Mercedes priprema novi AMG GLE 63

Nakon standardne verzije svog novog SUV-a, nemački proizvođač će ponuditi i visokoperformansni AMG GLE 63.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

12:47

Mercedes priprema novi AMG GLE 63
Screenshot YouTube

Mercedes je u septembru predstavio četvrtu generaciju SUV-a GLE (nekadšnji ML), a na redu je najsnažnija varijanta koja nosi AMG značku.

Pretprodukcijski automobil uhvaćen je objektivom kamere tokom testiranja po javnim putevima, a "kamuflirani" su samo delovi karoserije koji će se kozmetički razlikovati od običnog GLE – branici i maska hladnjaka: Što se tiče pogona, Mercedes-AMG GLE 63 biće opremljen poznatim twin-turbo 4.0 litarskim V8 agregatom.

Očekuje se da će on proizvoditi preko 550 ks, dok bi snažnija, S varijanta trebalo da ima isti motor, ali sa više "konja", a spekuliše se o čak 612 ks, koliko ovaj V8 isporučuje u modelu Mercedes-AMG E63 S Estate.

Mercedes će novi AMG GLE 63 najverovatnije predstaviti tokom 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: