"Duša pokreta" - srpski debi nove Mazde3 FOTO

Na beogradskom salonu automobila publici je predstavljena nova generacija atraktivne Mazde3, a pored nje japanski proizvođač izložio je kompletnu gamu svojih modela koji se prodaju u Srbiji.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2019.

11:00

Mazdin štand u hali 4 (Foto: B92)

Potpuno nova Mazda3 prvi je model najnovije generacije Mazdinih automobila, koja se temelji na novoj interpretaciji takozvanog KODO dizajna ("duša pokreta"), lišenog svih nepotrebnih stilskih elemenata, kao i na novoj generaciji Mazdine SKYACTIV mehaničke platforme i novih tehnologija.

Mazda3 jedan je od najvažnijih modela ove kompanije, ne samo u Srbiji, gde je do sada činila više od jedne trećine ukupne prodaje, već i globalno.

Sa ovom najnovijom, 4. generacijom svog kompaktnog modela, Mazda pokazuje otvorene aspiracije da se nametne kao ravnopravan konkurent i alternativa najboljim modelima iz segmenta, pa čak i onima koji dolaze iz premium marki, ne kriju svoje ambicije u japanskom proizvođaču.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Tokom razvoja novog modela Mazdini dizajneri i inženjeri vodili su se filozofijom da sve što rade mora da bude sa fokusom na čoveka i njegova čula, počevši od izgleda kokpita, preko instrumenata i svih komandi, pa sve do potpuno novog sistema oslanjanja.

Sve to omogućava da ponašanje i reakcije automobila, vozač i putnici osećaju kao potpuno prirodne.

Ponudu pogonskih agregata u početku će činiti temeljno doterani 2.0 litarski benzinski motor sa 90 kW (122 KS), standardno opremljen 24-voltnim "blagim" hibridnim sistemom, te 1.8 litarski dizelaš sa 85 kW (116 KS).
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Nešto kasnije, ponudu će zaokružiti revolucionarni Skyactiv-X motor, koji spaja najbolje karakteristike benzinskih i dizelskih motora, a sa njim će biti dostupan i opcioni Mazdin inteligentni pogon na sva četiri točka, i-Activ AWD.

Svi motori su raspoloživi sa 6-stepenim manuelnim ili automatskim menjačem.

Novi Mazdin kompaktni automobil već od osnovne verzije dolazi opremljen sveobuhvatnim paketom bezbednosnih dodataka, među kojima treba izdvojiti radarski tempomat sa sistemom upozorenja i automatskog kočenja pred preprekom, kao i sisteme za nadzor mrtvih uglova i zadržavanja u saobraćajnoj traci, a po prvi put Mazda je primenila i vazdušni jastuk za kolena na strani vozača.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Vozaču upravljanje olakšavaju i standardni head-up displej sa projekcijom na vetrobransko staklo, sistem navigacije sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova i senzori za parkiranje.

Na ovogodišnjem sajmu izložene su dve nove Mazde3 u varijanti karoserije Hatchback (sa 5 vrata), dok će 20 cm duži sedan sa 4 vrata stići na naše tržište za oko dva meseca.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Osim nove Mazde3 na sajmu u Beogradu su izloženi i svi ostali aktuelni Mazdini modeli u svojim veoma bogato opremljenim i reprezentativnim verzijama, od najmanje Mazde2, preko kompaktnog crossovera CX-3, luksuzno opremljene Mazde6, SUV-a CX-5, pa sve do roadstera MX-5.

Mazdin štand tradicionalno je smešten u hali 4, a podsećamo da je sajam otvoren za posetioce do 31. marta.
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Mazda3 Hatchback (Foto: B92)
Mazda6 (Foto: B92)
Mazda6 (Foto: B92)
Mazda MX-5 (Foto: B92)
Mazda MX-5 (Foto: B92)
Mazda MX-5 (Foto: B92)
Mazda CX-3 (Foto: B92)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: