U Italiji će na auto-putu smeti 150 km/h, da li tako treba i kod nas? ANKETA

U Italiji je ograničenje brzine 90 km/h van naseljenih mesta, 110 km/h na javnim putevima i 130 km/h na auto-putevima.

Automobili

Izvor: Izvor: biznisinfo.ba

Sreda, 29.03.2023.

09:17

U Italiji će na auto-putu smeti 150 km/h, da li tako treba i kod nas? ANKETA
Foto: Andrea Berg/Shutterstock

Brzina na autoputevima A4 (Milano-Breša), A26 (Đenova Voltri-Gravelona Toče), A14 (Bolonja-Bari) i A30 (Katerta-Salerno) mogla bi da bude trajno povećana na 150 km/h, najavio je ministar saobraćaja Italije, Mateo Salvini.

Salvini je najavio da će povećanje biti samo na rutama koje se smatraju posebno bezbednim.

Ministar je objasnio da najviše poginulih nije na auto-putevima, već na javnim putevima.

U Italiji je ograničenje brzine 90 km/h van naseljenih mesta, 110 km/h na javnim putevima i 130 km/h na auto-putevima, navodi Revijahak.

Italija ima drugačiji pristup od mnogih evropskih zemalja, koje razmatraju smanjenje brzine zbog klimatske krize. Za sada nije određen precizan datum kada bi ograničenje brzine moglo da se promeni.

Da li bi Srbija trebalo da sledi primer Italije i poveća maksimalnu dozvoljenu brzinu na auto-putu? Poziivamo vas da učestvujete u našoj anketi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: