za EPSom. Zivi bili pa videli. I na kraju krajeva radicemo svi za minimalac koji necemo smeti da podignemo zbog stranog sefa a kada se bunimo on ce reci pa to je po zakonu tvoje zemlje. Moderni robovi koji Grci ne zele da budu i hvala im na tome.

ZoranNS

pre 8 godina

Ko se sa kim igra, da li Eu sa Grčkom, Grčka sa Eu, Grčka sa narodom, Eu sa narodom, ono što je sigurno, narod će platiti sve, kao i do sada.

cenzura

pre 8 godina

Lako je sa Grckom,1,8% ukupnog proizvoda EU,a 370 milijardi duga.Podemos u Spaniji hoce istu stvar,da bi oporavili ekonomiju,koja je u ocajnom stanju.E oni ce da izazovu pravi"pozar"na berzi,sa 12% ucesca u ekonomiji EU.Juce su berze gubime u proseku 5%,sa Spanijom ce biti duplo.Pa neka se zapitaju ko vise gubi............ Vidim, da se puno ljudi odlučuje kritizirati Ciprasa. Greška, ovo je odluka o izlasku Grčke o izlasku Grčke iz monetarne unije. Za ovo na izborima Cipras nije dobio mandata. Logična posledica je referendum, bez obzira jeli se tebi svidža ili ne. O tom neka odluče sami Grci. Pošteno?

Cenzura

pre 8 godina

sigurno niko nece hteti tako lako da izadje iz EU, koliko god se nasim proruskim komentatorima cinilo drugacije.
(nebotovan, 30. jun 2015 12:11) # Link komentara.........
Pazi, da se ne ugrizeš za jezik. Evropski san je izčezuo.