Analiza

Cene nafte - da Rusiji crkne krava

Cena nafte pada, zabrinutost raste, množe se prognoze... Neki stručnjaci predviđaju da bi cena "crnog zlata“ u narednom periodu mogla da padne i ispod 20 dolara za barel. U tom slučaju će, ocenjuju analitičari, mnoge zemlje morati da obustave proizvodnju.

Analiza četvrtak 14.01. 16:19 Komentara: 38

4 pitanja koje je zadao loš početak godine

Nova godina je veoma burno počela na deviznim tržištima, a ni ostatak nedelje verovatno ne donosi mir. U stvari, najmanje četiri teme su u igri tokom ove nedelje i ovog meseca, koje će verovatno ostati ključna pitanja na deviznim tržištima tokom 2016. godine, navodi u analizi direktor sektora Strategije na deviznom tržištu u Sakso banci Džon Hardi.

Analiza subota 9.01. 10:38 Komentara: 0

Manija po Londonu - Rusi i Arapi se otimaju za stanove

U poslednjih nekoliko godina London je postao najveće evropsko gradilište. U svim delovima grada niču nove stambene zgrade s ciljem da utole uvek prisutnu glad njegovih građana. Kako pokazuje istraživanje agencije Marsh&Parsons, za svaku nekretninu koja se u ovom trenutku prodaje u Londonu, postoji 14 kupaca.

Analiza utorak 22.12. 10:08 Komentara: 13

Arapi žele da unište proizvodnju nafte u drugim zemljama

Na redovnom sastanku predstavnika zemalja članica OPEC-a, odlučeno je da neće biti smanjivanja proizvodne kvote od 31,5 milijuna barela dnevno koliko OPEC trenutno proizvodi. Nakon objave vesti cena nafte je naglo pala dodatnih 4 odsto tako da se sada nalazi vrlo blizu najniže razine u posljednjih 7 godina.

Analiza subota 12.12. 09:58 Komentara: 14

Burna jesen na tržištima, a šta tek dolazi

Kao što je bilo najavljivano pre nekoliko meseci, aktivnost na finansijskim tržištima se u toku jeseni povećala. Vrednost mnogih finansijskih instrumenata kreće se u rasponima većim od uobičajenih, a u idućih meseci pomaci bi mogli biti još i veći.

Analiza subota 28.11. 15:56 Komentara: 5

Dok smo bili SFRJ, dug je bio 10x manji

Ukupan spoljni dug država ex SFRJ sada iznosi oko 145 milijardi američkih dolara (oko 133 milijarde evra), dok se pre rata kretao oko 15 milijardi dolara. U poređenju sa visokim spoljnim dugom Srbije, koji je prema podacima Narodne banke Srbije iz marta 2015. iznosio 26,73 milijarde evra, bivša SFRJ bila je manje zadužena.

Analiza sreda 11.11. 15:33 Komentara: 15
strana 1 od 47 idi na stranu