Italija, kriminal i životinje: Policija zaplenila delikates mafije - smrznute puhove

Italijanska policija je tokom pretresa farme kanabisa pronašla i zaplenila zalihu 235 smrznutih puhova - mafijaški delikates.

BBC

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2021.

11:14

Italija, kriminal i životinje: Policija zaplenila delikates mafije - smrznute puhove
Jestivi puhovi bili su poslastica u starom Rimu/Getty Images

Policija je tokom racije na farmi kanabisa na jugu Italije zaplenila zalihe od 235 smrznutih puhova - za koje se veruje da su mafijaška poslastica.

Nakon što je otkrila više od 700 biljaka kanabisa, policija je pretresla pomoćne objekte i pronašla kaveze za puhove i zamrzivače pune leševa.

Tri osobe su uhapšene na licu mesta.

Grupe za zaštitu divljih životinja kažu da se pečeni puhovi služe u čast visoko rangiranih mafijaša na banketima koje organizuje moćni kalabrijski mafijaški klan Ndrangeta.

Lovokradice ilegalno hvataju ovu noćnu, zaštićenu vrstu u šumama na brdu Aspromonte i prodaju ih mafijašima i restoranima, navode iz italijanske organizacije za zaštitu divljih životinja Lipu.

Policija je saopštila da su puhovi otkriveni 16. oktobra, nakon što je pretraga na farmi u Ređo Kalabriji proširena na obližnje ruševine i imanja.

Za šefove Ndrangeta klana, kumove i vođe kaže se da najvažnije odluke donose ispred tanjira sa puhovima, objavio je italijaski list Korijere dela Sera.

Jestivi puhovi bili su poslastica u starom Rimu.

Tovili su ih u kavezima, nakon čega bi im izvadili iznutrice, odrali kožu i napunili ih svinjskim mlevenim mesom, mlevenim pinjolima i belim lukom. Zatim bi ih pekli.

Još se jedu u Hrvatskoj i Sloveniji.

Klan Ndrangeta jedna je od najbogatijih kriminalnih grupa na svetu, koja deluje iz Kalabrije u južnoj Italiji.

Godinama su donosili kokain iz Latinske Amerike i kanabis iz severne Afrike u Evropu. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: