Analiza

Amerikanci su zakasnili na Kubu

Američki ministar spoljnih poslova Džon Keri ovog petka (14.8.) svečano otvara američku ambasadu na Kubi. Odnosi te dve zemlje sve su bolji, ali je još dug put da oni zaista postanu normalni.

Analiza petak 14.08. 08:54 Komentara: 21

Grčka u sobi za mučenje EU i MMF-a

"Uđi u sobu za mučenje", rekao je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pred poslednji, neuspehom završeni susret Grčke i poverilaca njenog astronomskog duga, Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda(MMF), u Briselu, posle kojeg su zvaničnici i bankari EU rekli da se “bliži kraj kockanju” i da Atini preti bankrot i “udes izlaska iz zone evra”.

Analiza ponedeljak 15.06. 10:45 Komentara: 0

U šefovoj koverti i 50 radničkih plata

Za direktorsku platu prosečni zaposleni u Srbiji radi više od pola godine. Ali, prosek je daleko od većine. Referenti u državnoj službi rade i punih osam meseci ne bi li dostigli nivo šefove "koverte". Kada je reč o privatnom sektoru, raspon plata je strogo čuvana tajna među bankarima i osiguravačima. Preduzetnici i mali privrednici, s druge strane, kada se zaviri u zvanične prijave, sve su bliži granici siromaštva, jer nerado prijavljuju prihode. Nisu retki ni oni koji vode firme na volonterskoj bazi.

Analiza ponedeljak 8.06. 10:16 Komentara: 3

Naftni divovi knjiže gubitke

Pojeftinjenje sirove nafte izazvalo je veliki pad prihoda i zarada najvećih svetskih naftnih kompanija u prvom tromesečju ove godine u odnosu na isti period lane. Kako bi se prilagodili novim, otežanim uslovima poslovanja, naftni divovi prodaju deo imovine.

Analiza ponedeljak 4.05. 12:21 Komentara: 1

Čarter letovi - nerešiva srpska enigma

Zašto svake godine u Srbiji postoji problem sa čarterima? Da li postoji uopšte volja da se ovi problemi reše? Da li nečiji interesi stoje iza odluka državnih institucija? Sve su ovo pitanja na koje, po svemu sudeći novinari neće dobiti odgovore, a nije baš i da ih postavljaju.

Analiza utorak 21.04. 09:06 Komentara: 18

Pojeftinjenje nafte ugrožava bogate

Dok se geopolitički analitičari nadmudruju u ocenama ko je izazvao drastično pojeftinjenje nafte, da li je to vredelo, kome i koliko, hoće li se politički efekti te akcije kao boomerang vratiti tim “stratezima”… statistika neumoljivo pokazuje pad profita naftnih kompanija, a time i država koje su svoje blagostanje zasnovale na “crnom zlatu”. Blagostanje stanovnika Norveške je ozbiljno ugroženo a šeici u Saudijskoj Arabiji moraju se pomiriti da će im budžetski deficit i pored rekordne proizvodnje nafte biti dvostruko veći od prognoziranog i da moraju, prvi put u poslednjih 15 godina, izađe na tržište duga

Analiza sreda 15.04. 12:18 Komentara: 0

Oni znaju kako da nađete posao

Da li oglase za posao tražite u novinama? To je staromodno. Danas se radno mesto traži preko interneta. Ali često se ni na taj način ne nađe nešto što odgovara onima koji su u potrazi. Jedna firma to želi da promeni.

Analiza četvrtak 2.04. 10:37 Komentara: 1
strana 1 od 45 idi na stranu