Toyota Camry se vraća u Evropu

Posle 14 godina odsustva sa Starog kontinenta, Toyotina limuzina ponovo će se prodavati na evropskom tržištu od 2019.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

14:45

Toyota Camry se vraća u Evropu

Japanski proizvođač najavio je da će Camry biti ponuđen kupcima širom Zapadne Evrope, uključujući i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Aktuelna, osma generacija Toyotine limuzine imala je premijeru 2017. na auto-salonu u Detroitu, a u Evropi će se prodavati u verziji sa hibridnim sistemom u čijem je srcu 2.5 litarski benzinac.
Specifikacije tog modela nisu saopštene, ali poznato je da sestrinski Camry za američko tržište za pogon koristi 2.5 litarski I-4 benzinac sa 206 ks (151 kW) i 250 Nm maksimalnog obrtnog momenta a da mu pomaže elektromotor od 120 ks (88 kW) i 202 Nm.

Američki Camry hibrid opremljen je litijum-jonskim baterijama, a za prenos snage angažovan je osmobrzinski automatik ili eCVT menjač sa elektronski kontrolisanim kontinualno-promenljivim prenosom.
Camry osme generacije zasnovan je na Toyotinoj novoj globalnoj mehaničkoj platformi (TNGA), a hibrid se u SAD se prodaje po ceni od 27.950 dolara.

Za sada nije poznato koliko će koštati u Evropi, ali britanski mediji navode da će u UK ovaj automobil biti skuplji od Aurisa sa hibridnim pogonom i hibridne verzije krosovera C-HR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: