Maserati će ipak praviti Alfieri, prvi primerci stižu 2020.

Po svemu sudeći, Alfieri neće ostati samo još jedno od brojnih konceptnih vozila koja nisu dočekala produkcijsku verziju.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

13:30

Maserati će ipak praviti Alfieri, prvi primerci stižu 2020.
Maserati Alfieri - koncept iz 2014.

Prošlo je pet godina otkako je Maserati predstavio koncept sportskog automobila pod nazivom Alfieri. Počev od te 2014. iz italijanskog proizvođača povremeno su stizale najave o serijskoj proizvodnji.

Kako sada stvari stoje, Alfieri će ipak doživeti svoju produkcijski verziju, a pretprodukcijska proizvodnja počeće 2020. godine.

Iako Maserati nije pomenuo konkretno ime Alfieri, kompanija je saopštila da će tokom jeseni krenuti sa pripremama fabrike u Modeni za proizvodnju novog modela koji je opisan kao "karakteristični Maseratijev sportski automobil".
Maserati Alfieri - koncept iz 2014.
Za sada nije otkriveno više detalja, ali je Maserati prošle godine najavio da su u planu kupe i kabriolet verzija. Ovi automobili bi trebalo da na tržištu zamene vremešne GranTurismo i GranCabrio.

Podsećamo, Alfieri je debitovao na salonu automobila u Ženevi 2014, a nakon što je koncept dobro prihvaćen od strane javnosti Maserati je već u maju iste godine najavio planove za produkcijski model.

Kompanija FCA, koja je vlasnik ovog italijanskog auto-brenda, tada je saopštila da će se serijska verzija pojaviti pre 2018, a da će pogon dobijati od V6 motora.
Maserati Alfieri - koncept iz 2014.
Bilo je predviđeno da u ponudi budu 3 jedinice, sa 410, 450 i 520 ks.

Bazična verzija trebalo je da ima pogon samo na zadnje točkove, dok bi se kod preostale dve snaga prenosila na obe osovine.

Ovi planovi nisu realizovani, a u međuvremenu se se trendovi u auto-industriji znatno promenili, pa se sada govori o elektrifikovanim varijantama, plug-in hibridu i čisto električnoj verziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: