VW koji "zakucava za sedište" i košta kao premijum automobil

Moćni Volkswagen T-Roc R stigao je u evropske prodajne salone.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.08.2019.

15:00

VW koji
Foto: Volkswagen promo

Automobil koji je debitovao u martu na ženevskom auto-salonu u pretprodukcijskoj formi od sada je dostupan kupcima u Evropi, a početna preporučena cena ovog SUV-a iznosi čak 43.995 evra, što je u rangu cene automobila premijum marki.

Ipak, VW smatra da ima pokriće za to s obzirom da je T-Roc R pogonjen motorom iz Golfa R. Četvorocilindarski 2.0 TSI turbobenzinac isporučuje 300 ks (221 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Volkswagen ID.3 (Foto: VW promo)
Motor je povezan sa 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se standardno prenosi na sva 4 točka pomoću Volkswagenovog 4Motion sistema.

Ovako moćne specifikacije garantuju i odlične performanse, pa T-Roc R 0-100 km/h stiže za samo 4,8 s (0,1 s brže nego što je saopšteno u Ženevi).

Maksimalna brzina fabrički je ograničena na 250 km/h.
Foto: Volkswagen promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: