Najskuplji auto na svetu je samo "ljuštura" – biće gotov za 2,5 godine

Bugatti je nakon salona u Ženevi oktrio da je skupoceni La Voiture Noire, za koji se tvrdi da košta čak 16,7 miliona evra, tek nedovršeni koncept sa privremenim motorom i enterijerom koji su poslužili samo za potrebe prikazivanja na ovoj sajamskoj manifestciji.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

16:00

Najskuplji auto na svetu je samo
Bugatti La Voiture Noire (Foto: Newspress)

La Voiture Noire, za koji su strani mediji naveli da je zasnovan na serijskom Bugattiju Chiron, i stoga pretpostavili da već ima ugrađenje motor iz tog modela, još je u razvojnoj fazi, saznao je Carscoops u francuskoj kompaniji.

Naime, kada je ovaj sajt od Bugattija zatražio dodatne informacije, glavni portparol kompanije Tim Bravo priznao je da je vozilo koje je bilo izloženo na ženevskom auto-salonu daleko od potpuno funkcionalnog modela.

"To nije dovršen automobil", rekao je Bravo.

"Rad na ovom vozilu započeli smo tek pre pola godine, kada smo postigli konačan dogovor sa klijentom. La Voiture Noire biće potpuno gotov tek za 2-2,5 godina", objasnio je on.
Bugatti La Voiture Noire (Foto: Newspress)
Za potrebe izlaganja u Ženevi, koncept je bio opremljen elektromotorom i malim paketom baterija, kako bi auto mogao sopstvenim pogonom da stigne do štanda i da ode sa njega, što se videlo na snimku prikazanom početkom ove sedmice.

Osim toga, zatamnjeni prozori prikrili su u dovoljnoj meri enterijer, koji je prema rečima portparola Bugattija takođe još u ranoj fazi razvoja.

Ipak, kada za 24 do 30 meseci ovaj jedinstveni automobil bude kompletiran, pogoniće ga zaista ranije pomenuti 8.0 W16 sa 4 turba, koji isporučuje 1.500 ks (1.103 kW) i 1.600 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Bugatti La Voiture Noire (Foto: Newspress)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: