Test: Lada Granta Liftback 1.6 16V Norma

Lada je svoj model Granta zamislila kao zamenu za popularnu Samaru, s tim što je htela da promeni klijentelu. Zbog toga je početkom 2012. godine, kada je zvanično debitovala, prvo predstavljena u limuzinskoj karoserijskoj verziji. Dve godine kasnije, pojavila se i "liftbek" varijanta sa 5 vrata koju vam predstavljmo.

Izvor:
Podeli
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4246/1700/1500 mm. Međuosovinsko rastojanje: 2470 mm
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4246/1700/1500 mm. Međuosovinsko rastojanje: 2470 mm

Novi broj Auto magazina je u prodaji, pročitajte utiske iz vožnje najnovijih modela automobila.

Tekst - Ivan Katunac; Izvor - Auto Magazin

Treba napomenuti da je Granta nastala na mehaničkoj osnovi popularne Kaline.

Ipak, doživela je dosta dizajnerskih, mehaničkih i kvalitativnih izmena zahvaljujući naporima koje su uložili novi vlasnici Lade, a to je kompanija Renault-Nissan.

Lada Granta Liftback 1.6 16V: zapremina 1596 ccm; snaga 72 kW (98 KS) pri 5100 o/min; maks. o. mom. 145 Nm pri 4000 o/min
Lada Granta Liftback 1.6 16V: zapremina 1596 ccm; snaga 72 kW (98 KS) pri 5100 o/min; maks. o. mom. 145 Nm pri 4000 o/min

Po dimenzijama Granta spada u klasu malih automobila, odnosno u "B" segment. Međuosovinsko rastojanje, kao i ukupna dužina karoserije su deset do petnaest centimetara kraći u odnosu na Dačiju Logan, ili na primer Peugeot 301, ali oni ipak spadaju u produženu klasu, takozvani "B+" segment.

Pa opet, Lada može da se pohvali veoma velikim prtljažnikom od 440/760 litara, koji je gotovo iste veličinei kao kod pomenuta dva veća modela. Prednost Grante "liftbek" u odnosu na ovu, uslovno rečeno, konkurenciju je veliki otvor prtljažnika koji olakšava utovar kabaste robe.

Prostor u kabini je nešto iznad proseka malih gradskih automobila. Prostor napred se ne dovodi u pitanje, čak i kada se posmatra širina u visini lakata.

Pozadi komotno mogu da se smeste dve odrasle osobe visine do 185 cm. Sve preko toga bilo bi tesno, što za glavu, što za kolena, a naročito za širinu ako se ugosti i peti putnik.

Pozicija vozača je dobro odmerena. Položaj njegovog sedišta je nešto viši u odnosu na ono što smo navikli, a najsličniji je, recimo, modelu Dačija Logan.

Zahvaljujući mogućnosti podešavanja volana po visini i adekvatno raspoređenim ručnim komandama nije potrebno praviti velike kompromise u položaju tela, pa je auto pogodan i za duže vožnje.

Visoki položaj sedišta i relativno velika stakla pružaju dobar pogled napred i sa strane. Jedino je pogled unazad donekle blokiran širokim nosačima krova.

Naši ljudi, delimično iz ličnog iskustva, a pretežno iz "lovačkih priča" imaju percepciju da su Lade grubi automobili. Naše iskustvo sa Grantom, ali i sa Kalinom koju smo testirali pre nekoliko meseci govori upravo suprotno.

Fabrika se (očigledno pod budnim okom sadašnjeg principala) itekako potrudila da taktilni osečaj vozača i putnika budu na visokom nivou.

To znači da su sve kvake, tasteri, prekidači i poluge meki, precizni i prijatni za upotrebu. Smatramo čak da je Lada u ovom aspektu prestigla Dačiju.

Zahvaljujući električnoj servo asistenciji, upravljač je lakši i prijatniji od Dačijinog hidrauličnog. Sve komande su meke, ručica menjača ima kratke, prilično dobro definisane hodove i relativno brzu sinhronizaciju. Zbog toga se Granta lako i prijatno vozi.

Ispod haube se nalazi provereni Ladin motor zapremine 1.6 litara. I opet napomena da ne treba odmah odmahivati glavom. Ruskom gigantu je ovaj motor nedavno osavremenio i unapredio Porsche.

Nastala je i verzija sa 16 ventila koju smo vozili, a za dobar rad i ispunjavanje ekoloških normi brine se savrmeni Bošov sistem za (indirektno) ubrizgavanje benzina.

Motor radi mirno, elastičan je i lako prima gas. Lako zalazi u više obrtaje, pri čemu ni tada ne postaje bezobzirno bučan.

Iznenadila nas je potrošnja, koja je primerena snazi motora. Prosek na testu bio je 7,4 litara, u gradu potrošnja se kreće između osam i devet litara, a na autoputu pri konstantnih 120 km/h Granta "liftbek" trošila je šest litara.

Prtljažnik: 440/760 l
Prtljažnik: 440/760 l

U Srbiji, verzija "liftbek" nudi se samo sa jednim nivom opreme - Norma, a specifikacije se razlikuju u zavisnosti da li vaš automobil ima motor sa osam, ili šesnaest ventila.

Bogatija oprema je u jačoj varijanti, a sadrži manuelni klima uređaj, električne podizače prednjih prozora, centralnu bravu sa daljincem, ABS, ESP, servo upravljač, prednje vazdušne jastuke, metalik boju, alu felne prečnika 15 inča, putni računar i audio sistem sa Bluetooth konekcijom.

Slabija varijanta Grante "liftbek" ne poseduje klima uređaj i audio sistem.

Vrlo konkurentni i dobro opremljeni automobil sa dobrim performansama ima povoljnu cenu.

Slabija verzija košta 7.920 evra, dok jača verzija koju smo vam predstavili košta 8.880 evra.

Limuzina je još opremljenija

U ponudi je i limuzinska varijanta Grante, koja pored dva navedena paketa opreme, poseduje i varijatu Lux, koja ima zadnje električne podizače prozora, grejanje prednjih sedišta i vetrobrana, parking senzore, senzore za farove i brisače, kao i adudio sistem sa velikim kolor ekranom osetljivim na dodir.

U ponudi je i automatski menjač

Limuzinska Granta može da se naruči i sa klasičnim automatskim menjačem. U pitanju je provereni uređaj koji se koristio u mnogim Nissanovim modelima.

Takođe, u sve verzije Grante moguće je fabrički ugraditi gasni (LPG) sistem koji sa atestom košta 600 evra.

Osnovna cena Grante "limuzine" počinje već od 7.300 evra, Lux verzija košta 9.300 evra, a automatik, koji takođe ima Lux opremu može da se nabavi za 10.220 evra.

"Auto magazin" je nova edicija najstarijeg automobilskog časopisa u Srbiji.

Lada Granta Liftback 1.6 16V Norma

motor 4 cilindra
zapremina 1596 ccm
snaga 72 kW (98 KS) pri 5100 o/min
maks. obrtni mom. 145 Nm pri 4000 o/min
menjač 5 stepen, manuelni
dimenzije 4246/1700/1500 mm
međuos. rastojanje 2470 mm
prtljažnik 440/760 l
rezervoar 50 l
masa 1080 kg
pneumatici 185/55 R15
maks. brzina 182 km/h
ubrzanje 0-100 km/h 11,2 s
potrošnja (fabrička) 5,1/6,4/8,8 l/100 km
emisija CO2 148 g/km (Euro 6)

Prati B92 na Viberu

Vozili smo

Test: Mazda 3 Sport G120 Takumi

Mazdih hečbek niže srednje klase vrlo brzo je osvojio tržišta širom Evrope. I u Srbiji je odlično prošao i uveliko je prevazišao početna očekivanja uvoznika. Sada je pripremljena posebna verzija Takumi koja nudi vrlo atraktivnu opremu.

Vozili smo petak 9.06. 11:15 Komentara: 100

Test: Volkswagen Golf GTE

Nakon Golfa GTI i sportske dizel varijante GTD, na red je stigla i sportska elektrifikovana verzija GTE. Da li sa punim pravom nosi sportsku oznaku, koliko u stvarnom životu troši i kome je ovaj automobil namenjen utvrdili smo tokom dugog testa.

Vozili smo subota 27.05. 18:44 Komentara: 61

Promocija u Portu: Škoda Octavia (redizajn)

Bilo da ste vrhunski teniser ili odličan proizvođač automobila, duh senke gvozdene zavese baciće vas u drugi plan. Retko ko je hrabar i objektivan (čak i stručan) da javno prizna kako su vozila sa znakom Škode danas nešto najbolje. Preterano? Razmislite i reći će vam se samo...

Vozili smo subota 20.05. 12:33 Komentara: 75

Prva vožnja: Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota nam je u Španiji predstavila naredni korak u evoluciji automobila, novu "plug-in" verziju popularnog Priusa. Sa autonomijom od 55 kilometara i maksimalnom brzinom od 135 km/h u vožnji na struju, uklopiće se u dnevnu rutinu mnogih vozača, kada, po tvrdnji fabrike, troši samo jedan litar benzina na 100 kilometara. Međutim, računica nije baš tako jednostavna.

Vozili smo četvrtak 18.05. 15:05 Komentara: 19
strana 1 od 65 idi na stranu