Tender za Jat po planu

Tender za privatizaciju Jata biće raspisan u drugoj polovini maja. Saša Vlaisavljević, generalni direktor nacionalne avio-kompanije, u intervjuu za B92 kaže da je osim Er Indije (Air India) i Aeroflota, za Jat zainteresovano i nekoliko kompanija iz Evropske unije, koje u ovom periodu zahtevaju diskreciju.

Ivana Pešić Izvor: B92
Saša Vlaisavljević, generalni direktor Jat-a
Saša Vlaisavljević, generalni direktor Jat-a

Da li će politička kriza u zemlji i izbori uticati na odlaganje tendera za prodaju Jata?

Mi očekujemo raspisivanje tendera za privatizaciju u drugoj polovini maja. Insistiramo da u tom postupku učestvuju samo kompanije iz industrije, odnosno kompanije koje se u ovom trenutku bave avioprevozom. Trenutno se radi na samoj proceni vrednosti kompanije.

Jat ima flotu od 16 aviona i oko 50 predstavništva u inostranstvu. U mnogim zemljama poput Holandije, Italije, Engleske, Jat ima poslovne zgrade. U kakvom su stanju i kolika je vrednost onoga što Jat poseduje?

Jat Ervejz (Airways) poseduje poslovne zgrade na eksluzivnim lokacijama u Amsterdamu, Milanu, Londonu, Atini. Dao sam nalog da se u naredna dva meseca naša predstavništva u cilju racionalizacije troškova, presele na aerodrome u manji i operativniji prostor, a da se navedene zgrade hitno iznajme.

Što se tiče naše flote realna vrednost u ovom trenutku je 100-120 miliona dolara. Pošto pričamo o vrednosti Jata ne mogu da ne spomenem da imamo i nenaplaćena potraživanja od makedonske avio kompanije MAT u vrednosti od oko 9,5 miliona dolara, zatim potraživanja u kompaniji Sosoliso (Nigerija), neiskorišćeni avans u Erbasu od 23,5 miliona dolara, značajna potraživanja od GSA (ovlašćeni agenti za prodaju aviokarata) na Bliskom istoku, što sve skupa iznosi preko 50 miliona dolara. Imamo 14 aerodromskih slotova na Londonskom aerodromu Hitrou (Heatrow) , kao i slotove na drugim evropskim aerodromima čija je vrednost višemilionska. Ove činjenice moraju biti uzete u obzir.

U Evropskoj Uniji je počeo da se primenjuje Sporazum o otvorenom nebu, a u budućnosti se očekuje primena ovog sporazuma i u Srbiji. Da li mislite da pozicija Jat-a može biti ugrožena lou kost kompanijama?

Najjače svetske aviokompanije su danas prisutne na beogradskom aerodromu i sporazum o otvorenom nebu neće bitnije ugroziti našu poziciju kao i lou kost kompanije koje su isto tako i sada prisutne. Strateški je za našu kompaniju prihvatljivije da sporazum o otvorenom nebu bude ratifikovan u Skupštini nakon što dobijemo strateškog partnera, odnosno nakon tendera.

Da li postoje precizne procene dugova Jata, s obzirom da prema ranijim podacima dug iznosi 209 miliona evra?

To su otprilike naša dugovanja.

Bilo je nezvaničnih indicija da postoji mogućnost da se i Jat, poput NIS-a proda bez tendera. Kako bi prema Vašem misljenju trebalo privatizovati Jat?

Odluka je na našem vlasniku, Vladi Republike Srbije i Agenciji za privatizaciju. Moje mišljenje je da je za nas u ovom trenutku najbolje raspisivanje tendera što pre i prodaja većinskog paketa.

Jat već ima potpisana pisma o namerama sa Er Indijom i Aeroflotom. Da li se u međuvremenu pojavila još neka kompanija zainteresovana za privatizaciju Jat-a?

Imao sam lično kontakte sa nekim svetskim kompanijama u Evropskoj uniji i izvan nje, ali su tražili diskreciju u ovoj fazi, pa ću to i poštovati.

Kolika moraju da budu ulaganja strateškog partnera u Jat?

Od najvećeg značaja za našu kompaniju su investiciona ulaganja kao i tajming za njih. Upravo zbog toga insistiramo na raspisivanju tendera što pre, jer sa "finansijskom injekcijom" Jat ima šansu da bude i više od lidera u regionu. Procene su od 200 do 400 miliona evra.

Kojim delovima Jat -a su najneophodnije investicije? Da li je to flota, logistika, obnova poslovnih zgrada?

Potrebna nam je nova flota i suma od 200 do 400 miliona evra, neophodna je upravo za takvu vrstu ulaganja. Treba platiti zaostale dugove iz proteklih godina dobavljačima avio delova, motore, stajne trapove, enterijer.

Kakvi su poslovni ciljevi postavljeni pred Jat do kraja godine i da li su po vašem mišljenju svi ostvarivi?

Jat Ervejz je 2007. godinu završio pozitivno posle 17 godina u finansijskom smislu i prevezli smo preko 1,3 miliona putnika. U ovoj godini očekujemo i bolji rezultat, do 1,5 miliona putnika. U finansijskom smislu cena kerozina nam ne daje za pravo da imamo optimističku prognozu, naročito zbog toga što su prosečne tarife naše nacionalne kompanije u ovoj godini snižene u odnosu na prethodne, kako bi se nosili sa konkurencijom.

I u konkurenciji najboljih svetskih kompanija Jat Ervejz je zadržao preko 50 odsto tržišta što je rezultat kojim možemo da se ponosimo. Naša kompanija nema pomoć države, nije na budžetu i sve investicije realizujemo isključivo iz sopstvenih sredstava, a one su u ovoj godini oko 12 miliona evra.

U susret letnjoj sezoni Jat je promovisao nove letove. Kakva su vaša očekivanja u tom domenu?

Punjenja na linijama za Oslo su odlična, a za letove za Solun i Pulu tokom leta već sada se traži karta više. Očekujemo odličnu sezonu čime se vraćamo na mesto lidera u regionu.

Intervju

Kako postati preduzetnik: Lako početi, brige dolaze kasnije

Da li postoji mogućnost da mlada srpska startap kompanija započne posao u Velikoj Britaniji, jednoj od najuspešnijih zemalja sveta po mogućnostima za otpočinjanje posla? Kompanija Strawberry Energy pokazuje da je moguće. Mlada hardverska firma iz Srbije je svoj prvi solarni punjač za mobilne telefone, „pametno drvo“, postavila pre šest godina na gradskom trgu u Obrenovcu, a danas se mogu videti u mnogim gradovima regiona i šire.

Intervju četvrtak 15.09. 08:57 Komentara: 6

U poslu treba da budete uporni i pošteni

Sve što sam u uradio, uradio sam sa svojim parama. Od prvog dana, kada ništa nisam imao, tako sam postavio firmu. Ako naplatim posao, to nije moj novac. Moj je novac ono šta ostane kad isplatim materijal, obaveze državi i kad isplatim plate radnicima, struju... Ako nešto ostane - to je moje.

"Imati privatno preduzeće znači da se svakog dana morate suočavati sa problemima. Poenta je u tome da problem odmah rešiš, da se ništa ne ostavlja za kasnije“, kaže Zdravko Rajić, generalni direktor preduzeća "Ukras“, završavajući razgovor povišenim tonom sa električarem oko neke mašine koja malo-malo pa se kvari, dok kamioni čekaju na utovar.

Intervju sreda 14.09. 18:45 Komentara: 1

Kriza u regionu drma, ali biznis je kao voda - uvek nađe put

Kako pomiriti ekonomiju i politiku u regionu, koje su to prepreke i šta treba raditi kako bi privrednici mogli nesmetano da posluju, odgovara u intervjuu za B92 Biz predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

"Ekonomija svuda, ne samo u ovom regionu, manje ili više trpi uticaj politike, kao što se i ekonomska kretanja održavaju na politička zbivanja. Naše kompanije imaju prirodni interes da sarađuju, a biznis je kao voda i uvek nađe put, lakši ili teži. Biznis je brži od politike, privrednici mnogo lakše nalaze zajednički jezik i lakše uklanjaju barijere od političara."

Intervju utorak 6.09. 17:00 Komentara: 2

Ikea: Bubanj potok se ne izmešta zbog nas

Situacija u regionu je slična, sa nekim specifičnostima pojedinih zemalja. Izazovi su uglavnom u sferi imovinskih pitanja, infrastrukturne uređenosti, negde su katastarske knjige bolje uređene, negde manje. Nismo zadovoljni što imamo samo jednog domaćeg dobavljača koji proizvodi oklagije, daske za meso i drvene nožice

Intervju subota 9.07. 12:14 Komentara: 5

Piker: Mikro krediti rešenje za MSP

Salcburžanin Aleksander Piker trebalo bi Komercijalnu banku da učini modernom evropskom bankom. U oblasti finansiranja malih i srednjih preduzeća namerava da bira nove puteve. O tome i drugim temama predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke govorio je u intervjuu austrijskom ekonomskom listu Wirtschafts Blatt

Intervju četvrtak 19.05. 09:23 Komentara: 1

Menciger: Ne verujte bajkama - neće vas stranci spasiti

Tako se samo skriva ono što misliš da bi trebalo uraditi, ali ne smeš da kažeš, jer se iza toga krije smanjenje plata, socijalnih prava, otpuštanje, smanjenje penzija... Mere štednje su pogrešne, jer smanjuju tražnju. One ne mogu ništa drugo nego smanjiti rast. Očekivanje da će privreda rasti bez tražnje stanovništva ili države je iluzorno. Nikada nemojte verovati bajkama da će strani investitori spasiti vašu privredu! Oni mogu da pomognu, ali i da naštete. Uostalom, oni i dolaze sa jasnim i legitimnim interesom - da mnogo zarade.

Intervju sreda 11.05. 15:24 Komentara: 23

Kravčenko: Nafta će se oporaviti

"Mislim da je postepeni oporavak cena nafte, uz povremena kolebanja, dosta realan scenario u koji, u ovom trenutku, veruje i većina analitičara", kaže generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko. Kada je reč o kompaniji na čijem je čelu, kaže da su ostvarili neto dobit od 14,6 milijardi dinara, dok je pokazatelj EBITDA iznosio 46,5 milijardi dinara. A sve to, je, kaže, ostvareno i uz negativni uticaj kursnih razlika od 8,1 milijardu dinara.

Intervju sreda 11.05. 14:59 Komentara: 0

Neki ljudi su “navučeni” na stres

Pod maskom moći koju crpe iz pozicije koju im daje rukovodeće mesto, šefovi misle da će promeniti nečije ponašanje tako što ga stalno kritikuju. Kritika, zapravo, potpuno demotiviše. To je primer kako ne treba raditi. Zašto je emocionalna inteligencija glavni faktor uspeha

Intervju petak 6.05. 09:30 Komentara: 1
strana 1 od 54 idi na stranu