Šta nudi VW Golf 8 za manje od 20.000 evra?

Kupci u Nemačkoj sada mogu da poruče novi Volkswagen Golf, osme generacije.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

16:30

Šta nudi VW Golf 8 za manje od 20.000 evra?
Foto: VW promo

Golf Mk8 dolazi u četiri paketa opreme – osnovni, novi "Life", te "Style" i "R-Line". Osnovna verzija Golfa bi trebalo da košta ispod 20.000 evra kada se pojavi početkom sledeće godine.

Sadržaće kao standardne delove Car2X povezivanje (omogućava komunikaciju sa okolinom – automobilima, saobraćajnim znakovima...), Lane Assist – sistem za praćenje trake kretanja, Emergency Braking Front Assist – kočenje u slučaju neočekivane prepreke, Braking with Pedestrian & Cyclist Monitoring – sistem kočenja koji prati pešake i bicikliste, digitalnu instrument tablu, multimdijalni sistem sa "onlajn" servisom, automatsku klimu, LED farove i zadnja svetla...

"Life" paket sa sobom donosi Discover Pro multimedijalni sistem sa glasovnim komandama, Dynamic Road Sign Disley, kožnu oblogu volana i ručice menjača, bežično punjenje telefona, hromirane detalje enterijera, parking sistem, automatska svetla. Golf u "Life" opremi sa 1,5-litarskim TSI sa 130 KS će koštati 27.510 evra u Nemačkoj.
Foto: VW promo
Osim pomenutog motora, VW će na početku prodaje nuditi još tri vrste agregata – 1,5-litarski TSI sa 150 KS, te 2,0-litarski TDI sa 115 i 150 KS.

VW tvrdi da nova dizel jedinica sa Double AdBlue Injection sistemom smanjuje emisije azot-oksida za 80%, uz 17% manju potrošnju.

Oba TSI i TDI motora su uparena sa novim 6-stepenim manuelnim menjačem koji dodatno redukuje emisije ugljen-dioksida, a sa snažnijim TDI sa 150 KS ekskluzivno dolazi i 7-stepeni automatik sa dvostrukim kvačilom.

VW obećava još snažnije motore početkom sledeće godine, uključujući moćnu hibridnu jedinicu sa 245 KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: