Renault Clio 5 stiže na sajam u Ženevi FOTO

Nova, peta generacija popularnog gradskog automobila trebalo bi da debituje u martu, a imaće i hibridnu varijantu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

13:30

Renault Clio 5 stiže na sajam u Ženevi FOTO
Foto: CarPix/CarScoops

Renault uveliko priprema novi Clio, a pretprodukcijski test automobil snimljen je ovih dana u Švedskoj tokom ispitivanja u ekstremnim zimskim uslovima vožnje.

U ovoj fazi testiranja vozilo je i dalje potpuno zamaskirano kako bi se prikrio dizajn spoljašnjosti do zvanične premijere modela.
Foto: CarPix/CarScoops
Novi Clio neće biti baziran na potpuno novoj mehaničkoj platformi, već na unapređenoj CHF osnovi koju koristi aktuelna, 4. generacija ovog automobila.

Bazični model koristiće trocilindarski 0.9 litarski turbo benzinski agregat, a u ponudi će se naći i novi 1.3 litarski benzinski turbo motor sa 4 cilindra.

Clio će imati i verziju sa takozvanim blagim hibridnim pogonom, opremljenu 48-voltnim električnim sistemom.
Foto: CarPix/CarScoops
Iako se spekulisalo da će Clio 5 premijeru imati još prošle jeseni, na salonu automobila u Parizu, to se nije dogodilo, pa će gotovo izvesno ovaj model svoje prvo sajamsko pojavljivanje imati početkom marta u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: