Zvanično – Alfa Romeo "ubija" MiTo početkom 2019.

Već nedeljama unazad jasno je da Alfa Romeo ne planira da zadrži u životu gradskog mališana MiTo, što je potvrđeno početkom juna kada je predstavljen petogodišnji plan FCA grupacije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

17:35

Zvanično – Alfa Romeo

Iako je ovaj automobil B segmenta prikazan u planovima za 2018, nema ga u "folderu" za naredne četiri godine.

Sada su ih kompanije potvrdili da će MiTo zbog slabe potrašnje za modelima sa troja vrata u Evropu okončati svoje postojanje početkom naredne godine.

Slično su učinili i drugi evropski proizvođači poput Volkswagen koji više ne pravi Polo u verziji sa troja vrata, kao ni sestrinska kompanija Seat svog mališana Ibizu, niti Audi svoj model A3, dok je recimo španski Seat potpuno izbacio i modele Mii i Leon u ovoj verziji.

Čelnici Alfa Romea se nadaju da će ljubitelji ovog brenda zainteresovani za MiTo preći na veći model Giuliettu ili čekati najavljeni krosover koji će u suštini biti manja verzija Stelvia.

Osim MiTa, Alfa Romeo šalje u "penziju" i 4C, koji je već povučen iz SAD, a fokusiraće se na modele visokih performansi poput povratnika 8C, potom novog GTV (u suštini kupe verzija Giulije), te SUV klasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: