Tender za Jat po planu

Tender za privatizaciju Jata biće raspisan u drugoj polovini maja. Saša Vlaisavljević, generalni direktor nacionalne avio-kompanije, u intervjuu za B92 kaže da je osim Er Indije (Air India) i Aeroflota, za Jat zainteresovano i nekoliko kompanija iz Evropske unije, koje u ovom periodu zahtevaju diskreciju.

Ivana Pešić Izvor: B92
Saša Vlaisavljević, generalni direktor Jat-a
Saša Vlaisavljević, generalni direktor Jat-a

Da li će politička kriza u zemlji i izbori uticati na odlaganje tendera za prodaju Jata?

Mi očekujemo raspisivanje tendera za privatizaciju u drugoj polovini maja. Insistiramo da u tom postupku učestvuju samo kompanije iz industrije, odnosno kompanije koje se u ovom trenutku bave avioprevozom. Trenutno se radi na samoj proceni vrednosti kompanije.

Jat ima flotu od 16 aviona i oko 50 predstavništva u inostranstvu. U mnogim zemljama poput Holandije, Italije, Engleske, Jat ima poslovne zgrade. U kakvom su stanju i kolika je vrednost onoga što Jat poseduje?

Jat Ervejz (Airways) poseduje poslovne zgrade na eksluzivnim lokacijama u Amsterdamu, Milanu, Londonu, Atini. Dao sam nalog da se u naredna dva meseca naša predstavništva u cilju racionalizacije troškova, presele na aerodrome u manji i operativniji prostor, a da se navedene zgrade hitno iznajme.

Što se tiče naše flote realna vrednost u ovom trenutku je 100-120 miliona dolara. Pošto pričamo o vrednosti Jata ne mogu da ne spomenem da imamo i nenaplaćena potraživanja od makedonske avio kompanije MAT u vrednosti od oko 9,5 miliona dolara, zatim potraživanja u kompaniji Sosoliso (Nigerija), neiskorišćeni avans u Erbasu od 23,5 miliona dolara, značajna potraživanja od GSA (ovlašćeni agenti za prodaju aviokarata) na Bliskom istoku, što sve skupa iznosi preko 50 miliona dolara. Imamo 14 aerodromskih slotova na Londonskom aerodromu Hitrou (Heatrow) , kao i slotove na drugim evropskim aerodromima čija je vrednost višemilionska. Ove činjenice moraju biti uzete u obzir.

U Evropskoj Uniji je počeo da se primenjuje Sporazum o otvorenom nebu, a u budućnosti se očekuje primena ovog sporazuma i u Srbiji. Da li mislite da pozicija Jat-a može biti ugrožena lou kost kompanijama?

Najjače svetske aviokompanije su danas prisutne na beogradskom aerodromu i sporazum o otvorenom nebu neće bitnije ugroziti našu poziciju kao i lou kost kompanije koje su isto tako i sada prisutne. Strateški je za našu kompaniju prihvatljivije da sporazum o otvorenom nebu bude ratifikovan u Skupštini nakon što dobijemo strateškog partnera, odnosno nakon tendera.

Da li postoje precizne procene dugova Jata, s obzirom da prema ranijim podacima dug iznosi 209 miliona evra?

To su otprilike naša dugovanja.

Bilo je nezvaničnih indicija da postoji mogućnost da se i Jat, poput NIS-a proda bez tendera. Kako bi prema Vašem misljenju trebalo privatizovati Jat?

Odluka je na našem vlasniku, Vladi Republike Srbije i Agenciji za privatizaciju. Moje mišljenje je da je za nas u ovom trenutku najbolje raspisivanje tendera što pre i prodaja većinskog paketa.

Jat već ima potpisana pisma o namerama sa Er Indijom i Aeroflotom. Da li se u međuvremenu pojavila još neka kompanija zainteresovana za privatizaciju Jat-a?

Imao sam lično kontakte sa nekim svetskim kompanijama u Evropskoj uniji i izvan nje, ali su tražili diskreciju u ovoj fazi, pa ću to i poštovati.

Kolika moraju da budu ulaganja strateškog partnera u Jat?

Od najvećeg značaja za našu kompaniju su investiciona ulaganja kao i tajming za njih. Upravo zbog toga insistiramo na raspisivanju tendera što pre, jer sa "finansijskom injekcijom" Jat ima šansu da bude i više od lidera u regionu. Procene su od 200 do 400 miliona evra.

Kojim delovima Jat -a su najneophodnije investicije? Da li je to flota, logistika, obnova poslovnih zgrada?

Potrebna nam je nova flota i suma od 200 do 400 miliona evra, neophodna je upravo za takvu vrstu ulaganja. Treba platiti zaostale dugove iz proteklih godina dobavljačima avio delova, motore, stajne trapove, enterijer.

Kakvi su poslovni ciljevi postavljeni pred Jat do kraja godine i da li su po vašem mišljenju svi ostvarivi?

Jat Ervejz je 2007. godinu završio pozitivno posle 17 godina u finansijskom smislu i prevezli smo preko 1,3 miliona putnika. U ovoj godini očekujemo i bolji rezultat, do 1,5 miliona putnika. U finansijskom smislu cena kerozina nam ne daje za pravo da imamo optimističku prognozu, naročito zbog toga što su prosečne tarife naše nacionalne kompanije u ovoj godini snižene u odnosu na prethodne, kako bi se nosili sa konkurencijom.

I u konkurenciji najboljih svetskih kompanija Jat Ervejz je zadržao preko 50 odsto tržišta što je rezultat kojim možemo da se ponosimo. Naša kompanija nema pomoć države, nije na budžetu i sve investicije realizujemo isključivo iz sopstvenih sredstava, a one su u ovoj godini oko 12 miliona evra.

U susret letnjoj sezoni Jat je promovisao nove letove. Kakva su vaša očekivanja u tom domenu?

Punjenja na linijama za Oslo su odlična, a za letove za Solun i Pulu tokom leta već sada se traži karta više. Očekujemo odličnu sezonu čime se vraćamo na mesto lidera u regionu.

Intervju

Tigar tyres: 500 novih radnih mesta, plata iznad proseka

Sa 3.000 zaposlenih i upravo završenom investicijom većom od 200 miliona evra, kompanija Tigar Tyres svrstala se u red najvećih investitora u Srbiji. Izvoz će posle poslednjeg ulaganja biti povećan takođe za više od polovine, čime će ta Michelinova fabrika u Srbiji ojačati mesto trećeg srpskog izvoznika. O daljim planovima za poslovanje u Srbiji razgovarali smo sa Milenom Tošić, direktorkom Službe podrške u kompaniji Tigar Tyres.

Intervju utorak 26.04. 15:00 Komentara: 11

Student koji je noćna mora za birokratiju

FiIip Vukša, dvadesetčetvorogodišnji student Pejzažne arhitekture u Beogradu, do sada je podneo više od 13.000 prijava za uređivanje staza i ulica, osposobljavanje javne rasvete, unapređenje rada javnog prevoza, sadnju 2.600 stabala i mnogih drugih problema koji su u nadležnosti gradskih institucija, a ne rešavaju se čak ni kada ukupni troškovi iznose 8.000 dinara. Nakon što je taj iznos Vukša platio iz svog džepa, kako bi obeležio noćne linije gradskog prevoza, pobudio je medijsku pažnju i od tada se i šira javnost dosetila da je uloga vlasti da služi građanima, a ne obrnuto.

Intervju subota 23.04. 09:10 Komentara: 117

Milan Popović: Sve o mojim poslovima sa RTB Bor-om

U problematizovanju načina na koji je realizovana investicija u RTB Bor, obično nema slaganja stručnjaka u oceni da li je izgradnja nove topionice promašena investicija. Lome se koplja oko procena da li je trebalo graditi novu topionicu ili ne…

Topionica je, naime, projektovana da preradi 400.000 tona koncentrata, odnosno da se iz nje dobije 80.000 tona bakra, ali se ta količina ne može dobiti eksploatacijom iz domaćih rudnika. Umesto toga, prema našim podacima, domaća ruda učestvuje u preradi sa oko 220.000 tona, dok se preostalih 180.000 tona koncentrata uvozi.

U ovim problematizovanjima pominje se i ime Milana Popovića koga su neki tabloidi nazvali kraljem bakra, a reč je o poslovnom čoveku koji je prvo postao poznat po rekordnim donacijama za unapređenje opreme porodilišta u Srbiji. Potom po vezi sa poznatom pevačicom Severinom Vučković, i tek na kraju, po svom osnovnom biznisu, bakru. Trenutno je u poslovnim odnosima sa RTB Bor kao snabdevač koncentratom bakra za uslužnu preradu. O ovim osnovnim dilemama o kojima se godinama govori kada je reč o investiciji u nove fabrike u RTB Bor, i o optužbama koje su se pojavile u nekim medijima, iznosi svoju ekspertizu i važne činjenice

Intervju ponedeljak 18.04. 09:45 Komentara: 12

Kraj papirima - srpska granica praktično ne postoji

Od 1. februara počeli smo da primenjujemo Novi kompjuterizovani tranzitni sistem i van nacionalnih okvira. To praktično znači da smo se što se tranzita robe tiče – priključili Evropskoj uniji i da srpska granica kada je u pitanju protok robe, praktično ne postoji, kaže za "Novu ekonomiju“ Miloš Tomić, direktor Uprave carina

Intervju utorak 5.04. 12:43 Komentara: 2

Zelena javna rasveta transformiše urbani svet

EnGoPlanet, firma koja posluje u Sjedinjenim Američkim Državama i Srbiji, a sedište joj je u Njujorku, nedavno je angažovana da pokrene prvi projekat ulične rasvete s inovativnom tehnologijom koja kombinuje kinetičku i solarnu energiju. Grad Las Vegas u Nevadi naručio je probnu instalaciju. Rešenje ima potencijal za primenu u mnogo širem opsegu, rekao je u intervjuu za Balkan Green Energy News generalni direktor kompanije Petar Mirović.

Intervju ponedeljak 4.04. 10:19 Komentara: 2

Šef Ikee: Zašto smo otkazali Simpu

Čekajući Ikeu…Tako bi mogao da glasi slogan svih stanovnika jugoistočne Evrope koji godinama prate svaku vest ne bi li im dolazak švedskog proizvođača ekonomičnog i moderno dizajniranog nameštaja bio bliže. Hrvati su prvu trgovinu Ikee dočekali pre nešto manje od dve godine, Rumunija je takođe dobila svoje mesto za kupovinu nameštaja koji se sklapa imbus ključem, a stanovnicima Srbije ostalo je do tog dana još nešto više od godine.

Intervju subota 2.04. 10:40 Komentara: 6

Srbin u Americi: Ovo je istina o Uberu

Biti “lični vozač” spaja vas sa ljudima na interesantan način, uči vas kako da se približite u samo nekoliko minuta i kilometara vožnje. Ovako za B92.net počinje svoju priču Petar Živković, koji se nakon upisanih master studija odselio u prestonicu SAD. Ima nepunih 25 godina i u slobodno vreme je vozač Ubera.

Intervju subota 26.03. 12:33 Komentara: 67
strana 1 od 53 idi na stranu