1. mi smo zato propustili našu šansu 91
  (ludoje, 29. decembar 2019 20:47)

  # Link komentara

 2. Zanimljiv i strasan podatak je da je u danima posle revolucije pobijeno vise ljudi nego tokom same revolucije.
  (bob, 27. decembar 2019 20:16)

  # Link komentara

 3. Tesko je ovde nesto pametno reci. Protivnik sam diktatorskih rezima ali sam jos veci protivnik divljackog ubijanja i drzavnih udara. Zlocin nije odgovor na nepravdu.
  (didakta, 27. decembar 2019 16:59)

  # Link komentara

 4. danas postoje i naučne knjige koje opisuju događaje te "revolucije". Na stranu kakva je budaletina Čaušesku bio do 89te ali u tom momentu je odbijao da prihvati realnost pada istočnog bloka i tu revoluciju su mu namestili njegovi bezbednjaci koji su onda pretvoreni u demokrate i bili su u prvom krugu privatizacije. Njegov šef tajnih službi ga je i poslao na streljanje. Živ bi mogao da uperi prst i u njega. O njemu se nešto i ne priča. Svo zlo je preuze diktator na sebe kao da ostalih nije ni bilo.
  (disko nindža, 27. decembar 2019 01:53)

  # Link komentara

 5. Tadašnja RT Beograd je prenosila uživo jedina u Evropi i svetu, revoluciju u Rumuniji. Samo da se zna.
  (Smuleco, 26. decembar 2019 22:12)

  # Link komentara

 6. U Rumuniji 3€ vinjeta za 7 dana, a ovaj bahati nazadni rezim pljacka nas sa putarinombatocina - beograd 390 din. Dokle vise ta pljacka!
  (gruzanin, 26. decembar 2019 20:09)

  # Link komentara

 7. Na selu svi kažu da je bilo bolje za vreme komunizma i u Rumuniji i kod nas.

  Seljak je mogao da živi od poštenog rada sad se sve uvozi nema seljak gde da proda svoju robu.

  Čaušesku je sam sebe uništio ludim merama štednje. Doneo je zakon da se nikad više neće zadužiti a plus je započeo onu suludu gradnju Bukurešta čijom zaslugom danas i izgleda moćno.

  Ima nekoliko zanimljivih dokumentaraca bbc-ja na ovu temu. Preporučujem.
  (agent mahoun, 26. decembar 2019 12:36)

  # Link komentara

 8. Četiri godine zbog posla često putujem po Rumuniji. Naravno, van glavnih tokova, putevi su loši. Kao i kod nas. Ali su zato regionalni putevi kao staklo, ograničenje je 100km/h, a signalizacija neviđeno dobra. Auto putevi se grade neverovatno brzo (bilo je i puno afera, naravno), ali mislim da će uskoro cela zemlja konačno biti spojena auto putem od Bukuresta do Temisvara. Sela su slična našim, vidi se da tu nema para, ali mi je bilo interesantno da su skoro na svim kućama odradjene nove fasade, uz zubvencuju države, a u gradovima je to isto slučaj, i naravno, ubačena je PVC stolarija. Kad god ulazim u bilo koji veći grad, ne mogu da se otmem utisku da je isto kao da ulazim u bilo koji Evropski grad. Problem su naše predrasude, sećam se svog blama, pri prvoj poseti, bili smo u Brasovu, i ja sam se toliko izcudjavao, da sam na kraju provalio da sam nekulturan.
  Kako god, standard im je malo veći od našeg. Urađeno je puno toga pozitivnog, najviše zahvaljujući obavezama koje su preuzeli i parama koje su dobili od EU. I najveća razlika, puno je ulaganja u proizvodne programe, za razliku od nas, gde se ulaže u fabrike koje sklapaju, ili firme koje trguju.
  (Pera Trta, 26. decembar 2019 10:01)

  # Link komentara

 9. Tuga, Rumuni su žrtve kao i mi sistemskom unistavanja solijalizma u istočnoj evropi i uvodjenje trulog kapitalizma čije posledice osećamo, do kad videcemo...
  (Jovan, 26. decembar 2019 09:48)

  # Link komentara

 10. I šta kažeš, pobunjeni narod je nazivao fašistima, obećavao veće plate i gradio megalomanske projekte??

  Zanimljivo. Baš mi nekako poznato, al’ ne mogu da se setim gde sam to još video...
  (Supergenije, 26. decembar 2019 00:54)

  # Link komentara

 11. San kada su se Rumuni izborili za bolje izborne uslove. Svaka čast.
  (Srba, 26. decembar 2019 00:35)

  # Link komentara

 12. Ovaj sto prica da Rumunija nema puteve i autoputeve verovatno se jos vozi zapregom i to volovi vuku. Putevi su im kao staza za F1, ne znam da li sam igde u Rumuniji video neko centriranje trapa ili vulkanizera usput. Sve to za 3e nedelju dana sa vinjetom.
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djoni, 25. decembar 2019 15:08)

  Taj što priča o putevima je 100% u pravu,ne znam kojim si se ti putevima vozio ,ako su oni regionalni tj.glavni ,koji spajaju veće gradove onda si u pravu jer su zaista sređeni,ali i to je uglavnom zasluga velikih donacija iz EU ...
  Ali ako samo malo zađeš u unutrašnjost zemlje onda ćeš tek videti kakvi su im putevi, tako nešto čak ni kod nas nećeš videti,pasa lutalica nikada u životu nisam video više(a bio sam inače zahvaljujući poslu maltene svuda po evropi) nego na ulicama Krajove to je katastrofalno... bukvalno te mogu napasti u svakom trenutku ,prljavština i ruiniranih zgrada i domova gde god se okreneš, ma opšti haos...
  Sve ovo inače pričam iz ličnog iskustva jer sam par meseci bio u Krajovi na terenskom radu preko nemačke firme !
  (Goran, 25. decembar 2019 17:05)

  # Link komentara

 13. Ovaj sto prica da Rumunija nema puteve i autoputeve verovatno se jos vozi zapregom i to volovi vuku. Putevi su im kao staza za F1, ne znam da li sam igde u Rumuniji video neko centriranje trapa ili vulkanizera usput. Sve to za 3e nedelju dana sa vinjetom.
  (djoni, 25. decembar 2019 15:08)

  # Link komentara

 14. Teška priča.
  (legenda, 25. decembar 2019 14:06)

  # Link komentara

 15. Stop diktatorima.
  (VJ, 25. decembar 2019 12:40)

  # Link komentara