Megan Markl: "Prijatelji su mi rekli da se ne udajem za Harija"

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa govorili su o pritiscima sa kojima se suočavaju.

BBC

Izvor: BBC

Ponedeljak, 21.10.2019.

10:49

Megan Markl:
Hari i Megan posetili su Južnu Afriku/Getty Images

Vojvotkinja od Saseksa izjavila je da su joj prijatelji savetovali da se ne udaje za princa Harija kako bi izbegla pritisak medija.

Megan Markl kaže da su joj rekli da će joj "britanski tabloidi uništiti život."

"Kada sam upoznala sadašnjeg supruga, moji prijatelji su bili presrećni, zato što sam ja bila srećna.

"Ali prijatelji iz Britanije su mi rekli da ne bi trebalo da budem sa njim, iako su sigurni da je sjajan, jer će mi britanski tabloidi razoriti život", rekla je vojvotkinja u intervjuu za ITV.

Bivša glumica rekla je da je prilagođavanje kraljevskom životu bilo "teško" i da nije bila spremna za pritisak tabloida.

U dokumentarcu televizije ITV, ona je dodala i da je majčinstvo "borba" zbog intenzivnog interesovanja medija.

Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa razgovarali su sa novinarem Tomom Bredlijem koji je za ITV o njima snimio dokumentarac, tokom posete Južnoj Africi u septembru.

Princ Hari je za ITV rekao da "nikada neće učestvovati u igri koja je ubila" njegovu majku i će "uvek" štititi porodicu.

Autor emisije pitao je 35-godišnjeg princa Harija da li je zabrinut oko toga da bi njegova supruga mogla da se suoči sa istim pritiskom pod kojim je bila njegova majka, princeza Dajana.

Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine.

"Sve kroz šta je ona (Dajana) prošla i šta joj se dogodilo, neverovatno je važno svakog dana. Nisam paranoičan, samo želim da se prošlost ne ponovi", rekao je princ Hari.
Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sa sinom Arèijem/Getty Images
Povodom novinskih natpisa o odnosu s bratom, princom Vilijamom, Hari je rekao da njih dvojica imaju "dobre dane" i "loše dane".

"Mi smo braća. Uvek ćemo biti braća.

"Na različitim smo putevima u ovom trenutku, ali ja ću uvek biti tu za njega i znam da će on uvek biti tu za mene", rekao je Hari.

Princ je dodao da je briga o mentalnom zdravlju nešto na čemu stalno radi.

"Mislio sam da sam bio van opasnosti i onda se odjednom sve vratilo, a to je nešto čime stalno moram da upravljam.

"Deo ovog posla je da uvek delujemo kao da je sve u redu, ali za moju suprugu i mene ima mnogo bolnih stvari, naročito kad većina njih nije istinita", izjavio je vojvoda od Saseksa.

Afrička tura bila je za princa Harija, Megan i njihovog sina Arčija prva zvanično kraljevsko porodično putovanje.

Hari i Megan venčali su se u maju 2018. godine, a ove godine dobili su sina Arčija.

Medijska "veoma nesrećna priča"

Analiza Džonija Dajmonda

Hari je naučio da govori diplomatski. Međutim, ono što je pričao o bratu potvrđuje da oni nisu više toliko bliski, što možda i ne iznenađuje s obzirom na promene u njegovom životu. Naravno, oni će se uvek voleti. Ali stvari su se promenile.

Megan je sjajna govornica i njena poruka bila je kontrolisana, promišljena i dobro iznesena. "Nikada nisam mislila da će biti lako", rekla je o pisanju tabloida, "ali sam mislila da će biti fer". Očigledno je prestravljena načinom na koji je predstavljena u poslednjih nekoliko meseci.

"Je li to bila borba", pitao je Tom Bredli. "Da", odgovorila je Megan. Hari je rekao da se i dalje bori s mentalnim problemima. Par trpi i razgovara o pritisku, a Hari sada u svakoj kameri, svakom naslovu vidi senku njegove majke. To je bila veoma nesrećna priča.

Što je čudno. Zato što su jako voljeni i - uz Harijevu energiju i Meganinu priču - nastavljaju da dotiču delove koje drugi članovi kraljevske porodice ne uspevaju. Ali sada postoji dug, tih zvuk nezadovoljstva. Dokumentarac "Hari i Megan: Jedno afričko putovanje" prikazan je na ITV-u u nedelju uveče.

Nakon završetka turneje, vojvoda i vojvotkinja pokrenuli su pravne postupke protiv štampe. Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: