Analiza

Naftni divovi knjiže gubitke

Pojeftinjenje sirove nafte izazvalo je veliki pad prihoda i zarada najvećih svetskih naftnih kompanija u prvom tromesečju ove godine u odnosu na isti period lane. Kako bi se prilagodili novim, otežanim uslovima poslovanja, naftni divovi prodaju deo imovine.

Analiza ponedeljak 4.05. 12:21 Komentara: 0

Čarter letovi - nerešiva srpska enigma

Zašto svake godine u Srbiji postoji problem sa čarterima? Da li postoji uopšte volja da se ovi problemi reše? Da li nečiji interesi stoje iza odluka državnih institucija? Sve su ovo pitanja na koje, po svemu sudeći novinari neće dobiti odgovore, a nije baš i da ih postavljaju.

Analiza utorak 21.04. 09:06 Komentara: 18

Pojeftinjenje nafte ugrožava bogate

Dok se geopolitički analitičari nadmudruju u ocenama ko je izazvao drastično pojeftinjenje nafte, da li je to vredelo, kome i koliko, hoće li se politički efekti te akcije kao boomerang vratiti tim “stratezima”… statistika neumoljivo pokazuje pad profita naftnih kompanija, a time i država koje su svoje blagostanje zasnovale na “crnom zlatu”. Blagostanje stanovnika Norveške je ozbiljno ugroženo a šeici u Saudijskoj Arabiji moraju se pomiriti da će im budžetski deficit i pored rekordne proizvodnje nafte biti dvostruko veći od prognoziranog i da moraju, prvi put u poslednjih 15 godina, izađe na tržište duga

Analiza sreda 15.04. 12:18 Komentara: 0

Oni znaju kako da nađete posao

Da li oglase za posao tražite u novinama? To je staromodno. Danas se radno mesto traži preko interneta. Ali često se ni na taj način ne nađe nešto što odgovara onima koji su u potrazi. Jedna firma to želi da promeni.

Analiza četvrtak 2.04. 10:37 Komentara: 1

Rad "na crno" na Balkanu normalna pojava

Poslodavaci nisu jedini odgovorni za to što na Balkanu ima toliko rada "na crno", jer su generacije radnika u tom regionu, ali i drugde, odavno zaboravile na poznate sindikalne zahteve koje simbolizuju tri osmice: osam sati rada, osam sati odmora i osam sati kulturnog obrazovanja, ocenjuje Radija slobodna Evropa (RSE).

Analiza četvrtak 12.03. 17:06 Komentara: 4

Kad Trojka donese belaj

Bundestag je glasao za produženje pomoći Grčkoj. U nemačkoj štampi su dosta usamljeni kritički tonovi na račun finansijske politike EU prema Atini. jedan od njih je objavljen u nedeljniku "Cajt“.

Analiza subota 28.02. 14:45 Komentara: 2

"Pionir”: Stari brend i nova ulaganja recept za spas

Zaposlenima u 188 preduzeća sa spiska koja su viđena za stečaj nije lako. Teše ih i stručnjaci i nadležni da i nakon stečajnog postupka ima šansi da preduzeće ponovo proradi.

Istina takvih kompanija bar kod nas nije bilo puno, ali ima uspešnih izuzetaka koji potvrđuju pravilo. Jedan od tih primera je fabrika konditorskih proizvoda "Pionir“ iz Subotice.

Analiza ponedeljak 16.02. 13:55 Komentara: 3

Naši radnici sanjaju Vučića, a ne Ciprasa

Nikako da povežem onu izreku „U Solunu dinar somun, a do Soluna sto somuna“ sa našim odnosom prema Sirizi. A baš mi je to rekao naš Jovan Jovanović kada ga upitah za Grke, Sirizu, Ciprasa. Jedino što mi pada na pamet to je da su Cipras i Siriza nama dalji i od same Grčke. Daleko smo mi od toga. No, hvala bogu, daleko smo i od grčkih dugova.

Analiza utorak 3.02. 13:40 Komentara: 45

Bolesnik Evrope umire

"Odvešću te do rane Grčke, neće trajati dugo”. Visok, mišićav i tamnoput, Antonis je čovek koji nije sklon preterivanju ali je, prema spostvenom priznanju, veoma ljut. Sada, gledajući u retrovizor – pre izbora koji bi mogli da održe ili raskinu atinske veze sa EU – ne krije koliko je razjaren. “Ovoj zemlji se dogodila katastrofa”, govori. “Naši političari, Evropa i MMF su nam oduzeli snove.”

Analiza nedelja 25.01. 11:08 Komentara: 5
strana 1 od 44 idi na stranu