Slučaj učitelja iz Vranja: "Nevidljivi smo 365 dana u godini"

Učitelj Miomir Dejanović već dva meseca bezuspešno pokušava da se vrati na staro radno mesto kako bi brinuo o autističnom sinu.

BBC

Izvor: BBC

Četvrtak, 17.10.2019.

13:04

Default images

Krajem leta 2019. godine, u osnovnu školu "Svetozar Marković" u Vranju, u kojoj učitelj Miomir Dejanović predaje već godinama, upisano je jedno odeljenje manje nego prošle godine.

Zbog manjka učenika, direktorka škole donosi odluku da Dejanovića prebaci u seosku školu u selu Donji Neradovac, udaljenu tri kilometra od Vranja.

Nagrađivan učitelj kaže da nema ništa protiv seoske škole, ali da zbog brige o Lazaru, četrnaestogodišnjem autističnom sinu, ne može da putuje - u periodu kada bi on putovao, o Lazaru ne bi imao ko da brine.

Škola u kojoj radi za to nije imala sluha - Dejanović je zbog toga u poslednja dva meseca pokucao na vrata više od deset državnih i nevladinih institucija tražeći pomoć.

Priredila: Petra Živić Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: